Praha, 15. dubna V Jihočeském kraji:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Praha, 15. dubna V Jihočeském kraji:"

Transkript

1 PŘEHLED AKCÍ Mezinárodní den památek a historických sídel a oslavy Velikonoc se časově setkávají. Program na hradech, zámcích a ostatních památkách ve správě NPÚ bude nabitý! Praha, 15. dubna 2014 Mezinárodní den památek a historických sídel, který si každoročně připomínáme 18. dubna, letos připadá do období velikonočních svátků. Obě tyto akce bývají tradičně na objektech ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) připomínány a slaveny výzdobou, speciálními prohlídkami, bohatým kulturním programem či zvýhodněným vstupným. A platí to i letos; vyberte si z řady akcí tu svou. Srdečně zveme k prožití prodlouženého víkendu v kulturní atmosféře a tradičním duchu! V Jihočeském kraji: SZ Červená Lhota v kapli Nejsvětější Trojice proběhne na Zelený čtvrtek starobylá pobožnost bdění v Getsemanské zahradě spojená s rozjímáním nad texty evangelií vztahujícími se k utrpení Ježíše Krista v Getsemanech. Jedinečná noční atmosféra bude umocněna nasvícením kaple pouze za pomocí svící. Svatá hodina začíná ve 22 hodin SZ Český Krumlov Letohrádek Bellarie vstup volný SZ Dačice prohlídky běžně nepřístupného zámeckého sklepení 12. až SH a SZ Jindřichův Hradec Tradiční výzdoba v netradičních variacích. Zajímavě naaranžovaná vejce různých velikostí i druhů zaručeně pobaví návštěvníky prohlídkové trasy A, tzv. Adamova stavení. Instalace nazvaná Splašená vejce představuje bezmála sedm set kusů pštrosích, husích, kachních, slepičích i křepelčích vajec, která budou viset z lustrů, sypat se po nábytku, kutálet se po stolech a kobercích a i jinak zdobit další neobvyklá místa SZ Kratochvíle Kratochvilská zahrada ze zámecké věže mimořádné prohlídky zahrady a zámecké věže, pohled na areál z ptačí perspektivy, procházka po zahradě s výkladem o jejích zajímavostech a historii soutěž pro děti a rodiče Velikonoční hledání vajíček :00 přednáška prof. Martina Hilského v rámci cyklu Setkání na Kratochvíli, tentokrát na téma Podoby sonetů, podoby lásky. Večer je věnován oslavě 450. výročí narození Williama Shakespeara. Standardní prohlídka GRAND je rozšířena o kostel Narození Panny Marie SH Landštejn zpřístupnění hradních sklepů v rámci běžné prohlídky, mimořádné komentované prohlídky hradu každý den ve 14 h..

