AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA CENY LESA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA CENY LESA"

Transkript

1 AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA CENY LESA Brno 4. prosince 2014 Jan Sebera

2 Legislativa oceňování lesa Zákon č. 151/1997 Sb., zákon o oceňování majetku, jak vyplývá ze změn a doplnění provedených zákonem č. 121/2000 Sb., č. 237/2004 Sb., č. 257/2004 Sb., č. 296/2007 Sb., č. 188/2011 Sb., č. 350/2012 Sb., č. 303/2013 Sb. a zákonnými opatřeními Senátu č. 340/2013 Sb. a č. 344/2013 Sb. Vyhláška Ministerstva financí České republiky č. 441/2013 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., jak vyplývá ze změn provedených vyhl. č. 199/2014 Sb. (oceňovací vyhláška)

3 Vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy, odůvodnění jejích hlavních principů (důvodová zpráva MF ČR) Předkládaná vyhláška je prováděcím předpisem k zákonu o oceňování majetku. Zmocnění k vydání této vyhlášky je dáno samotným zákonem v jeho ustanovení 33 odst. 1, který zmocňuje Ministerstvo financí ke stanovení postupů určení zjištěné ceny vyhláškou. Zákon o oceňování majetku má obecnou povahu, vymezuje základní pojmy, způsoby a principy oceňování a odkazuje v podrobnostech u některých taxativně vyjmenovaných ustanovení na prováděcí předpis, oceňovací vyhlášku. Obsahem vyhlášky je oceňování pozemků, staveb, trvalých porostů, ale i majetkových práv.

4 Nezbytnost navrhované právní úpravy vyplývá z potřeby stanovit podrobný postup určování zjištěné ceny ve vazbě na změny provedené v zákoně o oceňování majetku, v návaznosti na nový občanský zákoník. Stavba se v určitých případech stává součástí pozemku, pokud je pozemek i stavba stejného vlastníka. Jednou z dalších změnu je zavedení práva stavby, kterou nový občanský zákoník považuje za nemovitou věc a stavbu vyhovující právu stavby za jeho součást. V tomto smyslu je novelizován zákon o oceňování majetku a zákonu se přizpůsobuje oceňovací vyhláška. Členění nemovitých věcí je změněno a je zařazeno ocenění práva stavby. Stejně tak jako předcházející oceňovací předpisy, respektuje navrhovaná vyhláška přibližování ceny zjištěné nemovité věci k cenám sjednaným. Z tohoto důvodu Ministerstvo financí provedlo jako každoročně analýzy údajů z prodejů nemovitých věcí a na základě výsledků z těchto analýz byly provedeny úpravy stávajícího ocenění.

5 Stavební pozemky, pokud nejsou zařazeny v cenové mapě stavebních pozemků obce do skupiny parcel označených cenou, se nově oceňují porovnávacím způsobem. U pozemků zemědělských a lesních byly přepočteny ceny bonitovaných půdně ekologických jednotek a souborů lesních typů a navýšeny o inflaci měřenou indexem spotřebitelských cen (vyhl. č. 441/2013 Sb.). Mezi tímto indexem a cenami zemědělských a lesních pozemků existuje minimální až nulová korelace. Poslední zohlednění inflace bylo provedeno v roce Dále byly v příloze přiřazených cen v seznamu kódů bonitovaných půdně ekologických jednotek některé kódy zrušeny, neboť se na území České republiky již nevyskytují. U zemědělských pozemků, které nejsou bonitovány, se cena určí podle vyhlášky Ministerstva zemědělství (v současné době vyhl. č. 412/2008 Sb., ve znění p.p.) o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými cenami zemědělských pozemků. Tyto ceny jsou tvořeny váženým průměrem podle velikosti ploch a zastoupení jednotlivých BPEJ v katastrálním území.

6 Oblast oceňování majetku není upravena sekundárním právem Evropské unie a obecně nepodléhá harmonizaci na úrovni Evropské unie. Evropské oceňovací standardy (EVS) i mezinárodní oceňovací standardy (IVS) nejsou pro Českou republiku závazné, ale pouze doporučené. Navrhovaná právní úprava s nimi není v rozporu. V této oblasti ani nemůže docházet k jakékoliv diskriminaci na základě státní příslušnosti, pohlaví osob, omezování volného pohybu osob, služeb a kapitálu nebo svobody usazování, neboť je normou technickou, která se pouze přizpůsobuje situaci na trhu, a to převážně s nemovitými věcmi. Navrhovaná právní úprava není s těmito principy v rozporu, je tedy plně slučitelná s předpisy Evropské unie, její judikaturou a obecnými zásadami práva Evropské unie.

7 7 (1) Cena lesního pozemku a nelesního pozemku s lesním porostem se určí jako součin jeho výměry a základní ceny upravené v Kč za m 2. (2) Základní cena lesního pozemku a nelesního pozemku s lesním porostem (dále jen lesní pozemek ), není-li územním plánem nebo regulačním plánem předpokládáno jeho jiné využití ani není předmětem územního nebo stavebního řízení podle stavebního zákona, se určí podle ceny plošně převládajících souborů lesních typů v porostní skupině. Cena lesního pozemku je součtem cen jeho částí v jednotlivých porostních skupinách, které jsou na něm vymezeny. Ceny v Kč za m 2 pro jednotlivé soubory lesních typů jsou uvedeny v příloze č. 6 k této vyhlášce. (3) Základní cena podle odstavce 2 se upraví srážkami se zdůvodněním podle přílohy č. 7 k této vyhlášce. (4) Je-li na pozemku více porostních skupin s různými plošně převládajícími soubory lesních typů, ocení se části pozemku se stejnou základní cenou samostatně a cena pozemku je součtem cen jeho dílčích částí. (5) Cena určená podle odstavce 3 činí nejméně 1 Kč za m 2.

