Ocenění... Chyba! Záložka není definována Závěr... Chyba! Záložka není definována Osvědčení... Chyba! Záložka není definována.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ocenění... Chyba! Záložka není definována Závěr... Chyba! Záložka není definována Osvědčení... Chyba! Záložka není definována."

Transkript

1 OBSAH ÚVOD... 3 CENOVÁ MAPA Jak vytváříme cenovou mapu Druhy map Cenové mapy Olomouce od roku Podklady cenové mapy Zpracování podkladů Cenová mapa v ČR a ministerstvo pro místní rozvoj Cenové mapy v Olomouci POZEMEK... Chyba! Záložka není definována Půda... Chyba! Záložka není definována Pozemek... Chyba! Záložka není definována Výměra... Chyba! Záložka není definována Druhy pozemku... Chyba! Záložka není definována Parcela... Chyba! Záložka není definována Stavební parcela... Chyba! Záložka není definována Územní plán... Chyba! Záložka není definována Katastr nemovitostí... Chyba! Záložka není definována Pozemkový katastr... Chyba! Záložka není definována Vlastnické právo... Chyba! Záložka není definována Práva omezující vlastnické právo... Chyba! Záložka není definována Formy vlastnictví... Chyba! Záložka není definována Pozemková práva... Chyba! Záložka není definována Ocenění pozemku... Chyba! Záložka není definována Zajištění úvěru... Chyba! Záložka není definována Podnikatelské aktivity... Chyba! Záložka není definována Pojištění... Chyba! Záložka není definována Cenové předpisy... Chyba! Záložka není definována Věcná břemena... Chyba! Záložka není definována Ocenění věcného břemene... Chyba! Záložka není definována. ODHAD POZEMKŮ DVA TYPY... Chyba! Záložka není definována První odhad... Chyba! Záložka není definována Úvodní list... Chyba! Záložka není definována Obsah ocenění... Chyba! Záložka není definována Popisné informace... Chyba! Záložka není definována Ocenění... Chyba! Záložka není definována Závěr... Chyba! Záložka není definována Osvědčení... Chyba! Záložka není definována Druhý odhad... Chyba! Záložka není definována Úvodní list... Chyba! Záložka není definována Obsah ocenění... Chyba! Záložka není definována Popisné informace... Chyba! Záložka není definována Ocenění... Chyba! Záložka není definována Závěr... Chyba! Záložka není definována Osvědčení... Chyba! Záložka není definována.

2 ANALÝZA TRHU - OLOMOUC... Chyba! Záložka není definována Úvod k analytické části... Chyba! Záložka není definována Popis kraje... Chyba! Záložka není definována Trh s nemovitostmi v Olomouci... Chyba! Záložka není definována Pozemky v Olomouci... Chyba! Záložka není definována Bydlení... Chyba! Záložka není definována Průmyslové objekty a občanská vybavenostchyba! Záložka není definována Nájemní prostory... Chyba! Záložka není definována Regulace nájemného... Chyba! Záložka není definována. ZÁVĚR SEZNAM POUŢITÉ LITERATURY... Chyba! Záložka není definována.1 SEZNAM OBRÁZKŮ A TABULEK... Chyba! Záložka není definována.2 SEZNAM PŘÍLOH... Chyba! Záložka není definována.3

3 ÚVOD Cílem mé bakalářské práce je přiblíţení tvorby cenových map obecně, ale hlavně se zaměřením na Statutární město Olomouc. Při svých konzultacích zejména s paní Ing. Šindelářovou, jsem se dozvěděla mnohé z toho, jak pracují a postupují při své práci na Magistrátu města. Snaţila jsem se nastínit, ţe smyslem těchto úřadů není jen sběr nějakých materiálů, ale také dodrţování příslušných zákonů a vyhlášek. Cenové mapy zejména stavebních pozemků slouţí nám všem, a proto bychom měli být rádi, ţe tuto práci ochotní lidé vykonávají. Ve druhé části jsem přiblíţila náleţitosti, které souvisejí s pozemky celkově i ty které můţeme vyuţívat při své práci jako je katastr nemovitostí, nebo územní plán a na právní náleţitosti které bychom neměly zapomínat, jako jsou vlastnická práva nebo věcné břemeno. V třetí části se dostávám k odhadům pozemků, které jsou v Olomouci hojně obchodovány a jejichţ ceny se výrazně liší, hlavně v závislosti na technickém vybavení. V závěrečné analytické části se snaţím nastínit nejen jaká je situace vývoje stavebních pozemků, ale také nastínit bytovou situaci a vývoj cen v závislosti posledních deseti let. Protoţe ve městě se nevyuţívají jen pozemky pro bydlení, jsou zde i pozemky pro průmyslové objekty a komerční vyuţití a ty zaznamenávají také svůj vlastní vývoj. Mnou vybrané téma nelze plně obsáhnout ve formě jedné bakalářské práce. Dotýkám se proto některých důleţitých témat a jiných méně. V příloze je také citována část pro nás nejdůleţitějšího zákona 151/1997 Sb. o oceňování majetku a také prováděcí vyhláška 3/2008 o provádění některých ustanovení 27 se vyjadřuje přímo k cenovým mapám stavebních pozemků.

4 CENOVÁ MAPA 1.1. Jak vytváříme cenovou mapu Základ cenové mapy se vytváří pomocí konkrétně ujednané ceny stavebního pozemku uvedeného v kupní smlouvě. Tato cena za prodaný stavební pozemek se porovná s podobnými stavebními pozemky a na základě tohoto porovnání se dále zpracovává. Takto porovnaná cena se zapisuje do listů cenové mapy. V Olomouci se nachází mnoţství neoceněných pozemků spadajících především do oblastí technického vybavení, zdravotnictví, ochrany a obrany státu, kultury a školství, církevní budovy, nebo veřejné správy. Tyto pozemky se téměř neobchodují a tím pádem není moţno zjistit jejich prodejní cenu, nebo porovnatelnou cenu s obdobným pozemkem. Pokud při vytváření cenové mapy nejsou známy prodejní ceny, nelze je pouţít k dalšímu zpracování. Ke dni, kdy se cenová mapa zpracovává, a tím pádem nemohou odpovídat aktualizaci. Musí se proto porovnávat s obdobnými pozemky na základě cen zjištěných. Pokud je u některého stavebního pozemku zjištěna cena neúměrně vysoká, nebo nepřiměřeně nízká, vyloučí se z dalšího porovnávání, aby nedocházelo ke zbytečnému zkreslení a mlţení cenových údajů. Ve výsledné cenové mapě jsou pak vyznačeny nově zjištěné cenové údaje pro jednotlivé pozemky a tímto probíhá zaktualizování Druhy map Mapa: zmenšený, zjednodušený obraz zemského povrchu, nebo její části převedený do roviny kartografickým zobrazením pomocí matematických úprav, dle zvolených hledisek poloh, stavů a ve vztazích přírodních, technických nebo socioekonomických objektů Katastrální mapa: je to podrobná polohopisná mapa ve větším měřítku, která nám zobrazuje skutečné nemovitosti v daném území, jeţ se udrţuje neustálou aktualizací daného terénu. Zahrnuje také soubory geodetických informací, které jsou potřeba pro katastr nemovitostí. Polohopisná mapa: mapa obsahující pouze polohopis, ne výškopis Pozemková mapa: je to podrobná polohopisná mapa ve velkém měřítku, zobrazující nemovitosti, jeţ byla udrţována se skutečností jako takovou. Bývala součástí bývalého měřičského operátu EN.

