Monitorovací zpráva o realizaci projektu. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitorovací zpráva o realizaci projektu. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů"

Transkript

1 Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

2 MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Zhotovitel zprávy za příjemce podpory: doc. RNDr. Ivana Márová, CSc. Kontakt na zhotovitele zprávy: Fakulta chemická, VUT v Brně, Purkyňova 118, Brno Telefon: marova@fch.vutbr.cz Datum vypracování zprávy: Monitorovací zpráva se odevzdává 4-krát za rok na MŠMT. Tento dokument obsahuje část první monitorovací zprávy zaměřenou na popis dosavadních aktivit realizovaných v rámci projektu za období leden-duben Poznámka: 1. V tabulce č. 5, 7, 8,15b je možné v případě potřeby přidávat další řádky. 2. Tabulky č. 4, 6, 10, 13, 15c se nevyplňují v případě projektů technické pomoci.

3 REALIZACE PROJEKTU Popište podrobně průběh uskutečněných aktivit v rámci realizace 1 projektu za sledované období Název klíčové aktivity: Průzkum zájmu o nabízené 01/2006- kurzy Podrobnosti: Průzkum zájmu byl zahájen již v roce 2005, kdy mělo být původně zahájeno řešení projektu. I na základě předchozích zkušeností s dalším vzděláváním měli řešitelé k dispozici předběžné výsledky monitoringu klíčových zájmových oblastí pro další/celoživotní vzdělávání. Předchozí průzkum zájmu byl podkladem pro realizaci Kurz toxikologie, následně pro realizaci Kurzu angličtiny a jednoho z kurzů Pokročilých instrumentálních metod. V současné době provádíme především na základě osobních kontaktů a elektronické komunikace širší průzkum zájmu o další plánované kurzy v nejbližším období Kurz aplikované chemie, Kurz ochrany obyvatelstva a krizového řízení. Název klíčové aktivity: Inovace náplně stávajících kurzů 01/ /2006 Podrobnosti: Aktualizována a inovována ej náplň zejména u kurzů moderních instrumentálních metod a aktuálně reagoval na potřeby i Kurz angličtiny pro chemiky. Inovace buderovněž zaměřena v nejbližší době na e-learningové metody výuky. Název klíčové aktivity: Příprava nových teoretických 05/2006- kurzů Podrobnosti: V současné době jsou připravovány zejména kurzy aktuální evropské legislativy v oblasti potravinářství a životního prostředí, jejichž realizace se předpokládá koncem roku Název klíčové aktivity: Příprava a optimalizace nových praktických kurzů 03/2006- Podrobnosti: V rámci praktických kurzů jsou postupně vytvářeny videonahrávky speciálních instrumentálních technik včetně přípravy vzorků z komplexních matric bilogického typu. Název klíčové aktivity: Příprava studijních materiálů 01/2006- Podrobnosti: K realizovaným kurzům byly účastníkům poskytnuty vhodné výukové materiály zejména v elektronické formě (CD-ROM Kurz toxikologie; interaktivní angličtina na FCH, učebnice a výukové materiály angličtiny pro chemiky. Název klíčové aktivity: Realizace jednotlivých kurzů 01/2006, 04/2006- Podrobnosti: V uplynulém období řešení projektu byly realizovány 3 kurzy: Kurz toxikologie, Kurz angličtiny pro chemiky a Kurz moderních instrumentálních technik Strana 3 (celkem 8)88 1 Uveďte aktivity uskutečněné od podání předchozí monitorovací zprávy. Název klíčové aktivity by měl souhlasit s harmonogramem klíčových aktivit projektu odsouhlaseným ve schváleném Formuláři žádosti o finanční podporu z OP RLZ. Do kolonky Podrobnosti napište konkrétní kroky ve sledovaném období, které vedou k naplňování klíčové aktivity.v případě odchylek uveďte stručně důvody.

