INFO OUN OLOMOUC na 3/10

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFO OUN OLOMOUC na 3/10"

Transkript

1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, Olomouc SMS: mobil: , ; Tel: , , FAX: ,ICQ: Zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících (ČMJN) IČO , DIČ CZ , Bankovní spojení: KB Olomouc / 0100 INFO OUN OLOMOUC na 3/10 Toto INFO OUN vychází pravidelně každý měsíc od roku 1995 díky podpoře Statutárního města Olomouc pro členy OUN Olomouc, spolupracující organizace a instituce. Martin Látal /1991/ zvaný Mates z Prostějova, člen SK Skivelo neslyšících Olomouc, nyní student 3.ročníku SPŠE pro sluchově postižené Valašské Meziříčí ( vychodil ZŠ pro děti se SP v Olomouci) při obřím slalomu 2.kola Evropského klubového poháru pro neslyšící v italském středisku Chiesa (Valmalenco)..

2 Co bylo v únoru? V úterý 9. února 2010 proběhlo v pražském TOP Hotelu vyhlášení Nejlepšího handicapovaného sportovce České republiky za rok Slavnostní večer začal v 18 hodin a jeho záznam bylo možné sledovat ještě týž den na televizním kanálu ČT4 Sport. Náš neslyšící Pavel Pastrnek se nevešel do 3. místa a byl mezi dalšími 10 vyhlášenými sportovci. Také O. Panský byl jako funkcionář vyhodnocen. Foto: část z 25 přítomných za Český svaz neslyšících sportovců. Za Olomouc na slavnostním vyhlášení byli přítomni cyklisté Pastrnek (s manželkou a otcem), Merunka (s přítelkyní) a Panský ( s dcerou). Z politiků se slavnostního vyhlášení zúčastnili například ministryně zdravotnictví D.Jurásková, předseda Senátu P.Sobotka, předseda Parlamentu Vlček i předsedové stran např. C. Svoboda, J. Paroubek. V Plzni se předávaly ceny MOSTY 2009 (Mgr. Panský) 10. února: V Plzni se letos konal v pořadí již sedmý ročník udílení cen MOSTY Letošní předávání cen se konalo již počtvrté pod záštitou Livie Klausové, manželky prezidenta ČR. Dalšími hosty byli Milada Emmerová, hejtmanka Plzeňského kraje, Pavel Rödl,

3 primátor města Plzně, ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka a mnoho dalších. Za OUN jsem se zúčastnil vyhlášení, přítomna byla např. čestná členka OUN Olomouc - Mgr. Strnadová, za organizace pro SP např. předseda ASNEP Ing. Kašpar, předseda SNN Paur aj. Tlumočení do ZJ nebylo zajištěno, ale reálný přepis do textu bohatě postačil Stejný den večer v Šumperku měl Olomoucký kraj Slavnostní vyhlášení nejlepšího sportovce Olomouckého kraje: (tlumočila Mgr. Panská) KATEGORIE ZDRAVOTNĚ POSTIŢENÍ SPORTOVCI : Dospělí: 1. Pavel PASTRNEK SK SKIVELO Olomouc sluchově postiţení: - český reprezentant v cyklistice účastník Světové daeflypiády na Tchaiwanu 2.místo v časovce na 35 km, 10.místo v silničním závodě na 93 km MIMOŘÁDNÁ OCENĚNÍ : Ota PANSKÝ - SK SKIVELO Olomouc zdrav. hendikepovaní:- dlouholetý funkcionář klubu neslyšících, který se aktivně věnuje organizování sportovních soutěží pro hendikepované sportovce se sluchovým postižením. Za svou práci byl oceněn i cenou hejtmana Olomouckého kraje schůze ČMJN - Českomoravské jednoty neslyšících se konala v zasedacím sále OUN Olomouc. Funkcionáři organizací SP z republiky jednali od 10 do 15 hodin o problematice komunity občanů se sluchovým postižením.oun zastupovali: Panský, Kozák, Pastrnek a Chupík v OUN se konala pravidelná schůze sociální sekce Unie neziskových organizací Olomouckého kraje. Po skončení proběhlo setkání s Asociací manažerů absolventů z Prahy. Zástupce AMANNO představil projekty a zejména připravovaný projekt Studijní cesty pro NNO klub Skivelo se zúčastnil 2. Kola Evropského klubového poháru v alpském lyžování v Itálii. Před závěrečným finále je SKIVELO na vynikajícím 3.místě mezi 25 lyžařskými kluby z Evropy( a 1 z Kanady).

