Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP"

Transkript

1 Směrnice QS agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 1 Účinnost od: dentifikace právních a ostatních požadavků BZ méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík, Z BZ Garant UDr. etr Triner, B pověřen vedením VTŘ Schvalovatel gr. Václav Váchal, tajemník Strana 1 (celkem 8)

2 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 bsah: 1 ÚČL ÍL ŮSBST ZKTKY, Y, D DVĚDST, VST V S ČSTÍ SYSTÉ VYTVÁŘÍ KTULZ GSTU ÁVÍH STTÍH becná ustanovení Doplnění a přezkoumání registru ZÁZY... 7 GST DTKVÝH ÁVÍH STTÍH ŽDVKŮ BZ Q ZVŘĚ LY (V): DKUT QS/GSTY LY (V):DKUT QS/VZÍ DKUT BZ SUVSÍÍ DKUT ZÁVĚČÁ USTVÍ ŘÍLHY VZ GSTU... 7 VZ... 8 Q GST DTKVÝH ÁVÍH STTÍH ŽDVKŮ BZ... 8 Strana 2 (celkem 8)

3 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 Vydání č. /revize č. Změna č. Strana č. Změnový/revizní list opis změny Datum účinnosti změny Garant (méno, příjmení) 1/1 1 6 Úprava pravidel doplnění a přezkoumání registru UDr. etr Triner 1/2 1 text V celém textu směrnice zrušen pojem BT bezpečnostní technik UDr. etr Triner 1/ Čl. 3 úprava zkratek UDr. etr Triner, B 1/ Čl a článek 7 provedena aktualizace UDr. etr Triner, B Datum, podpis garanta Q Strana 3 (celkem 8)

4 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 1 ÚČL ÍL Smyslem a účelem této směrnice je zejména: - stanovení postupu identifikace právních a ostatních požadavků BZ, kterým podléhají provozované činnosti, s ohledem na zhodnocení vlivu činností na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v souladu s požadavky SŘ s návazností na vedení registru těchto právních a jiných požadavků. 2 ŮSBST Tato směrnice je závazná pro všechny zaměstnance a vztahuje se na všechny prováděné činnosti v objektech budov ve správě VTŘ, nebo činnosti související s pracovní činností zaměstnanců mimo tyto objekty. Vztahuje se vedle zaměstnanců i na členy Z dlouhodobě uvolněné pro výkon funkce a v přiměřeném rozsahu také na všechny osoby, které se s vědomím zdržují na jeho pracovištích. Směrnice vychází z platných právních a ostatních předpisů podle 349 Z. 3 ZKTKY, Y, D BZ SŘ KT HLS Z Z BZ S T T VTŘ ÚZ VTŘ V VK Z Z bezpečnost a ochrana zdraví při práci integrovaný systém řízení kancelář tajemnice agistrát města lzně nebezpečné chemické látky a směsi odborně způsobilá osoba odborně způsobilá osoba v prevenci rizik požární ochrana registr právních a ostatních požadavků BZ správce registru právních a ostatních požadavků tajemník technické oddělení odboru vnitřní správy Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví odbor vnitřní správy vedoucí odboru vedoucí kanceláře Zastupitelstvo města lzně zákoník práce Strana 4 (celkem 8)

5 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 aspekt hledisko (stanovisko uplatňované při posuzování) audit systematické, nezávislé a dokumentované přezkoumávání podle definovaných kritérií, kterým se určuje, zda se činnosti a jejich výsledky shodují s plánovanými opatřeními a zda se tato opatření účinně realizují a jsou vhodná k naplňování politiky a cílů organizace bezpečnost stav, při němž je riziko ohrožení (osob) nebo vzniku škody vyloučeno nebo sníženo na přijatelnou úroveň bezpečnost a ochrana zdraví při práci podmínky a faktory, které ovlivňují dobrý pocit zaměstnanců, současných pracovníků, pracovníků smluvních partnerů, návštěvníků a jakýchkoliv osob na pracovišti. de o soubor opatření k ochraně života a zdraví osob a k zabezpečení materiálních hodnot před poškozením během pracovního procesu, kde jde především o prevenci proti úrazům, jiným poškození zdraví a materiálním škodám. bezpečnostní opatření prostředky odstraňující riziko nebo snižující rizikovost (ČS S ( )) cíle na úseku BZ celkové cíle týkající se úrovně BZ, které vyplývají z politiky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, pro jejíž realizaci se organizace sama rozhodla, a které jsou, je-li to prakticky možné, kvantifikovány integrovaný systém řízení - systém řízení dle požadavků norem ČS S 14001:2005, ČS HSS 18001:2008, ČS S 9001:2009 organizace právnická osoba nebo podnikající fyzická osoba, která svoji podnikatelskou činnost realizuje svými zaměstnanci na základě pracovní smlouvy (v pracovněprávním vztahu podle zákona), která je zapsaná v obchodním rejstříku nebo v jiné zákonem upravené evidenci ostatní (jiné) požadavky BZ všechny požadavky BZ, které navazují na požadavky právních předpisů; jedná se zejména o ostatní předpisy BZ jako jsou: ČS, předpisy U, ale také technické dokumenty, návody na používání, bezpečnostní listy, pravidla pro nakládání s HLS, místní provozní bezpečnostní předpisy, havarijní předpisy, atd. právní a ostatní předpisy k zajištění BZ předpisy na ochranu života a zdraví, předpisy hygienické a protiepidemické, předpisy o bezpečnosti technických zařízení, stavební předpisy, dopravní předpisy, předpisy o požární ochraně a předpisy o zacházení s hořlavinami, výbušninami, zbraněmi, radioaktivními látkami, chemickými látkami a chemickými přípravky a jinými látkami škodlivými zdraví, pokud upravují otázky týkající se ochrany života a zdraví registr právních a jiných požadavků - je soupis právních a ostatních požadavků zpracovaný a aplikovaný pro jednotlivé oblasti ochrany zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví, který zahrnuje vlivy běžných a mimořádných provozních podmínek, nehod i dřívějších činností zaměstnavatel je agistrát města lzně Strana 5 (celkem 8)