5 Mapy pozemkové knihy: jednotlivé mapy, jeţ jsou součástí pozemkové knihy, zobrazují parcely, jeţ jsou evidované operátem pozemkové knihy. Mapování: je to soubor činností geografických, kartografických, topografických a zeměměřičských, díky nimţ můţeme ve výsledku získat mapu. Mapový list: část rozsáhlejšího mapového zobrazení, ohraničeného mapového díla, jeţ je dáno technickými předpisy, jako je jméno, měřítko zobrazování, účel a druh a další. Mapový podklad: se pouţívá především pro plánované stavby nebo terénní úpravy, zobrazuje se ve větším měřítku 1:1000, 1:500, 1:200, ale můţe být i v menším. Musí obsahovat také výškopis, polohopis veškerých staveb nebo objektů na daném území, jeţ by mělo být dle projektu zastavěno, nebo upraveno. Zakreslují se zde také budoucí prostorové polohy plánovaných staveb nebo terénních úprav. Měřítko mapy: měřítko mapy vyjadřuje, v jakém poměru jsou zakresleny délky v mapě vzhledem ke skutečnosti. Pouţívá se výraz 1:M, kde M vyjadřuje měřítkové číslo Obsah mapy: zahrnuje v osnově soubor všech vyjádřených objektů v mapě, jevů a také jejich charakteristik a názvů Výškopis: se vyjadřuje pomocí grafického znázornění, znázorňuje reliéf daného zemského povrchu a to nejčastěji vrstevnicemi a výškovými kvótami Cenové mapy Olomouce od roku 1939 Olomouc jakou ji známe dnes, vznikla aţ v roce 1919 a to spojením několika přilehlých dědin k tehdejší městské části, dnešnímu centru. Byly to obce Bělidla, Černovír, Hejčín, Hodolany, Chvalkovice, Neředín, Lazce, Nové Sady, Nový Svět, Nová Ulice, Pavlovičky, Řepčín a Povel. Poslední připojenou obcí bylo klášterní Hradisko a to v roce Olomoucký archiv má dodnes v úschově ve svých sbírkách cenové mapy z dřívějších období a to z období ještě před druhou světovou válkou. Tyto mapy se skládají z 15 svazků s vloţenými cenovými mapami a informacemi o cenách pozemků na území města Olomouce. V kaţdém svazku je soubor jedné městské části. Ceny jsou zapsány plošně a také po ulicích. Navíc v německém jazyce a jeho české názvy jsou přepsány. Také jsou značně opotřebovány, coţ nasvědčuje tomu, ţe se pouţívaly nejméně aţ do roku Jde však o velmi vzácný

6 dokument, protoţe většina takovýchto dokladů byla zničena a nedochovala se. Bohuţel však chybí dostatečné vysvětlivky a popisky a tak se nedá zaručit, pro jaký účel byly vytvořeny a zda byly pouţívány pro oceňování nemovitostí nebo pouze chtěla mít Německá Říše přehled, můţe přicházet v úvahu také soukromý zájem. Cenové mapy vznikaly uţ po První světové válce po odtrţení Čech a Moravy od Rakouska Uherska. Tehdy se nemovitosti oceňovaly tzv. obecnými cenami dle Odhadního řádu nemovitosti. 100 z roku V praxi to znamenalo, že znalec vycházel při oceňování nemovitosti z ceny, za kterou byla podobná nemovitost v místě a čase prodána. 1 A tak fungovalo dokonale trţní prostředí ovládané pouze nabídkou a poptávkou. Kaţdý znalec měl tehdy skvělý přehled o tom co se děje na jeho trhu, kde působí a mohl si vést svou vlastní přehlednou evidenci o tom, co se prodává, za kolik se co nabízí a za kolik se převod skutečně uskutečnil. Porovnávali se samozřejmě jiţ zrealizované ceny a předešlými cenami a tak se také zjistila jejich skutečná hodnota. V tomto období zlatého věku docházelo ve všech odvětvích k růstu a blahobytu, takţe se trh mohl ustálit a stabilizovat. Bohuţel tak jako se vše mění, i v pozdějších letech dochází k výrazné změně v českém podvědomí o hospodářské stabilitě. Blíţí se Druhá světová válka a tak se hospodářské podmínky výrazně mění k horšímu. Opět nastupuje nestabilita a nejistota z nadcházejícího období a politických poměrů v zemi i v Evropě. Na jaře v roce 1939 se rozpadá Republika a vzniká protektorát Čechy a Morava a to uţ zanikají téměř jakékoli trţní podmínky a téměř zaniká trţní prostředí s nastupující Německou říší. Byl sice zaměstnán vyšší počet lidí neţ doposud díky, ale spíše bohuţel ve zbrojním průmyslu, ale nabídka a poptávka jiţ nefungovala tak jako dříve. Neexistovalo ţádné konkurenční prostředí. V lidské povědomí začaly převládat obavy o budoucnost zachování a výhodné uloţení kapitálu, o který by se nemuseli obávat a, strachovat. Všichni začali skupovat vše a došlo k obrovské inflaci a znehodnocení měny doslova ze dne na den. Většina si myslela, ţe skupování nemovitostí bude tou správnou investicí. Tak docházelo k jejich hromadnému skupování, které bohuţel později přišlo na zmar. To vedlo k jejich neúměrnému navyšování a přehnaným cenám. V Praze byl proto vládou zřízen 1

