Z Á P I S č. 5/2015 (182)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z Á P I S č. 5/2015 (182)"

Transkript

1 AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 5/2015 (182) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 7. dubna 2015 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín Přítomni: Beníček Lubomír, Ing. Ph.D.; Dobeš Kamil, Ing. Ph.D.; Dosoudilová Jana, MgA.; Gál Robert, Ing. Ph.D.; Horváth Henrich, Bc.; Hnátková Eva, Ing.; Illík Rostislav, dr ak. soch.; Jílková Petra, DiS; Kalenda Jan, Mgr. Ph.D.; Konečný Jiří, Ing. et Ing. Ph.D.; Kozák Vratislav, doc. Ing. Ph.D.; Kozáková Věra, Mgr. Ph.D.; Kučera Jakub Jan, Bc.; Macháčková Alena, Ing. CSc.; Matýsek Miroslav, Ing. Ph.D.; Mauer Pavel, JUDr.; Melichárek Zdeněk, Mgr. Ph.D.; Moravčíková Dagmar, Mgr.; Musil Miroslav, Ing. Ph.D.; Novák Petr, Ing. Ph.D.; Papež Martin, Ing.; Pekař Libor, Ing. Ph.D.; Podzimek Ondřej, ak. soch.; Pokorný Pavel, Ing. Ph.D.; Sedlačík Michal, Ing. Ph.D.; Strohmandl Jan, Ing.; Sysel Martin, doc. Ing. Ph.D.; Ševčík Jakub, Bc.; Šula Tomáš, Mgr.; Vincenec Jiří, Ing. ; Vinklárek Petr, Mgr. Celkem přítomno: 31 členů AS UTB (z 36) Omluveni: Bazala Patrik; Doležal Jiří, Bc.; Krásný Vladan, Bc.; Staňková Iva, Bc.; Tomešek Jan Stálí účastníci zasedání: prof. Ing. Petr Sáha, CSc.; doc. Ing. Zdenka Prokopová, CSc.; doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D.; doc. Ing. Vladimír Sedlařík Ph.D.; Mgr. Pavel Krutil; RNDr. Alexander Černý Přizvané osoby: Ing. Hana Večeřová Předběžný program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Různé. Doplněný program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování člena Vědecké rady UTB. Zasedání zahájila a řídila Ing. Macháčková. Ad 1) Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č. 181 K hlasování přítomno 28 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 182/1: AS UTB schválil zápis AS UTB č. 181 ve znění zveřejněném v informačním systému UTB.

2 2 Hlasování: Pro: 28 Proti: 0 Zdržel se: 0 UAS UTB č. 182/1: AS UTB schválil zápis AS UTB č. 181 ve znění zveřejněném v informačním systému UTB. Ad 2) Stav plnění usnesení AS UTB Na zasedání č. 181 nebyla přijata usnesení, vyžadující kontrolu plnění. Ad 3) Projednání programu zasedání K hlasování přítomno 28 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 182/2: AS UTB schválil doplnění programu zasedání č. 182 na tento program: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování člena Vědecké rady UTB. Hlasování: Pro: 28 Proti: 0 Zdržel se: 0 UAS UTB č. 182/2: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu rektora na jmenování člena Vědecké rady UTB. Ad 4) Informace rektora, prorektorů a kvestora UTB Rektor prof. Sáha: - Přidělená dotace na centralizované projekty. - Z MŠMT limity studentů nová metodika výpočtu, ještě je v jednání (pro UTB pokles 6,1 %, vliv má především neuplatitelnost absolventů!). Pokud nemá dojít k snižování personální struktury, musí být transformace na vědeckovýzkumné týmy. Diskuze problematiky zvyšování konkurenceschopnosti a uplatitelnosti absolventů (důraz na komunikativní schopnosti AJ, motivace již od 1. ročníku, spolupráce s firmami, přizpůsobení se požadavkům firem, kurzy pro studenty aj.). - Prodloužení akreditací, rozšíření akreditací (FHS, FT, FAI). - Volba kandidáta na děkana FHS opět zvolena doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D.