2 SH Nové Hrady Velikonoce na hradě oslavy velikonočních svátků na Novohradsku i v rodině Buquoyů tematicky zaměřené prohlídky. Procházku interiéry druhé prohlídkové trasy, Bytu panského úředníka, ozvláštní povídání o zvycích a tradicích dodržovaných od Masopustu do Velikonoc SZ Třeboň Schwarzenberská apartmá výstava květinových vazeb Amarylis a skleněný svět, zdarma prohlídka trasy C psí kuchyně, kasematy, šermířské vystoupení skupiny Bibus spiritus Klášter Zlatá Koruna k oncert Missa brevis Jiřího Pavlici v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vystoupí chrámový sbor a orchestr Velešín.se sólisty Alešem Voráčkem a Marií Peškovou. V Královéhradeckém kraji: SZ Hrádek u Nechanic připomínka velikonočních tradic v historickém zámeckém prostředí ve svátečně vyzdobené expozici. Bude zpřístupněna i zámecká kuchyně, kde můžete ochutnat originální Sváteční zámecký likér! v 9 hod. mše svatá v zámecké kapli sv. Anny SZ Opočno zpřístupnění pánské koupelny zbudované kolem roku 1912 pro osobní potřebu majitele panství, knížete Josefa Colloredo-Mannsfelda zpřístupnění tzv. tabulnice renesančního sálu s ojedinělou hřebínkovou klenbou, využívaného počátkem 17. století pro stolování prohlídky expozic nazdobených v duchu a se symboly velikonočních svátků SZ Ratibořice Keramika a hračky II. druhé pokračování velmi úspěšné výstavy užitkové keramiky a hraček pro děti i dospělé z různých materiálů od českých výtvarníků a výrobců v běžně nepřístupných prostorách barokních zámeckých sklepení exkurze po areálu zámeckého parku s výkladem o jeho revitalizaci a SZ Náchod prohlídky půd hlavních zámeckých budov. V Libereckém kraji: SH Grabštejn drobné rukodělné dílny, lehce tematicky upravené prohlídky SZ Hrubý Rohozec Putování za Renesancí speciální prohlídky běžně nepřístupných míst, návštěvníci se podívají do původních hradních prostor, do sklepení, ale také na zámeckou půdu a věž SZ Lemberk prohlídka velikonočně vyzdobeného clam-gallasovského apartmá včetně zámecké kaple, ukázka velikonočního slavení a zvyků šlechty. Mimořádné zpřístupnění středověké věže SZ Zákupy mimořádné prohlídky zázemí císařského výtahu z roku Prohlídka nás zavede nejen k vlastní kabině s luxusním vybavením, ale také do stanic ve všech třech podlažích a strojoven včetně té nejdůležitější na zámecké půdě. Navíc hlasování návštěvníků o nejlepší velikonoční strom na nádvoří zámku ozdobený kraslicemi dětí ze ZŠ Zákupy. Na Moravě:

3 SH Bítov mimořádné prohlídky břitové věže SH Bouzov trasa Hrad Bouzov se slevou SZ Buchlovice Výstava Tulipománie výstava tulipánů SZ Raduň mimořádné prohlídky zámku s kastelánkou SH Šternberk komentované prohlídky s restaurátory SZ Velké Losiny výstava fotografií z restaurování zámeckého mobiláře ve vstupních prostorách zámku. V Pardubickém kraji: SH Litice prezentace způsobu oprav torzální architektury SZ Litomyšl Archeologie komentovaná prohlídka společnosti Labrys, kastelánské prohlídky s návštěvou divadla, reprezentačních sálů a zázemí zámku + překvapení 13 h. autogramiáda skupiny STO ZVÍŘAT ve šlechtické kavárně SZ Slatiňany prohlídková trasa Pokrok nezastavíš!, která zavede návštěvníky do unikátně dochovaného technického zázemí a běžně nepřístupných částí zámku. Její součástí bude také návštěva knížecí oratoře v kostele sv. Martina, která je se zámeckou budovou spojena krytou dřevěnou chodbou SLS Vysočina Velikonoce na Veselém Kopci zahájení návštěvnické sezóny, připomenutí tradičních oslav velikonočních svátků, ukázky zhotovování zvykoslovných předmětů, jejich prodej, kulturní program. V Plzeňském kraji: SZ Červené Poříčí Velikonoce se zámeckým správcem. Mimořádné prohlídky s kastelánem, renesanční prostory přízemí, kde je k vidění galerie soch českých panovníků z roku 1760, barokně upravené patro, kde se zachovaly původní nástěnné malby Klášter Kladruby jarmark s tradičními velikonočními výrobky. Od 15 hod. v kostele Nanebevzetí Panny Marie velikonoční koncert souboru staré hudby Cavalla z Kladrub společně s chrámovým sborem Cantus ze Stříbra a kvartetem Dives Lindberg z Německa SZ Nebílovy koncert vážné hudby v rámci letošního projektu Otevírání barokního paláce. V podání Sojkova kvarteta (Martin Kos 1. housle, Martin Kaplan 2. housle, Josef Fiala viola a Hana Vítková violoncello) zazní skladby Josefa Haydna, Ludwiga van Beethovena a Franze Schuberta. Koncert bude jedinečný také tím, že se jedná o zcela první koncert pořádaný v nově zrestaurovaném tanečním sále zámku SH Švihov speciální prohlídky s názvem Sen o hradní nocležně. Prohlídky seznámí návštěvníky s plánovanými rekonstrukcemi předhradí ve 2. polovině 20. století a zavedou je na místa, kde se v 50. a 80. letech 20. století plánovaly stavby hradních ubytoven a bytů. Pro návštěvníky budou přichystané panely s dobovými stavebními studiemi a plány. Hlavní zážitek prohlídky ale spočívá v samotné procházce po dřevěné lávce nad klasicistními klenbami v krovu někdejších hospodářských budov.

