Komplexní očistná kúra jater

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Komplexní očistná kúra jater"

Transkript

1 Komplexní očistná kúra jater Balíček obsahuje: Epsomskou sůl - tobolky Ornitin Játra jsou nejdůležitějším orgánem pro detoxikaci organismu a především na jaře je hodně znát oslabení jater a žlučníku. Mají přímý vliv na velké množství zdravotních problémů, mimo jiné na nádorová onemocnění, cévní problematiku a alergie. Játra produkují okolo 1-1,5 l žluči denně, díky které se vytváří obrovské množství enzymů, důležitých pro trávení potravy. Žluč, produkována ve žlučníku na spodní straně jater, je velmi složitý roztok, který obsahuje hlavně žlučové kyseliny a cholesterol. Pokud se vlivem špatné životosprávy žluč příliš zahustí, začnou vznikat usazeniny a kaménky různého složení, které zanášejí žlučovody a které mají dopad na celkové zdraví organismu. Žlučové kameny mohou být různého původu a složení a způsobují 90 % akutních zánětů žlučníku. Jde o cholesterolové kameny (žluté barvy, velké jako třešeň), pigmentové kamínky (černé nebo hnědé barvy) a smíšené kameny. Obecně vznikají díky zvýšené koncentraci látky, ze které jsou vytvořeny nebo snížením její rozpustnosti. Problémem se žlučovými kameny trpí spousta lidí, děti nevyjímaje. Někteří v důsledku žlučových kamenů trpí alergiemi, jiní žádné příznaky nemají. Žlučové kameny se při rentgenovém vyšetření málokdy projeví. Mohou být totiž příliš malé nebo málo zvápenatělé, takže je přístroj nezachytí. Hlavní riziko je při pohybu kamínku, pokud se zaklesne v některém zúžení nebo pokud poškodí stěnu žlučníku nebo vývodu. Žlučové kaménky mohou také úplně ucpat žlučové cesty, čímž zabrání odtoku žluči a někdy i sekretu slinivky břišní. Jelikož žluč ovlivňuje trávení tuků, při blokaci dochází k navýšení hladiny cholesterolu v krvi. Hromadění žlučových šťáv a sekretu slinivky břišní může způsobit další poškození (poškození jater vedou ke žloutence, poškození slinivky k jejímu zánětu pankreatitidě). Naštěstí jsou játra orgánem, který lze velmi dobře regenerovat. Pro zdravou funkci organismu je třeba játra a žlučovody pravidelně čistit. Příprava na očistnou kúru jater: Před následující očistnou kúrou jater důrazně doporučujeme absolvovat protiparazitární očistnou kúru a ideálně očistnou kúru ledvin, jelikož pro komplexní očistu jater je nezbytné, aby ledviny a močové cesty byly v dobré kondici. Očistnou kúru

2 jater lze podstoupit i pokud právě absolvujete roční udržovací protiparazitární program. Pro kúru zvolte nejlépe noc z pátku na sobotu, abyste v sobotu, případně i v neděli mohli odpočívat. Neužívejte žádné léky ani vitamíny, mohly by zamezit kýženým výsledkům. Co budete potřebovat: 60 g Epsomské soli (60 tobolek nebo 4 kávové lžičky, pokud je sůl mletá) 120 ml olivového oleje (nejlépe extra panenského lisovaného za studena) 180 ml čerstvé grapefruitové nebo citrónové šťávy, (1-2 grapefruity, nebo 2-4 citróny - před upotřebením dobře omyjte!) 4-8 tobolek Ornitinu k zajištění klidného spánku (není nutné) 1 láhev o obsahu 500 ml se zavíracím víčkem stačí PET láhev 1 nádobu obsahu 1 litr bez víčka a schopnou být několik hodin v ledničce 1 velké plastové brčko k snazšímu příjmu tekutiny kapek tinktury ze slupek plodu Ořešáku černého k usmrcení parazitů vycházejících z jater (není nutné) Postup: Čtvrtek den před kúrou Den před vlastní kúrou nejezte nic mastného a hlavně hodně ovoce. Můžete si uvařit např. krupičnou, či kroupovou kaši z vody a s medem, chleba s medem, pečené brambory, nebo brambory a zeleninu vařené pouze ve vodě, ale nejlepší je jen ovoce. Pít hodně vody, domácí džusy z ovoce či zeleniny, případně slabý neslazený čaj. Tyto potraviny umožní nastřádání žluče v játrech. Zvýšený tlak nastřádané žluče vytlačí více kamenů. Pátek do 14:00 Pijte pouze jablečnou šťávu v jakémkoliv množství, alespoň však jeden litr. Dobré je použít jen doma vylisovanou jablečnou čerstvou šťávu. 14:00 Od druhé odpoledne nejezte a nepijte nic víc než vodu, ale tou nešetřete, čím více vypijete, tím lépe. Budete-li jíst po druhé hodině odpoledne, můžete se cítit velmi špatně a nemocní. Připravte si Epsomskou sůl na rozpuštění. Do litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 tobolek Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky. Po chvilkách, cca 30 minut, promíchávejte slaný roztok, aby došlo k plnému rozpuštění Epsomské soli. Nádobu uchovávejte v ledničce, protože studená slaná voda se snadněji pije, ale není to podmínkou.