6 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 4 DVĚDST, VST V Vrcholovou odpovědnost za proces identifikace právních a ostatních předpisů BZ má vedoucí organizace T. T dále určuje manažera systému - BZ, který identifikaci provádí a zajišťuje. Správu (aktualizaci) registru právních a ostatních požadavků zajišťuje Z BZ (S). 5 S ČSTÍ 5.1 Systém vytváření a aktualizace registru právních a ostatních požadavků becná ustanovení Činnosti zajišťované jsou z hlediska BZ upraveny právními a jinými požadavky. Tyto požadavky jsou identifikovány zpravidla Z BZ (S) a příslušným V a VK, jehož se daná oblast nebo problematika dotýká. Zdrojem informací o zákonných požadavcích je právní systém - SW DXS. Zdrojem informací o ostatních požadavcích, například ČS, je zřízený přístup přes správce ČS online ÚZ. řístup má zřízen Z BZ. statní požadavky jsou identifikovány Z BZ ve spolupráci s vedoucími zaměstnanci. rávní a jiné požadavky, jež se vztahují k činnosti, jsou zapracovány v elektronické formě do dokumentu Q egistru právních a ostatních požadavků () (zveřejněno na LY (V): Dokumentace QS/egistry). Z registru je patrné jaké změny byly oproti předchozí verzi provedeny, kdy a kdo změny v registru provedl a od jaké ho data jsou změny resp. právní a jiné požadavky účinné. egistr obsahuje zejména: zákony, nařízení vlády, vyhlášky, ČS statní (jiné) požadavky BZ např. technické dokumenty, návody na používání, bezpečnostní listy, pravidla pro nakládání s HLS, místní provozní bezpečnostní předpisy, havarijní předpisy, atd. jsou dokumentovány v adresáři na: LY (V):Dokumentace QS/rovozní dokumentace BZ a Doplnění a přezkoumání registru Doplnění a přezkoumání registru je prováděno: při zásadních změnách technologie, změnách vstupů či výstupů; při změně právních předpisů, technických norem, technických a řídících dokumentů; na základě zjištění auditů a všech druhů kontrol; na základě výsledku přezkoumání systému BZ vedením; Doplnění nebo přezkoumání registru je prováděno podle následujících kroků: a) Z BZ (S) provede na základě předchozího návrhu posouzení všech stávajících skutečností, které se týkají registru právních a ostatních požadavků. b) o přezkoumání provede Z BZ (S) doplnění příslušné části registru právních a ostatních předpisů Q c) Záznam o změně je uveden ve změnovém listu, který je jeho součástí. V elektronické podobě je správcem neaktuální uložen do rchivní složky. Strana 6 (celkem 8)

7 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 řed jméno souboru je připojeno datum, od kterého platil (např _.doc.) 6 ZÁZY egistr identifikovaných právních a ostatních požadavků BZ Q zveřejněno na LY (V): Dokumentace QS/egistry a LY (V):Dokumentace QS/rovozní dokumentace BZ a dentifikace ázev Zpracovává Q egistr identifikovaných právních a ostatních požadavků BZ 7 SUVSÍÍ DKUT místo Uložení Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce Zákon č. 309/ 2006 Sb., o podrobnějších požadavcích na bezpečnost práce ČS S 9001:2009 Systémy managementu jakosti ožadavky ČS HSS 18001:2008 Systémy managementu BZ Specifikace ČS S 14001:2005 Systémy environmentálního managementu ČS S 50001:2012, Systémy managementu hospodaření s energií doba Z BZ Z BZ 5 let 8 ZÁVĚČÁ USTVÍ Směrnice nabývá účinnosti dnem jejího podpisu schvalovatelem. Tento dokument včetně příloh je duševním vlastnictvím a je určen výhradně pro vnitřní potřebu. akékoliv šíření a postupování tohoto dokumentu pro jiné účely lze provádět pouze se souhlasem tajemníka. V případě individuálního pořízení kopie dokumentu na počítači je dokument označen při tisku podtitulem, v případě kopírování dokumentu je úvodní strana označena razítkem či nápisem s tímtéž textem. Uživatel si musí být vědom, že aktuálnost takovéto kopie je pouze v okamžiku jejího pořízení. 9 ŘÍLHY 9.1 VZ GSTU Strana 7 (celkem 8)

