FENG SHUI. 50 tipů PRO ÚSPĚCH V PRÁCI. Milena Moudrá

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FENG SHUI. 50 tipů PRO ÚSPĚCH V PRÁCI. Milena Moudrá"

Transkript

1 FENG SHUI 50 tipů PRO ÚSPĚCH V PRÁCI Milena Moudrá

2 FENG SHUI Feng shui (feng šuej) je prastará čínská praktika založená na harmonickém uspořádání a zařízení budov. Cílem je, aby uživatelé takto zařízených prostor mohli žít v souladu s prostředím, aby beze zbytku využívali vesmírnou energii čchi. Prostor ve kterém žijeme nás ovlivňuje, energie, které proudí kolem nás jsou stejně důležité pro moderní život, jako byly pro císařský dvůr před několika tisíci lety. Feng shui pomáhá: neztrácet zbytečně energii, cítit se ve svém prostoru skvěle, zaměřit svou energii na své cíle a dosahovat jich.

3 Cesta dlouhá tisíc mil začíná jediným krokem. Lao c 50 tipů pro pracoviště

4 1 Plné vstupní dveře Vstupní dveře jsou vždy lepší plné než prosklené. Doma i na pracovišti jasně vymezují Váš prostor. Také přiměřená velikost dveří v poměru k velikosti domu a počtu vstupujících je důležitá. Příliš malé dveře omezují osobní energii čchi, vstupující se musí zmenšit, omezit svou energii, své projevy, ale i své touhy a plány. Naopak příliš velké dveře mohou přinést až příliš mnoho aktivit a příležitostí, které se pak obtížně zvládají.

5 2 Vodopád před vstupem Přitékající vodá přináší štěstí a bohatství. Ten, kdo má před domem vodopád mířící k hlavnímu vstupu, bude velmi bohatý. Všimněte si častého použití fontán před vstupy do významných sídel. 3 Zářivá síň Velký vstupní prostor, jasný a světlý, přívádí a shromažduje povzbuzující energii čchi. Dbejte, ať za hlavním vstupem není temná a úzká chodba. Ale pozor, jen čistá voda přináší štěstí. Špinavá louže před vstupem naopak přináší úpadek.

6 4 Vizitky Své vizitky používejte vždy v té nejlepší kvalitě, jakou si můžete dovolit. To platí i pro vizitky na dveřích. Umisťujte je, pokud možno, nad rovinu zraku. Vždy výše umístěná vizitka je důležitější, než ta pod ní. Nízko umístěné vizitky (např. u dveří domu, kde je více firem) ztrácejí energii. Ty, které jsou níže než klika, pod rovinou pasu, už vůbec nikdo nenajde.

7 5 Odpadky a úklidové prostředky Procházíte-li kolem popelnic, nebo jsou jasně na očích Vám a Vašim klientům, většina Vašeho úsilí jde rovnou do odpadu. 6 Příliš rychlá energie čchi Nevybírejte si kancelář na konci dlouhé přímé chodby. Příliš rychle proudící energie čchi Vás může zničit. Veškeré čistící náčiní přináší, když je na očích, smůlu. Hlavně ať není vidět od vstupu. To platí i pro odpadkový koš.

8 7 Žádné dveře za zády Při práci neseďte zády ke dveřím. Dveře za zády oslabují Vaše soustředění a vybízejí k útokům zezadu. Vysoké pevné opěradlo Vám dává jistotu a chrání Vás zezadu (ze směru černé želvy). Je to důležité i když jste např. sami doma. Asi Vás nikdo přímo nepřepadne, ale můžete se stát obětí pomluv nebo zrady.

9 8 Před sebou přitékající vodu Pokud nemáte výhled na přitékající vodní tok, je dobré mít ji alespoň na obraze. Přitékající voda přináší požehnání a peníze. Množství vody velikost obrazu by mělo být přiměřené příliš mnoho vody může i škodit (povodně). 9 Žádné okno za zády Máte-li za zády okno, zakryjte je závěsy. Každý otvor přináší na straně želvy, to je za vašimi zády, příliš pohyblivou čchi, která narušuje Vaše soustředění a jistotu. Také se nedoporučují příliš dramatické scény lodě v bouři apod.

10 10 Obraz s horou za zády Hora za Vašimi zády Vám poskytuje oporu a ochranu. Klidně použijte ty nejvyšší hory, ať podpoří Vaše podnikání. Ale pozor, hory ani jejich obraz se nehodí mít v přímém pohledu před sebou, všechna práce se pak bude před Vámi tyčit a bude těžká, jako zdolávání osmitisícovek.

11 11 Po levici pevné skříňky Na levé straně pracovního stolu (podle feng-šuej na straně draka) přináší jistotu pevná, vyšší opora. Například skříňky uzavřené dvířky, ne volné police, ani se skleněnými dvířky. Také sem neumisťujte žádné pohyblivé stroje (tiskárny apod). 12 Volný prostor po pravici Na své pravé straně (na straně tygra) nechte volný prostor. Nebo jen nízké skříňky a vybavení, které nebrání průchodu ani průhledům.

12 13 Stůl udržujte prázdný Pracovní stůl mějte vždy volný. Ve prostřed, tam kde pracujete, umístěte vždy jen to, na čem právě děláte. Když skončíte opět střed stolu uvolněte. 14 Neseďte u okna Pracovní stůl také neumisťujte přímo k oknu. Pohled z okna je inspirující, ale odvádí pozornost a nepodporuje dokončování věcí.

13 15 Neseďte přímo proti sobě Vyhněte se uspořádání, kdy hledíte přímo do tváře druhému člověku. Je to nepohodlné a zneklidňující.