4 ICP/MS. Název klíčové aktivity: Propagace kurzů 01/2006- Podrobnosti: Kurzy jsou propagovány přebvážn elektronickou formou a pomocí propagačních letáků, další podorbnosti jsou uvedeny v odstavci o publicitě projektu. Název klíčové aktivity: Průzkum spokojenosti 02/2006; 11- Podrobnosti: Průzkum spokojenosti byl podrobně proveden u Kurzu toxikologie (písemně i elektronicky); účastníci vesměs kladně hodnotili náplň kurzu a zejména zařazení praktických úloh. Vzhledem k vysoké specifitě metody ICP/MS lze předpokládat spokojenost i u účastníků kurzu moderních instrumentálních technik. Kurz angličtiny por chemiky byl ukončen v těchto dnech, průzkum spokojenosti bude proveden v nejbližších týdnech. Popište plánované aktivity pro příští sledované období v rámci realizace 2 projektu Název klíčové aktivity: Průzkum zájmu o nabízené 05/2006- kurzy Podrobnosti: připravujeme propagační leták obsahující širokou nabídku kurzů; leták bude rozeslán na pracoviště, u nichž lze očekávat zájem o nabízenou tématiku. Současně budou propagační materiály poskytnuty regionálnímu a vysokoškolskému tisku a průběžně budou informace zveřejňovány na www stránkách FCH VUT v Brně. Název klíčové aktivity: Inovace náplně stávajících 05/2006- kurzů 10/2006 Podrobnosti: Inovovány budou v nejbližším období kurzy praktických metod a moderních instrumentálních metod, rovněž náplň kurzu Krizové řízení a ochrana obyvatelstva. Název klíčové aktivity: Příprava nových teoretických kurzů 05/2006- Podrobnosti: Nové kurzy budou zaměřeny na problematiku aktuální evropské legislativy. Název klíčové aktivity: Příprava a optimalizace nových praktických kurzů 05/2006- Podrobnosti: Kromě vybraných kurzů speciálních technik bude připraven souhrnný kurz moderních instrumentálních metod, k němuž jsou v současné době připravovány a zpracovávány videonahrávky. Název klíčové aktivity: Příprava studijních materiálů 01/ /2006 Podrobnosti: Ke každému z dalších kurzů budou připraveny adekvátní studijní materiály, především v elektronické formě. Název klíčové aktivity: Realizace jednotlivých kurzů Termín: 05/ /2006; 09- Podrobnosti: V nejbližším období bude realizován kurz e-learningu a další období bude věnováno propagaci a přípravě nových kurzů. V letních měsících není vhodné Strana 4 (celkem 8)88 2 Uveďte aktivity plánované do podání další monitorovací zprávy. Název aktivity by měl souhlasit s harmonogramem projektu uvedeným v žádosti.

5 organizovat podobné aktivity, takže i některé z klíčových aktivit nebudou v průběhu prázdnin řešeny. Název klíčové aktivity: Propagace kurzů 05/2006- Podrobnosti: Propagace kurzů bude probíhat v souladu s podrobnými údaji uvedenými u odstavce zaměřeného na publicitu projektu. Název klíčové aktivity: Průzkum spokojenosti 11- Podrobnosti: Každý kurz bude doprovázen průzkumem spokojenosti s jeho náplní a veřejnou diskusí o obsahu, modifikacích a případném dalším rozšíření náplně dalších plánovaných kurzů tak, aby co nejlépe reflektovaly dynamiku potřeb praxe. ÚDAJE O CÍLOVÉ SKUPINĚ JEDNOTLIVCŮ Údaje o cílové skupině jednotlivců zahrnuté do projektu za sledované období Zařazení do cílové skupiny podle kódů Muži Ženy Celkem 1 zaměstnanci sebezaměstnaní 3 dlouhodobě nezaměstnaní do 25 let (>6m) 4 dlouhodobě nezaměstnaní od 25 let (>12m) 5 ostatní nezaměstnaní podle postavení na trhu práce 6 ostatní nezaměstnaní podle znevýhodněné skupiny 7 do 25 let 8 nad 50 let 9 osoby se ZPS 10 nízkokvalifikovaní 11sociálně marginalizované osoby 51 etnické menšiny a osoby z odlišného sociokulturního prostředí včetně imigrantů 52 osoby bez přístřeší 53 osoby po výkonu trest 54 oběti trestné činnost 55 oběti domácího násilí 56 osoby komerčně zneužívané 57 oběti obchodu s lidmi Celkem: 79 Poznámky: PUBLICITA Zajištění publicity a informování o projektu Popis aktivit: 2005 příprava webové stránky s informacemi o projektu ESF, zveřejnění a informace v rámci pracoviště (FCH VUT v Brně) na speciální nástěnce.

