Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti."

Transkript

1 Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti. Dříve nežli popravu vykonám všem pánům hodnostářům na zdraví připít dám! Na stálé a dobré zdraví pana starosty a celé dědiny, na zdraví všech hasičů a veškeré omladiny. A nyní pane ortelisto přečtěte ortel nad zločincem tím, nežli svůj meč v jeho krvi obarvím.

2 Děkuji Vám pane kate, že jste mi dal slovo. Ale po tom pobumbání, nemluví Vám toho mnoho. Vítám Vás všechny společně a děkuji vám srdečně, že jste tak hodní byli a pod májí nás navštívili. A prosím Vás, aby ticho bylo, aby každý slyšel, co se přihodilo, tomuto zločinci beranu, který tu dnes přijde o hlavu. Důrazně Vás všechny žádám o laskavé odpuštění, kdyby se někdo cítil ortelovým čtením ukřivděný. Jsou to všechno viny tohoto berana, jinak to je podobnost čistě náhodná. Proto, dřív než ortel smrti číst zahájím, na zdraví právě těch, co budou čtení připíjím. A nyní poslouchejte dobře, jak se beran spustil, co všechno napáchal a čeho se dopustil.

3 první: Beran a bicykl Celý den Berana při práci hřálo sluníčko, a tak večer dostal chuť na točené pivíčko. Unaven po celodenní námaze, kolo ho k milé hospůdce zaveze. Řetězem a zámkem ještě kolo zabezpečit, a pak už v klidu si s kamarády můžu zaskotačit. Po bujarém veselení, je čas domů jíti, ale co to, Beran nemůže klíč od zámku najíti. Ostatním o ztrátě nic nepravil, a lišácky se hned vymluvil. V takový krásný večer projdu se rád, s přivázaným kolem se nemůže nic stát. Druhý den hned brzy ráno k hospůdce se vypravil, aby si to svoje kolo takříkajíc uloupil. Aby byl fakt nenápadný, vzal si malou pilečku, párkrát řízne a kolo získá za chvilečku. Samozřejmě, jak to bývá, kamarádi Berana viděli, a tou jeho zlodějinou dost dlouho se bavili. Za to, že Beran stal se zlodějem, utni mu Kate hlavu dřív, než se nadějem.

4 druhý: Salva z děla Beran už je starý hoch, oslavil v létě čtyřicátý rok. Na oslavu jubilea, vypálíme salvu z děla. První rána ozve se, půl Lóček se otřese. Druhá rána z placu zazní, to už z toho všichni blázní. Třetí rána z placu duní, to už policisté z aut se kulí. Policisté zle se mračí, za Beranem rychle kráčí. V okolí tu nejsou hluší, rány z děla prý je ruší. Beranovi vynadali, z děla střílet zakázali!!! Odjeli pak zakrátko, jen co snědli prasátko. Jeden z Beranů za policajty kouká, z pusy slavnou větu souká. Slušně se prý obléct měli, když na oslavu jíti chtěli. Beran od té doby, už ani svátek neslaví, a Kat ho dnes za to bez milosti popraví.

5 třetí: Na Falcově mlýně Tam kde leží Falcův mlýn, Beran provedl hrůzný čin. Starý beran pro dřevo se vypravil, o půjčení nakladače pána z Falcova žadonil. Kamaráde, půjč mi ten stroj, já sám naložím si pořádný strom. Zajezdím si jak zamlada, jó to bude paráda. Nakladač je však na heslo, jen pán z Falcova umí s ním to řemeslo. S Beranem ve stroji to mrsklo, přejel na Chytálkách skoro všecko. Tesařskó dílnu málem porazil, a chladič stroje, tak ten úplně prorazil. Za to, že Beran chtěl řídit cizí vozidlo, utni mu Kate teď jeho chodidlo.

6 čtvrtý: Červený kohout na skládce Vždy když je v dubnu 30tý den, po celých Lóčkách plápolá oheň. Velká vatra, menší oheň, ohníček, hlavně, že si každý opeče buřtíček. Beran doma večer pohodlně sedí a na televizi v trenkách znuděně hledí. Najednou v obci siréna zazní, požár v dědině, hasiči vyjet musí. Jak se Beran dozvídá, kam hasiči jedó, tak má svó tvář pomalu celó bledó. Po skládce s odpadem se oheň šíří, a tam taky beran na kole rychle míří. Na hasičku mezitím každý hasič pelášil, Beran jede přímo, on tu skládku zapálil. Když hasiči z Lóček i z Tišnova k ohni docválali, že je čeká překvapení, vážně nečekali. Místo, aby v klidu oheň mohli hasit, tak akorát poslouchali Berana hartusit. Proč mu hasí oheň, proč mu to dělají?? však je jejich velitel, tak ať toho nechají!!!

7 Odvážní muži na rozkazy nedbali, a požáru žádnou šanci nedali. Beran pak hasičům slíbit musel něco, že vždy před pálením dá hasičům echo. Po půl roce se pod viaduktem hasiči zase činili, to tam ale tentokrát odpad beranovi muži pálili. A proto kate dnes utni Beranovi hlavu, za hasiče, kteří jsou díky němu pořád v bdělém stavu.

8 Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti. Dříve nežli popravu vykonám všem pánům hodnostářům na zdraví připít dám! Na stálé a dobré zdraví pana starosty a celé dědiny, na zdraví všech hasičů a veškeré omladiny. A nyní pane ortelisto přečtěte ortel nad zločincem tím, nežli svůj meč v jeho krvi obarvím.

