Slovo redaktorky. Michaela Vyhlídalová (9. A)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Slovo redaktorky. Michaela Vyhlídalová (9. A)"

Transkript

1

2 2 Slovo redaktorky Milí čtenáři a milé čtenářky, jsme tu zase! Vychází naše druhé vydání školního časopisu. Současně Vám děkujeme za vaše milé kladné ohlasy, které jste nám ústně podávali po vydání našeho prvního čísla. Nevím, do až jaké míry na vás náš časopis působí, ale pro mě je tenhle časopis jako malý svět, který řídíme my sami a ne někdo, kdo má víc peněz nebo větší moc. Tady jsme si všichni rovni. Každý má to své malé místečko, ve kterém může psát o tom, co ho baví. Já to své místečko našla v příbězích, někdo další třeba v básničkách a jiný ve sportu. Každý jsme jiný a je to tak správně. Jen se zamyslete, copak byste četli časopis, který by byl plný jen vymyšlených příběhů, nebo básniček, anebo sportu?! Asi ne. A protože vydáváme školní časopis, je v něm od každého něco (i zprávy ze světa pro nás nejsou žádnou překážkou ). Já osobně bych nikdy nevyměnila tenhle kroužek za nic jiného. Když jsem byla malá, mým snem bylo stát se spisovatelkou. Vlastně je to pořád můj sen a mně se teď plní díky školním novinám. Je to pocit k nezaplacení, když vymýšlím a píši příběhy. Mám takovou moc nad tím, co se stane hlavnímu hrdinovi nebo i úplně nejméně podstatné postavě v ději. V mých příbězích jsou mé sny, nápady a vlastně jsem se tomu oddala. I po menší časové pauze se velice ráda vracím k rozpracovaným dílům a většinou se jim i zasměji. Důvod návratu k nim je prostý, nikdy nejsem a nebudu spokojená s tím, jak jsem to napsala, a proto ho neustále upravuji až je to nezdravé. Těmi úpravami mohu zkazit vše a hlavně první myšlenku, která mě vede k napsání určitého příběhu. Jejda, to jsem se jaksi rozepsala, omlouvám se za své myšlenky, ale trochu jsem vám chtěla přiblížit něco z mé oblíbené činnosti, tedy psaní. Tak se vrátím zpět k novinám. Oproti minulému vydání došlo k nepatrným změnám. Několik rubrik se obměnilo, pozměnilo, ubralo a přidalo. V tomto vydání vás čeká něco málo z oblasti sportu, z dění ze školy, školních úspěchů. Také jsme nemohli opomenout vyzpovídat další učitele, tentokrát pana ředitele a paní zástupkyni. Samozřejmě, že v časopise najdete daleko víc, takže končím s úvodními slovy a hurá na další stránky našich Školnin! Michaela Vyhlídalová (9. A)

3 3 Obsah Slovo redaktorky... 2 Obsah... 3 Z dění školy... 4 Neobyčejná... 8 Tvořivý koutek Kdo nás učí Hlas Svět stínů Láska Celebrity Sportovní rubrika Něco na zahnání nudy Pár slov na závěr Seznam školních akcí... 27

4 4 Z dění školy MÍSTO V PLAVECKÉ SOUTĚŽI S AQUAPARKEM! Holická základní škola, jak už všem známý soupeř, se zapojila do další školní soutěže. Akce nesla název Záchranářská akademie aquapark. Zúčastnili se jí žáci z 8. a 9. třídy, konkrétně: Veronika Zdařilová, Michaela Kovalská, Sára Koryčánková, Markéta Pátková, Alexandr Čuri, František Mužný, Michael Huslar, Michal Nedorostek a Jakub Jurka. Ve škole jsme od paní učitelky Opravilové (naší trenérky) dostali informace. Nejprve nás však postrašila tím, že se pojede na závody autobusem v 6:07 nakonec se ale s paní z aquaparku domluvila, že můžeme přijít do 7:30, takže jsme jeli až 6:29. Nicméně příjemné to nebylo, zvlášť když mi dělá problém vstát normálně do školy... Ale nějak jsme to vstávání všichni přetrpěli, jenže to nejhorší na nás čekalo venku. Hned poté, co jsem otevřel domovní dveře, málem mě odfoukl velice studený vítr. Při pomyšlení na to, že na sobě budu mít plavky a koupat se, se mi chtělo brečet zimou. Jakmile jsme přijeli na místo, paní recepční nám dala náramky s čipem a mohli jsme se jít převlíkat do šaten. Postupně nám všem začalo být teplo a těšili jsme se do vody, i když někteří byli mírně vystresovaní. I přesto jsme se rozdělili do dvou skupin. Ze začátku jsme se jmenovali Holice 1 a Holice 2. Holici 1 tvořili: Jakub Jurka, Veronika Zdařilová, Michaela Kovalská a Michal Nedorostek. Druhý tým byl tvořen zbytkem a jako náhradník byl v záloze Franta Mužný, který se pravidelně zapojoval. První disciplínou byl test, který obsahoval 13 otázek. Ten jsme zvládli celkem v pohodě, tedy aspoň myslím. Druhou disciplínou bylo šlapání vody, kterou zvládl lépe první holický tým, ze kterého vyhráli hned dva soutěžící, i když s velkými problémy. Tedy aspoň já jsem je měl. Následovalo vymýšlení názvů pro tým. Celkově tam bylo 8 týmů z různých škol. Nepamatuji si všechny názvy, ale holický tým s číslem 1 se rozhodl pro název kosmonauti a tým s číslem 2 pro plavce. Další soutěž se specializovala na přiřazení předmětu, který byl popsán na papírku v krátkých, ale výstižných větách. Poslední disciplína před pauzou byla velice napínavá. Museli jsme ze dna pod SpaceBowlem vylovit barevné rybičky v podobě kroužků. Následovala hodinová pauza, kterou jsme mohli využít, jak jsme chtěli. Já osobně jsem nejvíce času strávil ve Whirlpoolce. Po přestávce nám byly ohlášeny prozatímní výsledky. Dozvěděli jsme se, že náš tým (kosmonauti) se drží na druhém místě a tým plavců se nacházel na uspokojujícím místě čtvrtém. Dále byla ohlášena nepříjemná zpráva v podobě příjezdu televize. Ti natočili pár záběrů při disciplíně první pomoci, kterou jsme docela zvorali.

