SPISOVATELÉ DO ŠKOL. 16 autorských čtení 22 besed 963 žáků. V rámci kampaně ROSTEME S KNIHOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPISOVATELÉ DO ŠKOL. 16 autorských čtení 22 besed 963 žáků. V rámci kampaně ROSTEME S KNIHOU"

Transkript

1 SPISOVATELÉ DO ŠKOL 16 autorských čtení 22 besed 963 žáků V rámci kampaně ROSTEME S KNIHOU

2 Za finanční podpory Produkce: Svět knihy, s.r.o. ;

3 AUTOŘI a ILUSTRÁTOŘI Petra Braunová (nakl. Albatros) Michal Černík (nakl. Fraus) Michal Dusík (nakl. Mladá fronta) Renáta Fučíková (Svět knihy, s.r.o.) Ondřej Hník (nakl. Fraus) Jiří Kahoun (nakl. Albatros) Lucie Lomová (nakl. Meander) Iva Pecháčková (nakl. Meander) Andrea Popprová (nakl. Mladá fronta) Zuzana Pospíšilová (nakl. Portál) Jan a Klára Smolíkovi (nakl. Portál) Lenka Uhlířová (nakl. Meander)

4 Michal Dusík: Peking 2008 (nakladatelství Mladá fronta) ZŠ Ostrava, Gen.Piky 13A, Ostrava třídy se sportovním zaměřením 2. stupeň 80 dětí

5 Jiří Kahoun: Pro zvědavá ouška (nakladatelství Albatros) ZŠ Beroun, Preislerova 1335/80, Beroun-Město 9.00 (2. třídy 35 dětí) (3. třídy 38 dětí)

6 Jiří Kahoun: Pro zvědavá ouška REFERENCE: přítomna Petra Řičánková, Albatros Úvodem obou besed proběhlo představení spisovatele Jiřího Kahouna a Petry Řičánkové z nakladatelství Albatros, která děti seznámila s programem Rosteme s knihou. V přibližně 5minutovém úvodu besed Petra Řičánková promluvila o následujících tématech Iniciativa Rosteme s knihou web, Svět knihy, podpora čtenářství v konkrétní podobě na školách a v knihovnách mezi dětmi. Postavy Rosti a Rostíka a propagace programu mezi rodiči Rosteme s knihou a konkrétní projekty v podání Albatrosu Klub mladého čtenáře a soutěže pro mladé čtenáře a třídy Jak se dělá kniha konkrétní proces vzniku knihy v nakladatelství od rukopisu až po obchod a marketing Rozdání propagačních materiálů Rosteme s knihou Poté proběhla beseda s autorem o jeho nejnovější knize Pro zvědavá ouška a jeho nejslavnějších knížkách Včelí medvídci a O mašinkách. Pan Kahoun mluvil o tom, jak se dělá kniha z perspektivy autora, jakým způsobem pracuje s náměty a vyhledává je. Děti po celou dobu reagovaly živě na informace, kladly dotazy a podle slov pedagogů se jim besedy líbily, což bylo zřejmé i ze závěrečného potlesku.

7 Andrea Popprová: Tajemství permoníků a Čekání na Vánoce / výtvarné nápady (nakladatelství Mladá fronta) ZŠ Studánka, Pod zahradami 317, Pardubice 9.00 (3. třídy 60 dětí) (4. třídy 75 dětí)

8 Andrea Popprová: Tajemství permoníků a Čekání na Vánoce PODĚKOVÁNÍ V rámci kampaně Rosteme s knihou proběhla dne v naší škole beseda nazvaná Spisovatelé do škol. Třídy 3.A, B a C navštívila paní spisovatelka a ilustrátorka Andrea Popprová a nakladatelka Mladé fronty paní Lucie Šavlíková. V předvánočním čase nás seznámily s knihou Čekání na Vánoce. Žáci se dozvěděli, jak vlastně taková kniha vzniká. Co všechno je třeba udělat, než se objeví v obchodě nebo třeba pod vánočním stromečkem. Kniha Čekání na Vánoce provází děti předvánočním časem. Připomíná známé i ty polozapomenuté tradice, nabízí návody na výrobu nejrůznějších předmětů či laskomin. Velice děkujeme za hezké povídání i soutěžení v tomto předvánočním čase. Vaše beseda byla velmi zajímavá, poučná, tvůrčí a milá. Za hezký zážitek děkují žáci a učitelé třetích tříd ZŠ Studánka.

