Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne"

Transkript

1 AS FF OU Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Datum, místo: , banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:10 16:00 hodin Přítomni: Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., Mgr. Andrea Holešová, Ph.D., PhDr. Jiří Jung, Ph.D., Mgr. Martin Mostýn, Ph.D., PhDr. Jiří Muryc, Ph.D., PhDr. Petr Popelka, Ph.D., Doc. PhDr. Jan Vorel, Ph.D., Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D. Bc. Tereza Čapandová, Bc. Martin Kaše, Bc. Vladimír Mičulka, Michaela Podhrázká, Bc. Michaela Špakovská, Bc. Jakub Vala Nepřítomni: --- Omluveni: --- Hosté (dle abecedy): Eva Kolatková, Jaroslava Kořená (SUS), doc. Mgr. Jan Malura, Ph.D., Mgr. Richard Psík, Ph.D., Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D. Průběh jednání: 1. Zahájení jednání. Předseda AS FF OU zahájil jednání senátu. Jednání bylo přítomno 15 senátorů.

2 AS FF OU Projednání návrhu programu schůze AS FF OU a ověřovatelů zápisu. (Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) Předseda AS FF OU představil program jednání (viz Příloha č. 1) včetně návrhu na doplnění bodu týkajícího se klubu StudentOFF a nechal o něm hlasovat. A kad emi ck ý senát s chvál il navržený program (viz Příloha č. 1) Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti 0. Předseda AS FF OU nechal hlasovat o ověřovatelích zápisu. Na ověřovatele zápisu byli navrženi dr. Jiří Muryc a bc. Michaela Špakovská. A kad emi ck ý senát s chvál il ověřovatele zápisu. Pro 14 hlasů, zdrželo se 1, proti Podmínky přijímacího řízení do doktorského studia pro akademický rok (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) Proděkan pro studium ve stručnosti představil podmínky přijímacího řízení (viz Příloha č. 2), které se od minulého roku v podstatě nezměnily. Dr. Holešová se dotázala na možnost přesunutí termínu odevzdání přihlášek ze současného 31. srpna na dřívější datum. Proděkan Psík vysvětlil, že termín je takto nastaven kvůli srpnovým SZZk a také kvůli studentům z jiných univerzit. Dr. Zapletalová vznesla dotaz na možnost zpoplatnění doktorského studia při překročení jeho základní doby. Proděkan Psík vysvětlil, že v případě neplnění podmínek doktorského studia může studium ukončit oborová rada. Současně je po uplynutí regulérní doby studia doktorandům kráceno stipendium. Předseda AS FF OU nechal hlasovat o předložených podmínkách přijímacího řízení. A kad emi ck ý s en át s ch vál il podmínky přijímacího řízení do doktorského studia pro akademický rok (viz Příloha č. 2) Pro 15 hlasů, zdrželo se 0, proti 0.

