Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008"

Transkript

1 Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 1 - rok neprošlo jazykovou úpravou zdarma To jsem zvědav jak si poradíte s úkoly letošní republikové soutěže ŠIFRA KOMENSKÉHO Asociace malých debrujárů ČR, o.s. Sokolovská 702, BUČOVICE Pobočka: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1, Bankovní spojení: ČSOB,a.s.divize poštovní spořitelna, č.účtu / IČO Tel/fax/zázn , tel , mobil , zapletal@adam.cz 1.

2 Beppo 108 úvod Milí debrujáři, loňský rok oslav 15. výročí založení AMD ČR je těsně za námi a už startujeme do dalšího debrujárského roku Co všechno nás čeká? To se právě můžete dozvědět v BEPPU 1/2008, které držíte v rukou. Prosincové valné shromáždění schválilo nový výkonný výbor i kontrolní komisi a oba orgány AMD ČR už mají svá jednání za sebou. Postupně pro vás doladily základní strukturu aktivit letošního roku, abyste si všechno mohli naplánovat podle svých zájmů a možností. Jako obvykle musím připomenout, že pro řádné členství je třeba vyplnit návratku a zaslat členské příspěvky. Návratky ke členství i dalším akcím máte v přílohách samostatně, abyste si Beppo 1/2008 nemuseli stříhat. Všechny informace už také tradičně zveřejňujeme i na našich webových stránkách Kdo už internet zvládá, stačí, když připojené návratky vyplní a pošle elektronicky. První možnost k osobnímu setkání bude už na hotelu Ogar v Luhačovicích. Doufáme, že se nám podaří udržet loňskou skvělou úroveň a díky vašim příspěvkům snad i překonat! No a celým rokem nás bude hlavně provázet republiková soutěž, letos s tajemným názvem Šifra Komenského. Těšíme se na vaše přihlášky a vy se zase můžete těšit na únorové, první zveřejněné úkoly. Je toho asi hodně, ale činnost debrujárů je přece o bohaté nabídce a bude jenom a jenom na vás, co si sami vyberete a do čeho budete mít chuť se zapojit. Ke správnému rozhodování vám jako vždy určitě pomůže heslo debrujár si vždycky ví rady! Váš prezident Petr Zapletal 2.

3 Čj. Beppo 108vs Z VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ 2007 V závěru loňského roku 15. prosince 2007 proběhlo v Praze valné shromáždění, které zhodnotilo uplynulé období debrujárské činnosti, zvolilo nový výkonný výbor, kontrolní komisi AMD ČR a připravilo také rámcový plán aktivit na další období. Podrobnosti si můžete vyhledat na našich stránkách ve článku Valné shromáždění 2007: Z USNESENÍ VS 2007 na období : Debrujárská laboratoř pokračovat v zajišťování podmínek pro vytvoření stálé expozice AMD ČR Regionální články pomocí nově tvořeného lektorského sboru připravit systém podpory a rozvoje aktivit v regionech ČR Podávání projektů, tvorbu rozpočtů, hodnocení a vyúčtování - Příprava projektů bude nadále na základě zaslaných požadavků klubů a regionů. ČESTNÍ PREZIDENTI AMD ČR - Pokračovat v přípravě kritérií a hodnocení činnosti klubů, regionů a celé organizace. - Následné rozdělení získaných finančních prostředků bude v kompetenci osob a orgánů, které přebírají finanční zodpovědnost, tedy prezidenta a výkonného výboru. Možnost ovlivnění výše částek na jednotlivé použití v rámci stanovených podmínek bude na regionálních výborech. - Po převzetí finanční částky a podmínek vyúčtování, přebírá finanční zodpovědnost gestor. Poznámka k upřesnění: 1. Částku pro AMD dělí na jednotlivé projekty a regiony VV AMD ČR 2. Na regionální projekty a pro kluby v regionu dělí částku VV regionů a zástupci regionů 3. Na vyžádání odešle schválené částky zálohově ústředí jednotlivým gestorům před konáním akce 4. Gestor projektu je povinen vyúčtovat do 14 dnů po ukončení akce a dodat přehled PŘÍJMŮ a dokladů o příjmech + přehled VÝDAJŮ a dokladů o výdajích, kdy každý doklad musí být gestorem čitelně podepsán ze zadní strany (odpadá komplikované účetnictví gestorů) 5. Všechny aktivity je NUTNÉ hlásit na ústředí průběžně s uvedením: Název klubu jméno vedoucího název akce termín akce počet dětí dospělých - veřejnost LEKTORSKÝ SBOR Pokusit se formovat nový lektorský sbor, stanovit jeho cíle a plán činnosti k dalšímu rozvoji aktivit AMD ČR Na prvním jednání VV v roce 2008 projednat písemné připomínky a náměty do diskuse z VS 2007, navrhnout konkrétní opatření a seznámit s nimi členskou základnu prostřednictvím Beppa č 1/2008 Formulovat a realizovat spolupráci s MedVěd - Olomouc 3.

4 Čj. Beppo 108vv Z prvního jednání VV AMD ČR ŠIFRA KOMENSKÉHO republiková soutěž klubů Pořadatelství republikové soutěže klubů a další veřejnosti, gestor ZL region KMD Uherský Brod B.Rytířová. Informace budou pravidelně zveřejňovány na web ve článku ŠIFRA Komenského. Projekt SPACE FOUR: (gestor Jitka Soukupová a Naďa Zíková) Je zahrnuto v aktivitách roku 2008, ale v případě, že se nepodaří zajistit finanční prostředky nebo výrazného sponzora, zvážit realizaci. Podpořit aktivity ESC a pokusit se společně napojit na chystaný projekt letního soustředění v Belgii ESC. V BEPPO průběžně zveřejňovat ekonomická pravidla AMD ČR s odkazem na již zveřejněná pravidla na OCHRANNÁ PRÁVA značky debrujár Je zajištěno Osvědčení o zápisu ochranné známky DEBRUJÁR ze dne , č , číslo spisu: originál v archívu AMD ČR viz Osvědčení o zápisu ochranné známky. REGISTRACE a EVIDENCE všech regionálních a klubových akcí povede ústředí na základě podkladů vedoucích a gestorů akcí ZAHRANIČNÍ PARTNERSTVÍ Pokračovat v rozvíjejícím se zahraničním partnerství regionů a přípravě rozpočtu plánovat i finanční zajištění plánovaných výměn SEMINÁŘ PRO NEKVALIFIKOVANÉ VEDOUCÍ : informace o kvalifikaci vedoucích byla zveřejněna v BEPPO 3/2006 a dále realizována na semináři Ogar 2007 a Brno Každý účastník získal Osvědčení o kvalifikaci pro funkci vedoucího klubu AMD ČR. Další možnosti doplnění kvalifikace na semináři OGAR 2008 Dny vědy a techniky (gestor Soukupová) Průběžně připravovat projekt a realizaci a průběžně podávat informace, zveřejňovat na web REGISTRACE 2008: - připomenout povinnost řádné registrace v návaznosti na možnost čerpání dotací k registrace oznámit v Beppu 2/08, předat podklady k vedení stránek a ID klubu k evidenci na web FIRST LEGO LEAGUE Participace AMD na FLL 2008 viz web stránky ve článku První lego liga 2008 ESE 2008 Budapešť Maďarsko Priorita pro AMD ČR. Připravit účast a gestora na ESE 2008 v Budapešti a dát info do VZ+Beppo ZÁJEZD VEDOUCÍCH Opakují se žádosti o uspořádání společného zájezdu s vědeckotechnickou tématikou pro vedoucí. Nabídnout ke zvážení v Beppo 1/2008, konzultovat na semináři březen na OGARU a poté případně zpracovat podmínky a závazně vyzvat k přihlášení se zasláním zálohy na akci. DOTACE informace o stavu podaných projektů na dotace MŠMT na rok preference pro rok 2008: a) akce republikové (VV), b) akce regionální (VV regionů) - doporučení na přidělování finančních prostředků klubům a) počet vykázaných aktivit na web v roce 2007 b) počet plánovaných akcí v rámci regionu na rok 2008 c) počet členů 4.

