FPA NEWS. Přípravný vzdělávací kurz k certifikaci FA : od února začínáme! SEDM DŮVODŮ ANEB PROČ SE PŘIHLÁSIT DO KURZU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FPA NEWS. Přípravný vzdělávací kurz k certifikaci FA : od února začínáme! SEDM DŮVODŮ ANEB PROČ SE PŘIHLÁSIT DO KURZU"

Transkript

1 Přípravný vzdělávací kurz k certifikaci FA : od února začínáme! V ÚNORU STARTUJE DALŠÍ ROČNÍK VZDĚLÁVACÍHO KUR- ZU, JEHOŽ CÍLEM JE NÁSLEDNÉ ZÍSKÁNÍ PRESTIŽNÍ- HO EVROPSKÉHO CERTIFIKÁTU FA. PARTNERS JAKO JEDINÁ PORADENSKÁ FIRMA V ČESKU UMOŽŇUJE JIŽ DRUHÉ SKUPINĚ PORADCŮ A MANAŽERŮ PŘIHLÁSIT SE DO KOMPLEXNÍHO PŘÍPRAVNÉHO KURZU, KTERÝ BUDE SLAVNOSTNĚ ZAHÁJEN 11. ÚNORA A POTRVÁ ZHRUBA 12 MĚSÍCŮ. SEDM DŮVODŮ ANEB PROČ SE PŘIHLÁSIT DO KURZU BUĎTE VZOREM. Stanete se vzorem pro svůj tým a profesionálem v očích klientů. Získání certifikátu je velice prestižní záležitost a můžete být jedním z několika prvních desítek poradců v České republice, kteří certifikát získají. Partners se spolu se sdružením AFIZ podíleli na vzniku profesního sdružení FPA Česká republika a jako jediní zahájili v září 2010 první přípravný kurz k získání certifikátu. Znalosti nabyté v kurzu bohatě uplatníte u svých spolupracovníků i při klientské práci. Stanete se mentorem, který je pro svůj tým skutečnou inspirací. ELITNÍ VYUČUJÍCÍ. Dvanáct výukových modulů (například Principy finančního poradenství a plánování, Finanční trhy, Kolektivní investování, Pojištění, Zdaňování a další) přednášejí skuteční odborníci, kteří jsou velmi dobře připraveni po odborné i praktické stránce. Za katedrou se tak budete moci potkat například s Vladimírem Bezděkem, Petrem Šimčákem, Petrem Borkovcem, Dušanem Šídlem, Pavlem Kohoutem, Tomášem Prouzou nebo profesorem Oldřichem Rejnušem. VÝUKA DOBŘE KOMBINOVATELNÁ S PRACÍ. Systém výuky je nastaven tak, aby maximálně vyhovoval zaneprázdněným poradcům a manažerům Partners. Jedná se o kombinaci přímé výuky, on-line výuky a domácí přípravy. Přímá výuka bude probíhat vždy v pátek ve čtrnáctidenním intervalu, on-line výuka zpravidla ve středu jednou za měsíc (a bude k dispozici i na záznamnu ke stažení) a účastníci budou dále vybaveni četnými studijními materiály a informačními zdroji, které naleznou na speciálním portálu ( cz). Samostudium je tedy důležitou součástí kurzu. FINANČNÍ PODPORA PARTNERS. Základní cena přípravného certifikačního kurzu činí Kč včetně DPH.

2 Poradce Partners stojí kurz Kč a další slevu si můžete zajistit svým výkonem. Dosáhnete-li totiž během 12 měsíců kurzu (únor 2011 až leden 2012) osobního výkonu BJ na alespoň 150 smlouvách, získáte od Partners bonus na kurz ve výši Kč. Pokud váš osobní výkon bude BJ na alespoň 200 smlouvách, získáte bonus dokonce Kč. Ve výsledku tak za roční vzdělávání můžete zaplatit 40 tisíc místo standardních 70 tisíc Kč. Podrobnější podmínky stanoví vnitřní předpis Partners. PRAHA NEBO BRNO. Každý účastník si může zvolit, preferuje-li výuku v pražské nebo brněnské skupině. Každá skupina bude mít maximálně 25 účastníků. VYUŽITELNOST V PRAXI. Důležitý je důraz kladený na využitelnost v praxi. Tento požadavek se odráží v náplni jednotlivých modulů, výběru vyučujících i konkrétní náplni výuky. KOMPLEXNÍ ODBORNOST VE FINANCÍCH. Dvanáct modulů zahrnuje celou šíři finančního trhu, od plánování a tvorby portfolia, přes pojištění a investice, až po legislativu a etiku. Šíře a hloubka probírané látky spolu s formou výuky a kvalitními lektory garantuje ucelené a kvalitní vzdělání, které se bude velmi hodit každému, kdo to s finančním poradenstvím myslí vážně!

