MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor dopravy V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dopravní režim v centru města NÁVRH USNESENÍ Návrhy usnesení k jednotlivým bodům jsou uvedeny v textu důvodové zprávy Ing. Vojtěch Bubník, 1. místostarosta Návrh předkládá Ing. Michal Kovařík, vedoucí odboru Návrh zpracoval

2 Důvodová zpráva: Dne projednala rada města materiál Parkování rezidentů v Karlově ulici a přijala k němu usnesení č. 232/14 : Rada města zřízení parkovacích míst pro rezidenty v pěší zóně v Karlově ulici neschvaluje a ukládá odboru dopravy předložit variantní návrh na úpravu podmínek pro jízdu a parkování v pěších zónách na Fügnerově nám. a v ulicích Fráni Šrámka, Leoše Janáčka, Drlíčov, Tylova a Tyršova ul. Pro přehlednost se budu dále zabývat jednotlivými ulicemi a jejich problémy v samostatných kapitolách textu s tím, že návrh usnesení bude vždy uveden na konci té které kapitoly. REKAPITULACE SOUČASNÉHO STAVU V centru města Písek jsou v současné době celkem tři samostatné pěší zóny, a to : 1. pěší zóna sever zahrnující spodní část Fügnerova nám., Kamenný most, Podskalí, ulici Karlova, severní část Velkého náměstí, ulici Heydukova, Havlíčkovo nám., nám. V Koutě a ulice Ningrova, Smetanova, Nerudova a Soukenická v této pěší zóně nejsou žádná parkovací místa, 2. pěší zóna jih zahrnující ulice Fráni Šrámka, Leoše Janáčka a Drlíčov v této pěší zóně jsou parkovací místa pro rezidenty v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov, 3. pěší zóna Fügnerovo nám. zahrnující horní část Fügnerova nám. také v této pěší zóně byla rozhodnutím rady města č. 54/14 zřízena tři parkovací místa pro rezidenty. PĚŠÍ ZÓNA JIH ZAHRNUJÍCÍ ULICE FRÁNI ŠRÁMKA, LEOŠE JANÁČKA A DRLÍČOV Šrámkova ulice je v kontextu všech ostatních ulic v pěších zónách v centru města naprosto specifická, a to nejen tím, že se zde parkuje v celé její délce, ale především tím, kolik zde projede aut, aniž by v této ulici za jakýmkoliv účelem vůbec zastavila. V dalším textu se proto budu zabývat zvlášť otázkou průjezdu Šrámkovou ulicí a zvlášť otázkou parkování v celé této pěší zóně jih. PRŮJEZD ULICÍ FRÁNI ŠRÁMKA Zcela jisté je to, že současný charakter ulice = pěší zóna naprosto neodpovídá reálné hustotě provozu v této ulici. Jeví se tudíž jako naprosto nezbytné uvést charakter ulice a způsob jejího užívání do vzájemného souladu a zamezit neoprávněným průjezdům Šrámkovou ulicí. Toho lze dosáhnout dvěma způsoby, a to : - buď cílenou a systematickou kontrolou vynutit respektování stávajícího dopravního značení, - nebo změnit dopravní značení tak, aby průjezd Šrámkovou ulicí nebyl možný. Stávající dopravní režim v ulici Fráni Šrámka Stávající dopravní režim ve Šrámkově ulici lze ve stručnosti popsat tak, že pro zásobování je vjezd povolen v pondělí až pátek od 6 do 10 a od 18 do 22 hodin, mimo tuto dobu mohou do Šrámkovy ulice vjíždět pouze trvale bydlící a hoteloví hosté. Identický dopravní režim ( pochopitelně s výjimkou hotelových hostů ) platí i v celé pěší zóně sever. Přesto je provoz v ulicích Stránka 2 ( celkem 13 )

3 pěší zóny sever s provozem ve Šrámkově ulici neporovnatelný. Z toho lze dovodit, že problém Šrámkovy ulice nespočívá ve stávajícím dopravním režimu jako takovém, ale v jeho (ne)respektování. Proto nepovažuji za nezbytné tento režim za každou cenu měnit, stačilo by jen vymoci jeho respektování. Otázkou opatření k vymožení respektování stávajícího dopravního režimu se na tomto místě není potřeba nijak zvlášť zabývat, ty jsou zcela v pravomoci policie ( státní i městské ). Změna dopravního režimu v ulici Fráni Šrámka Podrobněji se tedy budu zabývat jen druhou možností, kterou je taková změna organizace dopravy, která by zabránila přímému průjezdu Šrámkovou ulicí z Velkého náměstí přes Putimskou bránu do Píseckého ulice ( nebo naopak ). Řešením by byla např. změna povoleného směru jízdy v jednosměrné Šrámkově ulici v úseku mezi Velkým náměstím a ulicí Drlíčov, díky které by nebylo možné ulicí Fráni Šrámka projet ani ve směru od náměstí k Putimské bráně ani ve směru opačném viz situace na následující straně. Poznámka : Součástí pěší zóny jih je i ulice Hradební I ( vedle hotelu Bílá růže ). Tato ulice je neprůjezdná, a proto není třeba dopravní režim v této ulici nijak zvlášť upravovat. NÁVRH USNESENÍ I. I. Rada města ve věci dopravního režimu v ulici Fráni Šrámka a) ukládá Městské policii zaměřit se na respektování stávajícího dopravního režimu v ulici Fráni Šrámka. b) žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o změnu dopravního značení v ulici Fráni Šrámka tak, aby byl jednosměrný provoz v části Šrámkovy ulice v úseku mezi Velkým náměstím a ulicí Drlíčov veden ve směru od křižovatky s ulicí Drlíčov k Velkému náměstí. c) Jiné usnesení. PARKOVÁNÍ V ULICÍCH FRÁNI ŠRÁMKA A DRLÍČOV Jak již bylo uvedeno v předchozím textu, umístění parkovacích míst v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov odlišuje pěší zónu jih od největší městské pěší zóny sever, ve které žádná parkovací místa nejsou. Proto se dále budu zabývat jednak otázkou, zda a popřípadě v jakém rozsahu má být parkování v pěší zóně jih i nadále zachováno a pokud ano, pro jaký okruh oprávněných osob má být toto parkování určeno. Umístění parkovišť V současné době jsou parkoviště v pěší zóně jih umístěna v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov viz situace na následující straně : Stránka 3 ( celkem 13 )

