Zásady Statutárního města Kladna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásady Statutárního města Kladna"

Transkript

1 Zásady Statutárního města Kladna Řád veřejných pohřebišť na území města Kladna Rada města Kladna vydává dne v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a na základě ustanovení 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. (dále jen zákon ), opatření obce, kterým se vydává tento řád veřejného pohřebiště (dále jen řád ), který zcela nahrazuje veškeré dříve vydané řády veřejných pohřebišť, zejména řád veřejného pohřebiště vydaný jako opatření obce dne Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz veřejných pohřebišť (hřbitovů, urnových hájů, kolumbárií) na území statutárního města Kladna, a to: a) Kladno I (hlavní hřbitovy) oddělení XIII b) Kladno I (hlavní hřbitovy) oddělení I. XII c) Kladno II, včetně rozptylové loučky (hlavní hřbitovy) d) Kolumbárium (hlavní hřbitovy) e) Rozdělov f) Hnidousy (Velvarská ulice) g) Hnidousy - urnový háj h) Dubí - urnový háj ch) Dubí - Svatý Jan i) Vrapice (dále společně jen pohřebiště ). 2. Provozovatelem veřejných pohřebišť uvedených v čl. 1 bodu 1 tohoto řádu je statutární město Kladno, IČ: , se sídlem Náměstí Starosty Pavla 44, Kladno, PSČ (dále jen provozovatel ). Tuto činnost vykonává provozovatel prostřednictvím Magistrátu města Kladna, odboru životního prostředí. Provozovatel pohřebišť zajišťuje provoz pohřebišť ve smyslu ustanovení 18 odst. 2 zákona prostřednictvím jiné osoby (správce).

2 3. Správcem veřejných pohřebišť uvedených v čl. 1 bodu 1 tohoto řádu je (na základě smlouvy č. /06uzavřené mezi Statutárním městem Kladno a správcem) Petr Pokorný, IČ: , se sídlem Fráni Šrámka 844, Kladno, PSČ , který má práva a povinnosti vyplývající z uzavřené smlouvy a který vykonává pro provozovatele zejména činnosti vyplývající ze zákona a z tohoto řádu (dále jen správce ). 4. Pohřebiště jsou rozdělena na oddělení pro ukládání lidských pozůstatků do země a na oddělení pro ukládání uren. V těchto odděleních jsou vyhrazena jednotlivá místa pro hroby, hrobky a urnová místa, rozptylové či vsypové louky nebo jejich kombinace. Článek 2 Provozní doba pohřebiště 1. Provozní doba, v jejímž průběhu jsou pohřebiště přístupná veřejnosti, je stanovena v příloze č. 1 tohoto řádu. 2. Provozovatel pohřebišť může z oprávněných důvodů přístup veřejnosti na pohřebiště nebo jeho část dočasně omezit nebo zakázat (například v době provádění terénních úprav, exhumací, za sněhu, náledí, vichřice apod.), zejména pokud nelze zajistit bezpečnost návštěvníků. Článek 3 Pořádek na pohřebišti 1. Návštěvníci pohřebiště jsou povinni zdržet se v prostorách pohřebiště takového jednání, které by se dotýkalo důstojnosti zemřelých nebo mravního cítění pozůstalých a veřejnosti, zejména chovat se hlučně, pouštět přenosné nosiče zvuku, požívat alkoholické nápoje, omamné a psychotropní látky, odhazovat odpadky mimo nádob k tomu určených a používat prostory pohřebiště a jeho vybavení k jiným účelům, jež k jakým jsou určeny. 2. Na pohřebištích je možné se zdržovat pouze v provozní době pohřebiště stanovené v článku 2 tohoto řádu. 3. Každý návštěvník je povinen do stanovené uzavírací hodiny bez zvláštního upozornění veřejné pohřebiště opustit. Návštěvníka veřejného pohřebiště, který záměrně setrvává na veřejném pohřebišti po uzavření hřbitova (mimo provozní dobu), přestože byl na tuto okolnost upozorněn, je správce oprávněn vykázat. 4. Děti do 10 let mají na pohřebiště přístup pouze v doprovodu dospělé osoby. 5. Na pohřebiště je zakázán přístup podnapilým osobám a osobám se psy, kočkami a jinými zvířaty. 6. Na pohřebišti je zakázáno jezdit na jízdních kolech, koloběžkách, skateboardech a kolečkových bruslích. 7. Na pohřebiště je zakázán vjezd vozidel s hmotností nad 3,5t, přičemž správce může v individuálním případě povolit vjezd vozidla s hmotností nad 3,5t. Vozidla (s výjimkou

3 invalidních vozíků) mohou na pohřebiště vjíždět a zdržovat se zde pouze se souhlasem správce pohřebiště a při splnění jím stanovených podmínek. Vozidla do areálu pohřebišť jsou vpouštěna nejpozději 1 hod. před ukončením stanovené provozní doby pohřebiště a současně musí vozidlo pohřebiště opustit nejpozději 30 min. před ukončením této doby, ledaže je se správcem dohodnuto jinak. Vozidla se mohou pohybovat po pohřebištích pouze po zpevněných cestách vyznačených správcem pohřebiště. Chodci mají vždy přednost před vozidly. 8. Pojízdné a průchodné plochy na pohřebištích je povoleno používat k parkování vozidel jenom v provozní době pohřebiště, a to pouze se souhlasem správce pohřebiště. Není dovoleno parkovat vozidla u hrobových míst a provádět zde opravy a údržbu vozidel. 9. Vstup na vsypové a rozptylové loučky je pro veřejnost zakázán. Věnce a kytice (bez nádob na vodu) lze umisťovat jen na plochy, které jsou na vsypových a rozptylových loučkách k tomuto účelu vyhrazeny. Správce pohřebiště je oprávněn zvadlé nebo jinak znehodnocené květinové dary příp. jiné předměty z těchto míst odstranit. 10. Ukládání nádob, nářadí a jiných předmětů na zelené pásy a místa kolem hrobových míst je zakázáno. 11. Svítilny a svíčky je možno na pohřebištích rozsvěcovat na jednotlivých hrobových místech pouze tehdy, pokud jsou vhodným způsobem zabezpečeny proti vzniku požáru. Na vsypových a rozptylových loučkách je dovoleno rozsvěcovat svíčky jenom na vyhrazených plochách a stolicích. V odůvodněných případech může správce pohřebiště používání otevřeného ohně (svíček, aj.) omezit nebo zakázat. 12. Z hygienických důvodů je v areálech pohřebišť zakázáno pít vodu z vodovodních výpustí a studní. Tato voda je určena výlučně k provozním účelům správce pohřebiště a na zalévání zeleně při údržbě zeleně na pronajatých hrobových místech. Je zakázáno odnášet vodu v náhradních obalech z areálu pohřebišť. 13. Je zakázáno odkládat odpad mimo místa k tomu určená (koše, ohrádky). Pokud je na pohřebišti zavedeno třídění odpadu, jsou návštěvníci tato opatření respektovat a odpad třídit. 14. Návštěvníci jsou povinni zdržet se provádění jakýchkoliv zásahů do zeleně vysazené provozovatelem nebo správcem pohřebiště, včetně nové výsadby zeleně, bez souhlasu správce. 15. Pořádání pietních a vzpomínkových akci na pohřebišti je možné jen se souhlasem provozovatele pohřebiště. Tím není dotčena povinnost svolavatele předem oznámit shromáždění podle zvláštního předpisu (zák. č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, ve znění pozdějších předpisů). 16. Na pohřebišti je povoleno provádět jakékoli práce pouze v takovém rozsahu a takovým způsobem, který stanoví tento řád. 17. Dozor nad pořádkem na pohřebišti vykonává správce pohřebiště.

