Vhodné pro: ročník ZŠ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vhodné pro: ročník ZŠ"

Transkript

1 Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro zábavu a relaxaci, ale i k rozvíjení základních pohybových schopností. Jednotlivé díly na sebe volně navazují, v každém dalším díle se děti učí nové tance a variace do tanců, které již znají z předchozího dílu. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut/ jeden díl Termín: 2. díl 25. listopadu 2010 v 9.00 a hodin 3. díl 12. a 13. ledna 2011 v 9.00 hodin 4. díl 22. a 23. února 2011 v 9.00 hodin 5. díl 10. března 2011 v 9.00 a hodin 6. díl 12. května 2011 v 9.00 hodin / jeden díl Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky: Bajka je, když zvířata jednají jako lidé, protože když lidé jednají jako zvířata, tak o tom radši nepíšeme, říkával Jan Werich. Jaký je osud bajky? Jak se vyvíjela do dnešních dnů? Co nám může říci? A proč ji máme rádi? Od Ezopa přejdeme k autorům pozdějším - jako je La Fontaine, Krylov, Čapek až po současné Fryntu a Žáčka. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 9.00 a hodin Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

2 Jsou lidé, kteří nemají dům ani byt, ba ani svůj vlastní pokoj. Není však živáčka, který by nebydlel alespoň v sobě. Je to tak, naše tělo je náš hrad. Pojďte se na něj podívat. Při neobvyklé exkurzi za přítomnosti šašků získáte důkazy o škodlivosti cukru, tabáku, alkoholu, prášků. Nechcete, aby Váš hrad chátral? Nechcete ruinu, zříceninu? Pak neváhejte ani na vteřinu a vstupte. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 10. a 11. listopadu 2010 v hodin Účinkuje: Divadlo Piškot-Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

3 Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené práci. A taky že jo! Vznikl příběh lásky a dobrodružství, kořeněný kvalitní hudbou, působivými zvuky a typickým Svěrákovským humorem. Celému dílu dal nezaměnitelné kouzlo sám pan Svěrák, který namluvil roli vypravěče. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 15. listopadu 2010 v hodin Účinkují: Divadlo Věž Brno Webové stránky:

4

5 V tanečním pořadu děti zažijí plnou nůši legrace a her v předvánoční sváteční atmosféře. Připraveny jsou písničky o adventních strašidlech a zvycích, soutěže s vánoční tématikou, zpívaní koled a výuka tanců. Vhodné pro: 1.-5.ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. prosince 2010 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky: V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Vhodné pro: 1.-3.ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. prosince 2010 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

6 Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. prosince 2010 v hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem-víťa Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

7 Činoherní pohádka s luminiscencí a vánočními koledami pro nejmenší. Andílek ztratí při vánočních přípravách kouzelný diamant, který plní nejtajnější přání. Kámen najde tulák Kašpar a chce si ho nechat pro sebe. Je tu ale ještě čertisko, které po diamantu taky pase. Co myslíte, vrátí se kouzelný diamant k andílkovi, aby se mohlo vyplnit jedno přání? Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 16. prosince 2010 v hodin Účinkuje: Liduščino divadlo Praha Webové stránky:

8 Pořad poutavou formou seznamuje mladé diváky se sedmi starozákonními příběhy: Stvoření světa, Adam a Eva, Kain a Ábel, Potopa světa, Babylonská věž, Mojžíš a David a Goliáš. Pořad chce motivovat posluchače k přečtení biblických příběhů a pochopení, že bible není modlitební kniha, ale kniha plná moudrostí našich předků, zašifrovaných do různých podobenství, kterým stojí za to porozumět. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v hodin Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské děti se však řídí radami moudré sovy Aneláp a boha a ochránce všech Indiánů - Velkého Býka Maňátů a společnou vůlí a silami, láskou a porozuměním zničí jeho zlá nadpřirozená kouzla. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. ledna 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadélko Romaneto-Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stánky:

