PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)"

Transkript

1 generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný formulář můžete zaslat em (adresa:petr.smid@nap.cz) B) PODROBNÝ POPIS nebo C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa: Nadace Partnerství, Krátká 26, Praha 10) D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek je Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen bude Fotografie: v elektronické podobě ( em nebo na cd či jiném datovém médiu) Mapy,výkresy: v elektronické nebo tištěné podobě Jakékoliv dotazy k soutěžním podmínkám a k vyplnění přihlášky Vám rádi zodpovíme na telefonu Ve výjimečném případě lze celou přihlášku (díly A,B,C,D) zaslat v tištěné formě na naši adresu. A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa předkladatele Hlavní město Praha, Mariánské náměstí č. 2, , Praha 1 Telefon 236,001,111 posta@cityofprague.cz Bankovní spojení IČ Název soutěžního řešení Opatření k podpoře cyklistické dopravy v ul. Pelléova, MČ Praha 6 Soutěžní kategorie* Bodová řešení Liniová řešení X Plošná řešení Telefon 236,004,286 Osoba zodpovědná za projekt Mgr. Jaroslav Mach jaroslav.mach@cityofprague.cz Datum 5/30/2011 Podpis J. Mach, v.r. *) Odpovídající kategorii prosím označte křížkem. Jako pomůcka mohou sloužit níže uvedené příklady. - Bodová řešení: např. úpravy křižovatek, řešení zastávek MHD, přechodů pro chodce, přejezdů pro cyklisty, jednotlivé prvky zklidňování dopravy (ostrůvky, vyvýšené plochy, vysazené plochy ) apod. - Liniová řešení: např. komunikace pro chodce/cyklisty, rekonstruované komunikace s prvky zklidňování dopravy, liniová opatření preference MHD (vyhrazené pruhy ) apod. - Plošná řešení: např. dopravně zklidněné zóny ( tempo 30, obytné zóny ), organizace dopravy v klidu, koncepční řešení podpory a rozvoje pěší, cyklistické a veřejné dopravy apod.

2 B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně data kolaudace) Autor projektu (včetně kontaktu) Pelléova ulice, Praha 6, úsek ulice Pod Kaštany Badeniho Pelléova: léto 2010 / SSZ křižovatka nad Městským okruhem dokončena společně: uvedení do provozu 1.září 2010 Ing. arch. Tomáš Cach, , tomascach@gmail.com, Jirečkova 16, Praha 7 (ulice Pelléova: projekt, SSZ křižovatka: konzultace a princip řešení cyklodopravy v projektu MO Satra) Zhotovitel díla (včetně kontaktu) DAP a.s., Sarajevská 17, Praha 2 Financování soutěžního řešení Náklady na realizaci, rozpočet Způsob a zdroje financování Kč bez DPH Hl.m.Praha protřednictvím TSK hl. m. Prahy Stav před realizací Popis původního stavu Důvody pro změnu původního stavu Urbanistické, resp. stavební založení (obrub, stromořadí a chodníků) Pelléovy ulice je dochované ještě z doby Rakouska-Uherska. Od cca 70. let 20. století byla jednosměrnou komunikací, která svými šířkovými parametry umožňovala rychlou jízdu dvou osobních automobilů vedle sebe. V souvislosti s výstavbou Městského okruhu (tunelu Blanka) byla Pelléova ul. na cca 2 roky dočasně zaslepena. 1) nebezpečné podmínky pro pěší a cyklistickou dopravu způsobené rychlou souběžnou jízdou automobilů při špatných rozhledových i světelných poměrech vyvolaných blízkostí 2) odstranění bariéry v cyklistické dopravě a umožnění bezpečného legálního průjezdu z Bubenče a Dejvic do centra města Realizované změny, přehled použitých opatření Stav po realizaci Výstavba nové SSZ křižovatky nad tunelem Blanka zahrnuje samostatně signalizovaný výjezd jízdních kol ze severního ramene křižovatky v hlavním dopravním prostoru (na SSZ je umístěno samostatné cyklistické návěstidlo, videodetekce cyklistů a záložní detekční tlačítko) s návazným protisměrným cyklopruhem ve vozovce celé délce 180 m dlouhého úseku Pelléovy ulice. Pro vyšší bezpečnost je na začáítku a konci úseku vyhrazený cyklsitický pruh oddělen i fyzickými prvky - sloupky, v celé délce jsou pak umístěny reflexní dopravní knoflíky. Provoz ve směru z centra je společný s ostatními vozidly a díky šířce vozovky umožňuje bezpečné míjení osobních vozidel a jízdních kol. V návaznosti bylo upraveno i dopravní značení v okolí a informační značení pro cyklisty.

