Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.5. Ochrana spotřebitele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.5. Ochrana spotřebitele"

Transkript

1 Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.5 Ochrana spotřebitele

2 Nejproblematičtější forma prodeje v ČR z hlediska ochrany spotřebitele. Přímý prodej předváděcí akce. Přímý prodej podomní prodej.

3 Přímý prodej PŘEDVÁDĚCÍ AKCE Šmejdi Dokumentární film Silvie Dymákové a Romany Mazalové. Film zachycuje skrytou kamerou manipulaci, nátlak, ponižování, agresi, omezování osobní svobody a další praktiky prodeje na výjezdových předváděcích akcích pro seniory.

4 Přímý prodej předváděcí akce 81% všech zkontrolovaných před akcí porušovalo zákon. V ČR je cca 500 firem, věnujících se předváděcím akcím. Největší firmy mají 4 akce týdně. Průměrný důchod Kč důchdců, na které je uvalena exekuce (na důchody) důchodců je v ohrožení (podán návrh na exekuci). 1,16 miliard Kč bylo vybráno na důchodcích Kč je nezabavitelné minimum.

5 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Cíl akce: Prodej předražených výrobků. Získání peněžních úspor seniorů. Získání peněz, jenž si senioři půjčí. Jak na to?

6 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Proč senioři? Pro jejich vlastnosti: Bezbrannost. Důvěřivost. Osamocenost. Slabost. Minimální finanční zázemí. Slabé nebo minimální rodinné zázemí.

7 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Tyto vlastnosti jsou ideální pro manipulaci za použití. nátlaku ponižování agrese upírání osobní svobody fyzické útoky

8 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Výrobky: Hrnce Parní čističe Lampy Deky Infrazářiče Matrace

9 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi ZAČÁTEK POZVÁNÍ NA AKCI POZVÁNKOU. Pozvánky na jméno tím se zamezí proniknutí mladých lidí. Ti jsou samozřejmě silně nežádoucí. Prezentace jsou vždy výhradně pro seniory. Čím starší, tím lepší. Optimální věk mezi roky.

10 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi

11 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi

12 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi

13 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Zvýšení důvěryhodnosti účastí známých osobností.

14 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Navíc cestování autobusem za 49 Kč. Velice významným motivačním a manipulačním prvkem je nabídka cestování pod náklady běžných společností.

15 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi PŘESUN NA AKCI. Sběr vybraných, vylosovaných či jinak oslovených seniorů do autobusu. Odvoz na odlehlé místo součástí manipulační strategie. Mnohdy není stanoveno kam, pokud je, zpravidla se udělá malá pauza v nedalekém kulturním domě, restauraci či sále, kde probíhá předváděcí akce.

16 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi POČÁTEK PŘEDVÁDĚCÍ AKCE. Na prezentaci je 3-8 prodejců, včetně pomocného personálu. Na začátku jsou prodejci vlídní, příjemní, oblečení v oblecích. Prodejce senioři vidí jako velice seriozní. Haló efekt je tak dlouhý aby toho mohl prodejce využít.

17 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 1 dárek- zavázání si seniora reciprocita Technika reciprocity - já ti dám ty mi dáš. Lidé přijmou dárek, někam vstoupili zdarma, lidem se řekne, že jsou organizátorům zavázáni, něco dluží. Svazující pocit vděčnosti.

18 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Prodejci začínají vymezovat hierarchii v sále. Dopoští se urážek a začínájí přitvrzovat. Představení zboží.

19 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 2 navození výjimečné nabídky Zpravidla jde o zdůraznění nějakého poměru. Výjimečná cena x poslední kusy. Výjimečná cena x výjimečný výrobek. Výjimečná cena x výjimečný výrobek x produkty navíc. Z prodejců se stávájí lékaři a fyzici. Lživě popisují vlastnosti výrobků.

20 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi PRŮBĚH PŘEDVÁDĚCÍ AKCE. Manipulace 3 navození výjimečné situace. V úvodu jsou lidé vyzváni, aby připravili občanky kvůli losování. Vyhráli jste, máte vyjmečný den, zde nemá senior cestu zpět!!! Postupně si výherce odvádí bokem na další zpracování. Seniorovi postupně berou možnosti úniku od ukončení akce koupí výrobku.

21 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi V tuto chvíli jsme něco vyhráli, ale obdržíme to po zaplacení nějaké minimální částky za jeden ze tří předmětů. Samotná výhra a pocit z výhry, který byl vnucen prodejcem zavazuje. 1. Kdo nemá peníze u sebe, tak ho prodejci odvezou domů. Tam si to očividně fotí. To bude sloužit pro nátlakovou techniku s vyhrožováním ( víme kde bydlíte, kdyby jste náhodou chtěli couvnout ). 2. Prodejci vozí seniory do bankomatů. 3. Prodejci mají připravenou úvěrovou smlouvu.

22 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi VÝHRA. V případě výhry si ji senioři musí koupit. Vaše výhra je představena a následně je vám odepřena. Leda že použijete výhru na nákup zboží. Výhra ale nestačí pokrýt stanovenou cenu. Takže platíte vy. Vyhrává zpravidla 80 % všech účastníků akce.

23 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 4 podvazovací technika. Tohle všichni chápou to vám nebudeme vysvětlovat, jestli to nechápete, nemáte tady co dělat a nedostanete oběd. Jestli se mně budete dál ptát, tak jste úplnej blbec a nemáte mezi ostatníma co dělat.

24 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Vyčleňování, ponižování, zesměšňování. Je zde v plné míře využit skupinový konfomismus. Technika rozděl a panuj. Neustálé udržování hierarchie.

25 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 5 technika ANO Používají metodu cukru a biče. Nutí lidi říkat ano. Postupně Vás ve větách navedou tak, aby byla vždy odpověď ANO: Líbí se Vám to? ANO Hodilo by se Vám to? ANO Slouží to k uzdravení? ANO A jste nemocná? ANO Tak potřebujete to? ANO Souhlasíte s tím, když řeknu, že vám to může pomoci? ANO

26 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 6 navození pocitu strachu Technika strašení vystrašit lidi a potom jim nabídnout řešení. Váš problém. x Naše řešení.