5 5 Další už byla jen jízda na tobogánu a poté následovala nejtěžší část, ŠTAFETA. Štafeta byla tvořena ze čtyř částí. První část byla, že jsme museli přeplavat vnitřní areál aquaparku na délku. Tam jsme předali kolík, i když ho Saša Čuri málem prokousl, tak následovala druhá část. Ta byla ze všech nejtěžší. Nejrychleji to podle mě zvládl Holičák Kuba Jurka, který s červeným kruhem dokázal přeručkovat řeku (takový ten proud, co jede dokola) snad nejrychleji, co jsem tam viděl. Další fáze štafety spočívala ve vyběhnutí schodů na malou klouzačku, sklouznutí, proplavání pod mostem a předání kolíku co nejrychleji dalšímu, na kterého čekal tobogán. No co říct, nervy to byly až do konce. Dále byla mini pauza, páni plavčíci museli přinést medaile a poháry. Když jsme věděli, kdo se umístil na 5. pozici, začali jsme se usmívat, protože jsme věděli, že Holice získá medaile. Tým Plavců si (ne)odvezl bramborové medaile, když obsadili skvělé 4. místo. Všichni od kosmonautů byli napětím bez sebe a při vyhlašování třetího místa jsem věřil, že by to první místo mohlo vyjít, tak jsem se vsadil, že jestli to vyhrajeme, tak skočím i s pohárem do vody. Nakonec se to opravdu stalo! Ředitel aquaparku všem medailistům poblahopřál, rozdal ceny a má akce mohla začít. Skočil jsem tam, i když jsem poté byl za blbce. Co bych to byl za vítěze, kdybych se nenapil z poháru, znělo v mé hlavě. Tak jsem se nakonec té chlórované vody napil. No povím vám, že to nebylo nic chutného. Už bych do toho příště nešel. Nakonec jsme se ještě vyfotili a jeli jsme s hrdostí domů. Bylo to snad poprvé za mou školní kariéru, kdy Holice skončila v něčem na prvním místě. SLÁVA VÍTĚZŮM, ČEST PORAŽENÝM! Michal Nedorostek (9. A)

6 6 Uspávání broučků Dne proběhlo již po několikáté uspávání broučků. Účastníci průvodu si s sebou měli vzít nějakou lampičku nebo lampion a vyrobeného broučka. V 17:00 se lidé začali řadit do průvodu, který následně vyrazil na okruh kolem návsi. Největší radost měly malé děti, které na cestu svítily lampiony a různými lampičkami. Nad bezpečností všech zúčastněných dohlížela městská policie, která řídila provoz na všech přechodech. Zakončení průvodu proběhlo ve školním parčíku, který byl vyzdoben lampičkami a broučky, které vyrobili žáci místní školy. Bylo tam také několik stanovišť, kde jsem já osobně pomáhala vybírat obrázky broučků od dětí, které za ně dostali bonbony. Dokonce i několik paní učitelek si pochutnalo na sladkostech. Příští rok na jaře se bude topit Moréna v místním potůčku a broučci se budou probouzet. Na tuto akci chodím každý rok a příští uspávání nesmím prošvihnout. Marie Škrachová (7.A) Scholaris 2013 Ve dnech 27. a 28. listopadu proběhl 18. ročník Scholarisu, který každoročně navštěvují desítky základních škol za účelem získání nových informací o oborech středních škol Olomouckého kraje. Jako každý rok, tak i tentokrát zde byli vysláni budoucí absolventi holické základní školy, kteří už povětšinou znají směr, kterým se chtějí v životě ubírat. Doprovázeni byli již tradičně žáky 8. A, kteří se byli podívat, jak takový Scholaris vůbec probíhá. Burza škol se konala v prostorech Střední školy polytechnické na Rooseveltově ulici. Zde byly k vidění stánky se studenty škol, kteří rozdávali reklamní letáčky a sdělovali bližší informace o své škole. Ovšem někteří tito "vzorní žáci" propagovali až moc horlivě a měli tendenci "strkat" vám informace, o které nemáte zájem. K vidění zde byli nejznámější střední školy jako Sigmundova střední škola strojírenská v Lutíně,"domácí hráči" z polytechnické Rooseveltovy, nebo i stará známá gymnázia jako Slovanské gymnázium a Církevní gymnázium Německého řádu. Pokud jste se ale pořádně dívali, mohli jste zahlédnout některá méně známá jména škol jako Hotelová škola Vincenze Priessnitze z Jeseníku, či Střední umělecká škola ART ECON z Prostějova. A když vás už chození unavilo, mohli jste si dát některý z míchaných koktejlů, které byly v nabídce kdejaké gastronomické školy, anebo jste si mohli jen tak sednout na lavičku a v klidu pročítat své pečlivě nastřádané letáky. 18. ročník je za námi, nicméně v příštích letech můžeme opět očekávat další burzy škol pro budoucí studenty. Monika Melzerová (9.A)

