Březen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Březen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna"

Transkript

1 Březen 2014 D U H A Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

2

3 Lidové pranostiky na měsíc březen V březnu prach co zlato a stříbro, ale sníh bývá pro osení jed. Napadlý sníh březnový, oseníčku nehoví. Svatý Josef přichází na led s pantokem. Na svatého Josefa sníh - urodí se hojně bílého jetele. Nenajde-li led Matějova pila, najde Josefova širočina. Josef s Marií zimu zaryjí. Je-li na svatého Josefa hezky, urodí se málo obilí. Pěkný den na svatého Josefa zvěstuje dobrý rok.. Je-li na svatého Josefa vítr, potrvá čtvrt roku. V březnu prach - jistý hrách. Březen - za kamna vlezem.

4 Jaroslav Seifert JARO, SBOHEM Dobře se sedá v břehu kamenitém, rozkvetlá větev je bezděčným krytem. Ať řeka plyne zůstávajíc s námi, a stříbro rybek padá šupinami. Ten lesklý peníz, který nepatří mi, zaplatí za nás lehkovážné rýmy. Z těch bílých květů chtěl jsem nedočkavý podat ti hrušku plnou sladké šťávy, abys ji vzala, vtiskla roztomile do křehké slupky svoje zoubky bílé. Už se mi ale ztrácíš do vzpomínky, polibky hořké dává kuřák dýmky

5 Toulky po české republice Pěkný pořad, který si již našel místo ve vašich srdcích a je hojně navštěvován, vymyslel a připravil dobrovolník ADRY pan Miroslav Stacho. Nachystal si pro vás již druhé vyprávění o toulkách po naší vlasti, doprovázené pěknými fotografiemi a poutavým vyprávěním. Tentokrát se zaměřil na povídání o chatách Klubu českých turistů a o vycházkách do zajímavých míst v okolí Ostravy a v Moravskoslezském kraji Na snímku z prezentace pana Stacha je Český Krumlov

6 Beseda s uživateli Informační schůzka s vedením střediska Luna se konala dne 13. února v 9 hodin v knihovně. Tématem schůzky byla plánovaná rekonstrukce Luny, o které jste byli informováni v loňském roce. Zúčastnit se mohl každý, imobilním zájemcům o schůzku ochotně pomohli zaměstnanci. Vaše četné dotazy ráda zodpověděla vedoucí střediska, paní Mgr. Osmanczyková. Informačních schůzka nebyla poslední, o průběhu příprav rekonstrukce budete pravidelně informováni.

7 Valentýnský klavírní koncert Sv. Valentýn 14 února, je označován jako svátek lásky, svátek zamilovaných. V tento den si partneři posílají dárky, květiny či sladkosti, případně zamilované dopisy a pohlednice. Nejčastěji ve tvaru srdce jako symbolu lásky. I když se jedná o svátek převzatý z anglosaských zemí, my jsme si řekli, že každá příležitost, kdy si můžeme projevit lásku a být na sebe milí a usměvaví, je vhodná. Jsme rádi, že program byl vytvořen z pásma písní a básní, se kterými vystoupili naši uživatelé. Proto chceme poděkovat paní Gebauerová, Markové, Milatové, Robenkové a panu Beckemu, Frolichovi, Harokovi a Sokolovi za jejich snahu, odvahu a umělecký zážitek. Pořad se vám velmi líbil.

8 1. Reprezentační ples na středisku Luna Mezi události na které se všichni moc těšíme, patří radiční únorový ples konaný v našem domově. Letos jsme jej pojali jako 1. Reprezentační ples. Mnozí naši klienti se s velkým elánem a nadšením podíleli na jeho přípravě a velkou radost jsme pak všichni měli z hojné účasti našich uživatelů a hostů. Návštěvou nás poctili zástupci Magistrátu města Havířova - pan primátor Ing. Zdeněk Osmanczyk a vedoucí odboru soc. věcí p. Ing. Bernarda Urbancová. Tradičně k nám zavítali klienti a zaměstnanci ze sesterského střediska Helios a členové ze Svazu tělesně postižených pod vedením p. Marty Bajerové. Jídelna na středisku Luna byla vskutku zaplněna, mnozí se radovali ze setkání s blízkými a známými. Na improvizovaném tanečním parketu při písních skupiny Evy band bylo stále plno a živo. Velké poděkování patří všem sponzorům krásných a hodnotných cen, které věnovali na náš Stůl štěstí a našim seniorům tak velmi obohatili celkovou úroveň plesu. Také mažoretkám Dixi pod vedením slečny Veroniky Sobolové, které již druhým rokem bez nároku na jakoukoliv odměnu zpestřily kulturní program našeho plesu a samozřejmě všem zaměstnancům, členům Výboru uživatelů a seniorům našeho domova za výtečnou spolupráci. Uznalé pohledy a jiskry v očích našich klientů a hostů jsou pro všechny organizátory plesu vždy tím největším potěšením a oceněním.

