MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor finanční V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o rozpočtových opatřeních schválených radou města v 1. pololetí roku 215 Návrh předkládá JUDr. Josef Knot, MBA 1. místostarosta Ing. Ladislav Toman, vedoucí odboru Návrh zpracoval Ing. Roman Koc, vedoucí oddělení rozpočtu, daní a poplatků

2 Důvodová zpráva: Zastupitelstvu města je předkládán přehled rozpočtových opatření, která schválila v průběhu 1. pololetí roku 215 na svých jednáních rada města (zastupitelstvo města schvalovalo RO č. 1, 5 6, 8, 9-2 a 27-38). RM RO č. 2/15 Kapitola 714 Školství, mládež a tělovýchova v tis. Kč - provoz odboru Nákup služeb Odborné posudky - školské objekty 66 V lednu 215 byly upřesněny nabídkové ceny odborných posudků na školské objekty. Z tohoto důvodu žádal odbor školství a kultury o přesun částky 66 tis. Kč na tuto položku, která byla do schváleného rozpočtu navržena podle orientačních hodnot a pravděpodobně by nebyla v tomto rozpočtovém období finančně dostačující. RO č. 3/15 Kapitola 719 Vnitřní věci v tis. Kč Nákup materiálu Neinvestiční transfery veřejným rozpočtům 11 Správci kapitoly vnitřních věcí byl tímto návrhem schválen přesun mezi položkami rozpočtu z důvodu úhrady zvýšeného příspěvku Dobrovolnému svazku obcí severního Písecka se sídlem v Čimelicích dle usnesení RM č. 795/14 ze dne (dřevěný mobiliář předaný osadním výborům v Novém Dvoře, Smrkovicích a Semicích). RM RO č. 4/15 Kapitola 72 Životní prostředí v tis. Kč Veřejná zeleň, studie ozelenění Podpora populací vybraných chráněných druhů ptáků Obnova hrázových porostů Ražického rybníka 8 Odbor životního prostředí tímto návrhem žádal o snížení částky 21 tis. Kč z položky rozpočtu původně alokované na veřejnou zeleň a její přesun na dvě samostatné položky rozpočtu pro účely podání žádostí o dotace z grantových programů JčK Rozvoj venkova a krajiny Tvorba krajiny a podpora biodiverzity. První z nich na realizaci záměru obnovy krajinných venkovských struktur s důrazem na lokalizaci záměrů projektu Podpora populací vybraných chráněných druhů ptáků zemědělské krajiny v honitbě Dobešice realizace lokality č. 7, která navazuje na projektovou dokumentaci akce a realizaci lokality č. 4 v předchozích letech. Druhou poté na zpracování podkladů Projektu na obnovu hrázových porostů Ražického rybníka. stránka 2 (celkem 8)

3 RM RO č. 7/15 Kapitola 72 Životní prostředí v tis. Kč Separace odpadu - svoz, vlastní třídění Reintrodukce, druhová ochrana zvířat - bariéry 3 Město Písek muselo v letošním roce již radikálně přistoupit k ochraně a záchraně obojživelníků v prostoru rybníků lokality Amerika. Každoročně zde docházelo k úhynu stovek či tisíců žab provozem motorových vozidel v době jejich migrace z lesního prostředí do rybníků. Vzhledem k tomu, že klimatické podmínky letošního předjaří způsobily migraci dříve než obvykle, přistoupilo se k ochraně těchto obojživelníků neprodleně. Rozpočtovým opatřením bylo nutno zajistit nákup a instalaci folií jako dočasné bariéry pro ochranu těchto zvířat. Je předpoklad, že materiál zakoupený pro tyto účely bude využíván i v dalších letech. Finanční prostředky pro výše uvedené potřeby navrhoval odbor získat dočasným snížením položky rozpočtu určené pro separaci odpadu, která byla finančně dorovnána v následující řádné rozpočtové změně. RM RO č. 21/15 Kapitola 71 Doprava v tis. Kč Bezbariérové přechody a opatření na zvýšení BESIP BESIP - Studie deficitních potřeb OS Družba - JIH 79 Odbor dopravy tímto návrhem požádal o přesun finančních prostředků určených pro financování opatření v rámci bezpečnosti silničního provozu. Částka 79 tis. Kč byla určena k úhradě nákladů spojených s provedením rozboru deficitních potřeb obytného souboru a zpracování studie udržitelného rozvoje parkování sídliště Jih. RO č. 22/15 Kapitola 714 Školství, mládež a tělovýchova v tis. Kč Příspěvky na sport - záštity starostky Záštity starostky - spolky Záštity starostky - fyzické osoby podnikající Záštity starostky - fyzické osoby nepodnikající Záštity starostky - právnické osoby 4 Rada města přijala dne usnesení č. 139/15, kterým schválila udělení finanční Záštity starostky na podporu sportovních aktivit/akcí. Dle vyhlášky o rozpočtové skladbě jsou finanční příspěvky členěny dle právní formy příjemce prostředků, proto kapitola školství, mládeže a tělovýchovy tímto žádala o snížení alokované částky původně určené pro podporu spolků a její přerozdělení na příspěvky pro fyzické a právnické osoby. stránka 3 (celkem 8)