6 2006: - aktivace webové stránky obsahující základní informace o cílech projektu; postupné doplňování informací o průběhu řešení projektu - příprava propagačních materiálů o Kurzu toxikologie; oslovení cca 80 pracovišť pomocí propagačního letáku s odkazem na webové stránky FCH - odkaz na podporu z fondů ESF u výukových materiálů poskytnutých všem účastníkům Kurzu toxikologie (CD přiloženo) - vyhodnocení spokojenosti s Kurzem toxikologie pomocí písemného nebo elektronického dotazníku - propagace Kurzu angličtiny pro chemiky prostřednictvím elektronické nabídky - příprava článku o řešení projektu do časopisu Události vydávaného na VUT - příprava informačního materiálu do regionálního tisku - připravena prezentace projektu ESF na celostátní konferenci o dalším vzdělávání červen, Ostrava - připravena prezentace na regionálním zasedání ředitelů Jihomoravských středních škol červen, Brno - příprava podrobného propagačního materiálu k oslovení pracovišť za účelem vypracování harmonogramu kurzů konaných na podzim Veletrh Plastex oslovení velkých firem s nabídkou dalšího vzdělávání - Informace byly předány organizaci IAESTE - Informace poskytnuta na veletrhu pracovních příležitostí pro absolventy VŠ duben 2006, Výstaviště Brno - příprava propagačního materiálu pro nové absolventy FCH VUT v Brně květen 2006 POPIS NEPODSTATNÝCH ZMĚN PROJEKTU3 Formální změny ve sledovaném období 4 Změna statutárního zástupce VŠ jmenování nového rektora VUT v Brně prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA Změna statutárního zástupce fakulty jmenování nového děkana Fakulty chemické doc. Ing. Jaromír Havlica, CSc. Věcné změny ve sledovaném období 5 Nenastaly aktualizovaný harmonogram řešení projektu dodržen. Změny rozpočtu ve sledovaném období 6 Poněkud omezené čerpání věcných i mzdových prostředků bylo způsobeno především Strana 6 (celkem 8)88 3 Nepodstatné změny - změny nevyvolávající potřebu změny textu smlouvy - viz Příručka pro příjemce str.. 4 Formální změny - změny adresy, telefonu, statutárních a kontaktních osob, uzavření a změny smluv s partnery, s auditorem, změna auditora apod. 5 Věcné změny - změny nenarušující charakter projektu a jeho plánované cíle; včetně předpokládaného plnění monitorovacích indikátorů (výsledků a výstupů) uvedených v žádosti. 6 Změny rozpočtu -změny menší než 15 % objemu jednotlivých subkapitol rozpočtu (neplatí pro projekty Technické pomoci).

7 nedořešenou metodikou pro hospodaření s projekty ESF v rámci VUT v Brně, rovněž došlo k jistému zpoždění v zaslání finančníh prostředků na účet zřízený FCH VUT v Brně pro řešený projekt. NÁVRH PODSTATNÝCH ZMĚN PROJEKTU7 Navrhované změny v příštím období Neuvažujeme o podstatných změnách. Navrhované změny rozpočtu Nejsou. Přijaté podstatné změny Nejsou. MONITOROVACÍ INDIKÁTORY8 Dosažené hodnoty sledovaných indikátorů Typ monitorování: průběžné závěrečné Monitorovací indikátory Typ Kód Název Měrná jednotka Dosažená hodnota POČET PODPOŘENÝCH OSOB osoba 12 0 A POSKYT. SLUŽBY A POČET PODPOŘENÝCH KLIENTŮ SLUŽEB osoba POČET PODPOŘENÝCH OSOB osoba 0 1 A POČÁT.VZDĚLÁVÁNÍ POČET PODPOŘENÝCH osoba 0 0 A VĚDECKÝCH A VÝZK.PRAC POČE PODPOŘENÝCH OSOB osoba 79 2 A V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ POČET PODPOŘENÝCH kus 1 0 A ORGANIZACÍ Výstupy Výsl edky A POČET NOVĚ VYTV. PROGR. POČÁTEČNÍHO VZDĚL. kus 0 Strana 7 (celkem 8)88 7 Podstatné změny - změny vyvolávající potřebu změny textu smlouvy. 8 Údaje se budou vyplňovat do tabulky v Excelu, tabulka se nahraje do MSSF-Monit. 9 Uvádějí se od počátku realizace projektu.