3 3 - Spolupráce s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. - Zlínský kraj připomínkování regionálních projektů (regionální vzdělávání VŠ systém). - Podpora transferu a aplikovaného výzkumu. - Oblast vzdělávání Strojírenství a materiály zda do této oblasti zařadit studijní programy UTB. - Celostátní kolo FameLab účast jednoho studenta UTB. - Správní rada firmy Baťa nabídka 10% slevy na výrobky firmy studentům a zaměstnancům UTB. Prorektorka doc. Prokopová: - Aktuální počty přihlášek k , u některých bakalářských studijních programů je možnost podání přihlášek až do 30. dubna. Prorektorka doc. Knápková: Veletrh pracovních příležitostí, poděkování organizátorům (IAESTE), značný počet pracovních možností. Má UTB konkurenceschopné absolventy? - Informace o UMŠ Qočna, přijímací řízení (do konce dubna 2015), v současnosti umístění 60 dětí. - Nabídka studia U3V. Prorektor doc. Sedlařík: - IGA, 124 návrhů projektů schváleno, příští týden budou rozděleny dotace. - Tvůrčí činnosti, TAČR nebude vyhlašován program EPSILON, program BETA směřován na kreativní problematiku. - COST, HEUREKA poslední výzvy. - Databáze RIV a RUV. Ing. Papež: Jak vypadá hodnocení RIV pro r ? Doc. Sedlařík: Situace zatím nedořešená příprava metodiky hodnocení. Dr. Pokorný: Databáze RUV- je její použití omezeno? Doc. Sedlařík: Databázi RUV mohou používat všechny fakulty UTB. Ing. Vincenec: Doporučení zveřejňovat dlouhodobé výpůjčky. Prorektor Mgr. Krutil: - International Week od do , poděkování organizátorům. - Studium studentů z Ukrajiny - kurzy českého jazyka pro tyto studenty.. Bc. Horváth, dr Illík doporučili otevřít možnost účasti na kurzu českého jazyka i zájemcům z jiných států. Kvestor RNDr. Černý: - Benefity zaměstnanců nepatří k povinnostem zaměstnavatele, další rozšiřování (penzijní připojištění) nedoporučeno na kolegiu rektora. - Příspěvek na penzijní připojištění by musel být shodný na všech součástech UTB. Podle Finančního úřadu pro Zlínský kraj není možné příspěvek zaměstnavatele hradit z dotace, ale jen z neveřejných prostředků, není to nezbytný výdaj. Ing. Macháčková poukázala na 18 odst. 12 zákona o vysokých školách a s ním v souladu vnitřní předpis UTB (Předpis pro hospodaření a účtování UTB), kde je stanoven způsob tvorby sociálního fondu není uvedeno, že je ho možno tvořit jen z neveřejných prostředků.

