Tisková zpráva k výstavě Ztracený míček.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tisková zpráva k výstavě Ztracený míček."

Transkript

1 Tisková zpráva k výstavě Ztracený míček. Autorky: Tereza Šimková, Veronika Hýsková Galerie Kindergarten (chodba KVK), do Kindergarten Gallery je nová ústecká galerie, která zahajuje svou existenci výstavou Ztracený míček. Název vznikl se souhlasem autorek a skrývá v sobě tichou poznámku k předcházející nerealizované výstavě. Tento galerijní prostor navazuje na dlouholetou tradici střídavé výstavní vytíženosti tohoto poschodí. Proto doufáme, že tato reinkarnace, která je v rukou studentů Katedry výtvarné kultury, vydrží co nejdéle a přinese novou alternativu k současně fungujícím ústeckým galeriím v rukách studentů. Tato výstava vám představuje práce studentek prvních ročníků spřízněných oborů. Veronika Hýsková je studentkou dvouoboru hudební a výtvarné výchovy při PF UJEP. Její kolegyně Tereza Šimková je studentkou ateliéru performance u Jiřího Kovandy na FUD UJEP. Teraza Šimková se narodila v Domažlicích. Je absolventkou Soukromé střední uměleckoprůmyslové školy Zámeček s.r.o. v Plzni v oboru užitá malba. Pro autorku je stěžejní propojování výtvarných disciplín a zasahování do různých prostorů. Autorka využivá ke svým pracem výhradně materiál z osobního vlastnictví. Na výstavě vystavuje své loutky, které vznikly v rámci performance. Loutky symbolizují členy rodiny a jejich charakteristiku pomocí jejich možných pohybových schopností. Další vystavenou prací jsou malby nesoucí název Daily Stuff. Jde vlastně o deníkové záznamy, které vznikali na stáži v Anglii. Každá malba v sobě nese na své malé ploše svůj malý příběh. Veronika Hýsková se narodila v Zábřehu na Moravě. Je absolventkou SOŠ Václava Hollara v oboru grafický design a vedle toho studovala Lidovou konzervatoř v Ostravě v oboru relaxační hudba. Ve své práci vychází ze svého zájmu o propojení hudby a výtvarného umění. Vystavená díla jsou vyobrazením vnitřních pohnutek. Jsou stopami osamělé performance a otiskem vlastních pocitů. Performativní kresby vznikali v průběhu letošní tuhé zimy, jako reakce na inspirativní lidské zvukové záznamy. Za tým kurátorů: Jan Kacar

2 Zprostředkování výtvarné tvorba A6, LS 2012 Reflexe realizačního týmu: Tým: Karolína Hejduková, Petra Viltová, Radka Michelová, Jakub Machek, Gabriela Váňová, Jan Kacar, Jiří Langer, Jakub Havlíček, Terezie Corfu Karolína Hejduková, 3. ročník, KVK PF UJEP 2012 Zahájení provozu nově obnovené galerie proběhlo za účasti dvou studentek prvních ročníků a to z KVK Pedagogické fakulty a Fakulty umění a designu a to z důvodů časové tísně vzniklé především organizací výstavy bakalářských prací, které se celý náš tým účastnil. Původního adepta na vernisáž Jáchyma Míčka tak nahradily Tereza Šimková studující prvním rokem na FUDu a Veronika Hýsková studující první ročník KVK a to dvouoborový program výtvarná výchova-hudební výchova.první zmíněná vystavila své malby a objekty, druhá kresby vycházející z performance. Navzdory organizaci, která probíhala velmi zmateně, uspěchaně a hekticky, dopadla výstava podle mého názoru až překvapivě dobře. Instalace a vernisáž proběhly bez větších problémů, zúčastnily se obě autorky. Čtrnáctidenní trvání výstavy je myslím přiměřené, všichni studenti si stihli výstavu prohlédnout a zároveň se nikomu nestihla okoukat. Náš realizační tým se na přípravě a instalaci podílel rovnovážně, až na pár výjimek, kdy byly úkoly rozdělené, pracovali všichni na všem. Já konkrétně na shánění náhrady za původního vystavujícího, instalaci a gramatické kontrole textu k výstavě. Shánění náhrady bylo asi nejnáročnějším úkolem, vzhledem k rozhodnutí pana Míčka nezúčastnit se necelý týden před vernisáží. Veškeré nesnáze jsme však překonali a vernisáž se uskutečnila v termínu a se všemi náležitostmi.

3 Radka Michelová, 3. ročník, KVK PF UJEP 2012 Náš realizační tým měl původně zorganizovat výstavu Jáchyma Míčka. Objevil se zde však celkem zásadní problém a to ten, že Jáchym i přes to, že s ním výstava byla domluvena dlouho dopředu, nakonec zjistil, že nemá čas. Jen pár dní pře vernisáží jsme tedy byli bez vystavujícího umělce. Z toho také plyne název výstavy- Ztracený míček. I přes to, že byla výstava zrealizována, v této podobě (s těmito autory), ve velmi krátké době, myslím, že celkově vše klaplo jak mělo a vydařila se. Mým úkolem na projektu byla příprava občerstvení na vernisáž. Návštěvníci vernisáže mohli tak mít nejen hluboký kulturní zážitek, ale také chuťový. Připravila jsem pro ně jednohubky s bruselskou paštičkou, jednohubky s česnekovo-sýrovou pomazánkou pro vegetariány, popcorn a salámové křupky. Nápoje byly jednoduché- červené a bílé víno a voda.

