Tento projekt probíhal na ZŠ Stoliňská v týdnu od Každý den žáci, učitelé a vedení naší školy bylo oblečeno dle barev

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tento projekt probíhal na ZŠ Stoliňská v týdnu od 17. 3. 21. 3. 2014. Každý den žáci, učitelé a vedení naší školy bylo oblečeno dle barev"

Transkript

1 a e n ý e Tento projekt probíhal na ZŠ Stoliňská v týdnu od Obsahoval tyto body: 1. Oblečení Každý den žáci, učitelé a vedení naší školy bylo oblečeno dle barev - pondělí modré - úterý červené - středa zelená - čtvrtek růžový - pátek 2. Fotografie Každý den si učitel vyfotil svou třídu v barevném oblečení a nafotil výtvarná díla. 3. Práce v hodině výtvarné výchovy Učitelé vytvořili s dětmi barevná výtvarná díla pouze z barev, které byly určené. Žáci na druhém stupni malovali barvami podle hudby, mohli vyjádřit určitý žánr hudby barvou. 4. Práce v hodině pracovních činností Žáci se snažili o vytvoření veselého a barevného výrobku. 5. Barevník Dotazník, který byl zaměřen na pocity žáků z dané barvy. 6. Jídelna V jídelně se vařilo podle barevného týdne (hlavní chod + moučník).

2 Paní kuchařky byly jídelna nám ladila také oblečeny barevně a každý den do barvy. 7. Prolínání barevného týdne i do ostatních předmětů Barvy se prolínaly do vyučovacích předmětů (např. v hudební výchově děti zpívaly písničky na barvy) 8. Báseň na barvy Je soutěž o nejhezčí vymyšlenou básničku na barvy. 9. Učitelé a barvy Žáci hodnotí a říkají svůj názor jaká barva by učiteli nejvíce slušela a v jaké barvě se jim vyučující nejvíce líbil. 10. Výstup z projektu

3 Bílá Je symbolem čistoty, jasnosti, nevinnosti a nejvyšší dokonalosti. Tuto barvu mají rádi lidé otevření, upřímní a nekompromisní. Opticky zvětšuje prostor a působí rozjasňujícím dojmem, je chladivá, dává čas a prostor k přemýšlení. Žlutá Je živá barva, povzbuzující až provokující, pronikavá a projasňující. Je to veselá barva slunce, jara a léta, která dává chuť do života a přináší radost. Povzbuzuje sebevědomí a optimismus, uzdravuje tělo a mysl. Nabijí všechny buňky. Rozvijí samostatnost, nezávislost, uvědomění si sebe sama. Podporuje intuici, optimismus, tvořivost a zlepšuje vnímání, uklidňuje naše city a emoce. Má příznivý vliv na výsledek naší snahy.

4 Růžová Je barvou mírnosti, něhy a vyšších citů v lásce. Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Uvolňuje napětí ve svalech a v mysli. Symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, ale také nezralosti a naivity. Je označována jako barva srdce a obsahuje jemnější kvality červené. Oranžová Odstraňuje těsné emocionální struktury, udržuje v pohybu životní energii. Zajímá vás svět i lidé okolo. Vyjadřuje kreativitu a pocity štěstí. Má blahodárný vliv na trávení. Oranžová je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Pomáhá proti depresím, nechuti a pesimismu. Vzbuzuje v nás zvědavost a chuť do dobrodružství. Označuje se za "sociální barvu", kterou mají rádi extroverti a společenští lidé.

5 Červená Je ohnivá barva energie, života, krve. Působí povzbuzujícím dojmem, zahřívá, dodává energii, probouzí životní sílu a povzbuzuje k činnosti. Dodává nám energii a zároveň nás zvýrazňuje a posiluje pocit uspokojení. Pro vzletné povahy působí jako pevná půda pod nohama a podporuje, aby byly zrealizovány naše nápady a ideje. Podporuje imunitní systém. Pokud dáváte přednost této barvě, býváte často impulzivní, dokonce až agresivní. Znamená pohyb, energii a životní sílu. Červená barva je extrovertní a stimulující barva. Fialová Fialová stejně jako modrá patří k chladným barvám. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Vaše osobnost je originální, jste samostatný člověk s nezávislými názory a máte zřejmě umělecké sklony. Fialová je mystická barva, tajemná barva lásky, moudra, která je symbolem duchovna, ale i srdečnosti. Pomáhá harmonizovat jak fyzické, tak i duchovní energie, získat rovnováhu. Přináší inspiraci a také pokoru, napomáhá meditacím a tlumí deprese. Konejší, boří zábrany, ale impulzivně pobízí k činnosti. Zklidňuje hyperaktivní děti. Značí soulad s vyššími sférami. Pomáhá zjistit, proč tu jsem, jaký je můj úkol a pomáhá dosahovat osobních cílů.

6 Hnědá Hnědá je nenápadná a nudná barva. Prozrazuje, že jde o člověka důvěřivého, milého a klidné povahy. Ve snech je symbolem konvencí a všednosti. Barva trpělivých a spolehlivých lidí - barva země, pokory a askeze. Preferují ji lidé, kteří stojí nohama pevně na zemi a umí dobře hospodařit s penězi. Jedná se o všední, nenápadnou až nudnou barvu, která ale dokáže působit klidně a důvěrně. Modrá Vyjadřuje pocit svobody, daruje nám inspiraci, pocházející z našeho nitra. Představuje opatrnost a rozvážnost. Je uklidňující barva moře. Vyrovnává energie, čistí duši a přináší svěžest. Také pomáhá proti pocitům samoty a opuštěnosti. Přináší klid, rozjímání, harmonizaci, spojuje se s uvážlivým, mírným způsobem života a navozuje pocit jistoty. Je to barva moudrosti. Přináší pocit naprosté pohody, uklidnění, uspokojení, bezstarostnosti. Je to hlavní barva sebevyjádření ve všech oblastech. Je výborné ji používat při problémech v komunikaci a sdělování.

7 Šedá Šedá, podobně jako zelená, je směsí světla i temnoty. Barva dokonalé neutrality, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. Šedá je často vnímána jako nudná barva, typická barva stínů, je symbolem nevědomí či podvědomého konání. Je to barva potlačování, omezování, nejistoty a strachu ze života. Protože snižuje sytost okolních barev, je nazývána "upírem barev". Zelená Je barvou přírody, náklonnosti a soucitu. Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení. Je snad nejrozšířenější na naší planetě. Je barvou vegetativního života, podporuje rozvoj a růst. Má tišící účinky, uklidňuje nervovou soustavu. Souvisí se smyslovým vnímáním. Povzbuzuje přátelství, pocity sounáležitosti s ostatními, mírumilovnost. Souvisí se službou druhým, s potřebou být užitečný. Učí nás umět se odevzdat. Je také barva jara, kdy se všechno zelená a probouzí k životu, poskytuje odpočinek očím. Uspává, navozuje pocit klidu. Je barvou 4. srdeční čakry. Vliv: Podporuje vnímání krásy, má vliv na city, lásku, posilňuje ego, zlepšuje lidské vztahy, má vliv na plodnost. Léčí nás a dává nám pocit vyrovnanosti a míru.

8 Zlatá Mění porozumění v moudrost, podněcuje řešení psychických problémů, dává pocit bohatství, lesku a tepla. Je to barva správného, pravého středu, barva univerzální lásky a nejvyšších hodnot, které zastupují idealismus, velkorysost a šlechetnost. Zlatá dělá cokoliv hodnotné, drahocenné a žádoucí. Vyjadřuje klid a vyrovnanost duše a těla. Stříbrná Stříbrná barva symbolizuje hojnost, romantiku, naději ale také smutek. Tato barva je často oblíbená ve směsi s jinými barvami. Avšak lidé, kteří si oblíbili stříbrnou, jsou plni velkých ideálů, ale většinou jsou nepraktičtí při jejich uskutečňování. Tito lidé často ztrácejí motivaci a stávají se z nich spíše snílci než lidé činu. Získají-li ale motivaci a naleznou přitom myšlenku, která jim za to stojí, mohou dosáhnout značného pokroku. Stříbrná rovněž pomáhá odhalit a uplatnit tvůrčí představivost a vrozenou intuici.