9 Děkuji Vám pane kate, že jste mi dal slovo. Ale po tom pobumbání, nemluví Vám toho mnoho. Vítám Vás všechny společně a děkuji vám srdečně, že jste tak hodní byli a pod májí nás navštívili. A prosím Vás, aby ticho bylo, aby každý slyšel, co se přihodilo, tomuto zločinci beranu, který tu dnes přijde o hlavu. Důrazně Vás všechny žádám o laskavé odpuštění, kdyby se někdo cítil ortelovým čtením ukřivděný. Jsou to všechno viny tohoto berana, jinak to je podobnost čistě náhodná. Proto, dřív než ortel smrti číst zahájím, na zdraví právě těch, co budou čtení připíjím. A nyní poslouchejte dobře, jak se beran spustil, co všechno napáchal a čeho se dopustil.

10 první: Beran a bicykl Celý den Berana při práci hřálo sluníčko, a tak večer dostal chuť na točené pivíčko. Unaven po celodenní námaze, kolo ho k milé hospůdce zaveze. Řetězem a zámkem ještě kolo zabezpečit, a pak už v klidu si s kamarády můžu zaskotačit. Po bujarém veselení, je čas domů jíti, ale co to, Beran nemůže klíč od zámku najíti. Ostatním o ztrátě nic nepravil, a lišácky se hned vymluvil. V takový krásný večer projdu se rád, s přivázaným kolem se nemůže nic stát. Druhý den hned brzy ráno k hospůdce se vypravil, aby si to svoje kolo takříkajíc uloupil. Aby byl fakt nenápadný, vzal si malou pilečku, párkrát řízne a kolo získá za chvilečku. Samozřejmě, jak to bývá, kamarádi Berana viděli, a tou jeho zlodějinou dost dlouho se bavili. Za to, že Beran stal se zlodějem, utni mu Kate hlavu dřív, než se nadějem.

11 druhý: Salva z děla Beran už je starý hoch, oslavil v létě čtyřicátý rok. Na oslavu jubilea, vypálíme salvu z děla. První rána ozve se, půl Lóček se otřese. Druhá rána z placu zazní, to už z toho všichni blázní. Třetí rána z placu duní, to už policisté z aut se kulí. Policisté zle se mračí, za Beranem rychle kráčí. V okolí tu nejsou hluší, rány z děla prý je ruší. Beranovi vynadali, z děla střílet zakázali!!! Odjeli pak zakrátko, jen co snědli prasátko. Jeden z Beranů za policajty kouká, z pusy slavnou větu souká. Slušně se prý obléct měli, když na oslavu jíti chtěli. Beran od té doby, už ani svátek neslaví, a Kat ho dnes za to bez milosti popraví.

12 třetí: Na Falcově mlýně Tam kde leží Falcův mlýn, Beran provedl hrůzný čin. Starý beran pro dřevo se vypravil, o půjčení nakladače pána z Falcova žadonil. Kamaráde, půjč mi ten stroj, já sám naložím si pořádný strom. Zajezdím si jak zamlada, jó to bude paráda. Nakladač je však na heslo, jen pán z Falcova umí s ním to řemeslo. S Beranem ve stroji to mrsklo, přejel na Chytálkách skoro všecko. Tesařskó dílnu málem porazil, a chladič stroje, tak ten úplně prorazil. Za to, že Beran chtěl řídit cizí vozidlo, utni mu Kate teď jeho chodidlo.

13 čtvrtý: Červený kohout na skládce Vždy když je v dubnu 30tý den, po celých Lóčkách plápolá oheň. Velká vatra, menší oheň, ohníček, hlavně, že si každý opeče buřtíček. Beran doma večer pohodlně sedí a na televizi v trenkách znuděně hledí. Najednou v obci siréna zazní, požár v dědině, hasiči vyjet musí. Jak se Beran dozvídá, kam hasiči jedó, tak má svó tvář pomalu celó bledó. Po skládce s odpadem se oheň šíří, a tam taky beran na kole rychle míří. Na hasičku mezitím každý hasič pelášil, Beran jede přímo, on tu skládku zapálil. Když hasiči z Lóček i z Tišnova k ohni docválali, že je čeká překvapení, vážně nečekali. Místo, aby v klidu oheň mohli hasit, tak akorát poslouchali Berana hartusit. Proč mu hasí oheň, proč mu to dělají?? však je jejich velitel, tak ať toho nechají!!!

14 Odvážní muži na rozkazy nedbali, a požáru žádnou šanci nedali. Beran pak hasičům slíbit musel něco, že vždy před pálením dá hasičům echo. Po půl roce se pod viaduktem hasiči zase činili, to tam ale tentokrát odpad beranovi muži pálili. A proto kate dnes utni Beranovi hlavu, za hasiče, kteří jsou díky němu pořád v bdělém stavu.

15 Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti. Dříve nežli popravu vykonám všem pánům hodnostářům na zdraví připít dám! Na stálé a dobré zdraví pana starosty a celé dědiny, na zdraví všech hasičů a veškeré omladiny. A nyní pane ortelisto přečtěte ortel nad zločincem tím, nežli svůj meč v jeho krvi obarvím.