4 Petra Viltová, 3. ročník, KVK PF UJEP 2012 Tento projekt vznikl v rámci předmětu zprostředkování výtvarné tvorby a podnětu znovuobnovit galerii na Katedře výtvarné kultury. Za realizační tým 9 lidí jsem podala žádost o grant ve výši Kč, který by nám částečně finančně umožnil galerii znovuotevřít. Grant nám byl poskytnut, zakoupili jsme tedy na katedru A3+A4 tiskárnu, díky které jsme mohli tisknout potřebné materiály jako plakáty a pozvánky. Tiskárna na katedře zůstane i pro její další využití, vytvořili jsme ceník tisku a kopií. Znovuotevření galerie jsme zahájili vernisáží výstavy Ztracený míček dvou studentek - Veroniky Hýskové z Katedry výtvarné kultury a Terezy Šimkové z Fakulty umění a designu. Setkalyse zde tak dva odlišné přístupy k tvorbě. Osloven byl původně student KVK Jáchym Míček, ten ovšem výstavu na poslední chvíli odřekl, proto vznikl vcelku improvizovaný projekt, jenže jsme nazvali Ztracený míček. Vzhledem k časové tísni jsme se výsledků výstavy poněkud obávali, nakonec jsme však vše zvládli v rámci únosných mezí. Na projektu jsem se podílela především celkovou organizací příprav, samotné výstavy i závěrečnou rekapitulací - zaúkolováním ostatních, podáním a zajištěním grantu, zakoupením tiskárny a tonerů, oslovením jedné z vystavujících (Veroniky Hýskové), spolukurátorstvím, pomocí při přípravě občerstvení, závěrečným vyúčtováním a nastávající obhajobou grantu.

5 Jakub Machek, 3. ročník, KVK PF UJEP 2012 V rámci předmětu zprostředkování výtvarné tvorby nám všem byl zadán úkol, pokusit se obnovit provoz galerijního prostoru v mezipatře, který se nachází v budově Katedry výtvarné kultury. Podali jsme si žádost o grant, na níž nám bylo vyhověno požadovanou částkou kč, ze kterých byla financována tiskárna sloužící pro tisk plakátů, pozvánek a jiných věcí souvisejících s galerií, nicméně do budoucna zůstane tiskárna na KVK pro další provoz galerie a dále za příslušnou cenu bude mít každý možnost ji využít. Naše skupina čítala devět členů zodpovědných především za zařízení první výstavy v nově otevřeném prostoru. První výstavou byl tak zvaný Ztracený míček, kde byly pozvány dvě studentky z prvních ročníků, avšak jedna přímo z KVK (Veronika Hýsková) a druhá z Fakulty umění a designu, oboru Performance (Tereza Šimková). Výstava byla naším intenzivním snažení úspěšně dokončena, ovšem jinačím způsobem než byl prvotní plán a tedy výstava prací Jáchyma Míčka, který ovšem na poslední chvíli odřekl svoji účast a proto jsme byli nuceni najít náhradu, ovšem název byl ponechán, neboť perfektně vystihoval fakt o celé výstavě. Byl zde ukázán jakýsi protiklad přístupů studentů z podobného leč nestejného oboru a jejich osobní přístup k tvorbě. Projekt byl tímto trochu v tísni, ovšem dle mého názoru byl vcelku zvládnut a já ho hodnotím kladně. Jediné co hodnotím negativně je zjištění při samotné instalaci, že závěsný systém nám téměř neposloužil, ba naopak byl spíše na obtíž a dále fakt, že se z grantu mohl také pořídit žebřík k snadnému přístupu k závěsnému systému Mým dílem na projektu byla slovní podpora, konzultace a příspěvek vlastních názorů k ostatním členům mého týmu a projektu, organizace příprav, instalace i odinstalace děl a především pozvání jedné z vystavujících (Tereza Šimková), spolukurátorství a další drobné práce na výstavě.