14 16 Pozor na portréty Lidské tváře vnímáme velmi intenzivně, i s nejmenšími detaily, a vždy si jich všimneme. Proto není radno, mít portrét přímo proti sobě. Ať už se jedná o rodinné fotografie nebo třeba i nějaké symboly (madona, Buddha, president..). Zvláště nejsou vhodné obrazy zamračených, nemocných nebo i starých lidí. Chceme podporovat zdraví a růst. Máte-li portrét zakladatele firmy, umístěte ho na severozápad. 17 Dveře proti sobě přinášejí spory Dveře umístěné přímo proti sobě přinášejí spory. Potíže také přináší, když se dveře kříží a při otevření do sebe mohou narážet.

15 18 Žádné otevřené police za zády Vždy je lepší mít uzavřené skříňky, než otevřené police. Police sekají čchi, řežou tak prostor. Určitě k nim neseďte zády. Pozor, na vysoko umístěné police, nikdy nesedávejte tak, abyste měli police nad hlavou. 19 Abstraktní umění na pracovišti Abstraktní obrazy podporují kreativitu, ale ne dotahování věcí do konce. Příliš se nehodí na pracoviště a určitě ne do pokojů nemocných. Abstraktní plastiky mohou být ještě problematičtější a ovlivňují celý prostor kolem sebe. Dejte pozor na šáry jedovaté šípy.

16 20 Vyvarujte se jedovatých šípů Ostré rohy a hrany, otevřené police a sloupy vytvářejí šáry ostré linie negativní energie sha, které Vás mohou bodat do zad přímo jako jedovaté šípy. Také před nimi ochraňte svůj hlavní vchod.

17 21 S kapající vodou utíkají peníze Voda odtékající bez užitku odvádí peníze. Dohlédněte, ať tekoucí voda (i na obrazech) vždy míří k Vám. Také zkontrolujte vodovodní rozvody, s kapajícím kohoutkem nebo prasklým potrubím můžete přijít o daleko více, než zaplatíte za tu vodu. 22 Odstraňte rozbité věci Věci, které nefungují, odstraňte ze svého pracoviště. Týká se to hlavně elektrických přístrojů, dejte je ihned opravit, nebo se jich zbavte. Také staré přístroje, které už nepoužíváte, působí zhoubně na energii celého prostoru.

18 23 Sytější barvy za zády Vyhněte se monotónnosti. A to v barvách i v osvětlení. Každá monotónnost unavuje. Při používání více barev na zdech, mějte za zády tu sytější. Můžete tak podpořit svou jistotu. 24 Nehleďte do zdi Pohled do zdi sráží Vaši touhu po výkonu. Je to pohled na pevnou a obtížně zdolatelnou překážku. Nelze-li jinak, dejte si na zeď alespoň inspirující obrázek.

19 25 Okna napomáhají proudění čchi Každá místnost, kde se déle zdržujete, nebo kde vykonáváte nějakou činnost, musí mít okna. Bezokenní místnost spolehlivě zadusí všechno Vaše podnikání. Místnosti by měly mít vždy stejně nebo více oken než dveří. Ale mít oken 4x více než dveří je už příliš. V takovém případě udržujte část oken trvale zakrytou závěsy.

20 26 Šéf sedává v čele Na kratší straně obdélníkového stolu je místo vedoucího. Jste-li šéfem, využijte toto uspořádání. Energie pak proudí snadněji a jiné uspořádání je matoucí. 27 Ředitelské místo Nejsilnější místo je vždy to nejvzdálenější ode dveří. Ode dveří protilehlý roh místnosti, odkud je přehled po celém prostoru i výhled na dveře, to je místo pro vedení.

21 28 Kulatý stůl pro dohodu Pro rozhovory s klienty i kolegy jsou vhodné kulaté nebo oválné stoly. Při rozdílných názorech tak nemáme fyzicky vymezenou stranu, kterou můžeme hájit. 29 Nesedejte si proti rohu U pravoúhlého jednacího stolu si nikdy nesedejte proti rohu stolu. Roh stolu mířící přímo na Vás, Vás v jakékoli debatě znevýhodní.

22 30 Zdravé květiny Rostliny, zvláště kvetoucí, vnášejí do místností zdravou rostoucí energii. Používejte jen rostliny košaté, nebo rostoucí vzhůru. Když se jim přestane dařit, rychle je dostaňte do formy, nebo se jich zbavte a nahraďte je zdravými květinami. Rostliny na jihovýchodě podpoří zdravý růst Vašeho podnikání

23 31 Pozor na zrcadla Nesedejte zády k zrcadlu. Zrcadlo za zády působí jako otevřené okno. Oslabuje vaši stranu želvy a všechny energie, které se v něm odráží, na Vás útočí ze zcela nechráněného směru. A dejte pozor, ať se v zrcadle nevidíte při práci. Byli byste dvojnásob unavení. 32 Nezdržujte se pod stropním trámem Překlady, trám, výstupky, poličky i závěsná svítidla a jiné předměty nad hlavou vysílají těžkou, škodlivou energii. Vedou k únavě a špatným výsledkům. Po delší době se mohou projevit i zdravotní potíže.

24 33 Pohled na vstupní dveře Podívejte se, jestli od svého pracoviště vidíte na vstupní dveře. Lidé, kteří nevidí na vstup, ztrácejí kontrolu nad svým životem. 34 Ukliďte si Zbavte se všeho, co už nepoužíváte. Pobyt v otevřeném, čistém prostoru vám usnadní mít jasnou mysl a počínat si rozhodně a soustředěně. Když chcete začít něco nového, umyjte svůj pracovní stůl čistou vodou.

25 35 Poslední přijde, první odejde Kdo sedí nejblíže u vstupních dveří, nebo u záchodů, ten firmu nejdříve opustí. Vyhněte se sezení přímo u dveří na wc, nebo proti schodišti. Jste-li šéfem, nebo jediným pracovníkem, Vaše firma se neudrží.

