P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E"

Transkript

1 P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E Platné od.. 0 p.č. 8 účastník A. Činnosti vykonávané před zadáváním písemných zkoušek Překontrolujte první den konání písemných zkoušek před jejich započetím platnost dokladu komisaře (tj. Jmenování školního maturitního komisaře). Dostavte se před konáním zkoušek dle jednotného zkušebního schématu do místnosti, kterou jste již předem stanovili, kde proběhne předání zkušební dokumentace zadavatelům a kontrola platnosti jmenování zadavatelů komisařem. Za vašeho dohledu a dohledu zadavatelů komisař provede kontrolu neporušenosti zásilky se zkušební dokumentací. Otevřete za dohledu komisaře a zadavatelů bezpečnostní bednu. Vyjměte z bezpečnostní bedny balíček pro danou (resp. dílčí ), která následuje. Balíček pro rozbalte, vyjměte z něj balíčky pro jednotlivé učebny a překontrolujte jejich neporušenost. Následně z bezpečnostní bedny vyjměte pro každou učebnu dvě papírové obálky (jednu na záznamové archy a prezenční listinu a druhou na testové sešity a ostatní dokumentaci). Při prvním otevření bezpečnostní bedny vyjměte přibalené kancelářské sponky a předejte je komisaři. Vyjměte plomby pro následné zaplombování bezpečnostní bedny. Předejte každému zadavateli balíček se zkušební dokumentací pro jeho učebnu a dvě prázdné papírové obálky, a to nejdříve 0 minut před zahájením administrace příslušné zkoušky. Převzetí balíčku potvrdí zadavatel do záznamu o předání zkušební dokumentace, který jste si vytiskli z IS CERTIS. Dále předejte každému zadavateli jednu sadu náhradních psacích potřeb, povolených pomůcek a případně další materiály nezbytné k zadávání (nejste-li se zadavateli domluveni, že vše je již připraveno v učebně). Předejte zadavatelům, kteří zadávají zkoušky v učebnách s žáky s PUP MZ, kopie posudků žáků s PUP MZ. Zaplombujte za dohledu komisaře a zadavatelů bezpečnostní bednu se zkušební dokumentací a uložte ji. Proveďte zápis o správnosti zaplombování do záznamu o zaplombování bezpečnostní bedny včetně čísel plomb, a potvrďte podpisem. Komisař vaši činnost kontroluje a potvrzuje správnost svým podpisem. Informujte zadavatele, kteří zadávají didaktický test z cizího jazyka, o umístění záložního CD přehrávače a odešlete zadavatele do přidělených učeben. Zadavatelé odcházejí přímo do určených učeben.

2 B. Činnosti vykonávané po zadávání písemných zkoušek p.č. účastník Převezměte od zadavatele jednu sadu náhradních psacích potřeb a povolených pomůcek (nejste-li domluveni, že vše zůstává v učebně). Převezměte od komisaře papírovou obálku obsahující testové sešity a ostatní zkušební dokumentaci (a případně CD nosič). Převzetí obálky s testovými sešity potvrďte do záznamu o předání zkušební dokumentace. Po převzetí obálek obsahujících testové sešity ze všech učeben, kde byla ukončena zkouška, od komisaře rozpečeťte bezpečnostní bednu se zkušební dokumentací. Obálky obsahující testové sešity a ostatní materiály vložte do bezpečnostní bedny. Zaplombujte za dohledu komisaře bezpečnostní bednu se zkušební dokumentací a uložte ji. Proveďte zápis o správnosti zaplombování do záznamu o zaplombování bezpečnostní bedny, včetně čísel plomb, a potvrďte podpisem. Komisař vaši činnost kontroluje a potvrzuje správnost svým podpisem. Uložte bezpečnostní bednu se zkušební dokumentací. C. Zpracování dokumentace z didaktických testů C. Didaktické testy pro učebny se žáky, kteří zapisovali odpovědi do ZA standardním způsobem Převezměte od komisaře veškerou již digitalizovanou dokumentaci z dané učebnozkoušky (ZA, prezenční listina, Protokol PZU a kopie posudků žáků s PUP MZ) a vyjma kopií posudků žáků s PUP MZ ji archivujte. C. Didaktické testy pro učebny se žáky, kteří nezapisovali odpovědi do ZA standardním způsobem přep. přep. Převezměte od komisaře za každého žáka, který zapisoval své odpovědi jiným způsobem: záznamový arch, kopii posudku žáka s PUP MZ, odpovědi žáka z didaktického testu zapsané jiným způsobem (nejsou-li zapsány na volných listech na konci záznamového archu). Dále převezměte: záznamové archy, které byly vyplněny standardním způsobem již v učebně (jsou-li takové), prezenční listinu, Protokol PZU. Vyberte si zadavatele, kterého pověříte přepsáním odpovědí do záznamových archů (tzv. zadavatel-přepisovač; můžete pověřit libovolnou osobu jmenovanou k výkonu funkce zadavatele). Předejte zadavateli-přepisovači veškerou dokumentaci z učebny, kterou jste převzali od komisaře. K předání můžete využít záznam o předání zkušební dokumentace ZA pro didaktické testy. (Zadavatel-přepisovač provede přepis odpovědí žáka do první části záznamového archu, která je určena pro zápis odpovědí standardním způsobem.) Převezměte od zadavatele-přepisovače zpět veškerou dokumentaci z učebny. Potvrďte převzetí dokumentace do záznamu o předání zkušební dokumentace. Odpovědi zapsané jiným než standardním způsobem archivujte. Kopie posudků žáků s PUP MZ si ponechejte, tyto kopie se nearchivují.