6 GabrielaVáňová, 3. Ročník, KVK PF UJEP 2012 V tomto předmětu jsme měli za úkol vytvoření nové galerie na schodech, kterou jsme pojmenovali Kindergartengalery. Všichni studenti byli rozděleni do několika skupin, které měly na starosti různé úkony pro uvedení a pro samotný chod galerie. Naše skupina zařídila publikační oddělení k tomu související nákup tiskárny a k tomu přikoupení příslušných příslušenství a také uvedení první výstavy a zároveň zahájení chodu této nové galerie. Já osobně jsem měla na starost zařídit potencionální vystavující umělce nebo spíše studenty, kteří by výstavní prostory zahájili. Jako první možnost byl student katedry výtvarné kultury Jáchym Míček. Tento student však na poslední chvíli svojí účast odřekl a tak jsme na poslední chvíli kolektivně vymysleli provizorní řešení. Nakonec zde vystavovala studentka KVK a studentka FUDu. Každá z těchto studentek měla odlišný přístup k tvorbě. Posléze jsem měla na starost uvedení, zahájení a představení výstavy podle tiskové zprávy, kterou sepsal Jan Kacar. Zahájení sice bylo lehce chaotické, ale podle mého názoru se uvedení této galerie bez toho nemohlo obejít. I naproti neočekávaných situací se podle mě zahájení výstavy a i její průběh povedl. Vedení této galerie je dobrým krokem pro rozvíjení vědomostí v předmětu zprostředkování výtvarné tvorby ale i užitečná pro prezentace všech ročníků naší katedry ale i jiných umělců, kteří zde budou vystavovat.

7 Jiří Langer, 3. Ročník, KVK PF UJEP 2012 Mou úlohou v realizačním týmu pro galerii Kindergarten bylo zakoupení multifunkční velkoformátové tiskárny, která bude fungovat jak pro potřeby galerie a jejích pracovníků, kteří mají prostor pro volné využití v rámci propagace výstav, tiskových zpráv a dalších případných využití, tak pro studenty katedry výtvarné kultury, kteří však již za vlastní využití musí při tisknutí a kopírování musí platit, podle mnou sestaveného ceníku. Tento ceník by měl zajistit cyklické financování nákupu cartidge, protože katedra nemá finance pro zásobení studovny novými tiskovými kazetami. Tiskárna, nebo lépe řečeno multifunkční zařízení, obsahuje skener pro skenování až do velikosti A3, kopírku a tiskárnu, jež zvládá stejný rozměr. Využití pro galerii a studovnu je tedy maximálním možným způsobem zajištěno. Pro výstavu byl nejprve vybraný Jáchym Míček, ten však ve vcelku šibeničním termínu účast na výstavě odmítnul, tudíž jsme nakonec nasadili záložní plán, vystavit studenty KVK a FUDu. Vybrali jsme dvě studentky s rozdílným přístupem k tvorbě. Veronika se zaměřuje na niterní a intimní záležitosti ve spojení s kresbou, která by se mohla jevit jako automatická, doprovázenou zvukovým záznamem. Tereza naopak formou deníkového záznamu malovala miniaturní obrázky a představila nám také některé ze svých loutek. Ač se zdálo, že nesourodá dvojice spolu nebude dobře fungovat, výstava se nakonec povedla a ohlasy k ní byly nad naše očekávání.

8 Vyúčtování: Grant : Kč Inkoustová tiskárna Toner Cartridge Black Toner Cartridge C Toner Cartridge M Toner Cartridge Y Doprava zboží Papíry do tiskárny Celkem 7.887,60 Kč (vč. DPH) 508,80 Kč (vč. DPH 326,40 Kč (vč. DPH) 326,40 Kč (vč. DPH) 326,40 Kč (vč. DPH) 150 Kč (vč. DPH) 404 Kč (vč. DPH) 9.929,60 Kč Ceník tisků - tiskárna Brother MFC-J6910DW A4 A3 Černobílý tisk do 50% plochy 2,- 5,- Černobílý tisk nad 50% plochy 5,- 15,- Barevný tisk do 30% plochy 5,- 12,- Barevný tisk do 60% plochy 8,- 15,- Barevný tisk nad 60% plochy 10,- 20,- Fotografie:

Jáchym Myslivec 2016

Jáchym Myslivec 2016 Jáchym Myslivec 2016 Curriculum vitae Jáchym Myslivec Praha *1992 jachymmyslivec@gmail.com Studium od 2012 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Fakulta Umění a desingu, Ateliér fotografie, Ustí nad Labem

Více

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč PROGRAM NA ŘÍJEN Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, 110 00 Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: 12 20 h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč 2.10. - 30. 10. 2012 vernisáž 2. 10. od 19h

Více

Letní škola výtvarné výchovy 2019

Letní škola výtvarné výchovy 2019 Letní škola výtvarné výchovy 2019 Pondělí, 19. 8. 2019 Oficiální zahájení, rozdělení do skupin 09:00 09:30, Vstupní hala PF UJEP (u schodů) Mgr. Miroslav Hašek, Ph.D.; Mgr. Eva Nováková Workshop: Artefiletika

Více

Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008

Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008 Tisková zpráva k projektu ArtCrossing - multimediální vzdělávací projekt pro žáky, studenty a učitele V Praze, dne 27. 8. 2008 Národní galerie prezentuje netradiční model spolupráce se současnými umělci

Více

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Ve školním roce 2014-15 probíhala výuka výtvarné výuky v časových dotacích: Prima celá třída, 2 hodiny týdně Sekunda celá třída, 2

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR SOCHAŘSTVÍ 1 STUDIO SCULPTURE 1 MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR

Více

Bc. Šárka Šedivá. Narozena 24. 9. 1989, v Novém Městě na Moravě Trvalé bydliště, Ždírec 27, Polná Rodné jméno: Šárka Lorencová