3 Vliv řešení na bezpečnost silničního provozu (skutečný nebo předpokládaný) Dostupné údaje o vývoji dopravní nehodovosti Další pozitivní dopady soutěžního řešení (zklidnění dopravy, zlepšení podmínek pro pěší, cyklistickou nebo veřejnou dopravu apod.) Intenzity automobilové (popř. pěší, cyklistické) dopravy na dotčených komunikacích Přínos soutěžního řešení pro obyvatele Skutečný okamžitý vliv na zvýšení bezpečnosti provozu: výrazné zklidnění dopravy (automobily projíždějí pomaleji, ale plynuleji v jedné řadě za sebou a dále od stromořadí), bezpečnější přecházení pro chodce a umožnení dříve nelegálního průjezdu cyklistům, zajištění bezpečného překonání ul. Milady Horákové za pomoci SSZ. Vzhledem k měnícím se omezením po dobu výstavby městského okruhu v této oblasti nejsou tyto údaje průkazné Došlo k zrušení významné bariéry cyklodopravy pro velkou část severozápadního sektoru města zajištění komfortního přímého napojení na centrum v logické historické ose. Kromě zlepšení i místní dopravní obslužnosti území byly zachovány komfortní široké chodníky pro chodce a pásy zeleně. cyklistů: v současnosti minimálně desítky denně pro každý směr jízdy, IAD: 2600 vozidel / 24 hod. (2010), 3700 vozidel / 24 hod. před výstavbou městského okruhu (2008) Návazné, popř. předcházející etapy, vazba na širší koncepci, strategické dokumenty apod. Způsob informování a zapojení veřejnosti do přípravy a realizace projektu Širší souvislosti řešení V souladu s celoměstskou koncepcí došlo ke zprovoznění klíčového úseku hlavní cyklotrasy A160 jako přímé dopravní spojnice. Pro doplňkové dopravní a rekreační využití byla nedaleko zprovozněna cyklostezka se SSZ přejezdem pro cyklisty přes ulici Milady Horákové, propojující zklidněnou ulici U Vorlíků s Letenskými sady. Informování veřejnosti v souvislosti s výstavbou Městského okruhu v rámci řešení povrchů nad tunelem Blanka, dále pak prostřednictvím Komise RHMP pro cyklistickou dopravu, resp. internetovými portály Praha cyklistická, ročenkou pražské cyklodopravy a TZ apod. Způsob vyhodnocení úspěšnosti řešení po jeho realizaci Podrobnější údaje o rozměrech, plochách, objemech apod. Po 9 měsících provozu vyhodnoceno jako zcela funkční řešení podle očekávání. Velmi brzy se podařilo odstranit dílčí nedostatky zjištěné v říjnu 2010 po prvním měsíci provozu: nelegální parkování je zcela výjimečné, u SSZ byla propojena videodetekce s oznámením Čekejte na tlačítku. Technické parametry řešení cca 2m široký protisměrný cyklistický pruh, SDZ: cca 33 ks dopravních značek, montované prvky: 9x sloupek baliseta, 5x dělicí pás klemfix, 77x dopravní knoflík STIM 101, VDZ: 17x piktogram jízdního kola, cca 350m čar, cca 175m2 červeného plastu atd. (viz výkresy) Další důležité okolnosti, souvislosti, komentáře apod.