3 18:00 Odlijte si z rozpuštěné Epsomské soli, co máte v lednici, 180 ml a vypijte ji najednou. To je první dávka. Je vhodné ji pít pomocí brčka, které vsunete až na za konec jazyka, tak zamezíte nepříjemné hořké chuti Epsomské soli. Není-li to pro vás chuťově příjemné, pomůže po vypití Epsomské soli sníst lžíci javorového sirupu, čímž se chuť Epsomské soli vytratí. Vyndejte z lednice grapefruit (příp. olivový olej, pokud jej skladujete v lednici), aby získal pokojovou teplotu. 20:00 Vypijte druhou dávku 180 ml Epsomské soli. Počítejte s projímavým účinkem. Ačkoliv jste celý den nejedli, neměli byste mít pocit hladu. Přichystejte si vše na spaní, načasování je pro dobré výsledky klíčové. 21:30 Vymačkejte si šťávu z grapefruitu nebo z citronu. Je potřeba získat 180 ml čerstvé šťávy. Na toto množství šťávy vám stačí ruční mačkátko na šťávu z citrónu. 21:45 Nalijte do 500 ml lahve s víčkem 120 ml olivového oleje a přidejte 180 ml šťávy z grapefruitu nebo citronu. Uzavřete víčko a několik minut silně, až zuřivě třeste s lahví, až se obě tekutiny propojí. Výsledkem je zlato-oranžová emulze relativně dobré chuti. Pokud potřebujte, zajděte si ještě jednou na toaletu. 22:00 Vypijte směs oleje a šťávy, při pití pokud možno stůjte a dávku vypijte nejdéle do 5 minut, ideálně naráz. Roztokem rovněž zapijte 4 tobolky Ornitinu, tak si zajistíte klidný spánek. Jděte si ihned lehnout. Pokud si nelehnete, narušíte celou čistící kúru. Čím dříve si lehnete, tím více kamínků opustí vaše tělo. Můžete si zvolit mezi dvěma polohami: 1. varianta: Položte se na postel svoji pravou stranou, pravou nohu v koleni skrčte a přitáhněte k játrům, levou nechte nataženou, přiložte termoláhev, elektrickou dečku, nebo jen PET láhev s teplou vodou pod pravé spodní žebro na játra. Po ulehnutí se nepohybujte 20 minut a zůstaňte v absolutním klidu! Zkuste usnout a spát.

4 2. varianta: Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři, nohy u sebe a natažené, přiložte termoláhev, elektrickou dečku, nebo jen PET láhev s teplou vodou pod pravé spodní žebro na játra. Po ulehnutí se nepohybujte 20 minut a zůstaňte v absolutním klidu! Zkuste usnout a spát. Snažte si představit, jak se vaše játra zbavují kamenů a co se vlastně ve vašich játrech děje. Pravděpodobně celkem dobře ucítíte žlučové kamínky, jak se posunují ve žlučovodech a vycházejí z vašich jater do střev. Díky Epsomské soli to nepůsobí žádnou bolest a není to ani nijak nepříjemné. Sobota ráno kolem 6:00 Vypijte třetí dávku 180 ml Epsomské soli. Pokud vám není nejlépe a cítíte se slabí, tak si klidně znovu lehněte. Počítejte s projímavým účinkem. 8:00 Vypijte čtvrtou dávku 180 ml Epsomské soli. Vhodné je cca 30 minut po vypití Epsomské soli vypít větší množství vody, to pro lepší vyplavení kamínků a toxických odpadů z tlustého střeva. Počítejte s projímavým účinkem. 10:00 Start stravování začněte čerstvými domácími ovocnými šťávami. Stále se pohybujte nedaleko záchodu. Za půl hodiny již můžete jíst ovoce a za další hodinu můžete sníst běžné, ale lehké jídlo. Můžete jíst například krupičnou či kroupovou kaši z vody a s medem. Odpoledne již můžete jíst normální, ale lehkou stravu. Kolem večeře se už budete cítit mnohem lépe, téměř normálně, prakticky byste se již měli cítit zase zdraví. Tak jak jste si vedli? Ráno pochopitelně začíná průjmem. Ve stolici, která je již téměř čistá voda, vyhledávejte žlučové kameny, které jsou hráškově-šedo-zelené až hráškově zelené, což potvrzuje, že se nejedná pouze o zbytky jídla. Jedině žluč má tuto barvu. Navíc nepatrné zbytky stolice většinou klesnou ke dnu, ale kamínky většinou plavou na povrchu, neboť obsahují cholesterol. Vhodné je připravit si síto do záchodu, pak větší žlučové kameny budou v sítě, malé a maličké budou plavat v záchodě. Snažte se je spočítat všechny, jak hráškově-šedo-zelené, tak hráškově zelené i pískově zbarvené. U dospělého člověka se játra kompletně vyčistí při vyloučení nejméně 2000 kamínků (u silně zanesených jater jich může být až 5000), z nichž některé mohou mít velikost lískového ořechu, případně až velikost švestky. Tato první kúra vám pomůže pouze na nějakou dobu, ale jak se další nevyloučené kamínky budou postupně posouvat ve žlučovodech dopředu, symptomy vašich zdravotních problémů se budou vracet zpět. Proto je velice vhodné kůru pravidelně opakovat. Kúru rozhodně neprovádějte, pokud jste nemocní!

