prírucka Fax Hlasitý telefon Záznamník

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "prírucka Fax Hlasitý telefon Záznamník"

Transkript

1 e W in P hon Uživatelská prírucka Fax Hlasitý telefon Záznamník

2 Instalace aplikace WinPhone - stavový øádek INSTALACE APLIKACE WINPHONE Spuštìní instalace: 1. Spus te systém Windows (pokud již nebìží). 2. Vložte do jednotky CD-ROM dodaný disk CD; automaticky se spustí Prùvodce instalací. Pokud se Prùvodce instalací nespustí automaticky: 1. Dvakrát klepnìte na ikonu Tento poèítaè na pracovní ploše. 2. Dvakrát klepnìte na ikonu jednotky CD-ROM. 3. Dvakrát klepnìte na soubor SETUP.EXE. Od tohoto okamžiku vás prùvodce povede pøi jednotlivých krocích instalace aplikace WinPhone. V prùbìhu instalace budete mít možnost instalovat modem pomocí volby Najít modem, pøesvìdète se proto, zda je modem pøipojený a zapnutý. Upozornìní Nìkteré z funkcí popsaných v této pøíruèce nemusí být v každém okamžiku práce s aplikací WinPhone k dispozici. V tom pøípadì budou buï znepøístupnìné, nebo skryté. Snímky obrazovek Obrazovky uvedené v této pøíuèce odpovídají použití aplikace WinPhone v prostøedí Windows 95 nebo Windows 98. Budete-li aplikaci spouštìt v jiné verzi systému Windows, vzhled obrazovek se mùže mírnì lišit, na funkce aplikace to ale nebude mít vliv. POUŽITÍ STAVOVÉHO ØÁDKU Stavový øádek zpøístupòuje všechny funkce aplikace WinPhone. Funkci nabídky mùžete vybrat klepnutím na tlaèítko. Displej LCD zobrazuje na první pohled srozumitelné informace. Klepnutím na ikony šipek ( ) mùžete zvolit typ zobrazovaných informací: Volby Všechny a Nové zobrazují poèet pøijatých dokumentù. Chcete-li si prohlédnout novì pøijaté faxy, klepnìte na tlaèítko, které zobrazí okno s obsahem složky Doruèená pošta. Volba Informace zobrazuje varovné zprávy a stav modemu. Klepnutím lze zobrazit copyright a informace o aplikaci (O aplikaci WinPhone). Zobrazí všechny nabídky aplikace WinPhone. Zobrazí seznam pøijatých dokumentù. Indikuje stav modemu: - pøipraven k èinnosti, - probíhá inicializace, modem není pøipraven. (bliká) - Indikuje pøítomnost nových dokumentù ve složce Doruèená pošta. Druh zobrazované informace lze zvolit klepnutím na pøíslušnou šipku. Displej LCD. Aplikace WinPhone obsahuje kontextovì závislou nápovìdu, pøístupnou klepnutím na tlaèítko Nápovìda nebo stisknutím klávesy F1. V nápovìdì lze nalézt všechny informace potøebné k používání aplikace. Zobrazí nebo skryje komunikaèní modul. Vždy mùže být zobrazen pouze jeden modul.

3 Telefon Číselník: umožní zadání volaného čísla. Sem klikněte, aby se aktivoval Hlasitý telefon. Zobrazuje informace o průběhu volání nebo seznam posledních volání. Několik funkcí se zobrazuje dynamicky v závislosti na okolnostech a možnostech modemu. Pro výběr jedné z těchto funkcí klikněte na tlačítko umístěné pod ikonou. Zelené světlo (LED) indikuje, že funkce je právě povolena a jí odpovídající ikona se zobrazí v pravém rohu LCD obrazovky. TELEFONOVÁNÍ Specifikovat volané číslo a zahájit volání můžete různými způsoby: otevře okno Telefonní seznam: režim kopírování, které vám umožní vybrat telefonní číslo volaného. Zobrazí okno Vytáčení. Chcete-li telefonovat pomocí okna Vytáčení, zadejte informace o volaném (jméno a telefonní číslo) a klikněte na OK. Zobrazí čtyři karty, z nichž každá obsahuje šest Kláves rychlé volby. Pro telefonování pomocí Kláves rychlé volby, jednoduše klikněte na klávesu paměti ( ) přiřazenou volanému. Vybrané telefonní číslo se automaticky vytočí. Můžete také kliknout dvakrát na položku v seznamu Posledních volání a přímo ji vytočit. Konečně můžete použít také ciferník nebo svou klávesnici pro zadání čísla, které se má vytočit. Číslo se začne vytáčet po kliknutí na telefonní sluchátko. Klikněte pro zavěšení. Při používání Hlasitého telefonu nastavte hlasitost podle potřeby posunováním jezdců kurzorem myši. POUŽÍVÁNÍ HLASITÉHO TELEFONU Funkce Hlasitý telefon vám umožňuje telefonovat bez použití telefonního sluchátka. Pro telefonování a přijímání hovorů v režimu Hlasitý telefon: Klikněte na tlačítko umístěné pod telefonním sluchátkem(ikona se objeví ve spodní části LCD obrazovky modulu Telefon). Klikněte (přepínač) pro zobrazení řídících prvků pro ovládání hlasitosti reproduktoru a mikrofonu. Po spojení s volaným účastníkem jsou k dispozici čtyři volby: Ztlumit. Vypne váš mikrofon a umožní vám slyšet volaného a nebýt při tom slyšen. Přidržet. Vypne mikrofon a reproduktor. Flash - krátké zavěšení. Umožní přepojovat hovory. Režim příjem faxu. Umožní zahájit příjem faxu. Poznámka: Některé volby nemusí Váš modem podporovat. PROGRAMOVÁNÍ KLÁVES RYCHLÉ VOLBY Klávesy rychlé volby vám umožňují ukládat často používaná telefonní čísla a vytáčet je rychle a snadno. Pro přiřazení telefonního čísla paměťové klávese: 1. Klikněte pro zobrazení Kláves rychlé volby (jsou-li skryty). 2. Klikněte na položku, aby se zobrazilo okno Vytáčení. 3. V poli Identifikace zadejte jméno přiřazené paměťové klávese. 4. V poli Jméno zadejte celé jméno účastníka. 5. V poli Číslo zadejte telefonní číslo, které se má vytáčet po kliknutí na paměťovou klávesu. 6. Klikněte OK pro potvrzení.