4 Ve Středočeském kraji: SZ Hořovice Pohádková země Vítězslavy Klimtové výstava v zámeckém sklepení O Zakleté paní interaktivní prohlídky pro děti zavede do nejkrásnějších reprezentačních prostor zámku za doprovodu zakleté hraběnky, která bude vyprávět svůj životní příběh SZ Březnice Tajemné bytosti brdských lesů výstava v zámeckém sklepení SH Karlštejn Velikonoční grilování, osobní ražba kopie dukátu Karla IV., velikonoční květinová výzdoba expozic, vystoupení pražských pozounérů vítajících každou začínající prohlídku živou hudbou; prodloužení otevírací doby do 18 hodin, kdy bude začínat poslední prohlídka SZ Konopiště volný vstup na výstavu Spojeni v životě i ve smrti, Střelnice a Muzeum sv. Jiří SH Křivoklát Za křivoklátským pokladem nová dobrodružná prohlídka inspirovaná obdobím husitských válek, kdy císař Zikmund nechal v křivoklátské Stříbrnici uložit korunovační klenoty, zemské desky a poklad nesmírné hodnoty, jehož část se nikdy nenašla. Knížecí Velikonoce Knížecí rodina a zahájí velikonoční jarmark; koncerty, kejklíři, hudební a divadelní představení, mše svatá, jízdy parního vlaku z Prahy SZ Mnichovo Hradiště Zákulisí a jevištní technika zámeckého divadla výjimečná prohlídka speciálně chráněných originálních prostor jeviště a mechaniky zámeckého divadla s odborným výkladem SZ Mníšek pod Brdy Velikonoční veselice s Kuřetem sbírka Pomozte dětem, řemeslný trh, šerm, divadlo Sázavský klášter Skrytosti vysoké věže se třemi hvězdami prohlídky útrob gotické věže SH Točník Nová naučná medvědí stezka s úkoly a odměnou, medvědí dvojka Agáta a Martin celodenně ve výběhu SZ Žleby komponované prohlídky zámku budou pojaty ve svátečním duchu Velikonoc a jejich tradic, součástí prohlídky je i zprovozněná a oživená zámecká kuchyně plná velikonočních dobrot podle starých receptur množství velikonočních pochoutek, které budou návštěvníci ochutnávat. V Ústeckém kraji: SZ Benešov nad Ploučnicí nahlédnutí do jinak zapovězených prostor, velikonoční výzdoba SZ Duchcov Velikonoční koncert Trio g moll B. Smetany a Trio C dur J. Brahmse v podání Českého tria SZ Hazmburk otevřeno nejen k výhledům do krajiny SZ Jezeří prohlídky nepřístupných částí

5 Zachraňte Jezeří benefiční akce na podporu zámku SZ Libochovice Barokní lustr na dosah poslední příležitost spatřit zblízka mohutný barokní lustr spuštěný k zemi SZ Ploskovice velikonoční prodejní výstava SZ Stekník speciální prohlídky s kastelánkou SZ Velké Březno Hraběcí mlsání gurmánské prohlídky zámku V Karlovarském kraji: Od SZ Valeč Rozhovory velká výstava obrazů, plastik a fotografií (G. Egerová, H. Sequensová, A. Stanko a R. Kodera) V Kraji Vysočina: SZ Jaroměřice nad Rokytnou Jarní těšení výzdoba hraběcích apartmánů prohlídkové trasy A. Zlatovláska loutková pohádka na motivy K. J. Erbena. Pohádka se odehraje na konci prohlídkové trasy v Sala terreně od 14 hodin SH Lipnice příležitost navštívit zcela poprvé zrestaurovanou část prvního patra Thurnovského paláce. Pouze v sobotu dvě speciální prohlídky s výkladem kastelána o obnově zcela jedinečného středověkého obytného prostoru, jehož součástí je i soukromá kaple. Nástěnné malby, které se právě v kapli zachovaly, prošly restaurováním a nyní nabízejí pohled na výjevy Ukřižování a Zmrtvýchvstání Krista. Thurnovský palác je běžně zatím pro veřejnost uzavřen, zpřístupněn bude až od června Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře kostel zpřístupněn zdarma od 14 do 17 hodin. Zájemci si jej budou moci volně prohlédnout, pokochat se nádherou Santiniho architektonického díla ve stylu barokní gotiky, a zároveň se zastavit a načerpat sílu z probíhajících Velikonoc klasické prohlídky kostela každou půlhodinu SZ Telč prohlídková trasa A s velikonoční a květinovou výzdobou. Sály prohlídkové trasy provoní beránci, velikonoční perníčky, stoly zaplní pomlázky či kraslice a vše doplní jarní květinová výzdoba.

TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013

TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013 Praha, 30. 1. 2014 Speciální prohlídky, oslavy adventu i netradiční svatoštěpánské či novoroční hodování, tak vypadal

Více

Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince

Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince 6. 12. státní hrad Grabštejn: Vánoce na hradě Grabštejn. 6. a 7. 12. státní hrad Grabštejn: Adventní prohlídky. 6. a 7. 12. Hamouzův statek ve Zbečně: Advent na statku.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu Praha, 5. 9. 2011 Národní památkový ústav a památky v jeho správě se tak jako každoročně připojují k oslavám

Více

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách

Více

Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích:

Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích: Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích: První adventní víkend 29. a 30. listopadu 29. a 30. 11. státní hrad Bouzov: Adventní prohlídky staré zvyky, ochutnávky tradičních pokrmů, postavy

Více

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017 PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PAMÁTKOVÉ

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 21. Ze-3 Kraje ČR Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 05.03.2014 Ročník: 3. ročníky Anotace DUMu: Kraje České republiky, památky UNESCO v krajích ČR Materiály jsou určeny

Více

Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu

Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu Milan Jančo, Národní muzeum, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Bečov nad Teplou,

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Očekávaný výstup: Žáci si uvědomí, že člověk během staletí vybudoval množství krásných architektonických objektů. Zopakují si a doplní hlavní znaky

Očekávaný výstup: Žáci si uvědomí, že člověk během staletí vybudoval množství krásných architektonických objektů. Zopakují si a doplní hlavní znaky České památky v UNESCU Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. Dumu: VY_32_INOVACE_15_18 Tematický celek: Umění a kultura Autor: PaedDr.

Více

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen):

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): SH Grabštejn: po telefonické, nebo emailové dohodě 482 724 301, grabstejn@liberec.npu.cz, minimální počet návštěvníků

Více

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016 PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PAMÁTKOVÉ

Více

UNESCO ČESKÉ DIVY SVĚTA

UNESCO ČESKÉ DIVY SVĚTA Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 UNESCO

Více

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0,

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0, Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXVII. Královského stříbření Kutné Hory Jsme velmi rádi, pokud jste se rozhodli navštívit tradiční historickou akci Královské stříbření Kutné Hory, která se letos koná

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_375_VES_15 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

Středočeský kraj. Sobota 26. listopadu: Sázavský klášter Vstup do adventu. Celodenní program, koncert souboru Karmína.

Středočeský kraj. Sobota 26. listopadu: Sázavský klášter Vstup do adventu. Celodenní program, koncert souboru Karmína. Středočeský kraj Sobota 26. listopadu: Sázavský klášter Vstup do adventu. Celodenní program, koncert souboru Karmína. Sobota 26. listopadu: státní zámek Veltrusy Adventní tvoření. Svíčky ze včelího vosku,

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ letos slaví rekordní návštěvnost. Peníze návštěvníků investuje do státních hradů a zámků ještě letos

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ letos slaví rekordní návštěvnost. Peníze návštěvníků investuje do státních hradů a zámků ještě letos TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ letos slaví rekordní návštěvnost. Peníze návštěvníků investuje do státních hradů a zámků ještě letos Praha, 9. října 2014 Památky ve správě Národního památkového ústavu navštívilo letos

