Kondenzační olejové vytápění efektivní progresivní technologie s účinností až 98 % *

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kondenzační olejové vytápění efektivní progresivní technologie s účinností až 98 % *"

Transkript

1 Vytápění olejem

2

3 2/3 Kondenzační olejové vytápění efektivní progresivní technologie s účinností až 98 % * Na následujících stránkách Vás budeme obsáhle informovat o různých technologiích, které jsou dnes k dispozici pro komfortní výrobu tepla v domech nebo bytech s provozem na olej. Kondenzační kotle jsou velmi efektivní a mají bezkonkurenčně vysokou účinnost až 98 % při přeměně topného oleje na teplo, jejich provozovatelé proto aktivně přispívají k ochraně ovzduší a životního prostředí. Naše olejové kondenzační kotle splňují všechny nároky na budoucnost. Již nyní jsou připraveny na to, že se z fosilního oleje přejde na topný olej s podílem bio oleje. Tím na celé čáře splňujeme často formulované požadavky na topné technologie, které chrání přírodní zdroje. Využijte u svého nového topení i bezplatnou energii slunce! Všechny kotle jsou navrženy pro kombinaci se solární technikou Viessmann systémová technika Viessman zajišťuje optimální souhru všech komponentů až po komfortní regulaci, která nenechá nesplněné žádné přání. * Vztaženo na horní tepelnou hodnotu (spalné teplo H s)

4 Úvod To byste měli vědět Správné důvody pro modernizaci topení a využití efektivní olejové kondenzační techniky. Jen v Německu je stále v provozu kolem dvou milionů topných zařízení, která jsou starší 25 let. Jejich provozovatelé si často vůbec neuvědomují, kolik peněz promrhají kvůli energii, která se spaluje bez účinku a jako nevyužité teplo uniká komínem. Kromě toho zatěžují tato stará zařízení ovzduší množstvím zbytečně vyloučeného CO 2, čímž se podílejí na globálním oteplování. Včasnou výměnou těchto zařízení za vysoce účinné kondenzační kotle v kombinaci se solární technikou by mohli koncoví uživatelé ušetřit až 25 % energie. Z matematického hlediska by to bylo deset procent celkové spotřeby energie v Německu při současném snížení emisí CO 2 o 54 milionů tun ročně. Podpora vytápění prostřednictvím solární energie Bezplatná energie slunce se pro podporu vytápění a ohřev pitné vody využívá stále ještě příliš málo. Pokud tedy právě modernizujete topení, měli byste zvážit kombinaci se solárním zařízením. Z veřejných dotací lze často na tato zařízení získat příspěvky. Investice se díky vysoké úspoře energie s ohledem na parametry topné soustavy vrátí již po několika málo letech. Tak šetříte s kondenzační technikou V případě kondenzační techniky se nevyužívá pouze teplo, které vzniká při spalování topného oleje nebo plynu, ale navíc i teplo, které v případě použití běžné topné techniky uniká nevyužité komínem. Kondenzační kotle téměř úplně odebírají teplo, které je obsažené ve spalinách a dodatečně ho přeměňují na výhřevné teplo. K tomuto účelu jsou kondenzační kotle Viessmann vybaveny výměníky tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli, které spaliny před odvodem do komína natolik ochladí, že vodní pára, která je v nich obsažená, cíleně kondenzuje a uvolněné teplo se dodatečně přenáší do topného systému. S touto technologií dosahují kondenzační kotle normovaného stupně využití až 98 % a jejich provoz mimořádně šetří energii. Tento funkční princip nešetří pouze cennou energii, ale prostřednictvím výrazně redukovaných emisí CO 2 chrání i životní prostředí. Efektivní olejové kondenzační kotle Viessmann pracují úsporně a chrání životní prostředí. Přispějte k ochraně životního prostředí i Vy osobně.

5 4/5 Efektivnější, úspornější a s menšími emisemi moderní olejová kondenzační technika Viessmann 2 % +8 % 90 % 98 % Takto funguje kondenzační technika Kotle Viessmann na principu kondenzační techniky dosahují účinnosti až 98 % (vztaženo na H s ). Vodní pára, která je obsažena ve spalinách, kondenzuje, a tím se spalinám ještě dodatečně odebírá teplo, které se zase přivádí zpět do topného systému. To zvyšuje efektivitu, snižuje náklady na vytápění a ulehčuje životnímu prostředí.

6 Milníky

7 6/7 Viessmann udává měřítka Ve své více než 90leté firemní historii přicházela firma Viessmann pravidelně s novými milníky ve vývoji moderní topné techniky. Odjakživa je Viessmann průkopníkem v branži s topenářskou technikou. Plynulým inovováním se zvyšovala účinnost při přeměně energie na teplo, dokud to bylo technicky možné. Současně bylo u našich kotlů možné drasticky snižovat spotřebu energie a emisí CO 2. Biferální spojená topná plocha Vynález dvouvrstvé biferální spojené topné plochy okolo roku 1970 znamenal obrovský průlom v oblasti energeticky úsporného vytápění. Ještě dnes je synonymem pro vysokou provozní bezpečnost a dlouhou životnost. Tato topná plocha je stále stejně důležitou součástí úspěšných olejových kotlů Vitola a byla do dnešního dne zabudována do více než 1,7 milionů kotlů Viessmann. Výměníky tepla Inox-Radial Všechny olejové kondenzační kotle Viessmann se dnes vybavují výměníkem tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli. Nezničitelná technika zajišťuje vysokou účinnost až 98 % a vyznačuje se dlouhou životností a bezpečným a efektivním provozem. Olejové kondenzační kotle jsou již dimenzovány pro budoucí standardy tím, že je lze provozovat s různými druhy oleje a přimíchaným bio olejem. V olejovém kondenzačním kotli Vitoladens 300-C se zkombinovaly výhody biferální spojené topné plochy s přímo napojeným výměníkem tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli. Oceněný design Špičková technolgie a příjemný design tvoří u produktů Viessmann harmonický celek. Na celém světě dostala firma za design svých produktů v minulých letech více než 40 významných cen. Již šestkrát byly kotle Viessmann oceněny renomovanou cenou za design red dot design award. Vysoce účinná technika Made in Germany vyznamenaná cenou za design: Vitoladens 300-C získal v roce 2007 cenu red dot design award. Tak se spojuje vysoká hospodárnost s dobovou kompaktností a příjemným designem. Milník inovační topné techniky: použití vysoce legované nerezové ušlechtilé oceli. Zde u našeho výměníku tepla Inox-Radial.

8

9 Olejová kondenzační technika 8/9 VITOLADENS Můžete buď dlouho přemýšlet o zajištění budoucnosti svého topného zařízení, nebo na budoucnost jednoduše přepnout. Olejový kondenzační kotel od firmy Viessmann představuje již dnes topnou techniku zítřka. Jeho účinnost až 98 % znamená, že i v budoucnu bude olejová kondenzační technika jednou z nejúspornějších a nejčistších možností výroby tepla. Kondenzací vodní páry ve spalinách se přitom získává dodatečné teplo, které při provozu běžných kotlů nevyužité odchází komínem. S kotli Vitoladens děláte vše správně Rozhodnete-li se pro olejový kondenzační kotel, volíte vždy jistotu. Mluví pro to hodně důvodů: Vitoladens 300-C Olejový kondenzační kotel. 12,9 až 28,9 kw Strana 10 Vitoladens 300-T Olejový kondenzační kotel. 35,4 až 53,7 kw Strana 14 Vysoká spolehlivost. Dlouhá doba užívání. Komfortní výhřevné teplo a příprava teplé vody. Úspora nákladů díky úsporné spotřebě energie. Dokonale vzájemně sladěná kombinace se solární technikou. Trvalá udržitelnost díky poměrnému použití bio oleje. Vitoladens 300-W Olejový kondenzační nástěnný kotel. 12,9 až 23,5 kw Strana 18