8 A A A POČET NOVÝCH/ INOV. PROG DALŠÍHO VZDĚL. POČET KURZŮ S KOMP.ŽIVOTNÍHO PROSTŘ. POČET KURZŮ S INFORM. TECHNOLOGIEMI POČET NOVÝCH/INOVOV. PRODUKTŮ CELKEM kus 3 kus 2 kus 0 3

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost. Václav Götz

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost. Václav Götz Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz Doba realizace projektu Zahájení projektu Datum akceptace Rozhodnutí o poskytnutí dotace nebo

Více

zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ)

zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 2. 2. 2010, Praha Typy monitorovacích zpráv zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) závěrečná monitorovací zpráva (ZMP)

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 27. 9. 2011, Praha Obsah prezentace: Typy monitorovacích zpráv (dále MZ) a jejich náležitosti Pravidla předkládání MZ podoba zpráv a lhůty Žádost o platbu Zpráva

Více

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU POKYNY K VYPLNĚNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU financovaného v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita verze 1.1 platnost od 1. března 2011 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2.

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2. Závěrečná zpráva Název projektu: Registrační číslo projektu: Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov CZ.1.04/4.1.00/40.00071 Datum zahájení realizace: 1.3.2010 Datum ukončení realizace: 31.12.2012 Rozhodnutí

Více

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Pro informaci členům Monitorovacího výboru OPŽP konaného dne 10. listopadu 2008 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www. o p zp.cz www. e

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Verze: 2.1 Platná od 15.2.2007 1. ÚDAJE O PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVĚ Číslo opatření 3.2 Registrační číslo projektu

Více

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011 Příručka pro akreditovaná pracoviště Aktualizace: 24. 2. 2011 1 OBSAH: Podmínky akreditovaného pracoviště pro účast na projektu... 3 Povinnosti akreditovaného pracoviště při účasti na projektu... 3 Postup

Více

Rozvojový projekt na rok 2011

Rozvojový projekt na rok 2011 VYSOKÁ ŠKOLA: VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ, FAKULTA CHEMICKÁ Program: Podprogram: Rozvojový projekt na rok 2011 Formulář pro závěrečnou zprávu 4. Program na podporu vzdělávání v oblasti zubního lékařství

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné podobě) poskytovateli finanční podpory. 1. Údaje o projektu

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 13 1. Identifikační údaje Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: IČ příjemce: Číslo smlouvy: Datum zahájení realizace projektu: Datum

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Výchozí ukazatele /cílové ukazatele Plnění kontrolovatelných výstupů Změny v řešení Postup řešení: Hlavním cílem rozvojového projektu bylo zpracovat materiály k akreditaci

Více

Rozvoj lidských zdrojů. Program podpory: 15.A Zkvalitňov

Rozvoj lidských zdrojů. Program podpory: 15.A Zkvalitňov Operační program Rozvoj lidských zdrojů Program podpory: 15.A Zkvalitňov ování vzdělávání na vysokých školách Název projektu: Studijní opory s převažujícími distančními prvky pro předměty teoretického

Více

Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy

Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy Phare 2003 RLZ II.kolo výzvy květen 2005 regionální informativní semináře Ing. Jarmila Modrá modra@nvf nvf.cz Národní vzdělávací fond Obsah prezentace Zaměření výzvy II/2005 Cílové skupiny Indikátory Kriteria

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO OBSAZOVÁNÍ MÍST AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZE DNE 7.

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PRO OBSAZOVÁNÍ MÍST AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZE DNE 7. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže Článek 1 Věcná působnost (1) Metodické pokyny děkana Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně k zásadám studentské grantové soutěže (dále jen SGS ) upřesňují některá ustanovení Směrnice

Více

Rozvojový projekt na rok 2008

Rozvojový projekt na rok 2008 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA Rozvojový projekt na rok 2008 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 6. Program na podporu odstranění slabých stránek školy Název projektu:

Více

Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje

Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje Zkušenosti Fakulty textilní TUL při implementaci projektů OP RLZ Ing. Jana Drašarová, Ph.D. Projekty OP RLZ na FT Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje 1. Výzva Program podpory