5 Někdy žlučovody obsahují pouze krystalky cholesterolu, které nevytvořily kameny a vypadají jako hnědé vláknité smetí, které také plave na povrchu vody v záchodové míse. Odstranění těchto krystalků je naprosto stejně důležité, jako odstranění kamenů. Je tato kúra bezpečná? Ano. Doktor.cz má s touto kúrou hluboké zkušenosti. Kúru postupují i lidé ve vysokém věku (70. a 80. let) a ani jeden z nich nemusel po aplikaci navštívit nemocnici. Ani jeden si nestěžoval na bolest. Po kúře se můžete cítit slabí a ne ve své kůži, i když tyto pocity převládají u lidí, kteří před kúrou neprovedli doporučený protiparazitární očistný program. Právě jste se zbavili žlučových kamenů bez operačního zákroku! GRATULUJEME! Tento recept na očistu jater existuje již stovky, ne-li tisíce let a přesto je trnem v oku mnohých lékařů. Lékařská věda má za to, že se žlučové kameny vytvářejí ve žlučníku, ne v játrech. Že jsou jich stovky, ne však tisíce. Že s nimi není spojená bolest, kromě bolesti při žlučníkových záchvatech. Je pochopitelné, proč se děje: v době, kdy pacient pociťuje akutní bolest, jsou již žlučové kameny v žlučníku, kde způsobují zánět, a jsou již tak velké a zvápenatělé, že jsou dobře vidět na rentgenovém snímku. Jakmile se žlučník odstraní, zmizí i akutní bolest, ale nepříjemné pocity a trávicí potíže přetrvávají. Pravdou však je, že žlučové kameny se ve žlučníku netvoří. To potvrzuje i fakt, že problémy se žlučovými kameny mají i ti lidé, kteří měli v minulosti žlučník chirurgicky odstraněn.

1. 1. 2014 ZDRAVÉ JÁ NÁVRH ČISTÍCÍ KŮRY DETOXIKACE CELÉHO ORGANISMU. Návrh čistící kůry MVDr. Zuzana Neřádová

1. 1. 2014 ZDRAVÉ JÁ NÁVRH ČISTÍCÍ KŮRY DETOXIKACE CELÉHO ORGANISMU. Návrh čistící kůry MVDr. Zuzana Neřádová 1. 1. 2014 ZDRAVÉ JÁ NÁVRH ČISTÍCÍ KŮRY DETOXIKACE CELÉHO ORGANISMU Návrh čistící kůry MVDr. Zuzana Neřádová Co je detoxikace: DETOXIKACE ORGANISMU Detoxikace je léčebný proces, který je třeba opakovat

Více

Vyšetření citráturie - návod pro pacienta

Vyšetření citráturie - návod pro pacienta Vyšetření citráturie - návod pro pacienta 1. Moč je třeba sbírat do plastové láhve, kterou obdrţíte u svého ošetřujícího lékaře nebo v laboratoři. Ráno v 06:00 hodin se vymočíte naposledy do toalety (nikoli

Více

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch.

Vhodnost. Je vyráběna ve Švýcarsku firmou Puris AG. Pro více informací navštivte www.puris.ch. O kúře CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je proces, který tělo denně vykonává, kdy jsou toxiny uvolňovány a odstraňovány pomocí jater, plic, ledvin, lymfatického systému a kůže. Dnešní strava s vysokým obsahem

Více

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ

DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ DĚLÁME VÁŠ ŽIVOT LEPŠÍ 90-TI DENNÍ TRANSFORMACE 90-ti denní - TRANSFORMACE 90-ti denní TRANSFROMACE je vaše šance jak zlepšit zdraví a postavu. Ve 12-ti týdenním programu vyčistíme váš organismus od toxinů,

Více

Pitný režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Pitný režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku Pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku Proč musím omezovat příjem tekutin? Jednou z hlavních funkcí ledvin je udržet v těle rovnováhu tekutin. Pokud ledviny selžou, tělo se těžko zbavuje jejich

Více

Velikonoční půst. Velikonoční půst. Nejprve, co je to půst:

Velikonoční půst. Velikonoční půst. Nejprve, co je to půst: Velikonoční půst 24. 3. 2019 Velikonoční půst Z časopisů, novin, televize na nás míří slovo detoxikace, půst, hladovky, očištění organismu. Můžu si to dovolit i já, když mám nemocné ledviny, nebo se mám

Více

pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku

pitný režim Vítejte na našem dialyzačním středisku pitný režim Vítejte středisku Proč musím omezovat příjem tekutin? Jednou z hlavních funkcí ledvin je udržet v těle rovnováhu tekutin. Pokud ledviny selžou, tělo se těžko zbavuje jejich přebytku a vzniká

Více

Detoxikace. Ing. Hanka Havlátová

Detoxikace. Ing. Hanka Havlátová Detoxikace Ing. Hanka Havlátová www.zazracnehubnuti.eu 0 den Během dne nejezte sladkosti, tučné jídlo a maso. Ideální by taky bylo nepít kávu. Večer - detoxikační lázeň Jde o velice jednoduchou a přitom

Více

Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA

Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Co je důležité vědět o přípravku TASIGNA Přípravek TASIGNA je lék vydávaný pouze na lékařský předpis. TASIGNA

Více

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Ostružina list. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Droga obsahuje třísloviny (gallatoniny), organické kyseliny, vitamin C, flavonoidy, inosit, barviva, pektin, ale množství všech těchto látek je v droze poměrně nízké. Působí mírně svíravě, močopudně, staví

Více

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den.