Bc. Šárka Šedivá. Narozena 24. 9. 1989, v Novém Městě na Moravě Trvalé bydliště, Ždírec 27, Polná Rodné jméno: Šárka Lorencová Bc. Šárka Šedivá Narozena 24. 9. 1989, v Novém Městě na Moravě Trvalé bydliště, Ždírec 27, Polná Rodné jméno: Šárka Lorencová E-mail: sari.sediva@gmail.com Tel.: +420 734 376 316 Zabývá se zprostředkováním

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS ATELIÉR MALÍŘSTVÍ II PAINTING STUDIO II HOREČKA ČERNÉ VODY THE BLACK WATER FEVER DIPLOMOVÁ PRÁCE

Více

ČERVEN 2015. Výstavy. Tanec Praha

ČERVEN 2015. Výstavy. Tanec Praha ČERVEN 2015 Výstavy Tanec Praha VÝSTAVY Černý koně / Nejmladší česká malba 10. 6. 27. 9. 2015 Adam Gallery se rozhodla svojí další výstavou představit nejsoučasnější a nejmladší zástupce malířských tendencí

Více

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 děkan doc. Doulík 1. Děkan podal aktuální informace týkající se 50baru momentálně jsou řešeny problémy (zatékání apod.) před

Více

Vědecká knihovna UJEP. První rok činnosti

Vědecká knihovna UJEP. První rok činnosti Vědecká knihovna UJEP První rok činnosti Historie Vyšší pedagogická škola 1954 Pedagogický institut 1959 Pedagogická fakulta 1964 UJEP 1991 Další fakultní knihovny Snahy o budovu pro univerzitní knihovnu

Více

Výtvarná výchova. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvíjení klíčových kompetencí žáků

Výtvarná výchova. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvíjení klíčových kompetencí žáků Vzdělávací obor: Výtvarná výchova Obsahové, časové a organizační vymezení Výtvarná výchova Charakteristika vyučovacího předmětu 1. 5. ročník 2 hodiny týdně Vzdělávací obor Výtvarná výchova zahrnuje využití

Více

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s.

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva 2016 Pod Hotelem Rudka 252 679 72 Kunštát IČO: 29193478 Kunštát PRO FUTURO o.p.s. www.kunstatprofuturo.cz 1 Společnost Kunštát PRO FUTURO o.p.s. působí v Rudce

Více

DOPORUČENÝCH TISKÁREN

DOPORUČENÝCH TISKÁREN KATALOG DOPORUČENÝCH TISKÁREN Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu leden 2017 Nové tiskárny HP s moderním designem a úsporným tiskem v obchodech ActivePrint Využijte služby ActivePrint! DOVOZ ZDARMA

Více

Kateřina Dytrtová. GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Karolína Hejduková podzim 2012 vyučující: Mgr. Bc. Alice Stuchlíková, Ph.D.

Kateřina Dytrtová. GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Karolína Hejduková podzim 2012 vyučující: Mgr. Bc. Alice Stuchlíková, Ph.D. Kateřina Dytrtová GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Karolína Hejduková podzim 2012 vyučující: Mgr. Bc. Alice Stuchlíková, Ph.D. Doc. Kateřina Dytrtová, Ph.D. *1964 v Ústí nad Labem 1982

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro rok 2016 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze 1 Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

6. ročník. Výtvarná výchova

6. ročník. Výtvarná výchova list 1 / 5 Vv časová dotace: 2 hod / týden Výtvarná výchova 6. ročník vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů uplatňuje je pro vyjádření vlastních zkušeností,

Více

studijní obor : Průmyslový design foto prezentace a popis přihlášených prací Soutěž : GRAND PRIX MOBITEX BRNO

studijní obor : Průmyslový design foto prezentace a popis přihlášených prací Soutěž : GRAND PRIX MOBITEX BRNO studijní obor : Průmyslový design foto prezentace a popis přihlášených prací Soutěž : GRAND PRIX MOBITEX 2014 - BRNO AVE ART Ostrava, soukromá Střední umělecká škola a Základní umělecká škola, s.r.o. Soukromá

Více

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI příspěvková organizace, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště, tel 572 551 370 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Student/ka: MgA. Nikola Čulík Školitel/ka: Mgr. Lenka Sýkorová, Ph.D.

Student/ka: MgA. Nikola Čulík Školitel/ka: Mgr. Lenka Sýkorová, Ph.D. Doktorský studijní program Výtvarná umění, obor Vizuální komunikace FUD UJEP - seznam studentů a školitelů - rámcová témata disertačních prací - stručné anotace disertačních prací - studijní plány Studijní

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. ÚDAJE O PROJEKTU Registrační číslo projektu Název projektu CZ.1.07/1.2.05/01.0016 Vzdělávání pedagogů pro integraci

Více

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018

10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu 10. Vánoční trhy na FM VŠE 2018 organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: ZS 2018 Obsah Obsah... 3 Úvod... 4 1 Program a průběh 10. Vánočních

Více

Základní škola Fr. Kupky 350, Dobruška 5.7 UMĚNÍ A KULTURA VÝTVARNÁ VÝCHOVA Výtvarná výchova 1. období 3. ročník

