Organizační řád. Otisk razítka a podpis:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizační řád. Otisk razítka a podpis:"

Transkript

1 SR 02/2015 Strana č. 1 z 17 Směrnice rektorky SR 02/2015 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: Podpis: Ing. Milan Hála, v. r. Ing. Lucie Marková, Ph.D., v. r. Platnost od: Platnost do: odvolání Účinnost od: Účinnost do: odvolání Řízená kopie č.: Otisk razítka a podpis: Není-li výtisk tohoto předpisu na první straně opatřen originálem razítka SVŠES a podpisem správce předpisu, není řízeným předpisem.

2 SR 02/2015 Strana č. 2 z 17 Část PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento organizační řád upravuje v souladu s ustanovením čl. 16 odst. 4 Statutu SVŠES podrobnosti o organizaci SVŠES. (2) Tento předpis rovněž upravuje vztahy a kompetence jednotlivých organizačních útvarů SVŠES. Čl. 2 Organizační členění SVŠES (1) Základními pracovišti SVŠES jsou organizační útvary. (2) Organizačními útvary SVŠES jsou katedry, oddělení a účelové součásti. Název organizačního útvaru je volen tak, aby srozumitelně vyjadřoval základní poslání útvaru. (3) Organizačními útvary SVŠES jsou: a) sekretariát rektora, b) katedry: a. katedra managementu a marketingu, b. katedra účetnictví a financí, c. katedra práva, d. katedra matematiky a informačních technologií, e. katedra jazyků a společenských věd, c) informační centrum (zahrnuje knihovnu a studovny), d) oddělení kvestora, e) studijní oddělení, f) oddělení pro vnější vztahy, g) oddělení informačních a komunikačních technologií, h) účelové součásti SVŠES: a. interní grantová agentura, b. ekonomické výzkumné a grantové centrum, c. vzdělávací klastr, d. krizové centrum, e. centrum celoživotního vzdělávání, f. vydavatelství SVŠES, g. oddělení mezinárodní mobility, h. centrum mimoškolních aktivit.

3 SR 02/2015 Strana č. 3 z 17 (4) Organizační struktura SVŠES je přílohou č. 1 Statutu SVŠES a je rovněž přílohou č. 1 tohoto Organizačního řádu. ČÁST DRUHÁ Řízení SVŠES Čl. 3 Rektor (1) Rektorovi jsou všestranně, tj. po stránce pracovněprávní, organizačně procesní, obsahové a koncepční, podřízeny všechny organizační útvary SVŠES. (2) V nepřítomnosti zastupuje rektora jím určený prorektor. Čl. 4 Prorektoři (1) Prorektorovi pro pedagogickou činnost jsou z hlediska obsahového a koncepčního podřízeny: studijní oddělení, krizové centrum, centrum celoživotního vzdělávání, centrum mimoškolních aktivit. (2) Prorektorovi pro výzkum, vývoj a vnější vztahy jsou z hlediska obsahového a koncepčního podřízeny: oddělení pro vnější vztahy interní grantová agentura, ekonomické výzkumné a grantové centrum, informační centrum, vzdělávací klastr, vydavatelství SVŠES, oddělení mezinárodní mobility. (3) Pokud není některý z prorektorů jmenován, přecházejí pravomoci na druhého z prorektorů.

4 SR 02/2015 Strana č. 4 z 17 Čl. 5 Kvestor (1) Kvestor odpovídá rektorovi školy za řádné hospodaření s prostředky, které jsou rozpočtem školy určeny pro zabezpečení vzdělávací, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti a rozvoj SVŠES a za řádné vyúčtování a plnění povinností vůči státním orgánům, které mu na úseku hospodaření ukládají zákony ČR. (2) Kvestor vykonává veškeré činnosti související s ekonomickou, pracovněprávní a personální činností SVŠES. (1) Činnost organizačního útvaru řídí vedoucí. Čl. 6 Vedoucí organizačních útvarů (2) Vedoucího organizačního útvaru jmenuje a odvolává na návrh příslušného prorektora rektor SVŠES. U vedoucích kateder je příslušným prorektor pro pedagogickou činnost. Rektor při rozhodnutí o jmenování a odvolání k návrhu přihlíží. (3) Rektor může jmenovat nebo odvolat vedoucího organizačního útvaru i bez návrhu prorektora. (3) Vedoucí organizačního útvaru zabezpečuje plnění povinností tohoto útvaru v rozsahu stanoveném tímto organizačním řádem a podle pokynů rektora, prorektorů a kvestora. Jeho povinností je zejména: postupovat podle platných právních předpisů, vnitřních předpisů SVŠES a zabezpečovat jejich dodržování, dodržovat stanovené lhůty ke splnění úkolů, vytvářet příznivé pracovní podmínky, zajišťovat bezpečnost a ochranu zdraví při práci, vytvářet podmínky pro zvyšování odborné úrovně zaměstnanců, zabezpečovat ochranu majetku zaměstnavatele v rozsahu své působnosti, chránit data a informace, zpracovávaná jím vedeným organizačním útvarem před zneužitím, zcizením a poškozením, navrhovat nebo ukládat potřebná opatření k řádnému výkonu práce, příp. k jeho zlepšování, v oblasti své působnosti. (4) Vedoucí organizačního útvaru je za svou činnost odpovědný příslušnému prorektorovi. (5) V nepřítomnosti vedoucího přechází pravomoci a odpovědnosti na příslušného prorektora