10 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-C

11 10/11 VITOLADENS 300-C Náš špičkový kotel poskytuje nejlepší poměr ceny a výkonu ve své třídě. Budete nadšeni jeho kompaktními rozměry a vynikajícím designem! Investice do kotle Vitoladens 300-C se Vám vrátí už po několika letech: jednoduše díky roční úspoře cenného topného oleje, kterého náš kondenzační kotel na základě jehož vysoké efektivity spotřebuje na rozdíl od kotlů starší výroby mnohem méně. Vitoladens 300-C od firmy Viessmann představuje kotel nejmodernější technické úrovně. Díky kompaktním modulům je tento olejový kondenzační kotel velmi prostorově úsporný a lze ho umístit prakticky všude. Proto se ideálně hodí pro modernizaci. V novostavbě je potom možné využít ušetřené místo pro jiné účely. Kondenzační kotel s budoucností Vysoce efektivní kondenzační technologie je navržena na použití se všemi dostupnými druhy topného oleje. K modernímu topnému zařízení patří rovněž inovační solární technika na využití bezplatné sluneční energie! Firma Viessmann nabízí ke kotli Vitoladens 300-C optimálně sladěný systém. Silný výkon a efektivita Můžete si vybrat vhodný olejový kondenzační kotel pro obývací prostor v rodinném a vícegeneračním domě, a to ve výkonu do 28,9 kw. Dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním přizpůsobuje výkon potřebě tepla a zajišťuje nejvyšší energetickou efektivitu. Účinnost kotle Vitoladens 300-C až 98 % lze z technického hlediska překonat jen stěží. Design kotle Vitoladens 300-C vyznamenalo Designové centrum Severního Porýní uznávanou cenou red dot design award. Více informací k technice tohoto kotle najdete na následujících stranách. Vynikající kvalita, na kterou se můžete spolehnout: nezávislá spotřebitelská zkušebna Stiftung Warentest ohodnotila v květnovém vydání roku 2008 kotel Vitoladens 300-C známkou dobře. Více informací na:

12 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-C 12,9 až 28,9 kw Flexibilní použití Vitoladens 300-C je vysoce účinný olejový kondenzační kotel s možnostmi flexibilního použití. Je velmi kompaktní a hodí se stejně dobře pro použití v novostavbě jako k výměně zastaralých kotlů. Konstrukce a vlastnosti výměníku tepla z ušlechtilé oceli podporují kondenzaci vodní páry obsažené ve spalinách. Vznikající kondenzát oplachuje topnou plochu a způsobuje samočisticí účinek, který zajišťuje trvale vysokou účinnost až 98 %. Výměník tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli. Vysoce efektivní výměník tepla Korozi odolný výměník tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli je srdcem kondenzačního kotle. V přímém spojení s biferální spojenou topnou plochou se použitá energie prakticky beze ztrát a efektivně přeměňuje na teplo. Mimořádně úsporné zacházení s cenným topným olejem vede rovněž k nízkým emisím CO 2. Provozujete-li kotel Vitoladens 300-C, zároveň tak osobně přispíváte k aktivní ochraně ovzduší. Úsporný hořák Delší intervaly mezi prováděním údržby, a tím menší servisní náklady šetří Vaši peněženku. Mimořádně tichý dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním ve spojení s integrovaným tlumičem hluku přizpůsobuje výkon aktuální potřebě tepla a je úsporný a efektivní. Hořák pracuje nezávisle nebo v závislosti na vzduchu v místnosti, a umožňuje tak flexibilní umístění olejového kondenzačního kotle Vynikající design Vitoladens 300-C již byl oceněn cenou za design red dot design award. Tento kondenzační kotel lze umístit blízko stěny, protože všechny přípojky se nacházejí na jeho horní straně. Kondenzační kotel je předem smontován již ze závodu a lze ho na místě velmi rychle nainstalovat. Boční kryty se dají velmi snadno demontovat a nové přepravní pomůcky zjednodušují dopravu na místo v případě obtížných podmínek přístupu. Ideální je kombinace se zásobníkem teplé vody Vitocell 300-H, který tvoří s kotlem Vitoladens 300-C jeden celek. Je-li na stanovišti kondenzačního kotle předepsáno zabudování neutralizačního zařízení, využije se k tomu dostatek místa v podstavci kotle. 3 4 Vitoladens 300-C 6 1 Vedení spalin a přívod vzduchu nahoru 2 Regulace Vitotronic 3 Integrovaný výměník tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli 4 Dvoustupňový kompaktní hořák s modrým plamenem 5 Pojistná skupina je součástí dodávky 6 Biferální spojená topná plocha 7 Integrovaný tlumič hluku

13 12/13 Díky kompaktním rozměrům je možné kotel Vitoladens 300-C instalovat takřka kdekoliv s velkou úsporou místa. S podstaveným zásobníkem Vitocell 300-H tvoří kotel velmi hezkou sestavu. Profitujte z těchto výhod: Regulace Vitotronic s přehledným naváděním v menu. Vysoce efektivní a kompaktní stacionární olejová kondenzační jednotka. Normovaný stupeň využití až 98 % (H s )/104 % (H i ). Nejlepší energetické využití při minimálních rozměrech. Biferální spojená topná plocha s přímo napojeným výměníkem Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli. Dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním pro provoz závislý a nezávislý na vzduchu v místnosti. Tichý provoz díky integrovanému tlumiči hluku. Lze použít všechny běžně dostupné topné oleje EL nebo i topný olej DIN EL A Bio 10: topný olej EL s nízkým obsahem síry s příměsemi až 10 % biokomponentů (FAME). Rychlé dopravení na místo a instalace, protože kotel je z výroby smontován v případě zúžených prostor lze demontovat boční díly a hořák. Možností zabudování neutralizačního zařízení do podstavce kotle se ušetří místo, alternativně ho lze také namontovat na stěnu s pomocí sladěných nástěnných držáků. Pojistná skupina je součástí dodávky. Technické údaje viz strana 23.

14 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-T

15 14/15 VITOLADENS 300-T Rozhodnete-li se pro kotel Vitoladens 300-T, volíte vždy jistotu. Ať už modernizujete nebo nově stavíte tento stacionární olejový kondenzační kotel zaujme vysokou účinností, provozní bezpečností a atraktivní cenou. Mistr světa Vitoladens 300-T je olejový kondenzační kotel, který nemá obdoby. Kotel se vyznačuje mimořádnou bezpečností provozu a dlouhou životností. Kromě úsporné spotřeby cenného topného oleje jsou nízké i náklady na údržbu. V rozsahu výkonu od 35,4 do 53,7 kw pokryje Vitoladens 300-T širokou škálu možností použití od rodinného a bytového domu až po menší komerční provozy. Dobrý design Stříbrný velmi kvalitní vzhled dá tomuto kotli vyniknout v každém prostoru. K jeho instalaci není v zásadě nutná klasická kotelna. Stačí kout v hobby místnosti nebo umývárně. Design kotle Vitoladens 300-T byl oceněn několika cenami. Více k jeho technice najdete na následujících stranách.

16 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-T 35,4 až 53,7 kw Náš prodejní hit Vitoladens 300-T je naším špičkovým zařízením pro výkony od 35,4 do 53,7 kw a je ideálním řešením pro využití olejového kondenzačního účinku zejména v případě modernizace topení. Kotel je vyroben z velmi kvalitních materiálů a osvědčených modulů, a proto je stejně tak úsporný jako spolehlivý. Čisté spalování Olejový kondenzační kotel s hořákem s modroplamenným spalováním Vitoflame 300 zajišťuje ekologické a efektivní spalování s nízkým obsahem škodlivin. Výměník tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli Dvoustupňové získávání tepla u kotle Vitoladens 300-T se skládá z osvědčené biferální spojené topné plochy a zapojeného korozi odolného výměníku tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli. Tato konstrukce zajišťuje, že spalování a kondenzace probíhají prostorově odděleně od sebe, a tak kondenzují, aniž by vznikaly usazeniny. V praxi to znamená nadprůměrně dlouhé intervaly mezi provedením servisu pro čištění spalovací komory a současně výrazně nižší náklady na údržbu. Tichý provoz Vitoladens 300-T má ve spalovací komoře integrovaný tlumič hluku, a při běžném provozu je proto velmi tichý Vitoladens 300-T 1 Regulace Vitotronic 2 Široké vodní stěny a velký objem vody 3 Biferální spojená topná plocha z litiny a oceli 4 Olejová kondenzační jednotka s hořákem Vitoflame 300 s modroplamenným spalováním 5 Vysoce účinná tepelná izolace 6 Výměník tepla Inox-Radial 7 Integrovaný tlumič hluku

17 16/17 Zásobník teplé vody Vitocell 300-H lze umístit pod kotel Vitoladens 300-T a nepotřebuje další plochu k postavení. Profitujte z těchto výhod: Osvědčená biferální spojená topná plocha s dlouhou životností. Výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli odolný proti korozi. Normovaný stupeň využití až 97 % (H s )/103 % (H i ). Snadná přístupnost ploch výměníku tepla k čištění. Flexibilní umístění díky provozu nezávislému a závislému na vzduchu v místnosti. Možnost použití všech dostupných topných olejů EL nebo i topného oleje DIN EL A Bio 10: topný olej EL s nízkým obsahem síry a příměsí až 10 % biokomponentů (FAME). Tichý provoz díky integrovanému tlumiči hluku. Hlavní komponenty (těleso kotle, výměník tepla, hořák atd.) se dodávají rozložené na části, což usnadňuje dopravení na místo. Výměník tepla Inox-Radial z nerezové ušlechtilé oceli zajišťuje nejvyšší efektivitu a dlouhou životnost. Technické údaje viz strana 23.