3 Potřebujete více informací? Připravili jsme pro vás odpovědi na vaše nejčastější otázky. FAQ KE VZDĚLÁVACÍMU KURZU FA JAKÉ MINIMÁLNÍ VZDĚLÁNÍ MUSÍM MÍT PRO ABSOLVOVÁNÍ TOHOTO KURZU? Pro absolvování přípravného jednoročního kurzu nejsou stanoveny žádné podmínky. Pro složení samotné certifikační zkoušky, která proběhne u FPA Česká republika, je minimem ukončené středoškolské vzdělání. JE POTŘEBA NĚJAKÁ PRAXE VE FINANCÍCH, NEŽ SE PŘIHLÁSÍM? Pro absolvování kurzu to podmínkou není. Pro složení samotné certifikační zkoušky jsou potřeba minimálně 3 roky praxe, nebo 1 rok praxe a úspěšné absolvování přípravného kurzu. Vzhledem k tomu, že samotný přípravný kurz trvá přesně 1 rok, splní uchazeč absolvováním kurzu obě podmínky současně. NEBUDE SE PŘÍPRAVNÝ VZDĚLÁVACÍ KURZ K CERTIFIKACI FA DUPLIKOVAT TŘEBA SE ŠKOLENÍM FINANCE V SOUVISLOSTI? Určitě nebude, a to zejména pokud se týká hloubky, do které se půjde. Nároky v přípravném vzdělávacím kurzu k certifikaci FA odpovídají nárokům finančně zaměřených předmětů na vysokých školách. A tomu odpovídá i náročnost samotné certifikační zkoušky, která již ovšem bude plně v patronaci FPA Česká republika. JAKÉ ZKOUŠKY SE V PRŮBĚHU ČI NA KONCI KURZU SKLÁDAJÍ? Jednak se průběžně píší testy k jednotlivým modulům, a jednak se skládá závěrečná zkouška kurzu. Ukončení jednotlivých modulů bude zpravidla probíhat v harmonogramem určeném období, přičemž se bude jednat zejména o pátky. Opravné termíny budou většinou dva. Celý kurz bude ukončen závěrečnou komisionelní ústní zkouškou ze všech modulů. Ta bude obsahovat obecnou rozpravu v rámci problematiky jednotlivých modulů, a také ověření přehledu účastníka kurzu o aktuálním dění na trhu. Absolvování této závěrečné zkoušky bude možné až po úspěšném ukončení všech modulů. Závěrečnou zkoušku lze jednou opakovat. Tato zkouška bude probíhat na konci ledna 2012 a úspěšní absolventi kurzu obdrží certifikát o jeho úspěšném absolvování. Certifikační zkoušky FA proběhnou dle informací z FPA Česká republika v únoru MÁM DOTAZ, NA KTERÝ JSEM NIKDE NENALEZL ODPOVĚĎ. KAM SE MOHU OBRACET? Garantem vzdělávacího kurzu je Ing. Oldřich Šoba, Ph.D. s kontakty: efa@partners.cz nebo oldrich.soba@vsfp.cz, a s telefonickým kontaktem: Případné dotazy technického rázu směřujte na uvedené kontakty.

4 Zaujala vás nabídka kurzu? Přihlaste se! O PŘIHLÁŠKU DO KURZU LZE POŽÁDAT NA ADRESE efa@partners.cz U MANAŽERA PROJEKTU OLDŘI- CHA ŠOBY. OBRATEM BUDE TATO PŘIHLÁŠKA ZASLÁ- NA SPOLEČNĚ S DALŠÍMI INFORMACEMI. PŘIHLÁŠKU JE NUTNO VYPLNIT, PODEPSAT A ZASLAT NA ADRESU UVEDENOU V PŘIHLÁŠCE. TEPRVE POTÉ BUDE ZÁJEMCI O MÍSTO V KURZU DEFINITIVNĚ REZERVOVÁNO. V PŘÍ- PADĚ VĚTŠÍHO ZÁJMU, NEŽ JE KAPACITA SKUPIN, BUDOU MÍT PŘEDNOST DŘÍVE DORUČENÉ, ŘÁDNĚ VYPLNĚNÉ A PODEPSANÉ PŘIHLÁŠKY. DEADLINE PRO PŘIHLAŠO- VÁNÍ (DORUČENÍ PŘIHLÁŠKY) JE 21. LEDNA VÍCE INFORMACÍ O KURZU LZE TAKÉ PRŮBĚŽNĚ ZÍSKÁVAT NA ADRESE ÚČASTNÍCI PRVNÍHO ROČNÍKU: KURZ, KTERÝ JE NÁROČNÝ, ALE STOJÍ ZA TO! JAK VNÍMAJÍ KURZ ÚČASTNÍCI PRVNÍHO ROČNÍKU A KOMU BY JEHO ABSOLVOVÁNÍ PŘEDEVŠÍM DOPORUČILI? Vojtěch Pištěcký, team manager Partners Po dvou měsících kurzu jsem přesvědčen o správnosti svého rozhodnutí se do kurzu EFA pustit. Úroveň lektorů je na naprosté TOP úrovni. Chci tím říci, že jsem se dosud u žádného vzdělávání nesetkal s takovou profesionalitou vyučujících. EFA je z pozice rychlovzdělávání velmi náročná, probrané látky je vždy velké množství, na druhou stranu se jedná o z mého pohledu atraktivní informace, což ulehčuje samostudium (to však rozhodně neplatí o modulu Finanční matematika a statistika:-)). Nejvíce se mi líbí to, jak rychle se mi rozšiřují obzory v rámci mé práce, tzn. spoustu informací aplikuji při práci s klientelou. A komu bych účast na kurzu doporučil? Na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Petr Borkovec na úvodním setkání EFA řekl, že je zde nový nástroj pro vzdělávání SC a VIP Consultantů, které naše firma potřebuje. S tím úplně nesouhlasím, protože získaný odborný certifikát ze znalostí finančního plánování je podle mne ideální nástroj pro manažera/