9

10 Výbor obyvatel Jak jistě mnozí z vás víte, na Luně byl v roce 2011 založen tzv. Výbor obyvatel. Výbor obyvatel je tady pro vás. Může se stát prostředníkem mezi uživateli a zaměstnanci Domova při řešení toho, co vás trápí a rovněž vašich námětů. Do jeho fondu většina uživatelů dobrovolně přispívá desetikorunou za měsíc a z těchto příspěvků jsou hrazena některá kulturní vystoupení, drobné dárky a sladkosti pro děti z mateřské školy, kam každoročně chodí vaši zástupci na Den dětí a Mikuláše, rovněž i sladká odměna dětem při společných sportovních hrách, párky a pivo na letním opékání, piškoty pro Jerryho- pejska, který k vám dochází apod. Ze všech akcí je uděláno podrobné vyúčtování, které se předkládá výboru a každý výdaj musí být odsouhlasen výborem. Výbor obyvatel se podílí na plánování kulturních a zájmových činností, zastupuje uživatele v jednání s vedením domova v otázkách, které se týkají všech uživatelů či jen určité části. Tlumočí přání uživatelů směřující ke zlepšení života a působí na uživatele tak, aby jejich chování a jednání, vzájemné vztahy odpovídaly zásadám společenského soužití. Výbor obyvatel se skládá s předsedy a členů výboru uživatelů, kteří jsou v jednotlivých patrech obou traktů. S mnoha akcemi nám pomáhá předseda, pan Tomáš Sokol. Členové výboru: Trakt A 2. patro: p. Žáčková 3. patro: p. Sedláčková, p. Helekalová 4. patro: p. Kováriková

11 Trakt C 2. patro : p. Kubíček, p. Vidličková 3. patro: p. Kostohryzová 4. patro: p. Gronychová Výbor obyvatel se pravidelně, jednou měsíčně schází v kulturní místnosti ve 3. patře traktu C v 13:45 hodin. Každé schůzky se může kdokoliv z uživatelů zúčastnit. Termíny schůzek, kam jste srdečně zváni jsou: 7. dubna, 5. května, 2. června, 7. července, 4. srpna, 1. září, 6. října, 3. listopadu, 1. prosince Předsedovi a všem členům výboru obyvatel děkujeme za jejich práci! Ve čtvrtek dne 3.4. v 15:30 hodin proběhne v jídelně volba nového výboru obyvatel, kdy mohou být do dalšího volebního období zvolení i stávající členové. Přijďte i VY hlasovat a vyjádřit svůj názor. Poté bude od 16:00 hodin beseda vedení domova s rodinnými příslušníky a uživateli na téma plánované rekonstrukce střediska Luna.

12 Žijí mezi námi Na nočním stolku leží kniha od Miroslavy Konkolské Osamělá žena osamělého mořeplavce. Tuším, že jsem na návštěvě u někoho, kdo má rád dálky, cestování, dobrodružství. Nejen to je pravda, ale dotyčnou osobou pojí s autorkou uvedené knihy a Richardem Konkolským, našim nejslavnějším mořeplavcem a vítězem řady námořních závodů, který třikrát obeplul sám zeměkouli a loni obdržel od prezidenta Zemana Medaili Za zásluhy prvního stupně za zásluhy o stát v oblasti sportu, přátelství.

13 Paní Andělka Macháčková vzpomíná, jak byla jednou na Vánoce a Nový rok na dlouhodobé návštěvě v Austrálii u svého bratra Jiřího Vrožiny, kameramana a režiséra České televize Ostrava a Richard Konkolski zde měl zrovna jednu ze zastávek na svých závodech a paní Andělka mu prala všechno oblečení ztvrdlé od soli. Paní Macháčková cestovala ráda nejen po České republice, ale i po okolních zemích a vzdálených destinacích jako jsou Kanárské ostrovy, Turecko. Její vášeň byla i jejím povoláním - 20 let pracovala v cestovní kanceláři Čedok. Ráda chodila do divadla. Se svým manželem, hutním inženýrem, náruživým luštitelem a současně i tvůrcem křížovek, rébusů a přesmyček, prožila pěkný život. Paní Andělka má podnikavou dceru, hodného syna, 3 vnoučata a 2 pravnoučata. Na Luně je necelý rok a půl a moc jí přejeme, aby se jí tady líbilo tak, jako dosud.

