1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů"

Transkript

1 Soběslav 15. února 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 7 členů Výboru, 3 zástupci na základě plné moci Hosté a další: Vít Hrdoušek MAS Strážnicko, z.s.; Radomír Hanačík MAS Karlštejnsko, z.ú.; Marek Hartych MAS Český sever, z.s.; Michaela Kovářová MAS Holicko o.p.s.; Petra Martinů MAS Poličsko z.s.; Darina Danielová MAS Lednicko-valtický areál, z.s.; Milan Bena MAS Podlipansko, o.p.s.; Luděk Urbanec MAS Podlipansko, o.p.s.; Ing. František Winter MAS Horní Pomoraví o.p.s.; 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Jednání zahájeno v 9:15 Zahájení Výboru NS MAS provedl předseda Václav Pošmurný. Informoval, že podklady pro jednání byly zaslány em. Z jednání byl pořízen pouze pro účely zpracování zápisu audio záznam. Usnášeníschopnost: usnášeníschopní (přítomno 10 zástupců s právem hlasovat) Ověřovatelé zápisu: Charouzek, Kopecký 2. Doplnění a schválení programu Návrhy na doplnění programu: Pošmurný informoval, že z programu byly přesunut na další jednání Výboru bod č. 9 Příprava setkání MAS a ŘO v rámci projektu OPTP a do bodu Různé byly doplněny informace žaloba MAS Karlštejnsko z.ú. na NS MAS, ukončení členství MAS Lužnicko o.p.s, nominace do Pracovní skupiny ke tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 21+ podskupiny pro Venkov a Regiony, žádost o posunutí splatnosti členského příspěvku MAS Mikulovsko o.p.s., spolupráce s MZe v rámci Společné zemědělské politiky, přehled kontaktů MAS na web NS MAS, Má vlast cestami proměn, Naked villages (Nahá vesnice), doména Leaderfest, Pracovní skupina ke službám ve venkovském prostoru, Karta MAS, Země živitelka 2017, Právní subjektivita KS NS MAS Zlínského kraje a informace k finanční kontrole projektu Resilience. Finální podoba programu: 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů 2. Doplnění a schválení programu 3. Kontrola plnění úkolů a usnesení z minulého jednání (Foltýnová) 4. Vyhodnocení neformálního jednání MAS a Výboru 14. února (Pošmurný) 5. Rozpočet NS MAS (Pošmurný) - finální návrh rozpočtu NS MAS Výsledek právní analýzy současných Stanov (Pošmurný) 7. Příprava Valné hromady NS MAS 2017 (Pošmurný) - organizační informace - schválení podkladů (jednací řád, program, rozpočet, členské příspěvky, hospodaření, akční plán, návrh usnesení, apod.)

2 Strana 2/11 - nominace a příprava volby předsedy a místopředsedů - Výroční zpráva Národní stálá konference (Pošmurný) - stav hodnocení SCLLD - příprava stanoviska za NS MAS 9. Různé - Žaloba MAS Karlštejnsko z.ú. na NS MAS - Ukončení členství MAS Lužnicko o.p.s - Nominace do Pracovní skupiny ke tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 21+ podskupiny pro Venkov a Regiony - Žádost o posunutí splatnosti členského příspěvku MAS Mikulovsko o.p.s. - Spolupráce s MZe v rámci Společné zemědělské politiky - Přehled kontaktů MAS na web NS MAS - Má vlast cestami proměn - Naked villages (Nahá vesnice) - Doména Leaderfest - Pracovní skupina ke službám ve venkovském prostoru - Karta MAS - Země živitelka Právní subjektivita KS NS MAS Zlínského kraje - Informace k finanční kontrole projektu Resilience Usnesení 1/21: Výbor NS MAS schvaluje program svého jednání dne Pro: 9 Proti: 0 Zdržel se: 1 3. Kontrola plnění úkolů a usnesení z minulého jednání Schvaluje: Usnesení 1/20: Výbor NS MAS schvaluje program svého jednání dne Usnesení 2/20: Výbor NS MAS schvaluje úpravy rozpočtu u činností v předložených návrzích PS Leader, PS Vzdělávání a PS Mezinárodní spolupráce. Usnesení 3/20: Výbor NS MAS schvaluje doplacení druhé poloviny odměny na DPP paní Tůmové ve výši Kč za Public Relations a korektury dokumentů za rok Usnesení 4/20: Výbor NS MAS schvaluje vyloučení člena MAS Krajina srdce, z.s. za nezaplacení členského příspěvku za rok 2015 a 2016 k Usnesení 5/20: Výbor NS MAS schvaluje smlouvu na nájem kanceláře v Hanušovicích pro rok 2017 a pověřuje předsedu Václava Pošmurného jejím podpisem. Usnesení 6/20: Výbor NS MAS schvaluje předložené směrnice NS MAS s okamžitou platností. Usnesení 7/20: Výbor NS MAS schvaluje použití daru Kč od České spořitelny na pořádání Valné hromady NS MAS Usnesení 8/20: Výbor NS MAS schvaluje nominaci Pavla Černého a Ing. Olgy Ondráčkové do otevřené dočasné pracovní skupiny pro koordinaci a přípravu OECD LEED Fóra pod vedením MMR. Usnesení 9/20: Výbor NS MAS schvaluje uzavření smlouvy o spolupráci s Ostravskou univerzitou a pověřuje jejím podpisem předsedu NS MAS Václava Pošmurného.

3 Strana 3/11 Bere na vědomí: 1/20 Výbor NS MAS bere na vědomí zprávu o plnění rozpočtu NS MAS /20 Výbor NS MAS bere na vědomí žádost MAS Hrušovansko o posunutí splatnosti členského příspěvku /20 Výbor NS MAS bere na vědomí ukončení činnosti pracovní skupiny Public Relations. 4/20 Výbor NS MAS bere na vědomí ukončení činnosti pracovní skupiny Úprava Stanov. 5/20 Výbor NS MAS bere na vědomí pořádání LeaderFESTu 2018 ve Zlínském kraji v červnu /20 Výbor NS MAS bere na vědomí pořádání LeaderFESTu 2019 v Ústeckém kraji v červnu /20 Výbor NS MAS bere na vědomí ukončení členství Ekoregionu Úhlava, z.s. k 30. prosinci Dává za úkol: Členům Výboru Úkol 3/19: Zadat analýzu současné právní situace NS MAS a Krajských sdružení právní firmě. Zodpovědný: předseda Informace budou popsány v bodě 6. Výsledek právní analýzy současných Stanov. Úkol 4/19: Zaslat do kanceláře NS MAS přehled osob nominovaných v jednotlivých KS. Zodpovědný: zástupci KS Ukončeno, poslaly pouze KS zástupci Plzeňského, Olomouckého a Jihomoravského kraje. Úkol 8/19: Zaslat podklady pro Výroční zprávu NS MAS 2016 tajemnici. Zodpovědný: zástupci KS a vedoucí PS Ukončeno, chybí dodat podklady za PS Leader, PS Vizi, KS Středočeský, KS Plzeňský, KS Zlínský, KS Ústecký, KS Moravskoslezský a ELARD. Úkol 4/20: Projednat na Valných hromadách KS návrh rozpočtu Zodpovědný: zástupci KS Informace budou popsány v bodě 5. Rozpočet NS MAS. Úkol 5/20: Připravit návrh systém voleb KS bez právní subjektivity. Zodpovědný: Zástupci KS bez právní subjektivity Podklad byl vytvořen tajemnicí, doplněn předsedou NS MAS a rozeslán mezi KS zástupce. Úkol 7/20: Zasílat podněty na úpravu programových dokumentů IROP, PRV, OPŽ, OPZ Zodpovědný: zástupci KS Úkol 8/20: Vytvořit formulář a pozvánku na dvoudenní jednání NS MAS. Zodpovědný: Novák, Foltýnová Úkol 9/20: Zajistit facilitátora pro neformální jednání MAS, které se bude konat v Jižních Čechách. Zodpovědný: předseda Úkol 10/20: Zaslat připomínky k manuálu pro pořádání akcí NS MAS. Zodpovědný: zástupci KS

