Spojka, provedení hřídele s příčným čepem pro zařízení ve vnitřních prostorech... 10

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spojka, provedení hřídele s příčným čepem pro zařízení ve vnitřních prostorech... 10"

Transkript

1

2 Zvláštní bezpečnostní pokyny Všeobecné podmínky použití Pokyny pro používání Způsob použití Zemnicí tyč, jednodílná Prodloužení rukojeti Příslušenství zemnicích tyčí Zemnicí tyče pro přenosné a zkratovací soupravy Zemnicí tyče jednodílné Spojka, zemnicí tyč Spojka, provedení hřídele se šestihranem (plastová spojka, žlutá) Spojka, provedení hřídele s příčným čepem pro zařízení ve vnitřních prostorech Adaptéry Koncovky Systém nástrčné spojky pro prodloužení rukojetí zemnicích tyčí Vizuální kontrola jednotlivých dílů před montáží a použitím Aplikační kombinace zemnicí tyč jednodílná Čištění a ošetřování Doprava a skladování Transport Skladování Ochrana před UV zářením... 19

3 Zvláštní bezpečnostní pokyny Zemnicí tyč ES... smí používat pouze osoba s odbornou elektrotechnickou kvalifikací ve smyslu vyhl. 50/1978 Sb. a ČSN EN ed. 3 jinak hrozí nebezpečí ohrožení života! Zemnicí tyč ES... smí být použita pouze za respektování bezpečnostních opatření proti nebezpečí požáru a výbuchu (viz ČSN EN ed. 3). Před použitím je třeba zkontrolovat bezvadný stav jak zemnicí tyče ES... tak i zvolených prodloužení rukojeti. Jestliže by byla zjištěna jakákoli vada nebo poškození, nesmí být zemnicí tyč ES... a zvolená prodloužení rukojeti použity. Zemnicí tyč ES... smí být používána výhradně v kombinacích (sadách) popsaných v tomto návodu. Jestliže by byl byť jen jediný v tomto návodu uvedený bezpečnostní pokyn pominut či zanedbán, vyvstává nebezpečí ohrožení zdraví a života uživatele, kromě toho je i ohrožena provozuschopnost zařízení. Je nepřípustné provádět jakékoli změny či úpravy zemnicí tyče ES... a příslušných prodloužení, jakož i doplňování o cizí komponenty (tj. jiné než uvedené v tomto návodu). Ohrozilo by to bezpečnost práce a vedlo by to k zániku nároků ze záruky.

4 1. Všeobecné podmínky použití Zemnicí tyč ES... smí být zaváděna pouze z bezpečného stanoviště. Uživatel při tom musí udržovat nezbytný bezpečnostní odstup od částí zařízení pod napětím. Při používání zemnicí tyče ES... je třeba používat osobní ochranné pomůcky, jako např.: - přilbu s ochranným hledím - ochranné rukavice Pokyny pro používání Při používání je třeba bezpodmínečně dodržovat následující body: 2.1 Všechny díly je třeba před montáží a použitím zkontrolovat, zda nejsou mechanicky poškozeny jako např. nepevně usazená ochranná manžeta či černý prstenec, praskliny na tyči nebo na plastové nástrčné spojce. 2.2 Poškozené díly je třeba z bezpečnostních důvodů vyřadit z dalšího používání. 2.3 Silné znečištění nebo pevně lpící nánosy na jednotlivých dílech je třeba odstranit pomocí čisticích prostředků uvedených v tomto návodu (viz bod 5 na str. 18). 2.4 Při používání zemnicí tyče ES... je třeba dbát pokynů uvedených v tomto návodu k použití. 2.5 Zemnicí tyč ES... smí být při použití uchopována pouze za rukojeť. 2.6 Ochranná manžeta nebo černý prstenec ohraničuje rukojeť. 2.7 Pokládání zemnicí tyče ES... na uzemněné části zařízení je dovoleno v celé její délce. 2.8 Zemnicí tyč ES... je možno používat jak v prostředí vnitřním, tak i venkovním se všemi povětrnostními vlivy (mlha, déšť,...). 2.9 Zemnicí tyč ES... a její příslušenství je třeba při transportu chránit před znečištěním a poškozením. Doporučuje se jednotlivé díly uchovávat a dopravovat v příslušných transportních pouzdrech (viz str. 7 a 19) Při transportu a skladování zemnicí tyče ES... a jejího příslušenství je třeba dodržovat teplotní rozsah -25 C až +70 C při relativní vlhkosti vzduchu 20 % až 70 %.

5 3. Způsob použití Zemnicí tyč, jednodílná Zemnicí tyč ES... slouží k nasazení zemnicích a zkratovacích přípravků (souprav) na zařízení ve vnitřním prostředí, v provedení hřídele se šestihranem a s příčným čepem, krátká hřídel (viz obr ). Zemnicí tyč, jednodílná hřídel se šestihranem ES SK 1000, ES SK 1500 délka 1000 / 1500 mm zatížení hlavice 35 / 35 kg nebo Zemnicí tyč, jednodílná hřídel s příčným čepem ES SQ 1000, ES SQ 1500 délka 1000 / 1500 mm zatížení hlavice 35 / 35 kg Zemnicí tyč, jednodílná hřídel se šestihranem STK ES SK STK 1000 délka 1000 mm zatížení hlavice 35 kg ES SK STK 2000 délka 2000 mm zatížení hlavice 14 kg nebo Zemnicí tyč, jednodílná hřídel s příčným čepem STK ES SQ STK 1000 délka 1000 mm zatížení hlavice 35 kg ES SQ STK 2000 délka 2000 mm zatížení hlavice 14 kg

6 3.1.2 Prodloužení rukojeti K prodloužení zemnicích tyčí ES... jsou k dispozici následující prodloužení rukojeti HV STK... Při jejich sestavování se zemnicí tyčí je možno použít jen kombinace schválené DEHN + SÖHNE. Dovolené kombinace viz str. 14 a další.