8

9 Příloha č. 7 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.

10 Lesní pozemky se oceňují výnosovým a porovnávacím způsobem, který vychází z potenciální produkční schopnosti lesní půdy diferencované podle souborů lesních typů, s následným porovnáním s úrovní základních cen zemědělské půdy podle BPEJ, jejichž ceny byly zvýšeny o inflační koeficient. Použitá míra inflace byla převzata od Českého statistického úřadu. Navýšení základních cen souborů lesních typů bylo projednáno s Ústavem pro hospodářskou úpravu lesů. Základní ceny lesních pozemků podle SLT, uvedených v příloze č. 6, se upravují srážkami v případech uvedených v příloze č. 7 oceňovací vyhlášky. Zjištěná cena lesního pozemku je součinem jeho výměry a základní ceny upravené.

11 Důvodová zpráva K oceňování lesních porostů byla jako hlavní zachována metoda věkových hodnotových faktorů, která respektuje druhovou skladbu lesních dřevin, jejich věk, bonitu a zakmenění. Jednotlivé druhy dřevin jsou podle příbuznosti produkčních vlastností sloučeny do skupin (příloha č.28). Uvedenými principy se daný způsob ocenění blíží standardům zjišťování cen lesních porostů v zemích s vyspělejším lesním hospodářstvím, neboť vyjadřuje potenciální produkci dřeva z lesních porostů, jejichž hospodářský stav je blízký požadovanému standardu. od je platná novela oceňovací vyhl. č. 441/2013 Sb. vyhl. č.199/2014 Sb. Změny ve vyhlášce se netýkají zemědělských, lesích pozemků a porostů. Drobné úpravy jsou pouze u přílohy č. 30 pro ceny mýtní výtěže Au, mění se příloha č. 32 (věkové hodnotové faktory fa), kde se vrací původní hodnoty. Cena lesního porostu, stanovená touto metodou, vychází z hodnot mýtní výtěže dříví v době obmýtí, tj. v určitém stáří porostů, kdy se dřevo z lesa obvykle těží. Hodnoty mýtní výtěže pro různá obmýtí a bonitní stupně jednotlivých skupin dřevin jsou uvedeny v příloze č. 30.

12 Příloha č. 30 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.

13 Důvodová zpráva Předchozí nárůst vkladů do lesního hospodářství a cenová labilita na trzích dřeva byly důvodem toho, proč pro účely vyhlášky jsou v příloze č. 31 stanoveny náklady na zajištěnou kulturu (tzn. na založení a počáteční pěstění lesa v prvních 5 letech po jeho výsadbě) u jednotlivých skupin dřevin. Další náklady, později vynakládané na ošetřování mladého lesa, vč. ochrany porostu, jeho prosvětlování a jiné zásahy, se do nákladů na zajištěnou kulturu nezahrnují. Koeficienty věkových hodnotových faktorů jsou součástí výpočtů cen lesních porostů a vyjadřují vliv faktoru času v lesním hospodářství. Jejich hodnoty pro jednotlivé skupiny dřevin, stanovené doby obmýtní, příslušné bonitní stupně (jejich převodní tabulka v příloze č. 29) a vymezená věková údobí jsou uvedeny v příloze č. 32.

14 Příloha č. 31 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.

15 Příloha č. 32 k vyhlášce č. 441/2013 Sb.

16 Pro účely daně z nabytí nemovitých věcí se cena lesního porostu určí zjednodušeným způsobem.

17 Obvyklá cena Cena, která by byla dosažena při prodejích stejného nebo obdobného majetku nebo poskytnutí stejné či obdobné služby v tuzemsku ke dni ocenění. Přitom se zvažují všechny okolnosti, které mají na cenu vliv, nikoli však vliv mimořádných okolností trhu, osobních poměrů prodávajícího nebo kupujícího ani vliv zvláštní obliby. Obvyklá cena vyjadřuje hodnotu věci a určí se porovnáním (viz 2 odst. 1 zákona o oceňování majetku).

18 Druhy cen (komentář MF ČR)

19

20

21 Postup určení obvyklé ceny

22 Situace na trhu s lesy Rok Tržní cena/úřední cena (%) Celkem Celkem Zdroj: R. Zádrapa

23 rok celkem počet Průměrná tržní cena Kč/m2 11,61 12,82 16,29 13,81 12,25 13,70 13,85 Zdroj: Kupní ceny lesních pozemků podle ankety na stav k

24 Vývoj tržních cen půdy rok Kč/ha Zdroj: Zpráva o trhu s půdou ze září 2014 farmy.cz, s.r.o.

25 Úroková míra pro výnosové oceňování lesa rok Z: zisk z lesa v Kč/ha (bez rozdílu vlastnictví, s dotacemi) Zdroj Z Prům. tržní ceny (Kč/ha) zdroj odhad (min) anketa 2, odhad (střed) , odhad (max) ,28 Úroková míra v % (Z/KC) Zdroj: R. Zádrapa

26 Příloha č. 22 vyhl. č. 441/2013 Sb.

27 Srážky při tržním oceňování podílu na lesních pozemcích Výše srážky má empirický charakter, vyplývá ze snížené ochoty platit stejnou cenu za méně práv. Výše srážky nebyla v ČR nikdy objektizována. Znám je návrh standardu obvyklé ceny spoluvlastnického podílu znaleckého ústavu Areas Brno (mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM): Komerční nemovitost (obytný dům, provozní areál) - většinový podíl snížení aritmetického podílu do 5 % - menšinový podíl - snížení aritmetického podílu o cca 5 10 % - Nekomerční nemovitost (byt, RD) - většinový podíl snížení aritmetického podílu o cca % - menšinový podíl - snížení aritmetického podílu o cca %

28 Srážky při tržním oceňování podílu na lesních pozemcích Případy, které uvádí R. Zádrapa: - Podíly o velikosti tisícin až setin celku (případy tzv. singulárních lesů bez dominantního vlastníka, srážka cca %) - Podíly cca 1/20 až 1/8 (3 případy, srážka cca 30 %) - Podíly cca 1/4 až 1/8 (5 případů, srážka cca %) - Podíly cca 1/2 až 1/3 (4 případy, srážka cca 5-20 %)

29 Oceňování služebností Věcná břemena se dělí na služebnosti a reálná břemena Služebnost věcné právo zatěžující pozemek a postihující vlastníka věci tak, že musí ve prospěch jiného něco trpět nebo něčeho se zdržet. Služebnosti se dělí na pozemkové (služebný pozemek je zatížen ve prospěch panujícího pozemku) a osobní (služebný pozemek je zatížen ve prospěch osoby. Reálná břemena je-li věc zapsána do veřejného seznamu může být zatížena reálným břemenem tak, že dočasný vlastník věci je jako dlužník zavázán vůči oprávněné osobě něco ji dávat nebo něco konat (např. jí poskytovat část úrody, která se urodila na jeho pozemku). Časově neomezené reálné břemeno může být zřízeno jen jako vykupitelné a podmínky výkupu musí být předem určeny již při zřízení reálného břemene. ( 1304). Nebude-li povinnost z reálného břemene splněna, má oprávněný namísto toho nárok na peněžitou náhradu, pro níž může vést výkon rozhodnutí (resp. exekuci) na nemovitou věc, která je reálným břemenem zatížena.