27 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Manipulace 7 vyhrožování, šikanování, podmiňování. Pokud někdo odmítne, je mu odepřeno pití, oběd, dárek a je ponižován před ostatními. Pokud někdo odmítne, je odveden, zamčen, je mu odepřeno vykonávání potřeb. (trestný čin omezování osobní svobody, trestný čin ublížení na zdraví) Pokud však budou spolupracovat a dobře se chovat a koupí si zboží, pak toho nebude třeba.

28 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi PROČ TO FUNGUJE? Závislost. Jezdí tam opakovaně, stanou se na tom závislí. Samota lidí. Lidé nechtějí být sami. Na akcích potkávají své vrstevníky. Důvěra v lidi.

29 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi Nové praktiky prodejců Akce pro uzavřenou společnost. Pokud je místo konání doma (kuchařská párty s dárkem, zde ČOI neobstojí). Hosté jsou zváni telefonicky. Problém s prokazováním, že šlo o prodejní akci.

30 Ochrana spotřebitele přímý prodej Nové praktiky prodejců Před obchodním centrem oslovuje důchodce pán v obleku s paní v kostýmku s dotazem na spokojenost nákupu. Motivací pro součinnost na dotazníku má být získání hodnotného dárku. Ten bude losován. Následně je vymíněno telefonní číslo, na které jim bude zavolána výhra. Následně je seniorum zavoláno, že vyhráli, aby přišli na smluvené místo. Ostrava, Nový Jičín, Zlín. Ilustrační obrázek

31 Co dělají obchodníci protizákonně? Nevystavují zákazníkům potvrzení o zakoupení zboží. Simulace výhry, kterou představuje sleva na zakoupené zboží. Nemožnost odstoupení od kupní smlouvy či reklamace. Jejich ceny výrobků jsou přemrštěné a nepravdivé. Nemají návod na používání výrobků v češtině. Firma má sídlo na neexistující adrese. Klamně informují o uplatnění odpovědnosti za případné vady zakoupeného zboží. Agresivní a šikanózní jednání a to především ke starším lidem.

32 Přímý prodej předváděcí akce Šmejdi ZÁKON Od 1. ledna 2014 nový kontrolní řád, který pracovníkům ČOI umožňuje pořizovat audio a video záznamy z předváděcích akcí a pak je používat i jako důkaz u soudu. Pořadatelé těchto akcí musí podle novely zákona o ochraně spotřebitele předem hlásit České obchodní inspekci místo a datum konání akcí a musí uvést, jaké zboží na nich budou nabízet. Za porušení povinností prodávajícímu hrozí pokuta až 5 milionů korun.

33 Přehled nejvyšších pokut uložených ČOI za tzv. předváděcí akce (od 1.1. do ) Výše pokuty IČ Kontrolovaný subjekt Datum nabytí právní moci Česká Reklamní společnost, s.r.o Beck Czech, s.r.o.* Česká Reklamní společnost, s.r.o Alfa Orange, s.r.o Alfa Orange, s.r.o NO STRESS, s.r.o Česká Reklamní společnost, s.r.o NO STRESS, s.r.o Česká Reklamní společnost, s.r.o Česká Reklamní společnost, s.r.o Česká Reklamní společnost, s.r.o NO STRESS, s.r.o Czech reisen, s.r.o NO STRESS, s.r.o VEKTORS TOUR, s.r.o Agentura Zákoutí, s.r.o ATASCADERO, s.r.o Česká Reklamní společnost, s.r.o Reklamní společnost SENIOR, s.r.o ATASCADERO, s.r.o BECK EUROPE, s.r.o.** MABELO INVEST, s.r.o Reklamní společnost SENIOR, s.r.o VERDANO, s.r.o Your Time, s.r.o VELON TRADE, s.r.o Orion Seven, s.r.o František Tůma Reklamní společnost SENIOR, s.r.o ATASCADERO, s.r.o ATASCADERO, s.r.o

34 Účinek pokut uložených ČOI za tzv. předváděcí akce? Průměrná pokuta Kč Stropová pokuta ČOI je Kč X Průměrný výdělek Kč Denní výdělek firmy *) Beck Czech, s.r.o., 9. ledna 2013 změnila název na Czech Europe, s.r.o., a od 14. srpna 2013 podniká pod názvem HOME TECH, s.r.o. **)Beck Europe, s.r.o., dříve Beck Czech,s.r.o., nyní HOME TECH, s.r.o.

35 Ochrana spotřebitele přímý prodej Senioři na předváděcích akcí financují nákup prostřednictvím úvěrů od různých společností nabízející nevýhodné finanční půjčky. Pro příklad vybrána společnost Home Credit. (ZEPTER International, Beck, aj.) (Vlastníkem Petr Kellner) Problémy: Záměrné informační vakuum mezi Home Credit a Prodejcem. Senior si bere úvěr. Prostřednictvím peněz Home creditu platí prodejci. Vznikne dvojí vztah. Senior x prodejce - výrobek, Senior x Home Credit - peníze.

36 Ochrana spotřebitele přímý prodej Senioři na předváděcích akcí financují nákup prostřednictvím úvěrů od různých společností nabízející nevýhodné finanční půjčky. Pro příklad vybrána společnost Home Credit (ZEPTER International, Beck, aj. (Vlastníkem Petr Kellner) Problémy: Home Credit požaduje své peníze, protože neví, že senior třeba odstoupil od smlouvy ve vztahu k prodejci. Senior má za to, že má vztah pouze s prodejcem. Ve skutečnosti byl prodejce zplnomocněn Home Creditem k uzavření smlouvy. Existují dva vztahy!!! Neschopnost splácet návrh Home Credit na soud soud platební příkaz návrh na exekuci exekuce.

37 Ochrana spotřebitele přímý prodej Co dělat v případě, že zboží nechceme a neuplynulo 14 dní? ZEPTER International Beck Musíte do 14 dní písemně odstoupit u Home credit. Musíte do 14 dní písemně odstoupit u prodejce. Musíte do 14 dní vrátit zboží prodejci.