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Úvod Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Na následující straně se seznámíte s účinnými cviky, na které nemusíte mít žádné vybavení a můžete je provozovat

Více

Ing. Vladimír Jelínek. ECC s.r.o. Všechna práva vyhrazena

Ing. Vladimír Jelínek. ECC s.r.o. Všechna práva vyhrazena Vady očí, možnosti a způsoby jejich detoxikace. Zázrak zraku a jeho spojitost s vizualizačními meditačními technikami. Barvy a vidění. Fotografická paměť. Ing. Vladimír Jelínek Jakub Schikaneder - plátno

Více

PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY PITNÝ REŽIM EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY Pod pojmem pitný režim rozumíme vědomé udržování dostatečného množství tekutin a minerálních látek v organismu. V lidském těle je voda prostředím, v němž probíhají

Více

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje

NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje NABÍDKA ČAJŮ od české firmy Apotheke tea porcované čaje OVOCNÉ ČAJE určené pro běžné pití LIMETKA A GREP Ovocný čaj pro běžné pití. MALINA A JAHODA Ovocná směs obohacená echinaceou. RANNÍ SVĚŽEST Zelený

Více

- je tvořena lalůčky s vývody, které se spojují ve společný vývod ductus pancreaticus (ústí společně se žlučovodem ve vaterské papile)

- je tvořena lalůčky s vývody, které se spojují ve společný vývod ductus pancreaticus (ústí společně se žlučovodem ve vaterské papile) Otázka: Slinivka břišní Předmět: Biologie Přidal(a): Mili 1. anatomie 2.funkce, význam při trávení 3. Onemocnění slinivky břišní 1. Anatomie - latinsky pankreas - protáhlá žláza umístěná pod žaludkem -

Více

Detoxikace organismu díky 10 potravinám

Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace, neboli očista organismu je čím dál více oblíbená. Každý den díky nezdravému životnímu stylu zahlcujeme náš organismus škodlivými látkami. A právě detoxikace

Více

Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s.

Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s. Nemocnice Český Těšín a.s. Ostravská 783 Český Těšín, 737 01 www.nemocniceceskytesin.agel.cz tel.: 558 769 248 fax.: 558 736 599 Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s. Sestavila: Jolana Kajzarová,

Více

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz

Čekanka nať řezaná. www.steza.cz. www.steza.cz. www.steza.cz Čekanka nať řezaná Čekanka obsahuje glykosidickou hořčinu intybin (reguluje činnost trávící soustavy a ovlivňuje činnost jater, slinivky a krevní soustavy), dále inulin (15 až 20%, podle některých zdrojů

Více

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek?

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek? Domácí limonády 8. 7. 2019 Líbí se Vám článek? Domácí limonády Mohlo by vás také zajímat: Pitný režim V horkých letních měsících je pitný režim více než důležitý. Potíte se, potřebujete se ochladit, lepí

Více

Vše co potřebujete vědět o hemoroidech. Rady pro pacienty

Vše co potřebujete vědět o hemoroidech. Rady pro pacienty Vše co potřebujete vědět o hemoroidech Rady pro pacienty CO? CO? JAK? JAK? KDY? KDY? PROČ? PROČ? CO CO jsou hemoroidy? je hemoroidální onemocnění? Anatomie řitního kanálu a konečníku Hemoroidy jsou přirozenou

Více

Pitný režim. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Pitný režim. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Pitný režim PaedDr. & Mgr. Hana Čechová OSNOVA 1. Pitný režim 2. Vodní bilance 3. Kolik tekutin přijmout 4. Jak na pitný režim 5. Co pít 6. Voda 7. Perlivá či neperlivá 8. Minerální vody 9. Obsah zdravotně

Více

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU {Krabička na blistry a lahvičky z HDPE } 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Sandoz 60mg Orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tvrdá tobolka obsahuje orlistatum

Více

Příloha III. Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace

Příloha III. Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Příloha III Úpravy odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Poznámka: Úpravy v souhrnu údajů o přípravku a příbalové informaci mohou být dále aktualizovány příslušnými vnitrostátními

Více

SSOS_ZD_3.12 Trávicí soustava - játra

SSOS_ZD_3.12 Trávicí soustava - játra Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZD_3.12

Více

Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014)

Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014) Jak vyzrát na sedavé zaměstnání překladatele a tlumočníka Jeronýmovy dny (podzim 2014) Správným jídlem lze pozitivně ovlivnit schopnost koncentrace, duševní schopnosti a odolnost vůči stresu. Ing. Tereza

Více

CZECH FOR FOREIGNERS VI GASTROENTEROLOGIE

CZECH FOR FOREIGNERS VI GASTROENTEROLOGIE CZECH FOR FOREIGNERS VI GASTROENTEROLOGIE Gastroenterologie je medicínský obor zabývající se nemocemi trávicího traktu (jícen, žaludek, tenké a tlusté střevo) a orgány s ním souvisejícími (játra, žlučové

Více

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Odpovědi na níže uvedené dotazy umožní ošetřujícímu lékaři rychlou orientaci ve Vašem konkrétním případě a velmi mu usnadní cestu ke správnému nasazení bílkovinné ketogenní diety

Více

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku

NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ. Dobrá výživa pro dobrý noční spánek. Výživa pro lepší život. Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku BŘEZEN 2014 NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ Dobrá výživa pro dobrý noční spánek Jezte správně, spěte sladce dosažení kvalitního nočního spánku Tip na dobrou výživu pro dobrý noční spánek Vápník potřebný pro udržení

Více

Operace pankreatu. Doc. MUDr. Jan váb, CSc. Triton

Operace pankreatu. Doc. MUDr. Jan váb, CSc. Triton TRITON Operace pankreatu Doc. MUDr. Jan váb, CSc. Triton Jan Šváb Operace pankreatu Vyloučení odpovědnosti vydavatele Autor i vydavatel věnovali maximální možnou pozornost tomu, aby informace zde uvedené