4 Článek 4 Rozsah služeb poskytovaných na pohřebišti Provozovatel (resp. provozovatel prostřednictvím správce) pohřebiště poskytuje zejména následující služby: a) výkopové práce související s pohřbením a exhumací b) pohřbívání c) provádění exhumací d) ukládání, rozptyl zpopelněných lidských pozůstatků e) vedení související evidence o hrobových místech a o uložení lidských ostatků f) správu a údržbu pohřebiště včetně komunikací a okolní zeleně v areálu pohřebiště g) správu a údržbu objektů na pohřebišti (komunikace, oplocení, obřadní síně apod.) h) správu a údržbu hrobových míst i) zajišťování likvidace odpadů. 1. Provozovatel pohřebiště je povinen: Článek 5 Povinnosti provozovatele pohřebiště a) umožnit nájemci zřízení hrobového zařízení, hrobu nebo hrobky za podmínek stanovených v článku 9 tohoto řádu, b) umožnit nájemci během doby trvání nájmu užívání jeho hrobového místa a zařízení pohřebiště, zajistit přístup ke hrobovému místu a zdržet se jakýchkoli zásahů do hrobového místa nebo hrobového zařízení s výjimkou případů, kdy je nezbytné (např. v důsledku živelní pohromy) bezodkladně zajistit bezpečný a plynulý provoz pohřebiště, nebo kdy je třeba provést pohřbení do sousedního hrobu, kamenosochařské práce nebo úpravu pohřebiště; v takovém případě je omezení přístupu ke hrobovému místu možné pouze po nezbytně nutnou dobu, dojde-li k zásahu do hrobového místa nebo hrobového zařízení vinou provozovatele pohřebiště a vznikne-li škoda, je provozovatel pohřebiště povinen hrobové místo uvést do původního stavu. 2. Hrobová místa provozovatel pohřebiště zřizuje a připravuje k pronájmu tak, aby vznikly ucelené řady, oddíly či skupiny hrobů a hrobek stejného charakteru a rozměrů nikdo nemá nárok na individuální umístění mimo vymezený prostor.

5 3. Provozovatel pohřebiště pronajme místo pro hrob fyzickým nebo právnickým osobám na základě písemné smlouvy na dobu 10 let, po každém uložení zesnulého v rakvi minimálně však na tlecí dobu. Umožňují-li to poměry na pohřebišti, je provozovatel pohřebiště povinen pronajmout místo nájemci po uplynutí sjednané lhůty (doby nájmu) na další dobu (nájem prodloužit). 4. Provozovatel je povinen informovat vlastníka náhrobku a ostatního hrobového zařízení, které jejich vlastník neodstraní nebo neodebere do dne zrušení veřejného pohřebiště, že pokud se do jednoho roku o tyto věci nepřihlásí, bude s nimi naloženo jako s věcmi opuštěnými (ve smyslu ustanovení 20 písm. g) bod 4. a 25 odst. 9 zákona). Článek 6 Obecné povinnosti nájemce hrobového místa 1. Nájem hrobového místa (dále jen nájem ) vzniká na základě smlouvy o nájmu hrobového místa uzavřené mezi provozovatelem jako pronajímatelem a nájemcem (dále jen smlouva ). Smlouva musí mít písemnou formu. Nájemce nesmí dát hrobové místo do podnájmu třetí osobě. 2. Nájemce je povinen hrobové zařízení zřídit a opravovat (udržovat) v souladu s ustanoveními článku 9 a 10 tohoto řádu. Před zahájením prací (stavby) je nájemce povinen vyžádat si souhlas správce pohřebiště a řídit se při provádění prací jeho pokyny. Má-li být zřízena hrobka, je nájemce povinen předat správci pohřebiště k odsouhlasení dokumentaci obsahující technickou zprávu, půdorys, bokorys a řez hrobkou s uvedením jména a adresy realizátora záměru (blíže viz čl. 9 tohoto řádu). Po dokončení hrobky je nájemce povinen požádat správce pohřebiště o její technické převzetí a řídit se pokyny vydanými správcem pohřebiště k trvalému užívání hrobky. 3. Nájemce je povinen vlastním nákladem zajišťovat údržbu pronajatého místa a udržovat ho v řádném stavu podle uzavřené smlouvy. Nájemce je povinen provádět údržbu pronajatého hrobového místa a hrobového zařízení následujícím způsobem, resp. nájemce je povinen: a) nejpozději do 3 měsíců od pohřbení do hrobu zajistit úpravu pohřbívací plochy hrobového místa, b) zajistit, aby plocha hrobového místa nezarůstala nevhodným porostem narušujícím estetický vzhled pohřebiště a průběžně zajišťovat údržbu hrobového místa a hrobového zařízení na vlastní náklady tak, aby jejich stav nebránil užívání hrobových míst ostatních nájemců a dalších osob, c) odstranit včas znehodnocené květinové a jiné dary, odpad z vyhořelých svíček a další předměty, které narušují estetický vzhled pohřebiště. Neodstraní-li tyto předměty nájemce hrobového místa na vsypové loučce, je správce pohřebiště oprávněn to učinit sám, d) neprodleně zajistit opravy hrobového zařízení, pokud je narušena jeho stabilita a ohrožuje tak zdraví, životy, nebo majetek dalších osob (včetně provozovatele nebo správce). Pokud tak nájemce neučiní, je provozovatel pohřebiště oprávněn zajistit

6 bezpečnost (opravu hrobového zařízení) na náklady a riziko nájemce hrobového místa sám. 4. Lavičky je na pohřebištích (včetně hrobových zařízení) možno instalovat pouze se souhlasem správce pohřebiště (který stanoví povolený rozměr, tvar, barvu, umístění, upevnění apod.). Osoba, která lavičky instalovala je povinna udržovat je v řádném stavu. Takové lavičky mohou používat všichni návštěvníci pohřebiště. 5. Do veřejné zeleně na pohřebišti, včetně výsadby nové veřejné zeleně (stromů a keřů) na pohřebištích, je možno zasahovat a stromy a keře vysazovat pouze se souhlasem provozovatele pohřebiště, který může ve svém souhlasu stanovit podmínky výsadby a regulace veřejné zeleně. Vysazené stromy a keře se stávají součástí veřejného pohřebiště a o jejich odstranění nebo úpravě rozhoduje provozovatel. 6. Nájemce je povinen zdržet se umisťování předmětů mimo vnitřní části skříněk v kolumbáriích 7. Nájemce je povinen zdržet se v kolumbáriích používání zdroje s otevřeným ohněm (svíčky, kahany ). 8. Pokládání květin, rozsvěcování světel na loukách rozptylu je dovoleno pouze na vyhrazených místech. 9. Nájemce je povinen zajistit na vlastní náklady, nejpozději do dne ukončení nájmu hrobového místa, odstranění (odebrání) hrobového zařízení včetně uren, jinak s nimi bude naloženo podle zvláštního právního předpisu. 1) 10. Nájemce je povinen oznamovat provozovateli pohřebiště veškeré změny údajů, potřebných pro vedení evidence pohřebiště podle zvláštního právního předpisu. 2) 11. Nájemce je povinen strpět číselné označení hrobů provedené provozovatelem nebo správcem pohřebiště způsobem obvyklým na daném pohřebišti nebo jeho části. 12. Nájemce je oprávněn ukládat lidské pozůstatky a lidské ostatky nebo jakkoliv jinak s nimi nakládat jen způsobem, který je v souladu s článkem 7. Ukládání lidských pozůstatků a lidských ostatků a nakládání s nimi jakýmkoliv jiným způsobem je zakázáno. 13. Nájemce je oprávněn zdržovat se na pohřebišti pouze v provozní době stanovené v článku 2 tohoto řádu. 14. Nájemce hrobového místa na pohřebišti uvedeném v čl. 1 odst. 1 písm. a) tohoto řádu je povinen do 6 měsíců od pronájmu zbudovat urnový pomník, resp. epitafní desku, předepsaných rozměrů a materiálu, jinak bude nájem ukončen. 15. Nájemce hrobového místa na pohřebišti uvedeném v čl. 1 odst. 1 písm. a) tohoto řádu není oprávněn převést místo (jeho užívání), na kterém není nic zbudováno (pomník, resp. epitafní deska), na jiného uživatele, možné je pouze ukončit nájem.