38 Ochrana spotřebitele Příklad vzniku dvojího vztahu. Smlouva o úvěru + pojištění úvěru

39 Ochrana spotřebitele Smlouva o úvěru + pojištění úvěru Nahlášení události v Citibank. X Potvrzení Informací. Nárok Citibank na dlužnou částku v dědickém řízení u notářky. X Zamítnuto z důvodu pojištění. Požadavek pojišťovny na doplnění údajů. X Doplněno. Návrh na žalobu od Advokátů zastupujících Citibank. X Kontaktování Pojišťovny. Elektronický platební rozkaz obvodního soudu. Platba X Odvolání X Exekuce Vymáhání plnění pojištění po pojišťovně.

40 PODOMNÍ PRODEJ Pochůzkový prodej, kdy podomní prodejce nabízí zboží či služby dům od domu bez předchozí objednávky. Evidovaných podomních prodejců pro společnosti Oriflame, Amway, Avon, Just, Mary Kay, Vorwerk je prodejců. Neevidovaných? Důvod podomního prodeje ZISK = Podepsaná smlouva (u dealerů dodavatelů energií je provize za jeden podpis od Kč do Kč). Motivace dealerů generuje mnoho důmyslných postupů pro uzavření smlouvy! (Centropol, Bohemia energy).

41 Podomní prodej Dobrý den, pan Caltík?, plynaři, my jdeme zkontrolovat stupačky a plynoměr Dva muži, jeden oblečen v čistých montérkách RWE druhý ve formálním saku se složkami v ruce. Muži byli pozváni dál do chodby. Muž v montérkách zkontroloval stupačku a prohlásil dobrý. Pane Caltík, máte to v pořádku. Jsme zástupci ERU. Můžeme vidět prosím Vaši smlouvu na energie? Proč? Jde nám o to, jestli neplatíte zbytečně moc za energie v rámci starých tarifů.

42 Nejčastější triky podomních prodejců Trik 1: Dodavatel končí. Prodejci často informují, že stávající dodavatel, se kterým má zákazník dosud uzavřenu smlouvu, končí činnost. Obrana: Zavolejte na infolinku dodavatele. Trik 3: Podepište ihned. Prodejci naléhají na okamžité podepsání smlouvy, argumentují časově omezenou nabídkou, nenechají zákazníkovi čas na rozmyšlení a rozhodnutí. Obrana: Nechte si čas na rozmyšlenou. Ceníky dodavatelů většinou platí pro celý kalendářní rok. Trik 5: Cena jen na rok. Zatímco prodejce vám vnucuje smlouvu na několik let dopředu, výhodná cena se vztahuje pouze na několik prvních měsíců. O tom, že se pak cena zvedne, vás neinformuje. Obrana: Porovnejte nabídku důkladně a v klidu. Trik 2: Ukažte nám účty. Prodejci požadují předložení vyúčtování za dodávky plynu nebo se dožadují kontroly elektroměru nebo plynoměru s tím, že provádí kontrolu tarifů. Obrana: Odmítněte. Kontroly hlásí dodavatel předem. Trik 4: Skryté poplatky. Prodejci sice nabízí opravdu výhodnou cenu za dodávku, ale zatajují přemrštěné aktivační poplatky, administrativní náklady, nebo deaktivační poplatky při předčasném ukončení smlouvy, poplatky za zpožděné platby. Obrana: Projděte si v klidu celou nabídku a porovnejte i všechny poplatky Trik 6: Falešný podpis. Prodejce si opsal z Vámi ukázané smlouy udáje, novou smlouvu a na té zfalšoval Váš podpis. Obrana: Od smlouvy odstupte a na policii podejte trestní oznámení. vytvořil

43 Co dělat? ODSTOUPIT OD SMLOUVY! Odstoupit od jakékoliv smlouvy sepsané mimo provozovnu lze do 14 dnů od jejího podepsání. Pozor! Písemně! Doporučeně nebo s dodejkou! Pokud ještě ze smlouvy nebylo plněno (odebíráte od původního dodavatele), můžete odstoupit do 30 dnů. Když nejste ve smlouvě, nebo jinak písemně o možnosti odstoupení informováni, máte na to celý jeden rok.