9

10 Jistě znáte ( či byste znát měli ) pověsti o Čechovi, o Kazi, Tetě, Libuši a jejích proroctvích, o Bivojovi, Přemyslovi, Horymírovi a jeho věrném koni Šemíkovi, jak je napsal Alois Jirásek. Jak tyto pověsti přečte Studio dell arte? Jak je zinscenuje? Z Jiráska nebude chybět nic, ale možná bude i něco navíc. V představení vystupují kromě četných lidských postav také selátko, kanec, bůh ( samozřejmě Perun ), volové, koně a další. Uslyšíte tedy pověsti dávných věků a uvidíte loutky plošné, malované, klackovité, chlupaté, vedené zespodu i shora, prostě všelijaké. Nečekejte obrozenecký patos, ale spíše legraci, nadhled a trošku té poezie. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 26. ledna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Studio dell arte-stanislava Kočvarová a Sylva Malinková Webové stránky:

11 Půvabná, laskavá a hlavně humorná valašská klauniáda, která pobaví nejen děti, ale i jejich rodiče. Pojďte a prožijte celý rok na salaši s Ondrou a Jurou. Jsou to bačové, jak se patří, kteří se po celý rok starají o své ovečky, ale vůbec to nemají jednoduché. Na téhle salaši totiž nedělají neplechu jen vlci. Zabloudí sem i drak a vy uvidíte, jestli si s ním naši kamarádi poradí. Pak ještě uvidíte, jak pekli koláče, jak slavili Velikonoce a Vánoce a vůbec se dozvíte hodně o lidových zvycích, na které si pamatuje už jen málokdo. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 27. ledna 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadelní společnost Fr. Kreutzmanna-Ivan Remta, František Kreuzmann, Bohumír Starý a Hana Benešová Webové stánky:

12

13 Představení je koncipováno tak, aby se při něm bavili i poučili i ti nejmenší diváci, jedná se vlastně o pohádky z naší minulosti. Herci hravou formou přibližují dětem dávné časy našich dějin, příběhy praotce Čecha, kněžny Libuše a silného Bivoje, ale i drama Ctirada a Šárky. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. února 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila-Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stránky:

14 Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové zvyky, svátky, tradice, písně i říkadla, která se u nás tradují již celá století. Děti můžou společně s Raráškem čarovat a prožívat tak veselý příběh o lásce Kuby a Kačenky. Pojďme tedy spolu oslavit vítání jara, velikonoce, žně, jarmark, sv. Mikuláše, sv. Lucii a dokonce i Štědrý den. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 10. února v 9.00 a hodin 2011 Účinkuje: Divadlo Ludvík-Jarmila Vlčková, Pavlína Jurková a Lukáš Jurek Webové stánky:

15

16 Výpravné představení pro děti vzniklo podle bajky R. Kiplinga, Sloní mládě, což napovídá, že děti kromě slůněte uvidí i další členy jeho africké rodinky velké loutky sloních rodičů, žirafy, hrocha, krokodýla, opice, pštrosa, papouška a mnoha jiných-menších Ocitnou se tedy v Africe a rovněž uslyší spoustu pěkné muziky. Stanou se svědky dlouhé cesty zvědavého slůněte, které se touží dozvědět, co mívá krokodýl k obědu A navíc se dočkají i ponaučení, což se u bajek stává V našem ponaučení jsme se od předlohy poněkud odchýlili: na rozdíl od slůněte R. Kiplinga, které na svou zvědavost doplácí, jsou děti v naší inscenaci při závěrečné písničce vybízeny: Jen se ptej, ať se všechno dozvíš. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 16. února 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Studio dell arte-sylva Malinková a Stanislava Kočvarová Webové stánky:

17 Takřka klasická česká pohádka s lakotnou mlynářkou, přitroublým mlynářem, hodnou Bětuškou, živým vodníkem a opravdovým čertem, ve které se mlýnské kolo možná zatočí a dobro nad zlem jako již tradičně zvítězí. Představení je opatřeno zaručeně živou hudbou hranou na opravdové, místy až dřevěné hudební nástroje. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. února 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Koňmo-Vít Schuster a Oldřich Hurych Webové stránky:

18 Za devatero horami a devatero lesy žil, byl starý moudrý král. Měl tři syny, matka jim zemřela. Se ztrátou ženy ztratil král chuť také kralovat. Nemohouce se rozhodnout komu předá trůn, vyslal syny na pět let do světa. Kdo z nich toho pozná nejvíce stane se králem. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 1. března 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem-víťa Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