Základní škola Fr. Kupky 350, Dobruška 5.7 UMĚNÍ A KULTURA VÝTVARNÁ VÝCHOVA Výtvarná výchova 1. období 3. ročník VÝTVARNÁ VÝCHOVA RVP ZV Obsah Základní škola Fr. Kupky 350, 518 01 Dobruška RVP ZV Kód RVP ZV Očekávané výstupy ŠVP Školní očekávané výstupy ŠVP Učivo VV-3-1-01 VV-3-1-02 VV-3-1-03 VV-3-1-04 rozpozná a

Více

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 -

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 - Cenu Jindřicha Chalupeckého za rok 2012 získal Vladimír Houdek, jediný zástupce malby ve finále. Ve finále prestižní soutěže pro výtvarné umělce do 35 let se letos utkali čtyři jednotlivci a jedna autorská

Více

Souvětí souřadné. Vypracovala: Martina Miškeříková, červenec 2013. I/2 Zvyšování kvality výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_02_02_16

Souvětí souřadné. Vypracovala: Martina Miškeříková, červenec 2013. I/2 Zvyšování kvality výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_02_02_16 16. Souvětí souřadné Vypracovala: Martina Miškeříková, červenec 2013 Název školy Obchodní akademie a Střední odborné učiliště Veselí nad Moravou Název a číslo OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Nová řada tiskáren Canon TS s moderním designem

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Nová řada tiskáren Canon TS s moderním designem KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu únor/březen 2017 Nová řada tiskáren Canon TS s moderním designem Využijte služby ActivePrint! DOVOZ ZDARMA Tonery a inkousty

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 září 2016 1. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 1. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2016/2017: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Umění a kultura. Výtvarná výchova. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast.

Umění a kultura. Výtvarná výchova. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Umění a kultura Výtvarná výchova 1. 9. ročník 1. 3. ročník 1 hodina týdně 4. 5. ročník 2 hodiny týdně 6. 7.

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa GALERIE KINSKÝ / KOSTELEC NAD ORLICÍ / 15. 6. - 28. 7. 2013 PROJEKT S NÁZVEM ÚHEL POHLEDU SI KLADE ZA CÍL ZMAPOVAT A PŘEDSTAVIT TVORBU

Více

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni [Tisková zpráva] Chinese Characters Poster in the Czech Republic Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň Vernisáž: 30. 5. od 18 hodin Termín výstavy: 31. 5. 23. 6. 2018 Výstavu pořádá:

Více

Zlomené srdce ----------------- 2009 Realizace z cyklu O lásce

Zlomené srdce ----------------- 2009 Realizace z cyklu O lásce MARKÉTA KOREČKOVÁ Chrudim Narodila se v roce 1975 v Chrudimi. V letech 1989-1992 studovala na SPŠKS v Hořicích, poté v letech 1992-1999 na AVU v Praze, a to intermediální tvorbu u Milana Knížáka a sochařství

Více

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Nové barevné tiskárny a multifunkce Canon. Využijte služby ActivePrint!

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Nové barevné tiskárny a multifunkce Canon. Využijte služby ActivePrint! KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu Nové barevné tiskárny a multifunkce Canon Spolehlivá volba pro vaši kancelář Využijte služby ActivePrint! DOVOZ ZDARMA Tonery

Více

Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích

Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích Směrnice děkana č. 2/2012 o bakalářských, diplomových a disertačních pracích čl. 1 Úvod Obhajoba bakalářské práce (dále jen BP ) pro studenty bakalářského studia v oborech Design, Fotografie a intermediální

Více

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017 GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a Mgr. Marcela Gajdová Tematické plány pro školní rok 2016/2017 Estetická výchova výtvarná výchova (prima B ŠVP) Estetická výchova výtvarná výchova (sekunda - ŠVP)

Více

Městská galerie Litomyšl

Městská galerie Litomyšl Městská galerie Litomyšl Zpráva o činnosti rok 2011 Mgr. Dana Schlaichertová, ředitelka 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ GALERIE LITOMYŠL V ROCE 2011 ÚVOD Sbírka výtvarného umění, kterou spravuje Městská galerie

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Identifikace veřejné zakázky PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Druh veřejné zakázky: Druh zadávacího řízení: Název: Tiskárny, multifunkční zařízení a skenery rámcová dohoda 2017 Dodávky Otevřené řízení na uzavření

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

Provozní doba PO-PÁ 7 00-12 00 13 00-16 00 Příjem zakázek: Příjem objednávek: Hlášení oprav: Ceny bez DPH 21% pokud není uvedeno jinak.

Provozní doba PO-PÁ 7 00-12 00 13 00-16 00 Příjem zakázek: Příjem objednávek: Hlášení oprav: Ceny bez DPH 21% pokud není uvedeno jinak. I-SERVICES s.r.o. Budějovická 103 IT technik 1 Martin Illich 39701 Písek 736655101 Tel.: +420 389822500 IT technik 2 Ivan Kloud Mob.:+420 603465891 603465892 Provozní doba PO-PÁ 7 00-12 00 13 00-16 00

Více

Mgr. DÁŠA LASOTOVÁ, PhD.