9 Michal Černík: Vyprávění nestatečného rytíře, Neplašte nám švestky, Tati, ty snad umíš čarovat, (edice Čti+ / nakladatelství Fraus) ZŠ Horní Bříza, Tř.1.máje 210, Horní Bříza (3.a 4. třídy 60 dětí)

10 Michal Černík: Vyprávění nestatečného rytíře, Neplašte nám švestky, Tati, ty snad umíš čarovat základní škola, nám. Míru 6, Plzeň 9.00 (3. třídy 2x 30 dětí) ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov, Vřesinská 155/17, Plzeň-Božkov ( třídy 40 dětí)

11 Zuzana Pospíšilová: Hádanky a hříčky atd. (nakladatelství Portál) MŠ a ZŠ, Bílovecká 10, Ostrava - Svinov 9.00 (ZŠ 2., 3. třídy 55 dětí) (MŠ a 1.třída 42 dětí)

12 Ondřej Hník: Myší výprodej! (edice Čti+ nakladatelství Fraus) ZŠ Bohumila Hrabala, Zenklova 52 / 26, Praha 8 Libeň 9.00 (6. třídy 25 dětí)

13 Ondřej Hník: Myší výprodej! ZŠ Jiřího Berana 500, Praha 9 Čakovice (2. třídy 25 dětí)

14 Ondřej Hník: Myší výprodej!, srovnání originálů a překladů: "True or False?" a "Pravda nebo omyl?", "Ticket to another Times a Výlet v čase ZŠ a MŠ, Lyčkovo nám. 460/6, Praha-Karlín 9.00 (4. třídy 25 dětí)

15 Ondřej Hník: Myší výprodej! REFERENCE od nakladatele: ZŠ Bohumila Hrabala, Praha 8 Libeň, ZŠ Dr. Edvarda Beneše, Praha 9 - Čakovice, ZŠ a MŠ, Lyčkovo nám., Praha-Karlín, Autor knihy básní pro děti Myší výprodej! (v tisku) Ondřej Hník je zároveň pedagog a didaktik. Jeho besed se průměrně účastnilo cca 25 dětí z druhých až šestých ročníků ZŠ. Na programu bylo představení jeho tvorby a povídání o tom, jak vypadá práce spisovatele, jaký je proces vzniku knížky, jaká je práce ilustrátora. Ve vyšších ročnících se probrala i práce překladatelů srovnávaly se anglické a překladové české tituly. Autor kromě ukázky svých básní přinesl i další dětské knihy a nechal děti, aby si je samy prohlížely a pročítaly. Pak následovala krátká debata o tom, co děti četly a jak se jim obsah knížek líbil. Na řadu přišla i samostatná tvůrčí práce dětí, kdy si na základě tvořivých úkolů samy hrály na spisovatele domýšlely příběhy, sestavovaly vyprávění podle klíčových slov nebo podle obrázků. Vzhledem k tomu, že je Ondřej Hník sám také pedagog, byla jeho práce s dětmi velmi samostatná učitelé tříd, ve kterých se debaty odehrávaly, nemuseli debaty nijak moderovat ani do nich jinak zasahovat. Ohlas debat byl velmi pozitivní v podstatě na všech třech školách jsme byli požádáni o opakování programu s dalšími třídami.