44 Zákaz podomního prodeje Adamov Alojzov Archlebov Běhařovice Bechyně Beňov Bezděkov Blansko (od ledna 2013) Blížejov Bílovec Bohaté Málkovice Bohumín Bohuňovice, okr. Olomouc Bohuslavice Bochoř Bolatice, okr. Opava (od srpna 2013) Borkovany Bořetice Bošovice Božice Bratčice Brno Břeclav Březina Bystřice nad Pernštejnem Býšť Bzenec Čechovice Čechy Černvír Česká Česká Kamenice Česká Lípa České Budějovice (od 19. září 2013) Český Dub Český Rudolec Český Těšín Ctidružice Dobříš Dolní Kounice Dolní Lutyně Dolní Ředice Dolní Studénky Doubravník Drnholec Drnovice Dubicko Frenštát pod Radhoštěm Frýdek-Místek Frýdlant nad Ostravicí Fulnek Háj ve Slezsku Haňovice Havířov Havlíčkův Brod (od 16. března 2013) Hodonín Holasice Horní Benešov Horní Bojanovice Horní Bříza Horní Moštěnice Horní Věstonice Hostěradice Hradec Králové (od 1. ledna 2014) Hranice Hrádek Hrádek nad Nisou Hroznová Lhota Hrubčice Hrušovany nad Jevišovkou Hrušovany u Brna Hustopeče Cheb Chlebičov Cholina Chomutov Chrastava Chvalatice Ivaň Jablonec nad Nisou Jamolice Jarov Javorník Jedlí Jedovnice Jeseník Jihlava (od 15. srpna 2013) Jiřetín pod Bukovcem Josefov Karlín Karviná Ketkovice Kladno Klenovice na Hané Kobylnice Kojetín Kolinec Konice Kopřivnice Kostelec Kovalovice Košťálov (není zakázaný, pouze regulovaný) Kozlany Krásensko Krnov Krumsín Křenovice Kyjov Ladná Lanžhot Lažánky Lelekovice Letonice Letovice Liberec Lipinka Lipník nad Bečvou vymezena tržní místa Lovčice Ludgeřovice Ludmírov Lukavice Lutín Lužice Majetín Mělčany Měnín Měrovice Mikulov Milenov Milešovice Milíčovice Milotice Modřice Mohelnice Moravské Bránice Moravský Písek Moravský Žižkov Náklo Nedvědice Nemojany Nepomuk Nesovice Nevojice Neurazy Němčice nad Hanou Niva Nížkovice Nosislav Nový Jičín Nový Poddvorov Odry Olbramkostel Olešnice Olomouc (od 1. ledna 2014) Olšany Olšovec Opava Orlová Ořechov Ostrava Otaslavice Otrokovice Palonín Pasohlávky Pavlov Petrov Pelhřimov Pivín Plaveč Plzeň (od 1. listopadu 2013) Podivín Podolí Podomí Pohořelice Polkovice Postoloprty Pouzdřany Pozlovice Práče Prostějov Přáslavice Přerov Přeskáče Příbor Přísnotice Pustiměř Radíkov Radslavice Rájec-Jestřebí Rokycany Rokytnice nad Jizerou Ruprechtov Rychvald Říkovice Semily Silůvky Skalice Skalka Slavkov u Brna Sobůlky, okres Hodonín (31. května 2013) Sokolnice Starovičky Strání Stříbrnice Suchdol Syrovice Syrovín Šardice Šlapanice Šternberk Štramberk Šumice Šumperk Šumvald Švihov Tachov Tasov Těmice Těrlicko Tichá Tovačov Troubsko Troubky Třebíč (od 8. dubna 2013) Třinec Tvorovice Týn nad Bečvou vymezena tržní místa Uherský Brod (od 28. května 2012) Újezd u Brna Uničov Unkovice Vacenovice Valašské Meziříčí (od 16. března 2013) Vavřinec (od 6. června 2013) Vedrovice Velatice Velešovice Velké Bílovice Velké Hoštice Velké Meziříčí (od 22. dubna 2011) Velké Pavlovice Velký Týnec Veselí nad Moravou Věteřov Vidnava Višňové Vitčice Vitonice Víceměřice Vícov Vlkoš Vracov Vratimov Vsetín Všechovice Vysočany Vyškov (od 1. července 2013) Zbůch Zlín (od dubna 2013) Znojmo Žatčany Žatec Ždánice Ždánice Želetice Židlochovice

45 Zákaz podomního prodeje Prodejci, kteří toto nařízení nebudou respektovat, se dopustí správního deliktu podle 58 odst. 3 zákona o obcích, za který může být udělena pokuta až Kč. Pokud je Vaše obec na seznamu, volejte policii. Zachráníte tím jiného člověka, který tak dealerům nenaletí. Ačkoli je podomní prodej ve vaší obci zakázán, neznamená to, že smlouva, kterou jste podepsali je neplatná. Pokud ji chcete zrušit, je třeba od ní písemně odstoupit.

46 Ochrana spotřebitele přímý prodej Problém v souvislosti s cenou za pronájem koncových zařízení (modemů a set-top boxů). Společnost UPC Česká republika, s.r.o. si účtuje za nevrácený modem smluvní pokutu ve výší Kč (dříve Kč). Nový modem má přitom hodnotu cca Kč.

47 Ochrana spotřebitele přímý prodej Pokuta Kč klamavá obchodní praktika. Od září 2011 do září 2012 nabízela balíčky svých produktů s uvedením slibu jedinečná cena, která platí napořád, přičemž od 1. ledna 2013 je přestala účtovat v původních garantovaných cenách. ČTÚ v rámci šetření ze statistických dat zjistil, že ceny elektrické energie v roce 2012 naopak klesaly a ekonomické výsledky operátora byly v roce 2012 o 130 milionů korun lepší než v roce předchozím.

48 Ochrana spotřebitele

49 Ochrana spotřebitele Sdružení obrany spotřebitelů

50 Ochrana spotřebitele Česká obchodní inspekce

51 Ochrana spotřebitele přímý prodej Předváděcí akce Czech Reisen skrytou kamerou ČT

52 LICHVA = závazek nepřiměřený k zisku. Nejčastějším příkladem jsou půjčky s velkými nebo dokonce obrovskými úroky. Podle českého zákona je lichva trestný čin! Český zákon však nestanovuje žádnou procentuální hranici, od které by půjčka byla považována za lichvu, a tak jsou nabízeny půjčky s RPSN i přes %.

53 Lichva

54 Zdroje: Pokuta pro společnost UPC, zpráva českého telekomunikačního úřadu. Dostupné z: Pokuty Šmejdům od České obchodní inspekce. Dostupné z: Důchodci a exekuce. Dostupné z: Předváděcí akce společnosti Czech Reisen natočená skrytou kamerou ČT. Dostupné z: 59

Vážený pan. advokátní kancelář, s. r. o. Vážený pane,

Vážený pan. advokátní kancelář, s. r. o. Vážený pane, OLOMOUCKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD OLOMOUCKÉHO KRAJE Odbor správní, legislativní a Krajský živnostenský úřad JUDr. Marie Mazánková - vedoucí Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc tel.: +420 585 508 522 fax: +420 585

Více

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností (data ke konci ledna 2016) ORP Počet podaných žádostí Kraj BLATNÁ 3 Jihočeský ČESKÉ BUDĚJOVICE 38 Jihočeský ČESKÝ KRUMLOV 3 Jihočeský

Více

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP CZ0211 Benešov 93 156 115 Benešov 52 232 50 Vlašim 26 008 49 Votice 11 970 15 Sedlčany 2 946 1 CZ0212 Beroun 75 684 86 Beroun 49 145 49 Hořovice 26 539 37 CZ0213 Kladno 150 198 100 Kladno 113 043 47 Slaný