3 Předejte komisaři ZA, prezenční listinu a Protokol PZU. (Komisař potvrdí převzetí dokumentace do záznamu o předání zkušební dokumentace. Komisař dokumentaci digitalizuje a odešle.) Převezměte od komisaře veškerou již digitalizovanou dokumentaci z dané učebnozkoušky (ZA, Protokol PZU a prezenční listina) a archivujte ji. Potvrďte převzetí dokumentace do záznamu o předání zkušební dokumentace. D. Zpracování dokumentace z písemných prací Stanovte termín a místo kontroly platnosti jmenování hodnotitelů komisařem a tuto informaci sdělte všem stranám. Dostavte se ke kontrole platnosti jmenování hodnotitelů komisařem. Převezměte od komisaře proti podpisu v záznamu o předání zkušební dokumentace veškerou již digitalizovanou dokumentaci z dané učebno-zkoušky (ZA, Protokol PZU a prezenční listina). (Jsou-li v učebně i žáci s PUP MZ, předejte řediteli i posudky PUP MZ těchto žáků.) Protokol PZU a prezenční listinu vyjměte z obálky a archivujte. 8 * * Předejte hodnotiteli proti podpisu v záznamu o předání zkušební dokumentace (záznam si vytiskněte z IS CERTIS) záznamové archy z písemných prací (pouze ty záznamové archy, které mají v hlavičce zakřížkováno pole Konal(a) ) a případně kopie posudků žáků s PUP MZ (dále písemnou práci žáka zapsanou jiným než standardním způsobem, pokud je taková). Nesmíte hodnotiteli předat prezenční listinu, kde jsou uvedena jména žáků! (Hodnotitel provede ohodnocení písemné práce do hodnoticí tabulky, která je součástí záznamového archu. Výsledný počet bodů musí být vyznačen i formou křížku.) Převezměte od hodnotitele proti podpisu v záznamu o předání zkušební dokumentace ohodnocené ZA z písemných prací a ostatní dokumentaci, kterou od vás získal. Předejte komisaři všechny záznamové archy z písemných prací (ohodnocené i neohodnocené). (Komisař potvrdí převzetí dokumentace do záznamu o předání zkušební dokumentace.) Převezměte od komisaře proti podpisu v záznamu o předání zkušební dokumentace již digitalizované záznamové archy z písemných prací a archivujte je. * Poznámka: Digitalizaci ohodnocených písemných prací a následné odeslání dat provádí jmenovaný komisař z jiné školy pouze po dobu své přítomnosti ve zkušebním místě v rámci konání zkoušek dle JZS. Po ukončení komisaře ve zkušebním místě zajistí digitalizaci a odeslání dat ředitel školy prostřednictvím oprávněného uživatele DDT.

4 E. Zpracování Protokolu o průběhu maturitní zkoušky ve zkušebním místě Až dostanete od komisaře informaci, že zpracoval Protokol o průběhu MZ ve zkušebním místě, přihlaste se do IS CERTIS (zadejte své přihlašovací údaje a denní SMS kód; přihlásit se můžete i mimo DDT). Zvolte odkaz Registrace a vstup do EP, v tabulce vyberte projekt a klikněte na tlačítko Vstoupit do projektu. Vyberte odkaz Zkušební místa v levé liště, vyberte zkušební místo a klikněte na tlačítko Protokol o průběhu MZ. Souhlasíte-li s obsahem protokolu, klikněte na tlačítko Potvrdit. Svou volbu navíc potvrďte stiskem tlačítka OK v dialogovém okně, které se vám právě otevřelo. Zavřete IS CERTIS a informujte komisaře, že je protokol již potvrzen a může ho proto vytisknout na pracovišti DDT. Vytištěný protokol podepište vy i komisař. (Komisař protokol poté digitalizuje.) Podepsaný digitalizovaný protokol převezměte od komisaře a archivujte ho. F. Svoz bezpečnostní zásilky zpět do CERMATu Zajistěte předání bezpečnostní zásilky (veškeré obálky s testovými sešity a další zkušební dokumentací) CERMATu na základě pokynů a termínu stanovených CERMATem.