16 Děkuji Vám pane kate, že jste mi dal slovo. Ale po tom pobumbání, nemluví Vám toho mnoho. Vítám Vás všechny společně a děkuji vám srdečně, že jste tak hodní byli a pod májí nás navštívili. A prosím Vás, aby ticho bylo, aby každý slyšel, co se přihodilo, tomuto zločinci beranu, který tu dnes přijde o hlavu. Důrazně Vás všechny žádám o laskavé odpuštění, kdyby se někdo cítil ortelovým čtením ukřivděný. Jsou to všechno viny tohoto berana, jinak to je podobnost čistě náhodná. Proto, dřív než ortel smrti číst zahájím, na zdraví právě těch, co budou čtení připíjím. A nyní poslouchejte dobře, jak se beran spustil, co všechno napáchal a čeho se dopustil.

17 první: Beran a bicykl Celý den Berana při práci hřálo sluníčko, a tak večer dostal chuť na točené pivíčko. Unaven po celodenní námaze, kolo ho k milé hospůdce zaveze. Řetězem a zámkem ještě kolo zabezpečit, a pak už v klidu si s kamarády můžu zaskotačit. Po bujarém veselení, je čas domů jíti, ale co to, Beran nemůže klíč od zámku najíti. Ostatním o ztrátě nic nepravil, a lišácky se hned vymluvil. V takový krásný večer projdu se rád, s přivázaným kolem se nemůže nic stát. Druhý den hned brzy ráno k hospůdce se vypravil, aby si to svoje kolo takříkajíc uloupil. Aby byl fakt nenápadný, vzal si malou pilečku, párkrát řízne a kolo získá za chvilečku. Samozřejmě, jak to bývá, kamarádi Berana viděli, a tou jeho zlodějinou dost dlouho se bavili. Za to, že Beran stal se zlodějem, utni mu Kate hlavu dřív, než se nadějem.

18 druhý: Salva z děla Beran už je starý hoch, oslavil v létě čtyřicátý rok. Na oslavu jubilea, vypálíme salvu z děla. První rána ozve se, půl Lóček se otřese. Druhá rána z placu zazní, to už z toho všichni blázní. Třetí rána z placu duní, to už policisté z aut se kulí. Policisté zle se mračí, za Beranem rychle kráčí. V okolí tu nejsou hluší, rány z děla prý je ruší. Beranovi vynadali, z děla střílet zakázali!!! Odjeli pak zakrátko, jen co snědli prasátko. Jeden z Beranů za policajty kouká, z pusy slavnou větu souká. Slušně se prý obléct měli, když na oslavu jíti chtěli. Beran od té doby, už ani svátek neslaví, a Kat ho dnes za to bez milosti popraví.

19 třetí: Na Falcově mlýně Tam kde leží Falcův mlýn, Beran provedl hrůzný čin. Starý beran pro dřevo se vypravil, o půjčení nakladače pána z Falcova žadonil. Kamaráde, půjč mi ten stroj, já sám naložím si pořádný strom. Zajezdím si jak zamlada, jó to bude paráda. Nakladač je však na heslo, jen pán z Falcova umí s ním to řemeslo. S Beranem ve stroji to mrsklo, přejel na Chytálkách skoro všecko. Tesařskó dílnu málem porazil, a chladič stroje, tak ten úplně prorazil. Za to, že Beran chtěl řídit cizí vozidlo, utni mu Kate teď jeho chodidlo.

20 čtvrtý: Červený kohout na skládce Vždy když je v dubnu 30tý den, po celých Lóčkách plápolá oheň. Velká vatra, menší oheň, ohníček, hlavně, že si každý opeče buřtíček. Beran doma večer pohodlně sedí a na televizi v trenkách znuděně hledí. Najednou v obci siréna zazní, požár v dědině, hasiči vyjet musí. Jak se Beran dozvídá, kam hasiči jedó, tak má svó tvář pomalu celó bledó. Po skládce s odpadem se oheň šíří, a tam taky beran na kole rychle míří. Na hasičku mezitím každý hasič pelášil, Beran jede přímo, on tu skládku zapálil. Když hasiči z Lóček i z Tišnova k ohni docválali, že je čeká překvapení, vážně nečekali. Místo, aby v klidu oheň mohli hasit, tak akorát poslouchali Berana hartusit. Proč mu hasí oheň, proč mu to dělají?? však je jejich velitel, tak ať toho nechají!!!

21 Odvážní muži na rozkazy nedbali, a požáru žádnou šanci nedali. Beran pak hasičům slíbit musel něco, že vždy před pálením dá hasičům echo. Po půl roce se pod viaduktem hasiči zase činili, to tam ale tentokrát odpad beranovi muži pálili. A proto kate dnes utni Beranovi hlavu, za hasiče, kteří jsou díky němu pořád v bdělém stavu.

22 Vážení shromáždění, vítám Vás všechny domácí i přespolní v této společnosti. Dříve nežli popravu vykonám všem pánům hodnostářům na zdraví připít dám! Na stálé a dobré zdraví pana starosty a celé dědiny, na zdraví všech hasičů a veškeré omladiny. A nyní pane ortelisto přečtěte ortel nad zločincem tím, nežli svůj meč v jeho krvi obarvím.

