VIDEO: Giuliani na CNN korigoval své výroky pro Českou televizi a ukázalo se, že netlumočí postoje Trumpa, ale vyjadřuje své domněnky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VIDEO: Giuliani na CNN korigoval své výroky pro Českou televizi a ukázalo se, že netlumočí postoje Trumpa, ale vyjadřuje své domněnky."

Transkript

1 VIDEO: Giuliani na CNN korigoval své výroky pro Českou televizi a ukázalo se, že netlumočí postoje Trumpa, ale vyjadřuje své domněnky. Potilo se mu čelo a ruce prozradily více, než co zaznělo! [CZ Titulky] VIDEO: Giuliani na CNN korigoval své výroky pro Českou televizi a ukázalo se, že netlumočí postoje Trumpa, ale vyjadřuje své domněnky. Potilo se mu čelo a ruce prozradily více, než co zaznělo! [CZ Titulky] Rudy Giuliani, kterého si Donald Trump zvolil do tzv. tranzitního týmu a jenž má zajistit hladké předání vlády od administrativy Baracka Obamu do rukou Donalda Trumpa, poskytl v neděli rozhovor televizní stanici CNN, protože Donald Trump stále odmítá této stanici poskytovat rozhovory v odvetě za její lživou zpravodajskou činnost proti němu během volební kampaně. Rudy Giuliani odmítl na dotaz moderátora tvrzení ruského náměstka ministra zahraničí, že ruská vláda má trvalé kontakty s lidmi okolo Trumpovy kampaně. Rudy Giuliani uvedl, že o těchto kontaktech on osobně nemá informace. Neuvedl však explicitně, že by neprobíhaly, pouze informoval o tom, že o nich neví a pokud probíhají, tak na nějakém místě, kde on nebyl. Otázka moderátora se dotkla Ruska a jeho názoru, že Donald Trump by mohl stáhnout od ruských hranic vojáky NATO. Takové rozhodnutí zatím nepadlo, uvedl Giuliani.

2 Rudy Giuliani Bývalý starosta New Yorku ale uvedl, že si myslí, že Trump bude chtít s Ruskem a Vladimirem Putinem opravdu spolupracovat v těch oblastech, kde spolupráce dosud chyběla, tedy zejména v ohledu na Sýrii. Zároveň ale okamžitě uklidnil americké jestřáby v Pentagonu, že na druhé straně tuto spolupráci chce Donald Trump vyvážit mohutným zbrojením a modernizací americké armády, ale také navyšováním početních stavů armády. Z celkem 27 batalionů jich chce zvednout na 36, Donald Trump prý chce 1200 nových moderních letadel, nové letadlové lodě a veškerá mírová jednání ve světě prý chce Donald Trump opírat o pozice americké síly s odkazem na politiku Ronalda Reagana. Problém v celé věci je ale ten, že Rudy Giuliani i v tomto rozhovoru důsledně používá výraz Myslím si, že Donald Trump a to pouze ukazuje na to, že Rudy Giualiani pouze odhaduje z výroků Donalda Trumpa a z jeho kampaně, co vlastně chce jako prezident dělat. Jsou to tedy pouze dohady a spekulace Giulianiho. Giuliani říká to, co si myslí, že si asi může myslet Trump Během několikaminutového proslovu Giulianiho je možné vidět značnou mimoverbální nejistotu, pocení na čele a nervozní manipulace s rukama a vyvalování očí. Rudy Giuliani byl donedávna drsným kritikem Donalda Trumpa, i když se s ním zná jinak dlouhou dobu. Rozhodnutí bývalého starosty, aby podpořil Trumpovu kandidaturu přišlo celkem pozdě, až na sklonku letošního léta. Pozorovatelé v USA dávají do souvislosti dobré vztahy Giulianiho a jeho vysoký morální kredit v americkém Kapitolu ve Washingtonu. Donalda Trumpa tam doslova nenávidí a proto se Trump rozhodl postavit do tranzitního týmu právě figuru, kterou establishment ve Washingtonu respektuje a bojí se jí dotknout. Je jasné, že realitní magnát tím sleduje ulehčení svého vstupu do politických vod (nebo spíš močálu, jako to nazval v kampani) ve Washingtonu, které jsou plné intrik a podrazů. Co je ale nejdůležitější, Donald Trump do tranzitního týmu nasunul své vlastní rodinné příslušníky, aby tam měl okolo sebe vlastní rodinu, protože jak už uvedl už nedávno pro americký bulvár, svojí rodinu chce mít okolo sebe i v politice, protože rodina je pro něho kruh lidí, kterým může věřit.