7 16. Nájemce hrobového místa na pohřebišti uvedeném v čl. 1 odst. 1 písm. a) tohoto řádu si může na tomto pohřebišti pronajmout nejvýše 2 hrobová místa, která nesmí dát do podnájmu další osobě. Článek 7 Ukládání lidských pozůstatků a zpopelněných ostatků a jejich exhumace 1. Lidské pozůstatky se pohřbívají a zpopelněné ostatky ukládají do hrobových míst tj. hrobů, hrobek, úložišť uren (do země, kolumbárií) nebo na rozptylových a vsypových loukách. Nezpopelněné ostatky, o nichž nikdo neurčil jinak, lze uložit na pohřbívacích místech k tomu určených. 2. Lidské pozůstatky se pohřbívají zpravidla jen po jednom do každého hrobu. Před uplynutím tlecí doby mohou být do téhož hrobu uloženy další lidské pozůstatky, pokud je možné je umístit nad úroveň naposledy pohřbených lidských pozůstatků a vrstva ulehlé zeminy nad rakví bude činit nejméně 1m. 3. Nezpopelněné lidské pozůstatky musí být na pohřebištích uloženy v hrobě po tlecí dobu uvedenou v článku 8 tohoto řádu. 4. Před uplynutím tlecí doby mohou být lidské ostatky exhumovány na žádost nájemce hrobového místa jen se souhlasem hygienika nebo je-li exhumace nařízena orgánem činným v trestním řízení. Exhumaci po uplynutí tlecí doby povoluje správce pohřebiště. 5. Do hrobky lze další lidské pozůstatky uložit, jen je-li v ní volné místo. K přemístění lidských ostatků z hrobky, nemá-li být rakev otevřena, není potřeba souhlasu hygienika. 6. Zpopelněné lidské ostatky se ukládají podle přání objednatele pohřbu v urně do země nebo do kolumbárních schránek, případně se smísí se zemí v hrobě nebo na jiném místě k tomu určeném. Urny lze ukládat do země ve zvláštní schránce nebo bez ní. Zpopelněné lidské ostatky je možné uložit na pohřebišti vždy jen se souhlasem správce pohřebiště a způsobem, který správce pohřebiště stanoví. 7. Rozptyl nebo vsyp zpopelněných lidských ostatků se provede na přání objednatele pohřbu. Rozptyl nebo vsyp může být proveden pouze na pohřebišti pro tento účel předem schváleném (rozptylové, vsypové louky). Rozptyl se provádí v termínu určeném správcem pohřebiště. 8. Všechny rakve určené k pohřbení musí být označeny štítkem obsahujícím minimálně jméno zemřelého, datum narození a den pohřbu. Před spuštěním do hrobu musí víko rakve pevně a trvale spojeno šroubem se spodní částí rakve. 9. Pro pohřbívání do hrobů musí být použity takové rakve, které ve stanovené tlecí době zetlí spolu s lidskými ostatky, tzn., že nesmí obsahovat díly z PVC a jiných nerozložitelných materiálů, kovové díly jen omezeně, výplň rakví může být pouze z materiálů jako dřevěné piliny, papír a látky, při výrobě rakví a jejich nátěrů nesmí být použity toxické látky.

8 10. Pro pohřbívání do hrobek je nutno použít rakve s maximálními rozměry 2150 x 850 mm, a to: - rakve celodubové nebo rakve z jiných tvrdých druhů dřev, do jejichž vnitřního prostoru bude umístěna poloviční zinková vložka, - rakve kovové s nepropustným dnem. Článek 8 Tlecí doba Tlecí doba stanovená pro ukládání lidských pozůstatků do hrobů činí 10 let Článek 9 Podmínky pro zřízení hrobových zařízení (staveb) na pohřebištích 1. Ke zřízení jakékoliv stavby na pohřebišti (hrobového zařízení - hrobu, hrobky, náhrobku, rámu apod.) nebo k její úpravě je třeba předchozího souhlasu správce pohřebišť. Správce může v souhlasu uvést podmínky zřízení a provádění stavby na pohřebišti nad rámec podmínek uvedených v tomto řádu. Před udělením souhlasu správce ke zřízení nového hrobového zařízení či jakékoliv jeho části nebo k jeho úpravě je osoba provádějící stavbu (stavebník) povinna předložit správci k odsouhlasení projekt (nákres) týkající se nově zřizovaného hrobového zařízení (včetně hrobky) nebo jeho části či úpravy stávajícího hrobového zařízení obsahující rovněž rozměry hrobového zařízení. 2. Při provádění stavby na pohřebišti nebo při její úpravě je provádějící (stavebník) povinen se podřídit podmínkám stanoveným tímto řádem, případně stanoveným provozovatelem a/nebo správcem pohřebišť, zejména pokud jde o rozměry a tvar stavby, provedení její výzdoby a o druh použitého materiálu včetně dodržení umělecko-architektonického vzhledu pohřebišť a dodržení základních všeobecných podmínek z hlediska bezpečnosti práce. Pro provádění staveb na pohřebišti platí tyto podmínky a zásady: A. Podmínky pro zřízení hrobového zařízení - hrobu: a) základy musí odpovídat půdorysným rozměrům díla a hloubce základové spáry, která činí min 800 mm, v případě stavby většího než obvyklého hrobového zařízení, určí hloubku základové spáry správce pohřebiště, b) základy památníků a náhrobků musí být zhotoveny z dostatečně únosného materiálu, odolného proti působení povětrnost např. z prostého betonu či železobetonu, kamenného, příp. cihlového zdiva apod., c) přední a zadní rámy hrobu musí být v jedné přímce s rámy sousedních hrobů, d) vlastní náhrobek a rámy musí být mezi sebou jednotlivě kotveny, e) při stavbě na svahovitém terénu musí být hrobové zařízení stejnoměrně odstupňováno.

9 B. Podmínky pro zřízení hrobového zařízení - hrobky: a) hloubka výkopu musí odpovídat počtu uvažovaných uložených rakví (maximálně však 2000 mm), b) stěny musí být vybudovány z porézních materiálů (např. cihly), pokud bude použit litý beton, musí být vyvedena z hrobky difuzní zátka, c) stěny hrobky z porézních materiálů musí mít šíři nejméně 300 mm, v případě užití litého betonu nejméně 15cm, a musí být izolovány přizdívkou, včetně impregnačních nátěrů, d) dno hrobky může být bez betonového pokryvu (pouze kopaná zemina). V případě, že bude dno vybetonováno, musí být zřízen trativod o rozměrech nejméně 400 x 400 a hloubce 500 mm, vyplněný drenáží, e) zdivo musí být umístěno na betonovém základě min 500 mm vysokém v šíři podle předpokládané vyzdívky, f) do stěn hrobky musí být zabudovány vstupní otvory s madly, g) kovové prvky v hrobce (traverzy pro uložení rakví a stropní nosiče) musí být opatřeny antikorozními nátěry a jejich stav musí být kontrolován nejméně jednou za 10 let, h) zastropení hrobky je nutné provést tak, aby mohly být rakve lehce umístěny na jednotlivá stanoviště s tím, že vstupní otvor a vlastní světlost hrobky musí být nejméně 2200 mm (podle velikosti rakví), i) na zastropení a uzavření hrobky musí být použity železobetonové překlady, jejich spáry zality betonem a povrch zaizolován, j) na zastropení je nutno použít 200 mm zeminy sloužící jako pachová zátka, nebo umístit krycí desku neprodyšně uzavírají hrobku, se spárami vytmelenými trvalými tmely, k) nosnost stropu musí být nejméně 100 kg na 1 m 2, l) vlastní hrobové zařízení s výjimkou rámů musí být postaveno mimo hlavní konstrukcí hrobky, na samostatném základě. Při zřizování hrobky na pohřebišti je osoba zřizující hrobku (provádějící práce) povinna zabezpečit místo (otevřenou hrobku a okolí otevřené hrobky) před pádem osob do otevřené hrobky a z hlediska bezpečnosti návštěvníků pohřebiště, zejména místo označit a zabezpečit viditelnou páskou a hrobku zakrýt (vždy, když nejsou prováděny práce uvnitř hrobky) pevným materiálem (dřevem, železem či jiným kovovým materiálem). Správce pohřebiště může ve svém souhlasu se zřízením hrobky zejména stanovit: - dobu výstavby hrobky