4 Cyklistická infrastruktura původně vůbec nebyla součástí projektové dokumentace pro komunikace nad městským okruhem a byla začleňována až dodatečně v posledních fázích projekčních prací. Tento proces začal až na počátku roku 2008, přičemž dané mantinely stavebních úprav se ještě v některých místech podařilo změnit (jinde však již nikoliv). Díky intenzivní spolupráci Komise Rady hl. m. Prahy pro cyklistickou dopravu se zástupci odborů dopravy Magistrátu hl. m. Prahy a Prahy 6, Policie ČR, projektanty a TSK se v případě Pelléovy ulice nakonec podařilo zajistit plně funkční řešení cyklodopravy. V ulicích Jaselská a Pod Kaštany byly vypracovány varianty zklidnění provozu a integrace cyklistické dopravy, ale nakonec byly odloženy na dobu po zprovoznění tunelu Blanka. C) ANKETA Odkud jste se o soutěži dozvěděli? Co pro vás bylo při přípravě a realizaci soutěžního řešení nejobtížnější? Spolupracovali jste již s Nadací Partnerství? Pokud ano, uveďte prosím název projektu(ů). Měli byste v budoucnu zájem využití služeb Partnerství o.p.s. (např. mobility management, bezpečné cesty do školy, facilitační služby, zapojování veřejnosti apod.)? Hl. m. Praha se účastní pravidelně Technické řešení křižovatky z ohledem na bezpečnost ANO ANO D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA 1) Fotodokumentace (v elektronické podobě) - původní stav (přípustné je i letecké foto) - současný stav realizované úpravy (nejlépe ve formátu.jpg, 3 MPx, 300 dpi) zachycující proměnu prostoru (řešeného území) 2) Mapová a výkresová dokumentace (v elektronické nebo tištěné podobě) - situace (mapa) širších vztahů, objasňující polohu řešeného území či prostoru ve městě nebo obci a jeho napojení na komunikační síť - situace původního stavu - situace realizované úpravy (skutečně provedeného stavu). V případě, že jde o první etapu realizace rozsáhlejšího záměru, požadujeme i schéma situace celého záměru; pokud se jedná o složitější dopravní řešení, je možné toto doložit samostatným dopravním schématem. Partneři soutěže generální partner oficiální záštita

5 partneři hlavní mediální partner mediální partner

6 Dokumentace k opatření k podpoře cyklistické dopravy v ul. Pelléova, MČ Praha 6 Širší vztahy ul. Pelléova zobrazující dopravní vazby Dejvice a Bubeneč ve vztahu k centru Prahy, hlavní bariéry pro cyklisty v území a umístění ul. Pelléova překonávající jednu z bariér. Původní stav ul. Pelléova:

7

8

9

10

11

12

13 Návrh úpravy: Stav po úpravě

14

15

16

17

18

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10.

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ název a adresa předkladatele Město Telč náměstí

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka tras: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Střešovická + Na Petřinách (A XXX) 3,5 km DIR 2.950.xxx Datum vyhotovení: 15.5.2009 Zpracování: Přílohy: KCD (www.praha-mesto.cz/cyklo,

Více

Město Dobřichovice Vítova 61

Město Dobřichovice Vítova 61 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Dobřichovice Vítova 61 PSČ 25229 IČ 241181 Název soutěžního

Více

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Název soutěžního řešení Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi Soutěžní kategorie* Bodová řešení

Více

dopravně-urbanistických úprav pro období

dopravně-urbanistických úprav pro období Akční plán dopravně-urbanistických úprav na území MČ Praha 7 pro období 2016 2018 verze 2016/02/29 zóny 30 vše mimo hlavní trasy (50 km/h) koordinace projektů ZPS: jejich modifikace, popř. až následně

Více

Integrace cyklodopravy v celkovém prostorovém kontextu

Integrace cyklodopravy v celkovém prostorovém kontextu Integrace cyklodopravy v celkovém prostorovém kontextu (Praha, 2007-2014) Tomáš Cach 16. 2. 2015 / 12. české dopravní fórum / sál SŽDC T. Cach / náměstí Republiky / 2012 T. Cach / MUK Vltavská / 2012 T.