23 Děkuji Vám pane kate, že jste mi dal slovo. Ale po tom pobumbání, nemluví Vám toho mnoho. Vítám Vás všechny společně a děkuji vám srdečně, že jste tak hodní byli a pod májí nás navštívili. A prosím Vás, aby ticho bylo, aby každý slyšel, co se přihodilo, tomuto zločinci beranu, který tu dnes přijde o hlavu. Důrazně Vás všechny žádám o laskavé odpuštění, kdyby se někdo cítil ortelovým čtením ukřivděný. Jsou to všechno viny tohoto berana, jinak to je podobnost čistě náhodná. Proto, dřív než ortel smrti číst zahájím, na zdraví právě těch, co budou čtení připíjím. A nyní poslouchejte dobře, jak se beran spustil, co všechno napáchal a čeho se dopustil.

24 první: Beran a bicykl Celý den Berana při práci hřálo sluníčko, a tak večer dostal chuť na točené pivíčko. Unaven po celodenní námaze, kolo ho k milé hospůdce zaveze. Řetězem a zámkem ještě kolo zabezpečit, a pak už v klidu si s kamarády můžu zaskotačit. Po bujarém veselení, je čas domů jíti, ale co to, Beran nemůže klíč od zámku najíti. Ostatním o ztrátě nic nepravil, a lišácky se hned vymluvil. V takový krásný večer projdu se rád, s přivázaným kolem se nemůže nic stát. Druhý den hned brzy ráno k hospůdce se vypravil, aby si to svoje kolo takříkajíc uloupil. Aby byl fakt nenápadný, vzal si malou pilečku, párkrát řízne a kolo získá za chvilečku. Samozřejmě, jak to bývá, kamarádi Berana viděli, a tou jeho zlodějinou dost dlouho se bavili. Za to, že Beran stal se zlodějem, utni mu Kate hlavu dřív, než se nadějem.

25 druhý: Salva z děla Beran už je starý hoch, oslavil v létě čtyřicátý rok. Na oslavu jubilea, vypálíme salvu z děla. První rána ozve se, půl Lóček se otřese. Druhá rána z placu zazní, to už z toho všichni blázní. Třetí rána z placu duní, to už policisté z aut se kulí. Policisté zle se mračí, za Beranem rychle kráčí. V okolí tu nejsou hluší, rány z děla prý je ruší. Beranovi vynadali, z děla střílet zakázali!!! Odjeli pak zakrátko, jen co snědli prasátko. Jeden z Beranů za policajty kouká, z pusy slavnou větu souká. Slušně se prý obléct měli, když na oslavu jíti chtěli. Beran od té doby, už ani svátek neslaví, a Kat ho dnes za to bez milosti popraví.

26 třetí: Na Falcově mlýně Tam kde leží Falcův mlýn, Beran provedl hrůzný čin. Starý beran pro dřevo se vypravil, o půjčení nakladače pána z Falcova žadonil. Kamaráde, půjč mi ten stroj, já sám naložím si pořádný strom. Zajezdím si jak zamlada, jó to bude paráda. Nakladač je však na heslo, jen pán z Falcova umí s ním to řemeslo. S Beranem ve stroji to mrsklo, přejel na Chytálkách skoro všecko. Tesařskó dílnu málem porazil, a chladič stroje, tak ten úplně prorazil. Za to, že Beran chtěl řídit cizí vozidlo, utni mu Kate teď jeho chodidlo.

27 čtvrtý: Červený kohout na skládce Vždy když je v dubnu 30tý den, po celých Lóčkách plápolá oheň. Velká vatra, menší oheň, ohníček, hlavně, že si každý opeče buřtíček. Beran doma večer pohodlně sedí a na televizi v trenkách znuděně hledí. Najednou v obci siréna zazní, požár v dědině, hasiči vyjet musí. Jak se Beran dozvídá, kam hasiči jedó, tak má svó tvář pomalu celó bledó. Po skládce s odpadem se oheň šíří, a tam taky beran na kole rychle míří. Na hasičku mezitím každý hasič pelášil, Beran jede přímo, on tu skládku zapálil. Když hasiči z Lóček i z Tišnova k ohni docválali, že je čeká překvapení, vážně nečekali. Místo, aby v klidu oheň mohli hasit, tak akorát poslouchali Berana hartusit. Proč mu hasí oheň, proč mu to dělají?? však je jejich velitel, tak ať toho nechají!!!

28 Odvážní muži na rozkazy nedbali, a požáru žádnou šanci nedali. Beran pak hasičům slíbit musel něco, že vždy před pálením dá hasičům echo. Po půl roce se pod viaduktem hasiči zase činili, to tam ale tentokrát odpad beranovi muži pálili. A proto kate dnes utni Beranovi hlavu, za hasiče, kteří jsou díky němu pořád v bdělém stavu.

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1 1. PROHLÉDNĚTE SI OBRÁZKY A KTERÉ TÍSŇOVÉ LINKY K NIM PATŘÍ. ZAPAMATUJTE SI JE. 155 158 150 1 2. PŘIŘAĎTE TELEFONNÍ ČÍSLO KE SPRÁVNÉMU OBRÁZKU 155 158 150 2 3. VYTOČTE

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

9. Tøi støelecké terèe

9. Tøi støelecké terèe 9. Tøi støelecké terèe Zoltov Tak už maluješ, holoubku? Kupecký Jako støelecké terèe se to snad hodí. Zoltov Oho, nahá žena vystupuje z vany! Jsi chlapík! Chlapík! Ptal ses, jestli je Petr na mužské. Není.

Více

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole.

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole. 1 1 NÁVŠTĚVA INT. BYT sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí. Ty volé. Zdar volé. No nazdar vole. Ty vole. No jo vole. Tak co vole? Ale vole... znáš to vole.

