Becherovka Historie značky Becherovka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Becherovka Historie značky Becherovka"

Transkript

1 Becherovka Historie značky Becherovka ź Becherovka Original je tradiční český bylinný likér, vyráběný v Karlových Varech společností Jan Becher Karlovarská Becherovka. ź U zrodu Becherovky i vzniku jejího jména stál drogista Josef Vitus Becher roku ź Někdy se jí přezdívá třináctý karlovarský pramen. ź V květnu roku 1807 započal historicky první prodej Becherovky v krámku U tří skřivanů. ź Nově zaváděný léčebný nápoj se ovšem jmenoval English Bitter a užíval se jako žaludeční kapky. ź Ve městě, kam většina lázeňských hostů přijížděla právě s neduhy zažívacího traktu, se zdravotní likér rychle ujal na rozdíl od bylin a koření prodávaných na váhu či běžně ordinovaných žaludečních diet se v podobě Becherových kapek snoubila zázračná síla bylin s oblažujícím vlivem lahodného likéru na duši pacienta. ź Becherovka získala desítky českých i mezinárodních ocenění, například: 1871: stříbrná medaile, Výstava řemesel, průmyslu, zemědělství a lesnictví v Chebu (úplně první ocenění) 1904: jmenování Becherovky dvorním dodavatelem císařského dvora. V té době putovalo pravidelně na císařský dvůr až 50 litrů Becherovky měsíčně 2002: medaile Rodinné stříbro 2013: stříbrná medaile, San Francisco World Spirits Competition (jediný český zástupce)

2 Becherovka Současnost značky Becherovka ź V roce 2001 byl dokončen proces privatizace a společnost přešla do vlastnictví francouzské skupiny Pernod Ricard, která je druhým největším výrobcem alkoholických nápojů na světě. ź Oficiální název firmy JAN BECHER - KARLOVARSKÁ BECHEROVKA, a.s. ź Základní kapitál: 427, ,- Kč který je udán nominální cenou akcie za 1000,- Kč. ź Firma uvádí okolo zaměstnanců. ź Recept na výrobu likérů znají údajně pouze dva pracovníci výroby. ź Firma dosáhla ve finančním roce od července 2012 do června 2013 tržeb ve výši 1,209 miliardy korun. ź V předchozím finančním roce to bylo 1,3 miliardy korun. ź Ve fiskálním roce 2012/2013 skončila ziskem před zdaněním 171 milionů korun. Proti předchozímu roku to ale byl pokles o 80 milionů. Nižší zisk byl důsledkem hlavně prohibice (výskyt methanolu v tvrdém alkoholu), která stála firmu okolo 100 milionů korun.

3 Bohemia Glass Historie značky Bohemia Glass ź V roce 1876 se v Poděbradech stali zakladateli skláren bratři Augustin a Jan Gerhardtové. ź V okolí chyběly vhodné suroviny a pracovní síla byla dražší než v pohraničí, přesto stavba začala a provoz továrny, v té době nejmodernější v Čechách, byl zahájen v červnu roku ź Hlavním artiklem byly skleněné části petrolejových lamp, kalamáře, lahve, pivní sklenice, džbány a stolní zboží. ź Po pouhých šesti letech se firma Bratří Gerhardtové rozpadla a Jan odprodal bratrovi svůj podíl. Nákladný život rodiny zbylého majitele, snažící se vyrovnat knížecím poměrům, jakož i chyby v řízení podniku způsobily, že firma upadla do dluhů a v roce 1886 byl provoz sklárny zastaven. ź 1. ledna 1950 vznikly samostatné Poděbradské sklárny n.p. ź V roce1975 se podnik stal součástí mamutího koncernu Crystalex Značka Bohemia se rozšířila na veškeré užitkové sklo československé provenience kromě varného, veškeré sklo a křišťál se vyváželo prostřednictvím monopolního podniku Skloexport. ź V roce 1990 se státní monopol rozpadl. Sklárny BOHEMIA a.s. se osamostatnily k , v říjnu 1999 se staly součástí sklářského uskupení, zastřešeného podnikem BOHEMIA CRYSTALEX TRADING. Po finančním krachu této skupiny v roce 2008 byla výroba v poděbradských sklárnách zastavena.

4 Bohemia Glass Současnost značky Bohemia Glass ź Akciová společnost Crystal BOHEMIA GROUP, a.s. vznikla 28. listopadu 2008 ź V současné době se řadí mezi přední světové výrobce olovnatého křišťálu a je jednoznačně největším výrobcem v České republice. ź Základní kapitál Kč. ź Kmenové akcie na jméno , počet akcií: 60 v zaknihované podobě. ź V současné době zaměstnává okolo 330 zaměstnanců. ź Sklárny ve spolupráci se SOŠ a SOU Nymburk nabízí vyučení v oboru s možností budoucího zaměstnání ve sklárnách.

5 Jawa Historie značky Jawa ź Je nejstarší fungující česká firma zabývající se výrobou motocyklů už od roku Jméno firmy vzniklo složením jména zakladatele Františka Janečka, který zakoupil licenci na výrobu motocyklů Wanderer. ź V současnosti se firma oficiálně nazývá Jawa Moto spol. s r.o. a sídlí v Týnci nad Sázavou, jejím vlastníkem je podnikatel Jiří Gerle. ź Dále existuje firma JAWA Divišov a.s., která se zabývá výrobou plochodrážních speciálů a sídlí v Divišově. ź Jawa za svou existenci uvedla na trh desítky modelů nejrůznějších motocyklů, vyráběných v továrně v Praze-Nuslích na Pankráci. ź 1931 byla vybudována nová továrna v Týnci nad Sázavou. ź v době centralizace byla nucena Jawa opustit své moderní provozy na pražské Zelené lišce na Pankráci a v Libni a začít využívat motorárnu ČZ ve Strakonicích. ź V minulosti, zejména v padesátých letech 20. století, byla Jawa ve špičce motocyklových výrobců, exportovala do mnoha zemí světa, zejména péráky, kývačky a panelky, významný byl export pro SSSR. ź Po roce 1990 nastal výrazný útlum výroby, který měl kořeny již v dřívějších socialistických letech, kdy se do motocyklového průmyslu prakticky neinvestovalo. ź Nedostatečné modernizace nedokázaly zakrýt zastaralost koncepce.

