Česko-saské Krušnohoří Průvodce a kalendář akcí na červenec až září 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Česko-saské Krušnohoří Průvodce a kalendář akcí na červenec až září 2012"

Transkript

1 Česko-saské Krušnohoří Průvodce a kalendář akcí na červenec až září 2012

2 Ojedinělosti a specifika Krušnohoří Věděli jste, že... Ing. Pavel Kouda, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Veronika Hiebl, jednatelka sdružení Tourismusverband Erzgebirge e.v. Evropská unie podpořila projekt, který je zaměřen na společnou propagaci Krušných hor na obou stranách hranice. Společná propagace regionu bez hranic přispěje k odstraňování současných informačních bariér a podpoří celkový rozvoj Krušných hor i Podkrušnohoří. Tato lokalita se již řadu let snaží o změnu image, která je především na české straně díky těžbě a historické devastaci životního prostředí vnímána spíše negativně, pod jiným úhlem pohledu však lze vidět ojedinělé území, které návštěvníkovi nabídne neuvěřitelné zážitky. Krušné hory ukrývají spoustu úžasných míst, která určitě stojí za to vidět. V průvodci najdete několik tipů na zajímavé výlety, které vám pomohou pochopit historii a divokou krásu této krajiny. Věříme, že si Krušné hory zamilujete stejně jako my a budete se sem často a rádi vracet....je v Krušných horách nejvíce kopců s názvem Špičák?...Kammweg (hřebenová trasa) nejstarší pěší trasa v německy mluvících zemích, byla otevřena roku 1904? Je první meziregionální turistickou trasou v Sasku, která získala certifikaci od Německé turisické asociace a je jednou ze čtyř certifikovaných tras ve Svobodném státě Sasko....legendární Sachsenring v Hohenstein- Ernstthalu v Krušných horách patří k největším a nejmodernějším okruhům v Evropě, kde se každoročně pořádá Moto GP?...Den Saska ve Freibergu je největší lidová slavnost Saska, která se koná druhý víkend v září ve městě Freiberg? Pro místní, ale i návštěvníky města jsou připraveny tři skvělé dny slavit se bude v historickém centru města, na 17 pódiích a v mnoha sálech....cyklistické závody Olbernhauer Radtour, Erzgebirgs-Bike Marathon a Drei-Talsperren Marathon lákají každoročně cyklisty do Krušných hor?...vlčí jámy jsou zajímavou přírodní památkou u Horní Blatné, kde se drží zbytky sněhu i v parném létě?...krušné hory od jihozápadu na severovýchod měří 130 km a jsou nejdelším pohořím v České republice?...celý hřeben Krušných hor můžete projet na kole po krušnohorské magistrále od Děčínského Sněžníku na východě, přes Telnici, Cínovec, Fláje, Horu Sv. Kateřiny, Horu Sv. Šebestiána, Měděnec, Klínovec, Boží Dar, Pernink, Jelení, Bublavu, Kraslice až do Chebu na západě?...krajina Krušných hor, v minulosti krutě postižená emisemi, se pozoruhodně regenerovala a v posledních letech se navrátila do první ligy českých turistických destinací a ekosystémů s pestrostí porostů, unikátními biotopy a stanovišti chráněných ptáků?...se každoročně 22. července ve Schneebergu koná Stávka horníků, která připomíná první úspěšné mzdové boje krušnohorských horníků ve středověku? Po průvodu horníků, který prochází z části Neustädtel až k hornickému chrámu sv. Wolfganga, se uskuteční hornická mše. Na závěr se na náměstí koná slavnostní závěrečný koncert.

