Čl. II. Organizace vyučování a režim školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čl. II. Organizace vyučování a režim školy"

Transkript

1 Čl. I. Úvodní ustanovení Účelem školního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro výchovu a vzdělávání a pro plné využívání pracovní doby. Školní řád vyžaduje uvědomělou kázeň. Každé svévolné zameškání vyučování, svévolně promeškaná směna, nedochvilnost, neposlušnost, nedodržování bezpečnostních předpisů apod. jsou porušováním kázně. Čl. II. Organizace vyučování a režim školy 1. Vyučování ve škole v průběhu celého školního roku je dáno organizací příslušného školního roku včetně období školního vyučování, vedlejších a hlavních prázdnin a týdenním rozvrhem jednotlivých tříd. 2. S týdenním vyučovacím rozvrhem jsou seznámeni žáci na začátku měsíce září příslušného školního roku rodiče prostřednictvím třídních učitelů a internetu. 3. Volné dny, které vyhlašuje ředitelka školy, oznamuje předem rodičům třídní učitel proti podpisu ve studijních průkazech. Rovněž tak oznamují třídní učitelé jakoukoliv úpravu vyučovacích hodin během školního roku. 4. Vyučování začíná v 8.00 hodin. Ředitelka může povolit, ve výjimečných případech, dřívější začátek vyučování, nejdříve však v 7.00 hodin. 5. Žáci přicházejí do školy nejpozději 5 minut před zahájením vyučování tak, aby se mohli včas připravit na vyučování. 6. Školní budova se otevírá vždy před zahájením vyučování, tj. v 7.30 hodin při zahájení první vyučovací hodinou Čl IV. Práva a povinnosti žáků školy IV.I. Práva žáků školy 1. Každý žák má právo, aby s ním bylo jednáno jako se svobodným občanem. Má právo na vlastní identitu, na ochranu před jakoukoliv diskriminací. 2. Každý žák má právo vyjádřit svůj názor, má právo, aby jeho názor byl brán v úvahu, stejně tak se může vyjadřovat se ke všem rozhodnutím týkajícím se podstatných záležitostí jeho vzdělávání, přičemž jeho vyjádřením musí být věnována pozornost odpovídající jejich věku a stupni vývoje. 3. Žák má právo na vzdělání a výchovu, která umožňuje rozvoj jeho osobnosti a nadání, připravuje ho na zodpovědný život v dospělosti, upevňuje v něm respekt k lidským právům a ke kulturním a národním hodnotám. 4. Žák a jeho zákonný zástupce mají právo na informace o průběhu a výsledcích vzdělávání žáka a na ochranu informací vypovídajících o jejich osobnosti a soukromí a zároveň má svobodný přístup k informacím v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb.

2 5. Žák má právo volit a být volen do školské rady, je-li zletilý. 6. Žáci mají právo zakládat v rámci školy samosprávné orgány žáků, volit a být do nich voleni, pracovat v nich a jejich prostřednictvím se obracet na ředitelku školy s tím, že ředitelka školy je povinna se stanovisky a vyjádřeními těchto samosprávných orgánů zabývat. 7. Žák má právo na informace a poradenskou pomoc školy nebo školského poradenského zařízení v záležitostech týkajících se vzdělávání, v případě osobních problémů má právo obracet se pro radu a pomoc na výchovného poradce, školního metodika prevence, třídním učitelem a vedením školy. 8. Žádný žák nesmí být vystaven svévolnému zasahování do svého soukromého života, rodiny, domova nebo korespondence, ani nezákonným útokům na svou čest a pověst. Žák má právo na zákonnou ochranu proti takovým zásahům nebo útokům. 9. Škola musí respektovat práva rodičů ve vztahu k nezletilému dítěti. 10. Žák má právo na ochranu před škodlivými formami práce a před vykořisťováním, na ochranu před zneužíváním narkotických látek a na ochranu před sexuálním zneužíváním. 11. Žák má právo na pomoc, pokud nejsou respektována jeho práva, sám však musí respektovat práva druhých. 12. Žák školy má právo na stížnost a na odvolání v souladu s předpisy. 13. Žák, jehož prospěch je na konci druhého pololetí nedostatečný ze dvou předmětů, má právo konat opravnou zkoušku. Žák, který se bez vážných důvodů a řádné omluvy k opravné zkoušce nedostaví, neprospěl. 14. Jestliže má žák nebo zástupce žáka pochybnosti o správnosti klasifikace na konci l. nebo 2. pololetí, může do 3 dnů ode dne, kdy se prokazatelně dozvěděl o jejím výsledku, požádat ředitelku PSHŠ o přezkoušení. 15. Ředitelka PSHŠ může uvolnit žáka z účasti na vyučování TV na základě doporučení lékaře, buď částečně, nebo úplně na dobu určenou lékařem. Žádost doloženou patřičným lékařským doporučením je třeba podat na formuláři k tomu určeném, který je k dispozici ve škole, a to neprodleně po zjištění zdravotních omezení. 16. Ředitelka školy může umožnit žákyním z důvodu těhotenství nebo mateřství a dlouhodobě nemocnému nebo zdravotně postiženému žákovi přípravu a vykonání zkoušek v termínech, které stanoví. IV.II. Pravidla chování žáků školy Žáci jsou povinni: 1. Docházet do školy pravidelně a včas podle stanoveného rozvrhu hodin a účastnit se vyučování všem povinným předmětům. Dále jsou povinni zúčastnit se akcí pořádaných školou pokud souvisí s teoretickou a praktickou výukou.