16 Lenka Uhlířová:Velká cesta malého pána (nakladatelství Meander) ZŠ Emy Destinnové, nám. Svobody 3, Praha (4. třída 21 dětí) (5. třída 25 dětí)

17 Lenka Uhlířová:Velká cesta malého pána REFERENCE: Beseda s paní Lenkou Uhlířovou byla velmi pěkná a působivá. Spisovatelka nám předčítala ze své knihy VELKÁ CESTA MALÉHO PÁNA a zaujala zejména žáky 4.ročníku. Líbily se jim neobvyklé pohádkové bytosti, žáci o nich živě diskutovali a poutavé vyprávění doplňovaly nádherné ilustrace Jiřího Stacha. S pozdravem Z.Zemanová, ZŠ Emy Destinnové, nám.svobody 3/930, Praha 6

18 Lucie Lomová: Anna chce skočit komiksová dílna (nakladatelství Meander) ZŠ Olešovice, Ringhofferova 436, Kamenice speciální škola pro děti (8 15 let 32 dětí)

19 Lucie Lomová: Anna chce skočit REFERENCE: Dovolte nám, abychom Vám tímto poděkovali za zprostředkování besedy s paní Lomovou. Nevím, jak se líbilo jí u nás, ale my jsme z ní a této akce nadšeni. Bylo to zábavné, perfektně připravené a pro naše děti to bylo velkým přínosem. Na prezentaci ilustrátorky a autorky komiksů se sešly všechny děti speciální školy. Formou dílny se seznámily s tím, jak se tvoří komiks. L. Lomová dokázala i v tomto specifickém prostředí, kde je náročné udržet pozornost dětí, vyvolat v dětech zájem a zapojit je i do praktických ukázek komiksové tvorby. Ještě jednou děkujeme a byli bychom rádi, kdyby naše spolupráce nadále pokračovala /další akce, nebo soutěž-jen nám prosím dejte vědět. /. Vaší kolegyni, která doprovázela paní Lomovou, jsme minulý týden zaslali fotky z akce, doufám že dorazily. Marie Nečadová, učitelka z Olešovic

20 Renáta Fučíková Jak se maluje historie (Svět knihy, s.r.o.) ZŠ Písek (centrum dětské ilustrace Sladovna v Písku) (3. třídy 48 dětí) (4. třídy 52 dětí)

21 Petra Braunová: Terezománie ad. (nakladatelství Albatros) ZŠ Mendelova 550, Praha 4) 9.00 (7. tř. 25 dětí) (8. tř. 22 dětí) (9. tř. 24 dětí)

22 Petra Braunová: Terezománie REFERENCE: P. Braunová absolvovala ve škole tři besedy. Tato zkušená autorka představila žákům prakticky celou svou dosavadní tvorbu. Velmi dobře byly vybrány ukázky z knih tak, aby zaujaly danou věkovou skupinu dětí. Děti i zásluhou učitelek češtiny byly aktivní a živá diskuse svědčila o jejich zájmu o literaturu.

23 Jan a Klára Smolíkovi: Chyťte Bycha a Ve škole straší (nakladatelství Portál) ZŠ Bernarda Bolzana, Školní nám. 199, Tábor 9.00 (3. 5. třídy 72 dětí )

24 REFERENCE V pondělí se v naší škole uskutečnilo setkání žáků třídy se spisovatelkou Klárou Smolíkovou v rámci projektu Světa knihy Spisovatelé do škol. Spolu s manželem Janem Smolíkem ilustrátorem seznámili děti zábavnou formou s prací spisovatele a ilustrátora a představili jim své nové knihy Chyťte Bycha a Ve škole straší

25 Iva Pecháčková: Legenda o sv.václavovi ad. (nakladatelství Meander) Jedličkův ústav, ZŠ a SŠ, U Jedličkova ústavu 2, Praha (6 až 9. třída 22 dětí) <>

26 Iva Pecháčková: Legenda o sv.václavovi REFERENCE: V prostředí Jedličkova ústavu, který je výjimečný nejen svým pozitivním prostředím, ale i nadanými žáky, četla Iva Pecháčková z pražských legend O Golemovi, o sv. Václavovi a Pražském Jezulátku. Děti byly velmi aktivní a tak se autorka na závěr s nimi podělila i o své zkušenosti nakladatelky ve smyslu jak se připravuje kniha. Beseda se protáhla skoro na dvě hodiny, kdy byl představen i celý projekt Rosteme s knihou Spisovatelé do škol. Beseda byla inspirativní nejen pro děti, ale i pro autorku.

HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ

HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ, Tišnov, 17. ledna 2019 JAK SE CÍTETE JAKO UČITEL VYBÍRAJÍCÍ KNIHY PRO SVÉ ŽÁKY? Teorie a kritika literatury pro děti a mládež Svatava Urbanová Milena Šubrtová Jaroslav

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1]

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Autor: SKLENÁŘOVÁ, Dana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: děti

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

Marie Kosková /308. Základní školy

Marie Kosková /308. Základní školy Marie Kosková 599 522 306/308 Základní školy Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ ANEB VÝLET DO ŘÍŠE POHÁDEK Určeno pro: 1. třídy ZŠ Termín realizace: 26. 2. - 8. 3. 2018 Seznámení s knihovnou,

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Ukázková práce s dětskou literaturou

Ukázková práce s dětskou literaturou Ukázková práce s dětskou literaturou 1 SEDMILHÁŘ JOSÍFEK Daniela Krolupperová Titul z edice Druhé čtení nakladatelství Albatros Vhodné pro: společnou mimočítankovou četbu Věková skupina: konec 2. ročníku,

Více

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1

Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Podpora čtenářství ve škole Základní škola Liberec, Lesní 575/12, 460 01, Liberec 1 Inspirací k sepsání tohoto článku o příkladu dobré praxe mi byl článek ze dne 4. října 2011 uveřejněný v celostátním

Více

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1]

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1] [1] Autor: MAŠTALÍŘOVÁ, Marta [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 4 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: Den pro dětskou knihu [5], děti [6], Městská knihovna Kraslice [7] Region: 11 Karlovarský

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky Velikonoční návštěva v knihovně Berušky Ve středu 5. 4. 2017 jsme si procházkou vyrazili do knihovny v Lidické ulici. Protože se blíží Velikonoce, paní knihovnice měla pro nás připravené povídání o historii,

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 Jak v předcházejících letech, tak i letos byli čtenáři obou oddělení, dětského i dospělého, seznamováni s životními výročími známých českých

Více

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny

Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Nabídka besed pro mateřské školy, základní školy, střední školy a školní družiny Městská knihovna Rakovník zasílá v rámci spolupráce se školami nabídku tematických besed, informačních a vzdělávacích lekcí.

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTA MILEVSKA ZA ROK 2014. Rok ve znamení oslav 100. výročí založení knihovny

VÝROČNÍ ZPRÁVA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTA MILEVSKA ZA ROK 2014. Rok ve znamení oslav 100. výročí založení knihovny VÝROČNÍ ZPRÁVA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTA MILEVSKA ZA ROK 2014 Rok ve znamení oslav 100. výročí založení knihovny KNIHOVNA V ČÍSLECH ČTENÁŘI KNIHOVNY celkem 1743 50-69 let 19% 30-49 let 19% 69 let a

Více

Drápanda ročník Drápandy

Drápanda ročník Drápandy 8. ročník Drápandy V obotu 31. října se v sálku Městské knihovny Varnsdorf odehrála zajímavá akce: slavnostní vyhlášení výsledků 8. ročníku literární soutěže pro žáky šestých až devátých tříd základních

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Absenční půjčování tabletů pro e-výpůjčky Od 16. 3. 2015 Uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací budou moci od poloviny března v půjčovně pro dospělé nově využívat službu