7 ,,Nejvyšší úřad cenový 2, jenţ měl za úkol zamezit neskutečnému nárůstu cen a kontrolovat cenovou politiku. V důsledku toho ovšem trh s nemovitostmi jako takový zanikl. Hlavním úkolem úřadu bylo kontrolovat a vyžadovat tvorbu centrálních regulovaných cen zboží všeho druhu v tom smyslu, aby ceny a úplaty byly v přiměřeném poměru k výši mezd a platů a aby vůbec ceny a úplaty byly národohospodářsky oprávněné. 3 Byl to první bezprostřední státní zásah, který výrazně ovlivnil a zamezil volné působení nabídky a poptávky, která byla doposud naprosto volná. Z toho nakonec vznikl zákaz o zvyšování ceny tzv. stopceny vládní nařízení 121/1939 Sb. ze dne 10. května 1939 (viz příloha č. 1- vládní nařízení z 10. května 1939) o nařízení nejvyššího úřadu cenového. V platnost vešlo toto nařízení 20. května 1939 a to znamenalo, ţe nemůţeme navýšit cenu ţádného zboţí ani sluţby a ani statku a ani úkonu. Coţ v neposlední řadě mělo vliv i na ceny nemovitostí a pozemků, jiţ existujících, tak i vznikajících coţ samozřejmě nelze srovnávat. A tak se při zjišťování cen pouţívala evidence vymořování a přírůstku jeho hodnoty. Tyto hodnoty pak pouţíval zemský úřad pro záznamy do cenových map. Ani v poválečných letech se trh s nemovitostmi neustálil. Ani po roce 1964 se situace nezměnila k lepšímu. Trh s nemovitostmi neexistuje v pravém slova smyslu a ani není zákonná moţnost jak s nemovitostmi právně a svobodně nakládat. Existuje dvojí vlastnictví a to buď osobní kam náleţí věci pro vlastní potřebu, jako je auto, domek, chata, nebo vlastnictví soukromé a zde náleţí všechny ostatní nemovitosti. Dále samozřejmě existuje i vlastnictví státu. Se soukromým vlastnictvím se nesmí obchodovat, ale dědit ano, nebo jej předat státu. Pozemek jako takový je v osobním uţívání přidělen státem, ale přesto zůstává ve vlastnictví státu. Teprve rok 1990 díky nové ústavě přináší nové změny ve vlastnictví a ruší rozdělení na osobní a soukromé vlastnictví. Jiţ rokem 1989 se začíná obnovovat trţní a hospodářské poměry v zemi zaloţené na demokratických přístupech. V této době se začínají vytvářet ceny nezávislé na centrálním předpisu a dochází ke smlouvání a volné tvorbě cen. Trh s nemovitostmi dostává jinou podobu a jsou upravována vlastnická práva majitelů. V této souvislosti se začínají oceňovat pozemky dle právních předpisů, nebo na základě kupních 2 vládní nařízení 121/1939 Sb. ze dne 10. května 1939 o zřízení Nejvyššího úřadu cenového 3 vládní nařízení 121/1939 Sb. ze dne 10. května 1939 o zřízení Nejvyššího úřadu cenového

8 smluv, kde se pozvolna uplatňuje síla nabídky a poptávky a tyto ceny se začínají opět zaznamenávat do cenových map. Obrázek 1,2: Snímky cenové mapy Olomouce z období po roce Podklady cenové mapy Pro vytváření jakékoli cenové mapy potřebujeme základní informace, které nám budou slouţit jako podklad naší práce. Musíme vědět pro jaký účel a záměr budeme cenovou mapu vytvářet, a komu bude slouţit. Informace, které do ní budeme vkládat, musí být aktuální a spolehlivé. Nelze pracovat s domnělými nebo útrţkovitými informacemi, které nám sdělil někdo třetí. I v průběhu práce si musíme neustále ověřovat, ţe se doposud nic podstatného nezměnilo o nové údaje, které bychom mohly doplnit. K tvorbě cenové mapy stavebním pozemků potřebujeme následující údaje, které můţeme najít na místním katastrálním úřadě v daném městě. Katastrální území Číslo a podlomení parcely Prodávaná část pozemku Výměra pozemku Datum vkladu Druh, tvar a orientace pozemku Absolutní cena v Kč za m 2 Čím více informací o daném pozemku máme k dispozici, tím lépe se nám bude pracovat. Měli bychom si je nejlépe obstarávat sami, abychom se mohli zaručit za to, z jakého zdroje pocházejí a také, ţe jsou pravdivé. Také není dobré pracovat s pozemky, které se prodávaly 4

9 několikrát. To stejné platí i u pozemků, které se dokupovaly s velmi malou výměrou pozemku, např. 10 m 2 a menší. I přesto musíme být neustále na pozoru, jaké údaje do zpracování zahrnujeme. Je samozřejmé, ţe nejčastěji se budou prodávat pozemky nové, v nově zbudovaných lokalitách, neţ pozemky, které jiţ slouţí svému účelu. Ta se naopak budou prodávat méně častěji. Nejfrekventovanějšími prodeji jsou pozemky určené k bydlení, pro výstavbu rodinných domů a bytových domů. Ostatní pozemky zaujímají jen necelou třetinu z celkového mnoţství prodejů. Také nesmíme zapomenout na podstatný rozdíl v cenách, pokud jde o centrum města nebo naopak okrajovou část. Tabulka 1: Průměrné ceny pozemků dle účelu v roce 2004 DRUH POZEMKU KÓDY CENY V KČ ZA M 2 Zastavěná plocha Ostatní plocha Zahrada Orná půda Louka Tabulka 2: Průměrné ceny, srovnání k roku 2010 DRUH POZEMKU KÓDY CENY V KČ ZA M 2 Zastavěná plocha Ostatní plocha Zahrada Orná půda Zdroj: čerpáno vlastní úprava

10 1.4. Zpracování podkladů Základem cenové mapy jsou obchodované stavební pozemky, jejichţ převody jsou ošetřeny kupními smlouvami. Cenovou mapu musíme zpracovávat na základě pravdivých údajů v souladu s platnými zákony a aktuální prováděcí vyhláškou (viz příloha č. 2 citace 10 ze zákona 151/1997 Sb. o oceňování majetku). Taktéţ musíme přihlédnout k charakteristice pozemku a účelu jeho vyuţití. Při vytváření cenové mapy musíme vycházet z rozboru pozemků dle jejich charakteristiky a podle výše sjednané ceny. Jednotlivé pozemky se pak porovnávají s obdobnými pozemky. Do cenové mapy pak graficky značíme obdobné pozemky. Pozemky musí být porovnatelné vzájemně dle účelu vyuţití, vybavenosti, a polohy v dané obci. Tyto pozemky potom porovnáváme s jiţ uskutečněnými cenami stejných nebo obdobných pozemků. Některé pozemky přesto zůstávají neoceněny, jedná se především o pozemky slouţící veřejné správě, zdravotnictví nebo školství a s těmito pozemky se také neobchoduje, nebo nebyly ani v minulosti obchodovány. Vyjádřit cenu stavebního pozemku v cenové mapě musíme na základě jiţ ujednané ceny, sjednané za trţních podmínek v místě a čase a čerpaných z uskutečněných kupních smluv. Tyto kupní smlouvy můţeme získat v realitních agenturách nebo nahlédnutím do katastru nemovitostí. Pokud ovšem nemáme k dispozici kupní smlouvy, nebo data uskutečněných smluv jiţ nejsou aktuální, nebo příliš zastaralé, porovnáváme opět tyto pozemky s pozemky porovnatelnými za přihlédnutí k jejich vybavenosti, poloze a hlavně účelu jejich vyuţití. Z ocenění musíme také vyloučit ty pozemky, které vzhledem k ostatním cenám jsou příliš podhodnocené nebo cena je naopak neadekvátně vysoká a tím by zcela znehodnotily cenovou mapu - docházelo by ke zkreslení. Na základě těchto skutečností se provádí zápis nebo aktualizace v cenové mapě Cenová mapa v ČR a ministerstvo pro místní rozvoj Ministerstvo pro místní rozvoj má zájem o vytvoření cenových map. Tuto práci zadalo firmě IRI (Institutu regionálních informací). Názory na tuto zadavatelskou práci se velmi různí, protoţe jedni tvrdí, ţe dojde ještě k většímu zkreslení cenových map a to především ze stran realitních agentur. Ministerstvo však má za to, ţe by mohly určit, alespoň přibliţnou hranici obvyklého nájemného v daném místě. Teoreticky i prakticky by však mohly vyřešit dočasné problémy na trhu s bydlením, například ve vztahu s regulovaným nájemným.