4 4 Dr Illík se dotázal, jak je tedy možné, že penzijní pojištění s příspěvkem UTB bylo na UTB nastartováno někdy v roce 2007 a po dobu více jak 5 let bez problémů běželo. Zároveň chápe ekonomické důvody, nikoliv však odvolávání se na nelegálnost celého systému poskytování příspěvku na penzijní připojištění. - Kvestor RNDr. Černý zdůvodnil, že nynější výklad kontrolních orgánů nepřipouští tvorbu sociálního fondu z prostředků jiných než neveřejných. Rektor prof. Sáha uvedl, že univerzita si nechce dělat závazky do dalších let. Není vhodná doba, je potřeba hlídat výdaje. UTB nevolila strategii propouštění, ale zrušení benefitu příspěvku na penzijní připojištění (není na něj finanční potenciál). Benefity na UTB: - Pružná pracovní doba. - Prodloužená dovolená u vědeckých pracovníků o 2 týdny, u ostatních zaměstnanců o 1 týden. - Stravování - dotace 30 Kč na jídlo v závodním stravování. - Kurzy cizích jazyků zdarma. - Počítačová gramotnost, vytvořeny podmínky i pro práci doma (sdílení programů, licence Microsoft aj.). - Možnost využití Akademické poradny. - Univerzitní mateřská školka. - Možnost rekreace (Portáš). - Využití sportovního zařízení. - Zahraniční krátkodobé i dlouhodobé pobyty. Ad 5) Projednání návrhu Výroční zpráva o činnosti UTB za rok 2014 Návrh předložen Mgr. Malý představil návrh, osnova MŠMT stejná jako minulý rok. Materiál postoupen k projednání LK. Ad 6) Projednání návrhu Zpráva o hospodaření UTB za rok 2014 Návrh předložen Kvestor podrobně prezentoval návrh zprávy. Dokument postoupen EK. Ad 7) Projednání návrhu rektora na jmenování člena Vědecké rady UTB Návrh na Ing. Čestmíra Vančuru byl předložen , ale na zasedání AS UTB o něm nebylo hlasováno z důvodu k datu zasedání nevydanému lustračnímu osvědčení. Tato zákonná podmínka pro členství ve vědecké radě vysoké školy je nyní u Ing. Čestmíra Vančury splněná a je možno hlasovat. Skrutátory pro tajné hlasování byli určeni Dr. Gál a Bc. Kučera. K tajnému hlasování přítomno 31 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 182/3: AS UTB schválil návrh rektora na jmenování Ing. Čestmíra Vančury členem Vědecké rady UTB. Hlasování: Pro: 27 Proti: 1 Zdržel se: 3

5 5 UAS UTB č. 182/3: AS UTB schválil návrh rektora na jmenování Ing. Čestmíra Vančury členem Vědecké rady UTB. Ad 8) Různé Ing. Macháčková - informace ze zasedání předsednictva RVŠ : Z vystoupení ředitelky odboru vysokých škol MŠMT Mgr. Gondkové: - Proběhla jednání s předsedou vlády ČR o rozpočtu VŠ pro rok Předseda vlády slíbil, že rozpočet pro rok 2016 zůstane zachován ve stejné výši jako v roce Na jednání Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které se konalo , ovšem zazněla vystoupení zpochybňující výši rozpočtu VŠ. - Při definování oblastí vzdělávání se vycházelo z výsledků projektu Q-Ram. Z vystoupení ředitele Sekce pro vědu, výzkum a inovace Úřadu vlády ČR Mgr. Markse: - Hodnocení VaV dokončení Hodnocení je zpožděno vlivem administrativních komplikací, výsledky by měly být k dispozici v květnu. - Na březnovém zasedání RVVI se bude jednat o přípravě Metodiky hodnocení (dále Metodika) v příštích letech. Předseda komise pro hodnocení výzkumu (dále KHV) prof. Málek připravil některé návrhy k této problematice. KHV doporučuje, aby se Metodika uplatnila v plném rozsahu. Uvažuje se i o průběhu hodnocení s dvouletou periodou. Návrh Metodiky pro rok 2016 by měl být předložen vládě v průběhu několika měsíců. - RVVI se nyní zabývá přípravou financování vědy a současně přípravou nového zákona o VaV, který by měl platit od roku Zákon by měl být připraven s perspektivou postupného náběhu několika dalších let, cca do roku 2020 až Uvažuje se vytvoření nového ministerstva vedeného ministrem, které by mělo mimo jiné zaštiťovat též činnost GA ČR a TA ČR. Je to situace analogická stavu v sousedních státech. RVVI by zůstala poradním orgánem vlády. Nechystají se změny v postavení AV ČR a VŠ. Je třeba zajistit větší stabilitu při institucionálním financování vědy včetně aplikovaného výzkumu. Z vystoupení předsedkyně ekonomické komise JUDr. Valové: - V rozpočtovém rámci pro rok 2016 se počítá se snížením výdajů na vysoké školy o 800 mil. Kč. Pokud se přičte částka 400 mil. Kč navýšená vysokým školám v rámci rozpočtu MŠMT v roce 2015, může dojít ke snížení rozpočtu v roce 2016 až ve výši 1,2 mld. Kč. - Výdaje na vzdělávací činnost VVŠ vyjádřené jako podíl na HDP byly v roce 2014 na úrovni roku 2002 (0,51 %), ač od té doby vzrostl počet financovaných studentů o 45 %. Celkové výdaje na vzdělávací činnosti VVŠ byly v roce 2014 nižší než v roce 2006, ač od té doby vzrostl jak počet financovaných studentů, tak cenová hladina. - Institucionální podpora na rozvoj výzkumných organizací je stanovována podle výkonů, nárůst výkonů je však rychlejší než nárůst objemu podpory. Výše účelové podpory specifický vysokoškolský výzkum stagnuje, přitom se však rozšiřuje okruh příjemců. Z vystoupení místopředsedy RVŠ prof. Opatrného: - Hodnocení výzkumu 2014, které mělo být dokončeno v prosinci loňského roku, stále není hotové. Sesbíraná data dosud nikdo nezpracovává, protože se úřadu vicepremiéra Bělobrádka po mnoho měsíců nepodařilo vypsat veřejnou zakázku na jejich výpočet.