5 G. Přehled záznamů ve zkušební dokumentaci. Situace Standardní ukončení zkoušky (tj. po vypršení limitu) Popis situace Žák se účastnil zkoušky v celém časovém limitu. v záznamovém archu žáka Konal(a) Záznamy zadavatele v Protokolu o průběhu MZ v učebně Záznamy ředitele školy v IS CERTIS Žák má možnost konat (ZA bude vyhodnocen). Ukončení zkoušky před vypršením časového limitu (dobrovolné) Žák ukončil svou práci dříve a chce odejít z učebny. Konal(a) (ZA bude vyhodnocen). Nepřipuštění žáka ke zkoušce Žák neprokázal svou totožnost nebo se provinil proti školnímu řádu (byl pod vlivem omamných látek atp.), bude proto ze zkoušky vyloučen. Vyloučen(a) do. části. Vyloučení žáka ze zkoušky Žák porušil pravidla řádného průběhu zkoušky, zadavatel ho proto ze zkoušky vyloučil. Vyloučen(a) do. části.. Nepřítomnost žáka u zkoušky Ukončení zkoušky před vypršením časového limitu (ze zdravotních důvodů) Žák se ke zkoušce vůbec nedostavil (žák se musí do dnů omluvit řediteli školy, který rozhodne, zda jeho omluvu uzná, či nikoliv). Žák předčasně opustil učebnu v důsledku vážné zdravotní indispozice a nechce, aby byl jeho záznamový arch vyhodnocen (žák se musí do dnů omluvit řediteli školy, který rozhodne, zda jeho omluvu uzná, či nikoliv). Nepřítomen(na) či nedokončil(a) Nepřítomen(na) či nedokončil(a) do. části do. části Neomluven(a) Omluven(a) Neomluven(a) Omluven(a) Náhradní Náhradní SEZNAM ZKRATEK: CERMAT Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání; DDT Digitalizační datový terminál; Hodnotitel; IS CERTIS Informační systém CERMATu; JZS Jednotné zkušební schéma; PUP MZ Přiznané uzpůsobení podmínek pro konání MZ; Protokol PZU Protokol o průběhu MZ v učebně; Ředitel školy; Školní maturitní komisař; ZA Záznamový arch; Zadavatel; -přep. Zadavatel-přepisovač

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E k zajištění písemných zkoušek společné části MZ ve škole Platné od 5. 2011 A. Činnosti vykonávané před zadáváním didaktických testů a písemných prací p. č. 3. účastník

Více

P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E

P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E P O K Y N Y P R O K O M I S A Ř E Platné od 1. 1. 2011 ZÁKLADNÍ POVINNOSTI KOMISAŘE Zabezpečuje řádný průběh konání didaktických testů a písemných prací ve zkušebním místě. Řídí a kontroluje činnost zadavatelů

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 15.. 01 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E (vyjma pokynů pro zadávání zkoušek v učebně) jaro 01 A. Činnosti vykonávané před zahájením zkoušky (před vstupem

Více

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E

P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 5. 4. 0 P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E k zajištění písemných zkoušek společné části MZ ve škole jaro 0 A. Činnosti vykonávané před zadáváním didaktických testů

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od.. 05 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E (vyjma pokynů pro zadávání zkoušek v učebně) jaro 05 A. Činnosti vykonávané před zahájením zkoušky (před vstupem do

Více

POKYNY PRO KOMISAŘE. k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky ZÁKLADNÍ POVINNOSTI KOMISAŘE

POKYNY PRO KOMISAŘE. k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky ZÁKLADNÍ POVINNOSTI KOMISAŘE POKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky Platné od 1. 5. 2011 ZÁKLADNÍ POVINNOSTI KOMISAŘE Zabezpečuje řádný průběh konání didaktických testů a písemných prací

Více

POKYNY PRO KOMISAŘE. k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky jaro 2012

POKYNY PRO KOMISAŘE. k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky jaro 2012 AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 1. 4. 2012 POKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky jaro 2012 Základní povinnosti komisaře: Zabezpečuje řádný průběh

Více

Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek. krok za krokem

Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek. krok za krokem Procesy zpracování dokumentace po zadávání zkoušek krok za krokem Procesy zpracování zkušební dokumentace po zadávání zkoušek ve zkušebních učebnách lze rozdělit dle typů zkoušek na: Procesy zpracování

Více

P OKYNY PRO KOMISAŘE

P OKYNY PRO KOMISAŘE AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 1. 4. 016 P OKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky jaro 016 Důležitá aktualizace: U didaktického testu z matematiky

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ PC, tiskárna a dokumentový skener Školní maturitní komisař 2018 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání verze 8.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.6 Cíl modulu:

Více

POKYNY PRO ŘEDITELE. k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části

POKYNY PRO ŘEDITELE. k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Platné od. 5. 20 POKYNY PRO ŘEDITELE k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Níže uvedené může kromě ředitele školy zajistit statutární zástupce, resp. osoba, která má tuto roli uvedenu