19

20 V pohádce se vedle Víti Marčíka-Jiříka představí také koník Zdeněk. Spolu prožívají dobrodružství na cestě za zlatovlasou pannou. Komplikace jim způsobí drak Ohnivák, protože bez draka to není ono, říkala babička Šestáková. Vše je staré, skoro nic nefunguje. Tak by se dala charakterizovat scéna pohádky, ve které najdete vedle palandy z polního lazaretu i staré dveře, tlampač obecního rozhlasu, šicí stroj a loutku Zlatovlásky, kterou Víťa našel na smetišti. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 21. března 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Teátr Víti Marčíka-Víťa Marčík Webové stránky:

21

22 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. dubna 2011 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

23 Pomlázka se čepejří, vykřikuje vrabec Čimrarára - a tak je v průběhu představení vysvětleno jemu i dětem, kolik významů mají velikonoční svátky. Vedle pohanského svěcení jara, zavede pořad diváky do starozákonních časů, ukáže souvislosti velikonočních zvyků s Novým zákonem a příběhem Ježíše Krista. Ale právě pohanské zvyky, jejich parodie v městském prostředí a společné zpívání, udržují pořad v hravé dětské rovině. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Tématické jarní představení, věnované velikonočním svátkům. Humorně laděný příběh se odehrává jednoho jarního odpoledne. Současný mladík Jan usne na louce za vsí a zdá se mu, že začala strašlivá bouřka. Po probuzení jeho ves vypadá úplně jinak-jako by se vrátil čas alespoň o stopadesát let zpátky. Jediné, co zůstalo stejné, je oslava Velikonoc. Děti si mohou vybrat, jestli se Janíček vrátí nakonec zpátky do dnešní doby, nebo zůstane v minulosti. Vhodné pro: 1.-4.ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 18. dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Liduščino divadlo Praha Webové stránky:

24

25

26 Hudebně zábavný, ale zároveň výchovný pořad pro děti, zaměřený na ekologická a etická témata současnosti jako je třídění odpadů, ochrana vody a lesů, ochrana zvířat, péče o vlastní zdraví, zvíře není věc, nebuďme na sebe hrubí, humanita a solidarita. Písničky mají moderní aranžmá a děti nenásilnou formou vnímají v písňových textech i v dialozích protagonistů problémy, které nás obklopují a týkají se každého z nás. Pořad je věkově rozdělen do dvou kategorií. 1. kategorie pro 1. a 2. třídu - kostrou pořadu jsou písničky na témata: voda, třídění odpadů, zvíře není hračka, ochrana lesů. Pořad je interaktivní. 2. kategorie pro 3. až 5. třídu - pořad má formu vědomostní soutěže mezi družstvy. Soutěží tři družstva, ale do hry je zapojeno i publikum, které může svoje body přidělovat vybranému družstvu. Několik otázkových okruhů je propojeno písničkami na témata související s ekologií, zdravým životním stylem a také s etikou. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 26. dubna 2011 v hodin 27. dubna 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Vanda a Standa-Vlaďka Vohralíková a Lukáš Čermák Webové stránky:

27 Nevíte? Poradí Vám cirkusoví klauni! Recept zní: kvalitní informace, kousek humoru, trocha odvahy, špetka skromnosti, malá dávka volného času, větší dávka dobré vůle. Zamícháme a pak Slyšíte to veselé bublání? Vidíte ty pestré barvy? Cítíte tu svěží vůni? To je chuť čisté přírody. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 28.dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Piškot-Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

28 Klauna Hanka a zpěvule Jana v pořadu vtipnou formou přiblíží základy společenského chování - podávání ruky, zdravení, chování u stolu, v divadle i v tramvaji a neopomene ani nošení čepice či žvýkání ve společnosti. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 3. května 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Jana Rychterová a Hanka Strnadová Webové stránky: Princezna Anka z chudé královské chalupy je nezbedná uličnice. Proto ji odnese čert. Neodnese ji však daleko, zanechá ji v lesích v loupežnické chatrči k velké nelibosti loupežníka Bidla. Ten chce Anku poslat domů, ale ta se rozhodne využít příležitosti a zinscenovat své vysvobození. K tomu je ovšem zapotřebí sehnat draka a nějakého prince. Zda se jí to podaří, uvidíte v naší veselé pohádce, ve které je opět spousta písniček. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 10. května 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

