Schůzka projektu Comenius

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Schůzka projektu Comenius"

Transkript

1 Schůzka projektu Comenius Kdy? února 2013 Kde? SPŠS Vsetín Kdo? Studenti a učitelé SPŠS Vsetín spolu s partnerskými školami projektu Comenius Eat Better to Live Better All Your Life Long Celý projekt zajišťuje, organizuje a koordinuje Mgr. Michaela Orságová. O co šlo? Během druhého únorového týdne proběhla schůzka projektu Comenius, které se zúčastnilo 42 žáků a pedagogů z pěti partnerských škol Turecka, Polska, Bulharska, Itálie a Německa. Hostitelská škola pro ně připravila bohatý program. Během prvního dne jsme se všichni setkali se zástupci města, naši přátelé se dověděli o zajímavostech města a byl nám představen projekt Vsetín zdravé město, seznámili jsme se tedy s aktivitami, které město podniká v oblasti zdravého životního stylu, sportu a využití volného času. Ve škole jsme pro naše partnery připravili sportovní aktivity a proběhly prezentace studentů jednotlivých škol, kde se žáci mohli navzájem lépe poznat. Chtěli jsme, aby účastníci viděli naši krásnou krajinu, poznali naše zvyky a životní styl, proto jsme je vzali na výlet do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm a na Pustevny. Výlet se všem velmi líbil a z Pusteven si odvezli krásný zimní pocit. V pátek všichni společně odjeli do Prahy, kde si prohlédli památky našeho hlavního města. Děkujeme všem našim studentům a jejich rodinám za vřelé přijetí a péči, kterou našim hostům poskytli, neboť především díky nim mohli lépe poznat náš životní styl a ochutnat pravé české a moravské jídlo.

2

3

4

5

6

7 Programování CNC strojů CNC CUP 2013 Kdy? 13. února 2013 Kde? SPŠS Vsetín Kdo? žáci naší školy, hlavní organizátor PhDr. et Bc. Stanislav Bugáň O co šlo? Dne 13. února se uskutečnil již 16. ročník školní soutěže Programování CNC strojů v řídícím systému Sinumeric 810T pod pracovním názvem CNC CUP V letošním roce soutěžilo celkem 9 žáků ze třídy 3.A a 3.B. Úkolem soutěžících bylo podle výkresové dokumentace zhotovit výrobní program na CNC soustruh EMCO Turn 50 v řídícím systému Sinumeric 810T, tento program odladit a provést tzv. dry run. Kritériem pro hodnocení bylo správné zhotovení výrobního programu, stanovení správného technologického postupu a zodpovězení několika teoretických otázek. Pořadí třech nejlepších: 1. Michal Holčák..3.B 2. Petr Slováček 3.A 3. Radek Chmela 3.B Všem soutěžícím děkujeme za účast a vítězi gratulujeme!

8 Anglická olympiáda 2013 Kdy? leden - únor 2013 Kde? SPŠS Vsetín, Valašské Meziříčí Kdo? žáci naší školy, hlavní organizátor Mgr. Milan Koraba O co šlo? Naše škola se každoročně účastní také soutěže Olympiáda v anglickém jazyce. Soutěž začíná školním kolem, které obsahuje písemný test. Účastnilo se ho 169 studentů 1., 2. a 3. ročníku. Nejlepších 11 účastníků se pak utkalo ve středu 23. ledna 2013 o celkové vítězství při konverzační části olympiády. Zde jsou nejlepší aktéři písemné části a zároveň postupující do konverzačního kola: 1. místo Patrik Bělota 3. A 47 bodů 2. až 3. místo Michal Holčák 3. B 44 bodů Jakub Přikryl 2. A 44 bodů 4. místo Pavel Šťastný 3. B 43 bodů 5. až 11. místo Štěpán Holec 1. B 42 bodů Josef Chrástecký 3. B 42 bodů Vladimír Jež 3. A 42 bodů Dominik Kašpar 2. A 42 bodů David Mynarčík 3. A 42 bodů Radek Nohavica 2. A 42 bodů Lukáš Tatýrek 2. B 42 bodů Do nejužšího finále pak postoupilo 5 žáků: Jakub Přikryl, Dominik Kašpar, David Mynarčík, Radek Nohavica a Lukáš Tatýrek.

9 Všichni účastníci předvedli vynikající výkony, komise zvláště ocenila schopnost soutěžících bezprostředně reagovat na vzniklou situaci, úžasnou kreativitu a osobitý humor. Tím ale soutěž neskončila protože vítěz mohl být jen jeden, komise nakonec rozhodla, že naši školu pojede do okresního kola reprezentovat Dominik Kašpar ze 2.A. Okresní kolo se konalo 13. února 2013 na Gymnáziu v Rožnově pod Radhoštěm. Dominik zde dosáhl vynikajícího úspěchu ve finálovém kole a nakonec obsadil skvělé 4. místo. Děkujeme všem soutěžícím za účast a všem úspěšným žákům, hlavně Dominikovi, gratulujeme!