4 RO č. 23/15 Kapitola 716 Kultura a cestovní ruch v tis. Kč Granty cestovní ruch - doplatek roku Doplatek minulý rok - CR - spolky -5 Granty kultura - doplatek roku Doplatek kultura - spolky Doplatek kultura - příspěvkové organizace jiných zřizovatelů Doplatek kultura - právnické osoby Doplatek kultura - spolky -63 Partnerské vztahy, propagace, běžný provoz odboru Cestovní ruch služby Propagace služby Běžný provoz služby 29 Významné akce pořádané městem Cipískoviště - Sochy z písku v Písku Cipískoviště grant JčK, vlastní prostředky 1 Kapitola kultury a cestovního ruchu provedla vyúčtování příspěvků za rok 214 a následně tímto návrhem požádala o přesun nedočerpaných prostředků na položky služby pro cestovní ruch a propagaci z důvodu dofinancování nově podpořené akce Slavnosti svobody, propagace Cipískoviště a akcí ve městě Písek v Jihočeské TV a TV Prima. Přesun prostředků se dále provedl na položku služeb běžného provozu, kde bylo třeba z důvodu sloučení financování dotací na kulturu a cestovní ruch a vyhlášení výzvy na rok 216 provést změny struktury webu a archivu pro dotace Odbor též navrhoval přesun prostředků na položku Cipískoviště (vlastní prostředky ke schválenému grantu) z důvodu schválené smlouvy s Jihočeským krajem a podmínky, že vlastní prostředky je nutno vést v účetnictví odděleně. RO č. 24/15 Kapitola 718 Oddělení starosty v tis. Kč Provozní výdaje a mzdy Odstupné Služby školení a vzdělávání -65 Dne nastala účinnost organizační změny, kterou se mimo jiné zrušilo pracovní místo domovníka. Zaměstnanec na této pracovní pozici dostal výpověď podle 52 odst. 1, písm. c) zákoníku práce. Při této výpovědi má zaměstnanec nárok na odstupné a naplnění této rozpočtové položky bylo schváleno přesunem prostředků z položky určené pro financování školení a vzdělávání. stránka 4 (celkem 8)

5 RO č. 25/15 Kapitola 719 Vnitřní věci v tis. Kč Správa úřadu Odměny za za užití duševního vlastnictví Nákup služeb Platby daní a poplatků -5 Dotace Podpora terénní práce Odborná literatura, vlastní prostředky Odborná literatura, vlastní prostředky Odborná literatura, předfinancování dotace Nákup materiálu, vlastní prostředky Nákup materiálu, vlastní prostředky Nákup materiálu, předfinancování dotace Služby telekomunikací, vlastní prostředky Služby telekomunikací, vlastní prostředky Služby telekomunikací, předfinancování dotace Cestovné, vlastní prostředky k dotaci 3 Odbor vnitřních věcí tímto požádal o možnost přesunu mezi položkami v rámci kapitoly z důvodu úhrady poplatků Ochrannému svazu autorskému v souladu s rozpočtovou skladbou. Přesuny v rámci dotačního titulu schválila rada města na základě rozhodnutí vydaného Úřadem vlády ČR dne ve věci poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 2 tis. Kč na program "Podpora terénní práce na rok 215" a nutnosti úprav položek rozpočtu projektu dle vydaného rozhodnutí v členění na dotační výdaje a vlastní spoluúčast města v rámci financování této dotace. RO č. 26/15 Kapitola 728 Sociální věci v tis. Kč Výkon pěstounské péče - transfer Výkon pěstounské péče - finanční vypořádání 64 Rozhodnutím Úřadu práce České republiky krajské pobočky v Českých Budějovicích byl městu dne snížen státní příspěvek na výkon pěstounské péče na rok 215 o 36 tis. Kč, když původně přiznaná částka z ledna 215 činila 24 tis. Kč na tento kalendářní rok. Oproti minulému roku, kdy byl přeplatek vracen současně s poskytnutím příspěvku na další období, rozhodl úřad práce o vrácení výše uvedené částky do 6 dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí. S ohledem na očekávaná ukončení výkonu náhradní péče v tomto pololetí požádal odbor vyčlenit k budoucímu vypořádání vratné části příspěvku celkem 64 tis. Kč přesunem z transferové položky rozpočtu. stránka 5 (celkem 8)