11 Systém by měl zahrnovat aţ šest set obcí v naší republice s informacemi o obvyklém nájemném. A to zejména místa s nájemními byty. Těchto informací by bylo moţno vyuţívat jak pro soukromé osoby, které mají zájem o byt, tak těm kteří jej pronajímají, taktéţ i z hlediska právní ochrany nebo v soudních sporech. Zatím je od 28. února k dispozici cenová mapa na která ještě bude v průběhu roku doplňována o chybějící informace. Zahrnuje totiţ jen část našeho území. Informace, které jiţ jsou v cenové mapě obsaţeny, vycházejí hlavně ze znaleckých posudků a z informací poskytnutých realitními agenturami. Také se zapojilo občanské sdruţení majitelů domů, bytů a dalších nemovitostí. I přesto je však problém s rezidenčními nemovitostmi, kde na rozdíl od západu, nejsou nájemní smlouvy uzavírány přes realitní agentury. To bohuţel samo o sobě můţe způsobovat nepřesnost, protoţe kdybychom chtěly absolutní přesnost, potřebovali bychom podklady od samotných vlastníků. Ti však u nás nemají ohlašovací povinnost, na rozdíl od zahraničí. S tím by potom souviselo, ţe by se tato povinnost musela zavést i u nás, s čím by ovšem většina vlastníků nesouhlasila. Protoţe by vznikla otázka, jak by to potom souviselo s odvody z daní. Zatím tímto způsobem stát nevydělává i na tomto zdanění. Mohly by se v tomto případě ušetřit prostředky na získávání informací a jejich spolehlivosti. Jistě by se ale našel nějaký způsob, jak tuto povinnost obejít. S tím by ovšem souvisely i další problémy v naší legislativě a to například jak ochránit vlastníka a jeho osobní data. V součastné době je proto nereálné vůbec o ohlašovací povinnosti uvaţovat. Z toho vyplývá, ţe cenové mapy budou stále jen orientačním nástrojem cenové politiky. Přesto i v těchto cenových mapách nebude zahrnuta odlišnost mezi nájmy bytů různých kategorií a kvalitou poskytnutých sluţeb, technický stav, lokalitou atraktivností, přestoţe tyto náleţitosti ovlivňují výši nájemného. Jedinou moţností je zavést nějaký systém, který by tyto odlišnosti zohledňoval a upravoval. A pak je teprve otázka budoucnosti, jakým skutečným směrem se bude tento problém vyvíjet. Tak jako mi nejsme dokonalý, ani tento systém nebude nikdy dokonalý Cenové mapy v Olomouci Cenové mapy města Olomouce jsou vytvářeny a spravovány od roku Jedná se o cenové mapy především stavebních pozemků, jenţ se vytvářely na základě zákona 151/1997 Sb. zákon o oceňování majetku,,,cenová mapa stavebních pozemků je grafické znázornění

12 stavebních pozemků na území obce nebo její části v měřítku 1:5000, popřípadě v měřítku podrobnějším, s vyznačenými cenami. 6 Do cenových map se zapisují ty ceny těch pozemků, jeţ byly tento rok prodány koupeny, na základě kupních smluv. Všechny ostatní se pak tvoří na základě porovnávání stavebních pozemků. Tyto informace slouţí čistě, jako informační podklad pro kaţdého kdo si přeje do nich nahlédnout nebo zjistit jak se vyvíjí ceny, v ţádném případě jako jednohlasná směrnice k obchodním účelům. Měly by být pouţívány jako podpůrná pomoc při stanovení orientační ceny. Mohou však slouţit pro odhadce, a to za účelem stanovení daně z pozemku při převodu nemovitosti. Pokud je pozemek součástí dědického jednání jako součást nemovitosti, je součásti řízení i v případě dědické daně, v této souvislosti můţe jít i při vyvlastnění pozemku, protoţe pak je cena stanovena na základě cenové mapy. V cenové mapě vyjadřujeme cenu vţdy v Kč/m2 a to tučně ve vymezené skupině parcel souhlasných typů pozemků. Většina těchto pozemků se potom oceňuje označenou cenou dle uvedení v cenové mapě. Dle 28 vyhlášky se oceňují ty stavební pozemky, které nejsou v cenové mapě označeny ţádnou cenou a ani nepatří do nějaké skupiny vyznačených pozemků, nebo jsou označeny jinou cenou. Taktéţ se takto oceňují pozemky, jejichţ část zasahuje do neoceněných pozemků, nebo je u nich uvedena jiná cena. Mezi ostatní pozemky jako silnice, ţelezniční dráha, veřejná komunikace nebo ostatní plocha, kromě soukromých ploch a komunikací, se taktéţ neoceňují podle cenové mapy, ale podle vyhlášky. Spadají zde také soukromé plochy a prostory, které jsou vyuţívané pro komerční účely, nebo poskytovány za úplatu, a nebo jsou spojeny s komerčním charakterem, jako jsou parkoviště, obchodní domy, nebo objekty slouţící k vyuţití sluţeb jako ubytování, stravování, kdyţ se v některých případech mohou oceňovat podle cenové mapy. Dle 27 se oceňují ty pozemky, které mají odlišný stav nebo terén neţ jaký je uveden v cenové mapě.(viz příloha č. 3 prováděcí vyhláška 3/2008 k provádění některých ustanovení 151/1997) Do cenové mapy ve městě Olomouci můţe nahlédnout kaţdý a bezplatně. Je přístupná na Magistrátu města a to vţdy v pracovní době v přízemí na adrese: Hynaisova 9. Pokud někdo 6 10 zákona 151/1997 Sb. ze dne 17. června 1997 o oceňování majetku a o změně některých zákonů

13 má nějaké připomínky nebo návrhy nebo dotazy měl by vyjít do 4. patra do odboru koncepce a rozvoje. Postup schvalování Cenová mapa stavebních pozemků na území města Olomouce (2011/2012) a obecně závazná vyhláška o cenové mapě ve formě návrhu (viz příloha č. 1) byla předložena Radě města Olomouce dne a schválena bez připomínek. Cenová mapa 2011/2012 spolu s návrhem OZV o cenové mapě je předkládána Zastupitelstvu města Olomouce ke schválení a k vydání s nabytím účinnosti od Důvodová zpráva pro ZMO , OZV o cenové mapě

Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra Praha. Cenové mapy. Bakalářská práce. Vendula Kovaříková. Autor: bankovní management oceňování majetku

Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra Praha. Cenové mapy. Bakalářská práce. Vendula Kovaříková. Autor: bankovní management oceňování majetku Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra Praha Cenové mapy Bakalářská práce Autor: Vendula Kovaříková bankovní management oceňování majetku Vedoucí práce: Ing. Petr Ort Praha Červen, 2012 Prohlášení:

Více

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce (2014/2015) ( / 2 015) Textová část