30 Pozemkové služebnosti Služebnost inženýrské sítě Právo pastvy Opora cizí stavby Právo na svod dešťové vody Služebnost stezky, průhonu a cesty Osobní služebnosti Právo pastvy Požívací právo Služebnost bytu Užívací právo

31 Zjištěná cena podle vyhlášky se upraví o cenu věcného břemene v případě, vázne-li toto na oceněné nemovité věci. K ocenění věcného břemene se použije ustanovení 16b zákona o oceňování majetku.

32 Oceňování věcných břemen dle zákona č. 151/1997 Sb., 16b (1) Služebnosti se oceňují výnosovým způsobem na základě ročního užitku se zohledněním míry omezení služebností ve výši obvyklé ceny. (2) Ocenění podle odstavce 1 se neuplatní, jestliže lze zjistit roční užitek ze smlouvy nebo z rozhodnutí příslušného orgánu, pokud při vzniku služebnosti byl roční užitek z tohoto břemene uveden a není-li o více než jednu třetinu nižší než obvyklá cena. (3) Roční užitek podle odstavců 1 a 2 se násobí počtem let užívání práva, nejvýše však pěti. (4) Patří-li právo určité osobě na dobu jejího života, oceňuje se desetinásobkem ročního užitku. (5) Nelze-li cenu zjistit podle předchozích odstavců, oceňuje se právo jednotně částkou Kč. (6) Reálné břemeno nebo právo z vykupitelné služebnosti se ocení ve výši náhrady uvedené ve smlouvě nebo v rozhodnutí příslušného orgánu. Jsou-li ve smlouvě uvedené pouze podmínky výkupu reálného břemena nebo zrušení služebnosti za přiměřenou náhradu, vypočte se náhrada podle uvedených podmínek k datu ocenění. (7) Právo zřízené jinak než věcným břemenem obdobné služebnosti nebo reálnému břemenu se oceňuje podle odstavců 1 až 6.

33 Cena nemovité věci se dle 49 vyhlášky č. 441/2013 Sb. sníží o cenu věcného břemena na ní váznoucího, určenou podle 16b zákona o oceňování majetku, nejvýše však o 80 % určené ceny nemovité věci. Dle Cenového věstníku MF ČR, r.1999, částka 6: Podle charakteru břemene lze roční užitek z výkonu vlastnického práva k nemovitosti ztotožnit s výši nájemného. U břemen pro energetiku, jde-li o stavební pozemek, se stanoví roční užitek ve výši obvyklého nájemného za srovnatelné pozemky. Pokud obvyklé nájemné nelze zjistit (chybí informace o pronájmu), použije se simulované nájemné. Simulované nájemné lze určit jako určité procento z obvyklé ceny pozemku nebo ceny zjištěné podle cenového předpisu. Procentní podíl by měl odpovídat zúročení vkladů v peněžních ústavech.

34 Energovody na lesních pozemcích* 1) nejvýše dosažitelnou místně obvyklou cenu lesních pozemků. Simulované nájemné lze zvolit např. ve výši 12 % z ceny pozemku (příl. č. 22 vyhl. č. 441/2013 Sb. míra kapitalizace pro ocenění majetkových práv výnosovým způsobem). 2) věcným břemenem zatížený pozemek pokládat za stavební a simulované nájemné odhadnout ve výši úroku bankovních vkladů (dnes 2-3 %). *Zdroj: R. Zádrapa

35 Příklad ocenění dle zákona č. 151/1997 Sb. Druh poz. lesní Skuteč. využ. poz. podzem ní elektr. Omez. využ. poz. Dotčená výměra Nejvyšší místně obvyklé ceny m2 Kč/m2 Kč % z ceny Simulované roční nájemné Roční užitek Roční užitek x 5 Cena služebnosti Kč Kč Kč Kč Kč/m2 vysoké

36 Forestrade lesnický prodejní portál Provozovatel: Foresta SG, a.s. Obchodované komodity Dříví na pni (stojící lesní porosty) doposud nabídnuto cca 350 tis. m 3 Hromadný prodej soutěží se cena za celý porost vhodné pro prodej stojícího dříví z mýtních porostů Prodej za jednotkovou cenu soutěží se cena za m 3 vhodné pro prodej stojícího dříví z předmýtních porostů, kalamitních porostů a nahodilých těžeb (tj. z porostů, které jsou obtížně měřitelné nebo je měření pro účel cenotvorby příliš pracné) Zpracované dříví pilotně ověřeno Lesní pozemky, lesní technika. PŘIPRAVOVÁNO Používané metody prodeje Prezenční soutěže Sestupná aukce Elektronické soutěže Sestupná aukce Vzestupná aukce

37 Forestrade hlavní vlastnosti Zajištění tržní cenotvorby dříví volná interakce nabídky a poptávky, jejíž výsledkem je tržní (nejvyšší) cena v daném místě a čase Průkazný a dokumentovaný prodej dříví zákonná povinnost vlastníků veřejných lesů hospodařit s péčí řádného hospodáře (obce, stát ) Kompletní metodický a právní servis provozovatele Rychlost soutěž může být již cca do 15 dnů od změření Minimalizace rizik pro vlastníka lesa (prodávajícího) Nulové náklady provizi za přípravu porostů k prodeji a uspořádání soutěže platí provozovateli kupující Platební jistota kupující hradí cenu za dříví před těžbou Jednoznačné vyznačení prodávaného dříví cejchováním Mechanismus postupu a nastavení sankcí pro kupujícího v případě vzniku škod při odběru dříví (zakotveno ve smlouvě) Pokud se dříví neprodá, nepodléhá ztrátě kvality jako vyrobené dříví les roste dál Přesnost měření podrobná taxace a zjišťování lokální morfologické křivky pro každou dřevinu v porostu