9 Černá Je barva dominantní, dramatická, nabitá emocemi. Barva vzdoru, protestu a tajemství. Černá nepatří mezi optimistické barvy, je to chladná barva vnitřního smutku, nejistoty a bloudění. Silně kladný vztah k černé může znamenat, že tito jedinci světu nabízejí vlastní nerozhodnost, často bezdůvodné oponování, možná i tmu v sobě. Ten, kdo má tuto barvu v oblibě, zřídka vidí život barevně, moc si nevěří a není příliš šťastný. Černá má mnoho významů. Není to jen barva temnot, nýbrž také regenerace a v nejrůznějších kombinacích silně oslovuje. Černá je velmi elegantní a krásná barva, vyvolává působivý dojem, potřebuje však prostor a citlivé oživení. Díky barevné typologii budeme vědět, jaké vlastnosti barev jsou pro nás nejvhodnější a jak je poznáte. Barevná typologie vám pomůže při výběru oblečení, ale také barvy vlasů. Správně zvolený odstín barvy váš obličej omladí a rozzáří. Každá barva má svou psychiku, hodnotu a obliba určité barvy může vypovídat o tom, jací jsme ve svém nitru. Ve vnímání barev existují značné rozdíly mezi muži a ženami. Muži obvykle preferují saturované barvy, ženy jemné, pastelové. Ženy projevují větší schopnost rozlišovat jednotlivé odstíny barev a mívají často stálou oblíbenou barvu. Barvy mají svůj emoční náboj podobně jako hudba.

10 - teplé - studené Teplé barvy dále dělíme: - jarní - podzimní Studené barvy dělíme: - letní - zimní Teplé barvy Teplé barvy obecně povzbuzují fyzickou aktivitu a působí dynamicky. Jsou také tzv. barvami přibližujícími neboli vystupujícími. Působí skutečně teple", podle druhu a sytosti potom příjemně, nápadně až dráždivě. Podněcují k činnosti a krátkodobě zvyšují výkon. Patří mezi ně hnědá, červená, červenofialová, oranžová, žlutá a žlutozelená, ale i další různé kombinace a odstíny těchto barev. Studené barvy Studené barvy naopak aktivitu tlumí, vyvolávají dojem chladu, ale také uklidňují a ve světlejších tónech poskytují úlevu zraku a podporují duševní aktivitu. V sytějším provedení mohou ale působit až těžce a nepříjemně. Jsou to barvy pasivní a vzdalující, vyvolávající dojem hloubky". Patří mezi ně zelená, tyrkysová, modrá a fialová a jejich různé kombinace. Jarní typ Jarní typ: je něžný, křehký a to především barvou pleti. Je bledá až průsvitná s jemným meruňkovým nádechem. Jarní typy vyzařují teplo a světlo. Důležité je podtrhnout jemnost a vyhnout se bílé a tvrdým kontrastům. Pleť: je jemná, barevně nestejnorodá, přechází od slonoviny po barvu broskví. Je světlá, zlatavá, často s růžovým podtónem. Zdá se citlivá a často na slunci zrudne, ale i přes to dobře hnědne až do syté hnědi. Pokud má jarní typ pihy, jsou zlatohnědé. Vlasy: jsou plavé, v barvě lnu, medu či slámy. Mohou být i rusé, jahodově červené nebo dokonce hnědé, vždy se zlatými odlesky. Příznivé barvy: všechny teplé tóny plavé stupnice od světlé barvy pšenice do medově zlaté se světlými pramínky v zlatě plavých tónech. V zásadě by si jarní

11 typy měly spíše vlasy zesvětlovat, než nechat si je ztmavovat, aby zdůraznily svoji jemnost. Rozhodně se vyhýbat: ohnivě rudé, všem odstínům zrzavé i hnědým tónům. Pokud melír, mohou si dovolit i odvážnější proužky, jako je například oranžová, čokoládově hnědá nebo cihlová červeň. Ideální barvy: barvy vaječných skořápek, smetanovou, okrovou, krémovou, nugátovou, barvu velbloudí srsti, meruňkovou, jemně korálovou červeň, lososovou, hráškově zelenou, jablkovou, mátovou, světlý tyrkys, jasný akvamarín, královskou modř i barvu nebe = modré odstíny se žlutým podtónem, jemnou jasně fialovou, z šedých barev jen teplou šedomodrou nebo teplou holubí šeď. Černou barvu raději ne. Šperky: slonovina, modrý safír, jemný tyrkys, narůžovělý korál, světlý jantar, krémové perly, žluté zlato s matným povrchem a taktéž i stříbro s matným povrchem, dřevěné šperky. Brýle: odlehčené jemné pastelové barvy nebo bez obrouček. Make-up: jemný a průsvitný, nic nepřekrývat, vyhnout se výrazným a kontrastním barvám. meruňková, broskvová, korálová, humrově červená, světle hnědá, případně zemitě hnědorůžová. stíny měkké, mléčné v pastelových barvách, lososová, okrová, lipově zelená, tyrkysová, teplá růžová, tužka v barvě duhovky, bílá kajalová tužka na dolním víčku, řasenka může být barevná (modrá, zelená). oči i rty líčit stejně intenzivně. Letní typ je velmi světlý s nádechem do popelavé, s jemnou mléčně bílou pletí s namodralým podtónem. Opalují se snadno do barvy lískového oříšku. Když má pihy, tak šedohnědé nebo šedorůžové. Vlasy: popelavé, od platinových blond až po tmavohnědé, velmi jim sluší stříbřitý melír. Příznivé barvy: všechny chladné a tlumené barvy vlasů, v oblasti světlých barev jsou to stříbřité tóny od platinových až po popelavě plavou. U hnědých jsou to všechny odstíny bez zlatavých efektů a na červené stupnici modravě červené. Rozhodně se vyhýbat: příliš tmavým hnědým tónům, které způsobí, že barva pleti pak vypadá neduživě a fádně. Dále nejsou vhodné všechny

12 červenavé měděné tóny, které se nesnáší s namodralou pletí. Ideální barvy: bílá do šeda, modrá, barvy do růžova a všechny barvy s tímto nádechem (starorůžová, šeříková), červeň zralých třešní, malinová, melounová, vínová, kouřově modrá, nebesky modrá, džínová modř, modrozelená, barva smaragdu i ocelově šedá. Ze žlutých jen citrónová a vanilková. Nejtmavší barvy, které se pro letní typy hodí, jsou vínová, švestková, námořnická modř, červenohnědá s nádechem do šeda. Šperky: platina, bílé nebo červené zlato, stříbro s ušlechtilou ocelí, matné povrchy. Kameny jako je achát, opál, akvamarín, diamant, růženín, rubín, granát, šedé a narůžovělé perly. Brýle: obroučky stříbrné nebo červené, chladně působící kovy i všechny barvy léta. Nejlépe obroučky nahoře stříbřitě šedé a dole průhledné. Make-up: něžné, ledové tóny, tlumené barvy, perleť na oči i rty. Stíny: šedavé, stříbřité, tlumené pastelové, řasenka kouřově modrá, šedá, černá. Rty: starorůžová, azalkové barvy a barvy slézu a purpurová, ostrá kontura a zářivé rty jsou u letních typů dost důležité. Je důležité zvýraznit buď rty, nebo oči, jinak vypadáte zmalovaně. Podzimní typ má nažloutlý podtón pleti. Pokud je pleť velmi světlá, málokdy se prokrví, takže je bez červeně ve tvářích a špatně se opaluje. Pihy jsou zlatohnědé. Vlasy: mají medový lesk, ať jsou jakkoli tmavé (od plavé až po kaštanově hnědou). Odstíny medové, mrkvové až po barvu mědi, kaštanu a tmavě hnědou, ale vždy se zlatými odlesky. Příznivé barvy: všechny plavé barvy vlasů, rudé a hnědé tóny přecházející do zlatavých a měděných tónů, například zlatooranžová, kaštanová, mrkvově oranžová. Vyhýbat se: opravdické blond, která dělá tento typ fádním, dále modrofialovým tónům, ve kterých barva pleti působí žlutě, zapomenout na kontrastní barvy a raději zvolit tón, který se co nejvíce přibližuje přirozené barvě. Ideální barvy: slonovina, barva přírodní vlny, zlatě rezavá, hořčicová, slunečnicově žlutá, barva přezrálé kukuřice, vaječného žloutku, červeň vlčího máku, rajských jablíček, broskvová, švestková, ostružinová, všechny načervenalé odstíny modré, petrolejová, také všechny odstíny teplé hnědé, ale také hnědozelená khaki, olivová, tmavá jedlová zeleň, slunná hrášková,