4 Záznamník Hlasová aplikace umožňuje počítači vybavenému hlasovým modemem, aby byl použitelný jako záznamník. Aplikace pracuje ve dvou režimech: Režim Pouze pozdrav přehraje úvodní hlášení a potom zavěsí. Režim Pozdrav a nahrávka přehraje úvodní hlášení a zaznamená zprávu volajícího. AKTIVACE A DEAKTIVACE ZÁZNAMNÍKU Pro zapnutí záznamníku klikněte na tlačítko odpovídající požadovanému režimu (Pouze pozdrav nebo Pozdrav a nahrávka). Aktivní režim je signalizován zelenou LED diodou. Pro vypnutí záznamníku klikněte na tlačítko Záznamník vypnut. Každý režim vyžaduje pro své fungování vytvoření a výběr určité minimální sady prvků (pozdravy, přístupové kódy), které se musí do záznamníku implementovat. NASTAVENÍ ZÁZNAMNÍKU 1. Klikněte na. Karta Hlas se automaticky zobrazí. 2. V závislosti na tom, jaký režim chcete nastavit, vyberte z roletové nabídky pozdrav, který bude použit. Poznámka: Jestliže nechcete použít dodaná předpřipravená oznámení, vytvořte a nahrajte si Vaše vlastní. VZDÁLENÉ VYZVEDÁVÁNÍ ZPRÁV 1. Zadejte Přístupový kód (4 číslice) pro vzdálené vyzvedávání zpráv pomocí telefonu. 2. Specifikujte klávesy na telefonu, které budou použity pro ovládání vzdáleného poslechu Vašich zpráv. 3. Potvrďte kliknutím na OK. Poznámka: Tlačítko Rozšířené nastavení Vám dovolí konfigurovat některé další parametry pro hlas jako jsou hlasitost reproduktoru modemu, maximální délka záznamu atd. Jakmile jsou zprávy vysůechnuty, jsou archivovány. Chcete-li je znovu vvzdáleně vyslechnout, použijte klávesu Poslech všech zpráv. JAK SI VZDÁLENÌ POSLECHNOUT ZAZNAMENANÉ ZPRÁVY Než budete pokračovat následujcími kroky, přesvědčte se, že tlačítko Pozdrav a nahrávka je zapnuté: 1. Zavolejte na telefonní číslo, kde je připojen modem a spuštěn program WinPhone. 2. Ihned poté, co vyslechnete Pozdrav v režimu Pozdrav a nahrávka (nebo v průběhu přehrávání pozdravu, pokud to modem podporuje), zadejte Přístupový kód, abyste mohli vyslechnout všechny přijaté zprávy. 3. Použivejte telefonní tlačítka, která jste definovali v sekci Vzdálené vyzvedávání zpráv, pro přehrávání, přeskakování, vymazání nebo opětovné vyslechnutí již vyslechnutých zpráv. Poznámka: Výše uvedené bude fungovat, jen používáte-li telefon s tónovou volbou.