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA září - červen Soustředěně a pozorně naslouchá Vyjadřuje pocity z přečteného textu. Poslech literárních textů Poslech literárních textů známých autorů čtených vyučujícím i spolužáky, poslech CD 10 Vv -umělecké

Více

Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013

Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013 Katalog lekcí a projektů pro mateřské a základní školy 2012/2013 1 Vážené paní ředitelky, vážení páni ředitelé, Vážené paní učitelky a vážení páni učitelé, Městská knihovna Louny si dovoluje navázat na

Více

Týden knihoven 2018 v Městské knihovně Litomyšl [1]

Týden knihoven 2018 v Městské knihovně Litomyšl [1] [1] Autor: KROULÍKOVÁ, Jana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 4 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: Městská knihovna Litomyšl [5], Týden knihoven [6] Region: 08 Východočeský region [7] Snad

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2015/2016 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik,

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: 26.3.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, moderní pohádka, próza Anotace: tento DUM názorně a

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Shrnutí akcí SKIP 08 Východní Čechy za rok Pro Valnou hromadu SKIP 08, konanou v Knihovně města Hradce Králové v úterý

Shrnutí akcí SKIP 08 Východní Čechy za rok Pro Valnou hromadu SKIP 08, konanou v Knihovně města Hradce Králové v úterý Shrnutí akcí SKIP 08 Východní Čechy za rok 2017 Pro Valnou hromadu SKIP 08, konanou v Knihovně města Hradce Králové v úterý 13. 3. 2018 plán akcí a všechny akce samotné na webu SKIP 08 http://skip.knihovnahk.cz/

Více

Městské ředitelství policie Ostrava

Městské ředitelství policie Ostrava Městské ředitelství policie Ostrava Webová policie aneb Poldík Webík pomáhá a chrání (cíle a zdůvodnění projektu) upozornit děti a jejich rodiče na nebezpečí, která provázejí používání internetu naučit

Více

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1]

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1] Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1] Autor: JANOUŠKOVÁ, Zuzana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: děti [5], Knížka

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti

Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti www.knihovna.brandysnl.cz Knihovny a podpora čtenářské a informační gramotnosti Mgr. Věra Krajíčková, Mgr. Jaroslava Fialová Knihovny a podpora gramotností O čem to bude? Knihovny a neformální vzdělávání

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová

ZŠ 1. stupeň. Kontaktní osoba Renata Sommerová ZŠ 1. stupeň Kontaktní osoba Renata Sommerová Už se vyznám v knihovně Určeno pro: ZŠ 2. třída Termín realizace: říjen 2015 Seznámení s fondem knihovny, praktické ukázky dětské beletrie a naučné literatury,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017. (V Plzni ) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku

TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017. (V Plzni ) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017 (V Plzni 03. 04. 2017) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku Desítky tisíc dětí i dospělých letos nocovaly v knihovnách v rámci Noci s Andersenem.

Více

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany

Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Informační vzdělávání v Městské knihovně Sedlčany Mgr. Alena Budková budkova@knihovna-se.cz Informační vzdělávání uživatelů Havlíčkův Brod 25. 4. 2012 Informační vzdělávání x besedy IV je systém lekcí

Více

Městská knihovna Louny

Městská knihovna Louny Městská knihovna Louny Mírové náměstí 1 e-mail: mkl@mkl.cz www.mkl.cz Katalog knihovnických lekcí, kulturních pořadů a projektů pro školy všech typů Školní rok 2010/2011 1 Vážené paní ředitelky, vážení

Více

Výroční zpráva o činnosti

Výroční zpráva o činnosti Výroční zpráva o činnosti KDK SKIP 02 Střední Čechy 2016 Klub dětských knihoven SKIP Střední Čechy se v letošním roce sešel při dvou pracovních setkáních. Květnové setkání se uskutečnilo jako dvoudenní.