5 SR 02/2015 Strana č. 5 z 17 nebo na prorektorem určenou osobu. Část TŘETÍ Povinnosti akademických a ostatních pracovníků SVŠES Čl. 7 Základní povinnosti akademických pracovníků (1) Znát zákon 111/1998 Sb. o vysokých školách v rozsahu vykonávané funkce, znát vnitřní předpisy SVŠES. (2) Znát akreditované studijní programy uskutečňované na SVŠES, profily absolventa a rozsah a obsah státních závěrečných zkoušek. (3) Průběžně sledovat Úřední desku školy, vývěsky kateder a vnitřní informační systém intranet. (4) Mít dokonalý přehled o vlastní přímé vyučovací povinnosti, stanoveném časovém fondu pracovní doby a být ve škole přítomen i v případě, že výuka z organizačních důvodů odpadá, pokud nebude stanoveno jinak. (5) Efektivně a tvůrčím způsobem využívat fond pracovní doby ve smyslu zákoníku práce, dodržovat ustanovení pracovní smlouvy. (6) Po zahájení semestru zveřejnit na intranetu požadavky na klasifikaci jím vyučovaných předmětů a s předstihem alespoň 14 dnů vypisovat termíny k vykonání klasifikace. Počet vypisovaných termínů musí odpovídat počtu vyučovaných studentů. Termíny pro kombinované studium se vypisují zásadně na den odpovídající dni výuky, toto pravidlo nevylučuje vyhlášení i termínů v jiných dnech. (7) Stanovit konzultační hodiny (den, čas) tak, aby jich mohli studenti obou forem studia efektivně využívat. Konzultační hodiny jsou zveřejněny na vývěskách kateder a intranetu. (8) Výsledky klasifikace studentů zapisovat ihned do výkazu o studiu (neúspěšná klasifikace se zapisuje až při posledním termínu), do informačního systému SVŠES (intranetu) a do Výkazu klasifikace (tyto tři evidence musí být ve vzájemné shodě). Nesplnění této povinnosti nebo její nepřesné vedení může s sebou nést závažné důsledky pro školu, examinátora i studenta. (9) Jednat se studenty tak, aby studenti byli jednoznačně přesvědčeni, že právě oni jsou předmětem našeho pedagogického zájmu. (10) Pro objektivní zjištění míry spokojenosti studentů s pedagogickým působením je možné zadat studentům vlastní anketu zaměřenou ke své osobě a vyučovanému předmětu.

6 SR 02/2015 Strana č. 6 z 17 Výsledky ankety je vhodné následně přiměřeným způsobem uplatnit v dalším pedagogickém procesu. (11) Udržovat údaje o sobě, svých konzultačních hodinách a vyučovaných předmětech na vývěsce katedry a v intranetu SVŠES aktuální a úplné. Kompetence a odpovědnosti akademických funkcionářů Čl. 8 Rektor (1) V čele SVŠES je rektor, který jedná a rozhoduje ve věcech SVŠES. (2) Rektora jmenuje a odvolává valná hromada. Funkční období rektora je čtyřleté. Počet období pro výkon funkce rektora není omezen. (3) Rektor je předsedou Akademické rady SVŠES. (4) Rektor a) jedná a rozhoduje ve věcech SVŠES, b) řídí samosprávné akademické orgány a svolává jejich zasedání, c) ve vztahu ke studentům vykonává všechny pravomoci, vyplývající ze zákona o VŠ a vnitřních předpisů, včetně provádění imatrikulací a promocí studentů, d) koncepčně rozpracovává nejdůležitější otázky rozvoje a perspektiv školy, předkládá návrhy na akreditaci nových a změn stávajících studijních programů, e) předkládá Akreditační komisi a ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jimi v souladu s předpisy vyžadované dokumenty a informace, f) zastupuje školu v orgánech vysokoškolské reprezentace a zájmových sdruženích, pokud tímto zastupováním nepověří jinou osobu, g) je partnerem pro jednání s Akademickým studentským senátem SVŠES, h) stanovuje výši školného, další poplatky spojené se studiem, termíny zahájení a ukončení akademického roku, i) předává odpovědným pracovníkům SVŠES podklady pro zveřejnění na Úřední desce, ve veřejné a neveřejné části internetových stránek, j) odpovídá za plnění povinností SVŠES vůči orgánům státní správy a samosprávy, k) odpovídá za plnění povinností zaměstnavatele vůči všem akademickým a neakademickým pracovníkům SVŠES.

7 SR 02/2015 Strana č. 7 z 17 Čl. 9 Prorektor pro výzkum, vývoj a vnější vztahy (1) Je členem kolegia rektora a členem Akademické rady SVŠES. (2) Navrhuje členy Akademické rady z řad představitelů významných organizací, vysokých škol a státních institucí, vyhodnocuje přínos členů AR pro SVŠES a navrhuje odvolání členů, kteří neplní své poslání v radě. (3) Ve spolupráci s vedoucími odborných kateder zpracovává plán každoroční realizace strategického záměru SVŠES v oblasti výzkumu, vývoje a další tvůrčí činnosti, průběžně kontroluje a vyhodnocuje jeho plnění. (4) Zapojuje SVŠES do mezinárodní spolupráce s organizacemi, institucemi a vysokými školami. (5) V rámci rozvoje školy organizuje, řídí a rozšiřuje výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost členů akademické obce. (6) V rámci své kompetence organizuje využívání volné kapacity pracovníků školy při realizaci grantové činnosti. (7) Vytváří vhodné podmínky pro prezentaci školy a plánuje způsoby prezentace školy, účast na veletrzích, inzertní činnost apod. Vede studenty k účasti na prezentaci školy a rozšiřování jejího dobrého jména na veřejnosti. (8) Připravuje analytické a hodnotící podklady a materiály pro řízení školy. (9) Rozvíjí systém spolupráce s vnějšími subjekty, zejména představiteli vědecké a pedagogické obce, jakož i s představiteli praxe. (10) Řídí organizační útvary SVŠES ve své kompetenci. (11) Není-li tato funkce obsazena, přecházejí její kompetence na druhého prorektora nebo na další pracovníky SVŠES dle rozhodnutí rektora.