5 ZMĚNA STANOV VS 2007 schválilo změnu stanov a to pouze nové ulice: na místo Mouřínov 7 ulice Sokolovská 702 Spolupráce s MedVěd Olomouc Připravit společný seminář ke konkretizaci spolupráce na další období. V Beppu 1/08 a na web vyzvat zájemce o zapojení do této nové aktivity. LEKTORSKÝ SBOR Na základě iniciativy Ivany Bělohradové vyzýváme k zapojení zájemce o účast v nově formovaném lektorském sboru, jehož cíle by měly být: podpora nových a začínajících vedoucích a klubů a zpracování systému dalšího rozvoje a podpory debrujárských aktivit v regionech ZÁVĚRY: Do Beppo 1/2008 připravit informace i připravovaném lektorském sboru, termín a místo prvního jednání bude v pátek 7. března 2008 v rámci semináře OGAR, na kterém by zájemci projednali nejlepší postupy k naplnění stanovených cílů a závěry předložili VV. V rozpočtu 2008 počítat s finanční podporou dle návrhu rozpočtu. Odpovídají: Bělohradová, Slabá STAV ZASTUPOVÁNÍ AMD ČR v jednotlivých regionech Projednat postup ke zlepšení činnosti klubů a zastupování jednotlivých regionů. Bez problémů s řádně zvoleným zástupcem Jihomoravský (zást.l.ledererová) 39 klubů a 582 členů Moravskoslezský (zást.l.lepík) 19 klubů a 320 členů Olomoucký (zást.m.černá) 9 klubů a 172 členů Pardubický (zást.j.coufal) 9 klubů a 202 členů Zlínský (zást.b.rytířová) 28 klubů a 390 členů Problematické Jihočeský (zást.l.slabá) pouze 2 kluby a 25 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů Královéhradecký (zást.a.míček) pouze 3 kluby a 33 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů a zvýšení aktivity v regionu Liberecký (zást.z.meixnerová) pouze 2 kluby a 21 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů a zvýšení aktivity v regionu Plzeňský (zást.j.soukupová) pouze 3 kluby a 54 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů Praha hl.město (zást.m.kulichová) pouze 4 kluby a 76 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů Středočeský (zást.m.veselý) klubů 8 a 128 členů - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů a nějakou novou regionální aktivitu Vysočina (bez zástupce A.Vyhnálková odstoupila) 7 klubů a 51 členů - je třeba projednat nového zástupce v regionu - je třeba se zaměřit na zvýšení počtu klubů a nějakou novou regionální aktivitu Bez zastoupení: Ústecký, Karlovarský ZÁVĚRY: - informovat o situaci účastníky schůzky lekt.sboru a připravit návrhy řešení BANNER AMD ČR informace k systému využívání, viz web stránky článek BANNER KLUBY REGIONY KONTAKT NA ÚSTŘEDÍ AMD ČR mobil REGIONÁLNÍ PROJEKTY 2008 informace o podaných projektech (Lepík, Dušek, Dušková, Rešková) TURNAJ VE VOLEJBALE AWO 2008 zájemci se mohou přihlásit k upřesnění podmínek u M.Šmídové: , smidova@adam.cz 5.

6 Čj. Beppo 108ogar SEMINÁŘ VEDOUCÍCH KLUBŮ LUHAČOVICE POZLOVICE HOTEL OGAR Na základě plánu činnosti 2008 připravilo ústředí AMD tradiční seminář vedoucích klubů. P O Z O R! Letos navazujeme na loňský úspěch programové změny obsahu programu!! Dobře víme, že ne všichni vedoucí se mohou společného setkání zúčastnit a tak tradiční cíle setkání budou minimalizovány a závěry následně zveřejněny vbeppu. TRADIČNÍ CÍLE a) Seznámit regiony a členskou základnu s rozpočtem a dotacemi na rok 2008 b) Rozdělení finančních prostředků v regionech: na akce, pro kluby a stanovení gestorů c) Představit a seznámit se s vedením a obsluhou internetových stránek AMD ČR. d) Aktuální informace a projekty roku 2008 e) Informace o vedení hospodaření se zaměřením na regiony a kluby Hlavním programem setkání budou stejně jako loni POKUSY a NOVÉ NÁMĚTY pro činnost s diskusemi mezi vedoucími a lektory, na které při společných akcích obvykle nezbývalo mnoho času. TERMÍN: : pátek 7. března až neděle 9. března 2008 MÍSTO KONÁNÍ: Luhačovice Pozlovice hotel OGAR Do Luhačovic se dostanete veřejnou dopravou autobusem nebo vlakem, dále do Pozlovic hotelu Ogar místní dopravou autobusem. Účastníci, kteří v návratce uvedou den, místo a hodinu příjezdu do Luhačovic, budou mít dovoz a odvoz zajištěn osobními vozy hotelu Ogar. RÁMCOVÝ PROGRAM Pátek do příjezd členů VV a zájemců o přípravu lektorského sboru, kteří to uvedou na návratce, zahájení 2. jednání VV AMD ČR a schůzka LEKTORSKÉHO SBORU - je také možný příjezd ostatních účastníků semináře, kteří to uvedou na návratce, ubytování Sobota hlavní den semináře do 8.30 příjezd účastníků, kteří nepřijeli již v pátek, prezence, registrace, ubytování první část, přestávka, druhá část společný oběd v hotelové restauraci třetí část, přestávka čtvrtá část - k rozpočtům a aktivitám v regionech (podle regionů) volno, případně další jednání v regionech společná večeře v hotelové restauraci a společenský večer Neděle snídaně + odjezdy účastníků. Z Ogaru do Luhačovic opět zajištěno osobními vozy pro účastníky, kteří uvedou v návratce odjezdy z Luhačovic. 6.

