VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Základní údaje Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU HK) je příspěvková organizace, jejím zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Galerie má své sídlo v Hradci Králové, Velké náměstí čp. 139/140, tel , fax , info@galeriehk.cz, internetová stránka má adresu Hlavní úkoly Galerie moderního umění v Hradci Králové v uplynulém roce plnila všechny úkoly, které vyplývají z jejího postavení sbírkotvorné instituce. V oblasti péče o umělecké sbírky byla věnována pozornost odbornému zpracování a uložení sbírek, především pořizování digitální fotodokumentace sbírkových předmětů. V oblasti práce pro veřejnost byl kladen důraz na zachování obvyklé vysoké odborné úrovně výstav a doprovodných programů pro všechny skupiny návštěvníků. Současně galerie vykonávala všechny povinnosti vyplývající ze správy budovy (správa bytů a nebytových prostorů, opravy a běžná údržba. Budova Galerie moderního umění v Hradci Králové (bývalý Záložní úvěrní ústav) Práci galerie v průběhu roku výrazně ovlivnily dva úkoly, které byly dodatečně zapracovány do činnosti organizace. Po opakovaných haváriích bylo rozhodnuto o provedení rozsáhlé a náročné výměny rozvodů vody a kanalizace v bytové části budovy. Přes některé potíže, které se vyskytly v průběhu provádění prací (přístup do některých bytů, zvýšení původního rozsahu prací) se podařilo celou akci dokončit v plánovaných termínech. (bývalý Záložní úvěrní ústav)

2 Druhou důležitou okolností bylo rozhodnutí zřizovatele o přípravě rekonstrukce budovy Galerie moderního umění v Hradci Králové (býv. Záložní úvěrní ústav). V červnu byly zahájeny intenzivní práce na přípravách této rekonstrukce, které navázaly na přecházející úsilí o provedení potřebných úprav. Jejich smyslem je především obnovení původního charakteru památkově cenných částí budovy vč. fasády, využití vstupního podlaží ke zlepšení služeb pro návštěvníky (prodej vstupenek, informace, šatna, galerijní prodejna, občerstvení), využití historicky a památkově cenných prostor v prvním poschodí pro rozšíření služeb, které galerie poskytuje veřejnosti (studovna, zpřístupnění knihovny, přednáškový sál), uvolnění odpovídajících prostor pro depozitáře vč. instalace vnitřního vybavení a vytvoření optimálních podmínek pro ukládání uměleckých děl a manipulaci s nimi (badatelé, půjčování), zlepšení podmínek pro vystavování uměleckých děl a v neposlední řadě také vytvoření odpovídajících prostorových podmínek pro provozní zázemí galerie. Pro přípravu rekonstrukce byl pořízen rozsáhlý stavebně historický průzkum budovy, který je základním dokumentem nejen pro připravovanou rekonstrukci, ale i pro další péči o budovu, opravy, běžnou údržbu apod. V souvislosti s připravovanou rekonstrukcí byla zpracována architektonicko dispoziční studie, která určuje základní koncepci ve využití budovy Galerie moderního umění a stanovuje, které prostory bude využívat galerie a které budou pronajímány (byty, nebytové obchodní prostory). Prostory určené pro galerii jsou dále členěny na prostory přístupné veřejnosti (vstupní hala a přilehlé prostory se službami pro návštěvníky, výstavní a přednáškové sály, studovna, výtvarný ateliér), prostory pro ukládání uměleckých děl (depozitáře) a pracovny a kanceláře galerie. Koncepce současně respektuje památkový charakter budovy a vymezuje prostory s cennými historickými a umělecko-řemeslnými prvky, ve kterých bude zachován, popř. obnoven původní Secesní vitráž v budově galerie charakter objektu (přízemí, 1. poschodí, fasáda), další podlaží budou upravena pro současný způsob využívání budovy, tj. výstavní sály, depozitáře a manipulační prostory, pracovny. Vypracovaná studie se tak stala jedním z důležitých podkladů pro připravovanou rekonstrukci budovy Galerie moderního umění v Hradci Králové. Ve svém hospodaření galerie využívala kromě dotace zřizovatele na provoz a vlastních výnosů také prostředky z dotačního programu Královéhradeckého kraje (granty) a aktivně využívala také vlastní finanční zdroje (investiční fond, rezervní fond, fond odměn). Zvláštní pozornost byla věnována hospodárnému a účelnému využívání finančních a věcných prostředků, které galerie využívá pro svoji činnost a dodržování právních a ekonomických předpisů.

3 Sbírky Všechna umělecká díla spravovaná galerií jsou řádně evidována, souběžně s vedením evidence v přírůstkových knihách, inventárních knihách a kartotékách jsou sbírkové předměty evidovány také v počítačové databázi DEMUS. GMU HK ve stanovených termínech předává Ministerstvu kultury ČR podklady pro aktualizaci záznamů v centrální evidenci sbírek (CES). Budova GMU v Hradci Králové je vybavena elektronickou zabezpečovací signalizací (EZS), elektronickou požární signalizací (EPS) a vnitřním kamerovým systémem s digitálním záznamem (CCTV). Činnost všech zabezpečovacích systémů je pravidelně sledována a kontrolována, v případě potřeby jsou prováděny preventivní nebo běžné opravy, aby byla zachována spolehlivost provozu. Stav uměleckých děl, jejich uložení a klimatické podmínky v depozitářích, expozicích a výstavních sálech jsou rovněž pravidelně sledovány. Ve výstavních sálech jsou podle potřeby rozmístěny zvlhčovací přístroje, které omezují velké výkyvy vlhkosti vzduchu. Sbírky galerie jsou celkově v dobrém stavu, restaurátorská a konzervátorská ošetření mají obvykle preventivní charakter. V roce 2011 zakoupila galerie do svých sbírek obraz Tomáše Císařovského (1962) Portrét s Gutfreundovým Hamletem z roku 1991, soubor děl Ireny Jůzové (nar v Hradci Králové) Chodby variant 1-7 z roku 2011, do sbírky kreseb galerie získala díla Rudolfa Kremličky ( ) Policajt Málek z roku 1909, Bohumíra Matala ( ) Člověk ve městě Rudolf Kremlička, Policajt Málek, 1909 z roku 1947 a Jana Smetany ( ) Lampy z roku 1947 a dvě koláže Věry Janouškové z let 1992 a 1998, do grafické sbírky byl zakoupen soubor šestnácti grafických listů Jiřího Samka (nar v Náchodě, žije a tvoří v Polici nad Metují). Návrh na zakoupení uvedených uměleckých děl posoudila a doporučila komise pro akviziční činnost GMU HK. Členy této komise, jmenované 15. září 2009 na tříleté funkční období, jsou: PhDr. Lenka Bydžovská, CSc., vědecká pracovnice Ústavu dějin umění AV ČR v Praze, PhDr. Josef Chalupa, ředitel Horácké galerie v Novém Městě na Moravě, Mgr. Jan Kapusta, ředitel Galerie výtvarného umění v Náchodě,

