ZŠ ,- K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZŠ ,- K"

Transkript

1 Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy námořník Hrom dá své srdce ženě, tak jedině mořské panně z Hukakulu. Avšak díky nešťastným shodám okolností, kapitán ztrácí muže za mužem, z celé posádky už zbývá jen lodní kuchařka Marmeláda a on sám. Při prudké bouři kapitán Hrom zachraňuje piráta Kudličku a ujímá se jeho výchovy. Úkol to však není jednoduchý. Kudlička je uličník, lhář a nevychovanec. Děti společně s Hromem a Marmeládkou jej musí naučit nejen slušnému chování, ale také všemu, co by pravý námořník měl umět a znát. A Kudlička? Pomůže na oplátku kapitánu Hromovi najít svůj sen? Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 23. listopadu 2012 v hodin Účinkuje: Divadlo Ludvík Webové stánky:

2

3 Činohra s koledami. Dva sněhuláci chrání chaloupku před zlobivým čertíkem. Čertík chce hospodářům v chaloupce zkazit Vánoce. To mu naši sněhuláci nedovolí. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 4. prosince 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Liduščino divadlo Webové stránky:

4 V tanečním pořadu děti zažijí plnou nůši legrace a her v předvánoční sváteční atmosféře. Připraveny jsou písničky o adventních strašidlech a zvycích, soutěže s vánoční tématikou, zpívaní koled a výuka tanců. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 5. prosince 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky: V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodil po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. prosince 2012 v hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

5 V divadelním představení se děti leccos dozvědí, nahlédnou do své budoucnosti při odlévání vosku či házením pantoflem. Až přijdou opravdové Barborky se svým mulise, mulise, mulise nebo Lucie s velkými zobáky, budou se možná i trochu bát. Ambrože budou jistě z bezpečné vzdálenosti škádlit halasným a veselým pokřikováním. Co kdyby někoho opravdu strčil do velkého pytle? Jen co odejdou dávná strašidla, nastává v našem pořadu čas vánoční. S dětmi postavíme Betlém, zazpíváme si koledy a vzpomeneme další krásné štědrovečerní zvyky, to aby dávné časy našich prababiček znovu ožily... Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 12. prosince 2012 v 9.00 hodin Účinkuje: Studio dell arte - Stanislava Kočvarová a Sylva Malinková Webové stránky:

6 Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 40 minut Termín: 13. prosince 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Víťa Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

7 Povídání o narození Ježíška a o tom, co se stalo v Betlémě před dávnými lety. Děti se seznámí s vánočními zvyky, říkadly a koledami, které si mohou zazpívat spolu s herci na jevišti. V jesličkách spatří malého Ježíška, děvčátka si zahrají pannu Marii, chlapci svatého Josefa a Tři krále. Děti si zahrají i další postavy příběhu, vždyť i ony jsou tvůrci toho, co se na jevišti odehrává. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 17. prosince 2012 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Evy Huškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Vladimír Rotta Webové stánky:

8 Pořad poutavou formou seznamuje mladé diváky se sedmi starozákonními příběhy: Stvoření světa, Adam a Eva, Kain a Ábel, Potopa světa, Babylonská věž, Mojžíš a David a Goliáš. Pořad chce motivovat posluchače k přečtení biblických příběhů a pochopení, že bible není modlitební kniha, ale kniha plná moudrostí našich předků, zašifrovaných do různých podobenství, kterým stojí za to porozumět. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Pořad vypráví o Odysseových dobrodružstvích, seznamuje s antickými hrdiny, vyzdvihuje jejich etické vlastnosti, statečnost, spravedlnost a touhu po vítězství. Program seznámí žáky i se jmény bohů, se kterými se posluchači setkávají i v současnosti. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v hodin Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek

9 Všichni jste se alespoň jednou v životě zatoulali. Takže asi tušíte, jaké to je, ocitnout se v cizím prostředí a mezi cizími bytostmi. No a tak si možná dovedete představit, jak se musí cítit hrdinka naší pohádky velryba Lízinka, která se k nám do českých řek zatoulala až ze Severního moře. Jako vy jste asi hledali spřízněnou dušičku, tak i ona marně hledá pomoc a kamaráda mezi rybami. Až potká u břehu stejně nešťastného osamoceného kluka malého rybáře Tomáše. A protože jejich kamarádství je opravdové, dokáží spolu překonat nástrahy pana Volejníčka, který chce Lízinku jen pro sebe a uvězní jí na své plovárně. Jak se podaří uniknout ze spárů pana Volejníčka a kdo jim bude pomáhat, to uvidíte sami. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 14. ledna 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stánky:

10

11

12 V pohádce se vedle Víti Marčíka - Jiříka představí také koník Zdeněk. Spolu prožívají dobrodružství na cestě za zlatovlasou pannou. Komplikace jim způsobí drak Ohnivák, protože bez draka to není ono, říkala babička Šestáková. Vše je staré, skoro nic nefunguje. Tak by se dala charakterizovat scéna pohádky, ve které najdete vedle palandy z polního lazaretu i staré dveře, tlampač obecního rozhlasu, šicí stroj a loutku Zlatovlásky, kterou Víťa našel na smetišti. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 17. a 18. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Teátr Víti Marčíka-Víťa Marčík Webové stránky:

13

14 Interaktivní představení plné krátkých pohádek, hádanek, říkadel, her, rozpočitadel a písniček, uvádějící děti nenásilně a s humorem do tajů lidové slovesnosti a apelující na dětskou tvořivost a spontánnost. Víte co se stane, když se dva rozpustilí zvědaví kluci setkají s opravdovským pohádkovým Hloupým Honzou, který, jak se ukáže, má pod čepicí? Začnou si spolu hrát a společně s dětmi poznávat lidové písničky, básničky, říkadla i rozpočítávadla, hádanky i zábavné hry. Dozví se o strašidlech a hejkalech, ale třeba i o tom, jak vlastně vznikala taková obyčejná lidová písnička. Dětem připomenou známé i méně známé lidové pohádky, ve kterých se vzrůstající chutí a nadšením vystřídají několik převleků a rolí, aby nakonec pochopili, že Hloupý Honza je vlastně kamarád, který jim ukázal, že lidová slovesnost není žádná věda, ale spíš zábava a veliká legrace. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 22. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Žlutá houpačka - Libor Jeník, Ivan Čermák a Jiří Kohout Webové stránky:

15

16 Představení Kvak a Žbluňk jsou kamarádi vzniklo na motivy stejnojmenné knížky Arnolda Lobela. Jedná se o úsměvné příběhy dvou kamarádů zeleného žabáka Kvaka a hnědého ropušáka Žbluňka. Právě přátelství je hlavním tématem našeho představení. Na jednoduchých a vtipných příhodách dětem ukážeme, jak důležité je mít někoho rád a někomu pomáhat. Jak důležité a krásné je přátelství. Kombinace loutek, reprodukované i živé hudby, hravé scénografie a nápaditého scénáře přinese malému i velkému divákovi radost z návštěvy představení. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 4. února 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Pro malý - Magdalena Zimová a Martin Matejka

17 Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií a zástupnou formou dětem ukazuje jejich povinnosti. Učí je, že v životě hrají mezilidské vztahy a dodržování určitého řádu důležitou roli. Pokud se to naučí naše děti, může se to pozitivně odrazit na jejich dalším životě. A potřeba pravidelně oživovat v paměti dětí tato základní pravidla dobrých mezilidských vztahů je v této době stále aktuálnější. Noční skřítek chce dětem ukázat, že existuje, a že to není vůbec žádná nuda a ticho na jevišti. Pohádka je autorským dílem Petra Lišky a Yvony Jelénkové. Oba autoři jsou profesionálními herci a s prací s dětmi a pro děti mají dlouholeté zkušenosti. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 21. února 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo MIMo.s. Webové stránky: pohadek.cz