4 L E G E N D A : NAVRHOVANÝ SMĚR JÍZDY UMÍSTĚNÍ PARKOVIŠŤ V ZÓNĚ Stránka 4 ( celkem 13 )

5 V současné době jsou parkoviště v pěší zóně jih umístěna následovně : parkoviště ve Šrámkově ulici v úseku mezi Velkým náměstím a křižovatkou s ulicí Drlíčov ( celkem cca 11 parkovacích míst, z toho 3 místa jsou vyhrazena pro ZTP ), parkoviště ve Šrámkově ulici v úseku mezi křižovatkou s ulicí Drlíčov a ulicí Hradební II ( celkem cca 5 parkovacích míst ), parkoviště v ulici Drlíčov ( celkem cca 12 parkovacích míst ). Tato parkoviště mohou být buď zcela zachována, částečně zachována nebo zcela zrušena. NÁVRH USNESENÍ II. II. Rada města ve věci umístění parkovacích míst v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov a) schvaluje jejich zachování ve stávajícím rozsahu. b) schvaluje zachování parkovacích míst b.1) ve Šrámkově ulici v úseku mezi Velkým náměstím a křižovatkou s ulicí Drlíčov b.2) ve Šrámkově ulici v úseku mezi křižovatkou s ulicí Drlíčov a Putimskou branou b.3) v ulici Drlíčov a současně žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o zrušení ostatních výše neuvedených parkovacích míst v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov. c) žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o zrušení všech parkovacích míst v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov. d) Jiné usnesení. Vymezení pojmu rezident Bylo-li v předchozím bodě rozhodnuto, že budou v pěší zóně jih ponechána parkovací místa ( ať již všechna či jen některá ), je potřeba se dále zabývat stanovením množiny osob oprávněných tato parkovací místa užívat. V opačném případě tuto stať prosím přeskočte! V současné době neexistuje žádná identifikace vozidel, která v ulicích Fráni Šrámka a Drlíčov parkují, což v podstatě vylučuje provádění účinné a efektivní kontroly parkujících vozidel ze strany městské policie. Městská policie proto navrhuje vyhradit případná parkovací místa v pěších zónách pouze pro rezidenty, kterým bude vydávat identifikační kartičky, které budou rezidenti povinni při parkování v pěší zóně umístit za okno vozidla. Proto je ale potřeba nejprve pojem rezident co nejpřesněji definovat. Aby nebylo potřeba při vydávání rezidentních parkovacích karet dokládat a ověřovat žádné speciální skutečnosti, navrhuje Městská policie ve shodě s odborem dopravy využít pro definici pojmu rezident údaje zapsané v osvědčení o registraci vozidla ( tzv. velký technický průkaz ). V osvědčení o registraci vozidla jsou mimo jiné uvedeny následující údaje : - registrační značka vozidla, - příjmení a jméno nebo obchodní jméno jeho provozovatele, - rodné číslo nebo identifikační číslo provozovatele, - místo trvalého nebo povoleného pobytu nebo sídlo provozovatele. Stránka 5 ( celkem 13 )

6 Rezidentní parkovací kartu lze na základě těchto údajů vydávat buď jen občanům, kteří mají v pěší zóně bydliště, nebo i firmám, které mají v pěší zóně sídlo. Počet těchto karet nebude korespondovat s počtem parkovacích míst v té které zóně, respektive v té které ulici, takže stání na parkovišti v pěší zóně by tato karta nezaručovala, ale jen umožňovala. Proto navrhujeme rezidentní parkovací karty v případě jejich zavedení nezpoplatňovat. NÁVRH USNESENÍ III. III. Rada města ve věci zavedení rezidentních parkovacích karet opravňujících k parkování v pěších zónách v centru města a) žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o změnu dopravního značení tak, aby bylo parkování na parkovištích v pěších zónách v centru města umožněno pouze držitelům rezidentní parkovací karty města Písek, kterou vydá Městská policie pro vozidlo, jehož provozovatelem je fyzická osoba mající trvalý nebo povolený pobyt v té které pěší zóně nebo v ulici, ve které je v této pěší zóně umístěno parkoviště. b) žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o změnu dopravního značení tak, aby bylo parkování na parkovištích v pěších zónách v centru města umožněno pouze držitelům rezidentní parkovací karty města Písek, kterou vydá Městská policie pro vozidlo, jehož provozovatelem je fyzická osoba, fyzická osoba podnikající nebo právnická osoba mající trvalý nebo povolený pobyt nebo sídlo v té které pěší zóně nebo v ulici, ve které je v této pěší zóně umístěno parkoviště. c) neschvaluje zavedení rezidentních parkovacích karet. d) Jiné usnesení. PĚŠÍ ZÓNA FÜGNEROVO NÁM. Jedná se o novou pěší zónu, která vznikla na podzim minulého roku v rámci projektu rekonstrukce pravého předmostí Kamenného mostu v horní části Fügnerova nám. Součástí uvedeného projektu byl i projektantem zpracovaný návrh dopravního značení, podle kterého měl být do uvedené pěší zóny povolen vjezd pouze pro zásobování, a to pouze v době od 10 do 14 hodin. S vjezdem pro rezidenty ani s parkováním v této pěší zóně projekt vůbec nepočítal. Proto na základě žádostí, které byly odboru dopravy adresovány ještě před a těsně po dokončení stavby odbor dopravy navrhl a rada města svým usnesením č. 54/14 schválila umožnění vjezdu a zřízení čtyř parkovacích míst pro dopravní obsluhu této pěší zóny, z toho jedno místo má být vyhrazeno pro dopravní obsluhu 5. MŠ ( z důvodu probíhající diskuse o dopravním režimu v pěších zónách nebylo dosud toto dopravní značení instalováno ). Nyní se na odbor dopravy obracejí další žadatelé, zejména rodiče dětí docházejících do 5. MŠ, aby i oni směli legálně vjíždět ke školce umístěné v horní části Fügnerova nám. Opakovanými kontrolami na místě samém bylo zjištěno, že bez ohledu na platné dopravní značení pěší zónu bez parkovacích míst, dnes tato komunikace funguje v podobném režimu, v jakém fungovala před rekonstrukcí, to je s prakticky neomezeným průjezdem rezidentů a Stránka 6 ( celkem 13 )