29 Odborný, výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež. Představujeme Vám nový interaktivní pořad, který je tentokrát zaměřený na největší a nejznámější hvězdy současné POP-MUSIC, obohacený o videoprojekci. Naše známá dvojice Milan Parnahaj a Pepa Šlik Vás Vás seznámí s tvorbou slavných hudebních osobností různého žánru. V průběhu pořadu budou probrány ukázky z hudební tvorby muzikantů, jako jsou například B.Hall, B.Brown, R.Charles, Simon-Guffunkel, Elton John či Mike Oldfield. V průběhu pořadu neopomeneme ani na hudební velikány jakými jsou The Doors, Beach Boys, a také kapely Led Zeppelin, Bee Gees, AC/DC a pro mnohé nezapomenutelná ABBA. Věříme, že naším pořadem obohatíme Vaše žáky a studenty o nové a zajímavé informace z oblasti moderní populární hudby. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 11. ledna 2011 v 9.00 hodin 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

30 1. Teorie - krátké povídání o záchranné službě a o nouzovém volání na linku umělé dýchání a srdeční masáž včetně ukázky na resuscitačním modelu 2. Nácvik resuscitace - Bojovka Děti se rozdělí na dva týmy. Jeden tým s lektorkou prakticky nacvičuje resuscitaci na modelu. Druhý tým společně s vyučujícím připravuje řešení a odpovědi úkolů, jejichž zadání obdrží na kartičkách, k nim zároveň dostane i příslušné pomůcky - inhalátor pro astmatika, obvazy, trojcípý šátek. Odpovědi a návrhy se zapisují na připravené papíry. Témata a úkoly Bojovky - volání krizových čísel - píchnutí vosy do krku - krvácení z nosu - zlomená noha - popálení ruky, - nevolnost u diabetika - inhalátor pro astmatika, - obvázání hlavy a ruky

31 3. Týmy se prohodí a opakuje se bod Společné zodpovězení a předvedení správných řešení z Bojovky Na otázky odpovídají kapitáni týmů. Lektorka pak každou odpověď upřesní a provede řešení. Vítězný tým získá Diplom pro záchranáře. Celá třída pak dostane Osvědčení pro záchranáře. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 90 minut Termín: v průběhu celého školního roku Přednáší: Bc. Laďka Kalašová, Dis

32

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Bajka je, když zvířata jednají jako lidé, protože když lidé jednají jako zvířata, tak o tom radši nepíšeme, říkával Jan Werich. Jaký je osud bajky? Jak se vyvíjela do dnešních dnů? Co nám může říci? A

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v hodin

Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v hodin Jistě znáte ( či byste znát měli ) pověsti o Čechovi, o Kazi, Tetě, Libuši a jejích proroctvích, o Bivojovi, Přemyslovi, Horymírovi a jeho věrném koni Šemíkovi, jak je napsal Alois Jirásek. Jak tyto pověsti

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik Odborný, výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež. Představujeme Vám nový interaktivní pořad, který je tentokrát zaměřený na největší a nejznámější hvězdy současné POP-MUSIC, obohacený o videoprojekci.

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

ZŠ ,- K

ZŠ ,- K Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy

Více

Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 3. října 2012 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 3. října 2012 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Sedm divů světa patří k nejstarším dílům lidského umu a talentu, a přece o nich moc nevíme. Proč sedm? Co je to div? Má každá doba svých sedm divů? Jaké jsou divy současnosti? To jsou otázky, které si

Více

Vhodné pro: 6. - 9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6. - 9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. ledna 2013 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik - Dana Matějková a Jan Hájek Pořad poutavou formou seznamuje mladé diváky se sedmi starozákonními příběhy: Stvoření světa, Adam a Eva, Kain a Ábel, Potopa světa, Babylonská věž, Mojžíš a David a Goliáš. Pořad chce motivovat posluchače

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K

ZŠ 50 30. 2012 10.30 50,- K Představení se odehrává uprostřed několika přátel, kteří se sejdou ke společnému slavení Vánoc. Zahrají si lidový příběh o narození Ježíše, aniž by tušili, kolik pravdy o nich samých je v něm skryto. A