13 rákosově zelená i barva mechu a barvy padajícího listí. Šperky: přírodní materiály: dřevo, kůže, jantar, slonovina, ozdoby z peří, koření, měď, bronz, lesklé žluté zlato, nažloutlé a medové perly, sytě červený korál, zlatavě žluté topasy, teplé acháty. Brýle: podle pleti, od světlých, průhledných až po syté barvy podzimu. Make-up: vždy jemný a lehký. Méně je u tohoto typu více, stíny mohou být v barvách lilku, listové zeleně, v koutku žlutozlatý stín, večerní líčení pomocí zlatavých efektů, řasenka hnědá i hnědé obočí, rtěnka hnědo-oranžová, výrazně hnědá, na večer oranžová se zlatým leskem, vždy zvýraznit oči nebo rty. Pozor na barvy a přelíčení, u tohoto typu je důležitý přirozený vzhled. Zimní typ vyniká kontrasty. Typ sněhurky: tmavé vlasy, růžovobílá, mléčná pleť bez červeně na tvářích nebo s olivovým nádechem, bělmo očí je chladně bílé a vytváří kontrast s barvou očí. Oči jsou hluboké a jasné. Vlasy: většinou velmi tmavé, černé, modročerné, hnědé nebo dokonce popelavě světlé se stříbřitým podtónem. Příznivé barvy: všechny tmavohnědé tóny, které zdůrazňují přirozený tmavý typ. Zvlášť rafinovaný je černomodrý tón. Ve stupnici červených tónů je to červenofialová barva borůvek nebo ostružin. Rozhodně se vyhýbat: všem odstínům blond a všem hnědým se zlatým odleskem, s nimi vypadá tento typ nudně a fádně. Ideální barvy: mohou si dovolit kombinaci nejčernější z černých. Jsou chladné, čisté, nemíchané, kontrastní, zářivé i tzv. Neonové. Vyhýbat se hnědé, zimní typ vždy působí lépe v černé nebo antracitové, kombinovat je třeba s růžovou, ledově žlutou, azalkové barvy, třešňová, chladná ostrá fialová, lahvová zeleň, smaragdová, ledově modrá a barva noci, modročerná, azurová, námořnická, indigo, také šeříkové barvy a všechny stříbřitě šedé, lesklé barvy. Šperky: velkoplošné, blýskavé, nápadné, avantgardní, extravagantní, diamanty, brilianty, krystaly, štras, indický granát, černý jantar, černé i bílé perly, mohou být i šedé a to ve více řadách, tmavozelený smaragd, platina, bílé zlato a lesklé stříbro. Brýle: v plných, chladných tónech, které výrazně rámují skla. Make-up: Výraznému zimnímu typu příliš barev škodí. Podklad vždy lehký a světlý.

14 Rtěnka: v sytých, výrazných barvách, s použitím konturovací tužky, růž na tvář v tomtéž odstínu. Oční make-up jen decentní, ale jasný. Zvýrazněte buď rty, nebo oči. Pokud použijete výrazně červenou rtěnku, doplňte stejnou červenou i oděv či doplňky (kabelka, boty). Velmi dlouho lidstvo záviselo na přírodních zdrojích barviv - rostlinách, plodech, květech, nejrůznějších koříncích, kůrách, jílech, nerostech a dokonce i živočiších. Teprve v roce 1857 se podařilo vyrobit první syntetickou barvu v historii. Dokázal to devatenáctiletý anglický student William Perkin čirou náhodou, když se snažil uměle vyrobit chinin na léčbu malárie. Svět postupně začal zářit barvami a dnes už jich počítače znají miliony odstínů. Pro nejdůležitější se používají místo pojmenování čísla, která vyjadřují jejich nastavení na barevné škále počítačového monitoru. Názvy pro ně prostě neexistují. Šedá: lidé, kteří mají nudnou práci a navíc ještě pracují v místnosti vymalované šedou barvou, podávají dlouhodobě nižší výkon, než jejich kolegové na barevně lépe řešeném pracovišti. Šedá ve větším množství může vést až k depresi. Je to barva dokonalé neutrality, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. Je to barva potlačování, omezování, nejistoty a strachu ze života. Modrá: pro místnost, která se využívá pro porady, se hodí světlé odstíny modré, mají totiž nejen uklidňující vliv, ale zároveň i podporují komunikaci. Tato barva představuje opatrnost, rozvážnost. Je to business barva - např. pro logo, nejpopulárnější na světě. Žlutá, oranžová, zelená: pokud chcete, aby Vám mozek pracoval na sto procent a abyste začali chrlit nápady, zvolte syté odstíny těchto barev. Takové místnosti se dobře využívají tehdy, kdy je potřeba něco kreativně vymyslet. Žlutá: působí jasně, povzbudivě a rozveseluje, je to symbol moudrosti a vysoké inteligence, působí pozitivně na nervy a paměť. Je to barva šéfů, na nižších pozicích přináší spoustu problémů. Hodí se pro zasedací místnosti. Oranžová: barva plná ctižádosti, má zvědavou povahu. Temperamentní, dynamická, tvůrčí, kreativní, ženská sexuální čakra. Zelená: představuje kreativitu, citovost a schopnost pomáhat jiným lidem, rozdáváte lásku a motivujete. Hodí se pro studovny, úřady, dílny, kuchyně, lékárny.

15 Světle žlutá, meruňková: Tyto barvy působí velmi optimisticky, hodí se proto do ordinací lékařů nebo do operačních sálů. Meruňková: obnovuje, oživuje a jemně stimuluje, odstraňuje emocionální blokády, je nejblíže k barvě pokožky, proto udržuje v proudu životní energii. Červená: impulzivní až agresivní, své názory prosazujete, i když nemáte pravdu. Barva chtíče, provokující, pro opačné pohlaví je barva pozitivní, pro stejné pohlaví je nevděčná. Typická pro mnoho kultur. Hodí se i pro konzervativní pozice. Žena s rudými rty si jde za svým cílem. Černá: citlivost a tajnůstkářství, filozofové a diplomati. Barva smutku, je univerzální. Je konzervativní i sexy zároveň. Fialová: vaše osobnost je originální, jste samostatný člověk s nezávislými názory a máte zřejmě umělecké sklony, na své okolí i sebe máte zřejmě přehnané nároky. Představuje sny, fantazii, útěk od reality. Hnědá: prozrazuje, že jde o člověka důvěřivého, milého a klidné povahy, nechybí mu lidskost a silně vyvinutý smysl pro spravedlnost. Nejideálnější barva pro to zůstat v davu, bez ambic růstu, nestoupá nahoru. Pro sekretářku hnědá ano, pro šéfa NE. Růžová: prozrazuje sentimentalitu a jemnost, charakteristické jsou romantické city a zkrášlováni sebe sama. Probouzí soucit, přátelství a lásku, zahání hněv a pocit opuštěnosti. Zlatá: dává pocit hojnosti, lesku a nadbytku, je to barva univerzální lásky a nejvyšších hodnot, zastupuje idealismus a šlechetnost, podporuje ducha na cestě k moudrosti. Tyrkys: barva, která podporuje sebevědomí a podněcuje fantazii. Je to barva přátelských citů, sympatie a pospolitosti, tlumí touhu po uznání, náladovost a předsudky. Indigo: symbol mystických hranic a spirituálních sil, zastupuje dokonalou neporušenost, skvělé zdraví, vyrovnanost a důvěru. Bílá: tuto barvu mají rádi lidé otevření, upřímní a nekompromisní, kteří nic neodpustí sobě ani svému okolí. Je barvou radosti, naděje, nevinnosti. Nepostradatelnou součástí každého projektu je jeho fotodokumentace. Třídní učitelé budou každý den fotit své třídy v barvě dne. Součástí fotodokumentace bude také fotodokumentace barevných výrobků a jídla ve školní jídelně.

16 1.A 1.B

17 2.A 2.B

18 3.A 3.B

19 4.A 4.B

20 5.A Vidíte, že i pan ředitel nadšeně podpořil barevný týden. Dokonce žáci měli i barevné rýsování. 6.A

21 6.B 7.A

22 7.B 8.A

23 9.A 9.B

24 Zde můžete vidět všechny barevné výtvory 1.A

25 1.B

26 2.A 2.B

27 3.A

28 3.B

29 4.A

30 4.B

31 5.A

32 Součástí našeho života není jen práce, škola a každodenní povinnosti. Neoddělitelnou součástí našeho života jsou i barvy, které nás obklopují. Většinou jim pozornost nevěnujeme, protože nosíme barvy, které máme oblíbené. Naopak jim pozornost začneme věnovat v okamžiku, kdy se z nějakého důvodu rozhodneme vybočit ze stereotypu. Význam barev pro člověka je mnohem hlubší, než si mnohdy uvědomujeme. Barvy totiž silně působí na naši psychiku. Mohou nás stimulovat, podněcovat k lepším výkonům, tlumit i uklidňovat. Lidé se v některém barevném prostředí cítí podvědomě lépe a v jiném zase hůře. Právě to, v jakém barevném prostředí se nacházíme, nás silně ovlivňuje. Každá z barev barevného spektra odpovídá určité náladě a charakteru. To, po jaké barvě či odstínu sáhneme, dokáže o člověku mnohé říci. K získání potřebných informací jsme zvolili dotazník. A jaký je tedy účel našeho Barevníku? Barevník poslouží k získání zpětné vazby z projektu Barevný týden, který zapůsobil jak na žáky, tak i zaměstnance naší školy. Svět můžeme vnímat barevně díky třem okolnostem. První z nich je světlo, jehož množství a úhel dopadu mění barvu předmětu. Druhou okolností je povrch předmětu. Některé materiály barevné spektrum odrážejí lépe a jiné hůře. O barvě předmětu tedy rozhoduje, jakou část barevného spektra předmět pohltí a jakou odrazí. Nepostradatelnou součástí zachycení barev je lidské oko a jeho buňky. Právě buňky v oku zachytí odraženou část barevného spektra a posléze informace vyhodnotí. Barevník Celý týden rozjasňovaly barvy naši školu. Vše krásné však musí někdy skončit.

