ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO PROJEDNÁVÁNÍ ZE DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO PROJEDNÁVÁNÍ ZE DNE"

Transkript

1 ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO PROJEDNÁVÁNÍ ZE DNE pořádaného ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, Praha 5 k investičním záměrům odboru životního prostředí zahájení v 17:00 hodin, ukončení v 19:15 hodin Úvodní slovo a zahájení veřejného projednávání bylo za účasti zástupce starosty Ing. Pavla Jaroše a odpovědného politika pro Agendu MA 21 Mgr. Štěpána Hošny. Po úvodním slovu paní Ing. Dana Ceová zástupce odboru pro Životní prostředí, představila jednotlivé investiční záměry odboru, které se týkají revitalizací 4 lokalit. Detailní informace k záměrům pak podali přímo samotní projektanti. První investiční záměr je v lokalitě Lužiny a jedná se o Revitalizaci prostranství před FZŠ Brdičkova, kterou představil projektant Ing. Martin Černý. Současný asfaltový povrch na prostranství před školou bude nahrazen dlažbou, která barevně navazuje na blízkou fontánu. Projekt počítá se 6 kusy alejových stromů a jednou solitérní dřevinou. V kruhovém záhonu je zachována stávající jabloň. Záhon bude změněn na pobytovou zatravněnou plochu a jeho betonová obruba bude opravena. O vláhu se zde postará umělá závlaha. Na kruhové ploše budou umístěny také 3 kameny - skulptury, které jsou v současné době na travnaté ploše při ulici Brdičkova. Nový moderní mobiliář pod stromy snad vyhoví náročným potřebám žáků i místních obyvatel.

2 UKÁZKA NÁVRHU PROJEKTU:

3 Po představení projektu občané vznesli následující dotazy: Občané se dotazovali, zda navrhovaným řešením nedojde k úbytku zeleně. Na dotaz bylo projektantem uvedeno, že nikoliv, naopak přemístěním stávajícího mobiliáře dojde k uvolnění větší plochy zeleně. Další dotaz byl směřován na počet laviček, jakým způsobem je zde řešen prostor pro děti a jestli na travnaté ploše bude povolen volný pohyb psů. Počet laviček bude ze stávajícího počtu 11 ks snížen na 6 ks, v této lokalitě se nepočítá se stavbou dětského hřiště, pro děti bude naopak funkčně sloužit travnatá plocha a pohyb psů je řešen vyhláškou MHMP. Druhý investiční záměr je v lokalitě Nové Butovice se jedná o Revitalizaci vnitrobloku Fingerova. Projekt zpracovala Ing. Helena Buršíková. Rozsáhlé úpravy vnitrobloku lze rozdělit do tří částí, tj. na celkovou rekonstrukci sportovního hřiště a jeho okolí revitalizaci prostranství před FZŠ Fingerova modernizaci dětských hřišť. Ve vnitrobloku je naplánováno množství výsadeb dřevin i bylin, rozmístění moderního mobiliáře. Počítáno je také s rekonstrukcí cestního systému, který vnitroblok propojí jako celek. Sportovní hřiště V západní části vnitrobloku se nachází sportovní hřiště, které projde celkovou rekonstrukcí. Asfaltové a betonové povrchy budou zmenšeny. Projekt počítá s pryžovým povrchem hřiště a herními motivy na ploše. Na hřišti dojde ke zvýšení ochranného oplocení a zabudování nových branek. Hřiště bude doplněno sportovním náčiním. Součástí hřiště je nový stůl na ping-pong a lavičky. V okolí hřiště budou založeny výsadby rostlin.

4

5 Prostranství před základní školou Prostranství před základní školou bude celkově revitalizováno. Proběhne rekonstrukce dlažby i ostatních zpevněných ploch. Dojde k odstranění vyvýšených kruhových bosketů. Projekt počítá se založením trvalkových záhonů v rovině. Prostranství bude doplněno vkusnějším mobiliářem. Na půlkruhu okolo uměleckého díla ve střední části vnitrobloku bude provedena nová sadovnická kompozice nové výsadby a mobiliář, což zdůrazní estetickou hodnotu místa. Rekonstrukce dětských hřišť Třetí etapa se bude týkat rekonstrukce dětských hřišť. Hlavní myšlenkou projektu je odstranění roztříštěnosti zdejších dětských hřišť. Stávající herní prvky a oplocená malá hřiště budou zrušena. Vytvoří se jedna celistvá herní plocha na straně u bytových domů. Počítá se s oplocenou částí pro nejmenší, přistíněnou stromy. Na ostatní ploše budou volně rozmístěny herní prvky pro starší děti.