38 Forestrade postup Uzavření smlouvy s provozovatelem a předání vyznačeného těžebního prvku Venkovní šetření provozovatelem průměrkování naplno měření morfologické křivky, výšek a vad na vzornících cejchování stromů (v d1,3 a na koř.náběhu) popis technologických podmínek fotografie (porost, linky, odvozní místa) Zpracování dat a příprava nabídkového katalogu Vyhlášení soutěže a zveřejnění nabídkového katalogu Uspořádání soutěže Podpis kupní smlouvy s prodávajícím (nejvyšší nabídkou) Dohled nad plněním smlouvy - volitelné

39 Forestrade co zadává vlastník lesa Těžební prvek k těžbě Platební podmínky Termín propuštění z těžby Může určit technologii výroby Může určit způsob likvidace klestu Další závazná ustanovení dle specifických požadavků (ochrana přiroz.obnovy apod.) Stanoví limitní cenu pro jednání

40 Forestrade statistika dosažených cen Komodita dříví na pni Dřevina / Rok Průměrná cena Kč/m SMRK BOROVICE BUK DUB Dřevina / Průměrná cena Kč/strom Hmotnatost do 0,7 m3 0,7-1,5 m3 nad 1,5 m3 SMRK BOROVICE BUK DUB

41 Děkuji Vám za pozornost

ÚŘEDNÍ CENY LESA A NELESNÍCH POROSTŮ

ÚŘEDNÍ CENY LESA A NELESNÍCH POROSTŮ ÚŘEDNÍ CENY LESA A NELESNÍCH POROSTŮ Kostelec nad Černými lesy 26. srpna 2014 Jan Sebera Legislativa oceňování lesa Zákon č. 151/1997 Sb., zákon o oceňování majetku, jak vyplývá ze změn a doplnění provedených

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.326-136 / 14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.326-136 / 14 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.326-136 / 14 o obvyklé ceně podílu 1/6 nemovitých věcí - 4 ks pozemků ZPF parc.č.902/10, parc.č.971/31, parc.č.1000/18, parc.č.1000/29 dle LV 39 pro k.ú.slavonín, obec Olomouc,

Více

Výtisk č.: číslo 2108/18/2014

Výtisk č.: číslo 2108/18/2014 Výtisk č.: Z N A L E C K Ý P O S U D E K číslo 2108/18/2014 o ceně dále uvedených pozemků ( PK ) z LV č. 568, zapsaných u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj Katastrální pracoviště Tábor v k. ú. R a

Více

Oceňování majetkové hodnoty dřevin

Oceňování majetkové hodnoty dřevin 11. června 2013, Brno Konference měst 2013 Připravil: Ing. Tomáš Badal Oceňování majetkové hodnoty dřevin strana 2 Hodnota = co dostanu dlouhodobější charakter není skutečně zaplacená určuje se odhadem

Více

file:///home/moje/dokumenty/prace/olh/pred...

file:///home/moje/dokumenty/prace/olh/pred... 335/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 16. června 2006, kterou se stanoví podmínky a způsob poskytování finanční náhrady za újmu vzniklou omezením lesního hospodaření, vzor a náležitosti uplatnění nároku Ministerstvo

Více

elkaypics (away) - BN507Zk - Základy pozemkového práva I - podzim OCEŇOVÁNÍ POZEMKŮ Jakub Hanák

elkaypics (away) -   BN507Zk - Základy pozemkového práva I - podzim OCEŇOVÁNÍ POZEMKŮ Jakub Hanák elkaypics (away) - https://flic.kr/p/jk7hp6 1 OCEŇOVÁNÍ POZEMKŮ Jakub Hanák Prameny právní úpravy 2 zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku (ZOM) zákon č. 303/2013 Sb. změny ve vazbě na NOZ reakce na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4597-38/16 NEMOVITÁ VĚC: nemovitosti zapsané v LV č. 716 kú. Trboušany a LV č. 60 kú. Kupařovice OBJEDNAVATEL: exekuční úřad Litoměřice soudní exekutor JUDr. Mareš

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č /2018

ZNALECKÝ POSUDEK č /2018 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5622-229/2018 O ceně pozemku v obci Leskovec, p.č.1007/1, lesní pozemek, o velikosti 7968 m 2, včetně příslušenství, vše zapsáno na LV č.845 pro k.ú.leskovec Objednatel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek č. 1744/2018/16

Znalecký posudek č. 1744/2018/16 Znalecký posudek č. 1744/2018/16 O ceně lesních pozemků 2250/2, 2812 v k.ú. Bystec a lesních porostů na nich se nalézajících. Objednatel posudku: Účel posudku: Lesy České republiky, s.p. Lesní správa Lanškroun

Více

Znalecký posudek č /17

Znalecký posudek č /17 Znalecký posudek č. 6576-116/17 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemcích parc. č. 73, parc. č. 74, parc. č. 75, parc. č. 77/1, parc. č. 78 a parc. č. 488/9,

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6171-153/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 na pozemcích ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) parc. č. 283/1, parc.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 598-63/2010 o ceně id. ½ nemovitostí: pozemku parc.č. 3726 včetně součástí v obci a k.ú. Nivnice, okres Uherské Hradiště, kraj Zlínský Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková, soudní

Více

Odůvodnění. I. Obecná část

Odůvodnění. I. Obecná část III. Odůvodnění Zkrácená: I. Obecná část Hlavní změny v navrhované novele se týkají: oceňování pozemků v plochách vymezených koridorů veřejné dopravní nebo technické infrastruktury v územním plánu, které