Více

Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání

Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 1 Seminář pro řešitele projektů v OP VK Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání PROJEKTOVÝ SERVIS UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI www.psup.cz 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Cílem je

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.2.12/01.0003 Název projektu Zlepšení výuky autoškoly u žáků se speciálními vzdělávacími

Více

Závěrečná technická monitorovací zpráva

Závěrečná technická monitorovací zpráva Číslo projektu: Závěrečná technická monitorovací zpráva Program Iniciativy Společenství EQUAL Akce 3 1. Základní identifikační údaje: Název příjemce: Název projektu: Název rozvojového partnerství: Zahájení

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B Monitorovací zprávu (část A i B), včetně příloh je třeba odevzdat v tištěné a elektronické podobě poskytovateli dotace.

Více

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA SHRNUTÍ

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA SHRNUTÍ Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce CZ.1.04/1.1.02/35.00379 Vzděláváním zaměstnanců KOBLA, spol. s r.o. ke zvýšení jejich adaptability KOBLA, spol. s.r.o. IČ 42192153 Kontaktní osoba

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/2.1.00/13.0026 Název projektu Příjemce Datum zahájení realizace 21. ledna 2010 Datum

Více

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a sportu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme

Více

GRANTOVÉ SCHÉMA OLOMOUCKÉHO KRAJE OP RLZ č Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání CZ /3.3.12

GRANTOVÉ SCHÉMA OLOMOUCKÉHO KRAJE OP RLZ č Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání CZ /3.3.12 GRANTOVÉ SCHÉMA OLOMOUCKÉHO KRAJE OP RLZ č. 3.3 Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání CZ.04.1.03/3.3.12 POPIS GS GS Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání Toto grantové schéma přispívá k naplnění

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Směrnice děkana č. 2/2007

Směrnice děkana č. 2/2007 Směrnice děkana č. 2/2007 INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM 1. Úvodní ustanovení Interní grantová agentura (IGA) Přírodovědecké fakulty Univerzity

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/ 1.1.01/01.0025 Název projektu

Více

Příloha č. 9. Závěrečná zpráva o realizaci IPRM

Příloha č. 9. Závěrečná zpráva o realizaci IPRM Příloha č. 9 Závěrečná zpráva o realizaci IPRM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI IPRM Tato zpráva se odevzdává v tištěné a elektronické podobě na ŘO IOP. 1. ÚDAJE O IPRM A ZPRÁVĚ Údaje o IPRM Registrační číslo

Více

Závěrečná zpráva projektu. Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a. v environmentálních, informačních, komunikačních

Závěrečná zpráva projektu. Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a. v environmentálních, informačních, komunikačních Závěrečná zpráva projektu s názvem Aprobační rozšiřující studium pro učitele základních a středních škol Moravskoslezského kéh kraje v environmentálních, informačních, komunikačních a strojírenských oborech

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Žadatel projektu Číslo projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu: Název oblasti podpory: Rozpočet projektu

Více

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Evropský sociální fond Praha &

Více

ŘÁD VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ PRO OBSAZOVÁNÍ MÍST AKADEMICKÝCH, VÝZKUMNÝCH A VÝVOJOVÝCH PRACOVNÍKŮ, VEDOUCÍCH ZAMĚSTNANCŮ A DALŠÍCH PRACOVNÍCH MÍST NA VUT

ŘÁD VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ PRO OBSAZOVÁNÍ MÍST AKADEMICKÝCH, VÝZKUMNÝCH A VÝVOJOVÝCH PRACOVNÍKŮ, VEDOUCÍCH ZAMĚSTNANCŮ A DALŠÍCH PRACOVNÍCH MÍST NA VUT ŘÁD VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ PRO OBSAZOVÁNÍ MÍST AKADEMICKÝCH, VÝZKUMNÝCH A VÝVOJOVÝCH PRACOVNÍKŮ, VEDOUCÍCH ZAMĚSTNANCŮ A DALŠÍCH PRACOVNÍCH MÍST NA VUT Záhlaví Schválení AS: 30. 6. 2017 Platnost: dnem registrace

Více

Příloha č. 1 Přehled vzdělávacích modulů a kurzů Aktivita Počet hodin Forma vzdělání. Jak napsat projektovou žádost 4 prezenční