6 6 Tato situace komplikuje život vysokým školám, které podle výsledků hodnocení financují své aktivity. - Požadavek RVŠ, aby při změnách systému hodnocení a financování výzkumu byla pravidla hodnocení vždy známa dříve, než jsou uplatněny výsledky, které se podle nich posuzují. Záznam ze zasedání RVŠ spolu s přijatými usneseními: Příští zasedání předsednictva RVŠ se koná Ing. Macháčková informovala, že vláda ČR přijala na zasedání usnesení, kterým schvaluje novelu zákona o vysokých školách s úpravami podle připomínek Legislativní rady vlády a podle připomínek vlády a pověřuje předsedu vlády předložit novelu předsedovi Poslanecké sněmovny PČR k dalšímu projednávání. Veškerý podkladový materiál k novele je na adrese: Školení Vysokoškolská legislativa proběhlo , účast členů AS UTB a členů AS fakult. Poděkování ředitelce Centra transferu technologií UTB Mgr. Palasové za organizaci a JUDr. Kudrové za výborně připravený výklad a odpovědi na četné dotazy. JUDr. Kudrová zpracovala připomínky ke Statutu UTB a k Volebnímu a jednacímu řádu AS UTB, které budou podnětem k novelizaci těchto vnitřních předpisů. Obecně JUDr. Kudrová konstatovala, že mezi předpisy vysokých škol, se kterými měla možnost se seznámit, patří předpisy UTB k těm nejlepším. Ing. Papež, delegát UTB v SK RVŠ a předseda Komise pro postgraduální vzdělávání a tvůrčí činnost SK RVŠ (KPVTČ), informoval: Setkání studentů DSP v univerzitním klubu Viktorka - organizátor Ing. Hnátková, účast prorektor doc. Sedlařík, Předseda KPVTČ byl pozván na akci Setkání DSP na Ostravské univerzitě v Ostravě, kde studenti DSP představili své studijní programy a seznámili ostatní se svými povinnostmi a svým finančním ohodnocením. Proběhlo neformální jednání s prorektorem OU, studenti sdělili své problémy. Účast předsedy KPVTČ na konferenci 29th ESC European Student s Convetion, Riga Tématem diskuze byla sociální dimenze studia, začlenění menšin a hendikepovaných studentů na VŠ. PL4SD databáze, která je otevřená a slouží k editaci, sběru dat, dokumentů začleňující sociální dimenzi studia do platné VŠ legislativy. Diskuse na workshopu se vztahovala k implementaci dat na národních úrovních - Ing. Papež prezentoval při zpracovávání dat PL4SD formát Akademické poradny UTB. EYF organizace, která nabízí finanční prostředky na fungování studentských organizací/sk RVŠ. Nutno připravit konkrétní projekt zaměřený na podporu sociální dimenze studia národní/mezinárodní (20000/50000 ). - SK RVŠ pořádá v Ostravě Workshop 3.0, zaměřený na moderní výukové metody, vítaná je účast zejména nových senátorů. - Cena Jana Opletala UTB ve Zlíně bude přizvána k soutěži ve vytvoření hlavní ceny. - Akreditační komise účast členů SK RVŠ při hodnocení dvou vysokých škol (soukromá/státní), důraz na zpětné začlenění studentského hodnocení kvality do systému vzdělávání. - AGM & EURODOC, Kluž Rumunsko , konference zaměřená na problematiku DSP, Ing. Papež byl nominován jako zástupce SK RVŠ.