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka tras: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Veleslavínská Stamicova (A XXX) 1,5 km DIR 2.950.xxx Datum vyhotovení: 15.5.2009 Zpracování: Přílohy: KCD (www.praha-mesto.cz/cyklo,

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

ŠVÝCARSKÝ A DÁNSKÝ MODEL INFRASTRUKTURY V PODMÍNKÁCH ČR. Ing. arch. TOMÁŠ CACH. samostatný dopravní urbanista

ŠVÝCARSKÝ A DÁNSKÝ MODEL INFRASTRUKTURY V PODMÍNKÁCH ČR. Ing. arch. TOMÁŠ CACH. samostatný dopravní urbanista Komise Rady hlavního města Prahy pro cyklistickou dopravu ~ http://cyklo.praha-mesto.cz říjen 2010 ŠVÝCARSKÝ A DÁNSKÝ MODEL INFRASTRUKTURY V PODMÍNKÁCH ČR Ing. arch. TOMÁŠ CACH samostatný dopravní urbanista

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Datum vyhotovení: 5.12.2009 Plzeňská Poštovka (A 33) úsek: Nad Hliníkem Zahradníčkova cca 300 m všechny stupně

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Václavské náměstí Vinohradská řešení příčného průjezdu dvěma SSZ křižovatkami se SJM cca 350 m DÚR+DSP / DZ

Více

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku:

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Metodická pomůcka pro navrhování nových cyklistických opatření (do doby aktualizace TP 179) Ing. arch. Tomáš Cach, Praha 2016/05

Metodická pomůcka pro navrhování nových cyklistických opatření (do doby aktualizace TP 179) Ing. arch. Tomáš Cach, Praha 2016/05 Metodická pomůcka pro navrhování nových cyklistických opatření (do doby aktualizace TP 179) / Ing. arch. Tomáš Cach, Praha 2016/05 Metodická pomůcka pro navrhování nových cyklistických opatření (do doby

Více

50 % 337 km. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet. V roce obdržel 15 žádostí o příspěvek na cyklostezky.

50 % 337 km. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet. V roce obdržel 15 žádostí o příspěvek na cyklostezky. Stavíme cyklostezky do práce i na výlet 337 km V Olomouckém kraji je 337 km cyklostezek a chráněných komunikací pro cyklisty. nejen dotace z EU Potřebné finance na cyklostezky získávají obce, města, kraje

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Datum vyhotovení: 5.12.2009 Davídkova (A 273) úsek: Na Stráži Ládví cca 1,5 km + 0,3 km všechny stupně ( prověřovací

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Prostředí sídelních útvarů komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu (kromě dopravní

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně Průtah městem včetně dopravních opatření II/215, směr Velká Hleďsebe 215 Sledovaná část průtahu II/215 Mariánské Lázně Chebská křižovatka II/230, směr Bečov nad Teplou Úšovická křižovatka 230 1. Celková

Více

Dopravní značení pro cyklisty v Brně

Dopravní značení pro cyklisty v Brně Dopravní značení pro cyklisty v Brně BŘEZEN 2016 (strana 2 / 9) Obsah 1. Úvod...3 2. Vyhrazený pruh pro cyklisty v HDP...4 3. Cyklopiktogramový koridor v HDP...5 4. Cykloobousměrky...6 5. Společná nebo

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY MINISTERSTVA DOPRAVY ČR NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY. Ing. arch. Tomáš Cach / 2017