3 AS FF OU Zpráva o průběhu Dne otevřených dveří (DOD) 2014 na FF OU. (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) Proděkan Psík poděkoval studentům za aktivní zapojení se do organizace DOD. Oznámil senátu, že se DOD tentokrát zúčastnilo 523 zájemců, tedy cca o 50 osob více než v roce Proděkan Psík vyslovil přání přidat prezentační hodiny v pátek odpoledne či v podvečer (v 16:00, popř. v 17:00 hodin), jelikož učitelé SŠ nechtějí studenty z výuky uvolňovat. Proděkan pochválil katedry kontinuálně pracující se středními školami. Dr. Holešová doplnila, že se osvědčilo zařadit odpoledne pro studenty SŠ krátce po konání DOD. Dr. Zapletalová vyzdvihla důležitost osobních kontaktů i v případě žádaných oborů jako je např. angličtina. Dr. Mostýn se dotázal na způsob propagace proběhlého DOD a doplnil, že jako jeden z účinných nástrojů se ukazuje Facebook. Proděkan Psík vysvětlil, že DOD nebyl prezentován za fakultu, ale propagace v televizi a rozhlase proběhla na celouniverzitní úrovni. Dr. Zapletalová a dr. Muryc vyjádřili zájem o otevření budovy D a DM během sobotního DOD a možnosti využití pro návštěvníky zajímavého prostředí kateder a menších učeben v budově DM. Děkan FF OU vidí tuto možnost jako reálnou, jelikož jediná katedra, která potřebuje velkou přednáškovou místnost, je katedra psychologie. Prof. Zářický však projevil nespokojenost s organizací DOD na úrovni fakulty a také některých nejmenovaných kateder. Ukázalo se, že není jasné, kdo za DOD zodpovídá, což je potřeba řešit. Za akce jako DOD, Noc vědců apod. by měl být zodpovědný jeden pracovník pro public relations. Dr. Holešová poukázala na slabou propagaci DOD, kdy den předem nebyly na webových stránkách informace o učebnách, ve kterých se DOD koná. Uvedla příklady z PřF OU, kde je reklama propracovanější. Bc. Mičulka hodnotil pozitivně dostupnost materiálů v den konání akce a mluvil o spokojenosti s DOD mezi studenty. Dr. Zapletalová kritizovala nepřehlednost webových stránek OU, kterou doložila i konkrétními stížnostmi z řad veřejnosti. Dle děkana FF OU považuje rektor OU webové stránky za velmi kvalitní a přehledné, proto není důvod je měnit. Dr. Holešová oznámila, že rektor OU již částečně přislíbil podporu při propagaci univerzity a doplnila, že budou spuštěny webové stránky Dr. Popelka se vrátil k návrhu proděkana Psíka a podpořil rozšíření prezentačních hodin DOD v pátek později odpoledne.

4 AS FF OU Změna v zadávání údajů do systému PUBL2. (Doc. Mgr. Jan Malura, Ph.D.) Na základě porovnání počtu výstupů, ke kterým se akademičtí pracovníci zavázali v rámci systemizace, s počtem reálně vydaných publikací žádal rektor OU, aby se do systému PUBL2 zanášely nejen články (netýká se monografií), které již byly publikovány, ale i ty, které byly přijaty do tisku a rovněž ty, které byly vytvořeny a např. do časopisu pouze odeslány. FF OU však vnímá systém PUBL2 jinak, proto na tuto žádost nejprve nereagovala. Na základě další žádosti ze strany rektora souhlasilo vedení FF OU se zaváděním pouze těch publikací do systému PUBL2, které byly přijaty do tisku, nikoli však těch, které byly pouze vytvořeny a odeslány. Nový způsob zadávání údajů do systému PUBL2 je však pouze na bázi doporučení akademickým pracovníkům ze strany vedení FF OU. Aby bylo možné sledovat cestu časopiseckých publikací k tisku, navrhl děkan FF OU rektorovi OU zavést systém rodných čísel výstupu. Návrh zůstal bez odezvy. Děkan FF OU doplnil, že se dříve výkonnost hodnotila v rámci akademického roku, v budoucnu se bude hodnotit v rámci kalendářního roku. Systém byl přejmenován na Evidenci výkonnostních ukazatelů. Doc. David připomněl, že plán publikačních výstupů, ke kterým se akademičtí pracovníci zavazovali pro AR , byl v počáteční fázi prezentován jako zkušební, nezávazný. Proto vyjádřil podiv nad tím, že z výsledků srovnání těchto údajů rektor OU přesto vyvozuje důsledky. Proděkan Malura nepředpokládá, že by tento systém kontrol pokračoval i v dalších letech. Dr. Muryc pochválil přístup fakulty k nastalé situaci. Kritizoval systemizaci a připomněl dřívější údaj v systému PUBL pro výstupy v tisku, který by se pro současné potřeby mohl vrátit. 6. Zpráva o průběhu příprav volby děkana FF OU. (Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) Předseda AS FF OU oznámil, že se do volby děkana přihlásil jeden kandidát, prof. Aleš Zářický. Dále připomněl termín setkání akademické obce a termín volby děkana: a) shromáždění Akademické obce FF OU se koná ve středu od 9:00 hodin v učebně E304. Děkan FF OU vyhlásil na dobu konání shromáždění děkanské volno (9:00 10:50 hodin), b) volba kandidáta na jmenování děkanem FF OU proběhne ve čtvrtek od 14:00 hodin v rámci jednání AS FF OU.