18 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-W

19 18/19 VITOLADENS 300-W Mimořádně kompaktní kotel, který nezabere moc místa: olejová kondenzační technika pro nástěnnou montáž nebo stacionární provedení s integrovaným zásobníkem teplé vody. Vitoladens 300-W: ideální pro nástěnnou montáž Vitoladens 300-W je kompaktní olejový kondenzační kotel určený pro nástěnnou montáž. Zabudovaný tlumič hluku bez problémů umožňuje tichý provoz i v bytě, například v technické místnosti. Výměník tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli pochází z výroby Viessmann, je odolný proti korozi a optimálně přizpůsobený vlastnostem dvoustupňového kompaktního hořáku s modroplamenným spalováním. Design kotle Vitoladens 300-W byl oceněn uznávanou cenou if-design.

20 Olejová kondenzační technika Vitoladens 300-W 12,9 až 23,5 kw Efektivní výměník tepla Inox-Radial s dlouhou životností. Vitoladens 300-W: šetří místo Chcete vyměnit starý kotel za nový moderní olejový kondenzační kotel a zároveň získat místo navíc? Potom se rozhodněte pro Vitoladens 300-W! Kondenzační kotel je tak kompaktní, že ho lze díky jeho šířce 48 cm bez problémů namontovat i do výklenků. Na všechny komponenty lze dosáhnout zepředu, nejsou nutné boční odstupy. Úsporný hořák Mimořádně tichý dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním u těchto kondenzačních kotlů přizpůsobuje výkon aktuální potřebě tepla a je úsporný a efektivní. Plýtvání energií je vyloučeno. Hořák pracuje v provozu nezávislém, nebo závislém na vzduchu v místnosti, a umožňuje tak flexibilní umístění olejového kondenzačního kotle. Hořák pracuje se všemi běžně dostupnými druhy oleje s nízkým obsahem síry. Efektivní až do detailu Vysoce efektivní oběhové čerpadlo, které je integrováno v kotli Vitoladens 300-W s normovaným stupněm využití až 98 %, přispívá k další úspoře energie. Nové čerpadlo topného okruhu spotřebuje ve srovnání s běžnými čerpadly až o 70 % méně elektrické energie a je v souladu s hodnotami pro energetickou třídu A. Komfortní regulace Vitotronic Regulace Vitotronic se dá obsluhovat intuitivně. Dobře čitelný a podsvícený černobílý displej je o 70 % větší než u srovnatelných zařízení. Navíc je grafický a může zobrazovat i charakteristiky vytápění. V případě pochybnosti stačí jedno stisknutí tlačítka pomoci a objeví se nápověda pro vysvětlení dalšího postupu Vitoladens 300-W 3 1 Výměník tepla Inox-Radial 2 Dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním 3 Regulace Vitotronic 4 Vysoce účinný ventilátor 5 Vysoce efektivní oběhové čerpadlo 6 Integrovaný tlumič hluku

21 20/21 Vitoladens 300-W je kompaktní kotel, který se dá namontovat i do výklenků. Odstupy k bočním stěnám nejsou potřebné, protože všechny komponenty jsou přístupné zepředu. Regulace Vitotronic jednoduchá navigace umožňuje snadnou obsluhu, velký displej je dobře čitelný a slouží např. k nastavení spínacích časů. Profitujte z těchto výhod: Normovaný stupeň využití až 98 % (H s )/104 % (H i ). Efektivní a spolehlivé využití olejového kondenzačního účinku díky výměníku tepla Inox-Radial. Výrobu tepla v souladu s potřebou zajišťuje dvoustupňový kompaktní hořák s modroplamenným spalováním. Provoz nezávislý, nebo naopak závislý na vzduchu v místnosti. Vhodný pro všechny běžně dostupné druhy topného oleje s nízkým obsahem síry i pro topný olej DIN EL A Bio 10: topný olej EL s nízkým obsahem síry a příměsemi až 10 % biokomponentů (FAME). Regulace Vitotronic se snadnou obsluhou s grafickým displejem a nekódovaným textem. Obslužný díl regulace lze namontovat i na nástěnném soklu. Energeticky úsporné oběhové čerpadlo (podle energetické třídy A). Mimořádně kompaktní olejový kondenzační kotel pro nástěnnou montáž. Tichý provoz díky kompletnímu oddělenému zapouzdření kotlového tělesa. Technické údaje viz strana 23.

22 Technické údaje

23 22/23 Olejový kondenzační kotel Vitoladens 300-C Jmenovitý tepelný výkon kw 12,9/19,3 16,1/23,5 19,3/28,9 Rozměry délka šířka výška mm mm mm Hmotnost kg Objem kotlové vody l 42,5 42,5 55 Olejový kondenzační kotel Vitoladens 300-T Jmenovitý tepelný výkon (50/30 C) kw 35,4 42,8 53,7 Jmenovitý tepelný výkon (80/60 C) kw 33,0 40,0 50,0 Rozměry délka šířka výška mm mm mm Hmotnost kg Objem kotlové vody l Olejový kondenzační kotel Vitoladens 300-W Jmenovitý tepelný výkon (50/30 C) kw 12,9 19,3 16,1 23,5 Jmenovitý tepelný výkon (80/60 C) kw 12,0 18,0 15,0 22,0 Rozměry délka šířka výška mm mm mm Hmotnost kg Objem kotlové vody l 12 12

24

25 Systémová technika 24/25 Vzájemně sladěno: systémová technika Komfortní regulace a dokonale vzájemně sladěná systémová technika Viessmann poskytují maximální spolehlivost, flexibilitu a efektivitu. Celek je víc než souhrn jeho částí. Podle této zásady poskytuje Viessmann nejen jednotlivé komponenty topení, které splňují vysoké standardy firmy Viessmann ve věcech kvality, spolehlivosti a efektivity. Veškeré produkty jsou navíc součástí sladěného kompletního systému, ve kterém do sebe všechny části přesně vzájemně zapadají. Protože pouze dokonalá souhra komponentů integrovaných do jednoho systému vyčerpá celkový potenciál výkonu inovační špičkové techniky. Systémová technika Viessmann zahrnuje vše, co dělá topení spolehlivým a hospodárným: regulaci Vitotronic s bezdrátovým dálkovým ovládáním, stejně jako výkonné zásobníky teplé vody Vitocell pro nejlepší komfort teplé vody až po velmi kvalitní solární systémy k úsporné podpoře vytápění. Solární termické systémy a fotovoltaika Využijte bezplatnou energii slunce: zde se dozvíte více o našich solárních systémech k ohřevu pitné vody, podpoře vytápění a výrobě elektrické energie. Strana 26 Teplá voda Komfort teplé vody, který splňuje každý požadavek. Program zásobníků Vitocell od firmy Viessmann poskytuje velký výběr a maximální prostor pro Vaše plánování. Strana 30 Regulace Přehledná, komfortní, inteligentní. Vitotronic poskytuje dokonalé funkce pro rychlou a přesnou regulaci topného systému. Strana 32

26 Systémová technika Solární termické systémy a fotovoltaika Vakuové trubicové kolektory lze nově namontovat nezávisle na poloze a v novostavbě se dají velmi dobře využít i jako architektonický prvek. Solární termické systémy bezplatná sluneční energie Doplňte svůj nový olejový kotel o vhodnou solární techniku, potom šetříte drahou energii na vytápění hned dvojnásob. Nová topná centrála a solární systém patří dnes zkrátka k sobě. Existuje pro to mnoho důvodů: v létě se dá téměř všechna energie potřebná na ohřev pitné vody získat pomocí slunečních kolektorů. A v přechodných měsících může tento systém rovněž podpořit vytápění. Tak se dá v novostavbě ušetřit až 35 % celkové energie na vytápění. Přes rok lze jen na ohřevu pitné vody ušetřit až 60 % energie. Sluneční energie je zdarma a kolektor přeměňuje denní světlo na teplo i v případě, že slunce nesvítí přímo na střechu domu. Velmi jednoduchý princip Zachytit sluneční paprsky, a potom je efektivně využít to zní složitěji, než tomu ve skutečnosti je. Samozřejmě k tomu patří inovační technika a mnoho zkušeností. Solární systémy sbírají sluneční energii do plochých, popř. trubicových kolektorů. Zde ohřívá sluneční paprsek teplonosnou kapalinu, která proudí do zásobníku teplé vody. Tam se teplo odvádí přes výměník tepla do pitné vody, která se má ohřát, nebo do okruhu vytápění. Ochlazená kapalina se pak zase odvádí do kolektoru koloběh začíná od začátku. Pokud sluneční paprsky nestačí, například v zimě, použije se k dohřevu kotel.