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Když bude delší než mají ostatní tak se bude mít snahu převrátit ale nakonec i tento problém se jim podařilo vyřešit. Jak? No musí být o dost širší

Když bude delší než mají ostatní tak se bude mít snahu převrátit ale nakonec i tento problém se jim podařilo vyřešit. Jak? No musí být o dost širší Super Rudolf. V jedné staré továrně,kde vyrábějí všelijaká speciální vozidla jako jsou náklaďáky,cisterny,kombajny a různé jiné velké stroje dostaly jednu nečekanou zvláštní objednávku.tato objednávka

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

mezi 12:00 a 13:00. D) jevy A, B, C jsou nezávislé,

mezi 12:00 a 13:00. D) jevy A, B, C jsou nezávislé, Hlasovací otázka 6 Dva kamarádi dorazí na místo schůzky náhodně, nezávisle na sobě, mezi 12:00 a 13:00. Hlasovací otázka 6 Dva kamarádi dorazí na místo schůzky náhodně, nezávisle na sobě, mezi 12:00 a

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Jana Dřímalová, DiS. Cíl: dechová cvičení, artikulační cvičení, zdokonalování jemné a hrubé motoriky, prstová cvičení,

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Téma oborové Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Práce s textem Český jazyk a literatura 1. ročník 2 hodiny Hlavní

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

Básnička o mandarince. Mandarinka je opravdu dobrá, barva její je oranžová. Vitamíny má, proto mi tak chutná. Básnička o mrkvi

Básnička o mandarince. Mandarinka je opravdu dobrá, barva její je oranžová. Vitamíny má, proto mi tak chutná. Básnička o mrkvi Básnička o mandarince Básnička o mrkvi U nás doma na zahradě, vedle sebe v jedné řadě, mrkvička si v zemi leží, šťavnatá a krásně svěží. Oranžová se zelenými vlasy, kandidátka na královnu krásy, křupavá

Více

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice, s.r.o.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice, s.r.o. 9 linka 8 7 8 9 7 8 9 - - -,točna - Zpracováno systémemskeleton FS software Olomouc,točna Planost od.. do.. 7L P 7L 7L 7P 7L 7L 7P 7L L P L L L 7P L Víkend a st. svátky.,.,8.,.. Neděle.. Ke Křibům, Maják,točna,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 předložená VÝROČNÍ VALNÉ HROMADĚ SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MARŠOV U ÚPICE Vážení hosté, vážení členové sboru. Vítáme vás na Výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Větná skladba práce s textem Anotace Pracovní listy k procvičování větné skladby a původu slov. Autor Mgr.

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

Mimochodem, jmenuju se Rudy.

Mimochodem, jmenuju se Rudy. 2 Mimochodem, jmenuju se Rudy. Neznáme se náhodou? Takový dub kousek od školy? Velký, ale zase ne moc? V létě vrhám příjemný stín a na podzim se krásně zbarvím? Jsem hrdý na to, že jsem dub červený, jinak

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

S dráčkem do pravěku

S dráčkem do pravěku S dráčkem do pravěku také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Napsal Michal Vaněček Ilustroval Ondřej Zahradníček S dráčkem do pravěku e-kniha Copyright Fragment, 2015 Všechna práva vyhrazena.

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

Krotíme obrazovku Pavel Říčan Drahomíra Pithartová

Krotíme obrazovku Pavel Říčan Drahomíra Pithartová Krotíme obrazovku Pavel Říčan Drahomíra Pithartová Tato kniha s podtitulem: Jak vést děti k rozumnému užívání médií, vyšla v roce 1995 v nakladatelství Portál. Jejími autory jsou: Doc.PhDr. Pavel Říčan,

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

Byznys trip. V obchodě nosí mnoho lidí obleky a kravaty. Je to prostě jistota. Obzvlášť, když jdou k zákazníkovi, se málokdo odváží jít v kraťasech

Byznys trip. V obchodě nosí mnoho lidí obleky a kravaty. Je to prostě jistota. Obzvlášť, když jdou k zákazníkovi, se málokdo odváží jít v kraťasech Šaty dělají člověka Paní učitelka o sebe musí dbát, protože se na ni dívají žáci či již vyspělí puberťáci a ti nenechají na super ulítlém ohozu ani nit suchou. Pan majitel malé firmy chodí, jak se mu chce,

Více

VĚTNÁ SKLADBA Mgr. Soňa Bečičková

VĚTNÁ SKLADBA Mgr. Soňa Bečičková VĚTNÁ SKLADBA Mgr. Soňa Bečičková NEPRAVÉ VEDLEJŠÍ VĚTY VY_32_INOVACE_CJ_1_18 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti NEPRAVÉ VEDLEJŠÍ VĚTY Nepravé vedlejší

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Kapitola 2 O JEDEN DEN DŘÍVE 6. PROSINCE 1941 PEARL CITY, HAVAJ

Kapitola 2 O JEDEN DEN DŘÍVE 6. PROSINCE 1941 PEARL CITY, HAVAJ Kapitola 2 O JEDEN DEN DŘÍVE 6. PROSINCE 1941 PEARL CITY, HAVAJ Danny stál se svou matkou u okna v kuchyni jejich maličkého domu. Maminka Dannyho objala jednou rukou. Jen se podívej na ten výhled, řekla.