4 Strana 4/11 Úkol 12/20: Kontaktovat v rámci spolupráci s Ostravskou univerzitou Evu Feyfarovou z PS Vzdělávání. Zodpovědný: místopředseda Krist Přesný termín pro podpis smlouvy zatím nebyl stanoven. Tajemnici Úkol 1/20: Vypracovat podklady pro konání Valné hromady NS MAS v březnu Úkol 3/20: Zpracovat připomínky zástupců KS do návrhu rozpočtu Úkol 6/20: Připravit přehled pro KS k volbám v rámci Valných hromad KS. Ostatním Úkol 2/20: Projednat pozici manažera pro zahraniční projekty na setkání PS Mezinárodní spolupráce a poslat vyjádření k pozici na další jednání Výboru. Zodpovědný: PS Mezinárodní spolupráce Stanovisko PS Mezinárodní spolupráce zaznělo v rámci jednání PS MS v Koutech nad Desnou a je součástí zápisu viz příloha č. 1. Úkol 11/20: Zaslat přehled aktivit pracovních skupin pro rok 2017 do kanceláře NS MAS jako podklad pro Valnou hromadu NS MAS. Zodpovědný: vedoucí PS Ukončeno, přehled aktivit zaslala pouze PS Mezinárodní spolupráce. 4. Vyhodnocení neformálního jednání MAS a Výboru 14. února Pošmurný informoval o průběhu jednání, které se konalo 14. února a účastnilo se ho okolo 20 osob z původních 37 nahlášených (náklady byly Kč pro plánovaných 40 osob). Cílem setkání bylo hlavně nastartovat veřejnou diskusi o budoucnosti NS MAS a nastartovat vzájemné naslouchání uvnitř sítě. Probíral se Akční plán , s větší podrobností na rok 2017 a také Strategie rozvoje NS MAS Diskuze byly vedeny facilitátorem panem Ondřejem Markem z CpKP Praha a Střední Čechy. Z jednání bude zpracován zápis. V rámci jednání zaznělo, že by se měla neformální setkání konat častěji s přesně definovanými tématy. Vždy by měl být přítomen kompletní Výbor doplněný o další členy NS MAS. Hlavní téma i nadále k dořešení zůstává, co má dělat NS MAS pro své členy, jaké je její zaměření a jaké má úkoly. Hlavním výsledkem bylo vytvoření rychlých opatření do konce roku Rozpočet NS MAS Pošmurný informoval, že v podkladech jednání Výboru byl zaslán návrh rozpočtu NS MAS 2017 po úpravách z minulého jednání Výboru a po zapracování hlavních připomínek z Valných hromad KS, výkaz zisku a ztrát, výsledovka a příloha k účetní závěrce. Dále vysvětlil, že rozpočet 2016 se dostal do ztráty cca Kč. Po diskuzi s auditorem, účetní firmou a pro jednoduchost bylo navrženo účetní řešení, aby byl rozpočet pokryt z rezervního fondu s tím, že se použijí částky na vypořádání, které se vztahují na Zelenou úsporám a uhrazení spolufinancování projektů MMR NNO 2016 a Norské fondy. Kopecký požádal, aby u projektů, které jsou již ukončeny, zazněla na VH nebo ve výroční zprávě informace o celkových nákladech a proplacených dotacích těchto projektů tak, aby bylo vidět, zda byly pro NS MAS opravdu rozpočtově neutrální nebo musela NS MAS dofinancovávat ze svého. Pošmurný navrhnul hlasování ke schválení použití rezervního fondu.

5 Strana 5/11 Usnesení 2/21: Výbor navrhuje Valné hromadě NS MAS schválit v rámci hospodaření s Rezervním fondem jeho využití na pokrytí schodku ročního rozpočtu NS MAS, který je ,42 Kč a to přesunutím z účtu rezervní fond do rozpočtu NS MAS 2016 částku ,60 Kč v rámci 10 % spoluúčasti na projektu Norské fondy, ,82 Kč v rámci 30 % spoluúčasti na projektu MMR a ,- Kč na vypořádání projektu Zelená úsporám. Všichni pro Proběhla diskuze mezi účastníky Výboru. Na základě diskuze byl z rozpočtu odstraněn manažer pro zahraniční projekty, a byl navržen členský příspěvek Kč. MAS v KS Vysočina, Jihočeský, Jihomoravský a Středočeský navrhovaly větší členské příspěvky Kč a více za služby, jaké NS MAS v současné době nabízí. Hartych přednesl návrh z KS Ústeckého kraje nahradit fakturací výběr členských příspěvků, to ale nepřichází v úvahu z důvodu plátcovství DPH. Dotazoval se na monitoring médií, jestli NS MAS sleduje určitá témata nebo je to o evaluaci MAS. Pošmurný vysvětlil, že se sledují články s klíčovými slovy MAS a místní akční skupina ve všech pádech a nově názvy MAS, které nemají ve svém názvu MAS nebo Místní akční skupina. Dále informoval, že dle MAS v Ústeckém kraji by se projekty NS MAS měly zaměřit spíše dovnitř MAS, a to jako vzdělávací programy, stáže a pobyty. Novák navrhnul místo monitoringu médií raději zaplatit osobu, která bude o MAS psát, a ne jen kontrolovat počty příspěvků. Kopecký navrhnul k monitoringu médií osvětu a větší propagaci, a pokud nepřijdou do roka výsledky tak to zrušit. Hrdoušek za KS Jihomoravského kraje znovu navrhoval částku Kč do rozpočtu NS MAS, která by byla rozdělena mezi KS na zpracování mezinárodních a nadnárodních projektů (příprava společných projektů, zaplacení odborníka). Pošmurný informoval, že NS MAS dostala nabídku od MMR na další projekt OPTP, ze kterého by bylo zaplaceno 9 až 13 osob = poradců, kteří by sloužili jako helpdesk pro projekty žadatelů do CLLD, servis pro MAS v rámci jejich výzev, pro asistenci při zadávání podvýzev do systému CSSF14+. Proběhla diskuze. Pošmurný navrhnul, aby při schůzce k projektu s náměstky MMR byli i další zástupci Výboru. Dále doplnil, že by si měl Výbor představit konkrétní osoby, které by byly na těchto pozicích. Panovala shoda, že by poradce určitě MAS ocenily, ale na druhou stranu by poradci suplovali práci CRR. Lahoda si nedokázal představit, kde by se sháněli lidé pro tento projekt (lidé jsou už tak ve svých MAS vytížení a osoba z venku bez znalostí a zkušeností nemá význam). Bylo navrhnuto vytvoření interního diskuzního fóra na určitých platformách nebo FAQ na webu NS MAS. Pošmurný uzavřel diskuzi s tím, že proběhne setkání zástupců Výborů a náměstku MMR k projektu OPTP. Hrdoušek otevřel diskuzi k položce pro předsednickou MAS ,- Kč. Krist by změnil položku odměna předsednická MAS za další personální výdaje. Krist nezastává názor, aby NS MAS vedl plně uvolněný předseda. Pošmurný informoval, že Posázaví už nebude dělat předsednickou MAS zadarmo. Krist doplnil, že dle jeho názoru NS MAS není podnik a nepotřebuje profesionální tým tak, aby někdo byl placený a někdo ne. Winter navrhnul položku Kč převést do položky náklady na předsednictvo a zvýšit na Kč, s čímž Výboru souhlasil. Novák odešel (přítomno 9 zástupců s právem hlasovat) Pošmurný vyzval k hlasování k členským příspěvkům. Usnesení 3/21: Výbor NS MAS navrhuje Valné hromadě NS MAS schválit návrh členských příspěvků ve výši Kč se splatností Pošmurný navrhuje, aby VH NS MAS schvalovala rozpočet členěný na celkové příjmy a celkové výdaje a výsledek hospodaření a kompetence k úpravě rozpočtu předá Výboru. Podrobný rozpočet dostanou členové na vědomí v podkladech pro VH.