3 Donald Trumpa a Rudy Giuliani. Z těchto výroků vyplývá, že Donald Trump se bude jako prezident chovat stejně, jako podnikatel Trump. Všechno si rozhoduje sám a s nikým se o svých plánech neradí a nebaví. Jeho okolí tak pouze odvozuje a dohaduje se, jaké kroky a rozhodnutí Donald Trump udělá, což vystoupení Rudyho Giulianiho odkrylo v celé nahotě. Zoufalost amerických médií dosahuje maxima, protože Donald Trump vyhlásil embargo na své výroky pro americká mainstreamová média a ta se snaží stanoviska a další kroky Trumpa vymámit od jeho spolupracovníků. Ti ovšem mlčí a pokud začnou mluvit, tak pouze informují o tom, co si myslí, že asi Trump udělá. Jenže nikdo je k tomu nesplnomocnil a nemají Trumpovu autorizaci se k těmto věcem vyjadřovat, protože Trump prohlásil už několikrát, že nemá v oblibě tiskové mluvčí, protože nemají prý tak dobrou artikulaci a vyřídilku jako on, takže Trump si bude asi dělat tiskovky sám a bude novinářům sám tlumočit své názory. Trump si všechno dělá sám, nikomu se nesvěřuje Stejně se Donald Trump chová ve svých firmách, kdy přijede na stavbu, zastaví práce, svolá si všechny dělníky, osobně jim řekne, co je třeba udělat a potom si s nimi podá ruce a zase odjede. Na manažery z oboru působí jako zjevení, protože všechno má ve zvyku si v businessu dělat, rozhodovat a řídit sám. Jestli něco Donald Trump neumí, tak je to dělba moci. Co však na něm lidé oceňují, to je schopnost jeho sebereflexe. Podnikatelské neúspěchy vždy prý bral na sebe a jako svojí zodpovědnost. Rozhodnutí Donalda Trumpa vzít si do týmu lidi, kteří nevyvolají ve Washingtonu bouřlivou a prudkou alergickou reakci, je celkem pochopitelné. Donald Trump jako prezident má před sebou nejtěžší úkol v americké historii. Prosadit své cíle navzdory tomu, že jeho vlastní strana (Republikáni) ho v kampani podrazili a nepodporovali, a navzdory tomu, že ti samí republikáni mají v Kongresu většinu.

4 Rudy Giuliani a Donald Trump na volebním shromáždění. To je jedna z věcí, kterou si mnoho lidí neuvědomuje, že k prosazení cílů, které hlásal v kampani, bude potřebovat podporu Kongresu, i když mnoho z těch věcí i tak bude muset prosadit skrze prezidentská exekutivní nařízení, navzdory názorům kongresmanů. S povahou Donalda Trumpa, který je zvyklý být s každým hned vyřízený, pokud ho někdo štve, se nejspíš dočkáme v Bílém domě mnoha změn, vyhazovů a výměn lidí, ale také mnoha politických rozhodnutí, ve kterých politická korektnost nebude mít místo. Rudy Giuliani v rozhovoru pro CNN uvedl, že s Trumpem skončí současná politika NATO, že když se jde válčit, tak válčí jenom USA, Velká Británie a Kanada, zatímco ostatní země NATO nebojují, ale místo toho pošlou jenom nebojové jednotky a na boj se jenom dívají. Viz. čeští chemici? A také zaznělo, že USA už nebudou tolerovat jízdu v NATO zdarma, země budou muset hradit plné výdaje na provoz NATO. Znovu je ale třeba připomenout, že toto jsou slova Giulianiho, který vyjadřoval své domněnky o tom, jak bude tyto otázky posuzovat Donald Trump. A jaký je opravdu názor Donalda Trumpa? To se dozvíme jenom od něho. Kdy? Až přestane bojkotovat americká mainstreamová média a až bude jmenován prezidentem 20. ledna Ivana Trump chce být velvyslankyní USA v ČR A že lze opravdu očekávat změny, to lze usuzovat i z informací listu New York Post zde, ve kterém Ivana Trump, exmanželka Donalda Trumpa, uvedla svůj zájem stát se velvyslankyní USA v České republice, tzn. ve své rodné zemi. Prý to svému exmanželovi navrhne při nejbližší příležitosti. Určitě by to bylo mnohem lepší zastoupení USA v ČR, než jakým je současný velvyslanec Andrew Schapiro, který kritizuje prezidenta Miloše Zemana za cesty do zemí směrem na východ a místo rozvoje dobrých vztahů mezi oběma zeměmi se stará o ovlivňování státních institucí v ČR skrze různé granty a dotace neziskovkám.

5 Foto z druhé poloviny 80. let: Nejstarší syn Donald Trump Jr. nahoře, otec Donald Trump, dcera Ivanka Trump, manželka Ivana (Zelníčková) Trump a dole syn Eric Trump. Česká republika může být na Donalda Trumpa pyšná, protože jeho rodina má kořeny v Československu, konkrétně v moravském Zlíně, jeho starší děti umí perfektně česky, protože jezdily na prázdniny k rodičům Ivany Zelníčkové Trumpové na Moravu, tehdy ješte do Gottwaldova, takže česká stopa bude mít silný otisk v politice nového amerického prezidenta, a to dost možná nejen v podobě jeho bývalé manželky v pozici velvyslankyně. Trumpovy starší děti Donald, Eric a Ivanka dostanou určitě pozice v Trumpově poradním sboru, takže zde pro českou zahraniční politiku vznikne velký prostor pro prosazování českých zájmů v USA skrze rodinné příslušníky v Trumpově rodině. No, co více si může ČR přát? To je výhra, příležitost nejen ke zlepšení vztahů s USA, ale také příležitost zapůsobit na Trumpa z pozice zkušeností a názorů, které nejsou americké, ale ryze české. *Titulky ve videu nahoře zapnete tlačítkem CC v liště videa.