10 Školní kolo soutěže Autodesk Design Kdy? února 2013 Kde? SPŠS Vsetín Kdo? žáci naší školy, hlavní organizátor Ing. Martin Baričák O co šlo? V minulých dnech se u nás uskutečnilo školní kolo soutěže v kreslení a modelování v programech firmy Autodesk. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 žáků naší školy. I přes nižší účast než v minulých letech měla tato soutěž velmi dobrou úroveň a žáci prokázali výborné znalosti a dovednosti. A zde jsou výsledky: 1. 2D kreslení AutoCAD 2013 cz pořadí jméno třída 1. Jiří Tkadlec 3.A 2. Tomáš Majer 2.A 3. Lukáš Tatýrek 2.B dále se zúčastnili bez udání pořadí Miroslav Šipula Vlastimil Hrbáček 3.A 2.A

11 2. 3D Modelování Inventor 2013 cz pořadí jméno třída 1. Petr Slováček 3.A 2. Lukáš Chrástecký 3.A 3. David Mynarčík 3.A dále se zúčastnili bez udání pořadí Martin Jakubec Patrik Bělota Jan Hajda 3.A 3.A 3.A Kompletní výsledky jsou pro účastníky soutěže k nahlédnutí u Ing. Martina Baričáka. Všem účastníkům soutěže blahopřejeme k velmi dobrým výkonům a děkujeme za účast.

12 Stáž našeho pedagoga ve firmě Galvamet spol. s.r.o. Kdy? února 2013 Kde? Galvamet spol. s.r.o. Kdo? Ing. Miroslav Václavík O co šlo? Ve dnech 11. až 15. února 2013 se uskutečnila v prostorách Galvametu stáž Ing. Miroslava Václavíka, středoškolského učitele SPŠS Vsetín, který k jejímu průběhu poznamenal následující: Odborná stáž ve společnosti GALVAMET spol. s r.o. mi přinesla možnost osobního seznámení s pracovišti tepelného zpracování. Jako největší přínos spatřuji přenos získaných zkušeností do výuky, zejména předmětů strojírenská technologie, technologická cvičení a kontrola a měření. Tepelné zpracování navíc zasahuje do široké oblasti strojírenství, a to jak v konstrukční, tak výrobní sféře. Pro žáka naší školy je určitě výhodné získávat informace k tématu ze strany učitele, který měl možnost detailního seznámení s daným provozem a jeho výrobou. Další informace také na

13 SPŠS Vsetín vybojovala 2. místo v krajském kole ve volejbalu Kdy? 14. února 2013 Kde? Gymnázium Fr. Palackého ve Valašském Meziříčí Kdo? Lukáš Slovák, Tomáš Slovák, Alois Šulák, Jakub Kašpar, Lukáš Chrástecký, Michal Veninger a Dominik Kašpar O co šlo? Výše zmínění reprezentanti SPŠS Vsetín se nejenomže probojovali do krajského kola, ale své tažení zakončili pěkným druhým místem. Informační zdroj neuvedl, koho průmka porazila, ani s kým prohrála, natož výsledky jednotlivých setů či seznam účastníků, čtenářům tohoto webu musí stačit stručné sdělení, že jsme prostě skvělí!!! Stojící zleva: Alois Šulák, Jaroslav Kašpar, Lukáš Slovák, Michal Veninger, před nimi jsou opět zleva: Tomáš Slovák, Jakub Kašpar a Lukáš Chrástecký (foto je z okresního kola)

14 SPŠS Vsetín zahajuje výstavu celorepublikového projektu E-DUR Kdy? února 2013 Kde? SPŠS Vsetín Kdo? žáci všech tříd O co jde? V tomto týdnu se průmyslovka chopila mimořádné možnosti dalšího vzdělávání svých žáků a pozvala metodické pracovníky CEA Sluňákov ve spolupráci s odborníky z Univerzity Palackého v Olomouci, aby zahájili v prostorách budovy SPŠS Vsetín vzdělávací putovní výstavu na téma globální problémy a udržitelný rozvoj. Výstava vznikla v rámci celorepublikového projektu E-DUR (Enviromentální vzdělávací dovednosti pro udržitelný rozvoj). Výstava je koncipována jako samostatný vzdělávací modul, který je zařazen do výuky s environmentální tematikou. Tvoří ji 8 bannerů o rozměrech cca 80 x 200 cm, které jsou volně umístěny do prostoru. Na nich jsou pak aktuální informace s poutavými fotografiemi. Výstava je rovněž doplněna pracovním listem, jehož je dále možno využít při práci ve skupinách. Aby nebyla narušena výuka, všechny třídy navštívily výstavu v odpoledních hodinách v rámci svých třídnických hodin. Nad bannery pak debatovali se svými třídními učiteli. Po týdnu stráveném u nás tvůrci projektu přemístí výstavu do dalších škol, aby se i tam mohli mladí lidé zamyslet nad nejaktuálnějšími tématy udržitelného rozvoje.