5 Záznamník POSLECH PØIJATÝCH ZPRÁV 1. V seznamu Přijaté hlassové zprávy vyberte zprávu, kterou chcete přehrát, tím, že na ní kliknete. 2. Vyberte zařízení, které se má použít pro přehrání, kliknutím na tlačítko umístěné vpravo pod jeho ikonou (vybrané zařízení je signalizováno zelenou LED: ). Přehrává zprávy pomocí vestavěného reproduktoru modemu. Přehrává zprávy pomocí sluchátka připojeného k modemu. Přehrává zprávy pomocí reproduktoru připojeného k Vaší zvukové kartě. Konkrétní funkce pro přehrávání a nahrávání závisí na typu modemu a na tom, zda je na Vašem počítači nainstalována zvuková karta. 3. Nastavte hlasitost přehrávání kliknutím na svislého jezdce pro ovládání hlasitosti. 4. Chcete-li přehrávat zprávu přímo z hlasového modulu, klikněte na nebo klikněte pravým tlačítkem na položku seznamu Přijaté hlasové zprávy, čímž se zobrazí nabídka s volbou Přehrát. Přehrané zprávy se odliší od nevyslechnutých zpráv ikonou umístěnou před zprávou na seznamu. Pro nastavení hlasitosti přehrávání klikněte na svislého jezdce. Vybrate zařízení pro přehrávání a nahrávání: Reproduktor modemu, zvuková karta nebo telefonní sluchátko. Klikněte na položku seznamu svým pravým tlačítkem myši pro zobrazení této nabídky. Poznámka: Přijaté zprávy jsou rovněž přístupné v okně, které obsahuje složku Doručená pošta. Zde jednoduše vyberte zprávu, kterou chcete vyslechnout, a klikněte na ikonu Poslech:. NAHRÁVÁNÍ POZDRAVU Uvítací hlášení (pozdravy) se používají pro přivítání a vedení volajícího. Můžete používat předem nahraná hlášení, pokud vyhovují Vašim potřebám, nebo můžete nahrát vlastní uživatelská hlášení. 1. Z karty Hlas, klikněte na. 2. Vyberte zařízení pro nahrávání (modem, sluchátko, zvuková karta). 3. Klikněte na pro zahájení nahrávání. 4. Klikněte na pro zastavení nahrávání. 5. Dialogové okno Vás požádá o zadání Popisu oznámení. Tento popis by Vám měl umožnit pohotově identifikovat zprávu na seznamu zpráv. Klikněte na OK pro ukončení okna Popis oznámení. 6. Ukončete okno Upravit/Vytvořit pozdrav.

6 Faxování Miniatura právě přijímaného nebo odesílaného faxu. Informace o přenosu. Toto tlačítko standardně spustí Průvodce odesláním faxu, který vás provede přípravou vašeho faxu. Přeruší probíhající přenos. Klepnutím na toto tlačítko přenos přerušíte. Zobrazí obsah složky Doručená pošta. Zobrazí obsah složky Odeslaná pošta. FAXOVÁNÍ DOKUMENTU Z LIBOVOLNÉ APLIKACE Tato metoda, nazývaná také Zachycení tisku, vám umožňuje faxovat dokument přímo z aplikace, ve které jste jej vytvořili, a to bez nutnosti spouštět aplikaci WinPhone. 1. Právě jste vytvořili dokument v aplikaci systému Windows textovém nebo tabulkovém procesoru, grafickém editoru apod. Chcete-li jej odeslat faxem, nechte dokument i aplikaci otevřené a vyberte volbu Tisk z nabídky Soubor. 2. Vyberte tiskárnu BVRP faxování a klepněte na tlačítko OK. Objeví se okno Odeslat fax. 3. Do příslušných polí napište informace o příjemci, případně je přeneste z telefonního seznamu. 4. K dispozici je několik dalších možností. Chcete-li je využít, klepněte na příslušné tlačítko: Odložení přenosu na pozdější dobu Otevření panelu titulní stránky Vytáčení pomocí volací karty (musí Režim HQ (fax ve vyšší kvalitě) být nastaveno na kartě Místní nastavení v okně Obecná konfigurace) 5. Klepnutím na tlačítko Odeslat zahájíte přenos. FAXOVÁNÍ SOUBORÙ Z APLIKACE WINPHONE 1. V hlavním okně aplikace WinPhone klepnutím na tlačítko zobrazíte okno Odeslat fax. Toto tlačítko standardně spustí Průvodce odesláním faxu, který vás provede přípravou vašeho faxu. 2. Do příslušných polí napište informace o příjemci, případně je přeneste z telefonního seznamu. 3. V sekci Připojený dokument klikněte na tlačítko Vybrat dokument a vyberte soubory, které mají být odeslány. 4. K dispozici je několik dalších možností. Chcete-li je využít, klepněte na příslušné tlačítko (viz výše). 5. Klepnutím na tlačítko Odeslat zahájíte přenos. Poznámka: Tímto způsobem lze odesílat pouze grafické (BMP, PCX apod.) a textové (ASCII) soubory. Pro ostatní formáty použijte postup popsaný v odstavci Faxování dokumentu z libovolné aplikace.