5 budovatele/motivátora, kterému dodá odbornou autoritu při práci a rozvíjení své skupiny, což je doufám i můj případ. Pustit se do kurzu EFA doporučuji všem, kteří jsou ochotni udělat pro sebe a svou budoucnost něco navíc, všem, koho motivuje možnost rozšíření vlastního rozhledu a chtějí být pro své skupiny nezpochybnitelným lídrem. Jan Strangmüller, executive manager Partners Do kurzu EFA jsem šel proto, abych měl více znalostí v oblasti financí. Realita mě ale přesvědčila, že jsem se trochu se svými znalostmi přecenil :) Kurz hodnotím jako velmi náročný, mám pocit, že vyžaduje znalosti finanční matematiky a statistiky, které ne každý účastník kurzu má. Aktuálně bych kurz doporučil především analytikům ze skupiny Karla Marouška a jim podobným ;) Na kurzu se mi líbí profesionalita lektorů. Zároveň se těším na praktické moduly s našimi odborníky, které nám velmi pomohou následně v praxi. Obecně si každopádně myslím, že témata jako celek jsou velmi zajímavá a použitelná v praxi! Kdo tento kurz absolvuje, bude opravdovým mistrem v oblasti financí s širokým spektrem znalostí. Věra Ženožičková, team manager Partners Kurz vnímám jako užitečné prohloubení informací a znalostí získaných ze školení a z praxe. Člověk se díky tomuto vzdělání stane opravdovým profesionálem ve svém oboru, jelikož díky přednáškám porozumí do detailu číslům a pojmům, které se ve financích vyskytují. Ke všem přednáškám jsou perfektně připravené materiály, zároveň velice dobře funguje informační web. Nejvíce se mi líbí, že studium mohu přizpůsobit svému času. Tím chci říct, že je to založeno hodně na samostudiu, je zde dostatek studijních materiálů, videokonference, takže to nenarušuje normální pracovní den. Kurz doporučuji všem manažerům. Díky němu získají hlubší informace z oboru a s tím související větší autoritu u svých lidí. Vhodný je ale i pro pokročilé konzultanty, kteří mají už zkušenosti z praxe a kterým další odborné znalosti pomohou pří práci s klienty každý chce přeci spolupracovat se vzdělaným člověkem! Pro začátečníky bych kurz nedoporučila. Nedovedu si totiž představit úspěšné spojení školení v Partners, práci, první úspěchy a neúspěchy, a do toho všeho ještě studium k EFA. Pro úplné nováčky je toto vzdělávání navíc myslím příliš složité. Jan Nováček, senior manager Partners Celkově kurz hodnotím pozitivně, dozvídám se spoustu nových informací. U přednášejících je vidět, že problematiku znají. Nejvíce se mi zatím líbila forma přednášení pana Rejnuše, který má netradiční pohled na finance a jejich souvislosti. Jeho zábavná a hravá forma přednášky vtáhne účastníky do děje. Těším se na to, že v dalších modulech nás čeká větší důraz na praktickou využitelnost vykládaných informací. Jako problém vnímám to, že účastníci nejsou znalostně na stejné úrovni. Jelikož jsem na pozici M3 a prošel jsem si i pozicemi M1 i M2, dokážu si představit tento kurz od pozice M2. Vycházím z vlastní zkušenosti práce manažera a náročnosti kurzu.

6

Aktuální informace k přípravnému vzdělávacímu kurzu k certifikační zkoušce FA se zahájením 11. ledna 2013

Aktuální informace k přípravnému vzdělávacímu kurzu k certifikační zkoušce FA se zahájením 11. ledna 2013 Aktuální informace k přípravnému vzdělávacímu kurzu k certifikační zkoušce FA se zahájením 11. ledna 2013 1. Organizátorem přípravného vzdělávacího kurzu je společnost Partners akademie, s.r.o., která

Více

ÚVOD CHCETE-LI PATŘIT K ELITĚ VE FINANČNÍM PORADENSTVÍ NA ČESKÉM TRHU, POJĎTE DO TOHO S NÁMI.