8 QS dentifikace právních a ostatních požadavků BZ Vydání č. 1 VZ Q egistr identifikovaných právních a ostatních požadavků BZ ZÁK: všechny uvedené předpisy jsou uvedeny ve znění pozdějších předpisů v platném znění Číslo předpisu/rok nabytí účinnosti Sbírky á z e v p ř e d p i s u (Zákon, V,Vyhl., ČS) Z Á K 262/2005 Zákoník práce 133/1985 požární ochraně 251/2005 inspekci práce 258/2000 ochraně veřejného zdraví 356/2003 chemických látkách a chemických přípravcích Ř Í Z Í V L Á D Y 11/2002 Vzhled, umístění bezpečnostních značek, zavedení signálů 101/2005 ožadavky na pracoviště a pracovní prostředí 168/2002 rganizace, provozování dopravy dopravními prostředky 378/2001 Bezpečný provoz, používání SaZ, přístrojů a nářadí 201/2010 vidence, hlášení a zasílání záznamů o pracovním úrazu 495/2001 oskytování, mycích, čistících, dezinfekčních prostředků V Y H L Á Š K 48/1982 ožadavky k zajištění bezpečnosti práce, technických zařízení 50/1978 odborné způsobilosti v elektrotechnice 432/2003 odmínky pro zařazování prací do kategorií ČS S ( ) ČS ČS S ( ) Y ČS S rgonomické požadavky na kancelářské práce se zobrazovacími terminály ožární bezpečnost staveb - Zásobování požární vodou Bezpečnostní barvy a bezpečnostní značení Strana 8 (celkem 8)

Havarijní připravenost a reakce

Havarijní připravenost a reakce Směrnice QS 83-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 11 očet příloh: 1 Účinnost od: 15.11.2011 Havarijní připravenost a reakce méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík, Z BZ 17.2.2016

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

251/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005 o inspekci práce

251/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005 o inspekci práce 251/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005 o inspekci práce (platí od 29. 71. 4. 2017 do 3128. 7. 2017) ve znění zákona č. 230/2006 Sb., zákona č. 264/2006 Sb., zákona č. 213/2007 Sb., zákona č. 362/2007

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

ZKOUŠKA Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM. dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Ecological Consulting a.s.

ZKOUŠKA Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM. dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Ecological Consulting a.s. ROZSAH OVĚŘOVANÝCH ZNALOSTÍ ZKOUŠKA Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM FYZICKÝCH OSOB ZAJIŠŤUJÍCÍCH ÚKOLY V PREVENCI RIZIK V OBLASTI BOZP dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Ecological

Více

Strana: 1 ze 5 Vydání: 1 www.vysplan.cz

Strana: 1 ze 5 Vydání: 1 www.vysplan.cz A1-PLÁN BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI strana 1 Příloha č. 3 Přehled právních předpisů Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce v platném znění Zákon č. 309/2006 Sb., kterým se upravují

Více

Přehled zkušebních okruhů

Přehled zkušebních okruhů Přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k činnosti koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi dle přílohy č. 2 k nařízení

Více

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I nstrukce Q 63-01-09 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 0 Účinnost od: 1.1.2007 VZÍ DKUT BUDVY TYLV 36 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel Ladislav Dvořák,

Více

QF REGISTR IDENTIFIKOVANÝCH PRÁVNÍCH A OSTATNÍCH POŽADAVKŮ

QF REGISTR IDENTIFIKOVANÝCH PRÁVNÍCH A OSTATNÍCH POŽADAVKŮ Olymp V: Dokumentace QMS/Registry Magistrát města Plzně Datum zavedení: 18.1.2012 Počet stran: 7 Datum poslední aktualizace: 17.2.2016 QF 72-02 - 01 REGISTR IDENTIFIKOVANÝCH PRÁVNÍCH A OSTATNÍCH POŽADAVKŮ

Více

Přehled zkušebních okruhů

Přehled zkušebních okruhů Přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k činnosti koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi dle přílohy č. 2 k nařízení

Více

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA Směrnice QS 41-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 21 očet příloh: 1 Účinnost od: 1. 1. 2016 GTKÝ GT Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis gr. ng. Veronika retová projektový

Více

Přehled zkušebních okruhů

Přehled zkušebních okruhů Přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi dle přílohy č. 2 k nařízení

Více

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM ROZSAH OVĚŘOVANÝCH ZNALOSTÍ PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM KOORDINÁTOR BOZP NA STAVENIŠTI dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Ecological Consulting

Více

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb.