10 - zabezpečení místa z hlediska pádu osob a bezpečnosti návštěvníků pohřebiště nad rámec opatření uvedených v tomto řádu - požadavky na ochranu zeleně v okolí stanoviště - podmínky používání komunikací pohřebiště - způsob skladování materiálů, odpadů a jejich likvidace - povinnost dozoru při výstavbě - průběžné a závěrečné kontroly postupu prací - jiné podmínky zřízení a/nebo výstavby hrobky. Zřízenou hrobku přejímá po technické stránce správce pohřebiště, který může pro trvalé užívání stavby zejména určit: - druh používaných rakví pro pohřbení v hrobce - způsoby a cyklus revizí hrobky. Dokumentaci spojenou se zřízením hrobky (byla-li mu předána) je správce pohřebiště povinen archivovat. C. Podmínky pro zřízení hrobového zařízení - epitafní desky na XIII. oddělení (pohřebišti uvedeném v čl. 1. odst. 1 písm. a) tohoto řádu): a) jednotný rozměr plochy epitafní desky osazené na betonovou schránku je stanoven na 500 x 500 x 70 mm, výška nad betonovou schránkou může činit maximálně 350 mm a sklon 3 % směrem k uličce, b) epitafní desku je možné zhotovit pouze ze žuly, mramoru, pískovce nebo terasa, c) mimo prostor hrobové schránky a epitafní desky není možné umísťovat žádné předměty ani vysazovat rostliny. D. Podmínky pro zřízení hrobového zařízení - urnového místa na XIII. oddělení (pohřebišti uvedeném v čl. 1. odst. 1 písm. a) tohoto řádu): a) jednotný půdorysný rozměr urnového pomníku je stanoven na 800 x 900 mm (pomník nesmí žádnou svou částí překračovat tento půdorys), maximální výška rámů včetně horní hrany krycí desky nesmí přesáhnout výšku 300 mm nad základem, maximální celková výška pomníku včetně výzdoby nesmí přesáhnout mm nad základem, b) jednotlivé díly urnového pomníku se musí navzájem kotvit vhodným způsobem, c) urnový pomník je možné zhotovit pouze ze žuly, mramoru, pískovce nebo terasa, d) mimo prostor hrobové schránky a epitafní desky není možné umísťovat žádné předměty ani vysazovat rostliny. 4. Při provádění veškerých staveb a prací na pohřebišti je osoba provádějící práce a stavby (stavebník) povinna dodržovat následující podmínky a dále podmínky stanovené v souhlasu správce pohřebiště, zejména je povinna:

11 - respektovat důstojnost místa (pohřebiště) a v maximální možné míře omezit hlučné práce - neomezovat průchodnost komunikací a přístup k jednotlivým hrobovým místům - nenarušovat hrobová místa nebo jakkoliv jinak neomezovat práva nájemců hrobových míst - zajistit ochranu zeleně a kořenového systému zeleně - zabezpečit okolí provádění stavby či prací (zejména nezpevněné plochy) před znečištěním, poškozením a znehodnocením, zejména položit na nezpevněné plochy v okolí provádění stavby či prací plachtu, koberec či geotextilii. 5. Stavebník (osoba provádějící práce na pohřebišti) provádí veškeré práce, stavby a jejich úpravy na vlastní náklady a nebezpečí a je povinen udržovat je v řádném stavu. 6. Za účelem zajištění bezpečnosti a pořádku na pohřebišti je stavebník (osoba provádějící práce) v průběhu provádění staveb a prací na pohřebišti (hrobovém zařízení) povinen každý den po skončení provádění stavby či prací (bez ohledu na jejich dokončení) uklidit a z pohřebiště (hrobových zařízení) odvézt veškeré pracovní nářadí, stroje a pomůcky, materiál, rozebrané hrobové zařízení či jakoukoliv jeho část a jiný vyprodukovaný odpad, ledaže jsou uvedené věci, materiály a odpady umístěny výlučně na hrobovém zařízení nájemce, který takové práce provádí, nebo pro kterého jsou na základě smlouvy stavba či jiné práce prováděny (na opravovaném hrobovém zařízení). Správce může udělit stavebníkovi (osobě provádějící práce) nebo nájemci hrobového místa v konkrétním případě výjimku a udělit mu souhlas s ponecháním věcí a materiálů v prostoru mimo hrobové zařízení i mimo dobu uvedenou v článku 10 bodu 6. tohoto řádu. V případě, že stavebník (osoba provádějící práce) neuklidí a na pohřebišti (mimo opravované hrobové zařízení) ponechá nějaké pracovní nářadí, stroje a pomůcky, materiál, rozebrané hrobové zařízení či jakoukoliv jeho část a jiný vyprodukovaný odpad po skončení doby v článku 10 bodu 6. tohoto řádu určené k provádění prací, je provozovatel oprávněn vše odklidit na náklady stavebníka (osoby provádějící práce) nebo nájemce hrobového místa (je-li osobou od stavebníka odlišnou). 7. Okamžitě po ukončení provádění stavby nebo prací na pohřebišti je stavebník (osoba provádějící práce) povinen postarat se na svůj náklad o vyčištění okolí místa, kde byla stavba či práce prováděna, odklizení zbylého materiálu a uvedení všeho dotčeného do řádného (původního) stavu a předat prostor opět správci pohřebišť. V případě, že stavebník (osoba provádějící práce) nevyčistí okolí místa, kde byla stavba či práce prováděny a/nebo neodklidí zbylý materiál nebo neuvede vše dotčené do řádného (původního) stavu, je oprávněn tak učinit provozovatel na náklady stavebníka (osoby provádějící práce) nebo nájemce hrobového místa (je-li osobou od stavebníka odlišnou). 8. Vybudované stavby nebo jejich části lze z pohřebiště odstraňovat nebo je převést na jiný subjekt jen se souhlasem provozovatele pohřebišť. 9. Stavby a/nebo práce, které byly provedeny bez povolení nebo při nichž nebyly dodrženy stanovené podmínky a stavby, které ohrožují bezpečnost okolí, může provozovatel pohřebišť odstranit na náklad vlastníka, jestliže tento nezjedná sám ve lhůtě stanovené správcem nápravu. I bez upozornění a poskytnutí lhůty k nápravě může provozovatel pohřebišť odstranit stavby, které brání řádnému a bezpečnému vykopání hrobu, provedení pohřbu nebo kde je nebezpečí vzniku škody nebo havárie. Odstraněné stavební příslušenství ponechá provozovatel pohřebišť na místě na riziko vlastníka u hrobového

