ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY"

Transkript

1 Mateřská škola Pražmo, příspěvková organizace,okres Frýdek-Místek ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: 182/2010 Vypracoval: Schválil: Radmila Králová, ředitel školy Radmila Králová, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne Směrnice nabývá platnosti ode dne: Směrnice nabývá účinnosti ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení písmene a) odstavce zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a na základě odstavce 2) 7 zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je zpracována podle prováděcí vyhlášky č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých. Směrnice je součástí organizačního řádu školy 2. Provozní řád je soubor pravidel a opatření spojených se zajištěním hygienických podmínek na prostorové podmínky, vybavení, provoz,, osvětlení, vytápění, mikroklimatické podmínky, zásobování vodou a úklid. Zohledňuje věkové a fyzické zvláštnosti dětí a mladistvých, podmínky jejich pohybové výchovy a otužování, režim stravování včetně pitného režimu. II. Zásobování vodou, pitný režim. 1. Pitná voda je odebírána z veřejného vodovodu, kontrolu hygienických limitů tedy provádí správce veřejného vodovodu. 1.

2 2. Z kapacitních hledisek dodávka vody splňuje požadavky vyhlášky č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích: - na 1 dítě v předškolním věku musí být k dispozici nejméně 60 l vody na den, III. Bazén 1. Škola v létě skládá bazén pro otužování a hry dětí.voda je každodenně nalévána a vylévána.používá se voda z veřejného vodovodu. IV. Hluk Škola neprovozuje žádnou činnost, při které by hluk překračoval hygienické limity. Pokud jsou ve škole prováděny opravy apod., s dodavateli je smluvně ujednáno, že hlučné práce budou prováděny zásadně v době mimo pobyt dětí ve škole. Hodnota hluku pronikajícího zvenčí do budovy (doprava,..) nepřekračuje hygienické limity. V. Vybavování školy 1. Při vybavování mateřské školy, nákupech nábytku apod. jsou od dodavatelů vyžadována osvědčení o hygienické nezávadnosti nábytku, vydané Státním zkušebním ústavem. Osvědčení musí obsahovat údaj o tom, že uvedený výrobek je státní zkušebnou schválen, že splňuje požadavek hygienického předpisu a údaj o naměřené koncentraci formaldehydu, který musí být nižší než maximálně povolená hodnota. 2. Místnosti jsou vybaveny nábytkem, který zohledňuje rozdílnou tělesnou výšku dětí. Velikostní typy školního nábytku a ergonomické zásady práce žáků vsedě odpovídají příloze č. 2 vyhlášky č. 410/2005 Sb. VI. Údržba školy 1. Pro čištění a úklid školy jsou stanoveny postupy, které jsou zakotveny v pracovních náplních provozních zaměstnanců. Pro zajištění úklidu jsou zpracovány normy přidělování čistících prostředků včetně dezinfekčních prostředků. Přehled o nákupu a výdeji vede školnice na skladových kartách. 2. Úklid je prováděn v následujícím rozsahu, odpovídajícím vyhlášce č. 410/2005 Sb: a) denně setřením všech podlah a povrchů na vlhko, u koberců vyčištěním vysavačem, b) denně vynášením odpadků, c) denně za použití čisticích prostředků s dezinfekčním účinkem umytím umývadel a záchodů, d) nejméně jednou týdně omytím omyvatelných částí stěn hygienického zařízení a dezinfikováním umýváren a záchodů, e) nejméně dvakrát ročně umytím oken včetně rámů a svítidel, f) nejméně dvakrát ročně celkovým úklidem všech prostor a g) malováním jedenkrát za 3 roky nebo v případě potřeby častěji. 3. Součástí čištění je běžná ochranná dezinfekce, dezinsekce a deratizace ve smyslu zákona č. 258/2000Sb., jako prevence vzniku infekčních onemocnění a výskytu škodlivých živočichů. Při výskytu hmyzu, hlodavců a dalších živočichů ve škole je proveden speciální ochranný zásah odbornou firmou. 2.

3 4.Způsob nakládání s prádlem V mateřské škole jsou pro děti k dispozici ručníky,lůžkoviny jsou prány školnicí v prádelně MŠ. Ručníky 1x týdně měněny a podle potřeby Lůžkoviny 1x za 21 dní a podle potřeby Návleky pro rodiče 1x týdně a podle potřeby. Dále záclony,závěsy,oblečky pro panenky,potahy aj. při generálním úklidu 2x za rok a podle potřeby. Ve školní kuchyni výměna utěrek 1x za týden jsou prány samostatně školnicí. Školnice prádlo žehlí a ukládá do skříní k tomu určených/v suterénu a v šatně II.tř.MŠ/. VII. Pracovní podmínky 1. V mateřské škole není žádné rizikové pracoviště. 2. Škola má zpracovánu směrnici pro Osobní ochranné pracovní prostředky, které jsou vydávány určenému okruhu zaměstnanců. Seznam je každoročně kontrolován, případně upravován. Agendou je v rámci pracovní náplně pověřena ve ŠJ vedoucí školní jídelny, zajišťuje nákup, evidenci, přidělování a kontrolu používání. O kontrolách vede záznamy. 3. Pro hry a vzdělávání dětí jsou používány místnosti, které splňují požadavky na osvětlení, vybavení, větrání, velikost a vybavení. V žádné z učeben není překročen maximální počet dětí, daný plošnou výměrou místnosti ve smyslu vyhlášky 4. Časové rozvržení předškolního vzdělávání odpovídá požadavkům Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, vychází zejména z ustanovení školského zákona č. 561/2004 Sb., vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání ve znění vyhlášky č.43/2006 Sb., a je stanoveno s ohledem na věkové zvláštnosti dětí, jejich biorytmus a náročnost jednotlivých činností. 5. Pro děti předškolního věku je denní doba pobytu venku zpravidla 2 hodiny dopoledne, odpoledne se řídí délkou pobytu dětí v zařízení. Lze dobu pobytu venku upravit s ohledem na venkovní teploty. Pobyt venku může být dále zkrácen nebo zcela vynechán pouze při mimořádně nepříznivých klimatických podmínkách a při vzniku nebo možnosti vzniku smogové situace. V letních měsících se provoz přizpůsobí tak, aby bylo možné provádět činnost dětí ve venkovním prostředí školní zahrady v co největším rozsahu. Podporujeme u dětí kladný vztah k pohybu a tím zlepšujeme jejich zdraví.pohybové aktivity probíhají v hernách, které jsou uzpůsobeny k volnému pohybu dětí a vybaveny různým nářadím /lavičky, minigym, průlezka se skluzavkou,žebřiny. Zařazujeme každodenně tzv.tělovýchovné chvilky, pohybové/hry taneční,závodivé,relaxační,s prvky jógy/také zdravotní cvičení s důrazem na správné držení těla. 1x týdně řízenou činnost s tělovýchovným zaměřením. Také organizujeme pohybové aktivity formou her a pohybu v přírodě,na školní zahradě i vycházky s různým zaměřením. Zahrada MŠ je kvalitně a dostatečně vybavena dřevěnými herními prvky, pískovišti -/které jsou zakrývány /tabulemi ke kresbě dětí,stoly ke stolování a tvořivé činnosti dětí. Nechybí kopec k zimnímu sportování-bobování, případně lyžování. 3.