4 Členské příspěvky OUN Olomouc: Děti 0-6let (rozhoduje rok narození). členství zdarma Děti 7-15 let.. 150,-Kč Od 15let (občanský průkaz). 200,-Kč Starobní důchodci, studenti, matky na mateřské dovolené 150,-Kč ************************************************************* Gratulujeme oslavencům v březnu! Barglová Svatava let Menša Tomáš let Různé: OUN Olomouc připravuje na další měsíc ve čtvrtek: Besedu- nabídku představení Elektronické zdravotní knížky a jejího bezplatného zřízení pro všechny klienty. Předjarní přednášku jako každý rok (Ing. Novotný) vše o silničním provozu se z mateřské dovolené vrátila do práce v OUN paní Emilie Pazderová. K skončil zástup za MD pro paní Marii Hájkovou. Nabídka z Prahy: pozvánka na premiéru projektu DVA SVĚTY a to v DIVADLE ČERTOVKA v Praze, v úterý od 19 hodin DEAF DRUMS - bubenické vystoupení neslyšících studentů pod vedením Huga Tichého z kapely Posmrtné zkušenosti + rockový koncert mladé rockové kapely STANDBY z Hradce Králové - tlumočený do českého znakového jazyka + Jirka Mádl. Celý projekt vznikl na podporu biligvního světa, světa slyšících a neslyšících, jejich vzájemného porozumění a obohacení.

5 Architektonické bariéry nejsou jen nájezdové rampy pro tělesně postižené ani akustické hlásiče pro občany se zrakovým postižením. Mezi arch. bariéry patří i vchodové zvonky s mikrofonem. Tyto zvonky s mikrofonem vytvářejí nepřekonatelnou bariéru = znemožňují lidem, co neslyší - možnost přístupu k úřadům, veřejným budovám, domům. (Občan se SP, který neslyší vyzváněcí tón, neví, kdy má začít do mikrofonu mluvit a kdy má zatáhnout - zatlačit na vstupní dveře). Přitom stačí malá technická úprava, k zvonkům pouze namontovat světelné diody. Tyto jsou zájemcům k nahlédnutí - mimochodem jako jediné v Olomouci - na hlavních vchodových dveřích OUN Olomouc. Zaměstnanec OUN Olomouc - technik je schopen tyto diody na vyžádání namontovat na vchodové dveře. Pro majitele objektů, které nejsou v majetku Statutárního města Olomouce, je moţno vyuţít moţností dotace z BBO Olomouc. Česká spořitelna a.s. jako první z bank v České republice myslí i na klienty se sluchovým postižením - zejména nedoslýchavé zákazníky a seniory se slábnoucím sluchem. Česká spořitelna a.s. ve spolupráci s ČMJN (Českomoravskou jednotou neslyšících) a firmou KOMPONE Brno vybavila 25 svých poboček indukčními smyčkami. O tom, kde smyčky jsou, se dozvíte na vstupních dveřích ČS.a.s, kde je logo. Například v Olomouckém kraji je jediná v Olomouci pro klienty se SP vybavena ČS a.s. Třída Svobody 19. Operátorská služba pro neslyšící funguje na základě spolupráce s ČMJN - Českomoravskou jednotou neslyšících) Na našem pracovišti poskytujeme služby pro neslyšicí (reklamace,vyřízení objednávek,soukromá sdělení,lékař, vyhledání dopravního spojení,apod.) na těchto číslech: FAX : PSACI tel.(polytel) TEL: (slyšící vzkaz pro neslyšící) SMS: neslysici@o2.com ICQ : ,jmeno:sluzby pro neslysici Všechny služby pro neslyšicí jsou zdarma. Potřebujeme pouze dodat faxem nebo em kopii ZTP a sdělení jejich telefonních čísel.