12 místa nebo je převeze na jiné vhodné místo. O tomto opatření vyrozumí provozovatel pohřebišť vlastníka v souladu s čl. 5. odst. 4. tohoto řádu. 10. Zakazuje se jakékoliv umísťování různých nabídek a reklam právnických i fyzických osob ve všech prostorách pohřebišť a jejich bezprostředním okolí s výjimkou míst k tomu vyhrazených správcem pohřebišť a po jeho předchozím odsouhlasení. Článek 10 Provádění prací na pohřebištích 1. Výkopy hrobů a zemní práce všeho druhu, zejména kopání, formování a obkládání hrobů, ukládání ostatků zemřelých provádějí výhradně pracovníci správce pohřebišť, pokud správce nepovolí výjimku, a to za přesně stanovených podmínek ze strany správce pohřebiště. 2. Jednoduché práce nutné k udržování a výzdobě hrobových míst jsou oprávněni nájemci provádět sami, pokud si tyto služby neobjednají u správce pohřebiště nebo u jiné organizace. 3. Práce řemeslné nebo umělecké mohou na pohřebištích provádět jen oprávněné právnické či fyzické osoby pro tyto práce kvalifikované, a to na základě předchozího souhlasu správce pohřebišť. 4. Před začátkem všech prací na pohřebištích (včetně provádění staveb) musí být tyto práce nájemcem a/nebo osobou provádějící práce (stavebníkem) nahlášeny správci pohřebišť, doloženy platnou kvitancí (smlouvou), konzultovány se správcem hřbitovů a odsouhlaseny správcem hřbitovů. Konzultace se uskuteční přímo na pronajatém hrobovém místě, na němž budou práce prováděny. Po ukončení prací bude místo prací opětovně předáno správci hřbitovů. Povinnosti stavebníka (nájemce) uvedené v čl. 9 bodu 1 tohoto řádu tím nejsou dotčeny. Osoba provádějící práce (stavbu) na pohřebištích je povinna dohodnout si se správcem pohřebiště termín konzultace a termín předání místa, na kterém byly práce prováděny (po ukončení prací), alespoň 24 hodin před plánovanou konzultací či předáním místa. Nahlášené (dohodnuté) konzultace a předání místa, na kterém byly práce prováděny, mají přednost před nenahlášenými (nedomluvenými). 5. Pokud správce pohřebiště zjistí, že jsou práce na pronajatém hrobovém místě prováděny v rozporu s tímto řádem, je oprávněn nařídit pozastavení prací a povolat zástupce provozovatele pohřebišť. Postup dle čl. 9. odst. 9. tohoto řádu tím není dotčen. 6. Práce na hrobových zařízeních mohou být z pietních důvodů prováděny pouze v následujících termínech (době): a) v měsících leden, únor, listopad a prosinec pondělí pátek 9,00 16,00 b) v ostatních měsících (neuvedených v čl. 10. bodu 6. písm. a) tohoto řádu) pondělí pátek 8,00 16,00.

13 Správce pohřebišť může udělit výjimku k provádění prací (zejména kamenických) i mimo uvedené termíny (uvedenou dobu). Provozovatel pohřebišť může v odůvodněných případech dočasně zakázat či omezit provádění prací na pohřebištích v době uvedené výše (v tomto bodu 6. čl. 10 písm. a) a b) tohoto řádu), a to zejména v době provádění terénních úprav, exhumací, za sněhu, náledí, vichřice či jiných špatných povětrnostních podmínek. Práce na hrobových zařízeních na pohřebištích nesmějí být prováděny v období 10 dnů přede dnem, na který připadají svátek (památka) zesnulých, Velikonoce (velikonoční pondělí) a Vánoce (Štědrý den), dále v den, na který připadají svátek (památka) zesnulých, Velikonoce (velikonoční pondělí) a Vánoce (Štědrý den), a 3 dny následující po dni, na který připadají svátek (památka) zesnulých, Velikonoce (velikonoční pondělí) a Vánoce (Štědrý den). Správce pohřebišť může udělit výjimku k provádění prací i v uvedeném období. 7. Osoba provádějící práce (stavbu) na pohřebištích je povinna nahlásit vjezd vozidla na pohřebiště (za účelem provádění prací) správci pohřebiště alespoň 24 hodin před plánovaným vjezdem na pohřebiště. Nahlášené (dohodnuté) vjezdy na pohřebiště mají přednost (budou vyřízeny) před nenahlášenými. Čl. 3 bod 7. tohoto řádu tím není dotčen. Článek 11 Péče o čestné a válečné hroby 1. Na čestném pohřebišti, jehož část je vymezena vlastníkem, se pohřbívají ostatky zemřelých osob, které se výrazně podílely na rozvoji společnosti, města, nebo se zasloužili o rozvoj vědy, kultury, umění apod. Povinnost pečovat o tyto hroby má provozovatel pohřebiště. 2. Péče o válečné hroby a pohřebiště padlých z obou světových válek je věcí úcty k památce padlých, vizitkou kulturnosti národa i mezinárodním závazkem. 3. Válečné hroby používají právní ochrany a péče o ně musí být umožněna. Musí být vhodně udržovány a označeny. 4. Válečné hroby jsou evidovány Ministerstvem vnitra ČR, místní evidenci a péči o ně provádí provozovatel pohřebiště. 5. Exhumace, převozy a přemisťování ostatků padlých je možné jen se souhlasem orgánu hygienické služby. O rušení pohřebišť s válečnými hroby musí město předem informovat Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Článek 12 Ustanovení společná, závěrečná a zrušovací 1. Kontrolu dodržování tohoto řádu pro veřejná pohřebiště jsou oprávněni provádět správce pohřebiště a pracovníci pověření provozovatelem. Podle zvláštních předpisů zde vykonávají svou působnost při ochraně veřejného pořádku strážníci Městské policie Kladno a policisté Policie ČR. V případě, že jakákoliv osoba poruší povinnosti stanovené

14 jí tímto řádem a/nebo provozovatelem či správcem pohřebiště stanovené v souladu s tímto řádem, je správce pohřebiště oprávněn takovou osobu (porušující povinnosti) z pohřebiště vykázat. Jiná oprávnění správce pohřebišť v případě porušení povinností uvedených v tomto řádu a jiné sankce za porušení povinností uvedené v tomto řádu tím nejsou dotčeny. 2. Pokud tento řád neupravuje některé právní vztahy na pohřebištích, budou se takové vztahy řídit zákonem. 3. Tento řád bude k dispozici (k nahlédnutí) u provozovatele pohřebišť na Magistrátu města Kladna, odboru životního prostředí, v kanceláři správce pohřebišť na adrese Hřbitovní 1574, Kladno, PSČ a na internetových stránkách provozovatele pohřebišť. 4. Tento řád nabývá účinnosti dnem a nahrazuje (zrušuje) veškeré dříve vydané řády týkající se pohřebišť uvedených v čl. 1 bodu 1 tohoto řádu, zejména řád veřejného pohřebiště vydaný jako opatření obce dne Mgr. Milan Volf primátor Statutárního města Kladna Ing. Libuše Švábová, Ing. Přemysl Mužík, Ing. Vladimír Moucha náměstci primátora Statutárního města Kladna Odkazy: 1) 25 odst. 9 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů 2) 21 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů

15 Příloha č. 1 Období roku leden únor březen duben květen září říjen listopad prosinec Otevírací doba 9,00-16,00 hod. 8,00-18,00 hod. 8,00-19,00 hod 8,00-18,00 hod 9,00-16,00 hod. Mgr. Milan Volf primátor Statutárního města Kladna Ing. Libuše Švábová, Ing. Přemysl Mužík, Ing. Vladimír Moucha náměstci primátora Statutárního města Kladna

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz pohřebiště církve Slezské evangelické a.v. a Římskokatolické. 2. Provozovatelem a zároveň správcem pohřebiště je Obec Nýdek (dále

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Obecně závazná vyhláška č. 12/2002 Řád veřejného pohřebiště Obecní zastupitelstvo Obce Myslív usnesením č. 31-5/2002 ze dne 19.12.2002 vydalo podle ustanovení 19 a 2001 O pohřebnictví a v souladu s ust.

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Březolupy rozhodnutím zastupitelstva č 1/2002 ze dne 4.9.2002 vydává ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č.