6 Po představení projektu občané vznesli následující dotazy: První dotaz byl vznesen, zda bude ponechána travnatá plochá, která je velmi hojně využívána dětmi na hraní fotbalu. Tento prostor bude zachován. Občané mají rozporuplné názory na barevnost navržených povrchů. Někteří preferují barevnost sjednodnotli tak, aby nebylo použito několik rozdílných barev, ale část občanů naopak vetší barevnost uvítá. Další dotaz byl směřován na provoz pítka, které je v lokalitě umístěno. Občané uvedli, že pítka nejsou v provozu moc často a převážně v horkých letních dnech by provoz skutečně uvítali. Občané navrhují i možnost mlhovadla. Ing. Dana Ceová za odbor pro životního prostřední na dotaz pítek uvedla, že pítka jsou v provozu, jejich provoz však závisí na finančních možnostech odboru. Nad možností mlhovadel se prozatím neuvažuje. Další dotaz ze strany občanů byl směřován na vybavení sportovního hřiště, kde část určená na provoz volejbalu není funkční, jelikož síť se nedá instalovat z důvodu absence napínáků. Na tento dotaz bylo odpovězeno, že se odbor pro životní prostředí bude tímto problémem zabývat a bude zajištěna náprava. Zástupce dětského parlamentu ze FZŠ Fingerova žák Jakub informoval, že v FZŠ Fingerova byl mezi děti rozdán dotazník, jaké hrací prvky by na hřištích uvítali, a je velmi rád, že veškeré požadavky jsou již předem zakomponovány v návrhu od paní architekty.

7 Třetí investiční záměr je v lokalitě Stodůlky. Jedná se o Revitalizaci hřiště při ul. Hostinského, kterou představil Ing. Martin Černý. Plánovaná revitalizace sportoviště při ulici Hostinského zasahuje do dvou oddělených částí. První z nich je oplocené sportovní hřiště, kde bude stávající asfaltový povrch nahrazen povrchem polyuretanovým. Sportovní plochu s lajnováním na basketbal a umístěnými koši doplní barevně odlišené plošné hry a lavičky. Druhá část revitalizované plochy je v současné době téměř bez vegetace. Bude nově přebudována na park. Původní venkovní posilovna byla zrušena pro zastaralost. Plochu protíná spontánně vyšlapaná cesta, která bude při realizaci přiznána a zpevněna zámkovou dlažbou. V centrální části parku je navržen kruhový trávník se solitérním platanem. Severně od cesty trávník lemuje velká trvalková plocha, severně pak keřová výsadba. Prostor doplní lavičky pro odpočinek. UKÁZKA NÁVRHU PROJEKTU:

8 Po představení projektu občané vznesli následující dotazy: Maminky z řad občanů zmínily nevhodné umístění košů na basketbal a to z důvodu, že hřiště je z větší části využíváno menšími dětmi, které nemohou dosáhnout na koš v takové výšce, v jaké jsou instalovány a byly by rády, pokud by bylo možné myslet i na menší děti a přídavné koše umístit pro ně v nižší vhodnější výšce. Maminky by též velice uvítaly možnost instalace tenisové zdi na hřišti. OŽP názory maminek velice uvítalo a pokud bude vše možné, budou tyto změny zapracovány do projektu. Občané dále uvedli, že vchod na hřiště není nijak možné zavřít a v případě míčových her není uzavřený vchod nijak šťastné řešení. K tomuto bodu druhá část občanů uvedla, že naopak tento vstup na hřiště je ideální pro děti, kteří hřiště používají i pro jízdu na dětských kolech a odrážedlech, kdy naopak dveře by byly velkou překážkou. Zmíněna byla též absence fotbalových branek. Stůl na stolní tenis, se kterým se v novém projektu nepočítá, by občané rádi zachovali, ale bylo by dobré umístit do jiné části prostranství.

9 Čtvrtý investiční záměr je v lokalitě Stodůlky. Jedná se o Rekonstrukci dětského hřiště Kociánova a navazujících ploch. Projekt zpracovala Ing. Hana Brehmová. Dětské hřiště je navrhováno pro děti ve věku 3-10 let. Hlavním tématem, které ideově sjednocuje jednotlivé herní prvky, je louka a život na ní. Objevují se zde zvířátka jako je včelka, hlemýžď, mravenec nebo kobylka spolu se stylizovanými květinami, trávou a houbami. V jedné části budou dominovat trampolíny a 3D prvky z litého pryžového materiálu. V druhé navazující části jsou pak herní prvky navrženy z akátového dřeva a lanového systému. Všechny zpevněné plochy jsou navrženy v kombinaci z litého pryžového materiálu a umělého trávníku a zároveň poslouží jako ochranné dopadové plochy. Dotaz k tomuto projektu byl občany směřován na výběr povrchů a jejich životnost, jiné dotazy vedeny nebyly. Závěrem veřejného projednávání zástupce starosty Ing. Pavel Jaroš společně s Mgr. Štěpánem Hošnou poděkovali občanům za účast a za projevený zájem o projekty plánované ÚMČ Praha 13. Zápis zpracovala: Hanka Zelenková asistentka výborů ZMČ asistentka koordinátora agendy MA 21

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Revitalizace sídlištních vnitrobloků Revitalizace sídlištních vnitrobloků Chalabalova Heranova Bronzová V Hůrkách Bellušova Amforová Dana Céová, odbor životního prostředí, MČ Praha 13 Nová tvář sídliště v Praze 13 Revitalizace sídlištních

Více

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II 1. Identifikační údaje stavby Akce: Skoczów-Hradek. Revitalizace centra obce - Zvýšení turistické atraktivity území II Investor:

Více

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Informace Projektová dokumentace řeší rekonstrukci sportovních ploch a venkovního sezení v areálu 11. ZŠ v ul. Obránců míru v Mostě na pozemku

Více

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ VE VNITROBLOKU CHALABALOVA STODŮLKY ADRESA STAVBY: PRAHA 13, CHALABALOVA PROJEKTANT: WEISS & WILD, S.R.O., Konojedská 41, Praha 10, DATUM: 2010, AKTUALIZOVÁNO ZÁŘÍ 2017 PREZENTACE:

Více

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 1. Návrh na úpravu cest s doprovodem květinových a keřových záhonů Areál MŠ Existující pomník 2. Centrální travnatý prostor Návrh

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY

VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY VÍCEÚČELOVÉ HŘIŠTĚ JIRÁSKOVA MÍSTO PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY SEZNAM PŘÍLOH: SITUACE - ŠIRŠÍ VZTAHY 1.00 ÚVOD 1.01 SEZNAM PŘÍLOH, SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY 1.02 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE, FOTODOKUMENTACE 2.00 VÝKRESOVÁ

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

Termín seznámení obyvatel s připravovaným projektem Revitalizace sídl. Míru: středa , 15:00 Odry, MěÚ - velký sál, II.

Termín seznámení obyvatel s připravovaným projektem Revitalizace sídl. Míru: středa , 15:00 Odry, MěÚ - velký sál, II. PRIX GROUP s. r. o. Masarykovo náměstí 46, 742 35 ODRY, IČ : 26818841 www.prinex.cz VYHODNOCENÍ ANKETY - Revitalizace sídliště Míru v Odrách Termín seznámení obyvatel s připravovaným projektem Revitalizace

Více

Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu

Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu Doplněk studie pro zadání projektové dokumentace Osadní výbor Újezd 2015 Multifunkční sportovní areál Újezd u Kunštátu doplněk studie pro zadání projektové

Více

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1 Příloha 6: Projektové listy k opatření 1-1 - Projektový list 1. Název projektu 1 - Vnitroblok ul. A. Sovy 2. Předkladatel projektu Statutární město Opava 3. Název OP oblasti intervence/opatření Integrovaný

Více

F. 3. 1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah : Technická zpráva - Architektonické a stavebně technické řešení 1/4

F. 3. 1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah : Technická zpráva - Architektonické a stavebně technické řešení 1/4 F. 3. 1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah : F.1. ÚVOD F.1. Úvod F.2. Návrh F.3. Plošná a prostorová charakteristika F.4. Technické a konstrukční řešení Tato projektová dokumentace je zpracována ve stupni pro provedení

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA DNE pořádaného ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, Praha 5

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA DNE pořádaného ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, Praha 5 ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO FÓRA DNE 15. 10. 2015 pořádaného ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, Praha 5 zahájení v 17:00 hodin, ukončení v 19:30 hodin Účastníci projednávání: dle prezenční listiny Účast za ÚMČ Praha

Více

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci

Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec. do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Projektové záměry podané Statutárním městem Liberec do II. výzvy v rámci IPRM Liberec Atraktivní a kvalitní život v Liberci Zařazení projektů ROP NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.1

Více

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

A.1 Identifikační údaje

A.1 Identifikační údaje A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby Studie komunikace a parkovacích míst vč. řešení využití zelených ploch b) místo stavby Obec Přáslavice Místní část sídliště, k.ú. Přáslavice

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení OBSAH PREZENTACE 1. Organizační struktura přípravy IPRM 2. Téma

Více

Údržba zeleně, dětských, sportovních hřišť a mobiliáře v majetku Statutárního města Prostějov

Údržba zeleně, dětských, sportovních hřišť a mobiliáře v majetku Statutárního města Prostějov Údržba zeleně, dětských, sportovních hřišť a mobiliáře v majetku Statutárního města Prostějov probíhá na základě uzavřené smlouvy s.a.s.a. TS Prostějov, s.r.o., Průmyslová 1b, 796 01 Prostějov, která vykonává

Více

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Návrh prostranství v centru obce Těškovice Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Klady, zápory a současný stav Letecký pohled rok 2009 Řešené území - Nejednotné, částečně separované zahrady Mš, Zš a zahrada

Více

FRANCIE NA BARRANDOVĚ

FRANCIE NA BARRANDOVĚ DNES: FRANCIE NA BARRANDOVĚ A ZÍTRA: PROJEKT PARTICIPATIVNÍHO ROZPOČTU ÚMČ PRAHA 5 LOKALITA: PRAHA 5 BARRANDOV PŘEDKLADATEL: SPOLEK RODIČŮ V REMÍZKU, Z.S. Cíl projektu: Vybudování parku s aktivitami pro

Více

Ke Kateřinkám, Opatovská

Ke Kateřinkám, Opatovská Ke Kateřinkám, Opatovská Prověřovací studie a zadávací podklady pro regeneraci veřejného prostranství Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2016_11 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava Fišarová