6 RM RO č. 39/15 Kapitola Příjmy rozpočtu v tis. Kč Činnost odborného lesního hospodáře Výsadba melioračních a zpevňujícících dřevin Zkvalitňování EVVO na ZŠ T. G. Masaryka Zvýšení bezpečnosti na řece Otavě, dotace JčK MěK - Přechod z formátu UNIMARC na MARC21, dotace MK PSaJ - Využívání ICT a internetu bezpečně, grant JčK Příjmy rozpočtu města se tímto opatřením navýšily o přijaté dotace v celkové výši 575 tis. Kč, které se ve stejném finančním objemu přerozdělily do jednotlivých kompetentních kapitol. Činnost odborného lesního hospodáře společně s výsadbou melioračních a zpevňujících dřevin do kapitoly lesního hospodářství, zkvalitňování environmentální výchovy a vzdělávání do kapitoly školství a tělovýchovy, zvýšení bezpečnosti na řece Otavě a dotace pro knihovnu do kapitoly kultury a cestovního ruchu a závěrečná položka příjmů do kapitoly sociálních věcí, neboť se jedná o dotaci pro Pečovatelskou službu a jesle města Písku. RO č. 4/15 Kapitola 79 Lesní hospodářství v tis. Kč Činnost odborného lesního hospodáře - fyzické osoby Činnost odborného lesního hospodáře - právnické osoby Činnost odborného lesního hospodáře - podnikatelské subjekty Činnost odborného lesního hospodáře - fyzické os. nepodnikající Výsadba melioračních a zpevňujících dřevin Správce kapitoly tímto žádal o zapojení finančních prostředků do rozpočtu města v celkové výši 345 tis. Kč poskytnutých Ministerstvem zemědělství dle 37 zákona č. 289/1995 Sb. o lesích na úhradu nákladů spojených s činností odborného lesního hospodáře v případech, kdy jeho činnost hradí stát. Jednalo se o prostředky za období I. čtvrtletí roku 215, které byly rozděleny dle jednotlivých položek rozpočtové skladby v souladu s právní formou příjemců finančních prostředků. Odbor tímto návrhem současně požádal o zapojení finančních prostředků poskytnutých jako neinvestiční účelová dotace dle 24 zákona 289/1995 Sb. o lesích a vyhlášky č. 8/1996 Sb. o pravidlech poskytování podpory na výsadbu minimálního podílu melioračních a zpevňujících dřevin. Jednalo se o prostředky za II. pololetí roku 214. RO č. 41/15 Kapitola 714 Školství, mládež a tělovýchova v tis. Kč Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Písek Zkvalitňování EVVO na ZŠ T. G. Masaryka Kapitola školství tímto opatřením navrhla zahrnout i do výdajové strany rozpočtu dotační finanční prostředky ve výši 56 tis. Kč. Tyto prostředky odeslala škola v rámci příjmů rozpočtu na účet města jako zřizovatele, který je následně povinen tyto dotační prostředky odeslat Krajskému úřadu Jihočeského kraje. stránka 6 (celkem 8)

7 RO č. 42/15 Kapitola 716 Kultura a cestovní ruch v tis. Kč MěK - Přechod z formátu UNIMARC na MARC21, dotace MK Zvýšení bezpečnosti na řece Otavě, dotace JčK Zvýšení bezpečnosti na řece Otavě, vlastní prostředky k dotaci Cestovní ruch - nákup služeb Kapitola kultury a cestovního ruchu tímto opatřením požádala o zapojení investiční průtokové dotace z programu VISK 3 Ministerstva kultury na realizaci projektu Přechod z formátu UNIMARC na MARC21 v knihovním systému Clavius v Městské knihovně Písek do výdajů rozpočtu města. Návrh současně obsahoval i žádost o zapojení neinvestiční dotace od Jihočeského kraje za účelem zajištění projektu Zvýšení bezpečnosti na řece Otavě včetně vyčlenění podílu vlastních prostředků na jmenovitou organizaci této dotace. RO č. 43/15 Kapitola 72 Městská policie v tis. Kč Cestovné Nákup služeb -5 Tímto opatřením schválila rada města městské policii přesun mezi jednotlivými položkami rozpočtu kapitoly z důvodu zvýšených výdajů na stravné a cestovné hrazené za rekvalifikační kurz nového strážníka. RO č. 44/15 Kapitola 728 Sociální věci v tis. Kč PSaJ - Využívání ICT a internetu bezpečně, grant JčK 9 9 Odbor sociálních věcí žádal o zapojení finančních prostředků z grantového programu Jihočeského kraje GP Podpora služeb nedefinovaných v zákoně č. 18/26 Sb., o sociálních službách 215 s názvem Využívání ICT a internetu bezpečně jako průtokový transfer určený pro Pečovatelskou službu a jesle města Písku v celkové částce 9 tis. Kč. Prostředky odbor následně přeposlal na účet organizace, která je využila pro seniory na cyklus vzdělávacích seminářů s cílem naučit je ovládat osobní počítač, notebook či tablet a používat jejich možnosti i internet bezpečně. stránka 7 (celkem 8)