7 3.1.3 Příslušenství zemnicích tyčí Následující díly příslušenství mohou být jednotlivě použity v kombinaci se zemnicími tyčemi ES... :

8 3.2 Zemnicí tyče pro přenosné a zkratovací soupravy Zemnicí tyče jednodílné Zemnicí tyč ES... je ruční izolační tyč pro nasazování/zavádění připojovacích částí zemnicích a zkratovacích souprav na části silnoproudých zařízení za účelem uzemnění a zkratování. Skládá se ze spojky, izolačního dílu, černého prstence nebo ochranné manžety, rukojeti a koncovky. Zemnicí tyče je třeba volit tak, aby odpovídaly hmotnosti napojované zemnicí a zkratovací soupravy (zátěž hlavice v kg), viz aplikační kombinace od str. 15 dále. Izolační díl je dílec mezi spojkou a černým prstencem (ochrannou manžetou). Poskytuje uživateli nezbytný bezpečnostní odstup a dostatečnou izolaci (viz obr. 3.2).

9 3.2.2 Spojka, zemnicí tyč Spojka, provedení hřídele se šestihranem (plastová spojka, žlutá) Provedení hřídele se šestihranem umožňuje jednoduchou montáž a demontáž připojovacího prvku zemnicí a zkratovací soupravy. Pozor: Připojovací prvek zemnicí a zkratovací soupravy je přitom držen pouze silou pružiny ve spojce (viz obr ).

10 Spojka, provedení hřídele s příčným čepem pro zařízení ve vnitřních prostorech (plastová spojka žlutá pro krátkou hřídel) Pro montáž a demontáž připojovacího prvku zemnicí a zkratovací soupravy je nutno se zemnicí tyčí nebo zemnicím úchytem provést otočný / posuvný pohyb (viz obr ). Montáž připojovacího prvku (svorky) Zaveďte hřídel do spojky až na doraz. Po dosažení dorazu je třeba zemnicí tyč / zemnicí rukojeť otočit doleva o 90. Připojovací prvek zemnicí a zkratovací soupravy je poté pevně aretován ve spojce. Demontáž připojovacího prvku (svorky) K uvolnění a odejmutí připojovacího prvku (svorky) je třeba se zemnicí tyčí provést zasunutí / otočení / vytažení. Po zasunutí na doraz je třeba zemnicí tyčí / zemnicí rukojetí otočit o 90 doprava a poté ji vytáhnout.

11 Adaptéry Adaptér hřídel s příčným čepem / hřídel se šestihranem Adaptér hřídel s příčným čepem dlouhá / hřídel s příčným čepem Pomocí adaptérů AD ES SQ SK je možno zemnicí tyč se spojkou v provedení s příčným čepem vybavit pro připojení svorky v provedení hřídel se šestihranem (viz obr ). Pomocí adaptérů AD ES SQ SQL je možno zemnicí tyč se spojkou v provedení kuželová spojka (s příčným čepem) vybavit pro připojení svorky v provedení dlouhá hřídel s příčným čepem (viz obr ). Adaptér AD ES SQ SK je možno používat s následujícími zemnicími tyčemi ES... (s hřídelí s příčným čepem). Adaptér AD ES SQ SQL je možno používat s následujícími zemnicími tyčemi ES (TC) SQL... (s dlouhou hřídelí s příčným čepem). Zemnicí tyč, provedení s hřídelí s příčným čepem, typ: - ES SQ ESTC SQL ES SQ ESTC SQL ES SQ STK ESTC SQL RW ES SQ STK ESTC SQL RW ESTC SQL H RW ESTC SQL STK Pozor: Adaptér AD ES SQ (SK) SQL je z bezpečnostních důvodů vybaven plastovou maticí. Po nasazení / montáži (viz obr ) do spojky v provedení hřídel s příčným čepem je nutno adaptér pomocí plastové matice pevně sešroubovat (viz obr )!

12 Koncovky Koncovka A STK Koncovka A STK je doporučena jako mechanická ochrana plastové nástrčné spojky na konci rukojeti a na konci prodloužení rukojeti. (Viz obr ) Koncovka AR STK Koncovka AR STK je doporučena jako mechanická ochrana plastové nástrčné spojky na konci rukojeti u zemnicích tyčí s hliníkovou kuželovou spojkou pro venkovní zařízení a také na konci prodloužení rukojeti. Koncovka s okem je také použitelná jako transportní oko při pracích na venkovním vedení. Koncovka AR STK není určena k použití pro zařízení ve vnitřních prostorech (viz obr ).

13 Systém nástrčné spojky pro prodloužení rukojetí zemnicích tyčí Montáž a demontáž prodloužení rukojeti a koncovky Montáž prodloužení rukojeti, koncovka Zemnicí tyče ES... a prodloužení rukojeti jsou vybaveny systémem plastové nástrčné spojky, zajišťující kombinaci i různých průměrů trubek. Pro montáž je třeba stlačit tlačítko na prodloužení rukojeti nebo na koncovce. Oba díly spojky lze pak snadno sesadit. Při řádném usazení dílů spojky musí žluté tlačítko zaskočit do oválného otvoru v násuvném dílu. Sestavenou plastovou spojku je třeba před použitím přezkoušet, zda je pevně usazena (viz obr ). Demontáž prodloužení rukojeti a koncovky Pro uvolnění nástrčné spojky je třeba zatlačit žluté tlačítko natolik, aby bylo možné oba díly spojky lehce oddělit tahem Vizuální kontrola jednotlivých dílů před montáží a použitím - Všechny jednotlivé díly je třeba zkontrolovat, zda nejsou mechanicky poškozeny. - Díly s pozorovatelnými vadami jako např. prasklinami, deformacemi, a při již nerozeznatelných nápisech, je třebá stáhnout z dalšího použití. - Znečištěné díly je třeba před sestavením vyčistit.

14 4. Aplikační kombinace zemnicí tyč jednodílná ES SK STK 1000, ES SQ STK 1000, ES SK STK 2000, ES SQ STK 2000 Zemnicí tyč o celkové délce 1000 mm s plastovou spojkou jako zakončovacím dílem pro prodloužení rukojeti je k dispozici ve dvou provedeních pro nasazení připojovacích prvků (svorek) v provedení hřídel se šestihranem a hřídel s příčným čepem (viz obr. 4 a aplikační kombinace na str. 14 až 17). Zemnicí tyč ES SK STK 1000, ES SK STK 2000 v provedení hřídel se šestihranem Pozor: Připojovací prvek (svorka) je držen pouze silou pružiny ve spojce! Zemnicí tyč ES SQ STK 1000, ES SQ STK 2000 v provedení hřídel s příčným čepem Připojovací prvek (svorka) je pevně aretován v bajonetové spojce. Nechtěné uvolnění připojovacího prvku (svorky) při nasazování zemnicí a zkratovací soupravy je tím vyloučeno.

