ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače -

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače -"

Transkript

1 KAPITOLA 1 Úvodem ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače - zvětšování i odečítání obrazovky - a umožňuje tak, aby uživatel viděl a slyšel vše z počítačové obrazovky a měl tedy úplný přístup k aplikacím, dokumentům, elektronické poště a internetu. ZoomText 9.1 nabízí dvě verze produktu: Zvětšovač samostatné zvětšování obrazovky. Zvětšovač/Odečítač integrované zvětšování a odečítání obrazovky. Obě verze programu ZoomText 9.1 jsou určené uživatelům každého věku a všech úrovní dovednosti. ZoomText je přesně vyvážený účinný a jednoduchý nástroj, který uživatelům poskytuje úplnou nezávislost při práci s počítačem doma, ve škole i v zaměstnání.

2 2 ZoomText Zvětšovač ZoomText Zvětšovač je pokročilý zvětšovací program, který zvětšuje a zvýrazňuje cokoli na počítačové obrazovce. Vlastnosti programu ZoomText 9.1 Zvětšovač: Nastavitelné zvětšení Rozsah zvětšení až do 36x. Úrovně zvětšení: 1x až 8x v krocích po 1, 10x až 16x v krocích po 2, 20x až 36x v krocích po 4 a zlomková zvětšení 1.25x, 1.5x, 1.75x a 2.5x. Zvětšující zoom okna 8 různých zoom oken umožňuje konfigurovat zvětšený pohled na obrazovku podle potřeb uživatele. Zvýraznění písma Technologie xfont zobrazuje text v tiskové kvalitě ve všech úrovních zvětšení, takže text lze snadno číst. Nastaveními Hladké, Tučné, Kondenzované lze doladit tloušťku a rozestup písmen a zlepšit tak čitelnost textu. Podpora druhého monitoru Umožňuje natáhnout zvětšený pohled přes dva monitory nebo zároveň vidět zvětšený i normální pohled na obrazovku (jen pod Windows Vista a XP). Filtrace barev na obrazovce Inovovaná filtrace barev zlepšuje čitelnost obrazovky a snižuje námahu očí. Lze pracovat i pouze v jednobarevném či dvojbarevném režimu, případně nahradit problémovou barvu.

3 Kapitola 1 Úvodem 3 Viditelný ukazatel myši a kurzor Vhodným nastavením velikosti a barvy ukazatele myši je ukazatel dobře patrný. Navíc lze ukazatel myši a textový kurzor speciálně orámovat, takže jejich nalezení a sledování je velmi snadné. Zvýrazňování fokusu Nová funkce zvýrazňování fokusu usnadňuje nalezení a sledování zaměřeného ovládacího prvku při navigaci v menu, dialozích a v dalších objektech uživatelského rozhraní aplikací Plynulá navigace Navigování v aplikaci a rolování zvětšeného pohledu je vždy plynulé a pohodlné. Nastavením omezeného pohybu myši se lze snadno udržet v aktivním okně nebo rychle zpracovávat data uspořádaná do řádků a sloupců. Vyhledávání na ploše a na webu Vyhledávání na ploše pomáhá při hledání a otevírání programů a dokumetů na ploše, v oznamovací oblasti a panelu snadného spuštění. Internetové vyhledávání pomáhá při hledání odkazů a prvků v internetových stránkách. Vyhledávání textu Funkce Vyhledávání textu pomáhá při určování výskytu požadovaných slov, frází a pojmů v dokumentech, internetových stránkách a aplikačních oknech. Nastavení aplikací Lze ukládat specifická nastavení pro každou aplikaci, kterou používáte. Při přepínání mezi aplikacemi ZoomText automaticky zavede potřebné nastavení. Podpora přihlašování do Windows Vista Na přihlašovací obrazovce do systému Windows Vista má uživatel podporu funkcí zvětšování a odečítání obrazovky.