15

16

17 Lyžařský výcvik žáků 1. ročníku Kdy? ledna 2013 Kde? ski areál Karolinka Kdo? žáci 1.A, 1.B a 1.C O co šlo? Mezi mnohé sportovní aktivity, které SPŠS Vsetín svým žákům nabízí, patří i lyžařský výcvik. žáci mají možnost se pod vedením zkušených instruktorů naučit či zdokonalit v jízdě na lyžích, snowboardu nebo běžkách. Podle zájmu žáků je pak vybrána lokalita a buď pobytový kurz, nebo pravidelné každodenní dojíždění na svah. Letos se kurzu zúčastnilo 36 žáků z toho bylo 27 lyžařů a 9 snowboardistů. Každý den se dojíždělo na sjezdovku do Karolinky, kde byli žáci rozděleni do družstev a pod vedením zkušených instruktorů Ing. Lubomíra Dočkala, Mgr. Zdeňka Drgy a RNDr. Jiřího Homolky zlepšovali své lyžařské dovednosti. Kurz byl úspěšný, nestal se žádný úraz, pochvalu zaslouží organizátoři akce, správce sjezdovky každé ráno manšestr!:) - příjemná obsluha u vleku i v občerstvovací stanici a hlavně i lidé dosud lyžováním nepolíbení se naučili lyžovat!!!!!

18

19 Průmka vítězem okresního kola ve volejbale Kdy? 5. února 2013 Kde? Valašské Meziříčí Kdo? úspěšní vítězové okrskového kola pokračovali v bojích ve složení: Lukáš Slovák, Tomáš Slovák, Alois Šulák, Jakub Kašpar, Lukáš Chrástecký, Michal Veninger pod vedením Mgr. Karla Stančíka O co šlo? Naši chlapi opět velmi dobře reprezentovali SPŠS Vsetín, když zvítězili v okresním kole soutěže středních škol ve volejbale. V turnaji se potkaly školy SŠIEŘ Rožnov pod Radhoštěm, SPŠS Valašské Meziříčí, Gymnázium Fr. Palackého Valašské Meziříčí a SPŠS Vsetín. Vsetínská průmyslovka všechny tyto soupeře převálcovala, v utkáních neztratila ani jeden set a se skóre 6:0 zaslouženě postupuje do krajského kola. To se bude konat 14. února našim sportovcům držíme palce!

20 Fotografie a olejomalba - výstava našich studentů Kdy? 9. ledna 13. února 2013 Kde? KIC, bývalé Alcedo, středisko volného času Vsetín Kdo? Pavla Tesaříková, Jakub Feranec O co jde? Dva mladí a velmi nadějní umělci, kteří jsou studenty naší školy, se rozhodli ukázat světu své velké koníčky. KIC jim poskytl prostory pro výstavu s názvem: Fotografie a olejomalba. Jak název výstavy napovídá, jde o fotografie Jakuba Ferance a obrazy Pavly Tesaříkové. Kuba se fotografii věnuje již několik let, focení ho neuvěřitelně baví a pod jeho bystrým okem vznikají úžasné fotografie lidí, které dokáže zachytit v kontrastu s prostředím, v nečekaných situacích a hlavně s velkým vtipem a nápadem. Fotky jsou na výstavě také k prodeji, takže pokud návštěvníky poutavé fotky zaujmou, můžou Kubu kontaktovat a fotku si koupit. Pavla přispěla na výstavu svými obrazy, které jsou malovány technikou olejomalby. Ačkoliv se této technice věnuje poměrně krátce, užasnete nad neuvěřitelným dílem této mladé malířky. Ať už se díváte na fantastickou abstrakci, kdy používá různé techniky, či na reálnější tvorbu, budete okouzleni citem pro barvy, detail, zajímavými prvky a originalitou. Výstava trvá do 13. února, vstup je zdarma.

21 Fotografie z vernisáže, která proběhla 9. ledna 2013 Průmyslovka v divadle Kdy? 4. února 2013 Kde? Lidový dům, Vsetín O co šlo? V pondělí dne 4. února 2013 navštívili žáci 1., 2. a 3. ročníku SPŠS Vsetín hudebně dramatickou inscenaci herců Slováckého divadla z Uherského Hradiště. Pro studenty středních škol byla připravena hra 3 strážníci (hudebně dramatická sonda do života geniálního hudebního tvůrce), která měla za úkol divákům přiblížit život a tvorbu hudebního skladatele Jaroslava Ježka a jeho spolupracovníků a kamarádů Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Během programu si diváci poslechli i 16 písní Osvobozeného divadla.

22 Sportovní akce Domov mládeže Kdy? leden 2013 Kde? internát SPŠS Vsetín O co šlo? Zvláštní zpravodajci z našeho průmyslováckého domova mládeže nás informovali o dalších aktivitách, které se na internátu v měsíci lednu odehrály. Tentokrát se jednalo o dvě sportovní akce. Ve dnech 16. a 17. ledna se uskutečnil internátní turnaj ve stolním tenise, celkem se lítých bojů zúčastnilo 8 žáků. Na 21. ledna bylo domluveno utkání mezi DM SPŠS Vsetín a DM Kostka škola ve fotbale. Naši zástupci suverénně soupeře převálcovali výsledkem 7:1. Tož tak na intru.:) Naši vítězní stolní tenisté.