ÚVOD CHCETE-LI PATŘIT K ELITĚ VE FINANČNÍM PORADENSTVÍ NA ČESKÉM TRHU, POJĎTE DO TOHO S NÁMI. KURZ FA ÚVOD Představujeme vám prestižní odborný certifikát evropské úrovně FA, který je zkratkou pro European Financial Advisor, a zároveň přípravný vzdělávací kurz k získání tohoto certifikátu. Certifikát

Více

Kurz k FA jako řešení odborného vzdělávání poradců ve financích. Úvod

Kurz k FA jako řešení odborného vzdělávání poradců ve financích. Úvod Kurz FA Úvod Představujeme vám prestižní odborný certifikát evropské úrovně FA, který je zkratkou pro European Financial Advisor, a zároveň přípravný vzdělávací kurz k získání tohoto certifikátu. Certifikát

Více

KURZ EFA. EFA_brozura_2019_01.indd :30

KURZ EFA. EFA_brozura_2019_01.indd :30 KURZ EFA EFA_brozura_2019_01.indd 1 04.03.19 14:30 ÚVOD Představujeme vám prestižní odborný certifikát evropské úrovně EFA, který je zkratkou pro European Financial Advisor, a zároveň přípravný vzdělávací

Více

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ

PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M osmnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

KURZ K FA JAKO ŘEŠENÍ ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PORADCŮ VE FINANCÍCH ÚVOD

KURZ K FA JAKO ŘEŠENÍ ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PORADCŮ VE FINANCÍCH ÚVOD KURZ FA ÚVOD Představujeme vám odborný certifikát evropské úrovně FA, který je zkratkou pro European Financial Advisor, a zároveň přípravný vzdělávací kurz k získání tohoto certifikátu. Certifikát FA umožňuje

Více

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU

Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M. šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta financí a účetnictví KATEDRA BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ P R O G R A M šestnáctého ročníku DVOUSEMESTRÁLNÍHO KURZU PENĚŽNÍ EKONOMIE A BANKOVNICTVÍ Odborní garanti:

Více

Mentor klinické praxe ošetřovatelství

Mentor klinické praxe ošetřovatelství Mentor klinické praxe ošetřovatelství Obecné informace Určení: pro všeobecné sestry a porodní asistentky Místo konání: Technická univerzita v Liberci, Ústav zdravotnických studií, Studentská 2, 460 01

Více

Specializace Finance podniku Studijní obor Podniková ekonomika a management

Specializace Finance podniku Studijní obor Podniková ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Katedra financí a účetnictví PROČ SI VYBRAT SPECIALIZACI FINANCE PODNIKU? Můžete ji studovat v bakalářském i navazujícím magisterském studiu. Porozumíte složitému

Více

Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia:

Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: prezenční Verze: 2016 Celkem kreditů: 180 Standardní doba studia: 6 semestrů

Více

My neškolíme, my trénujeme a posouváme profesionály k vysněným cílům

My neškolíme, my trénujeme a posouváme profesionály k vysněným cílům My neškolíme, my trénujeme a posouváme profesionály k vysněným cílům Realitní akademie České republiky S čím Vám umíme pomoci Realitní Akademie ČR je inovativní vzdělávací centrum, které se specializuje

Více

Profesní vzdělávání tutorů elearningových kurzů v Ústeckém kraji

Profesní vzdělávání tutorů elearningových kurzů v Ústeckém kraji Profesní vzdělávání tutorů elearningových kurzů v Ústeckém kraji CZ.04.1.03/3.3.06.4/0003 Realizátor projektu: Asista, s.r.o. Partner projektu: Job Market, s.r.o. Projekt je realizován v rámci Opatření

Více

Výuka programování na střední průmyslové škole

Výuka programování na střední průmyslové škole Výuka programování na střední průmyslové škole Smíchovská střední průmyslová škola, Praha 5, Preslova 25 Ing. Pavla Kopeluková (učitelka odborných předmětů) Cíle známe Naše cíle jsou jasně stanoveny ve

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2013-2014 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

Kurzy. Vzdělávací kurzy pro technický a vyšší svářečský personál firem CZ.1.07/3.2.02/05.0049. Termín realizace: 1. 2. 2014-30. 6.

Kurzy. Vzdělávací kurzy pro technický a vyšší svářečský personál firem CZ.1.07/3.2.02/05.0049. Termín realizace: 1. 2. 2014-30. 6. Kurzy pro svářečský personál Vzdělávací kurzy pro technický a vyšší svářečský personál firem CZ.1.07/3.2.02/05.0049 Termín realizace: 1. 2. 2014-30. 6. 2015 Příjemce dotace UNO PRAHA, spol. s r. o. Partneři

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy 1. Identifikační údaje programu dalšího Vyšší odborná škola a Střední škola hotelová SČMSD, Pelhřimov, s.r.o. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel

Více

Odborné certifikace na finančním trhu

Odborné certifikace na finančním trhu Odborné certifikace na finančním trhu Velikost, historie, reference od r. 2010 40 000+ účastníků 100+ korporátních klientů *10 bank 50+ finančně poradenských firem Společenské aktivity: Global Money Week,

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1. si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP

ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1. si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1 si Vás dovoluje pozvat na přípravný seminář OZO BOZP (Odborně způsobilá osoba v plnění úkolů v prevenci rizik) a na Zkoušku OZO BOZP Termín