4 4 ZoomText Zvětšovač/Odečítač ZoomText Zvětšovač/Odečítač je plně integrovaný zvětšovací a odečítací program, který zvětšuje, zvýrazňuje a hlasem čte vše z počítačové obrazovky. ZoomText 9.1 Zvětšovač/Odečítač má všechny vlastnosti verze ZoomText Zvětšovač a navíc umí: Úplné odečítání obrazovky ZoomText automaticky čte ovládací prvky aplikací, tedy menu, dialogy, stavové lišty, seznamy a hlášky. Tři úrovně výmluvnosti dávají uživateli úplnou kontrolu nad objemem vyslovovaných informací. Automatické čtení dokumentů Utilita AppReader automaticky čte dokumenty, internetové stránky a elektronickou poštu v mateřské aplikaci. Klasická utilita ʹDocReaderʹ čte dokumenty ve vlastním prostředí, v němž text přeformátuje tak, aby bylo možné jej snadno sledovat. Oblasti čtení Funkce Oblasti čtení umožňuje okamžitě vidět a slyšet vybraná místa aplikací. Lze definovat až 10 oblastí v jedné aplikaci, čtení z oblasti lze spustit z místní nabídky nebo rychlou klávesovou kombinací. Plný přístup k internetu ZoomText hlasem čte libovolné internetové stránky a při čtení zachovává uspořádání textu. Lze číst automaticky nebo ručně navigovat čtení po slovech, řádcích, větách nebo odstavcích.

5 Kapitola 1 Úvodem 5 Navigace v textu Pomocí navigačních kláves lze snadno číst při tvorbě a editaci dokumentů. Jednoduchými příkazy čtete po znacích, slovech, řádcích, větách a odstavcích, dokonce i při výběru textu. Odezva psaní Každá stisknutá klávesa nebo zapisované slovo se automaticky vyslovuje. V nastavení odezvy si můžete zvolit, odezvu kterých kláves chcete slyšet - zda všech nebo jenom vybraných skupin. Odezva myši Odezva myši znamená, že ZoomText automaticky čte text pod ukazatelem. Jednotlivá slova či řádky, nad nimiž ukazatel přejíždí, můžete slyšet hned nebo po krátké prodlevě. Nástroj ŘekniTo Pomocí nástroje ŘekniTo lze číst vybrané oblasti obrazovky klepnutím nebo táhnutím myši. Podpora speciálních aplikací Je zabudovaná podpora populárních aplikací včetně Microsoft Office 2007 (Word, Excel, Outlook), Adobe Acrobat 8, Adobe Reader 8, Firefox 2.0 a Java umožňuje číst a navigovat dokumenty se 100% přesností. Vestavěné syntetizéry ZoomText obsahuje čtyři zabudované hlasové syntetizéry, každý s nabídkou různých mužských a ženských hlasů. Nový syntetizér NeoSpeech generuje přirozeně znějící hlasy (pouze anglické), které jsou realitě blíže než dosud používané.

6 6 Novinky v ZoomTextu 9.1 ZoomText 9.1 obsahuje následující nové funkce a vylepšení, která přinášejí vyšší produktivitu a podporu posledních verzí populárních aplikací. Podpora systému Windows Vista ZoomText 9.1 nabízí přímou podporu systému Windows Vista, takže uživatelé mohou využít výhod vyššího zabezpečení a stability nového operačního systému. Pozn.: Aero rozhraní Visty (3D vizuální efekty aplikované na okna a plochu) podporováno není. Podpora aplikace Microsoft Office 2007 ZoomText plně sleduje a čte hlasem komponenty nového uživatelského rozhraní aplikace Office Podpora aplikací Adobe Acrobat 8 a Adobe Reader 8 Nástroje čtení ZoomTextu včetně AppReaderu a DocReaderu dokážou číst text v každém typu zobrazení v Adobe Acrobatu 8 a Adobe Readeru 8. Podpora aplikace Mozilla Firefox 2.0 ZoomText nabízí zvýšenou podporu aplikace Firefox 2.0, včetně úplného sledování prvků na internetových stránkách a přesného odečítání stránek se složitější strukturou. Podpora klávesnice ZoomTextu se zvýrazněným popisem ZoomText 9.1 poskytuje úplnou podporu klávesnici ZoomTextu s velkým písmem. Klávesnice dotváří pracoviště pro slabozrakého uživatele.