7 Faxování ODESLÁNÍ SAMOSTATNÉ TITULNÍ STRÁNKY NEBO PØIDÁNÍ TITULNÍ STRÁNKY K FAXU Ať už použijete k přípravě faxu jakoukoli metodu, můžete k němu přidat titulní stránku, případně poslat titulní stránku samostatně. 1. Klepnutím na tlačítko Titulní stránka zobrazíte sekci titulní stránky, je-li skrytá. 2. Z rozbalovací nabídky vyberte šablonu titulní stránky. 3. Přímo pod touto nabídkou napište do textového pole zprávu, která se má objevit na titulní stránce. 4. Klepnutím na tlačítko Odeslat zahájíte přenos. Vyberte grafický soubor s vaším logem. Po převodu na černou a bílou barvu se vaše logo objeví zde. Atributy obrázku můžete použít k vycentrování loga nebo k automatické úpravě jeho velikosti tak, aby se vešlo do vyhrazeného prostoru na titulní stránce. PØIDÁNÍ LOGA NA TITULNÍ STRÁNKU Obrázek s logem by měl být rozumné velikosti a v jednom z formátů podporovaných aplikací WinPhone: BMP, PCX, TIF, DIB, GIF nebo DCX. 1. V okně Odeslat fax klepnutím na ikonu zobrazíte okno Správa loga, v němž můžete vybrat obrázek, který bude umístěn na titulní stránku. 2. Klepněte na tlačítko Procházet ( ) a vyberte grafický soubor s logem. 3. Potvrďte klepnutím na tlačítko OK. PROHLÍŽENÍ A TISK FAXÙ Faxy nemusíte prohlížet a tisknout pouze z oken Doručená a Odeslaná pošta, ale také z okna Potvrdit přenos. Fax zobrazíte klepnutím na ikonu Prohlížet. Chcete-li fax vytisknout, klepněte na tlačítko Tisk. Po klepnutí na toto tlačítko bude možné nastavit vlastnosti tiskárny. Dostupné funkce závisí na typu vaší tiskárny. Tisk Výběr zvětšení v rozsahu % Otočení o 90 Převrácení o 180 Zapnutí či vypnutí režimu stupně šedi.

8 Správa poštovních pøihrádek WinPhone umožòuje spravovat veškeré pøenosy a pøijaté dokumenty v jediném oknì. Všechny vaše pøenosy jsou ukládány do složky Pošta k odeslání, pøijaté dokumenty do složky Doruèená pošta. Obsah složky Doruèená pošta zobrazíte klepnutím na v hlavní obrazovce WinPhone. Obsah složky Pošta k odeslání zobrazíte klepnutím na v hlavní obrazovce a zvolením Pošta k odeslání v nabídce Odeslat. POPIS OKEN DORUÈENÁ POŠTA A POŠTA K ODESLÁNÍ Okno obsahující složky Doruèená pošta a Pošta k odeslání, ve kterých mùžete snadno spravovat veškeré vaše pøenosy a pøijaté dokumenty, je rozdìleno do tøí hlavních èástí: - pøíkazová tlaèítka v horní èásti okna (dostupná tlaèítka záleží na zvolené složce). - složky a obsah oznaèeného adresáøe v prostøední èásti okna. - informace o pøenosu oznaèeného dokumentu v dolní èásti. Poklepáním na složku zobrazíte její obsah. Informace o pøenosu oznaèeného dokumentu. Tlaèítka složky Doruèená pošta. Tlaèítka složky Pošta k odeslání. Aktivují se po klepnutí na Pošta k odeslání z nabídky Odeslat. Tlaèítka pro seøazení seznamu podle zvolené položky. Typ a Stav dokumentu je pøedstavován následujícími ikonami: Náhled oznaèeného faxu. Fax HQ Standardní fax Hlas. zpráva Datový soubor Prohlédnuto Vytištìno Pøehráno PØÍKAZOVÁ TLAÈÍTKA VE SLOŽKÁCH DORUÈENÁ POŠTA A POŠTA K ODESLÁNÍ Stisk Výsledek... Stisk Výsledek......Zobrazení oznaèeného dokumentu v Prohlížeèi. disk....vytisknutí oznaèeného dokumentu....uložení oznaèeného dokumentu na...odstranìní oznaèeného dokumentu....zobrazení informací o oznaèeném dokumentu....zobrazení Nápovìdy. SLOŽKY Toto okno vždy obsahuje následující složky: - Složku Doruèená pošta, která ukazuje všechny pøijaté dokumenty. Její obsah se automaticky zobrazí po klepnutí na ikonu. - Složku Pošta k odeslání, která obsahuje všechny pøenosy (aktuální, odložené, deaktivované). Její obsah se automaticky zobrazí po klepnutí na a zvolení Odeslat - Pošta k odeslání. - Složku Dokonèené pøenosy, která obsahuje všechny dokonèené pøenosy (úspìšné a zrušené), pokud jste nastavili aplikaci WinPhone, aby zachovávala úspìšné pøenosy (viz Co je Pošta k odeslání? na následující stranì). Obsah složky zobrazíte poklepáním. Odsud také mùžete upravovat a reaktivovat pøenos.