4 6.Ve třídách zajišťují učitelky vhodné podmínky pro vzdělávání a hry dětí zejména sledováním teploty ve třídách,hernách,na hygienických zařízeních, v šatně,dostatečným větráním a výměnou vzduchu v MŠ bez následného průvanu, včetně zapojení čističek vzduchu. Manipulací s žaluziemi regulují osvětlení třídy a minimalizují osvětlení třídy současně denním i umělým osvětlením. Zajišťují pitný režim - pro děti je každodenně připraven dostatečný příjem tekutin během celého dne. Čaj připravují kuchařky ve školní kuchyni. Paní učitelky zodpovídají za to,že čaj bude dětem po celou dobu pobytu k dispozici a děti čaj pijí. Učitelky vedou děti k otužování. Obranyschopnost dětí posilují otužováním vzduchemkaždodenně paní uč.věnují velkou pozornost oblečení u dětí a ve spolupráci s rodiči dbají o vhodné a přiměřené oblečení vzhledem k teplotě v místnosti i venku. Děti podle zájmu navštěvují předplavecký kurz, lyžařskou školičku. Při zdravotním cvičení a řízené činnosti s tělovýchovnou náplní se děti převlékají do cvičebních úborů uložených v ušitých kapsách k tomu určených a dětem dostupných.cvičební úbory nejsou majetkem MŠ a jsou podle potřeby nejméně 2x do roka dány rodičům na vyprání. Sledují přiměřenost velikosti stolů a židlí pro děti a ve spolupráci s ředitelkou zajišťují potřebnou výměnu za větší velikosti. 7.Děti mají možnost posadit se při stolování dle vlastního rozhodnutí. Také vedeme děti ke správnému sezení a držení těla. 8. Polední odpočinek probíhá v MŠ v prostorách herny od hod. do hod. Respektujeme však individuální potřeby dětí a po domluvě s rodiči umožňujeme dětem nespáčům od hod.průběžně vstávat a v prostorách třídy si volit klidné hry a činnosti. Lehátka jsou uklízena učitelkou,školnicí,u starších dětí částečně i za pomocí dětí /molitany/ - do polic. Pyžama k provětrání věšíme na háčky nebo ramínka. VIII. Mimoškolní i školní akce pro děti a rodiče 1. Pro každou mimoškolní akci je určen pedagogický zaměstnanec školy jako vedoucí akce. Ten zajišťuje dodržení podmínek pro pořádání akce ( školský zákon č. 561/2004 Sb., vyhláška.o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ) v platném znění. Vede záznamy o předepsaných náležitostech souhlas rodičů s účastí dítěte, prohlášení rodičů o zdravotním stavu, potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti dítěte a osob zúčastňujících se akce, poučení dětí o BOZP, pojištění. V průběhu života dne dětí v MŠ nabízíme dětem přiměřené množství zájmových aktivit. Kroužky probíhají v průběhu pobytu dětí v MŠ, vždy s přihlédnutím na jejich zájem a v přítomnosti té které učitelky. Specializované služby kroužek anglického jazyka p.ivánková, - taneční kroužek-p.šodková - kroužek s flétničkou p.mgr.felcmanová 4.

5 - kroužek výtvarný p.delinčáková - logopedie- p.schneiderovábc., pod supervizí p.schönové/spc Ostrava/ Rodiče mají možnost podílet se na dění v MŠ, zúčastnit se různých programů,podle svého zájmu zde vstupovat do her svých dětí po dohodě s p.uč. na třídě. Pravidelně a dostatečně informování o všem co se děje ve školce jsou formou vývěsek a nástěnek, pozvánek, či ústním dojednáním. Vítáme zájem rodičů při spolurozhodování při plánování programu školy, také při řešení vzniklých problémů apod. Organizujeme společné činnosti pro děti a jejich rodiče: - předadaptační a adaptační období (návštěva rodiče s dítětem v MŠ ještě před zápisem /i po zápisu/,účast při hrách,slavnostech,pobytu venku apod.) - zahájení školního roku s přítomností rodičů nově přijatých dětí - besídky-vánoční -pro maminky a babičky - závěr školního roku a rozloučení s předškoláky-poděkování rodičům IX. Osvětlení 1. Všechny prostory sloužící ke vzdělávání mají vyhovující denní osvětlení, směr osvětlení je zpravidla zleva a shora. Pro ochranu před oslněním a pro zajištění zrakové pohody jsou okna opatřena vytahovacími meziokenními žaluziemi s natáčecími lamelami. Umělé osvětlení v učebnách zajišťuje celkové osvětlení učebny a zvlášť tabule. Ve třídách a hernách je použito osvětlení zářivkové. Zářivková osvětlovací tělesa jsou opatřena kryty zamezujícími blikání světla. 2. Úroveň denního i umělého osvětlení prostorů se zobrazovacími jednotkami je v souladu s normovými hodnotami a požadavky. X. Větrání 1. Všechny prostory využívané pro pobyt dětí v budově mateřské školy třídy a herny, šatny, WC, jsou přímo větratelné. Ve školní jídelně je přímé větrání. Intenzita větrání odpovídá požadavkům přílohy č. 3 vyhlášky č. 410/2005Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých.. Ovládání ventilačních otvorů je dosažitelné z podlahy. XI. Vytápění a parametry mikroklimatických podmínek 1. Parametry mikroklimatických podmínek: - Zima Třídy,herny a další místnosti určené k dlouhodobému pobytu: průměrná výsledná teplota v místnosti 0 tg = 22 ±l C, minimální výsledná teplota v místnosti tgmin = 19 C, 5.