7 Kapitola 1 Úvodem 7 Popora více monitorů ZoomText nově podporuje systém dvou monitorů, takže si můžete rozšířit viditelnou zvětšenou oblast nebo současně vidět zvětšený i nezvětšený pohled (jenom pod Windows Vista a XP). Více informací viz v kapitole 3 - ʺPodpora více monitorů. Nové zvýrazňování fokusu Nová funkce zvýrazňování fokusu usnadňuje nalezení a sledování zaměřeného ovládacího prvku při navigaci v menu, dialozích, lištách nástrojů a v dalších objektech uživatelského rozhraní aplikací. Více informací viz v kapitole 3 - ʺZvýrazňování fokusu.ʺ Nové šablony zvýrazňování Každá nabídka zvýrazňování na obrazovce počítače byla rozšířena o nové šablony. Nový typ hledáčku (invertovaný blok) Byl přidán nový typ hledáčku, který usnadní výběr oblasti ke zvětšení. Podpora přihlašování do systému Windows Vista (s přihlašovacím rozhraním ZoomTextu) ZoomText nově nabízí zvětšování a podporu hlasem při celém procesu přihlašování do systému Windows Vista. Více informací viz v kapitole 2 - ʺPodpora přihlašování do systému Windows Vista.

8 8 Nové pole pro ukázku zvýraznění ukazatele Do dialogu zvýraznění ukazatele myši je přidáno nové pole, které pomůže při výběru vhodného nastavení ukazatele myši. Více informací viz v kapitole 3 - ʺZvýraznění ukazatele.ʺ Nová 60-denní zkušební doba Doba pro vyzkoušení aplikace ZoomText Trial byla rozšířena na 60 dnů, takže uživatelé mají více času k posouzení vlastností aplikace před jejím nákupem.

9 Kapitola 1 Úvodem 9 Požadavky na systém ZoomText 9.1 můžete provozovat v systému, který splňuje alespoň následující požadavky: 450 MHz Pentium III procesor nebo ekvivalentní 1.5 GHz v systému Windows Vista Některý z následujících operačních systémů: Windows Vista Windows XP Windows 2000 Internet Explorer 5.0 nebo vyšší Minimálně 256 MB RAM Alespoň 1 GB v systému Windows Vista Minimálně 25 MB volného prostoru na pevném disku (a dalších 60 MB pro každý hlas NeoSpeech) Zvuková karta (jen pro verzi Zvětšovač/Odečítač) Pozn.: Požadavky na hardware jsou vyšší v systému provozujícím funkce jádra Windows Vista. Více informací najdete na internetové stránce Windows Vista pod odkazem Minimální požadavky na systém.

10 10 O uživatelské příručce Uživatelská příručka k programu ZoomText 9.1 poskytuje úplný návod pro instalaci a práci s programem ZoomText Zvětšovač a ZoomText Zvětšovač/Odečítač. Vlastnosti, které má pouze verze ZoomText Zvětšovač/Odečítač, najdete pohromadě v kapitole 4 - ʺVlastnosti Odečítačeʺ, nebo jsou výslovně označené jako pouze vlastnosti odečítače. Tato uživatelská příručka předpokládá, že máte základní znalosti o systému Microsoft Windows a znáte konvence systému včetně práce s myší a s příkazy standardního menu. Podrobnější informace o systému najdete v dokumentaci k Microsoft Windows. Doporučujeme, abyste si před používáním této příručky ZoomText 9.1 nainstalovali.

11 Kapitola 1 Úvodem 11 Formátování použité v dokumentaci V příručce se setkáte se speciálním formátováním, které představuje různé důležité informace. Následující tabulka shrnuje takové formáty a uvádí, co představují. Formát Představuje Obr.prvek Prvky na obrazovce, které vybíráte nebo Obr.prvek odklepnete, např. menu, dialogy, ovládací prvky. Rychlé klávesové kombinace Klávesy, které musíte stisknout. Spojka plus mezi klávesami znamená, že stisknete a podržíte první klávesu, k ní pak dotisknete klávesu druhou. Při soutisku tří kláves podržíte první dvě klávesy a k nim dotisknete klávesu třetí.