7 7 Ing. Papež požádal pana rektora o podporu a přednesení návrhu na příspěvek na zdravotní pojištění pro studenty DSP na České konferenci rektorů. Ing. Macháčková vysvětlila metodiku financování zahraničních cest studentů, členů SK RVŠ v aktuálním roce cestu uhradí vysoká škola, částka bude odečtena z příspěvku vysoké školy na činnost RVŠ v následujícím roce. Ing. Hnátková informovala o práci Akademického centra studentských aktivit (ACSA), které nabízí zajímavé semináře a workshopy pro aktivní studenty působící zejména v různých studentských organizacích. Z pohledu zlepšování kvality vysokého školství okomentovala otázku hodnocení kvality výuky ze strany studentů, se kterou se ACSA dlouhodobě zabývá. Účast v akreditační komisi na soukromé Pražské vysoké škole psychosociálních studií. Termín příštího zasedání AS UTB dne a usnesení o předběžném programu: K hlasování přítomno 31 členů AS UTB. Návrh usnesení č. 182/4: AS UTB schválil termín příštího zasedání AS UTB na 5. května 2015 a předběžný program tohoto zasedání: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Hlasování: Pro: 31 Proti: 0 Zdržel se: 0 UAS UTB č. 182/4: AS UTB schválil termín příštího zasedání AS UTB na 5. května 2015 a předběžný program tohoto zasedání: 1. Kontrola zápisu ze zasedání AS UTB č Projednání návrhu Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok 2014.

8 8 Příští řádné zasedání AS UTB proběhne v úterý 5. května 2015 od 13,00h v zasedací místnosti č. 514 v budově U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín Konec zasedání v 16,05 h. Ve Zlíně dne Zapsala: T. Kosinová Ing. Eva Hnátková předsedkyně studentské komory AS UTB Ing. Alena Macháčková, CSc. předsedkyně AS UTB

Z Á P I S č. 2/2013 (160)

Z Á P I S č. 2/2013 (160) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 2/2013 (160) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 16. dubna 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Z Á P I S č. 7/2013 (165)

Z Á P I S č. 7/2013 (165) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 7/2013 (165) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 12. listopadu 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 6/2015 (183)

Z Á P I S č. 6/2015 (183) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 6/2015 (183) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 5. května 2015 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 4/2014 (170)

Z Á P I S č. 4/2014 (170) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 4/2014 (170) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 11. března 2014 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 3/2013 (161)

Z Á P I S č. 3/2013 (161) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 3/2013 (161) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 14. května 2013 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 3/2014 (169)

Z Á P I S č. 3/2014 (169) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 3/2014 (169) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 18. února 2014 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Z Á P I S č. 2/2016 (193)

Z Á P I S č. 2/2016 (193) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 2/2016 (193) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 22. března 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Z Á P I S č. 1/2016 (189)

Z Á P I S č. 1/2016 (189) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 1/2016 (189) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 5. ledna 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555, Zlín

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2014 (104) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 5. 2014 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., doc. Ing. Martin

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB)

Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) Zpráva o činnosti Akademického senátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (AS UTB) za období od 15. 3. 2005 do 28. 2. 2006 Akademický senát UTB předkládá podle článku 21 Volebního a jednacího řádu AS UTB akademické

Více

Z Á P I S č. 5/2016 (196)

Z Á P I S č. 5/2016 (196) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 5/2016 (196) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 7. června 2016 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 10. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Roman Prokop, CSc., doc. Ing. František

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Z Á P I S č. 12/2012 (154)

Z Á P I S č. 12/2012 (154) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 12/2012 (154) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 4. prosince 2012 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54),

Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), Zápis z jednání Správní rady MU 1/2016 (54), 6. 6. 2016 Spisová značka: MU IS/45632/2016/364600/RMU Přítomni: dle prezenční listiny Celkem bylo přítomno 11 členů SR MU. V průběhu všech hlasování byla Správní

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 2N/2005 (166) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 8. LISTOPADU 2005 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 24 senátorů)

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N.