6 Strana 6/11 Usnesení 4/21: Výbor NS MAS navrhuje Valné hromadě NS MAS 2017 schválit rozpočet NS MAS ve výši příjmů Kč a výdajů Kč. Kopecký se dotazoval, jestli nebude problém, když bude Eva Hamplová jako zástupkyně nového člena Výboru z MAS Český sever zároveň jednatelka účetní firmy, která zpracovává NS MAS účetnictví. Danielová doplnila, že pokud není členem kontrolního orgánu tak to není právně problém. 6. Výsledek právní analýzy současných Stanov Pošmurný informoval, že den před konáním Výboru přišel výsledek právní analýzy od právníka, který byl rozeslán místopředsedům, Kopeckému a paní Danielové z MAS LVA, která má právní vzdělání. Právník dle analýzy konstatoval, že současné Stanovy NS MAS nejsou v rozporu s novým občanským zákoníkem. KS bez právní subjektivity nominují do Výboru konkrétní fyzické osoby. KS žádající o právní subjektivitu se Stanovami pobočných spolků (vzor vytvořila PS Stanovy) nominují do Výboru také konkrétní fyzické osoby. Proběhla diskuze o možných alternativách změn Stanov. Danielová navrhla vložit větu, že MAS z území kraje, který nemá právní subjektivitu, jsou řádní členové NS MAS. Usnesení 5/21: Výbor NS MAS navrhuje Valné hromadě NS MAS schválit doplnění části Stanov NS MAS o: 1. Pro území krajů, kde neexistují pobočné spolky, je členství v NS MAS přímé. 2. Pro území krajů, kde neexistují pobočné spolky, probíhá volba do Výboru mezi členy NS MAS se sídlem na území daného kraje formou zápisu a prezenční listiny. 3. KS nominuje členy a náhradníky Výboru a VH volí členy a náhradníky Výboru. Pošmurný informoval, že v rámci právní analýzy proběhne setkání předsedy a místopředsedů a paní Danielové s právníkem. Na Valné hromadě by měla zaznít informace, že musí dojít ke změně Stanov, aby byl zachován současný stav 13 členného Výboru a zároveň byly v souladu s Novým občanským zákoníkem. V rámci úprav Stanov budou navrhnuty pouze tyto změny, viz usnesení. 7. Příprava Valné hromady NS MAS 2017 Kopecký přednesl základní informace. VH NS MAS se bude konat v Hranicích 16. března V rámci VH bude neformální večer před konáním VH a jednání Výboru. K dispozici jsou i místnosti pro konání menších jednání. Souhrnné základní informace budou rozeslány MAS. Vložné na VH bude cca 150 Kč/osoba a vyjednává se, že by účast byla uznatelný náklad pro MAS. Pošmurný navrhuje, aby Výbor svolal VH na 16. března 2017 od 10:00 v Hranicích. Usnesení 6/21: Výbor NS MAS svolává Valnou hromadu NS MAS na od 10:00 do Hranic v Olomouckém kraji. Proběhla diskuze o programu, na základě které byl program upraven a doplněn. Pošmurný informoval, že je možný přímý přenos z VH pomocí Facebooku pro ty, kteří nebudou přítomni v Hranicích za cenu Kč. Kopecký informoval, že v divadle je kamera, na kterou se dá celý záznam zaznamenat.

7 Strana 7/11 Usnesení 7/21: Výbor NS MAS schvaluje udělat online přenos z jednání VH v Hranicích v Olomouckém kraji za cenu Kč. Pro: 4 Proti: 5 Zdržel se: 0 Neschváleno Akční plán pro rok 2017 V rámci neformálního jednání vznikly návrhy do akčního plánu pro rok Tematické DNY nad operáky zaměřené na sběr názorů - OPVV / Markéta Pošíková, OP Z / Markéta Dvořáková, IROP, PRV, OP ŽP, Projekty spolupráce, Režie - Pracovní skupina Leader = řešit rozdělení a její transformace 2. Zvýšení servisu pro komunikace např. při připomínkování pravidel 3. Podpora sdílení informací mezi MAS v rámci NS ne zpracování dokumentů 4. Udržet CLLD informatorium 5. Definovat, co MAS chtějí za informace a jestli žijí (některé MAS o sobě nedávají vědět) 6. Požádat spolupracující partnerské organizace o prezentaci výsledků pochvala a pozitivní PR navenek 7. 9 osob konzultace poradenství s realizací SCLLD 8. Nově definovat NS dodat co dál, VIZE Novák přišel (přítomno 10 zástupců s právem hlasovat) Usnesení 8/21: Výbor NS MAS schvaluje podklady k jednání Valné hromady a jejich rozeslání členské základně týden před konání VH NS MAS v Hranicích v Olomouckém kraji. Pro: 8 Proti: 0 Zdržel se: 2 Volby předsedů a místopředsedů Na základě diskuze zazněl požadavek na kandidáty, aby dali předem členské základně vědět vlastní formou, jaké jsou jejich úmysly, cíle a představy o budoucnosti NS MAS v rámci svého funkčního období. Neoficiální nominace na předsedy NS MAS: Místní akční skupina Opavsko z.s. Ing. Jiří Krist Posázaví o.p.s. Václav Pošmurný Oficiální nominace na místopředsedy NS MAS: MAS Český Západ, z.s. Jan Dražský Florian MAS Horní Pomoraví o.p.s. Ing. František Winter Hradecký venkov o.p.s. Jana Kuthanová Výroční zpráva 2016 Foltýnová informovala o přiloženém návrhu Výroční zprávy 2016, kdy stále trvá dodat několik podkladů od zástupců PS a KS, které napřímo opět osloví em. Kompletní Výroční zpráva půjde jako jeden z podkladů Valné hromady. Po schválení Výroční zprávy projde zpráva korekturou. Pošmurný vyzval k hlasování o obsahové části Výroční zprávy. Usnesení 9/21: Výbor NS MAS schvaluje obsahovou část Výroční zprávy Pro: 10 Proti: 0 Zdržel se: 0