14 POZOR NA PODVODNÉ DOPISY Podvodná společnost Endemos distribution v minulých dnech rozeslala dopisy, v nichž adresátům sděluje, že jí dluží peníze. Dále vyhrožuje soudem a exekucí a vyzývá spotřebitele, aby ji neprodleně kontaktovali na zákaznické lince. Ta je ovšem zpoplatněna částkou 85 korun za minutu volání. Tyto upomínky došly lidem, kteří se společností žádnou smlouvu neuzavřeli a neměli s ní nikdy nic společného. Dopisy byly zaslány především starším lidem. V dopise se sděluje, že adresát neuhradil dlužnou částku Kč za klientskou kartu a stále aktivní členství. V textu je dále uvedena zákaznická linka , na které lze celou situaci řešit. Chybí však informace, že se jedná o linku se zvýšenou tarifikací, takzvanou placenou linku, kde spotřebitel platí 85 korun za minutu volání. Celý dopis je formulován tak, aby adresát podlehl dojmu, že zavolání na uvedenou linku je jedinou možností, jak věc řešit; nejsou v něm uvedeny platební ani jiné potřebné údaje. Navíc společnost vyhrožuje vymáháním a exekučním řízením. NEREAGUJTE NA TENTO DOPIS, NIKAM NETELEFONUJTE!!!!!! V případě, že vám dopis přijde poštou, dostavte se s ním do kanceláře sociálních pracovnic či předejte dopis jinému zaměstnanci, který jej předá sociálním pracovnicím. Ty dopisy shromažďují a předávají Policii ČR. Mgr. Eva Kudláčková, vedoucí sociálního útvaru

15 Ukázka podvodného dopisu

16 V měsíci březnu oslaví narozeniny tito uživatelé Barwiková Aloisie Cygonková Žofie Deutscher Erik Gavenčiak František Hillová Milada Knyblová Zdenka Latušinská Helena Lvová Božena Nenzová Marie Piško Josef Schreihansová Zdenka Sienková Vlasta Smolníková Anna Surovcová Ludmila Svobodová Marie Vít Vladimír Všem oslavencům GRATULUJEME!

17 V měsíci březnu nastoupili tito uživatelé: Keijzerová Stanislava Polochová Jiřina Vítáme vás mezi námi. Motto měsíce Trojí cestou můžeme dojíti k moudrosti: za prvé cestou přemýšlení, cestou to nejušlechtilejší; za druhé cestou napodobování, cestou to nejlehčí, a za třetí cestou zkušenosti, cestou to nejtěžší. Konfucius

18 LUNA PROGRAM NA BŘEZEN března VÝBOR OBYVATEL v 13:45 hod ve 3. p. C 11. března VYSTOUPENÍ DĚTÍ K MDŽ návštěva dětí ze ZŠ Mládežnická, od 10:00 hod. v jídelně 18. března MISSIS SENIOR téma 1. republika - od 14:00 hod. v DSH Helios 21. března HUDEBNĚ-POETICKÉ ODPOLEDNE od 14:30 hod v knihovně CANISTERAPIE termín bude upřesněn pondělí: úterý: středa: čtvrtek: pátek: od 9:30 do 10:30 hod. skupinové cvičení 4. patro A od 9:30 do 10:30 hod. skupinové cvičení 3. patro C od 14:00 do 14:30 hod. posezení u klavíru v knihovně od 9:00 hobby kuchyňka od 9:00 do 10:00 hod. skupinové cvičení 2. patro A od 13:30 do 14:30 hod. společenské hry od 14:00 pánské odpoledne v kult. místnosti 2A od 9:30 do 10:30 hod. skupinové cvičení 2. patro C od 13:30 do 14:30 hod. boccia od 9:00 kuželky od 14:00 duchovní muzikoterapie v kult. místnosti 2C Změna programu vyhrazená všechny aktivizace jsou včas vyvěšené na nástěnkách

19 V měsíci dubnu připravujeme Pálení čarodějnic Výlet do Marlenky Na tomto čísle se podíleli: Barbora Gerátová Milada Kubová Václav Václavek Pavlína Hochmanová PO PŘEČTENÍ MĚ PROSÍM VRAŤ, ABYCH BYL K DISPOZICI TAKÉ PRO OSTATNÍ UŽIVATELE!