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo města Vyškova schválilo na svém zasedání konaném dne 18.4.2011 usnesením č.iii.zm/475-01 tento Řád veřejného pohřebiště Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště (dále jen řád

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Jíkev

Řád veřejného pohřebiště obce Jíkev Řád veřejného pohřebiště obce Jíkev Starosta obce Jíkev v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona ve spojení s 99 odst.2 zákona č. 128/2000 Sb,. o obcích jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16

Více

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Čestlice

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Čestlice Obecně závazná vyhláška obce Čestlice č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Čestlice Obecní zastupitelstvo obce Čestlice schválilo dne 20. 6. 2002 podle ustanovení 10 písm. a) a 84

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2005. Řád veřejných pohřebišť

Obecně závazná vyhláška č. 2/2005. Řád veřejných pohřebišť Město Nový Knín Obecně závazná vyhláška č. 2/2005. Zastupitelstvo města Nový Knín na svém zasedání dne 15.12.2005 vydalo dle ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

RAD VEREJNEHO POHREBISTE

RAD VEREJNEHO POHREBISTE VT V T V V v RAD VEREJNEHO POHREBISTE Obec Chodovlice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona Č. 479/2001

Více

Obec Štěpánov nad Svratkou, 592 62 Štěpánov nad Svratkou. Řád veřejného pohřebiště

Obec Štěpánov nad Svratkou, 592 62 Štěpánov nad Svratkou. Řád veřejného pohřebiště Obec Štěpánov nad Svratkou, 592 62 Štěpánov nad Svratkou Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Štěpánov nad Svratkou se usneslo na svém zasedání, konaném dne 3.6.2009 v souladu s ustanovením 16

Více

Článek II. Provozní doba pohřebiště. Provozní doba pohřebiště se nestanovuje s ohledem na dlouholeté zvyklosti v našem městysi.

Článek II. Provozní doba pohřebiště. Provozní doba pohřebiště se nestanovuje s ohledem na dlouholeté zvyklosti v našem městysi. 1. aktualizované vydání HŘBITOVNÍ ŘÁD ZDISLAVICE Článek I 1. Tento řád upravuje provoz pohřebiště v Městysi Zdislavice podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změnách některých zákonů

Více

V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2002. O řádu veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení

V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2002. O řádu veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení Vyvěšeno: 28. 9. 2002 Sejmuto: 14. 10. 2002 V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2002 O řádu veřejného pohřebiště Zastupitelstvo města Slavonice vydává dne 26. 9. 2002 podle ustanovení 10 písm. a) a ustanovení

Více

ČI. 8 Tlecí doba Tlecí doba stanovená pro ukládání lidských pozůstatků

ČI. 8 Tlecí doba Tlecí doba stanovená pro ukládání lidských pozůstatků Řád veřejného pohřebiště v obci Pravčice Obec Pravčice, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů a o změně některých zákonů,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2006 města Libčice nad Vltavou. Řád veřejných pohřebišť v Libčicích nad Vltavou

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2006 města Libčice nad Vltavou. Řád veřejných pohřebišť v Libčicích nad Vltavou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2006 města Libčice nad Vltavou Řád veřejných pohřebišť v Libčicích nad Vltavou Zastupitelstvo města Libčice nad Vltavou na svém zasedání dne 8. 3. 2006 vydalo dle ustanovení

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Křesetice schválilo na svém zasedání dne 16. 6. 2004 usnesením č.25 dle ustanovení 102 odst. 3 Zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění a podle ustanovení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví (dále jen zákon)a o změně některých zákonů, ve

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Mnichov. Čl.1 Úvodní ustanovení. Čl.2 Doba nájmu hrobového místa a provozní doba pohřebiště. Čl.3 Pořádek na pohřebišti

Řád veřejného pohřebiště obce Mnichov. Čl.1 Úvodní ustanovení. Čl.2 Doba nájmu hrobového místa a provozní doba pohřebiště. Čl.3 Pořádek na pohřebišti Obec Mnichov jako provozovatel veřejného pohřebiště( pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. Vydává v souladu s ustanovením

Více

Řád veřejného pohřebiště Chloumek obce Habřina

Řád veřejného pohřebiště Chloumek obce Habřina Strana 1 (celkem 5) Řád veřejného pohřebiště Chloumek zpracoval: Runkasová Petra místostarostka schválil: Mgr. Hana Vránová starostka Dne: 15.9.2014 Zastupitelstvo schválilo dne... podle 16 odst. 1, zák.

Více

Nařízení č. 1/2004 Řád veřejného pohřebiště v Hosíně

Nařízení č. 1/2004 Řád veřejného pohřebiště v Hosíně Nařízení č. 1/2004 Řád veřejného pohřebiště v Hosíně Obec Hosín jako provozovatel - správce veřejného pohřebiště podle 107 písm. b) zák. č. 128/2000 Sb. o obcích, 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví

Více

Obec Archlebov Obecně závazná vyhláška

Obec Archlebov Obecně závazná vyhláška Obec Archlebov Obecně závazná vyhláška Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Archlebov vydává dne 28.7.2002 podle 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých dalších zákonů, ve

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška města Slavkov u Brna č. 40 PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ I. Zastupitelstvo města Slavkov u Brna se na svém XVI. řádném zasedání usneslo na této obecně závazné vyhlášce města

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo Obce Smilovice jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště ) podle 16 odst.1 zák. č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění

Více

Obec Doubrava. Řád veřejného pohřebiště obce Doubrava

Obec Doubrava. Řád veřejného pohřebiště obce Doubrava Obec Doubrava jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

Obec Řepiště. Řád veřejného pohřebiště obce Řepiště

Obec Řepiště. Řád veřejného pohřebiště obce Řepiště Obec Řepiště jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště OBEC HORNÍ MARŠOV Řád veřejného pohřebiště Rada obce Horní Maršov, se dne 12. prosince 2011 usnesla vydat podle 84 odst. 1 a 4 zákona č. 128/200 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a 16 odst. l

Více

Obec Lipnice nad Sázavou Lipnice nad Sázavou, č.p. 50, IČ , tel,fax , účet /

Obec Lipnice nad Sázavou Lipnice nad Sázavou, č.p. 50, IČ , tel,fax , účet / Obec Lipnice nad Sázavou 582 32 Lipnice nad Sázavou, č.p. 50, IČ 00267813, tel,fax 569 486 139, účet 3325521/0100 www.lipnicens.cz, obec@lipnicens.cz Opatření č.1/2007 kterým se stanovuje řád veřejného

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. leden, únor, listopad, prosinec. Článek 3 Pořádek na pohřebišti

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. leden, únor, listopad, prosinec. Článek 3 Pořádek na pohřebišti Obec Heřmanov Heřmanov 35, 594 58 Heřmanov u Velké Bíteše Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Heřmanov se usneslo na svém zasedání, konaném dne 16.5.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Opatření č. 1/2002 Řád veřejného pohřebiště Městská rada v Luhačovicích schválila dne 26. 6. 2002 podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a podle 16 odst. 1 zákona

Více

Řád veřejného pohřebiště města Hořice

Řád veřejného pohřebiště města Hořice Řád veřejného pohřebiště města Hořice Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště (dále jen řád) upravuje provoz starého a nového hřbitova v Hořicích na Gothardě. 2. Provozovatelem pohřebiště

Více

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě Zastupitelstvo obce České Meziříčí usnesením ze dne 25.09.2002 rozhodlo vydat opatření obce, kterým v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění

Více

vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona Řád veřejného pohřebiště obce Štíhlice Článek 1. Úvodní ustanovení Článek 2.

vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona Řád veřejného pohřebiště obce Štíhlice Článek 1. Úvodní ustanovení Článek 2. Obec Štíhlice Obec Štíhlice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

O B E C P Ř E P E Ř E

O B E C P Ř E P E Ř E O B E C P Ř E P E Ř E Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Přepeře se na svém zasedání dne 13.10.2011usnesením č. 7/2011 usneslo vydat na základě 19 zákona č.

Více

Č. 2/2011 MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, KRUCEMBURK OPATŘENÍ

Č. 2/2011 MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, KRUCEMBURK OPATŘENÍ MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, 582 66 KRUCEMBURK OPATŘENÍ Č. 2/2011 Rada Městyse Krucemburk jako věcně příslušný správní orgán podle 16 odst.1 a 19 zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Starosta obce Vyšehořovice vydává dle ustanovení 102 odst. 3 ve spojení s 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a na základě ustanovení 16 odst.