5 AS FF OU Doc. Vorel se z pracovních důvodů omluvil a opustil jednání AS FF OU. Na jednání přišli hosté vedoucí Stavovské unie studentů (SUS) Jaroslava Kořená a členka SUS Eva Kolatková, vedoucí klubu StudentOFF. 7. Klub StudentOFF. (Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) Děkan vznesl dotaz, zda je klub StudentOFF (v nekuřácké části baru Voliéra) v současné podobě funkční. Připomněl, že měl zřízení klubu ve svém volebním programu. Jak se zavázal, byl klub zřízen, zařízen a provozován z prostředků FF OU. Zástupkyně SUS oznámily, že od října 2013 řeší renovaci prostoru klubu. Architekt z řad studentů vytvořil dle požadavků SUS návrh (tento byl představen AS FF OU). Rozpočet realizace návrhu zahrnující nábytek, koberec, osvětlení, projektor, tabuli, plátno je cca 60 tis. Kč + náklady na výmalbu. Práci (výmalba, úprava podlahy, položení koberce) zajistí dobrovolníci z řad členů SUS. Dle představ SUS by se v klubu měly konat přednášky, kulturní setkání, ale současně by měl sloužit i relaxaci. V běžném provozu má být v klubu cca 25 míst, v případě konání přednášek je možno doplnit další místa k sezení. Dr. Popelka se dotázal, kdo je zodpovědný za provoz a úklid klubu StudentOFF. V následné diskuzi se řešil problém zabezpečení prostoru, který je přístupný pro veřejnost, a jeho provozování. Bc. Mičulka dal ke zvážení, jestli bude klub sloužit jen na oficiální akce nebo i jako klidová zóna. Jaroslava Kořená navrhla, aby sloužil pro kulturní akce, ale také např. pro jednání studentů o společných projektech. Doc. David dodal, že k tomuto účelu má sloužit i malá jídelna (viz zápis z jednání AS FF OU , bod 7), která však nebývá studenty využívána. Děkan FF OU nabídl variantu zapůjčování klíče od klubu na vrátnici, což se ukazuje jako jediný možný způsob kontroly využívání klubu a zabezpečení jeho vybavení. Podrobnosti budou projednány s Evou Kolatkovou, která bude jako zástupce SUS zodpovědná za fungování klubu StudentOFF.

6 AS FF OU Předseda AS FF OU se dotázal, v jakém horizontu se plánuje realizace rekonstrukce klubu. Zástupkyně SUS oznámily, že pokud získají potřebné finance, chtěly by StudentOFF zrenovovat do konce akademického roku , aby mohl být otevřen v zimním semestru Dr. Zapletalová se dotázala na bližší informace o Stavovské unii studentů (viz Prezidentka SUS Jaroslava Kořená mj. vysvětlila, že se jedná o neziskovou organizaci, v níž jsou paritně zastoupeni studenti OU a VŠB-TUO. Dr. Zapletalová se zajímala, proč byl přesunut původně plánovaný termín majálesu pořádaného SUS na Jaroslava Kořená se za přesun omluvila a vysvětlila, že změna je způsobena konáním Dne otevřených dveří v areálu Dolní oblasti Vítkovic den po původně plánovaném majálesu. A kad emi ck ý s enát dop o ru ču j e vedení FF OU realizaci předloženého projektu klubu StudentOFF. Pro 14 hlasů, zdrželo se 0, proti Různé a diskuze. Předseda AS FF OU se omluvil, že nepředstavil všechny hosty (bylo přítomno i několik neohlášených hostů) zúčastněné na jednání dne Pro příští jednání AS FF OU byla stanovena zásada, že každý host přítomný jednání bude vyzván, aby se představil. Vzhledem k vzniklé diskuzi po jednání AS FF OU dne vznesl předseda AS FF OU dotaz na míru podrobnosti zápisů. Členové senátu se vyslovili pro pokračování zápisů v současném stylu, včetně zaznamenávání diskuze k jednotlivým bodům. Předseda AS FF OU dal senátu ke zvážení možnost volby do senátu OU i FF OU elektronickou formou, která by mohla zvýšit volební účast. Návrh vzešel z podnětu dr. Martina Tomáška, místopředsedy AS OU. Děkan FF OU i někteří senátoři vyjádřili skeptický názor na zajištění diskrétnosti voleb a jejich zabezpečení. Jaroslava Kořená prezentovala pozitivní zkušenost z univerzit, kde byla elektronická volba zavedena.