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce (2014/2015) ( / 2 015) Textová část CENOVÁ MAPA STAVEBNÍCH POZEMKŮ NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OLOMOUCE ( 2 0 1 4 / 2 015) Textová část 1. Úvod Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce (dále jen cenová mapa ) je

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo /11

ZNALECKÝ POSUDEK číslo /11 ZNALECKÝ POSUDEK číslo 1.014 45/11 o ceně v místě a čase obvyklé (tržní) pozemku p.č. 33/3 situovaného v k.ú. Dolní Čepí (773514), obci Ujčov (596914), okrese Žďár n/sáz. (CZ 0635) kraji Vysočina a je

Více

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2019

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2019 Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2019 Textová část Znění účinné od 1. 1. 2019 Příloha obecně závazné vyhlášky č. 9/2018 OBSAH 1. Úvod 2. Instrukce k používání

Více

( 2 0 1 2 / 2 013) Textová část

( 2 0 1 2 / 2 013) Textová část CENOVÁ MAPA STAVEBNÍCH POZEMKŮ NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OLOMOUCE ( 2 0 1 2 / 2 013) Textová část 1. Úvod Cenová mapa je zpracována podle 10 zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých

Více

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2018

Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2018 Cenová mapa stavebních pozemků na území statutárního města Olomouce pro rok 2018 Textová část Znění účinné od 1. 1. 2018 Příloha obecně závazné vyhlášky č. OBSAH 1. Úvod 2. Instrukce k používání cenové

Více

Ocenění nemovitostí č. 181-3605-2011

Ocenění nemovitostí č. 181-3605-2011 Ocenění nemovitostí č. 181-3605-2011 O ceně obvyklé rodinného domku č.p. 83 na pozemku p.č. st. 60 s příslušenstvím a pozemky v k.ú. a obci Hředle dle LV 148 Objednatel posudku: Účel posudku: Vydra Libor

Více

Znalecký posudek číslo 4502-42/14

Znalecký posudek číslo 4502-42/14 Znalecký posudek číslo 4502-42/14 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 21 Olomouc Katastrální území: Topolany u Olomouce Okres: Olomouc O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého

Více

JUDr. Marcela Dvořáčková U Soudu č. p Hradec Králové 3. Stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí

JUDr. Marcela Dvořáčková U Soudu č. p Hradec Králové 3. Stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí ocenění 1/2 ideálního spoluvlastnického podílu na nemovitých věcech - lesní parcele číslo 259/1 a 281 s trvalým lesním porostem, v katastrálním území Lískovec u Nedvědice, obci Ujčov, kraj Vysočina. Objednavatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK 3541/161/2015

ZNALECKÝ POSUDEK 3541/161/2015 ZNALECKÝ POSUDEK 3541/161/2015 O obvyklé ceně pozemku parc. č. 1945/1 zapsaného na LV 2980, v katastrálním území a obci, okres Praha-západ Objednatel posudku: Exekutorský úřad Praha-západ, Pan JUDr. Milan

Více

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK

Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK Ing. Martin Dědourek, CSc. Geodézie Svitavy, Wolkerova alej 14a, Svitavy NABÍDKOVÝ CENÍK pro oceňování zeměměřických výkonů, platný od 1.1. 1996 a aktualizovaný dne 1.1. 25 Ceník byl sestaven za použití

Více

Odhad tržní hodnoty č. 2267

Odhad tržní hodnoty č. 2267 Odhad tržní hodnoty č. 2267 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.: USN 065 Ex 00519/04-031

Více

POSTUP PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ A STANOVENÍ NÁKLADOVÉ MEZERY

POSTUP PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ A STANOVENÍ NÁKLADOVÉ MEZERY PŘÍLOHA Č.9 POSTUP PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ A STANOVENÍ NÁKLADOVÉ MEZERY 1. Úvodní ustanovení 1.1. Účel postupu při oceňování nemovitostí V této příloze je definován postup při oceňování nemovitostí pro

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5434 59/2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 5434 59/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5434 59/2010 o obvyklé ceně ideální 1/3 nemovitosti - pozemku parc. č. 924/4 zahrada zapsané na listu vlastnictví č. 541 v katastrálním území Horní Lipová, obec Lipová-lázně Objednatel

Více

Dodatek č. 1 k ZNALECKÉMU POSUDKU č. 3489/2018

Dodatek č. 1 k ZNALECKÉMU POSUDKU č. 3489/2018 Dodatek č. 1 k ZNALECKÉMU POSUDKU č. 3489/2018 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Nové Hvězdlice, obec Nové Hvězdlice, okres Vyškov: pozemku parc. č. St. 84, parc. č. 2 a parc. č. 3294 Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 272-3012/10. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 272-3012/10. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž. ZNALECKÝ POSUDEK č. 272-3012/10 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 47-3092/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na nemovitostech, a to na pozemcích parc.č. St. 2/1 a 7/3 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4379/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4379/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4379/14 O ceně nemovitých věcí: Spoluvlastnického podílu o velikosti id. 2/8 na nemovitém majetku, zapsaném na LV č. 4749, včetně všech součástí a příslušenství, v katastrálním území

Více

ZNALECKÝ POSUDEK 3544/164/2015

ZNALECKÝ POSUDEK 3544/164/2015 ZNALECKÝ POSUDEK 3544/164/2015 O obvyklé ceně nemovitosti -pozemků parc.č. 2070 a 2071 zapsaných na LV 2072 v katastrálním území Horní Počernice a obci, okres město Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Ing. Bohuslav Štencl. oceňování nemovitého majetku. č. 5013 23/2010

ZNALECKÝ POSUDEK. Ing. Bohuslav Štencl. oceňování nemovitého majetku. č. 5013 23/2010 Ing. Bohuslav Štencl oceňování nemovitého majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 5013 23/2010 zjištění tržní ceny nemovitosti - pozemku p.č. 926 zahrady, LV č. 4260, v obci Klobouky u Brna, k.ú. Klobouky u Brna,

Více

FIRMA: REKOD. GSM: 607 860 338 GSM: 724 217 609 Tel: 568 450 256 ICQ: 341 591 832. Komenského 716 Zdiměřická 1447/16 Jemnice 675 31 Praha 4, 140 00

FIRMA: REKOD. GSM: 607 860 338 GSM: 724 217 609 Tel: 568 450 256 ICQ: 341 591 832. Komenského 716 Zdiměřická 1447/16 Jemnice 675 31 Praha 4, 140 00 FIRMA: REKOD Ivan Křivánek Ing. Petr Křivánek GSM: 607 860 338 GSM: 724 217 609 Tel: 568 450 256 ICQ: 341 591 832 JIŢNÍ MORAVA: STŘEDNÍ ČECHY: Komenského 716 Zdiměřická 1447/16 Jemnice 675 31 Praha 4,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6897/63-2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6897/63-2014 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 6897/63-2014 o ceně nemovitosti pozemkových parcel čk. 104/4 a 104/5, včetně součástí a příslušenství, v k.ú. Vendolí, obec Vendolí, okres Svitavy Objednavatel posudku: Exekutorský

