Očima dítěte beseda o holocaustu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Očima dítěte beseda o holocaustu"

Transkript

1 Kdy? 20. a 27. květen 2014 Kde? SPŠS Vsetín učebna č. 212 Kdo: žáci 1.A, 1.B a 1.C Očima dítěte beseda o holocaustu O co šlo? Očima dítěte, očima 12leté Ilsy Eichnerové si žáci prvního ročníku připomínali zločiny holocaustu. V besedě, kterou vynikajícím způsobem vedl Ing. Jan Plšek, se seznámili s deníkem, který si v květnu 1942 začala psát mladá dívka ze Vsetína. Zaznamenala do něj nejenom osud svůj, ale i osud své rodiny, z níž jako jediná pobyt ve vyhlazovacím táboře přežila. A díky tomu, že před nastoupením do transportu odeslala svůj deník jedné vsetínské rodině, můžeme z jejich zápisků těžit i my. Žáci se znovu setkali nejenom s podrobným a promyšleným plánem nacistů na likvidaci židů, ale měli zejména možnost uvědomit si absurditu, zrůdnost a dokonalost celého jejich počínání. Díky deníkovým záznamům se pak měli možnost vcítit do bezbrannosti a bezmocnosti samotných obětí genocidy. Účastníci besedy četli autentické úryvky z deníku, sledovali doplňující informace a fotografie, pracovali ve skupinách. Jsme přesvědčeni, že akce byla velmi přínosná a myslíme si, že důležitost připomínání těchto zásadních historických témat není třeba zdůrazňovat. Hlavní organizátorkou akce byla Mgr. Martina Borská.

2

3 Květnové aktivity DM Kdy? květen 2014 Kde? Domov mládeže při SPŠS Vsetín O co šlo? Aby co nejvíce rozehnali předmaturitní a maturitní stres, rozhodli se žáci ubytovaní na průmyslováckém internátu uspořádat dva sportovní turnaje v pinpongu a pétanque. První zmíněný sport hrálo 8 chlapců a 5 dívek - 1. Denis Klečka, 2. Jirka Matuška, 3. Laďa Holík (Princezna). U děvčat 1. Adélka Berčíková, místo Adélka Koláčková a Vlaďka Holubová. Vítězové dostali originální diplomy vytvořené vychovatelkami Zinou Kašparovou a Pavlou Prokopovou a propisky, které jim určitě přinesly štěstí u maturit a závěrečných zkoušek. Petanque hrálo 11 žáků pod vedením Ziny Kašparové. Vyhráli Ládík Holík s Anďou Pacutovou. Všichni účastníci dostali sladkou odměnu a kolektiv pak dále stmelili u sledování televizního přenosu z MS v ledním hokeji. Poslední aktivitou byl rozlučkový táborák s opékáním špekáčků, kde se rozloučili maturanti a ti, co už ukončili z důvodu závěrečných zkoušek a souvislé praxe letošní pobyt na internátu.

4 Kdy? březen květen 2014 Kde? SPŠS Vsetín Rodilý mluvčí v hodinách angličtiny O co šlo? Po tři měsíce do naší školy docházel Noah Gustavson, mladý Američan z Wisconsinu, který přijel do Vsetína na pozvání organizace Maják, aby pomáhal na školách s angličtinou. Naši studenti si ho velmi oblíbili, protože se choval velmi skromně a přirozeně a s každým přátelsky komunikoval. Kromě prezentací a diskuzí v hodinách angličtiny také učil studenty 2.B a 3.A, jak se hraje americký fotbal. Tuto akci fotoaparátem zdokumentoval Jakub Haša ze 2.B, hlavní organizátorkou byla Ing. Jana Čechová.

5

6

7 Kdy? dubna 2014 Kde? vlakové nádraží Vsetín Projekt Preventivní vlak bezpečná železnice O co šlo? Žáci tříd 1.A a 1.B se ve čtvrtek a pátek 24. a 25. dubna 2014 zúčastnili přednášky ve speciálním vlaku. Projekt nesl název Preventivní vlak bezpečná železnice. V prvním vagónu byl speciální kinovůz určený k projekci filmů s bezpečnostní tematikou připravených partnery projektu. Ve druhém, konferenčním voze, mohli návštěvníci diskutovat s odborníky, kteří se nehodami na železnici zabývají. Setkali se s vyšetřovateli Českých drah, Správy železniční dopravní cesty a Policie ČR, dověděli se o organizaci záchranného systému i první pomoci. Na třetím stanovišti čekal na studenty hasičský vůz a hasiči, kteří předvedli ukázky své práce. Třídu 1.B doprovázela a na fotografiích zaznamenala Ing. Romana Rodková.