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Věra VOŇKOVÁ. Věra VOŇKOVÁ: Renesance - Obrazová příloha k zápisu. Titulní strana: Zámek Červená Lhota

Věra VOŇKOVÁ. Věra VOŇKOVÁ: Renesance - Obrazová příloha k zápisu. Titulní strana: Zámek Červená Lhota Věra VOŇKOVÁ 2013 Titulní strana: Zámek Červená Lhota Zadní strana: Detail z tzv. zpívající fontány, která se nachází před letohrádkem Belveder Strana 2 z 20 Obsah OBSAH 3 SOCHAŘSTVÍ 5 Obrázek 1: Socha

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 České Budějovice, 17. března 2016 Památky, které v Plzeňském kraji spravuje Národní památkový ústav, plánují otevřít poprvé své brány již

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 7 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen

Více

rozloha: km počet obyvatel: počet okresů: 12 krajské město: Praha hejtman: Zuzana Moravčíková znak kraje

rozloha: km počet obyvatel: počet okresů: 12 krajské město: Praha hejtman: Zuzana Moravčíková znak kraje Středočeský kraj 2 rozloha: 11 014 km počet obyvatel: 1 287 277 počet okresů: 12 krajské město: Praha hejtman: Zuzana Moravčíková znak kraje okresy: Benešov,Beroun,Kladno,Kolín,Kutná Hora,Mělník,Mladá

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017

KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017 KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017 TIP NA PROSINEC: FILMOVÁ VÝSTAVA ANDĚL PÁNĚ 2 2.12.2017 ANDĚLSKÉ TVOŘENÍ PRO MALÉ I VELKÉ 8. 12. 2017 večer se bude konat Andělský průvod městem ve spolupráci

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY leden červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) tento STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Jihočeské památky mají za sebou opět úspěšnou sezonu

TISKOVÁ ZPRÁVA Jihočeské památky mají za sebou opět úspěšnou sezonu TISKOVÁ ZPRÁVA Jihočeské památky mají za sebou opět úspěšnou sezonu Č. Budějovice, 1. listopadu 2017 Čtrnáct jihočeských památek ve správě Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích navštívilo

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury ..,... Sp.zn. MK- 33081/2018 OPP 1111111111111111111 11111111111111111111 MKCRX(2)(2)CHB0(2) Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové

Více

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 4 Turistický průvodce

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Praha, 17. 4. 2012 V roce 2012 si připomínáme 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního

Více

Program záchrany architektonického dědictví 2018

Program záchrany architektonického dědictví 2018 Příjemci příspěvku dle typu žadatele Typ žadatele Počet - fyzická osoba 5 a přísp. organizace zřizovaná obcí 48 43 - jiná nestátní nezisková organizace(např. spolek, nadace, o.p.s.) 4 - právnická osoba

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY únor červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) tento S T A T U T N Á R O D N ÍH

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_19 Autor Mgr. Kateřina

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Ministerstvo kultury STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO ÚSTAVU

Ministerstvo kultury STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO ÚSTAVU 10493/2018 OPP Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen "zákon") tento STATUT NÁRODNÍHO

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Ochrana kulturního bohatství Národní kulturní památky

Ochrana kulturního bohatství Národní kulturní památky VY_32_INOVACE_OBV_457 Ochrana kulturního bohatství Národní kulturní památky Autor: Dana Šrailová Použití: 7. ročník Datum vypracování: 12.2.2013 Datum pilotáže: 27.2.2013 Anotace: Prezentace pro žáky sedmých

Více

VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11

VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11 VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11 AUTOR: VĚRA JANSKÁ ŠKOLA: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Datum: březen 2013 Číslo projektu:

Více

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Muzeum Mladoboleslavska hrad: Paměť města kapitoly z dějin Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století Venkov v proměnách času Muzejní herna Muzeion Dlouhodobá

Více

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Ve školním roce 2014-15 probíhala výuka výtvarné výuky v časových dotacích: Prima celá třída, 2 hodiny týdně Sekunda celá třída, 2