26 36 Barvy pro úspěch Barvy lákající bohatou čchi, můžete je použít třeba na desky Vašeho účetnictví: královská kombinace je červená a zlatá, další skvělá varianta je vínová a stříbrná, a kombinace, možná překvapivá, modrá se zelenou. 37 Domácí kancelář Vyhněte se jejímu umístění v ložnici. V každém případě ji umístěte tak, aby od pracovního stolu nebyla vyhlídka na postel a obráceně, aby z lůžka nebyl přímý pohled na pracoviště.

27 38 Čtveřice přináší smůlu Numerologie ve feng shui má také svoje pravidla, jedna z hlavních zásad je nepoužívat věci ve čtveřicích. Používejte věci v párech dvojicích. Např. ne 4 svíčky na stole, ale 2 dvojice. (Možná jste si všimli, že 4místné stolky v řetězcích některých úspěšných fastfoodů se často skládají ze dvou dvoumístných). Máte-li 4 okna v řadě, jedno zakryjte závěsem. 39 Hodiny pomíjivost času Každé hodiny udržujte, stejně jako svůj život i podnikání, v chodu. Hodiny, zvláště kyvadlové povzbudí pocity organizovanosti. Umístěte je na západní nebo severozápadní stranu. Darujete-li někomu hodiny, říkáte tím, že jeho čas už uplynul. (Dávaly se tradičně hodinky při odchodu do důchodu.) Dostanete-li hodinky jako dárek, hned darujte něco jiného jako protihodnotu.

28 40 Symboly a talismany Používání symbolů a talismanů pro přilákání štěstí a zvýšení prosperity není čínským vynálezem, jsou známy ve všech kulturách. Při jejich používání bychom měli hlavně vědět co děláme, t.j. jak se který používá. Podkova nade dveřmi může udělat stejně dobrou službu.

29 41 Loď, která přiváží čaj a kávu... Plachetnice plující z dálných krajů Vám přiváží bohatství. Je to pěkný symbol, v přímořských zemích často používaný. Dbejte, ať pluje vždy dovnitř, k Vám, k pokladně, nebo do rohu bohatství. (To je při pohledu od vstupu levý zadní roh.) 42 Želva na severu Želva je dle feng-šuej symbolem dlouhověkosti a majetkové držby. Želvu, která bude ochraňovat Váš majetek a stabilitu firmy, umístěte do severního sektoru. Můžete použít živou, nebo na obrázku, sošku apod.

30 43 Ryby přináší peníze Akvárium s rybičkami je tradiční lákadlo pro peníze. (Máte v peněžence šupinu z vánočního kapra?) Ryb by měl být lichý počet, nejlépe 9, z toho 8 zlatých a jedna černá. Vhodné umístění akvária je u vstupu, mezi vstupem a pokladnou, pokud vybíráme dle světových stran, pak na jihovýchodě. Ryba, živá či na obrázku, ve vstupních prostorách také chrání dům před zloději.

31 44 Oživte severozápadní sektor Umístěte na severozápadní stranu světlo svítící vzhůru nebo živou, zdravou rostlinu, oživení přinese i rádio nebo televize. 45 Žádné sušené květiny Sušené květiny zadržují minulost. Pro každé podnikání znamenají stagnaci.

32 46 Vítězný podpis Z hlediska feng shui má i vlastní podpis vliv na osobní prosperitu. Podpis, který začíná rázným tahem vzhůru a končí opět pevným tahem nahoru, může člověku přinést velké bohatství a úspěch. Naznačuje totiž osobní nasazení dobrý začátek a úspěšný konec každého projektu a díla. Celkové stoupání podpisu vzhůru se také považuje za velmi přínosné ale musí vždy končit tahem vzhůru. 47 Velikost písma Malé písmo ukazuje na člověka, který přikládá důležitost detailům, ale mnohdy nevidí celek a směr. Velké, rozmáchlé písmo zase upozorňuje na možnost přehlížení těchto detailů. Natrénujte si vítězný podpis.

33 48 Sklon písma Sklon rukou psaného písma naznačuje životní odhodlání. Sklon ve směru psaní podporuje postup vpřed. Svislé písmo, to je zastavení se na místě, stabilita, ale i nejistota. Obrácený sklon písma, zde vidíme, jak člověk přímo brzdí, jak couvá a nechce v životě postupovat.

34 49 Umístění stolu a světové strany Pokud si můžete vybrat, je lépe mít pracovní stůl ve směru jedné z hlavních světových stran, t.j. jih, sever, východ, západ. 50 Využijte svůj směr úspěchu Zjistěte si podle data svého narození svůj směr úspěchu a upravte si pracovní místo tak, abyste se dívali tímto směrem. Ale pouze pokud Vám to místnost umožní. (Prostor má tady přednost před časem.)

35 50+1 A nezapomeňte na zahajovací párty! Pro začátek každé akce, nového podniku, obchodu, nového projektu, zorganizujte slavnost začátku, ať přilákáte novou živou energii čchi, která přináší štěstí a bohatství.

36 Feng šuej je poznání založené na tisícileté praxi. Jeho využití pomáhá získat více energie, štěstí i úspěchů. Přeji Vám život plný úspěchů Pokud se Vám tipy zdají příliš jednoduché, nenechte se tím zmást. I malá změna v prostoru Vám může přinést velké změny v práci i v životě. Pokud se Vám změny vašeho pracoviště zdají příliš náročné, nenechte se odradit. Začněte po troškách a pozorujte, jak se zlepšuje Vaše energie, zvyšují se pracovní výkony a výsledky, a hlavně Vaše uspokojení z práce.