6 rozdíl výsledné teploty v úrovni hlavy a kotníku nesmí být větší než 3 C. Při poklesu teploty vzduchu ve třídách,hernách a místnostech určených k dlouhodobému pobytu dětí ve třech po sobě následujících dnech pod 18 C, ne však méně než na 16 C, nebo při poklesu teploty vzduchu v těchto prostorách v jednom dni pod 16 C musí být provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání zastaven. - Léto Třídy,herny a další místnosti určené k dlouhodobému pobytu: průměrná výsledná teplota v místnosti 0 tg = 28 C, maximální výsledná teplota v místnosti tgmax = 31 C, při extrémních venkovních teplotách, kdy maximální venkovní teplota vzduchu je vyšší než 30 stupňů Celsia a kdy je tgmax vyšší než 31 stupňů Celsia, musí být přerušeno vyučování nebo zajištěno pro děti jiné náhradní opatření, např. jejich pobytem mimo budovu a zajištěním pitného režimu. 2. Relativní vlhkost je celoročně v rozmezí %. 3. Rychlost proudění vzduchu je celoročně 0,1-0,2 m/s. 4. Orientační kontrolu teploty vzduchu v prostorách s trvalým pobytem je nutno zabezpečit pomocí nástěnných teploměrů. Teploměry se nesmí umísťovat na obvodové stěny místností, to znamená stěny s okny a stěny vystavené přímému dopadu slunečního záření. XII. Vybavení školy 1. Všechna tělesa ústředního topení odpovídají normě. 2. Ve škole se nevyskytují dveře kývavé nebo turniketové. 3. Zasklená dveřní křídla a všechny prosklené plochy v úrovni dveří jsou opatřeny bezpečnostním sklem a ve výšce Podlahy. Ve třídách a na chodbách jsou podlahy opatřeny PVC. V hernách je položený koberec. 5. Lékárničky jsou umístěny v izolačce a ve školní kuchyni. U lékárniček je umístěn traumatologický plán a seznam obsahu lékárniček. Obsah doplňuje vedoucí ŠJ vždy k zahájení školního roku a pak průběžně podle výsledků kontrol a požadavků vyučujících. Kontrolu provádí zdravotník. 6. Při volbě rostlin a dřevin vysazovaných na pozemky určené pro zařízení a provozovny pro výchovu a vzdělávání musí být zohledněna ochrana zdraví dětí a žáků a jejich rozumové schopnosti. Nově vysazované dřeviny nesmí snižovat požadované parametry denního osvětlení ve vnitřních prostorách okolních budov. Vzdálenost sázené dřeviny od obvodové zdi budov by měla být stejná, jako je její předpokládaná maximální výška. Vysazené rostliny, travnaté plochy a dřeviny musí být řádně udržovány. Pro venkovní hrací plochy musí být zabezpečen přívod vody ke kropení a čištění v kvalitě závlahové vody I. třídy jakosti odpovídající normovým hodnotám. 7. Počet hygienických zařízení ve škole uskutečňujících vzdělávací program pro děti 6.

7 8. předškolního věku odpovídá požadavkům Vyhlášky č.410/2005 v platném znění XIII. Nebezpečné chemické látky 1. Jedovaté látky nejsou ve škole používány Učitelky kontrolují venkovní hrací plochy 1.-překrytí pískoviště pro zabránění kontaminace písku výkaly psů a koček,spadu listí,nečistot -sanace písku propařením/za slunečného dne překrýt pískoviště na 2-3 hod.černou fólií pak písek překopat do hloubky cca 30 cm a ještě jednou překrýt na stejnou dobu- 1x za 2 roky. -venkovní hrací plochy jsou oploceny vstup zvířat zakázán - -zatravněné plochy jsou celistvé a udržovány částečně školnicí,zejména pracovníkem Obecního úřadu Pražmo 2. závlahová voda svou kvalitou odpovídá I.třídě ve smyslu ČSN Jakost vody pro závlahu. 3. čistotu těchto ploch, případné znečištění nebo výskyt injekčních stříkaček či jehel hlásí ředitelce, která zajistí odstranění závad. 4. rostliny a dřeviny vysazené v areálu školy odpovídají projektu školy, nejsou zde jedovaté rostliny, ani alergizující dřeviny. XIV. Psychohygienická opatření 1. Ochrana dětí před přetěžováním a stresovými situacemi o Učitelky na třídě se seznámí se zdravotním stavem všech dětí. o Při výchovně vzdělávacím procesu volí učitelky vhodné, věku přiměřené postupy, posilující kladnou motivaci o Objektivně seznamují rodiče se schopnostmi dětí a čelí tlakům na neúměrné nároky na dítě. o Učitelky dbají na vyváženost aktivních a pasivních činností, spontánních a řízených činností. 2. Výchova ke zdraví o Učitelky dbají na průběžné větrání tříd a heren v průběhu dne. Zároveň kontrolují přiměřené oblečení. o Děti s příznaky infekčních onemocnění učitelky neprodleně izolují a předají rodičům. o V období zvýšeného počtu infekcí nebudou sjednávány akce, při kterých se shromažďují děti z více tříd, či škol. o Učitelky povedou děti k pravidelnému a dostatečnému pitnému režimu. 3. Výchova k pohybu o Učitelky informují rodiče o významu dodržování uspořádání dne dětí v MŠ (pohyb na čerstvém vzduchu, dostatečný spánek, zdravá výživa,.) o V průběhu dne dětí v MŠ učitelky zařazují individuální kompenzační cvičení 7.