8

9

10 Úspěšný školní rok šachového družstva SPŠS Vsetín Šachové družstvo našich žáků ve složení Josef Bednařík 2.B ( kapitán), Jakub Stančík 2.C, Jaroslav Lukaštík 1.C, Marek Chromela 3.B a Radek Bartošák 2.B dosáhli v letošním roce velmi dobrých výsledků v šachovém turnaji středních škol ČR. V okresním kole se umístili na 2. postupovém místě ze 7 zúčastněných družstev, v krajském kole pak obsadili velmi hezké 3. místo z 8 družstev. V celostátním kole jsme pak obsadili 22. místo z 29 zúčastněných družstev, což ve velké celorepublikové konkurenci není vůbec špatný výsledek. Velký dík za tuto úspěšnou reprezentaci naší školy patří všem členům šachového družstva a také kapitánovi Josefu Bednaříkovi, který neúnavně aktivizoval náš tým a vedl ho za letošním úspěchem. Šachové družstvo vedl a motivoval RNDr. Jiří Homolka.

11 Josef Bednařík nahoře, Radek Bartošák - dole

12 Jaroslav Lukaštík nahoře, Jakub Stančík - dole

13 3. místo v krajském kole ve Zlíně Jaroslav Lukaštík, Marek Chromela, Jakub Stančík a Josef Bednařík.

14 HEFAISTOS 2014 Kdy? 9. duben 2014 Kde? SPŠS Vsetín - kovárna O co šlo? Dne 9. dubna 2014 se uskutečnila v kovárně SPŠS Vsetín soutěž v kování s názvem HEFAISTOS Soutěže se zúčastnilo 9 žáků naší školy, výsledným hodnoceným výrobkem byl jednoramenný svícen. Aktivita začala v 8 hod., ukončena byla v 11. hod. Seznam soutěžících: 1. FILA Jakub 2.A 2. HRABICA Vojtěch 2.A 3. KULIŠŤÁK Jaroslav 2.A 4. SCHWEDA Jakub 2.A 5. LUKÁŠ Roman 2.B 6. HAŠA Jakub 2.B 7. MACEK Jan 2.B 8. VAHALA David 2.B 9. VRLÍČEK Lukáš 2.B Vyhodnocení soutěže: 1. KULIŠŤÁK Jaroslav 2. VAHALA David 3. VRLÍČEK Lukáš Soutěž měla podle hlavního organizátora mistra odborného výcviku Svatopluka Merty výborný průběh, soutěžící se projevili profesionálním přístupem a aktivitou, hodnocení a určení vítěze nebylo jednoduché. Soutěž byla zdokumentována školním fotoaparátem - viz následující fotogalerie:

15

16

17 Velikonoční badmintonový turnaj Kdy? 9. duben 2014 Kde? DM Vizovice O co šlo? Dne se žáci ubytovaní na průmyslováckém internátu zúčastnili přátelského Velikonočního turnaje v badmintonu, který pořádal DM ve Vizovicích. Vybraný tým 9 studentů výborně reprezentoval náš DM, o čem svědčí následující výsledky: Děvčata: 1. místo - Ivana Struhařová 3. místo Veronika Divošová Kluci: 1. místo Denis Klečka 2. místo Jakub Hruška Výherci, jako i ostatní účastníci, obdrželi sladkou odměnu. Turnaj probíhal v příjemné atmosféře, žáci si nejen zasportovali, pobavili se, ale také si prohlédli vizovický domov mládeže. Odpoledne pak sportovci zakončili malým posezením u pizzy v místní pizzerii. Celkou akci zorganizovala a zaznamenala vychovatelka Zdeňka Lysáková

18

19 Matematická soutěž KLOKAN 2014 Kdy? 24. březen 2014 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Jedná se o matematickou olympiádu, která je rozdělena podle věku do dvou kategorií. Zadání zasílá do naší školy MŠMT, žáci si tak mohou porovnat své vědomosti a dovednosti i s jinými středními školami. Děkujeme učitelům matematiky za zorganizování soutěže, opravy testů a poskytnutí výsledků. JUNIOR 22 žáků 1. ročníku Výsledky STUDENT - 21 žáků 3. a 4. ročníku 1. Adam Kaňák 1.C 57 bodů 1.Michal Holčák 4.B 61 bodů 2. Dominik Gerža 1.C 55 bodů 2.Vlastimil Hrbáček 3.A 60 bodů 3. Marek Zubr 1.A 54 bodů 3.Jakub Horák 3.B 57 bodů 4. Filip Ondrůš 1.C 52 bodů Jiří Tkadlec 4.A 57 bodů 5. Filip Pavelka 1.A 50 bodů 4.Radek Nohavica 3.A 54 bodů

20 Projekt Film a škola Kdy? 28. březen 2014 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Projekt Film a škola, neboli spolupráce mezi SPŠS Vsetín a kinem Vatra, pokračuje i ve školním roce Podle domluvy žáci naší školy navštíví za rok dvě filmové projekce. Vzhledem k probíranému učivu jednotlivých ročníků a splnění jednotlivých průřezových témat či klíčových kompetencí byl na konec března vybrán film Ve stínu. Napínavý kriminální příběh se odehrává v bývalém Československu 50. let a ve svém důsledku zasáhne do osobních osudů aktérů i jejich blízkých. Kapitán Hakl (Ivan Trojan) vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Režiséru Davidu Ondříčkovi se podařilo velmi dobře nastínit situaci doby politických procesů, měnové reformy a období budování socialismu. Žáci ročníků film hodnotili velmi kladně, hlavní organizátorkou projektu Film a škola je na naší škole Mgr. Martina Trčková.