7 K PROGRAMU Většinu programu zaplní praktické ukázky pokusů a zajímavých námětů pro činnost, nad kterými můžeme okamžitě diskutovat. Z lektorů jsme oslovili např. M.Rojka, Z.Drozda, F.Špuláka, V.Bdinkovou, V.Ondruška, M.Černou, V.Piskače, J.Reichla, M.Veselého, zástupce MedVěd, jednáme také o případné účasti debrujárů ze zahraničí. Nepochybujeme o tom, že z našich vlastních opět připravíme také chuťovky, které potěší i ostatní. Jestliže něco takového máte, neváhejte připsat do návratky, abychom mohli každému připravit dostatečný prostor! UBYTOVÁNÍ Uzávěrka pro zájemce o zajištění ubytování v hotelu OGAR je do 20. února Neváhejte a zašlete návratky raději hned! Zájemcům o elektronické přihlášení zašleme formulář po vyžádání na adrese: zapletal@adam.cz. Vše potřebné, průběžné a aktuální informace najdete také na v článku Seminář vedoucích OGAR Telefonické informace získáte na Ubytování bude hrazeno všem, kteří jej vyznačí na návratce a splněné náležitosti dodají do 20. února ORGANIZACE PŘIHLÁŠKY - všichni zájemci odešlou do 20. února 2008.řádně vyplněnou přihlášku (příloha Beppa 1/2008). Na přihlášky odeslané po termínu nebo nedostatečně vyplněné bude brán zřetel pouze v případě volné kapacity akce. Využijte případně elektronickou přihlášku! PŘÍSPĚVEK - součástí platné přihlášky je i nevratný účastnický příspěvek 100 Kč. UBYTOVÁNÍ informace o ubytování jsou na web stránkách případně se můžete informovat na tel Ubytování bude hrazeno všem, kteří jej vyznačí na návratce a dodrží minimální účast na akci DOPRAVA - všem přihlášeným při dodržení minimální účasti bude uhrazena doprava veřejným dopravním prostředkem na základě vyplněného cestovního dokladu a přiložené jízdenky. STRAVA - všichni řádně přihlášení účastníci budou mít bezplatně zajištěnu stravu, kterou si vyznačí v návratce. Minimální účast na semináři je v sobotu od 8.30 do neděle 9.00 hodin (věnujte prosím pozornost pečlivému vyplnění návratky. Cestovné účastníkům mimo stanovený termín nebude hrazeno z nákladů akce). KVALIFIKACE VEDOUCÍHO každý účastník semináře získá certifikát o účasti a kvalifikaci vedoucího klubu AMD ČR PRO ÚČAST NA SEMINÁŘI JE TŘEBA ODESLAT DO 20. února PŘIHLÁŠKU V PŘÍLOZE! 7.

8 ČINNOST PODLE REGIONŮ rekapitulace 2007 Beppo 108 regiony Pro vaši informaci vyjímáme několik základních údajů z výroční zprávy, kterou si v plném znění můžete stáhnout z našich stránek v sekci Dokumenty ke stažení STRUKTURA ČLENSKÉ ZÁKLADNY PODLE REGIONŮ 2007 Klubů Region a indiv do 14 let let let nad 26 let z toho ind. celkem Jihočeský Jihomoravský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha hlavní město Středočeský Vysočina Zlínský CELKEM Od loňského roku evidujeme na ústředí všechny nahlášené aktivity regionů a klubů podle jednotlivých regionů. Připomínáme, že počet realizovaných a nahlášených akcí je významný pro přidělování prostředků na činnost regionů i klubů. Přehled aktivit podle jednotlivých regionů Číslo Počet Počet Počet Počet Počet Poznámka akcí dnů dětí dosp. celkem návštěva Jihočeský Jihomoravský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha hl.město Středočeský Vysočina Zlínský CELKEM Rozsah činnosti je úzce vázán na možnosti získání finančních prostředků ať už na základě podaných projektů na MŠMT, či získání z jiných zdrojů. Nezapomínejte nám poslat alespoň základní informace o svých aktivitách, které pravidelně zveřejňujeme také na debrujárských stránkách v sekci: Prezentace klubů od roku

9 Čj. Beppo 108 hospodaření POKYNY K HOSPODAŘENÍ Vnitřní dokument Asociace malých debrujárů České republiky. Valné shromáždění v prosinci 1999 uložilo výkonnému výboru zpracování obecně závazných směrnic pro hospodaření AMD ČR. Na jeho přípravě se podílela skupina pro dokumentaci (vedoucí L.Lepík), která doporučila maximální jednoduchost a snadnou srozumitelnost. AMD ČR je sdružení s právní subjektivitou a veškeré účetnické a daňové povinnosti plní ústředí a ekonom AMD ČR. Ostatní články jak regiony tak kluby pracují prostřednictvím právní subjektivity AMD ČR. Po ukončení akce (projektu) je povinností gestora (realizátora) provést vyúčtování podle pokynů stanovených před jejím zahájením a daňové doklady zaslat přehledně nalepené na ústředí a to nejpozději do 14 dnů po ukončení akce, nebude-li dohodnuto předem jinak Snahou je nezatěžovat vedoucí zbytečným papírováním, přesto je třeba dodržet základní pravidla: 1. DAŇOVÝ DOKLAD (musí obsahovat) Datum Podpis Razítko Zřetelný popis kupovaného zboží nebo služby IČO nebo DIČ prodávajícího Upozornění: doklad obsahující jenom součet položek bez označení druhu zboží je neplatný a vystavujete se riziku vrácení peněz. 2. INVENTARIZACE Celková inventura se klubů netýká (provádí hospodářka sdružení) Při nákupu drobného investičního majetku (DKP) je povinnost vedoucího vést o něm evidenci (např. v sešitě), která musí minimálně obsahovat (příklad): Pořadové Datum Popis Částka Datum Způsob číslo vyřazení vyřazení židle Kč zničení Pro objasnění: DKP je předmět, jehož doba použitelnosti je víc jak jeden rok a nákupní cena od Kč až do Kč včetně DPH. 3. FINANČNÍ PROSTŘEDKY Povinnost vyúčtování finančních prostředků, se kterými disponují vedoucí projektů, je podle pokynů ústředí obvykle do konce října. Vždy je nutné utratit všechny prostředky nebo zůstatky vrátit společně s vyúčtováním do pokladny AMD ČR. Uzávěrka pokladny ústředí je vždy k