7 7 Neobyčejná pokračování příběhu 1. kapitola Tereza se posadila vedle Alexeje, který zrovna snídal tak jako celý půl rok. Jen na ni jedním okem mrkl na pozdrav, protože měl v puse sousto. Alexy, oslovila ho, kdy budu moct zachraňovat lidi před zombíky? Alexej na ni smutně pohlédl a Tereza vytušila, co jí chce sdělit. Neříkej mi, že se stalo něco mé rodině, zaprosila Tereza. Terez, mrzí mě to. Tvé rodiče unesli trollové za pomoci zombíků, oznámil jí a odnesl zbytek jídla. Tereza nehybně seděla a čekala, až jí řekne, že to jsou špatné informace, ale on ji zavedl do jejího pokoje a tam ji objal. Celý půlrok se zdravili na chodbě a učil ji. Ale od té doby, co ji začal učit, ji neobjal, i když věděl, že by objetí potřebovala. Proč mě objímáš? Proč teď? Protože jde o tvé rodiče. Mně na tobě záleží, Terezo, i když to tak na hodinách nevypadá, oznámil. Nejsi snad, na chvíli se odmlčela, nějaký můj ztracený bratr? Nejsem! Terezo, já jsem za tebe zodpovědný. A tento půl rok si se nechovala podle pravidel. Nedodržování večerky, objímání s kluky Nepotřebuji kázání, zakřičela na něj a otočila se k odchodu. Alexej ji střelhbitě vzal za ruku a otočil ji k sobě. Přešel tu malou vzdálenost mezi nimi a dotkl se svými rty jejich jen na malou chvíli a potom ji vášnivě políbil. V jednom polibku tolik citu. Povzdechla a zadívala se mu do očí. Vybavila si, kdy se mu poprvé takhle podívala do očí. Tu noc viděla své rodiče naposledy. Najdu je, to ti slibuji. Půjdu je hledat s tebou, oznámila. Daroval jí něžný polibek na tvář a s úsměvem odešel z pokoje. Tereza se znovu rozbrečela. Někdo zaklepal. Vešel dovnitř Jan, nejlepší kamarád Alexeje. Terezko, copak je ti? Rodiče, vykoktala Tereza. Jan přešel přes celý pokoj a sedl si k ní. Jednou rukou ji objal. Už na tom děláme. Máme stopu. Ty máš rozmazanou rtěnku. S kým ses líbala? zeptal se káravě. Honzo, když ti to řeknu, neuvěříš. Takže Alexej, oznámil pohrdavě Honza a objal ji ještě pevněji.

8 8 Nerad to říkám, ale on tě nemiluje. Dělá to ze soucitu. Měla bys to vědět. Tereza hned vyhrkla: Já ho taky nemiluji! A vypadni z mého pokoje. Honza se okamžitě zdekoval. Tereza si sbalila nějaké oblečení a vyšla z pokoje. Vrazila do Alexeje. Promiňte, pane Streete. Nechtěla jsem do vás vrazit, omluvila se mu. Kampak slečno? Pojďte za mnou, řekl a vydal se po schodech dolů. Tereza ho následovala až do nějakého hnědého pokoje. Proč jsme zrovna tady? Chci najít rodiče. Terezo Už ti na to neskočím. Tak se nenamáhej. Na co mi neskočíš? Alexej byl zaskočený. Jak sis se mnou hrál, když jsem potřebovala utěšit. Už ti na tu hru neskočím. Na jakou hru? zeptal se nechápavě. Dost, už mě to nebaví, povzdechla a posadila se na postel. Smutně se na ni díval, ale pak spustil: Moc mě to mrzí. Nebyla to hra, ale jen jsem se nechal unést. Teď už se to nestane, oznámil. Tereza byla zklamaná, že se nepokusil její tvrzení vyvrátit. Můžu ti říct jednu věc? Povídej, ale nelži, varovala ho. Jsi ta nejzvláštnější dívka, jakou jsem kdy potkal. Tereza se na něj usmála: Kdy vyrážíme na záchrannou misi? Ty nikam nepojedeš! oznámil suše. Ale no tak prosím, škemrala Tereza. Nikam! Tereza se naštvala a odešla z pokoje. Po schodech nahoru potkala mladého fešáka. Ukaž, pomůžu ti s těmi věcmi, oznámil a vzal jí zavazadla. Šel hned za ní. U pokoje se na ni usmál. Co teď? pomyslela si. Děkuji, Promiň, nepředstavil jsem se. Jsem Josef, ale říkej mi Pepo. Tak jo, Pepo. Půjdeš dál? Nemůžu a ty to víš. Otevřela dveře a Pepa jí zanesl věci do pokoje. Usmála se na něj a posadila se na gauč. Zůstaneš tu chvíli? Nudila bych se. Rád tě poznám blíž, oznámil a šibalsky se usmál.