27 26/27 V programu Vitosol najdete sluneční kolektory pro každou potřebu a každý rozpočet. Montáž na střechu nebo na fasádu umožňuje rozmanité uspořádání kolektorů. Ploché a trubicové kolektory Plochý kolektor Vitosol 100-F přesvědčí atraktivní cenou, vysokou kvalitou, trvalou provozní bezpečností a účinností. Velmi výkonný plochý kolektor Vitosol 200-F využívá intenzivní sluneční záření mimořádně efektivně díky sklu se sníženým obsahem železitých prvků a vrstvě Soltitan. Je vhodný i pro větší využití při podpoře vytápění s možností integrace do střešní krytiny. Vakuový trubicový kolektor Vitosol 200-T nově také na principu heatpipe zvyšuje provozní bezpečnost slunečních kolektorů pro montáž nezávislou na poloze. Vitosol 200-T se dá jako jediný heatpipe kolektor na světě namontovat vertikálně a horizontálně v libovolném úhlu mezi 0 a 90 a hodí se stejně pro soukromé i komerční objekty. Nejvyšší požadavky splňuje Vitosol 300-T. Tento vysoce výkonný kolektor špičkové třídy pracuje na principu heatpipe. Plochý kolektor Vitosol 200-F má bezpečnostní sklo odolné proti mrazu a krupobití i korozi odolné součásti z ušlechtilé oceli a hliníku. Na přání lze dodat rámy ve všech barevných odstínech RAL. Vynikající kvalita, na kterou se můžete spolehnout. Více informací na: Vyrobte si pomocí zařízení Vitovolt vlastní elektrickou energii Fotovoltaické moduly Vitovolt 200 vyrábí přímo v solárním článku elektrickou energii, tu potom napájí střídač do veřejné rozvodné sítě. Vakuové trubicové kolektory Vitosol 300-T a Vitosol 200-T se vyznačují vysokou spolehlivostí a dlouhou životností. Fotovoltaické moduly Vitovolt od firmy Viessmann poskytují i v případě, že jsou plochy částečně zastíněné, vysoký výtěžek k výrobě elektrické energie.

28 Systémová technika Výroba energie prostřednictvím solární energie Fotovoltaické moduly Vitovolt 2 Sluneční kolektory Vitosol 3 DC odpojení 4 Střídač 5 Měřič spotřeby a napájení 6 Hlavní pojistka (v ČR na hraně pozemku) 7 Veřejná rozvodná síť 8 Kondenzační kotel s multivalentním kombinovaným zásobníkem pro ohřev pitné vody a podporu vytápění 9 Čerpací stanice Solar-Divicon

29 VITOLADENS /29 Solární zařízení jsou ideálně vhodná pro ohřev pitné vody a podporu vytápění. Sluneční energie je k dispozici zdarma, a tak se díky vysoké úspoře fosilní energie Vaše investice vrátí během několika málo let. Zásadně máte možnost využít sluneční energii na ohřev pitné vody a podporu vytápění. Úspora oleje nebo plynu je každopádně velká: za rok spotřebujete o dobrých 60 % méně energie, která by byla jinak potřebná pro přípravu teplé vody pro denní potřebu. Kombinuje-li se ohřev pitné vody a vody na vytápění, je roční úspora okolo 35 % celkově spotřebované energie. Solární zařízení s bivalentním zásobníkem teplé vody Srdcem tohoto řešení je bivalentní zásobník teplé vody. Při dostatečném slunečním záření ohřívá solární kapalina, která se nachází v solárním zařízení, přes spodní výměník tepla vodu v zásobníkovém ohřívači. Solární zařízení k ohřevu pitné vody a podpoře vytápění Solární kapalina, která se ohřeje ve slunečních kolektorech, se dá použít nejen k ohřevu pitné vody, ale také k podpoře vytápění. K tomu se využívá např. kombinovaný (multivalentní) zásobník, ve kterém je topná i pitná voda plynule ohřívána slunečními kolektory. Regulace kontroluje, zda je možné dosáhnout požadované prostorové teploty. Je-li teplota pod požadovanou hodnotou, zapne se dodatečně kotel. Klesne-li teplota odběrem vody například při koupání nebo sprchování, zapne se v případě potřeby kotel k dohřevu přes druhý okruh. Solární ohřev pitné vody. U firmy Viessmann dostanete kompletní topnou a solární techniku pod jednou střechou. Všechny komponenty jsou dokonale vzájemně sladěny. Solární ohřev pitné vody a podpora vytápění.

30 Systémová technika Teplá voda Program Vitocell firmy Viessmann poskytuje pro každou potřebu správný zásobník teplé vody, ideálně sladěný s každým olejovým kotlem popř. solárním systémem. Komfort teplé vody pro každou potřebu Zásobníky teplé vody Vitocell představují komfortní řešení pro dodávky teplé vody v domácnosti jsou dokonalým doplněním nového olejového kotle. Potřeba teplé a horké vody je v každé domácnosti úplně jiná. Jednak záleží na počtu obyvatel a také hrají roli návyky členů rodiny. Někdo se rád koupe, jiný sprchuje. Například když ráno vstávají ve stejnou dobu tři členové rodiny, musí být během krátké doby nepřetržitě k dispozici hodně teplé vody na sprchování. Kdo se rád pravidelně koupe, přeje si rovněž dostatek teplé vody na napuštění plné vany. A konečně má zásobník teplé vody dodávat dostatek vody i tehdy, když se v bytových domech na různých místech ve stejnou dobu odebírá teplá voda současně. Zásobníky teplé vody Vitocell splňují tuto potřebu v každém ohledu a vyhovují i zvýšeným požadavkům na vybavení. V každém případě se doporučuje instalace solárního zařízení k úspoře energie a k bezplatnému ohřevu vody.

31 30/31 Zásobník teplé vody vhodný pro každou potřebu V programu zásobníků Vitocell najdete zásobník teplé vody, který vyhovuje přesně Vašim požadavkům. Podle potřeby teplé vody a možností pro instalaci si zvolíte buď stacionární zásobník, nebo zásobník postavený vedle nebo pod kotlem. Hygienické zásobování pitnou vodou Vnitřní plocha zásobníku teplé vody zásadním způsobem ovlivňuje hygienu ohřevu pitné vody. Viessmann proto spoléhá na dva koncepty kvality: na vrstvu smaltu Ceraprotect pro bezpečnou a stálou ochranu proti korozi u řady výrobků Vitocell 100. A na nerezovou ušlechtilou ocel pro nejvyšší hygienické požadavky u řady výrobků Vitocell 300. Topné plochy zásobníků teplé vody Vitocell jsou vedeny mimořádně hluboko až na dno zásobníku. Tak vyhřívají celý objem vody, a jsou proto velmi hospodárné. Vitocell 300 z nerezové ušlechtilé oceli Zásobníky teplé vody Vitocell 300 z nerezové ušlechtilé oceli, které jsou odolné proti korozi, splňují nejvyšší hygienické požadavky. Ne nadarmo se nerezová ušlechtilá ocel na základě svých vynikajících hygienických vlastností používá i v kuchyních, laboratořích, nemocnicích nebo potravinářském průmyslu. Je to proto, že homogenní povrch z ušlechtilé oceli je a zůstane i po dlouhodobém užívání dokonale hygienický. Vitocell 100 s vrstvou smaltu Ceraprotect Zásobníky Vitocell 100 s vrstvou smaltu Ceraprotect splňují všechny požadavky na komfortní, hospodárný ohřev pitné vody a zaujímají špičkové postavení v oblasti smaltovaných zásobníků teplé vody. Vrstva smaltu Ceraprotect bezpečně a trvale chrání zásobník teplé vody proti korozi. Zásobníky teplé vody Vitocell potřebují pouze malou plochu na postavení. Díky pěknému designu se dají kdykoliv instalovat i ve víceúčelových místnostech. Profitujte z těchto výhod 1 Vitocell 100 s vrstvou smaltu Ceraprotect, objem: 80 až 1000 litrů. Vitocell 300 z nerezové ušlechtilé oceli, objem: 130 až 500 litrů. Bivalentní a multivalentní zásobníky teplé vody k zapojení solárních zařízení pro ohřev pitné vody a podporu vytápění. Topné plochy vedené hluboko dolů zajišťují vyhřívání celého objemu vody. Nízké tepelné ztráty vlivem vysoce účinné tepelné izolace. 2 Vitocell Vitocell 300 z nerezové ušlechtilé oceli, objem: 130 až 500 litrů 2 Hluboko dolů vedené topné plochy zajišťují vyhřívání celého objemu vody 3 Nízké tepelné ztráty vlivem vysoce účinné tepelné izolace