21 AutoCAD Academia Design 2014 Kdy? 25. březen 2014 Kde? SPŠ Olomouc Celostátní soutěž studentů a učitelů středních škol ve 2D a 3D navrhování. (AutoCAD, Inventor Professional) Naše škola se jako každoročně zúčastnila celostátní soutěže studentů a učitelů středních škol ve 2D a 3D navrhování. Jubilejní 20. ročník se konal ve Střední průmyslové škole strojnické Olomouc pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje. Soutěže se zúčastnilo 29 škol z celé ČR i Slovenska. Naši školu zastupovali Tomáš Majer, který se v kategorii 2D kreslení umístil na 12. místě, Petr Slováček reprezentoval školu v kategorii 3D modelování a umístil se těsně pod stupni vítězů jako 4. a Ing. Martin Baričák, který obsadil v kategorii 3D modelování učitelů 7. pozici. Školy, které vyslaly své zástupce do všech třech soutěžních kategorií (student 2D, student 3D, učitel 3D) soupeřily o putovní pohár AAD. Pohár jsme pro naši školu sice nezískali, ale z 15 - ti škol jsme se umístili na krásném 3. místě.

22

23

24 Silový čtyřboj Kdy? 26. březen 2014 Kde? Holešov O co šlo? Po roční pauze se SPŠS Vsetín opět zúčastnila soutěže v silovém čtyřboji, který pořádala Policejní škola v Holešově. Naši školu reprezentovali Patrik Pagáč, Marek Polášek a Radek Filgas. Hoši obsadili celkové 6. místo z osmi družstev. Je škoda, že se z důvody zranění nemohli zúčastnit naši úplně nejlepší žáci. I tak ale našim zástupcům za reprezentaci školy děkujeme. Chlapce trénoval a morální podporu poskytl Mgr. Zdeněk Drga Kdy? 26. březen 2014 Kde? Zámek Vsetín Průmyslováci na výstavě Kdo? žáci třídy 2.A a 2.B spolu s Ing. Rudolfem Mosteckým O co šlo? Ve středu 26. března 2014 žáci druhých ročníků třídy 2.A a 2.B - navštívili vsetínský zámek a zhlédli výstavu Josef Sousedík osobnost a jeho dílo věnovanou k 70. výročí tragického úmrtí vsetínského rodáka a výrazné osobnosti meziválečného období. Výstavu uspořádalo vsetínské muzeum a zdařile shromáždilo do několika zámeckých prostorů dokumenty, seznamující se životem Josefa Sousedíka jako občana a starosty města Vsetína, jako podnikatele a vynálezce v elektrotechnickém oboru a jako významného organizátora odbojové činnosti na Vsetínsku proti německé okupaci v letech

25 Projektová aktivita Kult mládí a hledání moudrosti stáří Kdy? úterý Kdo? třídy 3.A, 3.B Kde? SPŠS Vsetín, učebna 212 O co šlo? Jak společnost vnímá staré lidi? Jaký je jejich mediální obraz? Jak vnímají senioři sami sebe? I takové otázky padaly na projektové aktivitě konané pro třetí ročníky v rámci předmětu ZSV. Žáci na základě svých vlastních zkušeností, asociací a ukázek z různých televizních pořadů a reportáží vytvořili obraz typického důchodce, aby jej vzápětí porovnali s obrazem, který o sobě vytvořili sami senioři v dokumentu Tomáše Škrdlanta Hledání moudrosti stáří. V rámci následující diskuze se objevovala témata spojená s kultem mládí, otázky souboje generací, tabu v seniorském věku, stárnutí společnosti, klesající populační křivky a mnohé další. Poděkování organizátorky Mgr. Martiny Borské patří všem žákům, zejména těm, kteří k zadaným úkolům přistoupili poctivě, s elánem a s humorem sobě vlastním.

26

27 Aktivity našeho internátu aneb Pořád se něco děje Kdy? únor - březen 2014 Kdo? Domov mládeže SPŠS Vsetín O co šlo? Že nejenom strojařinou živ je průmyslovák opět dokázali žáci ubytovaní v našem domově mládeže. V rámci kreativního vyžití dne února se sešlo asi deset nadšenců a pod vedením paní vychovatelek Obrové a Prokopové vytvořili obaly na květináče. Použili k tomu techniku zdobení pomocí střepů z rozbitých nepotřebných kachliček. To, jak nádherné mozaiky chlapci vytvářili, lze vidět na přiložené fotografii. Další aktivitu vedla paní vychovatelka Kašparová, která se spolu s žáky ujala výzdoby školní sborovny. Květinové dekorace potěšily zajisté oči slovenské delegace z Trenčianského samosprávného kraje, která naši školu navštívila. Dne 27. března se pak 10 žáků zúčastnilo divadelního představení Světáci, které svou reprízu uvedlo v rámci Vsetínské divadelní přehlídky. Naši mládežníci ale nešli pouze pasivně sledovat představení, všichni totiž v této hře hrají minulý rok se účastnili na výzvu ochotníků natáčení filmu, který se pokaždé při divadle jako kulisa promítá.