3 2 3 1 NAUČNÁ STEZKA BOŽÍDARSKÉ RAŠELINIŠTĚ 1 V okolí Božídarského rašeliniště byla vybudována okružní naučná stezka o délce 3,2 km, která vede jednou z nejhodnotnějších částí rezervace. Má 12 zastávek, kde je možné si přečíst informace o fauně a flóře v rašeliništním ekosystému. Největší botanickou zajímavostí Božídarského rašeliniště je Bříza zakrslá, která je pozůstatkem z poslední doby ledové. Od ostatních druhů bříz se liší svým zakrslým vzrůstem. Další typickou květenou rašeliniště je Rdesno hadí kořen, Zábělník bahenní, Violka bahenní, Kohoutek luční a řada dalších. Na poslední zastávce Božídarského rašeliniště se můžete napojit na další oblíbenou naučnou stezku Blatenský příkop, který je jedinečnou technickou památkou. Kontakt: 2 KOSTEL SV. JANA KŘTITELE V ČESKÉM JIŘETÍNĚ Kostel v příhraniční obci Český Jiřetín je jediným kompletně dřevěným kostelem v Krušných horách. Kostelík byl postaven ve druhé polovině 17. století v obci Fláje, kde stál až do roku Při stavbě přehrady Fláje byl kostelík jako jediná stavba zatápěné obce zachráněn a přestěhován do nedalekého Českého Jiřetína. Zajímavostí je, že do zvonice byl v roce 1999 nainstalován zvon, který původně visel v kostele v obci Klíny. Dnes si v kostelíku můžete prohlédnout výstavu o historii příhraničních obcí nebo navštívit koncert dětských pěveckých sborů, který se zde koná v předvánoční době. Autor: R. Sedláček 3 KOMÁŘÍ VÍŽKA Staré kamenné rozhledny v sobě skrývají zvláštní kouzlo. Pokud máte dostatek času a chuť nadýchat se čerstvého horského vzduchu, vřele vám doporučujeme vydat se k rozhledně na Komáří vížce. Rozhledna Komáří vížka se nachází na hoře Komáří hůrka, severně od města Krupka a je nejstarší rozhlednou Krušných hor. Pochází z roku 1857, kdy ji nechal postavit milovník rozhleden, kníže Clary Aldringer. Rozhledna poskytovala nádherný výhled po celá desetiletí až do 90. let 20. století, kdy ji nechali noví majitelé kompletně zrekonstruovat, a vyhlídková okna rozhledny byla zazděna. Avšak nezoufejte, nádherný výhled je možný i z okolí rozhledny. Za jasného počasí a dobré viditelnosti lze z terasy dohlédnout až na vrcholky Krkonoš a jako na dlani zde spatříte České středohoří. K rozhledně se z Krupky můžete nechat vyvézt sedačkovou lanovkou, která je nejstarší a nejdelší lanovou dráhou bez mezistanice v České republice. Letos v květnu lanovka oslavila už 60. výročí. Pod Komáří vížkou je možně navštívit kapli svatého Wolfganga s průvodcem, který zájemcům vyloží historii dobývání cínu a doporučí další pamětihodnosti a tipy na výlet. Kontakt: Kontakt:

4 ATRAKTIVNÍ ZÁVODY DO VRCHU Chcete zažít trochu napětí a adrenalinu? Přijeďte fandit zkušeným jezdcům v úzkých zatáčkách a drsných stoupáních krušnohorských svahů. Od dubna do září se jede seriál závodů do vrchu Krušnohorský pohár. Během léta borci v závodních automobilech postupně otestují nástrahy tratí v okolí Krupky (7. 7. a 8. 9.), Hradiště (28. 7.), Telnice (11. 8.) Dlouhé Louky ( ) a Žalan (29. 9.). Podpořte své favority i vy. Kontakt: 5 HŘEBENOVÁ TRASA KRUŠNÉ HORY VOGTLAND Po stopách jezevce Nastoupit a vypnout. Pěší turistika na jedné z nejkrásnějších tras v Německu: certifikované hřebenové trase Krušných hor a Vogtlandu s jedinečnými přírodními zážitky, panoramatickými výhledy a náročným vedením trasy. Hřebenovka se díky své délce řadí k dálkovým pěším trasám, na její zdolání je třeba několika dní. Je ale také vděčným cílem pro jednodenní výlety s nabídkou četných dobrodružství. Kontakt: 6 PŘÍRODNÍ DIVADELNÍ SCÉNA GREIFENSTEINE sezóna od 16. června do 2. září Přírodní divadelní scéna Greifensteine nejkrásnější v Evropě, zasazená do malebné krajiny Krušných hor, v letních měsících hostí divadlo Eduarda von Wirtensteina. Kocour v botách, který se toulá světem skal, okouzlí především malé návštěvníky. Milovníky muzikálů jistě nadchne představení Tři oříšky pro Popelku. Kontakt:

5

6 7 4. SASKÝ DEN HORNÍKŮ A HUTNÍKŮ V JÖHSTADTU, srpen 2012 Zažijte tradice na vlastní kůži ve dnech od 24. do 26. srpna 2012, kdy se v Jöhstadtu koná 4. saský den horníků a hutníků. Přijeďte se podívat na pochody horníků, předvedené členy hornických kapel ve slavnostních tradičních uniformách a v záři světel oslav velké hornické večerky. Kontakt: Kalendář akcí v česko-saském Krušnohoří ČERVENEC červen září 2012 Divadelní sezóna na venkovní scéně Greifensteine účinkuje Divadlo Eduarda-von-Wintersteina z Annabergu-Buchholze Ehrenfriedersdorf Tel.: +49 (0) Den horníků Altenberg, Schlema, Oelsnitz a Ehrenfriedersdorf , , Koncert dechových hudeb v městském parku Chomutov , od hod Klášterecké hudební prameny Klášterec nad Ohří 8. ročník hudebního festivalu na zámku se známým českým houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným Závody motorek GP na Sachsenringu Hohenstein-Ernstthal 8 OBJEVOVÁNÍ HUDEBNÍCH POKLADŮ Hudební festival Krušných hor září 2012 Evropské setkání dechových kapel září 2012 Na hudebním festivalu Krušných hor, ve dnech 14. až 23. září, se setkají umělci mezinárodního významu, kteří promění velkolepé budovy kostelů v hudební zážitek. Hudba zcela jiného ražení čeká na hosty každý rok vždy třetí víkend v měsíci září v obci Schlema. Prvotřídní orchestry z jedenácti evropských zemí, které předvedou různé žánry od swingu a big-band-soundu, přes veselou a lidovou hudbu, rock, pop až ke klasické hudbě, vystoupí na Evropském festivalu dechové hudby Mezinárodním hudebním festivalu a určitě nadchnou široké publikum. Kontakt: Sachsenring z ptačí perspektivy Autor: Thieme