Mgr. DÁŠA LASOTOVÁ, PhD. Mgr. DÁŠA LASOTOVÁ, PhD. MGR. DAGMAR LASOTOVÁ PH.D. *15.9.1951 Ostrava žije a pracuje ve Vřesíně Studium: Pedagogická fakulta Ostravské Univerzity v Ostravě Český jazyk - výtvarná výchova (ukončení 1973)

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

Víc než záruka. 4leté servisní zabezpečení. Tiskárny a multifunkční tiskárny formátu A4.

Víc než záruka. 4leté servisní zabezpečení. Tiskárny a multifunkční tiskárny formátu A4. Víc než záruka 4leté servisní zabezpečení Tiskárny a multifunkční formátu A4 www.xerox.cz Co je to servisní zabezpečení Čtyřleté servisní zabezpečení, to je plná péče ze strany Xeroxu o Váš zakoupený stroj.

Více

I. Vymezení pojmu. II. Náplň. III. Organizační začlenění. IV. Prostory střediska

I. Vymezení pojmu. II. Náplň. III. Organizační začlenění. IV. Prostory střediska Směrnice děkana č. 1/2012 Organizační a provozní řád Střediska prostorových realizací FUD UJEP I. Vymezení pojmu Středisko prostorových realizací Fakulty umění a designu UJEP (dále jen Středisko) je celofakultní

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org.

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org. Mikuláš 2008 Kids Art Club pod záštitou ambasády České republiky v Londýně a s intenzivní spoluprací s Českým kulturním centrem v Londýně, byl založen na začátku října 2007. V polovině roku 2008 se stal

Více

Nabídka péče o tisková zařízení

Nabídka péče o tisková zařízení Nabídka péče o tisková zařízení Z+M servis, spol. s r.o., Obsah: - základní údaje o společnosti, - představení společnosti a služeb - náhradní plnění, - výpůjčka tiskových zařízení do bezplatného nájmu,

Více

CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE

CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE CHRÁM DUŠE SVINUTÉ DIMENZE KONCEPCE MULTIMEDIÁLNÍ INSTALACE VÝTVARNÝCH DĚL DANY PUCHNAROVÉ VE SPOLUPRÁCI S Dr. H. BLOCHOVOU (klášter ČESKÝ KRUMLOV, UC UP OLOMOUC, zámek DOBŘICHOVICE aj.) IDEOVÁ BÁZE PROJEKTU:

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA UMĚLECKÁ ŠKOLA Výtvarné studio v podkroví muzea je součástí Základní umělecké školy Benešov. Přesto, že jeho zřízení v polovině 90. let zabralo muzeu prostory potřebné pro plánované expozice, je jeho činnost

Více

Nabídka dárcům projektu

Nabídka dárcům projektu Popis projektu Nabídka dárcům projektu Kulturní projekt e-moc-e je neziskovým občanským sdružením, jehož cílem je propagace nekomerčního umění v České republice a podpora umělců samotných. Na internetové

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 3 STUDIO PAINTIG 3 Digiverse monument - Říkáme, že je to hranice kterou nikdy

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: od 4. 12. 2013 do 3. 12. 2016 1. rok funkčního období: prosinec 2013 říjen 2014 Ustavující

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. KRITÉRIA. pro hodnocení školních výstav

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. KRITÉRIA. pro hodnocení školních výstav KRITÉRIA pro hodnocení školních výstav 1) Originalita pojetí tématu a interpretace obsahu Všechny zúčastněné kolektivy dostaly jednotné zadání interpretovat na základě vlastního výzkumu v rodinách listopadové

Více

Projekt Vybavení střediska Syllabova 19. realizátor projektu: Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Ostrava

Projekt Vybavení střediska Syllabova 19. realizátor projektu: Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Ostrava Projekt Vybavení střediska Syllabova 19 realizátor projektu: Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. Ostrava Název projektu: Vybavení střediska Syllabova 19 Registrační číslo: CZ.1.10/2.1.00/04.00287 Prioritní

Více

Stiftelsen Solgløtt, org. nr

Stiftelsen Solgløtt, org. nr Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 20.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Ochrana průmyslového vlastnictví v České republice

Ochrana průmyslového vlastnictví v České republice Ochrana průmyslového vlastnictví v České republice Úřad průmyslového vlastnictví Antonína Čermáka 2a 160 68 Praha 6 javratova@upv.cz 1 Základní pojmy Duševní vlastnictví Autorské právo a práva s ním související

Více

Jan Hrubeš. portfolio, 2014

Jan Hrubeš. portfolio, 2014 Jan Hrubeš portfolio, 2014 Nirvana, 2014 objekt Modifikovaný kytarový efektový pedál (Boss Heavy Metal). Zvukový výstup je zapojen zpět do vstupu, LED dioda prochází plynule všemi barvami spektra (jeden

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 1 STUDIO PAINTING 1 OD KRESBY K OBRAZŮM FROM DRAWINGS TO PAINTINGS BAKALÁŘSKÁ