Více

Znalecký posudek číslo 192/20/2015

Znalecký posudek číslo 192/20/2015 Znalecký posudek číslo 192/20/2015 o ceně nemovité věci pozemek označený jako pozemková parcela č. 1086 v katastrálním území Pohřebačka, v obci Opatovice nad Labem. Objednatel : Exekutorský úřad Třebíč

Více

Znalecký posudek č. 5724-106/15

Znalecký posudek č. 5724-106/15 Znalecký posudek č. 5724-106/15 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 567, parc. č. 584/1, parc. č. 585/2 a parc. č. 607, v obci Choustník, katastrální území Předboř u Choustníku, zapsaných u

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6423-404/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemku parc. č. 442/2 a parc. č. 1279/2, obci Horšovský Týn, katastrální území Semošice, zapsané

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1754/4/2014. lesních pozemků s porosty na LV 307 k.ú. Žernov a 297 k.ú.žlábek. Navrátil Sladkovského Pardubice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1754/4/2014. lesních pozemků s porosty na LV 307 k.ú. Žernov a 297 k.ú.žlábek. Navrátil Sladkovského Pardubice ZNALECKÝ POSUDEK č. 1754/4/2014 lesních pozemků s porosty na LV 307 k.ú. Žernov a 297 k.ú.žlábek Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Pardubice, JUDr. Ladislav Navrátil Sladkovského 592 53002

Více

Ekonomika lesního hospodářství

Ekonomika lesního hospodářství Ekonomika lesního hospodářství Cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Oceňování škod a újem v LH Ekonomika lesního hospodářství

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /18. ceně obvyklé ceně podílu na pozemkové parcele p.č. 1053/4 - orná půda v k.ú. Putim, obec Putim, okres Písek

ZNALECKÝ POSUDEK. č /18. ceně obvyklé ceně podílu na pozemkové parcele p.č. 1053/4 - orná půda v k.ú. Putim, obec Putim, okres Písek ZNALECKÝ POSUDEK č. 774-04/18 ceně obvyklé ceně podílu na pozemkové parcele p.č. 1053/4 - orná půda v k.ú. Putim, obec Putim, okres Písek Objednatel znaleckého posudku: Administrace insolvencí CITY TOWER

Více

Znalecký posudek č /14

Znalecký posudek č /14 Znalecký posudek č. 5526-283/14 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/5 na pozemcích parc. č. 1210/1, parc. č. 1210/4, parc. č. 1269/63 a parc. č. 1269/69, v obci Prachatice,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117 ZNALECKÝ POSUDEK č. 167-3212/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 1029/11 a 1037 (PK), v k.ú. Kvítkovice u Otrokovic, okres Zlín. Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková soudní exekutor Slévárenská 410/14

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6424-405/16 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 4120/174, parc. č. 4120/198 a parc. č. 4120/201, v obci Bukovany, katastrální území Bukovany u Týnce nad Sázavou, zapsaných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 281-2711 / 09 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 1/44 na nemovitostech, a to pozemcích parc.č. 1309/11, 2551/2, 2552/1, 2553/5, 2553/6, 2554/6, 2554/7, 2563/2, 2570/9

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6361-342/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 37/100 na pozemku parc. č. 2155/6, obci Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, katastrální území Stará Boleslav,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 161-3498/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 161-3498/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 161-3498/12 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 4003/11 a spoluvlastnického podílu o velikosti id. 2/26 na pozemku prac.č. 4003/9, vše v k.ú. Dolní Lutyně, obec Dolní Lutyně, okr. Karviná.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4001-17/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4001-17/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4001-17/2015 O ceně lesních pozemků p.č.314/7 o výměře 9836m 2 a p.č.330/4 o výměře 7398m 2, oba v obci a k.ú.prachovice, okres Chrudim Objednatel znaleckého posudku: EURODRAŽBY.CZ

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 768-55/2014 O stanovení ceny v místě a čase obvyklé - pozemku p.č.1315 - LV č. 375, vč. příslušenství v obci Bory, k.ú. Horní Bory. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno

Více

Znalecký posudek č. 438/2010

Znalecký posudek č. 438/2010 Ing. Čestmír Trnečka, znalec v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady se specializací pozemky, trvalé porosty, škody na trvalých porostech, obor lesní hospodaření, odvětví dříví - těžba. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6448-429/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/16 na pozemcích parc. č. 992/11, parc. č. 993/10, parc. č. 997/5 a parc. č. 1006/32, v obci Praha,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17. o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 910/2, 910/3 a 910/8 v k.ú. Slavonín, obec Olomouc, okres Olomouc.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17. o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 910/2, 910/3 a 910/8 v k.ú. Slavonín, obec Olomouc, okres Olomouc. ZNALECKÝ POSUDEK č. 108-4480/17 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 910/2, 910/3 a 910/8 v k.ú. Slavonín, obec Olomouc, okres Olomouc. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /18. O obvyklé ceně nemovitosti pozemkové parcely p.č. 271/17 v k.ú. Dolní Přím, obec Dolní Přím, okres Hradec Králové

ZNALECKÝ POSUDEK. č /18. O obvyklé ceně nemovitosti pozemkové parcely p.č. 271/17 v k.ú. Dolní Přím, obec Dolní Přím, okres Hradec Králové ZNALECKÝ POSUDEK č. 771-01/18 O obvyklé ceně nemovitosti pozemkové parcely p.č. 271/17 v k.ú. Dolní Přím, obec Dolní Přím, okres Hradec Králové Objednatel znaleckého posudku: Administrace insolvencí CITY

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K

Z N A L E C K Ý P O S U D E K NEMOVITOST: Z N A L E C K Ý P O S U D E K číslo 3116/3/2015 6 Lesní pozemek s lesním porostem Katastrální údaje: Kraj Plzeňský, okres Plzeň-město, obec Tymákov, k.ú. Tymákov, kód k.ú. 772101, LV 977 Ostatní

Více

Znalecký posudek číslo: 2196/2009

Znalecký posudek číslo: 2196/2009 Ing.František Tejkal soudní znalec v oboru lesní hospodářství, ekonomika, odvětví ceny a odhady pozemků, lesa, škod na lese a tržní ocenění nemovitostí 591 02 Žďár nad Sázavou 2, Nová 18 telefon : 602