Více

Jiné opatření Obce Mcely č. 1/2007

Jiné opatření Obce Mcely č. 1/2007 Jiné opatření Obce Mcely č. 1/2007 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Starostka obce Mcely v souladu s ustanovením 102 odst. 3 ve spojení s 99 odst 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů

Více

Řád veřejného pohřebiště města Nová Včelnice

Řád veřejného pohřebiště města Nová Včelnice Řád veřejného pohřebiště města Nová Včelnice Město Nová Včelnice jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í

OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í OBEC KOZMICE O P A T Ř E N Í Zastupitelstvo obce Kozmice na svém zasedání dne 15. 5. 2012 schválilo a vydává podle 102 odst. 3, v souvislosti s 84 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ VE MĚSTĚ ZDICE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ VE MĚSTĚ ZDICE Obecně závazná vyhláška Města Zdice č. 4/2003, kterou se vydává ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ VE MĚSTĚ ZDICE Zastupitelstvo města Zdice na svém zasedání dne 20. srpna 2003 schválilo usnesením č. 8/2003, bod

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Starosta obce Boseň vydává dle ustanovení 102 odst. 3 ve spojení s 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a na základě ustanovení 16 odst. 1 zákona

Více

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002 OBEC STĚBOŘICE O P A T Ř E N Í č.1/2002 Zastupitelstvo obce Stěbořice se na svém zasedání dne 11.6.2002 usneslo schválit a vydat podle 102 odst. 3 a 84 odst. 4 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Více

Článek III. Pořádek na pohřebišti

Článek III. Pořádek na pohřebišti Město Velký Šenov Obecně závazná vyhláška č. 6/2002, kterou Město Velký Šenov, provozovatel veřejného pohřebiště, dále pohřebiště, v souladu s 10 a 84 odst. 2 písm. i), zákona č. 128/2000 Sb. o obcích,

Více

2. Děti do 10 let mají na pohřebiště přístup pouze v doprovodu dospělé osoby.

2. Děti do 10 let mají na pohřebiště přístup pouze v doprovodu dospělé osoby. Řád veřejného pohřebiště hřbitova v PIČÍNĚ --------------------------------------------------------- Článek 1 Úvodní ustanovení --------------------------- 1. Řád pohřebiště upravuje provoz pohřebiště

Více

Městys Bohdalov Bohdalov 250, Bohdalov. Řád veřejného pohřebiště

Městys Bohdalov Bohdalov 250, Bohdalov. Řád veřejného pohřebiště Městys Bohdalov Bohdalov 250, 592 13 Bohdalov Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo městyse Bohdalov se usneslo na svém zasedání, konaném dne 28.3. 2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2002 Řád veřejného pohřebiště

Obecně závazná vyhláška č. 3/2002 Řád veřejného pohřebiště Obsah: Obecně závazná vyhláška č. 3/2002 Řád veřejného pohřebiště 1. Úvodní ustanovení 2. Pracovní doba pohřebiště 3. Pořádek na pohřebišti 4. Rozsah služeb poskytovaných na pohřebišti 5. Povinnosti a

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Žleby schválilo dne 17.3.2008, v souladu s 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., v

Více

MĚSTO SEMILY. Článek 1 Úvodní ustanovení. 1. Řád upravuje provoz veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) na Koštofranku v k.ú.

MĚSTO SEMILY. Článek 1 Úvodní ustanovení. 1. Řád upravuje provoz veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) na Koštofranku v k.ú. MĚSTO SEMILY Rada města Semily podle ustanovení 102 odst. 3) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění a podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, v platném

Více

MĚSTO SADSKÁ. Řád veřejného pohřebiště

MĚSTO SADSKÁ. Řád veřejného pohřebiště MĚSTO SADSKÁ Město Sadská jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví),

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2002. Provozní řád veřejného pohřebiště v Doudlebech

Obecně závazná vyhláška č. 2/2002. Provozní řád veřejného pohřebiště v Doudlebech Obec Doudleby, Doudleby 6, 37007 České Budějovice Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Provozní řád veřejného pohřebiště v Doudlebech Vydalo zastupitelstvo obce Doudleby v souladu s ustanovením 16 a 36 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška čís. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

Obecně závazná vyhláška čís. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška čís. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecní zastupitelstvo v Hradešicích, se na svém zasedání dne 25.října 2002 usneslo vydat podle ustanovení 19 a 29 odst.7 zákona čís. 256/2001

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBiŠTĚ Město Slavičín jako provozovatel veřejného pohřebiště dále jen pohřebiště) podle 16 odst.1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví (dále jen zákona) ve znění zákona č. 479/2001

Více

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠŤ

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠŤ ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠŤ Rada města Poděbrady v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví

Více

Pardubická 78, Choltice

Pardubická 78, Choltice Pardubická 78, 533 61 Choltice Provozní řád veřejného pohřebiště Choltice Zastupitelstvo obce Choltice vydalo dne 24. 10. 2002 na základě ustanovení 16 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví tento řád pohřebiště.

Více

Obec Otaslavice. Řád veřejného pohřebiště obce Otaslavice

Obec Otaslavice. Řád veřejného pohřebiště obce Otaslavice Obec Otaslavice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Město Nepomuk jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle ustanovení 16, odst. 1) zákona č. 256/2001 o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění

Více

Souhlas KÚ Zlín k provozování veřejného pohřebiště v obci Kunkovice. Zlín 8. prosince 2003 č. j. 8791/2003 STR.

Souhlas KÚ Zlín k provozování veřejného pohřebiště v obci Kunkovice. Zlín 8. prosince 2003 č. j. 8791/2003 STR. Souhlas KÚ Zlín k provozování veřejného pohřebiště v obci Kunkovice. Zlín 8. prosince 2003 č. j. 8791/2003 STR. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 01/2003 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Kunkovice

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Obecně závazná vyhláška obce Horní Beřkovice č. 2/2002 ze dne 17.9.2002 Zastupitelstvo obce v Horních Beřkovicích se na svém zasedání dne 17.9.2002 usneslo vydat tuto obecně závaznou vyhlášku (dále jen

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Dobronín jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16, odst. 1, zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví (dále jen zákona ) a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., a v souladu

Více

Ř Á D V E Ř E J N ÝCH P O H Ř E B I Š Ť

Ř Á D V E Ř E J N ÝCH P O H Ř E B I Š Ť V Y H L Á Š K A č. 3/2004 Ř Á D V E Ř E J N ÝCH P O H Ř E B I Š Ť Zastupitelstvo města Kralupy nad Vltavou se v souladu s ust. 84 odst. 1) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, ust. 16 odst.

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Staré Město

Řád veřejného pohřebiště Obce Staré Město Řád veřejného pohřebiště Obce Staré Město Obec Staré Město, jako provozovatel veřejného pohřebiště v Starém Městě, vydává na základě zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví, 19, tento řád veřejného pohřebiště.