6 -VK- Šéfredaktor AE News

Trump kritizoval země NATO. "USA se bez aliance obejdou"

Trump kritizoval země NATO. USA se bez aliance obejdou Boj o Bílý dům Trump kritizoval země NATO. "USA se bez aliance obejdou" 03.04.2016 16:34 Spojené Like státy 0 by měly přimět Tweet své spojence v rámci NATO, aby "platili svůj odpovídající podíl" nebo

Více

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou.

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou. VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku zastřelil člen turecké tajné služby! Erdogan mluvil po telefonické lince s Putinem a snažil se uhasit hrozbu ruské vojenské odvety! VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku

Více

https://vimeo.com/

https://vimeo.com/ VIDEO: Nigel Farage bude pracovat pro Trumpa jako spojka britské vlády! Posilování struktury NYLON na úkor globalizačním doktrínám! Trump opět zaútočil na Írán. Jeho židovský zeť bude jeho nejvyšším poradcem

Více

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Miloš Gregor (mgregor@fss.muni.cz), Petra Vejvodová (vejvodov@fss.muni.cz) Sledované servery: parlamentnilisty.cz, ac24.cz,

Více

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení!

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou

Více

Vladimir Putin na tiskové konferenci.

Vladimir Putin na tiskové konferenci. VIDEO: Vladimir Putin si utahoval z amerického mainstreamu, zprávy o Trumpovi a prostitutkách v Moskvě označil za politickou zbraň. V USA jsou síly, které se budou snažit delegitimizovat Trumpovo prezidentství!

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 1/[9] Centrum pro výzkum veřejného mínění. CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Technické parametry Naše společnost, v12-11b

TISKOVÁ ZPRÁVA 1/[9] Centrum pro výzkum veřejného mínění. CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Technické parametry Naše společnost, v12-11b TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 840 1 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Češi k prezidentským volbám v USA listopad 2012

Více

Analýza mediální prezentace kandidátů na prezidenta ČR v televizním zpravodajství

Analýza mediální prezentace kandidátů na prezidenta ČR v televizním zpravodajství Analýza mediální prezentace kandidátů na prezidenta ČR v televizním zpravodajství 7. listopadu 0 5. ledna 0 ANALÝZA ZPRAVODAJSTVÍ ČESKÝCH TELEVIZÍ 0/Q Analýza zpravodajství českých televizí posuzované

Více

Ne NATO? USA si již nemohou dovolit provozovat NATO

Ne NATO? USA si již nemohou dovolit provozovat NATO VIDEO: Donald Trump předpovídá konec NATO a varuje před použitím jaderných zbraní jednotlivci a soukromými organizacemi. Disponuje vyhrazenými informacemi? [CZ Titulky] VIDEO: Donald Trump předpovídá konec

Více

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu:

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu: Z deníčku amerického protektora Schapira: Novináři Mafry na mně udělali dojem. Nediskutuji s lidmi, kteří nečtou oficiální zpravodajství. Kdo kritizuje americkou politiku, je troll! Z deníčku amerického

Více

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.:

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: Tisková zpráva Česká veřejnost o amerických prezidentských volbách - Zájem o americké prezidentské volby projevují více než dvě pětiny (42 %) české veřejnosti, necelé tři pětiny občanů (57 %) toto téma

Více

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly!

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické

Více

1/6. Česká republika S 1 6. Účast českého prezidenta na oslavách konce 2. světové války v Moskvě

1/6. Česká republika S 1 6. Účast českého prezidenta na oslavách konce 2. světové války v Moskvě S 1 1/ Považujete 70. výročí konce druhé světové války za významnou událost? rozhodně ne 5 spíše ne 12 Rozhodně ano 7 nevím 2 spíše ano 14 18+ 53 02 25+ 35+ 55+ ZŠ OU SŠ 14% SOŠ S 2 2/ Na účasti prezidenta

Více

Donald Trump byl zvolen nevzdělanými Američany a rasisty, kteří se vyskytují zejména na venkově.

Donald Trump byl zvolen nevzdělanými Američany a rasisty, kteří se vyskytují zejména na venkově. Zpravodajská alternativa a její úloha ve zvolení Donalda Trumpa vyvolává paniku. Globalistické korporace chtějí servery odpojit od příjmů z reklamy. Model pro Evropu a obavy mainstreamu z alternativní

Více

Parametry cinknutého průzkumu CNN.