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY 2018 V KNIHOVNĚ MĚSTA OSTRAVY

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY 2018 V KNIHOVNĚ MĚSTA OSTRAVY EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY 2018 V KNIHOVNĚ MĚSTA OSTRAVY ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA, ODDĚLENÍ PRO DOSPĚLÉ ul. 28. října 2 Z Česka do světa tematická výstavka Z pobočky na pobočku tematický kviz ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA,

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

" Poznáváme svět našich přátel" Fotokniha projektu

 Poznáváme svět našich přátel Fotokniha projektu Mikroprojekt Regionu Bílé Karpaty Realizace 9/2013-6/2014 " Poznáváme svět našich přátel" CZ/FMP.10/0293 Spolufinancován EU, celkový rozpočet 7 743,- Eur. Fotokniha projektu FOND MIKROPROJEKTŮ Projekt

Více

Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 2013

Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 2013 Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 213 213 Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 213 1) Knihovní fond - k 31. 12. 213 vlastnila knihovna 2.989 svazků knih. Z toho 5.152 svazků

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky.

Pozn.: témata i trvání besed se mohou aktuálně měnit po dohodě jednotlivých pedagogů s vedoucí pobočky. NABÍDKA POŘADŮ pro školní rok 2019/2020 Knihovna Jiřího Mahena v Brně, příspěvková organizace pobočka Starý Lískovec, Kurská 1 547 355 630, e-mail: kurska@kjm.cz vedoucí pobočky: Veronika Bednářová Besedy

Více

Literatura pro děti II Reflexe aktivity na rozvoj čtenářství (čtenářské pregramotnosti, porozumění textu, motivaci ke čtení apod.)

Literatura pro děti II Reflexe aktivity na rozvoj čtenářství (čtenářské pregramotnosti, porozumění textu, motivaci ke čtení apod.) Literatura pro děti II Reflexe aktivity na rozvoj čtenářství (čtenářské pregramotnosti, porozumění textu, motivaci ke čtení apod.) Zpracoval/a: Monika Nováková Obor studia: Speciální pedagogika e - mail:

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

Zpráva o realizaci a naplňování KAP. Lenka Baťová Zlín,

Zpráva o realizaci a naplňování KAP. Lenka Baťová Zlín, Zpráva o realizaci a naplňování KAP Lenka Baťová Zlín, 19. 12. 2017 2 Naplňování KAP v roce 2017 Projekty zjednodušeného vykazování (šablony) Projekty realizované v IROP Aktivity realizované přímo školami

Více

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A.

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. DOKUMENTACE Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. stolzel@svkpl.cz Krátká zpráva Dne 26. září uskutečnila Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Německá knihovna, společně s 10 institucemi z

Více

NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje

NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje Městská knihovna Loket 2009 Klub dětských knihoven Karlovarského kraje 2016 Základní údaje o soutěži Vyhlašovatel a garant soutěže: Klub

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019 knihovna DĚTSKÉ ODDĚLENÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy na konkrétní měsíce. Rozděleny

Více

ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC

ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC Seminář pro zájemce o výuku češtiny pro děti v zahraničí Praha, DZS, 28. 8. 2012 Lucie Slavíková Boucher, předsedkyně ČŠBH, o.s. www.csbh.cz Výuka v zahraničí: zájmová vs. školní

Více

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Co dělat, aby čtení bavilo Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Úvod Cíle semináře nabídnout nápady a podněty pro podporu rozvoje čtenářství představit dlouhodobé projekty (Harry Potter, Pověsti), ukázat praktické

Více

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016

Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Nabídka pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016 Vážení přátelé, Nabízíme vám přehled akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2015 2016.