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha září 2011 8. ročník, č. 9 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha Milí přátelé, prázdniny utekly

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Leden 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

Leden 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Leden 2014 D U H A Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Pranostiky na leden Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Holomrazy - úrody

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Červen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna

Červen 2014 D U H A. Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Červen 2014 D U H A Měsíčník informací Domova seniorů Havířov, středisko Luna Poděkování vedení DSH Vážení zaměstnanci střediska Luna, blížíme se ke konci první poloviny roku 2014 a stojíme před tou druhou

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Leden Únor 2017 Významné dny 6. 1. Tři králové 12. 1. Světový den manželství 27. 1. Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28.

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI DOBRÝ DEN! Tento program na duben byl sestaven na základě individuálních plánů, současných možností centra a nadcházejících Velikonočních svátků. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2015 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 8 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Ze života školy V listopadu tohoto roku vzniklo v Dolní Branné nové občanské sdružení. Nese jméno ŠKOLÁK a jeho hlavním cílem je podporovat činnost školy, pořádat

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku...

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Domov pro seniory Kadaň... společně oslavili svátek lásky, Den svatého Valentýna... Je mnoho možností, jak být prospěšný,

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4.

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Náš Domov 4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA V týdnu 25.4. 1.5. proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Ve dnech 26.4. 28.4. bude pokladna uzavřena -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice DOBRÝ DEN! Tento program na červen byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Zámecké noviny Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Vánoce klepou na zámecké dveře a blíží se konec roku 2014. Vánoční svátky přinášejí radost a otevírají srdce Ať

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE KVĚTNA 2018 STŘEDA 2. KVĚTEN, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - provozní porada Ve středu 2. 5. se od 14.00 hodin v učebně přírodních věd uskuteční provozní porada pro vyučující I. a II. stupně základní

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018

Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018 Termín konání akce Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018 Popis akce ŘÍJEN 2018 - Téma: Rizika v každodenním životě Místo konání akce 2. 10. 2018 9:00-10:00 Beseda na téma: Domácí

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN ročník 2010 číslo 3 Vážení spoluobčané, chýlí se rok 2010, který byl v mnoha ohledech rokem velkých změn. Teprve budoucnost ukáže, nakolik to budou

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

INFORMÁTOR PROSINEC 2018

INFORMÁTOR PROSINEC 2018 INFORMÁTOR PROSINEC 2018 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

Životický portál. od 15. května do 21. května 2017

Životický portál. od 15. května do 21. května 2017 Životický portál od 15. května do 21. května 2017 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci květnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk NEVLUDOVÁ Ludmila 135 95 HIKEL Alois 130 84 KUNCOVÁ Amalie 27 81 GERYKOVÁ Jiřina 8

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace strana 1 Přípravka pro předškoláky: Přípravka pro předškoláky v lipovské základní škole letos proběhla třikrát, naposled 10. 5. 2016. Předškoláci procvičili grafomotoriku, matematické i jazykové dovednosti,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné domova se zvláštním režimem Naše moderní zařízení je situováno vblízkosti centra Frýdku-Místku. Chůzí do deseti minut můžete dojít: k Basilice

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících Darwinova 24, PRAHA 12 -Modřany, 143 00 Program na LEDEN 2015 1. čtvrtek Státní svátek, Nový Rok 2015 2. pátek CNN-sociální služby 5. pondělí CNN-sociální služby 6. úterý CNN-sociální služby 7. středa

Více

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014

Leden 2014. Únor 2014. Březen 2014 Leden 2014 To bylo těšení na vánoce a už jsou za námi. Všichni jsme dostali nějaký dárek. Někteří byli navštívit své rodiny. Uteklo to velice rychle a je tady nový rok 2014. Přejeme si, aby byl příjemný

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není.

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Náš Domov 12/2016 PROSINEC 2016 Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Přeji Vám všem co nejvíce potřebujeme ZDRAVÍ, co stále hledáme

Více

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví: Denní stacionář služeb sluchově postiženým v Brně a okolí zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685, IČO: 65761201,

Více

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 54 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 81 let Pan Petr Režňák - 23.1. 53 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1.