6 Jawa Současnost značky Jawa Počet zaměstnanců Základní kapitál Kč. JAWA akciová společnost. V České republice i v zahraničí jezdí stále mnoho veteránů značky JAWA. JAWA se nyní již jen velmi obtížně snaží konkurovat značkám jako Honda, Yamaha, Suzuki svou novou řadou motocyklů se čtyřtaktním motorem o objemu 650 cm³. ź V současnosti prodávané modely jsou JAWA 50, JAWA 125, JAWA 250, JAWA 350 a JAWA 660. ź Podle ministerstva zahraničí nadále pokračuje montáž motocyklů Jawa i na Kubě ve společnosti RODAR Motociclos S.A. v Havaně, o této montáži motocyklů je však známo jen velmi málo informací. ź Motocykly jsou na Kubu dováženy v rozloženém stavu a zde dokompletovávány. ź ź ź ź

7 Eta Historie značky Eta ź 3. září 1943 založil podnikatel Jan Prošvic Elektrotechnickou akciovou společnost ESA. Položil tím základy výroby elektrických spotřebičů pro domácnost v Hlinsku a začal vyrábět elektrické žehličky. ź znárodnění a začlenění firmy do koncernu Elektro-Praga Praha. ź do Hlinska byla z Rýnovic převedena výroba vysavačů, které se během krátké doby staly hlavním výrobním programem firmy. ź registrace ochranné známky ETA, která je stále nejznámější značkou elektrických spotřebičů v ČR. ź Stanislav Lachman, designér světového jména, dvorní designér domácích elektrospotřebičů značky ETA, v roce 1973 navrhl nejkontroverznější žehličku Eta 211 s největší žehlicí plochou na světě. ź do výroby byl zaveden vysavač ETA x400, kterého se za 16 let vyrobilo téměř kusů. ź Privatizace akciové společnosti Elektro-Praga Hlinsko formou kuponové privatizace. Prvními vlastníky se staly privatizační fondy velkých bank. ź Změna názvu firmy na ETA a. s. podle ochranné známky. ź Ukončila se výroba suché žehličky ETA 219/220, které se od roku 1972 vyrobilo téměř kusů.

8 Eta

9 Kofola Historie značky Kofola ź Nápoj Kofola vznikl v roce 1959 v Československu. Cílem bylo nabídnout na tuzemském trhu v té době nedostupnou Coca colu či Pepsi. ź Kofola měla být především z dostupných surovin, přírodních látek a vznikala ve Výzkumném ústavu léčivých rostlin v Praze. ź Hlavní ingrediencí byl sladkokyselý sirup Kofo, který vyráběla farmaceutická firma Galena. ź Během 70. let prožívala Kofola v Československu zlatý věk, neboť nahradila západní kolové nápoje a stala se velmi oblíbenou. ź Po roce 1989 vstoupily na náš trh i zahraniční značky a Kofola ztratila své dominantní postavení. ź Následovaly také soudní spory o ochrannou známku, označení Kofola používaly i jiné firmy. ź Jediným dodavatelem a výrobcem Kofoly se stala firma Santa nápoje sídlící v Krnově.

10 Kofola Současnost značky Kofola ź V roce 2002 postavila firma nový provoz ve slovenské Rajecké Lesné, kde stáčí pramenitou vodu Rajec. ź O rok později se firma přejmenovala na Kofola a.s. a začala nabízet další produkty Top Topic, Jupí, Jupík, v licenci RC Colu a Capri Sonne, které vyváží do Polska a Maďarska. ź V Polsku vlastní také závod, kde se vyrábí džusy Jupí a je to jedna z největších českých investic v Polsku vůbec. ź Její znak připomíná lístek lékořice, která byla jednou z přísad v Kofo sirupu společně s výtažky z jablek, rybízu, třešní, skořicí, karamelem, cukrem, koriandrem a extraktem z pomerančovníku. ź Ovocný extrakt se namíchává vždy na celou sezonu dopředu, proto se chuť Kofoly může každý rok mírně lišit v závislosti na stupni zralosti ovoce. ź Firma je jedním z nejvýznamnějších výrobců nápojů ve střední Evropě, v roce 2007 dosáhly její tržby 4,4 mld. Kč. ź Od roku 2009 po odkoupení společnosti Pinelli začala společnost vyrábět také nápoj Semtex.

11 Koh-i-noor Historie značky Koh-i-noor ź Jindřich Waldes a Hynek Puc založili firmu Waldes a spol., kde jako předmět podnikání uvedli zakladatelé výrobu drobného kovového zboží. ź Zahájili podnikání v malé dílničce v Praze - Holešovicích s jedním dělníkem, jedním učněm a starým šlapacím soustruhem na výrobu knoflíků. ź Zakladatelé přemluvili Eduarda Merzingera, aby 20 tisíc rakouských korun, které vyhrál v loterii, vložil do firmy a stal se jejich společníkem. Jako čtvrtý do firmy vstoupil Waldesův bratr Sigmund. ź J. Waldes dostal nápad vyrobit stiskací knoflík. Tento knoflík byl patentován pod názvem největšího diamantu Koh-i-noor. ź Puc sestrojil automat na výrobu a ta se začala brzy rozrůstat. ź Logo Miss KIN, na kterém je dívka s patentkou v levém oku. Waldesovy reklamní schopnosti dokazuje fakt, že hlava dívky měla celkem pětkrát změněný účes, přesně podle dobové módy. ź Po první světové válce začaly závody vyrábět také špendlíky, pletací jehlice, náprstky, přezky, natáčky, sponky a kovové hřebeny. ź Dalším převratným vynálezem bylo zdokonalení zdrhovadla neboli zipu. ź Jindřich Waldes úzce spolupracoval s Tomášem Baťou a dodával mu komponenty pro obuv. ź Roku 1939 byl J. Waldes zatčen gestapem a 1941 zemřel za nejasných okolností.