7 AS FF OU Bc. Čapandová navrhla ke zvážení variantu elektronické volby pro studenty a klasické volby pro zaměstnance. Děkan doplnil, že účast akademiků u voleb do senátu AS FF OU je cca 40%, u studentů cca 10%. Předseda AS FF OU se dotázal děkana, kdo je zodpovědný za fungování techniky v učebnách. Dle odpovědi děkana FF OU je to bc. Jan Brzeska a jeho zástupcem je mgr. Jan Valuštík z CIT. Dr. Holešová si stěžovala na problémy s fungováním technického zařízení (počítače, dataprojektory, zvuková technika) v učebnách v loňském roce. V návaznosti na to se doc. David dotázal, jestli jsou všechna zařízení před začátkem semestru kontrolována. Dle slov prof. Zářického byla kontrola provedena na začátku akademického roku, kdy bylo všechno zařízení v pořádku. Děkan zmínil možnost pravidelných intervalů kontroly i v průběhu semestru. Předseda AS FF OU se dotázal děkana, komu je možné směřovat podněty na nákup nové techniky. Děkan FF OU vysvětlil, že se technika v učebnách řeší současně s jejich vybavováním nábytkem. Pokud by bylo nutné techniku po určitém čase obnovit, je třeba se obrátit přes systém Helpdesk na techniky CIT, kteří o nutnosti dovybavení rozhodnou. Vybavení učeben, které mají ve své správě katedry, hradí katedry. Bc. Kaše se dotázal, zda by bylo možné otevřít pokladnu menzy v pátek (min na dobu 1 hodiny). Děkan FF OU se zavázal tuto možnost ověřit. Dr. Cieślarová se dotázala na slíbené šablony FF OU pro prezentace powerpoint. Děkan FF OU vysvětlil, že šablony budou vytvořeny současně s vizitkami, jejichž příprava již byla zahájena. 9. Termín dalšího zasedání AS FF OU. Termíny dalších zasedání AS FF OU byly stanoveny na čtvrtek (od hodin, volba děkana, principy rozpočtu) a pondělí (od hodin, projednání návrhu rozpočtu FF OU na rok 2014) v banketní místnosti FF OU.

8 AS FF OU Přílohy: 1. Program jednání AS FF OU. 2. Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok Zapsala: , Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU Zápis ověřili: , Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU , PhDr. Jiří Muryc, Ph.D., člen Komory akademických pracovníků AS FF OU , Bc. Michaela Špakovská, členka Studentské komory AS FF OU Rozesláno studentům a vyučujícím FF OU: , elektronickou poštou V Ostravě

9 AS FF OU Příloha č. 1 Pozvánka na jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konané dne Datum, čas, místo: , 14:10 hodin, banketní místnost FF OU Návrh programu schůze: 1. Projednání návrhu programu jednání AS FF OU, určení ověřovatelů zápisu. (Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) 2. Podmínky přijímacího řízení do doktorského studia pro akademický rok (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) 3. Zpráva o průběhu Dne otevřených dveří 2014 na FF OU. (Mgr. Richard Psík, Ph.D.) 4. Změna v zadávání údajů do systému PUBL2. (Doc. Mgr. Jan Malura, Ph.D.) 5. Zpráva o průběhu příprav volby děkana. (Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.) 6. STUDENT OFF. (prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) 7. Různé a diskuze. Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU Rozesláno: , elektronickou poštou