37 Ing. arch. Milena Moudrá feng shui konzultace návrhy přednášky tel.: milenamoudra.blogspot.cz ilustrace Pavla Hovorková (

Člověk a jeho vyvážený život s uměním feng-šuej

Člověk a jeho vyvážený život s uměním feng-šuej VY_32_INOVACE_PSY_2 Člověk a jeho vyvážený život s uměním feng-šuej Pracovní list Mgr. Martina Šenkýřová Období vytvoření: duben 2013 Ročník: třetí SŠ Tematická oblast: Psychologie člověka Předmět: Psychologie

Více

ČLOVĚK A JEHO VYVÁŽENÝ ŽIVOT S UMĚNÍM FENG-ŠUEJ

ČLOVĚK A JEHO VYVÁŽENÝ ŽIVOT S UMĚNÍM FENG-ŠUEJ VY_32_INOVACE_PSY_1 ČLOVĚK A JEHO VYVÁŽENÝ ŽIVOT S UMĚNÍM FENG-ŠUEJ Mgr. Martina Šenkýřová Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu

Více

TVARY V LOŽNICI. Místnost do L

TVARY V LOŽNICI. Místnost do L Místnost do L TVARY Mnoho lidí se podvědomě vyhýbá místnostem do L, ale jen kvůli tomu, že jim připomínají nůž. Taková místnost by se jim podle nich mohla zařezávat do života. Skutečnost je však jiná.

Více

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo Nalezněte své osobní energetické číslo Na úvod knihy jsem představila tři základní aspekty zákona přitažlivosti. Na vašem nebeském štěstí se přitom zakládá i váš vysoce individuální zákon přitažlivosti.

Více

Feng Shui Ludmila Djemelová

Feng Shui Ludmila Djemelová Feng Shui Ludmila Djemelová Strana 1 Tento e-book je informační produkt a podléhá autorským právům. Jakékoli jeho šíření a poskytování třetím osobám bez souhlasu autorky je nezákonné. Obsah Feng Shui cesta

Více

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé

Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé INTERIÉR Kuchyně srdce domova z pohledu Feng Shui Dříve měla kuchyně v obydlí zcela zásadní význam. Dnes lidé často jedí mimo domov nebo nakupují hotová jídla s sebou. Přesto zůstává kuchyně symbolem domova

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum interiéry suterén (1.P.P.) 78. Suterén, schodiště č. 01, průhled k jihozápadu. 79. Suterén, schodiště č. 01, průhled k severovýchodu. 80. Suterén, schodiště č. 01, vstupní dveře č. D 107-01. 81. Suterén,

Více

Něco o Feng-Shui. Když se člověk rozhodne využít při zařizování bytu starého čínského umění feng shui, co k tomu potřebuje?

Něco o Feng-Shui. Když se člověk rozhodne využít při zařizování bytu starého čínského umění feng shui, co k tomu potřebuje? Něco o Feng-Shui Když se člověk rozhodne využít při zařizování bytu starého čínského umění feng shui, co k tomu potřebuje? Řekla bych, že dobrého odborníka, který se touto čínskou filozofií zabývá a taky

Více

Dispoziční řešení počítačové učebny

Dispoziční řešení počítačové učebny Dispoziční řešení počítačové učebny Obecné požadavky Jak bylo napsáno dříve, podle vyhlášky č. 343/2009 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání

Více

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015).

Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Celkový pohled od jihu (všechna foto M. Panáček 2015). Praha, Nové Město, dům čp. 1984, severní křídlo. Jižní fasáda, spodní část, pohled od jihu. Praha,

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum patro (2.N.P.) 174. Patro, schodišťová hala č. 201, celkový pohled od jihu (z mezipodesty). 175. Patro, schodišťová hala č. 201, celkový pohled od jihozápadu (z mezipodesty). 176. Patro, schodišťová hala

Více

Průvodce fotografováním: Ubytování v soukromí

Průvodce fotografováním: Ubytování v soukromí Průvodce fotografováním: Ubytování v soukromí Těší nás, že spolupracujete s Booking.com. Fotografie hrají zásadní roli při výběru ubytování online a pomáhají návštěvníkům stránky se rozhodnout. Vzhledem

Více

JAK PŮSOBÍ TVARY KAPITOLA DRUHÁ

JAK PŮSOBÍ TVARY KAPITOLA DRUHÁ KAPITOLA DRUHÁ JAK PŮSOBÍ TVARY Každá složka fyzického světa má určitý tvar a objem a určité rozměry. Tvar, který má ve velkém měřítku nepříznivý vliv, může být v malém měřítku naprosto neškodný. Ostré

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 1 1. Naučte se být sami sebou a sami se sebou V dnešní době není vůbec jednoduché být sám sebou a zůstat přirozený a harmonický, prostě takový, jakého nás příroda

Více

Předboj. Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o

Předboj. Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o NÁVRH INTERIÉRU DĚTSKÉHO POKOJE půdorys a pohledy, vizualizace Předboj Zpracovala: Ing. arch. Agata Vančó Kiszka - Aretti CZ, s.r.o Aretti CZ, s.r.o., Kulkova Kulkova 8, Brno 8, Brno - Židenice - Židenice

Více

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu.

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 106. Přízemí, bývalé stáje č. A105, jihovýchodní stěna. 107. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k jihozápadu. 108. Přízemí, bývalé

Více

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE PRŮVODCE GO GUIDE ÚVOD BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE CO A PROČ WARM-UP Blahopřejeme! Nyní jste součástí jedné z nejsilnějších sportovních

Více

Život podle Feng Shui

Život podle Feng Shui Život podle Feng Shui Většina z nás se s výrazem Feng Shui již někdy setkala, ale zřejmě jen málokdo má zcela jasno, co vše se pod tímto tajemným názvem skrývá. Kořeny Feng Shui sahají až 6000 let zpátky

Více

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2 ZS 2016/ BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR 1 ZÁKLADNÍ POJMY BYT soubor místností, popřípadě jedna obytná místnost, který svým stavebně technickým uspořádáním a vybavením splňuje

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek CZ Habermaaß-hra 4778A /4680N První hra Stavění zvířátek První hra Stavění zvířátek Tři skládací hry se zvířaty pro 1-4 hráče ve věku od 2let. Autor: Klaus Miltenberger Ilustrace: Kristin Muckel Délka

Více

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích TEST LOGIKY Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích Forma: papír - tužka Čas na administraci: max. 25 min. Časový limit: ano Vyhodnocení: ručně cca 10 minut jeden testovaný

Více

Na chování uživatelů záleží!