12 Koh-i-noor Současnost značky KOH - I - NOOR ź prošel Koh-i-noor privatizací a z pobočných závodů se staly samostatné podniky. ź vytvoření dceřinné společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH SLOVENSKO a.s. pro prodej na Slovensku. ź vytvoření dceřinné společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH POLSKA Sp. z o.o. pro prodej v Polsku a vytvoření dceřiné společnosti KOH-I-NOOR Italia S.p.A. pro prodej v Itálii. ź vytvoření dceřinné společnosti KOH-I-NOOR BULGARIA s.r.o. pro prodej v Bulharsku a vytvoření výrobního závodu KOH-I-NOOR Nanjing Stationery CO. Ltd. v Nanjingu v Číně. ź vytvoření dceřinné společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA S.R.L. pro prodej v Rumunsku. ź akvizice výrobce popisovačů HEMUSMARK a vytvoření KOH-I-NOOR HEMUSMARK AD v Bulharsku. ź otevření značkové prodejny KOH-I-NOOR HARDTMUTH v Číně. ź Firma dnes vyrábí 750 druhů zboží, od špendlíků, spínadel, sponek a zipů až po nýty. ź Ročně vyrobí 4,5 milionu zdrhovadel a skoro 100 milionů knoflíků, mezi kterými převažují tradiční stiskací patentky.

13 Orion Historie značky Orion ź V roce 1896 si založil František Maršner spolu se svou manželkou v Praze malou výrobnu na orientální cukrovinky. ź Dílna byla vybavena dvěma kotli a zpočátku zde manželé vyráběli především turecký med. ź Výroba už poptávce nestačila a cukrovinky balily do obalů i další dělnické rodiny v okolí. ź Později našli manželé větší prostory v jednom nedalekém hostinci. ź Spolu s výrobními prostory se rozšířila i nabídka produktů - sultánský chléb, halva, sučuk, rahat, manna a šumivé bonbony. Ty dokonce obdržely ocenění z Chebu (1892) a z Bruselu (1893). ź Přestože se prodej cukrářských výrobků uskutečňoval hlavně na poutích, poptávka po nich stále stoupala. ź To byl impuls k zakoupení dalších prostor na Královských Vinohradech, kde později vznikla továrna Orion. ź S výrobou čokolády začali Maršnerovi v roce 1897, jednalo se zejména o vánoční figurky. ź V roce 1902 byla registrována ochranná známka "Maršnerova reformní čokoláda". Tato čokoláda byla nabízena pro její prospěšnost lidskému zdraví. Kromě chuťových vlastností čokolády se zdůrazňoval obsah vápníku, železa, ale i obsaženého cukru. Příznivý vliv na lidské zdraví potvrdili lékaři z Vídně a Prahy. ź Ochranná značka Orion byla přijatá v roce 1914.

14 Orion Současnost značky Orion Značka Orion patří od roku 1992 švýcarské firmě Nestlé. Oficiální název Nestlé Česko s.r.o. Základní kapitál ,- Kč Nestlé se stala jedním ze strategických partnerů při privatizaci a.s. Čokoládovny. Tento krok jí umožnil navázat na dlouhou domácí tradici výroby čokolády a cukrovinek vybudováním silných značek, jakými jsou například ORION, DELI, GRANKO, BON-PARI, JOJO nebo HAŠLERKY. Zároveň rozsáhlý investiční program vytvořil dobré podmínky pro konkurenceschopnost domácí produkce z hlediska kvality i ceny. ź Nestlé se řadí na 1. místo v pořadí světových výrobců potravin (s výjimkou výrobců alkoholických nápojů). Nejvýznamnějšími trhy jsou Evropa a Amerika, které realizují přes 60% prodeje. Společnost zaměstnává 230 tisíc pracovníků a vyrábí ve více než 450 závodech v 84 zemích. 94% prodeje tvoří potraviny. ź ź ź ź

15 Petrof Historie značky Petrof ź Narození zakladatele firmy Antonína Petrofa. ź Hradec Králové stavba prvního koncertního klavíru. ź Antonín Petrof byl císařem jmenovám dvorním továrníkem pian Rakousko-Uherska a tajným radou. Oba tituly později přešly na syny. ź Zavedena výroba elektropneumatických pian, později radioakustických. V této době PETROF vyváží již také do Japonska, Číny, Austrálie a Jižní Ameriky. ź GRAND PRIX na světové výstavě v Bruselu získávají nástroje PETROF zlatou medaili. V továrně pracuje 400 lidí. ź Znárodnění továrny. Petrofovi zbaveni majetku a svých práv. ź Nástup Ing. Jana Petrofa (IV. generace) po 43 letech totalitního režimu začátek procesu privatizace. ź Otevření nového moderního výzkumného centra s vlastní velkoobjemovou bezodrazovou měřící komorou, největší svého druhu v ČR. ź Založena Továrna na pianina, a. s. v Hradci Králové. ź Dokončení privatizace firmy společností PETROF, spol. s r. o. ź výročí založení firmy PETROF. ź výročí založení firmy PETROF v čele firmy Mgr. Zuzana Ceralová Petrofová (V. generace). Obnovena výroba pianinových a klavírových mechanik vlastní konstrukce.

16 Petrof Současnost značky Petrof ź Základní kapitál Kč. Petrof společnost s ručením omezeným. ź Nástroje značky PETROF jsou označeny novou pečetí, EUROPEAN EXCELLENCE (zkratka EEX). Toto označení je především důkazem evropského původu nástroje a zárukou dlouhodobé životnosti, odborného servisu a vysoké užitné hodnoty. Stavba klavírů na objednávku pro nejnáročnější zákazníky, koncertní křídlo P 194 Storm. ź Otevření vlastní dceřiné firmy PETROF USA, další koncertní křídla P 237 Monsoon, P 173 Breeze a P 159 Bora. ź Dokončení nové generace klavírů PETROF. Spolupráce s audio-legendou Markem Levinsonem (reprobedny pro high-endový audio systém DANIEL HERTZ). ź 2012 představeno nové pianino moderního designu P 127 NEXT (nová řada Modern Collection). ź 2013 Inovován způsob intonace, klavíry PETROF nyní vynikají větším dynamickým rozsahem a intonace je trvanlivější. ź PETROF oslavil 150. výročí. Představena high-end značka ANT. PETROF a její první nástroj ANT. PETROF 275.