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Povídka uvědomělé tiché čtení s porozuměním JK 2-DUM č. 2 Va Autor: Mgr. Dagmar Valachová

Více

Příspěvek na dojíždění dostal zatím jediný zájemce. Většina nezaměstnaných nesplňuje kritéria

Příspěvek na dojíždění dostal zatím jediný zájemce. Většina nezaměstnaných nesplňuje kritéria DOMÁCÍ ZAHRANIČÍ EKONOMIKA SPORT NÁZORY MAGAZÍN AUTO VIDEO DANĚ NAKUPOVÁNÍ PRÁCE UŠETŘI PENÍZE JAK NA REKONSTRUKCE Příspěvek na dojíždění dostal zatím jediný zájemce. Většina nezaměstnaných nesplňuje kritéria

Více

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex.

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Ve vztahu velmi šťastná, se svým manželem nerozlučná dvojka, přátelé, partneři, parťáci. On v sexu stále při chuti, ona

Více

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí cyklus C/A 7. neděle v mezidobí Jméno a Příjmení: Věk: PÁN BŮH MÁ RÁD VŠECHNY LIDI. Mt 5, 38 48 Lidem, kteří přišli, aby Pána Ježíše slyšeli, řekl: Jistě víte, že se říká: Oko za oko, zub za zub. Já vám

Více

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice, s.r.o.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice, s.r.o. 5 6 7 8 8 9 Platnost od.7.6 do.8.6 5 6 7 8 9 5 6 7 8 9 5 5 9 6 57 9 5 55 5 9 7 9 9 5 8 55 9 55 9 5 56 9 58 6 8 9 5 5 8 5 8 Výluka na Lesní čtvrti od 6.6.6 do.8.6 -.7.-.8., 7. -.. Provoz. a.. jako So Ne

Více

Podstárek: Bál jsem se, že si dnes na sebe nedáš sváteční kroj ale hodíš na sebe černý hábit a k tomu smrtící zbroj.

Podstárek: Bál jsem se, že si dnes na sebe nedáš sváteční kroj ale hodíš na sebe černý hábit a k tomu smrtící zbroj. BORŠICKÉ HODY 2014 U mladšího stárka: Podstárek: Boršický kopec jsme vyšlapali, skoro půl dědiny prošli, cesta byla dlouhá a zásoby vína nám skoro došly. K mladšímu stárkovi jsme ale trefili, šak si garáž

Více

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř 1: obrý den ptáčkové, dobrý den lese. Ráno je takové překrásné, že se zpívat chce hlasitě lidem i kosům, pavouci na sítě navlékli rosu. 2: obrý den panenko, dobrý

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Materiál slouží k přiblížení a pochopení křesťanské tradice pašijového týdne. Pašijový týden, svátky, křesťanství

Materiál slouží k přiblížení a pochopení křesťanské tradice pašijového týdne. Pašijový týden, svátky, křesťanství Šablona č. IV, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Křesťanské svátky Téma Pašijový týden 1. Ročník 3. Anotace Materiál slouží k přiblížení

Více

Letní lezení ve Francii

Letní lezení ve Francii Letní lezení ve Francii Někomu se možná může zdát, že jet lézt do Francie v létě je trochu šílené. Neříkám, že ne,ale určitě se tu dají najít krásné oblasti, kde si můžete pohodově zalézt, vykoupat se,

Více

Čítanka pro 4. Ročník, Nová škola. Psací potřeby, nakopírovaný text, učebnice vlastivědy Nová škola pro 4. ročník

Čítanka pro 4. Ročník, Nová škola. Psací potřeby, nakopírovaný text, učebnice vlastivědy Nová škola pro 4. ročník Registrační číslocz.1.07/1.4.00/21.1257 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VY_12_INOVACE_53 Název vzdělávacího materiálu Jak se Mach a Šebestová Jméno

Více

Kombinace práce a péče o stárnoucí rodiče - z výzkumu pečujících dcer. Radka Dudová, Ph. D. Gender a sociologie Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

Kombinace práce a péče o stárnoucí rodiče - z výzkumu pečujících dcer. Radka Dudová, Ph. D. Gender a sociologie Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Kombinace práce a péče o stárnoucí rodiče - z výzkumu pečujících dcer Radka Dudová, Ph. D. Gender a sociologie Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Stárnutí populace Mění se věková struktura populace roste

Více

M. M. Cabicar PSTRUŽÍ SMRŤ

M. M. Cabicar PSTRUŽÍ SMRŤ 1 M. M. Cabicar PSTRUŽÍ SMRŤ 2 Copyright: Autor: M. M. Cabicar Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2014 ISBN: 978-80-7512-100-4 (epub) 978-80-7512-101-1 (mobipocket) 978-80-7512-102-8 (pdf) 3 Seděli

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 67 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 16. 4. 2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_01_ČJ_16_Pořadí vět-červená karkulka Tematický okruh: I/2 čtenářská

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2015/2016 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Značky básničky. Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji.

Značky básničky. Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji. Značky básničky Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji. Tydli tydli, kdo tu bydlí? Vašík pašík uličník. Zmazal židli od povidlí, jede koupit lavičník. Kdepak jede šlape pěšky!

