Ministerstvo práce a sociálních věcí ING. JAN MAREK NÁMĚSTEK PRO ZAMĚSTNANOST. Ostrava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ministerstvo práce a sociálních věcí ING. JAN MAREK NÁMĚSTEK PRO ZAMĚSTNANOST. Ostrava 19.6.2014"

Transkript

1 Aktuáln lníúkoly na trhu práce Ministerstvo práce a sociálních věcí ING. JAN MAREK NÁMĚSTEK PRO ZAMĚSTNANOST Ostrava

2 1. Základní problémy na českém trhu práce v současné době Výrazný převis nabídky pracovní síly nad její poptávkou Dáno zejména nedostatečnou tvorbou nových pracovních míst v důsledku nízké ekonomické výkonnosti (pro zlepšení stavu by dle ekonomických zákonů bylo potřeba, aby HDP rostlo o více jak 3 % ročně), vyjádřeno počtem uchazečů o zaměstnání na jedno volné pracovní míst k republikový průměr 11,5 uchazeče na 1 VPM (nejvíce Karviná 40,7 a Bruntál 40,5) Růst dlouhodobé nezaměstnanosti Nedostatečná tvorba nových pracovních míst vede k dlouhodobému setrvávání uchazečů o zaměstnání v evidenci ÚP ČR, zejména v případě kumulace dalších znevýhodnění Více než 40 % registrovaných uchazečů v evidenci déle než 12 měsíců (k ,8 %), z toho více než polovina jsou uchazeči vedení v evidenci déle než 24 měsíců (k témuž datu celkem 25,4 % všech uchazečů) podíl dlouhodobě nezaměstnaných na počtu uchazečů o zaměstnání kontinuálně narůstá a to jak v relativních číslech, tak v číslech absolutních. Znevýhodněné skupiny Obtížný přístup k zaměstnání, resp. k jeho udržení Osoby starší 55 let, osoby do 25 let či absolventi VŠ bez praxe, rodiče vracející se z rodičovské dovolené, osoby s nízkou či žádnou kvalifikací, OZP, osoby s jiným sociálním hendikepem (minorita, bezdomovectví, bývalá kriminální činnost, závislost, atd.)

3 Aktuální situace na trhu práce v ČR Mezinárodní srovnání (metodika EUROSTAT), duben 2014 Míra nezaměstnanosti dle metodiky EUORSTATu (umožňuje mezinárodní srovnání) činila v ČR 6,2 % Průměr EU28 činil 10,6 % Nižší míra nezaměstnanosti než v ČR byla v Rakousku (4,5 %), Německu (5,3 %) a Lucembursku (6,1%) Situace v ČR, metodika MPSV, květen 2014 Podíl nezaměstnaných osob činil ke konci května 7,5 % Evidováno bylo celkem uchazečůo zaměstnání, z toho žen V květnu se meziměsíčně snížilo tempo odchodu uchazečů o zaměstnání z evidence z důvodu nalezení zaměstnání, nadále je však výrazně vyšší než ve stejném období loňského roku. Lze tak skutečně usuzovat na pozitivní vývoj na trhu práce. Volných pracovních míst evidoval ÚP ČR VPM, což je nejvíce za posledních pět let vliv má kromě rostoucí ekonomiky také aktivita ÚPČR : akviziční návštěvy u zaměstnavatelů Meziročně i meziměsíčně klesá specifický podíl sledovaných skupin nezaměstnaných a to konkrétně: Osoby do 25 let 7,6 % (v dubnu 8,1 %) Osoby ve věkové skupině let 6,3 % (v dubnu 6,5 %)