9 Správa poštovních pøihrádek CO JE DORUÈENÁ POŠTA? Všechny pøijaté dokumenty jsou uloženy ve složce Doruèená pošta. Po pøijetí dokumentu vás WinPhone upozorní zobrazením hlášení Byly pøijaty zprávy (a pípnutím, pokud je tato volba nastavena v oknì Upozornìní). Toto upozornìní je vypnuto po prohlédnutí dokumentu. Poklepáním na pøijatý dokument jej automaticky zobrazíte, pokud se jedná o faxový dokument. Pokud se jedná o hlasovou zprávu, zobrazí se okno programu Hlasový pøehrávaè. Složka Doruèená pošta mùže obsahovat až 1024 dokumentù, pøièemž jejich velikost není omezena. Po dosažení poètu 1024 dokumentù je vyèerpán prostor pro pøíjem dalších dokumentù. Je proto vhodné nepotøebné dokumenty odstraòovat. Pokud však chcete uchovat jejich kopie, mùžete je vytisknout nebo uložit v jiné složce. Pøíkazová tlaèítka specifická pro složku Doruèená pošta Po zvolení složky Doruèená pošta budou dostupná následující pøíkazová tlaèítka. Stisk Výsledek... Stisk...Vyslechnutí oznaèené hlasové zprávy....opìtovné odeslání oznaèeného faxu. Výsledek......Zmìna stavu dokumentu: pøeètený na nepøeètený, vytištìný na nevytištìný, pøesmìrovaný na nepøesmìrovaný. CO JE POŠTA K ODESLÁNÍ? Všechny pøenosy jsou uloženy ve složce Pošta k odeslání, která funguje jako pøenosová fronta. Pokud pøenos probìhne bez problémù, dokument je odstranìn a informace o pøenosu zaznamenána v Protokolu pøenosu. Pokud je zvolena volba Zachovat dokonèené pøenosy na kartì Komunikace v nabídce Obecná konfigurace, potom všechny dokonèené pøenosy nebudou odstranìny, ale pøidány do složky Dokonèené pøenosy. Obsah této složky je omezen na 1024 pøenosù. Pravidelnì odstraòujte dokumenty uložené ve složce Dokonèené pøenosy, aby tento limit nebyl dosažen. V pøípadì, že dojde k chybì, pøenos bude zrušen a dokument bude uložen, aby bylo možné chybu napravit (chybné èíslo apod.). Pro potvrzení, že dokument byl øádnì odeslán pøíjemci, otevøete Protokol pøenosu, který obsahuje informace o minulých pøenosech. Pøíkazová tlaèítka specifická pro složku Pošta k odeslání Po zvolení složky Pošta k odeslání budou dostupná následující pøíkazová tlaèítka. Stisk Výsledek......Zmìna programu odesílání faxù (tel. èíslo, datum a hodina). Stisk Výsledek......Reaktivace odloženého nebo zrušeného pøenosu....deaktivace pøenosu. odloženého

10 Telefonní seznam Telefonní seznam ukládá jména, telefonní, faxová a modemová èísla a další údaje pro každého adresáta. OTEVØENÍ OKNA TELEFONNÍHO SEZNAMU Okno Telefonního seznamu otevøete klepnutím na z hlavní obrazovky WinPhone a následným zvolením položky Telefonní seznam. Zobrazí se pøíslušné okno, ve kterém mùžete pøidávat, upravovat a odstraòovat záznamy Telefonního seznamu: Seznam záznamù Telefonního seznamu: jeden záznam na øádce. Od leva do prava první tøi tlaèítka umožòují: Vytvoøit nový Telefonní seznam, Otevøít Telefonní seznam, Importovat záznamy. Skupinový seznam zobrazuje: - aktuální strom Telefonního seznamu, - složku Výsledky hledání, kde jsou uloženy výsledky hledání, - Koš (obsahuje odstranìné záznamy). Editaèní oblast, sloužící k vložení a úpravám záznamù Tel. seznamu. Klepnìte sem pro úpravu zobrazeného záznamu. Vytvoøí nový záznam. Uloží nový záznam. Uloží zmìny. Zobrazí pøedchozí èi další záznam. Urèuje Kritéria hledání. Vybere a Zruší výbìr záznamu. Vybere všechny záznamy. Zruší výbìr všech záznamù. VYTVÁØENÍ NOVÝCH ZÁZNAMÙ Po prvním otevøení je program Telefonní seznam prázdný. 1. Nejprve klepnìte na ikonu nebo klepnìte do oblasti editace záznamù. 2. Zadejte v editaèní oblasti pøíslušné informace. 3. Po dokonèení zadávání informací do záznamu jej klepnutím na uložte. Pokud je tato ikona tlumená, znamená to, že jste ještì nezadali všechny informace minimálnì požadované pro vytvoøení záznamu; zadejte alespoò Jméno. IMPORT STÁVAJÍCÍCH SOUBORÙ Pokud záznamy již existují v podobì souborù ve standardním formátu používaném jinými obvyklými programy pro uložení dat, jako jsou databáze nebo tabulkové procesory, mùžete tyto záznamy importovat, aniž by tedy bylo nutné je znovu zadávat. Pro podrobnìjší vysvìtlení zpùsobu používání této funkce stisknìte klávesu F1 v oknì Import záznamù.