Více

Katharina Grosse & Maria Lassnig

Katharina Grosse & Maria Lassnig Katharina Grosse & Maria Lassnig Národní galerie v Praze, Veletržní palác Dne 17. 4. se vydala třída K4 na exkurzi, v rámci předmětu dějin umění, do Veletržního paláce, kde probíhaly výstavy umělkyň Kathariny

Více

Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě

Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě společná práce studentů Gymnázium Havlíčkův Brod Gymnázium zve do podzemí města! Návštěvníci Muzea Vysočiny si

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA PROPAGACE MUZEA Od počátku 90. let jsme se pokoušeli používat promyšlené, dostatečně strukturované formy propagace. Dlouhá léta jsme však vzhledem k podprůměrnému rozpočtu neměli prostředky na spolupráci

Více

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Využijte služby ActivePrint! DOVOZ ZDARMA

KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN. Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu. Využijte služby ActivePrint! DOVOZ ZDARMA KATA LO G DOPORUČENÝCH TISKÁREN Výběr z více než 700 tiskáren na českém trhu KVALITA, SPOLEHLIVOST JEDNODUCHOST Černobílé laserové tiskárny a multifunkce Nyní za výhodnější ceny! Vyrobeno v Japonsku Využijte

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Rozvoj a regionální růst Univerzit třetího věku v ČR

Rozvoj a regionální růst Univerzit třetího věku v ČR Rozvoj a regionální růst Univerzit třetího věku v ČR Centralizovaný projekt Program na podporu vzdělávání seniorů Řešitel: Prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. VUT Řešitel dílčí části: RNDr. Eva Dvořáková Cíle

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP:

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP: Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: 1. 1. 2014 31. 12. 2016 2. rok funkčního období: 2015 Obsah zprávy: 1. Struktura a orgány

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. PIGMENT Pigment FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 3

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. PIGMENT Pigment FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 3 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR MALÍŘSTVÍ 3 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF PAINTING 3 PIGMENT Pigment BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS AUTOR

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na Dodávka multifunkční kopírky pro Město Letovice Zadavatel : Město Letovice Masarykovo náměstí 19 679 61 Letovice IČO 280 518

Více

Rozvojový projekt na rok 2013

Rozvojový projekt na rok 2013 VYSOKÁ ŠKOLA: AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE VYSOKÁ ŠKOLA UMĚLECKO PRŮMYSLOVÁ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 2013 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 3. Program pro vyrovnání příležitostí

Více

Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu

Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Bavorsko 2007-2013 Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu Číslo zprávy: 5. Zpráva za období: 1.12.2010 30.04.2011 1. Údaje o projektu: Číslo

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ŢIVOT LIFE

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ŢIVOT LIFE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR KRESBY A GRAFIKY STUDIO OF DRAWING AND PRINTMAKING ŢIVOT LIFE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR

Více

AUTORSKÉ PRÁVO. Literatura, zdroj informací. 1) zákon č. 121/2000 Sb. (tzv. autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů

AUTORSKÉ PRÁVO. Literatura, zdroj informací. 1) zákon č. 121/2000 Sb. (tzv. autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů AUTORSKÉ PRÁVO Ing. Tomáš Kostka UNIV 2 KRAJE; TWS_02 Literatura, zdroj informací 1) zákon č. 121/2000 Sb. (tzv. autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů 2) Aplikace autorského zákona ve školách (č.j.

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu s-flux 31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu Dům pánů z Kunštátu (Galerie G99) Dominikánská 9, Brno Vernisáž 30. 10. 2012 v 18 h Dernisáž 22. 11. 2012 v 18 h Otevřeno denně 13 19 h (není-li v programu

Více

Dramatické a pohybové aktivity pro MŠ. Aplikace dramatické lekce do vzdělávací nabídky mateřské školy

Dramatické a pohybové aktivity pro MŠ. Aplikace dramatické lekce do vzdělávací nabídky mateřské školy Dramatické a pohybové aktivity pro MŠ Aplikace dramatické lekce do vzdělávací nabídky mateřské školy Mgr., Bc. Michael Novotný Učitel mateřské školy (12 let praxe v MŠ) Absolvent PF UJEP Ústí nad Labem

Více

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace MUZEUM MODERNÍHO UMĚNÍ MUSEUM OF MODERN ART Pivovarská 29-34 440 01 Louny telefon: + 42 415 652 634 fax: + 42 415 653 247 Stálá expozice Výstavy

Více

Vzdělávací oblast: Umění a kultura. Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA. Období: 1.