Parametry cinknutého průzkumu CNN. První prezidentskou debatu vyhrál s přehledem Donald Trump. Přesto západní mainstream cituje prefabrikovaný průzkum CNN o vítězství Hillary! Důkazy jsou zdrcující! První prezidentskou debatu vyhrál s přehledem

Více

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.:

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: Tisková zpráva Hodnocení působení Miloše Zemana v prezidentském úřadě leden 2017 U současného prezidenta lidí nejčastěji pozitivně hodnotí, jak je v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Nejvíce kritičtí

Více

Češi k prezidentským volbám v USA

Češi k prezidentským volbám v USA TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Češi k prezidentským volbám v USA Technické parametry

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním

Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním území běžence chtějí, nebo ne! Dekret je vzorem i pro ČR a Slovensko!

Více

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_351 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad

Více

Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech

Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech ve znění zákona č. 190/2005 Sb., zákona č. 70/2007 Sb. a zákona č. 308/2008 Sb. Preambule Maje na zřeteli morální ocenění mužů a žen,

Více

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013 Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám Srpen 01 Hlavní zjištění Těsná většina (56 %) věří, že se najde potřebných 10 poslanců k rozpuštění sněmovny, výrazněji levicoví voliči a senioři. Pokud by měly

Více

Prezidentský panel 2018

Prezidentský panel 2018 Prezidentský panel 2018 Debaty a rozhovory na televizních stanicích, jejich hodnocení a vliv na rozhodování o volbě 29. 1. 2018 Shrnutí Debata na České televizi nějakým způsobem zasáhla více než polovinu

Více

Historie profese tiskový mluvčí. Cvičení PaedDr.Emil Hanousek,CSc., ::

Historie profese tiskový mluvčí. Cvičení PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Historie profese tiskový mluvčí Cvičení 04 1. Historie TM a PR Historie PR = historie ovlivňování veřejného mínění Historie TM = osobnosti, které vynikly pojetím této práce 1809 V.B. tiskový mluvčí pro

Více

Mgr. Blanka Šteindlerová

Mgr. Blanka Šteindlerová Identifikátor materiálu EU: ICT 3 59 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor ICT = Předmět / téma Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Prezentace stručně seznamuje s příčinami, průběhem

Více

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013 Rodinné firmy Výzkum pro AMSP ČR Červen 2013 Marketingové pozadí a cíle výzkumu Marketingové pozadí Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé

Více

Glosa: Těsně před volbami to vře: Hoax a rady, porady (aktualizováno)

Glosa: Těsně před volbami to vře: Hoax a rady, porady (aktualizováno) Mnohé servery dnes upozorňují na hoax na sociálních sítích ( viz ). Zpráva vyznívá tak, aby voliči Zemana nechodili volit v prvním kole, s tím, že v prvním kole prezidentských voleb se vybírá soupeř pro

Více

Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností LYNX jednou za dva týdny.

Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností LYNX jednou za dva týdny. Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností jednou za dva týdny. Cílem je ukázat čtenářům praktické principy analýzy měnových párů a ukázat potenciálně zajímavé aktuální příležitosti.

Více

MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY ČR Tisková konference k zákonu o III. odboji (zákon č. 262/2011 Sb.) V Praze 15.11. 2011 ministr obrany Alexandr Vondra náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata ZÁKLADNÍ INFORMACE Po 22

Více

Občané o vztazích ČR s některými zeměmi prosinec 2018

Občané o vztazích ČR s některými zeměmi prosinec 2018 Tisková zpráva Občané o vztazích ČR s některými zeměmi prosinec 2018 Jak už se zhruba od poloviny minulého desetiletí stalo dobrou tradicí, výrazně nejpříznivěji ze všech okolních, jakož i jiných zemí,

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku: 1.10.2012 1.1.2013

Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku: 1.10.2012 1.1.2013 Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku: 1.1.212 1.1.213 Shrnutí Automatická analýza velkého množství dat z Internetu ukazuje velmi odlišný obraz, než jaký veřejnosti prezentují

Více

Důvěra v evropské a mezinárodní instituce duben 2019

Důvěra v evropské a mezinárodní instituce duben 2019 Tisková zpráva Důvěra v evropské a mezinárodní instituce duben 2019 Evropské unii v současné době důvěřuje více než polovina (52 %) českých občanů a % jí nedůvěřuje. Více než třetina oslovených důvěřuje

Více

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice: "Podnikatelé na podporu Karla Schwarzenberga" Česká ekonomika

Více

Volba prezidenta Zpracováno exkluzivně pro:

Volba prezidenta Zpracováno exkluzivně pro: Volba prezidenta 11. 4. 20 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

Vrchol provokace: Americký velvyslanec Schapiro navštívil mešitu v Brně a vyjádřil plnou podporu inkluzi islámu v ČR!