6 Zdraví: největší mýty o sluchu Na světě je víc než pět set milionů lidí se sluch. postižením. Očekává se, ţe nárůst sluchových postiţení bude rok od roku větší kvůli civilizačnímu hluku. Věděli jste, že podle statistik vyspělých zemí má potíže se sluchem každý desátý člověk a téměř polovina těchto problémů postihuje osoby mladší pětašedesáti let? Špatně slyšíte jen na jedno ucho, druhé je v pořádku. Toho, že se vám zhoršuje sluch, si sami všimnete. Moji rodiče ohluchli, takže o sluch přijdu i já. Seznamte se s největšími mýty o uších a sluchu (budeme pro Vás přinášet na pokračování ) Vysvětlení pro neslyšící: Mýtus= V běžné řeči znamená často nepravdu, vymyšlené tvrzení bez jakéhokoli podkladu.(tj. =povídá se o tom, že ano- ale nemusí a ani to není pravda) Mýtus č. 1: Moji rodiče ztratili sluch, tudíţ ho ztratím i já Je pravda, že dědičnost může hrát při ztrátě sluchu roli, ale rozhodně neplatí, že hluchota v rodině vás předurčuje ke ztrátě sluchu. Může být podmíněna mnoha faktory: dlouhodobým pobytem ve velkému hluku, obecným zdravím, dědičností a věkem. I když určitý vliv má i dědičnost, například s postupem věku dochází k ubývání vláskových buněk, které převádí mechanickou energii zvukových vln na elektrický signál. V důsledku toho starší lidé ztrácejí citlivost na vyšší tóny a může dojít ke kompletní ztrátě sluchu. Odborníci se shodují, že žádný z uvedených faktorů, které mají vliv na ztrátu sluchu, však nemá větší důležitost než ostatní. Podle společnosti Hear-it je přibližně padesát procent vrozené hluchoty způsobeno dědičností, pět aţ deset procent se připisuje na vrub komplikacím v těhotenství. Infekcím, zánětům a zraněním přísluší deset aţ dvacet procent případů. Dvacet aţ třicet procent případů hluchoty zůstane neobjasněných.

7 pořadí zápasy vítězství remízy porážky skóre průměr body Na další měsíce bude pokračování o mýtech v INFO OUN: Mýtus č.2: Zhoršování sluchu bezpečně poznáte Mýtus č.3: Naslouchátkem se váš sluch vrátí na původní úroveň Mýtus č.4: Zhoršování sluchu znamená, že okolní zvuky neslyšíte dost hlasitě Mýtus č.5: Na jedno ucho slyším špatně, ale to druhé je v pořádku se narodil americký vynálezce, profesor univerzity v Bostonu a zakladatel amerického koncernu Bell Telephone Alexandr Graham Bell. Vynalezl mikrofon a v roce 1876 zkonstruoval telefon a gramofon. Zemřel v r Pan Bell měl nedoslýchavou manželku a chtěl pro ni zlepšit komunikaci - vynalezl telefon, ale tím naopak pro občany se sluchovým postiţením vytvořil velkou komunikační bariéru. Sport: 3. bowlingová liga , Severní Morava TABULKA družstvo 1. Head Teenagers , SK Skivelo DEAF Olomouc , Mauritius , Icebreakers , Rosenberger Filip Head Teenagers 163, Kučera Petr SK Skivelo Deaf 155, Zápalka Stanislav SK Skivelo Deaf 149, Svozil Miroslav SK Skivelo Deaf 145, Pastrnková Martina SK Skivelo Deaf 133,

