Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut."

Transkript

1 Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut. T: Tak já se tě nejdřív zeptám, jak dlouho pracuješ na chatu? L: Tři měsíce to teďka budou. Nejdřív jsem pracovala na jednom, ale není moc práce tak jsem teď přemýšlela a zjišťovala a asi půjdu ještě na jeden. Těch holek je teďka strašně moc. T: A jsi spokojená s tou prací? L: No, dá se říct, jako není to jednoduchý, že jo, není to úplně normální práce jak si asi většina lidí představuje, ale jo, baví mě to zatím. T: A myslíš, že je to práce které by ses chtěla věnovat i v budoucnu? L: No tak to ne (smích) to určitě ne. To je teď, abych nemusela pracovat za pade na hodinu. Ale rozhodně chci dostudovat a věnovat se pak nějak té škole. T: Takže máš už představu, co by jsi chtěla dělat? L: No tak jak jsem říkala, studuj pajdák, takže bych chtěla učit někde na gymplu nebo na střední, pokud by to šlo. To by mě bavilo, s děckama mladejma. T: A třeba když bys sis představila ideální zaměstnání? L: Tohle, sice ty prachy nic moc, ale tohle chci dělat, bude mě to bavit. T: A třeba ještě k tomu videochatu, je něco, co tě na té práci zklamalo? L: No není to tak, jak slibujou, to nikdy, to jsem se i bavila s holkama a není to tak prej nikde. To seš ráda, že si najdeš jednu holku, se kterou se dá normálně bavit a zbytek se snažíš nevnímat. Tam je strašná konkurence, takže hnedka každej vyzvídá, koho si tam měla a jestli tam nechodí ten její a tak. T: Jako klient? L: No to je zlo, když třeba jeden, co chodí k jedný, jde pak i ke druhé, tak to jsou drby a řeči. Tak tohle je blbý, že musíš být pořád ve střehu, co se vykládá. Ale jinak dobrý, už jsem v tom, tak od toho odcházet nebudu, peníze bych takhle nikde nevydělala. T: No a co třeba na začátku, jaký to bylo, tam takhle nastoupit? L: No nic jednoduchýho (smích), ale člověk si musí zvyknout, ono je to ze začátku divný a nevíš, co přesně dělat a jak a co musíš a nemusíš a třeba víš, co jiný holky říkají, jak ti nad tebou vyhrožují, že musíš a tak, ale já jsem se s tím naštěstí nesetkala. Na začátku jsem byla nervózní, ale teď je to jenom na mě a dá se to. T: No a co tě k tomu vedlo, že si tam začala pracovat L: Peníze, jak jsem říkala. A taky asi nějak se hecńout, jaký to bude a vyšlo to. Ale bála jsem se, že mě třeba nevezmou, to je přece jenom jiný, vybírají si tě podle vzhledu, tak když tě nevezmou tak by se člověk asi cítil fakt blbě. T: Mhh. A experimentuješ třeba někdy? L: Jasně a ráda. Jak v práci tak i třeba v oblíkání, v zážitcích, ráda si něco zkusím, ale zase nerada riskuju, to jako ne, ale tak prostě nedělat pořád to stejný. T: A má to pro tebe nějakej význam třeba?