TECHNICKÉ PODMÍNKY MINISTERSTVA DOPRAVY ČR NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY. Ing. arch. Tomáš Cach / 2017 TP 179 TECHNICKÉ PODMÍNKY MINISTERSTVA DOPRAVY ČR NAVRHOVÁNÍ KOMUNIKACÍ PRO CYKLISTY Ing. arch. Tomáš Cach / 2017 T. Cach / náměstí Republiky / 2012 T. Cach / MUK Vltavská / 2012 TP 179 Technické podmínky

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka trasy: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: SSZ 7.028 nábřeží Kapitána Jaroše Dukelských hrdinů celý uzel včetně bezprostředních návazností v okruhu cca 200

Více

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Zkušenosti zvyšující bezpečnost dopravy v obcích Ing. Radim Striegler VLIV UTVÁŘENÍ KOMUNIKACE NA BEZPEČNOST

Více

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.:

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Strakonice, Velké náměstí 2, Strakonice PSČ 38621 IČ 251810

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D.

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Aktuální stav a rozvoj ITS pro řízení dopravy na území hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. Obsah prezentace Rozvoj dopravy v ČR a v Praze

Více

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU,

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, VIII. Setkání starostů a místostarostů Moravskoslezského kraje Nástroje na zvyšování bezpečnosti a efektivity úprav na pozemních komunikacích v obcích Ing. Alena Daňková CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i.

Více

TP 81 NAVRHOVÁNÍ SVĚTELNÝCH SIGNALIZAČNÍCH ZAŘÍZENÍ PRO ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. Technické podmínky. dodatek č. 1

TP 81 NAVRHOVÁNÍ SVĚTELNÝCH SIGNALIZAČNÍCH ZAŘÍZENÍ PRO ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. Technické podmínky. dodatek č. 1 TP 81 dodatek č. 1 Technické podmínky Ministerstvo dopravy NAVRHOVÁNÍ SVĚTELNÝCH SIGNALIZAČNÍCH ZAŘÍZENÍ PRO ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 81, dodatek č. 1 červen 2018 Schváleno Ministerstvem

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2165 ze dne 19.11.2013 k návrhu akcí na komunikační síti hl.m. Prahy v souvislosti se zahájením provozu tunelového

Více

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) 4.1.A ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) Technické parametry Umístění na komunikaci kde je návrhová rychlost větší než 80 km.h -1

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

CYKLOOBOUSMĚRKY. Obsah

CYKLOOBOUSMĚRKY. Obsah CYKLOOBOUSMĚRKY Obsah 1. Všobecně...2 2. Cykloobousměrky při zklidněném provozu...3 2.1 Pouze SDZ (provoz společný)...3 2.2 Kombinace SDZ a VDZ (provoz částečně či zcela přerozdělený a oddělený)...4 2.2.1

Více

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní IDENTIFIKAČ NÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO název a adresa předkladatele Dobrovolný svazek obcí Pečecký

Více

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb.

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. 2. Témata, v jejichž případě možná není třeba změna legislativy, ale nutno ujednotit výklad (DI Policie ČR apod.) nutno řešit v novele vyhl. č. 30/2001 a odp.

Více

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice Magistrát města Teplice 3. 11. 2016 Vize Plán udržitelné městské mobility určí předpoklady pro budování trvale

Více

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy Název akce: Délka trasy: ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: A 2 (Myslíkova Na Rejdišti) 1,5 km DZ, příp. DSP Datum vyhotovení: 12.12.2010 Zpracování: KCD (cyklo.praha-mesto.cz,

Více

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Ing. Pavel Havránek CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Centrum dopravního

Více

LEGISLATIVA. Ing. Květoslav Syrový. Pardubice,

LEGISLATIVA. Ing. Květoslav Syrový. Pardubice, LEGISLATIVA www.cyklodoprava.cz/legislativa Ing. Květoslav Syrový Pardubice, 16-17. 9. 2013 přehled oblasti DOPRAVNÍ ZÁKONY zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích zákon č. 361/2000 Sb., o provozu

Více

Výzva 53. Udržitelná doprava

Výzva 53. Udržitelná doprava Výzva 53. Udržitelná doprava Dotaz na stavební rozpočet, konkrétně na výdaje na zařízení staveniště - proč jsou tyto výdaje vedlejší ve výzvě č. 62? Ve výzvě č. 53 jsou tyto výdaje dokonce nezpůsobilé.