Více

Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1433/098/2013/5

Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1433/098/2013/5 Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1433/098/2013/5 NEMOVITOST: Pozemky, pozemky p.č. 2176/54, 2176/55 Adresa nemovitosti: Stará Boleslav 4, 407 77 Brandýs na Labem-Stará Boleslav Katastrální údaje :

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117 ZNALECKÝ POSUDEK č. 167-3212/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 1029/11 a 1037 (PK), v k.ú. Kvítkovice u Otrokovic, okres Zlín. Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková soudní exekutor Slévárenská 410/14

Více

Znalecký posudek č /2016 d)

Znalecký posudek č /2016 d) Ing. Bc. Ewa Hradil, znalec 765 02 Otrokovice, Moravní 6224 mobil: +420 603 35 45 98 Znalecký posudek č. 6053-63/2016 d) o obvyklé ceně podílu na nemovitých věcech pozemcích parcelní číslo 4319, 4676 a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 3905-11/17 NEMOVITÁ VĚC: pozemky p. č. 2471/23 - orná půda, p.č. 2471/26 - ostatní plocha, pozemky ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK)

Více

ZNALECKÝ POSUDEK 3538/158/2015

ZNALECKÝ POSUDEK 3538/158/2015 ZNALECKÝ POSUDEK 3538/158/2015 O obvyklé ceně pozemků parc. č. 720/24 a 720/46 zapsaných na LV 93 v katastrálním území a obci Stěžery a okrese Hradec Králové Objednatel posudku: Exekutorský úřad Praha-západ,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Unín, obec Unín, okres Brno-venkov: pozemků parc. č. 537, 538/4 Objednatel posudku: Účel posudku: Posudek vypracoval: Soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 768-55/2014 O stanovení ceny v místě a čase obvyklé - pozemku p.č.1315 - LV č. 375, vč. příslušenství v obci Bory, k.ú. Horní Bory. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 156/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/4 na nemovité věci - pozemku p.č. 221/32 - orná půda, zapsané na LV 335, katastrální území Skrbeň, obec Skrbeň, okres Olomouc a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2015. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j.088 EX 5091/12 Petra Bezruče Kladno

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2015. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j.088 EX 5091/12 Petra Bezruče Kladno ZNALECKÝ POSUDEK č. 2320-59/2015 pozemků st.p.č.170, p.č.92/3, p.č.92/13 v kat.území: Hnidousy, ul.uhelná, v Kladně-Švermov. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j.088 EX 5091/12

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 185-3230/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 o obvyklé ceně nemovitosti - pozemku ve zjednodušené evidenci parcely původ Přídělový plán nebo jiný podklad (GP) p.č. 1605 zapsané na listu vlastnictví č. 142 v katastrálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6 2436 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 561, 562, 570, 660, v k.ú. Podolí u Přerova, obec Podolí, okres Přerov a pozemku parc.č. 598 parcela zjednodušené evidence,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4027/12. soudní exekutor Novodvorská 1010 142 00 Praha 4

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4027/12. soudní exekutor Novodvorská 1010 142 00 Praha 4 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4027/12 O ceně nemovitostí: Zapsaných na LV č. 372 pro katastrální území a obec Pravonín, okres Benešov. Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr. Dagmar Kuželová soudní exekutor Novodvorská

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. o ceně nemovitosti pozemkové parcely čk. 1452/1 zapsané v LV č v k.ú. Milevsko, obec Milevsko, okres Písek

ZNALECKÝ POSUDEK. o ceně nemovitosti pozemkové parcely čk. 1452/1 zapsané v LV č v k.ú. Milevsko, obec Milevsko, okres Písek -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7251/18/B-2018 o ceně nemovitosti pozemkové parcely čk. 1452/1 zapsané v LV č. 1280 v k.ú. Milevsko, obec Milevsko, okres Písek Objednavatel posudku: Exekutorský úřad Prachatice

Více

Znalecký posudek č. 2009/318

Znalecký posudek č. 2009/318 Znalecký posudek č. 2009/318 O ceně nemovitosti: Pozemek, parcela vedená v katastru nemovitostí ve zjednodušené evidenci č. GP 133, v katastrálním území Štíty - město, obec Štíty, okres Šumperk, kraj Olomoucký.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112-3157/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112-3157/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 112-3157/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 598-63/2010 o ceně id. ½ nemovitostí: pozemku parc.č. 3726 včetně součástí v obci a k.ú. Nivnice, okres Uherské Hradiště, kraj Zlínský Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková, soudní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo NÁLEZ

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo NÁLEZ ZNALECKÝ POSUDEK číslo 1337922013 NEMOVITOST: o ceně pozemku č.p.389, 390 v obci Soběšín, k.ú.soběšín, okres Kutná Hora Katastrální údaje : Kraj Středočeský, okres Kutná Hora, obec Soběšín, k.ú. Soběšín

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6712/

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6712/ -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 6712/61-2013 o ceně nemovitosti pozemkových parcel čk. 1452 a 1453 v k.ú. Prosečné, obec Prosečné, okres Trutnov Objednavatel posudku: Exekutorský úřad Trutnov Trutnov 3, Ječná

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10-2750 / 10 o obvyklé ceně pozemků ve zjednodušené evidenci parcely původního Pozemkového katastru (PK) parc.č. 287, 317, 2814, 2815, 2831, 2860, 2929 a 3346 v k.ú. Police u Valašského

Více

Znalecký posudek č /2016

Znalecký posudek č /2016 Ing. Bc. Ewa Hradil, znalec 765 02 Otrokovice, Moravní 6224 mobil: +420 603 35 45 98 Znalecký posudek č. 6075-85/2016 o obvyklé ceně podílu na nemovitých věcech pozemcích parcelní číslo 678/1, 741/31,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 222-3267/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1665/109/17 o ceně pozemků p.č.1638/252, p.č.3299/234, p.č.3299/235, p.č.3300/8, p.č.3301/96 v k.ú. Kunovice u Uherského Hradiště, obec Kunovice, okres Uherské Hradiště Objednavatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 142-2882/10 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na pozemcích parc.č. 1811/4 a 3208/4 v k.ú. Vítkov, obec Vítkov, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016. o ceně obvyklé nemovitostí pozemků p.č. 80 a p.č. 81 kú Oleksovice, obec Oleksovice, okr.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016. o ceně obvyklé nemovitostí pozemků p.č. 80 a p.č. 81 kú Oleksovice, obec Oleksovice, okr. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4631 15/2016 o ceně obvyklé nemovitostí pozemků p.č. 80 a p.č. 81 kú Oleksovice, obec Oleksovice, okr. Znojmo Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr. Vít Novozámský Exekutorský úřad

Více

Seminář z geoinformatiky

Seminář z geoinformatiky Seminář z geoinformatiky Úvod Přednášející: Ing. M. Čábelka cabelka@natur.cuni.cz Katedra aplikované geoinformatiky a kartografie PřF UK v Praze Úvod - Přednášející: Ing. Miroslav Čábelka, - rozsah hodin:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 133-4322/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 4416 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 80-3125/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 10/20 na pozemcích parc.č. St. 9 a 56 v k.ú. Malá Véska, obec Staré Město, okr. Bruntál. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 114-3159/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K