Více

Finanční a pojistná matematika. Den otevřených dveří 6. ledna 2012

Finanční a pojistná matematika. Den otevřených dveří 6. ledna 2012 Finanční a pojistná matematika Den otevřených dveří 6. ledna 2012 Ing. Pavel Hanuš asistent Katedry matematiky PřF UHK garant ekonomických předmětů katedry daňový poradce http://www.pavelhanus.cz pavel.hanus@uhk.cz

Více

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1

AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 AKADEMIE PERSONALISTIKY 1 Akademie personalistiky 1 Institut personalistiky při VŠE v Praze (INPER) připravuje ve spolupráci se svými partnery ucelený program dalšího vzdělávání pro pracovníky personálních

Více

E-learning pro knihovníky

E-learning pro knihovníky E-learning pro knihovníky (Knihovnické minimum) Marie Šedá seda@svkos.cz Osnova Co je e-learning Knihovnické minimum Harmonogram a průběh studia Komunikace Statistika Ohlasy A co dál 2 Co je e-learning?

Více

INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY FINANČNÍ A SPRÁVNÍ. FINfest.cz

INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY FINANČNÍ A SPRÁVNÍ. FINfest.cz INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY FINANČNÍ A SPRÁVNÍ 29. LISTOPADU 2018 / PRAHA FINfest.cz INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ instituce akreditována ČNB dlouholetá zkušenost v oblasti odborných

Více

Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V)

Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V) Projekt Virtuální Univerzita třetího věku www.e-senior.cz projekt Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze Univerzita třetího věku Motto: Senior přichází za výukou Vzdělávání seniorů,

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

NÁRODNÍ CERTIFIKACE STUDENTŮ

NÁRODNÍ CERTIFIKACE STUDENTŮ NÁRODNÍ CERTIFIKACE STUDENTŮ I N F O R M A C E N Á R O D N Í C E R T I F I K A C E S T U D E N T Ů Tato publikace je autorským dílem Národního certifikačního a akreditačního orgánu Společnosti pro projektové

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: kombinovaná Verze: 2016 Celkem kreditů: 180 Standardní doba studia: 6 semestrů

Více

Marketing a management

Marketing a management Studijní obor Marketing a management Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu výuka je zajišťována

Více

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech. V Praze, dne 20.11.2013 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

Více

Organizační, studijní a zkušební řád TŠ

Organizační, studijní a zkušební řád TŠ Organizační, studijní a zkušební řád TŠ ORGANIZAČNÍ, STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Trenérské školy Univerzity Karlovy Fakulty tělesné výchovy a sportu Trenérská škola Univerzity Karlovy Fakulty tělesné výchovy

Více

Řád celoživotního vzdělávání

Řád celoživotního vzdělávání Řád celoživotního vzdělávání Září 2009 Praha Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje bližší podmínky celoživotního vzdělávání na vysoké škole CEVRO Institut, o.p.s. (dále jen "Vysoká škola"). Studium

Více

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci

Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci Vyhodnocení plnění Politiky druhotných surovin České republiky za období 2014 až 2016 Příloha č. 10 Závěrečná zpráva z Pilotního projektu Pracovník pro recyklaci Závěrečná zpráva z pilotního ověřování

Více

Průvodce dálkovými formami maturitního studia

Průvodce dálkovými formami maturitního studia Průvodce dálkovými formami maturitního studia Obor: 63-41-M/02 Obchodní akademie Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec IZO: 600011020 IČ: 25124811 www.soazatec.cz

Více

Studijní obor. Sociální management. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Sociální management. Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Sociální management Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován Katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována vysoce kvalifikovanými pedagogy

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Veřejná ekonomika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou

Více

Studijní obor. Bankovnictví. Studijní program. Hospodářská politika a správa. Správná volba pro vzdělání

Studijní obor. Bankovnictví. Studijní program. Hospodářská politika a správa. Správná volba pro vzdělání Studijní obor Bankovnictví Studijní program Hospodářská politika a správa Správná volba pro vzdělání PROČ STUDOVAT BANKOVNICTVÍ V KARVINÉ Kvalitní výuka s přednáškami významných odborníků z praxe. Komplexní

Více

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout.

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Tak jako můj otec i já věřím v dobré vzdělání, které programy Junior Achievement pomáhají obohatit. Jsem rád, že jsem

Více

Stručný popis/anotace. 20 úloh (studijních opor) k modulovým kurzům (PK1-8, PK2-3, PK3-5, PK4-4). Monitorovací indikátor: 0 (součást modulových kurzů)

Stručný popis/anotace. 20 úloh (studijních opor) k modulovým kurzům (PK1-8, PK2-3, PK3-5, PK4-4). Monitorovací indikátor: 0 (součást modulových kurzů) Název Rok vytvoření Stručný popis/anotace 1 KA02, Vzdělávací program Operátor poštovního provozu 4 modulové kurzy (PK1 - Pracovník poštovní přepážky, PK2 - Pracovník poštovní přepravy, PK3 - Poštovní doručovatel,

Více

Příprava na certifikaci EFA

Příprava na certifikaci EFA Hlavní cíle programu Úspěšným absolvováním programu získají poradci špičkové odborné znalosti, které jim umožní získat certifikát FA, který je prestižním evropským certifikátem v oblasti finančního poradenství