15 Aplikační kombinace, zemnicí tyč jednodílná Kombinace A Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 1630 mm Zemnicí tyč ES SK STK 1000 nebo ES SQ STK 1000 max. zátěž hlavice 14 kg Kombinace B Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 1830 mm Zemnicí tyč ES SK STK 1000 nebo ES SQ STK 1000 max. zátěž hlavice 18 kg Kombinace C Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 2200 mm Zemnicí tyč ES SK STK 1000 nebo ES SQ STK 1000 max. zátěž hlavice 14 kg

16 Aplikační kombinace, zemnicí tyč jednodílná Kombinace D 2x Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 2660 mm Zemnicí tyč ES SK STK 1000 nebo ES SQ STK 1000 max. zátěž hlavice 11 kg

17 Aplikační kombinace, zemnicí tyč jednodílná Kombinace A Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 2630 mm Zemnicí tyč ES SK STK 2000 nebo ES SQ STK 2000 max. zátěž hlavice 8 kg Kombinace B Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 2830 mm Zemnicí tyč ES SK STK 2000 nebo ES SQ STK 2000 max. zátěž hlavice 8 kg Kombinace C Prodloužení rukojeti HV STK max. délka 3200 mm Zemnicí tyč ES SK STK 2000 nebo ES SQ STK 2000 max. zátěž hlavice 6 kg

18 5. Čištění a ošetřování V zásadě je třeba se všemi díly zemnicích tyčí ES..., prodloužení rukojeti HV... atd. pečlivě zacházet. Znečištěné díly je třeba před použitím očistit. K tomuto účelu lze použít pouze zde uvedené a schválené čisticí prostředky a rozpouštědla. Schválené čisticí prostředky jsou: - Florin 2000 (firmy FLORE, Koblenz) - Rivolta, B.W.R. 210 (Bremer & Legoil GmbH, Duisburg). Je třeba dbát pokynů výrobce. Při čištění jednotlivých dílů pomocí čisticí kapaliny je třeba zajistit odpovídající bezpečnostní opatření. Je třeba dodržovat předpisy ohledně zacházení s hořlavými kapalinami. K tomu patří obzvláště: - zákaz kouření - manipulace s hořlavými kapalinami a jejich skladování, atd..... Před použitím (vyčištěných dílů) je třeba vizuální kontrolou ověřit, že čisticí kapalina se z dílů již odpařila.

19 6. Doprava a skladování Při dopravě a skladování je třeba dbát na to, aby u jednotlivých dílů zemnicích tyčí ES..., prodloužení rukojetí HV STK... atd. nedošlo k poškození jejich užitných vlastností. 6.1 Transport Transport jednotlivých dílů zemnicích tyčí ES..., prodloužení rukojetí HV STK... atd. je účelné provádět v k tomu uzpůsobené brašně z umělé usně KLT , kat. č , nebo v brašně z plachtoviny STT , kat. č Skladování Skladujte vybavení v uzavřených prostorech (držáky) nebo vozidlech. Relativní vlhkost vzduchu: 20 96%. Teplota vzduchu: -25 C až +70 C. Bez přímého slunečního záření. 6.3 Ochrana před UV zářením Některé izolační hmoty jsou citlivé na ultrafialové záření. Izolační přípravky a pomůcky by proto neměly být vystaveny přímému záření déle, než je nezbytně nutné. Tento návod k použití je třeba uložit společně s díly zemnicích tyčí atd.

20 Poznámky

21 Poznámky

22

1. Instalace a použití

1. Instalace a použití 1. Instalace a použití Jímací stožáry se používají k zamezení přímého zásahu fermentačních nádrží a plynových zásobníků bioplynových stanic bleskem. Je třeba zřizovat oddálené jímací soustavy při dodržení

Více

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D pro posuvnou dveřní síť proti hmyzu M I N I R O L Datum / číslo vydání: 12. 7. 2015 / 01 ISM-MS-CZ Obsah Vysvětlivky k textu... 3 Úvod... 3 Určení výrobku... 3 Bezpečnostní

Více

1. Instalace a použití

1. Instalace a použití Stavebnice DEHNconductor System sestává z vodiče HVI a z produktové řady připojovacích a upevňovacích prvků pro tento vodič. Projektování, montáž a instalace vodiče HVI vyžaduje zvláštní odborné znalosti.

Více

Návod ke spojování trubek PEX s lisovacími tvarovkami typu IVAR.AC

Návod ke spojování trubek PEX s lisovacími tvarovkami typu IVAR.AC Návod ke spojování trubek PEX s lisovacími tvarovkami typu IVAR.AC 1 Všeobecné požadavky na montáž: 1.1 Pro realizaci rozvodů ze systému trubek PEX musí být použito komponentů, které jsou kompatibilní

Více

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ Uživatelská příručka PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX č. dokumentace: 212 16 Tato uživatelská příručka obsahuje: Návod pro montáž,

Více

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, , OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, , OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ Uživatelská PROPOJOVACÍ OPTICKÁ SKŘÍŇ POK-72XX POK-36XX č. dokumentace: 212 16 Tato uživatelská obsahuje: Návod pro montáž, instalaci, uvedení

Více

OBSAH. 3. Čištění a péče Čištění pro delší uskladnění...20

OBSAH. 3. Čištění a péče Čištění pro delší uskladnění...20 CZ Návod k použití Souprava pro suché čištění TRS NS* Vybavení pro čištění pod napětím do 1000 V / 15-60 Hz do 1500 V DC podle DIN VDE 0682 část 621 COPYRIGHT DEHN + SÖHNE Ochrana před přepětím Ochrana

Více

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze Mercedes-Benz Příslušenství B6 6 87 0095 Střešní box Návod k obsluze Účel použití Tento návod k montáži je určen pro instalaci střešních boxů M, L, XL na základní střešní nosič Mercedes-Benz Alustyle a