Více

Znalecký posudek č /15

Znalecký posudek č /15 Znalecký posudek č. 5787-169/15 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 11/24 na pozemcích parc. č. 1021/15 a parc. č. 1117, v obci Oleška, katastrální území Brník, zapsaných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 932/006/2016. o ceně lesních pozemků s lesními porosty v k.ú. Haškovcova Lhota.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 932/006/2016. o ceně lesních pozemků s lesními porosty v k.ú. Haškovcova Lhota. ZNALECKÝ POSUDEK č. 932/006/2016 o ceně lesních pozemků s lesními porosty v k.ú. Haškovcova Lhota. I. cena dle oceňovacího předpisu II. cena v čase a místě obvyklou Objednavatel znaleckého posudku: Účel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. o ceně nemovitosti pozemku parcela č PK, katastrální území Bořetice u Hustopečí, obec Bořetice, okres Břeclav.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. o ceně nemovitosti pozemku parcela č PK, katastrální území Bořetice u Hustopečí, obec Bořetice, okres Břeclav. ZNALECKÝ POSUDEK č. 2452-51/13 o ceně nemovitosti pozemku parcela č. 1393 PK, katastrální území Bořetice u Hustopečí, obec Bořetice, okres Břeclav. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Olomouc,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 698 2/2012

ZNALECKÝ POSUDEK č. 698 2/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 698 2/2012 O ceně nemovitosti: p.č. 1668 dle KN, LV č. 745, obec Doubravník, katastrální území Doubravník, okres Brno - venkov Objednavatel posudku: Dražební kancelář Dražbyprost, Mírové

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 320-39/2010 o ceně spoluvlastnického podílu ve výši 3/12 na pozemku p.č. St.43/4 zapsaného u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, katastrální pracoviště Praha-západ, na listu vlastnictví

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 296-2726 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 1705/4, 1704/5, 1725/2, 2422/57 a 2458/2 v k.ú. Česká Ves, obec Česká Ves, okres Jeseník. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 272-3012/10. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 272-3012/10. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž. ZNALECKÝ POSUDEK č. 272-3012/10 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 538, v k.ú. Žeranovice, obec Žeranovice, okr. Kroměříž. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6-3051/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ¼ na pozemku parc.č. 445/2, v k.ú. Předmostí, obec Přerov, okr. Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 630-49-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 630-49-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 630-49-2014 O ceně pozemků parc.č.610/1, 610/3, zapsaných na LV č. 20 v KÚ 775622 Úterý, obec Úterý, okres Plzeň-sever Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Státní

Více

Znalecký posudek č / 2017

Znalecký posudek č / 2017 Znalecký posudek č. 708 15 / 2017 Odhad obvyklé ceny nemovitých věcí zapsaných na LV.č.2448 v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Velké Meziříčí, pro obec a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 27/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 27/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 27/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/8 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 261/1, 266, 267a 265 - PK, LV číslo 399, katastrální území Jeníkov u Hlinska, obec Jeníkov, okres Chrudim a

Více

Znalecký posudek 959-43/2012

Znalecký posudek 959-43/2012 Znalecký posudek 959-43/2012 o ceně nemovitostí na LV č. 91 pozemků p.č. 527; 532; 533/1 ; vše v obci Ruda nad Moravou, katastrální území Hrabenov, okres Šumperk; spoluvlastnického podílu ve výši ½, cena

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2104-113/2013 spoluvlastnického podílu:1/20 na pozemku p.č.1056,p.č.555,p.č.556/2 a spoluvl.podílu:1/10 na pozemku p.č.602 v kat.území : Hrdlív, obec: Hrdlív, okres: Kladno. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: /16. Dlouhá Zlín. Zjištění obvyklé ceny nemovitosti

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: /16. Dlouhá Zlín. Zjištění obvyklé ceny nemovitosti ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 4971-51-2/16 o obvyklé ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.1007/33 v obci Žďár nad Sázavou, k.ú.zámek Žďár Objednavatel posudku: Účel posudku: Oceňovací předpis: Dražební

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 114-3159/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03433-0065 B / 2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03433-0065 B / 2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 03433-0065 B / 2015 o ceně nemovitostí - pozemkové parcely č.782/5, č.782/31, č.1147/4, č.1148, č.1151 a č.1152 v k.ú. Doubí u Liberce, obec Liberec, kraj Liberecký. Objednavatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 44-3089/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král - soudní exekutor Poděbradova

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 222-3267/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 219-2649/09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 143, 144, 215, 216, 225/27, 351/33, 502 a 532/1, v k.ú. Lazníky, obec Lazníky, okres Přerov a spoluvlastnického podílu o

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 271-3011/10 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na pozemcích parc.č. 644, 647/2 a 675/2 a pozemků parc.č. 645/2, 648, 797/2, 797/4, 797/5, 798, 799, 822/2, 822/5,

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6390-371/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/6 na pozemku parc. č. 444/40, v obci Jičín, katastrální území Robousy, zapsaném u Katastrálního úřadu

Více

Znalecký posudek č /17

Znalecký posudek č /17 Znalecký posudek č. 6571-111/17 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemku parc. č. 471/4, v obci Vysočina, katastrální území Rváčov u Hlinska, zapsaném u Katastrálního

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 626-45-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 626-45-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 626-45-2014 O ceně pozemků parc.č.87/3, 144, 146, 147, 152, 155, 195, 413/4, 448/1, 636, 823, 843/2, zapsaných na LV č. 261 v KÚ651320 Chlistov, obec Chlistov, okres Klatovy Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3419/2016 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Unín, obec Unín, okres Brno-venkov: pozemků parc. č. 537, 538/4 Objednatel posudku: Účel posudku: Posudek vypracoval: Soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4604-45/16 NEMOVITÁ VĚC: pozemek pč. 1364/1 - zahrada 481 m2 zapsaný v LV č. 265 kú. Nový Lískovec - obec Brno Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Brno-město,