Příloha č. 1 Přehled vzdělávacích modulů a kurzů Aktivita Počet hodin Forma vzdělání. Jak napsat projektovou žádost 4 prezenční Příloha č. 1 Přehled vzdělávacích modulů a kurzů Aktivita Počet hodin Forma vzdělání Modul 1 Příprava projektů v programovém období 2014+ Přenos dobré praxe z minulého programového období vlastní vedení

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vyhlašuje PRŮBĚŽNOU VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJ LIDSKÝCH

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava WWW.SVOSS.CZ

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 13 Strana 2 z 13 1. Identifikační údaje Finální verze (VK-UC) Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: IČ příjemce: Číslo smlouvy: Datum

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace:

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace: Verze 0.4 Příručka pro realizátory vzdělávacích aktivit Datum aktualizace: 31.3.2011 Obsah Podmínky pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu... 3 Povinnosti pro realizátory vzdělávacích

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 Realizované klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity 01 Inventarizace vstupů pro speciální vzdělávání Období realizace klíčové aktivity 1/3/2010-30/4/2010 Podrobný

Více

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky si Vás dovoluje pozvat na konferenci s mezinárodní účastí ZA KVALITOU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ PRIMÁRNÍ A PREPRIMÁRNÍ PEDAGOGIKY

Více

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana č. 1/2015 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Fakulta umění a designu Univerzity

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu Název projektu CZ.1.7/1.3.6/1.16 Číslo

Více

Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Název projektu: Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/07.0339 Doba

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů NADACE ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů 1. Identifikace výzvy

Více

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2017 17. 10. projednání návrhu výzvy v poradě vedení prorektorka pro studium 31. 10. zaslání návrhu na

Více

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Bezručovo náměstí 1150/13, 746 01 Opava, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, /

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, / Změny v projektech Seminář pro příjemce Praha, 5. 4. / 10. 5. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Důležité informace 1. Nepodstatné

Více

Matematika pro inženýry 21. století

Matematika pro inženýry 21. století Matematika pro inženýry 21. století Schůzka realizačního týmu 2. 12. 2010 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Program schůzky: Informace o

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblas; Analýza situace Konec rozpočtového období 2007 2013 PoziGvní

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.09/03.xxxx CZ.1.07/1.2.04/03.xxxx

Více

Příloha č. 1 výzvy. k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Příloha č. 1 výzvy. k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Příloha č. 1 výzvy k předkládání žádostí o podporu individuálních projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Prioritní osy 2 Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj Investiční

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Definice monitorovacích indikátorů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů.

Definice monitorovacích indikátorů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Definice monitorovacích indikátorů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Základní pokyny k monitorování pomocí ukazatelů MI= monitorovací indikátor/ry 1. Započítávání Sledují se vždy MI s nulovou

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/08.0181 Název projektu Příjemce Datum zahájení realizace 1. 8. 2009 Datum ukončení realizace 31. 1. 2012 Partneři projektu Další vzdělávání

Více

Dotazník pro absolventy bakalářských a magisterských studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně 2012/2013

Dotazník pro absolventy bakalářských a magisterských studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně 2012/2013 Dotazník pro absolventy bakalářských a magisterských studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně 0/0 V rámci projektu OPVK byl realizován průzkum názorů absolventů studijních programů GaK,

Více

Modernizace výuky na Fakultě stavební VUT v Brně v rámci bakalářských a magisterských studijních programů. Výše schválené podpory: 9319949,- Kč

Modernizace výuky na Fakultě stavební VUT v Brně v rámci bakalářských a magisterských studijních programů. Výše schválené podpory: 9319949,- Kč ESF projekt v Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje Modernizace výuky na Fakultě stavební VUT v Brně v rámci bakalářských a magisterských studijních programů CZ.04.1.03/3.2.15.2/0292

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Prů bě h rěalizacě projěktů:

Prů bě h rěalizacě projěktů: Registrační číslo CZ.1.07/1.3.03/01.008 Název projektu Příjemce Datum zahájení realizace 1.10.2008 Datum ukončení realizace 31.7.2011 Partneři projektu Výchovné problémy základních škol Technická univerzita