9 9 Po půlhodině se Tereza smála Pepovým vtipům a hodně si rozuměli. Nastal nějaký výpadek Pepova mozku a začal ji líbat. Vášnivě a naléhavě. Tereza se od začátku snažila bránit, ale jakmile zjistila, že se neubrání, přestala. Do očí se jí vlily slzy a Pepa na chvíli přestal. Někoho tady miluješ, že? Asi jo. Prosím, nech mě být a já slibuji, že to nikomu neřeknu. Tak to ne, řekl a začal ji líbat na krku. Najednou ucítila na kůži něco ostrého. Špičáky. Nějak ji to bylo jedno, ale jen do té doby než ucítila, jak se jeho špičáky zabořily do její kůže. Začala křičet. Nikdo nepřicházel. Hlas jí slábnul a potom ztratila hlas úplně. Pomalu se začala smiřovat s tím, že už nikdy neuvidí Alexeje, Honzu, rodiče a dokonce ani Lenku. Smířila se s tím, že umře. Ukrutná bolest se ale zmenšovala. Pepa jí do ucha zašeptal: Nikomu na tobě nezáleží. Tereza mluvila potichu oslabením: Záleží, ale já si umím poradit sama. Jakmile to dořekla, odkopla Pepu kousek od sebe. Pepa se začal sápat po jejím krku znovu, ale v tom do pokoje někdo vtrhl. Alexej. Pepa se podíval jeho směrem a usmál se na Terezu. Přece jen jsi měla pravdu. Sice jsem chtěl jen posnídat, ale budu mít i zábavu, oznámil a vrhl se na Alexeje. Tereza mu chtěla pomoct přemoci toho upíra, ale její oslabené tělo jí to nedovolilo. Tahle dívka je pro tebe, Alexeji? Alexej odpověděl otázkou: Jak to myslí upír bez citů? Je moc fajn společnice. Je zábavná. A to říkám já, upír bez srdce, oznámil a chystal se na odchod. Tereza je nechápavě pozorovala a mlčela. (..pokračování přístě) Michaela Vyhlídalová (9. A)

10 10 Tvořivý koutek Výroba spirálového náramku Budeme potřebovat: vlnu nebo bavlnky různých barev, nůžky a hlavně šikovné prsty. Připravíme si vlnu (bavlnky), které budeme používat. Z každé si ustřihneme zhruba půl metru tak, abychom měli čtyři provázky. Dáme je k sobě a uděláme kousek od konce uzel. Potom kratší konec někde uvážeme nebo připneme. A konečně začneme plést. Nit, která je úplně vlevo (u mě žlutý provázek), svážeme s tou, která je hned vedle ní, obyčejným sukem, který se váže i na botě, akorát bez mašličky. Po utáhnutí můžeme zjistit, že nit, která byla úplně vlevo, se teď posunula o jedno místo doprava. A právě ten provázek (žlutý) vezmeme a svážeme ho s nití, která je vpravo od něj, stejně, jako v předešlém kroku. Totéž uděláme i s poslední. A hele. Už se nám podařilo uplést jednu řadu. A přesně takhle budeme postupovat po celou dobu. Provázky se vždy po svázání posunou doprava. Až si budete myslet, že je náramek dost dlouhý, vezměte všechny čtyři provázky a udělejte na konci jeden velký suk, stejně jako na začátku. Za sukem by měl opět zůstat kus provázku volného. Teď už stačí dvěma volnými konci přivázat na ruku a máte úžasný spirálový náramek. Markéta Pátková (8.A)

11 Kdo nás učí? 11 V tomto měsíci jsme pro Vás vyzpovídali pana ředitele a paní zástupkyni. Velmi nás zajímalo, kolik toho o sobě ví z hlediska profesního a soukromého. Rozhovor s paní zástupkyní Ivanou Štenclovou 1. Kolik let učíte na této škole? Na naší škole jsem celkem 23 let, ale když bez mateřské 16 let. 2. Učíte ještě něco jiného, kromě matematiky a digitálních technologii? Ne. Ale mám vystudovanou i fyziku. 3. Který předmět ve škole Vás bavil nejvíce? A proč? Asi ta matematika. A proč? No, v matematice se různě počítá. 4. Máte nějakého koníčka? (aktivitu) No, mám... (chvilka napětí) Cyklistiku, turistiku a ráda jezdím na běžkách. 5. Můžu se zeptat i na Váš soukromý život? Ano Jste vdaná? Ne, jsem rozvedená. A máte děti? Mám dvě dcery, Lucii a Kristýnu. 6. Učila jste i na jiné škole? Ne, tahle škola byla mým prvním místem a zůstane. 7. Hrajete na hudební nástroj? Ne, nemůžu týrat svoje okolí :-D. 8. Vždy byl Váš sen se stát paní učitelkou? My to máme v rodině, moji rodiče učili, a také má dcera Kristýna zvažuje, jestli se nestane učitelkou. A jak dobře zná paní zástupkyně pana ředitele? 1. Co dokáže pana ředitele naštvat? (smích):-d Pan ředitel je velmi hodný člověk, ale dokáže ho vytočit, když někdo mluví sprostě, chová se bezohledně a zle. 2. Oblíbené jídlo pana ředitele? Tak to nevím. :-D 3. Je pan ředitel,, adrenalinový muž'', nebo je to typ muže, kterému je všechno jedno? Aha, pan ředitel je flegmatik. 4. Umí pan ředitel zpívat? Prý ano. Pan ředitel zpíval ve sboru, ale to se musíte zeptat ho.