Více

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení)

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Celkové pořadí Město Kraj Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Pořadí v oblasti přístup veřejné oblasti na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) 1 Přelouč Pardubický

Více

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 1 1 Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 10 3

Více

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností P o č e t o b y v a t e l ČESKÁ REPUBLIKA 7 565 463 8 223 227 8 666 456 9 374 028 10 076 727 10 009 480 10 674 240 8 896 086 9 571 531 9 807 697 10 291 927 10 302 215 10 230 060 10 436 560 Hlavní město

Více

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 1 Nová Paka Královéhradecký 17 6 7 63 35 113 2 Humpolec Vysočina 84 126 21 26 37 4 3 Nové Město nad Metují Královéhradecký 98 51 6 45 4

Více

Rozvoj. Informace o programu podpory

Rozvoj. Informace o programu podpory Rozvoj Informace o programu podpory Program Rozvoj Program Rozvoj, který již využilo několik set význačných podnikatelských subjektů, dotuje investice primárně do strojního a technologického vybavení výrobních

Více

sídelních jednotek Počet základních Počet Česká republika

sídelních jednotek Počet základních Počet Česká republika obcí, částí obcí, základních sídelních jednotek a katastrálních území a úhrnné hodnoty podle krajů, okresů a správních obvodů obcí s rozšířenou působností Domy Byty obcí částí obcí základních sídelních

Více

Příloha k č. j. 2013/33749

Příloha k č. j. 2013/33749 Průměrný měsíční počet vyplacených příspěvků na živobytí - rok 2012 Kraj Okres Kontaktní pracoviště Průměrný měsíční počet vyplacených dávek Kontaktní pracoviště Praha 2 355 Kontaktní pracoviště Praha

Více

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 Původní Název FÚ Nové Číslo číslo číslo územního FÚ FÚ pracoviště 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 358 ÚP BRUNTÁL Územní pracoviště v Bruntále 463 3205 35 ÚP ČESKÝ BROD Územní

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST (*IK=InterKurýr) Kontaktní spojení Brno hl.n. *IK 972625244 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST Brno hl. n. *IK 725015267 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 12.30 18.00 12.30 18.00 12.30 18.00

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

tabulka 8: Ubytovací zařízení na území Jihomoravského kraje

tabulka 8: Ubytovací zařízení na území Jihomoravského kraje tabulka 8: Ubytovací zařízení na území Jihomoravského kraje kód obce obec 546941 Dobšice 6220 Znojmo 1 1 550132 Olšany 6219 Vyškov 1 1 2 550175 Podomí 6219 Vyškov 1 1 2 555282 Kurdějov 6207 Hustopeče 1

Více

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany PŘIDĚLENÉ DOTACE V RÁMCI KRAJSKÝCH A MĚSTSKÝCH PROGRAMŮ PREVENCE KRIMINALITY 2010 Aš 1 300 000 Benešov 1 42 000 Bílina 4 177 000 Bílovec 1 471 000 Blansko 2 1 649 000 Boskovice 1 20 000 Brno 3 1 3 3 136

Více

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Příloha č. 10, str. 1 Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu 1, 2. Územní

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

Úplný název pracoviště ÚFO

Úplný název pracoviště ÚFO Číslo pracoviště Číslo ÚFO Úplný název pracoviště ÚFO číslo územního pracoviště číslo krajského FU Finanční úřad pro hlavní město Prahu 451 2001 Územní pracoviště pro Prahu 1 451 2002 Územní pracoviště

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností

Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností kr. kraj č. ORP obec s rozšířenou působností MPR, MPZ pam. MPR MPZ VPR VPZ NKP Sv.D. Počet památek pro stanovení

Více

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od 1. 1. 2013 Současné FÚ Nástupnické krajské FÚ Číslo FÚ Název FÚ Matrika FÚ Název FÚ Sídlo FÚ Hlavní město Praha 1 FÚ pro Prahu 1 7625011

Více

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce)

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Rok Měsíc České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor Blansko Brno - město Brno - venkov Břeclav Hodonín Vyškov

Více

Informace o stavu bodového systému v České republice

Informace o stavu bodového systému v České republice Informace o stavu bodového systému v České republice ČERVENEC 2008 BODOVANÍ ŘIDIČI Informace obsažené v tomto dokumentu souvisejí s přestupky a trestnými činy, které jsou řidičům evidovány v centrálním

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ ceny v letech po kvantilech Pořadí Praha 1 1 442 24 247 27 240 2 003,9 144 77 26 402 29 579 20 979 5 785 8 368 10 695 18 241 42 776 57 981 67 090 1 Praha 2 2 310 13 419 17 626 1 296,7 101 56 15 793 19

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 378 16 280 24 351 2 981,0 33 85 24 416 21 879 29 184 3 882 4 276 8 232 13 997 41 194 50 435 58 323 2 Praha 2 2 439 16 736 18 226 2 231,2 47 58 23 195 14 072 12 250 4 117 6 100 9 549 17 430 26

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 427 23 778 28 264 2 507,1 86 80 29 579 23 626-7 159 8 524 10 689 18 752 40 061 60 212 72 434 1 Praha 2 2 282 12 557 17 321 1 536,4 72 58 17 416 15 615 22 344 5 980 6 961 9 697 14 591 23 837 30

Více

12 D. Věstonice 21 2 2 17 14 : 140 8

12 D. Věstonice 21 2 2 17 14 : 140 8 OP muži Novosedly B - Přibice 5:2, Fk Valtice - Hustopeče 0:3, Strachotín - Nikolčice 3:3, Popice - V. Bílovice 1:3, Březí - Cvrčovice 3:2, Pohořelice - Nosislav 1:0, Mor. N. Ves - Ch. N. Ves 3:3 1 Hustopeče

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 215 593 96 188 15,1 320 95 167 180 238 25 32 70 127 248 404 506 211-212 2 000-9 999 obyv. 156-157 512 232 333 26,6 119 81 341 296 362 60 81 121 247 458 712 799 155 10 000-49 999