7 Projížďky Krušnohorskou železnicí trať mezi městy Schwarzenberg a Annaberg-Buchholz Hudební festival Mitte Europa koncert Osek kostel Nanebevzetí od hod Pohádkový les pohádkové putování zámeckým parkem Klášterec nad Ohří nutná vstupenka k vyzvednutí v oddělení pro děti a mládež od ALPE ADRIA CHAMPIONSHIP 2012 Most mistrovství ČR motocyklů Mezinárodní závody Royal Cup 2012 modelů rychlostních člunů řízených rádiem rybník Barbora, Duchcov Sochařské sympozium Most areál kostela Nanebevzetí Panny Marie Vysmáte léto hudební festival Kadaň Dostihy OAKS Hipodrom Most Průvod horníků, bohoslužba za horníky a koncert ve Schneebergu Schneeberg Sochařské sympozium poprvé na Lesné Lesná Koncert na počest výročí 200 let od poslední návštěvy L. v. Beethovena v Duchcově Zámek Duchcov Viktoriánské slavnosti mezinárodní folklorní festival Chomutov SKKS atrium Pony show Zoopark Chomutov Krušnohorské folklórní slavnosti za účasti folklórních souborů z Čech, Moravy a přátel z německé strany Krušných hor Lesná Letní hry 1. ročník mikulovských her Nová Ves v Horách String Clartet koncert Osek kostel Nanebevzetí Panny Marie od h Folkový Most Most areál kostela Nanebevzetí Panny Marie SRPEN 1. 8., 8. 8., , Koncert dechových hudeb v městském parku Kamenčák , letní festival hudby Chomutov od hod MISTROVSTVÍ FIA ZÓNY STŘEDNÍ EVROPA Autodrom Most Kamenčák 2012 letní festival hudby Chomutov Růže od Casanovy Duchcov 15. ročník autorské pěvecké soutěže neprofesionálních zpěváků Krušnohorský cyklomaraton Seiffen Pivní slavnosti ve Freibergu Freiberg , , Pohádkové safari Chomutov pohádkové bytosti ve Staré Vsi víla, , vodník, Sněhurka a sedm trpaslíků, čertovský statek Malířské sympozium na Benediktu v Mostě Most aukce děl zúčastněných umělců P. Červinka a O. Kvěch, koncert varhany a zpěv Osek kostel Nanebevzetí Panny Marie od hod Slavnosti města Zwickau Zwickau Afro&Orient express taneční a hudební show Chomutov SKKS atrium od hod Osecké slavnosti Osek kyvadlovou přepravu mezi městy Most a Osek zajistí vlak tažený historickou parní lokomotivou Městské slavnosti Schwarzenberg celodenní Projížďky Krušnohorskou železnicí trať mezi městy Schwarzenberg a Annaberg-Buchholz Siraex 6. ročník festivalu současného tance s mezinárodní účastí Klášterec nad Ohří barokní letohrádek naproti zámku Císařský den 20. jubilejní ročník Kadaň dobová řemesla, kejklíři, trhovci, stylová hudba, pouliční divadlo, ohňostroj saský den horníků Jöhstadt Benátská noc Autokemp Osek Osek Dostihy Velká letní cena Hipodrom Most Zámecká noc okres Zwickau Country fest Chomutov SKKS atrium od hod Prázdninová střelecká soutěž Meziboří střelnice SSK