12 12 Rozhovor s panem ředitelem Mojmírem Chytilem Pane řediteli, mohl bych Vám položit pár otázek? Ano 1. Kdy jste se rozhodl, že budete učitelem? Začal jsem studovat na vysoké škole v Žilině a po prvním velmi povedeném ročníku jsem se rozhodl, že se stanu pedagogem. Do školy mě to táhlo. Jsem z učitelské rodiny. 2. Učil jste i jinde než zde v Holici? Ano, učil. Tenkrát to byla ještě Základní škola Čajkovského. Teď už je to gymnázium. 3. Jak dlouho jste v Holici ředitelem? Nastoupil jsem sem jako zástupce. Ředitelem jsem od roku Jaký nejhorší případ jste na naší škole řešil? Když spadl basketbalový koš, hned o tom věděly všechny televize. 5. Kdo bývá nejčastěji v ředitelně? Nechci jmenovat, nemám to rád. 6. Mohl bych se zeptat i na záludnější otázky? No ano. 7. Tak tedy, jak dlouho si již pěstujete Váš pověstný knír? Knír mám už asi od osmnácti let. Jednou jsem měl dokonce i plnovous a jednou jsem ho i musel shodit, kvůli vojně. 8. Co Vás donutilo k tomu, abyste si jej začal pěstovat? Změna image. 9. Měl jste v dětství nějakou přezdívku? Ne, ale říkali mi Michal. 10. Jak dlouho Vám paní učitelka Štenclová dělá zástupkyni? Asi 11 let. 11. Myslíte si, že ji za ty roky dokonale znáte? Asi ano.

13 13 A jak dobře zná pan ředitel paní zástupkyni? 12. Co dokáže paní učitelku Štenclovou nejvíce naštvat? Neznalost některých žáků. 13. Jaké jídlo má paní zástupkyně nejraději? Jí všechno, snaží se jíst zdravě. 14. Je paní zástupkyně žena, která vyhledává adrenalin, nebo spíše klid? Má raději adrenalin. 15. Myslíte si, že umí zpívat? Asi ano, občas si tak pobrukuje. Děkujeme za rozhovor a za Váš čas. Lenka Kremplová (8. A), Michal Nedorostek (9. A) Hlas Zima školní který je právě teď. Ve škole se objevila nová epidemie s názvem Zima školní. Je to poměrně rozšířený virus. Už se vyskytuje ve všech třídách školy. I když se ho snažíme vypudit topením, nezabírá to, protože si pořád dokola opakujeme jednu jedinou otázku. Brát do plic vydýchaný kyslík ve třídě, nebo otevřením okna vpustit kyslík nový a zároveň i zimu? Většina dává přednost možnosti B. Otevřít okna. Zima školní má nejraději samozřejmě zimu, ale i podzim, Naštěstí byla nalezena místnost, kde Zima školní nemůže (pokud někdo neotevře okno). Je to WC. Zde se teplo ze tříd usadilo a nikdo ho nedokáže dostat zpět. Už jsme ho zkusili i přemlouvat, ale marně. Nechce se hnout. Tvrdí, že se vrátí až na jaře a zůstane zase až do konce léta. Ale zima je nám teď! Proto tě přes tento článek prosíme. Teplo, vrať se zpět! Moc se nám po tobě stýská. Zdraví tě všichni zimomřiví žáci. Markéta Pátková (8.A)

14 14 Svět stínů Svět stínů 2 Seznámení V minulém díle: Minule se Kim a její sestra Katherine usmířily po desetiletém rozporu.,,hm, mám nápad, řekla Kim polohlasně. A vylíčila Alici a Rosalií svůj plán na zítřejší odpoledne. Kluci je slyšeli a udělalo se jim na zvracení. Tak Alici splním přání a Rosalii v podstatě taky, protože skuhrá, že cosi potřebuje. Řekne si v duchu a šla lovit. Další den u oběda,,jé, Kim. Dlouho sis k nám nesedla začala žvanit Jessica, jen co Kim dosedla.,no jo, já vím. Ale není čas, je tady ségra tak to je trochu zmatený. Víš? řekla jí Kim. Ale věděla, že ona s jejím maličkatým mozečkem to nepochopí. A Jessica jí něco začne říkat.,kim, tohle je Bella představí jí Jessica novou holku, která seděla vedle ní.,,ahoj! řekla a zapojila se do debaty. Tak teď mi začala věřit, a po deseti minutách Kim nadhodila:,,nechceš se mnou, Alicí, Rosalií a s mou sestrou Katherine do města? zeptala se Kim Belly.,,Jo, to by bylo super odpověděla jí Bella a Kim věděla, že má vyhráno. Pokračování příště Lucie Stloukalová (6. A)