23 HEFAISTOS Kdy? 16. ledna 2013 Kde? dílny SPŠS Vsetín kovárna Kdo? žáci SPŠS Vsetín organizace a pedagogický dohled Svatopluk Merta O co šlo? Další ze soutěží, kde mohou žáci naší školy porovnat své schopnosti, znalosti a dovednosti je tzv. Hefaistos. Jak jistě všichni víme, název soutěže je podle řeckého boha ohně a kovářství, a přesně na tuto oblast je soutěžní disciplína zaměřena. V určený den se žáci, kteří se v hojném počtu dobrovolně na akci přihlásili (vedoucí soutěže musel dokonce některé zájemce odmítat z důvodů malé kapacity kovárny), setkali v dílnách. Jejich úkolem bylo podle výkresové dokumentace vytvořit v daném časovém limitu výrobek - dvouramenný svícen. Úroveň letošního ročníku byla podle slov organizátorů velmi vysoká o celkovém vítězi rozhodly pouze drobné detaily. Všem soutěžícím děkujeme za účast, zde jsou účastníci a vítězové. Seznam účastníků: 1. Orság Martin... 2.B 2. Tatýrek Lukáš..2.B 3. Bělota Patrik 3.A 4. Hajda Jan..3.A 5. Mynarčík David 3.A 6. Jurka Adam 3.B 7. Juříček Jan.3.B 8. Koňařík Tomáš...3.B 9. Machů Marek..3.B 10. Měrka Vojtěch 3.B VÝSLEDKY : 1. místo -- MĚRKA Vojtěch 2. místo -- MYNARČÍK David 3. místo -- TATÝREK Lukáš Vítězům gratulujeme! :)

24 Okrskové kolo ve volejbalu Kdy? 17. ledna 2013 Kde? tělocvična SPŠS Vsetín O co šlo? Ve čtvrtek dne se uskutečnilo okrskové kolo ve volejbalu. Hlavním organizátorem byla tentokrát naše škola. Účast nebyla z nejvyšších. Jediný zápas mezi domácí SPŠS a SOŠ J. Sousedíka hovoří za vše. Dříve početné pole startujících družstev se smrsklo na pouhá dvě. Avšak o co bylo méně družstev, o to byla vyšší kvalita. Oba vedoucí svých sportovních týmů Mgr. Jiří Martinec ze SOŠ J. Sousedíka a Mgr. Zdenek Drga ze SPŠS Vsetín se shodli, že takovou úroveň zápasu při okrskovém kole už dlouho neviděli. Po téměř hodinu a půl trvajícím zápasu nakonec vyšlo vítězně družstvo domácí průmky, které zvítězilo 3 :1 po setech 24:26, 25:14, 25:18, 25:20 a postoupilo do okresního přeboru, které se bude konat ve Valašském Meziříčí. Družstvo naší školy nastoupilo v této sestavě: Lukáš Slovák, Tomáš Slovák, Jaroslav Kašpar, Jakub Kašpar, Dominik Kašpar, Alois Šulák a Michal Veninger.

25 Kdy? Kde? Karolinka Grand Prix šachový turnaj školní mládeže 2. kolo O co šlo? Do Karolinky jelo naše družstvo pod vedením RNDr. Homolky s cílem udržet bronzovou pozici získanou v 1. kole soutěže a pokusit se zaútočit na druhou příčku. Čtveřice našich šachistů nakonec třetí místo bez problémů obhájila. V přímém souboji o stříbro jsme bohužel na zkušenější družstvo ze SPŠ stavební nestačili. I tak lze ale považovat výsledek za velmi dobrý a především naši šachisté mají v dalších ročnících možnost dosáhnout i na vyšší posty. A zde jsou naši reprezentanti v druhém kole dle pořadí úspěšnosti : Josef Bednařík (1.B), Marek Chromela ( 2.B), Michal Výchopeň (1.B) a Vít Kolínek (1.B ). Závěrem nelze než poděkovat našim žákům za výbornou reprezentaci naší školy v této soutěži. Soustředění v soutěži

26 A ještě další dva naši úspěšní reprezentanti.

27 Kdy? 20. prosince 2012 Kde? restaurace Bečva Tradiční setkání zaměstnanců SPŠS Vsetín O co šlo? V předvánočním období bývá čas i na setkávání lidí, kteří mají či měli k naší škole blízký vztah. Každý rok se proto koná pravidelná předvánoční přátelská schůzka všech současných i bývalých zaměstnanců, pedagogických i nepedagogických pracovníků, aby se v hektickém předvánočním shonu na chvíli zastavili a zavzpomínali či mimo školní budovu projednali nějaké záležitosti. I letos proběhlo setkání v milé a přátelské atmosféře, bylo to pěkné uzavření kalendářního roku 2012, kdy SPŠS Vsetín slavila 80 let od svého založení. Zde je pár fotografických postřehů, jak je zaznamenala vedoucí školní jídelny paní Martišová: Minulé a současné a vedení naší školy zleva Ing. Vladislav Žamboch, Mgr. Milan Drlík, Ing. Radovan Ondruš, Ing. Mgr. Jarmila Minaříková a Ing. Jiří Holeček