4 PhDr. Mahulena Nešlehová, vědecká pracovnice Ústavu dějin umění AV ČR v Praze, PhDr. Eva Neumannová, odborná pracovnice Galerie umění v Karlových Varech, PhDr. Hana Řeháková, odborná pracovnice Východočeské galerie v Pardubicích, PhDr. Kateřina Svobodová, odborná pracovnice Moravské galerie v Brně. Do sbírek Galerie moderního umění v Hradci Králové bylo v roce 2011 zakoupeno celkem dvacet čtyři uměleckých děl za částku ,- Kč. Kromě zakoupených uměleckých děl získala galerie do svých sbírek dědictvím kresbu Jana Novopackého ( ) Stojící žena v kroji. Galerie moderního umění v Hradci Králové měla k 31. prosinci 2011 ve své správě celkem uměleckých děl a souborů. Umělecká díla ve správě galerie Sbírka Galerie moderního umění v Hradci Králové obrazy kresby grafické listy sochy a plastiky 484 celkem Sbírka Galerie Vladimíra Preclíka 54 Soubor sochařských děl Příběh utrpení a nadějí člověka 15 Celkem všechny sbírky V souladu s dlouhodobým plánem inventarizací uměleckých sbírek, který zajišťuje provedení inventarizace všech uměleckých sbírek ve správě GMU HK ve tříletém cyklu, byla provedena inventarizace sbírky plastik. Inventarizační komise pro sbírky muzejní povahy konstatovala, že plastika Marie Wagnerové Kulhánkové Sedící hošík (inv. č. P 216) byla dne 8. ledna 2003 odcizena při vloupání do Galerie plastik v Hořicích v Podkrkonoší a v současné době je tato plastika nezvěstná. Dále byly provedeny úplné inventarizace sbírky Galerie Vladimíra Preclíka a souboru sochařských děl Příběh utrpení a nadějí člověka. Inventarizační komise pro sbírky muzejní povahy konstatovala, že u těchto dvou sbírek nebyly zjištěny žádné rozdíly mezi evidencí uměleckých děl a skutečným stavem.

5 Vedle využití sbírek pro stálou expozici a vlastní výstavy byla umělecká díla ze sbírek GMU HK zapůjčena na významné výstavy v zahraničí: obraz Alfonse Muchy Nero pozoruje hořící Řím (1887) byl zapůjčen na výstavu Alphonse Mucha Exhibition, která postupně probíhala od dubna 2010 do července 2011 v šesti japonských galeriích a muzeích umění (Iwate Museum of Art, Mikata City Gallery of Art, Kitakyushu Municipal Museum of Art, Takasaki Museum of Alfons Mucha, Nero pozoruje požár Říma, 1887 Art, Sakai City Museum, Osaka, 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa) a po skončení výstavy byl v pořádku vrácen zpět do Galerie moderního umění. Předběžně dojednané zapůjčení obrazu Josefa Váchala Vzývači ďábla na významnou výstavu Symbolist Landscape, která se uskuteční ve Van Gogh Museum, Amsterdam, v National Gallery of Scotland, Edinburgh a v galerii Ateneum, Helsinki, od února 2012 do února 2013, nebylo možné uskutečnit. Vzhledem ke sporu České republiky a soukromé společnosti hrozilo nebezpečí, že zapůjčené dílo by mohlo být v zahraničí zadrženo. Další umělecká díla byla zapůjčena na výstavy v České republice, mimo jiné: jeden obraz pro retrospektivní výstavu z díla Václava Boštíka (Východočeská galerie v Pardubicích), obraz Jiřího Sopka pro výstavu Fundamenty a sedimenty (Galerie hlavního města Prahy), jeden obraz Jitky Válové a jeden Květy Válové (Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích), šest obrazů na výstavu Konec avantgardy? / České umění (Galerie hlavního města Prahy), obraz Joži Uprky (Galerie výtvarného umění v Hodoníně), čtyři obrazy Alfonse Muchy (Galerie výtvarného umění v Ostravě), obraz Václava Špály a obraz Karla Černého pro výstavu Koupání akt ve výtvarném umění 1. poloviny 20. století (Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě), tři obrazy Karla Šlengera pro výstavu Karel Šlenger Ohrožená Země (Regionální muzeum a galerie v Jičíně), tři obrazy, šest kreseb a deset grafických listů na výstavu Světlá noc, tmavá noc (Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě), obrazy Františka Kavána Horská louka a Dobruška pro výstavu František Kaván Hvězda Mařákovy školy (Galerie moderního umění v Roudnici n. Labem), obraz Antonína Chittussiho Předměstí Paříže pro výstavu Malíři prostých motivů (Galerie Klatovy/ Klenová), obraz Jiřího Balcara Metamorfózy I., pro autorov;;;ou retrospektivní výstavu (Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou), dva obrazy Václava Brožíka a Jana Umlaufa pro výstavu Psí život (Městské muzeum Chrast u Chrudimi), pět obrazů Karla Jana Sigmunda (Východočeská galerie v Pardubicích), obraz Augustina Ságnera pro výstavu Myslet bez konce: Rudolf Steiner inspirací (Centrum současného umění DOX, Praha), obraz Mikuláše Medka Příšera, která chce žít líbezně pro výstavu Surrealistická

6 východiska ( ) v letohrádku Hvězda v Praze (Společnost Karla Teiga, Praha), obraz Zdeňka Sklenáře Čínské starožitnosti pro výstavu Hluboká přitažlivost (Galerie Zdeněk Sklenář, Litomyšl), dva obrazy, jedna plastika, jedna kresba a dva grafické listy pro výstavu Tauromachie/Tauromaquia v Obecním domě v Praze (Vernon Consulting, s. r. o, Praha), šest obrazů Jindřicha Štyrského, Toyen, Josefa Šímy, Aloise Wachsmana a Zdeňky Rykra a dva grafické listy Josefa Váchala pro výstavu Černá slunce (Galerie výtvarného umění v Ostravě), obraz Karla Langra O pouti pro výstavu Originál, kopie, podvrh (Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou), kresbu Bohumila Kubišty Autoportrét pro výstavu Čeští umělci ve Francii (Galerie Felixe Jeneweina města Kutná Hora), tři obrazy Jana Zrzavého (Muzeum Prostějovska v Prostějově), gobelín Jiřího Trnky Strom života pro výstavu Marie Hoppe-Tinitzerová (Muzeum Jindřichohradecka, Jindřichův Hradec). Galerie moderního umění v roce 2011 zapůjčila ze svých sbírek celkem 207 uměleckých děl na výstavy v České republice, dalších 18 uměleckých děl je dlouhodobě zapůjčeno ve stálých expozicích muzeí a galerií (Galerie výtvarného umění v Náchodě, Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou, Galerie plastik v Hořicích, Městské muzeum ve Dvoře Králové n. L.) a v obrazárnách obecních úřadů (Libčany, Rybná nad Zdobnicí). V průběhu roku 2011 galerie poskytla osm souhlasů s reprodukováním celkem dvaceti tří uměleckých děl ze sbírek galerie v odborných publikacích. Expozice a výstavy Stálá expozice České výtvarné umění 20. století Ve výstavní činnosti galerie má stěžejní postavení stálá expozice České výtvarné umění 20. století, instalovaná v budově Galerie moderního umění v Hradci Králové. Rozsáhlý soubor uměleckých děl z bohatých sbírek galerie sleduje pestrý a mnohotvárný vývoj českého výtvarného umění od přelomu 19. a 20. století až po tvorbu současných umělců a představuje všechny důležité směry a tendence, které měly vliv na utváření českého moderního výtvarného umění. Expozice má chronologickou koncepci, která je pro návštěvníky přehledná, usnadňuje orientaci ve vývoji českého moderního umění a umožňuje také využití expozice pro výuku studentů vysokých a středních škol.