Historie značky Bohemia Glass

Historie značky Bohemia Glass Historie značky Bohemia Glass Historie značky Becherovka Becherovka Original je tradiční český bylinný likér, vyráběný v Karlových Varech společností Jan Becher Karlovarská Becherovka. V roce 1876 se v

Více

Motocykly Jawa. Ročníková práce. Školní rok 2017 / Autor: Štěpán Cibulka, 9.A Konzultant: Mgr.Petr Hrazdíra

Motocykly Jawa. Ročníková práce. Školní rok 2017 / Autor: Štěpán Cibulka, 9.A Konzultant: Mgr.Petr Hrazdíra Motocykly Jawa Ročníková práce Školní rok 2017 / 2018 Autor: Štěpán Cibulka, 9.A Konzultant: Mgr.Petr Hrazdíra 1 Prohlášení Prohlašuji, že jsem ročníkovou práci zpracoval samostatně a použil jen prameny

Více

Obecná charakteristika produktu

Obecná charakteristika produktu Obecná charakteristika produktu Název: Výrobce: Cena: Kofola Kofola a.s. cca 17 až 22 Kč za 2l láhev cca 13 až 20 Kč za 0,5l v točeném provedení Složení: voda, sirup KOFO - (ovocný sirup, cukr, voda, karamel

Více

HISTORIE ZENTIVY. Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí

HISTORIE ZENTIVY. Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí HISTORIE ZENTIVY Jak se Zentiva měnila v průběhu staletí ZENTIVA, VÝROBCE VYSOCE KVALITNÍCH LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ, MÁ VE SVÉM OBORU DLOUHOLETOU TRADICI. V SOUČASNOSTI JE 3. NEJVĚTŠÍ A ZÁROVEŇ NEJRYCHLEJI

Více

Potravinářský průmysl

Potravinářský průmysl Mgr. Josef Mareš POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL VY_32_INOVACE_673 Potravinářský průmysl Výchozími surovinami potravinářského průmyslu jsou především domácí zemědělské, lesní a vodní produkty+dovážené suroviny.

Více

Ochranné známky prohlášené za proslulé

Ochranné známky prohlášené za proslulé Ochranné známky prohlášené za proslulé datum zpracování: 26.08.2002 abecední řazení podle majitele č.spisu č.zápisu priorita datum prohlášení za proslulou stav obrázek znění majitel - název sídlo stát

Více

USA země exportních příležitostí

USA země exportních příležitostí USA země exportních příležitostí Praha, 24. 5. 2017 Ing. Petr Ježek ředitel odboru zahraničně obchodní spolupráce MZe Agrární zahraniční obchod ČR - USA Obchodní operace 2014 2015 2016 Vývoz z ČR do USA

Více

VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008

VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008 VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008 Skupina Vetropack Bülach, Vetropack Holding AG Výrobní závody CH: St-Prex, Vetropack AG A: Pöchlarn, Vetropack Austria GmbH Kremsmünster, Vetropack Austria GmbH

Více

Formulář pro uchazeče o značku Regionální produkt Český ráj

Formulář pro uchazeče o značku Regionální produkt Český ráj Formulář pro uchazeče o značku Regionální produkt Český ráj Kontaktní údaje Jméno: Kofola a.s. Adresa: Za Drahou 165/1, 794 01 Krnov, Česká republika Tel.: 724794473 E-mail: karel.sotek@kofola.cz Popis

Více

Graf 1-1: Platné aktivní licence podle předmětu licenční smlouvy; 2009

Graf 1-1: Platné aktivní licence podle předmětu licenční smlouvy; 2009 ANALYTICKÁ ČÁST 1. Aktivní (poskytnuté, prodané) licence Počet poskytovatelů licencí v ČR ve sledovaném roce zahrnuje všechny právnické subjekty působící na území ČR, které jsou poskytovatelem práva používat

Více

Počet poskytovatelů licencí Počet platných licencí Přijaté licenční poplatky (v mil. Kč) Nové odrůdy rostlin a plemen zvířat. Patent.

Počet poskytovatelů licencí Počet platných licencí Přijaté licenční poplatky (v mil. Kč) Nové odrůdy rostlin a plemen zvířat. Patent. Analytická část Úvod Předmětem následujícího textu jsou zjištění, plynoucí ze statistického šetření Českého statistického úřadu o licencích za rok 2014, zaměřeného na poskytovatele licencí, počty platných

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA Zentiva mezinarodní farmaceutická společnost vyrábějící a prodávající cenově dostupné generické léky. Z APATYKY K MEZINÁRODNÍ FARMACEUTICKÉ FIRMĚ Za zakladatele výroby léčiv

Více

Výroční zpráva.

Výroční zpráva. Výroční zpráva 2016 www.elitexnepomuk.cz Vážené dámy, vážení pánové, Úvodní slovo rok 2016 byl pro naši společnost velmi významný. Dosáhli jsme rekordních výsledků v mnoha oblastech, představili a implementovali

Více

EKONOMICKÝ, SOCIÁLNÍ A KULTURNÍ VÝZNAM SKLÁŘSKÉHO A BIŽUTERNÍHO PRŮMYSLU V ČESKÉ REPUBLICE

EKONOMICKÝ, SOCIÁLNÍ A KULTURNÍ VÝZNAM SKLÁŘSKÉHO A BIŽUTERNÍHO PRŮMYSLU V ČESKÉ REPUBLICE EKONOMICKÝ, SOCIÁLNÍ A KULTURNÍ VÝZNAM SKLÁŘSKÉHO A BIŽUTERNÍHO PRŮMYSLU V ČESKÉ REPUBLICE Praha, 16. května 2013 Vlastimil Hotař, Technická univerzita v Liberci prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 3. listopadu 2011 Mezitímní zpráva statutárního orgánu společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. července 2011 do 3. listopadu 2011 Fortuna přijala za prvních devět

Více

Škrtni všechny nesprávné odpovědi.

Škrtni všechny nesprávné odpovědi. 1. Kdo se stal v Československu po druhé světové válce předsedou vlády? Emil Hácha. 2. Komunistický politik, první dělnický prezident v Československu. Vedl komunistický převrat v roce 1948. Jak se jmenuje?