8 Strana 8/11 8. Národní stálá konference Pošmurný informoval, že se účastnil schůzky s vedením MMR na základě které může dojít po žádosti NS MAS k přesunu alokace v rámci přímých výzev IROP ze SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení a 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů, kde nedochází k čerpání prostředků do SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení s ohledem na vysokou absorpční kapacitu a potřebu rozvoje školství ve venkovském prostoru. Krist doplnil, že na posledním setkání Rady ESIF bylo avizováno nedočerpání OP Doprava a další a diskutovalo se předběžně o možných přesunech mezí OP. Pošmurný požádal Výbor o hlasování. Usnesení 10/21: Výbor NS MAS schvaluje požadavek na přesun významné části alokace v rámci přímých výzev IROP ze SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení a 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů, kde nedochází k čerpání prostředků do SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení s ohledem na vysokou absorpční kapacitu a potřebu rozvoje školství ve venkovském prostoru. Pro: 10 Proti: 0 Zdržel se: 0 Úkol 1/21: Zaslat požadavek na přesun alokace na MMR viz usnesení 10/21. Termín: ihned Zodpovědný: předseda Pošmurný dále informoval, že v rámci podkladů byl rozeslán aktuální stav hodnocení Strategií CLLD, což bude sloužit jako podklad pro nadcházející jednání NSK v březnu v Praze. Pošmurný nebude na NSK přítomen a požádal o přednesení bodu na NSK Jiřího Krista. Krist se dotazoval na stav vyřazených Strategií CLLD z hodnocení. Pošmurný vysvětlil, že byly z hodnocení vyřazeny celkově za celé období hodnocení 3 Strategie, z toho dvěma se podařilo znovu podat Strategie k hodnocení. Pošmurný dále informoval, že v rámci NSK zazní žádost o vyhlášení 3. kola na předkládání Strategií CLLD. Kopecký se dotazoval, kdo bude přítomen na jednání NSK, zda původní nebo noví členové Výboru. Pošmurný vysvětlil, že NSK by se měli účastnit noví zástupci za KS. Úkol 2/21: Obeslat kraje s žádostí o doplnění změny zástupce v rámci obsazování komory pro CLLD v rámci NSK. Termín: ihned Zodpovědný: tajemnice 9. Různé Žaloba MAS Karlštejnsko na NS MAS - rozsudek MAS Karlštejnsko požadovalo v roce 2011 po NS MAS refundaci nákladů člena hodnotitelské komise Radomíra Hanačíka pro opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce. Tento neoprávněný požadavek dostala NS MAS do roku 2016 několikrát. Dne přišel do datové schránky NS MAS platební příkaz ve výši ,- Kč s příslušenstvím od okresního soudu v Benešově od MAS Karlštejnsko datovaný k Na základě odmítnutí tohoto příkazu ze strany NS MAS začalo v červnu 2016 probíhat soudní jednání mezi NS MAS a MAS Karlštejnsko. Na základě soudního jednání byl vydán rozsudek jménem republiky, kdy byla žaloba MAS Karlštejnsko na částku ,- Kč zamítnuta. Proti rozsudku bylo možné se do 15 dnů odvolat, což MAS Karlštejnsko využilo a tak soudní jednání s MAS Karlštejnsko pokračuje i nadále.

9 Strana 9/11 Pošmurný interpretoval návrh Kontrolní komise, která navrhuje zpracovat k celé kauze zprávu a s rozsudkem tuto zprávu předložit na vědomí jako podklad Valné hromadě. Proběhla diskuze o možnosti vyloučení člena MAS Karlštejnsko z NS MAS. Pošmurný doplnil, že VH může vyloučit člena na základě: Člen může být vyloučen: a) dopustí-li se hrubého porušení zásad soužití ve spolku, které ohrozilo její řádný chod nebo znehodnotilo činnost, dobré jméno či význam poslání NS MAS, b) porušuje-li nebo neplní povinnosti člena vyplývající ze stanov, ačkoliv byl již písemně vyzván příslušným orgánem spolku, aby od takového jednání upustil, c) způsobil-li svým jednáním NS MAS nebo jeho organizační jednotce nikoliv nepatrnou hmotnou nebo jinou majetkovou újmu, d) byl-li pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody pro úmyslný trestný čin. Pošmurný po diskuzi vyzval k hlasování, zda Výbor doporučí Valné hromadě vyloučení MAS Karlštejnsko z.ú. z NS MAS a zařadí tuto záležitost jako bod č. 4 programu Valné hromady, kdy budou kontrolovány počty mandátů. Usnesení 11/21: Výbor NS MAS navrhuje Valné hromadě NS MAS schválit vyloučení člena MAS Karlštejnsko z.ú. na základě bodu Stanov 3 odst. 5. Pro: 9 Proti: 0 Zdržel se: 1 Hrdoušek odešel (přítomno 9 zástupců s právem hlasovat) Ukončení členství MAS Lužnicko o.p.s. Novák informoval, že MAS Lužnicko o.p.s. ukončila své členství v NS MAS na základě rozhodnutí nejvyššího orgánu. 1/21 Výbor NS MAS bere na vědomí ukončení členství MAS Lužnicko o.p.s. k 31. prosinci Počet členů NS MAS je aktuálně 168. Nominace do Pracovní skupiny ke tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 21+ podskupiny pro Venkov a Regiony Pošmurný informoval, že zápis z prvního jednání bude zveřejněn v zalogované části webu pro MAS. Hlavní informace jsou, že by NS MAS měla nominovat další zástupce do pracovní podskupiny skupině pro Venkov a pracovní podskupiny pro Regiony. Během roku 2017 se předpokládají cca 3 setkání. Pošmurný navrhnul hlavního zástupce do pracovní skupiny ke tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 21+ Jiřího Krista. Krist doplnil, že se jedná o důležitou Strategii, klíčový podklad pro Leadery a IROP. Důležitý poziční dokument pro rok Dvořáková navrhnula Kateřinu Boukalovou z MAS Brdy - Vltava o.p.s., která učí na ČZU a má široké znalosti týkající se strategických konceptů pro pracovní skupinu Venkov. Charouzek se ucházel o pracovní skupinu pro Regiony. Pošmurný vyzval k potvrzení nominací. Usnesení 12/21: Výbor NS MAS schvaluje nominace Ing. Jiřího Krista jako hlavního zástupce a koordinátora do Pracovní skupiny ke tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR, Ing. Kateřiny Boukalové do Pracovní skupiny Venkov, Gustava Charouzka do Pracovní skupiny Regiony. Pro: 8 Proti: 0 Zdržel se: 1