Více

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS

k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTU PŘIHLAŠOVÁNÍ libovolná tiskárna IS CERTIS libovolná tiskárna IS CERTIS P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E POKYNY PRO ŘEDITELE k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 k archivaci dokumentů k maturitní zkoušce jaro 2013 NÁZEV Přihláška k MZ Posudek pro žáka s PUP

Více

ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ

ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ Bezpečnostní incident Organizační incident Mimořádná událost s nutností kontaktovat CZVV Mimořádná událost v řešení školy č. INCIDENT ŘEŠENÍ POZNÁMKA ZADÁVÁNÍ

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny Platné od 1. 1. 2011 Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk didaktický test základní i vyšší Francouzský jazyk didaktický test základní i vyšší Německý jazyk

Více

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 15. 4. 2013 POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části jaro 2013 Oprávněná osoba na DDT zajišťuje procesy digitalizace

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ verze 8.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.3. Cíl modulu: Seznámit se s veškerými druhy dokumentů pro zajištění společné části maturitní zkoušky Cílová skupina:

Více

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny Platné od 1. 1. 2012 POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Český jazyk a literatura didaktický test základní ZADÁVÁNÍ ZKOUŠKY V UČEBNĚ 1 2 3 4 Pozn.:

Více

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT

POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT Platné od 1. 5. 2011 POKYNY PRO OPRÁVNĚNOU OSOBU NA DDT k profilovým zkouškám a ústním zkouškám společné části Oprávněná osoba na DDT zajišťuje procesy digitalizace v rámci konání profilových zkoušek a

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ 2018 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání verze 9.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.5 Cíl modulu: Seznámit se s procesem organizace společné části maturitní

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny Pro žáky intaktní verze 1 Platné od 1. 12. 2012 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk písemná práce Francouzský jazyk písemná

Více

POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 2014

POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 2014 AKTUALIZAE JSOU VYZNAČENY MODŘE. Platné od.. 0 POKYNY K ŘEŠENÍ ORGANIZAČNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH INCIDENTŮ jaro 0 Bezpečnostní incident Organizační incident Mimořádná událost s nutností kontaktovat CERMAT

Více

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny Platné od 1. 1. 2012 POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk didaktický test základní pro žáky s SP 1 a SP 2 Francouzský jazyk didaktický

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny Pro žáky intaktní verze 1 Platné od 1. 12. 2014 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk písemná práce Francouzský jazyk písemná

Více

k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 2013

k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 2013 AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE P O K Y N Y P R O Ř E D I T E L E Platné od 5.. 20 k zajištění přípravy na konání didaktických testů a písemných prací SČ jaro 20 Před termínem konání písemných zkoušek

Více

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny

P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny Pro žáky s PUP verze A Platné od 1. 1. 2014 P O K Y N Y P R O Z A D A V A T E L E do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk v úpravě pro neslyšící didaktický test

Více

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny

POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny Pro žáky s PUP verze A Platné od 1. 12. 2014 POKYNY PRO ZADAVATELE do učebny AKTUALIZACE JSOU PODTRŽENÉ VLNOVKOU. Určeno pro zkoušky: Anglický jazyk v úpravě pro neslyšící didaktický test pro žáky s SP-3

Více

Inspektorát v Kraji Vysočina

Inspektorát v Kraji Vysočina Česká školní inspekce Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL O KONTROLE č. j. ČŠIJ-624/14-J Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písmo d) zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013

A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013 A. NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY Z KONZULTAČNÍCH SEMINÁŘŮ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE jaro 2013 P.č. Dotaz, podnět Odpověď 1 Zadavatelé si nejsou jistí, jak psát do Protokolu o průběhu Do protokolu o průběhu zkoušky

Více

KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE

KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE KONZULTAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŠKOLNÍ MATURITNÍ KOMISAŘE 3. února 28. března 2014 Přednášející: PROGRAM Právní předpisy Novinky v organizaci MZ Informace k e-learningovým modulům Pravidla pro zadávání Maturita

Více

Maturitní komisař a jeho práce

Maturitní komisař a jeho práce Maturitní komisař a jeho práce V.Burkovec 10.3.2013 Úvod S novou formou maturitní zkoušky 1 vznikla řada funkcí, na které se pedagogové musí připravit. Kromě zadavatelů didaktických testů a písemných prací,

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2019

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2019 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2019 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2019

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2019 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2019 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

d) žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání maturitní zkoušky kategorie a skupiny SP-1

d) žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání maturitní zkoušky kategorie a skupiny SP-1 Sdělení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se určuje časový rozvrh konání didaktických testů a písemných prací (jednotné zkušební schéma) společné části maturitní a centrálně administrované

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2017

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2017 Příloha č. 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2017 Tabulka u každé /dílčí obsahuje celkem 9 sloupců, jejichž význam je vysvětlen níže. 1) Ve sloupci jsou uvedeny