11 Telefonní seznam VÝBÌR ZÁZNAMÙ Záznamy mùžete vybrat nìkolika zpùsoby: Pro navazující výbìr klepnìte na první položku, kterou chcete vybrat. Potom stisknìte a držte klávesu [Shift] a klepnìte na poslední položku, kterou chcete vybrat. Tímto budou oznaèeny všechny položky od první do poslední. Po stisknutí pravého tlaèítka myši se objeví kontextová nabídka obsahující volbu Vybrat zvýraznìné záznamy. Pro nenavazující výbìr stisknìte a držte klávesu [Ctrl]. Klepnìte na všechny položky, které chcete zahrnout do výbìru a stisknìte pravé tlaèítko myši. Objeví se kontextová nabídka obsahující volbu Vybrat zvýraznìné záznamy. Pomocí klávesnice záznamy vyberte klepnutím na žádaný záznam a stisknutím [mezerníku]. Vybrané záznamy budou oznaèeny zelenou znaèkou. Tato funkce spolu s režimem Kopírování Telefonního seznamu je velice snadným zpùsobem pro vytvoøení hromadného faxu. Tuto nabídku zobrazíte pravým tlaèítkem myši. POUŽÍVÁNÍ TELEFONNÍHO SEZNAMU PRO VYTÁÈENÍ Poté, co údaje o úèastníkovi byly zadány do Telefonního seznamu, mùžete pomocí okna Telefonní seznam: režim Kopírování automaticky vyplnit údaje o pøíjemci. Z modulu Telefon: 1. Klepnìte na ikonu. Automaticky se zobrazí okno Telefonní seznam: režim Kopírování. 2. Klepnìte na. Z modulu Fax: 1. Klepnìte na pro zobrazení okna Odeslat fax, potom klepnìte na. Zobrazí se Telefonní seznam: režim Kopírování. 2. Klepnutí na následující tlaèítka vyvolá popsané akce: Stisk Výsledek... Stisk Výsledek......Zkopírování aktuálního záznamu....zkopírování záznamu vybraného v aktuální skupinì....zkopírování aktuální skupiny....zkopírování aktuálního Telefonního seznamu. Pøi požadavku zadaném v oknì Odeslat fax a je-li používána Titulní stránka, budou na titulní stránku automaticky pøidány jméno a faxové èíslo pøíjemce.

12 Copyright BVRP Software. Všechna práva vyhrazena bøezen 1999 Tento dokument nesmí být ani po èástech kopírován, fotografován ani jinak reprodukován, pøekládán, nebo pøeveden na jakékoli elektronické médium nebo do strojovì èitelné formy bez pøedchozího písemného souhlasu spoleènosti BVRP Software S.A. Záruky Kontrole správnosti údajù uvedených v této pøíruèce byla vìnována velká pozornost. Návody a popisy v této pøíruèce v dobì tisku odpovídaly aplikaci WinPhone. Spoleènost BVRP si pøesto vyhrazuje právo zmìn a úprav popsaného produktu kdykoli a bez pøedchozího upozornìní. Spoleènost BVRP neposkytuje záruky na pøerušení poskytovaného servisu nebo na opravu pøípadných chyb. Spoleènost BVRP se zøíká odpovìdnosti za jakékoli události zpùsobené využitím technických informací uvedených v této pøíruèce. Spoleènost BVRP výslovnì odmítá všechny záruky a závazky, vyjádøené nebo pøedpokládané, vèetnì, avšak nikoli pouze, pøedpokládaných záruk prodejnosti a vhodnosti k urèitému úèelu. Ochranné známky BVRP Software, logo BVRP a WinPhone jsou ochranné známky spoleènosti BVRP Software S.A. Ostatní názvy produktù uvedené v této pøíruèce jsou ochrannými známkami pøíslušných spoleèností. Konvence Pro správné porozumìní informacím uvedeným v této pøíruèce je nutné znát výrazy a konvence v ní použité. Bližší informace o tìchto konvencích a o použití systému Windows, nápovìdy, nabídek a dialogových oken najdete v uživatelské pøíruèce systému Windows. Minimální konfigurace Aplikace WinPhone vyžaduje operaèní systém Windows 95, Windows 98 nebo Windows NT TM. Budete-li potøebovat jakékoli informace o aktualizaci produktu, kontaktujte spoleènost BVRP Software nebo prodejce. Poèítaè pro aplikaci WinPhone musí splòovat následující požadavky: procesor: 486 nebo vyšší, 8 MB volného místa na pevném disku, 16 MB pamìti RAM pro systém Windows 95 a Windows 98, 32 MB pamìti RAM pro systém Windows NT TM. Omezení Aplikace WinPhone je navržena a testována pro použití s modemy a souèasnì tak, aby splòovala pravidla pro komunikaci v rámci telefonních systémù. Chcete-li se vyhnout problémùm s komunikací, doporuèuje se nepoužívat aplikaci WinPhone s jiným než dodaným modemem. Nemá-li dodaný modem hlasové funkce, budou k dispozici pouze funkce faxu, pøenosu dat a terminálové emulace.