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 205-206 638 278 341 38,2 915 87 195 340 406 46 75 146 247 440 700 966 219 2 000-9 999 obyv. 117 463 676 746 83,8 236 56 486 709 867 201 251 481 689 935 1 278 1 453 109 10 000-49

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67 okres: Městský výbor Praha.. Sektor včelstev k.. k.. a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, včelstev včelstev včelstev Vykoupeno medu v kg v r. kočujících kočovných vozů kočovných přívěsů, včelstev včelstev včelstev nad

Více

Seznam měst ve vazbě na finanční objemy prostředků vynaložených na realizaci projektů

Seznam měst ve vazbě na finanční objemy prostředků vynaložených na realizaci projektů Seznam měst ve vazbě na finanční objemy prostředků vynaložených na realizaci projektů Strategické řízení Město Cíl Finance Město Nymburk A2 1 147 408,40 Kč Město Bystřice A2 2 812 795,50 Kč Město Černošice

Více

Výherní hrací automaty a videoleterijní terminály

Výherní hrací automaty a videoleterijní terminály Výherní hrací automaty a videoleterijní terminály Kde jsme získali data? Údaje byly získány dotazníkovým šetřením na radnicích v obcích s rozšířenou působností dotazníkového šetření se zúčastnilo 99 radnic

Více

Města, ve kterých vyzvedneme zásilky v den objednání přepravy

Města, ve kterých vyzvedneme zásilky v den objednání přepravy 10000 Praha 10 10001 Praha 100 10003 Praha 103 10004 Praha 104 10005 Praha 105 10007 Praha 107 10010 Praha 110 10100 Praha 101 10200 Praha 102 10300 Praha 113 10400 Praha 114 10600 Praha 106 10700 Praha

Více

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 ských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů Seznam finančních úřadů od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2012 Název

Více

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Celkem Z toho Kraj-místo Provozovatel - příjemce dotace Investice Neinvestice Z toho (Uváděno v tisících Kč) Hl. m. Praha Městská knihovna v Praze 2 785

Více

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 97 zamítnutých

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 97 zamítnutých Celkový počet volání EGON rozhraní: 1274809 z toho 1274712 úspěšných a 97 zamítnutých 10.10.2012 0:00:00 198 Agendový informační systém cizinců - AISC 15499 0 10.10.2012 0:00:00 145 Agendový informační

Více

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 931 zamítnutých

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 931 zamítnutých Celkový počet volání EGON rozhraní: 1472075 z toho 1471144 úspěšných a 931 zamítnutých 17.10.2012 0:00:00 198 Agendový informační systém cizinců - AISC 6356 0 17.10.2012 0:00:00 145 Agendový informační

Více

Název okresu BYT 2+1*

Název okresu BYT 2+1* Název okresu BYT 2+1* Okres Benešov 1 630 000 1 630 000 1 646 300 1 Okres Beroun 1 640 000 1 640 000 1 656 400 1 Okres Blansko 1 250 000 1 250 000 1 240 000 0 Okres Brno-město 2 200 000 2 200 000 2 310

Více

Hlavní město Praha: Úřední hodiny

Hlavní město Praha: Úřední hodiny Příloha č. 2 Vytíženost systému, úřední, počet pracovišť Uvedené tabulky obsahují výpočet i pracovišť obecních úřadů v jednotlivých krajích. Sloupec Vytíženost je kalkulován na 30 úředních hodin týdně,

Více

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 85 zamítnutých

Celkový počet volání EGON rozhraní: z toho úspěšných a 85 zamítnutých Celkový počet volání EGON rozhraní: 659858 z toho 659773 úspěšných a 85 zamítnutých 15.10.2012 0:00:00 198 Agendový informační systém cizinců - AISC 7797 0 15.10.2012 0:00:00 145 Agendový informační systém

Více

Případová studie: Vymáhání dlužných televizních poplatků hromadnáelektronická podání v podmínkách české justice

Případová studie: Vymáhání dlužných televizních poplatků hromadnáelektronická podání v podmínkách české justice Případová studie: Vymáhání dlužných televizních poplatků hromadnáelektronická podání v podmínkách české justice Ing. Jiří Lípa, Česká televize Ing. Jan Kracík, MBA, Legal Solutions, a.s. Agenda Historie

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2019 ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ SOUHRNNÉ PŘEHLEDY O PŮDNÍM FONDU Z ÚDAJŮ

Více

ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013

ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013 ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013 Číslo pracoviště Název pracoviště ÚFO Úplný název pracoviště ÚFO Číslo ÚFO Kód ÚFO VEMA c_pracufo c_ufo k_ufo_vema FÚ pro hlavní město Prahu Finanční úřad pro

Více

Jungmannova Praha 1

Jungmannova Praha 1 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Magistrát Hlavního města Prahy Jungmannova 35 110 00 Praha 1 Městsk7 úřad Černošice Podskalská 1290/19 120 00 Praha 2 STŘEDOČESKÝ KRAJ Benešov Vlašim Votice Beroun

Více

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Příloha č. 1 Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Dle vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provedení některých

Více

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Sreality.cz Další možnosti pro klienty s aktivací Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování Developerský projekt 25 Kč/inzerát 5 Kč/den V rozmezí od do Koeficient 11 30

Více

PŘÍLOHA K ROZKAZU O ZAVEDENÍ GVD - PŘEHLED OMEZENÍ JÍZDY VLAKŮ

PŘÍLOHA K ROZKAZU O ZAVEDENÍ GVD - PŘEHLED OMEZENÍ JÍZDY VLAKŮ PŘÍLOHA K ROZKAZU O ZAVEDENÍ GVD - PŘEHLED OMEZENÍ JÍZDY VLAKŮ Platí od 14. prosince 2014 Z m ě n y Číslo změny Platí od Opravil aktualizace 12. ledna 2015 KANGO 1. 2. února 2015 KANGO 2. 13. dubna 2015

Více

Tabulka č. 8: Přehled ubytovacích zařízení na území Jihomoravského kraje

Tabulka č. 8: Přehled ubytovacích zařízení na území Jihomoravského kraje Tabulka č. 8: Přehled ubytovacích zařízení na území Jihomoravského kraje Adamov 581291 3 274 1 1 0 1 0 0 0 0 Bavory 584304 2 17 0 1 0 0 1 0 0 0 Benešov 581330 2 28 0 1 0 0 0 1 0 0 Bílovice nad Svitavou

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ0100. Praha. Benešov CZ0201. Beroun CZ0202 CZ0203. Kladno. Kolín CZ0204 CZ0205. Kutná Hora.