Vrchol provokace: Americký velvyslanec Schapiro navštívil mešitu v Brně a vyjádřil plnou podporu inkluzi islámu v ČR! Vrchol provokace: Americký velvyslanec Schapiro navštívil mešitu v Brně a vyjádřil plnou podporu inkluzi islámu v ČR! Z domova Mar 10, 2016 Vrchol provokace: Americký velvyslanec Schapiro navštívil mešitu

Více

Postoje obyvatel ČR k útoku na Irák a názory na roli Spojených států v mezinárodní politice

Postoje obyvatel ČR k útoku na Irák a názory na roli Spojených států v mezinárodní politice PM30312 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR V Holešovičkách 41, Praha 8 Tel./fax: 286 840 129, 130 E-mail: cervenka@soc.cas.cz Postoje obyvatel ČR k útoku na Irák

Více

Dějiny Sovětského svazu

Dějiny Sovětského svazu Dějiny Sovětského svazu Sovětský svaz (zkr. SSSR) bylo dřívější Rusko. Sovětským svazem se stalo v roce po ruské bolševické revoluci v roce 1917 za První světové války vedením Vladimíra Iljičem Lenina.

Více

Češi za 1. světové války

Češi za 1. světové války Češi za 1. světové války Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/21.2149 Datum: 15. 10. 2012 Autor: Denisa Biskupová Název: VY_32_INOVACE_20_D_Češi za 1. světové

Více

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_345 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Postoje občanů ČR k NATO a USA

Postoje občanů ČR k NATO a USA Tisková konference pořádaná v rámci 15. výročí vstupu České republiky do NATO Postoje občanů ČR k NATO a USA CEVRO Institut, úterý 11. března 2014 Pozadí a cíle výzkumu V souvislosti s 15. výročím vstupu

Více

PR Svazu a úvod do komunikace s médii

PR Svazu a úvod do komunikace s médii PR Svazu a úvod do komunikace s médii Praha, 1. února 2018 Mgr. Štěpánka Filipová mediální zastoupení INFORMAČNÍ NÁSTROJE 3 V REALIZACI 4 GDPR kampaň - banner, speciální sekce web, dopis, leták, materiál

Více

Sympatie české veřejnosti k některým zemím prosinec 2015

Sympatie české veřejnosti k některým zemím prosinec 2015 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Sympatie české veřejnosti k některým zemím

Více

https://vimeo.com/

https://vimeo.com/ Člověk v tísni doplatil v Doněcku na politické výroky Jaromíra Štětiny v EU proti Rusku a separatistům na Ukrajině. Neziskovka přišla o akreditaci a čelí obvinění ze špionáže. Známe podrobnosti! Člověk

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 2012

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 2012 INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 11/12 vydáno dne 15. 11. 12 STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 12 Aktuální průzkum STEM se uskutečnil koncem října a začátkem listopadu, tedy

Více

Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku

Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku Prezidentské volby v České republice analýza online médií a Facebooku Shrnutí Situace v online médiích je velmi vyrovnaná, i když Miloš Zeman opticky získává převahu díky své extrémně negativní kampani.

Více

Zasedání Rady 14 / poř.č.: 80 Identifikátor: 0734(2014) Dne: 22. - 23. července 2014

Zasedání Rady 14 / poř.č.: 80 Identifikátor: 0734(2014) Dne: 22. - 23. července 2014 Zasedání Rady 14 / poř.č.: 80 Identifikátor: 0734(2014) Dne: 22. - 23. července 2014 zpracoval: HUŠKOVÁ Vilma Věc: Zpřístupňování vysílání pro osoby se zrakovým a sluchovým postižením - okruh povinných

Více

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech.

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech. Přelety amerických dronů nad kukaččími hnízdy v Evropě. Sledování ruské vojenské komunikace je dalším krokem k válečnému konfliktu? Tady jde spíš o válku proti evropskému obyvatelstvu! Přelety amerických

Více

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer V lednu proběhly v České republice první přímé prezidentské volby. Předvolební přípravy i průběh voleb pečlivě sledovali také žáci naší školy. Přečtěte si, co o tom všem napsali: Filip Jakš: V pátek 11.

Více

Tomáš Garrigue Masaryk

Tomáš Garrigue Masaryk NAŠI PREZIDENTI Prezidenti 1. Tomáš Garrigue Masaryk 2. Edvard Beneš 3. Emil Hácha 4. Edvard Beneš 5. Klement Gottwald 6. Antonín Zápotocký 7. Antonín Novotný 8. Ludvík Svoboda 9. Gustav Husák 10. Václav

Více

Hodnocení zpravodajství

Hodnocení zpravodajství Hodnocení zpravodajství Připraveno exkluzivně pro Českou televizi Březen 2013 TNS Aisa 1 Pozadí výzkumu 2 Pozadí výzkumu Výzkum byl realizován prostřednictvím panelu domácností mymap, dotazování probíhalo

Více

Nahrávka z porady TV Prima: Nechci, aby dcera musela chodit v burce, říká zástupce majitele

Nahrávka z porady TV Prima: Nechci, aby dcera musela chodit v burce, říká zástupce majitele DOMÁCÍ ZAHRANIČÍ EKONOMIKA SPORT NÁZORY MAGAZÍN AUTO VIDEO SOUD S NEČASOVOU A RITTIGEM ČSSD PROHRÁLA SOUD O 300 MILIONŮ ČAPÍ HNÍZDO UPRCHLICKÁ KRIZE DĚNÍ V KRAJÍCH Nahrávka z porady TV Prima: Nechci, aby