33 1. Jak se ti líbil barevný týden? a) líbil b) nelíbil 2. V jaké barvě jsem se cítil/a nejlépe? a) modrá b) červená c) zelená d) růžová e) žlutá 3. V jaké barvě jsem se necítil/a dobře? a) modrá b) červená c) zelená d) růžová e) žlutá 4. Byla nějaká barva, kterou jsi v barevném týdnu postrádal/a?.. 5. Jaká barva se podle tebe nejvíce hodila k tvému třídnímu učiteli/učitelce? a) modrá b) červená c) zelená d) růžová e) žlutá

34 6. Do barevného týdne byla zapojena také školní jídelna. Které z jídel ti v tomto týdnu nejvíce chutnalo? A co se u nás vařilo o barevný týden? Pondělí Polévka vývarová s těstovinami Kuřecí závitek, rýže Švestkový čaj, borůvkový jogurt Úterý Polévka rajská s drobením Vepřový guláš, houskový knedlík Ovocný čaj, červené jablko

35 Středa Polévka hrášková Hovězí pečeně, brambor a fazolové lusky Zelený čaj, sušenka Čtvrtek Polévka mrkvová Zapečené těstoviny, řepa Čaj, růžový pudink

36 Pátek Polévka kuřecí s písmenky Hrachová kaše ze žlutého hrachu, vejce, okurka Šťáva, banán Vyučující se snažili barvy zapojit i do ostatních předmětů. Například na prvním stupni při hodině českého jazyka děti barevně podtrhávaly samohlásky a souhlásky. Žáci skládali barevné básničky. V matematice děti probíraly barevné slovní úlohy, barevné příklady a rýsování. Do anglického jazyka byly také zapojeny barvy. Ve výtvarné výchově a pracovních činnostech se vyrábělo a malovalo z barev, které obsahoval barevný týden. No a nesmíme zapomenout ani na hudební výchovu, kde děti nadšeně zpívaly také písničky na barvy. Musím říci, že jich je opravdu dost. Například: Travička zelená, Pod naším okýnkem, Holka modrooká, Na tý louce zelený.atd. Myslím, že barevný týden měl opravdu velký úspěch. Básničky mají nenahraditelný vliv na správný vývoj dětí. Pokud básničky dětem neříkáme a neučíme je, ochuzujeme je tak o jeden z nejpřirozenějších způsobů, jak si osvojovat řeč. Básničky však neslouží jen k rozvoji řeči, ale rozvíjí také dětskou fantasii. Jedním z cílů projektu je také rozvíjení fantasie. Dětem byl zadán úkol, vypracovat básničku na barvy. Zadání, které je značně volné. Jediný požadavek bude, aby se v básničce objevovaly barvy.

37 Volnost zadání, dá dětem možnost, aby se jejich fantasie mohla rozeběhnout různými směry. Soutěžit mohou jednotlivci, tak i celé třídy. Na konci projektu budou nejlepší básničky vyhodnoceny. Hodnotit básničky budou Bc. Lucie Svozilová a Mgr. Jakub Hromas. 1.A Zoe Kvitová, Kubík Kaucký Zoe Kvitová Žluté slunce z rána svítí, probudí se všechno kvítí. Červená se růžička, zelená se travička. Dětem tváře zrůžoví, co vyvedli, nepoví. Přes den modrá obloha, Kristýna Ludvigová Červená je barvička, kterou, já mám na líčkách. Červená je jahůdka, vážně velká dobrůtka. I berušce rudá sluší, mám ji ráda, na mou duši. k večeru je nachová. Sluníčko se ke spánku, uloží do červánků. Oranžovým oparem, končí zase další den. 1.B Marko a Luka Juričovi 2.B Kristýna Ludvigová, Emma Sumerauerová 3.A Adam Bednář, Tomáš Luhan

38 Adam Bednář Žluté je kuřátko, vlasy nosím nakrátko. Červená je krev, když se směje lev. Zelený je krokodýl, u řeky se probudil. Modré je nebe, něco mě zebe. Růžové jsou červánky, když se blíží přeháňky. Barevný týden byl dobrý, nejlepší den byl modrý. 4.A Johanka Valešová 4.B Katka Dušková, Anežka Böhmová 1. Místo 2.B 2. Místo 3.B 3. Místo 1.B Žáci měli za úkol zhodnotit podle barevného týdne, jaká barva nejvíce slušela třídnímu učiteli/ učitelce. Barevník vyhodnotil: 1.A - nejvíce se paní učitelka líbila dětem v červené barvě 1.B - tady děti prokazatelně napsaly barvu růžovou 2.A paní učitelka se jim líbila opět v barvě červené

39 2.B podle žáků nejvíce slušela paní učitelce barva modrá 3.A zde se nejvíce líbila paní učitelka ve žluté 3.B žáci by rádi viděli častěji paní učitelku v barvě růžové 4.A podle žáků nejvíce sluší panu učiteli barva zelená 4.B v této třídě zvítězila u žáků paní učitelka v barvě červené 5.A tady se nějak žáci nemohli dohodnout a stejný počet bodů dali paní učitelce v modré i v červené barvě Myslím, že barevným týdnem se pobavili i někteří učitelé. Stačí se podívat!!!!!!!!!!!!!! Není to úžasné? Pan učitel Jůza se chystá na hudební výchovu

40 Oblíbenou barvou jak na prvním stupni, tak i na druhém je barva modrá. Barva, ve které se žáci moc dobře necítili, byla barva růžová. Barvu, kterou žáci trochu postrádali na prvním stupni byla barva fialová a na stupni druhém barva černá. Na 1. místě se v jídelně umístil růžový den tedy mrkvová polévka, zapečené těstoviny, červená řepa, růžový pudink, čaj. Na místě 2. Červený den rajská polévka s drobením, vepřový guláš, houskový knedlík, červené jablko a ovocný čaj. No a na místě 3. Zelený den hrášková polévka, hovězí pečeně, brambory, fazolové lusky a zelený čaj. Projekt vyhotovili: Bc. Lucie Svozilová a Mgr. Jakub Hromas

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace

OBSAH HODINY : I. mandala úvodní informace ČÍSLO HODINY : 59. TÉMA : Mandaly - význam OČEKÁVANÉ VÝSTUPY : Žáci se seznámí s mandalami. Relaxují při jejich vybarvování, poznají význam barvy a čísla mandaly. Obě dvě vyučovací hodiny s tématem mandal

Více

Která barva je pro vás ta pravá?

Která barva je pro vás ta pravá? Tiskový materiál Praha, 21. července 2010 Claudia Marčeková, přední česká stylistka a vizážistka radí: Která barva je pro vás ta pravá? Není ošklivých žen, jsou jen ženy, které nevědí, jak se učinit krásnými.

Více

RAL: 1002 ČSN: 6080 pískově žlutá. RAL: 1007 ČSN: 6446 žluť chromová. RAL: 1015 ČSN: 6006 slonová kost světlá. RAL: 1020 ČSN: 5006 olivově žlutá

RAL: 1002 ČSN: 6080 pískově žlutá. RAL: 1007 ČSN: 6446 žluť chromová. RAL: 1015 ČSN: 6006 slonová kost světlá. RAL: 1020 ČSN: 5006 olivově žlutá Vzorkovnice RAL RAL: 1000 ČSN: 5040 zelenobéžová RAL: 1001 ČSN: 6105 béžová RAL: 1002 ČSN: 6080 pískově žlutá RAL: 1003 ČSN: 6336 žluť návěstní RAL: 1004 ČSN: 6220 žluť zlatá RAL: 1005 ČSN: 6250 medově

Více

RAL Classic Žlutá a béžová barevný vzorek označení RAL český název Oranžová barevný vzorek označení RAL český název

RAL Classic Žlutá a béžová barevný vzorek označení RAL český název Oranžová barevný vzorek označení RAL český název RAL Classic Žlutá a béžová RAL 1000 Béžová zelená RAL 1001 Béžová RAL 1002 Písková RAL 1003 Signální žlutá RAL 1004 Zlatožlutá RAL 1005 Žlutá medová RAL 1006 Žlutá kukuřičná RAL 1007 Žlutá narcisová RAL

Více

RAL: -- ČSN: 0123 šedá. RAL: -- ČSN: 0199 černá. RAL: -- ČSN: 0530 zeleň střední. RAL: -- ČSN: 0841 červenohnědá NB. RAL: -- ČSN: 0921 světlá hnědá

RAL: -- ČSN: 0123 šedá. RAL: -- ČSN: 0199 černá. RAL: -- ČSN: 0530 zeleň střední. RAL: -- ČSN: 0841 červenohnědá NB. RAL: -- ČSN: 0921 světlá hnědá Vzorkovnice ČSN ČSN: 0000 bezbarvý ČSN: 0100 ČSN: 0110 šeď střední ČSN: 0123 šedá ČSN: 0125 šeď holubí ČSN: 0131 šedá ČSN: 0151 ČSN: 0161 ČSN: 0199 černá ČSN: 0240 hněď střední ČSN: 0280 hněď návěstní

Více

Uvedené odstíny jsou pouze orientační, zobrazení na monitoru neodpovídá přesně skutečnému odstínu.