15 15 Láska Láska je jako hrad, taky tak velká a nedobytná. Láska je jako sníh ladně a něžně se nese. Každý jsme anděl s jedním křídlem. Abychom mohli vzlétnout, musíme se obejmout. Je třeba být si trochu podobní, abychom si rozuměli, ale trochu rozdílní, abychom se milovali. Láska je hnutí, které rádo nutí, dva lidi do blbnutí. Sára Koryčánková (8. A)

16 16 Celebrity Šok!! Justin Bieber byl zařazen jako 7. nejoblíbenější žena Americká firma chtěla zjistit nejhledanější celebrity (ženy) na Google, a podle toho zjistit jejich oblíbenost. Justin Bieber byl sedmý v pořadí! Nebylo by na tom nic špatného, kdyby nebyl v kategorii žen, ale mužů. Několik lidí si z něho asi vystřelilo. KDO ZABODOVAL A KDO VŮBEC NA AMERICAN MUSIC ADWARDS? V neděli se v Los Angeles uskutečnilo předávání cen American Music Adwards. Podívejte se, kdo si odnesl jaké ceny a kdo zase šokoval svět!

17 17 Jako první na sebe strhla pozornost Miley Cyrus, která přišla v neobvyklém bílém kostýmku, což si asi dost lidí zaskočilo. Po zazpívání pro mě nejlepší její písničky Wrecking Ball, odešla z pódia bez ceny. Také Katy Perry dost překvapila svou image japonské gejši. Na sobě měla stylový účes a krásné šaty. Zazpívala svou novou píseň Unconditionally. Jako další vystoupila Kesha, Justin Timberlake, Jennifer Lopez, Riha Ale Lady Gaga nikdy nezklame. Už je opět v sedle a to doslova. Gaga na letošní American Music Adwards přijela na umělém koni. Popová hvězda se inspirovala středověkou legendou o Lady Godivě, která prý zachránila anglické město Coventry od velké pokuty tím, že projela jeho ulicemi na koni zahalená jen do svých vlasů. Díky bohu Lady tuto pověst nevzala až tak vážně a svou úžasnou jízdu uskutečnila oblečená Celkový dojem z téhle té celé parády nakonec celkem překazila skutečnost, že kůň byl příliš vysoký a zpěvačce nakonec musel pomoci jeden z jejich asistentů. A TEĎ, KDO SI CO ODNESL..

18 18 Justin Timberlake se stal nejvíce oblíbeným mužem v kategorii Pop/Rock, oblíbený umělec v kategorii Soul/R&B, oblíbené album v kategorii Soul/R&B. Rihanna zvítězila v kategorii oblíbená zpěvačka R & B a zároveň jako první v historii se stala ikonou AMA. Taylor Swift si odnesla cenu za oblíbené album v kategorii Country, oblíbená zpěvačka v kategorii country, oblíbená ženská umělkyně v kategorii Pop/Rock a také se stala umělkyní roku. Macklemore & Ryan Lewis získali cenu za nejoblíbenější album v kategorii Rap/Hip- Hop a také nejoblíbenější kapela v kategorii country a skupina.

19 19 Imagine Dragons se stali nejoblíbenějšími umělci v kategorii Alternativní rock. Marc Anthony získal nejvyšší příčku v kategorii Latinskoamerické hudby. One Direction vyhráli kategorii nejoblíbenější album Pop/Rock (album Take me home) a nejoblíbenější kapelu. Ariana Grande-Butera se stala objevem roku. Florida Georgie Line ft. Nelly za píseň Cruise jsou písní roku, Avicii získali vítězství na pozici oblíbená elektronická a taneční hudba. Luke Bryan se stal oblíbeným mužským interpretem v kategorii Country, Maroon 5 vyhráli v kategorii starších kapel. Matthew West se stal oblíbeným umělcem a Pitch Perfect vyhráli Top soundtrack. Ivana Pokorná, Monika Purová (7. A)