8 Turnaj v tenise a petanque Meziboří tenisové kurty Pochod Giacoma Casanovy Duchcov turistický oddíl TJ Sokol Celostátní sokolský cyklistický sraz Duchcov turistický oddíl TJ Sokol CZECH TRUCK PRIX 2012 Autodrom Most ZÁŘÍ Dny evropského dědictví Chomutov zpřístupnění památek ve městě zdarma od 9.00 hod do hod Indian summer open air rockový festival Chomutov SKKS atrium od hod Švejkobraní 2012 aneb Za císaře pána Klášterec nad Ohří oslava dobrého jídla a pití za přítomnosti vojáka Švejka s bohatým kulturním programem se koná na zámku Memoriál Pluto II turistický pochod Louka u Litvínova XTERRA Krušnoman Klíny XTERRA Czech Tour 2012 Klíny Den Saska Freiberg závod seriálu Mi ČR FSR-V rybník Barbora, Duchcov skupinový závod modelů rychlostních člunů řízených rádiem Mariánské poutní slavnosti Krupka Projížďky Krušnohorskou železnicí trať mezi městy Schwarzenberg a Annaberg-Buchholz Dostihy Cena zimní královny Hipodrom Most Klášterecké promenády Klášterec nad Ohří městské slavnosti s bohatým kulturním programem v areálu Lázní Evženie Mostecká slavnost Most areál kostela Nanebevzetí Panny Marie Den historických řemesel Seiffen skanzen Den otevřených památek Krušné hory Bláznivý pětiboj tradiční odpoledne plné bláznivých her Klášterec nad Ohří městská knihovna od hod. do hod ročník Podzimní běh Bažantnicí Duchcov sportovní areál Bažantnice Hudební slavnosti Krušných hor Krušné hory Dny paličkování v Annabergu Annaberg-Buchholz, Haus des Gastes Erzhammer Soutěž mladých hasičů Euroregionu Krušnohoří areál Benedikt v Mostě Loučení s létem 2012 Klíny sport a spousta muziky na horách na lanovce Mariánská pouť Mariánské Radčice Jirkovská hornická pouť náměstí Jirkov s bohatým kulturním programem Evropské setkání dechových orchestrů Bad Schlema Parkurové závody Hipodrom Most Pochod Karla Líma Duchcov turistický oddíl TJ Sokol Běh naděje Meziboří sjezdovka Vzpomínkový pochod Fandy Motla na Loučnou odkudkoliv Meziboří Jan Zástěra oratorium Miserere J. Trautzl koncert Osek kostel Nanebevzetí Panny Marie od hod MilešovKap Teplice přespolní běh z Teplic na Milešovku 17,5 km, start 9:30 a 11:00 u pravřídla Prasátko Vinobraní Kadaň slavnost zahájena bohoslužbou v kostele Františkánského kláštera Svatomichaelská slavnost Litvínov, náměstí Míru od 9.00.hod. do hod Den české státnosti koncert Jaroslava Svěceného Kulturní centrum Duchcov Václavská zábava Louka u Litvínova

9 Kontakt: Ústecký kraj Tel.: Tourismusverband Erzgebirge e.v. Adam-Ries-Straße Annaberg-Buchholz Tel.:

Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně. Destinační agentura Krušné hory, o. p. s.

Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně. Destinační agentura Krušné hory, o. p. s. Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně Destinační agentura Krušné hory, o. p. s. Proč navštívit plavební kanál a jeho okolí? Přehrada Fláje Dřevěný kostel v Českém Jiřetíně

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Oblast kolem Krupky patří k nejstarším těžebním revírům v Krušnohoří, město se stalo celoevropsky významným díky těžbě cínu

Oblast kolem Krupky patří k nejstarším těžebním revírům v Krušnohoří, město se stalo celoevropsky významným díky těžbě cínu KRUPKA TĚŽBA CÍNU PRVNÍ PÍSEMNÉ ZMÍNKY Oblast kolem Krupky patří k nejstarším těžebním revírům v Krušnohoří, město se stalo celoevropsky významným díky těžbě cínu První písemná zmínka o místě nebo hoře,

Více

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků.

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků. ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků PŘEHLED AKCÍ ŠPINDLEROVSKÁ ZIMA 2017 / 2018 Přehled nejdůležitějších akcí v zimní sezóně 2017 / 2018 Innogy Špindl Ski Openning Předsilvestrovská

Více

Seznam schválených dotací z Fondu malých projektů INTERREG IIIA v regionu Egrensis

Seznam schválených dotací z Fondu malých projektů INTERREG IIIA v regionu Egrensis Seznam schválených dotací z Fondu malých projektů INTERREG IIIA v regionu Egrensis Celková alokace FMP INTERREG IIIA v regionu Egrensis: 10 392 387,00 Kč Číslo projektu Název projektu Žadatel Výše dotace

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 27. 6. 2016 13 Věc: Poskytnutí finančních dotací Důvod předložení: dle 36 písm. c) předpisů zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení),