28 Kdy? únor 2014 Kde? Sofia, Haskovo - Bulharsko Schůzka projektu Comenius - Bulharsko Kdo? Studenti a učitelé SPŠS Vsetín spolu s partnerskými školami projektu Comenius Eat Better to Live Better All Your Life Long Celý projekt zajišťovala, organizovala a koordinovala Mgr. Michaela Orságová, do Bulharska odjeli naši školu reprezentovat Jakub Haša, Jan Macek, Lukáš Vrlíček (2.B) a Jan Karola, Radek Nohavica, Daniel Vraj (3.A), spolu s učiteli Mgr. Martinou Trčkovou a Mgr. Zdeňkem Drgou. O co šlo? Během třetího únorového týdne proběhla předposlední schůzka projektu Comenius, které se zúčastnili kromě SPŠS Vsetín žáci a pedagogové z pěti partnerských škol Turecka, Polska, Bulharska, Itálie a Německa. Naše putování začalo ve Vídni, odkud jsme letěli do Sofie. Zde jsme se setkali s našimi německými kolegy a kamarády a společně jsme absolvovali zhruba tříhodinovou cestu do Haskova. Hostitelská škola pro nás připravila bohatý program. Absolvovali jsme prohlídku školy, města, sportovní aktivity, nechyběla ani prezentace naší práce na projektu, žáci rovněž měli svou zemi reprezentovat krátkým vlastnoručně vytvořeným filmem na téma Jídlo, příprava typického pokrmu krok za krokem. Zástupci SPŠS Vsetín v konkurenci žáků jiných škol rozhodně neudělali ostudu, jejich prezentace o pitné vodě našeho regionu i vtipný film o přípravě smaženého sýra byla hodnocena velmi kladně. V dalších dnech jsme se přemístili do města Zlatograd, které je vzdáleno 5 km od řeckých hranic, abychom navštívili místní etnografické muzeum. Od pátku do neděle jsme potom trávili čas v Sofii a důkladně si prohlédli památky hlavního města Bulharska. Kromě ochutnávky místních jídel a spousty zážitků spojených s cestováním a poznáváním jiných kultur jsme opět obnovili četné kontakty, domluvili další spolupráci a navázali i nová přátelství. Poslední schůzka tohoto projektu se bude konat v květnu v italském městě Bari.

29 Vítání s paní ředitelkou ve sborovně haskovské střední školy Společný meeting a prezentování jednotlivých prací

30 Radek Nohavica a jeho výklad o vodě v regionu Valašsko Prohlídka Haskova městské divadlo

31 Prohlídka etnografického muzea - Zlatograd Společné foto náměstí Haskovo, únor 2014

32 DM v divadle ve Zlíně Kdy? 20. únor 2014 Kde? Městské divadlo Zlín O co šlo? Dne žáci ubytovaní v průmyslováckém domově mládeže zúčastnili divadelního představení Největší z pierotů v divadle ve Zlíně. Kulturní akci s nadšením přivítalo 6 studentek a 3 studenti pod vedením vychovatelky Zdenky Lysákové. Pro autentické vylíčení atmosféry uvádíme v plném znění a bez úprav článek studentky čtvrtého ročníku MG Vsetín Ivany Struhařové: Když do divadla, tak se vším všudy. Jasné! Kluci kvádro! A holky šatičky, podpatečky! zněla naše domluva. My holky jsme si připadaly ve čtvrtek jako princezny, jinak jsme se ani okolí jevit nemohli. Na sobě jsme měly krásné šaty, podpatky (minimálně 15cm), byly jsme namalovány a učesány do společnosti a co víc měli jsme k sobě sice jen 3, ale zato galantní a pozorné prince. Nedokážu, odhadnout, když se řekne PIEROT, zda všichni ví, o co jde, či o koho. Pro neznalé, jde o typickou postavu francouzské pantomimy. Vystupující v dlouhých bílých šatech s nápadně velkými knoflíky, s typickou černou pokrývkou hlav a obličej nalíčen taktéž na bílo. A o jednom takovém PANU pierotovi byla celá inscenace. Celá divadelní inscenace se nesla ve francouzském duchu a kapkou romantiky, špetkou zklamání, posměchem a nedůvěrou od okolí jsme pozorovali, jak Jean-Gaspard Deburau dobývá svým uměním Paříž. Však celé inscenaci vládli dva poslové smrti, kteří svými kabaretními čísly ukazovali peripetie hlavního hrdiny a posouvali děj. Já nechci prozrazovat, o čem divadlo bylo, ani mi to nepřísluší. Jen řeknu, naším studentským slangem, že to bylo krutopřísně dobré. A jestli budete mít například ve čtvrtek 27. února či v pátek 28. února čas a chuť. Neváhejte a tuhle inscenaci jděte zkouknout. Stojí to za to. Věřte mi! Nevím, zda zúčastnění pochopili celou poentu inscenace, pro mě osobně to bylo jedním slovem KRÁSNÉ. A jen na závěr. Paní Lysáková, píšu teď za všechny zúčastněné, děkujeme Vám za krásný kulturní zážitek. A máme malý dotaz. Kdy to zopakujeme? Následuje fotografická dokumentace této kulturní akce:

33

34 Kdy? únor 2014 Kde? Ski areál Karolinka Lyžařský výcvik žáků prvních ročníků O co šlo? Tradičního lyžařského výcviku se letos zúčastnilo 51 žáků prvního ročníku. Nejprve svahy Ski areálu Karolinka brázdila třída 1.B a o týden později lyžovali nadšenci ze tříd 1.C a 1.A. Podle hlavního organizátora kurzu Mgr. Zdeňka Drgy vše dopadlo výborně, počasí vyšlo hlavně třídě 1.B, ale zalyžovali si i účastníci následujícího týdne. Kurz nebyl pobytový, každý den se sportovci sešli na vlakovém nádraží a odtud je Karlovská strela dopravila na místo určení. Díky umělému zasněžování kurz proběhl i v letošní netypické zimě bez problémů, naopak bylo velmi zajímavé sledovat zelenou krajinu v kontrastu s bílým pásem sněhu na sjezdovce. Vše se obešlo bez zranění. Začátečníci po prvních nesmělých pokusech nakonec dosáhli vytouženého cíle a jak lyžaři, tak i snowboarďáci dokázali na závěr týdne sjíždět svah a používat vlek. Nad vším bděli instruktoři z řad kantorů Mgr. Zdeněk Drga, RNDr. Jiří Homolka a Mgr. Karel Stančík. Třída 1.B s Mgr. Karlem Stančíkem

35 Okresní kolo olympiády v anglickém jazyce Kdy? únor 2014 Kde? SPŠS Vsetín, Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm O co šlo? Dne 5. února pokračovalo soupeření v anglickém jazyce, devět finalistů se utkalo o to, kdo bude naši školu reprezentovat v okresním kole. Žáci byli zkoušeni z devíti konverzačních okruhů: 1. My family, my friends, family relationship, generation problems. 2. Leisure time, hobbies their importace in our lives. 3. My house, my flat, my future home. 4. My town, my village, way of life. 5. Travelling, means of transport how friendly are they to the environment? 6. Is your food healthy? (food, drinks, favorite meal, dieting ). 7. Sports and games. (my sport activities, olympic games, ). 8. Is our planet getting warmer? (weather, seasons, climate changes ). 9. My school, my future career, learning languages. 10. People and culture theatre, cinema, music, TV, radio, books. Na druhém místě skončili po nervy drásajícím testování shodně Jan Maryška and Martin Kocurek a absolutním vítězem školního kola se stal Radek Nohavica, který také odjel dne 12. února 2014 do Rožnova pod Radhoštěm. Palce jsme mu drželi usilovně a možná i díky tomu Radek dosáhl vynikajícího umístění ve finálovém okresním kole totiž obsadil nádherné 4. místo. Poděkování patří všem účastníkům olympiády, učitelům anglického jazyka a pochopitelně Radkovi Nohavicovi za vzornou reprezentaci školy.

36 Okresní kolo olympiády v českém jazyce Kdy? 6. února 2014 Kde? Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí O co šlo? Národní institut dětí a mládeže MŠMT, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a školské zařízení pro zájmové vzdělávání Praha určil konání okresního kola olympiády v českém jazyce na únor. Pro soutěž to byl již 38. ročník a tradičně se do něj zapojila i naše škola. Po předešlém školním kole byli vybráni dva naši zástupci, kteří SPŠS Vsetín reprezentovali více než důstojně. umístění počet bodů jméno škola Anežka Kozlovská Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm Karolína Fizková Masarykovo gymnázium Vsetín Lucie Tongelová Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí Irma Horáková Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí Matouš Ryška Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm Lenka Paďourová Masarykovo gymnázium Vsetín Veronika Phillipová OA a VOŠ Valašské Meziříčí Vojtěch Zádrapa OA a VOŠ Valašské Meziříčí Lukáš Tatýrek SPŠS Vsetín Lenka Petřeková SŠIEŘ Rožnov pod Radhoštěm Veronika Janírková SŠCR a JŠ s právem státní jazykové zkoušky, Rožnov pod Radhoštěm Jakub Přikryl SPŠS Vsetín Josef Gazdoš SŠIEŘ Rožnov pod Radhoštěm Vendula Koštůrová SŠCR a JŠ s právem státní jazykové zkoušky, Rožnov pod Radhoštěm Simona Matisková OA Valašské Meziříčí Žáky připravovala a na hodnocení se podílela Mgr. Martina Trčková