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

Seznam žádostí o dodatečné informace a odpovědí

Seznam žádostí o dodatečné informace a odpovědí Seznam žádostí o dodatečné informace a odpovědí Dotaz č. 1 Venkovní hřiště - slepý rozpočet předpokládá výrobu, dodávku a montáž různých hracích prvků včetně odpočinkového zázemí se 4 lavicemi a 2 stoly

Více

Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy

Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce: Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy Investor: Projektant sadových úprav: Stupeň dokumentace: Datum: Obsah dokumentace: obec Nelahozeves Školní čp. 3 277

Více

REALIZOVANÉ AKCE 2018

REALIZOVANÉ AKCE 2018 REALIZOVANÉ AKCE 2018 Obec získala dotaci z MMR (1 233 454,- Kč) na rekonstrukci víceúčelového hřiště u školy, realizace právě probíhá, tzn. demontáž stávající hřiště a výstavba nového. Dále obec získala

Více

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY-

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY- Vladislava Veselá 20/12/2015 str. 1/5 Veřejná zakázka : PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ NÁMĚS- TÍ E.BENEŠE Objednatel: Zhotovitel: Statutární město Kladno Magistrát města Kladna Náměstí Starosty

Více

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Pořadové číslo projektu: 38 Název projektu: Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Popis projektu: Navrhovatel řeší komplexní revitalizaci dotčeného dvora,

Více

Těškovice 233, Velká Polom. Číslo projektu: 12/2016

Těškovice 233, Velká Polom. Číslo projektu: 12/2016 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název studie: Revitalizace sakrálních staveb v obci Děhylov Sadové úpravy Zadavatel: Obec Děhylov Výstavní 17 747 94 Děhylov IČ: 00635464 Projektant: Ing. Pavla Miklová Těškovice

Více

Multifunkční hřiště u TJ Spartak Chrastava

Multifunkční hřiště u TJ Spartak Chrastava Multifunkční hřiště u TJ Spartak Chrastava STUDIE Stavebník: Projektant: Město Chrastava Ing.Dana Polcarová Datum: leden 2013 Zak. číslo: 1004/13 autorizovaný inženýr pro dopravní stavby č. 0500871 Volgogradská

Více

Ruku v ruce s přírodou. Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí

Ruku v ruce s přírodou. Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí Ruku v ruce s přírodou Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí Název díla: Ruku v ruce s přírodou Stupeň: STUDIE Místo. Školní 722, 691 10 Kobylí Investor: obec Kobylí Projektant: Ing. et Ing. Barbora Májková

Více

Plácek U Kola. Realizace plánovacího stanu

Plácek U Kola. Realizace plánovacího stanu Plácek U Kola Realizace plánovacího stanu Zadavatel: Městská část Praha 4 Kontaktní osoba: Ing. arch. Jana Kapičková jana.kapickova@praha4.cz Zpracovatel: dialog architekti s.r.o. info@dialog.archi Zpracovali

Více

Zápis z jednání s občany bytového domu Čp. 827-830 v ulici Bartoňova revitalizace zeleně sadové úpravy

Zápis z jednání s občany bytového domu Čp. 827-830 v ulici Bartoňova revitalizace zeleně sadové úpravy Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Odbor dopravy a životního prostředí Jana Zajíce 983, 530 12 Pardubice Zápis z jednání s občany bytového

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Městská část Praha 8 Zenklova 35 180 48 Praha 8 - Libeň. CHEMCOMEX Praha, a.s. Elišky Přemyslovny 379 156 00 Praha 5

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Městská část Praha 8 Zenklova 35 180 48 Praha 8 - Libeň. CHEMCOMEX Praha, a.s. Elišky Přemyslovny 379 156 00 Praha 5 CHEMCOMEX Praha, a.s., Elišky Přemyslovny 379 156 00 Praha 5 Maxim Turba, zahradní architektura, Fr. Křížka 495/36, 170 00 Praha 7 OBSAH TOHOTO JE VÝKRESU JE DUŠEVNÍM MAJETKEM AUTORŮ A PODLÉHÁ OCHRANĚ

Více

Víceúčelový sportovní areál na ppčk. 1055/1 a 1055/88 Rychnov u Jablonec n.n.

Víceúčelový sportovní areál na ppčk. 1055/1 a 1055/88 Rychnov u Jablonec n.n. Novotný stavební projekce Na Hutích 44, 46601 Jablonec nad Nisou, tel. 483 311 254 projekce.novotny@seznam.cz 777 971 014 Víceúčelový sportovní areál na ppčk. 1055/1 a 1055/88 Rychnov u Jablonec n.n. Projekt

Více

STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA

STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA STUDIE REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ NÁVSI V SÍDLE BROD U STŘÍBRA 2017 1 OBSAH A. ŠIRŠÍ VZTAHY A VAZBY NA OKOLÍ... 3 B. ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ... 3 C. KONCEPCE ZELENĚ... 5 D. KONCEPCE

Více

Legenda - Technické plošné prvky: Typ

Legenda - Technické plošné prvky: Typ MAPOVÁ PŘÍLOHA Legenda - Technické plošné prvky: Typ 41507 (kolumbárium ) 41505 (kříž ) 40200 (vodní nádrž) 43000 (menší zpevněná plocha - ostatní ) 40303 (sportovní hřiště s antukovým povrchem) 41506