32 Systémová technika Regulace Regulace Vitotronic již byla vyznamenána cenou za design. Promyšlené elektronické řízení regulace Vitotronic zajišťuje hospodárný a bezpečný provoz topného zařízení Viessmann.

33 32/33 Vitotronic všechno je nejlépe regulováno S digitální regulací Vitotronic je obsluha kotle Viessmann tak jednoduchá jako telefonování. Vitotronic technika, která myslí s Vámi Regulace Vitotronic poskytuje všechny možnosti pro komfort tepla a regulování podle požadavků. Jednou se nastaví podle Vašich potřeb, a potom vyřizuje mnoho funkcí automaticky a ušetří množství energie. Chcete-li provést individuální nastavení, usnadňuje vám to přehledná obslužná plocha regulace Vitotronic: s podsvícenými tlačítky a velkým displejem s nekódovaným textem. Možnosti pro budoucnost Regulace Vitotronic je připravena na případné budoucí změny. Ať už chcete v dohledné době zařízení rozšířit nebo chcete topný systém doplnit o solární zařízení, Vitotronic se jednoduše přidá. Usnadnění úspory energie Vitotronic se automaticky přenastavuje ze zimního na letní čas a reaguje jako ekvitermní regulace na vnější kolísání teploty. Všechny komfortní funkce jako program Párty ke zrušení energeticky úsporného nočního snížení teploty nebo úsporné a prázdninové programy můžete rychle a jednoduše vyvolat stisknutím tlačítka. A to buď přímo na kotli, nebo z domu prostřednictvím dálkového ovládání se stejnou obslužnou plochou, které je v nabídce jako příslušenství. Regulace Vitotrol 300-A je komfortní dálkové ovládání k řízení kotle z jakékoliv místnosti bytu nebo domu. Přehled funkcí Vitotronic 100 Vitotronic 200 Reaguje na změnu prostorové teploty Reaguje na změnu venkovní teploty Lze nastavit na topný provoz a ohřev pitné vody Lze nastavit pouze na topný provoz 1 1 Automatické přepnutí na letní zimní čas Tlačítko Párty (prodloužení topného provozu) 1 Úsporné tlačítko (krátkodobé snížení teploty) 1 Prázdninový program (dlouhodobé snížení teploty) 1 Malý displej se symboly Velký displej s nekódovaným textem Funkce úspory energie 1 pouze ve spojení se zařízením Vitotrol 100, typ UTDB.

34

35 Příslušenství 34/35 Vitoset kompletní příslušenství Nádrže na topný olej, expanzní nádoby, potrubní systémy, čerpadla, filtry a ventily Vitoset poskytuje kompletní příslušenství pro topné systémy Viessmann. Program Vitoset zahrnuje veškeré komponenty potřebné pro tepelně technické vybavení domu, které u společnosti Viessmann dostanete pod jednou střechou. Vaše výhody: vše se k sobě hodí a lze realizovat zcela podle Vašich individuálních představ pouze s jedním systémem. Navíc můžete rychle a spolehlivě uskutečnit své myšlenky, protože odborný partner Viessmann má rychle k dispozici všechny díly nejvyšší kvality. Všechny komponenty obsáhlého programu příslušenství Viessmann mají jedno společné: vysoce kvalitní přezkoušené materiály a dokonalé zpracování záruka, že dostanete skutečně bezpečné a spolehlivé řešení. Vitoset to je inovační technologie, u které do sebe všechny komponenty dokonale zapadají. Zeptejte se svého odborného partnera společnosti Viessmann přímo na místě rád Vám poradí ohledně všech možností využití programu Vitoset. Dodávaný sortiment Výroba tepla Expanzní nádoby pro uzavřená topná zařízení. Vybavení bezpečnostní techniky a hydraulické příslušenství. Malá změkčovací zařízení. Odtahové systémy z ušlechtilé oceli, jedno- a dvoustěnné provedení. Příprava pitné vody Filtr pitné vody. Expanzní nádoby pro instalaci pitné vody. Cirkulační čerpadla. Membránové pojistné ventily pro uzavřené ohřívače vody. Předávací stanice a sítě centrálního vytápění. Rozdělování tepla Ventily. Směšovače pro vytápění. Oběhová čerpadla. Předávání tepla Univerzální, plochá, koupelnová tělesa i specifické příslušenství. Nízkoteplotní otopná tělesa. Příslušenství k otopným tělesům. Systémy podlahového vytápění.

36 Příslušenství Vitoset Vitoset poskytuje všechny komponenty, které jsou důležité pro modernizaci topného systému. Systémové příslušenství Viessmann kompletní topení z jedné ruky Každý produkt Vitoset splňuje vysoké požadavky na kvalitu, na kterou jste u firmy Viessmann zvyklí. Nespokojte se proto při pořizování nového topení s málem. Program příslušenství Vitoset je optimálně sladěný s našimi topnými systémy. Přehled: Univerzální topná tělesa Kvalitu topných těles poznáte podle vysoce kvalitního lakování s dlouhou životností. Naše univerzální otopná tělesa s vysokým tepelným výkonem díky svému neutrálnímu vzhledu v bílém odstínu RAL 9016 harmonicky zapadnou do každého prostoru. Na přání lze dodat všechny typy univerzálních topných těles i ve zvláštních barvách. Topná tělesa lze snadno čistit, a jsou proto vhodná pro alergiky. Pro důkladné čištění se jednoduše odejme krycí mřížka.

37 36/37 Plochá topná tělesa Skvělý úplně hladký design dělá z plochých těles velmi estetický prvek zařízení, což zdůrazňují svým decentně ušlechtilým dojmem. Optimalizovaná technická koncepce je přizpůsobena požadavkům energeticky úsporného vytápění. Umělou hmotou potažený odolný povrch se snadno udržuje a je vyroben v bílém odstínu RAL9016. Plochá topná tělesa se dají snadno čistit, což ocení zejména alergici. Koupelnová topná tělesa Inovační koupelnová topná tělesa Vitoset svým atraktivním designem poskytují individuální možnosti zařízení koupelny. Modely působí díky svým štíhlým trubkám elegantně, lehce a harmonicky a mají i praktické využití v podobě příjemně předehřátých ručníků. Pohled, který hřeje: koupelnová topná tělesa existují v mnoha různých velikostech a délkách. Hodí se i jako stylový estetický prvek. Topná tělesa do koupelny se kromě připojení na topení mohou zapojit i do elektrické sítě: topná tyč pak poskytuje teplo. Obě dvě techniky se mohou kombinovat: přípojka na topení v topných měsících a topná tyč pro chladné letní dny, kdy je příjemné mít v koupelně o pár stupňů víc. Termostatické ventily Není termostat jako termostat. Regulátory Viessmann se vyznačují použitím vysoce kvalitních materiálů a přesným nastavením teploty. V neposlední řadě je to příjemný design, který dodá Vaší místnosti šmrnc. Více komfortu: termostatické ventily od společnosti Viessmann umožňují přesnou volbu teploty a přesvědčí elegantním a funkčním designem. Olejové nádrže Olejové topení je hospodárná a ekologická topná technika. Ke kompletnímu topnému systému patří i bezpečné a neproblematické skladování, které nevyžaduje mnoho místa. K tomu jsou navrženy nádrže na topný olej Vitoset dvoustěnná řešení v provedení ocel/plast a plast/plast.