37 Kdy? 29. leden 2014 Otevření nové herny na Domově mládeže SPŠS Vsetín Kde? Domov mládeže SPŠS Vsetín O co šlo? Dne 29. ledna 2014 proběhlo na DM slavnostní otevření zrekonstruované herny. Celé akci předcházel nápad studentů, který se pak od začal pod vedením studentky I. Struhařové realizovat. Žáci mezi sebou nejprve vybrali hotovost, promysleli strategii a poté začali svůj sen uskutečňovat. Nadšenci postupně seškrábali ze zdí omítku a starou malbu, vše znovu natřeli, zdobili mozaikou a jinak zkrášlovali, aby původně sklepní prostory DM změnili na místo, kde by mohli kvalitně strávit svůj volný čas. Všechny práce probíhaly za aktivní podpory vychovatelek, paní uklízečky a hlavně školníka DM pana Vráblíka. Velké poděkování pak patří také paní ředitelce Mgr. Ing. Jarmile Minaříkové, která byla s nápadem studentů hned v počátcích obeznámena a podporovala jej. Škola celou akci zaštítila i finanční částkou, ta byla použita na vybavení herny sedací soupravou, stolem pro stolní tenis a jiným sportovním a relaxačním náčiním. V nové herně se studenti setkávají při sportovních i odpočinkových aktivitách a plně využívají příjemné prostředí, které si vytvořili sami.

38

39 Průmyslovka v kině Kdy? 30. leden 2014 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Projekt Film a škola, neboli spolupráce mezi SPŠS Vsetín a kinem Vatra, pokračuje i ve školním roce Podle domluvy žáci naší školy navštíví za rok dvě filmové projekce. Vzhledem k probíranému učivu jednotlivých ročníků a splnění jednotlivých průřezových témat či klíčových kompetencí byl na konec ledna vybrán film Colette. Žáci si kromě dojemného milostného dramatu odehrávajícího se za 2. světové války v koncentračním táboře Osvětim vhodně připomenuli Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Rovněž osobnost a dílo spisovatele Arnošta Lustiga, podle jehož novely byl film natočen, není našim žákům neznámá. Film se dočkal u našich žáků i pedagogů kladného ohlasu a mnohé rozhodně vedl k zamyšlení.

40 Olympiáda v českém jazyce Kdy? leden - únor 2014 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Tato soutěž letos završila svůj 4. ročník. Jedná se o akci, která se dělí na několik kol prvního, které se konalo dne , se zúčastnilo pod vedením učitelek českého jazyka 20 žáků 1., 2. a 3. ročníku. Dva nejlepší žáci postoupili do okresního kola, které se koná v pátek na gymnáziu ve Valašském Meziříčí. Věříme, že i tam budou naši zástupci SPŠS Vsetín dobře reprezentovat. Maximum 30 bodů. Výsledky: 1. místo Jakub Přikryl (3.A).. 23 bodů 2. místo Lukáš Tatýrek (3.B)..22 bodů 3. místo Vít Holeňa (1.B) bodů 4. místo Radek Nohavica (3.A).. 20 bodů místo Václav Mrnuštík (3.B), Jakub Haša (2.B) bodů místo David Bártek (2.A), Tomáš Procházka (1.B), Lukáš Valc (3.A), Dominik Kašpar (3.A), Jakub Kulkus (2.C)...16 bodů místo Jaroslav Lukaštík (1.C), Filip Ištvánech (1.B) bodů místo Ondřej Chovanec (3.B), Josef Bednařík (2.B)...14 bodů 16. místo Tomáš Cáb (1.A) bodů 17. místo - Tomáš Andris (1.A) bodů místo - Dominik Skýpala (2.A), Patrik Sysel (2.C) bodů 20. místo - David Baroň (1.C)..9 bodů Přesné bodování a práce k nahlédnutí u Mgr. Trčkové, další informace rovněž.

41 Olympiáda v anglickém jazyce Kdy? leden - únor 2014 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Jedná se o akci, která se dělí na několik kol prvního se zúčastnilo pod vedením učitelů anglického jazyka 169 žáků 1., 2. a 3. ročníku. Zde jsou uvedeny výsledky. Další kolo, kde se rozhodne o postupujících do dalších kol a o reprezentantech naší školy, kteří poměří síly s ostatními středními školami, se koná tuto středu. 1. místo Martin Přikryl 1. B 33 bodů 2. místo Martin Kocurek 3. B 32 bodů místo Jan Maryška 3. A 31 bodů Patrik Seewald 3. B 31 bodů 5. místo Lukáš Sýkora 3. A 29 bodů místo Radek Nohavica 3. A 28 bodů Lukáš Procházka 3. A 28 bodů Martin Vaculka 1. C 28 bodů Matouš Trusina 2. A 28 bodů Těchto 9 finalistů se utká o celkové vítězství ve školním finále a o postup do okresního kola. Maximální počet bodů byl 36 (16 LISTENING + 20 USE OF ENGLISH). Veškeré výsledky jsou k nahlédnutí v kabinetu č. 105.