Více

Důležité informace k užívání přípravku Tasigna

Důležité informace k užívání přípravku Tasigna Důležité informace k užívání přípravku Tasigna Co je důležité vědět o přípravku Tasigna... Přípravek Tasigna je lék vydávaný pouze na lékařský předpis. Tasigna se používá k léčbě leukemie nazývané chronická

Více

Obsah. Část I. Očista... 11

Obsah. Část I. Očista... 11 Obsah Část I. Očista... 11 KAPITOLA 1. Co je zapotřebí vědět o očišťování organismu a zvláštnostech postupu... 12 Zdroje škodlivých látek, jež se v průběhu života hromadí v lidském těle... 13 Mechanismus

Více

Pokyny k sepsání jídelníčku

Pokyny k sepsání jídelníčku Pokyny k sepsání jídelníčku měl byste zaznamenat vše co sníte a vypijete během 2 všedních (po-pá) a 1 víkendového dne (so+ne) obecné zásady: jídelníček zapisujte průběžně nejlépe hned poté, co něco sníte

Více

ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA

ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA ACIDOBAZICKÁ NEROVNOVÁHA Jelikož jsme tvořeni z 75% vody, na správné hydrataci vhodnou tekutinou samozřejmě velmi záleží. Měli bychom pít vodu o ph 7 až 9. Bohužel voda z kohoutku mívá ph kolem 6. Většina

Více

TRÁVICÍ A MOČOVÁ SOUSTAVA

TRÁVICÍ A MOČOVÁ SOUSTAVA TRÁVICÍ A MOČOVÁ SOUSTAVA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy v 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidské trávicí a močové soustavy. Trávicí soustava její funkcí je příjem a zpracování

Více

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE!

JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! JAK JSOU NA TOM VAŠE STŘEVA, JÁTRA, LEDVINY? OTESTUJTE SE! ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK S pomocí tohoto dotazníku si můžete provést jednoduché vyhodnocení stavu Vašich vnitřních orgánů, konkrétně trávicího traktu

Více

Zvyšuje. káva cholesterol?

Zvyšuje. káva cholesterol? JMÉNO, PŘÍJMENÍ: TŘÍDA: Zvyšuje káva cholesterol? Pití kávy lze označit za nejrozšířenější zvyk dnešní doby. Kávu si dáváme hlavně pro její povzbudivé účinky. Kromě kofeinu je v kávových zrnech také lipidová

Více

Informace pro použití. Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje.

Informace pro použití. Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Informace pro použití Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Tento zdravotnický prostředek je dostupný bez lékařského předpisu. Pro lepší účinek se řiďte

Více

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

OČISTA PODLE ANTONIE MAČINGOVÉ

OČISTA PODLE ANTONIE MAČINGOVÉ 2014 WWW.CITITSEDOBRE.CZ OČISTA PODLE ANTONIE MAČINGOVÉ Detoxikační program a návrh jídelníčku MVDr. Zuzana Neřádová Antónia Mačingová - očista 28 dní Očista spočívá v konzumaci předepsaného jídla dle

Více

Svačiny pro děti 1 3 roky

Svačiny pro děti 1 3 roky Dodavatelem základy řady používaných produktů / surovin = CountryLife Svačiny pro děti 1 3 roky 150 g bezlepkové piškoty 2 lžíce bílý jogurt 1 lžíce rýžový sirup 1/2 lžíce máslo Zapečená jablíčka Jablko

Více

Mochna husí nať řezaná

Mochna husí nať řezaná Mochna husí nať řezaná Droga působí zejména na hladké svalstvo, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě a svíravě. Dle J.A.Zentricha ji zle použít proti křečím, při kolikových bolestech či krvavých průjmech,

Více

Dietní režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Dietní režim. Vítejte na našem dialyzačním středisku Dietní režim Vítejte na našem dialyzačním středisku Proč potřebuji dodržovat speciální dietu? I když se pomocí dialýzy z těla odstraní mnoho odpadních látek, musíte být při stravování stále opatrní, abyste

Více

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek JakHubnout NE W leden 2016 správně Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek Jakou zvolit dietu? 2016 štíhlá a krásná. Tisíce ženvužroce to zvládly, vy to také zvládnete! Zvládli jste Vánoce?

Více

DOMOV BŘEZINY, p.o. Rychvaldská 531, 735 41 Petřvald, Tel: 596 541 238, e-mail: domovbreziny@domovbreziny.cz DIETNÍ SYSTÉM V DOMOVĚ BŘEZINY

DOMOV BŘEZINY, p.o. Rychvaldská 531, 735 41 Petřvald, Tel: 596 541 238, e-mail: domovbreziny@domovbreziny.cz DIETNÍ SYSTÉM V DOMOVĚ BŘEZINY DIETNÍ SYSTÉM V DOMOVĚ BŘEZINY Seznam diet platných v Domově Březiny 0 tekutá 1 kašovitá 2 šetřící 3 racionální 3 M racionální mleté maso 9 diabetická 9 M diabetická mleté maso 9/2 diabetická šetřící BON

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Jméno a příjmení Telefonní kontakt E-mail Povolání, popř. směnnost Základní informace o klientovi Doplňující informace o klientovi Věk Výška Váha BMI Vyplňte prosím dotazník co nejpečlivěji

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ

6. ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ, ŽE LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK MUSÍ BÝT UCHOVÁVÁN MIMO DOSAH A DOHLED DĚTÍ ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU {Krabička pro blistry a HDPE lahvičky} 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Teva 60 mg, tvrdé tobolky Orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tobolka obsahuje