7 Dále galerie zajišťovala provoz stálé expozice Galerie Vladimíra Preclíka v RegioCentru Nový pivovar a správu souboru sochařských děl Příběh utrpení a nadějí člověka ve stálé přírodní výstavní síni mezi Stanovicemi a Žírčí, nedaleko od Kuksu. Galerie Vladimíra Preclíka Daniel Klose, Zvěstování (soubor sochařských děl Příběh utrpení a nadějí člověka) Stálou expozici České výtvarné umění 20. století doplňuje výstavní program, který seznamuje návštěvníky s významnými hodnotami českého moderního a současného výtvarného umění. GMU HK každoročně zařazuje do svého výstavního programu výstavy ze svých sbírek. Tyto výstavy představují veřejnosti nejzajímavější části sbírek, především kresby a grafické listy, které nemohou být dlouhodobě vystaveny ve stálé expozici galerie,

8 a jsou důležitou součástí odborné práce galerie, mj. jsou také důležitým vodítkem pro další doplňování sbírek. Ve výstavních sálech v budově GMU v Hradci Králové se uskutečnilo celkem osm výstav, dvě výstavy přecházely z roku 2010, do 2. ledna ještě probíhala výstava Česká grafika šedesátých let, část IV. Na okraji a do 13. února výstava Irena Jůzová, Máme vás raději než drahokamy, jste nám milejší nad zlato : České výtvarné umění 19. století ze sbírek GMU HK 6. ledna 1. května 2011 Lubomír Přibyl - grafika, objekty 3. března 29. května 2011 Secesní plastika ze sbírek GMU HK 5. května 18. září 2011 Současná česká krajina. Krajinomalba a jiné cesty ke krajině 9. června 28. srpna 2011 Stanislav Diviš Střepy, zbytky, doteky 8. září 13. listopadu 2011 Josef Šíma Paříž 29. září 30. prosince 2011 Údolí neklidu / Surrealismus a jeho vlivy 3. listopadu ze sbírek GMU HK května 2012 Karel Černý Cesta do hlubin noci 24. listopadu února 2012 Stálé expozice a výstavy shlédlo v roce 2011 celkem návštěvníků. Výstava Česká secesní plastika ze sbírek Galerie moderního umění v Hradci Králové

9 Výstava Současná česká krajina / Krajinomalba a jiné cesty ke krajině Výstava Karel Černý - Cesta do hlubin noci

10 Katalogy a publikace K výstavám uspořádaným v roce 2011 vydala GMU HK samostatně nebo ve spolupráci s dalšími partnery katalogy k výstavám: Lubomír Přibyl grafika, objekty katalog, text Petra Příkazská, česky, 28 stran, 33 černobílých reprodukcí vydala GMU Hradec Králové Secesní plastika ze sbírek Galerie moderního umění v Hradci Králové katalog, text Martina Vítková, česky, 28 stran, 39 barevných reprodukcí vydala GMU Hradec Králové Současná česká krajina / Krajinomalba a jiné cesty ke krajině katalog, text Martina Vítková, česky, 28 stran, 65 barevných reprodukcí vydala GMU Hradec Králové Stanislav Diviš - Střepy, zbytky, doteky katalog, texty Martin Dostál, Martina Vítková, česky, resumé a životopisné údaje v angličtině, 36 stran, 40 barevných reprodukcí vydala GMU Hradec Králové Josef Šíma - Paříž katalog, texty Tomáš Rybička, česky, francouzsky, 28 stran, 18 barevných a 2 černobílé reprodukce vydala GMU Hradec Králové Skupina 42 katalog, texty Hana Řeháková a Petra Příkazská, česky, 48 stran, 32 barevných a 2 černobílé reprodukce reprodukcí v seznamu, vydala VČG Pardubice a GMU Hradec Králové Karel Černý - Cesta do hlubin noci katalog, texty Petra Příkazská, česky, 32 stran, 45 barevných reprodukcí vydala GMU Hradec Králové Na vydání katalogu Josef Šíma Paříž poskytl Královéhradecký kraj dotaci z dotačního programu Podpora publikační činnosti a literatury.

11 Kulturně vzdělávací programy K výstavám pořádaným v budově Galerie moderního umění v Hradci Králové připravili pracovníci galerie pět vernisáží s úvodním slovem k výstavě a hudebním programem, dále Galerijní nokturno - večerní prohlídku stálé expozice a výstav v budově GMU HK, spojené se zahájením výstavy Secesní plastika (5. května) a ve spolupráci s muzei, které mají sídlo v Hradci Králové, se GMU HK podílela na pořádání Královéhradecké muzejní noci (20. května). Galerie nabízí svým návštěvníkům také komentované prohlídky výstav a jednotlivých částí stálé expozice České výtvarné umění 20. století, určené pro školy a další návštěvníky galerie. Celkem se uskutečnilo 20 komentovaných prohlídek stálé expozice a 30 komentovaných prohlídek výstav a v rámci Královéhradecké muzejní noci také komentovaná prohlídka souboru sochařských děl Příběh utrpení a nadějí člověka. Papírové skládanky origami, které vytvořili návštěvníci Královéhradecké muzejní noci v galerii Galerie nabízí základním a středním školám interaktivní programy ke stálé expozici českého moderního a současného umění a k výstavám. V těchto programech se žáci a studenti pod vedením lektorky seznamují zábavnou formou a za pomoci různých úkolů s odbornými termíny, s osobnostmi vybraných umělců a jejich díly. V roce 2011 byla obvyklou součástí těchto programů návštěva nově upraveného výtvarného ateliéru, ve kterém děti a studenti vytvářejí vlastní výtvarná díla, inspirovaná tématem nebo pracovními postupy uměleckých děl na výstavě nebo ve stálé expozici. Všechny programy jsou připraveny ve variantách pro různé věkové skupiny a vedle škol je mohou využívat i další skupiny dětí a mládeže. Velmi oblíbené jsou také sobotní programy pro rodiče s dětmi, úspěšně se rozvíjí pravidelná spolupráce s mateřským centrem Sedmikráska (programy pro rodiče s dětmi předškolního věku), stejně jako spolupráce s centrem pro zdravotně postižené Daneta v Hradci Králové. V průběhu roku 2011 pracovníci GMU HK uskutečnili celkem 137 interaktivních programů ke stálé expozici a k výstavám. V jarních měsících byly provedeny úpravy interiéru výtvarného ateliéru pro interaktivní programy, které podstatně zlepšily prostředí pro aktivní výtvarnou činnost všech skupin návštěvníků doprovodných programů. Současně bylo pořízeno také nové vybavení (stoly, židle, police na ukládání pomůcek, malířské stojany, grafický lis), na které poskytl dotaci