4 Mapa podílu nezaměstnanosti podle krajů

5 Aktuální vývojové tendence Postupně roste od počátku roku počet VPM a klesá počet uchazečů o zaměstnání VPM míst aktuálně více o VPM více než v lednu 2014 a o více než v květnu loňského roku Počet uchazečů o zaměstnání nižší o než v lednu 2014, nicméně stále o osob více než v květnu loňského roku, což je dáno vývojem v průběhu a zejména závěru loňského roku. Zlepšuje se situace v některých cílových skupinách Mladí - kontinuálně klesá počet nezaměstnaných jak ve věkové skupině do 25 let, tak i do 30 let. U této specifické skupiny, které je v rámci EU věnována zvýšená pozornost je situace v ČR lepší než v zahraničí. Navíc v průběhu roku 2013 se na rozdíl od EU28 situace v ČR dále zlepšila, a to i přes to, že situace obecně na trhu práce se v roce 2013 i v ČR zhoršila. Dle dat EUROSTATu míra nezaměstnanost osob mladších 25 let v 1Q 2014 činila v EU28 23,4 % v ČR 16,5 % Staršíosoby - Kontinuálně roste míra zaměstnanosti a to i u znevýhodněné skupiny osob starších 55 let (v 1Q 2014 míra zaměstnanosti let 52,6 %), ČR tak pokud se trend nezvrátí bude moci dosáhnout dílčího národního cíle politiky zaměstnanosti do roku 2020 míra zaměstnanosti osob v uvedené věkové skupině 55 %

6 Situace v Moravskoslezském kraji (květen 2014) Počet evidovaných uchazečů o zaměstnání: osob, z toho: žen, v evidenci déle než 12 měsíců (49,9 % evidovaných) osob do 25 let (14,9 % všech uchazečů) Podíl nezaměstnaných osob: 10 % Podíl nezaměstnaných osob v jednotlivých okresech MSK ukazuje následující mapa Počet VPM: 4 035

7 Situace v Moravskoslezském kraji (květen 2014)

8 Situace v Moravskoslezském kraji (květen 2014)

9 Situace v Moravskoslezském kraji (květen 2014) Obdobně jako v celé České republice od kulminace nezaměstnanosti v závěru ledna letošního roku se situace v MSK se trvale zlepšuje klesá počet i podíl uchazečů o zaměstnání a roste počet hlášených VPM, v absolutních číslech je však počet uchazečů o zaměstnání nadále vyšší než ve stejném období loňského roku (o osob) Situace se lepší ve všech okresech kraje Obdobně se zlepšilo postavení mladých/absolventů na trhu práce kdy došlo k meziročnímu snížení podílu těchto osob na počtu uchazečů o zaměstnání i k celkovému poklesu v absolutních číslech (o 788 osob méně)

10 Situace v Moravskoslezském kraji - uzavření Dolu Paskov a řešení situace propouštěných horníků Kromě stávajících nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti zaměřených na podporu pracovního uplatnění obtížněji zaměstnatelných uchazečů o zaměstnání jsou v MSK v souvislosti s útlumem těžební činnosti realizovány následující projekty: - Projekt Outplacement: Obsahem projektu jsou aktivity, které podpoří zaměstnance ocitnuvší se v situaci hromadného propuštění při hledání dalšího pracovního uplatnění. Konkrétně se jedná o: poradenské aktivity v oblasti zprostředkování práce a orientace na trhu práce, rekvalifikace možnost poskytnutí finančního příspěvku novému zaměstnavateli, který přijme propouštěného zaměstnance - Společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro zájemce o zaměstnání, který je v procesu hromadného propouštění ( SÚPM-outplacement ) Jedná se o příspěvek zaměstnavateli, který do pracovního poměru přijme evidovaného zájemce o zaměstnání, jemuž končí pracovní poměr v rámci hromadného propuštění nebo který dosáhl určitého rizikového věku a jenž vykonával svoji činnost v hornických oborech. Příspěvek může být poskytován až po dobu 24 měsíců v částce Kč měsíčně po dobu prvních 12 měsíců a v částce Kč po dobu zbývajících 12 měsíců.