Více

Seminář Operační program životní prostředí. Výzva MAS Vyhlídky, z.s. OPŽP Realizace sídelní zeleně Mělník

Seminář Operační program životní prostředí. Výzva MAS Vyhlídky, z.s. OPŽP Realizace sídelní zeleně Mělník Seminář Operační program životní prostředí Výzva MAS Vyhlídky, z.s. OPŽP Realizace sídelní zeleně Mělník 2.4.2019 Pozvánka na konzultační schůzku Pá 12.4.2019 9.00 hod. RP AOPK Střední Čechy Podbabská

Více

ABC ZAHRADY S.R.O. KATALOG ZAHRAD 2012 PRO VAŠI INSPIRACI

ABC ZAHRADY S.R.O. KATALOG ZAHRAD 2012 PRO VAŠI INSPIRACI ABC ZAHRADY S.R.O. KATALOG ZAHRAD 2012 PRO VAŠI INSPIRACI Japonská zahrada Japonská zahrada je charakteristický typ okrasné zahrady. Svůj původ má v Číně odkud ji postupně přijali za svou a rozvinuli v

Více

Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky

Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky Příloha č. 4 Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky Strategie rozvoje městské zeleně města Horní Benešov Cílem strategie rozvoje městské zeleně je celková optimalizace a zefektivnění

Více

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018. O čistotě a veřejném pořádku ve městě. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Rotava Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 4/2018 O čistotě a veřejném pořádku ve městě Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 25. 06. 2018, usnesením č. 104/6/18, usneslo vydat

Více

A. Technická zpráva OBSAH: 1.0. Identifikační údaje 2.0. Základní údaje o stavbě a provozu 3.0. Technické řešení 4.0. Závěr

A. Technická zpráva OBSAH: 1.0. Identifikační údaje 2.0. Základní údaje o stavbě a provozu 3.0. Technické řešení 4.0. Závěr A. Technická zpráva OBSAH: 1.0. Identifikační údaje 2.0. Základní údaje o stavbě a provozu 3.0. Technické řešení 4.0. Závěr ODP.PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL MIROSLAV VYPUŠŤÁK MIROSLAV VYPUŠŤÁK MIROSLAV

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část Textová část Průvodní zpráva 1 Analýza současného stavu Předprostor základní školy ve Slovanské aleji v Plzni vznikl souběžně s výstavbou školní budovy. Ta se poprvé otevřela žákům v září 1960. Kompozice

Více

Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA. Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA. Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DĚTSKÉ HŘIŠTĚ / ZAHRADA Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV Ú P R A V A C E N T R A O B C E P O D É L T O K U V A L C H O V K A Objednatel: Zpracovatel: Obec Valchov KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz

Více

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Alej do Velké Kraše Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Cesta mezi městem Vidnava a obcí Velká Kraš, která vede podél říčky Vidnávky je oblíbeným místem procházek občanů a z důvodů minimálního

Více

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Pořadové číslo projektu: 38 Název projektu: Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Popis projektu: Navrhovatel řeší komplexní revitalizaci dotčeného dvora,

Více

Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích

Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích Rozčlenění zeleně: - Intravilán ( zeleň uvnitř obce) - Extravilán ( zeleň v okolí obce) Dále se plochy dají

Více

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV 23 OBSAH: NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ... 23 KOCHÁNOV... 23 3.1 ÚVOD... 25 3.2 ANALÝZA ŘEŠENÉ OBLASTI... 26 3.3 NÁVRH... 28 3.3.1 Návrh obnovy zeleně... 28 24

Více

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD Tento projekt řeší komplexní návrh ozelenění a pěstebních opatření na všech vhodných lokalitách v obci Velehrad. Stav stávající zeleně v obci je nevyhovující

Více

P R Ů V O D N Í Z P R Á V A

P R Ů V O D N Í Z P R Á V A D O K U M E N T A C E P R O S T A V E B N Í P O V O L E N Í ÚZEMNÍ STUDIE ( ÚS) A P R Ů V O D N Í Z P R Á V A územní studie pro lokalitu Větrák, vnitroblok ulic Liptická a Fišerova identifikační údaje

Více

Jarošov Město Uherské Hradiště

Jarošov Město Uherské Hradiště Setkání s občany Jarošova a s místní komisí Jarošov 6. 12. 2017 Město Uherské Hradiště Co jsme v poslední době zrealizovali Rekonstrukce tělocvičny ZŠ Jarošov - Provedena nová odpružená podlaha tělocvičny,

Více

D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice. Dětské hřiště Měřičkova zakázka č.