28

29

30 Kdy? prosinec 2012 Kde? SPŠS Vsetín Adventní čas na internátu SPŠS Vsetín O co šlo? Akce nazvaná Vánoční tvoření probíhá pod taktovkou vychovatelek našeho internátu pravidelně každý rok před Vánocemi. Žáci měli možnost podílet se na výrobě adventních věnců, vánočních svícnů, ozdobných kolíčků či přáníček. Správnou předvánoční atmosféru také doladil vlastnoručně nazdobený stromeček. Trpěliví dobrovolníci vystřihovali papírové vločky a vyráběli vánoční ozdoby, které zkrásnily nejen internát, ale například i školní jídelnu. Dalšími aktivitami bylo rovněž pečení a následné zdobení perníčků, návštěva hudební skupiny Fire-Rice. Skupina žáků se také účastnila v rámci spolupráce s Městskou knihovnou ve Vsetíně tzv. vánočního čtení, kdy příběhy s vánoční tematikou četly významné osobnosti Vsetína. Kdy? prosince 2012 Kde? přízemí naší školy Kdo? všichni studenti Studentské prezidentské volby O co šlo? Naše škola se účastnila projektu Jeden svět na školách Studentské prezidentské volby. Cílem bylo zjistit, jak by se rozhodli mladí voliči, kdyby mohli volit od 15-ti let, dále motivovat již plnoleté k účasti v prezidentských volbách a celkově zvýšit zájem o dění v naší zemi. Účast byla nad očekávání, studentům skutečně není jedno, kdo bude reprezentovat naší republiku. Velký dík patří organizátorům z 1.B.: Ondrovi Martinkovi, Pepovi Bednaříkovi a Štěpánu Holcovi, kteří se velmi zodpovědně ujali příprav. Výroba plakátu, příprava prostoru, volební urny to vše bylo na jejich bedrech a zvládli přípravu skutečně bravurně. A jak volili naši studenti?

31 Poslední přípravy, kontrola a vše může začít První volič Zájem byl skutečně obrovský, každou přestávku komisi obklopovali uvědomělí občané Zde jsou konečné výsledky voleb na SPŠS Vsetín, oficiálně byly vyhlášeny dne VLADIMÍR FRANZ 85 hlasů JAN FISCHER KAREL SCHWARZENBERG 18 hlasů 4. MILOŠ ZEMAN 8 hlasů JIŘÍ DIENTSBIER PŘEMYSL SOBOTKA 3 hlasy TÁŇA FISHEROVÁ ZUZANA ROITHOVÁ 2 hlasy

32 Projekt Film a škola - Kupec benátský Kdy? 13. prosince 2012 Kde? kino Vatra, Vsetín Kdo? žáci 1. ročníků O co šlo? V rámci projektu Film a škola navštívili kino Vatra tentokrát žáci 1. ročníku. V hodinách českého jazyka, literatury a umění se seznámili již dříve s pojmem renesance a osobností a dílem anglického dramatika Williama Shakespeara. Nyní tedy zhlédli filmovou adaptaci jedné z jeho divadelních her. Studenti i pedagogové akci hodnotili kladně, všichni věříme, že film byl přínosem a pomohl upevnit učivo z CJLU, DEJ, ZSV a AJ.

33 Kdy? 12.prosince 2012 Kde? nemocnice Vsetín Studenti průmyslovky darovali krev O co šlo? Šestnáct mladých mužů a jedna dívka, studenti Střední průmyslové školy strojnické Vsetín, darovali ve středu 12. prosince 2012 krev. Pro všechny to bylo vůbec poprvé. Zdravotníci jejich společnou akci velmi uvítali. Krve není ve Vsetíně akutní nedostatek, nicméně registr dárců stárne a získávání mladých zájemců je jedinou šancí, jak jej omladit. K akci se chtějí připojit i další školy, nicméně SPŠS Vsetín je v tomto směru průkopníkem. Studenti průmyslovky přišli na hematologicko-transfuzní oddělení (HTO) Vsetínské nemocnice a.s. spolu se svými učiteli Mgr. Zdeňkem Drgou a Mgr. Karlem Stančíkem, dobrovolnými dárci, držiteli bronzové Janského medaile. Oslovili jsme studenty, zda se nechtějí připojit k dobrovolnému dárcovství. Přihlásilo se patnáct čtvrťáků a dva třeťáci, se kterými jsme dnes přišli, vysvětlil Zdeněk Drga s tím, že poprvé tuto akci vyzkoušeli před třemi lety. Někteří z tehdejších maturantů se stali pravidelnými dárci. SPŠS tuto akci velmi podporuje, aktivita dárcovství krve je letos zároveň i součástí projektu Comenius Eat Better to Live Better All Your Life Long v překladu Stravuj se lépe, abys lépe žil po celý svůj život. Další informace a fotografie jsou rovněž na stránkách prumyslovky -darovali-krev Naši dárci krve na hematologicko-transfuzní oddělení (HTO) Vsetínské nemocnice a.s.

34 Před odběrem je zapotřebí provést krevní a interní vyšetření. U prvodárců také stanovit krevní skupinu. Zdravotníci musí vše pečlivě překontrolovat: dárci pak odeberou 470 ml krve.