2 L: Možná si říkám, že dokud to jde, tak si vyzkoušet co nejvíc věci, abych pak nelitovala. To mi přijde třeba i u chlapů, když mají víc holek za život, tak pak můžou bejt v životě v klidu, že jim nic neuteklo, že vlastně na tom nakonec není nic tak zvláštního. Prostě zkoušení si věci, aby člověk pak nekoukal, co všechno mu uteklo. T: A řekla bys, že ses třeba nějak změnila od té doby, co tam pracuješ? L: Tak vzhledově určitě, makám na sobě, abych se v práci nemusela stydět a to si pak i víc troufáš, když si aspoň trochu věříš, že vypadáš dobře. T: A psychicky třeba? L: No tak to taky, tak nějak jsem se otrkala, já jsem se styděla tam i jít, pak jsem se rozhodla a šla tam a teď už to beru jako normální, prostě práce a snažím se, aby to s mým osobním životem nemělo nic společnýho. T: A nemá? L: (Smích) nemá. Teda zatím ne, ale když vidím některý ty holky, jak tím žijou, tak doufám, že tohle se mi nestane. T: Svěřila ses někomu s tím, že tam pracuješ? L: Bývalej přítel to ví, my jsme právě měli nějaký problémy a už jsme spolu byli strašně dlouho, tak jsem začala přemýšlet nad různejma věcma a i nad touhle prací a on to moc nebral, tak to pak skončilo. Ale já jsem ráda, už to nebylo ono a asi kdybych neudělala tohle, tak by to stejně dopadlo špatně, a pro mě ještě hůř. Takhle to bylo více méně z mojí strany a už jsem z toho venku. T: A ještě někdo o tom ví? L: Pár kamarádek, ségra, ta už možná ví něco, té to časem řeknu, ale nemám odvahu takhle najednou, ale nikomu jinýmu to moc neříkám, jakože bych říkala: ahoj, já pracuju na chatu (smích). A rodiče, to by byla katastrofa, to bych fakt nechtěla, ty by to asi nepobrali vůbec, ale ti se to snad nemají jak dozvědět. Oni bydlí za Brnem, tak neví, co dělám, kde jsem a tak. Snad, no. T: Já se tě teď zeptám, čeho by jsi chtěla v životě dosáhnout? L: Mhhh, chtěla bych si najít pořádného, správnýho chlapa, to se mi zatím ještě nepodařilo (smích) a chtěla bych učit, to by mě fakt bavilo, tak uvidíme, jestli to v té škole zvládnu. T: Myslíš si, že jsi nezávislá? L: Teď jo, jak finančně i celkově, dřív jsem byla hodně závislá na příteli, všechno bylo podle něho, ale to už nechci, to už jsem zažila a nebylo to nic moc, pořád se omezovat a podřizovat, on dokázal být zlej, když nebylo po jeho a já jsem se na něho tak nějak upla. Tak mi to tak přijde, že jsem si teď dokázala, že to zvládnu i sama. T: A jsi spokojená teď? L: Jo, jsem. Tak smutek je občas, taková ta samota, ale zatím jsem nikoho nepotkala, tak to snad přijde, ale je to těžký, najít si někoho. Teda aspoň pro mě, moc nad tím asi přemýšlím, nebo nevím. T: Co je pro tebe v životě důležitý? L: eee, mít rodinu, najít si chlapa na celej život a být s ním, aby nám to klapalo a děti, dobrou práci, lidi kolem sebe, který mě mají rádi a kterým můžu důvěřovat. To mi teď trochu chybí.

3 Myslela jsem si, že mám kamarády a po maturitě, jak se to rozprchlo po světě, tak se to nějak zvrtlo. A taky některý holky se třeba nedostaly na školu a už je tam ta závist a tak. Prostě vidím, že lidi umí závidět a umí být zlý a vymýšlet si věci, to mi vadí. T: A když si představíš sebe, třeba před rokem, je to rozdíl, s tím, jaká jsi teď? L: Určitě. Já jsem byla taková naivní, dlouho s přítelem a všechno zaběhnutý, naplánovaný. Teď jsem podle mě pochopila plno věcí, že si musím dávat pozor na to, komu důvěřovat, co komu říct. A že rodina a ti nejbližší lidi, jsou nejdůležitější, tak na tom si teď asi zakládám víc, než předtím. Takový to hádání s rodičema na střední, to už je pryč, teď s nima vycházím fakt dobře. T: Myslíš, že ti ten videochat nějak pomohl pochopit samu sebe, že se teď znáš třeba líp? L: Já nevím, asi ne. Možná víc vím, co si můžu dovolit u chlapů a tak nějak, co ti chlapi vlastně chtějí. Ale doufám, že to tak není u všech (smích). T: A myslíš teda, že to má nějakej vliv na sex, ta práce? J: Určitě, tak jako, ta práce je o sexu vlastně, že jo. Já jsem na začátku měla problém, že jak se to tomu mýmu nelíbilo, tak jsem si pořád říkala, že si určitě představuje, jak to tam dělám před těma chlapama a tak. Ale teď je to v pohodě a když jsem třeba někoho potkala, tak to bylo právě spíš tak, jak jsem říkala. Tak nějak víc vím, co si můžu dovolit, co se těm chlapů líbí. T: Zkus si představit chlapa, kterej by tě perfektně doplňoval, jakej by byl? L: Mhh, tak společenskej, hodnej, chytrej, cílevědomém --- a vzdělanej, na tom mi hodně záleží a i naši by asi těžko se smiřovali s klukem, co nemá vysokou. T: No a když se tě zeptám, zkus si třeba představit, jaká je podle tebe ideální ženská? L: Ideální ženská? Pěkná, chytrá, soběstačná, má svoji práci, ale zvládá i rodinu, tolerantní, toleruje všechno, co chlap dělá, dá mu volnost, ale zase zároveň ho umí nasměrovat a podpořit. A aby se k tomu všemu o něho uměla postarat, bez toho to asi nejde. T: Myslíš si, že jsi taková? L: Jak v čem, a asi jo (smích). T: A když bych se tě zeptala, tak kdo seš? L: Myslím si, že jsem docela chytrá, občas trochu naivní, ale teda normální holka prostě. T: A jaká seš podle tebe ve vztahu? L: já nevím popravdě. Byla jsem hodně taková povolná nebo jak to říct, přítel si se mnou dělal, co chtěl, prostě jsem se bála třeba říct, že nechci jít tam a tam, že bych radši zůstala doma a třeba když mě něčím štval, tak jsem se bála mu to říct, abychom se nehádali a tak. Teď bych to tak už nechtěla, tak uvidíme. T: A myslíš si, že seš sebevědomá? L: No tak takhle asi jo, třeba si věřím, že můžu něco dokázat. V tom vztahu nevím, tehdy jsem nebyla teda moc, pořád jsem se bála, že se na mě vykašle, to bych už nechtěla zažít, je to strašnej stres. T: A jaká by jsi chtěla být?