Uvedené odstíny jsou pouze orientační, zobrazení na monitoru neodpovídá přesně skutečnému odstínu. Uvedené odstíny jsou pouze orientační, zobrazení na monitoru neodpovídá přesně skutečnému odstínu. Objednat je možné pouze tučně zvýrazněné odstíny výrobků email S 2321 (epoxiodvý lesklý), S 2322 (epoxidový

Více

RAL Classic RAL 1007 RAL 1000 RAL 1001 RAL 1011 RAL 1012 RAL 1002 RAL 1013 RAL 1003 RAL 1014 RAL 1004 RAL 1015 RAL 1005 RAL 1006 RAL 1016

RAL Classic RAL 1007 RAL 1000 RAL 1001 RAL 1011 RAL 1012 RAL 1002 RAL 1013 RAL 1003 RAL 1014 RAL 1004 RAL 1015 RAL 1005 RAL 1006 RAL 1016 RAL 1000 RAL 1007 Béžová zelená Žlutá narcisová RAL 1001 RAL 1011 Béžová Hnědobéžová RAL 1002 RAL 1012 Písková Citrónová žlutá RAL 1003 RAL 1013 Signální žlutá Perlová bílá RAL 1004 RAL 1014 Zlatožlutá

Více

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ

NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ NOVINKA 12 ODSTÍNŮ A BÍLÁ VNITŘNÍ MALÍŘSKÝ OMYVATELNÝ NÁTĚR ECOLOR STYL v b a r v á c h k v a l i t y Vnitřní omyvatelné vodou ředitelné interiérové nátěry ECOLOR STYL nabízejí kolekci elegantních ů pro

Více

583,00 705, THOMPSON

583,00 705, THOMPSON 3595010 THOMPSON email 5010 pro Float COE 82 opálová bílá ks 583,00 705,00 3595011 THOMPSON email 5105 pro Float COE 82 krémová ks 583,00 705,00 3595012 THOMPSON email 5110 pro Float COE 82 hnědá světlá

Více

materiál: Softshell s fleecem zimní 10/3 Kód: 6490 Složení: 100% pes + TPU Šíře: 147 cm Gramáž: g/m2 1 role = 50 m 1m = 0,5 kg

materiál: Softshell s fleecem zimní 10/3 Kód: 6490 Složení: 100% pes + TPU Šíře: 147 cm Gramáž: g/m2 1 role = 50 m 1m = 0,5 kg Softshell s fleecem zimní 10/3 Kód: 6490 Složení: 100% pes + TPU Šíře: 147 cm Gramáž: 310-335g/m2 1 role = 50 m 1m = 0,5 kg Název produktu Kód z barevnice unuodesign Softshell zimní s fleecem 10/3, Žlutá

Více

Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov

Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.0815 Číslo a název šablony klíčové aktivity

Více

Brillant CREATIVE. interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů

Brillant CREATIVE. interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů BAVTE SE BARVAMI Brillant CREATIVE interiérová tónovaná disperzní barva vhodná ke vzájemné kombinaci odstínů Přináší výběrovou kolekci odstínů a barevných řešení zohledňující moderní trendy v bytovém designu.

Více

Odstíny Color Creations

Odstíny Color Creations Odstíny Color Creations 1.0 Černá 3.0 Tmavě hnědá 4.0 Středně hnědá 5.0 Světle hnědá 6.0 Tmavě blond 7.0 Středně blond 8.0 Blond 9.0 Světlá blond 10.0 Platinová blond 11.0 Extra světlá blond 55.0 Intenzivní

Více

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1

Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Jméno autora: Mgr. Jitka Bílková Datum vytvoření: 11. 1. 2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AR1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání, technika aranžování Obor vzdělávání: Aranžér Tematický okruh:

Více

Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Objednávky

Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Objednávky 2015-1 Ceník Ceník 2015-1. Ceník je platný od 1. ledna 2015. Obrázky výrobků jsou pouze pro ilustraci. Tiskové chyby vyhrazeny. Ceny Ceny jsou uvedeny v české měně (Kč) s DPH 21% a v mezinárodní měně (

Více

Večerní líčení podle jednotlivých dekád 20. století

Večerní líčení podle jednotlivých dekád 20. století Večerní líčení podle jednotlivých dekád 20. století 12.03.2014 Abychom lépe porozuměli líčení každé dekády, uděláme si krátkou exkurzi do módy minulého století. Kterou inspiraci pro Vaši večerní akci vyberete,

Více

Dw - Krycí bílé cíničité glazury

Dw - Krycí bílé cíničité glazury Dw - Krycí bílé cíničité glazury DW10691 bílá 960-1140 C; 27,74 % PbO; KTR 70,2 74,20 DW15391 bílá 960-1140 C; 29 % PbO; KTR 71,3 125,99 DW19691 bílá 960-1140 C; 14,1 % PbO; KTR 71,3 123,05 G - Transparentní

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

Dw - Krycí bílé cíničité glazury

Dw - Krycí bílé cíničité glazury Dw - Krycí bílé cíničité glazury DW10691 bílá 960-1140 C; 27,74 % PbO; KTR 70,2 65,70 DW15391 bílá 960-1140 C; 29 % PbO; KTR 71,3 125,99 DW19691 bílá 960-1140 C; 14,1 % PbO; KTR 71,3 123,05 G - Transparentní

Více

Na týden od 27. února do 3. března 2017 obsahuje alergeny: Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Na týden od 27. února do 3. března 2017 obsahuje alergeny: Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 27. února do 3. března 2017 Pondělí Polévka: Indická luštěninová 1,9 27 Zeleninové rizoto s houbami (bezmasý pokrm) Salát z červené řepy, čaj šípek-grep, ovocné mléko 7 Úterý Polévka: Zeleninový

Více

týden od do HRACHOVÁ KAŠE pondělí INDICKÁ MULIGATAWNY 1,7,9 ŠUNKA MÜSLI TYČKA ST. OKURKA ZAPEČ. RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU 3,4,7

týden od do HRACHOVÁ KAŠE pondělí INDICKÁ MULIGATAWNY 1,7,9 ŠUNKA MÜSLI TYČKA ST. OKURKA ZAPEČ. RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU 3,4,7 týden od 29. 9. 204 do 3. 0. 204 polévka hlavní jídlo doplněk HRACHOVÁ KAŠE,7 pondělí INDICKÁ MULIGATAWNY,7,9 ŠUNKA MÜSLI TYČKA,7,8, ST. OKURKA ZAPEČ. RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU 3,4,7 úterý ZELENINOVÁ,7,9

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou z taveného sýra, mléko (A: 01,07) Polévka Z červené čočky se zeleninou (A: 09) Oběd Sekaná pečeně, nové brambory, okurkový salát, nápoj lesní směs (A: Svačina

Více

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 1. září do 4. září 2015 Pondělí Úterý Zeleninový vývar s kuskusem 7,9 1 Boloňské špagety se sýrem 1,3,6,7,9 Míchaný kompot, mandarinkový džus, voda Středa Pórková 1,3,5,6,7,8,9,11 2 Rybí filé

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více

Jídelní lístek 2. - 6. 3. 2015

Jídelní lístek 2. - 6. 3. 2015 2. - 6. 3. 2015 Pondělí Houska s máslem a džemem, kakao (1,7) Polévka rajská s rýží (1) Zapečené těstoviny se šunkou, okurka, čaj s citrónem, pomeranč (1,3,7) Chléb se sádlem, čaj (1) Úterý Chléb s pomazánkou

Více

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17

Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva důvodů proč se miluji Praxe pro odpuštění Denní afirmace... 17 Anahata: Jóga srdce... 3 Předmluva... 4 Úvod... 6 50 důvodů proč se miluji... 11 Praxe pro odpuštění... 14 Denní afirmace... 17 Meditace... 19 3 způsoby, jak udržet srdeční čakru zdravou... 21 Cvičení

Více

Industriální styl. V industriálním stylu nezáleží tolik na vašem finančním rozpočtu ale spíše na vaší kreativitě.