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.1 ORGANIZACE MZ 2016 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání verze 6.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.1.7 Cíl modulu: Seznámit se s možnými krizovými situacemi a jejich řešením

Více

ČÁST DRUHÁ SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Zkouška z českého jazyka a literatury

ČÁST DRUHÁ SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY Zkouška z českého jazyka a literatury 14 Návrh pro meziresortní připomínkové řízení PLATNÉ ZNĚNÍ dotčených částí vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou, ve znění pozdějších

Více

P R OTOKOL O KON TR OLE

P R OTOKOL O KON TR OLE Česká školní inspekce Liberecký inspektorát P R OTOKOL O KON TR OLE čj. ČŠIL-284/16-L Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-206/13-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-206/13-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-206/13-C Název právnické osoby České reálné gymnázium s. r. o. vykonávající činnost školy: Sídlo: Pražská 54a, 370 04 České Budějovice

Více

d) žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání maturitní zkoušky kategorie a skupiny SP-1

d) žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání maturitní zkoušky kategorie a skupiny SP-1 Sdělení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se určuje časový rozvrh konání didaktických testů a písemných prací (jednotné zkušební schéma) společné části maturitní a centrálně administrované

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2018

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2018 Příloha 9 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2018 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2018

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2018 Příloha 9 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2018 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Zkrácený uživatelský manuál ÚVOD

Zkrácený uživatelský manuál ÚVOD POSTUP PRO PŘIHLÁŠENÍ K PROJEKTU MAG 10 Zkrácený uživatelský manuál ÚVOD Tento dokument slouží jako stručný návod pro přihlášení škol a jejich žáků k projektu MAG 10 (tj. zadání žáků a jimi vybraných zkoušek

Více

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014 Obsah Registrace uchazeče o vykonání jednotlivé zkoušky na portálu JZ... 1 Změna registračních údajů... 1 Přihlášení registrovaného uživatele... 2 Postup pro objednání jednotlivé zkoušky/zkoušek... 2 Záložky

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2015 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok 2016/2017

BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok 2016/2017 BLIŽŠÍ PODROBNOSTI K ORGANIZACI KONÁNÍ JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY školní rok Obsah 1 ZÁMĚR... 2 2 PŘEDMĚT... 2 3 SPECIFIKACE POŽADAVKŮ NA VĚDOMOSTI A DOVEDNOSTI... 2 3.1 Příloha č. 1... 2 3.2 Příloha č.

Více

E-learningové vzdělávání pracovníků SŠ pro maturitní generálku 2009 projekt KROK. Příloha č. 5 Ukázkový modul

E-learningové vzdělávání pracovníků SŠ pro maturitní generálku 2009 projekt KROK. Příloha č. 5 Ukázkový modul E-learningové vzdělávání pracovníků SŠ pro maturitní generálku 2009 projekt KROK Příloha č. 5 Ukázkový modul E-learningové vzdělávání pracovníků SŠ pro maturitní generálku 2009 - projekt KROK Příloha č.

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2013

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2013 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2013 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, školním maturitním komisařům, zadavatelům

Více

Aktuální informace k MZ 2011

Aktuální informace k MZ 2011 Aktuální informace k MZ 2011 1. Jednotné zkušební schéma Jednotné zkušební schéma (JZS), které je obsahem příloh 1 5 tohoto souboru, bylo zpracováno na základě údajů z přihlášek žáků k maturitní zkoušce

Více

Maturitní zkoušk a ve školním roce 2012/2013. Podávám přihlášku k maturitě podzim 2013

Maturitní zkoušk a ve školním roce 2012/2013. Podávám přihlášku k maturitě podzim 2013 Maturitní zkoušk a ve školním roce 2012/2013 Podávám přihlášku k maturitě podzim 2013 p r ů v o d c e ž á k a p ř i h l a š o v á n í m k p o d z i m n í m at u r i t n í z k o u š c e 2 0 1 3 Vážená maturantko,

Více

Informační schůzka pro žáky 4. roč.

Informační schůzka pro žáky 4. roč. Informační schůzka pro žáky 4. roč. Vyhláška č.177/2009 pro maturanty 1. Podmínka připuštění k maturitě? Ukončení posledního ročníku bez nedostatečné nebo nehodnocení v předmětu. Počítaná absence 18.1.