Více

Kreon tobolky pancreatinum

Kreon tobolky pancreatinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls271059/2012 a příloha ke sp.zn. sukls271053/2012, sukls271592/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kreon 40 000 tobolky pancreatinum

Více

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY Doba sušení Celkový čas sušení vždy závisí na typu potraviny, jak velké a jak tlusté plátky budete mít. Záleží však i na ostatních okolnostech: kolik vody potravina

Více

www.zlinskedumy.cz STRAVOVÁNÍ - DIETY Odborné učiliště Kelč Název školy Název projektu Číslo projektu Název šablony Stupeň a typ vzdělání

www.zlinskedumy.cz STRAVOVÁNÍ - DIETY Odborné učiliště Kelč Název školy Název projektu Číslo projektu Název šablony Stupeň a typ vzdělání STRAVOVÁNÍ - DIETY Název školy Název projektu Číslo projektu Název šablony Stupeň a typ vzdělání Odborné učiliště Kelč Rozvoj handicapovaných žáků a ICT CZ.1.07/1.5.00/34.0736 III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Dotazník k určení metabolického typu

Dotazník k určení metabolického typu 1 Dotazník k určení metabolického typu dle Billa Wolcotta U každé otázky si vyberte pouze jednu odpověď, která vám nejvíce vyhovuje. Pokud na vás neodpovídá ani jedna z nabízených odpovědí, na otázku neodpovídejte.

Více

Kreon 40 000 tobolky pancreatinum

Kreon 40 000 tobolky pancreatinum sp. zn. sukls157525/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kreon 40 000 tobolky pancreatinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz

Tužebník nať řezaný. www.steza.cz. www.steza.cz Tužebník nať řezaný Tato léčivá bylina je výborným protirevmatickým prostředkem, napomáhá látkové výměně, zvyšuje vylučování solí a kyseliny močové z organizmu. Je vhodným antipyretikem,tj. snižuje teplotu

Více

dietní režim Vítejte na našem dialyzačním středisku

dietní režim Vítejte na našem dialyzačním středisku dietní režim Vítejte Proč potřebuji dodržovat speciální dietu? I když se pomocí dialýzy z těla odstraní mnoho odpadních látek, musíte být při stravování stále opatrní, abyste se vyhnuli zhoršení Vašeho

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Týdenní jídelníček pro hubnutí

Týdenní jídelníček pro hubnutí Týdenní jídelníček pro hubnutí Vždy platí, že pokud bude výdej energie vyšší než její příjem, tak bude docházet k hubnutí. Na začátku je proto třeba stanovit správný poměr příjmů/výdeje. Ideálně vám to

Více

Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními. prostředky

Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními. prostředky Klasické příznaky léčebné krize při detoxikaci přírodními prostředky Co všechno čistí z těla naturopatická detoxikace hlubokých tkání? toxické kovy a chemikálie střevní kaly včetně divertiklů žlučové kameny

Více

VÝŽIVNÝ A CHUTNÝ PŘECHOD NA PEVNOU STRAVU. Zjednodušuje rodičům život a pomáhá připravovat pokrmy odpovídající specifickým potřebám dětí.

VÝŽIVNÝ A CHUTNÝ PŘECHOD NA PEVNOU STRAVU. Zjednodušuje rodičům život a pomáhá připravovat pokrmy odpovídající specifickým potřebám dětí. babycook BABYCOOK ZARUČUJE VÝŽIVNÝ A CHUTNÝ PŘECHOD NA PEVNOU STRAVU Zjednodušuje rodičům život a pomáhá připravovat pokrmy odpovídající specifickým potřebám dětí. Objevte BABYCOOK a jeho čtyři hlavní

Více

Návod k použití MUZ 7 EB1 B-594-01

Návod k použití MUZ 7 EB1 B-594-01 Návod k použití MUZ 7 EB1 B-594-01 Výrobník zmrzliny Pročtěte si rovněž návod k použití základního spotřebiče. Pokyny pro likvidaci Chladicí nádoba je naplněna tekutinou, která je z ekologického a zdravotního

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum)

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls26704/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NIMED 100 mg tablety (nimesulidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Kreon 10 000 tobolky pancreatinum

Kreon 10 000 tobolky pancreatinum sp. zn. sukls157525/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kreon 10 000 tobolky pancreatinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla.

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. ČLOVĚK Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. Lidské tělo člověk patří mezi živočichy, je obratlovec a savec všichni lidé mají stejnou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sorvasta 15 mg, potahované tablety. Sorvasta 10 mg, potahované tablety

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sorvasta 15 mg, potahované tablety. Sorvasta 10 mg, potahované tablety PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sorvasta 5 mg, potahované tablety Sorvasta 10 mg, potahované tablety Sorvasta 15 mg, potahované tablety Sorvasta 20 mg, potahované tablety Sorvasta 30 mg, potahované

Více

Perorální podání. Před použitím čtěte příbalovou informaci. TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL. Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU

Perorální podání. Před použitím čtěte příbalovou informaci. TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL. Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU TEXT NA VNĚJŠÍ OBAL Krabička pro blistry a lahvičky HDPE 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Orlistat Polpharma 60 mg, tvrdé tobolky orlistatum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Jedna tvrdá tobolka obsahuje

Více

VY_52_INOVACE_02_37.notebook May 21, 2014. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo.