18

19 Jak chutná jablko? Jak voní švestka? A copak je to za dřevo, že se ta loutka z něho tak červená a leskne? Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice a starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny a deště. Ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva a to vše proto, že jedním s cílů této pohádky je učit děti a možná i nás dospělé vnímat, poslouchat, dívat se, cítit, sáhnout si. Zkušenosti s dětmi slepými, hluchými a jinak postiženými, které umí vnímat svět jiným a krásným způsobem, oslovila Víťu Marčíka natolik, že chce předat tuto zkušenost jako poselství pro nás zdravé. Hej hola! Hop! Hop! Hop! Člověk by si měl poskakovat a zpívat, zvedá to náladu. Loutková pohádka o skřítcích, vílách, přírodě, lásce, ale i o drakovi pro malé i velké diváky. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 22. února 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Víťa Marčík junior Webové stránky:

20 Interaktivní vystoupení s dětským publikem v příběhu pejska Pana Čudly v Divadélku Romaneto. Hudební děj s písněmi na podkladě živě hraných i reprodukovaných písní. Průběh představení se rozvíjí též v závislosti na inspiraci, fantazii i improvizaci všech zúčastněných. Pejsek se podělí o zážitky ze svých dobrodružných cest. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 4. březen 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

21

22 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 18. března 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

23 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 19. a 20. března 2013 v hodin Účinkuje: Divadélko KOS Webové stránky: divadelko-kos.wz.cz

24

25 Dny se prodlužují, země se probouzí ze zimního spánku, lidé oslavují období Velikonoc. V naší pohádce se setkáme s příběhem Andulky, která se snaží dodržovat řadu rituálů a zvyků, jež jsou spojeny s oslavou probouzející se přírody. Představení je zpestřeno množstvím loutek, propleteno nečekanými scénickými nápady a doladěno tóny písní a říkanek. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 21. března 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadýlko Mrak - Yvonna Kršková a Josef Melena Webové stránky:

26

27 "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale hlavně - čápi. Však také Valentýn, malé ptáče Isabelu, které cestou potká, před čápy varuje a chrání až do chvíle jé... neříkejte to... vždyť Isabela je... čáp! A přece zároveň nejlepší kamarád. Jak je to možné? Přijďte se podívat kvak. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 45 minut Termín: 9. dubna 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Buchty a loutky Webové stránky:

28 Veselé představení plné energie je adaptací vybraných kapitol ze stejnojmenné knihy Astrid Lindgrenové. V rychlém sledu jednotlivých epizod se Pipi se svými kamarády Tomim a Anikou setkávají s řadou postav švédského maloměsta. Pipi je "celkem" živá herečka, Tomi a Anika jsou loutky v životní velikosti. Charakter jednotlivých postav vyniká díky vtipnému výtvarnému ztvárnění - živý herec je vytváří pomocí pestrých rekvizit, kostýmů a plošných loutek. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 16. dubna 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo PIKI Pezinok - Katarína Aulitisová a Ĺubo Piktor Webové stránky:

29

30

31 Nevíte? Poradí Vám cirkusoví klauni! Recept zní: kvalitní informace, kousek humoru, trocha odvahy, špetka skromnosti, malá dávka volného času, větší dávka dobré vůle. Zamícháme a pak Slyšíte to veselé bublání? Vidíte ty pestré barvy? Cítíte tu svěží vůni? To je chuť čisté přírody. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 19. dubna 2013 v hodin Účinkuje: Divadlo Piškot - Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

32

33 Představení Řecké báje je pestrá interaktivní koláž, která přináší jednoduché základní informace o starověkém Řecku a jeho bájích, to vše velice zábavnou formou, která zaujme i ty nejmenší diváky. Eva Hrušková a Jan Přeučil zde vystupují v rolích antických bohů, ztělesňují boha Dia a jeho ženu Héru. Idylický obrázek děti seznamuje s některými ze základních postav řecké mytologie. Děti na jevišti v první polovině pořadu vystupují jako Héfaistos, Apollón, Hermes, prostě jako bohové, kteří bydlí na věhlasné hoře Olympu a společně tvoří jednu velkou rodinu. V další části si herci zahrají s dětmi na Paridův soud a poví si něco o léčkách v dějinách i v životě. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. dubna 2013 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stránky:

34 Pořad není ani přednáška ani oslava Jana Ámose, ale přiblížení jeho osoby humorným způsobem. Žáci se smějí ukázce vyučování ve starověké škole, aby se vzápětí naučily výuky cizích jazyků podle návodu Jana Ámose. Dozví se málo známé podrobnosti z jeho života a přímo se účastní hraní divadelní hry. Vážnějším momentem je závěr představení, kdy žáci společně recitují Komenského odkaz dnešku. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 29. dubna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Kmotra Liška svou chytrostí a lstivostí napálí lidi, kteří si myslí, že jsou pány tvorstva. Situace řeší důvtipem, humorem a trochou zlomyslnosti. Dokáže ale také pochopit, kdy její taškařice přesáhnou únosnou míru a své chyby napraví. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. května 2013 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

35 Nový projekt DRUM-in, je syntézou zábavy a výchovy. Nenásilnou formou se žáci seznámí s původem hudebních žánrů současnosti. Důležitým aspektem pro práci s dospívajícími žáky je propojení aktuálních hudebních žánrů Hip-hop, beatbox, atd., jež jsou mezi dospívajícími nejoblíbenější poslechovou hudbou a které lze vnímat jako velmi kreativní a perspektivní hudební činnost nejmladší generace, s komplexnějším kontextem, bez kterého se tyto žánry stávají povrchní zábavou. Posluchači během programu pochopí a nahlédnou do zákulisí vzniku a původu současné hudby, minulost a přítomnost dostane kontinuitu. Důraz je kladen na interaktivitu programu. Žáci budou mít příležitost si žánry vyzkoušet a pod profesionálním vedením se dostat hravou formu do role zpěváka, bubeníka, rapera, beat boxera... Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 9. a 10. ledna 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Miloš Dvořáček

36 Výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež, volně navazuje na 1. díl, tentokrát je zaměřený na největší a nejznámější hvězdy pop music z let , také obohacený o videoprojekci. Opět se setkáte s naší známou dvojicí Milanem Parnahajem a Pepou Šlikem. Věříme, že pořad obohatí žáky a studenty o nové a zajímavé informace z oblasti moderní populární hudby. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. března 2013 v 9.00 hodin Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

37 1. Teorie - krátké povídání o záchranné službě a o nouzovém volání na linku umělé dýchání a srdeční masáž včetně ukázky na resuscitačním modelu 2. Nácvik resuscitace - Bojovka Děti se rozdělí na dva týmy. Jeden tým s lektorkou prakticky nacvičuje resuscitaci na modelu. Druhý tým společně s vyučujícím připravuje řešení a odpovědi úkolů, jejichž zadání obdrží na kartičkách, k nim zároveň dostane i příslušné pomůcky - inhalátor pro astmatika, obvazy, trojcípý šátek. Odpovědi a návrhy se zapisují na připravené papíry. Témata a úkoly Bojovky - volání krizových čísel - píchnutí vosy do krku - krvácení z nosu - zlomená noha - popálení ruky, - nevolnost u diabetika - inhalátor pro astmatika, - obvázání hlavy a ruky 3. Týmy se prohodí a opakuje se bod Společné zodpovězení a předvedení správných řešení z Bojovky Na otázky odpovídají kapitáni týmů. Lektorka pak každou odpověď upřesní a provede řešení. Vítězný tým získá Diplom pro záchranáře. Celá třída pak dostane Osvědčení pro záchranáře. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 90 minut Termín: 24. dubna 2013 v hodin Přednáší: Bc. Laďka Kalašová, Dis