Více

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů Profesionalizace klíčových kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení CZ.1.07/1.3.00/08.0235 CŠM PedF UK v Praze Klíčové aktivity projektu a jejich výstupy v podobě monitorovacích indikátorů

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Odbor sociálních služeb

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Odbor sociálních služeb MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Odbor sociálních služeb vyhlašuje v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ), opatření 2.1. - Integrace specifických skupin obyvatelstva

Více

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2014 11. 2. 1. verze výzvy k celouniverzitní soutěži Prorektorka pro studium

Více

FORMULÁŘ IPRM PRACOVNÍ VERZE FORMULÁŘ PRO PŘEDLOŽENÍ IPRM PRO INFORMAČNÍ SYSTÉM VERZE 1.3

FORMULÁŘ IPRM PRACOVNÍ VERZE FORMULÁŘ PRO PŘEDLOŽENÍ IPRM PRO INFORMAČNÍ SYSTÉM VERZE 1.3 FORMULÁŘ PRO PŘEDLOŽENÍ IPRM PRO INFORMAČNÍ SYSTÉM VERZE 1.3 BŘEZEN 2008 1. Informace o IPRM 1.1. Číslo IPRM 1 1.2. Název IPRM Uveďte název Integrovaného plánu rozvoje města v českém jazyce. Název IPRM:

Více

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech

Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Ing. Jana Košťálová Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech Univerzita Pardubice Uplatnění nástrojů projektového řízení v ESF projektech ESF fondy a aktuální rozšíření realizace projektů

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 30 1. Identifikační údaje Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: IČ příjemce: Číslo smlouvy: Datum zahájení realizace projektu: Datum

Více

SOUHRNNÁ INFORMACE O REALIZOVANÉM PROJEKTU

SOUHRNNÁ INFORMACE O REALIZOVANÉM PROJEKTU SOUHRNNÁ INFORMACE O REALIZOVANÉM PROJEKTU Registrační číslo CZ.2.17/3.1.00/33296 Název projektu Systém elektronické podpory studia Příjemce České vysoké učení technické v Praze Datum zahájení realizace

Více

Časový harmonogram kurzů digitální fotografie, zpracování obrazu, metodiky a didaktiky fotografování

Časový harmonogram kurzů digitální fotografie, zpracování obrazu, metodiky a didaktiky fotografování Časový harmonogram kurzů digitální fotografie, zpracování obrazu, metodiky a didaktiky fotografování Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/48.0148 Hrajeme si s fotoaparátem Operační program: Vzdělávání

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz

Úvodní schůzka projektového týmu. Inovace studia molekulární a buněčné biologie. www.psup.cz Úvodní schůzka projektového týmu Inovace studia molekulární a buněčné biologie www.psup.cz 1 Realizace projektu Odborná část Vedení projektového týmu Koordinace aktivit Plánování Plnění dílčích úkolů v

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 15 1. Identifikační údaje Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: IČ příjemce: Číslo smlouvy: Datum zahájení realizace projektu: Datum

Více

Zpráva o realizaci. Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa. Identifikační číslo zprávy:

Zpráva o realizaci. Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa. Identifikační číslo zprávy: Zpráva o realizaci Registrační číslo projektu: CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001213 Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa Informace o zprávě Identifikační číslo zprávy: 1gHC2PZoR1 Typ zprávy: Zpráva

Více

Změny v projektech. Seminář pro příjemce

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Změny v projektech Seminář pro příjemce Praha, 27. 5. 2010/22. 6. 2010 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné t změny ě projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Důležité informace 1.

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení

OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek Část I Základní ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Opatření

Více

ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE

ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE Směrnice č. 4/2017 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE Datum vydání: 27. 2. 2017 Účinnost od: 1. 4. 2017 Účinnost do: odvolání

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok 2017 Obecná pravidla Obsah 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2017 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 5. Organizační zajištění

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Praha - únor 2010 Verze 1.3 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní rámec...4 Obecné požadavky a podmínky...4

Více

A. Monitorovací indikátory Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem dětí, žáků (oblast podpory 1.1, 1.2) Způsob dokladování

A. Monitorovací indikátory Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem dětí, žáků (oblast podpory 1.1, 1.2) Způsob dokladování Metodické doporučení příjemcům grantových projektů Libereckého kraje v rámci Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost v oblasti vykazování monitorovacích indikátorů a realizace aktivit Následující

Více