12 Královéhradecký kraj z dotačního programu Podpora a rozvoj profesionálních i neprofesionálních kulturních aktivit. GMU HK nabízí svým návštěvníkům k rodinné vstupence mezigenerační program Výtvarná krabice pro děti od 5 do 15 let s doprovodem. Návštěvníci si mohou na nevelký poplatek půjčit krabici s výtvarnými potřebami a pracovní sešit. V průběhu prohlídky si pak mohou vyzkoušet vlastní tvorbu, ale také získat zajímavé informace o vystavených dílech a jejich autorech pro děti i pro dospělé. Od července roku 2010 připravují pracovníci galerie informační listy z cyklu Mozaika (mozaika - jednotlivé kamínky, které dohromady tvoří celek). Každý měsíc mají návštěvníci k dispozici nové kamínky, které obsahují zajímavé informace o tvorbě jednoho autora a jeho díle, které je vystaveno ve stálé expozici galerie. Postupně tak vzniká průvodce po stálé expozici České výtvarné umění 20. století. Dále pracovníci galerie připravili dva cykly přednášek k dějinám výtvarného umění, první Od románského umění k baroku věnovaný umění století, druhý Od klasi-cismu k současnosti o umění 19. poč. 21. sto-letí. Další přednášky se uskutečnily mimo uve-dené cykly, mimo jiné přednášky vystavujících umělců významných pedagogů (doc. Ireny Jůzové a doc. Stanislava Diviše) spojené současně s komentovanou prohlídkou výstavy. Tři přednášky se uskutečnily ve spolupráci s Klubem přátel Komentovaná prohlídka výstavy s autorkou Irenou Jůzovou výtvarného umění. V průběhu roku GMU HK připravila celkem 248 kulturně vzdělávacích pořadů, kterých se zúčastnilo návštěvníků. Další odborná činnost Galerie moderního umění v Hradci Králové z pověření Ministerstva kultury ČR poskytuje odbornou pomoc vlastníkům a správcům sbírek zapsaných v centrální evidenci sbírek (CES). Galerie moderního umění v Hradci Králové rovněž poskytuje odborným institucím (zejména oblastní galerie, okresní a městská muzea a galerie, Ústav dějin umění AV ČR) informace a údaje o dílech ze svých sbírek a umožňuje pracovníkům těchto institucí a kurá-

13 torům výstav studium uměleckých děl. V průběhu roku 2011 navštívilo GMU HK sedm badatelů, kterým bylo předloženo celkem 325 uměleckých děl ke studiu v prostorách galerie, další informace byly odborným institucím a studentům na požádání poskytovány telefonicky nebo písemně. Vedle informací pro odbornou veřejnost poskytují pracovníci galerie nejrůznější informace z oblasti výtvarného umění i dalším zájemcům z široké veřejnosti. Za rok 2011 bylo poskytnuto celkem 192 badatelských úkonů (dotazy, žádosti o poskytnutí informací, konzultace). Stálou expozici GMU HK České výtvarné umění 20. stol. a některé výstavy pravidelně využívají pro výuku katedra výtvarné kultury a katedra textilní tvorby Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, stejně jako Střední uměleckoprůmyslová škola nábytku a hudebních nástrojů, královéhradecká gymnázia a další střední školy. Knihovna Evidence celého fondu odborné studijní knihovny GMU HK je vedena v databázi Clavius. Do knihovny GMU HK přibylo v průběhu roku 203 nových publikací a katalogů výstav, k 31. prosinci 2011 má knihovna v evidenci knihovních jednotek. Knihovnu využívají především pracovníci galerie, současné prostorové podmínky neumožňují, aby knihovna poskytovala služby pro širší okruh zájemců. Nemovitý majetek Budova Galerie moderního umění v Hradci Králové je památkově chráněna, je zapsána v Ústředním seznamu kulturních památek ČR a je také součástí městské památkové rezervace. Veškeré úpravy, opravy a údržba budovy jsou proto pečlivě zvažovány a důsledně respektují památkový charakter objektu. Na všechny prováděné práce si GMU vždy vyžádá závazné stanovisko, popř. rozhodnutí odboru památkové péče Magistrátu města Hradec Králové. V uplynulém roce byla provedena oprava izolace proti vlhkosti a úprava povrchu na balkónu v 1. poschodí, nad hlavním vstupem do budovy. V rámci pravidelné údržby byly obnoveny nátěry klempířských prvků na střeše budovy a nátěry výkladců a kovového pásu s názvem organizace v průčelí budovy do Velkého náměstí. Ve vnitřních prostorách galerie byly upraveny prostory výtvarné dílny (odstranění tmavého ostění, úprava elektroinstalace, opravy omítek, odstranění nevyhovujícího a opotřebovaného koberce a položení nové podlahové krytiny). Podstatně se tak zlepšilo prostředí pro doprovodné programy pro rodiče s dětmi, pro školy a další skupiny návštěvníků. Po opakovaných haváriích v prvních měsících roku byla provedena rozsáhlá a náročná výměna rozvodů vody a kanalizace v bytové části budovy. Práce probíhaly převážně v obydlených bytech a přes některé potíže, které se vyskytly v průběhu provádění prací (přístup do některých bytů, zvýšení původního rozsahu prací) se podařilo celou akci dokončit v plánovaných termínech. V rámci hospodárného vynakládání finančních prostředků byla s prováděním těchto prací spojena také výměna opotřebovaných zařizovacích předmětů (vany, WC).

14 Dále byly prováděny drobné opravy a běžná údržba budovy. Při výměně podlahové krytiny v nebytovém prostoru, který využívá Galerie Rondo, byla odkryta nepoškozená původní terazzová podlaha. Po odstranění od povrchových nečistot a zbytků lepidla byla podlaha ponechána v původním stavu S péčí o nemovitý majetek souvisí také pořízení rozsáhlého stavebně historického průzkumu budovy Galerie moderního umění (býv. Záložní úvěrní ústav), který obsahuje cca 200 stran textu a desítky obrazových příloh a plánů a jeho součástí je také pasport architektonických a dekorativních prvků. Tento dokument je jedním z důležitých dokumentů pro další péči o architektonicky, historicky a památkově cennou budovu. Organizační struktura K plnění svých úkolů zaměstnávala GMU HK 44 fyzických osob, roční průměrný přepočtený stav zaměstnanců: 26,8 (limit 28,1). Na nižší skutečnost měla vliv úprava otevírací doby v Galerii Vladimíra Preclíka, krátkodobě neobsazené místo knihovníka a přechodné snížení pracovního úvazku jedné odborné pracovnice z důvodu péče o děti. Odborný úsek zajišťuje evidenci a správu uměleckých sbírek, přípravu, instalaci a správu expozic a výstav, publikační činnost, dokumentaci, kulturně vzdělávací pořady. Ekonomický úsek zajišťuje ekonomickou agendu a účetnictví, přípravu rozpočtů, rozbory hospodaření, archivaci. Provozní úsek zahrnuje správu budovy, údržbu a opravy, nepřetržitou službu ve vrátnici, pokladnu vstupenek, prodej katalogů a dalších tiskovin, dozor ve výstavních sálech, úklid. Průměrná mzda zaměstnanců GMU HK činila ,- Kč. Ekonomické údaje Ve sledovaném období hospodařila organizace na základě podrobného vnitřního rozpočtu. Kontrola hospodaření organizace byla prováděna průběžně s vyhodnocením za I. čtvrtletí, I. pololetí a za tři čtvrtletí. V průběhu čtvrtého čtvrtletí ředitel galerie a ekonomka operativně sledovali hospodaření a podle potřeby přijímali opatření. V průběhu roku byla provedena tři rozpočtová opatření v pravomoci ředitele organizace, která upravila rozpočet o dotace zřizovatele z Fondu rozvoje a reprodukce KHK, dotace z krajských dotačních programů pro oblast kultury a památkové péče (granty), snížení dotace zřizovatele na provoz o částku předpokládané úspory nákladů za plyn, úpravu plánovaných výnosů a neplánované výnosy (dobropis za nájemné a služby v Galerii Vladimíra Preclíka v roce 2010, výnosy z dědictví), schválené čerpání investičního fondu organizace, použití rezervního fondu a fondu odměn. V roce 2011 GMU HK nečerpala žádné prostředky ze státního rozpočtu nebo z evropských fondů. V roce 2011 GMU HK neuskutečnila žádné investiční akce.