8 SR 02/2015 Strana č. 8 z 17 Čl. 10 Prorektor pro pedagogickou činnost (1) Je členem kolegia rektora a členem Akademické rady SVŠES. (2) Odpovídá za řízení pedagogické činnosti školy. Dbá na naplňování profilů absolventa a na bezchybný průběh výukového procesu včetně odborné praxe v bakalářském studiu. V této oblasti úzce spolupracuje s garanty studijních programů a oborů a koordinuje jejich činnost. (3) Provádí metodické návštěvy ve výuce a jejich následná vyhodnocení včetně přijímání opatření. (4) Získává průběžně aktuální informace o činnosti odborných kateder, organizuje operativní schůzky s jejich vedoucími a předkládá vedení školy náměty ke zlepšení práce kateder. (5) Koordinuje tvorbu studijních opor a další studijní literatury. (6) Vyhodnocuje ve stanovených obdobích výsledky pedagogického procesu, efektivnost jeho organizace, obsahu a naplňování cílů pedagogického působení. (7) Komunikuje se studenty ve věcech výuky a organizace pedagogického procesu, úspěšnosti či neúspěšnosti studia, poskytuje rektorovi stanoviska k žádostem studentů. Vede studenty k racionálnímu využívání všech výukových aktivit školy, posuzuje vhodnost a časovou adekvátnost individuálních studijních plánů, dbá na vedení studentů k efektivnímu využívání intranetu a informačního centra. (8) Spolu s vedoucími odborných kateder řídí zabezpečení vedoucích a oponentů bakalářských a diplomových prací. (9) Podílí se na organizaci a uskutečňování celoživotního vzdělávání. (10) Je odpovědný za organizaci a průběh odborných zkoušek konaných podle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru. Podrobnosti o přípravě, průběhu a vyhodnocování odborných zkoušek jsou stanoveny v řízeném vnitřním předpisu Zkouškový řád zkoušek odborné způsobilosti pro distribuci spotřebitelského úvěru. (11) Zabezpečuje činnost krizového centra. (12) Připravuje, zajišťuje průběh a vyhodnocuje studentskou anketu. Podle výsledků ankety připravuje a prezentuje návrhy na realizaci potřebných opatření. (13) Podporuje studenty podílející se na prezentaci školy a jejího dobrého jména na veřejnosti, vytváří vhodné podmínky pro takovou prezentaci. (14) Zajišťuje plynulé fungování studijního oddělení.

9 SR 02/2015 Strana č. 9 z 17 (15) Organizuje přijímací řízení a odpovídá za jeho řádný a regulérní průběh. (16) Spolupracuje s Akademickým studentským senátem SVŠES, zúčastňuje se jeho jednání a na žádost rektora jej svolává. (17) Připravuje analytické a hodnotící podklady a materiály pro řízení školy. (18) Řídí organizační útvary SVŠES ve své kompetenci. (19) Není-li tato funkce obsazena, přecházejí její kompetence na druhého prorektora nebo na další pracovníky SVŠES dle rozhodnutí rektora. Čl. 11 Kvestor (1) Je členem kolegia rektora a členem Akademické rady SVŠES. (2) Kvestor odpovídá rektorovi školy za řádné hospodaření s prostředky, které jsou rozpočtem školy určeny pro zabezpečení vzdělávací, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti a rozvoj SVŠES a za řádné vyúčtování a plnění povinností vůči státním orgánům, které mu na úseku hospodaření ukládají zákony ČR. (3) Kvestor předkládá valné hromadě zprávu o hospodaření SVŠES ve struktuře schválené valnou hromadou. (4) Kvestor je pověřen jednáním jménem školy ve věcech souvisejících s hospodařením a správou majetku, a to zejména v těchto oblastech: a) objednávky zboží a služeb, b) smlouvy s dodavateli a odběrateli zboží a služeb, c) darovací smlouvy, d) smlouvy týkající se práv duševního vlastnictví. (5) Kvestor je pověřen jednáním jménem školy ve věcech vnitřní správy, a to zejména v těchto oblastech: a) stanovení vnitřních předpisů, b) bezpečnost a ochrana zdraví při práci (včetně jednání s příslušnými orgány a institucemi), c) požární ochrana (včetně jednání s příslušnými orgány a institucemi), d) civilní ochrana (včetně jednání s příslušnými orgány a institucemi), e) zajištění a koordinace vnitřní i vnější kontrolní činnosti (včetně jednání s příslušnými orgány a institucemi). (6) Kvestor je pověřen jednáním jménem školy v pracovněprávních záležitostech všech zaměstnanců v následujících oblastech: a) zařazování do mzdových tříd a zpracování mzdových výměrů,