3 2. Osvojovat si vědomosti a dovednosti a získávat návyky potřebné k dosažení vzdělání poskytovaného školou. 3. Osvojovat si zásady vlastenectví, humanity a demokracie. 4. Chránit své zdraví i zdraví jiných, dbát o čistotu a pořádek a pomáhat při udržování pořádku ve škole i v jejím okolí, dodržovat hygienické zásady, zásady bezpečnosti práce i protipožární zásady. 5. Šetřit školní zařízení, chránit je před poškozením, šetrně a hospodárně zacházet s učebními pomůckami a surovinami při praktické výuce. Žák, případně jeho zákonný zástupce je povinen uhradit škody způsobené na majetku školy úmyslně, nedbalostí nebo porušením příkazu. 6. Dodržovat vyučovací dobu, rozsah přestávek, pracovní dobu při výuce praxe a při akcích školy. Žák je povinen dostavit se do školy tak, aby byl nejpozději 5 minut před zahájením vyučování přítomen v učebně nebo na pracovišti. V průběhu přestávky mohou žáci opustit učebnu volně se pohybovat v budově školy (s výjimkou odborných provozů, kde probíhá praktická výuka). V průběhu přestávky si žáci připraví pomůcky pro další vyučovací hodinu. 7. Nosit do vyučovacích hodin stanovené pomůcky - učebnice, sešity apod. Tyto pomůcky nemůže žák po skončení vyučování zanechávat ve škole. 8. Mít při vyučování u sebe studijní průkaz a na vyžádání pedagogických pracovníků jej předložit ke kontrole. Údaje o absenci žáka a jejím omlouvání se uvádějí zásadně v tomto průkazu, nebo v omluvném listu. 9. Informovat pravidelně zákonné zástupce o svém prospěchu a chování. 10. Slušně zdravit všechny zaměstnance i návštěvníky školy. Při vstupu zaměstnance do učebny a při jeho odchodu zdraví povstáním. Žáci všem zaměstnancům školy vykají a oslovují je slovem "pane, paní" a jeho pracovní funkcí (paní ředitelko, paní zástupkyně, pane učiteli, paní učitelko, pane školníku apod.). 11. Žák, jestliže to vyžaduje předmět, musí používat předepsanou pracovní obuv. 12. Omluvit se vyučujícímu na začátku hodiny, pokud se žák ze závažných důvodů nemohl připravit na vyučování. 13. Žáci mohou být pověřeni výkonem služby ve třídě, nebo služby ve školní recepci. 14. Plnit pokyny pedagogických i nepedagogických pracovníků školy vydané v souladu s právními předpisy a školním nebo vnitřním řádem. Žák dbá pokynů zaměstnanců školy a pracoviště praktického vyučování, řídí se zásadami slušného společenského chování. 15. Žáci dodržují zásady slušného chování při VVP a na veřejnosti. Zdraví slušně všechny dospělé osoby v zařízeních PSHŠ a jednají s nimi uctivě, ke spolužákům se chovají ohleduplně. Šikanování je považováno za hrubé porušení školního řádu. Žáci se chovají ve škole i mimo ni tak, aby dodržovali platné zákony a dobře reprezentovali sebe i školu.

4 16. Zletilí žáci jsou dále povinni: a. Informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtížích nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání. b. Dokládat důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. c. Oznamovat škole a údaje vedené ve školní matrice a další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka a neprodleně hlásit veškeré změny v těchto údajích. 17. Zákonní zástupci nezletilých žáků jsou povinni: a. Zajistit, aby žák docházel řádně do školy a na pracoviště odborného praxe. b. Na vyzvání ředitelky školy se osobně zúčastnit projednání závažných otázek týkajících se vzdělávání žáka. c. Informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních obtížích žáka nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání. d. Dokládat důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. e. Oznamovat škole údaje vedené ve školní matrice a další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka, a neprodleně hlásit veškeré změny v těchto údajích. 18. Při pohybových a sportovních činnostech (míčové hry apod.) se účastníci řídí ustanoveními o bezpečnosti obsaženými v pravidlech pro příslušnou pohybovou činnost, danou věkovou skupinu a jejich modifikaci pro dané prostorové podmínky školy a ustanoveními soutěžních řádů daných sportů. 19. Při praktickém vyučování, praktické přípravě, sportovních a jiných činnostech, kde je zvýšená možnost ohrožení zdraví, se žáci řídí pokyny vyučujícího. Vyučující nedovolí, aby se žák bez odložení nebo bez zabezpečení proti možnosti zranění a zachycení ozdobných a jiných pro činnost nevhodných a nebezpečných předmětů účastnil příslušné činnosti. Žáci tyto předměty odkládají na určená místa. 20. Žák, který končí studium je povinen v pořádku odevzdat všechny vypůjčené věci (učebnice, učební pomůcky, ochranné pomůcky, klíče apod.). V opačném případě je povinen škodu nahradit. 21. Žáci jsou povinni se důkladně seznámit se školním řádem a důsledně jej dodržovat. Žákům je zakázáno: a. Kouřit v prostorách školy, a v její blízkosti a při všech činnostech organizovaných školou. b. Přinášet do školy nebo na akce organizované školou alkoholické nápoje a požívat je. c. Přinášet do školy nebo na akce organizované školou, požívat, nabízet, prodávat ve škole i mimo školu omamné látky, drogy, marihuanu, jakož i další chemické látky a léky užívané za účelem omámení. d. Přinášet do školy nebo na akce organizované školou věci nebezpečné pro život a zdraví a donášet do tříd a šaten věci, které mohou snadno znečišťovat prostor školy. e. Propagovat ve škole nebo na akcích organizovaných školou zákonem nepovolené sekty, hnutí a politické strany, myšlenky směřující k potlačování práv a svobod občanů. f. Šikanovat a jinak zneužívat své spolužáky i ostatní osoby včetně verbálního, nebo fyzického napadení. g. Vyrušovat při vyučování a zabývat se při vyučování činnostmi, které nejsou předmětem vyučování. Žák nesmí nosit do školy předměty, které by mohly rozptylovat pozornost ostatních žáků.