12 12

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku O tomto průvodcia Vítejte v programu ZoomText Express ZoomText Express je dostupný a snadno použitelný zvětšovací počítačový program.

Více

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1. Pro základní informace k instalaci

Více

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti KAPITOLA 5 Možnosti Nastavení v možnostech programu a uživatelského rozhraní určují, jak se ZoomText spouští, ukončuje a indikuje na ploše systému. Můžete si také aktivovat automatickou aktualizaci, kdy

Více

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1 pro Windows 8. Pro

Více

ZoomText 9.1. Stručný průvodce. verze

ZoomText 9.1. Stručný průvodce. verze ZoomText Stručný průvodce verze 9.1 Obsah Vítejte v aplikaci ZoomText 9.1... 2 Požadavky na systém... 3 Instalace programu... 4 Aktivace programu... 5 Začínáme... 7 Uživatelské rozhraní programu... 9 Aktivace

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

ZoomText 11 - Klávesové zkratky

ZoomText 11 - Klávesové zkratky ZoomText 11 - Klávesové zkratky Pro používání ZoomTextu v aplikacích je užitečné naučit se a používat základní klávesové zkratky ZoomTextu. Tyto klávesové zkratky vám umožní upravovat a ovládat nejčastěji

Více

Dodatek k uživatelské příručce

Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2014, Algorithmic

Více

Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí

Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí Doporučené změny z výchozího nastavení pro pohodln ější práci s odečítači a digitálními lupami (kombinováno s informacemi

Více

ZoomText. Stručný průvodce. verze

ZoomText. Stručný průvodce. verze ZoomText Stručný průvodce verze 10 Obsah Vítejte v aplikaci ZoomText 10... 2 Lišta nástrojů Odečítače...37 Požadavky na systém... 3 Instalace programu... 4 Aktivace programu... 5 Začínáme... 7 Uživatelské

Více

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN Softwarové vybavení Veškeré softwarové vybavení vyžaduje OS Windows XP nebo novější, tj. WinVista, Win7 nebo Win8. Podporovány jsou jak 32bitové, tak

Více

ZoomText Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc Rev A

ZoomText Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc Rev A ZoomText 2018 Uživatelská příručka Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev A Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena.

Více

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště, Trutnov, Školní 101, tel.: +420 499 813 071, fax: +420 499 814 729, e-mail: skola@spssoutu.cz, URL: http://www.spssoutu.cz Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ

Více

ZoomText 10.1. Stručný průvodce. verze

ZoomText 10.1. Stručný průvodce. verze ZoomText Stručný průvodce verze 10.1 Obsah Vítejte v aplikaci ZoomText 10.1... 2 Požadavky na systém... 3 Instalace programu... 4 Začínáme... 5 Aktivace programu... 6 Podpora dotykových obrazovek... 8

Více

S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Novinky.cz

S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Novinky.cz Page 1 of 5 S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Většina lidí ovládá počítač především myší a klávesnici používá pouze na psaní. Pomocí dvou nebo třech tlačítek, které zmáčknete najednou,

Více

ZoomText. Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc Rev B

ZoomText. Uživatelská příručka. Freedom Scientific, Inc Rev B ZoomText Uživatelská příručka Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev B Autorská práva Fusion Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier

Více

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ Supernova 16 Ovládací zkratky Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů PRAVÁ HRANATÁ G Otevřít kontextové menu ovládacího panelu ZÁVORKA MEZERNÍK Předčítací

Více

Systém KobaSpeech 2 stáhnete z internetové stránky http://www.kobaspeech.com

Systém KobaSpeech 2 stáhnete z internetové stránky http://www.kobaspeech.com KobaSpeech 2 Má-li počítač sloužit jako hlasový výstup, potřebujete program typu Zoomtext Zvětšovač/Odečítač (zvětšování s hlasovou podporou), LunarPlus (zvětšování s hlasovou podporou) apod. Tyto programy

Více

Obsah. Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11

Obsah. Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11 Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11 KAPITOLA 1 Instalace a úvod do Windows Vista 13 Instalace z disku DVD 14 Volba uživatelského účtu 16 První kroky v grafickém rozhraní 18 Práce

