Školy a jiná vzdělávací zařízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školy a jiná vzdělávací zařízení"

Transkript

1 Školy a jiná vzdělávací zařízení NEVĚŘILA JSEM, JAK RYCHLE ZÍSKÁME NOVÉ TŘÍDY Realizujte své představy o nových prostorách rychle a levně Přáli byste si budovu vaší školy, která pamatuje možná ještě císaře pána, zrekonstruovat tak, aby vyhovovala všem soudobým standardům a mohla sloužit svému účelu po mnoho dalších let? Chtěli byste díky přístavbě k vaší škole vytvořit svým žákům a studentům lepší podmínky pro sportovní vyžití? Nestačí kapacita školek vaší obce pokrýt poptávku ze strany rodičů? Finance na výstavbu nové budovy jsou na dohled a vy přemýšlíte, jak co nejrychleji školku postavit a uvést ji do provozu dřív, než silné ročníky odrostou? Rádi byste školní jídelnu, charakteristickou hlukem, jejž produkují žáci a studenti cinkáním příborů, vrzáním židlí a neustálým brebentěním, přeměnili v prostředí s příjemnou akustickou pohodou? Nevyhovuje dispozičně vaše školní budova potřebám moderní výuky a vy přemýšlíte, jak dopřát výuce cizích jazyků menší, útulnější učebny? Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, pak vězte, že v rukou držíte materiál, který stojí za to číst dál.

2 Mateřská škola Úšovice v Mar. Lázních Realizace: ECOMODULA s.r.o. Více než stovka dětí se v roce 2011 dočkala nové školky. Tato jednopodlažní monobloková dřevostavba byla postavena za neuvěřitelných 112 dnů. Splnění požadavků na požární bezpečnost, akustickou pohodu i odolnost proti nárazu je v této nízkoenergetické dřevostavbě samozřejmostí. Neuvěřitelně rychle postaveno Suchá výstavba je stavební technologie, která využívá minimálního množství vody. Je rychlá a efektivní, protože při ní odpadají technologické přestávky potřebné k vyschnutí zabudované vody není tedy nutné čekat na tzv. zrání jako při tradičním mokrém procesu. Výstavba interiérů ze sádrokartonových i sádrovláknitých konstrukcí je proto nesrovnatelně kratší. Základní škola Matice školské v Českých Budějovicích Realizace: MB-GIPS s.r.o. Nástavba historické budovy, provedená z lehkých konstrukcí suché stavby Rigips, přidala škole s rozšířenou výukou cizích jazyků nové patro. O vyřešení náročné akustiky velkého prostoru se postaraly podhledy z velkoformátových akustických desek Rigiton. k definitivnímu zmizení vody ze stavby postavené klasickou zděnou technologií dojde až za 2-3 roky? Při nedostatečném proschnutí stavby před nastěhováním hrozí vyšší výskyt plísní způsobených i běžným provozem školy. sádrokartonové konstrukce jsou téměř 10x lehčí než ty tradiční zděné? Hmotnost 1 m 2 sádrokartonové příčky tl. 10 cm se pohybuje okolo 22 kg, přičemž hmotnost cihlové příčky dosahuje až 200 kg/m 2. Dnes posluchárna, zítra dvě moderní učebny Nové učebny díky střešním nástavbám Materiál a konstrukce nástavby by měly být navrženy co nejlehčí, a to vzhledem ke statice stávající budovy. Je nezpochybnitelným faktem, že sádrokartonové konstrukce jsou díky své nízké hmotnosti preferovanou volbou většiny projektantů při řešení střešních nástaveb i vestaveb, neboť konstrukce suché výstavby výrazně snižují nároky na nosnost vodorovných konstrukcí. Ruku v ruce s rostoucími nároky na moderní vzdělávání a s ohledem na demografický vývoj se uspořádání místností ve školách mění relativně často. Proto je třeba pro výstavbu zvolit takové stavební materiály, které kromě rychlé výstavby bude možno v případě potřeby co nejjednodušeji a nejrychleji demontovat a znovu instalovat jinde či jinak. A právě takovými jsou sádrokartonové konstrukce Rigips.

3 Již nikdy žádné plísně V místnostech, kde je úroveň vlhkosti zpravidla vysoká, jako jsou sociální zařízení, kuchyně a jídelny, bazény i tělocvičny, hrozí zvýšené riziko rozvoje mikroorganismů (plísní a bakterií), které vedou k alergickým reakcím, onemocněním dýchacích cest či kožním onemocněním. I v tomto náročném mokrém prostředí spolehlivě splní přísné požadavky na odolnost proti vysoké vzdušné vlhkosti konstrukce suché stavby speciální desky Glasroc H. desky Glasroc H neobsahují žádný organický materiál (karton, škrob ), který by byl živnou půdou pro plísně? Proto je tento materiál plísním netečný. Dnes už sádrokarton unese víc, než myslíte Byť se sádrokartonové příčky řadí mezi tzv. lehké stavební konstrukce, unesou k překvapení mnohých i těžká břemena, jako jsou závěsná WC, radiátory, police s učebními materiály, knihovny, a dokonce i školní tabule. Stačí jen zvolit správný typ desky, vhodný druh hmoždinky či kotvy a na konstrukci pověsit to, co je zrovna potřeba (třeba rovnou závěsnou knihovnu se 40 kily informací). Kouzelné školy ZŠ a MŠ v Praze Realizace: Inter Gips, s.r.o. Nevyhovující stará pětipodlažní školní budova prošla kompletní rekonstrukcí. Pro výstavbu příček a předstěn byly zvoleny systémy Duragips a Rigidur, a to nejen pro dobré zvukově izolační vlastnosti, ale také pro jejich vysokou mechanickou odolnost a únosnost. Zamezení přenosu hluku mezi místnostmi Hluk je považován za rušivý element, v němž nemohou vyučující zodpovědně vzdělávat své svěřence a ani žáci soustředěně pracovat. Výběrem správného stavebního materiálu je možno hluk z vedlejších místností výrazně utlumit. Zákonné nároky na stanovenou zvukovou izolaci učeben spolehlivě splňují modré akustické sádrokartonové příčky. sádrokartonové konstrukce RigiStabil při opláštění jen jednou deskou unesou až 80 kg na jeden kotevní bod? sádrokartonové příčky dokážou zlepšit neprůzvučnost mnohem efektivněji než ty zděné? Při stejné tloušťce má sádrokartonová příčka Rigips až o 9 db lepší vzduchovou neprůzvučnost než příčka pórobetonová. Akustická pohoda pro vyučující i žáky Nejen ve třídách a posluchárnách se kladou vysoké požadavky na řešení prostorové akustiky. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak prostorovou akustiku vyladit ke spokojenosti učitelů i studentů, jsou akustické podhledy a obklady stěn. Tyto konstrukce výrazně sníží hlukové pozadí a výraznou měrou přispějí k dosažení srozumitelnosti mluveného slova. Gymnázium Písek Realizace: Intesta CZ s.r.o. Řešením požadavku náročné akustiky ve třídách i laboratořích gymnázia byly sádrokartonové kazetové podhledy Casoprano. Správným rozmístěním akusticky pohltivých a odrazivých kazet byla zajištěna srozumitelnost mluveného slova rovnoměrně v celém prostoru.