5 h. Napovídat při zkoušení, opisovat při písemných zkouškách a používat pomůcky, které učitel označí za nedovolené. ch. Vstupovat do sborovny, kabinetů, odborných učeben, skladů bez doprovodu učitele nebo jiné osoby pověřené dozorem. Do kanceláří je vstup povolen v úředních hodinách. i. V průběhu přestávek opouštět budovu školy bez souhlasu třídního učitele, případně jiného pedagogického pracovníka. j. Nosit do školy větší částky peněz a cenné věci. k. Nosit výstřední oblečení a účesy, tetování na viditelných místech, piercing, používat výrazné líčení a úpravu nehtů odporující zásadám hygieny, bezpečnosti práce a profesním zvyklostem v gastronomii, obchodě a ubytovacích službách. Hoši nesmí nosit náušnice. l. Hrát o peníze a cenné věci. m. Vyklánět se z oken a přes zábradlí, vyskakovat z oken. n. Používat mobilní telefon a jiná komunikační a přehrávací zařízení ve vyučovacích hodinách a ve výrobních a odbytových střediscích. Tato zařízení musí být vypnutá! Záznamová zařízení mohou používat pouze se souhlasem všech přítomných. IV.III. Oblečení žáků při teoretickém a praktickém vyučování Vzhledem ke specifice odborné přípravy v hotelové škole, k profilu absolventa hotelové školy stanovenému pedagogickými dokumenty MŠMT ČR pro studijní obor Hotelnictví a vzhledem k vysokým nárokům na estetickou výchovu budoucích pracovníků v gastronomii a hotelových službách, jsou dána určitá společensko-odborná pravidla pro oblečení žáků v odborné hotelové škole. Oblečení žáků při teoretickém vyučování: Dívky: Šaty, společenská sukně nebo kalhoty (ne krátké), halenka, košile nebo svetr bez výrazného vzoru a nápisů. Hoši: Kalhoty společenské, jednobarevná košile, svetr nebo vesta bez nápadného vzoru či sako. Džínové oblečení z provozně organizačních důvodů není vhodné a nedoporučuje se. Pokud ho žáci nosí, musí být celistvé. Žáci jsou povinni být řádně ostříháni a učesáni, v době praktické výuky hoši nenosí náušnice. Oblečení při přípravě akcí v provozních místnostech: Žáci vykonávající praxi při přípravě akcí a jejich likvidaci v provozních místnostech používají při práci rondon, bílé kalhoty a pokrývku hlavy. Oblečení při slavnostních příležitostech: Při slavnostních příležitostech (zahájení školního roku, odborné soutěže, kulturní akce, předávání vysvědčení, maturity, významné návštěvy ve škole apod.) nosí žáci školy společenské oblečení a odpovídající obuv. Dívky: bílá halenka, vestička s logem školy a sukně černá. Hoši: bílá košile, vestička s logem školy a černé kalhoty. Čl. V. Omlouvání nepřítomnosti žáků 1. Žák je povinen docházet do školy pravidelně a včas podle stanoveného rozvrhu hodin a zúčastňovat se vyučování všem povinným vyučovacím předmětům a kroužkům, které si zvolil. 2. Nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z důvodů předem známých, požádá o uvolnění. O uvolnění žáka z vyučování rozhoduje: - příslušný vyučující - jde-li o uvolnění na jednu vyučovací hodinu,

6 - třídní učitel - jde-li o uvolnění nejdéle na dobu jednoho dne až tří dnů, - ředitelka školy - jde-li o uvolnění na dobu delší než tři den. Pokud žák požaduje uvolnění na dobu delší než jednu vyučovací hodinu, předloží písemnou žádost třídnímu učiteli. U nezletilých žáků musí být žádost podepsána zákonným zástupcem. Nemůže-li třídní učitel sám o žádosti rozhodnout, postoupí ji ředitelce školy se svým písemným stanoviskem. 3. Je-li žák ubytován v domově mládeže, uvědomí o poskytnutém volnu svého vychovatele. 4. Nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z důvodu, který nemohl předem předvídat, je zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka povinen nejpozději do tří dnů oznámit třídnímu učiteli důvod nepřítomnosti. Zástupce žáka ubytovaného v domově mládeže sdělí důvod nepřítomnosti též vychovateli. 5. Omluva nepřítomnosti se zapisuje do studijního průkazu žáka, nebo omluvného listu a s ohledem na hygienické předpisy a z důvodu ochrany veřejného zdraví musí být omluvenka z důvodu nevolnosti, nebo nemoci potvrzena lékařem. Třídní učitel omluví nepřítomnost žáka na základě dokladu předloženého zletilým žákem, zákonným zástupcem nezletilého žáka, vychovatelem domova mládeže nebo lékařem. 6. Nepřítomnost žáka třídní učitel omluví pouze v případě, jestliže jde o nepřítomnost ze závažných důvodů a jestliže bylo při omlouvání nepřítomnosti postupováno v souladu se školním řádem. Za závažné důvody se považují: nemoc, nutná návštěva lékaře, neodkladná úřední jednání (soud, policie apod.), mimořádné osobní nebo rodinné události, živelné pohromy, výpadek v dopravě apod. Jiné důvody, jako např. sportovní, kulturní a odborné akce se posuzují individuálně. 7. Třídní učitel může jako součást omluvenky zletilého žáka nebo zákonného zástupce nezletilého žáka požadovat doložení nepřítomnosti žáka ze zdravotních důvodů ošetřujícím lékařem. V odůvodněných případech (ohrožení hygienických předpisů, ohrožení ochrany veřejného zdraví a v případě časté nepřítomnosti žáka nasvědčující zanedbávání školní docházky), může třídní učitel požadovat jako součást omluvenky potvrzení ošetřujícího lékaře i v případě kratší nepřítomnosti než 3 dny. 8. Při vysoké neomluvené i omluvené absenci informuje třídní učitel o této skutečnosti výchovného poradce a zástupkyně ředitelky školy, kteří zváží, zda je vhodné dále postupovat v souladu s metodickými pokyny MŠMT ČR. 9. Ředitelka školy může ze závažných důvodů, zejména zdravotních, uvolnit žáka na žádost zcela nebo zčásti z vyučování některého předmětu; žáka se zdravotním postižením může také uvolnit z provádění určitých činností, popřípadě rozhodnout, že tento žák nebude v některých předmětech hodnocen. Žák nemůže být uvolněn z předmětu rozhodujícího pro odborné zaměření absolventa. V předmětu tělesná výchova ředitelka školy uvolní žáka z vyučování na písemné doporučení registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost nebo odborného lékaře. Žák není z předmětu, z něhož byl zcela uvolněn, hodnocen. V době výuky tělesné výchovy je žákovi určena náhradní výuka. 10. Nepřítomnost žákyně pro těhotenství a mateřství se omlouvá stejně jako nepřítomnost pro nemoc.