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017 Podrobné JZS_Písemné společné části maturitní 2017 - jaro Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2017 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2016 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ

METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 15. 4. 2013 METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ k ústním zkouškám společné části a vykazování výsledků profilové části MZ jaro 2013

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2015

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2015 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2015 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-561/13-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-561/13-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-561/13-A Název právnické osoby Gymnázium, Praha 4, Postupická 3150 vykonávající činnost školy: Sídlo: Postupická 3150, 141 00 Praha 4

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-565/13-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-565/13-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-565/13-A Název právnické osoby Střední zdravotnická škola vykonávající činnost školy: Sídlo: Ruská 91/2200, 100 00 Praha 10 IČO: 00638765

Více

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK

PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK Příloha č.3 Školního řádu PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ A HODNOCENÍ MATURITNÍCH ZKOUŠEK 1. Maturitní zkoušky 2017/18 Pravidla maturitních zkoušek jsou stanovena zákonem č. 561/2004 Sb. v platném znění a prováděcí

Více

Elektronická přihláška ke stravování

Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování slouží pro efektivní registraci nového strávníka (Vašeho dítěte) ke stravování ve školní jídelně. Pomocí ní můžete zadat přes internet

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2014

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2014 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro jarní zkušební období MZ v roce 2014 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty

Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty Maturita 2013_podzim Výsledky a závěrečné dokumenty Písemné zkoušky společné části v podzimním zkušebním období maturitní zkoušky 2013 skončily. Je proto účelné připomenout důležitá pravidla předávání

Více

Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012. Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1.

Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012. Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1. Aktuální text školského zákona ke dni 9. listopadu 2012 Změny vyznačené v 163 odst. 2, 178, 179 a 180 budou účinné až od 1. ledna 2013 (ve znění zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ - jaro 2015

METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ - jaro 2015 AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 1. 4. 2015 METODICKÁ PŘÍRUČKA PRO PŘEDSEDY ZKUŠEBNÍCH MATURITNÍCH KOMISÍ - jaro 2015 OBSAH 1 ROLE PŘEDSEDY VE VAZBĚ NA ZKUŠEBNÍ MATURITNÍ KOMISI... 1 2 OBECNÉ

Více

POKYNY PRO HODNOTITELE

POKYNY PRO HODNOTITELE POKYNY PRO HODNOTITELE k ústním zkouškám společné části Platné od 1. 5. 2011 A. Činnosti před konáním dílčích ústních zkoušek společné části p.č. 1 účastník činnosti HOD + PZMK 2 HOD Činnosti pro hodnotitele

Více

První kroky v LMS CISKOM

První kroky v LMS CISKOM První kroky v LMS CISKOM přihlášení do e-learningové části odborného vzdělávání Obsah OBSAH... 1 1. E LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ... 2 1.1 STRUKTURA KURZŮ... 3 1.2 VÁŠ PRŮVODCE KURZEM... 3 2. PŘIHLÁŠENÍ/ODHLÁŠENÍ

Více

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2014

Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2014 Příloha 8 Podrobné jednotné zkušební schéma (JZS) pro podzimní zkušební období MZ v roce 2014 Cílem zveřejnění podrobného JZS je zpřehlednit managementu škol, zadavatelům a žákům časové údaje jednotlivých

Více

CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ

CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ 2018 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CZVV) verze 8.0 Informace o modulu Kód modulu: 5.1.7 Cíl modulu: Poskytnout zadavatelům zkoušek nezbytné informace týkající

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-552/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-552/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: IČO: 00 844 012 Identifikátor: 600 017 176 Právní forma: Zastoupená: Zřizovatel: Místo

Více

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Evidence náhradního plnění - neveřejný přístup pro odběratele Uživatelská příručka verze 3.0 Historie dokumentu Verze Datum Autor Změny 1.0 31. 5. 2019

Více

Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP)

Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) Detailní návod postupu při registraci účetní jednotky, zodpovědné osoby a náhradní zodpovědné osoby v Centrálním systému účetních informací státu (Detailní

Více

Příloha 1: Ukázka dokumentace na ústní zkoušky pro jednu maturitní třídu

Příloha 1: Ukázka dokumentace na ústní zkoušky pro jednu maturitní třídu Příloha 1: Ukázka dokumentace na ústní zkoušky pro jednu maturitní třídu Příklad: ve třídě jsou pouze 2 žáci (Marie Veselá a Marek Vokoun); oba žáci konají ve společné části zkoušku z ČJL-Z a zkoušku z

Více

Informace k přijímacím zkouškám 2015. Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy

Informace k přijímacím zkouškám 2015. Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy Informace k přijímacím zkouškám 2015 Pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do oborů s maturitní zkouškou s centrálními testy Podání přihlášek Stále platí možnost podat přihlášky v rámci prvního

Více

Přijímací zkoušky v kostce

Přijímací zkoušky v kostce Přijímací zkoušky v kostce Informace k přijímacím zkouškám pro rok 2016/2017 Vyhlášení kritérií přijímacího řízení ředitelem školy 31. ledna 2017 Zveřejnění ilustračních testů na webu centra 8. února 2017

Více

MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR)

MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR) MANUÁL pro zkoušky na STV (JKA karate ČR) Administrační centrum ČUBU (http://cubu.csfu.cz) Vypracovala: Eva Buzková - národní pověřenec pro zkoušky JKA ČR v Olomouci dne 5. 6. 2013 PŘIHLAŠENÍ UŽIVATELE