4 sádrokartonová příčka RigiStabil vydrží bez proražení náraz břemene o hmotnosti 50 kg z výšky 60 cm? Při dvojitém opláštění se neporuší ani pod nárazem z metrové výšky. Tělocvična Gymnázia Šternberk Realizace: Brada Interiéry s.r.o. Zaoblený sádrokartonový protipožární podhled Rigips, který se klene nad cvičební plochou o rozměru m ve velké výšce, představoval pro montážní firmu mimořádnou výzvu. Ani nemilosrdné nasvícení velmi jasným osvětlením neodhalilo žádné nepřesnosti sádrokartonářů. Hlavou zeď neprorazíš Ve školských zařízeních hraje významnou roli odolnost stavebních materiálů proti nárazu. Stěny i stropy by měly poskytnout dostatečnou ochranu proti malým i středním nárazům, stejně jako proti těžším dopadům, např. míčů. Zároveň musí být materiál odolný i proti dalšímu mechanickému poškození, jako např. vandalismu. Právě tyto požadavky splňují speciální konstrukce suché stavby, jako např. RigiStabil. ze sádrokartonových desek Riflex lze snadno stavět i zaoblené konstrukce? Ty přidají interiéru na estetičnosti a jako bonus i nádech luxusu. Funkčnost vyšperkovaná designem Na přívětivé tváři interiéru se nemalou měrou podílejí i atypické stavební prvky, tvary a barvy. Obloukové a zvlněné příčky i podhledy se montují s použitím ohebných desek Riflex. Sádrokartonové desky s různými tvary děrování plní kromě estetické funkce i funkci akustického útlumu v exponovaných prostorách, jako jsou chodby, jídelny, auly apod. Hladký povrch sádrokartonu je vhodný pro jakoukoli další úpravu (výmalbu, tapety či obklady). Škola Na Kociánce, Brno Realizace: GipsCon, s.r.o. Aule školy dominuje prosklená kopule s mohutným sádrokartonovým prstencem se zapuštěným osvětlením. Do středové kopule mistři sádrokartonáři pečlivě vložili konstrukce z ohebných desek Riflex. Britská mezinárodní škola, Praha Realizace: A BONA MENTE INTERIÉRY s.r.o. Děrovaný podhled Rigiton byl do školní jídelny zvolen jako řešení náročné interiérové akustiky a zároveň jako designový podklad zavěšeným stropním prvkům ze sádrokartonu.

5 Jak v Zelenči k novým třídám přišli Získat bydlení v lokalitě s dobrou dopravní dostupností do centra, skvělou občanskou vybaveností a zároveň výhodami klidného života mimo střed města přesně to je představa současného Čecha o ideálním bydlení. O tom, že obec Zeleneč, nacházející se ve Středočeském kraji přibližně 2 km východně od hranic hlavního města, tuto představu ideálně splňuje, svědčí fakt, že se její populace za posledních deset let téměř zdvojnásobila. Noví obyvatelé Zelenče se zcela dobrovolně a rádi řídili frází Milujte se a množte se! ze slavného animovaného filmu a dětí neustále přibývalo. Brzy bylo jasné, že kapacita školky a školy postavené před pěti lety stačit nebude, a proto obec začala připravovat nový projekt novostavbu 11 učeben a tělocvičny, který měl již ve školním roce 2013/2014 kapacitní problémy školy vyřešit. Stavební řízení se trochu zadrhlo a mně bylo jasné, že nám do nového školního roku chybí třídy pro cirka 60 žáků, vzpomíná na léto 2012 pan starosta Ing. Michael Husinec. Když do zápisu dětí do prvních tříd zbývalo něco málo přes půl roku, přistoupila obec k radikálnímu kroku vedle pozdržené novostavby postavit na obecním pozemku v krátké době menší, třípodlažní budovu s dvěma třídami, šatnami a zázemím. Aby objekt splňoval veškeré hygienické a provozní parametry, energetickou náročnost i přísné požadavky na řešení vnitřní akustiky školních prostor, bylo nutné volit i moderní stavební konstrukce a materiály. Díky svým nesporným výhodám, jako jsou nízká hmotnost, rychlost montáže, vynikající stavebně-fyzikální parametry (akustika i požární Kdo rychle dává, dvakrát dává o tom ví své starosta obce Zeleneč Ing. Michael Husinec bezpečnost) a v neposlední míře maximálně výhodný poměr mezi kvalitou a cenou, byly zvoleny systémy suché výstavby Rigips, akustické podhledy i sádrové omítky Rimano. Projektant připravil rychle projektovou dokumentaci a ve spolupráci s technikem společnosti Rigips vybrali nejvhodnější řešení pro akustickou pohodu jak ve třídách, tak v přilehlých chodbách. Dokázali jsme to. V neuvěřitelně krátkém čase 5 měsíců jsme škole poskytli potřebné funkční prostory, říká s úlevou pan starosta. A nešlo o nikterak závratnou investici, usmívá se nad částkou, za kterou si jiní postaví lepší rodinnou vilu. Do věže, jak tady familiárně nové části školy říkáme, chodí učitelé učit rádi, dělí se o první zkušenosti s novými prostory ředitelka školy Mgr. Jana Malá. Byť jde o dvě největší třídy naší školy s největším počtem žáků, ve třídách nevzniká žádná ozvěna a učitele je srozumitelně slyšet i v zadních řadách, dodává paní ředitelka. Díky pohotové reakci pana starosty a vhodně zvolenému stavebnímu materiálu přibylo zelenečské škole ve velmi krátkém čase příjemné a funkční prostředí pro šedesátku dětí.