8 o zdravotní cvičení, relaxační cvičení, dechová cvičení, psychomotorická i cvičení jógová XV. Závěrečná ustanovení 1. Jeden výtisk provozního řádu je trvale uložen v ředitelně. Na nástěnce střední chodby je trvale přístupný všem zaměstnancům školy. Provozní řád byl projednán na pedagogické radě dne Seznámení s provozním řádem tvoří součást vstupního a periodického školení zaměstnanců školy. Kontrola provádění jednotlivých ustanovení je součástí každoroční veřejné prověrky BOZP. 2. Změny provozního řádu jsou prováděny formou číslovaných doplňků. 3. Orgány ochrany veřejného zdraví mohou nařídit úpravu provozního řádu. 4. Kontrolu provádění ustanovení této směrnice provádí Kateřina Schneiderová Bc. 5. O kontrolách provádí písemné záznamy Kateřina Schneiderová Bc. 6. Zrušuje se předchozí znění této směrnice č.j.:330/2007 ze dne Uložení směrnice v archivu školy se řídí Spisovým a skartačním řádem školy. 7. Směrnice nabývá účinnosti dnem : V Pražmě dne Radmila Králová ředitel školy 8.

9 Mateřská škola Pražmo, příspěvková organizace, okres Frýdek-Místek Dodatek č.1 ke směrnici PROVOZNÍ ŘÁD Č.J.661/08 Tento dodatek je platný od Ve směrnici se mění v kapitole VIII. Mimoškolní i školní akce pro děti a rodiče. Obsah takto: V průběhu života dne dětí v MŠ nabízíme dětem přiměřené množství zájmových aktivit kroužek rukodělný s p.uč. M Delinčákovou kroužek logopedický s p.uč.k.schneiderová. Kroužky probíhají v průběhu pobytu dětí v MŠ,vždy s přihlédnutím na jejich zájem a v přítomnosti té které učitelky. Specializované služby kroužek anglického jazyka p.ivánková, - taneční kroužek-p.gažáková - kroužek s flétničkou p.mgr.zbořilová - logopedie p.mgr.siederová M.,pod supervizí p.schönové/spc Ostrava/ V kapitole XIV.Závěrečná ustanovení 4. Kontrolu provádění ustanovení této směrnice provádí zást.ředitelky Kateřina Schneiderová 5. O kontrolách provádí písemné záznamy zást.ředitelky Kateřina Schneiderová Pražmo Radmila Králová,ředitelka

10 Mateřská škola Pražmo, příspěvková organizace, okres Frýdek-Místek Dodatek č.2 ke směrnici PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.:MŠ188/2009 Doplněk směrnice k Ve směrnici se v kapitole X.Větrání vypouští obsah takto: Ve školní jídelně je zajištěna výměna vzduchu vzduchotechnikou. Ostatní obsah se nemění. Provozní řád se doplňuje o bod XIV., který zní: XIV. Psychohygienická opatření 1. Ochrana dětí před přetěžováním a stresovými situacemi o Učitelky na třídě se seznámí se zdravotním stavem všech dětí. o Při výchovně vzdělávacím procesu volí učitelky vhodné, věku přiměřené postupy, posilující kladnou motivaci o Objektivně seznamují rodiče se schopnostmi dětí a čelí tlakům na neúměrné nároky na dítě. o Učitelky dbají na vyváženost aktivních a pasivních činností, spontánních a řízených činností. 2. Výchova ke zdraví o Učitelky dbají na průběžné větrání tříd a heren v průběhu dne. Zároveň kontrolují přiměřené oblečení. o Děti s příznaky infekčních onemocnění učitelky neprodleně izolují a předají rodičům. o V období zvýšeného počtu infekcí nebudou sjednávány akce, při kterých se shromažďují děti z více tříd, či škol. o Učitelky povedou děti k pravidelnému a dostatečnému pitnému režimu. 3. Výchova k pohybu o Učitelky informují rodiče o významu dodržování uspořádání dne dětí v MŠ (pohyb na čerstvém vzduchu, dostatečný spánek, zdravá výživa,.) o V průběhu dne dětí v MŠ učitelky zařazují individuální kompenzační cvičení zdravotní cvičení, relaxační cvičení, dechová cvičení, psychomotorická i cvičení jógová Doplněk směrnice nabývá účinnosti dnem: V Pražmě dne Radmila Králová,ředitelka

11

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PSÁRY, OKRES PRAHA-ZÁPAD SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, PSÁRY. telefon: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PSÁRY, OKRES PRAHA-ZÁPAD SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, PSÁRY. telefon: , SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, 252 44 PSÁRY telefon: 241 940 657, e-mail: skola@skolapsary.cz 2. VNITŘNÍ PŘEDPIS PROVOZNÍ ŘÁD V Psárech dne 30. 8. 2016 Č.j. 639/2016 Mgr., Bc. Vejsadová Irena ředitelka školy PROVOZNÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE 9/12 PROVOZNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Šanov Šanov 97, 763 21 Slavičín IČO: 75020637 tel.: 577341389 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Rašková Blanka, ředitelka školy Rašková

Více

Základní škola Kaplice, Omlenická 436. Provozní řád školy

Základní škola Kaplice, Omlenická 436. Provozní řád školy Základní škola Kaplice, Omlenická 436 Provozní řád školy I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení písmene a) odstavce 1 165 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a

Více

- školským zákonem č. 561/2004 Sb. zákonem o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb.

- školským zákonem č. 561/2004 Sb. zákonem o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb. Provozní řád školy směrnice č. 02/2017 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Vnitřní a provozní řád je soubor pravidel a opatření spojených se zajištěním hygienických podmínek na prostorové podmínky, vybavení, provoz,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Sloup 67913 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Mgr.Pavel Dočekal, ředitel školy Mgr.Pavel Dočekal, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD S/294/2015 Pedagogická rada projednala dne 26.8.2015 Směrnice nabývá platnosti

Více

Provozní řád ZŠ, ŠD, MŠ Panenské Břežany

Provozní řád ZŠ, ŠD, MŠ Panenské Břežany Provozní řád ZŠ, ŠD, MŠ Panenské Břežany Vnitřní a provozní řád je součástí organizačního řádu školy. Všeobecná ustanovení 1. Vnitřní a provozní řád je soubor pravidel a opatření spojených se zajištěním

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Štěpánov nad Svratkou, okres Žďár nad Sázavou, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Na základě ustanovení písmene a) odstavce 1 165 zákona č. 561/2004 Sb.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Provozní řád školy Č.j.: /2014 Číslo směrnice: /2014 Vypracovala: Schválila: Mgr. Hana Procházková, vedoucí