Z N A L E C K Ý P O S U D E K Z N A L E C K Ý P O S U D E K číslo 3048/77/2014 6 NEMOVITOST: Pozemky parc. č. 760/3 a parc. č. 761/1 Katastrální údaje: Kraj Moravskoslezský, okres Ostrava-město, obec Ostrava, k.ú. Koblov, kód k.ú.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 127-4316/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6-3051/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ¼ na pozemku parc.č. 445/2, v k.ú. Předmostí, obec Přerov, okr. Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

Odhad tržní hodnoty č. 22122

Odhad tržní hodnoty č. 22122 Odhad tržní hodnoty č. 22122 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.: USN 065 Ex 00428/04-059

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03485-0117 A / 2015. o ceně nemovitostí - zemědělského pozemku p.č.958 (PZE), v k.ú. Čisovice, obec Čisovice, kraj Středočeský.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03485-0117 A / 2015. o ceně nemovitostí - zemědělského pozemku p.č.958 (PZE), v k.ú. Čisovice, obec Čisovice, kraj Středočeský. ZNALECKÝ POSUDEK č. 03485-0117 A / 2015 o ceně nemovitostí - zemědělského pozemku p.č.958 (PZE), v k.ú. Čisovice, obec Čisovice, kraj Středočeský. Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek /17

Znalecký posudek /17 Znalecký posudek 3738-26/17 jehož předmětem je určení obvyklé ceny (tržní hodnoty) resp. podílu 1/12 pozemku parc. č. 1414/7 trvalý travní porost a podílu 1/12 pozemku parc. č. 1414/20 trvalý travní porost,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4041/12. O ceně nemovitostí: Zapsaných na LV č. 354 pro katastrální území a obec Horoměřice, okres Praha-západ.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4041/12. O ceně nemovitostí: Zapsaných na LV č. 354 pro katastrální území a obec Horoměřice, okres Praha-západ. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4041/12 O ceně nemovitostí: Zapsaných na LV č. 354 pro katastrální území a obec Horoměřice, okres Praha-západ. Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr. Dagmar Kuželová soudní exekutor

Více

Označování budov domovními čísly

Označování budov domovními čísly Město Šternberk List číslo: 1 / 10 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. ZPŮSOB PŘIDĚLOVÁNÍ POPISNÝCH, EVIDENČNÍCH

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5835-260 / 07

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5835-260 / 07 Výtisk č. 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5835-260 / 07 o ceně orné půdy 950/146 a orné půdy 950/238 v katastrálním území Dolní Třebonín, zapsaných na LV 525 pro obec Dolní Třebonín, okres Český Krumlov Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č /2017

ZNALECKÝ POSUDEK č /2017 Přemyslovka 3, 796 01 Prostějov stránka č. 1 č.j.: 018 EX 12773/16-011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 11424-43/2017 o stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí: pozemků ve zjednodušené evidenci PK p.č. 209/1, 214/1,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 149-4338/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 3007/8, 3007/21, 3007/22, 3007/23, 3007/24, 3007/25, 3007/26, 3007/27, 3007/28, 3007/29, 3007/30 a 3007/31 v k.ú. Moravská

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 44-3089/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král - soudní exekutor Poděbradova

Více

Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1356/021/2013/1

Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1356/021/2013/1 Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1356/021/2013/1 NEMOVITOST: Pozemky, Pozemky p.č. 418/2, 418/3 Adresa nemovitosti: Okrouhlá, 473 01 Katastrální údaje : Kraj Liberecký, okres Česká Lípa, obec Okrouhlá,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: ZNALECKÝ POSUDEK č. 213-3258/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. Dolní Prostějov

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. Dolní Prostějov ZNALECKÝ POSUDEK č. 4320-105/16 O ceně pozemku č. 566/1 zahrada o výměře 541 m 2 v obci Ústí nad Labem, katastrálním území Střekov Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Prostějov Dolní 71 79601

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 17

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5798-090 / 17 O ceně nemovité věci, pozemkové parcely č. 191/4, s příslušenstvím, katastrální území N O V Á O L E Š K A, obec H U N T Í Ř O V, okres D Ě Č Í N, kraj Ú S T E C K Ý. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 6879-194/2016 NEMOVITÁ VĚC: Katastrální údaje: Adresa nemovité věci: Pozemky Kraj Moravskoslezský, okres Ostrava-město, obec Ostrava, k.ú. Hrabůvka Dr. Martínka, 702

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4146/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4146/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4146/13 O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 6989 a podílu id. 1/16 na nemovitostech zapsaných na LV č. 1004, vše včetně součástí a příslušenství, pro katastrální území Braník, hl.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 296-2726 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 1705/4, 1704/5, 1725/2, 2422/57 a 2458/2 v k.ú. Česká Ves, obec Česká Ves, okres Jeseník. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

Znalecký posudek č. 414/62/2016

Znalecký posudek č. 414/62/2016 Znalecký posudek č. 414/62/2016 Ceny obvyklé pozemků p.č.1787/2, 1787/6, 1787/20, 1788/1, 1803/1 včetně jejich součástí a příslušenství v katastrálním území Brná nad Labem (okres Ústí n.l.). Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/2) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 9056/06-72

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/2) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 9056/06-72 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7251/18/D-2018 o ceně nemovitosti pozemků zapsaných v LV č. 117 v k.ú. Dvorce u Tučap, obec Tučapy, okres Tábor Objednavatel posudku: Exekutorský úřad Prachatice Stachy, Zdíkov

Více

Znalecký posudek č. 3887/57/10 o obvyklé ceně nemovitosti-pozemku p.č. 170/5 v k.ú. Kladruby u Vlašimi, obec Kladruby, okres Benešov

Znalecký posudek č. 3887/57/10 o obvyklé ceně nemovitosti-pozemku p.č. 170/5 v k.ú. Kladruby u Vlašimi, obec Kladruby, okres Benešov Znalecký posudek č. 3887/57/10 o obvyklé ceně nemovitosti-pozemku p.č. 170/5 v k.ú., obec Kladruby, okres Benešov Objednatel posudku: Mgr. Michal R u d ý soudní exekutor Exekutorského úřadu Praha 8, se

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Trboušany, obec Trboušany, okres Brno-venkov: pozemků parc. č. 387/31, 387/32, 454/107, 454/110 Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

DOŠLO DNE SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015

DOŠLO DNE SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015 DOŠLO DNE 30.9.2015 SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015 Žadatel: Asental Land, s.r.o., Gregorova 2582/3, 702 00 Ostrava Věc: Žádost o koupi pozemku parc.č. 4044 ostatní plocha, o výměře 808m 2, k.ú. Slezská Ostrava

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 914/1 v k.ú. Vítkovice, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 914/1 v k.ú. Vítkovice, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 148-4337/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 914/1 v k.ú. Vítkovice, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o. Poděbradova