Industriální styl. V industriálním stylu nezáleží tolik na vašem finančním rozpočtu ale spíše na vaší kreativitě. Industriální styl Industriální styl v interiéru je dnes velice populární a in. Jedná se především o styl městský. Lze jej použít v bytech, domech ale i v restauracích, ateliérech i jakýchkoliv jiných prostorech.

Více

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové!

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové! 1. 9. 2016 - čtvrtek ALERGENY polévka špenátová s opečenou houskou 1,3,7,9 zapečené těstoviny s vepřovým masem, rajčatový salát voda se sirupem, voda 1,3,7,9 2. 9. 2016 - pátek ALERGENY polévka slepičí

Více

Provetro THOMPSON Y. kat. číslo 225 g

Provetro THOMPSON  Y. kat. číslo 225 g Provetro THOMPSON EMAILY 5865 5740 5650 5540 5330 5180 5010 5920 5760 5655 5550 5340 5250 5105 5960 5780 5660 5560 5350 5260 5110 5990 5830 5710 5610 5520 5310 5120 5860 5720 5620 5530 5320 5130 Označení

Více

Pondělí 2.9. Úterý 3.9. Středa 4.9. Čtvrtek 5.9. Pátek 6.9.

Pondělí 2.9. Úterý 3.9. Středa 4.9. Čtvrtek 5.9. Pátek 6.9. Pondělí 2.9. Úterý 3.9. Středa 4.9. Čtvrtek 5.9. Pátek 6.9. se sýrovým kapáním plněný drůbeží závitek s přelivem, bramborová kaše obsahuje alergeny: 01a,07,10 rajský salát zeleninový vývar s těstovinou

Více

2017 Patrik Burša,

2017 Patrik Burša, Industriální styl Zařiďte si interiér v industriálním stylu snadno a jednoduše 2 Napsal: Mgr.Bc. Patrik Burša Industriální styl Industriální styl v interiéru je dnes velice populárním. Jedná se především

Více

Září týden 1.9. až 6.9. úterý Polévka: gulášová. středa Polévka: hovězí s krupicovými noky. čtvrtek Polévka: fazolová

Září týden 1.9. až 6.9. úterý Polévka: gulášová. středa Polévka: hovězí s krupicovými noky. čtvrtek Polévka: fazolová úterý 1.9.2009 Polévka: gulášová týden 1.9. až 6.9. Nudle s tvarohem a cukrem, kompot Ovocný čaj, mléko středa 2.9.2009 Polévka: hovězí s krupicovými noky čtvrtek 3.9.2009 Polévka: fazolová Pangasius po

Více

D U B E N D U B E N D U B E N

D U B E N D U B E N D U B E N DATUM : 27 / 04 / 2015 PONDĚLÍ DATUM : 28 / 04 / 2015 ÚTERÝ DATUM : 29 / 04 / 2015 STŘEDA DATUM : 30 / 04 / 2015 ČTVRTEK -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015 od 01..2015 do 31..2015 Čtvrtek 1..2015 chléb kmínový, pomazánka cizrnová, zel. obloha, ovoce, kakao (obsahuje al. : 01,,, ) polévka bramboračka s houbami, kuřecí přírodní řízek, rýže hrášková, čaj ovocný,

Více

SEZNAM ALERGENŮ JE UVEDEN NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH ŠKOLY,V JÍDELNÍM LÍSTKU JSOU ALERGENY UVEDENÉ ZA NÁZVEM JÍDLA ČÍSLEM.

SEZNAM ALERGENŮ JE UVEDEN NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH ŠKOLY,V JÍDELNÍM LÍSTKU JSOU ALERGENY UVEDENÉ ZA NÁZVEM JÍDLA ČÍSLEM. Dne. prosince 204 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 69/20 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý DATUM : 0 / 06 / 205 PONDĚLÍ POLÉVKA :

Více

Odstíny Color CREATIONS

Odstíny Color CREATIONS Odstíny Color CREATIONS 1.0 Černá 3.0 Tmavě hnědá 4.0 Středně hnědá 5.0 Světle hnědá 6.0 Tmavě blond 7.0 Středně blond 8.0 Blond 9.0 Světlá blond 10.0 Platinová blond 11.0 Extra světlá blond 55.0 Intenzivní

Více

Na týden od 29. října do 2. listopadu 2018 obsahuje alergeny: Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Na týden od 29. října do 2. listopadu 2018 obsahuje alergeny: Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 29. října do 2. listopadu 2018 Pondělí 29 Polévka: P O D Z I M N Í P R Á Z D N I N Y Úterý 30 Polévka: P O D Z I M N Í P R Á Z D N I N Y Středa Polévka: Zeleninová s osmaženým hráškem 9 31

Více

Základní ceník výrobků TOP FLOOR (EXW) balení spr

Základní ceník výrobků TOP FLOOR (EXW) balení spr Základní ceník výrobků TOP FLOOR (EXW) balení spr barva MOC RAL 2,0 0 kg bez DPH/bal bez DPH/kg TF 1171 (100:50) pojivová kompozice TF 1171 TwinPack 1+0,5 transparent 511,22 340,81 TF 1171 TwinPack 2+1

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.9.2017 Přesnídávka Loupák, bílá káva (A: 01,03,07) Polévka Hovězí nudlová (A: 01,07,09) Oběd Přírní vepřový řízek, bramborová kaše, červená řepa, čaj (A: 07) Svačina Houska s ramou a okurka, čaj

Více

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer Pátek, 27. 3. 2015 Ukázka jídelníčku Mrkvový krém s krupicovými noky, Celer Pečené rybí filé s nivou, bramborové pyré s hráškem, rajčatový salát s cibulí, BUDOVA B Alergeny: Ryby, Mléko a výrobky z něj

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.2.2018 Přesnídávka Rohlík s plátkovým sýrem a okurkou, kakao (A: 01,07) Polévka Z vaječné jíšky se zeleninou (A: 01,03,07,09) Oběd Kuřecí závitek, dušená rýže, strouhaná mrkev, mangový nápoj

Více

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole Projekt pro školní rok 2011/2012 Charakteristika projektu: Projekt bude rozvíjet environmentální výchovu, v souvislosti se čtyřmi

Více

SEZNAM ALERGENŮ dle směrnice 1169/2011 EU

SEZNAM ALERGENŮ dle směrnice 1169/2011 EU SEZNAM ALERGENŮ dle směrnice 1169/2011 EU číslo alergenu 1 Obiloviny obsahující lepek 2 Korýši a výrobky z nich 3 Vejce a výrobky z nich 4 Ryby a výrobky z nich 5 Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky

Více

Jídelní lístek

Jídelní lístek 1. - 4. 3. 2016 Úterý Rohlík s máslem a džemem, kakao (1,7) Polévka z červené čočky (1,7,9) Zapečené rybí filé se sýrem, bramborová kaše, třešňový kompot, rybízový čaj (1,4,7) Toustový chléb s ledovým

Více

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové!

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové! 1. 9. 2016 - čtvrtek ALERGENY přesnídávka kváskový chléb, pomazánka z olejovek mléko 1,4,7 polévka špenátová s opečenou houskou 1,3,7,9 zapečené těstoviny s vepřovým masem, rajčatový salát voda se sirupem,

Více

Viděli jste už někdy DUHU?

Viděli jste už někdy DUHU? HRA S BARVAMI pro děti ve věku od 3 do 10 let duha Viděli jste už někdy DUHU? Je krásná, viďte? Jak vlastně vzniká duha? Někdy svítí slunce a zároveň padá déšť nebo slunce začne svítit ve stejném okamžiku,

Více

1. 10. 5. 10. 2018 Rohlík s máslem a marmeládou,čaj 1,7, Polévka bramborová 1,7,9 Španělská vepřová pečeně s dušenou rýží 1,3,10 Sládkův chléb s bylinkovým tvarohem, mléko, ovoce 1,7,8,11 Křehký chléb

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 3.1.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Polévka Bramborová (A: 01,07,09) Oběd Zeleninové rizoto s kuřecím masem, strouhaný sýr, okurka, čaj (A: 07,09) Svačina Houska

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 3. 10. 7. 10. 2016 Pondělí: 3. 10. 2016 Snídaně Rohlík, pomazánkové máslo, čaj, kakao 1,3,7 Přesnídávka Ovoce banán Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřové rizoto, strouhaný

Více

Chléb, sýrová pomazánka, mrkev, bílá káva, Špenátová polévka se sýrem Čočka na kyselo, kuřecí párek, okurka, jablko, čaj Houska, máslo, džem, kakao

Chléb, sýrová pomazánka, mrkev, bílá káva, Špenátová polévka se sýrem Čočka na kyselo, kuřecí párek, okurka, jablko, čaj Houska, máslo, džem, kakao Období:28. 2. 2011 4. 3. 2011 Loupáček, jablko, kakao (čaj) Polévka drštková ala kuře Zapečená brokolice, brambory, broskvový kompot, šťáva Chléb, máslo, šunka, mléko (čaj) Chléb, sýrová pomazánka, mrkev,

Více

POLEDNÍ MENU podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod.