8 RO č. 45/15 Kapitola 74 Investice a rozvoj v tis. Kč Ostatní výdaje Drobný majetek a technické zhodnocení do 4 tis. Kč Havárie, běžná údržba a drobné opravy Vratka dotace Nákup služeb -22 Osadní výbor Hradiště Drobný majetek Materiál Pevná paliva Opravy -32 Správce kapitoly investic a rozvoje města tímto opatřením požádal o možnost přesunů mezi jednotlivými položkami rozpočtu. Konkrétně se jednalo o navýšení drobného majetku z důvodu pořízení poměrových měřičů tepla vč. záznamového zařízení pro objekt čp. 18, Karlova ul. v souladu s platnou vyhláškou o rozúčtování tepla přesunem z pol. havárií, údržby a oprav. Následující položkou byl přesun realizovaný z důvodu vrácení části neinvestiční dotace, která byla vrácena již v r. 214, jelikož ale fond požaduje zaslání prostředků až po závěrečném vyúčtování, vrátil peníze v r. 215 zpět městu, které je muselo opětovně zaslat (kompenzováno na příjmové straně rozpočtu města). Přesuny prostředků v rámci Osadního výboru Hradiště odbor navrhoval v souladu s plánovanými náklady výboru schválenými dne (viz zápis č. 4/215). Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje informace o rozpočtových opatřeních schválených radou města v 1. pololetí roku 215 projednat. Legislativní rámec: Zákon č. 25/2 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění, Vyhláška č. 323/22 Sb., o rozpočtové skladbě v platném znění, Způsob určení ceny: --- Vztah k rozpočtu: Rozpočtovými opatřeními schválenými radou města docházelo v citovaném období k přesunům finančních prostředků nebo současnému navýšení příjmové i výdajové strany rozpočtu města bez důsledku navyšování jeho deficitu. Vztah ke strategickému a územnímu plánu: --- Přílohy: --- stránka 8 (celkem 8)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 3.6.213 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 2.6.213 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města s

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 23.08.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.09.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Použití finančních prostředků z fondů investic ZŠ J. Husa, ZŠ E. Beneše, ZŠ J. K. Tyla,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 04.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 9.1.213 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.1.213 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o rozpočtových opatřeních schválených radou města v 2. pololetí roku 212

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 30.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Převod finančních prostředků z rezervního fondu do fondu investic a použití finančních

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 23.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozdělení hospodářského výsledku příspěvkových organizací za rok 2015 včetně rozboru

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 01.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení záměru předložení žádosti o poskytnutí podpory v rámci dotačního programu

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 35 721 671,52 Kč 32 069 849,49 Kč 89,78 % 2. běžné (provozní) výdaje 93 785 130,30 Kč 84 701 473,40

Více

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn.

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn. Město Sezemice HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k 31.03.2017 Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne 06.06.2017 usn. č Z/23/2/2017 Přijaté usnesení: Zastupitelstvo města Sezemice dle 15 zákona 250/2000

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 3.2.206 Ing. Václav Chroust, místostarosta města Ing. Hana Chalupová Předmět zprávy:. Rozpočtové opatření č.

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 30.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrhy závazných ukazatelů a odpisových plánů příspěvkových organizací na rok : 1) Základní

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 4 741 000,00 Kč 4 966 979,66 Kč 104,77 % 2. běžné (provozní) výdaje 83 241 404,55 Kč 82 989 249,83 Kč

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 18.03.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.03.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města rozpočtová opatření

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 16.04.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 29.04.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o spolupráci při realizaci projektu Segmentové koncepční dokumenty pro

Více

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017 Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017 příloha č. 2 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2017 zpracuje ekonomický odbor na základě podkladů předložených jednotlivými příkazci operací

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018

ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018 ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018 Zpracovala: Mgr. Petra Grycová vedoucí Odboru finančního a majetkového ÚMČ Brno Jundrov Úvod V závěrečném účtu jsou obsaženy údaje o plnění

