NÁVOD K OBSLUZE Obj.č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE Obj.č.:"

Transkript

1 1 NÁVOD K OBSLUZE Obj.č.: Tento zdvojený přehrávač představuje špičkový výrobek. Je určen pro přehrávání jen audio disků. Je napájen elektrické sítě. Má výstupy pro tvar audio signálu jak v analogovém tak i digitálním tvaru. Lze na jeho výstupy připojit mixážní pult nebo předzesilovač. V tomto CD přehrávači je zabudováno velmi mnoho komfortních funkcí jako např. přehrávání ve smyčce, přesné vyhledávání místa v záznamu, možnost ovládání CD přehrávače z mixážního pultu a mnoho dalších funkcí. Parametry zpracování zvuku jsou na velmi vysoké úrovni.

2 2 1. ÚVOD Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup přístroje Mc CRYPT Doppel-CD-Player model DJ S tímto přístrojem jste obdrželi výrobek, který byl vyroben podle nejnovějšího stavu techniky. Tento výrobek splňuje všechna platná doporučení evropských a národních norem a směrnic. Jednotnost výrobku byla prokázána, odpovídající prohlášení a podklady jsou uloženy u výrobce přístroje. Pro zachování dobrého stavu přístroje a pro zajištění jeho bezpečného provozu je nutno, aby si uživatel pozorně přečetl tento Návod k obsluze! Všechny zde uvedené firemní značky a označení na přístroji jsou ochranné značky, které jsou ve vlastnictví výrobce tohoto CD - přehrávače. Všechna práva pro používání výrobku jsou vyhrazena. 2. ÚČEL A URČENÍ POUŽITÍ U CD přehrávače McCRYPT model DJ se jedná o poloprofesionální CD- přehrávač. Tento CD-přehrávač je určen pro přehrávání standartních audio CD disků v domácím soukromém prostředí a také pro poloprofesionální použití. Výstupní audio signál o nízké úrovni musí být přiveden na externí předzesilovač a potom přiveden do externího výkonového zesilovače (případně může být tento audio signál přiveden z předzesilovače na mixážní pult). Tento CD-přehrávač není vůbec vhodný pro přímé připojení k reproduktorům. CD-přehrávač se skládá z ovládací jednotky a dvojí pohonné a snímací mechaniky. Obě jednotky mohou být provozovány jen ve vzájemném propojení. Jiné používání tohoto ĆD-přehrávače, než je popsáno v předchozích odstavcích, může vést k poškození přístroje a přitom následně může vzniknout nebezpečí jako např. požár, elektrický zkrat nebo nebezpečí ohrožení života úderem elektrického proudu. Vlastní přístroj nesmí být vůbec konstrukčně nebo i jinak měněn a přestavován. Jeho pouzdro nesmí být otvíráno! Je nutno bezpodmínečně dodržovat všechna bezpečnostní upozornění! 3. VLASTNOSTI CD - PŘEHRÁVAČE Dvojitá snímací mechanika Sestavená ovládací jednotka 8 násobné vzorkování po 1 Bitu D/A měnič (digitálně /analogový měnič) Protiotřesové upevnění mechaniky v pouzdru Mechanické oddělené funkce tlačítek pro skoky v jednotlivých titulech a pro vyhledávání titulů skladeb Automatické vypínání mechaniky na konci záznamu z CD disku Možnost vestavby 19 palcové zásuvky pro vložení CD disků Nastavení přesnosti regulace rychlosti v rozmezí ± 4 %, ± 8 %,± 16 % LOOP funkce (smyčka stálého opakování přehrávání určitého úseku záznamu) RELAY funkce (automatické přepnutí přehrávání mezi oběma CD-mechanikami) Přesné vyhledávání jednotlivých titulů na CD disku co nejpřesnější rozpoznání a vyhledání daného místa v záznamu na CD disku) Analogový nebo digitální výstup Funkce pozvolného automatického startu mechaniky pro přehrávání CD disku z mixážního pultu

3 3 4. ROZSAH DODÁVKY Ovládací jednotka Jednotka pohonných mechanik 2 x Stereo cinch kabel 1 x propojovací kabel mezi systémy 2 x kabelů s konektory pro pozvolné nastartování pohonných mechanik Elektrický přívodní napájecí kabel Návod k obsluze 5. VÝZNAM JEDNOTLIVÝCH ZNAČEK Symbol blesku v trojúhelníku upozorňuje uživatele přístroje na možnost vzniku nebezpečí ohrožení jeho zdraví např. životu nebezpečným úderem elektrického proudu! Vykřičník v trojúhelníku upozorňuje uživatele na možnost vzniku nebezpečí při zacházení, provozu nebo obsluze CD- přehrávače. Symbol lidské ruky upozorňuje uživatele na důležité tipy a doplňující poznámky pro používání CD- přehrávače. 6. BEZPEČNOSTNÍ A VÝSTRAŽNÁ UPOZORNĚNÍ U škod, které vznikly při zanedbání pokynů,uvedených v tomto Návodu k obsluze, zaniká jakýkoliv nárok na záruku přístroje. Za následné škody nepřejímáme žádné závazky. U věcných škod a u škod na zdraví osob, které vzniknou při nepřiměřeném zacházení s přístrojem nebo při zanedbání bezpečnostních upozornění, nepřejímáme žádné povinnosti! V těchto případech zcela zaniká každý požadavek na záruku přístroje. Z bezpečnostních důvodů a z důvodů všeobecně platných (CE) není dovoleno provádět jakoukoliv vlastoruční přestavbu přístroje nebo jeho jakoukoliv změnu. CD - přehrávač se smí používat jen v uzavřených a suchých prostorách. CDpřehrávač se nesmí používat v blízkosti vody nebo vodovodních zařízení jako např. v koupelnách, nebo také v blízkosti bazénů apod. CD- přehrávač nesmí být vystaven při provozu vlivu vysokých teplot ( teplotě menší než 5 C / teplotě nad + 35 C). Přístroj nesmí být nikdy vystaven vlivu silných vibrací nebo vlivu velkého mechanického zatížení.. V žádném případě nevystavujte CD - přehrávač vlivu vysoké vlhkosti jako např. stříkající nebo kapající vodě, dešti apod.

4 4 Na horní plochu pouzdra CD - přehrávače nikdy nestavte žádné nádoby s vodou nebo jinou tekutinou jako např. vázy s vodou apod. Také je naprosto nepřípustné umísťovat nádoby s vodou do bezprostřední blízkosti pouzdra přístroje. Tyto nádoby se mohou převrhnout a tím může vniknout dovnitř pouzdra přístroje voda.. Rovněž nemanipulujte s vodu ( přelévání vody a pod) nad přístrojem. Na plochu přístroje nepokládejte žádné předměty jako např. kovové drobné mince, kancelářské sponky apod. Tyto předmět by mohly vniknout dovnitř pouzdra přístroje a tím vyvolat velké nebezpečí jako např. požár nebo životu nebezpečný úder elektrickým proudem. Jestliže by se však stalo, že dovnitř přístroje vnikla voda, nebo jiná tekutina, tak neprodleně vytáhněte elektrický napájecí kabel ze zásuvky elektrické sítě a obraťte se na nějakého autorizovaného elektrotechnického odborníka. CD-přehrávač je zařazen do třídy II elektrické ochrany. Jako napájecí zdroj pro CD-přehrávač je určena elektrické veřejná síť o napětí 230 V ~/ 50 Hz. Nikdy se nepokoušejte napájet CD-přehrávač jinou velikostí elektrického napětí, než je stanoveno. Při vysunování zástrčky elektrického napájecího kabelu ze zásuvky elektrické sítě nikdy netahejte za vlastní kabel, ale uchopte rukou pouze plochu na vlastní zástrčce kabelu. Nikdy nemanipulujte mokrýma nebo vlhkýma rukama se zástrčkou přívodního elektrického napájecího kabelu (nezasunujte nebo nevytahujte zástrčku elektrického napájecího kabelu z elektrické zásuvky). Vždy vytáhněte zástrčku elektrického přívodního kabelu ze zásuvky elektrické sítě: - před zahájení čistění CD přehrávače - za bouřky - jestliže nebudete CD-přehrávač používat delší dobu (déle než 1 týden) Elektrické přístroje nepatří do rukou dětí. Při provozu CD přehrávače v přítomnosti dětí zvyšte svou pozornost. Děti si ještě neuvědomují nebezpečí, které by mohlo vzniknout při nesprávném zacházení s přístrojem. Mimo jiné se většinou menší dětí mohou pokusit zastrčit dovnitř přístroje nějaké předměty. Právě přitom může vzniknout nebezpečí ohrožení života dětí úderem elektrického proudu. Nikdy neprovozujte CD-přehrávač bez dozoru! Nikdy nestavte CD přehrávač na nestabilní nebo vratkou plochu. Mohlo by tím dojít k pádu přístroje na podlahu a přitom by mohlo také dojít ke zranění přítomné osoby nebo by se mohl pádem poškodit vlastní přístroj. Použijete-li nějakou odkládací poličku, tak dejte pozor, aby stála na podložce rovně a také aby byla vhodná pro přenášení přístroje. Při postavení přístroje na nerovnou nebo kývající se podložku nebo když polička při přenášení praskne, tak se může stát, že přitom dojde k převržení CD-přehrávače nebo jeho vypadnutí a rovněž i zde může přitom dojít ke zranění osoby.