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

VÝSLEDKY DOTAČNÍCH PROGRAMŮ ÚSTECKÉHO KRAJE V OBLASTI KULTURY

VÝSLEDKY DOTAČNÍCH PROGRAMŮ ÚSTECKÉHO KRAJE V OBLASTI KULTURY VÝSLEDKY DOTAČNÍCH PROGRAMŮ ÚSTECKÉHO V OBLASTI KULTURY Program podpory regionální kulturní a divadelní činnosti na rok 2005 Podpora krajských postupových přehlídek v oblasti kultury Přímá podpora aktivit

Více

tím opravdovým účinným nástrojem k řešení řady zdejších problémů.

tím opravdovým účinným nástrojem k řešení řady zdejších problémů. Návštěva města MOST V rámci vzájemné společné spolupráce Základní organizace Třeboň Strany zelených a hnutí Občané městu, město občanům, kdy po komunálních volbách v roce 2014 byl v Třeboni také založen

Více

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun)

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun) KALENDÁŘ AKCÍ 2011 BŘEZEN 4.3. Ples ORPA, sál Kulturního domu Ţichlínek 5.3. Loučení se zimou Maškarní karneval na lyţích (Čenkovice) 5.3. Masopustní průvod (Horní Čermná) 5.3. Country bál (KČT Lanškroun)

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz outdoor 36 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce KRUŠNÉ HORY Grada Publishing Jakub Turek a kolektiv Outdoorový průvodce KRUŠNÉ HORY Kolektiv autorů

Více

Destinační agentura Krušné hory. obecně prospěšná společnost

Destinační agentura Krušné hory. obecně prospěšná společnost Destinační agentura Krušné hory obecně prospěšná společnost Výroční zpráva 2017 Obsah: 1. Základní údaje 2. Profil společnosti 3. Organizační uspořádání a orgány společnosti 4. Aktivity v roce 2017 5.

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU ČESKY 12 Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU 1 Údolí řeky Ohře odděluje na Sokolovsku dva horské masívy Krušné (800 m.n.m.) hory a Slavkovský V areálu Lišák les. jsou Obě 2 vleky tato místa a 4 sjezdovky

Více

Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí

Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí Dodatečné informace č. 1 zadavatele k veřejné zakázce malého rozsahu Zhotovení fotografií a videosekvencí Chomutova a okolí Zadavatel upřesňuje zadávací dokumentaci výše uvedené veřejné zakázky na služby,

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s. - 1 - Vážení a milí přátelé, tak jako v předchozím roce zajišťovalo občanské sdružení Krušnohorská bílá stopa pro návštěvníky a turisty kvalitní zázemí

Více

ICM Bruntál, Dr. E. Beneše 47, 79201 Bruntál. Zpravodaj Informačního centra pro mládež Bruntál při NZDM OPEN HOUSE Bruntál Bruntálsko 17.

ICM Bruntál, Dr. E. Beneše 47, 79201 Bruntál. Zpravodaj Informačního centra pro mládež Bruntál při NZDM OPEN HOUSE Bruntál Bruntálsko 17. Občan a stát: Pavilon v parku dostane nové zázemí Volný čas: ZMĚNA V DIVADLE: Drahé tety a já - detektivní komedie místo hry Play Strindberg. Prostor u hudebního pavilonu v bruntálském městském parku získá

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2009

ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2009 ) ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2009 31.10. (so) LOUČENÍ SE SEZÓNOU NA MACOŠE Tradiční hvězdicová jízda do Moravského krasu. Sraz brněnských účastníků v 9 hod. u bývalého zimního stadiónu za

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Karlovarský kraj Ústecký kraj

Karlovarský kraj Ústecký kraj Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborná škola ekonomická Zlín Modernizace výuky prostřednictvím ICT registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0505 Karlovarský kraj Ústecký kraj VY_32_INOVACE_PRE.3.11 1.

Více

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace

Více

Turistický prázdninový tábor 2013

Turistický prázdninový tábor 2013 Turistický prázdninový tábor 2013 Kdo a kde pořádá? Turistický oddíl v Krušných horách v Mariánské u Jáchymova 2) Kdo zodpovídá? Mgr. Karel Sláma vedoucí tohoto oddílu. 3) Komu je určen a kdy se koná?

Více

Projekt spolupráce muzea a školy. Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě

Projekt spolupráce muzea a školy. Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě Projekt spolupráce muzea a školy Oblastní muzeum Chomutov ZŠ prof. Zdeňka Matějčka v Mostě Návštěva výstavy Svět Krušných hor Oblastního muzea v Chomutově Obecný záměr projektu Obecným záměrem projektu

Více

Informace. Programy a akce září 2010. České Švýcarsko a Šluknovsko na podzim Podzimní reklamní kampaň startuje!