Více

SCHVÁLENÁ ROZPOČTOVÁ OPATŘENÍ ČÍSLO 179 AŽ 193

SCHVÁLENÁ ROZPOČTOVÁ OPATŘENÍ ČÍSLO 179 AŽ 193 SCHVÁLENÁ ROZPOČTOVÁ OPATŘENÍ ČÍSLO 179 AŽ 193 V ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE NA ROK 2017 Rada města České Budějovice dne 18.12.2017 č. usnesení 1730/2017 Rozpočtové opatření číslo 179

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 20.11.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Střednědobý výhled rozpočtu 2019 2022 NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města střednědobý

Více

USNESENÍ z 26. zasedání Zastupitelstva města Česká Lípa, konaného dne dne (č. usnesení 525/ /2013)

USNESENÍ z 26. zasedání Zastupitelstva města Česká Lípa, konaného dne dne (č. usnesení 525/ /2013) MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ z 26. zasedání Zastupitelstva města Česká Lípa, konaného dne dne 21. 8. 2013 (č. usnesení 5/2013-532/2013) Poznámka: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Závěrečný účet Obce Nezdice za rok návrh

Závěrečný účet Obce Nezdice za rok návrh Obec Nezdice Nezdice 46 IČ: 00573370 Závěrečný účet Obce Nezdice za rok 2011 - návrh ( 17 zákona č.250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Datum: 6.6.2012

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 34 757 000,- Kč 26 770 075,42 Kč 77,02% 2. běžné (provozní) výdaje 114 003 000,-Kč 111 540 860,50 Kč

Více

35/18/a

35/18/a Schváleno RM 9. 2. 2018 Rozpočtová opatření č. RO 35/2018 - RO 46/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odbor správní - ORJ 5 35/18/a 3399 5175 5 106 Ostatní záležitosti kultury, církví a sdělovacích prostř.

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. 1 MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2004 Rozpočet projednán dne: 3.3.2003 ve finančním výboru dne: 10.3.2003 v radě města dne: 25.3.2003 v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Rozpočtový výhled města Hranic na roky

Rozpočtový výhled města Hranic na roky Rozpočtový výhled města Hranic na roky 2018-2019 MĚSTO HRANICE VÝPIS z 18. zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 15. 12. 2016 Usnesení 423/2016 - ZM 18 ze dne 15. 12. 2016 Návrh rozpočtu města Hranic

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA DOLNÍ MĚCHOLUPY Zastupitelstvo městské části. USNESENÍ Zastupitelstva MČ Praha Dolní Měcholupy

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA DOLNÍ MĚCHOLUPY Zastupitelstvo městské části. USNESENÍ Zastupitelstva MČ Praha Dolní Měcholupy číslo 30/1 Bezpečnostní situace v městské části Praha Dolní Měcholupy - zprávu městské policie o bezpečnostní situaci v Městské části Praha Dolní Měcholupy za měsíc březen 2017 Číslo 30/2 Hospodaření za

Více

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Jaroslav Martinů, v.r. starosta města Bc. Antonín Kadlec, v. r. místostarosta města Vyvěšeno: 1. 6. 2018 Schváleno: Polička 14. března 2018 K o m e n t á ř k rozborům

Více

Závěrečný účet Obce Řenče za rok návrh ( 17 zákona č. 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů)

Závěrečný účet Obce Řenče za rok návrh ( 17 zákona č. 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Obec Řenče Řenče 54 IČ: 00257184 Závěrečný účet Obce Řenče za rok 2015 - návrh ( 17 zákona č. 250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Datum: 9. 5. 2016 Zpracovala:

Více

Odbor školství a kultury Písek MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury Písek MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Písek 22.09.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.10.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dotace z programu Záštita starostky - 2. výzva NÁVRH USNESENÍ Rada města I. vzorovou

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 28.11. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 09.06.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 30.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 8.. 202 2 Věc: Rozdělení volných finančních prostředků z hospodaření Ústeckého kraje za rok 20 Důvod předložení: Dle zákona č. 250/2000 Sb., o

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ROZBOR HOSPODAŘENÍ

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ROZBOR HOSPODAŘENÍ MĚSTO PÍSEK ZÁVĚREČNÝ ÚČET ROZBOR HOSPODAŘENÍ města Písek za rok 2015 Název a sídlo organizace: MĚSTO PÍSEK VELKÉ NÁMĚSTÍ 114 397 19 PÍSEK Právnická osoba Územně samosprávný celek - zřízená na základě

Více

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA PÍSEK NA ROK 2015

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA PÍSEK NA ROK 2015 příloha č. 1 ROZPOČTU MĚSTA PÍSEK NA ROK 2015 P Ř Í J M Y R O Z P O Č T U D A Ň O V É P Ř Í J M Y Daně z příjmů, zisku a kapitálových výnosů celkem 191 875 Daně ze zboží a služeb v tuzemsku celkem 141