7 klientů MŠ včetně parkování nad opěrnou zdí. Dá se tedy říci, že je zde situace velmi podobná jako v ulici Fráni Šrámka, tedy že dopravní režim a reálný provoz jsou ve vzájemném protikladu a je tudíž potřeba přijmout taková opatření, která tento nesoulad odstraní. VJEZD DO HORNÍ ČÁSTI FÜGNEROVO NÁM. Podle již zmiňovaného usnesení rady města č. 54/14 má být do pěší zóny na Fügnerově nám. umožněn neomezený vjezd pro dopravní obsluhu. Protože však pojem dopravní obsluha je v zákoně o silničním provozu definován velmi nejasně, je v praxi jen velmi těžko kontrolovatelný a vymahatelný, proto odbor dopravy ve shodě s městskou policií doporučují změnit dopravní režim v horní části Fügnerova nám. z pěší zóny na zónu obytnou, která zde umožní realizovat všechny požadované dopravně-obslužné funkce jak pro bydlící, tak i pro firmy, jakož i pro zajištění provozu, zásobování a dopravní i rodičovské obsluhy mateřské školy, neboť do obytné zóny může omezenou rychlostí a se zvýšenou opatrností vjet každý, takže by nebylo nutné řešit, kdo je a kdo není jako dopravní obsluha oprávněn do horní části Fügnerova nám. vjíždět. PARKOVÁNÍ V HORNÍ ČÁSTI FÜGNEROVA NÁM. Podle již zmiňovaného usnesení rady města č. 54/14 mají být v pěší zóně v horní části Fügnerova nám. zřízena podél opěrné zdi mezi stromy celkem 4 parkovací stání, z toho 3 pro dopravní obsluhu v této pěší zóně a 1 pro dopravní obsluhu 5. MŠ. Pokud by bylo rozhodnuto, že v této části náměstí pěší zóna zůstane, měl by režim na těchto parkovacích místech korespondovat s režimem přijatým v pěší zóně jih viz usnesení č. III. V případě, že by zde byla zřízena obytná zóna, pak by měl být naopak parkovací režim shodný s režimem pod zdí. Výše zmiňované usnesení rady města č. 54/14 zní : Rada města schvaluje vydání souhlasu města Písek jako vlastníka dotčené pozemní komunikace se zřízením 1 vyhrazeného parkovacího místa na Fügnerově náměstí, před domem č. p. 47, žadateli Městu Písek, odboru školství a kultury, pro vozidla zajišťující dopravní obsluhu 5. mateřské školy v pracovní dny v době od 6:00 17:00 hodin a ukládá odboru dopravy provést změnu dopravního režimu v pěší zóně v horní části Fügnerova nám. tak, aby byl umožněn trvalý vjezd pro všechna vozidla zajišťující dopravní obsluhu v této pěší zóně a jejich parkování na zbývajících 3 parkovacích místech mezi stromy podél opěrné zdi - podle situace v materiálu. V této souvislosti je potřeba připomenout též usnesení č. 840/13 ze dne , kterým rada města stanovila režim parkování na parkovišti pod opěrnou zdí : Rada města schvaluje na parkovišti na Fügnerově nám. umístěném pod opěrnou zdí podél parku Palackého sady parkovací režim : - parkoviště s parkovacím kotoučem s maximální dobou stání 60 minut s platností v pondělí až pátek od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. NÁVRH USNESENÍ IV. IV. Rada města ve věci úpravy režimu pro vjezd a parkování v horní části Fügnerova nám. a) trvá na svém usnesení č. 54/14 ze dne a žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o umístění dopravního značení na zbývajících 3 parkovacích místech mezi stromy nad opěrnou zdí v souladu s usnesením k bodu III. tohoto materiálu. Stránka 7 ( celkem 13 )