11 Situace v Moravskoslezském kraji - uzavření Dolu Paskov a řešení situace propouštěných horníků - Spolupráce s podniky se státní účastí Prostřednictvím uzavření memoranda byla nastavena spolupráce s podniky se státní účastí (zejména státní podnik Diamo zabývající se sanační činností). V rámci této spolupráce budou vytvářena pracovní místa pro zájemce o zaměstnání v hornických oborech, a to s uvedeným příspěvkem SÚPM outplacement. Kromě již zmíněných opatření byla na počátku roku 2014 zvýšena hmotná podpora na vytváření nových pracovních míst v rámci investičních pobídek z Kč na jedno nově vytvořené pracovní místo na Kč. Toto opatření má motivovat investory k realizaci své investice v ČR a tím přispět k tvorbě nových pracovních míst. V současné době se investiční pobídky poskytují v rámci Moravskoslezského kraje do okresů Bruntál a Karviná. V rámci připravované novelizace zákona o investičních pobídkách dojde k rozšíření regionů, do kterých bude možné investiční pobídku poskytnout.

12 II. Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Za účelem řešení aktuálních, ale i dlouhodobých a předpokládaných problémů trhu práce vypracovalo MPSV Strategii politiky zaměstnanosti do roku 2020 Cílem Strategie je rovněž vytvořit strategický rámec pro čerpání finančních prostředků z operačních programů Strategie vymezuje základní priority politiky zaměstnanosti do roku 2020, které reagují jak na současný stav trhu práce, tak jeho předpokládaný vývoj Priority Strategie: 1) Podpora přístupu k zaměstnání, zejména pro skupiny ohrožené na trhu práce; 2) Podpora rovnosti žen a mužůna trhu práce; 3) Podpora přizpůsobenípodnikůa zaměstnancůzměněným potřebám trhu práce; 4) Rozvoj veřejných služeb zaměstnanosti.

13 Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Ad 1. Znevýhodněné skupiny osob na trhu práce Starší pracovníci Přestože v posledních letech dochází k trvalému růstu míry zaměstnanosti starších osob, jedná se o skupinu, která nadále zůstává na trhu práce ohrožena, zejména při ztrátě zaměstnání Důležitá je tedy prevence zabránění vzniku nezaměstnanosti těchto osob Reakce: Vhodné kariérové poradenství a to po celou dobu profesního života, podpora dalšího vzdělávání a profesní mobility, včetně podpory převedení na jinou práci či změnu profese v důsledku změny pracovních schopností Z opatření MPSV: projekty typu Generační tandem, které cílí na podporu mezigenerační výměny u zaměstnavatelů Mladí Přestože situace není tak kritická jako v jiných státech EU, dochází v posledních letech k nárůstu tohoto problému i v ČR Reakce: Zejména program Záruky pro mládež, rovněž v rámci OP Zaměstnanost samostatná investiční priorita pro řešení problematiky nezaměstnanosti mladých v Karlovarském a Ústeckém kraji Podpora poradenství k volbě povolání v součinnosti ÚP ČR (IPS) ale i škol, včetně podpory návratu do vzdělávání tam, kde to přinese efektivní uplatnění na TP Podpora vytváření pracovních míst vš. získávání odborných praxí a stáží pro mladé osoby

14 Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Ad 1. Znevýhodněné skupiny na trhu práce Ostatní skupiny Cíleně řešit problematiku sociálně vyloučených lokalit a osob ohrožených sociálním vyloučením, zejména vhodným zacílením podpory poskytované prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanost a spoluprací na regionální úrovni Nutné řešit rostoucí problém dlouhodobé nezaměstnanosti, přičemždlouhodobánezaměstnanost je v častý případech zástupným efektem jiných znevýhodnění a jejich kumulace. Při realizaci aktivní politiky zaměstnanosti by proto mělo dojít zejména k preferování těch osob, které jsou dlouhodobě nezaměstnané či těch, u nichž dochází ke kumulaci znevýhodnění Primárním cílem politiky zaměstnanosti musí být zajištění rovného přístupu k zaměstnání pro všechny skupiny osob a to nejlépe na otevřeném trhu práce