Na chování uživatelů záleží! Na chování uživatelů záleží! Mnoho lidí využívá veřejné budovy každý den: návštěvníci, zaměstnanci, údržba, apod. Studie i běžná praxe potvrzují skutečnost, že chování uživatelů má velký význam v případě

Více

STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE

STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE STUDIE - DISPOZICE A FASÁDA - RD PRAHA - KUNRATICE ZADAVATEL: Jiří Novotný Za Kovářským rybníkem, Praha AUTOR: Ing. arch. Naďa Richterová Zahořany 32, 411 48 Křešice DATUM: 14. 10. 2014 FORMÁT: 23 A4 1

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

LED svítidlo na zrcadlové skříně

LED svítidlo na zrcadlové skříně LED svítidlo na zrcadlové skříně cs Informace o výrobku 16262FV05X02IX 2019-02 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům,

Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům, DŘEVĚNÝ DŮM Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům, abyste chránili sebe a svůj majetek. V kreativním módu se třeba rozhodnete postavit pěknou vesničku. Ať už jsou vaše pohnutky jakékoli,

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Můj rok můj život Jaký byl a bude?

Můj rok můj život Jaký byl a bude? Jaký byl a bude? 2014 Lucie Valchařová, Blíží se nám konec roku a s ním nám přirozeně přichází na mysl, jaký vlastně byl ten náš rok 2014. Je skvělé přivítat nový rok s čistou hlavou a jasnými myšlenkami

Více

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino CZ Habermaaß-hra 4789A /4092N Super nosorožec Rhino Super nosorožec Rhino Napínavá stavební 3-D hra pro 2-5 super hrdinů od 5-99 let. Authors: Steven Strumpf & Scott Frisco Licence: Excel Global Development

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._35 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077 Tematická

Více

Vedení administrativy

Vedení administrativy Vedení administrativy Přehled směru činnosti Březen 2010 Václav Pícha Agenda Co vám může kvalitní administrativa přinést? Co naznačuje, že máte s administrativou problémy? Kdy uvažovat o předání části

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 1 Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 Tato pokojová anténa je širokopásmová, pracuje ve frekvenčním pásmu 40 860 MHz. Přijímá radiové vlny pro příjem jak klasického analogového signálu tak signálu pro příjem

Více

POZEMEK Druhy půdy. Kamenitá půda

POZEMEK Druhy půdy. Kamenitá půda Kamenitá půda POZEMEK Druhy půdy Časem zjistíte, že kromě barvy je pro základní posouzení důležitá také kvalita půdy. Někdy má půda správnou barvu, ale obsahuje mnoho kamenů či dokonce balvany. U kamenité

Více

Test obecné finanční gramotnosti

Test obecné finanční gramotnosti Test obecné finanční gramotnosti Finanční inteligence je něco, co se ve škole nenaučíte. A přitom je to obor stejně důležitý ne-li důležitější než algebra v matematice nebo historie literatury v češtině.

Více

jih jihovýchod jihozápad západ kov východ severozápad severovýchod kov voda sever

jih jihovýchod jihozápad západ kov východ severozápad severovýchod kov voda sever PA KUA 2 4 3 Kromě jinu a jangu existují ve feng šuej ještě další dva velmi důležité termíny. Jedním je takzvaná pa kua a druhý souvisí s pěti elementy čínské astrologie. Pro harmonii domova je podstatný

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Typový plán EASY LIVING 2.9.2009

Typový plán EASY LIVING 2.9.2009 TV komoda TV panel 7K002 7K003 159,53459 1059,559 4130061.00 4130061.01 8 999,- 2 999,- Závěsná skříňka 7K008 159,534,531 4130061.02 4 999,- Polička Panel - velký Panel - malý 7K005 7K013 7K014 105529

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._48 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

obývací pokoj půdorys 1:25

obývací pokoj půdorys 1:25 OBÝVACÍ POKOJ zavěšená TV STROPNÍ SVÍTIDLO PŘISAZENÉ - čtvercové B obývací pokoj půdorys 1:25 krbová vložka taburet (oblý tvar) STROPNÍ SVÍTIDLO ZÁVĚSNÉ hranaté STROPNÍ SVÍTIDLO ZÁVĚSNÉ hranaté A stolek

Více

nábytku Sestavte si obývák, ložnici, či dětský pokoj dle vlastní fantazie Široká nabídka dřevodekorů a pastelových barev, které

nábytku Sestavte si obývák, ložnici, či dětský pokoj dle vlastní fantazie  Široká nabídka dřevodekorů a pastelových barev, které Kolekce nábytku color Sestavte si Široká nabídka dřevodekorů a pastelových barev, které můžete libovolně kombinovat. Nová řada EXCLUSIVE vám přináší u zásuvek plnovýsuvy s dotahem a u dveří panty s tlumením.

Více

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K MONTÁŽI DŮ LEŽITÉ Než začnete montovat tento skleník, přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod. Proveďte, prosím, všechny kroky v pořadí uvedeném v tomto návodu. Neutahujte šroubky skleníku, dokud

Více

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL 0.4 0.5 0.6 0.7 0.1 0.3 0.2 LEGENDA MÍSTNOSTÍ: 0.1 VSTUP 2,64m² 0.2 ŠATNA 4,16m² 0.3 KOUPELNA 4,94m² 0.4 PRACOVNA 9,36m²

Více

Tak co uděláme dnes? Dnes zvolíme pěknou designovou disciplínu osvětlení. I když je v tom více techniky a fyziky, než se zdá.