8 b) ruší své usnesení č. 54/14 ze dne a - souhlasí se změnou dopravního režimu v horní části Fügnerova nám. z pěší zóny na zónu obytnou a žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o příslušnou změnu dopravního značení, - schvaluje vydání souhlasu města Písek jako vlastníka dotčené pozemní komunikace se zřízením 1 vyhrazeného parkovacího místa na Fügnerově náměstí, před domem č. p. 47, žadateli Městu Písek, odboru školství a kultury, pro vozidla zajišťující dopravní obsluhu 5. mateřské školy v pracovní dny v době od 6:00 17:00 hodin, - žádá jménem města Písek jako vlastníka komunikace o umístění dopravního značení na zbývajících 3 parkovacích místech mezi stromy nad opěrnou zdí tak, aby byl režim na těchto parkovacích místech v souladu s usnesením č. 840/13 ze dne c) Jiné usnesení. TYRŠOVA ULICE Bude-li v tomto materiálu dále hovořeno o Tyršově ulici, je tím myšlena část Tyršovy ulice mezi ulicí Kollárova a Fügnerovým nám., která je místní komunikací města Písek ( zbývající část Tyršovy ulice mezi ulicemi Kollárova a Erbenova je součástí silnice III. třídy ve vlastnictví Jihočeského kraje ). Vjezd do Tyršovy ulice Vjezd z Kollárovy do Tyršovy ulice ( a dále na Fügnerovo nám. a do Tylovy ulice ) je zakázán nákladním vozidlům o celkové hmotnosti vyšší než 6 tun. Toto omezení lze považovat za adekvátní a maximální možné, a proto se žádná další úprava tohoto omezení nenavrhuje. Parkování v Tyršově ulici V Tyršově ulici není stanoven žádný zvláštní parkovací režim, a proto zde mohou parkovat vozidla zdarma a bez jakéhokoliv časového omezení. Parkovací kapacita Tyršovy ulice je cca 50 míst, z toho je vlevo ve směru jízdy cca 15 míst a vpravo ve směru jízdy cca 35 míst, přičemž vjezd do bývalého areálu DBS v domě č. p. 63/18 leží prakticky v polovině toto parkoviště. Pro rozhodování o případné úpravě parkovacího režimu v Tyršově ulici si lze tedy tuto ulici rozdělit do tří přibližně stejně velkých sektorů, které jsou barevně vyznačeny na situaci na následující straně takto : vlevo od Kollárovy ulice po konec parkovacího pruhu naproti vjezdu do domu č. p. 63/18 ( cca 15 parkovacích míst ), vpravo od Kollárovy ulice po vjezd do domu č. p. 63/18 ( cca park. míst ), vpravo od vjezdu do domu č. p. 63/18 po Fügnerovo nám. ( cca park. míst ). V případě snahy o regulaci parkování v některém z výše uvedených sektorů Tyršovy ulice by zde zřejmě připadalo v úvahu omezení doby stání ( parkování s parkovacím kotoučem tzv. parkovacími hodinami ) s platností v pondělí až pátek od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin a s maximální dobou stání 120 minut ( na Fügnerově nám. je ve stejné době povoleno stání na dobu max. 60 minut ). Stránka 8 ( celkem 13 )

9 NÁVRH USNESENÍ V. V. Rada města ve věci režimu parkování v Tyršově ulici a) schvaluje zavedení parkovacího režimu parkoviště s parkovacím kotoučem s maximální dobou stání 120 minut s platností v pondělí až pátek v době od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin ve směru jízdy I. vlevo od Kollárovy ulice po konec parkovacího pruhu naproti vjezdu do domu č. p. 63/18, II. vpravo od Kollárovy ulice po vjezd do domu č. p. 63/18, III. vpravo od vjezdu do domu č. p. 63/18 po Fügnerovo nám. b) neschvaluje zavedení parkovacího režimu parkoviště s parkovacím kotoučem. c) Jiné usnesení. Stránka 9 ( celkem 13 )

10 TYLOVA ULICE Jak již bylo uvedeno v předešlém textu, vjezd vozidel do Tylovy ulice je omezen stejně jako vjezd do ulice Tyršovy, to znamená, že je sem zakázán vjezd nákladním vozidlům o celkové hmotnosti vyšší než 6 tun. Dále se tedy budu věnovat pouze parkování v Tylově ulici. Pro lepší orientaci si opět rozdělme Tylovu ulici do jednotlivých sektorů, a to ( viz situace ) : vlevo od Fügnerova nám po vjezd na parkoviště u divadla, vlevo od divadla ke křižovatce s ulicí Prokopova, vpravo podél parku ke křižovatce s ulicí Prokopova. Za samostatný sektor lze pak považovat i ( do jisté míry provizorní ) parkoviště u divadla. Na rozdíl od Tyršovy ulice je parkování v ulici Tylova již částečně regulováno, a to : - u divadla je parkoviště s parkovacím kotoučem s maximální dobou stání 120 minut s platností v pondělí až pátek v době od 7 do 18 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin, - vpravo podél parku ke křižovatce s ulicí Prokopova je parkoviště s parkovacím kotoučem s maximální dobou stání 30 minut s platností v pondělí až pátek v době od 7 do 18 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin ( toto parkoviště bylo zřizováno zejména pro rodiče dětí ze ZŠ J. K. Tyla, proto je zde doba stání pouze 30 minut ). Parkování na levé straně Tylovy ulice je bez omezení. V úvahu tedy připadá případné omezení doby stání ve dvou úsecích po levé straně Tylovy ulice. Stránka 10 ( celkem 13 )