15 Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Ad 2. Podpora rovnosti žen a mužůna trhu práce Znevýhodnění žen na trhu práce je dáno zejména jejich mateřskou rolí (skutečnou i potenciální) a obecnými kulturními stereotypy Projevuje se zejména: Nedostatečné možnosti optimálně sloučit rodinný a pracovní život a to jak v možnosti získat či udržet si zaměstnání v důsledku mateřství (návrat z rodičovské dovolené, obava zaměstnavatelů z potenciálního mateřství, atd.) tak v oblasti kariérního růstu (dlouhodobý výpadek z kontaktu s profesí, opětovně nedůvěra zaměstnavatelů z mateřství předsudky: nedostatečná výkonnost, absence z důvodu péče o dítě atd.) Výše odměny za vykonanou práci a to jak v důsledku přímé diskriminace ze strany zaměstnavatelů, tak v důsledku nerozvíjení kariéry žen v důsledku mateřství (dlouhodobá odluka od profese, zastavení kariérního růstu) Reakce: Nutné vzájemná spolupráce a provázání rodinné politiky a politiky zaměstnanosti při podpoře souladu rodinného a pracovního života (budování kapacit zařízení předškolní péče; doprovodná opatření v rámci projektů atd.) Na úseku zaměstnanosti: podpora vytváření flexibilních forem organizace práce, přičemž se nejedná pouze o podporu vytváření zkrácených pracovních úvazků, podpora posilování kvalifikace žen na rodičovské dovolené a udržení kontaktu s trhem práce, podpora právního povědomí a právní podpory žen při potírání diskriminace žen ze strany zaměstnavatelů

16 Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Ad 3. Přizpůsobenípodniků, zaměstnancůa nezaměstnaných změnám a potřebám trhu práce Tato priorita definovaná Strategií reaguje především na potřebu posílit adaptabilitu pracovní síly tak, aby byla schopná pružně reagovat na měnící se podmínky trhu práce, zejména v kvalifikační oblasti Aby mohla být pracovní síla adaptabilní, musí být dostatečně kvalifikovaná Vyplývá zejména ze skutečnosti, že počáteční vzdělávání není v současných podmínkách dynamického vývoje ekonomiky schopné připravit jedince na celou dobu jeho profesního života Důvodem k určení této priority je rovněž nesoulad mezi potřebami zaměstnavatelů a nabídkou pracovní síly spočívající v nedostatečné či nevhodné kvalifikaci, zejména současných absolventů Reakce: Resort MPSV bude prosazovat vzájemné vymezení kompetencí a spolupráci s resortem školství v oblasti kariérového poradenství žáků a studentů a v oblasti dalšího vzdělávání. Rovněž budou podporovány aktivity umožňující žákům, zejména žákům středních a studentům vysokých škol, získávat praktické znalosti z výkonu povolání, na které se připravují, a to formou stáží, absolventských praxí a podporou tvorby dočasných i trvalých pracovních příležitostí pro absolventy škol. Je podporován systém předvídání kvalifikačních potřeb vhodný nejenom pro nastavování vzdělávacích oborů, ale rovněž pro cílení rekvalifikačních kurzů Nadále bude podporováno vzdělávání zaměstnanců a to jak finančně (dotační tituly, ale i jiné vhodné instrumenty), tak podporou budování systému dalšího vzdělávání a jeho vazbou na trh práce Nutná spolupráce s firmami firemní školy práce, střediska dalšího vzdělávání apod. za spolupráce s ÚP Další rozvoj NSP, NSK s vazbou na vhodné rekvalifikační kurzy, akceptované zaměstnavateli

17 Strategie politiky zaměstnanosti do roku 2020 Ad 4. Rozvoj služeb zaměstnanosti Navrhovaná a realizovaná opatření funkční nastavení organizační struktury opírající se o základní výkonný článek na úrovni okresů, která musí jednak odpovídat požadavkům na spolupráci s regionálními partnery, ale zároveň být dostatečně parciální k zajištění plynulého chodu agend a individualizovaného přístupu ke klientům. Krajský článek veřejných služeb zaměstnanosti bude mít v novém systému roli: a)koordinační v rámci sjednocení politiky zaměstnanosti v kraji, b) výkonnou v oblasti činností, které je vhodné koncentrovat na krajské úrovni a těch, které mu ukládá OŘ c) komunikační ve vztahu ke krajským orgánům a GŘ. personální posilování ÚP ČR a to nejenom v oblasti kvantitativní, ale rovněž po stránce kvalitativní znovuvybudovat interní systém vzdělávání a kariérního růstu a podporovat vzdělávání zaměstnanců ÚP ČR vedoucí k získání nezbytných kompetencí a odborných znalostí potřebných pro jednotlivé pracovní pozice, včetně zahraničních stáží a projektových zkušeností zajistit ÚP ČR vhodné materiálně-technické podmínky k zabezpečení jeho činnosti vč. plně funkčních IT systémů, personálního zajištění a vhodné dislokace Je nutné podpořit vyšší úroveň spolupráce mezi zaměstnavateli, státní správou a samosprávou při koncepci a realizaci politiky zaměstnanosti. Tato spolupráce však nesmí být zužována pouze na aktivní politiku zaměstnanosti či poskytování podpory ze strany státu, ale zároveň je nutné posilovat spoluodpovědnost místních samospráv za řešení problematiky zaměstnanosti v jejích správních obvodech a posilovat společenskou odpovědnost podniků.