8 Valná hromada SK Skivelo neslyšících Olomouc se bude konat v zasedačce OUN počátkem dubna ( buď pátek 2.4. = před velikonočními svátky, nebo v pátek 9. 4.). Podrobnosti budou zaslány členům mailem, uvedeny na webu klubu a vyvěšeny na nástěnce OUN Olomouc). Právo volit a být volen mají pouze platící členové SK Skivelo neslyšících Olomouc. TABULKA DIVIZE D: 1. Si sám sobě si ,17 2. Krocani ,40 3. Kedr Team ,80 4. Sněženky ,83 5. Black Bull ,60 6. OUN OLOMOUC ,00 7. Snipers ,40 8. Divoké koule , Panský Ota OUN 136, Pospíšil Bohumil OUN 136, Zápalková Růžena OUN 126, CZECH SKI DEAF TEAM na Evropském poháru v Jasné: zleva: Panský /1994/ Konvička /1990/ Látal /1991/ Jan Jan Martin Mejstříková Michaela / 1986/ Grygarová Veronika / 1991/

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

INFO OUN OLOMOUC říjen 2010

INFO OUN OLOMOUC říjen 2010 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

PROJEKT MULTIFUNKČNÍHO VZDĚLÁVACÍHO CENTRA NEJEN PRO OSOBY NESLYŠÍCÍ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP,

PROJEKT MULTIFUNKČNÍHO VZDĚLÁVACÍHO CENTRA NEJEN PRO OSOBY NESLYŠÍCÍ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP, Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících

Více

INFO OUN na leden 2011

INFO OUN na leden 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz Tel: 585225597, 585 207 528 FAX: 585 207 529 SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Zakládající

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s.,

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Info OUN Olomouc 09/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil:!!! 774

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO OUN 0608 červen 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528, FAX: 585 207 529,ICQ:

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Info OUN Olomouc 10/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

INFO OUN OLOMOUC na 2/09

INFO OUN OLOMOUC na 2/09 INFO OUN 02/09 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722;

Více

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995 Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 Skoro všichni účastníci M ČR v alpském lyžování ČSNS 2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Info OUN 0109 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722;

Více

Info OUN na duben 2011

Info OUN na duben 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce Pátek 3.4. pod vedením Emy Pazderové jsme si vyrobili velikonoční vajíčka. Pátek 10.4. paní Alena Kubičíková si pro nás opět připravila různé

Více

INFO OUN Olomouc na 10/09 1. Oblastní unie neslyšících Olomouc

INFO OUN Olomouc na 10/09 1. Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO OUN Olomouc na 10/09 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225,

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2 0 0 5 Oblastní unie neslyšících Olomouc (z vernisáže výstavy obrazů u příležitosti 55. výročí založení organizace neslyšících v Olomouci) Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace

Více

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

INFO OUN OLOMOUC na 3/09

INFO OUN OLOMOUC na 3/09 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce organizace Dobré místo pro život pořádala již 3. ročník Olomoucké koloběžkiády, která se konala na podporu Oblastní Unie neslyšících v Olomouci.

Více

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA Česká unie neslyšících, oblastní organizace Praha Czech Union of the Deaf, Prague Adresa: Dlouhá třída 37, 110 00, Praha 1 Fax: (0042) 224 827 111 Tel./Fax: (0042) 224 827

Více

INFO OUN OLOMOUC 12/ 2007

INFO OUN OLOMOUC 12/ 2007 Info OUN Olomouc 12/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225,

Více

Info OUN na květen 2011

Info OUN na květen 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc 1 CO SE KONALO V ČERVNU? Hanácký farmářský trh V pátek 3. 6. od 8 do 12:00 hod

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz Výroční zpráva 2 0 0 4 Oblastní unie neslyšících Olomouc Obsah: 1. Základní identifikační údaje 2. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2004 3. Údaje roční účetní závěrky (Rozvaha, VZZ, Příloha k

Více

Setkání dvou světů. Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci

Setkání dvou světů. Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci Setkání dvou světů Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci Dobrý den. Vítejte. Jmenuji se Lucie Romancová a pracuji v Krajské vědecké

Více

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany 2019 I. pololetí Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR, z. s. Pražský spolek neslyšících, p. s. http://www.cnn-ops.cz

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528, FAX: 585 207 529,ICQ:

Více

INFO měsíčník OUN Olomouc na duben2007

INFO měsíčník OUN Olomouc na duben2007 Oblastní unie neslyšících Olomouc, Kosmonautů 10, 772 00 Olomouc. Telefon: 585 510 258 mobil: 774 585 225, 777 959 722; SMS: 777 854 328 E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@quick.cz, oun.ol@centrum.cz

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Výroční zpráva 2 0 0 3 Oblastní unie neslyšících Olomouc Obsah: 1. Základní identifikační údaje 2. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2003 3. Údaje roční účetní závěrky (Rozvaha, VZZ, Příloha k

Více

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva 2 0 0 9 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu (SNB) pro rok 2013

Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu (SNB) pro rok 2013 Sportovní klub SKIVELO neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc telefon: 777 959 722, sms: 777 854 328 E-mail: skivelo@olnet.cz, www.skivelo.webgarden.cz Číslo účtu KB Olomouc:86-6778280207/0100

Více

Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu (SNB) pro rok 2013

Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu (SNB) pro rok 2013 Sportovní klub SKIVELO neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc telefon: 777 959 722, sms: 777 854 328 E-mail: skivelodeaf@gmail.com, www.skivelo.olnet.cz Číslo účtu: FIO banka Olomouc 2700148152/2010

Více

Krajská knihovna Karlovy Vary

Krajská knihovna Karlovy Vary Krajská knihovna Karlovy Vary pro handicapované aneb jak na to? 1 Krajská knihovna Karlovy Vary www.knihovna.kvary.cz Bc. Michaela Kožíšková projektová manažerka 2 3 4 5 6 Počet obyvatel K. Varů/50 000,

Více

HEZKOU DOVOLENOU A HODNĚ SLUNÍČKA VÁM PŘEJE ČUN PRAHA

HEZKOU DOVOLENOU A HODNĚ SLUNÍČKA VÁM PŘEJE ČUN PRAHA HEZKOU DOVOLENOU A HODNĚ SLUNÍČKA VÁM PŘEJE ČUN PRAHA INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA LEDEN ČERVEN 2010 navíc i červenec a srpen Česká unie neslyšících, oblastní organizace Praha Czech Union of the Deaf,

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 0 8 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace 3 2. Činnost

Více

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc, Jungmannova 25, 779 00 Mobil: 774 585 225, 777 959 722; SMS: 777 854 328 E-mail: ounol@ounol.cz Webové stránky: www.ounol.cz Výroční zpráva 2 0 1 4 Oblastní unie neslyšících

Více

INFO OUN OLOMOUC 09 / 2010

INFO OUN OLOMOUC 09 / 2010 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc Ze slavnostního otevření Multifunkčního vzdělávacího centra pro osoby se sluchovým postižením Dne 10.5.2007 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V KVĚTNU? Petr Novotný: OPTIKA, BRÝLE V pátek 6. 5. od 16:00 hod proběhla

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN OLOMOUC na SRPEN 2008

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN OLOMOUC na SRPEN 2008 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528, FAX: 585 207 529,ICQ:

Více

Přehled organizací pro sluchově postižené

Přehled organizací pro sluchově postižené Přehled organizací pro sluchově postižené ZDROJ: http://www.czp.az4u.info/redakce/tisk.php?clanek=7719&lang=cs&slozka=4869&xsekce=7639& ASNEP Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel

Více

Vždyť si to přečtou...

Vždyť si to přečtou... Vždyť si to přečtou... Neslyšící děti v muzeích a galeriích mariana.koutska@gmail.com Přístupnost muzeí a galerií pro neslyšící Problematika sluchového postižení Neslyšící a kulturní práva Kulturní politika

Více

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva OUN Olomouc 2006 Výroční zpráva 2 0 0 6 Oblastní unie neslyšících Olomouc Ze stavby Multifunkčního vzdělávacího centra pro osoby se sluchovým postižením Pohled ze dne 27.7.2006 na část sídla

Více

Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel, z.s.

Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel, z.s. Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel, z.s. Trocha historie.. byla založena v roce 1992 jako servisní organizace zastřešující subjekty pracující ve prospěch sluchově postižených

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. Co bylo v červnu?