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ0100. Praha. Benešov CZ0201. Beroun CZ0202 CZ0203. Kladno. Kolín CZ0204 CZ0205. Kutná Hora. POPIS ČÍSELNÍKU : OKRES_LAU Název: Okresy v České republice Charakteristika: Číselník okresů v České republice založený na číselníku okresů OKRES_LAU, který vydal Český statistický úřad s platností od

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.9.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 076 66 396 170 472 103 996 19 957 123 953 151 8 368 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 102 225 65 201 167 426 102 155 18 768 120 923 27 8 217 Středočeský 79

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 103 070 66 147 169 217 102 997 19 878 122 875 72 8 325 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 728 68 236 175 964 107 611 21 124 128 735 270 8 747 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2019 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 612 70 857 181 469 110 493 20 781 131 274 26 8 825 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 105 481 67 705 173 186 105 373 21 026 126 399 76 8 461 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 029 66 831 170 860 103 957 19 682 123 639 31 8 364 Středočeský 80

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 741 68 738 176 479 107 598 19 473 127 071 20 8 719 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 293 70 555 180 848 110 191 22 163 132 354 211 8 980 Středočeský

Více

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností Kód obce s r.p. (ORP) Název obce s r.p. (ORP) ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností NUTS okresu Název okresu NUTS kraje Název kraje 4101 Aš CZ0411 Cheb CZ041 Karlovarský 2101 Benešov CZ0211 Benešov

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2017 ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ SOUHRNNÉ PŘEHLEDY O PŮDNÍM FONDU Z ÚDAJŮ

Více

Protože se mi z nich tají dech.

Protože se mi z nich tají dech. www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP315 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 31. 5. 2015. Minimální hodnota

Více

Podpora bydlení segmentace trhu

Podpora bydlení segmentace trhu C. Grafická příloha Podpora bydlení segmentace trhu Cílová skupina Forma bydlení Forma podpory Domácnosti s vyššími příjmy Vlastnické bydlení Soukromý nájemní ziskový sektor Daňové úlevy Úrokové dotace

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky / ze dne: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA 32818/ENV/14 Ing. Soukupová / l. 2321 15. 5. 2014 Věc:

Více

00000 00000000/0710. Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce

00000 00000000/0710. Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce Od 1. 1. 2013 budou vytvořeny nové finanční úřady, které vykonávají působnost na území kraje, tzn. 14 krajských

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2018 ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ SOUHRNNÉ PŘEHLEDY O PŮDNÍM FONDU Z ÚDAJŮ

Více

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ 1 Úřad vlády ČR 2 Ministerstvo dopravy 3 Drážní inspekce 4 Drážní úřad 5 Státní plavební správa 6 Úřad pro civilní letectví 7 Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky / ze dne: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA 88290/ENV/13 Mgr. Plešková / l. 2559 5. 12. 2013 Věc:

Více

Protože je chci mít hned. 599.-Kč. 150 Kč Váš slevový kód: CZP115. www.deichmann.com. www.deichmann.com

Protože je chci mít hned. 599.-Kč. 150 Kč Váš slevový kód: CZP115. www.deichmann.com. www.deichmann.com www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP115 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 10. 4. 2015. Minimální hodnota

Více

Protože jsou zkrátka in.

Protože jsou zkrátka in. www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP415 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 31. 8. 2015. Minimální hodnota

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ Datum odevzdání 1 Úřad vlády ČR 10.7.2015

Více

ČESKÉMU STAVEBNICTVÍ?

ČESKÉMU STAVEBNICTVÍ? JAK SE DAŘÍ ČESKÉMU STAVEBNICTVÍ? Tisková konference Praha, 6. 9. 212 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD I Na padesátém 81, 1 82 Praha 1 I czso.cz 1/11 DLOUHODOBÝ VÝVOJ VE STAVEBNICTVÍ Trend indexu stavební produkce

Více

IMI system for services

IMI system for services IMI system for services 1. NIMIC Ministerstvo průmyslu a obchodu 2. DIMIC for Services Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministry of Industry and Trade Ministry of Industry and Trade 3. COMPETENT AUTHORITIES

Více

VÝVOJ STAVEBNICTVÍ A BYTOVÉ VÝSTAVBY

VÝVOJ STAVEBNICTVÍ A BYTOVÉ VÝSTAVBY VÝVOJ STAVEBNICTVÍ A BYTOVÉ VÝSTAVBY Petra Cu ínová Technologické fórum, 20. září 2017 ČESKÝ STATISTICKÝ Ú AD Na Padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz STAVEBNÍ PRODUKCE Dlouhodobý vývoj 2 STAVEBNÍ

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2014 český úřad zeměměřický a katastrální souhrnné PŘEHLEDY O půdním fondu Z ÚDAJŮ

Více

Protože léto je tak cool.

Protože léto je tak cool. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože léto je tak cool. www.deichmann.com od 1 240 015 vel. 35 41 XXS 699 Kč 1 230 229 vel. 36 41 599 Kč 1 240 052 vel. 36 42 649 Kč 1 240 262 vel. 36 44 XXL 599 Kč

Více

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací Sreality.cz Cena inzerce pro soukromé osoby Inzerát 60 Kč/den Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování 60 Kč/inzerát V rozmezí od do Koeficient Cena inzerce pro klienty

Více

Správní obvody obcí s rozšířenou působností, správní obvody obcí s pověřeným obecním úřadem a okresy v České republice k 1. 1.