10 AS FF OU Příloha č. 2 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok E. č.: /25900/14 Č. j.: OU- / Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě vyhlašuje podle 49 odst. 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, pravidla pro přijímání ke studiu v doktorských studijních programech pro akademický rok 2014/2015: 1. Seznam nabízených studijních programů a jejich oborů: STUD PROG Studijní program KKOV Studijní obor Standardní doba studia P 6101 Filozofie 6101V004 Filozofie 3 roky P 7105 Historické vědy 7105V030 Hospodářské a sociální dějiny 3 roky P V010 České a československé dějiny 3 roky Historické vědy P 7105 Historické vědy 7105V035 Kulturní dějiny 3 roky P 7105 Historische 7105V030 Wirtschafts- und 3 roky Wissenschaften Sozialgeschichte P 7310 Filologie 7310V126 Polský jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V105 Německý jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V008 Anglický jazyk 3 roky P 7310 Filologie 7310V032 Český jazyk 3 roky P 8106 Teorie a dějiny 8106V004 Teorie a dějiny české literatury 3 roky literatury P 8106 Teorie a dějiny literatury 8106V009 Literární věda teorie a dějiny národních literatur 3 roky 2. Všechny výše nabízené studijní obory je možno studovat jak v prezenční, tak v kombinované formě studia. Uchazeč si musí formu studia zvolit již při podání přihlášky a formu studia nelze v průběhu přijímacího řízení ani v průběhu studia měnit. 3. Lhůta pro podání přihlášek ke studiu: do 31. srpna Přihlášku je možné podat pouze elektronickou formou (e-přihláška). 5. Poplatek za úkony spojené s přijímacím řízením u doktorských studijních programů není stanoven. 6. Při podání e-přihlášky se postupuje následovně: a) odkaz E-přihláška ke studiu na OU je k dispozici na hlavní stránce Ostravské univerzity b) uchazeč zadá své osobní údaje a zvolí si studijní obor, včetně formy studia (prezenční, nebo kombinované), na kterou se chce přihlásit; c) uchazeč po podání elektronické přihlášky vytiskne její zkrácenou verzi a spolu s níže uvedenými doklady zašle do 31. srpna 2014 na adresu: studijní oddělení Filozofická fakulta

11 AS FF OU Ostravská univerzita v Ostravě Reální Ostrava Níže uvedené doklady uchazeč zašle též v elektronické podobě na adresu pavla.kocianova@osu.cz; d) požadované doklady: životopis, včetně sdělení o úrovni znalostí cizích jazyků podle SERRJ, ověřená kopie dokladu o ukončeném vysokoškolském magisterském vzdělání, projekt zamýšlené disertační práce, přehled případných aktivit (publikační činnost, účast na konferencích, zahraniční stáže), případné doporučení vysokoškolského pedagoga nebo vědeckého pracovníka, případně získaná jazyková osvědčení, resp. certifikáty. 7. Přijímací zkoušky u jednotlivých oborů budou realizovány formou odborného pohovoru. U pohovoru může být prověřena též znalost cizího jazyka. 8. Hodnocení přijímacích zkoušek je založeno na bodovém principu. Maximální ohodnocení, které může uchazeč získat, je 100 bodů. 9. Termín přijímacích zkoušek: 15. až 19. září Všichni uchazeči obdrží písemnou pozvánku k přijímací zkoušce, ve které bude uveden přesný termín konání. 10. Nejvyšší počet uchazečů přijímaných ke studiu bude 5 7 studentů na každý studijní obor. Schváleno Akademickým senátem FF OU dne. února Ostrava prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D. děkan