5 5 Při otevření krytu přístroje nebo při odmontování některé jeho částí ( mimo ty části přístroje, které lze snadno oddělit rukou) mohou být odhaleny elektrické obvody, které jsou pod elektrickým napětím. Mohou to být také přípojné elektrické body, které jsou pod napětím. Jestliže je nevyhnutelné otevřít pouzdro CD-přehrávače před nastavením obvodů přístroje nebo před údržbou nebo před prvním uvedením přístroje do provozu nebo při výměně dílů přístroje nebo celé stavební skupiny, tak musí být přístroj dvoupólově odpojen od všech zdrojů elektrického napětí. Jestliže je však nutno při údržbových pracích nebo při opravě přístroje pracovat při odkrytém a otevřeném pouzdru přístroje, tak tyto práce smí provádět pouze autorizovaný elektrotechnický odborník, který je seznámen s nebezpečím při práci na elektrických přístrojích a zařízeních a je seznámen se všemi platnými bezpečnostními předpisy. V CD-přehrávači je zabudován zdroj laserového v paprsku třídy 1. Proto nikdy neotvírejte pouzdro přístroje. Seřizovací nebo údržbové práce a případné opravy přenechte autorizovanému odbornému elektrotechnickému pracovníkovi, který má potřebné odborné znalosti a znalosti bezpečnostních předpisů. Jakékoli neodborné zásahy do přístroje většinou mají za následek nebezpečné vyzařování laserového paprsku do okolního volného prostoru. Na zadní stěně CD přehrávače a uvnitř zásuvky pro vkládání CD disku je umístěn stínící kryt proti vyzařování laserového paprsku ven z přístroje. Proto tento ochranný kryt nikdy z přístroje neodstraňujte. Nepokoušejte se otvírat pouzdro přístroje a proniknout dovnitř přístroje. Nikdy se nedívejte do zdroje laserového paprsku. Mohlo by přitom dojít k těžkému poškození Vašeho zrakového orgánu! Když přenesete CD-přehrávač ze studené místnosti do teplé místnosti, tak jej nikdy ihned nepřipojujte k elektrické síti a nezapínejte jej do provozu. Přitom by mohla zkondenzovaná voda uvnitř přístroje za určitých nepříznivých okolností způsobit poškození CD přehrávače nebo by mohlo vzniknout nebezpečí úderu elektrickým proudem. Nechte proto delší dobu přístroj mimo provoz tak, až přejme teplotu místnosti. Počkejte, až se uvnitř přístroje zkondenzovaná voda vypaří. Tento proces může trvat jednu hodinu. Na plochu přístroje nebo do jeho blízkosti nestavte žádný zdroj otevřeného ohně jako např. zapálenou svíčku Nikdy nestavte CD-přehrávač na měkkou podložku jako např. na koberec nebo na postel. Nezakrývejte na pouzdru přístroje větrací otvory. Cirkulace vzduchu okolo pouzdra nesmí být omezena nějakými předměty jako např. novinami, časopisy nějakými textilními přikrývkami, záclonami apod. Omezená cirkulace vzduchu způsobuje nedostatečný odvod tepla z vnitřku přístroje a může dokonce dojit po delší době k přehřátí přístroje. Používejte CD přehrávač pouze ve vhodném klimatu, ne v tropickém podnebí. Všechny osoby, které obsluhují, instalují, sestavují nebo uvádějí přístroj do provozu anebo provádějí na něm údržbu, musí mít k těmto pracím potřebné vzdělání a kvalifikaci a přitom musí zachovávat všechna bezpečnostní upozornění, obsažená v tomto Návodu k použití. Elektrický přívodní kabel, který je poškozený si nechte vyměnit elektrotechnickým odborným pracovníkem. Jinak je zde nebezpečí úrazu úderem elektrického proudu s případným následkem smrti. Obalový materiál od CD přehrávače nenechávejte volně ležet, neboť se mohl stát

6 6 pro děti nebezpečnou hračkou. Provoz CD-přehrávače může být rušen od rozhlasového přijímače nebo od televizního přijímače. Proto nestavte CD přehrávač do jejich bezprostřední blízkosti, ale umístěte jej do bezpečné vzdálenosti. V živnostenských zařízeních je nutno bezpodmínečně dodržovat všechny platné bezpečnostní předpisy pro práci na elektrických zařízeních a ostatní předpisy, týkající se ochrany zdraví a bezpečnosti při práci. Jestliže nebudete mít jasno ohledně správného připojení přístroje nebo budete-li mít nějaké otázky, které nebyly vysvětleny v průběhu Návodu k obsluze, tak se obraťte o radu na zákaznickou technickou službu nebo si vyhledejte nějakého autorizovaného elektrotechnického odborníka. Rovněž se poraďte s nějakým elektrotechnickým odborníkem, jestliže budete mít nějaké pochybnosti ohledně správného provozu CD přehrávače nebo jeho bezpečného provozu. 7. PŘÍPOJNÉ A OBSLUHOVACÍ PRVKY Ovládací jednotka přední strana Ovládací jednotka zadní strana Mechaniky pro CD disky na jednotce mechanik CD- přehrávače přední panel Mechaniky pro CD disky na jednotce mechanik CD- přehrávače zadní strana

7 7 Tlačítka pro ovládání mechaniky pro CD disk č. 1 a pro CD disk č. 2 jsou naprosto shodné. Pro zlepšení přehlednosti popisu funkcí tlačítek a dalších ovládacích prvků v Návodu k obsluze bude v dalším textu vysvětlena funkce tlačítek a jiných ovládacích prvků vždy jen pro mechaniku CD disku č.1 Ovládací jednotka pro přehrávání CD disku č.1 (DISK 1) Levá polovina přední strany ovládací jednotky slouží ke kontrole a ovládání levé části CD přehrávače pro disk č.1 Ovládací jednotka pro přehrávání CD disku č.2 (DISK 2) Pravá polovina přední strany ovládací jednotky slouží ke kontrole a ovládání pravé části CD přehrávače pro disk č.2 Zobrazení naleznete na vyklápěcí straně. Ovládací jednotka : 1 Ovládací otočné kolečko (Shutle) Funguje při přehrávání záznamu z CD disku: Otáčením tohoto kolečka můžete zrychlit právě probíhající přehrávání záznamu v dopředném nebo ve zpětném směru. Při otáčení kolečka vpravo ( FDW + ) se bude právě probíhající přehrávání záznamu zrychlovat v dopředném směru. Při otáčení kolečkem vlevo REV se bude probíhají přehrávání záznamu vracet zpět a zrychlovat. Velikost změny rychlosti bude záviset na tom jak daleko bude ovládací kolečko potočeno od základní polohy vlevo nebo vpravo. Funkce ovládacího kolečka v módu pauza: Jestliže budeme tímto kolečkem otáčet v době pauzy, tak tím uvedeme CD přehrávač do módu stálého opakování přehrávání krátkého úseku záznamu z CD disku Tím je značně ulehčeno vyhledávání určitého místa v záznamu. 1a JOG Ovládací otočné kolečko pro krátkodobou změnu rychlosti přehrávání Funkce zatlačovacího kolečka při přehrávání: Tímto nastavovacím kolečkem můžete zvýšit rychlost přehrávání záznamu z CD disku o +/- 16 %. Kolečkem otáčejte ve směru pohybu hodinových ručiček, tím zvyšujete rychlost přehrávání.. Při potáčení kolečkem proti pohybu hodinových ručiček rychlost přehrávání zmenšujete. Jakmile však přestanete tímto kolečkem pohybovat, tak se rychlost přehrávání záznamu vrátí zpět na původní normální přehrávací rychlosti záznamu. Funkce ovládacího kolečka v módu pauza: Jestliže budeme tímto kolečkem otáčet v době pauzy, tak tím uvedeme CD přehrávač do módu stálého opakování přehrávání krátkého úseku záznamu z CD disku. Tím se můžete pohybovat vpřed nebo vzad po malých krocích uvnitř jednoho titulu ( jedné skladby) Rovněž je tím usnadněno vyhledávání jednoho určitého místa ve skladbě např. pro přesný střih. Ovšem rychlost při vyhledávání určitého místa uvnitř jednoho titulu bude záviset na tom, jak rychle budete tímto kolečkem otáčet.vlevo nebo vpravo.