Informace. Programy a akce září 2010. České Švýcarsko a Šluknovsko na podzim Podzimní reklamní kampaň startuje! PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz 16 / 2010 Z téměř každého stavení je slyšet vrčení kolovrátku a harašení skacích strojků, provázené klapotem tkalcovského

Více

SORKH Svazek obcí v regionu Krušných hor. Výroční zpráva rok 2015

SORKH Svazek obcí v regionu Krušných hor. Výroční zpráva rok 2015 SORKH Svazek obcí v regionu Krušných hor Výroční zpráva rok 2015 2015 Svazek obcí v regionu Krušných hor Sídlo: Ukrajinská 379, Litvínov PSČ 436 01 Svazek obcí v regionu Krušných hor vznikl 1. června 2001

Více

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji Páteřní cyklistické trasy Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji NÁRODNÍ CYKLOKONFERENCE Velké Karlovice, 2.6.2011 1 Páteřní cyklistické trasy Obsah prezentace celková koncepce rozvoje páteřních tras

Více

OBRAZY - GRAFIKA, PALIČKOVANÁ KRAJKA

OBRAZY - GRAFIKA, PALIČKOVANÁ KRAJKA Výstava: Údolí řeky Doubravy datum začátku akce: 08.06.2012 datum ukončení akce: 09.09.2012 čas začátku akce: v otevírací době místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Výstava seznamuje

Více

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace 5 městských památkových rezervací

Více

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Začínáme u centrálního parkoviště v centru Benecka. Červená turistická značka odtud vystoupá k úbočí Žalého na Přední Žalý. Na jeho vrcholu nechal postavit

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

1951-2011 Strana 1 (celkem 9) 1951-2011 60 let nepřetržité činnosti KČT SLOVAN PARDUBICE www.kct-slovan-pardubice.info

1951-2011 Strana 1 (celkem 9) 1951-2011 60 let nepřetržité činnosti KČT SLOVAN PARDUBICE www.kct-slovan-pardubice.info Termín: 6. 13. srpna 2011 Odjezd: v sobotu 6. srpna v 6:30 od nádraží ČD Pardubice Návrat: v sobotu 13. srpna v cca 18:00 hod Ubytování: Horský hotel M&M, Nové Město u Jáchymova Více informací o ubytování

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Čtvrtek 1. ledna 2015 Pátek 9. ledna 2015, Indoor golf GCMA Zimní turnaj v patování 1.kolo Sobota

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy.

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. STŘEDNÍ ČECHY STŘEDNÍ ČECHY ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. Navštivte působivá místa

Více

EVVO jako nástroj šetrné turistiky v Dr. Jan Eichler ředitel DDM, předseda ZO ČSOP Tilia Krásná Lípa, předseda KČT OV ÚK EVVO jako nástroj šetrné turistiky v Výchozí stav - vysoce kvalitní přírodní prostředí

Více

Oslavy výročí 750 let města

Oslavy výročí 750 let města Oslavy výročí 750 let města LEDEN: NOVOROČNÍ PŘÍPITEK A OHŇOSTROJ Novoroční přípitek se starostou města Jeseníku, zahájení oslav 750 let města, ohňostroj. 1. ledna, 17:30, Masarykovo náměstí KONCERT DUENDE

Více

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení.

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení. Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení Táta, máma a já Vyberte si aktivity z doporučeného přehledu turistických

Více

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2016 v obci Velké Losiny Leden sobota 9. 1. 2016 = Volejbalový turnaj (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel obec Velké Losiny a restaurace AZ) pátek 15. 1. 2016 = 2. Velkolosinský

Více

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Nově zrekonstruovaná Turistická chata ve Špindlerově Mlýně nabízí velmi levné a stylové ubytování v srdci lyžařského areálu Svatý Petr. Cena od 150,-Kč na osobu. -

Více

Vysočina Tourism, příspěvková organizace

Vysočina Tourism, příspěvková organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace 1 2 Novinky na Vysočině Nově otevřeno v roce 2015 Centrum služeb pro turisty Řásná (leden) Znovuotevřeno Informační centrum Elektrárny Dukovany (leden) Ekologické

Více

Akce Obce Šardice 2014

Akce Obce Šardice 2014 Akce Obce Šardice 2014 datum pořadatel název akce LEDEN 11.1.2014 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples 18.1.2014 FoS Šardičan Krojový ples 28.1.2014 MŠ Interaktivní muzikoterapeutická pohádka ÚNOR 1.2.2014

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

KALENDÁŘ AKCÍ. Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ. Nová Bystřice (CZ) Landštejn (CZ)

KALENDÁŘ AKCÍ. Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ. Nová Bystřice (CZ)   Landštejn (CZ) KALENDÁŘ AKCÍ 2018 Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ Nová Bystřice (CZ) www.novabystrice.cz Landštejn (CZ) www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy (CZ) www.jhmd.cz Reingers (AT) www.reingers.at