Více

Přehled ovládacích kláves

Přehled ovládacích kláves Přehled ovládacích kláves Ovládací klávesy pro stolní a přenosné počítače a počítače s dotykovou obrazovkou Tato příručka je dostupná v alternativních formátech na adrese www.yourdolphin.com Introduction

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

Stručný obsah. Úvod 15. KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19. KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41. KAPITOLA 3 Soubory a složky 51

Stručný obsah. Úvod 15. KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19. KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41. KAPITOLA 3 Soubory a složky 51 Stručný obsah Úvod 15 KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19 KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41 KAPITOLA 3 Soubory a složky 51 KAPITOLA 4 Práce se schránkou 85 KAPITOLA 5 Osobní přizpůsobení

Více

Příručka ke službě Postup instalace služby SMSender na operačních systémech Windows 98, Windows Millenium, Windows 2000, Windows XP

Příručka ke službě Postup instalace služby SMSender na operačních systémech Windows 98, Windows Millenium, Windows 2000, Windows XP úvod SMSender Příručka ke službě Postup instalace služby SMSender na operačních systémech Windows 98, Windows Millenium, Windows 2000, Windows XP Verze: 2008-11-11 Licenční ujednání 1994 2008 Ness Logos

Více

Operační systém MS Windows XP Professional

Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém základní programové vybavení počítače zprostředkovává komunikaci uživatele s počítačem s technickým vybavením počítače s aplikačním programovým

Více

Obsahy kurzů MS Office

Obsahy kurzů MS Office Obsahy kurzů MS Office V současné době probíhají kurzy MS Office 2010 s následující osnovou: 1. Základy práce na PC, MS Office - praktické užití Kurz je určen pro všechny, kteří mají s prací na PC minimální

Více

Informace k e-learningu

Informace k e-learningu Informace k e-learningu Příprava na testy bude probíhat samostatně formou e-learningových školení přístupných způsobem popsaným níže. Zkušební testy, pomocí kterých se budete připravovat na závěrečný test,

Více

Autodesk AutoCAD 2018

Autodesk AutoCAD 2018 Novinky Autodesk AutoCAD 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2018. AutoCAD 2018

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací

ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací ZoomText 11 na USB Průvodce instalací Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc.

Více

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena

Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Elektronické učebnice popis systému, základních funkcí a jejich cena Vytvořil TEMEX, spol. s r. o. Obsah 1. Úvod... 2 Formáty... 2 Cena... 2 2. Systémové požadavky... 3 Interaktivní PDF verze... 3 HTML

Více

Certifikační autorita PostSignum

Certifikační autorita PostSignum Certifikační autorita PostSignum Generování klíčů pomocí programu PostSignum Tool Plus verze 2.0.1 Uživatelská dokumentace Červenec 2011 Strana 1 (celkem 21) 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 2.1 Informace

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Plugin TIS pro SketchUp. Návod k použití

Plugin TIS pro SketchUp. Návod k použití Plugin TIS pro SketchUp Návod k použití Pavel Tobiáš ČVUT v Praze Fakulta stavební Obor Geodézie a kartografie 27. listopadu 2013 Obsah 1 Popis programu 2 2 Systémové požadavky 2 3 Instalace programu 2

Více

Operační systém. Mgr. Renáta Rellová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Operační systém. Mgr. Renáta Rellová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Operační systém Mgr. Renáta Rellová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renáta Rellová. Dostupné z Metodického

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Služby Microsoft Office 365

Služby Microsoft Office 365 Cena: 2000 Kč + DPH Služby Microsoft Office 365 Kurz je určen všem, kteří se chtějí ponořit do tajů Cloud služeb a chtějí naplno využít možnosti Office 365, jako komunikačního nástroje i prostředí pro

Více

Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com

Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com 1/ 10 Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 2/ 10 Obsah 1. MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY... 3 2. SŘHV ON-LINE WEB ROZHRANÍ... 4 3. PŘIHLÁŠENÍ DO SŘHV... 4 4. INFORMACE

Více

MAGic 9.50. Základní funkce a klávesové zkratky. Jako výchozí je MAGic klávesa (MAGicKey) nastavena na klávesu CAPSLOCK.