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Vhodné pro: 6. - 9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6. - 9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Pořad poutavou formou seznamuje mladé diváky se sedmi starozákonními příběhy: Stvoření světa, Adam a Eva, Kain a Ábel, Potopa světa, Babylonská věž, Mojžíš a David a Goliáš. Pořad chce motivovat posluchače

Více

Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v hodin

Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v hodin Jistě znáte ( či byste znát měli ) pověsti o Čechovi, o Kazi, Tetě, Libuši a jejích proroctvích, o Bivojovi, Přemyslovi, Horymírovi a jeho věrném koni Šemíkovi, jak je napsal Alois Jirásek. Jak tyto pověsti

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K Představení se odehrává uprostřed několika přátel, kteří se sejdou ke společnému slavení Vánoc. Zahrají si lidový příběh o narození Ježíše, aniž by tušili, kolik pravdy o nich samých je v něm skryto. A

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Vhodné pro: ročník ZŠ

Vhodné pro: ročník ZŠ Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

ZŠ 50 29. 2013 9.00 50,- K

ZŠ 50 29. 2013 9.00 50,- K Pořad není ani přednáška ani oslava Jana Ámose, ale přiblížení jeho osoby humorným způsobem. Žáci se smějí ukázce vyučování ve starověké škole, aby se vzápětí naučily výuky cizích jazyků podle návodu Jana

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 3. října 2012 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 3. října 2012 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Sedm divů světa patří k nejstarším dílům lidského umu a talentu, a přece o nich moc nevíme. Proč sedm? Co je to div? Má každá doba svých sedm divů? Jaké jsou divy současnosti? To jsou otázky, které si

Více

50 9. 2010 9.00 50,- K

50 9. 2010 9.00 50,- K Pořad není ani přednáška ani oslava Jana Ámose, ale přiblížení jeho osoby humorným způsobem. Studenti se smějí ukázce vyučování ve starověké škole, aby se vzápětí naučily výuky cizích jazyků podle návodu

Více

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Bajka je, když zvířata jednají jako lidé, protože když lidé jednají jako zvířata, tak o tom radši nepíšeme, říkával Jan Werich. Jaký je osud bajky? Jak se vyvíjela do dnešních dnů? Co nám může říci? A

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020 knihovna PROGRAMY OBJEDNÁVEJTE: DĚTSKÉ ODDĚLENÍ TELEFON: 569 400 484 E-MAIL: DETSKE@KKVYSOCINY.CZ M-CENTRUM POHODA NA EMKU TELEFON: 569 400

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2016/2017 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností.

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností. PROGRAMOVÁ NABÍDKA 2017 Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ je poloprofesionální umělecké těleso zřizované Ministerstvem obrany ČR. Zpracovává především materiál etnografických regionů České republiky, nebojí

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA září - červen Soustředěně a pozorně naslouchá Vyjadřuje pocity z přečteného textu. Poslech literárních textů Poslech literárních textů známých autorů čtených vyučujícím i spolužáky, poslech CD 10 Vv -umělecké

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Stiftelsen Solgløtt, org. nr

Stiftelsen Solgløtt, org. nr Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 20.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2015/2016 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik Odborný, výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež. Představujeme Vám nový interaktivní pořad, který je tentokrát zaměřený na největší a nejznámější hvězdy současné POP-MUSIC, obohacený o videoprojekci.

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

HUDEBNÍ OBORY JAZYKY. Flétna ZŠ. Kroužek Sborový zpěv. Anglický jazyk 1. třída. Anglický jazyk 2. třída

HUDEBNÍ OBORY JAZYKY. Flétna ZŠ. Kroužek Sborový zpěv. Anglický jazyk 1. třída. Anglický jazyk 2. třída HUDEBNÍ OBORY Flétna ZŠ Děti se učí základy hraní na flétnu hravou a zábavnou formou, důraz je kladen hlavně na správné dýchání (vhodné pro děti s dýchacími potížemi). Děti mohou vystupovat na různých