13 BVRP Software 1 bis rue Collange Levallois-Perret Cedex - France Tel: + 33 (0) Fax: + 33 (0) Web : BVRP Software Inc West 120th Av., Suite 314 Westminster, CO USA Tel: + 1 (303) Fax: + 1 (303) Web:

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Aplikace My Instant Communicator Desktop. Aplikace My Instant Communicator pro počítač.

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Aplikace My Instant Communicator Desktop. Aplikace My Instant Communicator pro počítač. OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.1 Aplikace My Instant Communicator pro počítač Aplikace My Instant Communicator pro počítač ve svém intuitivním uživatelském

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 00] Elektronický identifikaèní systém Verze:.0 Datum: 0.02.2006 Obsah Program domovník. Instalace softwaru....2 Odinstalování....3 Spuštìní programu... Ovládání programu

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.1 Ve spojení s aplikací Microsoft Outlook přináší software Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite vysokou

Více

Služby zasílání zpráv Telefonní služby Funkce služeb jednoho čísla

Služby zasílání zpráv Telefonní služby Funkce služeb jednoho čísla OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.0 Ve spojení s aplikací Lotus Notes společnosti IBM přináší software Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian Meeting Asistent Manuál pro instalaci a ovládání aplikace Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian 1 Úvodem 2 Podporované přístroje 3 Start 3.1 Potřebné vybavení 3.2 Instalace aplikace do telefonu 4

Více

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze Archive Player Divar Series cs Návod k obsluze Archive Player Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Použití 5 2.1 Spuštění programu 5 2.2 Popis hlavního okna 6 2.3 Tlačítko Otevřít 6 2.4 Pohledy kamery 6 2.5 Tlačítko

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753 NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE Aastra 6753 Digitální telefon 6753 je kompletní, výkonný nástroj s jednoduchým a rychlým ovládáním, které je umožněno: - zobrazováním

Více

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II NÁVOD K OBSLUZE Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II Obj. č.: 99 48 75 Digitální kamera (fotoaparát), videokamera a počítačová kamera (WebCam) v jednom! Do zabudované paměti

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Uživatelské rozhraní Touchtone (TUI) Hlavní nabídka. Služby zasílání zpráv

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Uživatelské rozhraní Touchtone (TUI) Hlavní nabídka. Služby zasílání zpráv OmniTouch 00 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R.x Hlavní nabídka Vytočte přístupové číslo. Po připojení z libovolného telefonu, interního i externího, vás rozhraní Touchtone provede

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8.5 a novější)

Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8.5 a novější) Stručná příručka Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8. a novější) Doplněk Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8. a novější) 2 O doplňku Cisco

Více

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Systém monitoringu návštěvnosti a využívání služeb TIC Projekt: Marketingové aktivity ke zvýšení

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P

Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P Výrobce: Typ zařízení: Well Well T22P, Well T26P Firmware: 7.60.30.5, 6.60.30.5 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 2.11.2011

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

1 Informace o kameře Česky

1 Informace o kameře Česky WC NX Ultra Cz.fm Page 72 Friday, September 5, 2003 8:42 AM 1 Informace o kameře Česky Pohled zepředu Pohled zboku 1 2 3 4 1. Spoušt Stisknutím tohoto tlačítka spustíte aplikaci PC-CAM Center nebo pořídíte

Více

Návod pro LG E430 Optimus L3 II

Návod pro LG E430 Optimus L3 II 1 z 26 112013 12:42 Návod pro LG E430 Optimus L3 II 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do

Více

Příručka pro aplikaci KSnapshot

Příručka pro aplikaci KSnapshot Richard J. Moore Robert L. McCormick Brad Hards Kontrolor: Lauri Watts Vývojář: Richard J Moore Vývojář: Matthias Ettrich Překlad: Lukáš Vlček 2 Obsah 1 Úvod 5 2 Použití KSnapshot 6 2.1 Spuštění KSnapshot.....................................

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9 Lenovo VIBE P1m Základy Regulatorní prohlášení Na webových stránkách http://support.lenovo.com je k dispozici aktualizovaná a dokument Regulatorní prohlášení. Technické údaje V této sekci jsou uvedeny

Více

Návod k použití aplikace Reliview

Návod k použití aplikace Reliview Návod k použití aplikace Reliview 1. Představení funkcí aplikace Tato aplikace je určena k připojení mobilních telefonů Android a Iphone na kamery a rekordéry Relicam. 1. Zajišťuje příjem obrazu z kamer

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows Vista (české verzi). Prvním krokem

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI Rollei Historyline 98 Používání funkce Wi-FI Používání funkce Wi-Fi Pomocí funkce Wi-Fi můžete ihned přenést fotografie a videa z fotoaparátu do jiných chytrých zařízení (Telefony, tablety s Android či