10 SR 02/2015 Strana č. 10 z 17 b) dohod o srážkách ze mzdy, c) dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, d) dohod týkající se odpovědnosti za škodu, e) užívání silničních motorových vozidel při pracovních cestách. (7) Kvestor je pověřen jednáním jménem školy v pracovněprávních záležitostech zaměstnanců, kteří nejsou akademickými pracovníky v následujících oblastech: a) návrhu na přijetí uchazeče o zaměstnání do pracovního poměru, b) návrhu na výši a strukturu mzdy zaměstnance, c) návrhu změn pracovní smlouvy a výši mzdy. Čl. 12 Vedoucí katedry (1) Je členem kolegia rektora a členem Akademické rady SVŠES, je nadřízený pracovníkům katedry a odpovídá za výsledky pracovníků katedry v jejich působení. Při své veškeré činnosti dbá na dobré jméno školy. (2) Vedoucí katedry je podřízen rektorovi SVŠES a v dílčích oblastech prorektorům. Je odpovědný za plnění studijního programu. (3) Spolupracuje s garanty studijních programů a předkládá jim návrhy k aktualizaci a inovaci studijních programů v době platnosti akreditace. (4) Rozhoduje o účasti pracovníků katedry na odborných konferencích a kvalifikačních kurzech, přičemž dodržuje následující postup: a) zajistí výuku za nepřítomného, obvykle výměnou hodin, b) při rozhodování o účasti pracovníků katedry preferuje úkoly školy (výuku, přijímací řízení, činnost v komisích školy, státní zkoušky apod.), c) účastní-li se pracovník katedry konference, preferuje aktivní účast (přímé vystoupení nebo zveřejnění příspěvku ve sborníku), vždy zvažuje význam konference a její přínos pro školu, d) rozhodne-li se k vyslání pracovníka, předloží podklady s návrhem rektorovi, který o účasti rozhodne. (5) Organizuje-li katedra konferenci, veřejné semináře nebo jinou činnost v zájmu SVŠES, předkládá požadavek na spoluúčast ostatních kateder vedoucím kateder, na organizační zajištění a spoluúčast rektorátu. (6) Organizuje výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost akademických pracovníků a studentů v oblastech zabezpečovaných jeho katedrou. (7) Odpovídá za vysokou úroveň výukového procesu a za naplňování profilu absolventa studijního programu.

11 SR 02/2015 Strana č. 11 z 17 (8) Má stanoveny jednací hodiny pro studenty a pro řízení katedry nejméně dvakrát v týdnu, jednací hodiny jsou zveřejněny na vývěsce katedry a intranetu. (9) Hodnotí činnost pracovníků katedry a přijímá opatření ke zlepšení, koná metodické náslechy v hodinách, eventuálně navrhuje opatření k nápravě rektorovi. (10) Stanovuje složení komise pro komisionální zkoušky. (11) Navrhuje rektorovi opatření organizačního, ekonomického a pedagogického charakteru, která směřují k zefektivnění pedagogického a výchovného působení školy na studenty. (12) Dbá na zvyšování odbornosti a úrovně kvalifikace pracovníků katedry. (13) Vede pracovníky katedry k publikační činnosti a tvorbě studijních opor. (14) Podílí se na procesu výběru a jmenování vedoucích a oponentů bakalářských a diplomových prací. (15) Vede pracovníky katedry k efektivnímu pedagogickému působení, které je spojeno zejména s naplňováním poslání katedry a vysoké školy. (16) Dbá na racionální využívání fondu pracovní doby všemi jím řízenými pracovníky. (17) Pravidelně hodnotí činnost katedry a jejích členů. Čl. 13 Tajemník katedry (1) U větších odborných kateder může být z jejich členů jmenován tajemník. (2) Tajemník zabezpečuje organizační práce pro činnost katedry podle pokynů daných vedoucím katedry. (3) V konzultačních hodinách v rozsahu minimálně 2 hodin týdně zajišťuje informování studentů o výuce předmětů vyučovaných katedrou, o výzkumné, vývojové a tvůrčí činnosti katedry a o možnostech studentů. Čl. 14 Vedoucí studijních ročníků (1) Vedoucí studijních ročníků představují základní článek pedagogického působení směrem ke studentům. Zajišťují vzájemnou informovanost mezi školou a studijními skupinami, ve své řídící práci využívají vnitřní informační systém školy.

12 SR 02/2015 Strana č. 12 z 17 (2) Jsou podřízeni prorektorům v rozsahu jejich působnosti. (3) Podílí se na organizační stránce odborné praxe v bakalářském studiu. (4) Podle potřeby vedení školy zpracovávají hodnocení studijních skupin v ročníku nebo jednotlivých studentů. (5) Sledují studijní výsledky studentů svých studijních skupin v ročníku, projednávají s nimi zásadní problémy studijního charakteru, podstatné informace předávají členům vedení školy. (6) Přijímají preventivní opatření ve vztahu k možným následkům špatné studijní morálky studentů, motivují studenty k jejímu zlepšování. (7) V odůvodněných případech navrhují individuální péči o studenta. (8) Upozorňují na negativní pedagogické i společenské fenomény projevující se ve studijním ročníku jako celku, nebo i u jednotlivců. (9) Organizačně zajišťují platbu školného, podle pokynů kvestora urgují případné pozdní platby. Čl. 15 Vedoucí oddělení pro vnější vztahy (1) Je podřízen prorektorovi pro výzkum, vývoj a vnější vztahy. Je členem kolegia rektora. (2) Získává ke spolupráci významné odborníky z praxe, jakož i vytipovává spolupracující organizace. (3) Sjednává praxe studentů bakalářského studia a projednává s organizacemi návrhy smluv k uskutečnění těchto praxí v souladu se studijním programem SVŠES. (4) Vyhledává další organizace a instituce k zapojení do vzdělávacího klastru SVŠES. (5) Zabezpečuje prezentaci školy, navrhuje nové způsoby prezentace školy, účasti na veletrzích, inzertní činnost apod. (6) Realizuje spolupráci s vnějšími subjekty, zejména představiteli vědecké a pedagogické obce, jakož i s představiteli praxe. Čl. 16 Vedoucí studijního oddělení