Více

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ Metodická část Brněnské komunikace a.s. Útvar dopravního inženýrství LISTOPAD 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název: Metodika pro řešené zón 30 v Brně Metodická část Objednatel materiálu:

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor

Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor Městský úřad Příbor odbor investic a správy majetku náměstí Sigmunda Freuda 19 74258 Příbor Datum: 7. 10. 2014 Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor Vážená paní /vážený pane,

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY POUŽITÍ (zdroj: novela TP č. 85, srpen 2013) místní komunikace funkční skupiny C a D1 ojediněle

Více

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Centrum dopravního výzkumu Veřejno-výzkumná

Více

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů Líšeňská 33a 636 00 Brno BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II Prostředí sídelních útvarů - komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu Tel: 549 429

Více

Dálniční křižovatka U Vorlíků

Dálniční křižovatka U Vorlíků Dálniční křižovatka U Vorlíků Současná podoba nároží na Špejcharu po třech desetiletích od demolice obou vil. Vzrostlý strom na nároží má být zbytečně pokácen jen kvůli tomu, aby byla rekonstrukce vozovky

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení

BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY. program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY program hlavního města Prahy, o. s. Pražské matky a Oživení O PROGRAMU určen školám na území Prahy (mimo Prahu realizuje projekty bezpečných cest Nadace Partnerství v rámci programu

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10 PSČ 58856 IČ

Více

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ Cíle příspěvku o městské mobilitě Informovat o problematice mobility Nastínit možné varianty

Více

Generel dopravy v Českém Brodě

Generel dopravy v Českém Brodě Generel dopravy v Českém Brodě Město Český Brod Souhrn navrhovaných dopravních opatření HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o. leden 2017 Obsah 1. Silniční automobilová doprava... 2 2. Cyklistická doprava...

Více

Zkušební provoz TKB - doprava

Zkušební provoz TKB - doprava Zkušební provoz TKB - doprava Ing. František Polák Satra, spol. s r.o. Obsah prezentace: ÚVOD ZKUŠEBNÍ PROVOZ TKB MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI (dopravní) STAVEBNÍ ČINNOST TKB V ZP NÁVAZNÉ KOMUNIKACE ZÁVĚR, POKRAČOVÁNÍ,

Více

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Stezky Greenways Soutěže cesty Městy a Město stromů Granty, asistence Daniel Mourek Ondřej Fábera Nadace Partnerství Pomáháme pečovat o životní prostředí,

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Obsah Pěší zóny Obytné zóny Zóny 30 Komunikace pro cyklisty Návrhové prvky Vzorové situace Cvičení z předmětu

Více

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Řešení přechodů pro chodce Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní 1. ÚVOD v obcích 70 % dopravních nehod na vládní úrovni Dopravní politika + strategické dokumenty (Národní strategie

Více

C.1 Uspořádání uličních profilů

C.1 Uspořádání uličních profilů Uspořádání 6. Ulice lze členit na základě urbanistického typu v hierarchii města a dopravního zatřídění, přičemž dopravní zatřídění by mělo z urbanistického typu vycházet a podporovat ho. Role uličního

Více

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007

Cyklistická doprava v Praze v roce 2006 únor 2007 Obsah 1 Rozpočet na rok 2006... 2 1.1 Rozvoj... 2 1.2 Údržba... 2 2 Smrt Jana Bouchala... 2 3 Zadávací karty... 2 4 GIS (geografický informační systém)... 2 5 Rozšíření přepravy kol v metru... 2 6 Rohanský