Více

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku F-FREEQALL SKYPE Brána pro Skype a telefonní linku Nainstalujte si software Skype verze 1.3 nebo vyšší pro IBM kompatibilní PC s Windows. (viz obr. v originálním návodu str. 2-4) Stáhněte si Skype ze stránek

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Aplikaci spustíte dvojklikem na ikonu s logem ČP Upload zobrazí se následující okno aplikace: Pro

Více

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Výrobce: Typ zařízení: Well Well YV2, Well YV3 Firmware: 1.21.2 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 27.07.2009 Well YV2 Well

Více

Ovládání přístroje Aastra 6753

Ovládání přístroje Aastra 6753 Ovládání přístroje Aastra 6753 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na displeji zobrazen datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Operační systém MS Windows XP Professional

Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém základní programové vybavení počítače zprostředkovává komunikaci uživatele s počítačem s technickým vybavením počítače s aplikačním programovým

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Možnost skla pro předlohy

Možnost skla pro předlohy Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Vytvoření kopie Domovská stránka služeb Stav úloh Doteková obrazovka Start Vymazat vše Stop. Vložte předlohy do vstupní přihrádky podavače předloh lícem nahoru. Nastavte vodítka

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Divar - Archive Player. Návod k obsluze

Divar - Archive Player. Návod k obsluze Divar - Archive Player CZ Návod k obsluze Divar Archive Player Návod k obsluze CZ 1 Česky Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Návod k obsluze Obsah Začínáme...............................................2

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz Získání licence Ze stránky si ze sekce Software stáhněte Aplikaci k získání licence. Tuto aplikaci není třeba instalovat, stačí rozbalit zazipovaný soubor. Za cenu 300,- Kč bez DPH má uživatel nárok na

Více

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Co je v balení Základní stanice (XL375) Základní stanice (XL370) Poznámka * Balení s více sluchátky obsahuje více sluchátek, nabíječek a napájecích adaptérů.

Více

Uživatelská příručka. Čeština

Uživatelská příručka. Čeština Uživatelská příručka 1 Práce se skenerem Tato příručka popisuje používání plochého skeneru dokumentů HP Scanjet 8270 a jeho příslušenství, řešení problémů při instalaci a kontaktování oddělení podpory

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Hromadné vkládání multimédii k předmětu (přírůstku)

Hromadné vkládání multimédii k předmětu (přírůstku) Příručka uživatele systému Museion Hromadné vkládání multimédii k předmětu (přírůstku) Autorská práva Copyright 2012-2018 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Ovládání přístroje Aastra 6755

Ovládání přístroje Aastra 6755 Ovládání přístroje Aastra 6755 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na tomto řádku zobrazeno datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 8 Alfanumerická klávesnice

Více

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 3 5 Uvolnění přístupových dvířek k inkoustu Nabídky 7

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Návod k nastavení uvolnění tisku

Návod k nastavení uvolnění tisku Návod k nastavení uvolnění tisku OBSAH O TOMTO NÁVODU.................................................................................... 2 FUNKCE UVOLNĚNÍ TISKU.............................................................................

Více

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a odhlášení Wi-Fi sítě Zapnutí / Vypnutí přístupového

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

FAX 1190L Příručka uživatele programů

FAX 1190L Příručka uživatele programů FAX 1190L Příručka uživatele programů Před používáním přístroje si důkladně pročtěte tento manuál a uchovejte jej pro případné pozdější dotazy. Pro zajištění bezpečného a správného používání si pročtěte

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Obsah. Windows 95 je vaše. Windows si pamatují, kam co patøí. O knize 1

Obsah. Windows 95 je vaše. Windows si pamatují, kam co patøí. O knize 1 Obsah Windows 95 je vaše pracovní ústøedí Viz strana 5 Windows si pamatují, kam co patøí Viz strana 21 Hledání složky nebo souboru Viz strany 28 29 1 2 3 O knize 1 Užiteèné úkoly...2 a nejsnadnìjší zpùsob

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook T-Mobile SpeedManager Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook Obsah Na koho se mohu obrátit s žádostí o pomoc? 3 Instalace T-Mobile SpeedManager 4 Optimalizace provozu 4 Session Continuity

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Aktivací DOWN módu je možné zkrátit dobu přenosu parametrů (pouze však za klidu měniče).

Aktivací DOWN módu je možné zkrátit dobu přenosu parametrů (pouze však za klidu měniče). Software MATRIX 2.0 POZNÁMKY K INSTALACI A POUŽITÍ 1. Požadovaná zařízení K vašemu počítači potřebujete navíc kabel pro přenos dat po sériové lince s označením MX-PC. Tento kabel spojuje rozhraní vašeho

Více

PC Phone software pro správu telefonního provozu

PC Phone software pro správu telefonního provozu STAND CZ spol.s r.o. Kamenná 31 639 00 Brno Tel.: +420 5 43213516 Fax: +420 5 43234915 e-mail: stand@stand.cz www.stand.cz PC Phone software pro správu telefonního provozu Hlavní přednosti systému : Komfortní

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více