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb. VYHLÁŠKA č. 229/2015 Sb. ze dne 24. srpna 2015 o způsobu zpracování návrhu ročního plánu kontrol a náležitostech obsahu informace o výsledku kontroly a zprávy o kontrole Ministerstvo životního prostředí

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

N1 N2 K C D2 F E1 E2 III/2

N1 N2 K C D2 F E1 E2 III/2 Č ó č íó í í Í š éóš ě ó ě éú í ří í ó Á éř š éú í ó í Ú í ří Í Á Ž Á Á Š Á Š Á Í Ú ýř Č Ý Á ČÍ Č Ň ÁÍ ĚŘ Á Č Á Ý Š ŠÍ Ú ČÍ Ý III/23 66 M L J N1 N2 N3 I C1 H G C2 A D3 A1 G1 D2 F A B D D B A D A D1 D4

Více

Zásady řízení dokumentů

Zásady řízení dokumentů Masarykova univerzita Pedagogická fakulta MU-IS/7392/2014/69850/PdF-1 Směrnice děkana č. 7/2010 Zásady řízení dokumentů (ve znění účinném od 1. 2. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav Dražan BOZP 5 odpovědnost a povinnost zaměstnavatele

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav Dražan BOZP 5 odpovědnost a povinnost zaměstnavatele Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Tématická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 VY_32_INOVACE_DR_STR_09 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271. Příbram II Ing. Jaroslav

Více

VČELNÁ VČELNÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE JIHOČESKÝ OBEC VČELNÁ, HUSOVA 212, VČELNÁ, BORŠOV NAD VLTAVOU KVĚTEN 2017 PDPS

VČELNÁ VČELNÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE JIHOČESKÝ OBEC VČELNÁ, HUSOVA 212, VČELNÁ, BORŠOV NAD VLTAVOU KVĚTEN 2017 PDPS NAVRH / VYPRACOVAL : ZODP. PROJEKTANT : M.ŠLINC M.ŠLINC OBEC : OKRES : VČELNÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE KÚ : KRAJ : VČELNÁ JIHOČESKÝ Zátkovo nábřeží 448/7, 370 01 České Budějovice IČ: 281 49 271, DIČ: CZ28149271

Více

Odbory v knihovně? Mýty a skutečnost DANA MENŠÍKOVÁ PRAHA, 2019 PŘEDSEDKYNĚ OSPK

Odbory v knihovně? Mýty a skutečnost DANA MENŠÍKOVÁ PRAHA, 2019 PŘEDSEDKYNĚ OSPK Odbory v knihovně? Mýty a skutečnost DANA MENŠÍKOVÁ PRAHA, 2019 PŘEDSEDKYNĚ OSPK Právní předpisy upravující právo sdružovací 1. Charta základních práv a svobod Evropské unie 2. Úmluva MOP č. 87 o svobodě

Více

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE. Analýza rizik. Příloha č 4 Směrnice k analýze rizik. Název:

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE. Analýza rizik. Příloha č 4 Směrnice k analýze rizik. Název: Příloha č 4 Směrnice k analýze rizik Název: ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Analýza rizik Revize č.: 0 Vydána dne: 20. 1. 2014 Platí od: 20. 1. 2014 1. ÚČEL... 2 1.1. Tato OS stanovuje závazný postup a povinnosti

Více

Vnitřní předpisy zaměstnavatele

Vnitřní předpisy zaměstnavatele Vnitřní předpisy zaměstnavatele a jejich význam pro BOZP konference 25. listopadu 2015 Eva Dandová, právní a sociálně ekonomické oddělení ČMKOS dandova.eva@cmkos.cz Vnitřní předpis zaměstnavatele ( 305

Více

406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2. června 2004

406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 2. června 2004 406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2. června 2004 o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu Vláda nařizuje podle 134a odst. 2 a 134e odst.

Více

V RÁMCI ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM FYZICKÝCH OSOB ZAJIŠŤUJÍCÍCH ÚKOLY V PREVENCI RIZIK V OBLASTI BOZP

V RÁMCI ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM FYZICKÝCH OSOB ZAJIŠŤUJÍCÍCH ÚKOLY V PREVENCI RIZIK V OBLASTI BOZP ÚPLNÝ SOUBOR ÚSTNÍCH OTÁZEK ÚSTNÍ ČÁST ZKOUŠKY V RÁMCI ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM FYZICKÝCH OSOB ZAJIŠŤUJÍCÍCH ÚKOLY V PREVENCI RIZIK V OBLASTI BOZP dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění

Více

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos Gradua-CEGOS, s.r.o., certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 MANAŽER BOZP

Více

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI

Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Univerzita Hradec Králové Strana 1 ze 5 Příloha č.2. OSNOVA ŠKOLENÍ BOZP ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ Činnosti / Profese: VEDOUCÍ PRACOVNÍCI Seznam obecně závazných právních předpisů, norem a vlastních vydaných dokumentů

Více

256/2006 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 22. května o podrobnostech systému prevence závažných havárií. Úvodní ustanovení

256/2006 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 22. května o podrobnostech systému prevence závažných havárií. Úvodní ustanovení 256/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. května 2006 o podrobnostech systému prevence závažných havárií Ministerstvo životního prostředí stanoví podle 7 odst. 2, 9 odst. 5, 11 odst. 5, 17 odst. 5, 19 odst. 5 a

Více

OTÁZKY ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

OTÁZKY ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK OTÁZKY PRO ÚSTNÍ ČÁST ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona číslo 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních

Více

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 Změna č. 0 Účinnost od 21. července 2015 č.j.: S27771/2015-SŽDC-O13 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Úroveň

Více

MANAŽER SM BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI CO 4.10/2007

MANAŽER SM BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI CO 4.10/2007 Gradua-CEGOS, s.r.o., certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 MANAŽER SM PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ

Více

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technická univerzita V Liberci 461 17 Liberec I, Hálkova 6 Telefon : 485351111, Fax : 485105882 Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technické univerzity v Liberci V Liberci dne 12.03.2007 1. ÚVODNÍ

Více

Schválil: Platnost od: Zpracoval:

Schválil: Platnost od: Zpracoval: OSNOVA ŠKOLENÍ BEZPEČNOSTI A HYGIENA PRÁCE Schválil: V dne: Platnost od: Zpracoval:.. I. OSNOVA ŠKOLENÍ Péče o bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen BOZP) a stálé zlepšování pracovního prostředí

Více

b) obsah návrhu na prodloužení platnosti pověření

b) obsah návrhu na prodloužení platnosti pověření Strana 1832 Sbírka zákonů č. 94 / 2016 Částka 38 94 VYHLÁŠKA ze dne 23. března 2016 o hodnocení nebezpečných vlastností odpadů Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

Čl. 2 Princip posuzování změn v objektu nebo zařízení změny v řízení bezpečnosti nové poznatky změny v provozu

Čl. 2 Princip posuzování změn v objektu nebo zařízení změny v řízení bezpečnosti nové poznatky změny v provozu METODICKÝ POKYN odboru environmentálních rizik Ministerstva životního prostředí pro zpracování zprávy o posouzení bezpečnostní zprávy podle zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií Čl. 1 Úvod

Více

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I nstrukce Q 63-01-06 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 10 očet příloh: 0 Účinnost od: 1. 1. 2007 VZÍ DKUT BUDVY ŠKUV 5 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel avel Špindler správce

Více

REGISTR RIZIK. Registr rizik. Vodohospodářská společnost Sokolov, s.r.o. Vytištěním byl pořízen NEŘÍZENÝ (neaktualizovatelný)dokument!

REGISTR RIZIK. Registr rizik. Vodohospodářská společnost Sokolov, s.r.o. Vytištěním byl pořízen NEŘÍZENÝ (neaktualizovatelný)dokument! strana 1 z 10 REGISTR RIZIK vypracoval: František Svoboda útvar : TÚ datum: 9.12.2008 podpis: schválil: podpis: ing.zdeněk KRČEK platnost od: 10.prosince 2008 číslo revize: 2 platnost revize od: 1.1.2012

Více

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I Směrnice QS 63-06 agistrát města lzně Vydání č.: 2 očet stran: 31 očet příloh: 0 Účinnost od: 15.11.2011 BZČST Á H ZDVÍ Ř Á méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík, Z BZ 17.2.2016 Garant UDr.

Více

Základy řízení bezpečnosti

Základy řízení bezpečnosti Základy řízení bezpečnosti Bezpečnost ve společnosti MND a.s. zahrnuje: - Bezpečnost a ochranu zdraví - Bezpečnost provozu, činností - Ochranu životního prostředí - Ochranu majetku - Ochranu dobrého jména

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti

Více

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Zdroj: www.drmacek.cz Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Uvedené právní předpisy ani zdaleka nepředstavují úplný výčet všech, jejichž znalost je nutná, nejsou ani úplným

Více

Systematika řízení oblasti vyhrazených elektrických zařízení Systematic management of the dedicated electrical equipment area

Systematika řízení oblasti vyhrazených elektrických zařízení Systematic management of the dedicated electrical equipment area Systematika řízení oblasti vyhrazených elektrických zařízení Systematic management of the dedicated electrical equipment area Autor: Ing. Bc. Miroslav VALTA, MBA Spoluautor: Název firmy: Adresa firmy:

Více

Informace o zpracování osobních údajů a poučení o právech subjektu údajů. Informační memorandum Městská policie Sedlčany

Informace o zpracování osobních údajů a poučení o právech subjektu údajů. Informační memorandum Městská policie Sedlčany Informace o zpracování osobních údajů a poučení o právech subjektu údajů Informační memorandum Městská policie Sedlčany CO JSOU OSOBNÍ ÚDAJE A JAK JSOU CHRÁNĚNÉ Ochrana fyzických osob v souvislosti se

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2013

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2013 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 11. 10. 2013 Čj.: 076/17900/2013/Sd Za věcnou stránku odpovídá: Hlavní metodik kvality Za oblast právní odpovídá: --- Závaznost: Fakulta podnikatelská (FP) Vydává:

Více

VYHLEDÁVÁNÍ, POSUZOVÁNÍ A HODNOCENÍ RIZIK

VYHLEDÁVÁNÍ, POSUZOVÁNÍ A HODNOCENÍ RIZIK Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín I BOZP 01/2012 VYHLEDÁVÁNÍ, POSUZOVÁNÍ A HODNOCENÍ RIZIK SMĚRNICE BOZP Proces Funkce Jméno a příjmení Datum Podpis Zpracování

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 75.160.10 2007 Tuhá paliva - Skladování Leden ČSN 44 1315 Solid mineral fuels - Storage Combustible minéraux solides - Entreposage Feste Brennstoffe - Lagerung Nahrazení předchozích

Více

Helena Ondriášová - vzdělávání Nemocniční 2902/13, Ostrava-Moravská Ostrava , ,

Helena Ondriášová - vzdělávání Nemocniční 2902/13, Ostrava-Moravská Ostrava , , OTÁZKY PRO ÚSTNÍ ČÁST ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona číslo 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních

Více

Gradua-CEGOS, s.r.o. AUDITOR BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI. CS systémy managementu organizací verze 2, 8.2, b) 1.