Oblastní unie neslyšících Olomouc. Co bylo v červnu? Co bylo v červnu? DEN DĚTÍ pro děti byly připraveny soutěže, skákací hrad, skluzavka a malování na obličej. Opékaly se buřty. zúčastnili jsme se Hanáckého farmářského trhu na Horním náměstí. Návštěvníci

Více

PROGRAM KVĚTEN PŘÁNÍ A STÍŽNOSTI Vaše přání a stížnosti můžete napsat a vložit do schránky u vchodu do UNB za dveřmi.

PROGRAM KVĚTEN PŘÁNÍ A STÍŽNOSTI Vaše přání a stížnosti můžete napsat a vložit do schránky u vchodu do UNB za dveřmi. Unie neslyšících Brno, z.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel sociálních služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605

Více

Vytvořeno v rámci výzkumu Povědomí žáků základních škol Jihomoravského kraje o problematice sluchového postižení

Vytvořeno v rámci výzkumu Povědomí žáků základních škol Jihomoravského kraje o problematice sluchového postižení Příloha 3. Informační brožura Brno 2012 Základní informace o sluchovém postižení Vytvořeno v rámci výzkumu Povědomí žáků základních škol Jihomoravského kraje o problematice sluchového postižení Sluchové

Více

PROPOZICE Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu pro rok 2012

PROPOZICE Mistrovství ČR neslyšících sportovců v alpském lyžování a ve snowboardu pro rok 2012 Sportovní klub SKIVELO neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc telefon: 777 959 722, 585 225 597 sms: 777 854 328 E-mail: skivelodeaf@webgarden.com, www.skivelo.webgarden.cz, www.skivelo.olnet.cz

Více

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany 2018 I. pololetí Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR, z. s. Pražský spolek neslyšících, p. s. http://www.cnn-ops.cz

Více

Událost minulého měsíce

Událost minulého měsíce Událost minulého měsíce Letní sportovní rekondiční tábor pro děti se sluchovým postižením Od 23. 7. - 31. 7. 2011 OUN Olomouc pořádal s podporou Krajského úřadu Olomouckého kraje, v rekreačním komplexu

Více

Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura 3 2. Poslání a cíle OUN Olomouc 4 3. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2010

Více

Zasedání Výkonného výboru OFS Přerov

Zasedání Výkonného výboru OFS Přerov Okresní fotbalový svaz Přerov IČ 01540319 Sídlo: Petřivalského 1,750 02 Přerov Tel.: 736 645 998 e-mail: ofs@raz-dva.cz www.ofsprerov.cz Bankovní spojení: 153451945/0300 Zasedání Výkonného výboru OFS Přerov

Více

PROGRAM LISTOPAD 2007

PROGRAM LISTOPAD 2007 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685,

Více

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví: Denní stacionář služeb sluchově postiženým v Brně a okolí zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685, IČO: 65761201,

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé

pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé Unie neslyšících Brno, o.s. zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel., fax: 541 245 321, mob.: 725 605 216, IČO: 65761201, DIČ: CZ65761201 www.neslysici.net,

Více

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO:

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO: Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO. říjen 2015

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO. říjen 2015 Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO říjen 2015 Co se konalo v září? Přednáška FINANČNÍ GRAMOTNOST Přednášela paní Petra Drábková z firmy Metodica Brno. Paní Drábková nás informovala o problematice financí,

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením datum: 26. 10. 2017 (úterý) od 9:00 místo konání: Centrum služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s., 28. října 286/10, Ostrava 702 00 přítomni:

Více

Neslyšíte? Nám to neva. Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci

Neslyšíte? Nám to neva. Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci Neslyšíte? Nám to neva. Lucie Romancová Knihovnice a koordinátorka aktivit pro handicapované uživatele Krajská vědecká knihovna v Liberci Dobrý den. Jmenuji se Lucie Romancová a pracuji v Krajské vědecké