Více

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava)

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Hospodářská komora České republika XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ (15. 16. května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Kontaktní osoba za HK ČR: Markéta Svobodová svobodova.marketa@komora.cz

Více

Zbigniew Brzezinski: Amerika se musí změnit, jinak světu hrozí chaos

Zbigniew Brzezinski: Amerika se musí změnit, jinak světu hrozí chaos Zbigniew Brzezinski: Amerika se musí změnit, jinak světu hrozí chaos OD NAŠEHO ZPRAVODAJE Washington, USA Rozvrh Zbigniewa Brzezinského je stále rozfázován na minuty. Hned na začátku rozhovoru v jeho kanceláři

Více

Donald Trump během inauguračního projevu.

Donald Trump během inauguračního projevu. VIDEO: Inaugurační projev Donalda Trumpa. Revoluce, přestavba, náhrobní kameny, masakr, odkaz na Syndikát, přátelství, antiglobalizace a Bůh. Projev, který vstoupí do dějin! [CZ Titulky] VIDEO: Inaugurační

Více

2. světová válka. Skládačka

2. světová válka. Skládačka 2. světová válka Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním, 2) karta s odpověďmi, 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme. Každou

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 20.10.2015 COM(2015) 516 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Výroční zpráva o jednáních uskutečněných Komisí v oblasti vývozních úvěrů, ve smyslu nařízení (EU)

Více

Návrh uživatelského rozhraní televize [NA-TELEVIZE] Marek Nedvěd nedvema2@fel.cvut.cz

Návrh uživatelského rozhraní televize [NA-TELEVIZE] Marek Nedvěd nedvema2@fel.cvut.cz Návrh uživatelského rozhraní televize [NA-TELEVIZE] Marek Nedvěd nedvema2@fel.cvut.cz ČVUT, FEL, Návrh uživatelského rozhraní 2011 Úvod Cílem práce je navrhnout uživatelské rozhraní televize / set-top

Více

Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech

Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech Na Ukrajině existuje velké množství regionálních a několik celostátních novin. Ve srovnání s ČR zde

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s organizací československého

Více

Předmluva Václava Havla Předmluva Martina Jostena Předmluva Otto Picka Úvodem ČESKOSLOVENSKO-BRITSKÉ DIPLOMATICKÉ STYKY A MOŽNOSTI A LIMITY EXILU

Předmluva Václava Havla Předmluva Martina Jostena Předmluva Otto Picka Úvodem ČESKOSLOVENSKO-BRITSKÉ DIPLOMATICKÉ STYKY A MOŽNOSTI A LIMITY EXILU Předmluva Václava Havla Předmluva Martina Jostena Předmluva Otto Picka Úvodem ČESKOSLOVENSKO-BRITSKÉ DIPLOMATICKÉ STYKY A MOŽNOSTI A LIMITY EXILU Stručný přehled československo-britských diplomatických

Více

Česká televize stranila Hillary Clinton, rozhodla RRTV. Vyjádření rady k vysílání Americké volební noci na ČT24

Česká televize stranila Hillary Clinton, rozhodla RRTV. Vyjádření rady k vysílání Americké volební noci na ČT24 Česká televize informovala zaujatě ve prospěch Clintonové a přebírala informace jenom od CNN! RRTV se odhodlala k přelomovému verdiktu. Něco se děje a pohledy míří za moře! Česká televize informovala zaujatě

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST OSVOBOZENÍ ČESKOSLOVENSKA Osvobozování začalo od východu a trvalo zhruba 7 měsíců. Začalo v září 1944 KARPATSKO-DUKELSKOU OPERACÍ, ve

Více

Postoje občanů k prezidentskému úřadu - březen 2013

Postoje občanů k prezidentskému úřadu - březen 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: martin.durdovic@soc.cas.cz Postoje občanů k prezidentskému úřadu - Technické

Více

Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla

Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Archivy Texty Rozhovory Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla Michal Ajvaz: Rebelie je tématem každého uměleckého díla rozhovor pro Festival spisovatelů Praha Erika Zlamalová: 20. ročník

Více

AML DOTAZNÍK. Příjmení...Jméno..Titul. Obchodní firma, odlišující dodatek... Ulice, č.p. (ev.) Město...PSČ...Stát... Rodné číslo/ič Datum narození

AML DOTAZNÍK. Příjmení...Jméno..Titul. Obchodní firma, odlišující dodatek... Ulice, č.p. (ev.) Město...PSČ...Stát... Rodné číslo/ič Datum narození AML DOTAZNÍK Požadovat od klienta informace uvedené v tomto dotazníku ukládá zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorizmu. Ve formuláři

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

0% 20% 40% 60% 80% 100% Rozhodně příznivý Spíše příznivý Tak napůl Spíše nepříznivý Rozhodně nepříznivý Žádný Neví

0% 20% 40% 60% 80% 100% Rozhodně příznivý Spíše příznivý Tak napůl Spíše nepříznivý Rozhodně nepříznivý Žádný Neví Tisková zpráva Postoje české veřejnosti k odchodu Velké Británie z Evropské unie - únor 2019 Česká veřejnost se nejčastěji domnívá, že dopady odchodu Velké Británie z Evropské unie na samotnou Velkou Británii

Více

Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci.

Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci. Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci. Ve vánočním projevu prezidenta republiky se našlo jediné podstatné tvrzení, a

Více

Československá novinářská cena

Československá novinářská cena ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY Československá novinářská cena (zřízena zákonným opatřením předsednictva Národního shromáždění č. 171/1964 Sb. ze dne 26. srpna 1964) SEZNAM NOSITELŮ podle matriky

Více

Účast zástupců světovým mocností na pohřbu Václava Havla vzbudila u většiny Čechů pocit národní hrdosti

Účast zástupců světovým mocností na pohřbu Václava Havla vzbudila u většiny Čechů pocit národní hrdosti Účast zástupců světovým mocností na pohřbu Václava Havla vzbudila u většiny Čechů pocit národní hrdosti Domácí veřejnost si prvního prezidenta České republiky Václava Havla uchová v paměti zejména jako

Více

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ZÁŘÍ A ŘÍJNA 2012

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ZÁŘÍ A ŘÍJNA 2012 INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/12 vydáno dne 15. 1. 12 STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ZÁŘÍ A ŘÍJNA 12 Velká většina české veřejnosti vyjadřuje zájem zúčastnit se volby prezidenta republiky,

Více

Donald Trump v židokřesťanském Tallitu. Reuters začal šílet, když Trump obdržel židovský šátek Tallit

Donald Trump v židokřesťanském Tallitu. Reuters začal šílet, když Trump obdržel židovský šátek Tallit VIDEO: Skandál Reuters Režisér naléhal na kameramana, aby přestal natáčet Donalda Trumpa, když mu černoši tleskali. Reuters nakonec přenos odstřihl! Na scéně je Tallit bible! [CZ Titulky] VIDEO: Skandál

Více

Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR,, v.v.i. Tel.: ;

Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR,, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Hodnocení působení Miloše Zemana v prezidentském úřadě březen 2018 U současného prezidenta lidí nejčastěji pozitivně hodnotí, jak je v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Nejvíce kritičtí

Více

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012 1 Česká televize Situace v krajích Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Praha 1. dubna 2012 SC & C spol. s r.o. Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2009 Člen ESOMAR a Hospodářské

Více

Potvrzeno: Úředníci dostali statisíce, pak chtěli odměny přílepkem utajit

Potvrzeno: Úředníci dostali statisíce, pak chtěli odměny přílepkem utajit Potvrzeno: Úředníci dostali statisíce, pak chtěli odměny přílepkem utajit 7.Nov. 2011 Pracovníci ministerstva vnitra České republiky chtěli skrýt rekordní jednorázové odměny, které v úřadě v tichosti dostali.

Více

Informace versus dezinformace. PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017

Informace versus dezinformace. PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017 Informace versus dezinformace PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017 Informační exploze 90. léta 20. století Práce s informacemi měla pravidla Doba informační exploze Nelze sledovat všechny informační toky

Více

Mirek Topolánek zatím prezidentskými kartami nezamíchal

Mirek Topolánek zatím prezidentskými kartami nezamíchal Mirek Topolánek zatím prezidentskými kartami nezamíchal Praha, 22. listopadu 2017 Zájem o prezidentské kandidáty v čase postupně roste Podle aktuálních dat společnosti STEM/MARK zájem o prezidentské kandidáty

Více

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: 29. 1. 2018, ve spolupráci s Shrnutí zjištění O projektu: V závěrečném týdnu před 2. kolem prezidentské volby Median realizoval výzkum Prezidentský

Více

Č. j. MV /OBP-2016 Praha 29. srpna 2016 Počet listů: 6 R O Z H O D N U T Í

Č. j. MV /OBP-2016 Praha 29. srpna 2016 Počet listů: 6 R O Z H O D N U T Í *MVCRX03441E5* MVCRX03441E5 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV-113474-3/OBP-2016 Praha 29. srpna 2016 Počet listů: 6 R O Z H O

Více

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA. Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce! Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si

Více

VZTAH K ZAHRANIČÍ A HODNOCENÍ ZAHRANIČNÍCH STÁTNÍKŮ. Nejraději máme Slovensko, ze zahraničních státníků Tonyho Blaira.

VZTAH K ZAHRANIČÍ A HODNOCENÍ ZAHRANIČNÍCH STÁTNÍKŮ. Nejraději máme Slovensko, ze zahraničních státníků Tonyho Blaira. INFORMACE STEM Z VÝZKUMU TRENDY 4/006 VZTAH K ZAHRANIČÍ A HODNOCENÍ ZAHRANIČNÍCH STÁTNÍKŮ Nejraději máme Slovensko, ze zahraničních státníků Tonyho Blaira. Citovaný výzkum STEM byl proveden ve dnech 1..