Více

Návod ke spojování vícevrstvých trubek ALPEX, TURATEC s tvarovkami typu IVAR.PUSH

Návod ke spojování vícevrstvých trubek ALPEX, TURATEC s tvarovkami typu IVAR.PUSH Návod ke spojování vícevrstvých trubek ALPEX, TURATEC s tvarovkami typu IVAR.PUSH 1. Všeobecné požadavky na montáž 1.1 Pro realizaci rozvodů ze systému vícevrstvých trubek musí být použito komponentů,

Více

ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VIDLICE, ZÁSUVKA 63A NZZ 63. č. 20428

ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VIDLICE, ZÁSUVKA 63A NZZ 63. č. 20428 ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VIDLICE, ZÁSUVKA 63A NZZ 63 č. 20428 Tato uživatelská příručka obsahuje: Návod pro montáž, instalaci, uvedení do provozu,

Více

NÁVOD AC 6503Q SERVISNÍ KUFR LOKRING. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10.2008

NÁVOD AC 6503Q SERVISNÍ KUFR LOKRING. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10.2008 NÁVOD AC 6503Q 1.10.2008 SERVISNÍ KUFR LOKRING Funkce spojek LOKRING je založena na fyzikálních vlastnostech materiálů. Jedná se o síly, které vznikají po stlačení kruhového průřezu ve všech směrech stejnou

Více

Precont MT. Převodník tlaku Měření absolutního a relativního tlaku v plynech, parách, kapalinách a prachu. Hlavní vlastnosti

Precont MT. Převodník tlaku Měření absolutního a relativního tlaku v plynech, parách, kapalinách a prachu. Hlavní vlastnosti Precont MT Převodník tlaku Měření absolutního a relativního tlaku v plynech, parách, kapalinách a prachu Technický návod 05.13 Hlavní vlastnosti Jemně odstupňované měření tlaku Měřicí rozsahy od -1 do

Více

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl 1. Skupiny uživatelů Úkoly Obsluha Obsluha, vizuální kontrola Odborný personál NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl Typ 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 Montáž, demontáž, opravy, údržba Kontroly CZ Kvalifikace

Více

Návod pro montáž a použití

Návod pro montáž a použití Návod pro montáž a použití Pojízdný regálový žebřík CZ 1. Obecně Tento návod pro montáž a použití je platný pouze pro pojízdné regálové žebříky ZARGES, které jsou popsány v tomto návodu pro montáž a použití.

Více

STROPNÍ BEDNĚNÍ RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU

STROPNÍ BEDNĚNÍ RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU STROPNÍ BEDNĚNÍ VYBAVENÍ PRO VAŠI STAVBU Nádražní 271, 253 01 Hostivice Tel.: +420 774 078 154 email: info@ringer.cz http: www.ringer.cz RINGER STROPNÍ BEDNĚNÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ Flexibilní a rychlé Moderní

Více

Molift Raiser Návod k použití

Molift Raiser Návod k použití Molift Raiser Návod k použití 01.2017 VÝROBCE DISTRIBUCE A SERVIS Etac Supply Center AB MEYRA ČR s.r.o. Langgatan 12 Hrusická 2538/5 Box 203, 334 24 Anderstorp Sweden 141 00 Praha 4 - Spořilov tel +46

Více

Vyhřívání hlásičů požáru 6XK Pokyny pro projektování, montáž a údržbu Verze 07/2013

Vyhřívání hlásičů požáru 6XK Pokyny pro projektování, montáž a údržbu Verze 07/2013 1. Rozsah použití Vyhřívání hlásičů požáru 6XK 053 269, dále jen vyhřívání, je určeno pro ochranu hlásičů požáru proti orosování. Montuje se na hlásiče se zvýšenou mechanickou odolností ( těžké provedení

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

Bezdotykový indikátor vysokého napětí HSA 205. pro střídavá napětí kv. kat. č Návod k použití

Bezdotykový indikátor vysokého napětí HSA 205. pro střídavá napětí kv. kat. č Návod k použití Bezdotykový indikátor vysokého napětí HSA 205 pro střídavá napětí 1 420 kv kat. č. 767 552 Návod k použití Bezdotykový indikátor vysokého napětí HSA 205 pro střídavá napětí 1 420 kv kat. č. 767 552. Indikátor

Více

Provozní termostat / Bezpečnostní omezovací termostat

Provozní termostat / Bezpečnostní omezovací termostat 1214 Dvojité termostaty Provozní termostat / Bezpečnostní omezovací termostat RAZ-ST.. Kombinace elektromechanického provozního (TR) a bezpečnostního omezovacího termostatu (STB) dle normy ČSN EN 14597...

Více

Omezovací termostaty RAK-TW.1..H Elektromechanické omezovací termostaty TW dle ČSN EN 14597

Omezovací termostaty RAK-TW.1..H Elektromechanické omezovací termostaty TW dle ČSN EN 14597 1202 Omezovací termostaty RAK-TW.1..H Elektromechanické omezovací termostaty TW dle ČSN EN 14597 Použití Funkce Přepínací kontakt (S.P.D.T.) 2-polohové omezovací termostaty bez resetovacího tlačítka Jednopólové

Více

Provozní termostat / Omezovací termostat RAZ-TW.. Kombinace elektromechanického provozního (TR) a omezovacího (TW) termostatu

Provozní termostat / Omezovací termostat RAZ-TW.. Kombinace elektromechanického provozního (TR) a omezovacího (TW) termostatu 1212 Dvojité termostaty Provozní termostat / Omezovací termostat RAZ-TW.. Kombinace elektromechanického provozního (TR) a omezovacího (TW) termostatu 2-polohový provozní termostat a omezovací termostat

Více

Indukční senzor dvojitý senzor pro rotační pohony NI4-DSU35TC-2AP4X2/ 3GD

Indukční senzor dvojitý senzor pro rotační pohony NI4-DSU35TC-2AP4X2/ 3GD ATEX kategorie II 3 G, Ex zóna 2 ATEX kategorie II (3) D, Ex zóna 22 kvádrové pouzdro DSU35 plast PP-GF30-VO dva výstupy pro kontrolu polohy rotačního pohonu montáž na standardní pohony 2x spínací kontakt,