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 54 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 81 let Pan Petr Režňák - 23.1. 53 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ DOBRÝ DEN! Tento program na ZÁŘÍ byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Listopad 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V ŘÍJNU? Handicap Rally 2016 Dobré místo pro život uspořádalo v pořadí

Více

Bulletin číslo 07/2014

Bulletin číslo 07/2014 Bulletin číslo 07/2014 Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Open Society of Artists - Madame Humanité 2014 > VÝZVA PRO

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

V Ř E S K O V Á K únor 2007

V Ř E S K O V Á K únor 2007 V Ř E S K O V Á K únor 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, s blížícím se jarem vás opět vyzývám, abyste nepálili odpad na svých zahradách. Co se týká dřevního odpadu z prořezání stromů, opět nabízíme

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. VYPRODANÁ O2 ARÉNA V neděli 8. 1. zlatá slavice,

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Dne: 1.10.2009 Přítomni: Výbor KRPŠ (p.holzmannová, p.koudelková, p.valčuhová, p.nitschová, p. Zlámalová) p.kanisová, p.langrová, p.vojáček Omluveni:

Více

ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00

ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00 Program jednání: 1. Zahájení...

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce organizace Dobré místo pro život pořádala již 3. ročník Olomoucké koloběžkiády, která se konala na podporu Oblastní Unie neslyšících v Olomouci.

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc 1 CO SE KONALO V ČERVNU? Hanácký farmářský trh V pátek 3. 6. od 8 do 12:00 hod

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Životický portál. Od 25. prosince do 5. ledna 2017

Životický portál. Od 25. prosince do 5. ledna 2017 Životický portál Od 25. prosince do 5. ledna 2017 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci prosinci oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk KUNCOVÁ Věra 33 92 KROUTILOVÁ Vlasta 23 65 ŽLEBEK Jindřich 148 60 CÁBOVÁ Růžena

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 21. ročník září 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 Usnesením č. 38/2015 zastupitelé vzali na vědomí informaci o stavu smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci projektu pro zpracování

Více

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum.

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum. Výroční zpráva 2015 Slovo úvodem Právo na život je nestátní nezisková organizace, která působí jako registrovaný poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům přinášíme pobytové služby Domov pro

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: , IČ , DIČ:CZ

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: ,  IČ , DIČ:CZ O B E C K O Š Í K Y 2006 Události obce 2006 V roce 2006 opět v naší obci proběhly volby do zastupitelstva. Byli zvoleni tito občané: starosta: místostarosta: členové zastupitelstva: Mgr. Jaroslav Šlechta

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Foto č. 2, 3, 4: průhled do bytu rodiny Veselých v roce 1919 (foto vpravo: za dveřmi portrét Charlotty G. Masarykové); rodinný

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

2/2012 Historie Morašic část II.

2/2012 Historie Morašic část II. 2/2012 Historie Morašic část II. Dne 21.června 1554 prodal Burjan Anděl z Ronovce zboží Morašické spolu s dalším majetkem Mikuláši Štítnému ze Štítného za 3000 kop grošů. Po jeho smrti zdědila veškerý

Více

DUŠIČKY: Živá světla rozsvítila Kámen vzpomínek

DUŠIČKY: Živá světla rozsvítila Kámen vzpomínek DUŠIČKY: Živá světla rozsvítila Kámen vzpomínek Jako by se na pár minut zastavil čas. Obyvatelé a zaměstnanci kadaňského Domova se v pátek 2. listopadu sešli dopoledne na pietním místě, v zahradě u Kamene

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 66 9 Ivančice Výroční zpráva. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením

Více

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY 1. Proč jsou stížnosti důležité? Stížnosti, podněty a připomínky jsou pro Domov odpočinku ve stáří důležitá poselství o spokojenosti a o tom, zda služba

Více

Životický portál. Od 9. května do 15. května 2016

Životický portál. Od 9. května do 15. května 2016 Životický portál Od 9. května do 15. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci květnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk Jméno Č.p. Věk NEVLUDOVÁ Ludmila 135 94 ČERNOCHOVÁ Marcela 18 65 HIKEL Alois 130 83

Více

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1]

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Autor: SKLENÁŘOVÁ, Dana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: děti

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017 Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Březen 2007 4. ročník, č. 3 pro potřeby klientů Domova důchodců Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely n e p r o d e j n é o prvním jarním měsíci Březnu Milí přátelé, nedávno

Více