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Ekologická exkurze pedagogů

Ekologická exkurze pedagogů Ekologická exkurze pedagogů Kdy? 24. březen 2016 Kde? Zlín O co šlo? Dne 24.3.2016, v den, kdy žáci mají velikonoční prázdniny, se učitelský sbor vsetínské průmyslovky zúčastnil exkurze s ekologickou tématikou.

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 19. května 211 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. Ve čtvrtek 19. května 211

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? říjen - listopad 2015 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá osmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství).

6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství). 6. ročník regionální soutěže Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 8. 3. 2013 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil již 6. ročník regionální soutěže

Více

Soutěže ve školním roce 2011/2012

Soutěže ve školním roce 2011/2012 Soutěže ve školním roce 2011/2012 Termín Název soutěže Umístění 5. říjen Podzimní Kiosk 1. stupeň Výsledky: 1.třídy 1.místo: Stráněl Vojtěch 2.místo: Šmídová Michaela 2.třídy - 2.místo: Nesvadba Tomáš

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Školní kolo dějepisné olympiády

Školní kolo dějepisné olympiády Školní kolo dějepisné olympiády Ve čtvrtek dne 23. listopadu proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Dějepisné olympiády kategorie ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ze všech tříd 1. a 2.

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

NA VSETÍNSKÉM ZÁMKU PROBĚHLO JARNÍ KOLO PŘÍRODOVĚDNÉ SOUTĚŽE JALOVEČEK

NA VSETÍNSKÉM ZÁMKU PROBĚHLO JARNÍ KOLO PŘÍRODOVĚDNÉ SOUTĚŽE JALOVEČEK NA VSETÍNSKÉM ZÁMKU PROBĚHLO JARNÍ KOLO PŘÍRODOVĚDNÉ SOUTĚŽE JALOVEČEK Soutěž Jaloveček je celoroční aktivita naplňující cíle průřezového tématu Environmentální výchova a procvičující učivo prvouky a přírodovědy

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64, PSČ 370 21. www.gymceska.cz. 3 student popíše a porovná obrázky k danému tématu, vyjádří svůj názor k dané

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64, PSČ 370 21. www.gymceska.cz. 3 student popíše a porovná obrázky k danému tématu, vyjádří svůj názor k dané Maturitní zkouška z anglického jazyka profilová úroveň B2 Ústní zkouška z jazyka anglického trvá 15 min. (A), předcházející studentova příprava trvá taktéž 15 min. (B). (A) Ústní zkouška je rozdělena do

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620 II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek IČ : 7274620 IČO : 22757490 Akce je spolufinancována z projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 1 Propozice soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Naše škola se opět přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda - Pythagoriáda - Matematický klokan Matematická olympiáda Matematickou

Více

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži 5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži V pátek dne 23. ledna 2015 proběhl v budově Historického ústavu Slezské univerzity v Opavě již IX. ročník krajské historické soutěže určené

Více

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Ve středu 9. ledna proběhlo školní kolo Konverzační soutěže v angličtině kategorií II.B, III.A a III.B, které se v tomto kole letos celkově zúčastnilo 31 studentů.

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěţe mladých cyklistů. Karlovy Vary 15. května 2012

Krajské kolo. Dopravní soutěţe mladých cyklistů. Karlovy Vary 15. května 2012 Krajské kolo Dopravní soutěţe mladých cyklistů Karlovy Vary 15. května 2012 Dne 15. května 2012 hostilo dopravní hřiště v Karlových Varech krajské kolo dopravní soutěž mladých cyklistů, jež je vyvrcholením

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství)

4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) 4. ročník regionální soutěže Ol. kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 16. 2. 2011 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil 4. ročník regionální soutěže Olomouckého

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil

Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil Nejvšestrannější byl Kuba a postoupil Den před velikonočními prázdninami se, ve středu 16. dubna, z naší školy do Českých Budějovic vypravila skupinka osmi žáků, aby poměřila a prověřila své schopnosti

Více

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A Výsledky Grand Prix školní mládeže 2012 - kategorie A Valašské Meziříčí 6. 11. 2012 a Karolinka 12. 12. 2012 Kolo 1 1 1 ZŠ Vsetín-Rokytnice 0 : 4 ZŠ Jablůnka 6 2 2 ZŠ Karolinka 1,5 : 2,5 ZŠ Integra Vsetín

Více

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 Kategorie II.B (1.-2. ročník) počet účastníků: 14 maximální počet bodů (poslech B2 + speaknig): 42 1. Nikita KISZKOVÁ

Více

již 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství)

již 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství) Dne 2. března 2012 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA strana: 1/5 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA Název předmětu u maturitní zkoušky: Anglický jazyk nepovinně volitelný Studijní obor: Název oboru a jeho zaměření, kód

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 25. číslo léto 2015. Hurá na prázdniny!