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý Účastníci kurzu literárně dramatického oboru (dále LDO) si vybrali vždy jednu ze tří konkrétních dílen a věnovali se po většinu času jejímu tematickému zaměření. Dílna A Komunikace pohybem, kterou vedla

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019 knihovna DĚTSKÉ ODDĚLENÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy na konkrétní měsíce. Rozděleny

Více

Vhodné pro: 12-15leté studenty víceletých gymnázií Doba trvání: 50 minut Termín: 7. března 2012 v 9.00 hodin

Vhodné pro: 12-15leté studenty víceletých gymnázií Doba trvání: 50 minut Termín: 7. března 2012 v 9.00 hodin Katalog je sestaven z divadelních představení, pořadů a výchovných programů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

Symboly Vánoc v rodinách

Symboly Vánoc v rodinách Symboly Vánoc v rodinách Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_03 Tématický celek: Rodina a finance Autor: PaedDr.

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Základní škola a mateřská škola

Základní škola a mateřská škola Základní škola a mateřská škola Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK VYDRA TAJEMNÁ KRÁLOVNA ŘEK Tento program má za cíl seznámit žáky s druhem živočicha, se kterým se v přírodě často nesetkávají vydrou říční. Žáci uvidí vydry naživo, dozví se o hlavních

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Nabídka pro žáky ZŠ

Nabídka pro žáky ZŠ Nabídka pro žáky ZŠ 2016 2017 Nabízíme vám širší nabídku akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2016 2017. Lze ji běžně využívat i mimo základní

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Dobrý den, přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Hravé a veselé činoherně - mimické představení.

Více

3. prosince 4. prosince

3. prosince 4. prosince 1. prosince 2. prosince 3. prosince 4. prosince 5. prosince 6. prosince 7. prosince 8. prosince Železná neděle Zapalte první svíčku na adventním věnci. Advent Víte, co to znamená? Jak dlouho trvá? Dnes

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 1. POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 1. VELKÝ PŘÍBĚH VEČERNÍČKŮ: Známé televizní večerníčky, které

Více

Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku

Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku Petříkova svačinka Environmentální výchovně vzdělávací akce dětí předškolního věku Realizátor projektu Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Projekt je financován z Programu enviromentálního vzdělávání,

Více

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj.

Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. Obsah vzdělávání a celoroční rozvržení práce ve školní družině. Září : Kamaráde, pojď si s námi hrát Osobnostní a sociální výchova, osobnostní rozvoj. - osvojovat si a dodržovat základy společenského chování

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Organizace vyučování ve školním roce 2017/2018 Ve školním roce 2017/2018 dochází ke zvýšení počtu žáků ve třídách na

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1.

Více

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín:

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín: Vážení rodiče, i v právě začínajícím školním roce pro Vaše děti otevíráme anglický odpolední klub After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a

Více

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník 2 2010/11 cena 5 Kč Úvodník V mimořádném čísle školního časopisu jsme připravili několik zajímavostí, fotografií a informací o tom, co jsme během školního roku ve vyučování Super Nature s našimi žáky prožili.

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás Na kluky a na holčičky čeká dráček u školičky. Učí se tu barvičky, zpívají se písničky, ještě

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Září Obec,v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost- stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV Péče o dítě v dětské skupině Obecná část zpracovaly Lenka Zuczková, DiS Šárka Žluvová, DiS Obsah Specifikace, metody a forma práce...3 Rámcový

Více

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí)

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí) Angličtina ve filmech a písních 8. a 9.ročník (max. 12 dětí) Děti si procvičí angličtinu prostřednictvím filmů a písniček. Středa: 14:15-15:00 hod. Lektor : Alena Sládková Debatní kroužek pro 6. - 9. ročník

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 7 7 U k á z k a k n i h

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2016/2017 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2016/2017. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro I. stupeň základních škol

Nabídka vzdělávacích lekcí pro I. stupeň základních škol Nabídka vzdělávacích lekcí pro I. stupeň základních škol Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro první stupeň základních škol Lekce informačního vzdělávaní, které pro Vaše žáky

Více