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům - podrobný komentář s vysvětlením jednotlivých požadavků O Praze se právem říká, že je jedním z nejkrásnějších měst světa. Při přebíhání

Více

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016 Generel dopravy města Zlína Zlín říjen 2016 Generel dopravy Generel dopravy pro město Zlín (GD) je základní dopravně-inženýrský dokument v oblasti rozvoje městské dopravy, který identifikuje hlavní problémy

Více

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU Název projektu AUTA JEZDÍ SEM A TAM, NA PŘECHODU POZOR DÁM!!! Dopravní studie OBSAH STUDIE: 1. Průvodní zpráva: 1.1 Identifikační údaje 1.2 Předmět studie, zájmová

Více

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn. Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.cz http://doprava21.ecn.cz http://www.nadacepartnerstvi.cz 3 základní

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ BRNO

CYKLISTICKÁ DOPRAVA V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ BRNO CYKLISTICKÁ DOPRAVA V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ BRNO 2016 PROČ? Protože každý člověk si vybírá ten způsob dopravy, který je pro něj v danou chvíli nejvhodnější to závisí na účelu cesty, možnostech a požadavcích

Více

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro věcné hodnocení projektů (= hodnotící funkce

Více

Věc: Odevzdání petice pro zachování přechodu přes ulici Údolní v Brně

Věc: Odevzdání petice pro zachování přechodu přes ulici Údolní v Brně Zastupitelstvo městské části Brno-Střed Brno Příloha: 86 listů petičních archů Vážení zastupitelé, v rámci rekonstrukce ulice Úvoz v létě 2014 byl zrušen jeden z přechodů na světelné křižovatce Úvoz -

Více

Jak chránit obce před kamiony. Zklidňování dopravy. Petr Pokorný

Jak chránit obce před kamiony. Zklidňování dopravy. Petr Pokorný Jak chránit obce před kamiony Zklidňování dopravy Petr Pokorný DEFINICE Zklidňování dopravy je termín označující proces tvorby takových městských komunikací, které svým utvářením podporují snižování rychlosc

Více

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Veřejné projednání analytické části, 25.06.2019 Co je to PUMM PUMM Plán udržitelné městské mobility Je strategický dokument města

Více

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016 Generel dopravy města Zlína Zlín říjen 2016 Generel dopravy Ucelený koncepční materiál (analýza, model, návrh) Pěší, cyklistická, veřejná hromadná doprava Individuální automobilová doprava (dynamická,

Více

Statutární město České Budějovice ÚPRAVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ RUDOLFOVSKÁ TŘÍDA ČESKÉ BUDĚJOVICE DZ RUDOLFOVSKÁ

Statutární město České Budějovice ÚPRAVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ RUDOLFOVSKÁ TŘÍDA ČESKÉ BUDĚJOVICE DZ RUDOLFOVSKÁ INVESTOR Statutární město České Budějovice nám. Přemysla Otakara II., č.1,2, 370 92 České Budějovice PROJEKTANT ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT ING. MILAN BERNÁŠEK VYPRACOVAL KONTROLOVAL STAVBA NÁZEV ING. TOMÁŠ

Více

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) 4.1.A MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) Technické parametry Umístění na komunikaci kde je návrhová rychlost větší než 80 km.h -1 Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

Konference ČESKO JEDE. Financování (nejen) cyklistické infrastruktury. Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů

Konference ČESKO JEDE. Financování (nejen) cyklistické infrastruktury. Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů Konference ČESKO JEDE Financování (nejen) cyklistické infrastruktury Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů 2. 11. 2016 Žďár nad Sázavou Příspěvky SFDI I. Příspěvky na zvyšování

Více

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY STANOVENÍ OPTIMÁLNÍ OBJÍZDNÉ TRASY 3. cvičení zadání úlohy č. 3 postup zpracování volba objízdné trasy kapacitní posouzení trasy příklady zpracování Zadání úlohy č. 3 Zadaný

Více