4 L: Určitě teda sebevědomější, pokud potkám nějakýho kluka, abych už se nemusela pořád bát. A jinak určitě hezčí, hubenější, společenštější --- mám sice ráda lidi, ale občas nevím, o čem se bavit a je mi třeba trapně někdy mezi cizíma lidma. T: A vzhledově si se sebou spokojená? L: Jako jo, ale změnila bych, jak říkám, hezčí bych mohla být určitě, ještě trochu zhubnout, já se na to cvičení vždycky vykašlu, u ničeho nevydržím. Teď jsem si obarvila vlasy. T: A jaká by jsi nechtěla být? L: No určitě tlustá (smích) ale jako vlastnostma tak to určitě závistivá, to je to nejhorší, jak pro ostatní tak i pro toho člověka, pak z ničeho nemá radost a chce jenom to nejhorší pro ostatní a svých věcí si neváží, takovejch pár znám, je to hrůza. T: Je třeba něco, v čem si podle tebe doopravdy dobrá? L: No, myslím si, že umím dobře vařit, umím si popovídat s lidma, když je potřeba a tak, já nevím teď. T: No a máš třeba nějaký sny? L: Jasně, rodina, šťastný manželství, krásný děti, barák se psem, prostě šťastnej život. T: Teď bych se třeba zeptala, kdyby ses měla charakterizovat pěti slovy, vlastnostma. L: (Smích) no, jsem docela hezká myslím, přitažlivá, přátelská, opatrná - a nevím, rodinnej typ asi. T: Myslíš si, že se nějak lišíš od ostatních lidí? L: Já myslím, že ne. Nijak výrazně. V práci s těma holkama asi jo, mně přijde, že oni si kolikrát neváží samy sebe, to já mám hranice, co udělám, co ne. Někdy čučím, na co všechno přistoupí kvůli prachům. Asi ti přijde, že i to, co dělám jinak nejde, ale já si fakt hlídám, co udělám a co ne, co by už bylo za těma hranicema, na který jsem ochotná přistoupit. Nenechám se ponižovat. A taky ty holky tam, oni tím žijou. Třeba aj fotí a točí něco, prostě si sebe neváží mně přijde, neznají nic jinýho. T: A co pro tebe ta práce znamená? L: Asi si dokázat, že na to mám. Vydělat peníze a asi i si zvyšovat sebevědomí, ono je to na palicu někdy s těma chlapama tam, ale někdy fakt odcházím a připadám si nejlepší. Že umí být i milí a slušní a to je potom sranda. T: A jak myslíš, že působíš na ostatní lidi? L: No tak snad příjemně T: Záleží ti na tom? L: No jasně, tak nikdo nechce, aby ho ostatní neměli rádi podle mě. T: A seš spokojená s tím, jaká seš? L: Jo, jsem, někdy mě štve, že jsem se sebou nechala zametat, ale taková už nejsem. Nechci být, to už ne. T: A čeho si na sobě ceníš? L: Nepodrážím. To si hlídám, abych nepomlouvala, nepodrážela ostatní, aby se na mě mohli spolehnout ostatní lidi. To mně osobně u hodně lidí chybí.