18 III. Aktivizační balíček Navazuje na Strategii zaměstnanosti Konkrétní úkoly se stanovenou gescí Nadresortní charakter, vládní materiál Probíhá finalizace a odborná diskuse

19 Aktivizační balíček základní okruhy Úprava systému investičních pobídek Podpora vytváření pracovních příležitostí s akcentem na problémové regiony Revize podpory začínajícím OSVČ Koncepční a multiresortní přístup k podpoře sociální ekonomiky Pravidelné navyšování finančních prostředků na APZ (národní zdroje) Zvyšování efektivity nástrojů APZ, zejména pak u cílových skupin Podpora zavádění age managementu Podpora zavádění flexibilních forem práce Důsledné potírání diskriminace a nelegální práce Podpora získávání praktických dovedností formou stáží pro studenty a absolventy Vytvoření systému předvídání kvalifikačních potřeb, provázání na NSP, NSK, rekvalifikace a vytváření vzdělávacích oborů Revize systému rekvalifikací; vyjmutí rekvalifikací z režimu zákona o veřejných zakázkách Podpora přeshraniční pracovní migrace s využitím platformy EURES

20 Cíle pro úřady práce Získat co nejvíce volných pracovních míst a co nejrychleji je obsadit vhodnými uchazeči Klientsky vstřícný úřad, jehož významným klientem je i zaměstnavatel Být partnerem na trhu práce, být aktivní a úzce spolupracovat s rozhodujícími partnery v regionu Umět prodat svoji práci v regionu a vzorně reprezentovat stát

21 Děkuji za pozornost Ing. Jan Marek

Aktuální úkoly na trhu práce

Aktuální úkoly na trhu práce Aktuální úkoly na trhu práce Ing. Jan Marek Ministerstvo práce a sociálních věcí náměstek pro zaměstnanost AIVD 20.11.2014 Obsah vystoupení 1. Základní problémy na trhu práce v ČR 2. Strategie rozvoje

Více

Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR

Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Praha dne 17. března 2014 Pro jednání 107. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Věc: Aktivní politika zaměstnanosti, vyhodnocení programů na podporu

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Září 2012 Graf: Vývoj MN v Olomouckém kraji a ČR

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více

Analýza nabídky a poptávky na trhu práce a možná řešení

Analýza nabídky a poptávky na trhu práce a možná řešení Analýza nabídky a poptávky na trhu práce a možná řešení Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV 6. 12. 2016 Nezaměstnanost (31. 10. 2016) Situace na trhu

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Březen 2012 Graf: Vývoj v Olomouckém kraji a ČR v

Více

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI

METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI METODICKÝ DEN PRO MAS K TÉMATU AKTIVIT NA PODPORU ZAMĚSTNANOSTI MPSV, oddělení projektů CLLD 12. 9. 2016 Praha 20. 9. 2016 Olomouc PROGRAM METODICKÉHO DNE - PRAHA 12.9. 10:30 11:45 Úvod, představení podporovaných

Více

Intervenční logika programu / teorie změny Vazba na tematický okruh: 1 - Trh práce

Intervenční logika programu / teorie změny Vazba na tematický okruh: 1 - Trh práce Intervenční logika programu / teorie změny Vazba na tematický okruh: 1 - Trh práce Tematický cíl: Podpora udržitelné zaměstnanosti, kvalitních pracovních míst a mobility pracovních sil Program: OP Zaměstnanost