13 SR 02/2015 Strana č. 13 z 17 (1) Vedoucí studijního oddělení je přímo podřízen prorektoru pro pedagogickou činnost. Řídí se příslušnými ustanoveními Studijního a zkušebního řádu SVŠES. (2) Zajišťuje základní činnosti studijního oddělení, mezi něž patří: a) vedení základních evidencí: a. matrika studentů, b. další evidence podle potřeby pedagogického procesu (přijaté přihlášky k bakalářskému a magisterskému studiu, ke studiu v rámci celoživotního vzdělávání, ap.), c. seznamy studentů, d. evidenci vydaných diplomů a dodatků k diplomům, e. evidence studentů, kterým bylo studium přerušeno nebo ukončeno, f. evidence související s konáním odborných zkoušek konaných podle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, g. evidenci archivu studijního oddělení, h. evidenci přijaté a odeslané pošty studijního charakteru, b) vedení osobních spisů studentů, c) zpracování a evidence dokladů o studiu (průkaz studenta, výkaz o studiu, vysokoškolské diplomy, doklady o vykonané klasifikaci, potvrzení o studiu, dodatek k diplomu), d) po uplynutí řádného zkouškového období a prvních dvou opravných termínů převzetí výkazů klasifikace za daný semestr od vedoucích kateder, e) vedení přehledu studentů, kteří mají povolen individuální studijní plán, f) provádění zápisu studentů ke studiu a do vyššího ročníku, g) zpracování dokumentů Zpráva o studiu a jejich předkládání prorektorovi pro pedagogickou činnost, h) zabezpečení přijímacího řízení, i) zabezpečení průběhu státních závěrečných zkoušek, j) vydávání potvrzení o studiu, k) zpracování a předání sylabů předmětů absolventům, kteří je oprávněně požadují, l) aktualizace vývěsky studijního oddělení, m) poskytování požadovaných informací o studentech a jejich studijních výsledcích oprávněným akademickým funkcionářům a akademickým pracovníkům, n) přebírání bakalářských a diplomových prací od studentů, jejich distribuce oponentům, zpětné převzetí, předání k obhajobě a archivace po obhajobě, o) zpracování podkladů pro matriku studentů MŠMT (SIMS), p) příprava podkladů pro knižní vazbu dokladů o studiu. (3) Je odpovědný za zabezpečení veškeré dokumentace vedené studijním oddělením. Přístup k této dokumentaci a informacím umožní pouze těm akademickým funkcionářům, kteří jsou oprávněni pracovat s těmito dokumenty. (4)Ve své činnosti postupuje podle směrnice Pracovní úkoly a postupy studijního oddělení SVŠES. Čl. 17

14 SR 02/2015 Strana č. 14 z 17 Vedoucí oddělení ICT (1) Vedoucí oddělení ICT je přímo podřízen rektorovi, pokud rektor neurčí podřízenost jiné osobě. (2) Zajišťuje technickou funkčnost informačního systému SVŠES. (3) Zabezpečuje rozvoj a využití IS v podmínkách školy, ve využití technologií internetu pro vnitřní i vnější prezentaci školy. (4) Předkládá kvestorovi návrhy k nákupu výpočetní techniky, rozšiřování počítačové sítě, k nákupu software potřebného k zajištění chodu a rozvoje IS. (5) Ve spolupráci s vedoucími kateder zajišťuje aktualizaci obsahu intranetu školy. (6) Podle požadavků rektora zajišťuje aktualizaci obsahu internetové prezentace školy, dbá o její aktualizaci a pravdivost. (7) Ve spolupráci s členy kateder zajišťuje technickou realizaci studijních opor. (8) Zajišťuje nutný servis prostředků IT v rámci školy. (9) Podle požadavků správce matriky a dalších akademických funkcionářů zajišťuje technickou stránku komunikace s ostatními subjekty (MŠMT, ČSÚ aj.). Čl. 18 Vedoucí Informačního centra (1) Vedoucí Informačního centra přímo podřízen prorektorovi pro výzkum, vývoj a vnější vztahy, pokud prorektor neurčí podřízenost jiné osobě. (2) Zajišťuje veškeré činnosti Informačního centra SVŠES. (3) Sleduje nabídku nových knižních publikací a informuje o této nabídce vedoucí odborných kateder. (4) Shromažďuje požadavky odborných kateder na pořízení nových publikací a po sumarizaci tyto požadavky předává kvestorovi. (5) V provozní době Informačního centra zabezpečuje jeho chod. Předepsaným způsobem vede evidenci vypůjčených knih, včetně záloh za ně. Vždy na začátku kalendářního měsíce předává kvestorovi účetní evidenci za předchozí měsíc.