Více

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji ROCKNET ARÉNA CHOMUTOV 27. 29. listopadu 2018 Propozice Mistrovství UNITOP ČR v ledním hokeji 2018 Chomutov 27. 29. listopadu 2018 Ve dnech 27 až 29. listopadu 2018

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc Kosmonautů 10, 772 00

Oblastní unie neslyšících Olomouc Kosmonautů 10, 772 00 Oblastní unie neslyšících Olomouc Kosmonautů 10, 772 00 mobil: 774 585 225, 777 959 722; SMS: 777 854 328 tel:585 510 258 (fax není) E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@quick.cz, oun.ol@centrum.cz

Více

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany

I. pololetí. Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany 2017 I. pololetí Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, o.p.s. pobočka Praha Modřany Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR, z. s. Pražský spolek neslyšících, p. s. http://www.cnn-ops.cz

Více

sport akce pořadatel místo konání

sport akce pořadatel místo konání Sportovní kalendář ČPV- svazy: SH, ČATHS, ČSMPS,, ČSZPS datum LEDEN typ akce sport akce pořadatel místo konání 3.1.2009 liga STK-LH 1.kolo : VOLNO - TJ Slovan Zlín STK LH STK LH 3.1.2009 liga STK-LH 1.kolo

Více

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o.

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o. Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o. Jan Zelenka, zelenka@transkript.cz Transkript online s.r.o. Sociální firma Propojení akademické, komerční a sociálně

Více

Cyklo Klub Kučera Znojmo Vídeňská 25, ZNOJMO 669 02 ZÁPIS

Cyklo Klub Kučera Znojmo Vídeňská 25, ZNOJMO 669 02 ZÁPIS ZÁPIS Valné hromady Cyklo Klubu Kučera Konané dne 28. února 2014 Sál Lidového domu, Znojmo Dělnická ul. 18:00 hod. Přítomni: 4 x výkonný výbor CKK + 17 přítomných členů + 28 přítomných příznivců Omluveni:

Více

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících Darwinova 24, PRAHA 12 -Modřany, 143 00 Program na LEDEN 2015 1. čtvrtek Státní svátek, Nový Rok 2015 2. pátek CNN-sociální služby 5. pondělí CNN-sociální služby 6. úterý CNN-sociální služby 7. středa

Více

O2 Hovor pro neslyšící

O2 Hovor pro neslyšící O2 Hovor pro neslyšící Alena Užachovová Operátorské asistenční služby Březen 2013 Obsah 01 02 03 04 05 06 07 08 Hlavní cíl služby Vznik nápadu Princip & Kontaktní údaje pro neslyšící i slyšící Moderní

Více

Bariéry z pohledu osob se sluchovým postižením

Bariéry z pohledu osob se sluchovým postižením Bariéry z pohledu osob se sluchovým postižením Ing. Martin Novák, Mgr. Věra Strnadová, Ing. Zdeněk Kašpar Česká unie neslyšících Ing. Martin Novák a Mgr. Věra Strnadová, Česká unie neslyšících, 2017 Symbol

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM V ČESKÉ REPUBLICE

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM V ČESKÉ REPUBLICE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM V ČESKÉ REPUBLICE Mgr. Jiří Pouska Konference: DOBRÁ PRAXE 17. 18. 10. 2018 Plzeň VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM V ČESKÉ REPUBLICE

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Listopad 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V ŘÍJNU? Handicap Rally 2016 Dobré místo pro život uspořádalo v pořadí

Více

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI 1 DNY ZDRAVÍ 2018 VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI Město Pelhřimov se i v letošním roce prostřednictvím Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Pelhřimov připojilo ke komunitní kampani

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. Slovo úvodem Vážení, dovoluji si Vám představit nově založenou společnost poskytující sociální služby

Více

Svaz potápěčů České republiky SPORTOVNĚ TECHNICKÉ DOKUMENTY PP / DPP

Svaz potápěčů České republiky SPORTOVNĚ TECHNICKÉ DOKUMENTY PP / DPP Svaz potápěčů České republiky SPORTOVNĚ TECHNICKÉ DOKUMENTY PP / DPP 2 0 1 6 2 diver@svazpotapecu.cz Svaz potápěčů České republiky Divers Association of Czech Republic IČO: 537225 Na Strži 9, 140 00 Praha