Více

Obecné informace Pokyny týkající se nasazení a montáže

Obecné informace Pokyny týkající se nasazení a montáže Obecné informace Montážní práce smí být prováděny pouze vyškoleným odborným personálem. Za škody způsobené neodbornou montáží nebo údržbou nepřebírá firma WÖHWA žádnou záruku. Montážní práce smí být prováděny

Více

Návod na použití k utěsňovacím kanalizačním balonům

Návod na použití k utěsňovacím kanalizačním balonům Návod na použití k utěsňovacím kanalizačním balonům Typ: Výrobek skupiny 960 kanalizační utěsňovací balony www.subgas.de Návod na použití OBSAH 1. Bezpečnost 1.1 Dovolené použití 1.2 Nedovolené použití

Více

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3 Návod pro montáž termických kolektorů FSC 21-2013 AL na rovnou střechu / volnou montáž V-11-1, V-11-2, V-11-3 Platný od 1.1.2011 OBSAH 1. 2. 3. 4. VŠEOBECNÉ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DÍLY KONSTRUKCE

Více

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty Typové označení: K1 36D, K2 36D, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D, EN V1, EN V2, EN V3 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A;

Více

Obsah. Str. 2. MN DS1475/CZ/UPDATE / Id. č

Obsah. Str. 2. MN DS1475/CZ/UPDATE / Id. č Obsah 1. Použití, Technické údaje... str. 3 2. Konstrukce... str. 4 3. Varianty montáže podpůrné trubky s upevňovacími prvky... str. 6 3.1 Jednotlivé samostatné jímače... str. 6 3.2 Kombinace několika

Více

DEHNcon-H. U rodinných domků nebo nízkých budov může instalace holých, neizolovaných vodičů představovat problém s nebezpečím přiblížení k vnitřním

DEHNcon-H. U rodinných domků nebo nízkých budov může instalace holých, neizolovaných vodičů představovat problém s nebezpečím přiblížení k vnitřním Opticky přizpůsobená, méně nápadná varianta s vodičem HVI/HVI-light uloženým uvnitř podpůrné trubky snižuje nejen velikost a celkovou sestavy, ale i nároky na pevnost a stabilitu při instalaci na stávající

Více

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty Nadzemní pohon Bezpečnost Tato příručka slouží k podpoře instalace vašeho pohonu. Dále jsou uvedeny nejen funkce pohonu, ale i bezpečnostní normy, které musí být při bezvadném provozu dodrženy. Pozorně

Více

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8 GLAUNACH Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku strana 1 z 8 OBSAH strana 1. VŠEOBECNÉ 3 1.1 Úvodní poznámka 3 1.2 Rozsah platnosti 3 2. ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 2.1 Pokyny v návodu

Více

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod Elektronické

Více

Plastová podpěra KF s dvojitým úchytem. Jednodílná konstrukce se přilepí/přivaří ke krytině (tloušťka pásku střešní krytiny 5 mm).

Plastová podpěra KF s dvojitým úchytem. Jednodílná konstrukce se přilepí/přivaří ke krytině (tloušťka pásku střešní krytiny 5 mm). 53 050 DLH FB 8 LO 141X86X70 53 060 DLH FB 8 FE 141X86X70 53 050 4013364079687 1-3-1 1,04 kg 10 Stk. 1,91 53 060 401336408168 1-3-1 1,04 kg 10 Stk. 1,90 53 051 DLH KF 8 LO 141X86X70 53 051 401336407983

Více

Folding scaffold. unit

Folding scaffold. unit Fahrgerüste zum Poklopemn Folding scaffold unit Pojízdná sklapovací lešení rychle připravena k použití, snadno se ovládají a jsou obzvláště bezpečná. Tato verze má výhodu v tom, že spodní patro lešení

Více

Termostaty pro protimrazovou ochranu Elektromechanické omezovací termostaty

Termostaty pro protimrazovou ochranu Elektromechanické omezovací termostaty 1203 Termostaty pro protimrazovou ochranu Elektromechanické omezovací termostaty RAK-TW.5..H Monitorování teploty protimrazové ochrany Jednopólové přepínací kontakty Zatížitelnost kontaktů: kontakty 1-2,

Více

THR880i Ex. Bezpečnostní pokyny

THR880i Ex. Bezpečnostní pokyny THR880i Ex Bezpečnostní pokyny 1 Obsah 1 Použití... 3 2 Bezpečnostní informace... 3 3 Bezpečnostní předpisy... 3 4 Ochrana krytu baterie... 5 4.1 Odšroubování krytu baterie... 5 4.2 Instalace bezpečnostního

Více

Trubní fitinky FIT Fitinky pro PE potrubí Strana K 2/1 Návod k montáži a demontáži Strana K 2/2

Trubní fitinky FIT Fitinky pro PE potrubí Strana K 2/1 Návod k montáži a demontáži Strana K 2/2 TRUBNÍ FITINKY Strana K 2 Trubní fitinky FIT Fitinky pro P Strana K 2/1 Návod k montáži a demontáži Strana K 2/2 Strana K 3 Trubní fitinky ISO Fitinky pro P Strana K 3/1 Návod k montáži a demontáži Strana

Více

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list KOVOPLAST Chlumec nad Cidlinou, a.s. ul. Kozelkova, č.p.131/iv. Chlumec nad Cidlinou PSČ 503 51 tel.: 495 484 543 E - mail: kovoplast@kovoplast.cz

Více

Návod k používání a obsluze Samokrmítko pro výkrm prasat TR 2

Návod k používání a obsluze Samokrmítko pro výkrm prasat TR 2 Návod k používání a obsluze Samokrmítko pro výkrm prasat TR 2 Výrobek název: Samokrmítko typ: TR 2 Dodavatel název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň IČO: 26032163 DIČ: CZ26032163 Obsah:

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 50, 50 B, 50 TC SPRCHOVÉ VENTILY

Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 50, 50 B, 50 TC SPRCHOVÉ VENTILY Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 50, 50 B, 50 TC 6/2007 PRESTO 50 PRESTO 50 B PRESTO 50 TC Tlačítkové ventily PRESTO jsou určeny především pro spouštění sprchových souprav připojených na smíchanou