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 22.05.2018 Ing. Václav Chroust, místostarosta Ing. Hana Chalupová Předmět zprávy: 1. Rozpočtové opatření č.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 16/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 17 ze dne 14.01.2015 K úpravě rozpočtu roku 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor výstavby a územního plánování V Písku dne: 14.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace a schválení rozdělení státní dotace z rezervy

Více

Schváleno RM Rozpočtová opatření č. RO 71/ RO 85/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč

Schváleno RM Rozpočtová opatření č. RO 71/ RO 85/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Schváleno RM 2. 3. 2018 Rozpočtová opatření č. RO 71/2018 - RO 85/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Oddělení investic - ORJ 4 71/18/a 3314 5169 4 1217 aktivity (podíl EU 85%, ÚZ 110595113) - služby

Více

Zpráva o plnění rozpočtu města Uherské Hradiště za první čtvrtletí 2016

Zpráva o plnění rozpočtu města Uherské Hradiště za první čtvrtletí 2016 Zpráva o plnění rozpočtu města Uherské Hradiště za první čtvrtletí 2016 Rozpočet města na letošní rok byl schválen Usnesením zastupitelstva města č. 100/8/Z/2015 ze dne 07.12.2015 jako deficitní s tím,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 27.03. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.04. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2013 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah:

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah: Město Petřvald Závěrečný účet města Petřvaldu za rok 11 Obsah: 1. Údaje o plnění rozpočtu příjmů. Údaje o plnění rozpočtu výdajů 3. Údaje o financování 4. Údaje o hospodaření s majetkem 5. Tvorba a použití

Více

Zpráva o plnění rozpočtu města Uh. Hradiště za první pololetí 2017

Zpráva o plnění rozpočtu města Uh. Hradiště za první pololetí 2017 DŮVODOVÁ ZPRÁVA pro zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště konané dne 18.9.2017 Zpráva o plnění rozpočtu města Uh. Hradiště za první pololetí 2017 Důvod předložení: Zastupitelstvo města Usnesením

Více

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut.

MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: v tis. Kč Třída Druh příjmu SR Skut. MĚSTO TIŠNOV, NÁM. MÍRU 111, 666 19 TIŠNOV R O Z P O Č E T NA ROK 2007 Rozpočet projednán dne: 24.1.2007 dne: 17.1.2007 dne: 1.2.2007 ve finančním výboru v radě města v zastupitelstvu města ROZPOČTOVÉ

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Město Bučovice Odbor ekonomický a sociální Jiráskova 502, Bučovice

Město Bučovice Odbor ekonomický a sociální Jiráskova 502, Bučovice Město Bučovice Odbor ekonomický a sociální Jiráskova 502, 685 01 Bučovice ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA BUČOVICE ZA ROK 2011 Obsah: 1) Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2011. 2) Hospodářská činnost města. 3)

Více

Závěrečný účet města za rok 2011

Závěrečný účet města za rok 2011 Závěrečný účet města za rok 2011 Rozpočet pro rok 2011 byl schválen na 1. zasedání zastupitelstva města Rychvaldu dne 15.12.2010 v celkové výši 73 760 tis. Kč. Před projednáním byl rozpočet zveřejněn na

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 19.02.2019 Ing. Václav Chroust, místostarosta města Ing. Hana Chalupová Předmět zprávy: 1. Rozpočtové opatření

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Ústecký kraj Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Do zasedání ZÚK Bod programu: 10.1 16. zasedání zastupitelstva konané dne 10. 12. 2018 Věc: Rozpočtová opatření Ústeckého kraje č. 15 RÚK, ZÚK/2018

Více

Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek I. Rozsah působnosti 1. Pravidla upravují stanovení závazných ukazatelů, jejich plnění a vyhodnocení v rámci rozborů hospodaření

Více

ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Druhové třídění Daňové příjmy Příjmy v tis. Kč v % Návrh Index návrhu rozpočtu rozpočtu 2019 Název rozpočet na rok a schváleného 2018 2019 rozpočtu 2018 FVHŽP poplatky

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 914/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 839 ze dne 16.11.2016 Směrnice Rady městské části k zásadám pro sestavení a kontrolu rozpočtu a závěrečného účtu Rada městské části

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 6. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh rozpočtového opatření č. 3C) statutárního města Liberec na rok 2015 Zpracoval: odbor,

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I. č.j.: 749/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 685 ze dne 26.09.2016 Úprava rozpočtu roku 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ 27. 2. 2018 PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ DEN MALÝCH OBCÍ 2018 OBSAH PODPORA PRO OBCE V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DOTAČNÍ PROGRAM 129 660 ÚDRŽBA A OBNOVA KULTURNÍCH A VENKOVSKÝCH