POLEDNÍ MENU podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod. Pondělí 1. říjen Kuřecí plátek se zeleninovou rýží, doplněný o zelný salát s paprikou a rajčaty Kulajda 25,- 99,- Smažený vepřový řízek 89,- podávaný s domácím bramborovým salátem 79,- Zeleninový salát

Více

od 01.10.2015 do 30.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015

od 01.10.2015 do 30.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015 Čaj, Chléb, Pomazánka sardinková, ovoce,04,07,10 Polévka čočková se zeleninou, Krůtí nudličky, Dušená rýže, Zeleninová obloha,06,09 fit tyčka,08 Čaj se sirupem, Kaše kukuřičná

Více

MŠ a ZŠ do Pátek

MŠ a ZŠ do Pátek Pátek 1.4.2016 Přesnídáv. chléb s pomazánkovým máslem, paprika - zelenina příloha, čaj Polévka polévka vločková s brambory a zeleninou Oběd 1 kuřecí řízek smažený, brambory m.m., salát zeleninový s jablky,03,07,09

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do Svátek práce.

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do Svátek práce. .05.27 do 02..27 Pondělí 1.5.27 Úterý 2.5.27 Svátek práce Středa 3.5.27 Čtvrtek 4.5.27 Pátek 5.5.27 ovocný jogurt s drobením, ovocný čaj (A: ) Pol. krupicová s vejci, vepřové maso na kmíně, barevná vřetena,

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 1.2.2017 Přesnídávka Chléb s drůbeží pomazánkou se zeleninou, čaj (A: 01,07) Polévka Česneková s chlebem (A: Oběd Slovenské halušky se zelím, vepřové výpečky, čaj s citrónem (A: 01,03) Svačina Rohlík

Více

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská

Seminář z webdesignu. Barvy. Hana Bydžovská Seminář z webdesignu Barvy Hana Bydžovská O čem to bude? webdesign barvy muži vs ženy Web design individuální, závislé na osobní zkušenosti, pohlaví, kulturních zvyklostech atd. vnímání barvy vzniká v

Více

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku. Seznam alergenů:

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku. Seznam alergenů: 30..27 do.12.27 Pondělí 30..27 Úterý 31..27 Středa 1..27 Čtvrtek 2..27 Pátek 3..27 rohlík se smetanovým sýrem, rajče, malcao (A:,,,, ) Pol. česneková, kuřecí perkelet, hrášková rýže, paprika, sirup (A:,,

Více

od 01.01.2016 do 31.01.2016 Pondělí 4.1.2016 Úterý 5.1.2016 Středa 6.1.2016 Čtvrtek 7.1.2016 Pátek 8.1.2016

od 01.01.2016 do 31.01.2016 Pondělí 4.1.2016 Úterý 5.1.2016 Středa 6.1.2016 Čtvrtek 7.1.2016 Pátek 8.1.2016 Pondělí 4.1.2016 Úterý 5.1.2016 Středa 6.1.2016 Čtvrtek 7.1.2016 Pátek 8.1.2016 Bramborová polévka s houbami (obsahuje al.: 01, 09) Zeleninové rizoto sypané sýrem, okurka (obsahuje al.: 07, 10) Ovocný

Více

Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better.

Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better. Přirozená krása. Inspirace z přehlídkového mola najděte svůj dokonalý tón pleti. medi. I feel better. Dokonalé pro každý tón pleti Nové trendové barvy mediven : přirozeně krásné. Typ pleti I + II Světlejší

Více

Zemité tóny vévodí nové kolekci make-upu Marionnaud podzim/zima 2014

Zemité tóny vévodí nové kolekci make-upu Marionnaud podzim/zima 2014 Zemité tóny vévodí nové kolekci make-upu Marionnaud podzim/zima 2014 Po letních pastelových barvách přináší podzimní kolekce make-upu Marionnaud příjemné, tlumenější barvy podzimu. Zemitější odstíny se

Více

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé limitovaná edice jemné tóny bílé Kdo by neměl rád čistotu, nadčasovost a svěžest bílých stěn? Jednoduchá cesta, jak naše byty zvětšit alespoň op cky. Dokonce i doplňky a nábytek na pozadí bílých stěn lépe

Více

Jídelní lístek Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7)

Jídelní lístek Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7) 2. - 6. 5. 2016 Pondělí Chléb s pomazánkou z nivy, mléko (1,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Piškoty s ovocným pyré, čaj (1,3,7)

Více

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda 3. - 7. 10. 2016 Pondělí Chléb s vaječnou pomazánkou, mléko (1,3,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Ovocný talíř, voda Úterý Houska

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.1.2017 Přesnídávka Chléb se žervé, okurka, mléko (A: 01,07) Polévka Slepičí s nudlemi (A: 01a,03,09) Oběd Zapečené těstoviny s vepřovým masem, červená řepa, čaj (A: 01a,03,07) Svačina Rohlík

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 27. 2. 3. 3. 2017 Pondělí: 27. 2. 2017 Snídaně Rybí pomazánka (filé), chléb, čaj, bílá káva 1,3,4,7 Oběd Polévka slepičí s hráškem 1,3,7,9 Maďarský guláš, krupicové noky 1,3,7 Svačina Ovocné pyré,

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Pondělí 1.5.2017 Oběd Státní svátek Úterý 2.5.2017 Přesnídávka Rohlík s šunkovou pěnou, čaj (A: 01,07) Polévka Květákovo-brokolicová (A: 01,07) Oběd Smažený sýr, brambory, tatarská omáčka, citrónový nápoj

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K 30.5. - 3.6. 2011 PONDĚLÍ chléb polévka z vaječné jíšky rohlík pomazánka filé pečené,bramborová pudink kečupová s tvarohem kaše salát okurkový s rajčaty nektarinka ochucené ÚTERÝ chléb polévka žemlová

Více

Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 01.09.2015 do 30.09.2015

Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 01.09.2015 do 30.09.2015 Úterý 1.9.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 Bramborová polévka (obsahuje al.: 01, 09) Zeleninové rizoto sypané sýrem, mix salát (obsahuje al.: Chlazený jahodový čaj, přírodní mléko (obsahuje

Více

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové!

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové! Iva 1. 12. 2016 - čtvrtek ALERGENY polévka mrkvová s těstovinou 1,7,9 rybí filé na másle, bramborová kaše, kompot hot drink s jablko-skořice, voda 1,4,7 Blanka 2. 12. 2016 - pátek ALERGENY Vivien polévka

Více

Jídelní lístek pro měsíc březen 2017

Jídelní lístek pro měsíc březen 2017 Jídelní lístek pro měsíc březen 2017 1. týden 1. 3. 2017 2. 3. 2017 3. 3. 2017 Grahamová veka, sýrová pomazánka, ředkvička, čaj citrónový s withanií Mrkvová s hráškem Špagety s rajčatovou omáčkou (bezmasé)

Více

Interiérové barvy s citrusovou vůní. Prince Color Multi Top Classic

Interiérové barvy s citrusovou vůní. Prince Color Multi Top Classic Interiérové barvy s citrusovou vůní Prince Color Multi Top Classic Interiérové barvy od společnosti BASF Vám přináší kolekci odstínů, které zohlední moderní trendy současného bytového designu. Jednotlivé

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 2.1.2019 Čtvrtek 3.1.2019 Pátek 4.1.2019 kmínová s vejcem Vepřový guláš, Těstoviny ( ZŠ PRÁZDNINY) obsahuje alergeny: 01,01a,03,06 čočková obsahuje alergeny: 01,03,06,07,09,10 Kuřecí stehno pečené,

Více

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10 Pondělí 2.1.2017 Přesnídáv. kaše rýžová se skořicí, kompot ovocný - příloha, čaj Polévka zelňačka s cizrnou Oběd 1 kuřecí stehno pečené, dušená rýže s kukuřicí Svačina chléb s máslem, vejce vařené, jablka

Více

Traditional Czech Beads. podzim / zima 2015-16 SINDIBÁD NÁMOŘNÍK. preciosa-ornela.com

Traditional Czech Beads. podzim / zima 2015-16 SINDIBÁD NÁMOŘNÍK. preciosa-ornela.com SINDIBÁD NÁMOŘNÍK Sindibád námořník (zátiší) a duše mi našeptala cestu po moři. Vstoupil jsem tedy na loď, odjel jsem do města Basry s družinou kupců, pak jsme se plavili na moři po dobu několika dnů a

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.6.2017 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou s kapií, mléko (A: Polévka Pórková (A: Oběd Krůtí prsíčka, sýrová omáčka, spatzle, mangový nápoj (A: Svačina Směs ovoce, čaj Pátek 2.6.2017 Přesnídávka