MAGic 9.50. Základní funkce a klávesové zkratky. Jako výchozí je MAGic klávesa (MAGicKey) nastavena na klávesu CAPSLOCK. MAGic 9.50 Základní funkce a klávesové zkratky Jako výchozí je MAGic klávesa (MAGicKey) nastavena na klávesu CAPSLOCK. OBECNÉ Spustit program MAGic Zobrazit/Skrýt okno aplikace MAGic Propustit následující

Více

4 Microsoft Windows XP Jednoduše

4 Microsoft Windows XP Jednoduše Obsah ÚVOD Nové zkušenosti s novými Windows XP 11 Vaším cílem je: 11 A. Hraní her, využívání encyklopedií a výukových programů, účetnictví 11 B. Procházení WWW stránek Internetu, využívání elektronické

Více

Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ. Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ. Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2016 Obsah Tisk dokumentů na VŠPJ... 3 Tiskneme... 4 Tisk přes WiFi z Vašeho notebooku... 6 Správa tiskové fronty... 7 Mapa

Více

TO2. Příručka ke službě Outlook 2007 Mobile Service. Licenční ujednání. Verze: 2008-11-11. 1994 2008 Ness Logos a.s. Veškerá práva vyhrazena.

TO2. Příručka ke službě Outlook 2007 Mobile Service. Licenční ujednání. Verze: 2008-11-11. 1994 2008 Ness Logos a.s. Veškerá práva vyhrazena. úvod TO2 Příručka ke službě Outlook 2007 Mobile Service Verze: 2008-11-11 Licenční ujednání 1994 2008 Ness Logos a.s. Veškerá práva vyhrazena. Centrála společnosti: V Parku 2335/20 148 00 Praha 4 Česká

Více

Compatibility List. GORDIC spol. s r. o. Verze 3.60.5 8.4.2009

Compatibility List. GORDIC spol. s r. o. Verze 3.60.5 8.4.2009 Compatibility List Verze 3.60.5 8.4.2009 GORDIC spol. s r. o. Copyright 1993-2009 1 Obsah Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 3.1 3.2 Úvodní informace Podporované databázové systémy Klientské prostředí Tlustý klient...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Název: evýkaznictví JASU Uživatelská příručka Verze: 1.0 Datum vydání: 29.6.2016 Popis: Uživatelská příručka pro používání SW evýkaznictví firmy MÚZO Praha s.r.o. Obsah 1 Úvodní informace... 3 2 Instalace

Více

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KAPITOLA 1 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KLÍČOVÉ POJMY technické vybavení počítače uchování dat vstupní a výstupní zařízení, paměti, data v počítači počítačové sítě sociální

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

1. Úvod do obsluhy AutoCADu

1. Úvod do obsluhy AutoCADu 1. Úvod do obsluhy AutoCADu Studijní cíl V této lekci se naučíme: Seznámíme se s potřebným zařízením. Způsoby ovládání. Nastavení AutoCADu. Doba nutná k procvičení 1,5 hodiny 1.1 AutoCAD AutoCAD je plnohodnotný

Více

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Registrační číslo projektu Šablona Autor Název materiálu / Druh CZ.1.07/1.5.00/34.0951 III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž:

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: KAPITOLA 2 Začínáme V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: Jak ZoomText instalujete a aktivujete. Jak ZoomText spustíte a ukončíte. Jak ZoomText zapnete a vypnete. Jak

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows Middleware eop Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows 1 Obsah: 1 Co byste měli vědět před zahájením instalace... 3 2 Karta eop na MS Windows XP/Vista/7... 4 2.1 Instalace software...