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Chilli papričky a zdraví Nedoceněný zázrak

Chilli papričky a zdraví Nedoceněný zázrak 1 Chilli papričky a zdraví Nedoceněný zázrak Kryštof Kolumbus chtěl ušetřit. Nahradil drahý pepř chilli papričkami a nevědomky způsobil revoluci v oboru chilli papričky a zdraví. Chilli papričky obsahují

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn ZMRTVÝCHVSTÁNÍ Ježíšovi nepřátelé zvítězili. Ježíš byl mrtev, jeho učedníci rozptýleni. Všemu byl konec. Zlí lidé nechtěli poslouchat Ježíšovo učení a teď, když byl mrtev, se radovali. Ježíš však řekl:

Více

I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS)

I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS) I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS) Zkusme se cítit, jako náš klient (žák, dítě, student, kamarád, nebo třeba jen známý) s autismem, s poruchou autistického spektra, či jen

Více

Milan Kocmánek A TAK MY TADY ŽIJEM

Milan Kocmánek A TAK MY TADY ŽIJEM Milan Kocmánek A TAK MY TADY ŽIJEM 2016 Milan Kocmánek, 2016 Carpe diem, 2016 www.carpe.cz Made in Moravia, Czech Republic, EU ISBN 978-80-7487-029-3 (pdf) PŘEDMLUVA V POŘADÍ TŘETÍ Milana Kocmánka jsem

Více

MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE

MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE MANUÁL ŠŤASTNÉHO RODIČE VAŠE PRVNÍ LOUČENÍ Pokud jste se rozhodli, že nastal čas, aby Vaše dítě začalo objevovat nový svět a kamarády ve školce, potom si o tom s dítětem povídejte. Vysvětlete mu, že ve

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města

MĚSTO OPOČNO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města (Jj) fhiaoif M f S T O MĚSTO Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 Požární řád města Zastupitelstvo města Opočno se na svém zasedání konaném dne 22. 6. 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety Navaříme jim samé dobroty!!! No, super bylo hlavně to bloudění!!! Děcka z Juventusu za chvíli přijedou, tak to tu musím nějak připravit Tento víkend je v Drahotuších, to je kousek od nás! Tak na tomhle

Více

ČERVEN SRPEN 2011. Pár vtipů pro zlepšení nálady

ČERVEN SRPEN 2011. Pár vtipů pro zlepšení nálady Chtěli jsme Vám umožnit si také oddechnout od všeho toho technična, které máte možnost u nás nebo jinde načerpat, tak pokud máte chuť na pár vtípků, zde jsou. ČERVEN SRPEN 2011 Jednoho dne se stalo, že

Více

Zpět na divadelní tvorbu. Obsah ukázky. Pavel Vrba o hře. Ukázky. Seznam hudebních čísel. Bůh ví Být na skále tou kytkou diviznou Zelený mládí

Zpět na divadelní tvorbu. Obsah ukázky. Pavel Vrba o hře. Ukázky. Seznam hudebních čísel. Bůh ví Být na skále tou kytkou diviznou Zelený mládí Zpět na divadelní tvorbu Pavel Vrba o hře Obsah ukázky Ukázky Být na skále tou kytkou diviznou Zelený mládí Seznam hudebních čísel Pavel Vrba o hře Byla to pro mě první vážná známost s Hudebním divadlem

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2.

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2. Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Už brzy

Více

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla ZÁŘÍ Básničky Podzimní barvičky Dovedeš to jako podzim radovat se z barviček? Půjčil si je od sluníčka, a posledních kytiček. Rozdával je trávě, stromům, také šípkům na keři, ať se dobře kolem dívá, kdo

Více

Na požáry jsou to machři, uhasí ho, jak se patří. Vždy to řádně zasyčí, když přijedou hasiči.

Na požáry jsou to machři, uhasí ho, jak se patří. Vždy to řádně zasyčí, když přijedou hasiči. HRAJEME SI S HASIČI Na požáry jsou to machři, uhasí ho, jak se patří. Vždy to řádně zasyčí, když přijedou hasiči. Zloději už došla slova, chytí ho, i když se schová, za mříže pomalu se chystá, spravedlnosti

Více

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009 OSTRUŽINY Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009 1. Po sklence (od milancholik) 2. Jak se dýchá ticho (od Lizzzie) 3. Noční víla (od nevěrná) 4. Po hádce (od ivkaja) 5. Vstoupil jsi (od Verena) 6.

Více

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate.

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate. CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? Pondělí V pondělí čtu komiks. Úterý V úterý hraju fotbal. Středa Ve středu hraju na piano. Čtvrtek Ve čtvrtek poslouchám hudbu. Pátek V pátek mám karate. Sobota V sobotu jdu na

Více

Vypravování. Metodický pokyn. Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace

Vypravování. Metodický pokyn. Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace Vypravování Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace Předmět Tematická oblast Téma Očekávané výstupy Klíčová slova Druh učebního materiálu Ročník Cílová skupina CZ.1.07/1.5.00/34.0950

Více

Boršické hody U mladšího stárka:

Boršické hody U mladšího stárka: Boršické hody 2016 U mladšího stárka: ml. podstárek: Chodíme, chodíme, hore po dědině, Jirku spat už v žoudře nevidíme. Šak na hody to má tak byt, že sa bude veselit, ale také pit! Vidím, že i střechu

Více

Zuzana Pospíšilová ilustrovala Zdeňka Študlarová Policejní pohádky

Zuzana Pospíšilová ilustrovala Zdeňka Študlarová Policejní pohádky Zuzana Pospíšilová ilustrovala Zdeňka Študlarová Policejní pohádky Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Zuzana Pospíšilová ilustrovala Zdeňka Študlarová Policejní pohádky Upozornění