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva červen 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Únor 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1: Adaptabilita... 2 Prioritní osa 2: Aktivní politika trhu práce... 2 Prioritní

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Duben 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 Vzdělávání dospělých v ČR Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 1 2 12 Podíl dospělé populace na dalším vzdělávání v ČR a EU v letech 2008 2014 11,4 11 10,8 10,5 10,6 10 9,7 9 9,4 9,3

Více

Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch. Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů

Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch. Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti financování cestovního ruchu z operačních programů 23. února 2016 Integrovaný regionální operační program Specifický cíl 3.1 Výzva

Více

Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD)

Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD) Příležitosti a hrozby pro další vzdělávání v novém programovacím období (Konference AIVD) 20. 11. 2014 Praha Miroslav Procházka, FDV O čem budu hovořit Podpora DV FDV kdo jsme FDV co děláme Vybrané projekty

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva září Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva září Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva září 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz 1 Informace

Více

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020 Výstupy z jednání pracovní skupiny MAS Bohumínsko SPOLEČNOST, 6. srpna 2013 od 15,30h v Petrovicích u Karviné Příprava Integrované strategie území MAS Bohumínsko - Strategický pilíř SPOLEČNOST Tento strategický

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Srpen 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Prosinec 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve Středočeském

Více

Úřad práce a celoživotní vzdělávání

Úřad práce a celoživotní vzdělávání Úřad práce a celoživotní vzdělávání Nezaměstnanost Česká republika Středočeský kraj Vývoj počtu nezaměstnaných a volných pracovních míst Zaměstnanost ZAMĚSTNANOST Zprostředkování zaměstnání Evidence uchazečů

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva duben 2019 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Srpen 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Podíl nezaměstnaných osob v % ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Duben 2013 Graf: Vývoj podílu nezaměstnaných

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva únor Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva únor Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva únor 2019 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2019 www.uradprace.cz 1 Informace

Více

NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k 30.11. okres Bruntál Frýdek-Místek Karviná Nový Jičín Opava Ostrava MSK celkem ke konci měsíce rozdíl proti min. měsíci

Více

Situace na trhu práce Zlínský kraj

Situace na trhu práce Zlínský kraj Situace na trhu práce Zlínský kraj Vypracovala Mgr. Miriam Majdyšová Rok 2015 v číslech Zlínský kraj a Česká republika 2014 2015 nárůst / pokles* k 31. 12. 2015/2014 Počet uchazečů o zaměstnání Česká republika

Více

Realizačního plánu Programu Záruky pro mládež České republiky

Realizačního plánu Programu Záruky pro mládež České republiky Realizačního plánu Programu Záruky pro mládež České republiky (aktualizovaná verse z dubna 2014) Tabulka 1: Klíčové organizace, které budou podporovat a realizovat Program Záruky pro mládež Příloha 1 Jméno

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva květen 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/trh_prace/nezam

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Marie Hatalová Jihlava 2. prosince 2014 Současný stav přípravy OPZ Schválení návrhu OPZ vládou ČR - 9. 7. 2014 Zaslání návrhu

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Listopad 2015 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem. Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK (údaje k 31.3.

Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem. Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK (údaje k 31.3. Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem Jednání pracovní skupiny Zaměstnanost RSK 29.4.2019 (údaje k 31.3.2019) Přehled projektů Probíhající projekty INICIATIVA - Iniciativa podpory

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva únor 2017 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve Středočeském

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Březen 2015 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně Měsíční statistická zpráva srpen 2019 Zprávu předkládá: Mgr. Ivana Ondráková vedoucí oddělení metodiky http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/jhm/statistiky Brno 2019 1 www.uradprace.cz

Více

V padesáti není pozdě

V padesáti není pozdě Projekt V padesáti není pozdě Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní politika trhu práce Oblast podpory: 2.1 Posílení aktivních politik zaměstnanosti Střední odborné učiliště

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Únor 2015 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve Středočeském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva červenec 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva prosinec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva prosinec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva prosinec 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz 1