35 Formule 1 ve školách Kdy? 3. prosince 2012 Kde? SPŠ v Uherském Hradišti O co šlo? V pondělí 3. prosince 2012 se za účasti našich pedagogů a žáků uskutečnila prezentace soutěže Formule 1 ve školách na SPŠ v Uherském Hradišti. Této prezentace se zúčastnili žáci a pedagogové čtyř středních škol ve Zlínském kraji, kteří mají zájem se do výše zmíněné celosvětově rozšířené soutěže zapojit. Za SPŠS Vsetín se prezentace zúčastnili Ing Martin Baričák a Ing. Ivo Mrnuštík, Jiří Tkadlec (3.A), Tomáš Majer (2.A), Lukáš Tatýrek (2.B) Tým naší školy se pak v pondělí 10. prosince do soutěže zaregistroval a bude naši školu reprezentovat. O dalším pokračování projektu budeme průběžně informovat. Oficiální stránky soutěže:

36 Kdy? 6. prosince 2012 Kde? aula SPŠS Vsetín Projektový den Čím onemocněl svět O co šlo? Dne proběhl na naší škole projektový den nazvaný Čím onemocněl svět. Žáci jednotlivých tříd si vybrali téma, které v utvořených pracovních skupinách zpracovávali. Témata souvisela s problematickými jevy kolem nás v chování mezi lidmi, s civilizačními chorobami, stavem životního prostředí nebo jinak upozorňovala na zajímavé stránky našeho života. Projekt byl završen přehlídkou prezentací pracovních týmů tříd v aule školy. Studenti si vyzkoušeli kolektivní spolupráci, vyhledávání a zpracování informací a v neposlední řadě také prezentování svého příspěvku před ostatními spolužáky. A protože bylo zrovna Mikuláše, nadělovaly se zúčastněným studentům zdobené perníčky, které osobně napekla koordinátorka celé akce RNDr. Miroslava Pospíšiliková. Těm nejlepším drobné užitečné předměty věnovalo vedení školy. Rozdělení do skupin a jednotliví vítězové: Skupina Třídy Nejlepší Téma prezentace 1. 1.A, 1.B,1.C 1.A Cigarety a lidské zdraví 2. 2.A, 2.B, 3.A 3.A Úsporné zářivky 3. 4.A, 4.B, 4.C, 4.D 4.A Drogy, nešvar poslední doby

37 Exkurze: Hyundai Motor Manufacturig Czech Nošovice Kdy? 5. prosince 2012 Kde? Nošovice Kdo? žáci třetího a čtvrtého ročníku pedagogický dohled Ing. Martin Baričák a Ing. Rudolf Mostecký O co šlo? Naše škola dává důraz na co nejužší spojení praxe a probírané látky, a proto byla pro naše žáky naplánována další exkurze související s technickými předměty. Tentokrát se žáci tříd 3.A, 3.B a 4.D podívali do nedalekých Nošovic, aby tam viděli na vlastní oči práci v automobilce. Nejprve byl návštěvníkům promítnut film o firmě Hyundai Motor Manufacturig Czech Nošovice, žáci se dozvěděli informace o založení firmy i o vzniku závodu v České republice, o pracovních podmínkách i o přijímacím řízení. Dále se exkurze přesunula přímo do výrobních hal, následovala prohlídka lisovny, svařovny a linky konečné montáže. Celou dobu byl přítomen průvodce, který žákům všechny probíhající výrobní úkony osvětlil a reagoval i na případné dotazy. Účastníkům této exkurze byla přiblížena práce v automobilce a podle hodnocení žáků i pedagogického dohledu byla velmi přínosná.

38 Kdy? 29. listopadu 2012 Kde? ve Vsetíně Sportovní akce okrskové kolo ve florbalu O co šlo? Ve čtvrtek se družstvo hochů SPŠS zúčastnilo okrskového kola ve florbalu. Turnaj proběhl v hale Na Lapači za účasti vsetínských středních škol ( Kostka, SOŠ J. Sousedíka, Masarykovo gymnázium, SPŠS). Naše družstvo obsadilo 2. místo, když porazilo Kostku 5:1, remizovalo s MG 5:5 a prohrálo s SOŠ J.Sousedíka 2:4. Turnaj nakonec vyhrálo družstvo Kostky. Naši školu reprezentovali: Marek Chrobák, Patrik Seewald, Tomáš Horák ( autor 5 gólů!), Aleš Korečko, Mirek Šipula, Martin Zmeškal, David Mynarčík, Ondřej Šulák, Dan Šimčík, Radek Nohavica, Jakub Štůsek, Marek Polášek, Jaromír Polanský a Pavel Barbořák.

39 Kdy? 27.listopadu 2012 Kde? SPŠS Vsetín, kabinet č.410 Matematická internetová olympiáda O co šlo? V úterý se matematický tým ve složení: Jakub Trefil (kapitán družstva), Josef Kocurek, Petr Fluxa, Tomáš Slovák, Pavel Chabiniok, Pham Van Nghia a Miloslav Filák, zúčastnili celostátní matematické internetové olympiády pořádané VUT Brno. Mezi středními odbornými školami se umístili na 10. místě ( celkem se účastnilo 16 SOŠ ) v celkovém pořadí byli na 138. místě z 206 zúčastněných týmů.