Více

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.11.2016 Středa 2.11.2016 Čtvrtek 3.11.2016 Pátek 4.11.2016 Chléb s liptovskou pomazánkou, mléko s drožďovými knedlíčky,09 Vepřové po cikánsku, rýže, citrónový čaj Houska s máslem, banán, voda Celozrnné

Více

od 4.1.2016 do 8.1.2016

od 4.1.2016 do 8.1.2016 od 4.1.2016 do 8.1.2016 Pondělí 4.1.2016 Polévka VLOČKOVÁ S VEJCI obsahuje al.: 01,03,09 Oběd 1 PIKANTNÍ VEPŘOVÉ RAGÚ, RÝŽE obsahuje al.: 01,09 Oběd 2 RYBÍ FILÉ V TĚSTÍČKU, BRAMBOROVÁ KAŠE obsahuje al.:

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.11.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Brokolicová krémová (A: Oběd Zeleninové bulgureto s kuřecí masem, zelný salát s řepou, čaj, ovocný jogurt (A: 01,07,09)

Více

Škola- prosinec do Pátek

Škola- prosinec do Pátek Pátek 1.12.2017 slunečnicový chléb, pomazánka tvarohová s pažitkou, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva, vždy polévka bramboračka,09 zapečené těstoviny se šunkou, zeleninová obloha,03,06,07 houska,

Více

ČERVEN Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, Masové placičky, brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka

ČERVEN Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, Masové placičky, brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka Pondělí 3.6. Polévka Hovězí vývar s drobením 1,3,7 Hlavní jídlo 1 Hamburské vepřové plecko, houskový knedlík 1,3,7,9 Rybí filé po kavkazsku, brambor (česnek, mletá paprika, 4,9 protlak) Úterý 4.6. Polévka

Více

Zajímavá krása v orchidejích Co napsat na závěr Užitečné odkazy... Chyba! Záložka není definována.

Zajímavá krása v orchidejích Co napsat na závěr Užitečné odkazy... Chyba! Záložka není definována. Obsah Úvodem... 5 Z jarních procházek... 6 Teď pro změnu něco ze zahrádek... 27 A teď se zkuste zaměřit na odstíny barvy žluté... 35 A když přijdete do hor a uvidíte hořce... 41 A spousta dalších květů

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07)

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Úterý 1.5.2018 Polévka Státní svátek Středa 2.5.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z lučiny, čaj (A: 01,07) Polévka Krkonošská zelňačka (A: 01,07) Oběd Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy, pomerančový

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 1.11.2017 Přesnídávka Houska se zeleninovou pomazánkou, čaj (A: 01,03,07,09) Polévka Mrkvová (A: 01,07) Oběd Kuřecí stehno na kysaném zelí, bramborový knedlík, čaj, jablko (A: Svačina Chléb s máslem

Více

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53 od 02..25 do..25 Středa 2.9.25 Čtvrtek 3.9.25 Pátek 4.9.25 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva krupicová s vejcem obsahuje alergeny:,,,, sekaná pečeně, brambor, červená řepa, džus chléb, tuňáková pomazánka,

Více

Pondělí: Úterý: Středa:

Pondělí: Úterý: Středa: 1. 9. - 2. 9. 2016 Pondělí: Úterý: Středa: Čtvrtek: P: Loupák, jablko, bílá káva 1/1, 3, 7 O: Zeleninová polévka s vločkami 1/4 Krupičná kaše s kakaem, čaj pomerančový s papayou, ovoce 1/1,7 S: Chléb,

Více

Pondělí 2.11.2015. Úterý 3.11.2015. Středa 4.11.2015. Čtvrtek 5.11.2015. Pátek 6.11.2015. 02.11.2015 do 30.11.2015

Pondělí 2.11.2015. Úterý 3.11.2015. Středa 4.11.2015. Čtvrtek 5.11.2015. Pátek 6.11.2015. 02.11.2015 do 30.11.2015 Pondělí 2.11.2015 Úterý 3.11.2015 Středa 4.11.2015 Čtvrtek 5.11.2015 Pátek 6.11.2015 Asijská polévka s kuřecím masem (obsahuje al.: 01, 07, 09) Zeleninový guláš, celozrnné pečivo (obsahuje al.: 01, 03,

Více

Jídelní lístek

Jídelní lístek 1. - 5. 2. 2016 Pondělí Rohlík s máslem, bílá káva (1,7) Polévka frankfurtská (1,7,9) Smažený sýr, brambory, tatarská omáčka, čaj s citrónem (1,3,7,10) Chléb s máslem a džemem, čaj (1,7) Úterý Chléb s

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek od..29 do..29 Čtvrtek 3.1.29 Přesnídávka Pudink s piškoty, Čaj ovocný, čerstvé, /Voda s ovocem denně/ (A:,,) Polévka Polévka drůbková jemná s nudlemi (A:,,,) Oběd Bramborový guláš, Chléb, Jablka, Čaj ovocný

Více

podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod.

podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod. Pondělí 4. února Drůbeží vývar s masem, zeleninou a hráškovým svítkem Kuřecí stehno pečené se sušenými meruňkami v citronové omáčce a bramborovými rösty Hovězí guláš zdobený cibulovým závojem, houskové

Více

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 2. listopadu do 6. listopadu 2015 Pondělí Zeleninová s jáhly 7,9 2 Zapečené těstoviny s uzeninou 1,3,7 Barevný míchaný salát, džus kiwi-banán, ovocné mléko, voda 7 Úterý Hrachová s opečenou

Více

Provetro KOKOMO. PoužitíKOKOMOsklaprokrásnéreplikystarých lamppodlevzorul.c.tiffanyhojespojenovždy súspěchemalíbivostívyrobenéhostínítka.

Provetro KOKOMO. PoužitíKOKOMOsklaprokrásnéreplikystarých lamppodlevzorul.c.tiffanyhojespojenovždy súspěchemalíbivostívyrobenéhostínítka. KOKOMO Provetro KOKOMO je jednou znejstarších hutína světě,která vyrábí skla pro vitráže atiffany techniku. Již slavný L.C.Tiffanybyl význačnýmzákazníkemusklářské hutě KOKOMO.Sklo odfirmykokomo se vyznačuje

Více

na týden Alergeny Pondělí: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Úterý: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Středa: Snídaně Přesnídávka Oběd

na týden Alergeny Pondělí: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Úterý: Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Středa: Snídaně Přesnídávka Oběd Pondělí: Úterý: Středa: na týden 1.3. 2. 3.2018 Čtvrtek: 1.3.2018 Pomazánka rajčatová s droždím, knuspi chléb, bílá káva, čaj 1,3,7 Pomeranč Polévka hovězí vývar s nudlemi 1,3,7,9 Kaše z červené čočky,

Více

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Pondělí Polévka: Fazolová Hrachová Rýžový Boloňské nákyp špagety s ovocem se sýrem, a rozinkami, ovoce ovoce Ledový Zelený čaj s citronem Zeleninové Zapečené

Více

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA PŮVOD: Colli Euganei (Padova, Benátsko) ODRŮDA: Muškát BARVA A VZHLED: Brilantní. Slámově žlutá OBSAH ALKOHOLU: 9 BOUQUET: Čistý, charakteristická

Více

Jídelníček od 1.9. do 5.9. 2014

Jídelníček od 1.9. do 5.9. 2014 Pondělí -- Základní škola Boskovice, okres Blansko, školní jídelna nám. 9. května -- -- Jídelníček od 9. do 5.9. 2014 rizoto s vepřovým masem, zeleninou a sýrem, sterilovaný okurek sirup Úterý zeleninová

Více

Školní jídelna Šafránkova základní škola a mateřská škola Nalžovské Hory

Školní jídelna Šafránkova základní škola a mateřská škola Nalžovské Hory Úterý 1.11.2016 Středa 2.11.2016 Čtvrtek 3.11.2016 Pátek 4.11.2016 čočková, čevabčiči, brambory, okurka (A: 01, 03, 07) kmínová, vepřový přírodní plátek, rýže, ovocná přesnídávka (A: 07) kakao, mléko,

Více

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015 1. - 5. 6. 2015 Pondělí Chléb s pomazánkou z olejovek, čaj (1,4,7) Polévka rychlá (1,3,9) Kynuté knedlíky s tvarohem a jahodami, bílá káva (čaj), (1,3,7) Rohlík s pomazánkovým máslem s pažitkou, mléko

Více

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové!

Jídla připravil a dobrou chuť Vám přeje personál školní jídelny pod vedením vedoucí kuchařky Ivany Gottwaldové! 1. 11. 2016 - úterý ALERGENY polévka čočková s bramborem 1,9 štěpánská hovězí pečeně, dušená rýže, salát z čínského zelí s mrkví instantní čaj sladký, voda 1,3,9 2. 11. 2016 - středa ALERGENY polévka z

Více