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Klub českých turistů. KČT, oblast Karlovarský kraj. Konference CR Karlovarského kraje 4. prosince 2017

Klub českých turistů. KČT, oblast Karlovarský kraj. Konference CR Karlovarského kraje 4. prosince 2017 Klub českých turistů KČT, oblast Karlovarský kraj Konference CR Karlovarského kraje 4. prosince 2017 30.6. 8. 7. 2018 KČT, odbor Krušné hory Sokolov a KČT, oblast Karlovarský kraj, ve spolupráci s MDK

Více

Destinační agentura Krušné hory obecně prospěšná společnost

Destinační agentura Krušné hory obecně prospěšná společnost Destinační agentura Krušné hory obecně prospěšná společnost Výroční zpráva 2016 Obsah: 1. Základní údaje 2. Profil společnosti 3. Organizační uspořádání a orgány společnosti 4. Aktivity v roce 2016 5.

Více

Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Sobota. Neděle. Severní pohled na příjezd k zámku v Českém Rudolci

Pondělí. Úterý. Středa. Čtvrtek. Pátek. Sobota. Neděle. Severní pohled na příjezd k zámku v Českém Rudolci . 1 8 15 21 29 3 10 17 24 31 Severní pohled na příjezd k zámku v Českém Rudolci 9. ledna Senior klub Senioři 23. ledna Senior klub Senioři . 2 9 16 23 3 10 17 24 Nový Svět, náhorní plošina 680m n/m 1.

Více

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Simona Fink Turistické centrum VHS Regen Důležitým aspektem při tvorbě balíčků je: 1. profil destinace Od roku 1989 neustále stoupá návštěvnost turistického regionu

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2014 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 596 620 045 E-mail: nadace.landek@okd.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Penzion ŽERNOV Český ráj

Penzion ŽERNOV Český ráj Penzion ŽERNOV Český ráj Český ráj je oblíbeným cílem letní turistiky i cykloturistiky. Z místních zajímavostí můžeme uvést Památný strom - lípu v Tatobitech, Obrácené zvony v Rovensku, blízké jsou Prachovské

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím:

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Živý venkov tradice a současnost Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Den Země Běchary - 23.4. osvětová akce Projektový den pro žáky základních škol zaměřený na ochranu životního prostředí, třídění

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO ČESKÁ MAJITELKA 3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO Rodinný hotel je 2 minuty pěšky od nádraží Bergrün na známé a slavné Rhétské dráze. Na nádraží je výzmnamné železniční muzeum Albula. Hotel

Více

ČESKY. Podivuhodná krajina PŘÍRODNÍ DIVY

ČESKY. Podivuhodná krajina PŘÍRODNÍ DIVY ČESKY 11 Podivuhodná krajina PŘÍRODNÍ DIVY 1 2 Ze Sokolova je to kousek k jedinečným přírodním divům. Doporučíme ty nejzajímavější. Na Kladské obejdeme po dobrodružných dřevěných lávkách naučné stezky

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NADAČNÍ PROGRAM 2018 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500 Ostrava,

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Relax hotel Brdy se

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více

AKTIVITY DESTINAČNÍ AGENTURY KRUŠNÉ HORY V ROCE Destinační agentura Krušné hory o. p. s.

AKTIVITY DESTINAČNÍ AGENTURY KRUŠNÉ HORY V ROCE Destinační agentura Krušné hory o. p. s. AKTIVITY DESTINAČNÍ AGENTURY KRUŠNÉ HORY V ROCE 2018 Destinační agentura Krušné hory o. p. s. HORNICKÁ STEZKA KRUŠNÝCH HOR PODPOŘENÁ FONDEM MALÝCH PROJEKTŮ Hlavní projekt tohoto roku. Tištěné turistické

Více

FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU

FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU FOLKLOR A VÍNO 2018 KALENDÁŘ FOLKLORNÍCH A VINAŘSKÝCH AKCÍ NA MIKULOVSKU 6. 1. Perná * Košt vín * 27. 1. 20.00 Drnholec * 10. krojový ples * 27. 1. 20.00 Jevišovka * Vinařský ples * 27. 1. 20.00 Pasohlávky

Více

Nominace k zápisu na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO na území Karlovarského kraje a činnost oddělení cestovního ruchu a lázeňství

Nominace k zápisu na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO na území Karlovarského kraje a činnost oddělení cestovního ruchu a lázeňství Nominace k zápisu na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO na území Karlovarského kraje a činnost oddělení cestovního ruchu a lázeňství Ing. arch. Vojtěch Franta uvolněný člen Zastupitelstva Karlovarského

Více

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni w w w. r e s o u r c e c e. e u 28. 6. 2012, Královské Poříčí Projekt This ReSource project je is spolufinancován implemented through z Evropského the CENTRAL