Gradua-CEGOS, s.r.o. AUDITOR BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI. CS systémy managementu organizací verze 2, 8.2, b) 1. Gradua-CEGOS, s.r.o. Gradua-CEGOS, s.r.o., certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 AUDITOR BOZP PŘEHLED POŽADOVANÝCH

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 10/2014 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD

Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového vzdělávání v DDD Směrnice DDD SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ MĚSTA PLZNĚ, příspěvková organizace Vydání č.: 1 Počet stran: 5 Počet příloh: 0 Účinnost od: 01. 02. 2014. Všeobecné podmínky práv a povinností účastníků zájmového

Více

Informační memorandum CHEIRÓN a.s., se sídlem Ulrychova 13, Praha 6, (dále jen Správce OÚ)

Informační memorandum CHEIRÓN a.s., se sídlem Ulrychova 13, Praha 6, (dále jen Správce OÚ) Informace o zpracování osobních údajů a poučení o právech subjektu údajů Informační memorandum CHEIRÓN a.s., se sídlem Ulrychova 13, 162 00 Praha 6, (dále jen Správce OÚ) CO JSOU OSOBNÍ ÚDAJE A JAK JSOU

Více

VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany

VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany Částka 26 Sbírka zákonů č. 69 / 2014 Strana 779 69 VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) k provedení 24

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCI

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCI BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCI Úvodní kapitola + Informace o kurzu + Informace ke studiu + Použité grafické symboly + Představení autorky kurzu v BOZP Řízení

Více

ČD Ok 2 PŘÍLOHA 1 OBSAH VSTUPNÍHO ŠKOLENÍ

ČD Ok 2 PŘÍLOHA 1 OBSAH VSTUPNÍHO ŠKOLENÍ ČD Ok 2 PŘÍLOHA 1 OBSAH VSTUPNÍHO ŠKOLENÍ OBSAH ZÁZNAM O ZMĚNÁCH... 4 OBSAH VSTUPNÍHO ŠKOLENÍ... 5 3 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH číslo č. j. Změna Předpis účinnost od opravil dne podpis OBSAH VSTUPNÍHO ŠKOLENÍ 1.

Více

VYHLÁŠKA ze dne 4. května 2012 o zásadách správné laboratorní praxe

VYHLÁŠKA ze dne 4. května 2012 o zásadách správné laboratorní praxe Strana 2462 Sbírka zákonů č. 163 / 2012 Částka 58 163 VYHLÁŠKA ze dne 4. května 2012 o zásadách správné laboratorní praxe Ministerstvo životního prostředí stanoví podle 17 odst. 2 a 20 odst. 6 zákona č.

Více

BOZP je nyní sofistikovanější.

BOZP je nyní sofistikovanější. Soubor opatření (technických, organizačních, výchovných), která při správné aplikaci nebo realizaci vytvoří podmínky k tomu, aby se pravděpodobnost ohrožení nebo poškození lidského zdraví snížila na minimum.

Více

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc (PO) pro vedoucí zaměstnance škol a školských zařízení Čj.: MSMT-22622/2017-3-826 Dostupné vzdělání pro všechny kdo 1. Popis vzdělávacího programu Vzdělávací program je určen především pro zaměstnance

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Velké Opatovice Článek 1 Organizační řád vydává Rada města k zabezpečení organizace činnosti úřadu. Upravuje činnost a řízení Městského úřadu Velké Opatovice,

Více

Organizační směrnice č. 27/2013/SŘ. k zajištění BOZP

Organizační směrnice č. 27/2013/SŘ. k zajištění BOZP Organizační směrnice č. 27/2013/SŘ k zajištění BOZP Čj.: SŠNM/884/2013 Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy V Novém Městě nad Metují dne 2. dubna 2013 Strana 1 (celkem 8) Čl. 1 Obsah směrnice

Více

Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP

Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP Ústí nad Labem 11/2013 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení QMS Systém managementu kvality Systém řízení podle ČSN EN ISO 9001:2009 - stanovení, pochopení a zajištění plnění

Více

Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků

Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků MERO ČR, a.s. Veltruská 748, Kralupy nad Vltavou SJ-GŘ-15 A Zpracování a udržování Registru právních a jiných požadavků 13. Ing. Blanka Kožená v. r. 27. května 2016 Hana Fuxová, MBA v. r. Ing. Stanislav

Více

ORGANIZACE PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ

ORGANIZACE PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. ORGANIZACE NÁZEV PŘEDPISU PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Zpracoval Schválil datum vydání datum účinnosti

Více

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 2/2008

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 2/2008 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 2/2008 Používání Knihy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (dále jen Knihy BOZP) a povinnosti vedoucích

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Srpen Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích ČSN Safety code for working in chemical laboratories

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Srpen Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích ČSN Safety code for working in chemical laboratories ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.100; 71.040.10 2017 Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích Srpen ČSN 01 8003 Safety code for working in chemical laboratories Nahrazení předchozích norem Touto