D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice. Dětské hřiště Měřičkova zakázka č. D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice Ing.arch. Martin Kabát. Tel.: +420 724 130 780 e-mail: martin.kabat@gasag.cz 1 A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje

Více

STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE

STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE STUPEŇ: STUDIE MÍSTO ZÁMĚRU: OBEC OSLAVICE, KRAJ VYSOČINA INVESTOR: OBEC OSLAVICE ZÁSTUPCE INVESTORA: Ing. PAVEL JANOUŠEK - starosta AUTOR ARCHITEKTONICKÉHO ŘEŠENÍ:

Více

Vidoule areál sportu, volného času a bydlení

Vidoule areál sportu, volného času a bydlení Vidoule areál sportu, volného času a bydlení Obsah prezentace SKUTEČNÝ STAV PARKU VIDOULE RODINNÉ BYDLENÍ VOLNOČASOVÝ PARK VIDOULE Obecné informace Bruslařská dráha Naučná stezka Dětská hřiště Multifunkční

Více

VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy

VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy Odbor rozvoje, investic a majetku města Zborovská 4602, 430 28 Chomutov Business Media CZ, s.r.o. Paní S. S. Nádražní 32 150 00 Praha 5 VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 14. 1. 2013 NAŠE ZN.: ORIaMM/2013/Chy VYŘIZUJE:

Více

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského

Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Stříbrského, Cyprichova, Sulanského Zadávací podklady pro projektovou dokumentaci (studii) regenerace vnitrobloku Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2017_01 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava

Více

MEA WATER MANAGEMENT SPORTOVNI PROGRAM LINIOVÉ ODVODŇOVACÍ SYSTÉMY.

MEA WATER MANAGEMENT SPORTOVNI PROGRAM LINIOVÉ ODVODŇOVACÍ SYSTÉMY. MEA WATER MANAGEMENT SPORTOVNI PROGRAM ` LINIOVÉ ODVODŇOVACÍ SYSTÉMY www.mea-odvodneni.cz MEASPORT 125 Odvodňovací systém pro běžecké dráhy a rozhraní s travnatým hřištěm NA STRANĚ 4-5 MEASPORT 125 Štěrbinové

Více

Krásný park pro všechny.

Krásný park pro všechny. Krásný park pro všechny. Zpracováno pro o.s. Kavalírka datum 14.09.2011 autoři Ing. arch. Mahulena Svobodová, Ing. arch. Lukáš Brom Krásný park pro všechny. Park Kavalírka má krásnou polohu, leží v rovině

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1 Stavba : Karlovy Vary - Tašovice, - úprava tašovické návsi kraj : Karlovarský obec : Karlovy Vary - Tašovice Katastrální území : Tašovice 631060 Parcelní čísla

Více

STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE

STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE nuance - architektonická dílna STUDIE ZASTAVITELNOSTI CENTRA OBCE Studie využití lokality v okolí obecního úřadu a základní školy v Dolních Domaslavicích. Hlavní seznam příloh: A B C D E identifikační

Více

Seznam příloh: tel: Identifikační údaje stavby: Dobřeň u Kutné Hory Parcelní číslo: 1308/2. Textová část

Seznam příloh: tel: Identifikační údaje stavby: Dobřeň u Kutné Hory Parcelní číslo: 1308/2. Textová část 09 / 2016 Identifikační údaje stavby: Dobřeň u Kutné Hory Parcelní číslo: 1308/2 Seznam příloh: Údaje o žadateli: Městys Suchdol zastoupený starostkou Mgr. Janou Rychlíkovou Suchdol č.p. 1, Suchdol, PSČ

Více

Vážení a milí spoluobčané,

Vážení a milí spoluobčané, Vážení a milí spoluobčané, právě se vám dostává do rukou další číslo našeho občasníku, ve kterém bychom vás chtěli seznámit s přípravou projektových prací na stavbu Revitalizace sídliště Lučina v Chodové

Více

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, 10200 kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS Investor: Městská část Praha 10 Datum: Květen 2017 Vypracovala:

Více

C. EKONOMICKÁ ČÁST. a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV

C. EKONOMICKÁ ČÁST. a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV C. EKONOMICKÁ ČÁST a) SEZNAM NAVRHOVANÝCH ÚPRAV ODHAD NÁKLADŮ NA KOMPLEXNÍ REGENERACI SÍDLIŠTĚ PŘEDMOSTÍ uvádíme dále samostatně pro každou skupinu staveb a úprav podle předpokládaných převažujících finančních

Více

Březovice. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8.

Březovice. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8. Architektonická studie Návrh regenerace dětského hřiště Investor: Město Hořice Vypracoval: Ing. arch. Martin Pour Datum: 12.8.2011 Březovice ING.ARCH. MARTIN POUR PROJEKTOVÝ ATELIÉR Barákova 1628, 508

Více

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p.

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p. STUDIE REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ SVOBODY č.p. 60 404 bez čp/če 391/5 Situace měř. 1 : 1 000 č.p. 100 397 391/1 373/4 391/1 č.p. 59 396 391/6 bez čp/če 391/4 391/7 S 388 388 Z V č.p. 58 č.p. 137 393/1 380 380

Více

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů.