15 V roce 2011 mělo hospodaření Galerie moderního umění v Hradci Králové tuto strukturu výnosů a nákladů: Výnosy Vlastní příjmy Příjmy z pronájmu Dotace zřizovatele Výnosy celkem ,74 Kč ,00 Kč ,40 Kč ,14 Kč Náklady Provozní náklady z toho opravy a údržba Osobní náklady Nákup uměleckých děl Náklady celkem ,86 Kč ,65 Kč ,46 Kč ,00 Kč ,32 Kč Galerie moderního umění v Hradci Králové dosáhla v roce 2011 zlepšený hospodářský výsledek ve výši ,82 Kč. V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních celků navrhla GMU HK převést zlepšený hospodářský výsledek do rezervního fondu. Kontrolní činnost Vnitřní kontrolní systém je začleněn do ročního plánu činnosti organizace, je zaměřen na správu uměleckých sbírek a hospodaření s ostatním hmotným majetkem a finančními prostředky. Vnitřní kontrolní systém svým zaměřením a rozsahem odpovídá hlavním úkolům a účinně sleduje finanční hospodaření a další činnosti organizace. Řídící kontroly podle zákona 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě jsou v organizaci prováděny v souladu s vnitřní směrnicí. Povinnost důsledně provádět finanční kontroly je rovněž stanovena v ročním plánu činnosti organizace. Provádění finančních kontrol v organizaci přispívá k hospodárnému využívání finančních a věcných prostředků, dodržování právních předpisů a stanovených formálních náležitostí účetních dokladů. Při těchto kontrolách nebyly zjištěny žádné případy nehospodárného nebo neoprávněného využívání finančních a věcných prostředků. V průběhu roku 2011 byly v organizaci provedeny tyto vnější kontroly: Dne 14. dubna 2011 provedl odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury, oddělení kultury a památkové péče Krajského úřadu Královéhradeckého kraje veřejnosprávní kontrolu hospodaření v roce Kontrola konstatovala, že organizace hospodařila v souladu se Směrnicí č. 7 Rady Královéhradeckého kraje, hospodárně a účelně využívala svěřené prostředky, účelně hospodařila s finančními prostředky, specifické a závazné

16 limity dodržela v souladu se schváleným rozpočtem. Kontrola neuložila žádná opatření k nápravě. Dne 8. září 2011 provedl odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury, oddělení kultury a památkové péče Krajského úřadu Královéhradeckého kraje veřejnosprávní kontrolu hospodaření v roce za rok Kontrola konstatovala, že organizace hospodařila v souladu se Směrnicí č. 7 Rady Královéhradeckého kraje, hospodárně a účelně využívala svěřené prostředky, účelně hospodařila s finančními prostředky, specifické a závazné limity dodržela v souladu se schváleným rozpočtem. Kontrola nezjistila žádné nedostatky a neuložila žádná opatření k nápravě. Dne 8. prosince 2011 provedl odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury, oddělení kultury a památkové péče Krajského úřadu Královéhradeckého kraje veřejnosprávní kontrolu dodržování zákona č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy, prováděcí vyhlášky č. 275/2000 Sb. a metodických pokynů Ministerstva kultury ČR. Kontrola konstatovala, že galerie plní úkoly vyplývající z výše uvedených předpisů, má potřebné vnitřní směrnice a řídí se jimi. Kontrola neuložila žádné nápravné opatření. V Hradci Králové dne 8. března 2012 PhDr. Tomáš Rybička ředitel Galerie moderního umění v Hradci Králové

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU HK) je příspěvková organizace, jejím zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Galerie má své sídlo v Hradci Králové,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU HK) je příspěvková organizace, jejím zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Galerie má své sídlo v Hradci Králové,

Více

Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu?

Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu? Metodický pokyn NPÚ Jak je chráněn předmět v galerii, muzeu? Zákon č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy Jak chránit sbírky Jak vést evidenci Jaké jsou sankce za porušení povinností Co je to

Více

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD č. O/8/2014 ze dne 1. 7. 2014 Obsah: Část I. Úvodní ustanovení Část II. Rozsah svěřených agend Část III. Závěrečná ustanovení 1 Část I.

Více

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2016 Obsah 1. Základní údaje............................ 5 2. Úvod................................... 6 3. Rekonstrukce budovy Galerie moderního

Více

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012. ...tváří v tvář modernímu umění

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012. ...tváří v tvář modernímu umění Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012 mu...tváří v tvář modernímu umění Obsah I. Základní údaje o organizaci I. Základní údaje o organizaci................... 3 II. Plnění

Více

1. Základní údaje. Velké náměstí čp. 139-140, 500 03 Hradec Králové Telefon 495 512 538 Datová schránka a6xphib info@galeriehk.cz galeriehk.