38 Servis Naši odborní partneři

39 38/39 U našich odborných partnerů budete v nejlepších rukou Udržování kontaktu s odbornými partnery je pro firmu Viessmann základem úspěchu. Z jejich vědomostí budete těžit i Vy, pokud se rozhodnete pro topnou techniku Viessmann. Poradenství, prodej, montáž a zákaznický servis zajišťují výhradně odborní partneři firmy Viessmann, které pravidelně školíme a důkladně seznamujeme s našimi výrobky. Využijte obsáhlých servisních služeb, které můžete od svého odborného partnera očekávat. Samozřejmě se můžete kdykoliv informovat on-line na Najdete tady nejaktuálnější informace a můžete si před rozhovorem se svým odborným partnerem vytvořit přehled. Několik příkladů servisních služeb Bezplatné, nezávazné a individuální poradenství. Mnoho informací o tom, zda se vyplatí doplnit moderní topné zařízení kotlem na spalování dřeva. Určení skutečné potřeby tepla a teplé vody ve Vaší domácnosti nebo nemovitosti. Informace o hospodárném kombinování nového topného zařízení a solárních systémů k podpoře vytápění a ohřevu pitné vody. Aktuální informace o státních dotačních programech, ze kterých lze získat podporu pro Vaše nové vytápění a solární zařízení. Podpora v případě žádosti o dotace.

40 Kompletní program firmy Viessmann Olejové nízkoteplotní a kondenzační kotle Plynové nízkoteplotní a kondenzační kotle Solární termické systémy a fotovoltaika kw 1, kw Rodinné domy Bytové domy Průmyslové objekty Centrální zásobování teplem Individuální řešení s efektivními systémy Perspektivní topné systémy pro všechny zdroje energie a oblasti použití. Kompletní program Viessmann Kompletní program firmy Viessmann nabízí pro všechny oblasti použití a všechny zdroje energií individuální řešení s efektivními systémy. Jako ekologický průkopník dodává naše společnost už po celé desetiletí jak účinné a topné systémy s nízkými emisemi na olej a plyn, tak také solární systémy, topné systémy pro obnovitelné zdroje a dále tepelná čerpadla. Individuální hospodárné řešení Viessmann má pro každé použití ten správný topný systém, závěsný nebo stacionární, individuálně kombinovaný, ale také perspektivní a hospodárný. Ať už je určen pro rodinné domy (pro jednu nebo dvě rodiny), velké obytné budovy, firmy a průmysl a nebo místní sítě dálkového vytápění. Přitom je nepodstatné, zda je zařízení určené pro modernizaci nebo novostavbu. Kompletní program firmy Viessmann nabízí špičkové technologie a udává trend pro celé odvětví. S vysokou energetickou efektivitou pomáhá šetřit náklady na vytápění a představuje správnou volbu i z ekologického hlediska.

41 40/41 Zařízení na vytápění dřevem, kogenerační jednotky a zařízení na bioplyn kw Tepelná čerpadla země/voda, voda/voda a vzduch/voda 1, kw Klimatizační technika Systémové komponenty Kompletní program firmy Viessmann: individuální řešení s efektivními systémy pro všechny zdroje energií a oblasti použití. Inovátor Skupina Viessmann udává krok v technologii vytápění. Za ním stojí značka Viessmann a značky dceřiných společností, které jsou formované ve stejném duchu a stejně silnou inovací. Spektrum působnosti zahrnuje: Ve všech těchto segmentech na trhu je Viessmann vysoce specializovaný, zároveň má ale oproti ostatním specializovaným prodejcům rozhodující výhodu: Viessmann rozumí topné technice jako systematickému celku a nabízí otevřené poradenství po technologické stránce. To garantuje u každé činnosti to nejlepší řešení. Skupina Viessmann Topnou techniku pro olej a plyn. Solární systémy. Tepelná čerpadla. Zařízení pro vytápění dřevem. Kogenerační jednotky. Zařízení na bioplyn. Klimatizační jednotky. Systémové komponenty. Služby.

42 Kompletní nabídka firmy Viessmann Rodinné domy Bytové domy Průmyslové objekty Centrální zásobování teplem Olejová nízkoteplotní a kondenzační technika kw Architektonický dům, Bad Füssing, Německo Bytový komplex Garden" Xi an, Čína Ameco A380 Hangar, Peking, Čína Evropský parlament, Straßburg, Francie Plynová nízkoteplotní a kondenzační technika 1, kw Rodinný dům v Kevelaer, Německo Bytový dům "Bytová oáza", Regensburg, Německo Porsche Lipsko, Německo Evropský parlament, Brussel, Belgie Solární systémy a fotovoltaika Heliotrop Freiburg, Německo Hafen City Hamburg, Německo City of tomorrow, Malmö, Švédsko The Palm Jumeirah, Dubaj Zařízení na vytápění dřevem, kogenerační zařízení a zařízení na bioplyn kw Rodinný dům Wiesloch, Německo Hotel Lagorai Cavalese, Itálie Kongresové centrum Brunstad, Norsko Klášter Svaté Otýlie, Německo Tepelná čerpadla země, voda a vzduch 1, kw Zemská zahradní výstava Lofcube, Německo Ateliérové byty Brandenburg, Německo Univerzitní knihovna Bamberg, Německo Sídliště Pfäffikon, Švýcarsko Kompletní program firmy Viessmann: individuální řešení s efektivními systémy pro všechny nosiče energie a všechny oblasti použití.

43 42/43 Progresivní topná technika, která splňuje všechny požadavky Světová spotřeba energie se od roku 1970 zdvojnásobila a do roku 2030 se ztrojnásobí. Následek: fosilních paliv oleje a plynu ubývá a ceny energie rostou. Kromě toho ovlivňují vysoké hodnoty emisí CO 2 naše klima. S ohledem na budoucnost dnes usilujeme o účinné využití energie. Viessmann se přitom se svými inovačními řešeními úspěšně staví výzvám k využití efektivní topné techniky od historických památek až po velkoplošné obytné a průmyslové areály. Téměř ve všech průmyslových státech má výroba tepla pro obytné a nebytové prostory největší podíl na spotřebě energie proto představuje i největší potenciál úspory. Moderní energeticky efektivní topné systémy Viessmann se používají na celém světě nejen v mnoha domácnostech, ale i v mnoha velkých mezinárodních objektech, a významně tak přispívají k úspornému zacházení s energetickými zdroji. City of tomorrow, Malmö, Švédsko.

44 Společnost

45 44/45 Viessmann climate of innovation Příslib značky Viessmann přináší ve zkrácené podobě nároky firmy na její výkony. Jedná se o ústřední poselství a spolu s naší značkou celosvětově charakteristický znak. Climate of innovation znamená příslib ve třech aspektech: je to víra v kulturu inovací, je to příslib vysokého využití výrobku a zároveň závazek k ochraně klimatu. Efektivita Plus S projektem trvalé udržitelnosti Efektivita Plus ukázala firma Viessmann v obci Allendorf, že energetické a klimatické cíle pro rok 2020 mohou být splněné díky dostupné technice již dnes. Ve výsledku se zvýšila energetická efektivnost o 22 %, podíl obnovitelné energie o 18 % a emise CO 2 klesly o třetinu. Efektivita Kompletní program pro všechny nosiče energií Viessmann je jedním z vedoucích výrobců topných systémů v mezinárodním měřítku a se svým kompletním programem nabízí pro všechny oblasti použití a všechny energetické nosiče individuální řešení s efektivními systémy. Firma už po desetiletí dodává obzvlášť efektivní topné systémy s nízkými emisemi. Trvale obchodovat Převzetí zodpovědnosti znamená pro firmu Viessmann víru v udržitelné podnikání. To znamená: udržet ekologii, ekonomiku a sociální aspekty v souladu tak, aby byly uspokojené požadavky bez ohrožení budoucí generace. Projekt se zaměřuje na: Ochranu klimatu. Efektivitu zdrojů. Zajištění zaměstnanosti. Výsledkem je úspora 40 % fosilní energie a snížení produkce CO 2 emisí o třetinu. Německá cena za trvalou udržitelnost Trvale nejudržitelnější výroba Německa Za své angažmá na poli ochrany klimatu a efektivního využívání zdrojů byla společnost Viessmann v letech 2009 a 2011 vyznamenána prestižní Německou cenou za trvalou udržitelnost. Informace o podnikání: Rok založení: 1917 Počet zaměstnanců: 9400 Obrat skupiny: 1,7 miliard eur Podíl exportu: 56 % Výrobní a dodavatelské společnosti v 10 zemích s 22 výrobními závody v Německu, Francii, USA, Itálii, Holandsku, Kanadě, Polsku, Maďarsku, Rakousku, Švýcarsku a v Číně Prodejní organizace v 74 zemích s 32 vlastními společnostmi 120 prodejních poboček po světě 3 společnosti poskytující služby Výkonové spektrum Topná technika pro olej a plyn Solární systémy Tepelná čerpadla Zařízení pro vytápění dřevem Kogenerační jednotky Zařízení na bioplyn Klimatizační jednotky Systémové komponenty Služby Kompletní program pokrývá celé spektrum s výkonem od 2 kw do 120 MW. Viessmann byl v roce 2010 oceněn za obzvlášť efektivní využívání energie díky inovativní centrále na zpětné získávání tepla se sídlem v Allendorfu / Ederu cenou Energy Efficiency Awards.