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

Statutární město Závěrečný účet za rok 2016 České Budějovice

Statutární město Závěrečný účet za rok 2016 České Budějovice Vyúčtování finančních vztahů ke státnímu rozpočtu, státním fondům, rozpočtům krajů, příspěvkovým organizacím a vyúčtování doplňkové (hospodářské) činnosti města za rok v Kč Vyúčtování hospodaření statutárního

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2017

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2017 Hospodaření Ústeckého kraje v roce 217 Rozpočet Ústeckého kraje na rok 217 byl schválen jako schodkový v absolutní výši 14 772 13 tis. Kč, z toho kapitálové výdaje činily 1 447 747 tis. Kč. Schodek rozpočtu

Více

Příloha strana 1/13. Hodnocení tvorby příjmů a čerpání výdajů rozpočtu za I. pololetí 2015

Příloha strana 1/13. Hodnocení tvorby příjmů a čerpání výdajů rozpočtu za I. pololetí 2015 Příloha strana 1/13 Hodnocení tvorby příjmů a čerpání výdajů rozpočtu za I. pololetí 2015 Příloha strana 2/13 Členění hodnocení tvorby příjmů a čerpání výdajů 1. Příjmy Tabulka č. 1 Příjmy podle příjmových

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

Schválený závěrečný účet města Rakovníka za rok 2017

Schválený závěrečný účet města Rakovníka za rok 2017 MĚSTO RAKOVNÍK Městský úřad Rakovník Ekonomický odbor Schválený závěrečný účet města Rakovníka za rok V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění zákona

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje a Kancelář úřadu V Písku dne: 12. 01. 2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29. 01. 2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení dokladů o finančním krytí projektu do

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 28. 1. 2016 Rozpočtové opatření č. 9A) statutárního města Liberec r. 2015 - zapojení dotací Předkládá:

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 10. 2012 Bod pořadu jednání: Změna usnesení ZM č. 266/2011 ze dne 15. 12. 2011 - Návrh na změnu Základních pravidel

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 12.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.01.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Obecně závazné vyhlášky č. x/2016, kterou se mění Obecně závazná vyhláška

Více

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003

Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Rozbor hospodaření MČ Praha-Zličín za rok 2003 Příjmy Uprav.rozpočet Skutečnost % k uprav. Komentář v tis. v Kč rozpočtu Poplatek ze psů 115 117 570,00 102,23 (vybírá se dle vyhlášky) Pobytové poplatky

Více

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018 Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2018 zpracuje ekonomický odbor na základě podkladů předložených jednotlivými příkazci operací takto: Běžný

Více

USNESENÍ z 2. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaného dne v sále radnice ve Starém Městě. I.

USNESENÍ z 2. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaného dne v sále radnice ve Starém Městě. I. USNESENÍ z 2. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaného dne 19.12.2018 v sále radnice ve Starém Městě Zastupitelstvo města Staré Město I. vzalo na vědomí K bodu 2) zprávu o činnosti rady města

Více

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA KONANÉ DNE: 26.06. 2018 POŘADOVÉ ČÍSLO MATERIÁLU: 21/2018 POČET STRAN: 7 NÁZEV: Rozpočtová opatření zastupitelstva města na r. 2018 č. 13-20 a č. 22-28 PŘEDKLÁDÁ:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 20.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr podání žádosti o dotaci z 30. výzvy z Integrovaného regionálního operačního

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne 2.10.2017 -Rozpočtová změna 442/17 druh rozpočtové změny: zapojení nových prostředků do rozpočtu poskytovatel: Ministerstvo

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 241) 6. Rozpočet Olomouckého kraje závěrečný účet

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 241) 6. Rozpočet Olomouckého kraje závěrečný účet Důvodová zpráva 1. Na základě ustanovení 20 odst. 2 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, se závěrečný účet Olomouckého kraje za rok 2018 předkládá k projednání na zasedání Zastupitelstvu

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2012 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů strana: 1 PŘÍJMY N+Z+Uz Org Par Pol ZJ Původní hodnota Změna Po změně Popis 1) 00551 4122 000 0,00 130 000,00 130 000,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů Paragraf celkem: 0,00 130 000,00 130 000,00

Více

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2016

Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2016 Hospodaření Ústeckého kraje v roce 2016 Rozpočet Ústeckého kraje na rok 2016 byl schválen jako přebytkový v celkovém objemu 13 646 484 tis. Kč, z toho kapitálové výdaje 636 130 tis. Kč. Přebytek rozpočtu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 203 ze dne 28.03.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr Příloha 1 Schváleno ZM 21. 6. 2018 3. změna rozpočtu města na r. 2018 (RO 141/18 - RO 157/18) tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odbor finanční - ORJ 1 141/18 1361 1 2 Správní poplatky za povolení VHP - navýšení