Více

Maturitní zkouška v souvislostech

Maturitní zkouška v souvislostech Maturitní zkouška v souvislostech 140509 8.1.1 Maturitní zkouška v souvislostech CSPPT_V1.0_KROK Náběhová fáze pro školní roky 2009/10 a 2010/11 Povinné zkoušky (Z/V): ČJL a MA, nebo ČJL a CJ Nepovinné

Více

POSTUP PRO ŘEDITELE k přihlašování žáků k MZ jaro 2014

POSTUP PRO ŘEDITELE k přihlašování žáků k MZ jaro 2014 POSTUP PRO ŘEDITELE k přihlašování žáků k MZ jaro 04 AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE P O S T U P P R O Ř E D I T E L E k přihlašování žáků k MZ jaro 04 Platné od.. 0 OBSAH ZMĚNY V PROCESU PŘIHLAŠOVÁNÍ

Více

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne kterou se stanoví podrobnosti o ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) stanoví podle 81

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE PRO VEDENÍ ŠKOL TÝKAJÍCÍCH SE PŘÍPRAVY MATURITNÍ ZKOUŠKY

AKTUÁLNÍ INFORMACE PRO VEDENÍ ŠKOL TÝKAJÍCÍCH SE PŘÍPRAVY MATURITNÍ ZKOUŠKY Ředitelům a vedoucím pracovníkům škol AKTUÁLNÍ INFORMACE PRO VEDENÍ ŠKOL TÝKAJÍCÍCH SE PŘÍPRAVY MATURITNÍ ZKOUŠKY Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli, ke konzultačním seminářům, které pořádáme

Více

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.2 INFRASTRUKTURA MZ

CISKOM 6. LOGISTIKA 6.2 INFRASTRUKTURA MZ CISKOM 6. LOGISTIKA 6.2 INFRASTRUKTURA MZ 6.2.1.2 Funkcionalita pracoviště DDT ve škole z pohledu obsluhy 2018 CERMAT verze 7.1 Informace o modulu Kód modulu: 6.2.1.2 Cíl modulu: Seznámení se základními

Více

POKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek SČ MZ jaro 2014 POKYNY PRO KOMISAŘE

POKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek SČ MZ jaro 2014 POKYNY PRO KOMISAŘE AKTUALIZACE JSOU VYZNAČENY MODŘE Platné od 1. 4. 014 POKYNY PRO KOMISAŘE k zajištění písemných zkoušek společné části maturitní zkoušky jaro 014 V IS CERTIS v odkazu Zkušební místa je pod tlačítkem JZS

Více

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky

Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace. Maturitní zkouška. Společná část maturitní zkoušky Gymnázium F. X. Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace Maturitní zkouška Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou,

Více

Maturitní řád gymnázia

Maturitní řád gymnázia I. Německé zemské gymnasium, mateřská škola a základní škola, o. p. s. Maturitní řád gymnázia Mgr. Vladimíra Dolenská ředitelka školy 1 Ředitelka školy Mgr. Vladimíra Dolenská vydává Maturitní řád I. Německého

Více

K PÍSEMNÝM ZKOUŠKÁM SČ MZ

K PÍSEMNÝM ZKOUŠKÁM SČ MZ ZÁKLADNÍ INFORMACE K PÍSEMNÝM ZKOUŠKÁM SČ MZ (PODZIMNÍ TERMÍN MZ 2013) Kdy: od 16. 8. 2013 Kdo: POZVÁNKY k písemným zkouškám SČ MZ Pozvánky předává/zasílá emailem ředitel školy. Kdy: 2. 9. 5. 9. 2013 DIDAKTICKÝ

Více

SLOVANSKÉ GYMNÁZIUM OLOMOUC

SLOVANSKÉ GYMNÁZIUM OLOMOUC Maturitní zkoušky na Slovanském gymnáziu, Olomouc, tř. Jiřího z Poděbrad 13 v jarním a podzimním termínu v roce 2013 Zpracováno na základě zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

POKYNY pro nastavení vstupu účastníků do LMS CERMAT

POKYNY pro nastavení vstupu účastníků do LMS CERMAT POKYNY pro nastavení vstupu účastníků do LMS CERMAT Autor: Lubomír ŠAROCH Datum: 30. 10. 2018 Verze: 2.5 Kategorie ochrany: Neklasifikováno Počet stran: 5 Číslo výtisku: Centrum pro zjišťování výsledků

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT Provozní řád. Rychlý znalostní kvíz a doplnění informací

Dokumentace. k projektu Czech POINT Provozní řád. Rychlý znalostní kvíz a doplnění informací Dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Rychlý znalostní kvíz a doplnění informací Vytvořeno dne: 19.11.2009 Aktualizováno: 25.11.2009 Verze: 1.0 Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace

MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace MATURITNÍ PODZIM 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Terminář 21. června 2018 Přihlašování žáků k podzimnímu termínu MZ 2018 9.45 hod. učebna

Více

(2) Povinné zkoušky společné části maturitní zkoušky tvoří zkušební předměty podle odstavce 1.