11 NÁVRH USNESENÍ VI. VI. Rada města ve věci režimu parkování v Tylově ulici a) schvaluje zavedení parkovacího režimu parkoviště s parkovacím kotoučem s maximální dobou stání 60 minut s platností v pondělí až pátek v době od 7 do 18 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin ve směru jízdy I. vlevo od Fügnerova nám po vjezd na parkoviště u divadla, II. vlevo od divadla ke křižovatce s ulicí Prokopova. b) neschvaluje rozšíření parkovacího režimu parkoviště s parkovacím kotoučem na další parkoviště. c) Jiné usnesení. Doporučení zpracovatele: Odbor dopravy považuje rozhodnutí o stanovení dopravního režimu v centru města za výlučnou pravomoc samosprávy města, a proto v tomto případě zcela výjimečně nebude doporučovat žádný z výše uvedených návrhů na usnesení. Faktická poznámka : Na tomto místě je potřeba zdůraznit, že otázka parkování v pěších zónách se netýká zásobování, protože vozidla provádějící zásobování mohou v pěší zóně zastavit na dobu nezbytně nutnou pro nastoupení či vystoupení přepravovaných osob a pro naložení či vyložení přepravovaného nákladu i mimo vyznačená parkoviště. Vztah k rozpočtu: Nemá vztah k rozpočtu. Legislativní rámec: Zákon č.128/2000 Sb., o obcích, v platném znění; zákon č.361/2000 Sb., o silničním provozu, v platném znění; vyhláška č.268/2009 Sb., o technických požadavcích na stavby, v platném znění Vztah ke strategickému plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Vyjádření Městské policie. Stránka 11 ( celkem 13 )

12 Stránka 12 ( celkem 13 )

13 Stránka 13 ( celkem 13 )

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 12.01.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.02.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ I. Rozšíření pěší zóny u Putimské brány II. Žádost o výjimku k vydání rezidentní parkovací

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 08.11.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 21.11.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádost o Povolení města Písek k vjezdu do vybraných míst na území města Písku - žadatelé

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 16.08.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.09.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádosti o Povolení města Písek k vjezdu do vybraných míst na území města Písku - žadatelé

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE ODBOR DOPRAVY V Písku dne: 17. 02. 2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10. 03. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Ţádosti o Povolení města Písek k vjezdu do pěší zóny NÁVRH USNESENÍ Návrhy na usnesení

Více

MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009

MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009 MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009 O PLACENÉM PARKOVÁNÍ VE MĚSTĚ BRUNTÁLE Rada města Bruntálu se na svém zasedání dne 17. 2. 2009 usnesením č. 1892/50R/2009 usnesla vydat v souladu s ustanovením 11 odst.

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín MĚSTO NOVÝ JIČÍN NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín Rada města Nový Jičín se na své schůzi dne 14.3.2012 usnesla vydat

Více

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Článek I. Úvodní ustanovení (1) Tento provozní řád upravuje organizaci dopravy

Více

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezené oblasti města Kutné Hory Rada města Kutné Hory podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm.

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 20.11.2018 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 3698/R126/18 ze dne 29.10.2018 schvaluje v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje Písek 31.08.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.09.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na provedení výběrového řízení na odborného konzultanta pro analýzu využití metody

Více

Skutečnosti uvedené v tomto článku opravňující požádat o vydání parkovací karty je žadatel povinen prokázat předložením těchto dokumentů:

Skutečnosti uvedené v tomto článku opravňující požádat o vydání parkovací karty je žadatel povinen prokázat předložením těchto dokumentů: PODMÍNKY PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET ZPS dle Nařízení Statutárního města Opavy č. 1/2015 schváleného Radou Statutárního města Opavy svým usnesením č. 247/9 RM 15 ze dne 11. 3. 2015, kterým se mění Nařízení

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 13.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 21.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Hradišťská ulice, připojovací pruh na silnici I/20 ve směru na Plzeň a Prahu NÁVRH USNESENÍ

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.10.2014 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 3368/R106/14 ze dne 18.08.2014 schvaluje v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 29.07.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.08.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádost o vydání souhlasu s umístěním mobilního reklamního zařízení na místní komunikaci

Více

MĚSTO PŘEROV. vydává. Čl. 2 Místní komunikace s placeným stáním na dobu časově omezenou

MĚSTO PŘEROV. vydává. Čl. 2 Místní komunikace s placeným stáním na dobu časově omezenou MĚSTO PŘEROV ÚPLNÉ ZNĚNÍ Nařízení města Přerov č. 2/2002 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Přerově, ve znění Nařízení Města Přerov č. 6/2002, č. 1/2003,

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015 Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 256/R11/15 ze dne 02.03.2015 schvaluje v souladu

Více

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 1/2004 Zrušeno nařízení č. 3/2004 s účinností od 15.7.2004! O placeném stání motorových vozidel na místních komunikacích

Více

(v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů)

(v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů) CENÍK ZA UŽITÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NEBO JEJICH URČENÝCH ÚSEKŮ K STÁNÍ SILNIČNÍHO MOTOROVÉHO VOZIDLA VE MĚSTĚ VYŠKOVĚ A PODMÍNKY VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET (v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Nařízení č. 4/2013, kterým se vymezují oblasti města, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít k stání silničního motorového vozidla za sjednanou cenu Rada

Více

ZÁSADY PRO ZMĚNY UŽIVATELŮ A PŘIDĚLOVÁNÍ VYHRAZENÝCH PARKOVACÍCH MÍST pravidla rady města

ZÁSADY PRO ZMĚNY UŽIVATELŮ A PŘIDĚLOVÁNÍ VYHRAZENÝCH PARKOVACÍCH MÍST pravidla rady města STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města zařazené do MmM Název: Typ dokumentu: ZÁSADY PRO ZMĚNY UŽIVATELŮ A PŘIDĚLOVÁNÍ VYHRAZENÝCH PARKOVACÍCH MÍST