10 Strana 10/11 Žádost o posunutí splatnosti členského příspěvku MAS Mikulovsko o.p.s. Bylo řešeno v rámci podkladů Valné hromady. Výbor není kompetentní pro posunutí splatnosti členských příspěvků, a v případě požadavku ze strany MAS bude muset být toto projednáno v rámci VH NS MAS 16. března Spolupráce s MZe v rámci Společné zemědělské politiky Pošmurný informoval, že přišla od MZe žádost o zapojení NS MAS do diskuzí o budoucí podobě Společné zemědělské politiky po roce 2020 a navrhnul vyslat zástupce za NS MAS Romanu Zemanovou, odbornici na PRV a zemědělství a k tomu jako pomocnou sílu zapojit Alenu Jaborovu (dříve Kolářovou). Poté vyzval k hlasování. Usnesení 13/21: Výbor NS MAS schvaluje nominaci Romany Zemanové jako zástupce NS MAS při diskuzích ke Společné zemědělské politice po roce Přehled kontaktů MAS na webu NS MAS Pošmurný informoval, že NS MAS byla požádána o poskytnutí kontaktů na všechny MAS pro MAS Karlštejnsko z.ú. Proběhla diskuze, při které se Výbor shodnul na tom, že kancelář NS MAS nebude poskytovat seznam všech MAS s kontakty třetím osobám včetně vlastních členů. Kontakty na všechny MAS si může kdokoli nalézt na webu NS MAS v seznamu členů. Má vlast cestami proměn Pošmurný informoval, že NS MAS je jeden z hlavních partnerů. Informace bude rozeslána všem MAS, že se mohou do projektu zapojit i v roce Zahájení výstavy se bude konat 20. května 2017 v Praze na Vyšehradě. Finanční náklady jsou součástí rozpočtu. Naked villages (Nahá vesnice) Pošmurný informoval, že NS MAS byla oslovena, aby se stala partnerem v projektu spolupráce architektů a venkova. Pošmurný vyzval k hlasování o zapojení NS MAS, navázání spolupráce a poskytnutí loga. Usnesení 14/21: Výbor NS MAS schvaluje navázání bližší spolupráce a poskytnutí loga NS MAS v projektu Nahá vesnice. Doména LeaderFEST Krist navrhnul, aby se NS MAS stala majitelem domény Leaderfest.cz a Leaderfest.eu a spravovala a poskytovala tyto domény k užití organizátorům akce LeaderFEST. Usnesení 15/21: Výbor NS MAS schvaluje převzetí a odkoupení domény leaderfest.cz a leaderfest.eu do své správy od RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Dále Pošmurný informoval, k samotnému konceptu k LeaderFESTu by bylo vhodné nastavit jednotný koncept pro všechny pořadatele. LeaderFEST se bude konat Krist připomenul, že dříve býval LeaderFEST mezinárodní platforma, dobrá možnost pro navázání mezinárodních kontaktů. Charouzek doplnil, že PS MS bude mít pravděpodobně v rámci LeaderFESTu síťovací workshop a chtějí přitáhnout rakouské a polské MAS.

11 Strana 11/11 Charouzek dále doplnil, že koncem září chtějí ve Velkých Karlovicích udělat setkání se slovenskými MAS. Toto a další akce je uvedeno v zápise PS MS, který je zveřejněn na webu NS MAS. Pracovní skupina ke službám ve venkovském prostoru Krist informoval, že se v Bělotíně bude konat pracovní setkání ke službám ve venkovském prostoru, nemůže se dostavit, a proto za sebe nominoval Davida Nováka z MAS Pobeskydí. Pošmurný navrhnul, jestli by neměl být někdo nominován natrvalo kvůli provazbám dále k zemědělství nebo průmyslu a doplnil, že dříve pracovní skupina zastupovala paní Ondráčková. Hlasování o možném zástupci se přesunulo na další jednání Výboru. Karta MAS Foltýnová informovala, že v podkladech jednání Výboru NS MAS byla zaslána karta MAS, kterou vytvořil Jan Florian jako vzor pro ostatní KS. Pokud by karty MAS zavedly v podobném stylu všechny MAS, mohla by vzniknout celorepubliková kartotéka MAS. Země živitelka 2017 Pošmurný informoval o aktualitách v rámci Země živitelky a navrhovaného pavilonu Venkov, který nakonec neprošel a koncepce zůstane jako v roce Pošmurný doplnil, že od MZe půjde dopis na kraje, aby iniciovaly a podpořily prezentaci krajů prostřednictvím MAS. Právní subjektivita KS NS MAS Zlínského kraje Lahoda informoval, že proběhla Valná hromada, předsedou krajského sdružení se stal Aleš Lahoda, místopředsedkyní Petra Zádilská. KS má 5členný Výbor. Pošmurný vyzval k hlasování. Usnesení 16/21: Výbor NS MAS schvaluje zřízení KS NS MAS Zlínského kraje jako pobočného spolku. Informace k finanční kontrole projektu Resilience Krist informoval, že v lednu 2017 proběhla v Brně finanční kontrola projektu Resilience. Při kontrole bylo zjištěno pochybení v pracovní smlouvě Ing. Jiřího Krista u pracovního úvazku na 1,1 (44 hod. týdně). NS MAS podala k výsledku kontroly vysvětlení avšak neúspěšně. V rámci kontroly bude udělena projektu sankce ve výši Kč, která uhradí ZO ČSOP VERONICA, která podá žádost o prominutí. Konec jednání: 14:05 Další jednání Výboru bude 15. března v Hranicích. Ověřil dne: Charouzek Kopecký

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Praha 10. ledna 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 9 členů Výboru, 2 náhradníci Hosté: Vít Hrdoušek MAS Strážnicko, z.s.; Radomír Hanačík MAS Karlštejnsko, z.ú.; Mgr. Jindřich Hlavatý PhD. Mladoboleslavský

Více

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč

Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: Kč Kč Hranice 16.3.2017 Plán Skutečnost Poznámky členské příspěvky: 1 690 000 Kč 1 650 000 Kč členské příspěvky ve výši 10 000 Kč 171 členů k 31. 12. 2016 Seminář unijní programy 8 190 Kč 14 529 Kč organizace

Více

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu Jindřichův Hradec, 14 3 2018 1 Zahájení Jednání zahájeno v 09:00 - změny v Odboru pro udržitelný rozvoj na ÚV -> přesun pod MŽP - plán jednání s klíčovými ministry (byť v demisi) 2 Zhodnocení usnášeníschopnosti,

Více

Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod 17.3.2016 členské příspěvky: 1 067 000,00 Kč 1 727 809,00 Kč členské příspěvky ve výši 10 000 Kč - 170 členů (stav k VH) dary na vyjednávání/ konzultace: 10 000,00 Kč 38 000,00 Kč dary 2

Více

1. Zahájení valné hromady předsedou NS MAS

1. Zahájení valné hromady předsedou NS MAS Chocerady, 8. června 2015 Valná hromada NS MAS byla svolána Výborem a její program byl schválen dne 17. 4. 2015 (usnesení 8/1). Přítomni: dle prezenční listiny Z jednání pořídila tajemnice pouze pro zpracování

Více

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Termín: 13. 2. 2015 od 12:00 Místo: zasedací místnost, RO SZIF, Kotlářská 53, Brno Přítomní: dle prezenční listiny (příloha č. 1) PROGRAM: 1.

Více

Zápis z. 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 2. Doplnění a schválení programu. Termín hodin

Zápis z. 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 2. Doplnění a schválení programu. Termín hodin Praha, 8. března 2016 Zápis z 17 Termín hodin Místo Praha, - Smíchov 150 00 ( ) Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů výboru, 1 náhradník (RNDr. Roman Kašpar Luhačovské Zálesí, o.p.s.), 1 zastoupení

Více

Zábřeh na Moravě 11.3.2015

Zábřeh na Moravě 11.3.2015 Zábřeh na Moravě 11.3.2015 Příjmy plán plnění poznámka: členské příspěvky: 1 610 000,00 Kč 1 670 000,00 Kč členské příspěvky (10 000 Kč) - 167 členů (k 31.12.) dary na vyjednávání: 755 000 Kč 268 500,00

Více

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s.