Více

Poř. č.. Osamělá 40, Brno

Poř. č.. Osamělá 40, Brno Příručka praktického rádce pro výstavbu a provoz v oblasti bezpečnosti práce, ochrany zdraví, požární bezpečnosti a ochrany životního prostředí Poř. č.. Pro ENERGIS 92, s.r.o. zhotovil: a provoz v oblasti

Více

DOTAZNÍK příloha k žádosti

DOTAZNÍK příloha k žádosti SILMOS-Q s. r. o. Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17021 Křižíkova 70, 612 00 Brno + 541 633 291 e-mail:

Více

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií MUDr. Marie Adámková Změny pro léta 2016-2017 Chemické látky a směsi Nařízení (ES) 1278/2008 CLP plně účinné od 1.června

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Č. j. ČŠIE-823/10 E o státní a kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) a e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č. 1096 1 Vypracoval: Štěpán Horal Mobil: 737 797 101 E-mail: stepan.horal@quo.eu Kontroloval: Jiří Pejša Mobil: 737 797 202 E-mail: jiri.pejsa@quo.eu

Více

Pokuty na úseku bezpečnosti práce

Pokuty na úseku bezpečnosti práce 5.6.2.1. Pokuty na úseku bezpečnosti práce http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/zakladni-povinnostizamestnavatele-v-oblasti-bozp/pokuty-na-useku-bezpecnosti-prace Zákon č. 251/2005 Sb. rozděluje přestupky

Více

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu

ZÁZNAM O ÚRAZU. A. Údaje o zaměstnavateli, u kterého je úrazem postižený zaměstnanec v základním pracovněprávním vztahu 11ZaznamOUrazu.pdf Příloha č. 1 k nařízení vlády č. 201/2010 Sb. smrtelném s hospitalizací delší než 5 dnů ostatním ZÁZNAM O ÚRAZU Evidenční číslo záznamu a) : Evidenční číslo zaměstnavatele b) : A. Údaje

Více

I/18 Skalka, most ev.č Dopravní opatření. Technická zpráva. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval: Stanislav KRUPIČKA

I/18 Skalka, most ev.č Dopravní opatření. Technická zpráva. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval: Stanislav KRUPIČKA Navrhl / vypracoval: Kreslil / CAD: Technická kontrola: Antonín SEIDL Stanislav KRUPIČKA Ing. Peter HAJOŠ Název akce: Název výkresu: I/18 Skalka, most ev.č. 18-014 Dopravní opatření Číslo zakázky: Datum:

Více

VYHLÁŠKA ze dne 15. března 2012 o požadavcích na minimální technické a věcné vybavení zdravotnických zařízení a kontaktních pracovišť domácí péče

VYHLÁŠKA ze dne 15. března 2012 o požadavcích na minimální technické a věcné vybavení zdravotnických zařízení a kontaktních pracovišť domácí péče Strana 1522 Sbírka zákonů č. 92 / 2012 Částka 36 92 VYHLÁŠKA ze dne 15. března 2012 o požadavcích na minimální technické a věcné vybavení zdravotnických zařízení a kontaktních pracovišť domácí péče Ministerstvo

Více

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Věc: Projekt vytvoření, zavedení a udržování systému managementu hospodaření s energií

Více

Systém prevence mimořádných událostí

Systém prevence mimořádných událostí Systém prevence mimořádných událostí plk. Ing. Jana Neškodná 29.-30.3.2011 Červený kohout 2011 Hluboká nad Vltavou Právní rámec Zákon č. 133/1985 S., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, (dále

Více

A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů. (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče)

A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů. (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče) A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče) 1) Jakou funkci plní ze zákona č. 174/1968 Sb. Institut technické

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

NABÍDKA SLUŽEB. Jiří Dvořák. autorizovaný inspektor. specialista bezpečnosti práce. analýza rizik. koordinátor BOZP na staveništi

NABÍDKA SLUŽEB. Jiří Dvořák. autorizovaný inspektor. specialista bezpečnosti práce. analýza rizik. koordinátor BOZP na staveništi NABÍDKA SLUŽEB Jiří Dvořák autorizovaný inspektor specialista bezpečnosti práce analýza rizik koordinátor BOZP na staveništi zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Číslo listu 1 / 8 SMĚRNICE Informace o zpracování osobních údajů Účel Tato směrnice stanovuje závazný postup, pravidla a odpovědností pro zpracování osobních údajů Původní dokument Schválení dokumentu

Více

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP)

Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Místní provozní bezpečnostní předpis (MPBP) Soubor požadavků a pracovních postupů pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) Balicí linka práškových detergentů Zhotovil: Místní provozní

Více

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení:

Příručka praktického rádce zaměstnavatele podnikatele (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení: (vedoucího zaměstnance) pro oblast BOZP vyhrazených technických zařízení: - elektrických - zdvihacích - plynových - tlakových OBSAH: 1. Základní poţadavky na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

Vysoká škola báňská TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky NORMALIZACE V ČR

Vysoká škola báňská TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky NORMALIZACE V ČR Vysoká škola báňská TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky NORMALIZACE V ČR 1. Obecná definice českých norem označených ČSN 2. Systém označování norem 3. Normalizační