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 29. 5. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19. 6. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatek č. 2 ke zřizovací listině příspěvkové organizace

Více

( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů )

( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů ) CENÍK ZA UŽITÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NEBO JEJICH URČENÝCH ÚSEKŮ K STÁNÍ SILNIČNÍHO MOTOROVÉHO VOZIDLA VE MĚSTĚ VYŠKOVĚ A PODMÍNKY VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET ( v souladu s ustanovením 23 odst.1 písm. a) a

Více

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE NAVRŽENÝCH ÚPRAV DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ V CENTRU MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ REVIZE SOUČASNÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ ZMĚNY ORGANIZACE DOPRAVY ZMĚNY SYSTÉMU PARKOVÁNÍ REVIZE SOUČASNÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ

Více

Ing. Miroslav Sládek starosta. 34 zákona č. 128/2000Sb., o obcích, v platném znění zákon č. 200/1990Sb., o přestupcích, v platném znění

Ing. Miroslav Sládek starosta. 34 zákona č. 128/2000Sb., o obcích, v platném znění zákon č. 200/1990Sb., o přestupcích, v platném znění Město Písek Obecně závazná vyhláška města Písek č. 6/2009 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku spočívajících v omezení konzumace alkoholu na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Písek

Více

PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS REGULOVANÉ PARKOVÁNÍ V CENTRU UH. HRADIŠTĚ I. II. III. HRANICE I. PARKOVACÍ ZÓNY HRANICE II. PARKOVACÍ ZÓNY

PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS REGULOVANÉ PARKOVÁNÍ V CENTRU UH. HRADIŠTĚ I. II. III. HRANICE I. PARKOVACÍ ZÓNY HRANICE II. PARKOVACÍ ZÓNY REGULOVANÉ PARKOVÁNÍ V CENTRU UH. HRADIŠTĚ I. II. III. PARKOVÁNÍ ZA POPLATEK DLE ZÓNY ZÁCHYTNÉ PARKOVIŠTĚ HRANICE I. PARKOVACÍ ZÓNY HRANICE II. PARKOVACÍ ZÓNY SOUKROMÉ PLACENÉ PARKOVIŠTĚ PŘEDPLATNÉ AUTOBUSOVÉ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Plán oprav a rekonstrukcí komunikací v majetku města zajišťovaných MSP s.r.o.

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Plán oprav a rekonstrukcí komunikací v majetku města zajišťovaných MSP s.r.o. V Písku dne 21.10.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Plán oprav a rekonstrukcí komunikací v majetku města zajišťovaných MSP s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne: N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích nebo jejích

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 21.02.2012 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Doplnění cenové mapy o nájemné pro poskytovatele sociálních a zdravotních služeb.

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Doplnění cenové mapy o nájemné pro poskytovatele sociálních a zdravotních služeb. Odbor správy majetku Písek 08.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Doplnění cenové mapy o nájemné pro poskytovatele sociálních a zdravotních služeb. NÁVRH

Více

Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní

Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní Článek I. Úvodní ustanovení Tento provozní řád upravuje základní pravidla organizace dopravy na ulici Školní. Článek II. Obecný režim dopravy na ulici Školní

Více

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení Nařízení 4/2012 Nařízení 4/2012 o stání motorových vozidel na místních komunikacích vydána 29.5.2012 účinnost od 1.6.2012 novelizuje vyhlášku nařízení 5/2008 (ze dne 7.7.2008) je novelizována vyhláškou

Více

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ PĚŠÍ ZÓNA NA KARLOVĚ VE MĚSTĚ BENEŠOV OBSAH PD : 1. Textová část: Technická zpráva 2. Výkresová část: Katastrální situace Situace Návrh svislého dopravního značení 3. Rozpočtová

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou - Povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Město Rokytnice nad Jizerou 1 Zastupitelstvo města schválilo 27.6.2012 Obecně závaznou vyhlášku č. 6/2012 o místním poplatku

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 12.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří Hořánek,

Více

Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa

Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa Materiál pro informaci na zasedání zastupitelstva města konaného dne 20.11.2013 o změněně systému parkování v centru města Česká Lípa Předkládá: Jiří Kočandrle, 1. místostarosta města Město Česká Lípa

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy Písek 27.07.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.09.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dopravní komise na umístění úsekového měření rychlosti na silnici I/29 ulici Táborská NÁVRH

Více

Město Beroun Rada města

Město Beroun Rada města Město Beroun Rada města PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET Rada města Beroun se usnesla dne 12. 12. 2018 vydat v souvislosti s Nařízením č. 5/2011, o vymezení oblastí placeného stání motorových vozidel,

Více

Město Cheb 24/2018 PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET

Město Cheb 24/2018 PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET Město Cheb 24/2018 PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET Rada města Chebu se usnesla dne 6. prosince 2018 usnesením RM č. 677/19/2018 vydat v souvislosti s nařízením města Chebu č. 12/2018 o placeném

Více

Pravidla pro vydávání parkovacích karet

Pravidla pro vydávání parkovacích karet MUCB 69375/2018 Pravidla pro vydávání parkovacích karet schválená radou města k Nařízení města Český Brod č. 10/2018, kterým se vymezují oblasti města Český Brod, ve kterých lze místní komunikace užít

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018

NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 NAŘÍZENÍ MĚSTA STRAKONICE č. 3/2018 kterým se vymezují oblasti města Strakonice, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenou Rada města Strakonice

Více

MĚSTO NERATOVICE. B 29 - Zákaz stání, doplněný dodatkovou tabulkou E9 - Druh vozidla - nákladní automobil;

MĚSTO NERATOVICE. B 29 - Zákaz stání, doplněný dodatkovou tabulkou E9 - Druh vozidla - nákladní automobil; Zásady, které stanovují pravidla pro vydávání povolení k vjezdu a parkování motorových vozidel v oblastech vymezených zónovými značkami ve městě Neratovice I. 1. Z důvodu umožnění parkování ve vymezených

Více

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11.

Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax: 546419537, 546451516 V Ivančicích Vyřizuje: Ing. Miroslav Hrdlička e-mail: hrdlicka@muiv.cz dne 13.11. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Odbor správních činností silniční hospodářství Pracoviště P. Bezruče 4, 664 91 Ivančice Č.j.: OSČ/SH MI15775/2015-3 tel/fax:

Více

500,- Kč. od pondělí do pátku hod. sobota hod ,- Kč ,- Kč

500,- Kč. od pondělí do pátku hod. sobota hod ,- Kč ,- Kč Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Uh. Hradišti Rada města Uherské Hradiště svým usnesením č. 1012/61/RM/2017 ze dne 20.6.2017 schvaluje v souladu s 23 zákona č. 13/1997

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 26.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Nová vlaková zastávka NÁVRH USNESENÍ Rada města podání žádosti o zřízení železniční zastávky

Více

Sazebník za užití parkovišť provozovaných společností Technické služby Zlín, s.r.o., IČ

Sazebník za užití parkovišť provozovaných společností Technické služby Zlín, s.r.o., IČ Sazebník za užití parkovišť provozovaných společností Technické služby Zlín, s.r.o., IČ 60711086 I. Parkoviště s úhradou ceny za užití při vjezdu či výjezdu Po - Pá 7:00-19:00 hod. 5,00 Kč 15,00 Kč 15,00

Více

Nevyhrazené parkování Parkovací karta

Nevyhrazené parkování Parkovací karta CENÍK Rada města Třebíče vydává dne 14. 12. 2010 na základě nařízení města Třebíče č. 1 / 2007, o placeném stání silničních motorových vozidel na určených úsecích místních komunikací ve vymezené oblasti

Více

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených komunikacích na území města Moravské Budějovice Rada města Moravské Budějovice se na své schůzi

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007,

Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007, Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007, o vymezení oblastí města Rakovníka, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy Rada města Rakovníka

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 06.12.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.12.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Město Litoměřice. Nařízení č. 02/2005

Město Litoměřice. Nařízení č. 02/2005 Město Litoměřice Nařízení č. 02/2005 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Litoměřice za účelem organizování dopravy. Rada Města Litoměřic se usnesla

Více

1,- Kč 1,- Kč. 30 minut 30 minut. 60 minut. 90 minut SAZBA při užití místní komunikace dle. od pondělí do pátku hod. sobota hod.

1,- Kč 1,- Kč. 30 minut 30 minut. 60 minut. 90 minut SAZBA při užití místní komunikace dle. od pondělí do pátku hod. sobota hod. Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Uh. Hradišti Rada města Uherské Hradiště svým usnesením č. 632/40/RM/2016 ze dne 12. 7.2016 schvaluje v souladu s 23 zákona č. 13/1997

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3410/2016 Č.J.: MeDO-22574/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou

Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou Článek 1 - Poplatek za povolení k vjezdu do vybraných míst 1. Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba,

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Nařízení města č. 2/2008, kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada Města Turnova se na svém zasedání dne

Více

1/2006. Nařízení. Statutárního města Mladá Boleslav. Část I. Základní ustanovení. Část II. Základní pojmy. Část III

1/2006. Nařízení. Statutárního města Mladá Boleslav. Část I. Základní ustanovení. Část II. Základní pojmy. Část III 1/2006 Nařízení Statutárního města Mladá Boleslav O placeném stání na místních komunikacích ve vymezených oblastech statutárního města Mladá Boleslav Rada města Mladá Boleslav se v souladu s ustanovením

Více

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Statutární město Pardubice Rada města Pardubic CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 25.3.2019 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Město Turnov Nařízení města č. 1/2012 kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada města Turnova se na svém

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

Nařízení města Vimperk č. 1/2012

Nařízení města Vimperk č. 1/2012 Nařízení města Vimperk č. 1/2012 o vymezení způsobu využití pozemních komunikací v části území města Vimperk, včetně ceníku za parkování, ve smyslu ust. 23 zákona č. 13/1997 Sb. v platném znění. Rada města

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 24.02.2009 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Nařízení města č. 1/2009 kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada Města Turnova se na svém zasedání dne

Více

Město Kralupy nad Vltavou

Město Kralupy nad Vltavou Město Kralupy nad Vltavou Nařízení města Kralupy nad Vltavou č. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kralupy nad Vltavou Rada města Kralupy nad Vltavou na svém

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 V Písku dne: 29.09.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.10.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Přijetí finančních darů pro Základní

Více

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec

MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, Třinec MAGISTRÁT MĚSTA TŘINCE ODBOR DOPRAVY Jablunkovská 160, 739 61 Třinec ČÍSLO JEDN.: SPIS. ZN.: MMT/10583/2019/Do/Ba VYŘIZUJE: Ing. Lada Bartošová TELEFON: 558 306 296 E-MAIL: epodatelna@trinecko.cz DATUM:

Více

Čl. 1 Základní ustanovení

Čl. 1 Základní ustanovení NAŘÍZENÍ MĚSTA ČESKÁ LÍPA č.. O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA VYMEZENÝCH PLOCHÁCH, KOMUNIKACÍCH A JEJICH ÚSECÍCH VE VLASTNICTVÍ MĚSTA ČESKÁ LÍPA NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÁ LÍPA Rada města Česká Lípa se

Více

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ Vážení návštěvníci a obyvatelé města Špindlerův Mlýn. Jako pořadatelé akce AUDI FIS SKI WORLD CUP 2019 bychom vás rádi seznámili s režimem, ve kterém

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Obslužná komunikace k ČOV Písek

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Obslužná komunikace k ČOV Písek Vodárenská správa Písek, s. r. o. V Písku dne: 7.3.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.4.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Obslužná komunikace k ČOV Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Město Bílina. Účinnost: Od: Do: po dobu platnosti nařízení. Počet stran dokumentu: 2 Počet příloh: 2 Počet stran celkem: 5

Město Bílina. Účinnost: Od: Do: po dobu platnosti nařízení. Počet stran dokumentu: 2 Počet příloh: 2 Počet stran celkem: 5 Město Bílina Název dokumentu: Nařízení města Bílina č. 03/2018, kterým se pro účely organizování dopravy vymezují na území města oblasti s placeným stáním. Typ dokumentu: Nařízení města Anotace: Toto Nařízení

Více

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Statutární město Pardubice Rada města Pardubic CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 18.02.2014 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Čl. 1 Předmět úpravy. Tímto nařízením se vymezují:

Čl. 1 Předmět úpravy. Tímto nařízením se vymezují: M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E RADA MĚSTA LITOMĚŘICE Nařízení č. 1/2019 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Litoměřice za účelem organizování dopravy

Více

Ceník parkovacích zón. České Budějovice

Ceník parkovacích zón. České Budějovice Ceník parkovacích zón České Budějovice Ceník parkovného za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích nebo jejich úsecích ve vymezených oblastech města České Budějovice dle Nařízení č.

Více

Výhody pro bezpříspěvkové dárce krve v Rokycanech

Výhody pro bezpříspěvkové dárce krve v Rokycanech Město Rokycany Městský úřad Rokycany opatření orgánů města č. 2/2017 Výhody pro bezpříspěvkové dárce krve v Rokycanech účinnost od 1. 1. 2018 Obsah: Článek I. Článek II. Článek III. Článek IV. Článek V.

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1709 ze dne 18.7.2017 k technické novele ceníku pro zóny placeného stání na území hl.m. Prahy Rada hlavního města Prahy

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67 DNE: 22.05.2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1079/2017/OKS NÁZEV: Žádost o výjimku z nařízení RM parkování na náměstí ANOTACE: Žádost Policie ČR o výjimku z nařízení o placeném parkování

Více

MĚSTO BŘECLAV. Ceník parkovného - parkoviště

MĚSTO BŘECLAV. Ceník parkovného - parkoviště MĚSTO BŘECLAV Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích Rada města Břeclavi schválila d 13.12. 2017 tento ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 3/2011

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 3/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 3/2011 o placeném stání motorových vozidel na místních komunikacích na území statutárního města České Budějovice schválené

Více

Zákazové dopravní značky

Zákazové dopravní značky Podle 63 odst. 1 písm. c) zákona o silničním provozu svislé zákazové dopravní značky ukládají účastníku provozu na pozemních komunikacích zákazy nebo omezení. V České republice konkrétně existují následující

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 25.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatek č. 2 k pojistné smlouvě č. 265-71795-14 NÁVRH USNESENÍ Rada města dodatek č. 2

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

www.parkovanivbrne.cz Pravidla pro držitele průkazu osoby se zdravotním postižením ZTP a ZTP/P v novém systému parkování v Brně a v oblasti s omezeným vjezdem www.parkovanivbrne.cz @parkovanivbrnecz Mapa

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004 2004 - Nařízení č. 1, o vymezení místní komunikace náměstí Lužické v Rumburku ke stání silničních motorových vozidel za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy. zrušeno NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č.

Více

Nařízení č. 6/2005. Nařízení města Hostinného č. 6/2005

Nařízení č. 6/2005. Nařízení města Hostinného č. 6/2005 Nařízení č. 6/2005 o vymezení oblastí města, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy k stání silničního motorového vozidla Nařízení

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Statutární město Pardubice Rada města Pardubic CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 13.3.2017 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve

Více

MĚSTO BRANDÝS NAD ORLICÍ

MĚSTO BRANDÝS NAD ORLICÍ Pravidla pro vyhrazování parkovacích míst držitelů průkazů ZTP a ZTP/P na území města Brandýs nad Orlicí I. Úvodní ustanovení Tato pravidla upravují postup a podmínky pro zřízení vyhrazeného místa držitelů

Více

Město Telč Úplné znění Nařízení č. 1/2009 O placeném stání na místních komunikacích nebo jejich vymezených úsecích (ve znění novelizace č. 1/2010) Úplné znění nařízení má pouze informativní charakter a

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA NAŘÍZENÍ Č. 7/2012 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 17.07.2012 vydat podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona č.

Více

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016

Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2016 Provozní řád městských parkovišť v Rokycanech účinnost od 1. prosince 2016 Obsah: Část I. Část II. Část III. Část IV. Část V. Základní ustanovení Parkování

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem N á v r h konané dne 1.11.2017 Nařízení města Lysá nad Labem č.4/2017 o placeném stání na místních komunikacích v době výstav RM usnesení č. 601, ze dne24.10.2017: Rada

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.11.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena a jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více