7 11. Ředitelka školy je povinna přerušit vzdělávání žákyni z důvodu těhotenství a mateřství, jestliže praktické vyučování nebo praktická příprava probíhá na pracovištích nebo spočívá v pracích zakázaných těhotným ženám a matkám do konce devátého měsíce po porodu podle zvláštních právních předpisů, nebo jestliže vyučování podle lékařského posudku ohrožuje těhotenství žákyně. 12. Onemocní-li žák nebo osoba z jeho nejbližšího okolí přenosnou nemocí, oznámí tuto skutečnost žák nebo jeho zákonný zástupce neprodleně ředitelka školy a případně řediteli domova mládeže. 13. Žák, který splnil povinnou školní docházku, může zanechat vzdělávání na základě písemného sdělení doručeného ředitelce školy. Součástí sdělení nezletilého žáka je souhlas jeho zákonného zástupce. Žák přestává být žákem střední školy dnem následujícím po dni doručení tohoto sdělení řediteli školy, popřípadě dnem uvedeným ve sdělení o zanechání vzdělávání, pokud jde o den pozdější. 14. Jestliže se žák, který splnil povinnou školní docházku, neúčastní po dobu nejméně 5 vyučovacích dnů vyučování a jeho neúčast není omluvena, vyzve ředitelka školy na podnět třídního učitele, nebo pracovníka pověřeného dozorem v období odborné praxe písemně zletilého žáka nebo zákonného zástupce nezletilého žáka, aby neprodleně doložil důvody žákovy nepřítomnosti; zároveň upozorní, že jinak bude žák posuzován, jako by vzdělávání zanechal. Žák, který do 10 dnů od doručení výzvy do školy nenastoupí nebo nedoloží důvod nepřítomnosti, se posuzuje jako by vzdělávání zanechal posledním dnem této lhůty; tímto dnem přestává být žákem školy a den následující již není žákem školy. 15. Žák, který po splnění povinné školní docházky nepostoupil do vyššího ročníku, přestává být žákem školy posledním dnem příslušného školního roku nebo po tomto dni dnem následujícím po dni, kdy nevykonal opravnou zkoušku nebo neprospěl při hodnocení v náhradním termínu, anebo dnem následujícím po dni nabytí právní moci rozhodnutí o nepovolení opakování ročníku. 16. Neomluvená absence má vliv na použití dalších výchovných opatření podle školního řádu a zákoníku práce. 17. Uvolnění z vyučování z titulu reprezentace, účasti na soutěžích apod. uděluje ředitelka školy. Zameškané hodiny se neevidují jako hodiny absence. Čl. VI. Výchovná opatření 1. Výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění a kázeňská opatření. 2. Pochvalu, nebo jiné ocenění uděluje žákům třídní učitel, nebo orgán státní správy ve školství za vynikající prospěch, reprezentaci školy, nebo příkladné plnění povinností. 3. Ředitelka školy může na základě vlastního rozhodnutí nebo na základě podnětu jiné právnické či fyzické osoby udělit žákovi po projednání v pedagogické radě pochvalu nebo jiné ocenění za mimořádný projev lidskosti, občanské nebo školní iniciativy, záslužný nebo statečný čin nebo za dlouhodobou úspěšnou práci.

8 4. Třídní učitel může na základě vlastního rozhodnutí nebo na základě podnětu ostatních vyučujících udělit žákovi po projednání s ředitelkou školy pochvalu nebo jiné ocenění za výrazný projev školní iniciativy nebo za déletrvající úspěšnou práci. 5. Kázeňskými opatřeními jsou podmíněné vyloučení žáka ze školy, vyloučení žáka ze školy, a další kázeňská opatření, která nemají právní důsledky pro žáka. 6. Při porušení povinností stanovených školním řádem lze podle závažnosti tohoto porušení žákovi uložit: a. napomenutí třídního učitele uděluje třídní učitel kdykoliv v průběhu školního roku za drobné přestupky proti školnímu řádu, a to 3 poznámky v třídní knize, 5 pozdních příchodů, 1-2 neomluvené hodiny, b. důtku třídního učitele uděluje třídní učitel za opakované drobné přestupky proti školnímu řádu v průběhu školního roku a za závažnější přestupky proti školnímu řádu, a to 4-8 poznámek v třídní knize, 6-10 pozdních příchodů, 3-5 neomluvených hodin. Jestliže žák po udělení důtky třídního učitele stále porušuje ustanovení školního řádu, informuje třídní učitel výchovného poradce a zástupkyni ředitelky školy, kteří se žákem a zákonným zástupce nezletilého žáka přestupky projednají. O jednání výchovné komise se pořídí písemný záznam, který se založí do pedagogické dokumentace žáka. c. důtku ředitele školy uděluje ředitelka školy na návrh třídního učitele případně z vlastní iniciativy kdykoliv v průběhu školního roku. Důtka ředitele školy se uděluje za hrubě porušení školního řádu, např. šikana, slovní napadení pracovníka školy, požití alkoholu nebo drog před vyučováním, 6 15 neomluvených hodin, pokud podle závažnosti prohřešku nebylo uloženo výchovně opatření vyššího stupně. Jestliže žák i po udělení důtky ředitele školy stále porušuje ustanovení školního řádu, podá třídní učitel po projednání ve výchovné komisi návrh na podmínečné vyloučení žáka ze školy. 7. Ředitelka školy může v případě závažného zaviněného porušení povinností stanovených školským zákonem nebo školním řádem rozhodnout o podmíněném vyloučení nebo o vyloučení žáka ze školy. V rozhodnutí o podmíněném vyloučení stanoví ředitel školy zkušební lhůtu, a to nejdéle na dobu jednoho roku. Dopustí-li se žák v průběhu zkušební lhůty dalšího zaviněného porušení povinností stanovených zákonem nebo školním řádem, může ředitelka školy rozhodnout o jeho vyloučení. Žáka lze podmíněně vyloučit nebo vyloučit ze školy pouze v případě, že splnil povinnou školní docházku. 8. Zvláště hrubé slovní a úmyslné fyzické útoky žáka vůči pracovníkům školy se vždy považují za závažné zaviněné porušení povinností stanovených zákonem. 9. Žák může být mimo jiné podmíněně, nebo okamžitě vyloučen za: a. činy vedoucí k poškození zdraví svých spolužáků či zaměstnanců školy b. zcizení majetku školy (i software), spolužáků nebo zaměstnanců školy či jiných osob přítomných v prostorách školy, na pracovištích OV nebo na školních akcích c. chování vedoucí k šikaně d. držení, distribuci nebo požívání alkoholu, drog či jiných nebezpečných látek ve škole, v její blízkosti nebo na školních akcích e. výroky a chování mající charakter porušení práv na ochranu osobnosti a deklarace lidských práv f. propagaci stran a hnutí směřujících k potlačování lidských práv či k rasové nesnášenlivosti