Správní obvody obcí s rozšířenou působností, správní obvody obcí s pověřeným obecním úřadem a okresy v České republice k 1. 1. Středočeský kraj 21011 Benešov 2101 Benešov CZ0201 Benešov 21012 Sázava 2101 Benešov CZ0201 Benešov 21013 Týnec nad Sázavou 2101 Benešov CZ0201 Benešov 21021 Beroun 2102 Beroun CZ0202 Beroun 21031 Brandýs

Více

M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu

M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu I. Identifikace globálního grantu Číslo prioritní osy 4.3 Název prioritní osy Sociální integrace a rovné příležitosti Číslo oblasti podpory 4.3.1 Název oblasti

Více

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Sreality.cz Další možnosti pro klienty s aktivací Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování Developerský projekt 25 Kč/inzerát 5 Kč/den V rozmezí od do Koeficient 11 30

Více

Protože léto je tak cool.

Protože léto je tak cool. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože léto je tak cool. www.deichmann.com od 699.-Kč 1 102 360 vel. 36 42 749 Kč 1 102 968 vel. 36 42 699 Kč 1 102 370 vel. 36 41 699 Kč 1 102 339 vel. 36 42 599.-Kč

Více

BEZHOTOVOSTNÍ:půjčky na mateřské dovolenépůjčky na doloženou. OSVČPŮJČKY NEÚČELOVÉ:KlientPŮJČKY ÚČELOVÉ:musí se doložit

BEZHOTOVOSTNÍ:půjčky na mateřské dovolenépůjčky na doloženou. OSVČPŮJČKY NEÚČELOVÉ:KlientPŮJČKY ÚČELOVÉ:musí se doložit půjčky ihned prachatice nemocnice jihlava. PŮJČKY HOTOVOSTNÍ: mohou být jako: půjčky pro zaměstnancepůjčky pro OSVČpůjčky na mateřské dovolenépůjčky na doloženou rentupůjčky pro lidi bez příjmupůjčky pro

Více

Protože bych je ani za nic nevyměnila Kč. Doručení zdarma! každý model.

Protože bych je ani za nic nevyměnila Kč. Doručení zdarma! každý model. Doručení zdarma! www.deichmann.com Protože bych je ani za nic nevyměnila. www.deichmann.com 999.-Kč 1 111 148 vel. 36 41 1 111 339 vel. 36 44 XXL 1 111 322 vel. 36 41 1 111 321 vel. 36 41 1 111 340 vel.

Více

Nekalé obchodní praktiky na předváděcích akcích vedou Čtvrtek, 18 Duben :00

Nekalé obchodní praktiky na předváděcích akcích vedou Čtvrtek, 18 Duben :00 {jcomments on} Nekalých obchodních praktik na předváděcích akcích, včetně agresivních, přibylo, konstatoval ústřední ředitel ČOI Vladimír Velčovský poté, kdy se seznámil s výsledky kontrol ČOI za 1. čtvrtletí.

Více

TOPovat Upravit Smazat jednoduchý a rychlý úvěr bez registru a. poplatku předem Rychlá a jednoduchá půjčka bez poplatku předem a

TOPovat Upravit Smazat jednoduchý a rychlý úvěr bez registru a. poplatku předem Rychlá a jednoduchá půjčka bez poplatku předem a půjčka na směnku plzeň plzeňský kraj. Váš email Vaše heslo Zapomenuté heslo window. 20 Plzeňský kraj Nabídka 10x Špatná kategorie Závadný obsah TOPovat Upravit Smazat jednoduchý a rychlý úvěr bez registru

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Příloha č.2 k ZD Specifikace

Více

půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka

půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka online dvůr kralovec. Každá společnost, která nabízí půjčky Dvůr Králové, by měla udávat, kolik za konkrétní půjčku

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA 7339/ENV/15 Mgr. Indráková/l.2559 27. 2. 2015 Věc: Posuzování vlivů

Více

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 Plošná dlažba Stavební hmoty Obkladové prvky Zahradní architektura Příslušenství Od 850 Kč po celé České republice max. 850kg / paleta 850 Kč / paleta

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva září 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2017

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Seznam obcí aglomerace

Seznam obcí aglomerace 362 Příloha Seznam obcí aglomerace Příloha č. 5 Strategie ITI Olomoucké aglomerace Seznam obcí aglomerace 506761 Alojzov Prostějov Prostějov 552356 Babice Šternberk Olomouc 589268 Bedihošť Prostějov Prostějov

Více

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Informace o počtu nezaměstnaných uchazečů na okrese Vyškov k datu 30.4.2013 měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese

Více

NOVĚ- PŮJČKY I PRO PROBLÉMOVÉ, NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÍ ÚDAJŮ. VÁM ZDARMA NABÍDNEME, VÝŠKU,DÉLKU PŮJČKY. Půjčka na míru

NOVĚ- PŮJČKY I PRO PROBLÉMOVÉ, NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÍ ÚDAJŮ. VÁM ZDARMA NABÍDNEME, VÝŠKU,DÉLKU PŮJČKY. Půjčka na míru půjčky na smenku moravskoslezsky denikin. Chci půjčku do půjčky na smenku moravskosle Kč Chci půjčku do 4500 Kč Naposledy požádala o půjčku: Eva S. Výběr ihned, bez poplatků, na směnku, před výplatou,

Více

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010 Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Únor 2010 ÚP PM VEŘ, ved. OTP, 1.2.2006 K 28. 2. 2010 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem 28 869 uchazečů o zaměstnání, což je o 289 více než v minulém

Více

35,98% 30,15% 35,93% 30,59%

35,98% 30,15% 35,93% 30,59% zpracoval: Ing.Šrámek ČR 2-0627.9.2006 Celostátní průměr 40% Jihočeský Poměr žadatelů o ŘO hodnocených stupňem "neprospěl" - II.Q - 2006 Jihomoravský Karlovarský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský

Více

PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu

PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu Kdo jsme PEMIC BOOKS a.s. byl založen 15. 11. 2001, kdy společnost převzala veškeré aktivity a činnost fyzické osoby Petr Michálek - PEMIC

Více