8 8 2 LCD displej LCD displej (z tekutých krystalů) ukazuje nejdůležitější nastavení, která byla na CD přehrávači provedena a také data ohledně přehrávání záznamu (číslo titulu, uplynulý čas přehrávání záznamu apod.). 3 Posuvný regulátor rychlosti Tímto posuvným regulátorem lze změnit rychlost přehrávání a nastavit ji na stálou určitou hodnotu. Posuňte posuvným regulátor dolů směrem k dolní koncové poloze (poloha +), tím zvýšíte rychlost přehrávání záznamu. Jestliže posunete posuvný regulátor nahoru směrem k horní koncové poloze (poloha - ), tak tím zmenšíte rychlost přehrávání záznamu. Při posunutí posuvného regulátoru do střední polohy uslyšíte jemné lupnutí. V této poloze je přehrávání záznamu prováděno při standartní rychlosti a výšky nebo hloubky tónů zní ve skutečné poloze tak, jak zněly při provádění trvalého záznamu na CD disk. Nastavení rychlosti tímto posuvným regulátorem lze provést bez ohledu na to, zda je CD disk vložen do zásuvky CD. přehrávače nebo v zásuvce není žádný CD disk. Nastavená rychlost přehrávání záznamu zůstává zachována a nezmění se po případné výměně CD disku v CD přehrávači. Posuvný regulátor pro změnu rychlosti přehrávání záznamu bude účinkovat jen potom, až bude zapnuto tlačítko PITCH. Maximální docílená změna rychlosti vyjádřená v procentech standartní rychlosti přehrávání záznamu bude dána nastavením tlačítka Pitch - %. 4 LOOP - IN - tlačítko (tlačítko pro nastartování funkce smyčky) Po stisknutí tohoto tlačítka vložíte do přehrávání záznamu počáteční bod, od kterého bude začínat přehrávání ve smyčce. Podrobný popis funkce LOOP (smyčka) naleznete v dalším textu Přehrávání záznamu z CD disku ve smyčce. 5 OPEN / CLOSE (otevření / zavření zásuvky pro vložení CD disku) Pomocí tohoto tlačítka se ovládá otevření a zavření zásuvky pro vložení C D disku Jestliže se bude nacházet CD přehrávač v módu přehrávání záznamu z CD disku, pak nelze tuto zásuvku tlačítkem OPEN / CLOSE otevřít během přehrávání tlačítko Po každém stisknutí tlačítka +10 je možno přeskočit na záznamu ve vloženém CD disku vždy jen 10 titulů. Příklad: CD přehrávač se nachází právě u 4. titulu. Po stisknutí tlačítka +10 se přesunete na titul č.14. po dalším stisknutí tlačítka +10 se přesunete na titul č. 24. Jestliže však na záznamu v CD disku titul č. 24 neexistuje, tak se přesunete po tomto stisknutí tlačítka zpět na titul č SGL / CTN tlačítko Po stisknutí tohoto tlačítka se přepíná provoz CD-přehrávače mezi přehráváním jednoho titulu (SINGLE) a spojitým přehráváním (CONTINOUS) řádného sledu skladeb za sebou v takovém pořadí, v jakém jsou na CD disku zaznamenány. Při provozu CD přehrávače v módu (SINGLE) svítí na LC displeji i přístroje nápis SINGLE. Spojité přehrávání (Continous) : Všechny tituly na záznamu budou přehrávány postupně za sebou. Přehrávání v módu Single Přístroj přehraje jen jeden titul a přejde automaticky na začátek dalšího titulu a současně do módu Pauza.

9 9 Ihned po zapnutí se CD přehrávač bude automaticky nacházet v módu přehrávání Continous 8 Tlačítko PITCH - % (procentuální zvýšení rychlosti přehrávání) Pomocí tohoto tlačítka je možno zvýšit standartní rychlost při přehrávání procentuálně o 4% nebo o 8 % nebo o 16 %. Přitom bude na LC displeji svítit LED dioda 4, 8 nebo TIME tlačítko ( druhy doby přehrávaného záznamu) Po krátkém stisknutí tlačítka se přepínáte mezi dvěma různými časovými údaji ohledně doby přehrávání záznamu z CD disku., což je zobrazování na LC displeji. Pro Vaši informaci ohledně různého druhu doby přehrávaného záznamu máte k dispozici: Doba, která zbývá do konce právě přehrávaného titulu na záznamu z CD disku. Na LC displeji se objeví nápis REST (=zbytek) Doba, která uplynula při přehrávání titulu od jeho začátku až do stisknutí tlačítka. Celková doba přehrávání záznamu, která zbývá od stisknutí tlačítka do konce všech titulů na vloženém CD disku do CD přehrávače. Na LC displeji přístroje se objeví nápis TOTAL REMAIN (=celkový zbytek). 10 Tlačítka a pro skoky mezi tituly v záznamu na CD disku Pomocí těchto dvou tlačítek můžete si zvolit libovolný titul v záznamu na CD disku. Po stisknutí a podržení tlačítka ve stisknuté poloze budou skoky přes jednotlivé tituly pokračovat dál až do úplného konce záznamu na CD disku. - skoky ve zpětném směru = skoky v dopředném směru 11 Tlačítko LOOP OUT ( smyčka vypnuto) Po stisknutí tlačítka se bude přehrávat tento titul od začátku až do vloženého bodu právě přehrávaného titulu (po stisknutí tohoto tlačítka). Současně se nastartuje funkce smyčky pro stálé opakování přehrávání tohoto titulu od začátku až do vloženého bodu. Po novém stisknutí tohoto tlačítka se zruší funkce smyčky přehrávání. Podrobný popis funkce LOOP (smyčka) naleznete v textu Přehrávání záznamu z CD disku ve smyčce. 12 Tlačítko RELAY (přepínání) Tímto tlačítkem se zapíná nebo vypíná funkce přepínání. Při zapnuté funkci svítí nad tlačítkem LED dioda. Podrobný popis funkce Relay najdete v článku RELAY (přepínání). 13 tlačítko PITCH Tímto tlačítkem se zapíná funkce Pitch a současně je uveden do činnosti posuvný regulátor (3) pro plynulé nastavení velikosti rychlosti přehrávání záznamu. Při zapnuté funkci Pitch svítí nad tlačítkem LED dioda.

10 10 14 Tlačítko PITCH BEND Tímto tlačítkem se stupňovitě zmenšuje nebo zvyšuje rychlost přehrávání záznamu až o 16 %. Tlačítko Pitch Bend (-) Tlačítko Pitch Bend (+) Zmenšuje se rychlost přehrávání záznamu z CD disku Zvyšuje se rychlost přehrávání záznamu z CD disku 15 Vyhledávací tlačítka, SEARCH (vyhledávání) Pomocí těchto tlačítek se můžete pohybovat uvnitř záznamu v právě přehrávaném titulu.z CD disku a zvolit si v něm určité místo. Jestliže však některé z těchto tlačítek stisknete jen krátce, potom bude uskutečněn jen menší skok v titulu. Když však stisknete jedno z těchto tlačítek a podržíte je stisknuto po delší dobu, tak se zrychlí vyhledávání (skákání) místa v titulu. Vyhledávání (skoky) ve zpětném směru v titulu Vyhledávání (skoky) v dopředném směru v titulu 16 Tlačítko RELOOP Po stisknutí tohoto tlačítka bude z paměti přístroje vyvolána funkce přehrávání záznamu ve smyčce. Pro zrušení této funkci musí být stisknuto tlačítko LOOP OUT. Podrobný popis aktivace a vypínání funkce LOOP najdete v textu LOOP tlačítko pro nastartování funkce smyčky 17 Tlačítko WIEDERGABE / PAUZA ( = přehrávání / pauza) Tímto tlačítkem se nastartuje přehrávání záznamu z vloženého CD disku, případně se vloží do probíhajícího přehrávání pauza. V módu přehrávání bude stále svítit vedle tlačítka Wiedergabe / Pauze zelená LED dioda. V módu pauza bude tato zelená LED dioda blikat. 18 Střihové tlačítko ( CUE ) Funkce střihového tlačítka v průběhu přehrávání: Jestliže stisknete střihové tlačítko v průběhu přehrávání záznamu z CD disku, tak se CDpřehrávač vrátí na začátek právě přehrávané skladby nebo titulu a nebo se případně přemístí do předtím vloženého bodu ve skladbě a ihned nato přejde do módu Pauza. Funkce střihového tlačítka v módu Pauza : Jestliže bude stisknuto a podrženo střihové tlačítko, zatímco se CD-přehrávač bude nacházet v modu Pauza, pak může nastat přeslech. Po uvolnění stisknutého střihového tlačítka se CD-přehrávač vrátí zpět na začátek skladby nebo případně do střihového bodu (tedy bodu, který jste dříve do skladby vložili pro případné použití módu přehrávání dílčí části skladby). Přesný popis činnosti střihové funkce naleznete v článku Střihové tlačítko ( CUE ) 19 Konektor pro systémové propojení na ovládací jednotce na CD - přehrávači Přes tento konektor budou přenášena data mezi jednotkou mechaniky pro CD disky a ovládací jednotkou CD-přehrávače. 20 Konektor - CONTROL START (Faderstart) - ( ovládání start ; pozvolné startování)