20 20 Sportovní rubrika HOLICE NESKONČILA POSLEDNÍ NA FLORBALOVÉM TURNAJI! Ve čtvrtek se na Základní škole Demlově konal florbalový turnaj, kterého se zúčastnili žáci 8. a 9. třídy holické základní školy. Sraz před školou byl v 7:20, ale bylo to moc pozdě, protože někteří měli zpoždění, což ale nebylo to nejhorší, co se mohlo stát. Den před utkáním se turnaje vzdali 2 nejmenovaní. Na poslední chvíli jsem sehnal Honzu Bartoňka, který souhlasil, že bude čekat před školou, i když jsem mu účast nemohl na 100% slíbit. Od školy jsme odjeli v počtu 9 + gólman. Na nádraží jsme potkali naše spolužačky, které zrovna mířily do školy. V plné tramvaji jsme se mačkali jako v čínském vlaku. Naštěstí tato jízda netrvala dlouho a vystoupili jsme na Žižkově náměstí, odkud jsme šli pěšky až na Demlovku. Cestou jsme potkali ZŠ Velký Týnec, se kterými máme nevyřízené účty z fotbalu. Na místě příjezdu jsme dostali šatnu napůl s klukama ze Slovanského gymnázia. Někteří spolužáci měli trému. Hlavně Honza Šertler se bál diváků v podobě nehrajících týmu a dvou slečen, které byly zapisovatelky. Po chvilce rozcvičky, kterou ignorovala část týmu, která si moc nezahrála, jsme se odklidili buď na druhé hřiště, kde se dalo trénovat, nebo jsme přihlíželi prvnímu utkání. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. Ve skupině A byla: ZŠ HOLICE, ZŠ DEMLO- VA, SLOVANSKÉ GYMNÁZIUM OLOMOUC A GYMNÁZIUM HEJČÍN. V Béčku pak: ZŠ VELKÝ TÝNEC, ZŠ HOLEČKOVA A ZŠ VELKÝ ÚJEZD. Naše první utkání po špatném začátku skončilo 1:3 v náš neprospěch. Jedinou branku dal Marek Tisoň, když se tvrdou ranou trefil přímo do odkrytého horního růžku branky soupeře. Nedělali jsme z toho vědu a v šatně jsme si něco s klukama řekli. Do druhého utkání jsme šli s čistou hlavou, protože jsme věděli, že i když prohrajeme, tak to vadit nebude. Slovan měl v týmu některé hráče patřící do prvního ročníku SŠ, a tak byli diskvalifikováni. Tentokrát jsme po první třetině vedli 2:0, když se trefil Michal Nedorostek, který si povyjel zpoza brány, naznačil pohyb do středu hřiště a překonal tak přesouvajícího se brankáře. Druhý náš gól zaznamenal hráč s číslem 14 na zádech Jan Šertler. (Nevím, kde pan učitel Bargl sehnal dresy, ale jsme mu za to vděční, protože jsme nevypadali jako vesničani v rozliškách.) Po první třetině jsme přestali běhat, přestali hrát, ale hlavně jsme zmatkovali. Nebýt výborně chytajícího Dominika Doseděla, tak utkání skončilo fiaskem. Nakonec jsme ale ubojovali výsledek 5:4, když se na konec trefili Marek Tisoň, který opět vymetl pavučinu v brankářově šibenici, a Michal Nedorostek, který v poslední sekundě propálil brankáře z poloviny hřiště. Stále jsme měli šanci na to postoupit do semifinále. To bychom ale museli porazit domácí školu Demlovu, kterou přišli podpořit i jejich spolužáci. Honza Š. opět trpěl silným stresem z fanoušků.

21 21 Po začátku rozhodujícího utkání jsme po brance Nedorostka vedli 1:0, jenže poté v obraně zaspal Alex Čuri a domácí snížili na 1:1. Jejich gól nás na chvíli srazil na kolena, ale nevzdávali jsme se. Po dlouhém boji jsme dostali ještě gól uprostřed 3. třetiny na 2:1. Nakonec však ještě vykřesal naději na výhru Honza Bartoněk, který prokázal důraz před brankovištěm a dokázal míček posunout až za brankářova záda. Šlo poznat, že rozhodčí se euforií fanoušků nechal unést a nesmyslně písknul faul asi minutu před koncem, když Demlovka byla pod velkým tlakem hostů z Holice. Michal Nedorostek poté mohl rozhodnout v prospěch Holice, když mohl zkusit štěstí do odkryté branky z ostrého úhlu, ale rozhodl se pro přihrávku na neobsazeného Šertlera na druhé straně, který jeho přihrávku nečekal a míček nedokázal usměrnit za záda domácího brankáře. Utkání skončilo pro Holici smolně remízou 2:2, ale takový je sport. V šatně jsme si vyříkali pár věcí, zanadávali na rozhodčího a připravili se na odjezd. Kvůli Dominikovi a jeho botám, jsme museli ještě 5 minut čekat před školou, než jsme se vypravili na nekonečnou cestu směr Žižkovo náměstí. I přesto bych turnaj zhodnotil kladně, protože většina hráčů na hřišti nechala celé své srdce a vydala ze sebe vše. Klukům děkuji za bojovný výkon Speciální poděkování patří Marku Tisoňovi, který odehrál utkání se zlomeným prstem, když dostal tzv. sekyru přes prst. Michal Nedorostek (9. A)

22 22 Michael Phelps Michael Phelps je americký zavodní plavec, který se narodil 30. června Ve svých 28 letech se stal nejlepším plavcem USA. To určitě nikdo nečekal, že Michael bude legendou plavání. Michael Phelps je držitel 22 olympijských medailí, a to 18 zlatých, 2 stříbrných a 2 bronzových. Michael Phelps byl vyhlášen nejlepším plavcem v letech 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009 a na konec (zdroj: wikipedie.com) Phelps je členem Projekt důvěry. V tomto projektu se sportovci nechávají testovat nad rámec povinných dopingových kontrol. Během olympiády v Pekingu a před ní byl testován více než 40krát. (google.com) Marek Tisoň (9. A)

23 23 Kordista Jakub Jurka bodoval na šermířských závodech v Rakousku Šermíř Dukly Olomouc Jakub Jurka obsadil výborné třetí místo na turnaji započítávaného do Evropského okruhu kadetů v šermu kordem v rakouském Klagenfurtu. Turnaje se zúčastnilo 167 kadetů z 22 států Evropy a USA. Jakub, který je věkem ještě žák a v soutěžích kadetů může startovat ještě 2 roky, je pokračovatele slavné šermířské dynastie Jurků.