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

Termíny zkoušek pro rok 2017

Termíny zkoušek pro rok 2017 Evropské jazykové certifikáty telc Termíny zkoušek pro rok 2017 Univerzita Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. Roháčova 63, 130 00 Praha 3, Tel.: 267 199 022, www.ujak.cz Seznam jednotlivých jazykových

Více

Směrnice děkana o přijímacím řízení na Fakultu podnikohospodářskou VŠE v Praze SD F3-1/08

Směrnice děkana o přijímacím řízení na Fakultu podnikohospodářskou VŠE v Praze SD F3-1/08 1 z 6 1 Úvodem Směrnice děkana Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze, v souladu s udělenými akreditacemi ve smyslu č.111/1998 Sb., o vysokých školách (v aktuálním znění) dle 48-50

Více

Filozofie / Bohemistika, bakalářské studium prezenční Studijní obor: Bohemistika, dvouoborové studium

Filozofie / Bohemistika, bakalářské studium prezenční Studijní obor: Bohemistika, dvouoborové studium STUDIJNÍ PLÁN Dvouoborové studium: Forma studia: Filozofie / Bohemistika, bakalářské studium prezenční Studijní obor: Filozofie, dvouoborové studium Verze: 2015 Studijní obor: Bohemistika, dvouoborové

Více

leos.karasek@itt.cz - dotazy pouze emailovou formou 3. Druh zakázky (dodávka zboží, nákup služeb nebo nákup stavebních prací) Zakázka na nákup služeb

leos.karasek@itt.cz - dotazy pouze emailovou formou 3. Druh zakázky (dodávka zboží, nákup služeb nebo nákup stavebních prací) Zakázka na nákup služeb VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Program rozvoje zaměstnanců společnosti ITTechnik, s. r. o. 1. Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele ITTechnik, s.r.o.

Více

Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích UniCredit Bank České Budějovice OC IGY Filip Beneš, manažer pobočky mobil: +420 607 016 712 email: filip.benes@unicreditgroup.cz

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Část první Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Tento studijní a zkušební řád je vydáván za účelem zajištění organizace průběhu studia na Vysoké

Více

Management a ekonomika ve zdravotnictví

Management a ekonomika ve zdravotnictví Chcete vědět, co nás čeká a co nás (asi) nemine v českém zdravotnictví? Přihlaste se do 3 týdenního kurzu, který pořádá Škola veřejného zdravotnictví Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví

Více

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D.

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D. Studijní plán oborů v programu Architektura a v rámci celoživotního vzdělávání vyučovaných na Fakultě stavební VŠB - TU Ostrava garantovaný Katedrou architektury Studijní obory Rekonstrukce a konverze

Více

VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ NA VUT V BRNĚ. 17. 9. 2009 / barokní aula VUT v Brně Vlastimil Bejček bejcek@cpp.vutbr.cz / 603 426 627

VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ NA VUT V BRNĚ. 17. 9. 2009 / barokní aula VUT v Brně Vlastimil Bejček bejcek@cpp.vutbr.cz / 603 426 627 VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ NA VUT V BRNĚ 17. 9. 2009 / barokní aula VUT v Brně Vlastimil Bejček bejcek@cpp.vutbr.cz / 603 426 627 PROGRAM 1. Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně 2. Mezinárodní

Více

Petrovice u Karviné. Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru N/01 1

Petrovice u Karviné. Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru N/01 1 Petrovice u Karviné Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru 66-41-N/01 1 Vyšší odborná škola DAKOL nabízí Studijní obor Obchodně-podnikatelská činnost Délka studia: denní forma 3 roky Dosažený stupeň

Více

Manažerská informatika

Manažerská informatika Studijní obor Manažerská informatika Studijní program Systémové inženýrství a informatika SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Získáte znalosti z oboru informatika a informačních technologií znalosti ze souvisejících

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva k podání nabídky na dodání vzdělávacích služeb dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektu operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění. Název zakázky:

Více

Univerzita dobrovolného hasiče (UDH) základní informace a podmínky studia

Univerzita dobrovolného hasiče (UDH) základní informace a podmínky studia Univerzita dobrovolného hasiče (UDH) 2015 2017 základní informace a podmínky studia Úvodem: Jedním ze základních předpokladů pro úspěšné a kvalitní naplňování poslání dobrovolných hasičů je vzdělanost

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2018/2019 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

TECHNOLOGIE BETONU 2

TECHNOLOGIE BETONU 2 POZVÁNKA A ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA www.cbsbeton.eu ve spolupráci s Kloknerovým ústavem ČVUT v Praze a Ústavem technologie stavebních hmot a dílců FAST VUT v Brně NOVÉ ŠKOLENÍ SYSTÉMU ČBS AKADEMIE O TECHNOLOGII

Více

Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s.

Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s. Směrnice č. 005/2015 upravující pravidla pro přijímací řízení do studijních programů v akademickém roce 2015/2016 na B.I.B.S., a.s. (dále BIBS) Tato směrnice upravuje pravidla a pravomoci pro přijímací

Více

Virtuální Univerzita třetího věku

Virtuální Univerzita třetího věku Vzdělávání 3. věku - příležitost pro společnost Bratislava, 21. března 2019 Virtuální Univerzita třetího věku Ing. Klára Nehodová manažerka VU3V pro ČR, PEF ČZU v Praze 1 Prezenční U3V Senior přichází

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

Termíny zkoušek pro rok 2016

Termíny zkoušek pro rok 2016 Evropské jazykové certifikáty telc Termíny zkoušek pro rok 2016 Univerzita Jana Amose Komenského Praha, s.r.o. Roháčova 63, 130 00 Praha 3, Tel.: 267 199 022, www.ujak.cz Seznam jednotlivých jazykových

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

KOMPLEXNÍ SERVIS: CESTA KE ZVÝŠENÍ VÝNOSU Z KLIENTA? 23. KVĚTNA 2018 / PRAHA / 3 SÁLY S PROGRAMEM

KOMPLEXNÍ SERVIS: CESTA KE ZVÝŠENÍ VÝNOSU Z KLIENTA? 23. KVĚTNA 2018 / PRAHA / 3 SÁLY S PROGRAMEM KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: KOMPLEXNÍ SERVIS: CESTA KE ZVÝŠENÍ VÝNOSU Z KLIENTA? 23. KVĚTNA 2018 / PRAHA / 3 SÁLY S PROGRAMEM Jak si představujete ideál péče o klienta? Co je na cestě k ideálu

Více

MODULU POKROČILÉ FINANCE OBOROVÁ SPECIALIZACE 1

MODULU POKROČILÉ FINANCE OBOROVÁ SPECIALIZACE 1 PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU POKROČILÉ FINANCE OBOROVÁ SPECIALIZACE 1 Andrea Kolková Ostrava 2011 Název: Oborová specializace 1 Autoři: Andrea Kolková Vydání: první, 20111 Počet stran:

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích úředníků

Více

Fakulta podnikohospodářská Vysoká škola ekonomická v Praze. Oznámení

Fakulta podnikohospodářská Vysoká škola ekonomická v Praze. Oznámení Oznámení děkan fakulty v souladu s udělením akreditace novému studijnímu oboru a ve smyslu 48-50 zákona o vysokých školách otevírá od akademického roku 2007/2008 nový studijní obor: a) Arts Management

Více

Třídní schůzky 11.11. 2014

Třídní schůzky 11.11. 2014 Třídní schůzky 11.11. 2014 ARTIFEX veletrh řemesel a zaměstnanosti Bruntál, Společenský dům, Ruská 14 13.11. 2014 od 9.00 16.00 Žáci 9. ročníku půjdou v době vyučování 10.00 10.45 Atlas školství www. Infoabsolvent.cz

Více

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ NOVÝ ROČNÍK 2015 / 2016 kurzu finanční gramotnosti pro SŠ a 2st.ZŠ Nejjednodušší cesta k nadstandardní výuce osobních financí a podnikání Nementorujeme, hrajeme si Děti se baví, učitelům tím šetří práci

Více

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Měření efektivity informačního vzdělávání Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Evaluace jako výzkumný proces Formy informačního vzdělávání CEINVE Kontaktní (face to

Více

Od ledna 2015 budou zahájeny kurzy pro veřejnost. Termíny budou upřesněny podle počtu přihlášek.

Od ledna 2015 budou zahájeny kurzy pro veřejnost. Termíny budou upřesněny podle počtu přihlášek. NABÍDKA KURZŮ AKTUÁLNĚ Od ledna 2015 budou zahájeny kurzy pro veřejnost. Termíny budou upřesněny podle počtu přihlášek. Kontakt pro další informace a přihlášky: lukesova@spseplzen.cz VYHLÁŠKA 50 Školení

Více

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Zdroje informací o učebních oborech Každý žák obdržel 1 výtisk Atlasu školství, který obsahuje všechny

Více

Metodik a koordinátor ICT

Metodik a koordinátor ICT Makovského 436, 592 31 Nové Město na Moravě mobil.: 774 696 160, e-mail: rama@inforama.cz WWW stránky: http://www.inforama.cz, https://www.evzdelavani.net/learning/ Metodik a koordinátor ICT Číslo akreditace:

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 Praha 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 14/2017 k celoživotnímu vzdělávání na PřF UK Čl. I Úvodní ustanovení Toto opatření upravuje v souladu se zákonem č.

Více

Fakulta informatiky a statistiky ZÁPIS DO STUDIA. Vysoká škola ekonomická v Praze

Fakulta informatiky a statistiky ZÁPIS DO STUDIA. Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky ZÁPIS DO STUDIA Vysoká škola ekonomická v Praze Dnešní agenda Zápis ke studiu (podpis) Základní informace ke studiu Vyplnění potvrzení o studiu 2 Studijní předpisy - fis.vse.cz

Více

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa)

Komunikační strategie v oblasti kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) kombinovaného studia Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice (FES UPa) Výstup konzultací v rámci projektu Rozvoj studijních programů, didaktických metod a inovování www.lunch4you.cz modelu řízení