Více

Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem

Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 29/2014 Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Základní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis konkretizuje závazné

Více

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019

Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Postup sestavení návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 Návrh rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2019 zpracuje ekonomický odbor na základě podkladů předložených jednotlivými příkazci operací takto: Běžný

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA BÍLOVEC

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA BÍLOVEC ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA BÍLOVEC ZA ROK 2015 Údaje o organizaci identifikační číslo 00297755 název Město Bílovec ulice, č. p. Slezské náměstí 1 obec Bílovec PSČ 743 01 Obsah závěrečného účtu 1. Komentář k

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2015 III. série

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2015 III. série Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-022-006-15 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2015 III. série Rozpočtové změny RZ č. 15 Posílení rozpočtu ORJ 0014 Školství

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 18. zasedání Zastupitelstva města Šluknov ve čtvrtek, dne 14.12.2017 BOD OE Návrh rozpočtu města Šluknova na rok 2018 Důvodová zpráva pro členy ZM ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 05.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Petice č. 4/2015 MHD Smrkovice NÁVRH USNESENÍ Rada města žádost o obnovu spoje MHD Písek

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 30.07.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 15.08.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města rozpočtová opatření

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 23. 6. 2016 Rozpočtové opatření č. 3A) statutárního města Liberec r. 2016 - zapojení dotací Předkládá:

Více

Závěrečný účet města Nová Paka za rok 2005

Závěrečný účet města Nová Paka za rok 2005 Závěrečný účet města Nová Paka za rok 2005 1. Plnění rozpočtu příjmů a výdajů 1.1. Plnění rozpočtu příjmů tabulka 1.2. Plnění rozpočtu výdajů tabulka 1.3. Dotační fond, hospodaření v roce 2005 - tabulka

Více

25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 48.980,62 45.943,56 41.845,62 4.327,79 35.015,91 18.281,32 46.

25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 48.980,62 45.943,56 41.845,62 4.327,79 35.015,91 18.281,32 46. Město Jevíčko dosáhlo: v tis. Kč Rok 2009 Rok 2010 daňové příjmy: nedaňové příjmy kapitálové příjmy: přijaté dotace: 25.509,29 6.455,61 2.735,84 11.242,82 26.570,67 7.325,71 1.425,86 13.658,37 celkové

Více

6/3.1.4 Výnosy z nároků na prostředky státního rozpočtu, rozpočtu územních samosprávných celků a státních fondů (ČÚS 703 Transfery)

6/3.1.4 Výnosy z nároků na prostředky státního rozpočtu, rozpočtu územních samosprávných celků a státních fondů (ČÚS 703 Transfery) Náklady a výnosy v hlavní činnosti str. 1 PO Výnosy z nároků na prostředky státního rozpočtu, rozpočtu územních samosprávných celků a státních fondů (ČÚS 703 ransfery) ransfer je poskytnutí peněžních prostředků

Více

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 sestavený dle 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Název: Město Nepomuk Adresa: Náměstí Augustina

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 02.02.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Autobusová doprava Nový Dvůr NÁVRH USNESENÍ Rada města informaci o plnění usnesení č. 732/15

Více

Schválená usnesení 44. Rady HMP ze dne

Schválená usnesení 44. Rady HMP ze dne R-31570 3063 11.12.2018 k návrhu na termínový kalendář zasedání Rady hl.m. Prahy a Zastupitelstva hl.m. Prahy na I. pololetí 2019 R-31224 3064 11.12.2018 k záměru odboru strategických investic MHMP na

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 05.12. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.12. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne 28.8.2017 -Rozpočtová změna 386/17 druh rozpočtové změny: zapojení nových prostředků do rozpočtu poskytovatel: Ministerstvo

Více

Zpráva o hospodaření města Kostelec nad Orlicí k 30.9.2014

Zpráva o hospodaření města Kostelec nad Orlicí k 30.9.2014 Zpráva o hospodaření města Kostelec nad Orlicí k 30.9.2014 1) Údaje o plnění příjmů a výdajů k 30.9.2014 SR RO UR Plnění k 30.09.2014 % plnění k upravenému rozpočtu Třída 1 - Daňové příjmy 74 170 000,00

Více

za rok 2013 Závěrečný účet Obec Chraštice Chraštice 2, 26272 Březnice

za rok 2013 Závěrečný účet Obec Chraštice Chraštice 2, 26272 Březnice Obec Chraštice Chraštice 2, 26272 Březnice IČO: 00242331 Závěrečný účet za rok 2013 podle 17 zákona 250/2000 o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění platných předpisů Zpracovala: Baumruková

Více