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

březen červen fb.my/krasnalipa3

březen červen fb.my/krasnalipa3 březen červen 2018 www.krasnalipa.cz fb.my/krasnalipa3 Změna programu vyhrazena 7. 3. 10. 3. 14. 3. 18. 3. 21. 3. KULTURNÍ DŮM Emoji - promítání pro děti Zkrocení zlé ženy - divadlo Zahradnictví: Dezertér

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

1 z 5 24.7.2013 14:22

1 z 5 24.7.2013 14:22 1 z 5 24.7.2013 14:22 Česky English Česká republika Česká republika - památky, kultura, kina, galerie, výstavy, zábava, příroda, sport, Unesco Úvod Česká republika Praha Aktuálně Města a obce Ubytování

Více

Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky. v Českém krasu

Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky. v Českém krasu Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Českém krasu Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Barokní. perly Třeboňska na kole.

Barokní. perly Třeboňska na kole. Barokní perly Třeboňska na kole www.itrebon.cz Baroko v krajině Třeboňska Třeboňská rybniční krajina, protkaná sítí vodních kanálů, s rašeliništi a borovými lesy, je většinou vnímána jako dílo renesančních

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. června - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 31 Květen :22

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 1. do 3. června - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 31 Květen :22 Řada akcí pro děti u příležitosti Dne dětí, vernisáže výstav, Dřevíčská lávka, terénní exkurze, meditační seminář, přednáška, fotbal. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 1. do 3. června

Více

Jezero Traunsee. Letní sáňkařská dráha - Strobl. Plavba lodí po jezeře. Jízda kabinkovou lanovkou na Grünberg (1004 m. n. m.)

Jezero Traunsee. Letní sáňkařská dráha - Strobl. Plavba lodí po jezeře. Jízda kabinkovou lanovkou na Grünberg (1004 m. n. m.) Tipy na výlety Solná komora Karta Salzkammergut Erlebnis Card: k zakoupení ve všech infocentrech v regionu SALZKAMMERGUT a ve vybraných hotelech a penzionech. Cena dospělí: 4,90 EUR, děti zdarma S kartou

Více

Solná komora-h.rakousko

Solná komora-h.rakousko Jezero Wolfgangsee Plavba lodí po jezeře denní jízdenka: 17,60 se Salzkammergut Erlebnis-Card: 16,40 www.wolgangseeschifffahrt.at Schafbergbahn jízda úzkokolejkou na horu Schafbergbahn jízda tam i zpět:

Více

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 Leden 3. ledna se v sokolovně konalo představení morkovských ochotníků. Šlo o hru Tři v tom od Jaroslava Vostrého. Účast byla vysoká a návštěvníci byli velmi spokojeni.

Více

PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA

PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA PRESS RELEASE TISKOVÁ ZPRÁVA ZE DNE: 26.5. 2010 TROFEO NIKÉ BOHEMIA 2010, 444 KM HISTORIC GIRO ÚSTECKÝM KRAJEM TROFEO NIKÉ BOHEMIA 2010 je projekt zaměřený na podporu turistického ruchu v České republice.

Více

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA 11. DUBNA 2013, KLÍNY (HOTEL EMERAN) Projektoví partneři Základní informace

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_134 Datum: 4.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_134 Datum: 4.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko modelový region pro turistiku v EU o Spolupráce dvou klíčových aktérů: Turistického

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 18. 4. 2012 37 Věc: Krušnohorská magistrála, uzavření partnerských smluv Důvod předložení: Rozhodnutí o uzavření partnerských smluv pro realizaci

Více

územní jednotka -Severozápad

územní jednotka -Severozápad Mgr.J.Mareš Ústecký,Karlovarský EU-OP VK VY_32_INOVACE_719 územní jednotka -Severozápad Ústecký kraj naše hlavní a velká energetická základna.těţbou, tepelnými elektrárnami a těţkým průmyslem bylo v minulosti

Více

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 Nejenom lavičky Václava Havla nacházejí svá místa po světě Hradec Králové se může pyšnit navíc i čerstvě otevřenou Galerií Václava Havla. Každý, kdo si

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25 poskytnutý příspěvek v roce: 2011 11.000,- DC Lokomotiva Stádlec 2012 11.500,- 2013 13.000,- 15.000,- navrhuji přiznat příspěvek ve výši: 15.000,-Kč - došipná (turnaj pro veřejnost) - šipkový vánoční turnaj.

Více

ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2010

ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2010 ) ODDÍL CYKLOTURISTIKY ARCHÍV ČINNOSTI ROK 2010 30.10. (so) LOUČENÍ SE SEZÓNOU NA MACOŠE Tradiční hvězdicová jízda do Moravského krasu. Sraz brněnských účastníků v 9 hod. u bývalého zimního stadiónu za

Více