5 T: Tak jo, já ti moc děkuju, je třeba ještě něco, co by jsi chtěla dodat? L: Ne, já myslím, že jsem řekla všechno (smích).

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36 meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 3 06.09.2016 11:42:36 MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 4 06.09.2016 11:42:36 MYSLÍŠ, ŽE SI MOJE KAMARÁDKY PŘEDSTAVUJÍ, ŽE SE MNOU MAJÍ SEX?

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený? Rozhovor č. 1 Marek Tak nejdřív bych se chtěla zeptat, jak už tady dlouho jsi v Domě na půli cesty? Tak 2 měsíce Před tím, než jsi přišel sem, tak jsi byl kde? Kde jsi žil? V dětském domově. A tam jsi

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Asi budu muset sehnat někoho jiného. Prince, který Amálku rozesměje a potom ji dostane za ženu!

Asi budu muset sehnat někoho jiného. Prince, který Amálku rozesměje a potom ji dostane za ženu! Král Kašpárek Myslivec Drak Princezna Komnata Les Nazdárek, děti, nazdárek, klaní se vám kašpárek! Naše divadlo vás přijelo pobavit a rozveselit. Že jste veselé samy od sebe? No vidíte. To princezna Amálka

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

Seznam příloh. Rozhovor Liliya, 23. Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování:

Seznam příloh. Rozhovor Liliya, 23. Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování: Seznam příloh Rozhovor Liliya, 23 Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování: Biřmování předcházela příprava. Chodili jsme asi rok do kostela, kde byl náš farář. Scházeli

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g zuzana skřičková a mentoring to jsem já, zuzana skřičková Se svoji rodinou bydlím v Česticích, v malé vesnici poblíž Rychnova nad Kněžnou. Bydlím tu odjakživa. I když v různých etapách života byste mě

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

No, jednou jsem takhle poprvé snědla moc třešní a pak jsem to zapila vodou.

No, jednou jsem takhle poprvé snědla moc třešní a pak jsem to zapila vodou. 40.V Ý S T U P Eva, Bára (EVA s BÁROU stojí na lávce, hraje Bářin magnetofon) Mami, byla jsi taky někdy takhle zamilovaná? Nemyslím do táty, myslím úplně poprvé? První láska! Když jsi cítila, že je to

Více

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1:

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1: Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru Příloha č.1: Otázky rozhovoru: Způsoby hledání partnera v mladší dospělosti (ZVO): Jakými způsoby hledají osoby v mladší dospělosti

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

MEN. Kapka informací pro kluky

MEN. Kapka informací pro kluky MEN Kapka informací pro kluky 1 1 důvod, proč rozumět menstruaci Každá holka chce kluka, kterej jí rozumí a nedělá blbý fórky, když je jí blbě. Jenže holkám bejvá blbě většinou každej měsíc. No jo, myslíme

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň...

... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň... ... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň... Právo má právo má právo má právo má právo na všechno kopnout do holeně do ledvin srazit pěstí na ulici zavřít kohokoliv jen tak ze zvůle držet

Více

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE Copyright 2016 Pavla Toole Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 ISBN epub formátu: 978-80-7536-065-6 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-7536-066-3

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy?

2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? 2 Proč pracovat tam, kde nejsou příjemné kolegiální vztahy? Kolegiální vztahy jsou velmi delikátní záležitost, neboť s kolegy lidé tráví velkou část svého života. Pokud se v týmu vyskytuje někdo negativní,

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

EU Děti Online II (31/03/2010) Věk 9-10 LET

EU Děti Online II (31/03/2010) Věk 9-10 LET ZKOPÍRUJTE IDENTIFIKČNÍ ČÍSLO Z KONTKTNÍHO LISTU ČÍSLO ZEMĚ ČÍSLO STRTOVNÍH O BODU ČÍSLO DRESY JMÉNO TZTELE ČÍSLO DRES PSČ TELEFONNÍ ČÍSLO EU Děti Online II (31/03/2010) JK VYPLNIT TUTO ČÁST DOTZNÍKU Věk

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Profesi mám od začátku blízkou černému řemeslu, nejdříve mechanik, strojník a řidič a v současné době už jen řidič, pro někoho dobře placený turista.