Více

Občané o americké radarové základně v ČR

Občané o americké radarové základně v ČR TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 2 0 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Občané o americké radarové základně v ČR Technické

Více

II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ

II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se situací za doby okupace Československa, II. světové války a následné vlády KSČ. Učebnice:

Více

Hlavní orgány OSN a jejich sídla

Hlavní orgány OSN a jejich sídla Variace 1 Hlavní orgány OSN a jejich sídla Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jakékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. Hlavní orgány OSN

Více

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL B8-0029/2015 } RC1/Am. 3 3 Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat Bod 8 a (nový) 8a. vyzývá vládu a parlament (Verchovna rada) Ukrajiny, aby splnily

Více

DRUHÉ ČTVRTLETÍ - Čisté výnosy činily 211,2 mil. USD - - OIBDA činila 47,1 mil. USD - - Zadlužení se snížilo o 185 mil. USD -

DRUHÉ ČTVRTLETÍ - Čisté výnosy činily 211,2 mil. USD - - OIBDA činila 47,1 mil. USD - - Zadlužení se snížilo o 185 mil. USD - SPOLEČNOST CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES LTD. OZNAMUJE VÝSLEDKY ZA DRUHÉ ČTVRTLETÍ A PRVNÍ POLOLETÍ R. 2012 DRUHÉ ČTVRTLETÍ - Čisté výnosy činily 211,2 mil. USD - - OIBDA činila 47,1 mil. USD - -

Více

Postoje české veřejnosti k cizincům

Postoje české veřejnosti k cizincům TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Postoje české veřejnosti k cizincům Technické

Více

Postoj občanů k plýtvání potravinami duben 2014

Postoj občanů k plýtvání potravinami duben 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129, 210 310 586 E-mail: marie.kubatova@soc.cas.cz Postoj občanů k plýtvání potravinami

Více

Napsal uživatel Radim Valenčík Čtvrtek, 16 Listopad :22 - Aktualizováno Čtvrtek, 16 Listopad :18

Napsal uživatel Radim Valenčík Čtvrtek, 16 Listopad :22 - Aktualizováno Čtvrtek, 16 Listopad :18 Topolánek je to první seriózní protikandidát. Z jednoho jediného důvodu. Jak někdo vtipně poznamenal na Facebooku: Konečně se objevil někdo jiný než Zeman, kdo není vítač. A tak půjdu k prezidentským volbám.

Více

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v Sýrii, vytvoří tam společně bezpečné zóny pro Syřany, aby nemuseli utíkat ze země! Konečně! [CZ Titulky] VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v

Více

170/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 9. dubna 2002. o válečných veteránech

170/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 9. dubna 2002. o válečných veteránech 170/2002 Sb. ZÁKON ze dne 9. dubna 2002 o válečných veteránech Změna: 190/2005 Sb. Změna: 70/2007 Sb. Změna: 308/2008 Sb. Změna: 375/2011 Sb. Preambule Maje na zřeteli morální ocenění mužů a žen, kteří

Více

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek Bakalářské státní závěrečné zkoušky 2014-2016 Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek I. Obhajoba bakalářské práce Student v krátkém exposé (1-3 minuty) vyloží základní parametry své

Více

Redaktor ČT proto na Haška zaútočil, proč se nechává fotit s lidmi, kteří jsou na americkém sankčním seznamu proti Rusku.

Redaktor ČT proto na Haška zaútočil, proč se nechává fotit s lidmi, kteří jsou na americkém sankčním seznamu proti Rusku. Skandál: Redaktor ČT peskoval hejtmana Haška, že nedodržuje americký sankční seznam proti Rusku! V přímém přenosu mu předčítal z webu amerického ministerstva financí! Televize váhala, zda zařadit rozhovor

Více

5. ročník. Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná. VY_32_Inovace/8_450 4. 1. 2012

5. ročník. Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná. VY_32_Inovace/8_450 4. 1. 2012 5. ročník Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/8_450 4. 1. 2012 Anotace: Jazyk: Prezentace seznamuje žáky s odporem proti Rakousku-Uhersku během 1. světové války, jednáním zahraničního odboje, o

Více

Lidé. Členové katedry PhDr. et Mgr. Kryštof Kozák, Ph.D. - vedoucí katedry. doc. PhDr. Miloš Calda

Lidé. Členové katedry PhDr. et Mgr. Kryštof Kozák, Ph.D. - vedoucí katedry. doc. PhDr. Miloš Calda Lidé Na Katedře severoamerických studií pracují ti nejlepší odborníci ve svém oboru. Kromě interních zaměstnanců a studentů doktorského studia katedra úzce spolupracuje také s několika experty externími

Více

V/2003 II/2005 III/2008 III/2009 III/2010 III/2011 III/2012 III/2013 III/2014 X/2015

V/2003 II/2005 III/2008 III/2009 III/2010 III/2011 III/2012 III/2013 III/2014 X/2015 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: + 286 80 1 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Postoje veřejnosti k cizincům a k důvodům jejich přijímání

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více