(2) Povinné zkoušky společné části maturitní zkoušky tvoří zkušební předměty podle odstavce 1. Maturitní zkouška 77 Maturitní zkouška se skládá ze společné a profilové části. Žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou, jestliže úspěšně vykoná obě části maturitní zkoušky. 78 Společná část maturitní

Více

JEDNOTNÉ ZKUŠEBNÍ SCHÉMA PÍSEMNÝCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MZ PODZIMNÍ ZKUŠEBNÍ OBDOBÍ 2014. Zahájení přípravy v učebně 1)

JEDNOTNÉ ZKUŠEBNÍ SCHÉMA PÍSEMNÝCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MZ PODZIMNÍ ZKUŠEBNÍ OBDOBÍ 2014. Zahájení přípravy v učebně 1) Příloha 1 VŠICHNI ŽÁCI S VÝJIMKOU ŽÁKŮ S PŘIZNANÝM UZPŮSOBENÍM PODMÍNEK PRO KONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY v 1. 9. 2014 Matematika Didaktický test 12:00 12:30 14:00 14:05 Anglický jazyk Didaktický test 8:00

Více

JEDNOTNÉ ZKUŠEBNÍ SCHÉMA PÍSEMNÝCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MZ JARNÍ ZKUŠEBNÍ OBDOBÍ 2014

JEDNOTNÉ ZKUŠEBNÍ SCHÉMA PÍSEMNÝCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MZ JARNÍ ZKUŠEBNÍ OBDOBÍ 2014 Příloha 1 VŠICHNI ŽÁCI S VÝJIMKOU ŽÁKŮ S PŘIZNANÝM UZPŮSOBENÍM PODMÍNEK PRO KONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY Forma v 6. 5. 7. 5. 9. 5. Matematika didaktický test 8:00 8:30 10:00 10:05 Anglický jazyk písemná práce

Více

Pokyn k maturitním zkouškám ve školním roce

Pokyn k maturitním zkouškám ve školním roce V Hradci Králové, 16. 9. 2019, č.j. 1173/2019 Pokyn k maturitním zkouškám ve školním roce 2019-2020 Maturitní zkoušky se konají v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

POKYNY PRO ZADÁVÁNÍ TESTŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE

POKYNY PRO ZADÁVÁNÍ TESTŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd ZŠ (CERMAT) a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 2008 POKYNY PRO ZADÁVÁNÍ TESTŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE 1. Dne 29.

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2017 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace

MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2017 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace MATURITNÍ ZKOUŠKY PODZIM 2017 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Terminář 22. června 2017 Přihlašování žáků k podzimnímu termínu MZ 2017 8.45 hod.

Více

V Praze dne 12. srpna 2013 Č. j. MSMT- 32697/2013-1

V Praze dne 12. srpna 2013 Č. j. MSMT- 32697/2013-1 Sdělení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se určuje časový rozvrh konání didaktických testů a písemných prací společné části maturitní (jednotné zkušební schéma) v podzimním zkušebním

Více

PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY

PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY PRAVIDLA PRO POUŽITÍ TECHNICKÝCH KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V RÁMCI MATURITNÍ ZKOUŠKY Žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání MZ mají v odůvodněných případech (na základě doporučení školského poradenského

Více

Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím centrálně zadávaných jednotných testů

Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím centrálně zadávaných jednotných testů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-23913/2014 V Praze dne 30. července 2014 Vyhlášení pilotního ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

Čl. 1 Účel a cíle pokusného ověřování

Čl. 1 Účel a cíle pokusného ověřování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-26724/2015-3 V Praze dne 10. září 2015 Vyhlášení pokusného ověřování organizace přijímacího řízení do oborů vzdělání s maturitní zkouškou s využitím

Více

CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ

CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ 5.1.2 Podrobná charakteristika uzpůsobení podmínek pro konání maturitní zkoušky žáky s PUP MZ CISKOM 5. SPECIÁLNÍ TESTOVÁNÍ 5.1.2 Podrobná charakteristika uzpůsobení podmínek pro konání maturitní zkoušky

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKY JARO 2016 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace

MATURITNÍ ZKOUŠKY JARO 2016 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ. Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace MATURITNÍ ZKOUŠKY JARO 2016 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Terminář 31. březen 2016 Seznamy literárních děl k ústní zkoušce z ČJaL 21. duben

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT Provozní řád. Vydání ověřeného výpisu z Obchodního rejstříku

Dokumentace. k projektu Czech POINT Provozní řád. Vydání ověřeného výpisu z Obchodního rejstříku Dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Vydání ověřeného výpisu z Obchodního rejstříku Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 19.2.2009 Verze: 4.0 2009 MVČR Obsah 1. Přihlášení do Centrály Czech

Více

Maturitní zkouška

Maturitní zkouška Maturitní zkouška 2017-2018 www.novamaturita.cz 561/2004 Sb. ZÁKON ze dne 24. září 2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) Vyhláška č. 177/2009 Sb.,

Více