11 11 Konektor Control - start (Faderstart) umožňuje dálkové ovládání CD- přehrávače z mixážního pultu.( ovšem za předpokladu, že mixážní pult má příslušné vybavení pro ovládání této funkce na CD přehrávači) Konektor CONTROL START UNIT 1 je propojen s ovládací jednotkou pro CD disk č.1 (DISC 1) Konektor CONTROL START UNIT 2 je propojen s ovládací jednotkou pro CD disk č.2 (DISC 2) Jednotka mechaniky pro CD disk: 21 Zásuvka č. 2 pro vložení CD disku Toto je zásuvka pro vložení CD disku č. 2 do CD přehrávače.(disc 2 mechaniky pro CD disk) 22 Tlačítko OPEN / CLOSE pro otevírání a zavírání zásuvky č. 2 pro vložení CD disku do mechaniky č.2 Tímto tlačítkem se ovládá otevírání a zavírání zásuvky č. 2 mechaniky (DISC 2) vložení CD disku do CD přehrávače. V případě, že se bude nacházet CD přehrávač v módu pro přehrávání záznamu z CD disku (tedy právě probíhá přehrávání záznamu z CD disku), tak zásuvku pro vložení CD disku do CD- přehrávače nelze tlačítkem OPEN / CLOSE otevřít. 23 Zásuvka č. 1 pro vložení CD disku do CD přehrávače Tato zásuvka slouží pro vkládání CD disku do mechanicky č. 1 CD přehrávače (DOSC 1). 24 Tlačítko OPEN / CLOSE pro otevírání a zavírání zásuvky č. 1 pro vložení CD disku do mechaniky č.1 Tímto tlačítkem se ovládá otevírání a zavírání zásuvky č. 1 mechaniky (DISC 1) vložení CD disku do CD přehrávače. V případě, že se bude nacházet CD přehrávač v módu pro přehrávání záznamu z CD disku právě probíhá přehrávání záznamu z CD disku), tak zásuvku pro vložení CD disku do CD- přehrávače nelze tlačítkem OPEN / CLOSE otevřít. 25 Tlačítko síťového vypínače Ein / AUS ( zap / vyp) POWER Tímto vypínačem se dvojitý CD-přehrávač zapíná do provozu nebo se vypíná z provozu. CD přehrávač je zapnut do provozu, jestliže je tlačítko síťového vypínače stlačeno. Po zapnutí CD přehrávače do provozu se nad tímto tlačítkem rozsvítí ukazatel provozního stavu přístroje. 26 Konektor pro systémové propojení na ovládací jednotce CD-přehrávače Propojte tento konektor speciálním kabelem pro přenos s ovládacích povelů (je obsažen v dodávce přístroje) s konektorem 19 na ovládací jednotce CD přehrávače. 27 Konektor pro připojení střídavého síťového napájecího napětí AC input Do tohoto konektoru zapojte elektrický napájecí kabel (je obsažen v dodávce přístroje).

12 12 28 Výstupní konektor DIGITAL OUT Na tomto konektoru se bude nacházet audio signál v digitální formě, přivedený z mechaniky č.1 CD-přehrávače. K tomuto výstupnímu konektoru může být např. připojen digitální audio vstup z předzesilovače. 29 Výstupní zdířka AUDIO OUT R & L Na této zdířce v provedení cinch se bude nacházet v analogovém tvaru levý a pravý kanál audio signálu z mechaniky č. 1 CD přehrávače. K této zdířce je možno připojit audio vstup mixážního pultu nebo předzesilovače. Červená zdířka Cinch Bílá zdířka Cinch Výstup pravého kanálu audio signálu Výstup levého kanálu audio signálu 30 Výstupní zdířka digitálního signálu Na této zdířce v klasickém provedení se bude nacházet v digitální formě levý a pravý kanál audio signálu z mechaniky č. 2 CD přehrávače. K této zdířce je možno připojit digitální audio vstup mixážního pultu nebo předzesilovače. 31 Výstupní zdířka ADIO OUT R& L v provedení cinch Na kontaktech této zdířky v provedení cinch se bude nacházet v analogovém tvaru levý a pravý kanál audio signálu z mechaniky č. 2 CD přehrávače. K této zdířce je možno připojit audio vstup mixážního pultu nebo předzesilovače. Červená zdířka Cinch Bílá zdířka Cinch Výstup pravého kanálu audio signálu Výstup levého kanálu audio signálu LC Displej: A D stopy, minuty, sekundy, základní zobrazené údaje a zobrazení dalších informací Na tomto displeji budou zobrazovány aktuální data o CD disku jako jeho poloha a další časové údaje. Dále budou na LCD displeji zobrazeny další hlášení: OPEN Zásuvka pro vložení CD disků je otevřena CLOSE Zásuvka pro vložení CD disků je zavřena no disc Do zásuvky pro vložení CD disku nebyl vložen žádný CD disk nebo vložený disk nebyl identifikován read Právě již byl vložen do zásuvky nějaký disk E Ukazatel dat ve formě sloupců Zde mimo ukázání časových údajů v digitální formě budou navíc zobrazeny tyto údaje ve formě sloupcového diagramu. Zobrazení těchto údajů je závislé na právě aktivním zobrazovacím módu pro LC displej (ukazování doby přehrávaného titulu, celková doba

13 13 potřebná pro přehrání celého vloženého disku nebo uplynulá dílčí doba od přehrání začátku titulu až ku právě aktuálnímu času), 15 sekund před koncem právě přehrávaného titulu začne blikat ukazatel sloupcového diagramu. F SINGLE Tento symbol se objeví na LC displeji ihned potom, co jste si zvolili mód přehrávání jen jednoho titulu ze záznamu na disku. G PITCH ukazatel Zde se na LC displeji budou ukazovat aktuální změny času BPM (= Beats per Minut), které budou odpovídat probíhajícím aktuálním změnám časovým dat při právě přehrávaném titulu ze záznamu na vloženém disku. Velikost ukazování těchto časových změn je závislé na nastavení posuvného regulátoru rychlosti přehrávání záznamu. H REMAIN (=zbytek) Na tom to místě bude svítit symbol, když bude ukazován čas, který zbývá do konce přehrávání daného titulu. SESTAVA / MONTÁŽ PŘÍSTROJE Dvojitý CD-přehrávač je možné postavit na stůl jako stolní přístroj nebo je vhodný pro vestavbu do nějakého pouzdra o šířce 19 palců (= 483 mm). Při sestavě přístrojů případně při jejich montáži pro spolupráci s jinými komponenty dbejte na to, aby všechny přístroje byly dostatečně odvětrávány. Nikdy nestavte přístroj na měkkou podložku jako např. na koberec nebo na postel apod. Mimo to, nesmí odvětrávání přístrojů zabraňovat různé předměty jako např. noviny, časopisy, různé pokrývky, záclony apod. Tyto předměty, které zabraňují odbodu tepla z pouzder přístrojů mohou tím způsobit jejich přehřátí (nebezpečí vzniku požáru). Při vestavbě přístroje do nějakého vhodného pouzdra je požadováno zajistit přídavné odvětrávání tepla z tohoto pouzdra, jinak by se mohl vlastní přístroj v tomto pouzdru přehřát. Do těla vlastního přístroje nevyvrtávejte žádné otvory nebo nezašroubovávejte žádné šrouby pro upevnění přístroje do pouzdra, neboť těmito zásahy můžete přistroj poškodit a negativně ovlivnit bezpečnost jeho provozu! Provozujte jednotku mechaniky CD-přehrávače jen ve vodorovné poloze, jinak nebude tato mechanika správně fungovat. Jestliže nebude zachována tato podmínka pro správný provoz mechaniky, tak to může mít za následek, že může dojít k poškození vloženého disku nebo za určitých nepříznivých okolností i poškození této mechaniky přístroje. Dbejte na to, aby elektrický přívodní kabel k přístroji nebyl nikde přiskřípnut nebo poškozen o ostrou hranu nějakého předmětu. Pokládejte tento kabel vždy tak, aby nikdo nemohl o něj zakopnout nebo aby se do něj nějak nezapletl (v případě pověšení kabelu do prostoru místnosti). Může přitom dojít ke zranění osob! Při výběru stanoviště pro přístroj dbejte na to, aby místo nebylo vystaveno přímému slunečnímu záření. Dále se musíte vyhýbat takovým místům, na kterých se vyskytují silné vibrace, prach, horko, nízká teplota a vlhkost. Do těchto míst v žádném případě CD-přehrávač neumísťujte!

14 14 V bezprostřední blízkosti dvojitého CD přehrávače se nesmí nacházet žádné přístroje se silným elektromagnetickým nebo magnetickým polem jako např. transformátory, elektrické motory, bezšňůrové telefony, mobilní telefony, počítače, reproduktory apod., neboť mohou negativně ovlivnit jeho provoz. Nelze také vyloučit možnost, že bude tento dvojitý CD-přehrávač rušen od rozhlasového přijímače nebo televizního přijímače. Proto zachovávejte dostatečnou vzdálenost CD přehrávače od těchto přístrojů. Vzhledem k nesčetným druhům laků a politur, které jsou používány na povrchovou úpravu nábytku nelze vyloučit, že může dojít poškození jejich povrchu opěrnými nožkami CD-přehrávače v případě, že na ně bude postaven. Chcete-li postavit CD přehrávač na Váš nábytek a zabránit přitom poškození laku nebo politury povrchu nábytku, tak přehrávač postavte na vhodnou ochrannou podložku. Používání CD přehrávače jako stolní přístroj: Postavte jednotku mechaniky a ovládací jednotku CD-přehrávače na rovnou a vodorovnou plochu stolu. Ovládací jednotka je pro postavení na stůl vybavena na zadní stěně opěrkami. Rovněž jednotka mechaniky má opěrky pro postavení na vodorovnou plochu, které jsou umístěny na spodní stěně pouzdra přístroje. Používání CD přehrávače umístěného ve vhodné skříňce nebo na poličce: Jednotku mechaniky a ovládací jednotku dvojitého CD přehrávače lze umístit do pouzdra o rozměru 19 palců (= 435 mm). Doporučujeme, aby pouzdra pro tyto jednotky CDpřehrávače bylo možno otvírat na obou stranách. Jinak by bylo dost problematické nejen tyto přístroje umístit do těchto skříněk, ale bylo by i dost obtížné provést jejich vzájemné propojení. Na čelní stěně ovládací jednotky a jednotky mechaniky se nacházejí otvory, určené pro jejich upevnění do vhodných skříněk. K tělu skříněk připevněte ovládací jednotku a jednotku mechaniky dojitého CD přehrávače vždy čtyřmi šrouby o velikosti M 6. Připevnění jednotky (ovládací jednotky i jednotky mechaniky) ke skřínce jen čelní stěnou pomocí těchto čtyř šroubů M 6 není dostatečně mechanicky zabezpečené. Proto musí být tyto jednotky ještě navíc připevněny ke skříňkám přiměřeným způsobem a to upevněním jejich kolejniček, které se nacházejí na jejich spodních stěnách a na jejich bočních stěnách. Pro provedení tohoto přídavného upevnění komponentů CD přehrávače ke stěnám skříněk lze využít nabídky od různých výrobců poliček, skříněk a pouzder. PROPOJENÍ KOMPONENTŮ DVOJITÉHO CD - PŘEHRÁVAČE Příklad propojení: Ovládací jednotka Jednotka mechanik Mixážní pult