10 4. VNITŘNÍ SYSTÉM KONTROL Za jednotlivé projekty nesou zodpovědnost jejich gestoři a kontroly jsou prováděny současně s předáním vyúčtování akce Na jednání VV předkládá ústředí průběžné výsledky hospodaření a realizace zahraničních programů Vedoucí klubů i individuální členové mohou požádat o běžnou kontrolu účetnictví během roku prostřednictvím členů revizní komise 5. ÚČETNÍ UZÁVĚRKA Povinností ekonoma je zpracovávat účetní uzávěrku v zákonem stanovených termínech a předkládat ke schválení vždy na prvním následném valném shromáždění Úhrady členských příspěvků V roce 2001 proběhla v souvislosti s přechodem na nový systém registrace kontrola členské základy. Registraci doplnila nová databáze zavedená k Stav členské základy najdete v kapitole Přehled klubů AMD ČR podle regionů současně s přehledem úhrady členských příspěvků. Na základě úkolu stanoveném na VS 1999 a následném jednání VV jsme pokračovali podle zkušeností a vzoru roku 2001 ve stanoveném systému řádného členství a registrace: A) řádné členství = po úhradě čl.příspěvků do na daný rok a řádné registraci B) registrace (evidované členství) = v celém příštím roce, ale bez čl. výhod a povinností C) automatické ukončení členství = po jednom roce pouhé registrace bez aktivity a úhrady členských příspěvků Řádné členství je vždy třeba obnovit na daný rok písemnou formou. Výše členských příspěvků pro řádné členství zůstává i pro příští období nezměněno: nevýdělečně činní á 10 Kč, výdělečně činní á 20 Kč, individuální členové á 100 Kč. Evidence je prováděna pro celé sdružení centrálně na ústředí AMD. Výši členských příspěvků na činnost vlastního klubu si stanovuje vedoucí klubu. Evidenci je vždy nutné vést prostřednictvím ústředí AMD ČR. EVIDENCE A EKONOMIKA INFORMACE. Po semináři vedoucích klubů AMD ČR sumarizujeme odpovědi na oblasti, ve kterých bylo v minulosti shledáno nejvíce nedostatků a kladeno nejvíce dotazů. Podklady byly zpracovány na základě stanov AMD ČR, pokynů k hospodaření a předkládaný materiál byl konzultován s Ministerstvem školství a mládeže. DOTACE NA TÁBOR AMD ČR - dotaci z prostředků MŠMT lze použít v případě, kdy bude celý tábor účtován přes ekonomiku AMD ČR a zde také uloženy všechny prvotní doklady - je možné použít v případě, že tábor AMD ČR bude účtován jako samostatná účetní jednotka při pořádání jiného tábora i zde je třeba dodat s účetnictvím všechny prvotní doklady - dotaci na jiný tábor, případně tábor s jiným pořadatelem než je AMD ČR nelze poskytnout DOTACE NA KLUBY AMD ČR, které pracují při DDM či jiných zařízeních, která vybírají další poplatky - pokud je veškerá ekonomika takového klubu vedena prostřednictvím AMD ČR, lze poskytnout dotaci - pokud jsou finanční prostředky klubu evidovány, či vybírány jinde, má klub u AMD ČR veškeré výhody a povinnosti člena, ale nesmí využívat dotací 10.

11 JINÉ PŘÍSPĚVKY na činnosti klubu Pokud klub získá jakékoli další finanční prostředky je třeba je vždy evidovat prostřednictvím ústředí AMD ČR (kluby nemají právní subjektivitu). Evidence finančních prostředků: - při platbách v hotovosti: je za prostředky zodpovědný vedoucí klubu a po výběru stanovených částek předá na ústředí společně s vybranou částkou - seznam členů, od kterých fin.prostředky vybíral s uvedením: výšky částky u jednotlivých plátců, jejich jména, příjmení, datum narození, bydliště, podpis plátce a vedoucího - při bezhotovostních platbách: platí totéž co při platbách v hotovosti, pouze uvedené podklady je třeba na ústředí AMD ČR dodat před jejich výběrem Vyúčtování a zprávu o akci je gestor povinen dodat na ústředí AMD ČR do 14 dnů po ukončení akce.termíny dotací se řídí podle podmínek a termínů v jednotlivých dotacích. LIKVIDACE materiálů Návrh na likvidaci materiálů podává vždy gestor, který je za materiál zodpovědný a má jej uveden ve svém vyúčtování (většinou vedoucí klubu). Požadované dokumenty likvidace: zápis nejméně 3 členné likvidační komise, z nichž alespoň jeden je členem VV nebo KK, při krádeži doklad policie o vyšetření ztráty, likvidace nemůže být během uváděné běžné doby životnosti) v případě nedodání požadované dokumentace je vedoucí klubu (gestor dotace) povinen zakoupený materiál, případně částku vrátit v termínu do uzávěrky účetního období. Komise předkládá ústředí návrh k likvidaci. O způsobu likvidace vždy rozhoduje statutární zástupce (prezident + výkonný výbor AMD ČR). Valným shromážděním 2005 byly schváleny následující doplňky: ROZHODNUTÍ O NÁPRAVNÝCH OPATŘENÍCH po kontrole MŠMT - do nákladů AMD ČR lze uvádět pouze DOKLADY znějící na AMD ČR, případně klub AMD ČR a ne na jiného odběratele. Zodp.: všichni účtující - NÁKLADY HRAZENÉ Z DOTACÍ je možné do účetnictví uvádět pouze v roce, ve kterém byla dotace přiznána Zodp.: všichni účtující - CESTOVNÍ PŘÍKAZY je nutné vždy uvádět všechny předepsané náležitosti. Zodp.: předkladatel cestovního příkazu - SEZNAMY ÚČASTNÍKŮ u jednotlivých akcí je třeba dokládat vždy seznamy účastníků podle předepsaných náležitostí jméno, příjmení, adresa bydliště a datum narození. Při výběru finančních prostředků navíc doplnit o podpis plátce. Zodp.: všichni gestoři akcí - VÝDAJOVÉ DOKLADY z pokladny je třeba vždy číslovat Zodp.: ústředí+tesař - VYBRANÉ ÚČASTNICKÉ POPLATKY je možné vrátit účastníkům, případně zřetelně označit jako zůstatek k použití pro AMD ČR. Zodp.: gestoři akcí, ústředí+tesař - K dokladům za případné úhrady za ZPROSTŘEDKOVATELSKOU A OBCHODNÍ ČINNOST vždy přikládat doklad o uzavřeném smluvním vztahu s bližší specifikací za provedené služby. Zodp.:gestoři akcí, ústředí+tesař - U předkládaných dokladů uvádět bližší ROZPIS materiálu případně služeb. Zodp.:gestoři - Veškeré DOTACE používat striktně pouze dle podmínek stanovených podmínkami. Zodp.:gestoři akcí 11.

12 RÁMCOVÝ PLÁN AKCÍ AMD ČR NA ROK schéma ZAHRANIČNÍ AKCE DOMÁCÍ AKCE Čj. Beppo 108 schéma BELGIE + SRN TRANSINNE Finále projektu SPACE FOUR FETE DE LA SCIENCE FRANCIE Regionální prezentace s partnery ESE Budapešť - Maďarsko SRN volejbalový turnaj AWO VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2008 Praha Finále republikové soutěže ŠIFRA KOMENSKÉHO UH.BROD Republikový seminář vedoucích září REPUBLIKOVÉ a MEZINÁRODNÍ TÁBORY AMD ČR Budislav DNY VĚDY A TECHNIKY Plzeň září 2008 MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY s partnery FIPD termíny Beppo Regionální výměny partnerů na základě dohod o spolupráci CESTOVÁNÍ ZA VĚDOU viz programy Londýn, Paříž, Futuroscope, Belgie BAMBIRIÁDA - květen podle regionů FESTIVAL DEBRUJÁRŮ a DNY MUZEÍ ČVUT + muzeum hl.města Prahy Republikový seminář vedoucích Luhačovice PRÁCE KLUBŮ BEPPO VIDEO SEMINÁŘE MÉDIA INTERNET PROJEKTY DALŠÍ INFO metodika vedoucích TV,časopisy,rozhlas web stránky klubů vstupy 12.