15 SR 02/2015 Strana č. 15 z 17 (6) Sleduje stav počítačové techniky a dalšího vybavení Informačního centra (knihovny a studoven), v případě potřeby předává kvestorovi požadavky na servis či obměnu vybavení. Čl. 19 Závěrečná ustanovení Tato směrnice je nová a neruší žádné předchozí předpisy. Nabývá platnosti dnem podpisu rektorkou a její účinnosti byla stanovena na Ing. Lucie Marková, Ph.D. rektorka

16 SR 02/2015 Strana č. 16 z 17 Seznam změn Pořadové číslo změny Článek, kde je změna aplikována předpis Stručný popis změny: doplněn odstavec o odpovědnosti za organizaci a průběh odborných zkoušek doplněn odstavec definující řízení organizačních útvarů SVŠES Datum účinnosti změněno pořadí a číslování odstavců doplněna povinnost evidence související s konáním odborných zkoušek doplněn odstavec o odpovědnosti za zabezpečení dokumentace vydáno plné znění verze 1.1 po zapracování změn

17 SR 02/2015 Strana č. 17 z 17 Příloha č. 1 Organizační struktura SVŠES Valná hromada Akademická rada Rektor Vedení SVŠES Kolegium rektora Akademický studentský senát Prorektor pro pedagogickou činnost Oddělení kvestora Oddělení ICT Prorektor pro výzkum, vývoj a vnější vztahy 1. katedra marketingu a managementu 2. katedra účetnictví a financí 3. katedra práva 4. katedra matematiky a informačních technologií 5. katedra jazyků a společenských věd Studijní oddělení Krizové centrum Centrum celoživotního vzdělávání Centrum mimoškolních aktivit Interní grantová agentura Oddělení pro vnější vztahy Ekonomické výzkumné a grantové centrum Vzdělávací klastr Informační centrum Vydavatelství SVŠES Oddělení mezinárodní mobility Disciplinární komise

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Základní ustanovení 1) Academia Rerum Civilium - Vysoká škola politických a společenských

Více

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

jako jejím vnitřním předpisu: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Platnost: 12. 9. 2017 Účinnost: 12. 9. 2017 PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem (dále jen organizační

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne.. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí a dalších součástí

Více

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD

STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Příloha č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne 14. června 2017 Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí

Více

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder V souladu s čl. 12 odst. 2 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen fakulta

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s.

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Část I. Všeobecná ustanovení 4

Část I. Všeobecná ustanovení 4 Obsah Část I. Všeobecná ustanovení 4 Článek 1 Fakulta 4 Článek 2 Práva fakulty 4 Článek 3 Struktura fakulty 4 Článek 4 Akademická práva a svobody 4 Článek 5 Vnitřní normy 5 Část II. Činnost fakulty 5 Článek

Více

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze

STATUT. Institutu vzdělávání a poradenství. České zemědělské univerzity v Praze STATUT Institutu vzdělávání a poradenství České zemědělské univerzity v Praze Praha 2005 1 Část I.: Úvodní ustanovení 1 Statut Institutu vzdělávání a poradenství ČZU v Praze (dále jen IVP) vychází ze Statutu

Více

Směrnice rektorky SR 01/2015

Směrnice rektorky SR 01/2015 SR 01/2015 Strana č. 1 z 9 Směrnice rektorky SR 01/2015 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 1. 2015 1. 1. 2015 Podpis: Ing.

Více

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni Článek 1 Obecná ustanovení 1. Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (dále

Více

Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. července 2017

Více

Organizační řád UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE ÚSTAVU JAZYKOVÉ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Organizační řád UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE ÚSTAVU JAZYKOVÉ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Organizační řád ÚSTAVU JAZYKOVÉ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 Organizační řád Ústavu jazykové a odborné přípravy (dále jen ústav ) upravuje v souladu se

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Statut Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Posláním Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. je rozšiřování možností vzdělávání pro zájemce motivované

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Vnitřní předpisy Vysoké školy polytechnické Jihlava

Vnitřní předpisy Vysoké školy polytechnické Jihlava Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. června 2017

Více

Směrnice EKF_SME_05_001 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava o rozdělení práv a povinností vedoucích kateder, garantů studijních oborů a garantů předmětů

Směrnice EKF_SME_05_001 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava o rozdělení práv a povinností vedoucích kateder, garantů studijních oborů a garantů předmětů Účinnost dokumentu od: 7. 6. 2010 Směrnice EKF_SME_05_001 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava o rozdělení práv a povinností vedoucích kateder, garantů studijních oborů a garantů předmětů Řízená kopie č.: Razítko:

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A VEŘEJNÝCH VZTAHŮ PRAHA, O.P.S. ze dne 27. června 2017

Více

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ. Organizační řád Fakulty humanitních studií

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ. Organizační řád Fakulty humanitních studií UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY OBCHODNÍ V PRAZE, o.p.s. Vysoká škola obchodní v Praze, o.p.s.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY OBCHODNÍ V PRAZE, o.p.s. Vysoká škola obchodní v Praze, o.p.s. Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY OBCHODNÍ V PRAZE, o.p.s. Vysoká škola obchodní v Praze, o.p.s. Organizační závaznost: datum vydání datum účinnosti doba platnosti Typ dokumentu: Interní systémový

Více

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2008 STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ

Více

Opatření děkana č. 19/2013 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Opatření děkana č. 19/2013 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Opatření děkana č. 19/2013 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Toto opatření upravuje v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Hodnocení kvality vysokých škol z perspektivy novely zákona o vysokých školách Telč, 5. května 2016

Hodnocení kvality vysokých škol z perspektivy novely zákona o vysokých školách Telč, 5. května 2016 Hodnocení kvality vysokých škol z perspektivy novely zákona o vysokých školách Telč, 5. května 2016 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, 118 12 Praha 1- Malá strana tel.: +420

Více

STATUT Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo s.r.o.