Více

NÁVOD PRO MONTÁŽ MARLEY SIMPLEX RG 70

NÁVOD PRO MONTÁŽ MARLEY SIMPLEX RG 70 NÁVOD PRO MONTÁŽ MARLEY SIMPLEX RG 70 Plastový okapový systém Návod pro montáž plastového okapového systému MARLEY SIMPLEX RG 70 Pokyny popsané v tomto návodu musí být bezpodmínečně dodrženy. V opačném

Více

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 Návod k použití Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 1 Model: Pila karosářská pneumatická Vsuvka pro rychlospojku není součástí dodávky! Pokyny Než začnete nástroj používat, pečlivě pročtěte

Více

Flexibilní systém opláštění s přesvědčivým kovovým vzhledem

Flexibilní systém opláštění s přesvědčivým kovovým vzhledem Kaiflex Protect Alu-TEC je flexibilní systém opláštění se vzhledem napodobujícím plech. Skládá se z pružné tvrdé folie kašírované hliníkovým povrchem odolným vůči povětrnostním vlivům. Vyznačuje se nízkou

Více

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod Typové označení: 250 mm, 400 mm, 700 mm, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu VENTILÁTORY NÁVODY N MONTÁŽ, OSLUHU ÚDRŽU 1. Popis xiální ventilátory jsou vybaveny axiálními oběžnými koly a motory s vnějším rotorem. Plášť je u obou variant vyrobeny z pozinkovaného ocelového plechu

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CITYLED DA

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CITYLED DA Výrobce SMART LUMEN s.r.o. Výstaviště 1, 603 00 Brno provozovna Jihlavská 1007/2 591 01 Žďár nad Sázavou www.smartlumen.eu Technická specifikace svítidel Venkovní svítidla SMART LUMEN řady DA se používají

Více

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY OBK37AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 37 lt ROZMĚRY 387 246 495 BEZPEČNOSTNÍ ZÁMEK OBK48AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 48 lt ROZMĚRY 387 306 495 BEZPEČNOSTNÍ LZE VLOŽIT ZÁMEK OTEVÍRÁNÍ VÍKA 1/4 NASAZENÍ KUFRU NA NOSIČ

Více

PŘEVODOVÝ SET 1:20 S RUKOJETÍ

PŘEVODOVÝ SET 1:20 S RUKOJETÍ PŘEVODOVÝ SET 1:20 S RUKOJETÍ NÁVOD K POUŽITÍ OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Převodový set 1:20 s rukojetí (dále jen nářadí) je určený výhradně k instalaci zemních vrutů BAYO.S DIY do rostlé zeminy do max. hloubky 1000

Více

Vodič HVI light. 1 Vodič HVI light a příslušenství. 2 Jímací stožáry. 3 Podpěry vedení a příslušenství pro ploché střechy

Vodič HVI light. 1 Vodič HVI light a příslušenství. 2 Jímací stožáry. 3 Podpěry vedení a příslušenství pro ploché střechy a příslušenství Jímací stožáry viz strana 6 Podpěry vedení a příslušenství pro ploché střechy viz strana 7 Podpěry vedení pro montáž na stěnu viz strany 8-0 viz strana 0 Oblast přizpůsobení viz strany

Více

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A Kompaktní rozváděče VN s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A 1 Všeobecně Vzduchem izolované kompaktní rozváděče vn firmy Driescher jsou vhodné pro použití v kompaktních trafostanicích

Více

PSK 550. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem

PSK 550. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem PSK 550 Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem Popis Nádrž PSK slouží k akumulaci tepla. V nádrži je integrovaný ohřívač pro přípravu teplé vody. Ohřev nádrže

Více

Dávkovací čerpadla - INVIKTA

Dávkovací čerpadla - INVIKTA Dávkovací čerpadla - INVIKTA SLOŽENÍ SYSTÉMU 1 Šroubení výtlaku 2 Šroubení sání 3 Sací ventil Otočný regulátor otáček Vstup pro napájecí kabel Vstup senzoru hladiny 7 Nástěnná konzole OBSAH BALENÍ INVIKTA

Více

Ochrana před dotykovým napětím Vodič CUI s vysokonapěťovou izolací.

Ochrana před dotykovým napětím Vodič CUI s vysokonapěťovou izolací. Ochrana před dotykovým napětím Vodič CUI s vysokonapěťovou izolací www.dehn.cz Ochrana před nebezpečným dotykovým napětím při úderu blesku 2 Vodič CUI snižuje ohrožení dotykovým napětím Jestliže se při

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě

Návod k montáži, obsluze a údržbě Návod k montáži, obsluze a údržbě Klimatizační zařízení KG/KGW v provedení ATEX pro potenciálně výbušné prostředí Doplňující informace pro uživatele (Překlad originálu) Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická

Více

Potřebné nářadí a pomůcky

Potřebné nářadí a pomůcky Potřebné nářadí a pomůcky 1 stranový klíč č. 13 (pro šroub M8 se šestihrannou hlavou) 1 stranový klíč č. 30 (pro šroub M20 se šestihrannou hlavou) 2 stranové klíče č. 36 (pro šroub M24 se šestihrannou

Více

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované Co by bylo dobré vědět, než si objednáte textilní pás? Pár doporučení a rad jak na textil. Výběr textilních pásů Textilní pásy se

Více

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ)

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) 01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) Textilní vázací prostředky díky svým vysokým užitným vlastnostem nacházejí nejširší použití ve všech oblastech průmyslu při zvedání, spouštění a zavěšování

Více

Akumulační zásobník all- STOR. Návod k obsluze. Návod k obsluze. Pro provozovatele. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Akumulační zásobník all- STOR. Návod k obsluze. Návod k obsluze. Pro provozovatele. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k obsluze Pro provozovatele Návod k obsluze Akumulační zásobník all- STOR CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

OBSAH. 1. Použití... 3

OBSAH. 1. Použití... 3 [Zadejte text.] OBSAH 1. Použití........................ 3 2. Jímací tyče s betonovým podstavcem.............. 4 2.1 Montáž........................ 4 2.1.1 Betonový podstavec.................... 4 2.2