1. Základní údaje. Velké náměstí čp. 139-140, 500 03 Hradec Králové Telefon 495 512 538 Datová schránka a6xphib info@galeriehk.cz galeriehk. Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2014 Obsah 1. Základní údaje............................ 5 2. Úvod................................... 6 3. Rekonstrukce budovy Galerie moderního

Více

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE Národní galerie v Praze 10. června 2013 Pavel Jirásek Eva Polatová, Petr Svoboda, Martin

Více

Klášter Plasy aedificivm hoc sine aqvis rvet

Klášter Plasy  aedificivm hoc sine aqvis rvet Klášter Plasy www.klaster-plasy.cz aedificivm hoc sine aqvis rvet CO? KDY? KDE? JAK? PRO KOHO? Hlavním cílem projektu je vytvoření moderního depozitáře s adekvátními podmínkami pro uložení předmětů mobiliárních

Více

1. Základní údaje. Velké náměstí čp , Hradec Králové Telefon Datová schránka a6xphib galeriehk.

1. Základní údaje. Velké náměstí čp , Hradec Králové Telefon Datová schránka a6xphib galeriehk. Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2014 Obsah 1. Základní údaje............................ 5 2. Úvod................................... 6 3. Rekonstrukce budovy Galerie moderního

Více

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2015 Obsah 1. Základní údaje............................ 5 2. Úvod................................... 6 3. Rekonstrukce budovy Galerie moderního

Více

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2011

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2011 Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2011 Základní a kontaktní údaje instituce Název: Moravská galerie v Brně Adresa: Husova 18, 66226 Brno Zřizovatel: Ministerstvo kultury ČR IČO 00094871

Více

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 ( )

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 ( ) Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 (1. 7. 31. 12. 2016) Oddělení Pracovník Instituce Popis metodické pomoci Časová náročnost (hod.) historické

Více

Městská galerie Litomyšl

Městská galerie Litomyšl Městská galerie Litomyšl Zpráva o činnosti rok 2011 Mgr. Dana Schlaichertová, ředitelka 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ GALERIE LITOMYŠL V ROCE 2011 ÚVOD Sbírka výtvarného umění, kterou spravuje Městská galerie

Více

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Slovácké centrum kultury a tradic Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Zdůvodnění stavby Prezentace kulturních hodnot Centrum kultury a tradic na místo komunálu Navázání na odkaz

Více

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012 Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012 Základní a kontaktní údaje instituce Název: Moravská galerie v Brně Adresa: Husova 18, 66226 Brno Zřizovatel: Ministerstvo kultury ČR IČO 00094871

Více

1. Základní údaje. Adresa Velké náměstí čp. 139-140, 500 03 Hradec Králové Telefon 495 514 893 e-mail info@galeriehk.cz www galeriehk.

1. Základní údaje. Adresa Velké náměstí čp. 139-140, 500 03 Hradec Králové Telefon 495 514 893 e-mail info@galeriehk.cz www galeriehk. Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2013 Obsah 1. Základní údaje............................ 5 2. Úvod................................... 6 3. Hlavní činnosti organizace.....................

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá účinnosti dne: 3.9.2012 1. Působnost a zásady směrnice

Více

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz KNIHOVNY Předmětem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011 Současný stav Od roku 2006 sídlí muzeum v domě čp. 80 v Klácelově ulici. Depozitáře jsou stále umístěny v objektu čp. 2055 na náměstí 17. listopadu.

Více

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Č.org. 2302 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Základní umělecká škola F. Jílka Brno, příspěvková organizace Vídeňská 52, 602 00 Brno za rok 2018 Obsah I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti organizace...

Více

Z á p i s. František Kinský, Mgr. Pavel Kollert, Ivan Vodochodský, Mgr. Daniel Rada, František Staněk, Ing. Rudolf Šikula

Z á p i s. František Kinský, Mgr. Pavel Kollert, Ivan Vodochodský, Mgr. Daniel Rada, František Staněk, Ing. Rudolf Šikula Z á p i s z 24. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 26.3.2015 od 13 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: Mgr.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Č.org. 2302 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Základní umělecká škola F. Jílka Brno, příspěvková organizace Vídeňská 52, 602 00 Brno za rok 2016 Obsah I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti organizace...

Více

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 8 Základní a kontaktní údaje instituce Název: Moravská galerie v Brně Adresa: Husova 18, 66 6 Brno Zřizovatel: Ministerstvo kultury ČR IČO 94871 Telefon:

Více

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2010

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2010 Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2010 Základní a kontaktní údaje instituce Název: Moravská galerie v Brně Adresa: Husova 18, 66226 Brno Zřizovatel: Ministerstvo kultury ČR IČO 00094871

Více

34. Celostátn. při i AMG. Vlastivědn. dné muzeum a galerie

34. Celostátn. při i AMG. Vlastivědn. dné muzeum a galerie 34. Celostátn tní seminář knihovníků muzeí a galerií při i AMG Vlastivědn dné muzeum a galerie v České Lípě 7. - 9. záříz 2010 Městské muzeum Dobruška Zaměření: region Dobrušsko a okolí, digitalizování

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, 541 01 Trutnov ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Zpracovala: Miroslava Jungová, ekonomka a účetní Trutnov, 24. 2. 2017 1 1. Rozpočet organizace

Více

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace MUZEUM MODERNÍHO UMĚNÍ MUSEUM OF MODERN ART Pivovarská 29-34 440 01 Louny telefon: + 42 415 652 634 fax: + 42 415 653 247 Stálá expozice Výstavy

Více

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018

Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb. Č.1/2018 Směrnice k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění pozdějších předpisů Obce Hradce

Více

1,5 zabezpečení skla v expozici Mgr. Markéta Beňovská Regionální muzeum v výpůjčka sbírkových předmětů na výstavu To jsme 6 doma měli taky

1,5 zabezpečení skla v expozici Mgr. Markéta Beňovská Regionální muzeum v výpůjčka sbírkových předmětů na výstavu To jsme 6 doma měli taky Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2017 (1. 7. 31. 12. 2017) Oddělení Pracovník Instituce Popis metodické pomoci Časová náročnost (hod.) historické

Více

OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001

OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001 OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E O B L A S T N Í G A L E R I E V Y S O Č I N Y V J I H L A V Ě Adresa: Komenského 10, 586 01 Jihlava Tel 066/730

Více

Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority Připravily: Vlaďka Mazačová Jarmila Podolníková

Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority Připravily: Vlaďka Mazačová Jarmila Podolníková Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority Připravily: Vlaďka Mazačová Jarmila Podolníková Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě Praha, 27. - 28. 11. 2013 Obsah O Radě galerií České republiky

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA

ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA 2009 1) Stručné zhodnocení činnosti organizace Galerie města Trutnova (GMT) uspořádala v roce 2009 třináct výstav. Osm z nich proběhlo v hlavní budově galerie,

Více

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Statutární město Pardubice Příloha k návrhu usnesení č. 1 Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Zastupitelstvo města Pardubic v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

35. seminář knihovníků muzeí a galerií AMG ČR

35. seminář knihovníků muzeí a galerií AMG ČR 35. seminář knihovníků muzeí a galerií AMG ČR K r á l o v é h r a d e c k ý k r a j 6. až 8. září 2011 Muzeum Těšínska, Český Těšín Česká Skalice Muzeum Boženy Němcové Maloskalická 47 552 03 Česká Skalice

Více

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE Doc. PhDr. Jiří Šetlík, CSc. (nar. 1929) je uznávaným českým historikem umění. V šedesátých. letech byl vedoucím sbírky moderního umění Národní galerie v Praze a v závěru 60. let

Více

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ Centrum pro rozvoj muzejní pedagogiky a práce muzeí se zdravotně postiženou mládeží bylo zřízeno při oddělení

Více

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001 Výroční zpráva Galerie moderního umění v Roudnici n.l. za rok 2001 Galerie moderního umění v Roudnici n.l. Očkova 5, Roudnice n.l., tel. a fax 0411 837301 Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad

Více

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za první pololetí roku 2018 ( )

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za první pololetí roku 2018 ( ) Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za první pololetí roku 2018 (1. 1. 30. 6. 2018) Oddělení Pracovník Instituce Popis metodické pomoci Časová náročnost (hod.) historické

Více

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6.1. Legislativní zajištění Ústavní rámec politiky našeho státu obsahuje dokumenty se zakotvením významu kulturních

Více

Zemský archiv v Opavě Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ. Roční zpráva 2005

Zemský archiv v Opavě Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ. Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ Roční zpráva 2005 I. Název zpracovatele organizační složky státu : Česká republika Zemský archiv v Opavě Sněmovní 1, 746 22 Opava Statutární zástupce : ředitel Zemského archivu v

Více

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012. ...tváří v tvář modernímu umění

Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012. ...tváří v tvář modernímu umění Výroční zpráva Galerie moderního umění v Hradci Králové za rok 2012 mu...tváří v tvář modernímu umění Obsah I. Základní údaje o organizaci................... 3 II. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel:

MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel: MINISTERSTVO KULTURY Členění předpisů podle věcných hesel: I. Umění a knižní kultura II. Státní památková péče III. Ochrana movitého kulturního dědictví, muzea a galerie IV. Hromadné sdělovací prostředky

Více

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji

Metodický pokyn. k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Metodický pokyn k organizaci a financování soutěží a přehlídek v Královéhradeckém kraji Určuje pravidla poskytování finančních prostředků na soutěže a přehlídky (dále jen soutěže) organizované v Královéhradeckém

Více

C) MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel:

C) MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel: C) MINISTERSTVO KULTURY Členění předpisů podle věcných hesel: I. UMĚNÍ A KNIŽNÍ KULTURA II. STÁTNÍ PAMÁTKOVÁ PÉČE III. OCHRANA MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ, MUZEA A GALERIE IV. HROMADNÉ SDĚLOVACÍ PROSTŘEDKY

Více

Směrnici naplňování standardů časové, ekonomické a fyzické dostupnosti

Směrnici naplňování standardů časové, ekonomické a fyzické dostupnosti Na základě zákona č. 122/2000 Sb., ve znění zákona č. 483/2004 Sb., a Metodického pokynu Ministerstva kultury ČR k provádění zákona č. 122/2000 Sb., ve znění zákona č. 483/2004 Sb., ze dne 11. dubna 2005

Více

4. Fotografie dětí na Velikonoční výstavě. 5. Fotografie z projektu Tady jsme doma. Muzeum Jindřichohradecka. 1. Fotografie z vernisáže výstavy Petra

4. Fotografie dětí na Velikonoční výstavě. 5. Fotografie z projektu Tady jsme doma. Muzeum Jindřichohradecka. 1. Fotografie z vernisáže výstavy Petra Seznam příloh I. Jihočeský kraj Náplň činnosti oddělení zřizovaných organizací. II. Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích. 1. Dotazník pro pedagogy z roku 2006. 2. Dotazník pro pedagogy z roku 2010.

Více

Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov

Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov s účinností od 1.1.2015 Čl. I Základní ustanovení (1) Na základě bodu III čl. 6 Zřizovací listiny

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 4 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury Generální ředitelce Národního památkového ústavu na rok 2009

Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury Generální ředitelce Národního památkového ústavu na rok 2009 Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury Generální ředitelce Národního památkového ústavu na rok 2009 Ministerstvo kultury, zastoupené odborem památkové péče jako příslušným řídícím útvarem,

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA. č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA. č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 Čl. I. Na základě ustanovení 35 odst. 2 písm. k) zákona č. 129/2000 Sb.,

Více

MIRKO ZEMAN Inventář osobního fondu

MIRKO ZEMAN Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE MIRKO ZEMAN Inventář osobního fondu Časové rozmezí: 1934-1945 Značka fondu: 124 Číslo evidenčního listu NAD: 119 Evidenční číslo inventáře: 121 Zpracovala: Lucie Večerníková

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích Jan Holovský Ministerstvo kultury a projekt Vzdělávat a bavit Projekt Vzdělávat a bavit, spojuje

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE Zpráva o činnosti poradny za rok 2012 Ve zprávě o činnosti poradny za rok 2012 uvádíme několik tabulek a grafů pro snadné porovnání roku 2012 s rokem 2011, dále uvádíme porovnání konzultací za jednotlivé

Více

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 11 /2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: PaedDr. Pavel Štefl, ředitel

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci)

Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci) Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci) Úvod: Příspěvková organizace města Městské muzeum v Ústí nad Orlicí spravuje objekt čp.72 v Ústí nad Orlicí

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Obecné předpoklady zajišťování a vnitřního hodnocení kvality 1. AVU je vysokou

Více

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky.

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky. OBECNÍ ÚŘAD Bříza SMĚRNICE Č 2/2015 O ZABEZPEČENÍ ZÁKONA PRO VÝKON KONTROLY č. 320/2001 Sb. O FINANČNÍ KONTROLE a Manuál provádění kontrol k programu průběžných a následných kontrol Obec: Bříza Adresa:

Více

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI příspěvková organizace, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště, tel 572 551 370 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM

II. VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM Vnitřní směrnice obce Ctiboř č. 9 k finanční kontrole podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů I. OBECNÁ ČÁST Finanční kontrola se vykonává podle

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Všeobecná ustanovení Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy, Omlenická 436, Kaplice upravuje organizační strukturu a řízení, formy

Více

METODIKA K PROJEKTU NG V PRAZE Modernizace bezpečnostních systémů v prostředí muzea/galerie

METODIKA K PROJEKTU NG V PRAZE Modernizace bezpečnostních systémů v prostředí muzea/galerie DYNAMICKÉ POJETÍ BEZPEČNOSTI METODIKA K PROJEKTU NG V PRAZE Modernizace bezpečnostních systémů v prostředí muzea/galerie DAGMAR JELÍNKOVÁ Metodické centrum pro muzea výtvarného umění BEZPEČNOST MUZEJNÍCH

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA představí novou tvorbu Jiřího Sopka V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie Od 6. září 2007 bude v pražské Galerii Rudolfinum probíhat výstava zcela

Více

Čerpání k 31. 12. 2013: Kč 3 768 978,00

Čerpání k 31. 12. 2013: Kč 3 768 978,00 Městská knihovna Klatovy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 376 347 461, ekonom@knih-kt.cz KOMENTÁŘ K ROZBORU HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 V roce 2013 knihovna hospodařila s těmito prostředky: 1/ Příspěvek na činnost

Více

ředitelka Městské knihovny Rumburk

ředitelka Městské knihovny Rumburk Rozbor hospodaření a činnosti Městské knihovny Rumburk za rok 1. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti 2. Plnění úkolů v personální oblasti 3. Plnění úkolů v oblasti hospodaření a) Výnosy b) Náklady c)

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0007/11/Hir Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Bílá, IČ: 00262668 za rok 2011 Přezkoumání se uskutečnilo ve dnech: 5.9.2011 a 25.1.2012

Více

Pravidla hospodaření Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pro rok 2015