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR

Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR 06. 02. 2012, Brno Připravil: PhDr. Jitka Brešová, CSc. Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU Kulturní dědictví Hmotné kulturní dědictví UNESCO v ČR Tato prezentace vznikla jako výstup

Více

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÝ CÍL 3.1: ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO DĚDICTVÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 52: REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK II. SZ UHERČICE OBNOVA

Více

Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXV. Královského stříbření Kutné Hory,

Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXV. Královského stříbření Kutné Hory, Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXV. Královského stříbření Kutné Hory, 25. 26.6.2016 Jsme velmi rádi, pokud jste se rozhodli navštívit tradiční historickou akci Královské stříbření Kutné Hory, která

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 5 Bezdězsko-českolipský blok 15. května 2013. Restaurátorský

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Relax hotel Brdy se

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2007 1. Pražský hrad 1,34 milionu (1.) 2. Zoo Praha 1,20 milionu (2.) 3. Židovské muzeum, Praha 612

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář 9. listopadu

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 466 Autor: Jan Smija Datum: 17. 4. 2013 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma:

Více

Přehled památek EHD. Evangelický kostel - Hranice Šromotovo nám. 5/791, Hranice, Olomoucký kraj Otevřeno zdarma v rámci EHD: od 9:00 do 16:00.

Přehled památek EHD. Evangelický kostel - Hranice Šromotovo nám. 5/791, Hranice, Olomoucký kraj Otevřeno zdarma v rámci EHD: od 9:00 do 16:00. Arboretum Střední lesnické školy Hranice Jurikova 588, Hranice, Olomoucký kraj 109 od 9:00 do 17:00 Barokní kašny - Uničov Masarykovo nám 28, Uničov, Olomoucký kraj 39 od 9:00 do 17:00 Barokní kašny jsou

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro leden červen 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 495

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED JEDINEČNÁ ARCHEOLOGICKÁ PAMÁTKA VELKOMORAVSKÉ DOBY Významný turistický cíl jižní Moravy. V 8. 10. st. hrad s rozsáhlým až 50 ha podhradím. Archeologickými výzkumy doloženo 12 kostelů, knížecí palác, mohutné

Více

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Lipý Česká Lípa, příspěvková organizace, U Vodního hradu 63 470 01 Česká Lípa, IČ : 72090642 Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Služby v rámci hlavní činnosti: Dle Zřizovací

Více

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ WORLD SVETOVÉ HERITAGE PATRIMOINE MONDIAL DEDICTVÍ Historické centrum Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou

Více

Akce Loutková laboratoř I. Vernisáž výstavy: v hod. Místo konání: zámek Hradiště sídlo muzea

Akce Loutková laboratoř I. Vernisáž výstavy: v hod. Místo konání: zámek Hradiště sídlo muzea Akce 2019 Loutková laboratoř I. Vernisáž výstavy: 31. 1. 2019 v 17.00 hod První měsíce revoluce: Husitská mobilizace na podzim 1419 Přednáška prof. PhDr. Petra Čorneje, DrSc. Termín konání: 5. 2. 2019

Více

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost:

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost: Klášterní okruh Trasa: Jihlava Brtnice Telč Nová Říše Délka: 48 km Časová náročnost: 2 dny Jihlava je od Prahy vzdálena 130 km, a pokud využijete dálnici D1, tak za hodinu a půl budete v krajském městě

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu.

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu. NOC KOSTELŮ Motto: Zůstali přes NOC v okolí Božího domu. 25. května 2018 KOSTEL sv. JAKUBA, KUTNÁ HORA Bohoslužby: pondělí, středa, pátek 18:00; neděle 9:00 GPS: 49 56 54.041 N, 15 16 2.901 E 17:50 18:00

Více

KALENDÁŘ AKCÍ. Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ. Nová Bystřice (CZ) Landštejn (CZ)

KALENDÁŘ AKCÍ. Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ. Nová Bystřice (CZ)   Landštejn (CZ) KALENDÁŘ AKCÍ 2018 Kultura, sport a zábava }NÁS SPOJUJÍ Nová Bystřice (CZ) www.novabystrice.cz Landštejn (CZ) www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy (CZ) www.jhmd.cz Reingers (AT) www.reingers.at