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

Překlad montážního návodu. Ochrana před bleskem/zemnění. HVI Power HVI Power long

Překlad montážního návodu. Ochrana před bleskem/zemnění. HVI Power HVI Power long Ochrana před bleskem/zemnění Překlad montážního návodu HVI Power HVI Power long Publikace Č. 1829 / Update 01.14 Id No. 067426 Copyright 2014 DEHN + SÖHNE OBSAH 1. Funkce vodiče HVI power... 4 2. Bezpečnostní

Více

[8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10

[8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 [8x] Ø 5,1 / [4x] 7 x 10 106 115 DIDH 16 530 BP V2A GFK 106 120 DIDH 16 690 BP V2A GFK 106 123 DIDH 16 1030 BP V2A GFK 106 115 4013364100213 1-1-6 488 g 1 Stk. 33,00 106 120 4013364092945 1-1-6 552 g 1 Stk. 36,05 106 123 4013364100220

Více

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od

Více

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 Technický nákres, rozměry a materiálové provedení: KÓD ROZMĚR PØ mm A mm B mm H mm S mm ISO 5211

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS Toaletní nástavec Molett 30522 / 30532 Návod k použití Datum poslední revize: 02/208 ÚVOD Toaletní nástavec Molett je zdravotnický prostředek ve shodě se směrnicí 93/42/EHS pro zdravotnické prostředky.

Více

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ 1. Skupiny uživatelů Úkoly Obsluha Obsluha, vizuální kontrola Odborný personál NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ 2044.0,5/1/3 2047.0,5/1/3 2048.0,5/1/3 2083.0,5/1/3 2087.0,5/1/3 2088.0,5/1/3

Více

Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny.

Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny. H a n d y Tu r b o S 3 1 5 1 N á v o d k p o u ž i t í Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny. Tento výrobek musí být sestaven a obsluhován pouze podle zde uvedených pokynů. Je určen pouze

Více

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR 1 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR OBSAH: 1. ÚVOD... - 1-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 1-3. TECHNICKÁ DATA... - 2-4. MONTÁŽ... - 3-5. SERVIS... - 7-6. LIKVIDACE... - 7-1. ÚVOD Vážený spotřebiteli,

Více

inteligentní Kompletní výrobní program Mosazná svěrné spojky s vnějším závitem pro ocelové a měděné trubky:

inteligentní Kompletní výrobní program Mosazná svěrné spojky s vnějším závitem pro ocelové a měděné trubky: Katalog 2011 Kompletní výrobní program Mosazná svěrné spojky s vnějším závitem pro ocelové a měděné trubky: Naše mosazné svěrné spojky jsou k dispozici ve velikostech od DN 15 do DN 50 a jsou vhodné pro

Více

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

Montážní nářadí a pomůcky Ruční nářadí PPN Klíny pro montáž svorek na vodičích AES T - klíč imbus E 5040 Model 5

Montážní nářadí a pomůcky Ruční nářadí PPN Klíny pro montáž svorek na vodičích AES T - klíč imbus E 5040 Model 5 Montážní nářadí a pomůcky Ruční nářadí PPN Klíny pro montáž svorek na vodičích AES T - klíč imbus E 5040 5 67 505 6 67 506 8 67 508 Momentový klíč nastavitelný 50 Nm 131 Nástavec - prodloužení 1503 25

Více

KATALOGOVÝ LIST KM 0039/96b STŘÍŠKY SPIRO Vydání: 8/07 Strana: 1 Stran: 2

KATALOGOVÝ LIST KM 0039/96b STŘÍŠKY SPIRO Vydání: 8/07 Strana: 1 Stran: 2 KATALOGOVÝ LIST KM 0039/96b STŘÍŠKY SPIRO Vydání: 8/07 Strana: 1 Stran: 2 Stříšky spiro (dále jen stříšky) se používají převážně pro odtah vzduchu z prostoru, lze je však použít i pro přívod vzduchu. Jsou

Více

KATALOGOVÝ LIST KM 12 0318a DÍLY KRUHOVÉHO POTRUBÍ Vydání: 3/96 TRUBKOVÉHO Strana: 1 Stran: 6

KATALOGOVÝ LIST KM 12 0318a DÍLY KRUHOVÉHO POTRUBÍ Vydání: 3/96 TRUBKOVÉHO Strana: 1 Stran: 6 KATALOGOVÝ LIST KM 12 0318a DÍLY KRUHOVÉHO POTRUBÍ Vydání: 3/96 TRUBKOVÉHO Strana: 1 Stran: 6 Díly kruhového trubkového potrubí (dále jen díly) se vyrábějí ve velikostech od DN 50 do 225. Používají se

Více

NOVINKY 11-12/2013. 820,10 Kč. 855,90 Kč. 653,20 Kč. 211,10 Kč. obj. číslo: 100-05716. obj. číslo: 100-05804

NOVINKY 11-12/2013. 820,10 Kč. 855,90 Kč. 653,20 Kč. 211,10 Kč. obj. číslo: 100-05716. obj. číslo: 100-05804 Ráčna teleskopická - 72 zubů - výkyvná hlava s manuální aretací - s přepínací páčkou, s vyhazovákem, délka 175-225 mm obj. číslo: 100-05801 587,30 Kč, délka 345-490 mm obj. číslo: 100-05802 960,20 Kč Gola

Více

LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM. 1. Charakteristika výrobku. 2. Použití. 3. Popis výrobku. Technické listy

LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM. 1. Charakteristika výrobku. 2. Použití. 3. Popis výrobku. Technické listy Technické listy LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM 1. Charakteristika výrobku Jedná se o předokenní vnější clonu s krycím boxem látky a vodícími lanky. Je určena do exteriéru, lze ji však použít i v interiéru.