9 10. Třídní učitel neprodleně oznámí uložení důtky ředitelce školy. Ředitelka školy nebo třídní učitel neprodleně oznámí udělení pochvaly a jiného ocenění nebo uložení napomenutí nebo důtky a jeho důvody prokazatelným způsobem žákovi a zákonnému zástupci nezletilého žáka a zaznamená jejich udělení do pedagogické dokumentace. 11. Další podrobnosti stanoví 30 zákona č. 561/2004 Sb. a 10 vyhlášky MŠMT ČR č. 13/2004 Sb. a ve znění pozdějších předpisů. Čl. VII. Výjezdy a ředitelská volna 1. Školní poznávací zájezdy s výchovným a vzdělávacím programem v rozsahu dvou vyučovacích dnů v době vyučování povoluje na žádost třídního učitele ředitelka školy. 2. V období školního vyučování může ředitelka školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše 5 volných dnů ve školním roce. 3. Povinnosti pedagogického dozoru při školních akcích jsou uvedeny v jednotlivých směrnicích. Čl. VIII. Organizace zájmové činnosti, nepovinných předmětů 1. Zájmové kroužky zřizuje škola za účelem rozvoje zájmů a schopností žáků v době mimo vyučování. Zájmová činnost je provozována na základě zájmu a dobrovolnosti žáků. Činnost zájmových kroužků probíhá pouze v době školního vyučování (tzn. mimo prázdnin). Režim zájmových kroužků je upraven týdenním rozvrhem jednotlivých kroužků. 2. Za příchod a odchod žáků kroužku do školy a ze školy odpovídá pedagog, který také vede odpovídající dokumentaci - deník nepovinného předmětu, kroužku. Čl. IX. IX.I. Denní řád teoretického (odborném) vyučování Úvod 1. Při teoretickém vyučování dodržuje žák všechna všeobecná ustanovení školního řádu. 2. Teoretické vyučování se řídí platným rozvrhem hodin, stanoveným učebním plánem. Zahájení učebního dne 1. Do školy je žák povinen přijít tak, aby byl nejpozději 5 minut před zahájením vyučování na svém místě v učebně. 2. Žák je povinen nosit na vyučování stanovené učebnice a pomůcky. Udržuje učební pomůcky v pořádku a čistotě, do školy je nosí ve vhodné aktovce nebo tašce. 3. Do školy přichází žáci slušně a čistě upraveni a oblečeni. 4. Cenné věci a peníze žáci nenechávají odložené v oděvu, ani v odložených aktovkách. 5. Při opožděném příchodu do školy je žák povinen omluvit se vyučujícímu učiteli.

10 6. Žák dbá na dostatečné zajištění svých věcí. Cenné věci do školy nenosí. Věci běžné denní potřeby, jako jsou hodinky, drobné šperky, apod. mají žáci neustále u sebe. Pokud je musí odložit, např. v hodinách tělesné výchovy, svěřují je do úschovy vyučujícímu, třídnímu učiteli či jiné osobě pověřené dozorem. Hodnotné věci, případně velkou hotovost mohou uložit v kanceláři zástupkyně školy. Pokud žák musí do školy nosit mobilní telefon, je místem určeným pro jeho uložení ředitelna. Případné ztráty věcí hlásí žáci neprodleně vyučujícímu, svému TU eventuálně v kanceláři školy. Průběh teoretického (odborného) vyučování 1. Před zahájením vyučovací hodiny je žák povinen připravit si všechny potřebné učební pomůcky na lavici. Není-li na vyučování náležitě připraven, omluví se svému učiteli. 2. Žáci sedí ve třídě podle zasedacího pořádku. Není dovoleno měnit místa. Trvalou změnu může provést jen třídní učitel (či učitel daného předmětu). 3. Žáci zdraví učitele při vstupu do učebny povstáním. 4. Nepřijde-li do 5 minut učitel na vyučování, oznámí žák, mající službu, jeho nepřítomnost vedení PSHŠ. 5. Vstoupí-li do učebny během vyučování jiná dospělá osoba, žáci ji zdraví povstáním a usedají na pokyn vyučujícího učitele. 6. Přestávek mezi jednotlivými hodinami využívají žáci především k přípravě na příští vyučovací hodinu a k osobní hygieně. Hlavní přestávka je určena k přesnídávce a odpočinku. Žáci se nesmí vzdalovat v době vyučování a o přestávkách z budovy školy, pokud to nevyžadují provozní důvody. 7. Učitel, učící v první hodině, vyzvedne třídní knihu ve sborovně a zpět ji vrací vyučující v poslední hodině. V ostatních vyučovacích hodinách nosí třídní knihu pověřený žák. 8. Každý vyučující před svou hodinou i po ní zkontroluje stav třídy a nechá odstranit zjištěné nedostatky či nepořádek. Ukončení učebního dne 1. Dříve než žáci opustí učebnu, překontroluje služba za přítomnosti učitele stav, čistotu zařízení a uzavření oken. 2. Z učebny odcházejí žáci, vyučující zhasne světla a vypne spotřebiče, případně uzamkne učebnu. 3. Při odchodu z učebny a při odchodu ze školní budovy se žáci chovají ukázněně. Uvolnění z vyučování 1. Veškeré osobní záležitosti si žák vyřizuje u TU nebo zastupujícího TU před vyučováním nebo o hlavní přestávce. 2. Žák může opustit učebnu během vyučování jen se souhlasem učitele. V Praze Mgr. Bronislava Svobodová

Školní řád Školní rok 2014/2015

Školní řád Školní rok 2014/2015 Školní řád Školní rok 2014/2015 První soukromá hotelová škola spol. s r.o. Školní řád Č.j.: S- 99/2013 Účinnost od: 1. září 2014 Spisový znak: Skartační znak:a 10 Pedagogická rada projednala dne: 26.8.