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: ZSVRA/79/2007řed ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: PhDr. Libor Klement Schválil: PhDr. Libor Klement Pedagogická rada projednala dne: 29. 8. 2007 PROVOZNÍ ŘÁD Účinnost ode dne: 1. 9. 2007 Změny ve

Více

Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých

Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých Vyhláška č. 410/2005 Sb. o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých Částka: 141/2005 Sb. Předpis ruší: 108/2001 Sb. Ministerstvo zdravotnictví

Více

Provozní řád. Základní škola, Ostrava-Poruba, J. Šoupala 1609, příspěvková organizace

Provozní řád. Základní škola, Ostrava-Poruba, J. Šoupala 1609, příspěvková organizace Provozní řád Základní školy, Ostrava-Poruba, J. Šoupala 1609, příspěvkové organizace Údaje o zařízení adresa: Základní škola, Ostrava-Poruba, J. Šoupala 1609, příspěvková organizace Jana Šoupala 1609/6,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 se sídlem Dr. Peška 768, 537 01 Chrudim ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 4. PROVOZNÍ ŘÁD Mgr. Jaroslav Víšek, ředitel školy Mgr. Jaroslav Víšek,

Více

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 4.

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 4. Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 4. PROVOZNÍ ŘÁD Vypracovala: Schválila: Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka školy Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Provozní řád MŠ. zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů. I.

Provozní řád MŠ. zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů. I. Provozní řád MŠ zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb.ve znění pozdějších předpisů I. Údaje o zařízení Název subjektu: Základní škola a mateřská škola Osová Bítýška Adresa

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Sloup 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: /2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Pavel Dočekal, ředitel školy Mgr. Pavel Dočekal, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Mgr. Lubomír Škoda zástupce ředitele školy PhDr. Ladislav Pochyla ředitel školy

PROVOZNÍ ŘÁD. Mgr. Lubomír Škoda zástupce ředitele školy PhDr. Ladislav Pochyla ředitel školy Provozní řád Střední odborná škola obchodu a služeb, Olomouc, Štursova 14 PROVOZNÍ ŘÁD Č. j.: SSOS/861/2013 Spisový znak 1.4 Skartační znak A 10 Vypracoval Schválil Na provozní poradě projednáno dne 22.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 19. PROVOZNÍ ŘÁD ZSJN/512/2009 Pedagogická rada projednala dne

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Rokycany, Čechova 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 24.4.2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.5.2013 MUDr. Ivana Faitová,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Radňovice, příspěvková organizace se sídlem Radňovice 54, 592 31,Nové Město na Moravě se sídlem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 6. PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Lukavice, okres Šumperk, příspěvková organizace se sídlem Lukavice 56 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 16. PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Skartační znak ZSMSL/1-25 /2011 A5 Vypracoval: Schválil:

Více

Meruzalka Mateřská škola Jihlavské Terasy o.p.s., Havlíčkova 1395/30, Jihlava 12. Provozní řád Č.j.: 12/2013

Meruzalka Mateřská škola Jihlavské Terasy o.p.s., Havlíčkova 1395/30, Jihlava 12. Provozní řád Č.j.: 12/2013 Meruzalka Mateřská škola Jihlavské Terasy o.p.s., Havlíčkova 1395/30, Jihlava 12. Provozní řád Č.j.: 12/2013 Vypracovala: Schválil: Pedagogická rada projednala: 1.9.2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

Základní škola a mateřská škola, Hluboké Mašůvky, příspěvková organizace 671 52 Hluboké Mašůvky 157, tel.: 739470607, e-mail zsms.masuvky@seznam.

Základní škola a mateřská škola, Hluboké Mašůvky, příspěvková organizace 671 52 Hluboké Mašůvky 157, tel.: 739470607, e-mail zsms.masuvky@seznam. Základní škola a mateřská škola, Hluboké Mašůvky, příspěvková organizace 671 52 Hluboké Mašůvky 157, tel.: 739470607, e-mail zsms.masuvky@seznam.cz IČO: 71008756 Č.j.:.. Vypracoval: Mgr. Alena Kratochvílová

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Vypracoval: Mgr. Zdeněk Géc Účinnost od: 1. června 2013 Č.j. ZSML172/2013 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A5 Ruší se: ---------- Schválil (datum + podpis):.. 1. Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D MATEŘSKÉ ŠKOLY

P R O V O Z N Í Ř Á D MATEŘSKÉ ŠKOLY Strana :: 1 / 7 P R O V O Z N Í Ř Á D MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracoval Schválil Funkce Ředitelka školy Ředitelka školy Jméno Mgr. Eva Duchková Mgr. Eva Duchková Podpis Datum Projednání v Pedagogické radě Seznámení

Více

Morávkovo náměstí 25, Mladá Vožice PROVOZNÍ ŘÁD MŠ. Lenka Kolaříková, vedoucí učitelka Mgr. Hana Váchová, ředitel školy

Morávkovo náměstí 25, Mladá Vožice PROVOZNÍ ŘÁD MŠ. Lenka Kolaříková, vedoucí učitelka Mgr. Hana Váchová, ředitel školy Vypracoval: Schválil: Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a M l a d á V o ž i c e Morávkovo náměstí 25, Mladá Vožice 391 43 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ Pedagogická rada projednala: 13. 1. 2016 Směrnice

Více

Mateřská škola Brod nad Dyjí, okr. Břeclav, příspěvková organizace Brod nad Dyjí č. 148 PSČ:

Mateřská škola Brod nad Dyjí, okr. Břeclav, příspěvková organizace Brod nad Dyjí č. 148 PSČ: Mateřská škola Brod nad Dyjí, okr. Břeclav, příspěvková organizace Brod nad Dyjí č. 148 PSČ: 691 81 1. Všeobecná ustanovení 1. Provozní řád je soubor pravidel a opatření spojených se zajištěním hygienických

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, příspěvková organizace se sídlem v Trhových Svinech PROVOZNÍ ŘÁD. Mgr. Ivanka Štastná, ředitel školy

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, příspěvková organizace se sídlem v Trhových Svinech PROVOZNÍ ŘÁD. Mgr. Ivanka Štastná, ředitel školy Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, příspěvková organizace se sídlem v Trhových Svinech PROVOZNÍ ŘÁD Spisový / skartační znak 2012 /2013 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Ivanka Štastná,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména:

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Údaje o zařízení adresa: Základní škola Ohrazenice, okres Semily příspěvková organizace telefon: 481 321 400 e-mail: zs-ohrazenice@cmail.cz IČO: 70695300 ředitelka: Mgr. Helena Damašková

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracovala: Schválila: Sádek 55 572 01 Polička ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY A II. 4. PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Pedagogická rada projednala dne: 27. 08. 2018 Směrnice nabývá platnosti dne: 01. 09. 2018 Směrnice

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Provozní řád MŠ Oficiální název: Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková

Více

Provozní řád základní školy

Provozní řád základní školy Základní škola a Mateřská škola Šebkovice, příspěvková organizace Šebkovice 159, 676 45 ŠEBKOVICE Provozní řád základní školy Na základě ustanovení písmene e) odstavce 1 165 zákona č.561/2004 Sb. o předškolním,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o.