Tak co uděláme dnes? Dnes zvolíme pěknou designovou disciplínu osvětlení. I když je v tom více techniky a fyziky, než se zdá. Tak co uděláme dnes? Dnes zvolíme pěknou designovou disciplínu osvětlení. I když je v tom více techniky a fyziky, než se zdá. 2 Napřed zjistíme potřebný světelný tok pro celkové osvětlení místnosti. Mám

Více

tento rodičovský plán by Vám měl pomoci při promýšlení otázek týkajících se péče o Vaše dítě.

tento rodičovský plán by Vám měl pomoci při promýšlení otázek týkajících se péče o Vaše dítě. Vážení rodiče, tento rodičovský plán by Vám měl pomoci při promýšlení otázek týkajících se péče o Vaše dítě. Následující otázky se tematicky zabývají problémy, které Vy a druhý rodič budete ve vztahu k

Více

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let.

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. KDE LEŽÍ Honolulu VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. Honolulu! Proč právě Honolulu? Že se v evropských, asijských, amerických, či afrických městech skvěle vyznáte? Ale kde leží Honolulu? Zřejmě

Více

Andorra. Barva 389 Dub Trüffel imitace / šampaň. Schadstoffgeprüft. Emissionsgeprüft ZERTIFIZIERT

Andorra. Barva 389 Dub Trüffel imitace / šampaň. Schadstoffgeprüft. Emissionsgeprüft ZERTIFIZIERT Andorra Barva 389 Dub Trüffel imitace / šampaň Schadstoffgeprüft Emissionsgeprüft ZERTIFIZIERT 1 31.5.16 Skříň s otočnými dveřmi bez lišty Vnitřní vybavení: 2 police, 1 šatní tyč Dřevěné dveře v barvě

Více

OPTICKÝ KUFŘÍK OA1 410.9973 Návody k pokusům

OPTICKÝ KUFŘÍK OA1 410.9973 Návody k pokusům OPTICKÝ KUFŘÍK OA 40.9973 Návody k pokusům Učitelská verze NÁVODY K POKUSŮM OPTIKA 2 NÁVODY K POKUSŮM OPTIKA SEZNAM POKUSŮ ŠÍŘENÍ SVĚTLA Přímočaré šíření světla (..) Stín a polostín (.2.) ODRAZ SVĚTLA

Více

BazénWehncke Manhattan. 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm

BazénWehncke Manhattan. 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm Aktualizováno: 10.6.2013 BazénWehncke Manhattan 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU 1 1.Bezpečnostní pokyny Před použitím Přečtěte si laskavě pečlivě tento návod, zejména

Více

Třetiny. Diagonála Jedná se o umístění objektu na úhlopříčku nejlépe s nějakým výrazným objektem ve zlatém řezu. Kompozice snímku (fotografie)

Třetiny. Diagonála Jedná se o umístění objektu na úhlopříčku nejlépe s nějakým výrazným objektem ve zlatém řezu. Kompozice snímku (fotografie) Co je kompozice: - jde o to, jak nejlépe vyfotit snímek, aby se na něj co nejlépe koukalo - největší chybou je umisťování nejvýraznějšího objektu na střed snímku - správnou kompozici se snažte vytovřit

Více

NÁKUPNÍ PROSPEKT HEMNES Série nábytku do obývacího pokoje

NÁKUPNÍ PROSPEKT HEMNES Série nábytku do obývacího pokoje NÁKUPNÍ PROSPEKT HEMNES Série nábytku do obývacího pokoje DESIGN: Carina Bengs. POKYNY PRO ÚDRŽBU Otírejte navlhčeným hadříkem a jemným čisticím prostředkem. Otřete do sucha čistou utěrkou. BEZPEČNOST

Více

Energeticky úsporná opatření v domácnostech. Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost

Energeticky úsporná opatření v domácnostech. Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost Energeticky úsporná opatření v domácnostech Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost Voda Zkontrolujte nastavení teploty ohřevu vody u zásobníkového

Více

FOJTOVI BYT ing.arch. Jan Novotný 08-10/2015 PRAHA

FOJTOVI BYT ing.arch. Jan Novotný 08-10/2015 PRAHA FOJTOVI BYT ing.arch. Jan Novotný 08-10/2015 PRAHA - stavební část m1:50 MĚŘÍTKO 1:50 nový podhled s.v. : 2400 umístění bodových světel 1.01, 1.02, 1.03 5 240 150 2 580 1 680 SDK podhled 2400 SDK podhled

Více

ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova

ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova A/ VSTUP DO BUDOVY - zametání vstupní haly, setření na vlhko - úklid čistící zóny ve vchodu - vytírání, mopování vstupní haly, zádveří

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

nábytku Vyrobeno v česku Český výrobek

nábytku   Vyrobeno v česku Český výrobek Barevná variabilita Kartáče proti prachu Kolekce nábytku color Vyrobeno v česku Česká kvalita Český výrobek Dotah dveří Široká nabídka dřevodekorů a pastelových barev, které můžete libovolně kombinovat.

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963

NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 NÁVOD K OBSLUZE SKLENÍK M29963 Děkujeme, že jste si zakoupili skleník u naší společnosti. Před sestavením a používáním skleníku si pečlivě prostudujte následující návod. Pokud skleník někomu darujete nebo

Více

8 Přílohy Seznam příloh:

8 Přílohy Seznam příloh: 8 Přílohy Seznam příloh: 1) Fotodokumentace 2) Katastrální mapa 3) Stavební vývoj 4) Výkresová dokumentace 5) Park a drobná architektura 65 8.1 Fotodokumentace Veškerá fotodokumentace pochází z archivu

Více

343/2009 Sb. VYHLÁŠKA

343/2009 Sb. VYHLÁŠKA 343/2009 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 25. září 2009, kterou se mění vyhláška č. 410/2005 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých Ministerstvo

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 0 5 6 Moderní kuchyně Copyright