Více

Graf 1-1: Platné aktivní licence podle předmětu licenční smlouvy; 2010

Graf 1-1: Platné aktivní licence podle předmětu licenční smlouvy; 2010 ANALYTICKÁ ČÁST 1. Aktivní (poskytnuté, prodané) licence Počet poskytovatelů licencí v ČR ve sledovaném roce zahrnuje všechny právnické subjekty působící na území ČR, které jsou poskytovatelem práva používat

Více

Profil společnosti Zentiva

Profil společnosti Zentiva Profil společnosti Zentiva Zentiva mezinarodní farmaceutická společnost vyrábějící a prodávající moderní, vysoce kvalitní a cenově dostupné generické léky. Z apatyky k mezinárodní farmaceutické firmě Za

Více

Situace v zahraničním obchodě pivem, chmelem a sladem. Ministerstvo zemědělství, Praha, 19.6.2014

Situace v zahraničním obchodě pivem, chmelem a sladem. Ministerstvo zemědělství, Praha, 19.6.2014 Situace v zahraničním obchodě pivem, chmelem a sladem Ministerstvo zemědělství, Praha, 19.6.2014 Českého pivovarství Vladimír Balach Miliony Výstav piva celkem v mil. hl 20,5 113 tis. hl 20,0 19,9 19,5

Více

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu:

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: 5.12.2012 Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: VY_12_INOVACE_16_Vl 4.roč. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2213

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_20_07 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav Finger

Více

a napodobeniny platidel v České republice v roce 2007

a napodobeniny platidel v České republice v roce 2007 Padělan laná a pozměněná platidla a napodobeniny platidel v České republice v roce 2007 Ing. Pavel Řežábek člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB 26. února 2008 Struktura prezentace 1 Peněž ěžní oběh

Více

Hospodářství a průmysl ČR

Hospodářství a průmysl ČR Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborná škola ekonomická Zlín Modernizace výuky prostřednictvím ICT registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0505 Hospodářství a průmysl ČR VY_32_INOVACE_PRE.3.04 1. ročník,

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 08/2014

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 08/2014 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 08/2014 Obsah Příliv přímých zahraničních investic... 2 Polské přímé zahraniční investice... 2 Inflace... 2 Průmyslová

Více

Výroční zpráva 2014H

Výroční zpráva 2014H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2014H (1.4.2014 31.3.2015) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. ukončila další z úspěšných hospodářských roků

Více

Žofínské fórum Kvalitní potraviny pro české zákazníky! Otazníky přetrvávají

Žofínské fórum Kvalitní potraviny pro české zákazníky! Otazníky přetrvávají Žofínské fórum Kvalitní potraviny pro české zákazníky! Otazníky přetrvávají Marian Jurečka ministr zemědělství 3. 10. 2017 Strategie MZe s výhledem do roku 2030 Konkurenceschopnost a udržitelnost českého

Více

DETAILY OBJEDNÁVKY REŠERŠOVANÁ SPOLEČNOST. DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník: Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o.

DETAILY OBJEDNÁVKY REŠERŠOVANÁ SPOLEČNOST. DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník: Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o. Kreditní informace Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o. email: info-cz@coface.com 30.03.2015 12:15 document id: 1741187-3-P01-1.12.6-16244 DETAILY OBJEDNÁVKY DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník:

Více

Výroční zpráva 2013H

Výroční zpráva 2013H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2013H (1.4.2013 31.3.2014) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. dokončila proces změny vlastnické struktury a

Více

Pokračování - 7-37 Cm 105/2005 výrobek specifikovaný v příloze 3 tohoto rozsudku, a to vázu artdeco, nazývanou žalobcem Tanec. Soud má za prokázáno z paragonu žalovaného ze dne 14.7.2004 a srovnávací fotografie,

Více

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY oceněná KVALITA heluz KOMPLEXNÍ SYSTÉM Nová generace stavebního systému Společnost HELUZ cihlářský průmysl

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 08/2016

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 08/2016 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 08/2016 Obsah Příliv zahraničních investic... 2 Polské přímé investice v zahraničí... 2 Inflace... 3 Průmyslová

Více

Podnikatelská filosofie názor na podnikání

Podnikatelská filosofie názor na podnikání Jakub Michal Podnikatelská filosofie názor na podnikání Počátek 20. století Poptávka >> nabídka Zákazník má omezené zdroje Pásová výroba Henry Ford, Tomáš Baťa 20. léta 20. století 2. světová válka Poptávka

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují. s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Ing.Vlasáková 1 Zboží je statek nebo služba určená ke

Více

Vítězové veřejných zakázek

Vítězové veřejných zakázek Vítězové veřejných zakázek Analýza skutečných majitelů Praha 12. prosince 2013 Luděk Mácha, Jan Cikler CRIF Czech Credit Bureau Skupina založena v roce 1988 v Bologni Jeden z největších světových provozovatelů

Více

OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI V SENEGALU

OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI V SENEGALU Velvyslanectví v Senegalu OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI V SENEGALU 21. 11. 2016 Mgr. Pavel Zástěra, ekonomický diplomat, ZÚ Dakar Základní informace o Senegalu Makroekonomika 2. největší ekonomika Západoafrické

Více

Výroční zpráva 2012H

Výroční zpráva 2012H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2012H (1.4.2012 31.3.2013) 1. Úvodní slovo generálního ředitele: Vznik společnosti AZ KLIMA a.s. (původní název BWY Czech a.s.) je výsledkem

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2014 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

Profil firmy BITTNER GmbH & Co.KG. Firma hledá v České republice partnery v oblasti: Dovoz masných výrobků, případně obchodní zástupce

Profil firmy BITTNER GmbH & Co.KG. Firma hledá v České republice partnery v oblasti: Dovoz masných výrobků, případně obchodní zástupce , 20.-22.září 2011 Profil firmy BITTNER GmbH & Co.KG www.bittnerwurstwaren.de Od založení firmy BITTNER v roce 1952 se z ní stal moderní a výkonný podnik na výrobu masných výrobků s více než 80 zaměstnanci

Více

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: Číslo projektu: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_23_Tomáš Baťa Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační gramotnost

Více

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Tisková zpráva Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Výroba skla v naší společnosti je nejmodernější v celé Evropě, v roce 2012 jsme otevřeli zcela novou sklárnu o rozloze 3500 m2. Navazujeme tak na bohatou

Více

VY_32_INOVACE_DEJ_39. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534. Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