13 Čj. Beppo 108 členství ČLENSTVÍ V AMD ČR na rok 2008 Připomínáme, že řádné členství v AMD ČR je třeba potvrdit písemnou formou odesláním vyplněné přihlášky a členského příspěvku do (najdete v Beppu 1/2008 a elektronicky na web). Po tomto datu jsou kluby i individuální členové registrováni jako evidovaní a řádné členství získají nebo obnoví až po splnění této základní povinnosti. D) řádné členství = po úhradě čl.příspěvků do na daný rok a řádné registraci E) registrace (evidované členství) = v celém příštím roce, ale bez čl. výhod a povinností F) automatické ukončení členství = po jednom roce pouhé registrace bez aktivity a úhrady členských příspěvků Řádné členství je vždy třeba obnovit na daný rok písemnou formou. Výše členských příspěvků pro řádné členství zůstává i pro příští období nezměněno: nevýdělečně činní á 10 Kč, výdělečně činní á 20 Kč, individuální členové á 100 Kč. Evidence je prováděna pro celé sdružení centrálně na ústředí AMD. Výši členských příspěvků na činnost vlastního klubu si stanovuje vedoucí klubu. Evidenci je vždy nutné vést prostřednictvím ústředí AMD ČR. POZVÁNKY pro debrujáry na zahraniční akce Na letošní rok dostala naše asociace celou řadu pozvání k účasti na zahraničních akcích, které pořádají naši partneři. Pokud máte zájem o vyslaní na některou z akcí, ozvěte se laskavě Marii Šmídové na tel.: , mobil , smidova@adam.cz. Můžete si dohodnout podmínky případné účasti. Obecně pro naše delegace platí: doprava na místo a zpět + účastnický poplatek obvykle ve výši 300 USD. Regionální ExpoScience pořádané MILSET: 1 st. Asian ExpoSciences, ESI-ASIA 2008 at Taipei, Taiwan th. European ExpoSciences, ESE 2008 at Budapest, Hungary rd International Science & Summer Camp Lisabon, Portugal th. Latin American ExpoSciences, ESI-AMLAT 2008, Lima, Peru nd. African ExpoSciences, ESA 2008 at Tripoli, Libya ExpoScience Mexiko říjen/listopad 2008, speciálně s debrujáry 12th Expo-Sciences International (ESI 2009) Tunisia International Sustainable Word (Energy, Engeenering&Environment PROJECT OLYMPIAD Houston, Texas, USA rd MONSTRATEC Novo Hamburgo BRAZÍLIE, říjen 2008 Podrobnosti k jednotlivým akcím najdete na: 13.

14 13. CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DEBRUJÁRŮ Šifra Komenského 2008 P R O P O Z I C E Motivace: Také jste bez dechu sledovali honbu za svatým grálem v knížce (či filmu) "Šifra mistra Leonarda"? Jenom málokdo možná ví, že náš český "mistr",známější jako učitel národů Jan Amos Komenský, byl nejenom autorem filosofických děl, ale věnoval se také přírodním vědám a astronomii. Tak blízkým nám, debrujárům! Vydejme se tedy společně na pátrání, zkoumání, tvoření a bádání, zkrátka na rozluštění šifry mistra Amose! Tajemství šifry je zatím skryto a čeká jen na vás, abyste ho odhalili. A kde jinde by se nakonec mělo konat finále, než v kraji, ze kterého Komenský pocházel, a v gymnáziu v Uherském Brodě, které nese jeho jméno. Téma soutěže: Soutěž nese jméno Jana Amose Komenského a finále soutěže se bude konat na Gymnáziu J. A. Komenského v Uherském Brodě. Soutěžící budou postupně kromě plnění úkolů přírodovědného charakteru poznávat některá fakta ze života Komenského, město Uherský Brod a jeho okolí. Soutěž chce také upozornit na méně známý fakt, že Komenský nebyl jen učitel národů a autor filosofických děl, ale také přírodovědec i astronom. Zaměření soutěže: Soutěž je určena pro děti, které chtějí zkoumat, tvořit, bádat. Obsahuje problémové úlohy, také úkoly spojené s vyhledáváním na internetu a především spoustu jednoduchých i složitějších pokusů. Kdo se může přihlásit: Do soutěže se mohou přihlásit registrované kluby debrujárů ale i jakékoliv jiné dětské kolektivy ve věku od 3 do 18 let s vedoucím nad 18 roků. Jak bude soutěž probíhat: V únoru, březnu, dubnu a květnu proběhnou korespondenční kola soutěže. Každé kolo bude vyhlášeno prostřednictvím internetu na stránkách Soutěžící svoje řešení zašlou každý měsíc em. V červnu proběhne celkové vyhodnocení korespondenčních kol soutěže. Do finále soutěže, které proběhne na Gymnáziu J. A. Komenského v Uherském Brodě, bude pozváno 17 nejlepších družstev korespondenčních kol soutěže. Finále se zúčastní čtyřčlenná družstva s jedním dospělým vedoucím. Jak bude soutěž hodnocena: Při hodnocení budeme brát v úvahu věk soutěžících. V každém kole budou různě náročné úkoly, z nichž některé budou vhodné i pro předškolní věk a nižší stupeň ZŠ, některé zvládnou až děti z vyššího stupně a středoškoláci. Adresa pro zasílání přihlášek a řešení, včetně dotazů: sifra@gjak.cz Pouze přihlášky lze zasílat také klasickou poštou na: RNDr. Božena Rytířová, Gymnázium J.A.Komenského, Komenského 169, Uherský Brod 14.

15 13. CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DEBRUJÁRŮ Šifra Komenského 2008 Přihláška NÁZEV DRUŽSTVA V TÉTO SOUTĚŽI: Trvalý název klubu, pokud jste debrujáři: Počet členů klubu (družstva): Adresa klubu (družstva): Věk členů: Jméno a příjmení vedoucího Adresa vedoucího (ulice, č., město, PSČ) ová adresa: Telefonní číslo vedoucího: Vyplněnou přihlášku zašlete em na adresu: sifra@gjak.cz a zároveň na adresu bozka.r@seznam.cz. Případně poštou na: RNDr. Božena Rytířová, Gymnázium J.A.Komenského, Komenského 169, Uherský Brod 15.