6 Sádrokartonové systémy Rigips Řešení pro všechny školní místnosti Ač je sádrokarton poměrně mladým stavebním materiálem, získal si pro své vlastnosti širokou oblibu a v současnosti se bez něj neobejde žádná moderní stavba. Díky sádrokartonu rostou nové interiéry neuvěřitelně rychle a ty původní se přizpůsobují náročným požadavkům moderní doby. Sádrokarton splňuje náročné požadavky na vnitřní akustiku, požární bezpečnost, odolnost proti nárazu i zdravotní nezávadnost školního prostředí. sádrokartonovou desku vynalezl Augustin Sackett v roce 1888? Patentovat si ji nechal o šest let později. Sádrokarton omezí pronikání hluku ze sousedních místností (mezi třídami, z chodby do třídy apod.) Sádrokarton zajistí akustickou pohodu a dobrou srozumitelnost mluveného slova Sádrokarton odolá vyšší vzdušné vlhkosti, proto se hodí i do sociálních místností, kuchyní a jídelen Sádrokarton spolehlivě unese i těžká břemena (skříňky, tabule, umyvadla apod.) Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips Počernická 272/ Praha 10 Malešice Projektový manažer Rigips mobil: březen 2014

Konstrukční deska RigiStabil

Konstrukční deska RigiStabil Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách konstrukční deska RigiStabil konstrukční sádrokartonová deska, která k tradičním výhodám klasického sádrokartonu

Více

Akustická řešení ve vnitřní výstavbě. Akustika Parametry Skladby Testy Použití

Akustická řešení ve vnitřní výstavbě. Akustika Parametry Skladby Testy Použití Akustická řešení ve vnitřní výstavbě 4 Akustika Parametry Skladby Testy Použití 1 Proč se akustikou zabýváme? Akustika je druhý nejčastější problém, který lidé řeší po nastěhování do bytu! Máme sice poměrně

Více

Sádrokarton zvládneme sami

Sádrokarton zvládneme sami Sádrokarton zvládneme sami PRACOVNÍ POSTUPY KROK ZA KROKEM Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips, kolektiv autorů SÁDROKARTON ZVLÁDNEME SAMI Pracovní postupy krok za krokem Vydal: Saint-Gobain

Více

Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study)

Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study) Prezentace: Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study) Vincent Guillot Rigips / Ecomodula Konference Building Efficiency 7. června 2012, Praha www.beffa.eu Mateřská škola Úšovice Mariánské

Více

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách konstrukční deska RigiStabil konstrukční sádrokartonová deska, která k tradičním výhodám klasického sádrokartonu

Více

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Kvalita a komfort vnitřního prostředí budov divize Rigips, Ing. Ludmila Mikolášová / Lukáš Bach Obsah 1. Proč se zabýváme vnitřním prostředím

Více

Tropic db. Tropic db 35. Tropic db 40. Tropic db 42. Tropic db 44

Tropic db. Tropic db 35. Tropic db 40. Tropic db 42. Tropic db 44 32 Tropic db Tropic db 35 Tropic db 40 Tropic db 42 Tropic db 44 Podhledové kazety s vysokým stupněm neprůzvučnosti a zvukové pohltivosti. Jsou doporučeny všude tam, kde hraje důležitou roli důvěrnost

Více

Certifikace montážních firem na montáž konstrukcí suché výstavby Rigips, včetně konstrukcí protipožárních

Certifikace montážních firem na montáž konstrukcí suché výstavby Rigips, včetně konstrukcí protipožárních Certifikace montážních firem na montáž konstrukcí suché výstavby Rigips, včetně konstrukcí protipožárních SOUHRN VŠECH TESTOVÝCH OTÁZEK Základní materiály Rigips Sádrokartonové stavební desky Rigips (základní

Více

Základní sádrokartonová

Základní sádrokartonová TIP NA ORIGINÁLNÍ PODLAHU V koupelně, na chodbě, v blízkosti kuchyňské linky, ale i na schodech, v garáži, domácím fitku je na místě použít podlahy z epoxidových (jsou tvrdší) a polyuretanových (jsou pružné

Více

ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ

ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ ZÁKLADNÍ PĚTIDENNÍ ŠKOLENÍ Učební plán: 1. Den: 6 hodin 1) Zahájení Představení firmy Rigips, dceřinné společnosti největšího světového výrobce sádrokartonu nadnárodního koncernu Saint-Gobain. Historie

Více

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE Stavební a konstrukční desky Rigips s technologií Activ Air zlepšují kvalitu vnitřního ovzduší. Obsahují totiž unikátní technologii Activ Air