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

SVÁTKY JARA VELIKONOCE

SVÁTKY JARA VELIKONOCE 2/2019 SVÁTKY JARA VELIKONOCE Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky ve velké části světa. Jsou to svátky jara, které oslavují probouzení přírody, její plodnost, naději a lásku. Velikonoční zvyky

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Pořad vypráví o Odysseových dobrodružstvích, seznamuje s antickými hrdiny, vyzdvihuje jejich etické vlastnosti, statečnost, spravedlnost a touhu po vítězství. Program seznámí žáky i se jmény bohů, se kterými

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020 knihovna PROGRAMY OBJEDNÁVEJTE: DĚTSKÉ ODDĚLENÍ TELEFON: 569 400 484 E-MAIL: DETSKE@KKVYSOCINY.CZ M-CENTRUM POHODA NA EMKU TELEFON: 569 400

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

Žánry - opakování DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE_ST_02-16_CJ-7. autor Jaroslava Staňková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace

Žánry - opakování DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE_ST_02-16_CJ-7. autor Jaroslava Staňková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Žánry

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Stiftelsen Solgløtt, org. nr

Stiftelsen Solgløtt, org. nr Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 20.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Základní škola a mateřská škola

Základní škola a mateřská škola Základní škola a mateřská škola Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12

Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12 Vlasta Mračková Ivana Weissová 599 522 321 Vlasta Mračková Ivana Weissová Lekce informačního vzdělávání POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1.

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2015/2016 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Tvoření Angličtina Cvičení s písničkami Muzikoterapie Kouzelná hlína Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 1. POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY

www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY 1. Epos slovo řeckého původu veršovaná skladba bohatý děj mnoho postav děj pomalý epizody epiteta básnické figury 2. Legenda původně z latiny doslova to, co má být čteno

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Neděle, 08 Únor 2009 20:12 Aktualizováno Sobota, 14 Říjen 2017 18:51 ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Mateřská škola Pionýrská se od nového školního roku 2017/2018 snaží do svých vzdělávacích

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu

PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu Název projektu Kvalitní výuka za podpory ICT Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3646 Název školy Základní škola Ohrazenice, okres Semily

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

ČESKÁ LITERATURA OD POLOVINY 19. STOLETÍ. Mgr. J. Bělinová. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou

ČESKÁ LITERATURA OD POLOVINY 19. STOLETÍ. Mgr. J. Bělinová. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou ČESKÁ LITERATURA OD POLOVINY 19. STOLETÍ Mgr. J. Bělinová Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou ALOIS JIRÁSEK VY_32_INOVACE_06_2_03_CJ Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou ŽIVOTOPISNÉ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2014/2015 kontakt dětské oddělení Monika Dolejší, Lenka Živná 569 400 484 detske@kkvysociny.cz m centrum 569

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 1. VELKÝ PŘÍBĚH VEČERNÍČKŮ: Známé televizní večerníčky, které

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Zaměřte pozornost dítěte na Ježíše a rodinu Vyrobte dětem adventní kalendář s biblickými verši (ze Starého i Nového zákona vztahující se k narození Pána Ježíše)

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019 knihovna DĚTSKÉ ODDĚLENÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy na konkrétní měsíce. Rozděleny

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2016/2017 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha leden 2013 10. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha Vážení a milí čtenáři, lednové

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pořadatelů a dramaturgů divadel, kulturních domů a sálů repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

Datum: 12.4.2012 Třída: 4.

Datum: 12.4.2012 Třída: 4. Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1489 Autor: Andrea Mojžíšová Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_CAJSB.4.20 Vzdělávací

Více

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti:

KLÍČOVÁ SLOVA CÍLE: Děti: KLÍČOVÁ SLOVA Hlavním cílem této lekce je přiblížit dětem, co to jsou klíčová slova, naučit je hledat v textu, číst s porozuměním a vytáhnout z úryvku to podstatné, ať je text jakýkoli (próza, poezie,

Více

NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA

NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Vážení přátelé, NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2018/2019 posíláme Vám nabídkový list lekcí informatické výchovy a besed, které pořádá Městská knihovna v Českém Krumlově.

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Identifikační údaje školy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf,příspěvková organizace Bratislavská 2166,407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz,tel.+420412372632 Číslo

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová Základní školy 1. stupeň Mateřské školy Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost

Více