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

ČTRNÁCTÝ ROČNÍK KULTURNÍ AKCE NA PODPORU OHROŽENÉ PAMÁTKY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016

ČTRNÁCTÝ ROČNÍK KULTURNÍ AKCE NA PODPORU OHROŽENÉ PAMÁTKY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 ČTRNÁCTÝ ROČNÍK KULTURNÍ AKCE NA PODPORU OHROŽENÉ PAMÁTKY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 ÚVOD KLÁŠTER CHOTĚŠOV O AKCI ZÁŠTITA PROPAGACE A WEB PARTNEŘI KONTAKTY Kulturní program tvoří základní kostru akce Večer

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY

ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY jedinečná putovní výstava ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY na dosah ve Zlíně - 2017 Zlínský zámek: 4.10. - 29.11.2017 www.ceskekorunovacniklenoty.cz 2 ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH VE ZLÍNĚ 2017 www.ceskekorunovacniklenoty.cz

Více

Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003

Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003 Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003 Seznam pracovišť NPÚ ústřední pracoviště v Praze ú.o.p. v hl. městě Praze ú.o.p. středních Čech

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

VÝTVARNÁ KULTURA. 9. Gotický sloh v českých zemích. 9-Výtvarná kultura. Vytvořil: Lenka Tichá. www.isspolygr.cz

VÝTVARNÁ KULTURA. 9. Gotický sloh v českých zemích. 9-Výtvarná kultura. Vytvořil: Lenka Tichá. www.isspolygr.cz VÝTVARNÁ KULTURA 9. www.isspolygr.cz Vytvořil: Lenka Tichá Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM 1. ročník (SOŠ, SOU) Interaktivní

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

RENESANCE V ČECHÁCH. mecenáš umění rudolfínská doba

RENESANCE V ČECHÁCH. mecenáš umění rudolfínská doba RENESANCE V ČECHÁCH U nás tento sloh nebyl nadlouho, pouze v 16.st za vlády Ferdinanda Habsburského, který povolal na přestavbu Pražského hradu italské umělce a pak především za Rudolfa II. mecenáš umění

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI Tisková zpráva Dne: 9. srpna 2012 Místo: Vsetín Organizace: Město Vsetín a Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje, Dům Kultury Vsetín, Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler. v Jihlavě

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler. v Jihlavě Jedinečná putovní výstava věnovaná nejhodnotnějšímu českému pokladu KORUNOVAČNÍ KLENOTY v Jihlavě - 2017 jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler 2 ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH V JIHLAVĚ

Více

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou půjčka hluboká nad vltavou zámek otevírací doba. Podívejte se jaká je Otevírací doba PENN lokalitě. sociální dávky 2012 Nebankovní půjčky bez příjmu Levné nebankovní půjčky rychle. více Pomoc pro zoo v

Více

Kostelec nad Orlicí, Nový zámek Rekonstrukce malovaných šablonových dekorů na stropech sálů č. 114, 115, 116 Spolupráce: Aleš Kacetl 2 3/2015

Kostelec nad Orlicí, Nový zámek Rekonstrukce malovaných šablonových dekorů na stropech sálů č. 114, 115, 116 Spolupráce: Aleš Kacetl 2 3/2015 NÁSTĚNNÉ MALBY Šternberk, bývalý augustiniánský klášter Odkryv a restaurování barokních maleb ve špaletách a v nástropním zrcadle ve 2. nadzemním podlaží 3 4/2015 Hořovice, zámek Zajištění nástropní malby

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Wellness Hotel Brdy

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Na hradech a zámcích pomalu končí hlavní sezóna: Vážení návštěvníci, děkujeme! Sychrov, 9.10.2014

TISKOVÁ ZPRÁVA Na hradech a zámcích pomalu končí hlavní sezóna: Vážení návštěvníci, děkujeme! Sychrov, 9.10.2014 TISKOVÁ ZPRÁVA Na hradech a zámcích pomalu končí hlavní sezóna: Vážení návštěvníci, děkujeme! Sychrov, 9.10.2014 Na objektech ve správě Národního památkového ústavu, územní památkové správy na Sychrově

Více