Více

05 / 2015. Futura Bold. Futura Book. Zvuková izolace v bytové výstavbě

05 / 2015. Futura Bold. Futura Book. Zvuková izolace v bytové výstavbě Futura Book Zvuková izolace v bytové výstavbě Futura Bold 05 / 2015 W623 Předsazené stěny * Tiché RED Piano vaše vstupenka do světa ticha Čím je náš život hektičtější a rychlejší, tím více toužíme najít

Více

Sonar db. Sonar db 35. Sonar db 40. Sonar db 42. Sonar db 44

Sonar db. Sonar db 35. Sonar db 40. Sonar db 42. Sonar db 44 18 Sonar db Sonar db 35 Sonar db 40 Sonar db 42 Sonar db 44 Podhledové kazety, které nabízejí vysokou hladinu neprůzvučnosti a zvukové pohltivosti. Jsou doporučeny všude tam, kde hraje důležitou roli důvěrnost

Více

Rockfon Eclipse Design a akustika v jednom

Rockfon Eclipse Design a akustika v jednom Rockfon Eclipse Design a akustika v jednom Rockfon Eclipse Design a akustika v jednom Elegance volně zavěšeného podhledového prvku, Vysoká úroveň akustického komfortu, Různorodé použití; Rockfon Eclipse

Více

Přehled výrobků a cen tepelné a zvukové izolace Rotaflex

Přehled výrobků a cen tepelné a zvukové izolace Rotaflex Přehled výrobků a cen tepelné a zvukové izolace Rotaflex Tepelné pásy TP EKO Tepelné pásy EKO jsou určeny pro všechny druhy nezatížených tepelných a zvukových izolací, podlah na dřevěných polštářích, zavěšených

Více

Podlahy a podhledy z pohledu realizace. Ing. Jan Juhás 733 100 510; juhas.jan@knauf.cz

Podlahy a podhledy z pohledu realizace. Ing. Jan Juhás 733 100 510; juhas.jan@knauf.cz z pohledu realizace Ing. Jan Juhás 733 100 510; juhas.jan@knauf.cz Základní funkce vodorovných konstrukcí: - Statická funkce nosná konstrukce - Estetická funkce podhledová část/užitné podlahové vrstvy

Více

Futura Bold Futura Book

Futura Bold Futura Book Futura Bold Futura Book 06 / 2015 Ochrana KNAUF RED Piano Vaše vstupenka na koncert ticha Čím je náš život hektičtější a rychlejší, tím více toužíme najít doma či na pracovišti alespoň malou oázu klidu

Více

Tropic 35 db je zařazen do nejvyšší, nejbezpečnější třídy reakce na oheň - Eurotřídy A1.

Tropic 35 db je zařazen do nejvyšší, nejbezpečnější třídy reakce na oheň - Eurotřídy A1. Tropic db Produktová řada Tropic db představuje kompletní řešení pro zajištění akustického komfortu a požadované míry soukromí mezi jednotlivými místnostmi. Se zvýšenou úrovní neprůzvučnosti, pohybující

Více

Řez : SLOVTHERM s.r.o., 93001 Veľké Blahovo 1097, IČO : 46362495 mail: info@slovtherm.sk Roman Ilavský tel +421 903 837 490

Řez : SLOVTHERM s.r.o., 93001 Veľké Blahovo 1097, IČO : 46362495 mail: info@slovtherm.sk Roman Ilavský tel +421 903 837 490 Vážení klienti, touto cestou Vám nabízíme: V posledních 15 letech se cena plynu a elektrické energie pro domácnosti zvyšovala v průměru téměř o 10 % ročně. Náklady na vytápění bytů a rodinných domů tedy

Více

Modré akustické systémy

Modré akustické systémy Modré akustické systémy Příčky, předstěny a stropy Protihluková ochrana budov: Klid pro Vás i pro Vaše zákazníky Efektivní ochrana proti hluku ve stavbě je stále důležitějším tématem pro architekty a projektanty.

Více

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Systémové řešení detailů z pohledu akustiky divize Rigips, Ing. Ludmila Mikolášová Obsah 1. Vzduchová neprůzvučnost 2. Zásady navrhování a montáže

Více

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009 Pozemní stavitelství Nenosné stěny PŘÍČKY Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí ČSN 73 05 40-2 Tepelná ochrana budov

Více

Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT

Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT Seminář Akustika a aktivní design CZGBC Brno, Red Hat Czech, Purkyňova 111, Blok 2 : Akustika- Akustická kvalita v kancelářských budovách Chytré řešení pro snížení hlukové zátěže HELUZ AKU KOMPAKT v. 2017-10-12

Více

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY 1 PRINCIP SYSTÉMU DEKPANEL D Vnější tepelněizolační vrstva brání prostupu tepla stěnou a zajišťuje příjemné vnitřní prostředí v interiéru.

Více

Dřevostavby komplexně. Dipl. Ing. (FH) Jaroslav Benák

Dřevostavby komplexně. Dipl. Ing. (FH) Jaroslav Benák Dřevostavby komplexně Dipl. Ing. (FH) Jaroslav Benák Obsah Navrhování konstrukcí na účinky požáru Všeobecné požadavky Navrhování konstrukcí z hlediska akustiky Základní pojmy a požadavky Ukázky z praxe

Více

Montážní předpisy a doporučení pro montáž systémů suché výstavby Knauf ve stavebních systémech Europanel

Montážní předpisy a doporučení pro montáž systémů suché výstavby Knauf ve stavebních systémech Europanel Montážní předpisy a doporučení pro montáž systémů suché výstavby Knauf ve stavebních systémech Europanel Historie společnosti celosvětově 1932 - bratři Dr. Alfons a Karl Knauf - založili podnik Knauf Rheinische

Více

Třída zvukové pohltivosti A. Požární odolnost až F120 07/2007 POSLOUCHEJTE JENOM TO, CO CHCETE SLYŠET. w 0,90 PODHLEDOVÉ SYSTÉMY