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Název žadatele: Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Termín realizace: 1. ledna 31. prosince 2017 Místo realizace: celá Česká republika Sídlo: Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov

Více

Zpráva předsedy a zpráva o vyjednávání, včetně výroční zprávy NS MAS 2014

Zpráva předsedy a zpráva o vyjednávání, včetně výroční zprávy NS MAS 2014 Praha, 3. března 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Hamplová, Kučera, Šulák, Hienl Ověřovatel zápisu: Florian, Kuthanová Jednání zahájeno v 15:35. Z jednání pořízen audio záznam. Zahájení Výboru

Více

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Praha 11. dubna 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 12 členů Výboru Hosté a další: Mgr. Tomáš Zatloukal, PhDr. Ondřej Andrys, MAE 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Jednání

Více

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu Praha, 12. září 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru Hosté a další: Věra Nosková; Ing. Jakub Černý Místní akční skupina Šipka, z. s.; Ing. Darina Danielová MAS Lednicko-valtický areál,

Více

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017

Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Místní akční skupina Zápis z jednání Partnerství MAS č. 1/2017 Datum a čas: 25. května 2017 17:00 hod. Přílohy: 4 Místo jednání: Polná Zapisovatel: Ing. Petra Laštovičková Předsedající: Ing. Vojtěch Rosický

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 13.1.2015 v zasedací místnosti Vily Čerych v České Skalici. Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 8 členů + 5 x plná moc - omluveno Opakovanou

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 23. 2. 2017 od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje

Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje Krajské sdružení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky Zlínského kraje kraje Zápsis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Zlínského kraje Termín: 3.2.2015 Místo: Slovácký dvůr Ostrožská Nová

Více

Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje

Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Krajské sdružení NS MAS Jihomoravského kraje Zápis z Valné hromady KS MAS Jihomoravského kraje Termín: 13. 3. 2018 od 9.00 hod. Místo: Krajský

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 21. 11. 2016 od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s.

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Název žadatele: Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Termín realizace: 1. ledna 31. prosince 2016 Místo realizace: celá Česká republika Sídlo: Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov

Více

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje

Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Zápis z jednání Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Termín 26. března 2015 čtvrtek Čas Místo Program jednání 9:00 10:00 hod MAS Slezská Brána, z.s., Restaurace

Více

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení.

Výroční zpráva ZÁKLADNÍ INFORMACE. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, občanské sdružení. 2013 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s Týnec nad Sázavou, 13.3.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE 1 kraj počet MAS

Více

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3. Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. 2011 Ing. František Winter, předseda NS MAS ČR, o.s. Rumburk, 15.3.2012 Členská základna má vzrůstající tendenci.oproti roku 2010

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY 5/2018 MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATOVÁCLAVSKO, z. s.

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY 5/2018 MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATOVÁCLAVSKO, z. s. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY 5/2018 MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATOVÁCLAVSKO, z. s. konané dne 28. března 2018 v kulturním sále ZŠ Tuchlovice od 17,00 hod. Zahájení zasedání Valné hromady Místní akční skupiny

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

SERVISO, o.p.s. Komenského náměstí 17, Třebívlice. IČ: DIČ: CZ tel.:

SERVISO, o.p.s. Komenského náměstí 17, Třebívlice. IČ: DIČ: CZ tel.: Zápis z jednání nejvyššího orgánu organizační složky MAS SERVISO obecně prospěšné společnosti SERVISO, o. p. s. se sídlem,,, zapsané v rejstříku obecně prospěšných společností vedeném krajským soudem v

Více

Aktuální informace z oblasti regionální politiky

Aktuální informace z oblasti regionální politiky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z oblasti regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Liberec, 25. září 2017 Příprava období po roce 2020 na národní úrovni Východiska pozice ČR

Více

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice,

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice, ZÁPIS ze zasedání Programového výboru MAS Hradecký venkov dne 1. 12. 2016 na Státním zámku Hrádku u Nechanic PROGRAM ZASEDÁNÍ: 1. Zahájení zasedání 2. Informace o průběhu naplňování Strategie komunitně

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 6. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 21.09.2015. Průběh a jednání a přijatá usnesení této valné hromady:

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 6. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 21.09.2015. Průběh a jednání a přijatá usnesení této valné hromady: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 6. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 21.09.2015 Valná hromada MAS Jablunkovsko, z.s. se sídlem v Bystřici 334, 739 95 Bystřice,, zaregistrovaná Krajským úřadem Moravskoslezského

Více

Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví

Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví Dne 11. prosince 2014 ve 14 30 hodin Penzion MAVL Přeštěnice Přítomni: Pavel Souhrada, Ing. Miroslav Maksa, Pavel Hroch, Miroslav Zíka,

Více

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy)

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Přítomní členové rady: Vladimír Buchta, Zdeněk Kadlec, Ing. Julius Štaud, Mgr.

Více

Zápis. počet přítomných subjektů

Zápis. počet přítomných subjektů Zápis z jednání představenstva MAS Český sever, z. s., kancelář MAS Český sever, 25. 6. 2019 od 13 hod. Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 5 členů představenstva z celkového počtu 9 členů) počet

Více

Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011

Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011 Zápis z 22. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR - Usnesení Křtiny, 16.3. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Judr. Radan Večerka Ověřovatelé zápisu: Jitka Doubnerová, Gustav

Více

(Přijato všemi hlasy.)

(Přijato všemi hlasy.) Zápis z jednání 11. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve čtvrtek 1. 3. 2012 od 13,00 hodin ve Wintrově síni Městského úřadu Rakovník, Husovo náměstí 27, Rakovník Přítomni členové rady

Více

2. Doplnění a schválení programu

2. Doplnění a schválení programu Litoměřice, 19. říjen 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru, 1 náhradník Výboru Hosté: Bohuslava Zemanová Posázaví o.p.s.; Ing. Markéta Pošíková MAS Podlipansko, o.p.s.; Bc. Markéta Dvořáková,

Více

Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru Hosté a další: Ing. Josef Ryšavý MAS Vladař o.p.s.; Ing. Jitka Urbánková Audit organizace s.r.o.

Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru Hosté a další: Ing. Josef Ryšavý MAS Vladař o.p.s.; Ing. Jitka Urbánková Audit organizace s.r.o. Třemošnice, 11. července 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru Hosté a další: Ing. Josef Ryšavý MAS Vladař o.p.s.; Ing. Jitka Urbánková Audit organizace s.r.o. 1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti,

Více

Jan Florian expert pro operační program IROP a PRV a obecná pravidla realizace CLLD

Jan Florian expert pro operační program IROP a PRV a obecná pravidla realizace CLLD Příloha s názvem Podrobný popis aktivit v rámci REALIZACE, PROVOZU/ÚDRŽBY VÝSTUPU, slouží jako detailní popis aktivit a stavu realizace projektu OPTP s názvem Řešení problémových oblastí komunitně vedeného

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

1. Zahájení Valné hromady předsedou NS MAS

1. Zahájení Valné hromady předsedou NS MAS Dvůr Králové nad Labem, 23. listopadu 2016 Valná hromada byla svolána Výborem NS MAS dne 19. 10. 2016 usnesením 5/17 na 23. 11. 2016. Program Valné hromady byl odeslán členům 21 dní před dnem konání Valné

Více

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s.

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. Název žadatele: Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. realizace: 6/2016 6/2019 (předpoklad) Místo realizace: celá Česká republika Adresa sídla: Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov

Více

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Dne 21. 1. 2013 v 15 00 hodin Kancelář MAS SP - Kovářov Přítomni Hroch Pavel, Ing. Čunát Miroslav, Ing. Málek Bohumil, Souhrada Pavel Omluveni: Tollinger Jindřich,

Více

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Olomouc, 9. května 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 9 členů Výboru a 2 náhradníci Hosté a další: Mgr. Darina Danielová MAS Lednicko-valtický areál, z.s; Bc. Tomáš Šulák Partnerství Moštěnka, o.p.s.