46 Viessmann, spol. s r.o. Chrášťany Rudná tel.: fax: CZ 04/2012 Obsah je chráněn autorskými právy. Kopírování a jakékoliv jiné využití pouze s předešlým souhlasem. Technické změny vyhrazeny.

Spolupráce s RWE 2010

Spolupráce s RWE 2010 Spolupráce s RWE 2010 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann Ceník akčních sestav Platný od 1. dubna 2010 ZÁRUKA 5 LET Úvod/obsah 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 1. dubna 2010

Více

Vitoset topná tělesa

Vitoset topná tělesa Vitoset topná tělesa Příslušenství 2/3 Příslušenství od firmy Viessmann kompletní vytápění všechno z jedné ruky. S programem Vitoset dostanete všechny produkty k bezpečnému provozu Vašeho vytápěcího systému

Více

Spolupráce s RWE 2012

Spolupráce s RWE 2012 Spolupráce s RWE 2012 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann. Nabídka platná od 20. srpna do 31. prosince 2012. Úvod 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 20. srpna do 31. prosince

Více

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. června do 31. prosince 2012. Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nové zvýhodněné solární sestavy pro rok 2012 Moderní a úsporné vytápění to je více než jen

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny

Více

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle Vitopend 111-W Závěsný plynový kotel s integrovaným nerezovým zásobníkem teplé vody, typ WHSB, s modulovaným atmosférickým hořákem pro provoz závislý a nezávislý na vzduchu v místnosti. Rozsah tepelného

Více

Akční sestavy Vitosol 100-F

Akční sestavy Vitosol 100-F Akční sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. února do 30. června 2011 Akční sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nečekejte na zelenou, ušetřete již dnes! Moderní a úsporné vytápění to je více než jen úsporný kotel.

Více

Vitopend 100-W. Splňuje *** klasifikaci podle. směrnice o účinnosti

Vitopend 100-W. Splňuje *** klasifikaci podle. směrnice o účinnosti Vitopend 100-W Závěsný plynový topný/kombinovaný kotel, typ WH1D s modulovaným atmosférickým hořákem pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti. Rozsah jmenovitého tepelného výkonu: 10,5

Více

Vytápění olejem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění olejem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění olejem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Kondenzační olejové vytápění efektivní progresivní technologie s účinností až 98 %* Na následujících stránkách vás budeme obsáhle

Více

I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci.

I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci. I Vy můžete snížit své náklady na vytápění. Využijte atraktivní letní akci. Od 12. července do 12. září 2010 2 Velká letní akce Ti, kteří se v letním období rozhodnou zmodernizovat svůj topný systém instalací

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design Stacionární

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí Akční sestavy 2012 Topné systémy skládající se z plynových kotlů, slunečních kolektorů a tepelných čerpadel. Nabídka platná od 10. dubna do 30. června 2012. Úvod/obsah 2/3 Modernizace se vyplatí Na období

Více

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Od 1. 4. do 30. 6. 2010 solární bonus Viessmann Náš kompletní program pro všechny druhy energií: Olejové kotle Plynové kotle Solární

Více

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw VITOLIGNO Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw 2 Vitoligno: Využívání obnovitelných zdrojů energií pro vytápění Odpovědný ekologický přístup s sebou přináší narůstající poptávku po

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více

Vytápění plynem. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění plynem. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

Vaše odborná topenářská firma:

Vaše odborná topenářská firma: Vaše odborná topenářská firma: Viessmann, spol. s r.o. Chrášťany 189 252 19 Rudná tel.: 257 090 900 fax: 257 950 306 www.viessmann.cz 9448 806-2 CZ 08/2007 Technické změny vyhrazeny VITOGAS 200-F Nízkoteplotní

Více

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1 (R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M Plynové kondenzační kotle 1 2 Plynové kondenzační kotle Plynové kondenzační kotle Princip od přírody, technika od Bosch Plynové kondenzační

Více

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Čisté, efektivní, spolehlivé hospodárné vytápění plynem Ke komfortní výrobě tepla pomocí zemního plynu nabízí Viessmann různé technologie,

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

VITODENS. Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw

VITODENS. Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw VITODENS Závěsný plynový a kondenzační kotel Jmenovitý tepelný výkon: 4,2 až 66 kw Jako zařízení s více kotli až do 264 kw 2 Atraktivní design Přesvědčivá technika Vnitřní hodnoty: ušlechtilá nerezavějící

Více

Vitodens 242-F, typ FB2A. 2.1 Popis výrobku

Vitodens 242-F, typ FB2A. 2.1 Popis výrobku Vitodens 4-F, typ FBA.1 Popis výrobku A Topné plochy Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli pro vysokou provozní spolehlivost při dlouhé životnosti a maximální tepelný výkon na minimálním prostoru B Modulovaný

Více

VITOPEND. Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw

VITOPEND. Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw VITOPEND Plynový topný/kombinovaný kotel pro provoz závislý nebo nezávislý na vzduchu v místnosti Jmenovitý tepelný výkon: 10,5 až 24 (29) kw 2 Atraktivní design Přesvědčivá technika To by se vám mohlo

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Akční sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory. sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou technologii

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vás budeme obsáhle informovat o různé technice, kterou dnes máte ve svém domě nebo bytě k dispozici pro pohodlnou výrobu

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie

Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie Kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie ve výkonovém rozsahu od 5,5 do 401 kw el. 2/3 Kogenerační jednotky až

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle Závěsné kondenzační kotle VU, VUW ecotec plus Výhody kondenzační techniky Snižování spotřeby energie při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody se v současné době stává stále důležitější. Nejen stoupající

Více

Energie ze slunce zdarma až do domu

Energie ze slunce zdarma až do domu Energie ze slunce 2/3 Energie ze slunce zdarma až do domu Kdo dnes investuje do nového vytápění, měl by zároveň myslet na možnost jeho doplnění o solární zařízení. Můžete tak počítat s nižší spotřebou

Více

Plynový konzenzační kotel Výstup: kw TRIGON XL. Kompaktní, vysoký výkon

Plynový konzenzační kotel Výstup: kw TRIGON XL. Kompaktní, vysoký výkon Plynový konzenzační kotel Výstup: 150 570 kw TRIGON XL Kompaktní, vysoký výkon TRIGON XL Flexibilní pro všech Nový standard TRIGON XL představuje významný krok kupředu v technologii vytápění. Díky extrémně

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH aurostor VPS S VPS VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vás budeme obsáhle informovat o různé technice, kterou dnes máte ve svém domě nebo bytě k dispozici pro pohodlnou výrobu

Více

Vitodens 222-F, typ FS2A. 1.1 Popis výrobku

Vitodens 222-F, typ FS2A. 1.1 Popis výrobku Vitodens 222-F, typ FS2A. Popis výrobku A Topné plochy Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli pro vysokou provozní spolehlivost při dlouhé životnosti a maximální tepelný výkon na minimálním prostoru B

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle Závěsné kondenzační

Více

Termodynamické panely = úspora energie

Termodynamické panely = úspora energie Termodynamické panely = úspora energie EnergyPanel se zabývá vývojem a výrobou termodynamických a solárních systémů. Tvoří součást skupiny podniků Macral s podnikatelskou působností více než 20-ti let.