24 24 Něco na zahnání nudy Máme tu pro Vás něco na pobavení a pro zahnání nudy. Některé hádanky jsou velice obtížné, ale některé NAOPAK uhádnete za chvíli a nebudete nad nimi muset strávit mnoho času. Přeji pěkné poluštění. Jedna hlavička, jedna nožička, když hlavička zčervená, konec nožky to znamená.. Které auto závodníků, ze startu je v cíli v mžiku? Tachometr na nule, nemá nikdy... Prkno, co má kolečka, rychle jezdí z kopečka, děti mnoho rekordů, zvládnou na svém... Má dvě až tři ručičky, ale žádné nožičky, nikdy se však nezastaví, i když bychom byli rádi. Má je každý dům i tvrz, jen duch umí projít skrz, před sebe vždy dobře hleď, ať neprorazíš hlavou... Doufám, že se Vám podařilo všechny hádanky vyluštit, nebo jste se o to alespoň pokusili. Pokud chcete zkusit štěstí, tak nám pošlete odpovědi na ovou adresu casopiszsh@seznam.cz. První tři úspěšní řešitelé budou odměněni naším štědrým sponzorem MARKEM TISONĚM. Anna Richterková (7. A)

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Pravidla přátelství Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Original title: Código amistad Copyright 2015 Disney Enterprises, Inc. Vydalo nakladatelství EGMONT ČR, s.r.o., Žirovnická 3124, 106 00

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je?

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je? PES V NEBI Muž putoval se svým psem. Věděl, že už je mrtvý a směřuje k nebi. V tom okamžiku se před ním zjevila nádherná zlacená brána a u ní stál a usmíval se fousatý stařík v bílé kápi. Dobrý den, povídá

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože 1. KAPITOLA Všimla jsem si, že učitelům se často pletou slova zajímavý a nudný. Ale když náš učitel řekl Třído, teď vám povím o jednom zajímavém projektu, stejně jsem ho začala poslouchat. Naše škola se

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Reklama, sleva Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_14 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně.

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně. 1. kapitola Muselo se něco stát! Tohle přece není normální! víří mi hlavou. Okolo mě jezdily tanky a motorky. Co se to děje? Náhle mi hlavou bleskla strašlivá myšlenka: ocitla jsem se v minulosti. Ano,

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM.

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM. 1 SLOVO ÚVODEM Moderní doba je rychlá, plná počítačů, mobilů a nejnovější elektroniky, kde mohou mladí lidé získávat informace o dění kolem nich. Virtuální prostor se pomalu, ale jistě stává jejich součástí

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15 FK Motorlet Praha B Sobota 27.4.2019 od 10:15 Úvodní slovo Vážení příznivci fotbalu, Vítáme Vás na 23. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnes čeká mužstvo A týmu těžký zápas, přesto věříme, že nezůstaneme

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Povídka uvědomělé tiché čtení s porozuměním JK 2-DUM č. 2 Va Autor: Mgr. Dagmar Valachová

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

Soutěž KOČKA ČESKÁ 2017 shrnutí

Soutěž KOČKA ČESKÁ 2017 shrnutí Soutěž KOČKA ČESKÁ 2017 shrnutí Jak to začalo. Přišel nám jeden mail a tak jsme se přihlásili. O žádné výhře jsme ani nesnili, ale viděli jsme PŘEDEVŠÍM ŠANCI NA NOVÝ DOMOV pro alespoň jednoho z našich

Více

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn ZMRTVÝCHVSTÁNÍ Ježíšovi nepřátelé zvítězili. Ježíš byl mrtev, jeho učedníci rozptýleni. Všemu byl konec. Zlí lidé nechtěli poslouchat Ježíšovo učení a teď, když byl mrtev, se radovali. Ježíš však řekl:

Více

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání

Dobrováček. šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11. šk. rok 2014/2015, zimní vydání Dobrováček šk. časopis ZŠ a PrŠ Mor. Budějovice, Dobrovského 11 šk. rok 2014/2015, zimní vydání Ohlédnutí za Vánocemi Snad každý z nás má rád Vánoce. Pojďme si zavzpomínat s Adélou, Dominikem, Tomášem

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu 3 Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu nacvičoval větu: Mám rakovinu mozku, došel jsem k názoru,

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Od chvíle, kdy se na ně podívala naposledy, neuplynuly ještě ani dvě minuty. Měla pocit, jako by se ocitla v nějaké časové pasti.

Od chvíle, kdy se na ně podívala naposledy, neuplynuly ještě ani dvě minuty. Měla pocit, jako by se ocitla v nějaké časové pasti. Kapitola 1 Už to máš? zeptala se Olivia Abbottová mámy. Olivii se konečně podařilo přimět tátu, aby si dal pauzu od svého pravidelného úterního maratonu tai-či tím, že mu zatřepala pompony přímo před obličejem,

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více