Pravidla hospodaření Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pro rok 2015 Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/35539/2015/224985/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 3/2015 Pravidla hospodaření Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pro rok 2015 (ve znění účinném od

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 Muzeum Podkrkonoší v Trutnově Školní 150, 541 01 Trutnov ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013 Zpracovala: Miroslava Jungová, ekonomka a účetní Trutnov, 11. 3. 2014 1 1. Rozpočet organizace v roce 2013 Provozní

Více

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Městské Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích, založeno v roce 1892 Kontaktní adresa: Náměstí Kašpara Šternberka 2 338 28 Radnice IČ: 00259021 Telefon: +420

Více

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková

Více

Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves

Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves Kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves Tento kontrolní řád obce Hradec - Nová Ves byl vypracován a schválen v souladu se zákony č. 128/2000 Sb., 320/2001 Sb., a 416/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

sensační tourné rokem

sensační tourné rokem sensační tourné rokem Rok 2018 proběhl v knihovně ve znamení oslav 100 let od vzniku Československa. Toto výročí jsme si připomínali společně s našimi čtenáři (např. při historických přednáškách či zábavnou

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Zastupitelstvo města Pardubic v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění,

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, 541 01 Trutnov. Rozbor hospodaření za rok 2014

Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, 541 01 Trutnov. Rozbor hospodaření za rok 2014 Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, 541 01 Trutnov Rozbor hospodaření za rok 2014 Vypracovala: Miroslava Jungová, ekonomka a účetní Trutnov, 13. 3. 2015 1 1. Rozpočet organizace

Více

Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, Trutnov. Rozbor hospodaření za rok 2015

Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, Trutnov. Rozbor hospodaření za rok 2015 Muzeum Podkrkonoší v Trutnově příspěvková organizace Školní 150, 541 01 Trutnov Rozbor hospodaření za rok 2015 Vypracovala: Miroslava Jungová, ekonomka / účetní Trutnov, 26. 2. 2016 1 1. Rozpočet organizace

Více

Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo REALIZACE STÁLÉ EXPOZICE OBUVNICTVÍ PROJEKT ROČNÍKOVÉ PRÁCE

Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo REALIZACE STÁLÉ EXPOZICE OBUVNICTVÍ PROJEKT ROČNÍKOVÉ PRÁCE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo REALIZACE STÁLÉ EXPOZICE OBUVNICTVÍ PROJEKT ROČNÍKOVÉ PRÁCE student: Eva Bártková vedoucí práce: PhDr. Hana Slámová, Ph.D.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Laškov, příspěvková organizace, okres Prostějov Základní škola Laškov,okres Prostějov, příspěvková organizace se sídlem Laškov 21, 798 57 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SMĚRNICE O ZABEZPEČENÍ

Více

LADISLAV J. WEBER (* ) Inventář osobního fondu

LADISLAV J. WEBER (* ) Inventář osobního fondu ARCHIV NÁRODNÍ GALERIE V PRAZE LADISLAV J. WEBER (* 1893-1961) Inventář osobního fondu Časové rozmezí fondu: 1930-1961 (1962) Značka fondu: 88 Číslo evidenčního listu NAD: 161 Evidenční číslo inventáře:

Více

JISTOTY A NEJISTOTY KNIHOVEN MUZEÍ A GALERIÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Štěpánka Běhalová Komise knihovníků AMG Muzeum Jindřichohradecka

JISTOTY A NEJISTOTY KNIHOVEN MUZEÍ A GALERIÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Štěpánka Běhalová Komise knihovníků AMG Muzeum Jindřichohradecka JISTOTY A NEJISTOTY KNIHOVEN MUZEÍ A GALERIÍ V ČESKÉ REPUBLICE Štěpánka Běhalová Komise knihovníků AMG Muzeum Jindřichohradecka I. Z dávnověku muzejních knihoven Nejstarší muzea a jejich knihovny SLEZSKÉ

Více

1) Stručné zhodnocení činnosti organizace

1) Stručné zhodnocení činnosti organizace ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA 2011 1) Stručné zhodnocení činnosti organizace Galerie města Trutnova (GMT) uspořádala v roce 2011 šestnáct výstav. Devět z nich proběhlo v hlavní budově galerie,

Více

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Směrnice rektora č. 3 / Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci

Směrnice rektora č. 3 / Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci Směrnice rektora č. 3 / 2018 Název: Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: doc. RNDr. Pavel Satrapa, Ph.D. prorektor Právní kontrola:

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA

ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA ROZBOR HOSPODAŘENÍ GALERIE MĚSTA TRUTNOVA 2010 1) Stručné zhodnocení činnosti organizace Galerie města Trutnova (GMT) uspořádala v roce 2010 čtrnáct výstav. Osm z nich proběhlo v hlavní budově galerie,

Více

Ročník 2011 ÚSTŘEDNÍ VĚSTNÍK ČESKÉ REPUBLIKY. Částka 7 Rozesláno dne 13. května 2011 Cena 82, Kč OBSAH: Oznámení... str

Ročník 2011 ÚSTŘEDNÍ VĚSTNÍK ČESKÉ REPUBLIKY. Částka 7 Rozesláno dne 13. května 2011 Cena 82, Kč OBSAH: Oznámení... str Ročník 2011 ÚSTŘEDNÍ VĚSTNÍK ČESKÉ REPUBLIKY Částka 7 Rozesláno dne 13. května 2011 Cena 82, Kč OBSAH: Oznámení.................................................... str. 270 315 stránka 270 Ústřední věstník

Více

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace 1. Působnost směrnice Tento organizační řád stanoví organizační strukturu organizace, zásady řízení, kompetence a z toho vyplývajících práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců organizace, specifikuje

Více

Evidence a ochrana archiválií

Evidence a ochrana archiválií N_SAS / VŠFS / LS 2016 / DS Přednáška č. 17 + 18 Evidence a ochrana archiválií I. Evidence archiválií II. Ochrana archiválií Ad I. Evidence archiválií Hlavní legislativní předpis = Vyhláška MV č. 213/2012

Více

Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu

Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu Indikátory ICCROM kontrolní seznam 35 otázek určených pro muzea byly vytvořeny v rámci projektu Teamwork for Preventive Conservation mají napomoci

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD. s účinností od Čl. I. Základní ustanovení

VNITŘNÍ SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD. s účinností od Čl. I. Základní ustanovení Muzeum a galerie v Prostějově, p.o. nám. T. G. Masaryka 2 796 01 Prostějov IČ: 00091405 tel. 582 330 991, fax 582 344 798 e mail: muzeumpv@muzeumpv.cz www.muzeumpv.cz, www.hvezdarnapv.cz VNITŘNÍ SMĚRNICE

Více

PROTOKOL. u Mateřské školy Černošice, Karlická 1170, Černošice, IČO

PROTOKOL. u Mateřské školy Černošice, Karlická 1170, Černošice, IČO Město Černošice Městský úřad Černošice útvar interního auditu Podskalská 1290/19 120 00 Praha 2 Naše č.j./sp. zn.: MUCE 52365/2013, S-MUCE 48286/2013 UIA Výtisk č.: PROTOKOL o výsledku veřejnosprávní kontroly

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více