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 1. 10. 2015 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 1. 10. 2015 Datum, místo: 1. 10. 2015, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava,

Více

Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 22. 2. 2018 Datum, místo: 22. 2. 2018, FF OU, zasedací místnost FF OU, Ostrava, 14:10 15:00 hodin Přítomni:

Více

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 18. 9. 2014 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 18. 9. 2014 Datum, místo: 18. 9. 2014, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava,

Více

Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 22. 9. 2016 1 Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 22. 9. 2016 Datum, místo: Přítomni: 22. 9. 2016, FF OU, banketní

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 4. 5. 2015 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 4. 5. 2015 Datum, místo: Přítomni: 4. 5. 2015, FF OU, banketní místnost FF OU,

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Č. j. 25900/11/97 vyhlašuje podle

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 3. 10. 2013

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 3. 10. 2013 AS FF OU 3. 10. 2013 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 3. 10. 2013 Datum, místo: 3. 10. 2013, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:10

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 12. 5. 2014 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 12. 5. 2014 Datum, místo: Přítomni: 12. 5. 2014, FF OU, banketní místnost FF OU,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2015/2016 Ev. č. 008/25910/14 Č. j. OU-89249/25-2014 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 3. 11. 2016 1 Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 3. 11. 2016 Datum, místo: Přítomni: 3. 11. 2016, FF OU,

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne

Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne Zápis ze zasedání Akademického senátu FSS OU dne 21. 3. 2016 Přítomni (celkem) dle Prezenční listiny: 8 Komora akademických pracovníků: K. Cilečková, V. Gojová, P. Kazík, A. Krausová, M. Špiláčková, K.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity pro akademický rok 2019/2020

Podmínky pro přijetí ke studiu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity pro akademický rok 2019/2020 Podmínky pro přijetí ke studiu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity pro akademický rok 2019/2020 Č.j.: OU-84913/25-2018 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity vyhlašuje v souladu s 48 a

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 6. května 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. L.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 21 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y PRAVIDLA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU na Univerzitě obrany pro akademický rok 2010/2011 v doktorském studijním programu Vojenská logistika B r n o 2

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2016/2017 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Č. j. OU-82802/25-2015 vyhlašuje

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 29. 03. 2012 Datum, místo: Přítomni: 29. 03. 2012, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:00 15:15

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá.

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 19. 11. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 12 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 7. 12. 2017 1 Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 7. 12. 2017 Datum, místo: Přítomni: 7. 12. 2017, FF OU,

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y PRAVIDLA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU na Univerzitě obrany pro akademický rok 2015/2016 v doktorském studijním programu Vojenská logistika B r n o 2

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

1 Obecné podmínky přijetí

1 Obecné podmínky přijetí Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu Požární ochrana a průmyslová bezpečnost na Fakultě bezpečnostního inženýrství VŠB TU Ostrava pro akademický

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2013

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2013 Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2013 a) Informace o konání přijímacího řízení: Data konání přijímacích zkoušek, včetně přijímacích zkoušek v náhradním

Více

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2010

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2010 Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2010 a) Informace o konání přijímacího řízení: Data konání přijímacích zkoušek, včetně přijímacích zkoušek v náhradním

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2014

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2014 Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2014 a) Informace o konání přijímacího řízení: Data konání přijímacích zkoušek, včetně přijímacích zkoušek v náhradním

Více

ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE

ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 14. 2. 2006 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluven Ing. Radim Janalík, CSc.), 8 členů studentské komory AS FS, hosté: děkan FS prof. Ing. Petr Horyl, CSc., proděkan

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/22 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Machaczka, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2011

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2011 Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2011 a) Informace o konání přijímacího řízení: Data konání přijímacích zkoušek, včetně přijímacích zkoušek v náhradním

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity je založeno na koncepci strukturovaného studia (bakalářské programy navazující

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N.