40 Vzdělávací program v rámci projektu PLANETA ZEMĚ 3000 Kdy? 28. listopadu 2012 Kde? kino Vatra Tajemný svět Ekvádoru a Galapág O co šlo? Žáci 3. ročníku se zúčastnili vzdělávacího programu, který je vhodným doplňkem výuky ekologie. Prostřednictvím multimediální projekce a mluveného slova byla žákům představena banánová republika Ekvádor a souostroví Galapágy. Zajímavým i zábavným způsobem byla přiblížena fauna a flora i kulturní tradice obyvatel a historické památky země. Některé skutečnosti (např. jev El Niňo, pobyt Charlese Darwina na Galapágách, úbytek tropických pralesů), byly podány v globálních souvislostech. Hlavní organizátorkou akce byla RNDr. M.Pospíšiliková Kajman brýlový Galapágy

41 Přednáška v rámci projektu Jedeme v tom spolu aneb z nás piráti nebudou! Kdy? 27. listopadu 2012 Kde? SPŠS Vsetín Kdo? žáci druhých ročníků O co šlo? Projekt Jedeme v tom spolu aneb z nás piráti nebudou je soutěžním projektem Policie ČR Územního odboru Vsetín zaměřený na budoucí řidiče osobních vozidel, jehož cílem je upozornit na nebezpečí spojená s řízením vozidel a zvýšit tak bezpečnost na silnicích. Důvodem vzniku projektu je vysoká míra dopravních nehod začínajících řidičů s vážnými následky. Cílem projektu jsou studenti 2. ročníků středních škol okresu Vsetín. Projekt trvá od října 2012 do května V tomto období Policie ČR spolu s BESIPem a Zdravotnickou záchrannou službou zlínského kraje uskuteční blok odborných přednášek právě se tato přednáška konala na naší škole. Naši žáci mohli zhlédnout zajímavou prezentaci o dopravních nehodách a dotazy jim zodpověděli odborníci z řad Policie ČR i lékař záchranné služby. V rámci projektu budou žáci dále absolvovat písemný test zaměřený především na pravidla silničního provozu a chování v něm. Akce je přínosem, neboť právě ve druhém ročníku se naši žáci převážně začínají připravovat k zisku řidičského oprávnění. 100 nejlepších žáků postoupí do další fáze projektu, kdy se žáci v dubnu 2013 mohou setkat s tvářemi projektu Olgou Lounovou a Danielem Landou. Dalších deset nejlepších žáků nahlédne do zákulisí rally teamu a nejlepší žák po absolvování posledního testu se může těšit na výhru kurz autoškoly zdarma. Věříme, že naši žáci nejenomže zabodují v testech a případně vyhrají celou soutěž, ale hlavně že pro ně tento projekt bude přínosem.

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Ekologická exkurze pedagogů

Ekologická exkurze pedagogů Ekologická exkurze pedagogů Kdy? 24. březen 2016 Kde? Zlín O co šlo? Dne 24.3.2016, v den, kdy žáci mají velikonoční prázdniny, se učitelský sbor vsetínské průmyslovky zúčastnil exkurze s ekologickou tématikou.

Více

6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství).

6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství). 6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 8. 3. 2013 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil již 6. ročník regionální soutěže

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj duben č.2-2017 Budova gymnázia se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci elektrorozvodů, topení, vodovodů a odpadů za více jak 10 mil. Kč. O provozním zabezpečení

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A Výsledky Grand Prix školní mládeže 2012 - kategorie A Valašské Meziříčí 6. 11. 2012 a Karolinka 12. 12. 2012 Kolo 1 1 1 ZŠ Vsetín-Rokytnice 0 : 4 ZŠ Jablůnka 6 2 2 ZŠ Karolinka 1,5 : 2,5 ZŠ Integra Vsetín

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Školní kolo dějepisné olympiády

Školní kolo dějepisné olympiády Školní kolo dějepisné olympiády Ve čtvrtek dne 23. listopadu proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Dějepisné olympiády kategorie ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ze všech tříd 1. a 2.

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 19. května 211 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. Ve čtvrtek 19. května 211

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 Kategorie II.B (1.-2. ročník) počet účastníků: 14 maximální počet bodů (poslech B2 + speaknig): 42 1. Nikita KISZKOVÁ

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Dne 11.5. 2011 se v prostorách British Council v Praze konalo celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo 14 studentů vítězů krajských

Více

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři,

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři, Aktuality Milí čtenáři, Nový školní rok jsme zahájili opravdu na plno! Instruktoři realizují jeden pobytový program za druhým, proběhly dva běhy adaptačních programů pro 160 studentů SOŠ J. Sousedíka.

Více

1.čtvrtletní pedagogická rada

1.čtvrtletní pedagogická rada Pondělí 4.11. Městská policie 5.B 10.00-11.40 Mgr.Holcová Pondělí 4.11. SCIO testy v 9.A + 9.B Městská policie 8.00-9.40 5.A ve třídě 5.A 10.00-11.40 5.B ve třídě 5.A, Okresní knihovna ŠD 13.30-14.30 Výlet

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Ve středu 9. ledna proběhlo školní kolo Konverzační soutěže v angličtině kategorií II.B, III.A a III.B, které se v tomto kole letos celkově zúčastnilo 31 studentů.