Profesi mám od začátku blízkou černému řemeslu, nejdříve mechanik, strojník a řidič a v současné době už jen řidič, pro někoho dobře placený turista. Rozhovor s řidičem, kterému není povolání řidiče lhostejné 1, dotaz: Franto něco o Tvé osobě, odkud jsi, stav -svobodný nebo ženatý, co děti, záliby? odpověď: Bydliště mám ve Šluknově, jsem ženatý, mám

Více

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne PŘÍLOHA č. 1 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY Název školy: Třída: Jsem: chlapec - dívka 1. Co podle tebe znamená výraz šikana? a) opakované posmívání a zesměšňování b) bití c) braní a poškozování věcí d) vymáhání věcí

Více

A) většinou ano B) většinou ne

A) většinou ano B) většinou ne Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - (ZŠ) Uživatel: DFK Datum: 16. 2. 2018 1. hodíš do školy rád(a)?vyber jednu odpověď. ) Do školy chodím hodně rád(a). ) Do školy chodím

Více

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění B a r b o r a L í p o v á Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění 1999 2009 Barbora Lípová,

Více

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU.

PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Mobilní hospic Ondrášek Lidem, kteří se rozhodli postarat se o svého blízkého, nevyléčitelně nemocného, doma. PEČUJETE? POJĎTE NA KÁVU. Ahoj Lenko, slyšela jsem, že máte v domácím opatrování vážně nemocnou

Více

Chemie 8. ročník, FRAUS AROMATICKÉ UHLOVODÍKY ARENY

Chemie 8. ročník, FRAUS AROMATICKÉ UHLOVODÍKY ARENY AROMATICKÉ UHLOVODÍKY ARENY ARENY Učebnice str. 58 Uhlovodíky obsahující v molekulách alespoň jedno benzenové jádro Vlastnosti: zapáchají, jsou jedovaté, mají karcinogenní účinky, hořlavé Benzenové jádro

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Kamila a Petr Kopsovi Jak se krotí tygr Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Edika Brno 2015 KDYŽ CHCI ZKROTIT TYGRA, MUSÍM HO NEJPRVE POZNAT Krotitel tygrů Chci se stát kvalifikovaným krotitelem tygrů!

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

PRO KOCOURY A KOČKY Pro teenagery, kteří mají nevyléčitelně nemocného sourozence.

PRO KOCOURY A KOČKY Pro teenagery, kteří mají nevyléčitelně nemocného sourozence. PRO KOCOURY A KOČKY Pro teenagery, kteří mají nevyléčitelně nemocného sourozence. Autor: Mgr. Naďa Satolová ve spolupráci s psycholožkou Mgr. Janou Hořínkovou Ilustrace: Mišo Löwy 2016 Grafické zpracování:

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já?

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já? Káťa: Věk: 22 Nejvyšší dosažené vzdělání: střední Obor studia: FF Anglický jazyk a literatura FSPS Regenerace a výživa ve sportu Jak dlouho se věnuji tanci: 5 let Jak často trénuji: 4x týdně Dosažená třída

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

6. SEZNAM PŘÍLOH: Příloha č. 1 Žádost o provedení pedagogického výzkumu na škole

6. SEZNAM PŘÍLOH: Příloha č. 1 Žádost o provedení pedagogického výzkumu na škole 6. SEZNAM PŘÍLOH: Příloha č. 1 Žádost o provedení pedagogického výzkumu na škole Příloha č. 2 Příloha č. 3 Příloha č. 4 Příloha č. 5 Informovaný souhlas rodičů Dotazník 1. společná část Dotazník pro žáky

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

Asertivní komunikace

Asertivní komunikace Asertivní komunikace Kde se vzalo, tu se vzalo Autorem metody tréninku asertivity je Američan Andrew Salter. Své žáky učil spontánním reakcím, přiměřenému projevu emocí a umění stát si za svým. dovednost

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

Den kdy se vrátí láska k nám

Den kdy se vrátí láska k nám Den kdy se vrátí láska k nám obsazení: Tereza Petra Göbelová Petra Tereza Agelová 1. scéna pohoda Proslov DJ karaoke party hard repertoár Podvod, Holky z naší školky, Pohoda, Den kdy se vrátí láska k nám

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro rodiče Page 1 of 7 Datum: Měsíc Rok Milí rodiče, Jak se daří vašemu dítěti? Jak se cítí? To je to, co bychom se od vás rádi dověděli. Prosíme

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Rozhovor - Julja Tazatel Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o

Rozhovor - Julja Tazatel Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o Rozhovor - Julja Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o tom, jak jsi ty prožila kulturní šok. Na začátek bych ti chtěla