Více

Windows 8.1 (5. třída)

Windows 8.1 (5. třída) Windows 8.1 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na pracovní ploše - Hlavní panel - ikony na Hlavním panelu (zvýrazněná ikona spuštěné

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

(IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/

(IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/ Word 2010 Kurz 6 1. Propojování dokumentů MS Office 1 2. Vodoznak 3 3. Hypertextový odkaz 4 4. Osnova 5 5. Hlavní a vnořené dokumenty 7 Propojování dokumentů MS Office Program Word umožňuje kromě vložení

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 5 8 4 U k á z k a k n i h

Více

Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager

Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager Tipy a triky Obsah Tento dokument obsahuje tipy a triky, které vám pomohou maximalizovat produktivitu při používání aplikace

Více

Uživatelské prostředí MS Office 2007

Uživatelské prostředí MS Office 2007 Uživatelské prostředí MS Office 2007 Obsah kapitoly Poznámka Studijní cíle Doba potřebná ke studiu Pojmy k zapamatování Úvod V této kapitole se naučíte pracovat s novým uživatelským prostředím MS Office

Více

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Systémové požadavky Systémové požadavky Operační systém Microsoft Windows2000, XP, Vista, 7 Procesor Intel Pentium III s vice než 800MHz Vnitřní paměť Větší než

Více

Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta.

Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta. MS Exchange informace pro uživatele Přesunutí poštovní schránky ze stávajícího serveru do systému MS Exchange si vyžádá na straně uživatele změnu nastavení poštovního klienta. Tento dokument popisuje základní

Více

Testovací protokol čipová karta Oberthur Id-One Cosmo V5.4

Testovací protokol čipová karta Oberthur Id-One Cosmo V5.4 Testovací protokol čipová karta Oberthur Id-One Cosmo V5.4 1 Úvod 1.1 Testovaný produkt Hardware: čipová karta Oberthur Id-One Cosmo V5.4 Software: smart 1.05.07 Datum testování: 25. 12. 2009 1.2 Konfigurace

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

ZoomText 9.1. Dodatek k Uživatelské příručce. Ai Squared

ZoomText 9.1. Dodatek k Uživatelské příručce. Ai Squared ZoomText 9.1 Dodatek k Uživatelské příručce Ai Squared Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2008,

Více

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KLÍČOVÉ POJMY textové editory formát textu tabulka grafické objekty odrážky a číslování odstavec CÍLE KAPITOLY Pracovat s textovými dokumenty a ukládat je v souborech různého

Více

Verze: Červen 2017 verze 14 1/ 11

Verze: Červen 2017 verze 14 1/ 11 1/ 11 Uživatelský manuál SHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Autor: Daniel Pindur Verze: Červen 2017 verze 14 2/ 11 Obsah 1. MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY... 3 2. SHV ON-LINE WEB ROZHRANÍ... 4 3. PŘIHLÁŠENÍ

Více

evýkaznictví JASU Uživatelská příručka Název: Verze: 2.3 Datum vydání:

evýkaznictví JASU Uživatelská příručka Název: Verze: 2.3 Datum vydání: Název: evýkaznictví JASU Uživatelská příručka Verze: 2.3 Datum vydání: 22.3.2018 Popis: Uživatelská příručka pro používání SW evýkaznictví firmy MÚZO Praha s.r.o. Obsah 1 Úvodní informace... 3 2 Instalace

Více

Obsah. Úvod... 9 Použité zdroje... 9 O autorovi... 10

Obsah. Úvod... 9 Použité zdroje... 9 O autorovi... 10 Obsah Obsah Úvod... 9 Použité zdroje... 9 O autorovi... 10 1. Začínáme s počítačem... 11 1.1 Základní části počítače...11 1.1.1 Počítačová skříň...11 1.1.2 Monitor...12 1.1.3 Klávesnice...13 1.1.4 Myš...15

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Dokumentace k projektu Czech POINT Technická specifikace hardwarového a softwarového vybavení Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 3.3.2010 Verze: 1.4 2009 MVČR Obsah 1. Technická specifikace hardwarového

Více

Osnovy kurzů. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ. Systém dalšího vzdělávání veřejnosti. počítačová gramotnost

Osnovy kurzů. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ. Systém dalšího vzdělávání veřejnosti. počítačová gramotnost Osnovy kurzů pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ Systém dalšího vzdělávání veřejnosti počítačová gramotnost Začínáme s počítačem Úvod...5 Co je to počítač, informace, použití...10 Hlavní

Více

Microsoft. Word. prostředí, základní editace textu. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Word. prostředí, základní editace textu. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Word prostředí, základní editace textu Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Office balík aplikací používaných v kancelářské i jiné práci Word textový