Více

384/2008 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2008, ČÁST PRVNÍ

384/2008 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2008, ČÁST PRVNÍ 384/2008 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2008, kterým se mění zákon č. 155/1998 Sb., o znakové řeči a o změně dalších zákonů a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

384/2008 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o znakové řeči

384/2008 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o znakové řeči 384/2008 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2008, kterým se mění zákon č. 155/1998 Sb., o znakové řeči a o změně dalších zákonů a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 1 2 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

NÁVŠTĚVNÍCI MUZEÍ SE SPECIÁLNÍMI POTŘEBAMI NESLYŠÍCÍ NAĎA HYNKOVÁ DINGOVÁ. 1.10.2013, Praha

NÁVŠTĚVNÍCI MUZEÍ SE SPECIÁLNÍMI POTŘEBAMI NESLYŠÍCÍ NAĎA HYNKOVÁ DINGOVÁ. 1.10.2013, Praha NÁVŠTĚVNÍCI MUZEÍ SE SPECIÁLNÍMI POTŘEBAMI NESLYŠÍCÍ NAĎA HYNKOVÁ DINGOVÁ 1.10.2013, Praha POSKYTOVÁNÍ TLUMOČNICKÝCH SLUŽEB V SOUČASNOSTI Dne 21. května 1998 byl prezidentem Václavem Havlem podepsán zákon

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NESLYŠÍCÍCH V BOWLINGU PRO ROK 2008 OLOMOUC, DNE 18. ŘÍJNA 2008 HODNOCENÍ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NESLYŠÍCÍCH V BOWLINGU PRO ROK 2008 OLOMOUC, DNE 18. ŘÍJNA 2008 HODNOCENÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NESLYŠÍCÍCH V BOWLINGU PRO ROK 2008 OLOMOUC, DNE 18. ŘÍJNA 2008 HODNOCENÍ Letošního mistrovství České republiky neslyšících v jednotlivcích mužů a žen v bowlingu, které se hrálo

Více

PROGRAM LISTOPAD 2009

PROGRAM LISTOPAD 2009 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 54 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 81 let Pan Petr Režňák - 23.1. 53 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1.

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 54 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 81 let Pan Petr Režňák - 23.1. 53 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Základní údaje Občanské sdružení

Více

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 PARDUBICKÁ KRAJSKÁ ORGANIZACE K VINICI 1901, 530 02 PARDUBICE e-mail: pko.cus@seznam.cz IČO 70926344 Bankovní spojení: Č.S. A.S. Č.Ú. 1206352399/0800 KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 z 10. zasedání

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

PROGRAM PROSINEC 2008

PROGRAM PROSINEC 2008 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením datum: 10. 10. 2017 (úterý) od 9:00 místo konání: Centrum služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s., 28. října 286/10, Ostrava 702 00 přítomni:

Více

Postižení sluchu. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. Mgr.Ladislava Ulrychová

Postižení sluchu. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. Mgr.Ladislava Ulrychová Postižení sluchu Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Leden 2010 Mgr.Ladislava Ulrychová Lidé důvěřují více očím než uším. Z toho vyplývá,

Více

PROGRAM ZÁŘÍ 2015. Své narozeniny oslaví: 25. 9. Egyedová Božena 55 let. Přejeme vše nejlepší!

PROGRAM ZÁŘÍ 2015. Své narozeniny oslaví: 25. 9. Egyedová Božena 55 let. Přejeme vše nejlepší! Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605 216, IČO:

Více

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat Tichá linka CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka Tichá linka I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka CENTRUM ONLINE KOMUNIKACE PRO OSOBY SE SLUCHOVÝM

Více

Výroční zpráva. Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice. kraj Vysočina

Výroční zpráva. Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice. kraj Vysočina Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2004 Strana 1 (celkem 13) Krajská organizace má šest ZO SNN: - viz příloha Krajská organizace má šest

Více