Více

NÁVRH INTERIÉRU. Dětský pokoj pro dospívající dceru Brno - Líšeň

NÁVRH INTERIÉRU. Dětský pokoj pro dospívající dceru Brno - Líšeň NÁVRH INTERIÉRU Dětský pokoj pro dospívající dceru Brno - Líšeň Zpracovala: Ing. arch. Lucie Matulová - Aretti CZ, s.r.o Aretti CZ, s.r.o., Kulkova Kulkova 8, Brno 8, Brno - Židenice - Židenice Tel: +420

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Moderní kuchyně Copyright Obsah Úvod... 7 1. Trendy v zařizování nových kuchyní... 9 1.1 Co se změnilo... 13 1.2 Volba materiálu... 14 1.3 Soft,

Více

Design studio Gabriela Goldová

Design studio Gabriela Goldová 3 BAREVNÉ VARIANTY: 1. VARIANTA 2. VARIANTA 3. VARIANTA CHODBA, NOVÁKOVI 1. VARIANTA http://www.thegreenpockets.com/ KAPSÁŘE NA KVĚTINY http://www.kk-zahrada.cz/ zahradnictvi-kvetiny-kapsare-na-kvetiny.htm

Více

VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ

VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ VALENTÝN 2014 NABÍDKA DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ prostor pro Vás, jak druhým říci, že je máte rádi SRDCE SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ Svíce splněných přání Vám přináší lásku, radost a pohodu v rodinném kruhu. Může Vám pomoci

Více

Padua. Model-č. 684 dekor balken-dub, vsazení alpská bílá SEZNAM PRODEJNÍCH CEN. SEDEA geprüft ZERTIFIZIERT. Schadstoffgeprüft.

Padua. Model-č. 684 dekor balken-dub, vsazení alpská bílá SEZNAM PRODEJNÍCH CEN. SEDEA geprüft ZERTIFIZIERT. Schadstoffgeprüft. Padua. Model-č. 684 dekor balken-dub, vsazení alpská bílá Schadstoffgeprüft Emissions- geprüft ZERTIFIZIERT 1 Model-č. 684 dekor balken-dub, vsazení alpská bílá Schadstoffgeprüft Emissionsgeprüft ZERTIFIZIERT

Více

Pravidla bydlení v Domě na půl cesty

Pravidla bydlení v Domě na půl cesty Pravidla bydlení v Domě na půl cesty Čeho se držet aneb Vaše povinnosti Dodržujte všechna níže uvedená pravidla. Jejich opakované porušování může vést ke konci vašeho pobytu v zařízení Domu na půl cesty

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031917 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

WWW.VNPSRO.CZ ČESKÝ VÝROBEK KARTÁČE PROTI PRACHU BAREVNÁ VARIABILITA DOTAH DVEŘÍ KOMPLETNÍ DODÁVKA KATALOG NÁBYTKU

WWW.VNPSRO.CZ ČESKÝ VÝROBEK KARTÁČE PROTI PRACHU BAREVNÁ VARIABILITA DOTAH DVEŘÍ KOMPLETNÍ DODÁVKA KATALOG NÁBYTKU WWW.VNPSRO.CZ ČESKÁ KVALITA ČESKÝ VÝROBEK KARTÁČE PROTI PRACHU BAREVNÁ VARIABILITA DOTAH DVEŘÍ KOMPLETNÍ DODÁVKA KATALOG NÁBYTKU LYON VNP s. r. o. Bílá kost ČESKÁ KVALITA Česká kvalita Základem našich

Více

Feng ŠUEJ. cesta k harmonickému bydlení

Feng ŠUEJ. cesta k harmonickému bydlení ˇ Feng ŠUEJ cesta k harmonickému bydlení Co je Feng ŠUEJ pradávné učení využívané ve stavitelství všech kultur je součástí tradiční čínské medicíny využívá a ovládá přírodní síly reguluje tok energie v

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

VENEZIA. Příklady sestav složených z prvků řady Venezia. Přehled vzorových sestav. (všech 60 vzorových sestav je v samostatném katalogu)

VENEZIA. Příklady sestav složených z prvků řady Venezia. Přehled vzorových sestav. (všech 60 vzorových sestav je v samostatném katalogu) Příklady sestav složených z prvků řady Venezia (všech 60 vzorových sestav je v samostatném katalogu) 3104 mm 576/ 2528 mm 576/ 2688 mm 576/ 2976 mm 576/ 2880 mm 576/ 3008 mm 576/ V01 V03 V05 V06 V08 V10

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

Ace Flyer Teeter -Totter (model )

Ace Flyer Teeter -Totter (model ) Ace Flyer Teeter -Totter (model 151110) překlad návodu na montáž Tento návod má 32 stránek PRODUKT URČENÝ PRO SOUKROMÉ (DOMÁCÍ) POUŽITÍ V INTERIÉRU A EXTERIÉRU 1 Bezpečnostní upozornění Pokud nebudete

Více

Přesně podle mých představ.

Přesně podle mých představ. Přesně podle mých představ. Quigo od firmy Bosch. NOVINKA! Quigo geniální malý křížový laser od firmy Bosch. Naprosto jednoduchý. 100 % v rovině. To vás chytí. Robert Bosch odbytová s.r.o. Elektrické nářadí

Více

Ergonomie u prací administrativního charakteru, práce u počítače

Ergonomie u prací administrativního charakteru, práce u počítače Ergonomie u prací administrativního charakteru, práce u počítače Práci administrativního charakteru a především práci u počítače považují mnozí za práci lehkou a bez zdravotních rizik. Tato však může být

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný zásobník na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

2GA 66000 30950 77 postel 160 200 borovice bílá 21 240 Kč 2GA 66003 30950 77 postel 160 220 borovice bílá 22 980 Kč

2GA 66000 30950 77 postel 160 200 borovice bílá 21 240 Kč 2GA 66003 30950 77 postel 160 220 borovice bílá 22 980 Kč TECHNICKÉ INFORMACE MATERIÁL: masiv borovice POVRCHOVÁ ÚPRAVA: borovice vosk, borovice bílá Alborg PŘÍPLATKY Vosk je možno opatřit ochranným lakem +12 % k ceně. Možnost doobjednání 3. vlysu, který drží