16 Chcete být členem AMD ČR? Čj. Beppo 108 přihláška Chcete se stát členem Asociace malých debrujárů ČR? Chcete dostávat pravidelně 4x ročně informační BEPPO, nabídku dalších pokusnických materiálů, mít možnost účastnit se našich akcí, soutěží, setkání, zahraničních výjezdů nebo si založit vlastní klub? Čtěte pozorně následující řádky! Naše asociace sdružuje především KLUBY, tj. alespoň 5 dětí + jeden vedoucí nad 18 let. Členové mohou být i INDIVIDUÁLNÍ, tzn. jednotlivci bez rozdílu věku. ČLENSTVÍ - KLUBY: komunikace s kluby je velmi jednoduchá, oboustranně výhodná a organizačně nenáročná. Veškeré informace jsou sdělovány prostřednictvím BEPPA, písemnou formou, semináři a akcemi určenými klubům. Proto i členství zůstává u klubů jednoduché: podání přihlášky, zaregistrování na ústředí, roční poplatek pro děti á 10 Kč a dospělé á 20 Kč. ČLENSTVÍ INDIVIDUÁLNÍ: pokud budou mít zájem o členství i jednotlivci, mohou si podat přihlášku, budou zaregistrováni, 4x ročně obdrží BEPPO a mohou si vybírat z nabídky určené individuálním členům za členský příspěvek á 100 Kč na jeden rok. Každý klub nebo individuální člen zašle na adresu ústředí: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1 řádně vyplněnou přihlášku a členské příspěvky podle počtu členů. My je zaregistrujeme a zařadíme do data báze. K daného roku upravujeme členskou základnu podle uhrazených členských příspěvků. Pokud jsem vše vysvětloval příliš složitě, znázorním ještě jednou postup k získání členství: a) vypiš přihlášku - za klub nebo individuálně b) zašli celkovou částku za počet členů klubu nebo á 100 Kč za individuální členství c) jsi řádně zaregistrován Přihlášku je také možné podat elektronicky. Formulář a pokyny jsou na adrese: Přihláška za člena Asociace malých debrujárů České republiky - REGISTRAČNÍ LIST Členství: INDIVIDUÁLNÍ - KLUB (zakroužkujte) Jméno, příjmení: Titul: (individuální člen nebo vedoucí klubu) Datum narození: rodné číslo: / (dobrovolné) Adresa domů Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / mobil: Adresa místa působení klubu Okres: Region: Název klubu (nebo KMD při: škole, jiném zařízení apod.): Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / fax: / (zakroužkujte, kam si přejete posílat poštu - pokud nezvolíte, bude vám chodit automaticky domů) Souhlasím, aby AMD ČR evidovala a zpracovávala mnou uvedené osobní údaje podle 5 zákona 101/00 Sb. Pro prezentaci vašeho klubu na připojte FOTO a případně další informace Pouze pro kluby Infobulletin BEPPO budu odebírat: POŠTOU ELEKTRONICKY (označ) Počet členů do 14 let: let : let: nad 26 let: Počet členů celkem: KLUB NÁM POMOHL ZALOŽIT:. p o d p i s v e d o u c í h o k l u b u Členské příspěvky uhrazeny hotově dne: v částce: Kč Převodem na účet: /0300 dne: Z účtu číslo: var..symbol: v částce: Kč podpis člena nebo vedoucího klubu 16.

17 Beppo 108 návratky Přihláška za člena Asociace malých debrujárů České republiky - REGISTRAČNÍ LIST Členství: INDIVIDUÁLNÍ - KLUB (zakroužkujte) Jméno, příjmení: Titul: (individuální člen nebo vedoucí klubu) Datum narození: rodné číslo: / (dobrovolné) Adresa domů Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / mobil: Adresa místa působení klubu Okres: Region: Název klubu (nebo KMD při: škole, jiném zařízení apod.): Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / fax: / (zakroužkujte, kam si přejete posílat poštu - pokud nezvolíte, bude vám chodit automaticky domů) Souhlasím, aby AMD ČR evidovala a zpracovávala mnou uvedené osobní údaje podle 5 zákona 101/00 Sb. Pro prezentaci vašeho klubu na připojte FOTO a případně další informace Pouze pro kluby Infobulletin BEPPO budu odebírat: POŠTOU ELEKTRONICKY (označ) Počet členů do 14 let: let : let: nad 26 let: Počet členů celkem: KLUB NÁM POMOHL ZALOŽIT:. p o d p i s v e d o u c í h o k l u b u Členské příspěvky uhrazeny hotově dne: v částce: Kč Převodem na účet: /0300 dne: Z účtu číslo: var..symbol: v částce: Kč podpis člena nebo vedoucího klubu Čj. Seminář 2008 přihláška Závazná přihláška návratka - uzávěrka na ústředí AMD do 20. února 2008 Přihlašuji se závazně na seminář vedoucích AMD ČR března 2008 v Luhačovicích-Pozlovicích hotel OGAR Místo působení klubu: Jméno vedoucího: Kontakty pro další informace tel: mobil: Příspěvek s nevratnou částkou 100 Kč odeslán na adresu (případně na účet č /0300) AMD ČR, Senovážné nám. 24, Praha Složenkou v hotovosti dne: 2008 Z účtu č. Pro účastníky VV a lektorského sboru automaticky i večeře v pátek. Žádám o bezplatné zajištění noclehu 7.3. ANO NE (označte) ANO NE (označte) Žádám o bezplatné zajištění stravy : oběd 8.3. ANO NE a večeře 8.3. ANO NE (označte) Snídaně: pouze pro ubytované z pátku na sobotu bude zajištěna a uhrazena, pro všechny ubytované ze soboty na neděli bude zajištěna a uhrazena. Náměty, dotazy, připomínky, kterými by bylo vhodné doplnit program apod. Připište, kolik potřebujete času pro vlastní vystoupení, pokud jej plánujete: Školení a semináře se zúčastním nezúčastním (označte). V dne: 2008 Podpis:

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!!

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!! Čj.BEPPO 106 hlavička B E P P O 1/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 1 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Pro řádné členství nezapomeňte

Více

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme...

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme... Seminář vedoucích. Od pátku 30. března do neděle 1. dubna 2007 se sejdou v hotelu OGAR v Luhačovicích vedoucí debrujárských klubů. Tradiční setkání nadšenců hry s vědou a technikou bude mít netradiční

Více

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli Čj.BEPPO 305 hlavička B E P P O 3/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 3 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Jak jste se měli vyýýýýý?

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005

Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005 Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 1 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Asociace malých debrujárů

Více

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 4 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Praha přivítá debrujáry

Více

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství Příloha č.1 PŘIHLÁŠKA k členství v ČMOS PŠ podle čl.10 Stanov ČMOS PŠ Jméno a příjmení Datum narození Adresa bydliště Telefon E-mail Pracovní zařazení Třída Adresa pracoviště (u důchodců adresa posledního

Více

ČR, 24, / IČO

ČR, 24, / IČO Čj.BEPPO 1 2014 hlavička B E P P O 1/2014 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 22 - číslo 1 - rok 2014 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Asociace malých debrujárů

Více

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu

Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Školní sportovní kluby zařazené do projektu Centra sportu Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha

Více

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 Vánoce, no kdo by se netěšil?...a debrujáři se mohou těšit na své VÁNOCE DEBRUJÁRŮ v Praze 9.- 11. prosince 2010. V tomto článku najdete všechny potřebné informace i návratky. Tady

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 308 komplet B E P P O 3/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 3 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Dobojováno. ŠIFRA KOMENSKÉHO

Více

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009 SMĚRNICE Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2009 Vydání: 10.11. 2009 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium

Více

Členské a klubové příspěvky

Členské a klubové příspěvky Členské a klubové příspěvky Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha Údaje o zápisu ve spolkovém

Více

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací

Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací Manuál pro čerpání finančních prostředků krajských organizací platný k 1. 6. 2013 1. Disponibilní finanční prostředky krajské organizace Každá krajská organizace má na příslušný kalendářní rok k dispozici

Více

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011

Praha 2, Londýnská 15. Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011 SMĚRNICE Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2011 Vydání: 31. 12. 2011 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu

I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace ze státního rozpočtu POSTUP PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÉ POSKYTUJÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODLE 52 ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH A ŽÁDAJÍ O POSKYTNUTÍ STÁTNÍ ÚČELOVÉ DOTACE PRO ROK 2007 I. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace

Více

IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728 seminare@alfaeduka.cz DIČ: CZ29218705 fax 516.442.313 www.alfaeduka.cz

IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728 seminare@alfaeduka.cz DIČ: CZ29218705 fax 516.442.313 www.alfaeduka.cz Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE Smlouva č.04/2019 sport, mládež, vzdělávání MĚSTO KUTNÁ HORA dále jen m ě s t o nebo p o s k y t o v a t e l Sportovní klub Sršni Kutná Hora, z.s. zastoupené starostou Ing. Josefem Viktorou sídlem Havlíčkovo

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE Smlouva č.01/2016 kultura MĚSTO KUTNÁ HORA dále jen m ě s t o Mozaika Kaňk z.s. zastoupené starostou města panem Bc. Martinem Starým, DiS sídlem Havlíčkovo náměstí 552/1, 284 01 Kutná Hora IČO: 00236195

Více

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů.

POSTUP Vedení pokladní knihy a úschova pokladních dokladů. SMĚRNICE SMĚRNICE ČAS O VEDENÍ ÚČETNICTVÍ SEKCÍ A REGIONŮ Vydání: 27. 5. 2008 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium Připomínkové řízení do: 21. 5. 2008 Odborný garant: Ing. Marie

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů SPACE FIVE - 2009 Je to až neuvěřitelné, ale náš vesmírný projekt SPACE slaví takové malé výročí. Právě startujeme již pátý ročník a těšíme se, že se budete bavit stejně dobře jako v minulých letech. V

Více

Mobil: Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen

Mobil:   Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 1 0 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách Občanské sdružení Jesenický kamzík ve spolupráci s Muzeem v Bruntále a Jesenickou lesnickou společností Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci pořádanou pod záštitou ministra zemědělství ČR, hejtmana

Více

Metodika jak na to je právě uváděna do praxe. VÁS ZVE NA WORKSHOP. úterý 15. listopadu 2011 Hradec Králové, Hotel Tereziánský dvůr

Metodika jak na to je právě uváděna do praxe. VÁS ZVE NA WORKSHOP. úterý 15. listopadu 2011 Hradec Králové, Hotel Tereziánský dvůr SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O. AKREDITOVANÁ U MINISTERSTVA VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ A ČLEN ASOCIACE INSTITUCÍ VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VÁS ZVE NA

Více

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 0 9 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Po absolvování semináře obdrží účastníci certifikát.

Po absolvování semináře obdrží účastníci certifikát. Seminář je určen provozovatelům, vlastníkům a zaměstnancům ČOV a týká se povinností, které vyplývají ze zákoníku práce, zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK

ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK 1 Přesný název projektu: (akce) Předkládající subjekt: (plný název) ŽÁDOST O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK z rozpočtu obce Ryjice na rok 20 na akci, činnost, projekt Základní informace o žadateli a projektu a) právní

Více

Čl. 8 Poskytování finančních prostředků na činnost škol a školských zařízení

Čl. 8 Poskytování finančních prostředků na činnost škol a školských zařízení Vyhlášení rozvojového programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Podpora okresních a krajských kol soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání pro školní rok 2013/2014 ze dne 29. května 2013,

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s.

Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s. 1 Organizační řád spolku Setkání já a ty, z.s. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád upravuje činnost a organizaci spolku Setkání já a ty, z.s. (dále jen spolek). 2. ČINNOST SPOLKU Aktivity spolku vycházejí

Více

REGISTRAČNÍ A PŘESTUPNÍ ŘÁD

REGISTRAČNÍ A PŘESTUPNÍ ŘÁD Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, tel./ fax 242 429 260, e-mail: cgf@cstv.cz REGISTRAČNÍ A PŘESTUPNÍ ŘÁD Praha, listopad 2010 Roman Slavík předseda ČGF OBSAH

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

"NA LODI"seminář vedoucích

NA LODIseminář vedoucích "NA LODI"seminář vedoucích Po úspěšném semináři OGAR 2009 jsme připravili další zajímavé setkání pro vedoucí debrujárských klubů. Tentokrát zavítáme do Veselí nad Moravou, kde je připraven pestrý program

Více

Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování dotací je všestranně rozvíjet

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon IČ DIČ

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon  IČ DIČ Závazná přihláška Přihlašování na vzdělávací programy je možné zasláním závazné přihlášky na kontaktní adresu Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) 84/2010 VZ/24/VVSR/10

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) 84/2010 VZ/24/VVSR/10 Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 Spisové číslo veřejné zakázky zadavatele: Název

Více

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Tyto obchodní podmínky upravují registraci a úhradu účastnických poplatků prostřednictvím registračního systému Právnické

Více

FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO)

FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO) FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO) Čl. I. PRÁVNICKÝ SUBJEKT 1.) Finanční řád se vztahuje na všechny formy a druhy hospodářské činnosti právnické osoby Czech Dance Organization, o.

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PROJEKTU KLUB JEDNIČKA

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PROJEKTU KLUB JEDNIČKA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PROJEKTU KLUB JEDNIČKA 1. Projekt Klub Jednička Klub Jednička je název projektu (dále jen projekt Klub Jednička ), který realizuje městský obvod Plzeň 1 (dále jen MO Plzeň 1), sídlem

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2019 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2019

Více

Směrnice pro činnost poboček SPJF

Směrnice pro činnost poboček SPJF Směrnice pro činnost poboček SPJF 1. Založení pobočky Sdružení přátel Jaroslava Foglara (dále jen pobočky) se řídí platnými stanovami SPJF. Vznik pobočky musí schválit Výkonný výbor SPJF. 2. Členem pobočky

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE Smlouva č.01/2018 sport, mládež, vzdělávání MĚSTO KUTNÁ HORA dále jen m ě s t o nebo p o s k y t o v a t e l Sparta Kutná Hora, z.s. zastoupené starostou Ing. Josefem Viktorou sídlem Havlíčkovo náměstí

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Kotnovská 137, 390 01 Tábor Tel./fax: 381 213 332 e-mail:apsscr@apsscr.cz, www.apsscr.cz Pravidla hospodaření Asociace poskytovatelů sociálních služeb České

Více

Obec Dlouhá Loučka. Obec Dlouhá Loučka vyhlašuje pro období PROGRAM

Obec Dlouhá Loučka. Obec Dlouhá Loučka vyhlašuje pro období PROGRAM Obec Dlouhá vyhlašuje pro období 2015 2018 PROGRAM pro poskytování dotací neziskovým organizacím a spolkům z rozpočtu obce Dlouhá 1. Účel poskytnutí dotace Podpora aktivit v oblasti zájmové činnosti pro

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Organizační řád byl projednán a schválen Valnou hromadou ČAT dne 15.5.2015 Čl. 1 - Účel Organizačního řádu ČAT Účelem tohoto řádu je podrobně stanovit

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ pořádá 28. KONFERENCI na téma Směrnice EU týkající se měřicích přístrojů (MID) 4. a 5. května 2004 Hotel Skalský dvůr