Více

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Olomouc, 10. května 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 11 členů Výboru Hosté: Jiří Drechsler MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z.s., Bc. Tomáš Šulák Partnerství Moštěnka, o.p.s., Ing. Miroslava Hrušková

Více

Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram

Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Zápis č.1/2016 z jednání Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Datum konání: 13. ledna 2016 Čas zahájení: 14 hodin Místo: zasedací místnost MěU Příbram, Tyršova 108, 261 19 Přítomni: 12 členů

Více

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění.

Předseda seznámil přítomné s programem. Vyzval členy výboru NS MAS k případnému doplnění. Zápis z 12. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Zlín, 23.4.2010 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: zástupce KZAV Zlínského kraje Ověřovatelé zápisu: Kulíšek, Haš Zápis: Eva Hamplová

Více

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Odborné zajištění chodu RSK Měsíc Popis Leden konzultace projektové žádosti s poskytovatelem dotace v rámci přípravy a finalizace projektové žádosti na

Více

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne 7. 12. 2015. Přítomní členové Rady spolku dle prezenční listiny: Město Humpolec (Ing. Lenka Bartáková), MěKIS (Marcela

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov. Spolek pro obnovu venkova Královéhradeckého kraje Nepolisy 75, 503 63 predseda.spovkhk@volny.cz www.obnovavenkova.cz Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 4.4.2017 od 14.30 hodin

Více

ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s.

ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s. ZÁPIS NA 9. ZASEDÁNÍ VÝBORU NS MAS ČR, o.s. Termín: 8.2.2008 Čas: 10:00 hod. Místo: Praha 2 Vinohrady, Slezská 7, Budova ÚZPI Přítomni: Adam, Sušanka, Doubnerová, Hamplová, Winter, Florian, Oliva, Nekvasilová,

Více

Zápis a usnesení Rady MAS Lípa pro venkov z. s. ze dne

Zápis a usnesení Rady MAS Lípa pro venkov z. s. ze dne Zápis a usnesení Rady MAS Lípa pro venkov z. s. ze dne 11. 1. 2016 Místo: Zbraslavice, kancelář MAS Zahájení: 8:30 hod. Předsedající: Ondřej Havlovic Omluven: Jaroslav Čálek, Mgr. Jana Rychlíková, Ing.

Více

Zápis z Členské schůze Místní akční skupiny Hlučínsko z.s.

Zápis z Členské schůze Místní akční skupiny Hlučínsko z.s. Zápis z Členské schůze Místní akční skupiny Hlučínsko z.s. Datum konání: 27. března 2019 Místo konání: obec Vřesina (Restaurace U Vojáčka) Členská schůze byla svolána předsedou organizace na základě rozhodnutí

Více

ZÁPIS. ze zasedání programového výboru

ZÁPIS. ze zasedání programového výboru MAS Pobeskydí, z. s. 739 53 Třanovice č. p. 1 IČ: 71212612 ZÁPIS ze zasedání programového výboru MAS Pobeskydí, z. s. které se uskutečnilo dne 13. dubna 2015 od 13:00 hod. v sídle organizace v Třanovicích,

Více

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.: ZÁPIS z 6. zasedání Valné hromady Společenství obcí Podkrkonoší 29. 12. 2014, Hajnice Přítomni: Dorazili později: Omluveni: Hosté: P. Hrubý, E. Rezková, L. Grega, E. Havrdová, P. Červený, M. Klapka, B.

Více

Program: 1) Určení zapisovatele a ověřovatelů zápisu

Program: 1) Určení zapisovatele a ověřovatelů zápisu Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 24. 9. 2012 od 13 30 h v areálu Hoštické a. s. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Lukáš Volný,

Více

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Praha, 12. ledna 2015 Přítomni: dle prezenční listiny 11 členů Výboru, 2 náhradníci (Bohumír Jasanský MAS České středohoří, z.s., Ing. Ivana Jágriková MAS Sokolovsko o.p.s.) Hosté: Lukáš Bednář MAS ORLICKO,

Více

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů

1. Zahájení zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů Praha, 12. dubna 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 12 členů Výboru, 1 náhradník (RNDr. Roman Kašpar Luhačovské Zálesí, o.p.s.), Hosté: Jiří Drechsler MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z.s., Ing. Tomáš

Více

Aktuální informace z oblasti regionální politiky

Aktuální informace z oblasti regionální politiky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z oblasti regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Hradec Králové, 11. října 2017 Shrnutí jednání komory regionální Shrnutí aktuální informací

Více

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis z 16. Valné hromady Místní akční skupiny Svitava z. s. konané dne 4. května 2017 v zasedací místnosti budovy Mze ČR, pracoviště SZIF, Olomoucká 26, Svitavy Na svolání Valné hromady se Rada spolku

Více

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Termín 28. leden - čtvrtek Čas Místo 9:00 13:30 hod Lázeňský dům Libuše, Karlova Studánka Program jednání 1.

Více

Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6,

Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6, Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6, 162 00 Datum a místo konání: 29.4.2014 jídelna ZŠ Šantrochova 1800, Praha 6 Začátek schůze: 18:30 hod. Ukončení

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019 z jednání Správní rady MAS Naděje o.p.s., které se uskutečnilo dne 18. února 2019 v zasedací místnosti sídla MAS Naděje o.p.s. Přítomni: P. Pillár, B. Valvoda, S.

Více

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) Václav Pošmurný Havlíčkův Brod,

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) Václav Pošmurný Havlíčkův Brod, Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) 2015 Václav Pošmurný Havlíčkův Brod, 17. 3. 2016 Počet členských MAS NS MAS ČR Celkový počet členů k 31. 12. 2015

Více

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) Václav Pošmurný Hranice,

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) Václav Pošmurný Hranice, Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaný spolek) 2016 Václav Pošmurný Hranice, 16. 3. 2017 Počet členských MAS NS MAS Celkový počet členů k 31. 12. 2016 byl 171

Více

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaná spolek) František Winter Zábřeh, 11.3.2015

Výroční zpráva. Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaná spolek) František Winter Zábřeh, 11.3.2015 Výroční zpráva Národní síť Místních akčních skupin České republiky, z.s. (zapsaná spolek) 2014 František Winter Zábřeh, 11.3.2015 Na valné hromadě 14. 3. 2014 byly schváleny nové Stanovy NS MAS, kde je

Více

Návrh na registraci občanského sdružení

Návrh na registraci občanského sdružení Věc: Návrh na registraci občanského sdružení V souladu s 6 zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, předkládá přípravný výbor ve složení: Veronika Kolářová, bytem: Bítov 2, 266 01 Beroun r.č. 776105/0660

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

jednání Pléna KS MAS Středočeského kraje

jednání Pléna KS MAS Středočeského kraje Zápis z jednání Pléna KS MAS Středočeského kraje Termín pátek 12. prosince 2014 v 10:00 14:00 hodin Místo MAS Zálabí, TPCA Kolín - průmyslová zóna Ovčáry Program: 1. Přivítání a představení domácí MAS

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září

Úkol delegovat členy do komise spolupráce a medializace zástupci KO ( do konce září ) - schůzky budou probíhat v září Zápis z 6. jednání výboru Národní sítě Místních akčních skupin ČR Krajský úřad Jihočeského kraje, České Budějovice, 31.8..2009 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Ing. Lucie Krumpholcová, Mze Ing. F.