VY_32_INOVACE_DEJ_39. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534. Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. VY_32_INOVACE_DEJ_39 Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Období vytvoření: únor 2013 Ročník: 2., příp. 3. Tematická oblast:

Více

Obsah. Historie společnosti Společnost Kofola dnes Struktura společnosti Produkty ČR Marketing ČR Produkty Polsko Marketing Polsko Budoucnost podniku

Obsah. Historie společnosti Společnost Kofola dnes Struktura společnosti Produkty ČR Marketing ČR Produkty Polsko Marketing Polsko Budoucnost podniku David Říha Obsah Historie společnosti Společnost Kofola dnes Struktura společnosti Produkty ČR Marketing ČR Produkty Polsko Marketing Polsko Budoucnost podniku Historie společnosti (1) 1993 - rodina řeckého

Více

RETAIL PORTFOLIO. Rozhodni spor zvířátek na. zákaznická linka

RETAIL PORTFOLIO. Rozhodni spor zvířátek na. zákaznická linka www..com RETAIL PORTFOLIO Rozhodni spor zvířátek na zákaznická linka Portfolio nápojů Kofola Guarana Plech 0,25 l 24 ks/ balení PET 1 l Kofola Original Plech 0,25 l Kofola Original, Višňová, Citrus, Meruňka,

Více

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK V áclav Ignác Stratílek se narodil 31. 7. 1873 jako syn Petra Stratílka (1844 1904), mistra kočárnického a sedlářského. Řemeslu se vyučil v továrně na příbory v Moravské Třebové.

Více

1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR

1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR 1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR Mezi základní normy upravující oblast bankovnictví patří: 1) zákon č. 6/13 Sb., o ČNB, ve znění pozdějších novel 2) zákon č. 21/12 Sb.,

Více

149, 90. Vánoční čokolády. 25 Platnost:

149, 90. Vánoční čokolády. 25 Platnost: Vánoční čokolády CENA ZA 1 ks 144,90/165,19* MLÉČNÁ FIGURKOVÁ duté fi gurky z mléčné čokolády bal.: 500 g 149, 90 170,89 * 25 Platnost: 21. 11. 4. 12. 2012 Do vyprodání zásob www.makro.cz KOLEKCE duté

Více

Historie farmaceutické výroby v Čechách a na Moravě

Historie farmaceutické výroby v Čechách a na Moravě Historie farmaceutické výroby v Čechách a na Moravě G. Hell & Comp. > Galena > IVAX-CR a.s. Václav Rusek České farmaceutické muzeum Periodizace vývoje I. PRAVĚK 1650-1805 recepturní výroba lékárenská II.

Více

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky

Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Podpora regionálních produktů a místní ekonomiky Co je to regionální značka? Je nebo není přeznačkováno? Značka není soutěžní, trvalá podpora regionu ve všech souvislostech Marketingový nástroj, společná

Více

19. CZ-NACE 31 - VÝROBA NÁBYTKU

19. CZ-NACE 31 - VÝROBA NÁBYTKU 19. - VÝROBA NÁBYTKU Výroba nábytku 19.1 Charakteristika odvětví Odvětví výroba nábytku používá k výrobě jako hlavní surovinu předem zpracované (upravené) dříví nebo dřevařské výrobky, zejména aglomerované

Více

Vlastnická struktura českých stavebních společností

Vlastnická struktura českých stavebních společností Vlastnická struktura českých stavebních společností ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební - Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví Bc. Klára Kukačová 1.11.2018 Právní formy vlastnictví

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 02/2015

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 02/2015 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 02/2015 Obsah Příliv přímých zahraničních investic... 2 Polské přímé zahraniční investice... 2 Inflace... 2 Průmyslová

Více

NOVÉ. Koktejl. sirupy NAMÍCHANÉ PODLE KOKTEJLŮ RETAIL PORTFOLIO. zákaznická linka

NOVÉ. Koktejl. sirupy NAMÍCHANÉ PODLE KOKTEJLŮ RETAIL PORTFOLIO. zákaznická linka NOVÉ Koktejl sirupy NAMÍCHANÉ PODLE SLAVNÝCH KOKTEJLŮ RETAIL PORTFOLIO zákaznická linka Portfolio nápojů Kofola Original, Guarana PET 1 l Kofola Original, Černý rybíz Plech 0,25 l 24 ks / balení Kofola

Více

Prezentace firmy Mediate, s. r. o.

Prezentace firmy Mediate, s. r. o. Prezentace firmy Mediate, s. r. o. 1 / 15 KDO jsme? založení společnosti MEDIATE v roce 1996 přední výrobce bylinných čajů a doplňků stravy více jak 60 interních zaměstnanců + externí spolupracovníci transparentní

Více

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld.

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld. Tisková zpráva BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje 3. listopadu 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. čtvrtletí

Více

Současnost. Největší procentní podíl průmyslu na celkové ekonomice státu ze všech evropských zemí 50,0 45,0 40,0 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 0,0

Současnost. Největší procentní podíl průmyslu na celkové ekonomice státu ze všech evropských zemí 50,0 45,0 40,0 35,0 30,0 25,0 20,0 15,0 10,0 5,0 0,0 Jiří Holoubek Historie Rozpad Rakouska Uherska - v Československu zůstává cca 70% průmyslových podniků z celého mocnářství Po roce 1920 minimální zpoždění za průmyslovým světem při nástupu 2. průmyslové

Více

ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY

ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY Marek Rojíček Jednání valné hromady Elektrotechnické asociace ČR, 8. 11. 2018, Zaječí ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Elektrotechnický

Více

baget a sendvičů

baget a sendvičů O společnosti Ročně vyrobíme více než 30 000 000 baget a sendvičů Všechno, co děláme, musí chutnat O společnosti 26 let zkušeností s výrobou, prodejem a logistikou přímého zásobování Historie společnosti

Více

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016 Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016 Prodej, zaměstnanost, mzdový vývoj, produktivita práce, zahraniční obchod 1) Prodej Na základě výsledků za 1. pol. roku 2016 dosáhly

Více

Hospodářský rozvoj v českých zemích

Hospodářský rozvoj v českých zemích Hospodářský rozvoj v českých zemích Rozvoj vědy a technické vynálezy způsobily v průběhu 19. století mnoho změn v životě celé společnosti. Největší změny nastaly ve výrobě v průmyslu. Byly tak bouřlivé,