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 200-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOC 200-S Tepelná čerpadla Vitocal 200-S 4 až 12 kw Splitová tepelná čerpadla se skládají z vnitřní a venkovní jednotky. Tepelná čerpadla Vitocal 200-S mají certifikát

Více

Plynový kondenzační kotel se solárním ohřevem TV. EcoSolar BSK

Plynový kondenzační kotel se solárním ohřevem TV. EcoSolar BSK Plynový kondenzační kotel se solárním ohřevem TV EcoSolar BSK BRÖTJE Kondenzační technika ve spojení se solárním systémem Tak ekonomický může být technický pokrok Účinnost až 109% V posledních letech se

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy jaro 2019 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy jaro 2019 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení Akční nabídka pro rodinné domy Sezónní sestavy jaro 2019 Tepelná čerpadla vzduch/voda www.regulus.cz Příklad č. 1 Pan Karel z Klatov se rozhodl změnit systém vytápění i přípravy teplé vody. Vyměnil kotel

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH aurostor

Více

Slunce # Energie budoucnosti

Slunce # Energie budoucnosti Možnosti využití sluneční energie Slunce # Energie budoucnosti www.nelumbo.cz 1 Globální klimatická změna hrozí Země se ohřívá a to nejrychleji od doby ledové.# Prognózy: další růst teploty o 1,4 až 5,8

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VK ecovit plus VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design

Více

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle VC 126, 186, 246/3 VCW 236/3 Závěsné kondenzační kotle Technické údaje Označení 1 Vstup topné vody (zpátečka) R ¾ / 22 2 Přívod studené vody R ¾ / R½ 3 Připojení plynu 1 svěrné šroubení / R ¾ 4 Výstup

Více

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W VIESMANN VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 100-W Zásobníkový ohřívač vody z oceli, se smaltováním

Více

1 Typy BK 20 BK 250 BK 30 BK 50. Typ BK 20 BK 250 BK 100 BK 70. Typ. kw bar l mm Ø mm max. C % % mm mm mm kg

1 Typy BK 20 BK 250 BK 30 BK 50. Typ BK 20 BK 250 BK 100 BK 70. Typ. kw bar l mm Ø mm max. C % % mm mm mm kg 1 Typy BK 20 BK 250 2 Typ BK 20 BK 0 BK 50 Jmenovitý tepelný výkon Maximální provozní tlak Objem vody kotle Kouřovod, koaxiální vnitřní/vnější průměr Kouřovod (pouze pro spaliny) Teplota spalin Komínová

Více

VITOLIG. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw

VITOLIG. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw VITOLIG Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 2,9 až 80 kw 2 VITOLIG: Energie, která doroste, použitá k vytápění Vědomí zodpovědnosti za životní prostředí samozřejmě vyvolává rostoucí poptávku

Více

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační kotle mají mnohem vyšší stupeň využití než tradiční kotle možná instalace na stávající

Více

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle Závěsné kondenzační

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2310201319 Investor: pan Peter Kovalčík RD Ruda 15, Velké Meziříčí email: peter.kovalcik@seznam.cz

Více

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy podzim 2017 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy podzim 2017 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení Akční nabídka pro rodinné domy Sezónní sestavy podzim 2017 Tepelná čerpadla vzduch/voda www.regulus.cz Příklad č. 1 Pan Karel z Klatov se rozhodl změnit systém vytápění i přípravy teplé vody. Vyměnil kotel

Více

Zvýhodněné sestavy. Zelená úsporám: využijte naši nabídku zvýhodněných sestav a systémových řešení splňujících podmínky dotačního programu.

Zvýhodněné sestavy. Zelená úsporám: využijte naši nabídku zvýhodněných sestav a systémových řešení splňujících podmínky dotačního programu. Zvýhodněné sestavy Topné systémy skládající se ze slunečních kolektorů, tepelných čerpadel a kotlů na pevná paliva Zelená úsporám: využijte naši nabídku zvýhodněných sestav a systémových řešení splňujících

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy jaro 2018 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení

Akční nabídka pro rodinné domy. Sezónní sestavy jaro 2018 Tepelná čerpadla vzduch/voda. Úsporné řešení pro vaše topení Akční nabídka pro rodinné domy Sezónní sestavy jaro 2018 Tepelná čerpadla vzduch/voda www.regulus.cz Příklad č. 1 Pan Karel z Klatov se rozhodl změnit systém vytápění i přípravy teplé vody. Vyměnil kotel

Více

Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků. Teplo je náš živel. Buderus Family komplety. Family Komplet GB162. Family Komplet GB172

Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků. Teplo je náš živel. Buderus Family komplety. Family Komplet GB162. Family Komplet GB172 Buderus Family komplety Cenově zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Family Komplet GB072 Family Komplet U152 / U154 Logamax plus GB172 T Teplo je náš živel Family

Více

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění Zásobník TUV ROTEX SANICUBE 1 )Přednosti hygienicky optimalizovaný nepodléhá korozi zcela bezúdržbový systém Minimal limescale Vysoká účinnost díky vysokému objemu Nízké tepelné ztráty díky skvělé izolaci

Více

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody Hlavní vlastnosti

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění.

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. VICARE App Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. ViCare: v přímém kontaktu s vaším topným systémem. 2/3 Člověk je jednoduše klidnější, když je o všechno postaráno

Více

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky TUV unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev užitkové vody zásobníky jsou vhodné

Více

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody

Více

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens. Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens Vysoce účinné kondenzační kotle s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody Hlavní vlastnosti

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev teplé vody zásobníky jsou vhodné

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136248654 Investor : Montážní firma: ENVIRA Group s.r.o. Petr Gajdoš E-mail :

Více

Bytové větrací systémy

Bytové větrací systémy Bytové větrací systémy Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Obsah 2/3 O této brožuře Bytové větrací systémy od firmy Viessmann poskytují řešení na míru pro novostavby a modernizace. V této

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus VU ecotec plus Zvláštní přednosti - závěsný kotel s nerezovým kondenzačním výměníkem - hodnota

Více

VERA HE přirozeně flexibilní

VERA HE přirozeně flexibilní Vera he přirozeně flexibilní KOTEL PRO KAŽDÝ TYP TOPNÉHO SYSTÉMU Vera HE je nová řada kombinovaných kondenzačních nástěnných kotlů, které se přizpůsobují různým systémovým řešením. Díky vysoké výtlačné

Více

Elektrokotle a tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody

Elektrokotle a tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody Elektrokotle a tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody 1 Elektrokotle a tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody Teplo a teplá voda spolehlivě a bez námahy 2 Elektrokotle a tepelná čerpadla pro přípravu

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 1110201312 Investor: Vlastimil Pirek RD Domašín 260 email: 601234282 GSM: pirek@qservis

Více

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy

Vytápění plynem. Průmyslové systémy Chladicí systémy Vytápění plynem Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Čisté, efektivní, spolehlivé hospodárné vytápění plynem Ke komfortní výrobě tepla pomocí zemního plynu nabízí Viessmann různé technologie,

Více

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků [ Vzduch ] [ Voda ] Family Komplety [ Země] [ Buderus ] Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Logamax plus GB172 T Family Komplet GB072 Family Komplet U052/U054

Více

Gepard Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Gepard Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Gepard Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Gepard Condens Nikdy to nebylo tak

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy /3 Komfort teplé vody pro každou potřebu Potřeba teplé a horké vody je v každé domácnosti zcela rozdílná. Mění se podle

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside ight Comfort T Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201411 Investor: paní Klára Černá RD Veltrusy email: klara.cerna@rebo-n.cz

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201418 Montážní partner: Investor: Petr Nedvěd K Nové škole 1293 Praha 5,

Více

Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev Král mezi kotli PROTHERM LEV je plynový kondenzační kotel s účinností až 108 %, který je vybaven zabudovaným 95ti litrovým zásobníkem

Více

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem VSC ecocompact Zlatá medaile SHK BRNO 2004 11-22 ecocompact Pohled na vnitřní část kotle ecocompact VSC 196-C 150 a b c a Kondenzační nerezový výměník

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více