Vzdělávací oblast: Umění a kultura. Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA. Období: 1. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA Období: 1. Výtvarné činnosti Zvládne techniku malby vodovými barvami, temperami, suchým pastelem, voskovkami Umí míchat barvy Dovede

Více

Autorské právo

Autorské právo Autorské právo 16. 10. 2012 Mgr. Bc. Adam Ptašnik, Ph.D. Elektronická advokátní kancelář, Ostrava Zaměření workshopu Ochrana autorského práva v souvislosti s odbornými publikacemi internetem Obsah workshopu

Více

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP:

Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem. Funkční období AS FSE UJEP: Zpráva o činnosti Akademického senátu Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad Labem Funkční období AS FSE UJEP: 1. 1. 2014 31. 12. 2016 3. rok funkčního období: 2016 Obsah Zprávy o činnosti AS FSE

Více

Ceník služeb pro vystavovatele a nabídka partnerství

Ceník služeb pro vystavovatele a nabídka partnerství Ceník služeb pro vystavovatele a nabídka partnerství Veletrh JobChallenge cíleně propojuje významné zaměstnavatele se studenty a absolventy brněnských vysokých škol. Jako vystavovatel veletrhu můžete nabídnout

Více

Buchtová Eva, Staňková Barbora

Buchtová Eva, Staňková Barbora Buchtová Eva, Staňková Barbora Pomoz mi, abych to dokázalo samo děti mají rozdílné učební schopnosti a nadání Hlavní myšlenky Marie Montessori děti nemusí k dosažení stejného cíle postupovat stejným tempem

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše

Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Štěstí se nás drží. Výsledky soutěže o Cenu sv. Lukáše Před rokem jsem se čirou náhodou dostal na vernisáž Ceny sv. Lukáše a hned jsem věděl, že chci studovat na této škole a zúčastnit se této soutěže.

Více

open society of artists

open society of artists open society of artists SVÌTOVÁ UNIE KULTURY WORLD UNION OF CULTURE MLÁDE V AKCI MÙJ NEJKRÁSNÌJŠÍ ZÁ ITEK 4. roèník mezinárodní umìlecké soutì e pro dìti a mláde PRAHA ØÍJEN 2015 Umìlecká soutì pro dìti

Více

Políbení panelem. Závěrečná zpráva projektu. Markéta Markgraf Hossingerová. Kontakt: m.hossingerova@seznam.cz ; +420 702 910 763

Políbení panelem. Závěrečná zpráva projektu. Markéta Markgraf Hossingerová. Kontakt: m.hossingerova@seznam.cz ; +420 702 910 763 VZDĚLÁVACÍ PROJEKT ŽÁKOVSKÉ EXPEDICE PROJEKT PRO ZAPOJENÍ ŠKOL DO PROJEKTU PLZEŇ EVROPSKÉ HLAVNÍ MĚSTO KULTURY 2015 Políbení panelem Závěrečná zpráva projektu Markéta Markgraf Hossingerová Kontakt: m.hossingerova@seznam.cz

Více

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda

O autorovi básní a autorech obrazů: Mgr. Jaroslav Pivoda Jaroslav Pivoda Procházky životem počet stran 178, plnobarevný tisk vazba pevná běžná cena 499 Kč včetně DPH naše cena 449 Kč včetně DPH cena K M K 399 Kč včetně DPH ISBN 978-80-86930-64-0 Vydal Jaroslav

Více

Výtvarná výchova 6. ročník

Výtvarná výchova 6. ročník Výtvarná výchova 6. ročník Období Ročníkový výstup Učivo Kompetence Mezipředmětové vztahy,průř.témata Pomůcky, literatura září-červen Vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu prvků vizuálně obrazných

Více

A3 TISK, KOPÍROVÁNÍ, SKENOVÁNÍ A FAXOVÁNÍ ALL-IN-ONE

A3 TISK, KOPÍROVÁNÍ, SKENOVÁNÍ A FAXOVÁNÍ ALL-IN-ONE A3 TISK, KOPÍROVÁNÍ, SKENOVÁNÍ A FAXOVÁNÍ ALL-IN-ONE www.brother.cz Nová řada A3 inkoustových multifunkcí Nová generace profesionálních A3 inkoustových multifunkčních síťových zařízení MFC-5895CW, MFC-J6510DW

Více

Ročník: Žák: Učitel: VVS jsou stejné jako v předchozích ročnících, s přihlédnutím k věku a schopnostem žáka.

Ročník: Žák: Učitel: VVS jsou stejné jako v předchozích ročnících, s přihlédnutím k věku a schopnostem žáka. PVV intuitivně ovládá výtvarný jazyk zvládá systém a organizaci práce ve vyučovací jednotce osvojí si správné pracovní návyky naučí se trpělivosti respektuje spolužáky umí spolupracovat ve skupině zapojí

Více

VYÚČTOVÁNÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY

VYÚČTOVÁNÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY Razítko podatelny Magistrátu města Jihlavy - datum přijetí: STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA (dále Město) VYÚČTOVÁNÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY OBLAST: KULTURA PROGRAM: JEDNOLETÁ PODPORA 2018

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

PROPOZICE VELETRHU , areál firmy KOBIT, Jičín.

PROPOZICE VELETRHU , areál firmy KOBIT, Jičín. PROPOZICE VELETRHU 23. 25. 8. 2016, areál firmy KOBIT, Jičín www.jicinskyveletrh.cz ÚVOD Vážení obchodní přátelé, Je již tradicí, že v posledním srpnovém týdnu probíhá na půdě domácí pořadatelské firmy

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více