Více

Studijní obor BANKOVNICTVÍ

Studijní obor BANKOVNICTVÍ Studijní obor BANKOVNICTVÍ Proč studovat Bankovnictví v Karviné? Obor Bankovnictví je na českých vysokých školách ojedinělý. V ucelené podobě na bakalářském i navazujícím stupni se kromě Vysoké školy ekonomické

Více

DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM OLOMOUC TRAINING CENTRE s.r.o., Brněnská 47, 779 00 Olomouc tel: 585 417 828, 723 560 038, fax: 585 417 823 e mail: jana.palkova@otc-olomouc.cz N A B Í Z Í M E V Á M DESETIDENNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MARKETING

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele EDLiT s.r.o. 2 IČO 26840791 3 Sídlo Tyršova 275, 739 61 Třinec 4 Adresa instituce

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ČÁST I Článek 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje podmínky celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemickotechnologické

Více

Petrovice u Karviné. Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru 66-41-N/01 1

Petrovice u Karviné. Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru 66-41-N/01 1 Petrovice u Karviné Obchodně-podnikatelská činnost, kód oboru 66-41-N/01 1 Vyšší odborná škola DAKOL nabízí Studijní obor Obchodně-podnikatelská činnost Délka studia: denní forma 3 roky Dosažený stupeň

Více

Profesiona lni MBA. MBA pro manažery a podnikatele. Studujte unikátní program garantovaný Vysokou školou podnikání a práva, a.s.

Profesiona lni MBA. MBA pro manažery a podnikatele. Studujte unikátní program garantovaný Vysokou školou podnikání a práva, a.s. Profesiona lni MBA MBA pro manažery a podnikatele Studujte unikátní program garantovaný Vysokou školou podnikání a práva, a.s. Garantuje: TOP VŠ Sledujeme aktuální proměny v oblasti moderního managementu,

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2016-2017 LEGISLATIVA Školský zákon 178/2016 Sb. Vyhláška 353/2016 Další informace CERMAT KDE HLEDAT INFORMACE? Dny otevřených dveří na příslušné SŠ Webové

Více

Přijímací řízení pro nástup do 1. ročníku školního roku 2015/2016

Přijímací řízení pro nástup do 1. ročníku školního roku 2015/2016 30. 1. 2015, Praha Ředitelka školy tímto vyhlašuje I. kolo přijímacího řízení. Pro přijetí do 1. a 3. ročníku šestiletého gymnázia (studijní obor 79-41-K/610, ŠVP dle pilotní verze RVP DG) jsou povinné

Více

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ

DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ DOTAZNÍKOVÉ HODNOCENÍ KVALITY VÝUKY PRO SOUČASNÉ STUDENTY NA FAKULTĚ METALURGIE A MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ Projekt ModIn Modulární inovace bakalářských a navazujících magisterských programů na Fakultě

Více

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov www.gykovy.cz Kontaktní údaje Ředitel: RNDr. Václav Klement Komenského 16/5 682 01 Vyškov info@gykovy.cz tel.: 517 307 010 Gymnaziální

Více

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Účetnictví a daně Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Obecné informace studijní obor je odborně garantován Katedrou financí a účetnictví výuka je zajišťována

Více

SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ

SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ SELF MANAGEMENT TRAINING OSOBNÍ ROZVOJ Individuální koučink Motto: K čemu je dobrá inspirace, když po ní nenásleduje čin? (Anthony Robbins) Vážení zájemci o osobní rozvoj, dovolujeme si Vás oslovit s možností

Více

Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK?

Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK? Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK? Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě centrum pro vzdělávání knihovníků v Moravskoslezském kraji Oddělení služeb knihovnám Regionální vzdělávací centrum

Více

Podrobnější informace ke studiu můžete získat na adrese:

Podrobnější informace ke studiu můžete získat na adrese: Rozhodujete se, kam jít na vysokou školu? Baví vás práce pro lidi a s lidmi? Chcete pomáhat lidem v obtížných životních situacích? Chcete pracovat v oboru, který v posledních 10 let prošel dynamickým rozvojem?

Více

Letní škola Zdravých měst Moravská Třebová

Letní škola Zdravých měst Moravská Třebová Letní škola Zdravých měst Moravská Třebová 20. června 2012 Zájmové vzdělávání seniorů v regionech Virtuální Univerzita třetího věku Ing. Klára Nehodová nehodova@pef.czu.cz Provozně ekonomická fakulta České

Více

Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy

Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy 1 Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy 9 2 Představení společnosti Vzdělávací ústav pro

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 V Olomouci, 1.9.2010 1. Činnost výchovné poradkyně Funkce výchovné poradkyně je zřizována podle 34 zákona ČNR č. 76/1978 Sb. (ve smyslu

Více

Informace prezentované při zápisu studentů do prvního ročníku bakalářského studia

Informace prezentované při zápisu studentů do prvního ročníku bakalářského studia Informace prezentované při zápisu studentů do prvního ročníku bakalářského studia Studijní obory popis, studované předměty, vzorový studijní plán, Studijní a zkušební řád Harmonogram akademického roku,

Více

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání nabízí Praktické kompetence pro začínající učitele v roce 2012 akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Dalšího vzdělávání

Více