Více

PKP CARGO spojuje své síly s AWT

PKP CARGO spojuje své síly s AWT PKP CARGO spojuje své síly s AWT PKP CARGO připraveno expandovat do Evropy 1 2 3 4 Druhý dopravce v EU Licence na dopravu v devíti zemích EU Komplexní logistické služby v rámci skupiny PKP CARGO Dobrá

Více

Company. Vydání 4, říjen 2012. newsletter

Company. Vydání 4, říjen 2012. newsletter Company Vydání 4, říjen 2012 Úvod Vážení zákazníci, je nám potěšením s Vámi sdílet další vydání aktualit z naší společnosti. Období od září je převážně ve znamení veletrhů, kterých se účastníme nejen s

Více

SPOLEČNOST HAMÉ. a expanze na zahraničních trzích

SPOLEČNOST HAMÉ. a expanze na zahraničních trzích SPOLEČNOST HAMÉ a expanze na zahraničních trzích Skupina Hamé Je jedním z největších českých producentů a vývozců trvanlivých a chlazených potravin včetně kojenecké stravy, bagetového programu a polotovarů

Více

REFERENCE (1996 2009)

REFERENCE (1996 2009) REFERENCE (1996 2009) 1. Jihočeská drůbež, a.s. Právní řešení, včetně uskutečnění privatizační transakce Úplné dořešení privatizace Jihočeských drůbežářských závodů. Realizace 1995-1996 cca 300 mil. Kč

Více

GASTRO PORTFOLIO Správná volba pro váš byznys

GASTRO PORTFOLIO Správná volba pro váš byznys GASTRO PORTFOLIO Správná volba pro váš byznys Distribuce nápojů společnosti Kofola vyrostla o téměř 10% více než polovina gastronomických zařízení má nápoje z našeho sortimentu ve své nabídce. Distribuce

Více

Komerční banka, a. s 31

Komerční banka, a. s 31 Příloha č. 4 Komerční banka, a. s 31 KB je univerzální bankou se širokou nabídkou služeb v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Společnosti finanční skupiny Komerční banky nabízejí

Více

Vymezení pojmu počáteční investice

Vymezení pojmu počáteční investice Vymezení pojmu počáteční investice Obsah Úvod... 1 Posuzování a prokazování počáteční investice... 2 1. Založení nové provozovny... 2 2. Zásadní změna celkového výrobního postupu... 3 3. Rozšíření výrobního

Více

OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU

OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU ANALÝZA AMSP ČR OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU 29. 11. 2015, Praha Zpracoval řešitelský tým Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Obsah: Porovnání jihokorejských investic

Více

Představujeme držitele značky "Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR" HAMÉ s.r.o.

Představujeme držitele značky Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR HAMÉ s.r.o. Představujeme držitele značky "Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR" HAMÉ s.r.o. Představujeme společnost HAMÉ s.r.o., která je držitelem značky Český výrobek garantováno Potravinářskou

Více

Hospodářská krize v Rakousku-Uhersku 1873 a její paralely k současné situaci. Martin Polívka

Hospodářská krize v Rakousku-Uhersku 1873 a její paralely k současné situaci. Martin Polívka Hospodářská krize v Rakousku-Uhersku 1873 a její paralely k současné situaci Martin Polívka Základní fakta Existuje minimum kvantitativních ukazatelů, nicméně je zřejmé že: se jednalo o první cyklickou

Více

Měsíční přehled č. 01/02

Měsíční přehled č. 01/02 Měsíční přehled č. 01/02 Zahraniční obchod České republiky Podle předběžných údajů Českého statistického úřadu dosáhl v lednu 2002 obrat zahraničního obchodu v běžných cenách 202,5 mld.kč, čímž klesl v

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,587.700 ze zahraničí: 3,019.243 (84,2 %) z tuzemska: 568.457 (15,8 %) Celkový přírůstek hostů: 128.875 osob (3,7%) nerezidenti

Více

Tomáš a Jan Baťovi. K126 Teri Teorie řízení Tomáš Zahradník Lukáš Vojta

Tomáš a Jan Baťovi. K126 Teri Teorie řízení Tomáš Zahradník Lukáš Vojta Tomáš a Jan Baťovi K126 Teri Teorie řízení Tomáš Zahradník Lukáš Vojta Tomáš Baťa - Československý podnikatel vizionář, spoluzakladatel světové obuvnické firmy, starosta Zlína - Narodil se 3.dubna 1876

Více

14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29

14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29 Výroba a opravy strojů a zařízení VÝROBA A OPRAVY STROJŮ A ZAŘÍZENÍ DK 14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29 14.1. Charakteristika odvětví Významným odvětvím českého zpracovatelského průmyslu

Více

Vývoj české ekonomiky

Vývoj české ekonomiky Přehled ekonomiky České republiky HDP Trh práce Inflace Platební bilance Zahraniční investice Průmysl Zahraniční obchod Hlavní charakteristiky české ekonomiky Malá, otevřená ekonomika, výrazně závislá

Více

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za rok 2015

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za rok 2015 Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za rok 2015 Prodej, zaměstnanost, mzdový vývoj, produktivita práce, zahraniční obchod 1) Prodej Na základě výsledků za rok 2015 dosáhly tržby v běžných cenách

Více

VY_32_INOVACE_OV-3I-01-UVOD_VZNIK_HISTORIE_VYVOJ. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV-3I-01-UVOD_VZNIK_HISTORIE_VYVOJ. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV-3I-01-UVOD_VZNIK_HISTORIE_VYVOJ Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Nešvara Pavel, Krajč Silvestr

Více

Průměrná dovozní cena vína za jednotlivé měsíce

Průměrná dovozní cena vína za jednotlivé měsíce Zahraniční obchod České republiky s vínem (XIV. listopad 29) V listopadu 29 bylo dovezeno do ČR 148 tis. hl vína (o 3 tisíc hl více než v říjnu) za 356 mil. Kč (o 97 mil. Kč více), z toho 71 tis. hl lahvového

Více

IV.3 Zahraniční obchod se službami a znalostmi v oblasti high-tech (TBP)

IV.3 Zahraniční obchod se službami a znalostmi v oblasti high-tech (TBP) IV.3 Zahraniční obchod se službami a znalostmi v oblasti high-tech (TBP) Základní metodologie a koncepce statistiky technologické platební bilance (TBP) je založena na manuálu TBP (TBP Manual, OECD, 1990)

Více

SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY

SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY SOUČASNÁ SITUACE SKUPINY UNIPETROL A JEJÍ PLÁNY 9.LISTOPADU 2015 Unipetrol základní fakta Nejvýznamnější rafinérská a petrochemická skupina v České republice a přední hráč na středoevropském trhu Od 2005

Více

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s.