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů. V Pardubicích dne 14. února 2012 č. j.: MmP 7 275/2012 Vážený pane xxxxxxxx, zasílám Vám odpověď na Vaši žádost o poskytnutí informace podanou v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu

Více

Ke Kateřinkám, Opatovská

Ke Kateřinkám, Opatovská Ke Kateřinkám, Opatovská Prověřovací studie a zadávací podklady pro regeneraci veřejného prostranství Zpracoval ÚMČ Praha 11, odbor územního rozvoje, 2016_11 vedoucí odboru Ing. arch. Miroslava Fišarová

Více

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Základní princip navrhovaného řešení Původní rozloha parku byla postupně zmenšována stavebními zásahy. Ukusování plochy a následné vybudování objektu letního kina přímo

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A Územní studie pro zástavbu ploch Z1 a Z22 v obci Hořice - textová část strana 1 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. CHARAKTER STUDIE Studie

Více

Pocitové mapování sídliště Křižáky

Pocitové mapování sídliště Křižáky Pocitové mapování sídliště Křižáky Pro město Příbram zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Hlavní shrnutí terénního a on-line názorového

Více

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Účelem této studie je posouzení stávajícího stavu lokality ve smyslu uživatelské kvality veřejného prostoru a obecné kvality prostředí vůbec. V návaznosti na to pak navržení úprav,

Více

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH STAVBY 1.ZŠ Krátká 676 Klášterec nad Ohří 431 51 A0 TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana

Více

Herní vybavení na území mč Praha 10 pro věkovou skupinu 12 +

Herní vybavení na území mč Praha 10 pro věkovou skupinu 12 + Herní vybavení na území mč Praha 10 pro věkovou skupinu 12 + Odbor životního prostředí, dopravy a rozvoje Oddělení městské zeleně a čistoty Úřad městské části Praha 10 Vršovická 1429/68 101 38 Praha 10

Více

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11

01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 01_01 Vnitroblok Krašovská 2,11 sociální bezpečnost 2 1 1,0 0,5 0,5 měřítko 4 1 příznivé mikroklima 4 1 podmínky pro pěší 5 1 4,5 1,0 3,5 podmínky pro pobyt 5 1 míra využití (přít. lidí) 4 1 nabídka aktivit

Více

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ NA PROMĚNU VNITROBLOKU KRAŠOVSKÁ V PLZNI TEXTOVÁ ČÁST PLZEŇ VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ NA PROMĚNU VNITROBLOKU KRAŠOVSKÁ V PLZNI TEXTOVÁ ČÁST PLZEŇ VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ NA PROMĚNU VNITROBLOKU KRAŠOVSKÁ V PLZNI TEXTOVÁ ČÁST PLZEŇ VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ 1 a) anotace v rozsahu 500 znaků vč. mezer - pomocí zeleného prstence stromů je celé řešené území

Více

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel ,

ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, Příbram II tel , ASPIRA projekční atelier Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel. 318 628 077, www.aspira.cz, e-mail: aspira@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : říjen 2017 Vypracoval:

Více

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů Obec Račetice F.1.1.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů 08/2013 Obsah: 1. Charakteristika území stavby 1.1. Účel stavby 1.2. Dispoziční řešení 1.3.

Více

Severní stavební, Masarykova 633/318, Ústí n.l. Ing. Jan Bělík ml., Ing. Jiří Zapletal

Severní stavební, Masarykova 633/318, Ústí n.l. Ing. Jan Bělík ml., Ing. Jiří Zapletal A - Úvodní část A1 Identifikační údaje : Název akce : Stupeň PD: Místo akce : ČÍŽKOVICE - MULTIFUNKČNÍ HŘIŠTĚ STUDIE Čížkovice Katastrální území: Čížkovice Kraj : Objednatel: Projektant : Ústecký Obec

Více

02_01 Koterovská náves 0,44

02_01 Koterovská náves 0,44 02_01 Koterovská náves 0,44 dopravní bezpečnost 1 1 sociální bezpečnost 1 1 1,0 1,0 0,0 měřítko 1 1 příznivé mikroklima 1 1 podmínky pro pěší 2 1 1,5 1,0 0,5 podmínky pro pobyt 2 1 míra využití (přít.

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE: Modernizace víceúčelového hřiště Králíky) INVESTOR: Město Králíky, Velké náměstí 5, Králíky 561 69 PROJEKTANT: Ing. Jiří Dvořák Obsah B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 1 OBSAH...

Více

STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578,

STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578, STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578, 756 55 OBSAH: Architektonická studie LOKALITA/POZEMEK:

Více

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o.

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky. Technické služby Vsetín, s.r.o. [2006] Technické služby Vsetín, sro STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Rybníky 2 / 9 [ Sídliště ] Studie zpracovaná Technickými službami Vsetín pod názvem Standardy života na sídlištích pro

Více

Vídeň císařská? Moderní? Zahradní! II.