Více

Čl. I Úvodní ustanovení. Účelem školního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro výchovu a vzdělávání. Čl. II Organizace vyučování a režim školy

Čl. I Úvodní ustanovení. Účelem školního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro výchovu a vzdělávání. Čl. II Organizace vyučování a režim školy Školní řád První soukromá hotelová škola, s. r. o. Školní řád Č. j.: 167/PSHŠ/Ř/2016 Účinnost: od 1. 12. 2016 Spisový znak: 2.4./S 10 Skartační znak: A 10 Pedagogická rada projednala dne: Školská rada

Více

Školní rok 2016/2017

Školní rok 2016/2017 Školní řád Školní rok 2016/2017 První soukromá hotelová škola, s. r. o. Školní řád Č. j.: Účinnost Spisový znak: Skartační znak: A 10 Pedagogická rada projednala dne: Školská rada schválila dne: Změny:

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov. P r a k t i c k á š k o l a Praktická škola dvouletá při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.cz Č.j. 74/05/Var ŠKOLNÍ ŘÁD OBSAH: 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá Kostelní 129, 348 15 Planá ŠKOLNÍ ŘÁD SOU

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá Kostelní 129, 348 15 Planá ŠKOLNÍ ŘÁD SOU Kostelní 129, 348 15 Planá Úkolem školního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro teoretické i praktické vyučování a pro plné využívání vyučovací doby tak, aby si žáci v průběhu výuky mohli osvojit vědomosti

Více

Školní řád I. Docházka do školy

Školní řád I. Docházka do školy Ředitelka školy na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění vydává Školní řád I. Docházka do školy Nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z příčin předem známých, předloží

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Tato pravidla vycházejí ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 21 Práva žáků, studentů a zákonných zástupců dětí a nezletilých

Více

I. Studium na škole. O přestupu žáka střední školy do jiné střední školy rozhoduje ředitel školy, do které se žák hlásí.

I. Studium na škole. O přestupu žáka střední školy do jiné střední školy rozhoduje ředitel školy, do které se žák hlásí. Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř I. Základní povinnosti žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žáci a studenti jsou povinni: a) řádně docházet do

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD Praha, březen 2015 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Školní řád je, podle ust. 28, odst. 1, písm. g) a 30, odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Š K O L N Í Ř Á D Vydán: ve Zlíně 24. 8. 2011 Schvaluje: Mgr. Marta Fojtíková, ředitelka Úvod V souladu s ustanoveními

Více

Pravidla chování žáků školy, práva a povinnosti žáků. Příloha č. 4 školního řádu. 2. třídní učitel

Pravidla chování žáků školy, práva a povinnosti žáků. Příloha č. 4 školního řádu. 2. třídní učitel Střední odborná škola Stodůlky, s.r.o. Kuncova 1580, 155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ: 25122690, IZO:110007701 Tel/Fax:251 621 744, Tel.:251 627 089, e-mail: sosstodulky@seznam.cz Firma zapsána dne 21.4.1997

Více

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád. 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků Střední odborná škola obchodu, služeb a provozu hotelů a SOU spol. s r.o. Školní řád 1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 1.1. Žák má právo: a) na demokratický přístup pedagogických a ostatních

Více

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/9 628 00 Brno ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Dětský sbor Brno, v.o.s., Mikulovská 4222/9, 628 00 Brno, vydává v souladu s

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Školní řád Vypracoval: vedení školy Projednáno Pedagogickou radou dne: 1. 9. 2005 Schváleno Školskou radou dne: 26. 9.

Více

Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice

Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice I. Práva žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1) Žáci a studenti mají právo a) na vzdělání a školské služby podle

Více

Styk s vedením, změny ve studiu

Styk s vedením, změny ve studiu Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Chrudim, Poděbradova 336, PSČ 537 01 IČO: 00498891 tel.: 469620415 www:szs.chrudim.cz Příloha č. 4 Školního řádu, č.j: 246/1.2/18 Styk s vedením, změny ve

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem školního řádu Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm,

Více

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY:

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY: Š K O L N Í Ř Á D Mateřské školy a Základní školy při Nemocnici, Žatec, o.p.s., Husova 2796, součást Základní školy a Mateřské školy, Žatec, Jižní 2777, okres Louny V souladu se Zákonem č.561/2004 Sb.

Více

I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Tábor, Nám. T.G.Masaryka 788 5.2. Školní řád - střední škola Platný a účinný od 1.11. 2010 Schválen Školskou radou 7.10. 2010 I. Práva žáků a zákonných zástupců

Více

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků vycházejí ze zákona 561/2005 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech Gymnázium Frýdlant, Mládeže 884, 464 01 Frýdlant K r i t é r i a h o d n o c e n í projednán na pedagogické radě školy dne 21.11.2007 se schválenou platností od 22.11.2007 Obsah Úvod Článek I Článek II

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Datum vydání: 29. března 2017 Účinnost od: 30. března 2017 Zpracovala: Schválila: Mgr. Radka Soukupová, MBA Mgr. Radka Soukupová, MBA 1 Ředitelka Masarykovy

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy ŠKOLNÍ ŘÁD I. Docházka do školy 1. Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Žáci OU jsou povinni chodit pravidelně a včas i na odbornou praxi. 2. Docházka do zájmových kroužků

Více

Školní řád Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2

Školní řád Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Školní řád Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 I. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců vycházejí ze Zákona č. 561/2004 Sb., 21 a 22, o předškolním,

Více

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem.

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. Školní řád Žák má právo: 1. na vzdělávání podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Vzdělávání žáků

Více

Školní řád 22. ZÁŘÍ 2018

Školní řád 22. ZÁŘÍ 2018 Školní řád 22. ZÁŘÍ 2018 Vypracoval: vedení školy Projednáno Pedagogickou radou dne: 1. 9. 2005 Schváleno Školskou radou dne: 26. 9. 2005 Úpravy projednány Pedagogickou radou dne: 26. 9. 2018 Úpravy schváleny

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Želetice 161, 671 34 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 14 /2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Mgr. Rostislav Rucki, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Čl. 1 Úvod Čl. 2 Práva a povinnosti žáků 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.2 Další práva žáků 2.3 Povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.4 Povinnosti

Více

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Projednáno pedagogickou radou 29.8.2011 Platnost od 1.9.2011 čj.: HL-ROV/422/2011 A. Práva žáků Žák má právo: Na vzdělání a účast ve výuce podle rozvrhu.