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N. Zápis č. 06/2015 (06) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 30. března 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 Pedagogická fakulta uskutečňuje programy: Bakalářské standardní doba studia 3 roky, přihlásit se mohou všichni

Více

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2012

Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2012 Zpráva o konání a výsledcích přijímacího řízení na Filozofické fakultě OU v Ostravě v roce 2012 a) Informace o konání přijímacího řízení: Data konání přijímacích zkoušek, včetně přijímacích zkoušek v náhradním

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí Účinnost dokumentu od: 21. 12. 2017 Požární ochrana a průmyslová bezpečnost na Fakultu bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské Technická univerzity Ostrava pro akademický 1/8 1. Doktorský studijní

Více

Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 9. 11. 2017 1 Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 9. 11. 2017 Datum, místo: Přítomni: 9. 11. 2017, FF OU,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, 701 21 Ostrava PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu v doktorských studijních programech akreditovaných v českém jazyce Ekonomické

Více

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného 7. 4. 2011 Prezenční listina: přítomni: K. Bujárková, L. Císařovská, S. Muhič Dizdarevič, J. Homolka, J. Horský, O. Hudeček, A. Kochari, H. Novotná, J. Novotný,

Více

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava

VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, Ostrava VŠB-TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Sokolská třída 33, 701 21 Ostrava PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu v doktorských studijních programech akreditovaných v českém jazyce Ekonomické

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis ze zasedání AS OU Číslo jednací: OU-2167/

Zápis ze zasedání AS OU Číslo jednací: OU-2167/ Zápis ze zasedání AS OU 15.01.2018 Číslo jednací: OU-2167/90-2018 Prezenční listina Přítomni: Cieslar, Čapandová, Dvořáček, Ferdiánová, Fric, Honová, Kazík, Krausová, Krhutová, Michel, Mlčák, Mostýn, Ožana,

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy

Více

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020

HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Z univerzitního harmonogramu akademického roku 2019/2020 DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 001, email: dekan.ff@upol.cz HARMONOGRAM FF UP NA AKADEMICKÝ ROK / Z univerzitního harmonogramu

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tento řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách (zákon o vysokých školách) v platném znění

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první

Směrnice děkana č. 10/2011. K uskutečňování doktorských studijních programů. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 24. 11. 2011 Směrnice děkana č. 10/2011 K uskutečňování doktorských studijních programů (směrnice fakulty k provedení Studijního a

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 19. 12. 2017 Účinnost: 19. 12. 2017 Odpovědnost: prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává: děkan FP Zrušuje:

Více

Zápis z 6. zasedání AS FPE konaného dne

Zápis z 6. zasedání AS FPE konaného dne Akademický senát Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Zápis z 6. zasedání AS FPE konaného dne 1. 10. 2014 Prezence AS FPE viz tabulka o hlasování Přítomno: 15 členů; Omluveno: 4 členové;

Více

Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne

Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne Akademický senát Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne 3. 6. 2015 Prezence AS FPE viz tabulka o hlasování Přítomno: 20 členů; Omluven: 1 člen; Neomluveno:

Více

Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne

Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne 10. 4. 2012 Účast: viz prezenční listina PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ: 17 (z toho 9 ZK a 8 SK) NEPŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ: 4 (z

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_17_011

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_17_011 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydal: děkan Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 18. 12. 2017 VYHLÁŠKA děkana Ekonomické fakulty VŠB - Technické univerzity Ostrava

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. června 2016 Přítomno: Omluveni: Hosté: 18 členů AS FF UP (dle prezenční listiny)

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5/2015 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 PR 01/2015 Strana č. 1 z 5 Příkaz rektorky PR 01/2015 Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 2.

Více

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK)

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Tento dokument je určen pro studenty, kteří zahájili své studium v akademickém roce 212/213 (tedy od

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 17. 2. 2016 od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP doc. PhDr. Václav Houžvička, Ph.D Ing. Petr Kačírek

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ DĚKANA TF JU Číslo: 215/2013 České Budějovice, dne 15. 10. 2013 PODMÍNKY PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ KE STUDIU NA TEOLOGICKÉ FAKULTĚ JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/15

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více