Více

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006 592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další

Více

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Zdroj: www.drmacek.cz Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Uvedené právní předpisy ani zdaleka nepředstavují úplný výčet všech, jejichž znalost je nutná, nejsou ani úplným

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - BOZP A PO ZAMĚSTNANCI

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - BOZP A PO ZAMĚSTNANCI BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANA - BOZP A PO ZAMĚSTNANCI Úvodní kapitola + Informace o kurzu + Informace ke studiu + Použité grafické symboly + Představení autorky kurzu Řízení rizik

Více

338/2005 Sb. vyhlašuje ZÁKON. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce

338/2005 Sb. vyhlašuje ZÁKON. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce 338/2005 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992 Sb.,

Více

ŠKOLENÍ BOZP. Aktuální stav v oblasti BOZP

ŠKOLENÍ BOZP. Aktuální stav v oblasti BOZP ŠKOLENÍ BOZP Aktuální stav v oblasti BOZP Ing. Jan Romaněnko Svazový inspektor bezpečnosti práce ČMOS PŠ pro Českou republiku OZO v prevenci rizik č. ROVS/2548/PRE/2013 Člen skupiny expertů BOZP při ČMKOS

Více

Prevence závažných havárií

Prevence závažných havárií Litvínov, Unipetrol RPA, 13.8.2015 Prevence závažných havárií Ing. Martina Pražáková Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Odborné pracoviště pro prevenci závažných havárií prazakova@vubp-praha.cz ČVUT,

Více

OBSAH SEZNAM POUŽÍVANÝCH ZKRATEK... 16 1. ÚVOD... 17 2. PÉČE O BOZP JAKO SOUČÁST ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ A ZÁKLADNÍ PRÁVNÍ PRA VI DLA...19 2.1 Význam BOZP a její místo v řízení... 19 2.2 Struktura BOZP...22

Více

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Č.j.: MSMT-22622/2017-3-826 Dostupné vzdělání pro všechny kdo 1. Popis vzdělávacího programu Vzdělávací program je určen především pro, kteří mají ve školách na starosti oblast BOZP. Tedy je určen zejména

Více

Helena Ondriášová - vzdělávání Nemocniční 2902/13, 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava 59 661 8661, 737 868 056, e-mail: kort.ondriasova@tiscali.

Helena Ondriášová - vzdělávání Nemocniční 2902/13, 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava 59 661 8661, 737 868 056, e-mail: kort.ondriasova@tiscali. Příloha č. V.3 OTÁZKY PRO ÚSTNÍ ČÁST ZKOUŠKY Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona číslo 309/2006 Sb. Výběr otázek do jednotlivých obálek bude proveden podle zkušebních

Více

Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn

Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn Titul předpisu: Úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá z pozdějších změn Citace: 338/2005 Sb. Druh předpisu: Úplné znění zákona Částka: 120/2005

Více

2. V 9 odstavec 1 zní: (1) Hygienickým limitem chemické látky. prachu v pracovním ovzduší je přípustný expoziční

2. V 9 odstavec 1 zní: (1) Hygienickým limitem chemické látky. prachu v pracovním ovzduší je přípustný expoziční Strana 4250 Sbírka zákonů č. 246 / 2018 246 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 3. října 2018, kterým se mění nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci, ve znění pozdějších

Více

České dráhy, a.s. ČD Ok 2 PŘÍLOHA 2 ODBORNÁ ZPŮSOBILOST V ELEKTROTECHNICE

České dráhy, a.s. ČD Ok 2 PŘÍLOHA 2 ODBORNÁ ZPŮSOBILOST V ELEKTROTECHNICE České dráhy, a.s. ČD Ok 2 PŘÍLOHA 2 ODBORNÁ ZPŮSOBILOST V ELEKTROTECHNICE 2 OBSAH ZÁZNAM O ZMĚNÁCH... 4 ODBORNÁ ZPŮSOBILOST V ELEKTROTECHNICE... 5 Kapitola I. Úvodní ustanovení... 5 Kapitola II. Odborná

Více

Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH

Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH Říjen 2006 Ročník XVI částka 10 OBSAH METODICKÉ POKYNY A NÁVODY 6. Metodický pokyn odboru environmentálních rizik Ministerstva životního prostředí pro Posouzení objektu nebo zařízení s vybranými nebezpečnými

Více

Vláda nařizuje podle 134a odst. 2 a 134e odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.:

Vláda nařizuje podle 134a odst. 2 a 134e odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.: 406/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2. června 2004 o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu Vláda nařizuje podle 134a odst. 2 a 134e odst.

Více

Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany

Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany oddělení požární prevence HZS Zlínského kraje Odborný seminář pro osoby odborně způsobilé v požární ochraně a techniky požární ochrany PS Otrokovice 19.6.2018 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje oddělení

Více

Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41

Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41 Q 63-01 - 04 agistrát města lzně očet stran: 15 očet příloh: 3 Účinnost od: 1. 1. 2007 VZÍ DKUT BUDV GSTÁTU ĚST LZĚ Á. UBLKY 1, 40, 41 Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis iroslav Šmiřák,

Více

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více