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva listopad Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva listopad Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva říjen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva říjen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva říjen 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit. I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit I. Podpora opatření v oblasti zaměstnanosti Tato výzva je realizována v rámci komunitně vedeného místního rozvoje (dále jen CLLD) a Strategie komunitně vedeného

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Říjen 2012 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva duben 2015 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva listopad Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva listopad Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz 1

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva leden Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva leden Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva leden 2019 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2019 www.uradprace.cz 1 Informace

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva prosinec 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Srpen 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Září 2017 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva leden 2018 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o nezaměstnanosti ve Středočeském

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Únor 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva květen 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi

Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Spolupráce Úřadu práce ČR s obcemi Vypracoval Pavel Zdražila Nezaměstnanost v MSK k 28. 2. 2015 okres ke konci měsíce rozdíl proti min. měsíci počet uchazečů absolventi

Více

III. Aktivizační opatření k řešení nepříznivé situace na trhu práce

III. Aktivizační opatření k řešení nepříznivé situace na trhu práce III. Aktivizační opatření k řešení nepříznivé situace na trhu práce 1 Úvod Aktivizační opatření k řešení nepříznivé situace na trhu práce (dále jen aktivizační opatření) reagují na nepříznivou situaci

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj Duben 2013 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Únor 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Listopad 2013 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Podíl nezaměstnaných osob v % ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Červenec 2013 10,0 Graf: Vývoj podílu nezaměstnaných

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Duben 2012 Graf: Vývoj v Olomouckém kraji a ČR v

Více

Přístup MPSV v politice zaměstnanosti mladých do 25 let. Pozice mladých na trhu práce v ČR Fridrich-Ebert-Stiftung ČR Praha 5.

Přístup MPSV v politice zaměstnanosti mladých do 25 let. Pozice mladých na trhu práce v ČR Fridrich-Ebert-Stiftung ČR Praha 5. Přístup MPSV v politice zaměstnanosti mladých do 25 let Pozice mladých na trhu práce v ČR Fridrich-Ebert-Stiftung ČR Praha 5. prosince 2012 1 Výchozí situace 2 Ekonomická aktivita a neaktivita mladých

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva březen 2019 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2019 www.uradprace.cz 1 Informace

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Středočeský kraj Únor 2013 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace o počtu nezaměstnaných

Více

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI

PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI PŘÍLOHA 2: VÝSLEDKY PILOTNÍHO PRŮZKUMU V ÚSTECKÉM A JIHOMORAVSKÉM KRAJI Pilotní průzkum, jehož cílem bylo zejména ověřit praktickou použitelnost otázek pro konstrukci skóre, se uskutečnil v listopadu a

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Prosinec 2013 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva červenec 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

PORADENSTVÍ na ÚP HK

PORADENSTVÍ na ÚP HK PORADENSTVÍ na ÚP HK Úřad práce v Hradci Králové Zástupce: Mgr. Jana Sýkorová Oddělení poradenství ÚP HK - složení 2 speciální poradci zabezpečení poradenství (poradce psycholog + poradce pro změnu povolání)

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Podíl nezaměstnaných osob v % ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Září 2013 10,0 Graf: Vývoj podílu nezaměstnaných

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Odbor koncepcí trhu práce Statistická ročenka trhu práce v České republice 211 Zpracovaly: Ing. Eva Procházková, Ing. Lucie Šebestová Praha, únor 212

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Únor 2016 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva srpen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Úřad práce ČR Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva srpen 2018 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami Příbram 2018 www.uradprace.cz

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Leden 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Mgr. Martina Štorová RNDr. Eva Toušková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/jhm/statistiky Informace o nezaměstnanosti v

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami Měsíční statistická zpráva květen 2019 Zprávu předkládá: Petr Šindelář analytik trhu práce ÚP ČR - krajské pobočky v Příbrami http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni

Více

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Normativní instrukce č. 2/2013 Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 Určeno pro: Úřad práce České republiky Vypracoval: odbor 41 Počet stran: 6 Č.j.:

Více

Statistická ročenka trhu práce v České republice 2011

Statistická ročenka trhu práce v České republice 2011 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Odbor koncepcí trhu práce Statistická ročenka trhu práce v České republice 211 Zpracovaly: Ing. Eva Procházková, Ing. Lucie Šebestová Praha, únor 212