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. I. Údaje o zařízení Adresa: Kometka, Střední 26, 60200 Brno Telefon: 549 439 284, mob. 739 219 156 IČO: 01873784 Odpovědná osoba: Mgr. Lenka Řeholová, ředitelka

Více

Základní škola Strž, Dvůr Králové nad Labem, E. Krásnohorské 2919

Základní škola Strž, Dvůr Králové nad Labem, E. Krásnohorské 2919 Základní škola Strž, Dvůr Králové nad Labem, E. Krásnohorské 2919 Provozní řád Č.j.: strž/091/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak 2.1 Skartační znak: A/5 Změny: Zpracováno dle 7 odst. 2 zákona č.258/2000

Více

Činnosti dětí, řízené pedagogem Řízená činnost pedagogem je cca 30 minut denně u starších dětí, u mladších cca 20 minut.

Činnosti dětí, řízené pedagogem Řízená činnost pedagogem je cca 30 minut denně u starších dětí, u mladších cca 20 minut. Provozní řád MŠ Dětská 4698 zpracováno podle zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů a vyhlášky 410/2005Sb. O hygienických požadavcích na prostory a provoz

Více

Vnitřní řád základní školy při ZŠ a MŠ Božičany

Vnitřní řád základní školy při ZŠ a MŠ Božičany Vnitřní řád základní školy při ZŠ a MŠ Božičany Údaje o zařízení Adresa: Božičany 76, 362 26 Telefon: 353 951 338 e-mail: zsamsbozicany@seznam.cz IČO: 69 98 31 60 IZO: 102 988 978 Redizo: 600 067 556 Zřizovatel:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Obecná ustanovení

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola,praha 13, Klausova 2450, příspěvková organizace se sídlem Klausova 2450, Praha 5 velká Ohrada ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Mgr. Věnc. Hanzlíková,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Josefa Václava Myslbeka a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, okres Karlovy Vary ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 - PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ/03/155/10 Vypracoval: Mgr.

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu

P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu 1 P R O V O Z N Í Ř Á D příloha č. 1 Školního řádu Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace (součást mateřská škola) účinnost: od 1. 1. 2017 školní rok 2016 / 2017 aktualizováno

Více

Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace. Provozní řád

Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace. Provozní řád Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace Provozní řád Č.j.: Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: Počet příloh: Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres

Více

Základní škola Chlum u Třeboně. Provozní řád

Základní škola Chlum u Třeboně. Provozní řád Základní škola Chlum u Třeboně Okres Jindřichův Hradec, Náměstí 232, 378 04 Chlum u Třeboně telefon: 384 797 239 fax: 384 797 239 e-mail: zschlum@j-hradec.cz IČO: 70986631 ředitel: Mgr. Luboš Němec typ

Více

597, , IČO

597, , IČO Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Dolní 597, 783 13 Štěpánov tel.: 587 571 044, 777 033 930 IČO 709 28 622 skola@zsstepanov.cz Provozní řád školy Základní údaje o škole Název:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , ,

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , , PROVOZNÍ ŘÁD I. Údaje o zařízení Fakultní mateřská škola se speciální péčí Arabská 681/20 160 00 Praha 6 tel: 235 350 410, 246 024 322, 731 181 954 e-mail: www stránky: irena.holema@skolka.org www.skolka.org

Více

( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů)

( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Provozní řád mateřské školy Projednáno v ped.radě: Účinnost od: 2.9.2016 1.9.2016 Změny: ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 dle Zákona č. 410/2005 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Předmět vymezení: základní škola I. Údaje o

Více

Provozní řád (Příloha k Organizačnímu řádu školy č. 1)

Provozní řád (Příloha k Organizačnímu řádu školy č. 1) Provozní řád (Příloha k Organizačnímu řádu školy č. 1) Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1. 9. 2012 Závaznost: pro všechny zaměstnance

Více

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Za školou 55, 253 01 Chýně, tel: 311 517 280, IČO 70989559

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Za školou 55, 253 01 Chýně, tel: 311 517 280, IČO 70989559 Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Za školou 55, 253 01 Chýně, tel: 311 517 280, IČO 70989559 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: 0028314/ZS Účinnost od: 2.6.2014 Platnost od:1.6.2014 Počet

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: I./9 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval Mgr. Kateřina Karnová Schválil

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Mateřská škola Radovesice, příspěvková organizace Radovesice 97 410 02 Radovesice Provozní řád mateřské školy Č.j.: 22/2018 Účinnost od: 01. 09. 2018 S platností k: 31. 8. 2018 Skartační znak: S10 Změny:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Spisový znak Skartační znak ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD A.1. A10 Pedagogická rada projednala dne 28.8.2009 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. září 2009 Mgr. Michaela

Více

Provozní řád základní škola, č.p. 9

Provozní řád základní škola, č.p. 9 Základní škola a Mateřská škola Jivina Provozní řád základní škola, č.p. 9 I. Údaje o zařízení Jivina 9, 294 14 IČ 75020233 Ředitelka :Mgr. Veronika Biskupová Typ školy základní škola s 1. stupněm, dvoutřídní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD S/01/2009 Pedagogická rada projednala dne 31.8.2009 Směrnice nabývá platnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: S/ 238/ 2018 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 23.5.2018 Směrnice nabývá

Více

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol Návrh zásad provozního řádu mateřských škol ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání jsou povinna vypracovat