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě universálních motorových pohonů UM 10, UM 20, UM 30 a UM 50. pro vnitřní spínací přístroje

Návod k montáži, obsluze a údržbě universálních motorových pohonů UM 10, UM 20, UM 30 a UM 50. pro vnitřní spínací přístroje Návod k montáži, obsluze a údržbě universálních motorových pohonů UM 10, UM 20, UM 30 a UM 50 pro vnitřní spínací přístroje 1 Universální motorové pohony UM Slouží k dálkovému ovládání spínacích přístrojů

Více

ZÁSADY BEZPEČNOSTI PRÁCE U OBRÁBĚCÍCH STROJŮ NA KOVY

ZÁSADY BEZPEČNOSTI PRÁCE U OBRÁBĚCÍCH STROJŮ NA KOVY Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 ZÁSADY BEZPEČNOSTI PRÁCE U OBRÁBĚCÍCH STROJŮ NA KOVY ČSN EN, univerzální obráběcí stroje a hrotové soustruhy

Více

Návod k údržbě a montáži

Návod k údržbě a montáži Návod k údržbě a montáži Redukční ventily Typ 481/481 HP/481 LP 482/482 HP/482 LP 681 682/682 HP/682 LP CZ 1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 1. Redukční ventil používejte jen: - v souladu s určením, - v

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

Bezpečnostní omezovací termostaty RAK-ST..M Elektromechanické bezpečnostní omezovací termostaty STB dle ČSN EN 14597

Bezpečnostní omezovací termostaty RAK-ST..M Elektromechanické bezpečnostní omezovací termostaty STB dle ČSN EN 14597 1204 Bezpečnostní omezovací termostaty RAK-ST..M Elektromechanické bezpečnostní omezovací termostaty STB dle ČSN EN 14597 Použití Funkce Bezpečnostní omezovač teploty s resetovacím tlačítkem pod šroubovací

Více

Návod k montáži ventilu volby místa DÜRR

Návod k montáži ventilu volby místa DÜRR Návod k montáži ventilu volby místa DÜRR 2003/06 2 Obsah Důležité informace 1. Pokyny...4 1.1 Hodnocení shody...4 1.2 Všeobecné pokyny...4 1.3 Všeobecné bezpečnostní pokyny...4 1.4 Výstražné pokyny a symboly...5

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo XENOS

NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo XENOS CHIRANA DENTAL Vrbovská cesta 17 921 01 Piešťany SLOVENSKO NÁVOD NA POUŽITÍ Stomatologické světlo NÁVOD NA POUŽITÍ Světlo Chirana - Dental, s.r.o. sj_enos _2010_01 2/6 Stomatologické světlo ÚVOD Tento

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník)

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) Toto dekorační svítidlo vyrobené jako tlakový odlitek ze slitiny hliníku a zinku s povrchovou úpravou v barvě titanu nebo hliníku se saténovým

Více

II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 3 1. Objednávkový klíč... 3. III. VŠEOBECNĚ 4 2. Popis... 4. 3. Provedení... 4. 5. Popis funkce... 4 IV.

II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 3 1. Objednávkový klíč... 3. III. VŠEOBECNĚ 4 2. Popis... 4. 3. Provedení... 4. 5. Popis funkce... 4 IV. Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí podstropních ventilátorů. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž, provoz, údržbu a revize. I. OBSAH II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština

INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština CS Verze Verze 06/12 04/14 Ident. Ident. č. č. DIRWIR-BA DIRWIR-BA Návod k montáži a použití s. 2/10 2/12 OBSAH 1. Varování 3 2. Montážní pokyny 4 2.1

Více

Montážní příručka. Vario-Guard

Montážní příručka. Vario-Guard Montážní příručka Montážní příručka podle normy 1317 5 pro zádržný systém vozidel Výrobce: SPIG GmbH & Co. KG Schmelzer Str. 7 66839 Schmelz Spolková republika Německo Dovozce: AGROZET ZS,s.r.o. Šumavská

Více

Čidlo tlakové diference

Čidlo tlakové diference 1 921 Čidlo tlakové diference Pro neutrální a středně korosivní kapaliny a plyny QBE64-DP4 Čidlo tlakové diference je určeno pro měření přetlaku nebo podtlaku a tlakových diferencí v plynech nebo kapalinách

Více

STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY

STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY EGE Trading, s.r.o. byla založena v roce 1997 jako dceřiná společnost EGE, spol. s r.o. České Budějovice. Společnost se specializuje na obchodní, konzultační a poradenskou činnost

Více

Provozní návod Spojka - Osobní automobil Zkušební zařízení pro kontrolu bočního házení Středící trn

Provozní návod Spojka - Osobní automobil Zkušební zařízení pro kontrolu bočního házení Středící trn Obj.č. 4200 080 560 Obsah 1. Předmluva... 1 2. Rozsah dodávky... 2 3.... 2 3.1 Montáž zkušebního zařízení pro kontrolu bočního házení... 3 3.2 Montáž spojkové lamely... 4 3.3 Montáž a nastavení měřících

Více

Systém EPS, svorkovnice MHY 713 Pokyny pro projektování a montáž

Systém EPS, svorkovnice MHY 713 Pokyny pro projektování a montáž 1. ROZSAH POUŽITÍ Systém EPS, svorkovnice MHY 713 Svorkovnice MHY 713 je určena pro připojení automatických hlásičů požáru ITES do požární smyčky (MHG 185, MHG 282, MHG 385, MHG 386, MHG 585 apod.) nebo

Více

SC-C01-20 / SC-C01-30. Solární panel NÁVOD K INSTALACI

SC-C01-20 / SC-C01-30. Solární panel NÁVOD K INSTALACI SC-C01-20 / SC-C01-30 Solární panel NÁVOD K INSTALACI OBSAH 1. Specifikace 2 2. Bezpečnostní pokyny 3 3. Doporučení 4 4. Údržba 6 5. Návod k sestavení 7 2 1. Specifikace Typ SC-20 SC-30 A - délka 1460

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CONTURA DA

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CONTURA DA Výrobce Elmont-invest s.r.o., Jihlavská 2523/36, 591 01 Žďár nad Sázavou Technická specifikace svítidel Venkovní LED svítidla řady Contura DA se používají k osvětlení vozovek, parkovišť a ostatních komunikací

Více

Postupy spojování PVC-O a PE

Postupy spojování PVC-O a PE Postupy spojování PVC-O a PE V tomto článku jsou uvedeny rozdíly mezi výrobou push-fit spojů trubek z PVC-O a tupými tavnými svary vyžadovanými u PE trubek. Postupy spojování trubek z PVC-O Spojení se

Více