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 5. 2015 Bod pořadu jednání: Poskytnutí dotace a uzavření veřejnoprávní smlouvy o jejím poskytnutí na nákup knihovního

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování podpor je všestranně rozvíjet

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 DNE: 10. 11. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 17/2016/OS/1 OBSAH: Vyhlášení dotačních programů pro sociální oblast ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ CZECH VOLLEYBALL FEDERATION ve spolupráci se ZŠ T. G. MASARYKA TŘEBÍČ pořádá 31. května - 1. června 2007 7. ročník REPUBLIKOVÉHO FINÁLE srovnávací soutěže základních škol se zaměřením

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č.52

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č.52 Základní škola Josefa Václava Myslbeka a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, okres Karlovy Vary ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č.52 PRAVIDLA PRO NAKLÁDÁNÍ S FINANČNÍMI PŘÍSPĚVKY OD ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení REGISTRAČNÍ ŘÁD Článek 401. Základní ustanovení 401.01 Členy ČAST jsou oddíly stolního tenisu, jejichž příslušníci jsou registrováni podle tohoto řádu. Příslušníci se dělí na: a) závodníky a závodnice

Více

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace provozující evropské krizové či asistenční linky 116 000, 116 111 a 116 006 v České republice pro rok 2016

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplěno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012

Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012 Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012 ČLENSTVÍ VE FAČR a struktura dělení členských příspěvků Členství a struktura dělení ČP Na 13. řádné valné hromadě FAČR byly přijaty nové stanovy,

Více

Česká rada Pionýra. Pořadatelé a organizátoři:

Česká rada Pionýra. Pořadatelé a organizátoři: KORESPONDENČNÍ VÝBĚROVÁ SOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatel soutěže: Česká rada Pionýra Pořadatelé a organizátoři: Vyhlašovatelem celorepublikové soutěže CLONA je Česká rada Pionýra, Senovážné

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

eho+kraje+na+obdobi aspx) a jeho vyplněný vzor tvoří přílohu č. 1 tohoto manuálu.

eho+kraje+na+obdobi aspx) a jeho vyplněný vzor tvoří přílohu č. 1 tohoto manuálu. MANUÁL K FINANČNÍMU VYPOŘÁDÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVANÝCH V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU PODPORA JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2017 2020 1. Termín pro doložení finančního

Více

Hradec Králové, úterý 5. června 2012 Hotel Tereziánský dvůr

Hradec Králové, úterý 5. června 2012 Hotel Tereziánský dvůr SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O. AKREDITOVANÁ U MINISTERSTVA VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ A ČLEN ASOCIACE INSTITUCÍ VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH a ZDRAVOTNÍ

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež ze dne 17. 12. 2014 č. 13/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE PŘÍMO DO NOTEBOOKU V ÚČETNICTVÍ 2014, ZMĚNY K

VNITŘNÍ SMĚRNICE PŘÍMO DO NOTEBOOKU V ÚČETNICTVÍ 2014, ZMĚNY K Centrum pro přezkum hospodaření, audit, poradenství a vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ:

Více

F I N A N Č N Í Ř Á D Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO)

F I N A N Č N Í Ř Á D Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO) F I N A N Č N Í Ř Á D Czech Dance Organization, o. s. (dále CDO) Čl. I. PRÁVNICKÝ SUBJEKT 1.) Finanční řád se vztahuje na všechny formy a druhy hospodářské činnosti právnické osoby Czech Dance Organization,

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

Vnitřní předpis 3/2013 Centra sportu Asociace školních sportovních klubů ČR

Vnitřní předpis 3/2013 Centra sportu Asociace školních sportovních klubů ČR Vnitřní předpis 3/2013 Centra sportu Asociace školních sportovních klubů ČR Schváleno VV AŠSK ČR 26. 6. 2013 (jednotlivé články předpisu podléhají Stanovám AŠSK ČR, schválených XV. sněmem 12. 4. 2013 a

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Metodický pokyn k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Určuje pravidla poskytování finančních prostředků na soutěže a přehlídky (dále jen soutěže) organizované v Královéhradeckém

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Tento pokyn nahrazuje pokyn UST-36 verze 4 s platností od

Tento pokyn nahrazuje pokyn UST-36 verze 4 s platností od UST- 36 verze 5 Správní poplatky, náhrady výdajů za odborné úkony prováděné na žádost dle zákona č. 296/2008 Sb., o zajištění jakosti a bezpečnosti lidských tkání a buněk určených k použití u člověka a

Více

ISPOP - NOVINKY 2017 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP)

ISPOP - NOVINKY 2017 (Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností a ohlašování prostřednictvím ISPOP) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. pořádá odborný seminář ISPOP - NOVINKY 2017

Více

FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, z.s.

FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, z.s. FINANČNÍ ŘÁD Czech Dance Organization, z.s. Čl. I. PRÁVNICKÝ SUBJEKT 1. Finanční řád se vztahuje na všechny formy a druhy hospodářské činnosti právnické osoby Czech Dance Organization, z.s. (dále jen CDO).

Více

Organizační řád Astronomické olympiády

Organizační řád Astronomické olympiády Č.j.: MŠMT 14 896/2012-51 dne 16. dubna 2012 Organizační řád Astronomické olympiády Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

Pořadatelé a organizátoři:

Pořadatelé a organizátoři: KORESPONDENČNÍ VÝBĚROVÁ SOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatel soutěže: Česká rada Pionýra Pořadatelé a organizátoři: FOTOSOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatelem celorepublikové soutěže CLONA

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I.

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I. Pozvánka na TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I. Milí přátelé, studenti, pedagogové, srdečně Vás zveme na zajímavé víkendové soustředění, které pořádají Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. a Krajská hvezdáreň v Ţiline

Více

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji I. Podmínky poskytnutí dotace Program slouží především k naplnění těchto priorit: 1. záchrana a obnova kulturních památek nacházejících se ve

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K

PAPY METODIKA A SKLADBA ÚČETNICTVÍ 2014 PO ZMĚNÁCH K Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Po ukončení semináře obdrží účastníci certifikát o absolvování školení.

Po ukončení semináře obdrží účastníci certifikát o absolvování školení. Seminář je určen provozovatelům, vlastníkům a zaměstnancům ČOV a týká se povinností, které vyplývají ze zákoníku práce, zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany

Více

VÁS ZVE NA SEMINÁŘ. čtvrtek 21. dubna 2011 Hradec Králové, Studijní a vědecká knihovna

VÁS ZVE NA SEMINÁŘ. čtvrtek 21. dubna 2011 Hradec Králové, Studijní a vědecká knihovna SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O. AKREDITOVANÁ U MINISTERSTVA VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ A ČLEN ASOCIACE INSTITUCÍ VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VÁS ZVE NA

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

Smlouva o poskytnutí účelové dotace grantu DOTXXXXXXX/20XX podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník )

Smlouva o poskytnutí účelové dotace grantu DOTXXXXXXX/20XX podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP ze dne 19. 8.2014 PID Stejnopis č. Vzor Smlouva o poskytnutí účelové dotace grantu DOTXXXXXXX/20XX podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen

Více