Více

Znalecký posudek /17

Znalecký posudek /17 Znalecký posudek 3738-26/17 jehož předmětem je určení obvyklé ceny (tržní hodnoty) resp. podílu 1/12 pozemku parc. č. 1414/7 trvalý travní porost a podílu 1/12 pozemku parc. č. 1414/20 trvalý travní porost,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č likvidaci, Třanovského 622/ Řepy, Praha 6

ZNALECKÝ POSUDEK. č likvidaci, Třanovského 622/ Řepy, Praha 6 ZNALECKÝ POSUDEK č. 635-54-2014 O ceně pozemků parc.č.395/10, 395/16, 395/21, 395/22, zapsaných na LV č. 400 v KÚ 752576 Soutice, obec Soutice, okres Benešov Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1665/109/17 o ceně pozemků p.č.1638/252, p.č.3299/234, p.č.3299/235, p.č.3300/8, p.č.3301/96 v k.ú. Kunovice u Uherského Hradiště, obec Kunovice, okres Uherské Hradiště Objednavatel

Více

Odůvodnění. I. Obecná část

Odůvodnění. I. Obecná část 25 Odůvodnění I. Obecná část a) vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy, odůvodnění jejích hlavních principů V souladu s Plánem přípravy vyhlášek ústředními orgány státní správy na rok 2017 s vyznačením

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 397/45 v k.ú. Pitrov, obec Soběšovice, okres Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 397/45 v k.ú. Pitrov, obec Soběšovice, okres Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 190-3745/13 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 397/45 v k.ú. Pitrov, obec Soběšovice, okres Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

Ing. Karel Jiřík, znalec v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady pozemků a porostů lesních a ostatní zeleně mimo les

Ing. Karel Jiřík, znalec v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady pozemků a porostů lesních a ostatní zeleně mimo les Ing. Karel Jiřík, znalec v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady pozemků a porostů lesních a ostatní zeleně mimo les ZNALECKÝ POSUDEK Č. 16 / 425 / 2017 o ceně lesního pozemku, ve vlastnictví paní Hercogové

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4594-35/16 NEMOVITÁ VĚC: pozemek pč. 1264/1 - zapsáno v LV č. 2237 kú. Černá Hora okres Blansko Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Blansko, obec Černá Hora,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 1991-6/2014 o ceně pozemku parc. č. 326/1 zapsaného na LV č. 740 v katastrálním území Jaktař, obec Opava, okres Opava, kraj Moravskoslezský. Objednatel posudku: Statutární město Opava

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 241-2981 / 10. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 252, 654, 655 a 753 v k.ú. Hovězí, obec Hovězí, okr. Vsetín.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 241-2981 / 10. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 252, 654, 655 a 753 v k.ú. Hovězí, obec Hovězí, okr. Vsetín. ZNALECKÝ POSUDEK č. 241-2981 / 10 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 252, 654, 655 a 753 v k.ú. Hovězí, obec Hovězí, okr. Vsetín. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno.

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 108/2015 O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. Objednatel znaleckého posudku: Eurodražby.CZ a.s., Čimická 780/61,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek

ZNALECKÝ POSUDEK. katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek ZNALECKÝ POSUDEK č. 6926-146/2014 o zjištění obvyklé ceny pozemkové parcely č. kat. 1467 v Chyškách katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek Posudek vyžádal: Exekutorský úřad Beroun

Více

Znalecký posudek č. 2009/213 Pozemek, parcela č. 1284/13, v katastrálním území Přemyslovice, obec Přemyslovice, okres Prostějov, kraj Olomoucký. Ocenění nemovitosti za účelem provedení exekuce majetku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 48-4420/17 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu id. 1/4 na pozemcích parc.č. 476/1 a 476/2 v k.ú. a obci Partutovice, okres Přerov. Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková soudní

Více

č í s l o 144-7 / 2007

č í s l o 144-7 / 2007 Z N A L E C K Ý P O S U D E K č í s l o 144-7 / 2007 o ceně pozemku a lesních porostů v katastrálním území Deštná u Jindřichova, obci Deštná, okres Jindřichův Hradec, evidovaných na listu vlastnictví č.

Více

Výkup ppč. 3857/5 - Státní statek Jeneč. Typ materiálu: Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení. Michaela Vídeňská, referentka.

Výkup ppč. 3857/5 - Státní statek Jeneč. Typ materiálu: Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení. Michaela Vídeňská, referentka. Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 30.11.2016 Číslo jednání: 5 Číslo jednací: MULA 39039/2016 Počet l. dok.: Počet příloh: Počet l. příloh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 23.11.2016 Název

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6 2436 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 561, 562, 570, 660, v k.ú. Podolí u Přerova, obec Podolí, okres Přerov a pozemku parc.č. 598 parcela zjednodušené evidence,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: ZNALECKÝ POSUDEK č. 213-3258/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2099/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2099/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2099/2012 O ceně pozemků ve zjednodušené evidenci PK 1190/2, PK 1191, PK 1192, PK 1226, PK 1227, PK 1231, PK 1232 k.ú. Svatá Kateřina u Svatého Mikuláše. Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10-2750 / 10 o obvyklé ceně pozemků ve zjednodušené evidenci parcely původního Pozemkového katastru (PK) parc.č. 287, 317, 2814, 2815, 2831, 2860, 2929 a 3346 v k.ú. Police u Valašského

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 16

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 16 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.667-67 / 16 o obvyklé ceně podílů 1/27 nemovitých věcí pozemku ZPF parc.č.198/1 dle LV 4872, pozemků ZPF ZE PK parc.č.250, 253, 284/1, 284/2, 794, 796 dle LV 4721, to vše pro k.ú.týn

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3443/2017

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3443/2017 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3443/2017 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Oldřichov na Hranicích, obec Hrádek nad Nisou, okres Liberec: pozemku parc. č. 850/26 Objednatel posudku: Účel posudku: Posudek

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo /2018

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo /2018 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 3478-63/2018 NEMOVITÁ VĚC: Pozemky parcelní číslo 446/15, 446/21, 446/35, 455/15 a 455/16 s lesními porosty v katastrálním území Újezdec u Rakovníka, obec Hřebečníky.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4336-693/2017 Objednavatel znaleckého posudku: Ing. Tomáš Kučera Čechyňská 361/16, 602 00 Brno IS dlužníka - Jordánovi Marie a Antonín IČ: 75606089 Účel znaleckého posudku: Stanovení