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, O.P.S. Základy informatiky

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, O.P.S. Základy informatiky Metodické listy pro předmět Základy informatiky Cíl předmětu: Cílem předmětu je seznámit studenty kombinovaného studia s vytvářením a formátováním textových dokumentů, využitím tabulkových procesorů a

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Josef Pecinovský Jak na Windows Vista v rekordním čase Josef Pecinovský Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 jako svou 3053. publikaci

Více

Microsoft Access tvorba databáze jednoduše

Microsoft Access tvorba databáze jednoduše Microsoft Access tvorba databáze jednoduše Časový rozsah: 2 dny (9:00-16:00) Cena: 3300 Kč + DPH Úvod do relačních databází. Funkce databázových objektů Microsoft Access. Návrh tabulek, definice základních

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

Enterprise Network Center

Enterprise Network Center Centralizovaný systém pro správu síťových zařízení Výchozí nastavení: Uživatelské jméno: root Heslo: root Příručka k rychlé instalaci Verze 1.2 Vydání 1, 03/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Windows - základy. Hlavním vypínačem na základní jednotce. K datům uloženým do výchozí složky.

Windows - základy. Hlavním vypínačem na základní jednotce. K datům uloženým do výchozí složky. Práce se soubory a složkami Windows - základy Otázka Jakým způsobem se zapíná počítač? Jaká vstupní pole musí být vyplněna v přihlašovacím panelu Windows? K čemu slouží postup "Nabídka Start" - "Vypnout"

Více

Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007.

Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007. Vítejte v průvodci instalace a ovládání výukového softwaru edu-learning pro českou verzi Microsoft Office 2007. A. Požadavky před instalací... 2 Minimální konfigurace... 2 B. Postup instalace... 3 C. Spuštění

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows Vista (české verzi). Prvním krokem

Více

Tento dokument popisuje instalaci a používání elektronické cvičebnice Styx.

Tento dokument popisuje instalaci a používání elektronické cvičebnice Styx. Kapitola 1 Uživatelská příručka Tento dokument popisuje instalaci a používání elektronické cvičebnice Styx. 1.1 Systémové požadavky Cvičebnice je napsána v jazyce Java, uživatel proto musí mít nainstalováno

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

Dílčí projekt: Systém projektování textilních struktur 1.etapa: tvorba systému projektování vlákno - příze - tkanina

Dílčí projekt: Systém projektování textilních struktur 1.etapa: tvorba systému projektování vlákno - příze - tkanina Program LibTex Uživatelská příručka 1 Obsah Program Textilní Design... 1 Uživatelská příručka... 1 1 Obsah... 2 2 Rejstřík obrázků... 2 3 Technické požadavky... 3 3.1 Hardware... 3 3.1.1 Procesor... 3

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 24.3.2009, verze 1.00 Konfigurace

Více

Tvorba PDF Práce s Adobe Acrobatem

Tvorba PDF Práce s Adobe Acrobatem Tvorba PDF Práce s Adobe Acrobatem Ivo Šnábl Web studio Institut biostatistiky a analýz MU snabl@iba.muni.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců

Více

Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka

Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka Dell S2419H/S2419HN/S2419NX/ S2719H/S2719HN/S2719NX Dell Display Manager Uživatelská příručka Model: S2419H/S2419HN/S2419NX/S2719H/S2719HN/S2719NX Regulatorní model: S2419Hc/S2419Nc/S2719Hc/S2719Nc POZNÁMKA:

Více

IBRIDGE 1.0 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

IBRIDGE 1.0 UŽIVATELSKÝ MANUÁL IBRIDGE 1.0 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Jaromír Křížek OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 INSTALACE... 4 2.1 SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY... 5 2.2 SPUŠTĚNÍ IBRIDGE 1.0... 5 3 HLAVNÍ MENU... 6 3.1 MENU FILE... 6 3.2 MENU SETTINGS... 6

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Informatika -- 8. ročník

Informatika -- 8. ročník Informatika -- 8. ročník stručné zápisy z Informatiky VARIACE 1 Tento dokument byl kompletně vytvořen, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu naleznete na www.dosli.cz.

Více