Více

Provozní řád ZŠ Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace

Provozní řád ZŠ Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Č.j. 8.5/12 Provozní řád ZŠ Základní škola Litoměřice, Havlíčkova 32, příspěvková organizace Schváleno pedagogickou radou dne 27.8.2012 1 Platnost od 1.9.2012 Mgr. Blanka Ježková Obsah I. Obecná ustanovení...3

Více

Provozní řád. Údaje o zařízení

Provozní řád. Údaje o zařízení ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, DOLNÍ OLEŠNICE, okres Trutnov, příspěvková organizace, Dolní Olešnice 41, 543 71 Hostinné, tel. 724 893 650, E-mail: zsdolniolesnice@seznam.cz IČO 75016591 Provozní řád

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak ZS/160/2013 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Ctirad

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Štefcova 1092, Hradec Králové Mateřská škola Mrštíkova 752 a Mateřská škola Štefcova 1128 Provozní řád mateřské školy Č.j.: STEFC/767/2015 Na provozní poradě projednáno

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zásady provozního řádu mateřských škol, dle zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. 1. Údaje o zařízení Název školy: Základní škola a mateřská škola Hlučín-Bobrovníky,

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 Č.j.: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Spisový/skartační znak A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola Rádlo, okr. Jablonec n. N. - příspěvková organizace se sídlem v Rádle PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak /2019 A.1.

Základní škola Rádlo, okr. Jablonec n. N. - příspěvková organizace se sídlem v Rádle PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak /2019 A.1. se sídlem v Rádle 121 21. PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak /2019 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti dne: 22.2.2019 Směrnice nabývá účinnosti dne: 22.2.2019 Miroslav Hradecký,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, P.O. J. A.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, P.O. J. A. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MEZIBOŘÍ, P.O. J. A. Komenského 340, okr. Most tel. 476 747 357, e-mail: zs.mezibori@telecom.cz IČO 62209051 č.j. 1/ř/2017 Údaje o zařízení adresa: J.A.Komenského 340, Meziboří

Více

Údaje o zařízení Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace

Údaje o zařízení Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Provozní řád Č.j.: 281/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: Skartační znak: A 5 Změny: Údaje o zařízení Základní škola, Šatov, okres Znojmo,

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D / ZÁKLADNÍ ŠKOLA/ dle zákona č. 258/2000 Sb, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

P R O V O Z N Í Ř Á D / ZÁKLADNÍ ŠKOLA/ dle zákona č. 258/2000 Sb, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Základní škola a mateřská škola D o l n í M ě s t o P R O V O Z N Í Ř Á D / ZÁKLADNÍ ŠKOLA/ dle zákona č. 258/2000 Sb, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Údaje o zařízení

Více

Návrh zásad provozního řádu základních škol

Návrh zásad provozního řádu základních škol Návrh zásad provozního řádu základních škol ( 7 odst. zákona č.58/000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD VENKOVNÍCH HRACÍCH PLOCH

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD VENKOVNÍCH HRACÍCH PLOCH Základní škola a mateřská škola Horní Studénky,PO. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD VENKOVNÍCH HRACÍCH PLOCH Č.j.: 2007/2008 Vypracoval: Schválil: J.Burkoňová, ředitel školy J.Burkoňová, ředitel školy

Více

Základní škola Frýdek-Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek. Provozní řád

Základní škola Frýdek-Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek. Provozní řád Příloha č. 2. Vypracovala: Základní škola Frýdek-Místek, El.Krásnohorské 2254, 738 01 Frýdek-Místek Provozní řád Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2015 Školská rada projednala dne: 6.10.2015 Mgr. Denisa

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 Č.j.: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY 7Ř/2018/JUV/Min Spisový/skartační znak A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 Č.j.: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY 7Ř/2016/JUV/Min Spisový/skartační znak A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň. Provozní řád. Údaje o zařízení

34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň. Provozní řád. Údaje o zařízení 34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň Provozní řád Údaje o zařízení adresa: Gerská 32, 323 23 Plzeň telefon: 378028801 e-mail: zs34@zs34.plzen-edu.cz IČO: 66362504 ředitel:

Více

Provozní řád mateřské školy Komenského 7

Provozní řád mateřské školy Komenského 7 Provozní řád mateřské školy Komenského 7 Škola: 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Provozní řád mateřské školy Komenského 7 Č.j.: 1MŠKV/OP1/226/2017 Účinnost od: 1.9.2017

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Mateřská škola Holubova 792, Hradec Králové odloučené pracoviště Provozní řád mateřské školy Č.j.: zsuprk_693/2016 Na provozní poradě projednáno dne: 29.82016 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2016

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Základní škola a mateřská škola Třebenice, příspěvková organizace Paříkovo náměstí 133 IČO 710 12 117 Tel: 416/594292 Mateřská škola Bezručova 499 Provozní řád mateřské školy Školní rok 2007/2008 dle zákona

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019

P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 P R O V O Z N Í Ř Á D Š K O L Y _ 2018/2019 dle Zákona č. 258/2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. 1. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola, Olomouc, Řezníčkova

Více

1. Počet hygienických zařízení ve školách a školských zařízeních se stanoví takto:

1. Počet hygienických zařízení ve školách a školských zařízeních se stanoví takto: Požadavky na hygienická zařízení 1. Počet hygienických zařízení ve školách a školských zařízeních se stanoví takto: a) v předsíňkách záchodů 1 umyvadlo na 20 žáků, b) 1 záchod na 20 dívek, c) 1 pisoár

Více

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ Číslo jednací: 93/2018 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Vypracovala: Mgr. Kateřina Prachařová ředitelka školy Schválila: Mgr. Kateřina Prachařová

Více

Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hvozd, příspěvková organizace, Hvozd 84, 798 55 Hvozd PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: MŠ 10/2017 Vypracovala: Schválil: Zdeňka Zapletalová Mgr. Waldemar Zatloukal

Více

SMĚRNICE č. 9/2017 PROVOZNÍ ŘÁD

SMĚRNICE č. 9/2017 PROVOZNÍ ŘÁD Základní škola Ústí nad Labem, Rabasova 3282/3, příspěvková organizace, 400 11 Ústí nad Labem GSM ústředna: +420 725 596 898, mob.: +420 739 454 971, web: http://www.zsrabasova.cz IČ 44553145, BANKOVNÍ