Třída zvukové pohltivosti A. Požární odolnost až F120 07/2007 POSLOUCHEJTE JENOM TO, CO CHCETE SLYŠET. w 0,90 PODHLEDOVÉ SYSTÉMY 07/2007 PODHLEDOVÉ SYSTÉMY Více prostoru pro invenci POSLOUCHEJTE JENOM TO, CO CHCETE SLYŠET THERMATEX Alpha Třída zvukové pohltivosti A w 0,90 Požární odolnost až F120 (podle DIN 4102-2) MADE IN GERMANY

Více

Akustické desky Rigiton 4.07.18 4.07.29

Akustické desky Rigiton 4.07.18 4.07.29 x = max. 900 mm Index zvukové pohltivosti 3 2.4 α w = 0,25 0,85 (dle vzoru a ) Koeficient potlačení hluku NRC 0,45 0,90 l = max. 320 mm 2.3 2.1 1 2.5 2.2 y = max. 1 000 mm Zvuková nebylo měřeno Alternativy

Více

Akustický design. - přináší nový pohled na akustiku - myslí především na psychický stav při užívání našeho bydlení

Akustický design. - přináší nový pohled na akustiku - myslí především na psychický stav při užívání našeho bydlení Akustický design Akustický design - přináší nový pohled na akustiku - myslí především na psychický stav při užívání našeho bydlení Snaží se řešit naši hlukovou situaci v jakékoliv fázi stavby: - nejsnazší

Více

Bytový dům TÁBORITSKÁ

Bytový dům TÁBORITSKÁ Bytový dům TÁBORITSKÁ ihned k nastěhování O PROJEKTU Bytový dům Táboritská se nachází na Praze 3, v ulici Táboritská. Dům prošel kompletní rekonstrukcí a nástavbou dvou podlaží. V domě se nachází 19 bytových

Více

JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014

JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 VZDUCHOVÁ NEPRŮZVUČNOST JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 AKUSTICKÉ VLASTNOSTI STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ A KONSTRUKCÍ Množství akustického

Více

Konstrukce. ze sádrokartonu. Darja Kubečková Marcela Halířová

Konstrukce. ze sádrokartonu. Darja Kubečková Marcela Halířová Konstrukce ze sádrokartonu 157 Darja Kubečková Marcela Halířová Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Konstrukce ze sádrokartonu Darja Kubečková, Marcela Halířová GRADA PUBLISHING Upozornění

Více

VYSOKOPEVNOSTNÍ SÁDROKARTON HABITO PŘÍČKY, PODHLEDY, PŘEDSTĚNY

VYSOKOPEVNOSTNÍ SÁDROKARTON HABITO PŘÍČKY, PODHLEDY, PŘEDSTĚNY VYSOKOPEVNOSTNÍ SÁDROKARTON HABITO PŘÍČKY, PODHLEDY, PŘEDSTĚNY Co je HABITO (DFRI) je nová sádrokartonová deska s extrémní pevností, která umožní stavět interiérové konstrukce s vysokou mechanickou odolností

Více

Desky TOPAS 06/2012. Deska s jádrem nerostu Sádrokartonová deska TOPAS

Desky TOPAS 06/2012. Deska s jádrem nerostu Sádrokartonová deska TOPAS Desky TOPAS 06/01 Deska s jádrem nerostu Sádrokartonová deska TOPAS KNAUF TOPAS / POUŽITÍ Deska Knauf TOPAS stabilizující prvek interiéru i dřevostaveb Deska Knauf TOPAS je určena pro ty, kteří požadují

Více

Rozdíl se skrývá v detailech

Rozdíl se skrývá v detailech interiérové příčky Rozdíl se skrývá v detailech Vaše přání jsou naší inspirací a Vaše spokojenost naším prvořadým cílem. Jsme přesvědčeni, že každý projekt, bez ohledu na jeho velikost a náročnost, může

Více

Akustika a design v interiéru

Akustika a design v interiéru Akustika a design v interiéru Podklady pro projektování akustických podhledů a předstěn SLOVO ÚVODEM Hluk obtěžuje. Hluk vadí. Hluk stresuje a snižuje pracovní výkon. Hluk oslabuje imunitu. Hluk je všude

Více

GABRIELA LUCIE TEREZA DENISA DOMINIKA ZUZANA PETRA KATALOG TYPOVÝCH DOMŮ. Madera Teco, s. r. o. vsaďte na dřevo

GABRIELA LUCIE TEREZA DENISA DOMINIKA ZUZANA PETRA KATALOG TYPOVÝCH DOMŮ. Madera Teco, s. r. o. vsaďte na dřevo GABRIELA LUCIE TEREZA DENISA DOMINIKA ZUZANA PETRA KATALOG TYPOVÝCH DOMŮ Madera Teco, s. r. o. vsaďte na dřevo O společnosti Historie firmy Madera Teco, s.r.o. se odvíjí od roku 1997, kdy byla založena

Více

Mendelova univerzita v Brně. Analýza vybraných mechanických vlastností konstrukčních materiálů pro dřevostavby

Mendelova univerzita v Brně. Analýza vybraných mechanických vlastností konstrukčních materiálů pro dřevostavby Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Ústav základního zpracování dřeva Analýza vybraných mechanických vlastností konstrukčních materiálů pro dřevostavby Diplomová práce Vedoucí práce:

Více

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn. Ing. Pavel Heinrich

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn. Ing. Pavel Heinrich HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená nové řešení akustických stěn 1 Smíšené konstrukční systémy (domy > 4. NP) 2 Často nenosné stěny a řešení ukončení koruny stěny pod stropem 3 Zdění v zimním období 4 Technologie

Více

Jméno přednášejícího. Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a stavební konstrukce

Jméno přednášejícího. Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a stavební konstrukce Jméno přednášejícího Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a stavební konstrukce Na základě měření VIVA Parku Nosná konstrukce zásadně přispívá k Redukci hluku Stabilizaci výkyvů teplot Množství těkavých