STATUT Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo s.r.o. STATUT Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo s.r.o. Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo s.r.o. své poslání spatřuje v rozšiřování vzdělávacích příležitostí pro zájemce motivované k dalšímu zkvalitňování

Více

Organizace odborné praxe

Organizace odborné praxe SR 03/2015 Strana č. 1 z 8 Směrnice rektorky SR 03/2015 Organizace odborné praxe Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Mgr. Věra Hudečková Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: vedoucí odd. vnějších vztahů

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9 625 00 Brno Česká republika Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Telefon, fax 547 218 445, 547 218 053, 547 218 247 http://www.hotskolabrno.cz e-mail: info@hotskolabrno.cz PRAVIDLA SYSTÉMU

Více

Organizační řád Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně

Organizační řád Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně Děkan Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Zlíně podle čl. 6 odst. 3 písm. a) Statutu Fakulty technologické VUT ze dne 30. srpna 1999 vydal dne 16. prosince 2002 tento Organizační

Více

Směrnice děkana č. 3/2018 Organizační řád Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně

Směrnice děkana č. 3/2018 Organizační řád Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Další předpisy Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Organizační řád Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně Směrnice děkana

Více

Bakalářské a diplomové práce

Bakalářské a diplomové práce SR 04/2015 Strana č. 1 z 10 Směrnice rektorky SR 04/2015 Bakalářské a diplomové práce Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 9.

Více

Směrnice děkana č. 3/2017. Jméno: Funkce: Datum: Podpis: fakulty, fakulty / Část I. Úvodní ustanovení. Článek 1

Směrnice děkana č. 3/2017. Jméno: Funkce: Datum: Podpis: fakulty, fakulty / Část I. Úvodní ustanovení. Článek 1 m TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI \AJ Fakulta zdravotnických studií Směrnice děkana č 3/2017 Název: Organizační řád fakulty Jméno: Funkce: Datum: Podpis: ------ pověřena vedením Garant: Mgr Marie Froňková

Více

Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze

Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Organizační řád Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Článek 1 Základní ustanovení Institut sociologických studií (dále jen institut) je součástí Fakulty sociálních

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017

JEDNACÍ ŘÁD RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 19. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK Č. j.: UKKTF/39731/2017 V Praze dne 5. prosince 2017 OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK V souladu s čl. 13 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy upravuji podrobnosti

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Příkaz děkanky FF UJEP č. 39/2017. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Příkaz děkanky FF UJEP č. 39/2017. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Příkaz děkanky FF UJEP č. 39/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Statut Institutu environmentálních technologií

Statut Institutu environmentálních technologií Účinnost dokumentu od: 25. 9. 2018 Statut Institutu environmentálních technologií Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/9 Čl. 1 Obecná ustanovení

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT Ústavu oceňování majetku při Ekonomické fakultě VŠB-TU Ostrava 1 Děkan Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské - Technické univerzity

Více

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut

Přírodovědecká fakulta. Ostravské univerzity v Ostravě. Statut Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Statut Schváleno akademickým senátem Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě dne 16.3.2015 Ostrava 2015 Část první Úvodní ustanovení

Více

Organizační řád Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně

Organizační řád Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně Děkan Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně podle čl. 6 odst. 1 písm. a) Statutu Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně ze dne 1.12.2009 vydává

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Obecné předpoklady zajišťování a vnitřního hodnocení kvality 1. AVU je vysokou

Více

Mendelova univerzita v Brně. Provozně ekonomická fakulta. Organizační řád. Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Mendelova univerzita v Brně. Provozně ekonomická fakulta. Organizační řád. Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Organizační řád Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně 2014 Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Provozně ekonomické

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY NA UNIVERZITĚ

Více

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í P Ř E D P I S P Ř F UP PřF-A-04/05-N10 Změna Statutu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Tímto předpisem se mění Statut Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci. Garant:

Více

Řád celoživotního vzdělávání

Řád celoživotního vzdělávání Řád celoživotního vzdělávání Září 2009 Praha Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje bližší podmínky celoživotního vzdělávání na vysoké škole CEVRO Institut, o.p.s. (dále jen "Vysoká škola"). Studium

Více

VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU. Vnitřní předpis stanovuje standardy vnitřního hodnocení kvality. Předpis upravuje zejména:

VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU. Vnitřní předpis stanovuje standardy vnitřního hodnocení kvality. Předpis upravuje zejména: PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU

Více

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 PR 01/2015 Strana č. 1 z 5 Příkaz rektorky PR 01/2015 Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 2.

Více

Výzkumného energetického centra

Výzkumného energetického centra Garant dokumentu: 9340 - VEC Účinnost dokumentu od: 07.02.2012 TUO_LEG_02_001 verze: E Statut Výzkumného energetického centra Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb.

Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb. Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

Článek 1 - Úvodní ustanovení

Článek 1 - Úvodní ustanovení Pravidla systému zajišťování kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností a vnitřního hodnocení kvality vzdělávací, tvůrčí a s nimi souvisejících činností na vysoké škole ARCHIP Článek 1

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Příkaz děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 1/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP V ÚSTÍ NAD LABEM Část I Úvodní ustanovení Organizační

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Obsah ČÁST

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2015 č. 48 Statut Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro konkurenceschopnost

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

Příkaz děkana č. 2/2014

Příkaz děkana č. 2/2014 Příkaz děkana č. 2/2014 Organizační řád FSE UJEP V Ústí nad Labem, dne 30. 4. 2014 ČÁST I Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání organizačního řádu 1. Organizační řád Fakulty sociálně ekonomické UJEP v Ústí nad

Více

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád vzdělávání v programech mezinárodně uznávaného kursu (dále jen Řád ) provádí některá ustanovení Řádu celoživotního

Více

FTK-B-18/04. Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého

FTK-B-18/04. Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého VNITŘNÍ NORMA FTK UP FTK-B-18/04 Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci upravuje

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Směrnice č. 8/2010 Č.j.VŠTE:1187/2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 9/2016 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 9/2016 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 9/2016 Organizační řád děkanátu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení 1.