Více

Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních

Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních Návrh zásad provozního řádu školských výchovných a ubytovacích zařízeních ( 7 odst. zákona č.58/000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů)

Více

Fabian 1215, IĆ 70941777. Provozní řád

Fabian 1215, IĆ 70941777. Provozní řád Mateřská škola Velké Bílovice, příspěvková organizace Fabian 1215, IĆ 70941777 Č.j. 105/2013 Provozní řád Provozní řád je zpracován na základě 7, odst.2, zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5.května 233, 403 32 Povrly Vypracoval: PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Účinnost ode dne: 1.9.2008 Mgr. Jaroslava Najmonová,

Více

Provozní řád Základní školy Tochovice pro školní rok 2014/2015

Provozní řád Základní školy Tochovice pro školní rok 2014/2015 1 ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TOCHOVICE TOCHOVICE 76 262 81 TOCHOVICE IČO: 71007202 E-mail:zstochovice@atlas.cz, zsmstochovice@seznam.cz Tel.: 318 682 754 www.zstochovice.cz

Více

Provozní řád pro školní rok 2016/2017. Základní škola Moravské Málkovice Moravské Málkovice 16 Vyškov

Provozní řád pro školní rok 2016/2017. Základní škola Moravské Málkovice Moravské Málkovice 16 Vyškov Provozní řád pro školní rok 2016/2017 Základní škola Moravské Málkovice Moravské Málkovice 16 Vyškov 1 682 01 Předmět vymezení Základní škola Moravské Málkovice, okres Vyškov, příspěvková organizace I.

Více

Mateřská škola Velké Bílovice, příspěvková organizace Fabian 1215, IĆ 70941777. Provozní řád

Mateřská škola Velké Bílovice, příspěvková organizace Fabian 1215, IĆ 70941777. Provozní řád Mateřská škola Velké Bílovice, příspěvková organizace Fabian 1215, IĆ 70941777 Č.j. 215/2012 Provozní řád Provozní řád je zpracován na základě 7, odst.2, zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví

Více

I. Údaje o zařízení. Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň

I. Údaje o zařízení. Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň I. Údaje o zařízení Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň Telefon: 378 609 695 mateřská škola 378 609 619 školní jídelna E-mail: ms@vrcen.cz www.stránky:

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Provozní řád mateřské školy Škola: 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Provozní řád mateřské školy Kopretina, U Brodu 73 Č.j.: 1MŠKV/OP4/78/2016 Účinnost od: 1.9.2016 Spisový

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Smidary, okres Hradec Králové J.A.Komenského 326, 503 53 Smidary, tel. 495 496 226, www.zssmidary.cz Provozní řád mateřské školy Čj. Zpracovala: Platnost ode dne: 31.8.2015

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2014 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

52, , , CZ

52, , , CZ Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Provozní řád základní školy ČJ.: 26/15 Účinnost od : 01.09.2017 Spisový znak : Počet příloh : 0 1. Základní údaje : Název

Více

Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace. Provozní řád

Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace. Provozní řád Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace Provozní řád Základní škola a mateřská škola Palkovice, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Údaje o zařízení adresa: Základní škola Přepeře, okres Semily příspěvková organizace telefon: 481 321 031 fax: 481 321 031 e-mail: bretislav.tomes@seznam.cz IČO: 72742054 ředitel: Mgr.

Více

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Mostiště 50, příspěvková organizace Velké Meziříčí. Provozní řád mateřské školy Mostiště

Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Mostiště 50, příspěvková organizace Velké Meziříčí. Provozní řád mateřské školy Mostiště Základní škola a mateřská škola Velké Meziříčí, Mostiště 50, příspěvková organizace 594 01 Velké Meziříčí Provozní řád mateřské školy Mostiště Zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č.258/2000

Více

MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA POLIČKA, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 1.6 Číslo jednací: 258/2017 A/5

MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA POLIČKA, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 1.6 Číslo jednací: 258/2017 A/5 MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA POLIČKA, příspěvková organizace PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 1.6 Číslo jednací: 258/2017 A/5 Vypracoval: Mgr.Lenka Novotná, ředitelka školy Schválil: Mgr.Lenka Novotná, ředitelka

Více

Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV

Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV I. Údaje o zařízení Základní škola a mateřská škola Tasov 675 79 Tasov 37 IČO : 70281793 Tel. : 566 547 127 Zřizovatel : Právní forma : Ředitelka

Více

Základní škola Třebíč, Cyrilometodějská 22

Základní škola Třebíč, Cyrilometodějská 22 Základní škola Třebíč, Cyrilometodějská 22 se sídlem Cyrilometodějská 42/22, 674 01, Třebíč Provozní řád ZŠ zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb. Č.j.: Vypracoval: Schválil:

Více

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Část 3. Provozní řád Číslo směrnice: 03/13

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Část 3. Provozní řád Číslo směrnice: 03/13 1 Organizační řád školy Část 3. Provozní řád Číslo směrnice: 03/13 Vypracoval: Mgr. Eva Hertlová, řed. školy Schválil: Mgr. Eva Hertlová, řed. školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 18. 2. 2013 Směrnice

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÉ SEDLO, okres SOKOLOV, Masarykova 425, 357 34 Nové Sedlo

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÉ SEDLO, okres SOKOLOV, Masarykova 425, 357 34 Nové Sedlo ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÉ SEDLO, okres SOKOLOV, Masarykova 425, 357 34 Nové Sedlo tel.: 352 669 339, www.zs-mestonovesedlo.cz Základní škola Nové Sedlo, okres Sokolov se sídlem Masarykova 425, 357 34 Nové Sedlo

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č.j.: 110/2016 Účinnost od:

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č.j.: 110/2016 Účinnost od: Základní škola a Mateřská škola, Jaroslavice, okres Znojmo Školní 83, 671 28 Jaroslavice, IČO: 70993866, tel.: 515 275 145, 739 651 230 zs.jaroslavice@zn.orgman.cz, www.zsjaroslavice.cz PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ

Více

Mgr. Marie Vrkoslavová, ředitel školy

Mgr. Marie Vrkoslavová, ředitel školy Mateřská škola Kamarád, Liberec, Dělnická 831/7, příspěvková organizace se sídlem Dělnická 831/7, 460 06 Liberec PROVOZNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak KAM SM 7/2018 A.1. A5 Vypracoval: Schválil:

Více