Více

BPB TROPHY 2004. národní kolo

BPB TROPHY 2004. národní kolo BPB TROPHY 2004 národní kolo Vážení přátelé, do rukou se Vám dostává katalog, jehož cílem je představit objekty přihlášené do soutěže BPB Trophy 2004. Na úvod několik slov k samotné soutěži. BPB Trophy

Více

Profi řešení AKUstických cihel

Profi řešení AKUstických cihel Profi řešení AKUstických cihel Větrání šikmých střech s pálenou krytinou Profi řešení AKUstických cihel Nové řešení roletových a žaluziových překladů Praktická ukázka použití prekladů KP Vario UNI Měření

Více

Akustické desky Gyptone BIG 4.07.30 4.07.38

Akustické desky Gyptone BIG 4.07.30 4.07.38 Akustické desky Gyptone BIG 4.07.30 4.07.38 Index zvukové pohltivosti 3 x = max. 900 mm 2.4 α w = 0,35 0,75 (dle vzoru a ) Koeficient potlačení hluku NRC 0,40 0,75 l = max. 600 mm 7 2.3 2.1 1 2.5 2.2 y

Více

AKUSTICKA. Jan Řezáč

AKUSTICKA. Jan Řezáč AKUSTICKA Jan Řezáč ZDROJE HLUKU 1. dopravní hluk -automobilová,kolejová a letecká doprava 2. hluk v pracovním prostřed -především ruční a strojní mechanizované nářadí (motorové pily, pneumatická kladiva)

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov.

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. 1 DESKY RED PIANO OMÍTKY VERMIPLASTER Indoor protipožární omítka FIREBOARD SIBATERM Outdoor

Více

PODHLEDOVÉ SYSTÉMY. Více prostoru pro invenci. THERMATEX Varioline Podhled v novém světle. vytváří atmosféru. knallf

PODHLEDOVÉ SYSTÉMY. Více prostoru pro invenci. THERMATEX Varioline Podhled v novém světle. vytváří atmosféru. knallf PODHLEDOVÉ SYSTÉMY Více prostoru pro invenci THERMATEX Varioline Podhled v novém světle vytváří atmosféru / knallf Dobrá moderní architektura se vyznačuje snahou o vytvoření takového pracovního a životního

Více

Nejkrásnější interiéry soutěže Rigips Trophy 2012

Nejkrásnější interiéry soutěže Rigips Trophy 2012 Nejkrásnější interiéry soutěže Rigips Trophy 2012 Praha 23. 3. 2012 Vyhlášení nejkrásnějších interiérů ze systémů suché vnitřní výstavby Rigips proběhlo již po sedmé v rámci národního kola Rigips Trophy

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ TITULNÍ LIST 1 OBSAH : Identifikační údaje... 3 Základní údaje... 3 Úvod... 3 Popis stavby rozsah stavebních úprav... 3 Podklady pro zpracování... 4 Právní

Více

Více pohodlí pro Váš domov

Více pohodlí pro Váš domov Více pohodlí pro Váš domov Profilový systém 5komorový systém se stavební hloubkou 70 mm elegantní, lehce zaoblené hrany provedení: s odsazeným nebo částečně odsazeným křídlem pohledová šířka 99 176 mm

Více

Požární odolnost zapuštěných podhledů mezi trámy

Požární odolnost zapuštěných podhledů mezi trámy Požární odolnost zapuštěných podhledů mezi trámy Tabulka maximálních hodnot zapuštění podhledu a /mm/ Požadovaná požární odolnost trámu Minimální požární odolnost podhledu Maximální hodnota zapuštění a

Více

Ecophon Gedina A. Rozměry, mm 600x x x1200 T15 T24 Tloušťka (tl.) Instalační diagram M237

Ecophon Gedina A. Rozměry, mm 600x x x1200 T15 T24 Tloušťka (tl.) Instalační diagram M237 Ecophon Gedina A Výrobek je určen pro použití tam, kde je vyžadován standardní systém zavěšeného stropu, kde však existují přísné funkční požadavky. Panely Ecophon Gedina A jsou umístěny ve viditelném

Více

Modré akustické systémy

Modré akustické systémy Modré akustické systémy Příčky, předstěny a stropy Protihluková ochrana budov: Klid pro Vás i pro Vaše zákazníky Efektivní ochrana proti hluku ve stavbě je stále důležitějším tématem pro architekty a projektanty.

Více

Výňatek z publikace Velká kniha sádrokartonu, 3. vydání, vydal Rigips, s.r.o., 2010, tel.: 296 411 800. Suchá omítka / Rigitherm Jednotka Spotřeba

Výňatek z publikace Velká kniha sádrokartonu, 3. vydání, vydal Rigips, s.r.o., 2010, tel.: 296 411 800. Suchá omítka / Rigitherm Jednotka Spotřeba Příčky, předstěny a stěny šachet Suchá omítka / Rigitherm Jednotka Spotřeba Sádrokartonová deska Rigips / desky Rigitherm m 2 1,0 Lepicí tmel kg 4,0 Spárovací tmel kg 0,3 Tmel pro konečnou povrchovou úpravu

Více

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz PODLAHY Skladba podlahy Kontaktní X Nekontaktní obsahují vzduchovou mezeru vrstva nášlapná(vč. spojovacích hmot) vrstva

Více

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy Svislé stěnové konstrukce se dělí dle: - statického působení: - nosné - nenosné - polohy v budově: - vnitřní - vnější (obvodové) - funkce v budově:

Více

Akustická studie. UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc. Prostorová akustika. Zakázka číslo: RPa

Akustická studie. UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc. Prostorová akustika. Zakázka číslo: RPa Zakázka číslo: 2014-002594-RPa Prostorová akustika UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc Zpracováno v období: březen 2014 ATELIER DEK TISKAŘSKÁ 10 PRAHA 10 TEL 234 054 284-5 FAX 234 054 291