15 15 Před zahájením na propojovacích pracích nejprve odpojte od elektrické napájecí sítě (vytáhněte všechny zástrčky přívodních elektrických kabelů od přístrojů ze zásuvek elektrické sítě) nejen vlastní dvojitý CD přehrávač, ale i všechny ostatní přístroje, které mají být propojeny s CD přehrávačem. Pro vlastní propojení komponent ku dvojitému CD přehrávači použijte dodané propojovací kabely. Jestliže by bylo použito nesprávných propojovacích kabelů, následně mohlo by potom dojít k poruchám nebo k problémům s bezpečností při provozování těchto přístrojů. a) Propojení ovládací jednotky a jednotky mechaniky Propojte mezi sebou systémový konektor (19) ovládací jednotky a konektor (26) jednotky mechaniky dodaným systémovým ovládacím kabelem. Pro propojení příslušných konektorů použijte jen speciální systémové propojovací kabely, které jsou obsaženy v dodávce CD- přehrávače. Při zasunování koncovek kabelů do konektorů na panelech přístrojů nepoužívejte žádné násilí. Správné zasunutí koncovek těchto speciálních kabelů do konektorů lze provézt jen v jedné poloze. Provoz dvojitého CD přehrávače bez vzájemného propojení ovládací jednotky a jednotky mechaniky není vůbec možný! b) Propojení předzesilovače/ mixážního pultu na Audio výstupy CD přehrávače audio výstupy v provedení cinch Na výstup AUDIO OUT (29) v provedení cinch na Vašem CD-přehrávači připojte volný vstup v provedení cinch vašeho předzesilovače / mixážního pultu, např. CD 1. Dále můžete propojit na výstup AUDIO OUT (31) v provedení cinch na Vašem CDpřehrávači volný vstup v provedení cinch Vašeho předzesilovače / mixážního pultu, např. CD 2. Bílou zdířku (L) výstupu AUDIO - OUT na jednotce mechaniky propojte s levým vstupem předzesilovače / miixážního pultu. Červenou zdířku (R) výstupu AUDIO OUT na jednotce mechaniky propojte s pravým vstupem předzesilovače / miixážního pultu. Na tyto výše uvedené výstupy CD přehrávače se smí připojit pouze ty přístroje, které mají analogový audio výstup (úroveň signálu pro linkové propojování) v provedení cinch. Jinak by mohlo dojít ke zkreslení přehrávání záznamu z CD nebo i impedančnímu nepřizpůsobení mezi propojovanými přístroji a toto zanedbání by mohlo vést k poškození přístrojů. c) Propojení digitálních výstupu Jestliže máte k dispozici zesilovač případně mixážní pult, které mají digitální vstupy v koaxiálním provedení (SPDIF), tak můžete digitální vstupy těchto přístrojů propojit s digitálními výstupy (28) a (30) na dvojitém CD přehrávači. d) Propojení zdířky pro hladký start CONTROL START Můžete ovládat nastartování přehrávání nebo ukončení přehrávání vloženého disku v CD přehrávači přímo z mixážního pultu. Pro aktivaci této funkce propojte na CD- přehrávači zdířku CONTROL STGAET ( 20) s odpovídající zdířkou na mixážním pultu. Pro toto propojení použijte mono kabel, opatřený na koncích konektorem o průměru 3,5 mm, který je obsažen v dodávce CD přehrávače.

16 16 Připojujte k dvojitému CD přehrávače výhradně jen kompatibilní mixážní pult. Jestliže připojíte k CD-přehrávači nevhodný přístroj, tak může dojít k poškození jak dvojitého CD přehrávače tak i připojeného mixážního pultu. Nutné předpoklady pro propojování: Přehrávání záznamu z vloženého disku ve dvojitém CD přehrávači bude nastartováno jen tehdy, když bude na CD přehrávači přijat krátký impuls, který přijde přes kontakt v konektoru propojovacího kabelu mezi CD-přehrávačem a mixážním pultem. Po příjmu krátkého impulsu (který vznikne po krátkém propojení kostry audio mixážního pultu s kontaktem na konektoru propojovacího kabelu mezi CD přehrávačem a mixážním pultem) přejde CD přehrávač do módu Pauza Na mixážní pultu musí být k dispozici nějaké ovládací tlačítko nebo nějaký přepínač pro aktivování funkce pozvolného najíždění startování funkce přehrávání na CD přehrávači. Tedy tento ovládací prvek na mixážním pultu musí umožnit vytvořit krátký impuls mžikovým propojením kostry pultu s kontaktem v konektoru propojovacího kabelu pro pozvolný start přehrávání a pauzu na CD přehrávači. Pro zajištění správné funkce musí být výstup na CD přehrávači ADIO OUT - R&L Ausgaenge spojen se správnou zdířkou na mixážním pultu. Na zdířce CONTROL START na CD přehrávači nesmí být přiloženo žádné napětí. e) Připojení elektrického napájecího napětí Dvojitý CD přehrávač a ostatní připojené přístroje musí být vypnuty.přesvědčte se, zda jsou všechny elektrické propojení, propojovací kabely přístroji případně prodlužovací kabely provedeny podle elektrických bezpečnostních předpisů a zda jsou zapojeny přesně podle pokynů uvedených v tomto Návodu k použití. Před zasunováním zástrček elektrických napájecích kabelů do zásuvek elektrického proudu se přesvědčte, o tom, zda údaje o napětí, uvedená na typových štítcích (které jsou většinou umísťovány na zadní stěně přístroje vedle provedení elektrického připojení napájecího místa) pro elektrické napájení daného přístroje souhlasí s elektrickým napětím v dotyčné elektrické zásuvce. Připojení špatného napájecího napětí k přístrojím,by mohlo mít za následek velké poškození daného přístroje. Zasuňte do zástrčky AC INPUT (27) pro elektrické napájení na CD přehrávači jeden konec elektrického přípojného kabelu a druhý konec kabelu zasuňte do nejbližší zásuvky elektrické sítě, na které je přiloženo elektrické napětí 230 V ~ / 50 Hz. UVEDENÍ CD PŘEHRÁVAČE DO PROVOZU Před prvním uvedením CD přehrávače do provozu se nejdříve seznamte se všemi funkcemi a jejich ovládáním, jež jsou podrobně popsány v tomto Návodu k obsluze. Ještě jednou přezkoušejte všechna provedená propojení, zda jsou správně zapojena. Nikdy nezapojujte přístroj do provozu, jestliže je poškozený. Doporučujeme Vám, abyste si při dlouhodobém poslechu hudby nebo jiného pořadu nenastavovali hlasitost na příliš velkou hodnotu. Mohli byste si tím brzy nenapravitelně poškodit Vaše sluchové orgány.

17 17 Při připojení zesilovače ku dvojitému CD přehrávači vždy nejprve zapněte do provozu tento zesilovač a teprve potom zapněte do činnosti CD přehrávač. Při skončení poslechu opět nejdříve vypněte z provozu zesilovač a potom CD přehrávač. Tím zamezíte případnému výskytu rušivých šumů, které se objeví, když nejdříve vypnete z provozu dvojitý CD přehrávač. Tyto šumy a praskot také mohou poškodit zesilovač nebo rovněž připojené reproduktory. Dejte pozor také na to, aby připojené přístroje nebyly výkonově přetěžovány. V žádném případě nesmí být při přehrávání hudebního záznamu reprodukce zkreslena. Jestliže uslyšíte při přehrávání hudebního záznamu nějaké zkreslení zvuku, ačkoliv nebyla na zesilovači nastavena žádná nejvyšší hlasitost, pak neprodleně vypnete z provozu dvojitý CD přehrávač a přezkoušejte, zda sou správně provedena všechna spojení jednotlivých komponentů mezi sebou. Jestliže neobjevíte žádnou chybu v propojení komponentů, tak požádejte o radu nějakého autorizovaného elektrotechnického odborníka. Stavební díly pro přehrávání disku CD č. 1 a pro CD č.2 jsou zkonstruovány jako samostatné stavební celky, zabudované do jednoho přístroje a mohou být proto samostatně používány a obsluhovány. a) Zapojení: Na připojeném zesilovači stáhněte regulátor zesílení na minimum. Pak zapněte přepínačem Ein / Aus ( zap / vyp) do provozu dvojitý CD přehrávač. Potom zapněte do provozu případně připojený mixážní pult a zcela naposledy připojený zesilovač. b) Vložení CD disku do CD přehrávače: Otevřete zásuvku pro vložení CD disku stisknutím tlačítka OPEN / CLOSE na ovládací jednotce nebo přímo na jednotce mechaniky. Na displeji přístroje se objeví nápis OPEN. Jestliže na jednotce mechaniky po otevření zásuvky pro vložení CD disku nebude po uplynutí cca 60 sekund stisknuto žádné tlačítko tak se tato otevřená zásuvka sama automaticky zavře (zasune se zpět vysunutá podložka pro vložení CD disku). Do otevřené zásuvky pro vložení Cd disku vložte vlastní CD disk jeho popsanou stranou nahoru. Přitom držte tento disk prsty za jeho okraj. Vyvarujte se dotyku prstů na druhé straně nepopsané plochy disku. Ukázka správné manipulace s diskem:

18 18 Dvojitý CD přehrávač je vhodný jen pro přehrávání záznamu z Audio CD disků, proto nevkládejte do tohoto CD přehrávače žádné disky, které jsou jiného formátu a jiného určení. Při vložení disku dbejte na to, aby vložený CD disk správně zapadl do nejhlubšího vybrání drážky ve vysunuté podložce. Do CD přehrávače vkládejte jen jeden CD disk. Nikdy nepřikládejte na již jeden vložený disk v zásuvce žádný další CD disk. Nikdy však nezdržujte a nezabraňujte automatický pohyb podložky v zásuvce při jejím pohybu. V žádném případě nezavírejte zásuvku násilím, jinak dojde k poškození vnitřního mechanismu a následné chybné funkci celé jednotky mechaniky. Uzavřete zásuvku pro vkládání CD disku na jednotce mechaniky opětovným stisknutím tlačítka OPEN / CLOSE. Přístroj rozpozná druh vloženého CD disku a na displeji přístroje se objeví nápis read. Rovněž se na LC displeji objeví na krátkou dobu počet titulů a celková doba, potřebná pro přehrání celého CD disku. Po této sdělené informaci na LC displeji CD přehrávač se automaticky přesune na začátek prvního titulu záznamu z vloženého CD disku. Po přečtení CD disku přejde CD přehrávač do módu Pauza. Zásuvka pro vložení CD disku nemůže být otevřena po čas přehrávání záznamu z vloženého CD disku. To je ochrana proti náhodnému přerušení přehrávání záznamu. Chcete-li vyjmout CD disk ze zásuvky jednotky mechaniky CD přehrávače, tak nejprve ukončete vlastní přehrávání záznamu. Teprve potom stiskněte tlačítko OPEN / CLOSE. c) Přehrávání záznamu: Stiskněte tlačítko WIDERGABE / PAUSE. Tímto úkonem nastartuje přehrávání záznamu z voženého CD disku. Ukazatel času (ukazující dobu přehrávání záznamu nebo jeho části) na LC displeji začne běžet; vedle tohoto tlačítka svítí zelená LED dioda. Bod, od kterého začalo přehrávání záznamu je automaticky uložen do paměti v paměti CD přehrávače jako střihový bod. Přehrávání záznamu můžete přerušit dvěma způsoby: 1. Stiskněte tlačítko WIDERGABE / PAUSE. CD přehrávač přejde na časový bod v záznamu, od kterého bylo přehrávání záznamu přerušeno. Na LC displeji přístroje bude blikat vedle tohoto tlačítka zelená LED dioda. 2. Stiskněte tlačítko CUE (střih). CD-přehrávač zůstane stát na časovém bodu přehrávání záznamu v době přerušení přehrávání a přejde do módu Pauza. d) Výběr titulu ze záznamu na CD disku: Pomocí tlačítek a si můžete v záznamu z CD disku vybrat zvolený titul. CD přehrávač vždy po stisku tlačítka poskočí na začátek zvoleného titulu buď ve zpětném nebo v dopředném směru. Jestliže stiskněte jedno z těchto dvou výše uvedených tlačítek a podržíte je stisknuté, tak bude přeskakování titulů stále pokračovat a skončí, až stisknuté tlačítko uvolníte. Tlačítko pro skákání v záznamu v dopředném směru: Po jednom krátkém stisknutí tlačítka přeskočíte pouze jeden titul a dostanete se na začátek následujícího titulu v záznamu. Jestliže jste stiskli toto tlačítko a právě se budete nacházet u posledního titulu na záznamu, tak skočíte na první titul tohoto přehrávaného záznamu z CD disku..

19 19 Tlačítko pro skákání v záznamu ve zpětném směru Jestliže stiskněte krátce tlačítko přeskočíte pouze jeden titul a dostanete se na začátek předchozího titulu v záznamu. Jestliže jste stiskli toto tlačítko právě v průběhu přehrávání záznamu nějakého titulu, tak se ihned přesune přehrávání záznamu v tomto titulu na začátek tohoto právě přehrávaného titulu. Tlačítko + 10 : Po stisknutí tohoto tlačítka přeskočíte v záznamu z CD disku o 10 titulů v dopředném směru. Zvolený titul, který jste si vyhledali pomocí skokového tlačítka ( nezáleží na tom, kterého ze dvou těchto tlačítek jste použili) se bude nacházet v tom pracovním módu, ve kterém se CD přehrávač nacházel před stisknutím některého z výše uvedených tlačítek. Příklady: Když použijete skokové tlačítko v módu Pauza, tak se CD přehrávač přesune na začátek zvoleného titulu a současně přeje do módu Pauza, ve kterém zůstane až do provedení Vašeho dalšího úkonu. Jestliže však stisknete některé ze dvou skokových tlačítek v průběhu přehrávání nějakého titulu, tak se CD přehrávač ihned přesune na začátek zvoleného vybraného titulu a ihned jej začne po jeho začátku přehrávat. Když budete přehrávat nějaký titul v pracovním módu SINGLE, pak po stisknutí některého ze dvou skokových tlačítek přejde CD přehrávač do módu PAUZA. CD - přehrávač se automaticky nastaví po každé volbě střihového bodu v titulu vždy na začátek titulu. Vedle tlačítka CUE začne krátce blikat červená LED dioda. e) Volba určité části v titulu záznamu: Ovládací otočné kolečko (1) na čelní stěně ovládací jednotky CD-přehrávače CD slouží pro rychlé vyhledávání určitého místa uvnitř titulu záznamu. Rychlost vyhledávání hledaného místa závisí na tom, jak daleko vlevo nebo vpravo od základní polohy potočíte ovládacím kolečkem. Po skončení otáčení ovládacím kolečkem se toto kolečko samo automaticky vrátí do své základní (=střední) polohy. Chcete-li vyhledávat určité místo uvnitř titulu v dopředném směru, tak pootáčejte ovládacím kolečkem vpravo ve směru pohybu hodinových ručiček. Chcete-li vyhledávat určité místo v tomto titulu, tak pootáčejte kolečkem vlevo proti směru hodinových ručiček. Kolečko JOG (1a) Ovládací otočné kolečko pro krátkodobou změnu rychlosti přehrávání: Toto ovládací otočné kolečko (pro krátkodobou změnu rychlosti vyhledávání) slouží pro přesné vyhledání určitého místa uvnitř titulu. Pootáčením tohoto kolečka lze přesně vyhledat místo v titulu, jestliže je CD přehrávač v módu pauza. Prohledávání titulu je možné uskutečnit po velmi malých krocích (po zlomcích titulu) a toto přesné vyhledávání je doprovázeno zvukem právě vyhledaného místa. Chcete-li prohledávat titul v dopředném směru, tak otáčejte JOG kolečkem vpravo (ve směru hodinových ručiček). Jestliže se chcete při vyhledávání přesného místa v titulu pohybovat ve zpětném směru, tak otáčejte JOG kolečkem vlevo (proti směru pohybu hodinových ručiček). Při otáčení tohoto tlačítka JOG (1a) v průběhu přehrávání, tak se bude měnit rychlost přehrávání záznamu titulu. Velikost změny rychlosti přehrávání titulu bude záviset na tom, jakou rychlostí budete tímto JOG kolečkem pootáčet.