Více

I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N. Úřadu práce ČR krajské pobočky v Jihlavě

I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N. Úřadu práce ČR krajské pobočky v Jihlavě I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N Úřadu práce ČR krajské pobočky v Jihlavě červen 2011 Obsah: I. Přehled zaměstnanosti v kraji Vysočina II. Nezaměstnanost v kraji Vysočina III. Přehled nezaměstnanosti

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Říjen 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Nezaměstnanost v EU, koordinace politik zaměstnanosti, situace v ČR

Nezaměstnanost v EU, koordinace politik zaměstnanosti, situace v ČR Nezaměstnanost v EU, koordinace politik zaměstnanosti, situace v ČR Vývoj nezaměstnanosti v říjnu 2014 30 25 20 15 10 5 0 DE AT MT CZ UK LU DK NL RO HU EE SE PL BE SI FI LT EU28 FR LV IE BG EA18 SK IT

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Aktivní politika zaměstnanosti

Aktivní politika zaměstnanosti Aktivní politika zaměstnanosti 31.10.2011 Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména snižováním nákladů na hledání zaměstnání Přerozdělení

Více

Jednání poradního sboru 16. 1. 2014. Krajská pobočka v Ústí nad Labem

Jednání poradního sboru 16. 1. 2014. Krajská pobočka v Ústí nad Labem Jednání poradního sboru 16. 1. 2014 Krajská pobočka v Ústí nad Labem Mgr. Vlastislav Hlaváč, 16. 1. 2014 Nezaměstnanost - Podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu ve věku 15-64 let k 31. 12. 2013 činil 11,47

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce okres Plzeň - město Červen 2016 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 30. 6. 2016

Více

I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N. úřadů práce kraje V Y S O Č I N A

I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N. úřadů práce kraje V Y S O Č I N A I N F O R M A Č N Í B U L L E T I N úřadů práce kraje V Y S O Č I N A březen 2011 Obsah: I. Přehled zaměstnanosti v kraji Vysočina II. Nezaměstnanost v kraji Vysočina III. Přehled nezaměstnanosti podle

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni okres Plzeň - město Prosinec 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 12. 2013 evidovalo kontaktní pracoviště

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Podíl nezaměstnaných osob v % ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Březen 2013 10,0 Graf: Vývoj podílu nezaměstnaných

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří Bc. Andrea Novotná 723933559 Vyhlášené výzvy MAS České středohoří Zavádění bezpečnostních a preventivních programů a opatření 1.

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Leden 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Duben 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce Středočeský kraj Červen 2012 Zpracoval: Milan Bouška, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky

Více

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram

Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Měsíční zpráva o situaci na trhu práce okres Příbram Prosinec 2014 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky/mesicni/pb_okres

Více

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj

Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Úřad práce České republiky krajská pobočka v Příbrami Měsíční statistická zpráva Středočeský kraj Květen 2015 Zpracoval: Petr Šindelář, tel.: 950 156 486 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/statistiky Informace

Více

Aktivní politika zaměstnanosti

Aktivní politika zaměstnanosti 10. 6. 2014 Aktivní politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci Nezaměstnanost Nezaměstnanost k 31. 5. 2014 Na konci května celkový počet UoZ v kraji: 39 131 - počet UoZ je o 134 nižší než před rokem,

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP )

PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) PREZENTACE FONDU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen FDV ) A PROJEKTU STÁŢE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ PRO ZAMĚSTNANCE ÚŘADU PRÁCE (dále jen ÚP ) Tento dokument je určen zaměstnancům ÚP, jsou zde uvedeny základní

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Brně Měsíční statistická zpráva duben 2018 Zpracovali: Mgr. Tomáš Řepa, Ph.D. RNDr. Eva Toušková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/jhm/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj

Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Příloha č. 2 Podporované aktivity a popis cílových skupin pro OPZ - Výzva č. 6 MAS Havlíčkův kraj Vytváření pracovních příležitostí pro znevýhodněné skupiny obyvatel, opatření č. 2 Zpracováno podle příloh

Více