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Podhled s akustickou pohltivostí > Interiér/Exteriér > Vzhled s přiznanou spárou a hlavičkami vrutů

Podhled s akustickou pohltivostí > Interiér/Exteriér > Vzhled s přiznanou spárou a hlavičkami vrutů Technický průvodce Podhled s akustickou pohltivostí > Cementořísková deska CETRIS AKUSTIC je vyráběna opracováním (vyvrtáním pravidelných otvorů) základního typu desky CETRIS BASIC. Touto úpravou je mimo

Více

Návod k montáži. Rockfon Contour

Návod k montáži. Rockfon Contour Návod k montáži Rockfon Contour OBECNÉ INFORMACE Popis systému: Rockfon Contour jsou bezrámové prostorové pohlcovače (baffle), které jsou vyrobeny z 50 mm tlusté desky z kamenné vlny. Obě strany pohlcovače

Více

šíření hluku mezi jednotlivýmí prostory uvnitř budovy, např mezi sousedními byty, mezi jednotlivými hotelovými pokoji apod.

šíření hluku mezi jednotlivýmí prostory uvnitř budovy, např mezi sousedními byty, mezi jednotlivými hotelovými pokoji apod. 1 Akustika 1.1 Úvod VÝBORNÉ AKUSTICKÉ VLASTNOSTI Vnitřní pohoda při bydlení a při práci, bez vnějšího hluku, nebo bez hluku ze sousedních domů nebo místností se dnes již stává standardem. Proto je však

Více

Modré akustické systémy

Modré akustické systémy Modré akustické systémy Příčky, předstěny a stropy Protihluková ochrana budov: Klid pro Vás i pro Vaše zákazníky Efektivní ochrana proti hluku ve stavbě je stále důležitějším tématem pro architekty a projektanty.

Více

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n Rodinný dům ZERO1 Počet místností 3 + kk Zastavěná plocha 79,30 m 2 Obytná plocha 67,09 m 2 Energetická třída B Obvodové stěny akrylátová

Více

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená broušená Použití Cihelné bloky broušená jsou určeny pro konstrukci vnitřních nenosných stěn výšky maximálně 3,5 m s vysokou přidanou hodnotou vyznačující se vysokou mírou zvukové izolace. Cihelné bloky

Více

Konstrukce Glasroc Spolehlivé řešení pro dlouhodobě vlhké a mokré prostory

Konstrukce Glasroc Spolehlivé řešení pro dlouhodobě vlhké a mokré prostory Glasroc Spolehlivé řešení pro dlouhodobě vlhké a mokré prostory Dlouhodobě vlhké a mokré prostory Ve většině budov lze najít řadu prostor, které jsou do nějaké míry zatížené vlhkem či vodou. Pro každý

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III kompletační konstrukce - podhledy FA ČVUT PODHLEDY STAVITELSTVÍ III. Prof.Ing.Miloslav Pavlík, CSc

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III kompletační konstrukce - podhledy FA ČVUT PODHLEDY STAVITELSTVÍ III. Prof.Ing.Miloslav Pavlík, CSc PODHLEDY STAVITELSTVÍ III Prof.Ing.Miloslav Pavlík, CSc Doc.Ing.Vladimír Daňkovský, CSc Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2011/2012 Str. 1 Doc.ing. Vladimír Daňkovský, CSc zs 2011/2012 Str. 2 Doc.ing.

Více

TECHNICKÝ LIST. AKU KOMPAKT 21 broušená. R w. =57 db

TECHNICKÝ LIST. AKU KOMPAKT 21 broušená. R w. =57 db TECHNICKÝ LIST AKU KOMPAKT 21 broušená R w =57 db broušená Použití Cihelné bloky broušená jsou určeny pro konstrukci vnitřních nenosných stěn výšky maximálně 3,5 m s vysokou přidanou hodnotou vyznačující

Více

PASIVNÍ DOMY ve Vracově

PASIVNÍ DOMY ve Vracově PASIVNÍ DOMY ve Vracově Moderní rodinné domy poskytnou kvalitní bydlení v komfortních dispozicích 5+kk s vlastní zahradou, takže vyhoví malým i velkým rodinám s různými nároky. - velmi nízké provozní náklady

Více

Ecophon Solo. inspirace pro každého

Ecophon Solo. inspirace pro každého Ecophon Solo inspirace pro každého Když uvažujeme o zvukové absorpci, je systém Ecophon Solo tou nejlepší volbou. Je lehký, velmi snadno se instaluje a dodává stropu zcela jiné estetické hodnoty. V dnešní

Více

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH kamenné překlady - kamenné (monolitické) nosníky - zděné klenuté překlady

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové.

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové. SENDVIČOVÉ PANELY Střešní Stěnové Sendvičové panely Rozvoj průmyslu a konkurence, jakož i zvýšení ekologických požadavků na stavby, vyžaduje od investorů používání moderních materiálů při realizaci svých

Více

DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty.

DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty. DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty www.purlive.cz Proč stavět s námi OBSAH PURLIVE je společnost zabývající se výstavbou nízkoenergetických domů a domů s téměř nulovou spotřebou energií.