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

KRONIKA ZÁŘÍ, ŘÍJEN 2018

KRONIKA ZÁŘÍ, ŘÍJEN 2018 KRONIKA ZÁŘÍ, ŘÍJEN 2018 3. ZÁŘÍ PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN V pondělí 3. 9. 2018 po skončení slunných prázdnin se znovu otevřely dveře Základní školy v Nemojanech. Slavnostního zahájení nového školního roku se zúčastnilo

Více

1.1.1 Knihovny. Sekce - obecné dotazy. Otevírací doba. Otevírací doba

1.1.1 Knihovny. Sekce - obecné dotazy. Otevírací doba. Otevírací doba 1.1.1 Knihovny Výsledky dotazníkového šetření knihoven v SO ORP Kralupy nad Vltavou. Data byla vyhodnocena tabelárně a zpracována do grafů. Sekce - obecné dotazy Tabulka 43 - Otevírací doba Otevírací doba

Více

Přehled dostupných materiálů pro výuku dopravní výchovy

Přehled dostupných materiálů pro výuku dopravní výchovy Přehled dostupných materiálů pro výuku dopravní výchovy dopravní výchova pro předškoláky asociace záchranný kruh 2016 sešit pracovních listů, výskyt tvrdšího papíru pro aktivity (stříhání, lepení), decentní

Více

PŘEHLED DOSTUPNÝCH MATERIÁLŮ PRO VÝUKU DOPRAVNÍ VÝCHOVY

PŘEHLED DOSTUPNÝCH MATERIÁLŮ PRO VÝUKU DOPRAVNÍ VÝCHOVY PŘEHLED DOSTUPNÝCH MATERIÁLŮ PRO VÝUKU DOPRAVNÍ VÝCHOVY DOPRAVNÍ VÝCHOVA PRO PŘEDŠKOLÁKY ASOCIACE ZÁCHRANNÝ KRUH Sešit pracovních listů, výskyt tvrdšího papíru pro aktivity (stříhání, lepení), decentní

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací 2009-2015 Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací Společným úsilím partnerů projektu se podařilo

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

Proběhlé akce ve školním roce č. datum třída název akce druh akce, poznámka místo

Proběhlé akce ve školním roce č. datum třída název akce druh akce, poznámka místo Proběhlé akce ve školním roce 2018-2019 č. datum třída název akce druh akce, poznámka místo 1. 3.9.2018 žáci a učitelé ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU, VÍTÁNÍ PRVŇÁČKŮ společenská akce atrium a třídy 2. 10.9.2018

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Základní škola a mateřská škola

Základní škola a mateřská škola Základní škola a mateřská škola Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Klub dětských knihoven Libereckého kraje Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Závěrečné zhodnocení projektu Eva Kordová 2014 Závěrečné zhodnocení 9. ročníku projektu Kde končí svět na podporu výchovy ke

Více

Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008

Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008 Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008 Národní galerie prezentuje netradiční model spolupráce se současnými umělci

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2016/2017 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy.

FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy. FOTOREPORTÁŽ ESTONSKO 10. 13. 4. 2016 Fotografie pořídila Bára Pšenicová, členka výpravy. První den jsme nestihli bohužel žádnou procházku za denního světla, jen samotnou úvodní schůzku. Takže hned brzy

Více

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky Krajská vědecká knihovna v Liberci 17.10.2018 Vznik Koncepce Rozvoje českých knihoven 2011-2015 Průzkum dotazníkové šetření Pilotní

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Téma oborové Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Práce s textem Český jazyk a literatura 1. ročník 2 hodiny Hlavní

Více

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba

Určeno základním školám. Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz. Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba Určeno základním školám Kontaktní osoba Bc. Bodláková Lada 599 522 457 vietnamska.detske@kmo.cz Vietnamská 1541 708 00 Ostrava-Poruba KNIHOVNA MĚSTA OSTRAVY, příspěvková organizace POBOČKA VIETNAMSKÁ 1541,

Více

Informativní lekce pro základní školy

Informativní lekce pro základní školy informativní lekce Přehled informativních lekcí ve škol. roce 2016/2017 Vážení přátelé, připravili jsme pro vás na školní rok 2016/2017 nabídku informativních lekcí pro předškolní děti z MŠ, žáky 1. až

Více

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 strana 2 Rozhovor Almanach žákovské poezie na Ostrčilce Lucie Peterková V e čtvrtek 26. 9.2013 jsem se zúčastnila