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 113516/2018-2994 Počet listů: 4 Schvaluji: brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., v. r.,

Více

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Postavení fakulty (1) Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) byla zřízena rozhodnutím

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP. Část I Úvodní ustanovení. Čl. 1 Poslání Organizačního řádu Pedagogické fakulty UJEP

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP. Část I Úvodní ustanovení. Čl. 1 Poslání Organizačního řádu Pedagogické fakulty UJEP ORGANIZAČNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UJEP Část I Úvodní ustanovení Čl. 1 Poslání Organizačního řádu Pedagogické fakulty UJEP Organizační řád Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem (dále jen "organizační

Více

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

Platné znění. Článek 1

Platné znění. Článek 1 III. Platné znění Statutu Grantové agentury České republiky schváleného usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770, ve znění usnesení vlády ze dne 16. března 2009 č. 305, usnesení vlády ze dne 29. září

Více

Úplné znění. vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn

Úplné znění. vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn (Pracovní-nebude publikováno ve Sbírce zákonů) Vyhláška Ministerstva školství, mládeže

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 27. srpna 2014 č. 680, ve znění usnesení č. 21 ze dne 14. ledna 2015 Statut Rady vlády pro veřejnou správu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.32/13 V Praze, 27.11.2013 Čj. 965/13/2013 Grantový řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Čl. 1 Základní ustanovení

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního prostředí České zemědělské

Více

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017

Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Univerzita Pardubice STATUT FAKULTY FILOZOFICKÉ ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Akademický senát Fakulty filozofické Univerzity Pardubice se v souladu s ustanovením 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. odst. 2 písm. a)

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO

ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD HVĚZDÁRNY A PLANETÁRIA BRNO Organizační a pracovní řád Hvězdárny a planetária Brno, příspěvkové organizace (dále jen organizační řád a Hvězdárna a planetárium Brno ) upravuje

Více

Novela zákona o vysokých školách N Á V R H V Y B R A N Ý C H U S T A N O V E N Í K A K R E D I T A C Í M

Novela zákona o vysokých školách N Á V R H V Y B R A N Ý C H U S T A N O V E N Í K A K R E D I T A C Í M N Á V R H V Y B R A N Ý C H U S T A N O V E N Í K A K R E D I T A C Í M (výrazně pozměněné oproti původnímu návrhu) Návrh vymezení Orgánu pro vnitřní hodnocení kvality veřejné vysoké školy a Standardů

Více

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI B1-6/2001 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI HLAVNÍ NORMA B1-6/2001 ORGANIZAČNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah: Zpracoval: Platnost a účinnost: Organizační řád Univerzity Palackého v Olomouci vymezuje

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 5 227/2009/DI Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 24. května 2007, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

16/1-HN. Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého

16/1-HN. Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého Hlavní norma FTK UP (HN) 16/1-HN Organizační řád Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Platnost: dnem 7. 6. 2016 Účinnost: dnem 7. 6. 2016 Rozdělovník: Organizační řád

Více

Pokyn prorektora č. 4P/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Pokyn prorektora č. 4P/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Pokyn prorektora č. 4P/2018 Plzeň 23. března 2018 ZCU 007726/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Tento pokyn v souladu s čl. 63 odst.

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

STATUT CENTRA NOVÝCH TECHNOLOGIÍ VE STROJÍRENSTVÍ FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

STATUT CENTRA NOVÝCH TECHNOLOGIÍ VE STROJÍRENSTVÍ FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Akademický senát Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně podle článku 6, odstavce 5 Statutu FSI VUT projednal dne 5. 12. 2013 návrh tohoto statutu a děkan Fakulty strojního inženýrství

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ Příloha č. 1 usnesení RMO Plzeň 2 Slovany č. 46/2014 ze dne 12. 03. 2014 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚŘADU MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 2-SLOVANY ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ VÝBORY RADA

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. srpna 2018 pod

Více

Statut Technologické agentury České republiky

Statut Technologické agentury České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY III. Příloha k usnesení vlády ze dne 7. prosince 2009 č. 1530 ve znění přílohy k usnesení vlády ze dne 18. prosince 2013 č. 991 Statut Technologické agentury České republiky Článek

Více

Opatření děkana č. 2/2014. Organizační řád děkanátu a. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Opatření děkana č. 2/2014. Organizační řád děkanátu a. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Čl. 1 Úvodní ustanovení V Plzni dne 20. 2. 2014 Č. j.: 458/2014 Opatření děkana č. 2/2014 Organizační řád děkanátu a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád děkanátu a Lékařské fakulty

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, Liberec 1, 460 01, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 1/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový znak: 1.1 Skartační znak: A 10 Změny: nahrazuje Organizační

Více

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Statut vysoké školy STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR STATUT MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. Verze: Platnost: pátá dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval/i: RNDr. Josef Tesařík ředitel doc. RNDr. Eva Grublová, CSc.

Více