Více

Referent zakázky / tel. Příloha č. 1. Úplný popis předmětu díla. Místnost č.103 přepážka Provedení: přírodní buk 344

Referent zakázky / tel. Příloha č. 1. Úplný popis předmětu díla. Místnost č.103 přepážka Provedení: přírodní buk 344 Potrusil s.r.o. Město Vyškov Prodejna: Masarykovo nám. 1 Vlkova 1a, 628 00 Brno - Líšeň 682 01 VYŠKOV tel.: 544 425 211 fax: 544 212 309 Kont. osoba:ing. Zdeněk Kratochvíl Sídlo: Tel.: 517 301 220, 602

Více

NÁKUPNÍ PROSPEKT MALM. Série nábytku do ložnice

NÁKUPNÍ PROSPEKT MALM. Série nábytku do ložnice NÁKUPNÍ PROSPEKT MALM Série nábytku do ložnice PÉČE A ČIŠTĚNÍ Otírejte navlhčenou textilií a jemným čisticím prostředkem. Poté důkladně osušte čistou textílií. Zrcadlo čistěte leštidlem na okna. UPOZORNĚNÍ!

Více

Návod pro fotografování Vašeho rekreačního ubytování

Návod pro fotografování Vašeho rekreačního ubytování Návod pro fotografování Vašeho rekreačního ubytování Fotografie řekne více než tisíc slov. Klient si nejdříve prohlédne Vaše fotografie a poté se rozhodne číst dále. Pokud ho fotografie nemovitosti nepřesvědčí,

Více

10 tipů pro perfektní interiér koupelny

10 tipů pro perfektní interiér koupelny 10 tipů pro perfektní interiér koupelny Vybavení koupelny zabere oproti jiným místnostem mnohem více času. Čas investovaný do pečlivého plánování se Vám ale mnohokrát vrátí. Jen tak se totiž vyhnete problémům

Více

Úloha 1 prokletá pyramida

Úloha 1 prokletá pyramida Úloha 1 prokletá pyramida a) V celé dolní řadě Baltíkovy plochy vyčarujte pouštní písek (z předmětu 148). Baltík si stoupne na povrch této pouště (tj. na políčkovou pozici X=0, Y=8), dojde až ke středu

Více

Kování pro interiérové dveře DIVA

Kování pro interiérové dveře DIVA 1 Kování DIVA pro dřevěné interiérové dveře Kování DIVA přináší inovativní pohled na řešení posuvných interiérových dveří. Jeho designérkou je paní architektka Enrica Levazzari. Jednoduchá linie tvořená

Více

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika champion 505 - + champion 505 champion 505 Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních

Více

Sauna Belt. Návod k použití a údržbě

Sauna Belt. Návod k použití a údržbě Sauna Belt Návod k použití a údržbě UPOZORNĚNÍ Pečlivě si přečtěte níže uvedené informace: Elektrické napětí dodávané z hlavní elektrické sítě by mělo být stejné jako je uvedeno v technických datech v

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

Betjeningsvejledning. Bruksanvisning. Käyttöohje. Brukerhåndbok User manual 1-24 25-48 49-72 73-96 2015-01

Betjeningsvejledning. Bruksanvisning. Käyttöohje. Brukerhåndbok User manual 1-24 25-48 49-72 73-96 2015-01 1-24 Betjeningsvejledning 25-48 Bruksanvisning 49-72 Käyttöohje 73-96 Brukerhåndbok Uživatelská příručka97-120 User manual 2015-01 Sériové číslo: Registrační číslo: Telefonní číslo servisu: Dodavatel:

Více

Masážní přístroj krku a ramen JKW-821. Návod k použití

Masážní přístroj krku a ramen JKW-821. Návod k použití Masážní přístroj krku a ramen JKW-821 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Kde masážní přístroj používat... 3 Bezpečnostní opatření... 4 Případy, kdy by Masážní přístroj krku

Více

VENEZIA 1/6. 3104 mm 2528 mm 2688 mm 2976 mm 2880 mm 3008 mm 2048 mm 2048 mm 2048 mm. 2048 mm 2048 mm 576/384 mm 576/384 mm 576/384 mm 576/384 mm

VENEZIA 1/6. 3104 mm 2528 mm 2688 mm 2976 mm 2880 mm 3008 mm 2048 mm 2048 mm 2048 mm. 2048 mm 2048 mm 576/384 mm 576/384 mm 576/384 mm 576/384 mm VENEZIA 1/6 Příklady sestav složených z prvků řady Venezia (všech 76 vzorových sestav je v samostatném katalogu) Šířka: Výška: Hloubka: Obj. číslo: Cena: 3104 mm 2528 mm 2688 mm 2976 mm 2880 mm 3008 mm

Více

Finanční gramotnost BONUS

Finanční gramotnost BONUS BONUS Napsala: Darina Schránilová Poznejte, jak funguje svět peněz a začněte budovat své bohatství Lidé často vydělávají peníze jen proto, aby uspokojili své okamžité potřeby a nemyslí na svou budoucnost.

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

ZÁKLAD ZDRAVÉHO SPANÍ

ZÁKLAD ZDRAVÉHO SPANÍ ZÁKLAD ZDRAVÉHO SPANÍ Jděte na zdravé spaní od základu Postelové rošty pro všechny Vyhrajte nad únavou Praktické rady pro lepší spaní www.ahorn.cz 0 TIPŮ PRO LEPŠÍ SPANÍ A RELAXACI LAMELOVÝ ROŠT - ZÁKLAD

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT

Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT Návod na montáž a obsluhu teplovzdušného panelu AIR-INVENT Výhradní zastoupení pro ČR a SR A-INVENT s.r.o. Lipová 1000 341 01 Horažďovice Tel: +420 376 382 177 www.a-invent.cz info@inventer.cz S AIR-INVENTEM

Více