Více

ZNALECKÝ POSUDEK 3543/163/2015

ZNALECKÝ POSUDEK 3543/163/2015 ZNALECKÝ POSUDEK 3543/163/2015 O obvyklé ceně pozemků dle LV 1312, parc. č. 1312, pozemků dle LV 1295 parc.č. 1269, 1351, 1374, 1387, 1500, 1543 v podílovém spoluvlastnictví 1/2 v katastrálním území a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1664/108/17. o ceně pozemku p.č.621/1 v k.ú. Zlechov, obec Zlechov, okres Uherské Hradiště

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1664/108/17. o ceně pozemku p.č.621/1 v k.ú. Zlechov, obec Zlechov, okres Uherské Hradiště ZNALECKÝ POSUDEK č. 1664/108/17 o ceně pozemku p.č.621/1 v k.ú. Zlechov, obec Zlechov, okres Uherské Hradiště Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: H.Finance Group spol. s r.o. v likvidaci,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7126/

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7126/ -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7126/55-2016 o ceně nemovitosti ideální ½ pozemkových parcel zapsaných v LV č. 164 v k.ú. Příkrakov, obec Včelákov, okres Chrudim Objednavatel posudku: Exekutorský úřad Trutnov

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 1573-6-018 NEMOVITÁ VĚC: Katastrální údaje : Adresa nemovité věci: Vlastník pozemku: Pozemky parc. č. 760 a 761 Kraj Hlavní město Praha, okres Hlavní město Praha,

Více

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů.

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů. Postup při majetkoprávním vypořádání pozemků ve vlastnictví statutárního města Brna zastavěných bytovými domy a způsob výpočtu náhrady za zřízení věcného břemene Podmínky majetkoprávního vypořádání pozemků

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4012/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4012/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4012/12 O ceně nemovitostí: Zapsaných na LV č. 2303 pro katastrální území Březová u Zvole, obec Březová-Oleško, okres Praha-západ. Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr. Dagmar Kuželová

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6171-153/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 na pozemcích ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) parc. č. 283/1, parc.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2015. o obvyklé ceně nemovitosti pozemku p.č.2054 včetně příslušenství v k.ú. Holedeč

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2015. o obvyklé ceně nemovitosti pozemku p.č.2054 včetně příslušenství v k.ú. Holedeč ZNALECKÝ POSUDEK č. 3555-110/2015 o obvyklé ceně nemovitosti pozemku p.č.2054 včetně příslušenství v k.ú. Holedeč Objednavatel znaleckého posudku: Ladislav Ryba Dukelská 239 436 03 Litvínov Chudeřín Účel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/4) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 13925/07-28

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/4) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 13925/07-28 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7251/18/C-2018 o ceně nemovitosti pozemků zapsaných v LV č. 532 v k.ú. Blatec u Hodětína, obec Hodětín, okres Tábor Objednavatel posudku: Exekutorský úřad Prachatice Stachy, Zdíkov

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo:

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 3064-14. s odhadem obvyklé ceny podílu ve výši 776/5189 k pozemkové parcele - zahradě p. č. 345/2 v obci Strakonice, k. ú. Nové Strakonice. Objednavatel posudku: Účel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory ZNALECKÝ POSUDEK č. 209-3546/12 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 71/1, 71/4, 72/4, 72/5 a 72/6 v k.ú. Polanka nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

Odhad tržní hodnoty č. 4041

Odhad tržní hodnoty č. 4041 Odhad tržní hodnoty č. 4041 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.: USN 065 Ex 01888/11-041

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 239-2979/10 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 603/4 a spoluvlastnického podílu o velikosti 1/3 na pozemcích parc.č. 603/5 a 616/6 v k.ú. Horní Suchá, obec Horní Suchá, okr. Karviná. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6812/161-2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6812/161-2013 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 6812/161-2013 o ceně nemovitosti pozemkových parcel čk. 538 a čk. 553 zapsané v LV č. 357 v k.ú. Lažany, obec Lažany, okres Blansko, včetně součástí Objednavatel posudku: Exekutorský

Více

1. Identifikace nemovitosti

1. Identifikace nemovitosti ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI číslo odhadu 16 15 ExÚ BN objednávka odhadu ze dne 5.5.2015 místní šetření proběhlo dne 27.7.2015 za účasti pana Miroslava Kozojeda jméno a adresa objednatele odhadu JUDr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4810 60/2017 o ceně obvyklé nemovitostí podílu id. 1/48 pozemků p.č. 2118 a p.č. 2120 zapsaných na LV č. 42 kú Hodonice a podílu id. 2/53 pozemků p.č. 3693, p.č. 3818 a p.č. 3983 zapsaných

Více

Znalecký posudek č /2016 c)

Znalecký posudek č /2016 c) Ing. Bc. Ewa Hradil, znalec 765 02 Otrokovice, Moravní 6224 mobil: +420 603 35 45 98 Znalecký posudek č. 6053-63/2016 c) o obvyklé ceně podílu na nemovitých věcech pozemcích parcelní číslo 4711 a 4734

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti č.vyhotovení : 1 č.j. 482/2015-N ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1424-29/2015 o ceně pozemků parc.č. 209/1, 214/1, 217/1 vedených ve zjednodušené evidenci pozemkového katastru (PK) zapsaných na LV č. 651 pro k.ú.

Více

Znalecký posudek č. 5388 133/2013 b)

Znalecký posudek č. 5388 133/2013 b) Ing. Bc. Ewa Hradil, znalec 765 02 Otrokovice, Moravní 6224 mobil: +420 603 35 45 98 Znalecký posudek č. 5388 133/2013 b) o obvyklé ceně nemovitostí pozemků parcelní číslo 432 a 437 v katastrálním území

Více

Organizace státní zeměměřické služby

Organizace státní zeměměřické služby Organizace státní zeměměřické služby Český úřad zeměměřický a katastrální ( ČÚZK )... je ústředním orgánem státní správy zeměměřictví a katastru adresa: Pod sídlištěm 1800/9, Kobylisy, 18211 Praha 8 V

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č o obvyklé ceně nemovitých věcí:

ZNALECKÝ POSUDEK. č o obvyklé ceně nemovitých věcí: - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3238 06-17 o obvyklé ceně nemovitých věcí: poz. parc. čís. 108/49 orná půda, 108/68 orná půda, 448/13 orná půda, 448/14 orná půda, katastrální území Květov, obec Květov, okres

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/12) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 5372/07-48

ZNALECKÝ POSUDEK. zjištění obvyklé ceny nemovitosti (podílu ve výši 1/12) dle Usnesení ze dne pod čj. 040Ex 5372/07-48 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7258/25/B-2018 o ceně nemovitosti I. pozemků zapsaných v LV č. 438 v k.ú. Hronětice, obec Kostomlaty nad Labem, okres Nymburk II. pozemků zapsaných v LV č. 35 v k.ú. Straky, obec

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Podniková ekonomika NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Kupní smlouva, zejména z pohledu převodu nemovitosti TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK) Červen / 2012 JMÉNO A PŘÍJMENÍ / STUDIJNÍ

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 174-3729/13 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 2755/36 a spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/78 na pozemcích parc.č. 2755/1 a 2755/21 v k.ú. Prostřední Suchá, obec Havířov, okres

Více