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. Výroční zpráva GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. 2012 Obsah I. Úvodní slovo ředitele společnosti II. Profil společnosti Základní údaje o společnosti Orgány společnosti Hlavní ukazatele společnosti

Více

Vlastnická struktura českých stavebních společností

Vlastnická struktura českých stavebních společností Vlastnická struktura českých stavebních společností 126MPO - Management podniku Bc. Jan Veleba Právní formy vlastnictví podniku a) podniky jednotlivce (živnosti) b) obchodní společnosti (osobní) c) obchodní

Více

Historie firmy Centropen

Historie firmy Centropen Historie firmy Centropen Tradice výroby psacích prostředků se začala v Dačicích psát v roce 1940, kdy jeden ze zakladatelů, zabývající se výrobou koženého zboží, založil v tehdejší Telečské ulici novou

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 3) Borovského žáky

Více

Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek

Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek Konference 25 let kapitalismu v České republice Žofín, 15. listopadu 214 Vladimír Tomšík Česká národní banka Stav ekonomiky na počátku transformace Země

Více

Tisková zpráva. Ambiente Frankfurt 13. 17. února 2015

Tisková zpráva. Ambiente Frankfurt 13. 17. února 2015 Tisková zpráva Ambiente Frankfurt 13. 17. února 2015 Výroba skla v naší společnosti je nejmodernější v celé Evropě, v roce 2012 jsme otevřeli zcela novou sklárnu o rozloze 3500 m2. Navazujeme tak na bohatou

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA Obor: Ročník: Zpracovala: Gastronomie Čtvrtý Mgr. Vladimíra Poláchová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA

VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA VRACÍME OBALY DO ŽIVOTA SPOLEČNOST EKO KOM Autorizovaná obalová společnost EKO KOM byla před třinácti lety založena průmyslovými podniky vyrábějícími balené zboží. Tato nezisková akciová společnost vytvořila

Více

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2017

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2017 Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2017 Prodej, zaměstnanost, mzdový vývoj, produktivita práce, zahraniční obchod 1) Prodej Na základě výsledků za 1. polovinu roku 2017

Více

SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015

SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015 SKVĚLÁ ČESKÁ ZMRZLINA KATALOG 2015 TOČENÁ A KOPEČKOVÁ ZMRZLINA LEDOVÉ TŘÍŠTĚ TOPPINGY www.toje.cz O NÁS Pod obchodní značkou TOJE vyrábí a dodává česká společnost FRUJO, a.s. špičkové produkty pro profesionální

Více

Současný ekonomický vývoj a trh práce

Současný ekonomický vývoj a trh práce Současný ekonomický vývoj a trh práce Vladimír Dlouhý prezident Hospodářská komora České republiky www.komora.cz ING Bank, 24. října 2018 Struktura prezentace Podnikatelský sentiment Komorová národohospodářská

Více

8/11. Kč 15,33. Kč 10,90. Kč 9,90. 18,40 (s DPH) Birell sklo 0,5 l. 11,99 (s DPH) 10,90 (s DPH)

8/11. Kč 15,33. Kč 10,90. Kč 9,90. 18,40 (s DPH) Birell sklo 0,5 l. 11,99 (s DPH) 10,90 (s DPH) 8/11 platnost nabídky od 1. 8. 2011 do 10. 9. 2011 M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, www.pivnihotovost.cz, tel.: 733 396 309 Kč 15,33 18,40 (s DPH) Frisco jablko-citrón Frisco Brusinka

Více

MALOOBCHOD A VÝVOJ TRŽEB

MALOOBCHOD A VÝVOJ TRŽEB MALOOBCHOD A VÝVOJ TRŽEB Marie Boušková Jana Gotvaldová Tisková konference, ČSÚ Praha, 23. června 2016 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Co je maloobchod? Maloobchod,

Více

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz KATALOG MARLENKA www.marlenka.cz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 strana Historie a současnost 4 Export 5 Výroba 6 Certifikáty a ocenění 7

Více

Čtvrtletní přehled za říjen až prosinec a celkový vývoj za rok 2011

Čtvrtletní přehled za říjen až prosinec a celkový vývoj za rok 2011 Čtvrtletní přehled za říjen až prosinec a celkový vývoj za rok Zahraniční obchod České republiky Podle předběžných údajů Českého statistického úřadu (vč. dopočtů) dosáhl ve čtvrtém čtvrtletí roku obrat

Více

Speciální nabídka Slivovic

Speciální nabídka Slivovic Aperitivy 0,05 l Campari 40,- 0,10 l Cinzano (dle nabídky) 40,- 0,10 l Martini (dle nabídky) 40,- 0,20 l Aperoll Spritz (aperoll, prosecco, perlivá voda) 62,- Speciální nabídka Slivovic 0,04 l Fleret Valašská

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o.

Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o. Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o. Za hospodářský rok 2007 (období od 01.09.2007 do 31.8.2008) Zpracoval: Milan Behro, jednatel společnosti V Brně dne 28.2. 2009 Obsah: 1. Základní identifikační

Více

Návrh PR podpory společnosti B2M.CZ PŘIPRAVILA AGENTURA PR POINT

Návrh PR podpory společnosti B2M.CZ PŘIPRAVILA AGENTURA PR POINT Návrh PR podpory společnosti B2M.CZ PŘIPRAVILA AGENTURA PR POINT ZÁKLADNÍ INFORMACE O AGENTUŘE STŘEDNĚ VELKÁ PR AGENTURA ZALOŽENA V ROCE 2003 PR POINT SLOVENSKO ZALOŽEN V ROCE 2007 (WWW.PRPOINT.SK) ČLEN

Více