Více

PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys)

PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys) AUTOR Mgr. Jana Pikalová PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys) OČEKÁVANÝ VÝSTUP procvičování čtení a porozumění textu na základě doplňování slov do textu básně podle rýmu FORMA VZDĚLÁVACÍHO

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

ONDŘEJ HLOŽEK otluky

ONDŘEJ HLOŽEK otluky ONDŘEJ HLOŽEK otluky ZÁJEZDÍ/EDICE ZHOŘ ISBN: 978-80-87843-01-7 1 Ondřej Hložek (*1986, Opava) Autor poezie, pořadatel literárních akcí a animátor v kulturním dění. V roce 2011 vydalo nakladatelství Dalibora

Více

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva 10. Omluva Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz Podívej, kdo sem jde, upozornil Štefan přítele. Ten se napřímil a pohlédl k cestě. Po ní pomalu přicházel Viktor. No, ty lenochu, zasmál se mu Gimo naproti, když

Více

Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŢSTEVNÍ 125. Název projektu: Ve svazkové škole aktivně interaktivně. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.

Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŢSTEVNÍ 125. Název projektu: Ve svazkové škole aktivně interaktivně. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21. Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŢSTEVNÍ 125 Název projektu: Ve svazkové škole aktivně interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3465 Autor: Jana Schlemmerová Tematický okruh: Název: VY_12_INOVACE_08_ČJ3_VĚTY

Více

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list práce s interaktivní tabulí - výchovné styly, vliv rodiny na vývoj osobnosti námět k diskusi - výchovné styly Obecné informace k řadě pracovních listů rozvoj.

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

(MALINSKÝ, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Praha : AMULET, 2000. s. 31) ROZHODNI SE PRO JEDNU VARIANTU.

(MALINSKÝ, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Praha : AMULET, 2000. s. 31) ROZHODNI SE PRO JEDNU VARIANTU. Pracovní list 8 Malinský, Zbyněk. Pohádky ze Sluneční ulice. Jak popelnice rozkvetla Před panelákem stála popelnice. Zrovna zívla dlouhou chvílí, když se ze dveří vyloudal kluk. Hodil do popelnice napěchovaný

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice Číslo projektu Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Sada Digitální učební materiál CZ.1.07/1.4.00/21. 1623 Jazyk a jazyková

Více

Foliáš z Fornostu. Toulky

Foliáš z Fornostu. Toulky Foliáš z Fornostu Toulky Poutník I Byl večer, už zavřela se vrátka a jakýs poutník zpíval písničku. Ta slova zdála se být sladká, ale mužíček smutněl trošičku. Kousek dál v prachu cesty kráčí on, malý

Více

Fantazie a realita Žáci určují, zda je příběh nebo konkrétní informace v něm fantazie nebo realita.

Fantazie a realita Žáci určují, zda je příběh nebo konkrétní informace v něm fantazie nebo realita. Tý 11 Žáci určují, zda je příběh nebo konkrétní informace v něm fantazie nebo realita. 1 2 3 4 5 Řekněte: Tento týden budeme určovat rozdíl mezi tím, co je smyšlené, a tím, co se může opravdu stát. Tomu,

Více

Čl. 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní podmínky

Čl. 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní podmínky Obecně závazná vyhláška č. 4 / 2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Ch,um se na svém zasedání dne 6. 3. 2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT BÁSEŇ NA TÉMA PODZIM ZÁSTUPCI TŘÍD. 4.A: Adamcová, Znamenáčková. 4.B: Král, Taneček. 5.A: Rokoský, Fejfarová

ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT BÁSEŇ NA TÉMA PODZIM ZÁSTUPCI TŘÍD. 4.A: Adamcová, Znamenáčková. 4.B: Král, Taneček. 5.A: Rokoský, Fejfarová ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT ZÁSTUPCI TŘÍD 4.A: Adamcová, Znamenáčková 4.B: Král, Taneček 5.A: Rokoský, Fejfarová 5.B: Pjaničová, Myagmarjav 6.A: Minářová, Machačová 7.A: Ciperová, Brotánková 7.B: Mašinovičová,

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Čtvrtek, 6. srpna 2015 Zdroj: Regiony24 (odkaz) Autor: Věra Školková Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Strážník MP České Budějovice s rotvajlerem Cesarem. Autor / zdroj: Mgr. Václav

Více

Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu

Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu Jak Mach a Šebestová vyléčili Kropáčkovi angínu Úkol: Přečtěte text, přiřaďte k jednotlivým odstavcům správné nadpisy.... Jednou ve škole řekla paní učitelka dětem: Děti, zítra půjdeme do ZOO, doneste

Více

Jan pak nechával lidi sestupovat do Jordánu a křtil je vodou z řeky. To znamenalo: Čiňte pokání a polepšete se. Jednoho dne přišel k Janu Křtiteli tak

Jan pak nechával lidi sestupovat do Jordánu a křtil je vodou z řeky. To znamenalo: Čiňte pokání a polepšete se. Jednoho dne přišel k Janu Křtiteli tak JEŽÍŠ ZAČÍNÁ UČIT Ono období v životě Ježíše Krista, které se začíná jeho odchodem z Nazaretu a končí jeho smrtí na kříži, nazýváme veřejný život Kristův. Říkáme veřejný život protože Ježíš strávil ony

Více