Vídeň císařská? Moderní? Zahradní! II. Vídeň císařská? Moderní? Zahradní! II. Author: Tomáš Sklenář Published: 06.09.2006 Tři panelové domy o 32 patrech jsou spojeny betonovou deskou. Pod ní se nachází velké podzemní prostory, ve kterých je

Více

REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH. Řešená lokalita. Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město

REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH. Řešená lokalita. Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH Řešená lokalita Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město Popis řešení - v jižníčásti vybudování vodní plochy - propojení vodních

Více

Ing. Miroslav Pyciak, Lomnická 436, 509 01 Nová Paka (IČ: 67455395) tel.: 776 077 187, e-mail: pyciak@volny.cz

Ing. Miroslav Pyciak, Lomnická 436, 509 01 Nová Paka (IČ: 67455395) tel.: 776 077 187, e-mail: pyciak@volny.cz Identifikační údaje Název akce: Jičín Sídliště Nové město sever / Úprava vnitrobloku 11 12 Stavební objekty: F3a/SO 900 Vegetační úpravy část b / povrchy Kraj: Královéhradecký Okres: Jičín Město / Obec:

Více

KONCEPCE ÚPRAV Úterý od 17:00 hodin ve společenské místnosti SD JILM

KONCEPCE ÚPRAV Úterý od 17:00 hodin ve společenské místnosti SD JILM 1 sídliště spořilov jilemnice - celková urbanistická studie park na spořilově harmonogram únor 2015 - leden 2016 celková urbanistická studie projekt nového spořilovského parku únor 2016 I. setkání březen,

Více

T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i

T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i Grafická 20 150 00 Praha 5 Smíchov www.terraflorida.cz e-mail: vogelova@terraflorida.cz mob: 606 603 203 e-mail: madrova@terraflorida.cz

Více

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt Identifikační údaje Název akce: Regenerace lesoparku Masarykovy sady, Doksy SO 02 Posílení rekreačních funkcí Investor: Městské lesy Doksy Valdštejnská 183 472 01 Doksy Projektant sadových úprav: Zahradní

Více

REVITALIZACE ZELENĚ V OSTRAVĚ PORUBĚ

REVITALIZACE ZELENĚ V OSTRAVĚ PORUBĚ REVITALIZACE ZELENĚ V OSTRAVĚ PORUBĚ Projekt skutečného provedení stavby SADOVÝCH ÚPRAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Ing. Pavla Miklová, sadovnické úpravy návrh a realizace 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1 IDENTIFIKAČNÍ

Více

POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ NÁVRHU STAVBY/STUDIE revitalizace veřejného prostranství Mukařova návsi a parku

POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ NÁVRHU STAVBY/STUDIE revitalizace veřejného prostranství Mukařova návsi a parku POŽADAVKY NA VYPRACOVÁNÍ NÁVRHU STAVBY/STUDIE revitalizace veřejného prostranství Mukařova návsi a parku Obsah zadání: 1. Identifikační údaje 2. Cíle a účel pořízení návrhu projektu 3. Rozsah řešeného

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření PLÁNOVANÁ KOMPLEXNÍ REVITALIZACE CENTRÁLNÍ VEŘEJNÉ PLOCHY V ČIMICÍCH, KTERÁ SE NACHÁZÍ SEVERNĚ OD ČIMICKÉHO RYBNÍKA A OBEPÍNÁ NÁKUPNÍ STŘEDISKO DRAHÁŇ Budova nespadá do

Více

SV. KLIMENT do paušálu/ na objednávku

SV. KLIMENT do paušálu/ na objednávku jednotková cena celková četnost cena celková za za Úklid 1187 m2 sběr odpadků a psích exkrementů m2 0,11 1 sběr 130,57 3/týdně 1697,41 paušál 65,4 m2 SV. KLIMENT záhony trvalek 71,57 m2 52,26 m2 živé ploty

Více

Park Za ovčínem Rudenská, , Chýně

Park Za ovčínem Rudenská, , Chýně odpovědný projektant : vypracoval : investor : Ing. Zdeněk Poslušný, DiS. Jan Poslušný Obec Chýně Park Za ovčínem Rudenská, 253 01, Chýně A - Průvodní zpráva ±0,000 = 396,281 m n.m výškový systém Bpv datum

Více

Zápis z veřejného zasedání OZ č. 4/2017 ze dne

Zápis z veřejného zasedání OZ č. 4/2017 ze dne Zápis z veřejného zasedání OZ č. 4/2017 ze dne 24. 4. 2017 Přítomni dle prezenční listiny: Ing. Michaela Matoušková, Miloš Švejk, Hana Popková, Ing. Marta Vančurová, Jiří Karvánek, Mgr. Josef Tuček Omluveni:

Více

Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích

Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích Veřejná zeleň problematika nově zakládaných a rekonstruovaných ploch zeleně ve městech a obcích Rozčlenění zeleně: - Intravilán ( zeleň uvnitř obce) - Extravilán ( zeleň v okolí obce) Dále se plochy dají

Více

NABÍDKOVÝ ROZPOČET DĚČÍN- ZŠ MŠ NA PĚŠINĚ. 1 Zemní práce ,43. Stránka 1 z 9. Databáze: Investor: Položka Text. Množství m.j.

NABÍDKOVÝ ROZPOČET DĚČÍN- ZŠ MŠ NA PĚŠINĚ. 1 Zemní práce ,43. Stránka 1 z 9. Databáze: Investor: Položka Text. Množství m.j. 1 Zemní práce 1 111212351 Odstranění nevhodných dřevin do 100 m2 výšky nad 1m s odstraněním pařezů 80,00 M2 45,00 3 600,00 2 121101101RSejmutí škváro-jílového sportovního povrchu tl.200 413,32 M3 92,00

Více