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Plzeň-město č.j. 106 EX 1712/13 Radyňská Plzeň. Pro potřebu objednatele

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Plzeň-město č.j. 106 EX 1712/13 Radyňská Plzeň. Pro potřebu objednatele ZNALECKÝ POSUDEK č. 3586-009/15 o ceně nemovité věci - pozemku parcelní číslo 156, katastrální území Lesonice, obec Lesonice, území okresu Třebíč Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Plzeň-město

Více

Znalecký posudek č. ZP-1917

Znalecký posudek č. ZP-1917 Znalecký posudek č. ZP-1917 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 3/4 na pozemku parc. č. 899/5 ( trvalý travní porost ) a pozemky ve zjednodušené evidenci č. 980, 981, 1059, 1060, 1061, 1062/2,

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2695/19/16

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2695/19/16 ODBORNÝ POSUDEK č. 2695/19/16 o obvyklé ceně nemovité věci pozemku p.č.st. 144 jehož součástí je stavba rodinného domu č.p. 153 v katastrálním území Rohozná u Poličky a obci Rohozná, okres Svitavy Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17. Č.j. 169 EX 451/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /17. Č.j. 169 EX 451/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2816-48/17 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 169/2 a p.č. 170/1 obé ostatní plocha, katastrální území Ledce u Židlochovic, obec Ledce, okres Brno-venkov Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.475-15 / 15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku ZPF parc.č.488 dle LV 252 pro k.ú.odrlice, obec Senice na hané, okres Olomouc, se všemi součástmi a příslušenstvím, právy, věcnými

Více

Znalecký posudek č. 5522/2016

Znalecký posudek č. 5522/2016 Znalecký posudek č. 5522/2016 o obvyklé ceně nemovitostí, pozemku parc. č. 2023/3, lesní pozemek a pozemku ve zjednodušené evidenci PK 2040, včetně součástí a příslušenství, v obci a katastrálním území

Více

Znalecký posudek č. ZP-2919

Znalecký posudek č. ZP-2919 Znalecký posudek č. ZP-2919 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 na pozemcích parc. č. 3849/52 ( ostatní plocha ), pozemek parc.č. 4428/3 ( zahrada ), pozemek parc.č. 4431/1 ( orná půda ),

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03409-0041 / 2015. o ceně nemovitosti - pozemkové parcely č.1333/1 v k.ú. Stráž nad Nisou, obec Stráž nad Nisou, kraj Liberecký.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 03409-0041 / 2015. o ceně nemovitosti - pozemkové parcely č.1333/1 v k.ú. Stráž nad Nisou, obec Stráž nad Nisou, kraj Liberecký. ZNALECKÝ POSUDEK č. 03409-0041 / 2015 o ceně nemovitosti - pozemkové parcely č.1333/1 v k.ú. Stráž nad Nisou, obec Stráž nad Nisou, kraj Liberecký. Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Dodatek č. 1. Ke znaleckému posudku č /2017

Dodatek č. 1. Ke znaleckému posudku č /2017 Dodatek č. 1 Ke znaleckému posudku č. 68-04/2017 o administrativní ceně a ceně obvyklé nemovitosti - objektu k bydlení č. p. 14, v obci Paseka, k. ú. Paseka u Šternberka, okres Olomouc, včetně vedlejších

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 2977/1/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 2977/1/2015 ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 2977/1/2015 O ceně nemovitosti : ( určení ceny OBVYKLÉ ) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Pozemkové parcely - čk. 2198 (lesní pozemek) v katastru Dolní Branná,obec

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č /2017

ZNALECKÝ POSUDEK č /2017 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5092-37/2017 O ceně pozemku p.č.564/11, orná půda, o velikosti 959 m 2, p.č.619, orná půda, o velikosti 4403 m 2 a p.č.620, lesní pozemek, o velikosti 2227 m 2, vše zapsáno na LV č.3

Více

Znalecký posudek č. 187/2/15

Znalecký posudek č. 187/2/15 Znalecký posudek č. 187/2/15 o obvyklé ceně nemovité věci pozemku parc. č. GP 732/5 v k.ú. a obci Svatý Mikuláš, okres Kutná Hora. Objednatel posudku: Účel posudku: Mgr. Lenka Černošková soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 133/17 o obvyklé ceně podílu id. 1/8 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 255/2, 256/4, 258/1, 258/2, 268, 269, 276/7, 276/8, 276/9, 276/10, 276/11, 276/16 a 276/21, zapsaných na LV

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 659-78-2014 O ceně pozemků parc.č.269, 273, 275, 276, 277, 280, 282, PK č.183, PK č.184, zapsaných na LV č. 8 v KÚ 759708 Milčice u Sušice, obec Sušice, okres Klatovy Objednatel znaleckého

Více

Připravil: Ing. Tomáš Badal. Metodiky oceňování v soudně znalecké praxi

Připravil: Ing. Tomáš Badal. Metodiky oceňování v soudně znalecké praxi Připravil: Ing. Tomáš Badal Metodiky oceňování v soudně znalecké praxi strana 2 Použití tržního ocenění Použití vyhláškového ocenění Zjištění administrativní ceny nákup, prodej pro daň z převodu nemovitosti

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /14. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory

ZNALECKÝ POSUDEK. č /14. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory ZNALECKÝ POSUDEK č. 96-3896/14 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 1501/38, 1601/4, 1604/1, 1613, 1615/1 a 1615/3 v k.ú. Mikulůvka, obec Mikulůvka, okres Vsetín. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava

Více

Znalecký posudek č. 5690-072-03/15

Znalecký posudek č. 5690-072-03/15 Znalecký posudek č. 5690-072-03/15 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemku parc. č. 2033/32, v obci Beroun, katastrální území Beroun, zapsaného u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.524-64 / 15 o obvyklé ceně podílu 1/36 nemovitých věcí ZPF pozemků parc.č.2794/93, 2886/6, 2888/5 dle LV 754 pro k.ú.mohelnice, obec Mohelnice, se všemi součástmi a příslušenstvím,

Více