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E. Provoz školy F. Bezpečnost

Více

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015 Základní škola a mateřská škola Karla Svolinského, Kunčice pod Ondřejníkem, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: zš/122 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN)

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek ŠKOLNÍ ŘÁD základní umělecké školy Výňatek ze školního řádu, který vychází ze školského zákona č. 561/2004

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace. 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace. 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2 ŠKOLNÍ ŘÁD Vydal: Ing. Pavel Řehoř, ředitel školy Schválila: školská rada dne 11. 10. 2012 Pedagogická

Více

Š k o l n í ř á d. Střední školy v Lomnici nad Popelkou je určen pro vnitřní potřebu a je závazný pro žáky a jejich zákonné zástupce.

Š k o l n í ř á d. Střední školy v Lomnici nad Popelkou je určen pro vnitřní potřebu a je závazný pro žáky a jejich zákonné zástupce. Š k o l n í ř á d Střední školy v Lomnici nad Popelkou je určen pro vnitřní potřebu a je závazný pro žáky a jejich zákonné zástupce. Pravidla školního řádu pro žáky Všichni žáci (včetně žáků při zaměstnání)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. ŠKOLNÍ ŘÁD Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) a prováděcích předpisů ke školskému zákonu zpracovaných na podmínky školy v platném znění.

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice J.zn. Ř 2709/2018 Přestupkový řád Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD Škola, kterou si její učitelé a žáci na základě své svobodné vůle zvolili, stanovuje tato

Více

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice Č.j. SŠA 1144/2012- ŠŘ-KŘ K L A S I F I K A Č N Í Ř Á D (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování 1. Klasifikaci

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKO-TECHNICKÁ BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM ŠKOLNÍ ŘÁD. SOŠ, SOU a OU Bystřice nad Pernštejnem

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKO-TECHNICKÁ BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM ŠKOLNÍ ŘÁD. SOŠ, SOU a OU Bystřice nad Pernštejnem VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKO-TECHNICKÁ BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM 566550917, 566552360 566553143, http://www.szesby.cz, e-mail:szesbys@szesby.cz, PSČ 593 17 Zpracoval: Mgr. Ivo

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy)

ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Vnitřní předpis č.: 11/2017 ŠKOLNÍ ŘÁD (řád základní školy) Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a zaměstnanci školy A. Práva žáků B. Povinnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace Husova 283, Bohumín ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace Husova 283, Bohumín ŠKOLNÍ ŘÁD Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace Husova 283, 735 81 Bohumín V souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání, ve znění pozdějších

Více

Školní řád. Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace

Školní řád. Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace Školní řád Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace Legislativní rámec: 1. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011)

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád SPŠT Jablonec nad Nisou (dále jen školní řád) vychází ze zákona

Více

Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o. Sady 5. května 21, 301 12 Plzeň

Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o. Sady 5. května 21, 301 12 Plzeň Školní řád Sportovní a podnikatelská A. Základní povinnosti žáků 1. Začátek vyučování je v 7.50 (7.00) hodin. Žák musí přijít do školy tak, aby byl nejpozději 5 minut před začátkem vyučování v učebně.

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD Praha, květen 2019 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Školní řád je, podle ust. 28, odst. 1, písm. g) a 30, odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE, PRAHA 1, DUŠNÍ 7 ŠKOLNÍ ŘÁD. Článek 1. Úvodní ustanovení

OBCHODNÍ AKADEMIE, PRAHA 1, DUŠNÍ 7 ŠKOLNÍ ŘÁD. Článek 1. Úvodní ustanovení OBCHODNÍ AKADEMIE, PRAHA 1, DUŠNÍ 7 ŠKOLNÍ ŘÁD Článek 1 Úvodní ustanovení Školní řád Obchodní akademie, Praha 1, Dušní 7 stanoví práva a povinnosti žáků této školy a jejich zákonných zástupců. Všichni

Více

střední škola a vyšší odborná škola Trutnov, Lesnická 9 ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. I Čl. V

střední škola a vyšší odborná škola Trutnov, Lesnická 9 ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. I Čl. V Školní řád je k dispozici na internetu a v sekretariátu školy ČESKÁ LESNICKÁ AKADEMIE TRUTNOV střední škola a vyšší odborná škola 541 11 Trutnov, Lesnická 9 ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. I Ředitel ČLA v Trutnově, Lesnická

Více

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Vnitřní řád školní družiny 2017-2018 Školní družina (ŠD) se ve své činnosti řídí vyhláškou

Více

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Adresa: náměstí Osvoboditelů 1 Telefon: 571 641 321, Fax: 571 641 403 E-mail: oukelc@oukelc.cz Ředitelka: Mgr. Renata Ryšková Č.j.: OU 424/2009 1. Úvodní ustanovení

Více

Základní povinnosti žáků (Výtah z dokumentu MŠMT Využití právních opatření při řešení problémového chování žáků na školách únor 2014)

Základní povinnosti žáků (Výtah z dokumentu MŠMT Využití právních opatření při řešení problémového chování žáků na školách únor 2014) Základní povinnosti žáků (Výtah z dokumentu MŠMT Využití právních opatření při řešení problémového chování žáků na školách únor 2014) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12.

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006 Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 2006 Dodatek nabývá účinnosti dne: 5. 12. 2006 1. Vnášení, držení, distribuce,

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) KLASIFIKAČNÍ ŘÁD 1. 9. 2012 Vydání č. 7 Strana 1 z 11 ŘÍZENÝ DOKUMENT KLASIFIKAČNÍ ŘÁD (základní řídící dokument SMJ úrovně A zpracovaný dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001) Datum platnosti: ode dne schválení Výtisk číslo:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Obsah: Školní řád základní školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Obsah: Školní řád základní školy Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov okres Hodonín, příspěvková organizace 696 72 IČO: 750 233 77 tel.: 518 338 142, e-mail: zslipov@mybox.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah: Školní řád základní školy

Více

Kritéria pro udělování výchovných opatření

Kritéria pro udělování výchovných opatření Kritéria pro udělování výchovných opatření Podle ustanovení 17 vyhlášky č. 454/2006 Sb. a v souladu s ustanovením 31 odst.1) zákona č. 561/2004 Sb., výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění

Více

Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace. Školní řád

Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace. Školní řád Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace Školní řád Je vydán v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka. Školní řád

Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka. Školní řád Integrovaná střední škola Nová Paka, Kumburská 846, 509 31 Nová Paka Školní řád 1 Obsah: Školní řád Všeobecná ustanovení 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků, vztahy žáků a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 1 Základní ustanovení

ŠKOLNÍ ŘÁD. 1 Základní ustanovení Gymnázium, Brno, třída Kapitána Jaroše 14 tř. Kpt. Jaroše 14, 658 70 Brno 2, poštovní přihrádka 270 tel: +420-545 32 12 82, fax: +420-545 57 73 71, email: jaroska@jaroska.cz č.j.: GKJ416/2013 V Brně dne

Více

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, 33101 Vnitřní řád DDM Kopretina 1 Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy 1. 9. 2016

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZAHRADNICKÁ A STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Na Polabí 411, 276 01 Mělník Š K O L N Í Ř Á D STŘEDNÍ ZAHRADNICKÉ ŠKOLY V MĚLNÍKU V Mělníku 1. září 2010 Část I. Účel školního řádu Účelem

Více

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov

Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 59/13 Skartační znak: S 5 Spisový znak:

Více

- str. 1 - ŠKOLNÍ ŘÁD

- str. 1 - ŠKOLNÍ ŘÁD - str. 1 - ŠKOLNÍ ŘÁD Student se dobrovolným rozhodnutím ke studiu na SUPŠ sv. Anežky České zavazuje řádně docházet do školy, řádně se vzdělávat, dodržovat školní řád a předpisy a pokyny školy k ochraně

Více

Školní řád. střední školy

Školní řád. střední školy Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kopřivnice, příspěvková organizace Řády Školní řád Oblast: Pedagogická Zaměření: Střední škola Účinnost od: 01.09.2018 Skartační znak:

Více

Školní řád. Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského. IČ: 71341200 IZO: 181019116 Nádražní 120, 702 00 Ostrava

Školní řád. Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského. IČ: 71341200 IZO: 181019116 Nádražní 120, 702 00 Ostrava Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského IČ: 71341200 IZO: 181019116 Nádražní 120, 702 00 Ostrava Školní řád Článek I. Obecná ustanovení 1. Školní řád vyšší odborné školy je vydáván v souladu s ustanovením

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový a skartační znak: Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vydal: Petra Vykydalová Kupková, ředitelka školy Datum 1. 9. 2018 Podpis

Více

2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Brumovice, okres Břeclav, příspěvková organizace se sídlem Brumovice 140, 691 11 Brumovice 2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 264/2013 Vypracoval: Schválil: Mgr. Marie

Více

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11 vychází ze zákona číslo 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším a jiném vzdělání (školský zákon),

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Šternberk, Olomoucká 76 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový / skartační znak 77 /2017 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 27. 4. 2017 Směrnice nabývá platnosti

Více

ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D

ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D 1. Práva žáků 1. Mají právo v určených časech (uvedených v dalším bodě Školního řádu) využívat výpočetní techniku a internet. 2. Mají

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE, HOTELNICTVÍ A LESNICTVÍ BZENEC, NÁMĚSTÍ SVOBODY 318, 696 81 BZENEC ŠKOLNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE, HOTELNICTVÍ A LESNICTVÍ BZENEC, NÁMĚSTÍ SVOBODY 318, 696 81 BZENEC ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ŠKOLA GASTRONOMIE, HOTELNICTVÍ A LESNICTVÍ BZENEC, NÁMĚSTÍ SVOBODY 318, 696 81 BZENEC ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j. SŠ-Bze-2664/2012 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Střední škola gastronomie, hotelnictví a

Více

4. Vnitřní řád školní družiny

4. Vnitřní řád školní družiny Název: Základní škola a Mateřská škola, Únanov, příspěvková organizace, okres Znojmo Sídlo: Únanov 56, 671 31 Únanov IČO: 709 92 274 4. Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSUN 179/2015 Spisový znak: 1.1.1

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZŠ 181/12 Vypracoval: Základní škola a Mateřská škola Tábor-Čekanice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2012 Mgr. Hana Dolejší, ředitelka školy Směrnice nabývá účinnosti

Více

Vyšší odborná škola, Volyně, Resslova 440. Školní řád. 1 Všeobecná ustanovení

Vyšší odborná škola, Volyně, Resslova 440. Školní řád. 1 Všeobecná ustanovení Školní řád Vyšší odborné školy, Volyně, Resslova 440 1 Všeobecná ustanovení Vyšší odborná škola ve Volyni poskytuje vyšší odborné vzdělání zakončené absolutoriem v denní a dálkové formě v akreditovaném

Více

Školní řád. Gymnázium a Obchodní akademie Bučovice

Školní řád. Gymnázium a Obchodní akademie Bučovice Gymnázium a Obchodní akademie Bučovice Číslo jednací: 12/2014 Školní řád Článek 1 Obecná část Školní řád specifikuje a rozvádí zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Š k o l n í. ř á d. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373

Š k o l n í. ř á d. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Š k o l n í ř á d Školní řád je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658

Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 Základní škola Karla Čapka, Praha 10, Kodaňská 16/658 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala: Marie Machátová, vedoucí vychovatelka ŠD Školská rada projednala dne: Pedagogická rada projednala dne: 3.9.2012

Více

Jako doplňující opatření škola využívá předvolání zákonných zástupců k řešení přestupků žáka, jsou-li k tomu vážné důvody, zasedání výchovné komise.

Jako doplňující opatření škola využívá předvolání zákonných zástupců k řešení přestupků žáka, jsou-li k tomu vážné důvody, zasedání výchovné komise. Příloha školního řádu č. j.: Podklady pro vypracování 1.1. 31 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů 1.2. Vyhláška č. 13/2005 Sb., o středním vzdělání v konzervatoři, ve znění

Více

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Komenského nám. 22, PSČ 570 12, tel./fax 461 615705, tel. 461 614550 e-mail: vospspgs@vospspgs.cz; web: www.vospspgs.cz Š K O L N Í

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Základní škola Kolová, příspěvková organizace se sídlem Kolová 97, 362 14 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti ode dne: 3. 9. 2012 Mgr. Bc. Petra Hnátková, ředitelka

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 122/12 Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Tábor-Měšice, Míkova 64 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2012

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Němčice nad Hanou, okres Prostějov Tyršova 360, 798 27 Němčice nad Hanou VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 666 / 2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014 Směrnice

Více