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N. Zápis č. 06/2015 (06) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 30. března 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013

Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Zápis č. 67 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 9. ledna 2013 Přítomni: Omluveni: Host: Mgr. Hana Čechová, Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D., Mgr. Eliška Suchánková, Ph.D., Mgr. Roman

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 5. 2. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 12.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis č. 01/2016 (20)

Zápis č. 01/2016 (20) Zápis č. 01/2016 (20) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 11. ledna 2016 v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: Hosté: Dr. Staněk,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Z Á P I S č. 5/2017 (206)

Z Á P I S č. 5/2017 (206) AKADEMICKÝ SENÁT UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Z Á P I S č. 5/2017 (206) z řádného zasedání Akademického senátu UTB konaného 14. března 2017 v zasedací místnosti č. 514 budovy U13 UTB, nám. TGM 5555,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 11/2016 (118) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 17. října 2016 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 6/2015 2018 Datum 16. května 2016 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka, Kropáč, očeň Fakulta

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 13/2015 (104) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 9. listopadu 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé.

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé. Přítomni: Zápis č. 10/2016 (138) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 31. 10. 2016 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Milan

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 28. 1. 2008 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. B. Chramcov, Ph.D., RNDr. M. Fialka, CSc., doc. RNDr.

Více

Zápis č. 15/2013 (31) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 14 hodin

Zápis č. 15/2013 (31) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 14 hodin Zápis č. 15/2013 (31) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 14. 10. 2013 od 14 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, Dr. Rouchal, doc. Vilčáková, Dr.

Více

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Přítomni: doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D, Dr. JUDr. Ing. Martin Flora, doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D., doc. Ing. Karel Drápela, CSc., doc.

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017

Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Zápis z 2. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 16. února 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Terciární vzdělávání

Terciární vzdělávání Terciární vzdělávání Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní předpisy VŠ Univerzitní x neuniverzitní VŠ UVV -

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 12/2015 (103) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 19. října 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis č. 18/2015 (18)

Zápis č. 18/2015 (18) Zápis č. 18/2015 (18) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 23. listopadu 2015 v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2010 (58) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 11. 10. 2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Bc. B. Chramcov, Ph.D., doc. Ing. M. Sysel, Ph.D.,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

Česká konference rektorů. 3. prosince 2015

Česká konference rektorů. 3. prosince 2015 Česká konference rektorů 3. prosince 2015 Hlavní témata jednání Role vysokých škol ve společnosti Financování veřejných vysokých škol Srovnání českého vysokého školství s mezinárodním prostředím Vědecká

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů)

viz prezenční listina (celkem 23 senátorů) ZÁPIS Č. 1N/2002 (135) Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 29. ŘÍJNA 2002 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 Datum jednání: 12. 9. 2016 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny 26 členů Akademického

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze ZÁPIS Zápis z 21. zasedání konaného dne 11. února 2014 od 10:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF Přítomni: Hosté:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno

Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno Zápis ze zasedání Akademického senátu FVHE VFU Brno 1. 7. 2016, 11:00, zasedací místnost pavilonu prof. Lenfelda Počet přítomných členů AS VFU Brno: 14 Hosté: doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D., děkanka

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 10/2015 2018 Datum 13. března 2017 Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Vančurová, Zelenka Fakulta mezinárodních

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne

Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne Zápis č. 19 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 15. 10. 2008 Přítomni: Mgr. P. D. Hajkr, Mgr. J. Hladík, Mgr. M. Karafiátová, Mgr. T. Skořepová, Mgr. M. Zálešáková, Bc. J. Matoušek,

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více