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

MORÁVIA PROSINEC INFORMACE Z VEDENÍ FIRMY 03 HODNOCENÍ ZNAČKY MORA 04 NOVÝ WEB 05 VÝSLEDKY FOTOSOUTĚŽE 06 AKCE V OKOLÍ

MORÁVIA PROSINEC INFORMACE Z VEDENÍ FIRMY 03 HODNOCENÍ ZNAČKY MORA 04 NOVÝ WEB 05 VÝSLEDKY FOTOSOUTĚŽE 06 AKCE V OKOLÍ MORÁVIA MORa MORavia, s.r.o. PROSINEC 2017 02 INFORMACE Z VEDENÍ FIRMY 03 HODNOCENÍ ZNAČKY MORA 04 NOVÝ WEB 05 VÝSLEDKY FOTOSOUTĚŽE 06 AKCE V OKOLÍ 07 JUBILANTI + KŘÍŽOVKA MORA 08 INZERCE 1 zpravodaj MORávia

Více

Učí žáky znát jejich povinnosti a práva Je komunikačním prostředníkem mezi žáky, učiteli a vedení školy Pomáhá třídním učitelům při práci se třídou

Učí žáky znát jejich povinnosti a práva Je komunikačním prostředníkem mezi žáky, učiteli a vedení školy Pomáhá třídním učitelům při práci se třídou Učí žáky znát jejich povinnosti a práva Je komunikačním prostředníkem mezi žáky, učiteli a vedení školy Pomáhá třídním učitelům při práci se třídou Učí žáky odpovědnosti za svou práci a za své chování,

Více

Etická výchova ve školním roce 2014/2015

Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Už řadu let probíhá na ZŠ Curieových volnočasový předmět Etická výchova. Tento předmět do značné míry zaplňuje mezeru ve výchově a vzdělávání žáků, o které hovoří

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2017/2018

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2017/2018 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2017/2018 Publicita školy Gymnáziu se vrací krása Nové Přerovsko září 2017 Publicita školy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Regionální soutěž Vsetín Závěrečná zpráva

Regionální soutěž Vsetín Závěrečná zpráva Regionální soutěž Vsetín 2013-2014 Závěrečná zpráva 3.3.2014 Konečná tabulka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 + = - Body Skore Výhry 1 ŠKZ Vsetín D * 2 2 4½ 3 3 3 3½ 4 4 7 0 2 21 29 26 2 Hošťálková C 3 * 3 1 3 2½

Více

Velikonoční závod v Hulíně, Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to "Velikonočního

Velikonoční závod v Hulíně, Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to Velikonočního Velikonoční závod v Hulíně, 20. 3. 2013 Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to "Velikonočního závodu" ve sportovní gymnastice v Hulíně. Nejlepší výkon

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství)

4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) 4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 16. 2. 2011 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil 4. ročník regionální soutěže Olomouckého

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL

VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL VELKÝ ÚSPĚCH JIŽNÍ MORAVY NA REPUBLIKOVÉM PŘEBORU ŠKOL Historického úspěchu dosáhli reprezentanti našich škol na republikovém přeboru škol, když ve dvou kategoriích jsme dosáhli na medaile: v kategorii

Více

již 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství)

již 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 2. března 2012 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil

Více

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 www.zssv.cz Foto: Lenka Zemanová Jako každoročně proběhlo u nás školní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Zúčastnilo se celkem

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

Den boje za svobodu a demokracii

Den boje za svobodu a demokracii 2.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Pondělí 9.11. Okresní knihovna 7.A 10.00 hod Malovaný svět, Mgr.Moravcová Úterý 10.11. 8.B + Mgr.Látalová Výukový program o arcidiecézním muzeu Třídní schůzky 17.00

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži 5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži V pátek dne 23. ledna 2015 proběhl v budově Historického ústavu Slezské univerzity v Opavě již IX. ročník krajské historické soutěže určené

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 ZÁŘÍ - ekologická exkurze - adaptační pobyt pro žáky 6. ročníků - Den s integrovaným záchranným systémem shlédnutí ukázek práce bezpečnostních a záchranných složek (Plaza)

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Za výborné výkony ji získali: ročník 2004 Tomáš Trunda 1. místo ročník 2003 Vojta Procházka 3. místo Tomáš Strachota 2. místo Honza Trunda

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Dne 8. listopadu 2008 se pořádal v hale Elizza v Praze Opatov turnaj ve stolním tenise pro neslyšící - Praţský pohár. Ačkoliv jsme

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 26. května 2015 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. V úterý 26. května 2015

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22 Školní vzdělávací program domova mládeže Zpracovala: Martina Czyžová, vychovatelka Schválil: Bedřich Štencel, ředitel školy Identifikační údaje:

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Zeměpisná soutěž Eurorebus

Zeměpisná soutěž Eurorebus Zeměpisná soutěž Eurorebus Vynikajícího úspěchu dosáhli naši studenti ve Veřejném krajském kole soutěže Eururebus, které se konalo 1. dubna v Ostravě. Studenti Tereza Weissmannová, Albert Štěrba a Matěj

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

Průběžná zpráva k realizaci projektu. "We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere"

Průběžná zpráva k realizaci projektu. We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere Základní škola Velký Ořechov, okres Zlín, příspěvková organizace 763 07 Velký Ořechov 124, tel. 577 996 018, 737 632 369 e mail: info@zsvelkyorechov.cz www.zsvelkyorechov.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Září 3. 9. zahájení školního roku 3. 5. 9. GO KURZ třídy 1. A 5. 7. 9. GO KURZ třídy 1. C 5. 7. 9. zájezd do Berlína 7. 9. výstava hub v MFC

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

pořádá Finále Zimní ligy mládeže v národní házené

pořádá Finále Zimní ligy mládeže v národní házené pořádá Finále Zimní ligy mládeže v národní házené v kategorii dorostenci pro ročník 2017/2018 ve dnech 30.3.2018 a 31.3.2018, sportovní hala Spořice Sponzoři a partneři akce Vážení sportovní přátelé, Vaše

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více