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 25. číslo léto 2015. Hurá na prázdniny! Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 25. číslo léto 2015 Hurá na prázdniny! 1 Slovo úvodem Rok se s rokem sešel a už se zase blíží obávaná doba vysvědčení

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 26. května 2015 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. V úterý 26. května 2015

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

Kadet body Junior body Student body

Kadet body Junior body Student body KLOKAN V pátek 20.3.2015 proběhla na škole mezinárodní soutěž Matematický klokan, které se letos zúčastnilo 132 studentů. 58 v kategorii Kadet, 42 v kategorii Junior a 32 v kategorii Student Výsledky studentů,

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Krajské kolo Přeboru škol 2012/2013 1.-5.třída

Krajské kolo Přeboru škol 2012/2013 1.-5.třída 1.-5.třída chess-results Organizátor : KM ŠSZK a ŠK Zlín Ředitel turnaje : Pavel Růčka Hlavní nebo pomocný rozhodčí : Pavel Růčka Město : Zlín Datum : 30.01.2013 Konečné pořadí Poř. Družstvo Part. + =

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči

Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči V. Nováka 584, 539 73 Skuteč, tel. 469 326 360 e-mail: info@gymskutec.cz, web: www.gymskutec.cz 2 Zpravodaj GSŘMR 2012 13/5 OBSAH Páté přikázání

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22 Školní vzdělávací program domova mládeže Zpracovala: Martina Czyžová, vychovatelka Schválil: Bedřich Štencel, ředitel školy Identifikační údaje:

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017. (V Plzni ) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku

TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017. (V Plzni ) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku TISKOVÁ ZPRÁVA č. 4/2017 (V Plzni 03. 04. 2017) Noc s Andersenem proběhla v Knihovně města Plzně v duchu Čtyřlístku Desítky tisíc dětí i dospělých letos nocovaly v knihovnách v rámci Noci s Andersenem.

Více

Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011

Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011 Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011 Dne 31. 5. 2011 proběhla na Náměstí OSN tradiční akce s názvem Mikroklima 2011. Protože OSN vyhlásilo rok 2011 "Mezinárodním rokem lesů", zvolili jsme za hlavní

Více

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka Na Staré radnici v Broumově se 24. listopadu se sešli Správní rada Nadačního fondu Gymnázia Broumov, studenti, vedení školy, sponzoři, rodiče a další přátelé školy u příležitosti předávání Ocenění NF GB

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Můj projekt na téma holocaustu nastartovala uskutečněná výstava Zmizelí sousedé, kterou jsem zorganizovala na přelomu měsíce února a března roku 2011 na naší

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2018 V KLUB(OVNĚ) LUNA

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2018 V KLUB(OVNĚ) LUNA PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 218 V KLUB(OVNĚ) LUNA Celé letní prázdniny pořádala Městská knihovna Louny (dále jen MKL) již šestý ročník příměstského tábora. Tábor byl určený pro děti školního věku od 6 do 15 let a

Více

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce

Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce Dne 11.5. 2011 se v prostorách British Council v Praze konalo celostátní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se zúčastnilo 14 studentů vítězů krajských

Více

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 V pátek 24. 1. se na naší škole konalo školní kolo konverzační soutěže v angličtině. Soutěž proběhla ve dvou kategoriích: IIB (1.-2. ročník) a IIIA (3.-5.

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 11. LISTOPAD 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Úroveň B1 General topics for Parts 1, 2 and 4 pro obě zaměření stejná 1. Personal identification 2. House and home 3. Environment 4. Daily life 5. Free time

Více

Prezentace filmového projektu VTEŘINA

Prezentace filmového projektu VTEŘINA Prezentace filmového projektu VTEŘINA O autorovi projektu Jméno: Roman Manda Studium: 1. ročník kombinovaného studia oboru Divadlo a výchova na JAMU v Brně Profese: Vyučující na Pedagogickém lyceu na SŠ

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Propozice Finále Poháru ASŠK ČR v házené SŠ

Propozice Finále Poháru ASŠK ČR v házené SŠ Propozice Finále Poháru ASŠK ČR v házené SŠ Kategorie VI.A Chlapci Rožnov pod Radhoštěm 30. 11. 1. 12. 2017 Pořadatel: Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm A. Všeobecná

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

Výsledky ve stolním tenise:

Výsledky ve stolním tenise: Mistrovství České republiky družstev mužů, žen a mládeže neslyšících Mistrovství České republiky jednotlivců mužů, žen a mládeže ve stolním tenise dne 26. dubna 2014 v Brně V sobotu 26. dubna 2014 se konal

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více