Více

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne

Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne Zápis z jednání Rady spolku Místní akční skupiny Společnost pro rozvoj Humpolecka dne 24. 9. 2018 Místo a čas jednání: Kancelář MAS, Hradská 285, Humpolec od 16:00 hodin. Přítomní členové Rady spolku dle

Více

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha 2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha Program plenárního zasedání NSK Čas Bod programu 13:00 13:30 Schválení Statutu a Jednacího řádu NSK 13:30 14:30 Shrnutí jednání jednotlivých komor Přijetí usnesení

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského kraje

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského kraje Zápis z jednání Valné hromady KS MAS Středočeského kraje Termín Místo pátek 23. února 2018 v 10:00 h konání oznámeno 2. 2. 2018 Praha 1, Senovážné nám. 23, budova D, 2. patro, místnost č. 201 Jednání zahájeno

Více

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Datum konání: 17. 7. 2018 Místo konání: kancelář MAS, Havlíčkova ul. 67, Havlíčkova Borová Čas konání: od 13:00 hod. Hlasování:

Více

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského

jednání Valné hromady KS MAS Středočeského Zápis z jednání Valné hromady KS MAS Středočeského Termín pátek 21. února 2014 v 9:30 h 14:00 h Místo MAS Vyhlídky, Mělník, Zasedací sál MěÚ /přízemí/, Nám. Míru čp. 51 Program Valné hromady: 1. Zahájení

Více

Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru, 1 náhradník, Ondřej Večeř (MAS Šternbersko), Jana Filinová (MAS Podbrdsko)

Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru, 1 náhradník, Ondřej Večeř (MAS Šternbersko), Jana Filinová (MAS Podbrdsko) Praha, 11. prosince 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 10 členů Výboru, 1 náhradník, Ondřej Večeř (MAS Šternbersko), Jana Filinová (MAS Podbrdsko) 1. Zahájení Jednání zahájeno v 10:05 Zahájení Výboru

Více

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Dana Bechynská, Martin Dvořák, Hana Hajná,

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Dana Bechynská, Martin Dvořák, Hana Hajná, Zápis z jednání 12. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve středu 21.3.2012 od 13,00 hodin v kanceláři Svazku měst a obcí Rakovnicka, Husovo náměstí 255, Rakovník Přítomni členové rady

Více

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

Místo konání: Společenské centrum Lidečko

Místo konání: Společenské centrum Lidečko Zápis z Valné hromady MS Hornolidečska ze dne 25.6.2014 Místo konání: Společenské centrum Lidečko Program jednání: 1. Zahájení 2. Jmenování zapisovatele 3. Volba návrhové a mandátní komise 4. Schválení

Více

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne

Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne Zápis ze zasedání valné hromady MAS Uničovsko, o.p.s. konané dne 19.04. 2018 Jednání valné hromady organizační složky MAS Uničovsko, konané 19.4.2018 od 9.00 hod v Medlově, se zúčastnili tito členové-

Více

Příprava nového období - vyjednávání

Příprava nového období - vyjednávání Příprava nového období - vyjednávání Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Česko Polská konference Rejvíz 22.11. 2012 Naše představa v období 2014-2020 Národní strategický

Více

SERVISO, o. p. s. Komenského náměstí Třebívlice IČ: DIČ: CZ tel.:

SERVISO, o. p. s. Komenského náměstí Třebívlice IČ: DIČ: CZ tel.: Zápis z jednání rozhodovacího orgánu (Rozhodovací komise) organizační složky MAS SERVISO obecně prospěšné společnosti SERVISO, o. p. s. se sídlem Komenského náměstí 17,,, zapsané v rejstříku obecně prospěšných

Více

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Program jednání: 1. Zahájení 2. Zpráva o hospodaření spolku za rok 2015 3. Výroční

Více

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne 15. 12. 2015 v Dolních Studénkách Jednání zahájeno v 18:00 hod. Přítomni: viz prezenční listina, která tvoří nedílnou přílohu tohoto zápisu.

Více

Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice

Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne 26. 6. 2017 od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice Usnášeníschopnost Valné hromady: ANO (dle přílohy prezenční listina 19 osob,

Více

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Datum a čas zahájení: 25. září 2017, 9:00 hod. Místo: sekretariát MAS Luhačovské Zálesí,, Luhačovice Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.

Více

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 16 v mandátním období

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 16 v mandátním období Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 16 v mandátním období 2014 2018 Místo a termín: Němčice u Kolína, 03. 12. 2015; čas jednání 11:15-18:10 Přítomni: J. Kozel, T. Macko, M. Komárek, R. Novák, P. Ticháček,

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

dle prezenční listiny všech 12 zástupců obcí ředitel SOTM Jan Řebíček DiS. Lucie Oherová - pracovnice SOTM Iveta Nováková - účetní SOTM

dle prezenční listiny všech 12 zástupců obcí ředitel SOTM Jan Řebíček DiS. Lucie Oherová - pracovnice SOTM Iveta Nováková - účetní SOTM Z á p i s z valné hromady SOTM, konané dne 17.prosince 2012 v 17.00hod. v zasedací místnosti sídla SOTM Proseč ====================================================== Přítomni: Hosté : Program: dle prezenční

Více

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci 04.12.2017 Program jednání 1. Zahájení Valné hromady, kontrola usnášeníschopnosti VH 2. Určení zapisovatele a ověřovatele zápisu,

Více

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu

1. Zahájení. 2. Zhodnocení usnášeníschopnosti, určení ověřovatelů. 3. Doplnění a schválení programu Rožnov pod Radhoštěm, 22. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 12 členů Výboru; Ing. Mgr. Marek Hartych - MAS Český sever, z. s.; Ing. Ondřej Neuman - Místní akční skupina Rožnovsko, z.s. 1. Zahájení

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018 z jednání Správní rady MAS Naděje o.p.s., ze dne 19. března 2018 konaného v zasedací místnosti sídla MAS Naděje o.p.s. (dále také Společnost) Přítomni: P. Klouček,

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob 739 53 Třanovice čp. 1 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze společného zasedání valné hromady a programového výboru, konaného ve školící

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Zápis z Valné hromady Golf Clubu Semily konané dne 17. února 2018

Zápis z Valné hromady Golf Clubu Semily konané dne 17. února 2018 Zápis z Valné hromady Golf Clubu Semily konané dne 17. února 2018 Valná hromada členů Golf Clubu Semily (dále jen GCS) se konala v sobotu dne 17. února 2018 od 14,00 hod. v restauraci U Bernarda v Semilech.

Více

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 7 v mandátním období 2014 2018

Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 7 v mandátním období 2014 2018 Zápis z jednání předsednictva ČMSHb č. 7 v mandátním období 2014 2018 Místo a termín: Pardubice, 4. 12. 2014; čas jednání 16:00-20:40 Přítomni: J. Kozel, T. Macko, D. Kantor, M. Komárek, R. Novák, T. Novotný,

Více

Zápis z valné hromady HK MD Šumperk, konané dne v hod., v jídelně Základní školy Dr. E. Beneše 1, Šumperk

Zápis z valné hromady HK MD Šumperk, konané dne v hod., v jídelně Základní školy Dr. E. Beneše 1, Šumperk Zápis z valné hromady HK MD Šumperk, konané dne 7.6.2010 v 18.00 hod., v jídelně Základní školy Dr. E. Beneše 1, Šumperk Přítomno: 39 členů (viz příloha Prezenční listina) PROGRAM VALNÉ HROMADY: 1. Zahájení

Více