20 20 Tlačítko SHUTLE nebo otočné kolečko JOG lze na CD-přehrávači používat v módu Pauza nebo v módu Přehrávání. V módu Pauza se po zahájení otáčení s otočným kolečkem JOG CD přehrávač přepíná do módu přeskakování. f) Rychlé vyhledávání (SEARCH) : Pro rychlé vyhledání určitého místa v titulu je vhodný právě tento mód vyhledávání. Pro aktivaci tohoto módu stiskněte tlačítko nebo. CD- přehrávač ihned začne rychle prohledávat titul buď ve zpětném směru nebo v dopředném směru. Při tomto způsobu prohledávání je slyšet zvuk prohledávaného místa. Jestliže stisknete tlačítko pro rychlé vyhledávání Search a podržíte je stisknuté po delší dobu, tak se na CD přehrávači automaticky zvýší rychlost prohledávání. Tato funkce umožňuje provádět zásahy v přehrávaném titulu.tyto tlačítka mohou být stisknuty v průběhu přehrávání titulu nebo v módu Pauza. V módu Pauza přejde CD přehrávač po stisknutí tlačítek pro rychlé vyhledávání do módu přeskakování g) Funkce střihu ( mód CUE ): Pomocí této funkce střihu lze vložit do titulu časový startovací bod. Výhoda této funkce spočívá v tom, že např. při přehrávání záznamu nebudou přehrávána žádná prázdná místa v záznamu titulu a tedy po nastartování přehrávání titulu nebudou v něm přehrávány žádné mezery bez zvuku. Červená LED dioda vedle tlačítka CUE začne blikat vždy, když budete vkládat do titulu nové místo pro střih. Tato červená LED dioda bude svítit stále, jakmile se bude CD přehrávač nacházet v módu CUE. Automatický střih: CD přehrávač se automaticky nastaví do střihového bodu ihned po zapnutí nebo po stisknutí tlačítka nebo tlačítka pro skoky v titulech ze záznamu z CD disku se přesune na místo, kde je byla vložena hudba. Funkce zpětného střihu: V průběhu přehrávání záznamu z vloženého CD disku stiskněte tlačítko střihu (CUE). CD přehrávač skočí na začátek písně případně se vrátí zpět na místo střihu (uloženého v paměti přístroje) a pak přejde do módu Pauza. Funkce manuálního uložení místa střihu do paměti přístroje (Cue punkt): Po aktivaci této funkce máte k dispozici dvě možnosti První možnost: CD přehrávač se nachází v módu Přehrávání. 1. Když se při vkládání místa střihu do titulu dostanete do zvoleného bodu v titulu, tak stiskněte tlačítko WIEDERGABE / PAUZE. CD přehrávač ihned přejde do módu Pauza. 2. Nastartujte přehrávání opětovným stisknutím tlačítka WIEDERGABE / PAUZE. Vedle tlačítka CUE začne krátce blikat červená LED dioda. Nyní bude vložen do titulu bod střihu, od kterého by mělo začít přehrávání zvoleného titul. 3. Jestliže nyní stisknete tlačítko střihu ( CUE ), tak CD přehrávač skočí zpět do již zvoleného místa střihu v daném titulu a ihned nato přejde do módu Pauza. Ihned potom začne trvale svíti vedle tlačítka CUE červená LED dioda.

21 21 Druhá možnost:: CD přehrávač se nachází v módu Pauza. 1. Pomocí tlačítka nebo tlačítka nebo pomocí otočného kolečka JOG si ve zvoleném titulu vyhledejte místo střihu (místo, od kterého bude nastartováno přehrávání části ze zvoleného titulu). 2. Nastartujte mód přehrávání stisknutím tlačítka WIEDERGABE / PAUZE. Červená LED dioda vedle tlačítka CUE začne krátce blikat. Světlo této červené LED diody signalizuje, že do zvoleného titulu byl vložen střihový bod, odkud začalo přehrávání daného titulu. 3. Jestliže nyní stisknete tlačítko střihu ( CUE ), skočí CD přehrávač zpět do tohoto střihového bodu a ihned nato přejde do módu Pauza. Červená LED dioda vedle tlačítka CUE začne svítit trvale. Přezkoušení místa v titulu, kde byl vložen střihový bod ( CUE ): Ve střihovém módu CD-přehrávače stiskněte tlačítko CUE a podržte jej stisknuté (červená LED dioda vedle tlačítka CUE bude trvale svítit). Pokud budete držet tlačítko CUE stisknuté, tak bude přehrávána zvolená část titulu od vloženého střihového bodu. Po uvolnění tohoto tlačítka CUE se CD přehrávač vrátí zpět na tento vložený střihový bod a přejde do módu Pauza. Vymazání vloženého střihového bodu: Původní vložený střihový bod ve zvoleném titulu bude vymazán automaticky, jakmile bude do téhož titulu vložen nový střihový bod. h) Synchronizace rychlosti v CD-přehrávači Pro docílení čistého přechodu mezi dvěma zdroji audio signálu nebo při smíšení obou zdrojů audio signálu dohromady (přechod z jednoho zdroje signálu do druhého zdroje signálů pozvolným zeslabením prvního signálu a současně je pozvolně zesilovaný signál z druhého audio zdroje) je velmi často nutné přizpůsobit basový takt hudby navzájem mezi oběma hudebními kusy. Tuto synchronizaci taktu hudby mezi dvěma hudebními skladbami lze provést dvěma způsoby: 1. Posuvným registrem PITCH lze staticky (dlouhodobě) změnit rychlost přehrávání. Tuto funkci lze použít tehdy, když se rychlosti přehrávání obou titulů diametrálně od sebe liší. 2. Tlačítkem PITCH Bend lze změnit rychlost přehrávání jen krátkodobě. Tuto funkci lze použít jen tehdy, když dva tituly mají shodnou rychlost přehrávání a musí být sesynchronizován jen společný začátek přehrávání obou hudebních kusů. Posuvným registr změny rychlosti přehrávání PITCH : 1. Tuto funkci zapnete stisknutím tlačítka PITCH. 2. Pomocí tlačítka PITCH - % si zvolte maximální procentuální změnu rychlosti přehrávání buď o 4 % nebo 8 % nebo 16 %. 3. Po provedení předchozího úkonu nyní dostavte změnu rychlosti posunování posuvného registru PITCH na čelním panelu CD přehrávače buď dolů nebo nahoru. Aktuálně nastavená odchylka rychlosti přehrávání od originální hodnoty rychlosti přehrávání bude indikována na LC displeji přístroje. Při střední poloze posuvného registru bude přehrávání zvukového signálu prováděno originální rychlostí.

CDG 350 Uživatelská příručka

CDG 350 Uživatelská příručka CDG 350 Uživatelská příručka Popis funkcí Řídící jednotka čelní panel (str. 7 originálního návodu) 1. Tlačítko PROGRAM Tlačítkem zapínáte a vypínáte režim programování. V tomto režimu můžete naprogramovat

Více

Media Operator. Uživatelská příručka. Profesionální SD/USB přehrávač. Instalace

Media Operator. Uživatelská příručka. Profesionální SD/USB přehrávač. Instalace Media Operator Profesionální SD/USB přehrávač Uživatelská příručka Instalace 1. Kontrola obsahu Ujistěte se, že balení obsahuje následující položky: 1) Media Operator 2) Uživatelskou příručku 3) Sadu RCA

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

Set Basskick. Návod k použití

Set Basskick. Návod k použití Set Basskick Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení tohoto setu, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod k použití. Děkujeme.

Více

MCD 710. Návod k obsluze

MCD 710. Návod k obsluze MCD 710 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ a) Důkladně pročtěte pokyny, než zařízení zapojíte do sítě el. napětí a začnete používat. b) Pokyny uschovejte pro případ dalšího použití. c) Dbejte pokynů uvedených

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF Návod k použití 10002233 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme

Více

PA 30 16 28 5000 MKII

PA 30 16 28 5000 MKII 1 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 16 28 pro model PA 5000 MKII Obj. č.: 30 16 29 pro model PA 8000 MKII Obj. č.: 30 25 99 pro model PA 12000 Tento nf koncový výkonový zesilovač představuje špičkový výrobek

Více

ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ. Návod na použití

ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ. Návod na použití ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ Návod na použití 10006248 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

Aktivní sety řady SPA. Návod k použití

Aktivní sety řady SPA. Návod k použití Aktivní sety řady SPA Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Skytec, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 1 Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 Tato pokojová anténa je širokopásmová, pracuje ve frekvenčním pásmu 40 860 MHz. Přijímá radiové vlny pro příjem jak klasického analogového signálu tak signálu pro příjem

Více

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití Výrobník ledu Manhattan Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Klarstein, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento

Více

CDI 100 MP3. Návod k obsluze. Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu.

CDI 100 MP3. Návod k obsluze. Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu. CDI 100 MP3 Návod k obsluze Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu. BEZPEČNOST Zajistěte dobré větrání zařízení. Dbejte na opatrnou manipulaci s kabelem napájení. Přidržujte

Více

DVOJITÝ CD PŘEHRÁVAČ RESIDENT DJ JY-2CD, CUE, PITCH, RACK. Návod k použití 10006447

DVOJITÝ CD PŘEHRÁVAČ RESIDENT DJ JY-2CD, CUE, PITCH, RACK. Návod k použití 10006447 DVOJITÝ CD PŘEHRÁVAČ RESIDENT DJ JY-2CD, CUE, PITCH, RACK Návod k použití 10006447 Parametry Dva kvalitní přehrávače s prvotřídními laserovými jednotkami. Samostatné regulátory pro každou jednotku včetně

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 02 24 (černý), 33 02 76 (buk), 33 03 44 (stříbrný) Aktivní superhloubkový reproduktor (anglicky subwoofer ) pro domácí kino nebo divadlo - sice s poměrně malými kompaktními

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka CK 800Mp3 Uživatelská příručka Než začnete: Všechna připojení proveďte před tím, než zapojíte CD přehrávač do el. energie. Zkontrolujte, zda jsou všechny ovládače a fadery nastaveny na nejnižší úroveň,

Více

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině

Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth. Model: Fantec SB-200BT. Příručka v Češtině Tyčový reprosystém Fantec s rozhraním Bluetooth Model: Fantec SB-200BT Příručka v Češtině Technické specifikace: Rozměry (Š x V x H): 340 x 110 x 110 mm Výstupní výkon: 24W (2 x 12W) RMS Verze rozhraní

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Výrobník ledu Ice Volcano. Návod k použití

Výrobník ledu Ice Volcano. Návod k použití Výrobník ledu Ice Volcano Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Klarstein, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR

PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR 1 PŘEPÍNATELNÝ SÍŤOVÝ ADAPTÉR Obj. č.: 511801, 511802, 511803, 511804 Tento síťový adaptér má široké použití pro napájení elektronických přístrojů nejrůznějšího druhu, jako např. digitální kamera apod.