Více

Fakultativní přílohy. Příloha č. 1 Podrobný popis některých akcí v rámci projektu Děti a čtení 2014

Fakultativní přílohy. Příloha č. 1 Podrobný popis některých akcí v rámci projektu Děti a čtení 2014 Fakultativní přílohy Příloha č. 1 Podrobný popis některých akcí v rámci projektu Děti a čtení 2014 Nejmoudřejší je číslo Čísla a jejich role v našem světě literární a výtvarná soutěž pro děti Jakou roli

Více

Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská

Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19 6. 9. 2017 Program: představení aktivit a možností místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na Karlovarsku

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY,

DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, DO LIBRÍNIE VSTUP JEN S PASEM! SEMINÁŘ KNIHOVNÍCI SOBĚ! KRAJSKÁ KNIHOVNA KARLOVY VARY, 23.11.2016 NOC S ANDERSENEM Vyhlašuje SKIP Klub dětských knihoven ČR V Lokti od roku 2005 letos 12. ročník Nocuje

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová

PROJEKT. Tatínku, maminko, budeme číst. Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová PROJEKT Tatínku, maminko, budeme číst Třída: Veverky Školní rok: 2015/2016 Vypracovaly: Kateřina Ježková, Simona Saňová Charakteristika projektu: V měsíci lednu proběhl ve třídě Veverek projekt zaměřený

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje

NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje NEKOKTÁM, ČTU! Soutěž dětských čtenářů knihoven Karlovarského kraje Městská knihovna Loket 2009 Klub dětských knihoven Karlovarského kraje 2015 Základní údaje o soutěži Vyhlašovatel a garant soutěže: Klub

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 1/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich aktivit z konce roku 2016, důležité informace týkající

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

ad 2) Informace k aktivitám implementace MAP a příprava akčního plánu na šk. rok 2019/2020

ad 2) Informace k aktivitám implementace MAP a příprava akčního plánu na šk. rok 2019/2020 MAP Karlovarsko II (reg. č.cz.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557) Pracovní skupina č. 1 Čtenářská gramotnost, pregramotnosti Místo konání: Městská knihovna Nová Role Datum: 8. 4. 2019 Přítomní: dle prezenční

Více

INSPIRACE NA TÉMA VČELKA A PŘÍRODA"

INSPIRACE NA TÉMA VČELKA A PŘÍRODA Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Ústav primární a preprimární edukace INSPIRACE PRO TVORBU PROJEKTU V MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLE NA TÉMA VČELKA A PŘÍRODA" Vladimíra Hornáčková Gaudeamus 2014

Více

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava V regionu SKIP ČR Velká Morava působí dvě klubka Zlínské klubko a Klubko Jižní Morava. Každé klubko má za sebou již delší tradici, tudíž

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více

Dny zdraví v Karlových Varech

Dny zdraví v Karlových Varech DNY PRO ZDRAVÍ 2017 Dny zdraví v Karlových Varech Dny zdraví probíhají zejména v první polovině října. Akce, které jsou oslavou zdravého životního stylu, se v letošním roce konaly v září, říjnu i listopadu

Více

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava

1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava 1. veletrh hraček na Vysočině 26. a 27. listopadu 2016 I DKO Jihlava Sleva 10% pro držitele VSTUPENKY v prodeji na webu www.vanocedetem.cz Dovolte nám, abychom se Vám představili. Jsme průvodci 1. veletrhu

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Vsetínské Literární jaro vstoupilo do svého osmého ročníku [1]

Vsetínské Literární jaro vstoupilo do svého osmého ročníku [1] [1] Autor: JANOŠKOVÁ, Kateřina [2] Číslo: 2017, ročník 26, číslo 1 [3] Rubrika: Kolektivní členové informují [4] Klíčová slova: literární festivaly [5], Masarykova veřejná knihovna Vsetín [6] Region: 09

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1.

Více