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2002 kterou se vydává ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Těšetice vydalo dne 5.6.2002 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Město Dobřany jako provozovatel veřejného pohřebiště ( dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

O B E C Z A H R Á D K Y

O B E C Z A H R Á D K Y O B E C Z A H R Á D K Y Obec Zahrádky jako provozovatel veřejného vydává na základě ustanovení 19 zákona č. 256/2001 Sb.,o pohřebnictví a o změně některých zákonů (dále jen zákon o pohřebnictví ) tento

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 21/2003

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 21/2003 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 21/2003 Řád veřejného pohřebiště v Roztokách Město Roztoky jako provozovatel veřejného pohřebiště /dále jen pohřebiště/ podle 84 odst. 2 písm. i/ zákona č. 128/2000Sb. o obcích

Více

Řád veřejného pohřebiště Hostivice

Řád veřejného pohřebiště Hostivice Město Hostivice Řád veřejného pohřebiště Hostivice ze dne 28. března 2011 Rada města Hostivice vydává usnesením č. RM-5/2010-18) podle 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a změně některých zákonů,

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PROSKOVICE Řád veřejného pohřebiště I. Úvodní ustanovení 1. Statutární město Ostrava, městský obvod Proskovice (dále jen provozovatel), v souladu s ustanovením 19,

Více

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Odsouhlaseno ZO č. 5 ze dne 21.6.2002 Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Jedná se o opatření obce. Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Městská část Praha Slivenec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., v souladu s ustanovením

Více

O P A T Ř E N Í M Ě S T A č.4/2005 Ř Á D P O H Ř E B I Š T Ě

O P A T Ř E N Í M Ě S T A č.4/2005 Ř Á D P O H Ř E B I Š T Ě O P A T Ř E N Í M Ě S T A č.4/2005 Ř Á D P O H Ř E B I Š T Ě Rada města Pelhřimov se na své 56. schůzi dne 13.dubna 2005 usnesla vydat podle 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a změně

Více

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 54/2002, kterou se vydává Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Zastupitelstvo města Kadaně se usneselo dne 27.7.2002 vydat podle ustanovení 19 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Rada města Čelákovice v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ( obecní zřízení ), na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a změně

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Obec Nižní Lhoty, jako provozovatel veřejného pohřebiště v Nižních Lhotách podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví, v platném znění, vydává v souladu s ustanovením

Více

OBEC LIPINA ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIPINA

OBEC LIPINA ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIPINA OBEC LIPINA jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Vlachovice vyhlašuje úplné znění závazné vyhlášky-řád VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ze dne 8. března 2002 podle 6 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví ve znění zákona č. 479/2001

Více

Řád veřejného pohřebiště města Kolína

Řád veřejného pohřebiště města Kolína Nařízení města Kolína č. 5/2015 Město Kolín jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

Obecně závazná vyhláška Řád veřejného pohřebiště ve Březně

Obecně závazná vyhláška Řád veřejného pohřebiště ve Březně Obecně závazná vyhláška Řád veřejného pohřebiště ve Březně Zastupitelstvo obce Březno na základě ustanovení 10 písm. a) a 84 ods. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění (obecní zřízení) a na

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Město Nová Bystřice, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb.,

Více

Obec Bukovinka. Obecně závazná vyhláška Obce Bukovinka č. 5/2002 Řád veřejného pohřebiště

Obec Bukovinka. Obecně závazná vyhláška Obce Bukovinka č. 5/2002 Řád veřejného pohřebiště Obec Bukovinka Obecně závazná vyhláška Obce Bukovinka č. 5/2002 Řád veřejného pohřebiště Obec Bukovinka jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16, odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Nový Hrádek

Řád veřejného pohřebiště obce Nový Hrádek Řád veřejného pohřebiště obce Nový Hrádek Zastupitelstvo Obce Nový Hrádek vydává usnesením dne 20. 6. 2002 ve smyslu zákona č.256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA ŠTERNBERKA POHŘEBIŠTĚ ŠTERNBERK

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA ŠTERNBERKA POHŘEBIŠTĚ ŠTERNBERK Město Šternberk List číslo: 1 / 9 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA ŠTERNBERKA POHŘEBIŠTĚ ŠTERNBERK OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5.

Více

Obec LUŽNÁ. Opatření obce č. 1

Obec LUŽNÁ. Opatření obce č. 1 Obec LUŽNÁ Opatření obce č. 1 v Rád veřejného pohřebiště Rada obce Lužná vydává dne ~.~):.~~.!~v souladu s ust. 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a na základě

Více

O b e c C H R A Š T I C E

O b e c C H R A Š T I C E O b e c C H R A Š T I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Řád veřejného pohřebiště obce Chraštice Zastupitelstvo obce Chraštice vydalo dne 27. 10. 2003 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. i) zákona č.

Více

O b e c n ě z á v a z n á

O b e c n ě z á v a z n á O b e c n ě z á v a z n á V y h l á š k a č. 2 / 2005 Ř á d v e ř e j n é h o p o h ř e b i š t ě v P e č k á c h Zastupitelstvo města Pečky vydává dne 23.5.2005 na základě 10 písm.a) a v souladu s 84

Více

Opatření Rady města Karviné

Opatření Rady města Karviné Systém ASPI - stav k 18.1.2009 do částky 6/2009 Sb. a 2/2009 Sb.m.s. Obsah a text 1/2002OP - poslední stav textu Opatření Rady města Karviné Řád veřejného pohřebiště Statutární město Karviná jako provozovatel

Více

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, 582 66 KRUCEMBURK OPATŘENÍ Č. 3/2011 Rada Městyse Krucemburk jako věcně příslušný správní orgán podle 16 odst.1 a 19 zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Veselá sídlo: Veselá 69, 33701 Rokycany Zastupitelstvo obce Veselá vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště.

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště. Řád veřejného pohřebiště Obec Malé Přítočno jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Křižánky se usneslo na svém zasedání, konaném dne 20.6.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19

Více

Obec Pozořice, okres Brno-venkov. VYHLÁŠKA č. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

Obec Pozořice, okres Brno-venkov. VYHLÁŠKA č. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Pozořice, okres Brno-venkov VYHLÁŠKA č. 3/2002 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo Obce Pozořice vydává dne 22.8.2002 podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých

Více

OBEC STRAČOV Hřbitov Stračov ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE

OBEC STRAČOV Hřbitov Stračov ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE OBEC STRAČOV Hřbitov Stračov ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE Zastupitelstvo obce Stračov v souladu s ust. 84 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a na základě ust. 16 odst. 1 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Stránka č. 1 z 6 Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Vážany nad Litavou schválilo na svém 15/2002 zasedání konaném dne 19.6.2002 v

Více

OBEC ŽLUNICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE

OBEC ŽLUNICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE OBEC ŽLUNICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTE Zastupitelstvo obce Žlunice v souladu s ust. 10, 12, 84 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a na základě ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE DOLNÍ BĚLÁ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE DOLNÍ BĚLÁ OBEC DOLNÍ BĚLÁ jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

M Ě S T O Č E S K Ý T Ě Š Í N Řád č. 1/2015 Řád veřejného pohřebiště

M Ě S T O Č E S K Ý T Ě Š Í N Řád č. 1/2015 Řád veřejného pohřebiště M Ě S T O Č E S K Ý T Ě Š Í N Řád č. 1/2015 Řád veřejného pohřebiště Rada města Český Těšín se usnesla na své 6. schůzi dne 14.04.2015 v souladu s 19 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých

Více

Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích

Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích Obec Líbeznice, jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle 16, odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti Obec Unčín, Unčín 24, 592 42 Jimramov: Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Unčín se usneslo na svém zasedání, konaném dne 23.2.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č. 256/2001

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Horní Bojanovice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů ve znění zákona č. 479/2001 Sb. v

Více

Řád veřejného pohřebiště. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Provozní doba veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Provozní doba veřejného pohřebiště Město Pohořelice, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. (1) zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb., vydává v souladu s ustanovením

Více

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště Obec Strunkovice nad Blanicí Zastupitelstvo obce Strunkovice nad Blanicí se usneslo podle 84 odst.2 písmeno i zákona č.128/2000 Sb. o obcích, dne 30.5.2002 vydat dle 10 tohoto zákona a v souladu s ustanovením

Více

O B E C K O S I Č K Y. OPATŘENÍ OBCE KOSIČKY č. 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

O B E C K O S I Č K Y. OPATŘENÍ OBCE KOSIČKY č. 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ O B E C K O S I Č K Y OPATŘENÍ OBCE KOSIČKY č. 1 Obecní zastupitelstvo v Kosičkách projednalo a schválilo dne 10. října 2013 následující závazné opatření: Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště v

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Svojšice na základě ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění (obecní nařízení)

Více