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem Návod k použití Přečtěte si pozorně tento návod před použitím přístroje. 1 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ ~AC IN 1. Madlo k přenášení 2. Teleskopická anténa 3.

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

ONECONCEPT DB004 MINI PRAČKA S ODSTŘEĎOVANÍM, 5,8 kg. Návod k použití

ONECONCEPT DB004 MINI PRAČKA S ODSTŘEĎOVANÍM, 5,8 kg. Návod k použití ONECONCEPT DB004 MINI PRAČKA S ODSTŘEĎOVANÍM, 5,8 kg Návod k použití 10006739 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

YX4B mini LED projektor. Návod k použití

YX4B mini LED projektor. Návod k použití YX4B mini LED projektor Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Klarstein, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Xiaomi Yeelight stloní lampa. uživatelská příručka

Xiaomi Yeelight stloní lampa. uživatelská příručka Xiaomi Yeelight stloní lampa uživatelská příručka 2016 Bezpečnostní pokyny: Lampa smí být používána pouze v suchých, uzavřených vnitřních prostorách a při pokojové teplotě. Za všech okolností zabraňte

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268 1 NÁVOD K OBSLUZE MINIKAMERA Obj.č.: 750 268 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za koupi hodnotné mini-kamery. S tímto systémem jste obdržel výrobek, který je vyroben podle současného stavu techniky.tento

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny NÁVOD K POUŽITÍ Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 25900405 Medeli AP50 1 / 6 Návod k obsluze ÚVOD Děkujeme, že jste se rozhodli pro koupi

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem

DISCO 300. Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem DISCO 300 Disko sada s BLUETOOTH, Bezdrátovým mikrofonem a mixážním pultem VAROVÁNÍ! VAROVÁNÍ: PRO SNÍŽENÍ RIZIKA ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, NEODNÍMEJTE KRYTY TOHOTO PŘÍSTROJE. UVNITŘ PŘÍSTROJE NEJSOU

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky USB gramofon RF100 Vlastnosti výrobku Plně automatický gramofon Řemínkový pohon Omezený zdvih raménka přenosky Hliníkový talíř 33 1/3 a 45 otáček za minutu USB rozhraní pro digitalizaci záznamu Vestavěný

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

Příručka rychlého spuštění

Příručka rychlého spuštění PROFESIONÁLNÍ DVOJITÝ MP3 PŘEHRÁVAČ Příručka rychlého spuštění BEZPEČNOSTNÍ POKYNY a) Důkladně pročtěte pokyny, než zařízení zapojíte do sítě el. napětí a začnete používat. b) Pokyny uschovejte pro případ

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

auna Areal Kanálový Surround System

auna Areal Kanálový Surround System auna Areal 652 5.1 Kanálový Surround System 10030886 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny,

Více

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON

USB. Návod k obsluze. Balení obsahuje: PT 01. Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem PŘENOSNÝ GRAMOFON USB PŘENOSNÝ GRAMOFON Návod k obsluze Balení obsahuje: Přenosný gramofon Napájecí adaptér USB kabel Instalační CD se softwarem Diagram propojení 1 Rychlé nastavení gramofonu 1. Zkontrolujte, zda balení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zesilovač PA- 940. Obj.č.: 30 09 88

NÁVOD K OBSLUZE. Zesilovač PA- 940. Obj.č.: 30 09 88 NÁVOD K OBSLUZE Zesilovač PA- 940 Obj.č.: 30 09 88 Tento výkonový zesilovač typ PA 940 ve stereofonním provedení má velmi široký zvukový frekvenční rozsahem od 10 Hz až do 30 000Hz a tím splnuje požadavky

Více

TECHNICKÁ DATA

TECHNICKÁ DATA Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením instrukcí

Více

Televés 5327 domovní programovatelný zesilovač Avant 3, 4x vstup / 1x výstup 47-862MHz

Televés 5327 domovní programovatelný zesilovač Avant 3, 4x vstup / 1x výstup 47-862MHz Televés 5327 domovní programovatelný zesilovač Avant 3, 4x vstup / 1x výstup 47-862MHz Bezpečnostní pokyny: - Zajistěte řádné větrání přístroje, nezakrývejte ventilační otvory přístroje, okolní teplota

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

S10. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S10. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S10 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S10 Ovladač trojcestného ventilu AURATON S10 je ovladač určený k ovládání trojcestného ventilu. Zařízení otevírá a

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

10030449 10030450 10030451 10030452 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB Resident dj Mixážní pult Mikr PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB L 15 0 4 10 4 Digitální displej MP3 Přehrávač R 10 10032076 10032077 Chal-Tec Wallstr.16 10179 Berlín Německo. www.chal-tec.com www.electronic-star.de

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz Smart Scart Box Obj. č.: 350 385 NÁVOD K OBSLUZE VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385 Video -vysílač s pouzdrem se Smart Scart Vám na základě frekvence 2, 4 GHz umožní přenos vysoce kvalitního audio/video signálu

Více

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 NÁVOD K OBSLUZE POPIS Digitální bezdrátová souprava Geemarc CL7310 je zesilovací zařízení speciálně navržené pro sluchově postižené. Umožňuje zesílený

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si vybrali naši power banku DOCA 15000 se startovačem aut. Při manipulaci dbejte bezpečnostních zásad použití elektronických spotřebičů. Přečtěte si, prosím, pozorně

Více

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77 Obj. č.: 64 01 75 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném stříbrném provedení řízené rádiovým časovým signálem DCF-77

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR. Obj. č.: 59 01 57

Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR. Obj. č.: 59 01 57 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR Obj. č.: 59 01 57 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem)

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) Popis výrobku TV modulátor MT41 je určen pro vytvoření televizních kanálů G / K / I / L / M / N / Austrálie norem v UHF pásem.

Více

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV SkyFunk 4 Návod k obsluze Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV se 4 kanály pro přenos signálů audio / video a se 16 kanály pro přenos signálů infračerveného dálkového ovládání Obsah: 1. Pro

Více

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 1. ÚVOD Návod k obsluze Tato řada dvouvýstupových, regulovatelných napájecích zdrojů DC o výkonu 900 W vytváří velký výstupní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PROFESIONÁLNÍ CD/MP3 PŘEHRÁVAČ Uživatelská příručka OBSAH HLAVNÍ FUNKCE 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 ZAPOJENÍ 3 HLAVNÍ FUNKCE A OVLÁDÁNÍ 4 PŘEDNÍ ČÁST 4 ZADNÍ ČÁST 5 LCD DISPLEJ 5 ZÁKLADNÍ OPERACE 6 PŘEDTÍM

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 Obj. č.: 30 10 44 Tento monofonní modul koncového zesilovače s ochranou proti zkratu a přehřátí, který dodáváme včetně montážních šroubů, slouží k přímému zabudování do aktivních

Více

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 10006684 10006685 10006686 10006687 10006688 10006689 http://www.auna-multimedia.com ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Řešení Kontrolka napájení se nerozsvítí. Uvolněná

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

USB STEREO AUNA VCP-191,MP3, CD, SD, AUX. Návod k použití

USB STEREO AUNA VCP-191,MP3, CD, SD, AUX. Návod k použití USB STEREO AUNA VCP-191,MP3, CD, SD, AUX Návod k použití 10004798 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás,

Více

BeoSound Příručka

BeoSound Příručka BeoSound 9000 Příručka BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Obsah příručky 3 Pro tento produkt Bang & Olufsen jsou k dispozici dvě příručky. Základy používání systému BeoSound 9000 4 Koncept

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru.

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru. reflecta Návod k obsluze CUBUS 400-3 Zpětný projektor Při používání přístroje dodržujte základní bezpečnostní předpisy. K bezpečnostním předpisům patří mimo jiné i tyto: 1. Před použitím si přečtěte všechny

Více

Ventilační systém neponořujte do vody či jiných kapalin ani jej nepoužívejte v blízkosti vody.

Ventilační systém neponořujte do vody či jiných kapalin ani jej nepoužívejte v blízkosti vody. Oster Bionaire toaleta odstraňující pachy Obsah balení: A. Základna B. Spodní kryt s poklopem C. Vrchní kryt D. Držák na lopatku E. Lopatka F. Předfiltr G. Pachový filtr H. Kryt ventilátoru I. Síťový kabel

Více

Duo Cinema. Návod k obsluze

Duo Cinema. Návod k obsluze Duo Cinema Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: Během přehrávání nemanipulujte s přístrojem. Pokud chcete přístroj přenášet, vyjměte z něj disk,

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM Návod k obsluze Kapacitní hladinový spínač KNM Obsah. Použití z hlediska určení.............................................strana. Elektrické připojení.................................................strana

Více

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Technické údaje, funkce a způsob jejich použití mohou být bez upozornění změněny. Verze 1.0 1201 Každodenní používání 3 Jakmile dokončíte nastavení reproduktorů způsobem

Více