VY_52_INOVACE_02_37.notebook May 21, 2014. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Inovace školství V/2 Inovace

Více

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE ...... NETRADIČNÍ VÁNOCE... od BOHEMIAN FOODIE KAPR NA MANDARINKÁCH se salátem z pečených batátů 15 minut příprava / 40 min pečení / 4 porce Ingrdience pro přípravu kapra na mandarinkách 1 kg filetů nebo

Více

Jak u sebe zjistit přítomnost žlučových kam enů Nejběžnější příčiny žlučových kamenů (a nemocí)

Jak u sebe zjistit přítomnost žlučových kam enů Nejběžnější příčiny žlučových kamenů (a nemocí) Ú vod... 1. KAPITOLA...27 Žlučové kameny v játrech - velké zdravotní rizik o...27 Proč je žluč tak důležitá?... 34 Poruchy trávicí soustavy... 35 Onemocnění úst...38 Onemocnění žaludku... 40 Onemocnění

Více

Příloha č. 1 Dotazník

Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 1 Dotazník Vážená paní, vážená slečno, Dovoluji si Vás požádat o vyplnění dotazníku, který slouží jako podklad ke zpracování mé diplomové práce. Práce je zaměřena na zjištění stravovacích zvyklostí

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn. sukls110147/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA SOMATULINE AUTOGEL 60 mg, injekční roztok v předplněné stříkačce SOMATULINE AUTOGEL 90 mg, injekční roztok v předplněné stříkačce SOMATULINE

Více

Za závažnou dehydrataci se považuje úbytek tekutin kolem 6%. Dehydratace se dá rozdělit na:

Za závažnou dehydrataci se považuje úbytek tekutin kolem 6%. Dehydratace se dá rozdělit na: Pitný režim Lidské tělo obsahuje 50-65% vody, samotné svaly obsahují až 70%. Už jen tento fakt snad dostatečně vypovídá o důležitosti vody v těle. Obyčejný pracující a nesportující člověk by měl přijmout

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387 Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Nauka o výživě Společná pro celou sadu oblast DUM č.

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA Obor: Ročník: Zpracovala: Gastronomie Čtvrtý Mgr. Vladimíra Poláchová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

Warrior diet. výzkum fáze I

Warrior diet. výzkum fáze I Warrior diet výzkum fáze I Tento dokument obsahuje stravovací rozpis pro protokol přerušovaného hladovění (Intermittent fasting), zvaný Warrior Diet. Jedná se o jeho nejstriktnější možnou variantu, kdy

Více

Orgánové soustavy. Trávící soustava. VY_32_INOVACE_3.19.Bi._Travici_soustava. Škola: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky

Orgánové soustavy. Trávící soustava. VY_32_INOVACE_3.19.Bi._Travici_soustava. Škola: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky VY_32_INOVACE_3.19.Bi._Travici_soustava Škola: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky Autor: Ing. Tkáč Ladislav Datum vytvoření: 7. Leden 2014 Ročník: první Předmět a tematická oblast: Biologie III.

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

OBSTRUKČNÍ SPÁNKOVÁ APNOE EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

OBSTRUKČNÍ SPÁNKOVÁ APNOE EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY OBSTRUKČNÍ SPÁNKOVÁ APNOE EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY Spánková laboratoř se zabývá poruchami dýchání ve spánku a nespavostí, nejvíce se zaměřuje na obstrukční spánkovou apnoi. CO JE SPÁNKOVÁ APNOE Jsou

Více

Podzimní detoxikace organismu. Elena Jesíčková, ,

Podzimní detoxikace organismu. Elena Jesíčková, , Podzimní detoxikace organismu Orgán cang, plíce. Plíce jsou druhý nejhlavnější orgán cang a v čínské terminologii plíce kancléř našeho těla Plíce jsou umístěny ze všech orgánů cang na nejvyšším místě a

Více

Funkce vody v lidské těle (45-75 %):

Funkce vody v lidské těle (45-75 %): Voda němá živina Často se voda mezi živiny neřadí, přestože je opomíjená, je nepostradatelná. Po vzduchu je voda druhou nejdůležitější podmínkou života, bez vzduchu mohou lidé žít pouze několik minut,

Více

Dietní plán. svačina. večeře. Podíl základních látek na celkové energetické hodnotě 1. 12,80 8,30 2,30 0,00 104 437 2. 25,70 12,30 2,10 0,00 170 714

Dietní plán. svačina. večeře. Podíl základních látek na celkové energetické hodnotě 1. 12,80 8,30 2,30 0,00 104 437 2. 25,70 12,30 2,10 0,00 170 714 DIETNÍ PLÁN NA 7 DNÍ 7 Dietní plán 1. den pondělí snídaně Milko Ovofit ananas 140 g oběd Guareta rajská polévka v prášku DietLine Whey 20 proteinový koktejl banán DietLine Whey 20 proteinový koktejl čoko

Více

1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek

1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek 1. 1. 2016 MICHAL JEŽEK JAK ODKYSELIT ORGANIZMUS? příčiny, následky, pomocné rady Michal Ježek Úvod Co to vlastně je překyselení? Co to pro naše tělo znamená? Co vyjadřuje hodnota ph? Rád bych zde čtenářům

Více

Andělika lékařská kořen

Andělika lékařská kořen Andělika lékařská kořen Andělika bývá v Číně používána za bylinu gynekologického významu, používanou při bolestivé menstruci a při problémech v přechodu ženy. Dále bývá používána Uklidnění a posílení nervové