Více

Ve dne: podpis. http://yearcompass.com/cz. http://yearcompass.com/shop

Ve dne: podpis. http://yearcompass.com/cz. http://yearcompass.com/shop Věřím, že tento rok se může všechno povést Ve dne: rok před podpis tebou Bylo vyrobeno spolupracovníky YearCompass a dobrovolníky Invisible University International. Békéssy László, Freisinger Ádám, Gyebnár

Více

Co se stane, když se zamiluješ? Odkud se berou motýlci v tvém břiše?. 1. Jak si mám konečně najít kluka? 13

Co se stane, když se zamiluješ? Odkud se berou motýlci v tvém břiše?. 1. Jak si mám konečně najít kluka? 13 OBSAH PŘEDMLUVA 7 1. KRÁSNÉ BLÁZNOVSTVÍ ZAMILOVANOSTI 11 Co se stane, když se zamiluješ? Odkud se berou motýlci v tvém břiše?. 1 Jak si mám konečně najít kluka? 13 Co mám dělat, když jsem do něj zamilovaná,

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

ISBN 978-80-257-1023-4

ISBN 978-80-257-1023-4 Z anglického originálu The Counselor. A Screenplay, vydaného nakladatelstvím Vintage Books v New Yorku roku 2013, přeložil Petr Fantys. Ilustrace na přebalu Jozef Gertli Danglár. Přebal a grafická úprava

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček.

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. JE Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. Je taková rozkoš, že se trestáš za umění, když umění je hříchem. Je takové mlčení,

Více

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval,

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, ... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, my jsme byly s maminkou vlastně šťastné, měly jsme, a teď já ovšem také mám, ty všední denní problémy, kdo je nemá,

Více

Grafické výstupy dotazníkového šetření recidivistů, realizovaného o. s. Za branou,

Grafické výstupy dotazníkového šetření recidivistů, realizovaného o. s. Za branou, Váš zdravotní stav: Váš aktuální rodinný stav: bez problémů s neřešenými zdravotními potížemi invalidita částečná invalidita navrhocvaná invalidita svobodný ženatý rozvedený žiji s družkou Vaše nejvyšší

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno.

Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Ahoj, jmenuji se Draculaura. V téhle knížce si o mně přečteš úplně všechno. Draculaura Dcera Drákuly Beznadějná romantička VĚK 1599 let. Nemůžu se dočkat, až mi bude sladkých 1600. ZABIJÁCKÝ STYL Ráda

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni.

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni. 1 Pro svůj projekt jsem si vybrala svoji maminku. Je jí 37 let, pochází z Podkrkonoší z malé vesničky Havlovice, kde od šesti do dvanácti let navštěvovala tamní mateřkou a základní školu. Ve dvanácti letech

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

JANA HOCHMANNOVÁ. Román o krizi středního věku

JANA HOCHMANNOVÁ. Román o krizi středního věku JANA HOCHMANNOVÁ Román o krizi středního věku 12 Novinka Přijíždím domů z práce a manžel sedí u kávy. Spokojeně popíjí nápoj a šibalsky se na mě dívá. Neříká nic, jen mě pozoruje. Nevím, co si o tom mám

Více

Kolaborativní praxe v oblasti užívání drog a závislostí. Pavel Nepustil, Jakub Černý Skupina Narativ, Brno

Kolaborativní praxe v oblasti užívání drog a závislostí. Pavel Nepustil, Jakub Černý Skupina Narativ, Brno Kolaborativní praxe v oblasti užívání drog a závislostí Pavel Nepustil, Jakub Černý Skupina Narativ, Brno Na slovech záleží Kolaborovat Kooperovat 1. Pracovat s druhými s cílem něčeho společného dosáhnout

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče Příloha č. 2 : Dotazník pro děti Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi Příloha č. 4 : Žádost o souhlas s vyplněním dotazníku Příloha č. 1 - Dotazník

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Místopisy. Blahouš Voharčík. Můj táta byl romantik. A to s sebou nese alespoň nedělní ohníčky v lese.

Místopisy. Blahouš Voharčík. Můj táta byl romantik. A to s sebou nese alespoň nedělní ohníčky v lese. Blahouš Voharčík Místopisy Můj táta byl romantik. A to s sebou nese alespoň nedělní ohníčky v lese. Když přišel o živnost, vždycky nás k nim brával a rady pro přežití v útlaku, dával. Měl svoje místečka

Více