Více

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. NL EN ES DA SV NO FI TR BG BS CS HU RO SK SL SR HR ET LV LT PL 2 1 2 3 4 5 3 Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. popis A

Více

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce

Alkohol - s léky na spaní - s léky na bakteriální infekce - s léky na vaginální infekce Alkohol -s léky na spaní (hypnogen, stilnox, zolpidem) zvýší tlumivý efekt léků, utlumím pozornost, zvýší ospalost, útlum -s léky na bakteriální infekce (biseptol, cotrimaxol, ) tato kombinace blokuje

Více

Název: Zdravý životní styl 2

Název: Zdravý životní styl 2 Název: Zdravý životní styl 2 Výukové materiály Autor: Mgr. Blanka Machová Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: Biologie Ročník: 4. a 5. (2. a 3. vyššího

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Pitný režim a jeho úskalí MUDr.Věra Faierajzlová,CSc. Odbor podpory zdraví Krajská hygienická stanice Pardubického kraje Něco málo úvodem: Člověk denně v průměru vyloučí asi 2,5 l vody močí, stolicí, dýcháním

Více

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty CLARITY ZMRZLINOVAČ Recepty 2 obsah Spojení vanilky a čokolády 4 Osvěžující citrónová zmrzlina 6 Sladký hřích s mandarinkami, čokoládou a likérem 7 Mražený banánový jogurt 9 Zázvorovo-meruňková symfonie

Více

Jak se probrat po zimě? Zkuste jarní detox! Napsal uživatel redakce Úterý, 30 Duben 2013 00:00 -

Jak se probrat po zimě? Zkuste jarní detox! Napsal uživatel redakce Úterý, 30 Duben 2013 00:00 - Jaro je obdobím nových začátků. Nejen, že se probouzí příroda, ale procitá i naše tělo. Proto je tato doba nejvhodnější k nastartování nových sil a k přípravě na další dny plné energie. Nejprve bychom

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PRAKTICKÝ PRŮVODCE. příprava střeva před koloskopií

PRAKTICKÝ PRŮVODCE. příprava střeva před koloskopií PRAKTICKÝ PRŮVODCE příprava střeva před koloskopií FN Brno, Jihlavská 20, 625 00 Brno Bohunice Tel. Číslo: +420 532 233 810 Web: www.fnbrno.cz/nemocnice-bohunice/endoskopicke-centrum E 4 5 6 7 káva 8

Více

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Sipping Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Přípravky enterální klinické výživy dle složení a stupně naštěpení jednotlivých živin: polymerní, oligomerní, speciální a modulární Polymerní

Více

Zdravý životní styl předškolních dětí

Zdravý životní styl předškolních dětí Zdravý životní styl předškolních dětí Charakteristika předškolního věku dynamika vývoje a rozvoj dovedností ve všech oblastech, zejména v oblasti motorické, kognitivní, řečové a sociální rychlost růstu

Více

Problémy při pečení a jejich řešení

Problémy při pečení a jejich řešení Problémy při pečení a jejich řešení Popis problému Příčina problému Návod na odstranění problému Po upečení je chléb přilepený k nádobě Jak lze zabránit vzniku otvorů v chlebě, které vznikají v důsledku

Více

Sacharidy. Sacharidy. Co jsou sacharidy a k čemu slouží?

Sacharidy. Sacharidy. Co jsou sacharidy a k čemu slouží? Sacharidy 1. 11. 2018 Sacharidy Co jsou sacharidy a k čemu slouží? Společně s bílkovinami a tuky patří sacharidy k základním živinám a jsou pro naše tělo důležitým zdrojem energie. Jsou převážně rostlinného

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OrliWin 60 mg tvrdé tobolky orlistatum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OrliWin 60 mg tvrdé tobolky orlistatum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls134501/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OrliWin 60 mg tvrdé tobolky orlistatum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než

Více

Česnek medvědí (Allium ursinum L.)

Česnek medvědí (Allium ursinum L.) Česnek medvědí (Allium ursinum L.) je druh jednoděložné rostliny z čeledi česnekovité. Lidově se této rostlině říká lenek. Botanická charakteristika: Vytrvalá, 20 40cm vysoká bylina s podzemní cibulí.

Více

Lněné semínko celé. www.steza.cz

Lněné semínko celé. www.steza.cz Lněné semínko celé LNĚNÉ semeno příznivě ovlivňuje zdravou funkci střev. Semena pomáhají při problémech se zažíváním a při zácpě. Zevně lze použít ve formě obkladů. Příprava a dávkování: 1 čajová lžička

Více

Kreon 10 000 tobolky pancreatinum

Kreon 10 000 tobolky pancreatinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls271057/2012 a příloha ke sp.zn. sukls271054/2012, sukls271609/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kreon 10 000 tobolky pancreatinum

Více

UZ chyby a omyly. V. Válek. Department of Radiology, University Hospital Brno, Medical Faculty Masaryk University Brno, Czech Rep.

UZ chyby a omyly. V. Válek. Department of Radiology, University Hospital Brno, Medical Faculty Masaryk University Brno, Czech Rep. UZ chyby a omyly V. Válek Department of Radiology, University Hospital Brno, Medical Faculty Masaryk University Brno, Czech Rep. Na co se soustředit Anatomická lokalizace co tam vlastně je za struktury?

Více

ST-FP8052. Odšťavňovač. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-FP8052. Odšťavňovač. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-FP8052 Odšťavňovač Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážený zákazníku! Gratulujeme vám k zakoupení výrobku značky Saturn. Jsme přesvědčeni, že naše výrobky budou věrnými

Více