Více

Středoškolská technika MŠ Švendova EKO budova 2

Středoškolská technika MŠ Švendova EKO budova 2 Středoškolská technika 2018 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT MŠ Švendova EKO budova 2 Jakub Audrlický SPŠ stavební Pospíšilova tř. 787, Hradec Králové Anotace: Zabýval jsem se

Více

DRYSTAR - KONSTRUKCE DO VLHKÝCH A MOKRÝCH MÍSTNOSTÍ

DRYSTAR - KONSTRUKCE DO VLHKÝCH A MOKRÝCH MÍSTNOSTÍ DRYSTAR - KONSTRUKCE DO VLHKÝCH A MOKRÝCH MÍSTNOSTÍ DRYSTAR - IDEÁLNÍ SYSTÉM DO VLHKÉHO PROSTŘEDÍ PROSTORY WELLNESS PROSTORY BAZÉNŮ KOUPELNY A WC Knauf DRYSTAR je spolehlivým řešením pro vlhké a mokré

Více

ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L

ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L ZDENÉK ŠAFAŘÍK ZDENÉK ŠAFAŘÍK PŘÍPRAVNY JÍDEL L 1. Z á k l a d n í ú d a j e kapacita výdeje jídel - přípravna 1-18 přesnídávek - 18 obědů - 18 svačin - přípravna 2-24 přesnídávek - 24 obědů - 24 svačin

Více

PS III. 2006-2007 7.cvičení PŘÍČKY MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES)

PS III. 2006-2007 7.cvičení PŘÍČKY MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES) MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES) Vaňková, Kabelík 1/33 17.11.2011 DĚLICÍ NENOSNÉ STĚNY A PŘÍČKY B SKŘÍŇOVÉ PŘÍČKY (hl. 400, 600 mm součást interiéru) C MEZISTĚNY (= POLOPŘÍČKY, PŘEPÁŽKY) nízké příčky nedosahující

Více

fermacell design special Inovativní obkladové panely pro nejvyšší požadavky Stav: prosinec 2017

fermacell design special Inovativní obkladové panely pro nejvyšší požadavky Stav: prosinec 2017 fermacell design special Inovativní obkladové panely pro nejvyšší požadavky Stav: prosinec 2017 2 fermacell kompetence fermacell design Homogenní, sádrou nebo cementem pojené desky pro suchou výstavbu,

Více

PS III cvičení PŘÍČKY MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES)

PS III cvičení PŘÍČKY MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES) MONTOVANÉ PŘÍČKY(SUCHÝ PROCES) Bedřiška Vaňková 1/33 7.12.2017 DĚLICÍ NENOSNÉ STĚNY A B C PŘÍČKY SKŘÍŇOVÉ PŘÍČKY (hl. 400, 600 mm součást interiéru) MEZISTĚNY (= POLOPŘÍČKY, PŘEPÁŽKY) nízké příčky nedosahující

Více

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou podlahy Podlahy Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace ROCKWOOL z

Více

Šikmá střecha. Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny. Izolace pro požární ochranu a bezpečnost PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Šikmá střecha. Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny. Izolace pro požární ochranu a bezpečnost PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace pro požární ochranu a bezpečnost Šikmá střecha Zateplení nad, mezi a pod krokvemi izolací z kamenné vlny Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice.

Více

DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty.

DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty. DŘEVOSTAVBY SE STYLEM typové a individuální projekty www.purlive.cz 1 Proč stavět s námi PURLIVE je společnost zabývající se výstavbou nízkoenergetických domů a domů s téměř nulovou spotřebou energií.

Více

Linaset, a.s. Provoz Bruntál, ul. Polní 1

Linaset, a.s. Provoz Bruntál, ul. Polní 1 Linaset, a.s. Provoz 02 749 01 Bruntál, ul. Polní 1 Areál Linaset, a.s. provoz 02 se nachází v severovýchodní části města Bruntál, v průmyslové zóně s dobrou dostupností nákladní dopravy. Linaset, a.s.

Více

Tradice 25 LET NA ČESKÉM TRHU, 50 LET CELOSVĚTOVĚ CO ZNAMENÁ BARRISOL

Tradice 25 LET NA ČESKÉM TRHU, 50 LET CELOSVĚTOVĚ CO ZNAMENÁ BARRISOL www.barrisolhome.cz Tradice 25 LET NA ČESKÉM TRHU, 50 LET CELOSVĚTOVĚ Máte dojem, že trh s materiály je nasycen a nic nového vás nepřekvapí? Rádi bychom vám představili designovou pnutou fólii Barrisol

Více

se systémovou výhodou

se systémovou výhodou Podlahy Knauf 06/2008 Podlahy Knauf se systémovou výhodou Lze obkládat již po 24 hodinách Šetří energii Optimální pro podlahové topení Nejlepší tepelná izolace Hygienicky snadno udržovatelné Nejlepší zvuková

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313)

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313) Konstrukce: Sádrokartonové stěny na CW 150 - Požární odolnost EI 60 - konstrukční výška v závislosti na roztečích CW profilů a druhu opláštění až 15,5 metru Přehled konstrukcí Kód Konstr. Opláštění Tloušťka

Více

Sonar db 35 je zařazen do nejvyšší, nejbezpečnější, třídy reakce na oheň - Eurotřídy A1.

Sonar db 35 je zařazen do nejvyšší, nejbezpečnější, třídy reakce na oheň - Eurotřídy A1. Sonar db Produktová řada Sonar db představuje kompletní řešení pro zajištění akustického komfortu a požadované míry soukromí mezi jednotlivými místnostmi. Se zvýšenou úrovní neprůzvučnosti (od 35 db do

Více

Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout

Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout Bez ohledu na to, zda máme byt v paneláku, v nové výstavbě, či ve starším zděném domě, jedním z nejčastějších problémů, se kterými se v menších bytech

Více

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE Stavební a konstrukční desky Rigips Děti jsou na kvalitu dětského ovzduší nejcitlivější. s technologií Activ Air zlepšují kvalitu vnitřního Dětské

Více

Ecophon Focus A SYSTÉMOVÁ ŘADA. Rozměry, mm 600x x x1200. XL 1800x600. XL 2000x600

Ecophon Focus A SYSTÉMOVÁ ŘADA. Rozměry, mm 600x x x1200. XL 1800x600. XL 2000x600 Ecophon Focus A Výrobek je určen pro použití tam, kde je zapotřebí základního robustního podhledu. Panely Ecophon Focus A jsou umístěny ve viditelném roštu a vytvářejí tak strop s jasným čtvercovým vzorem.

Více

Montážní příručka sádrokartonáře

Montážní příručka sádrokartonáře Montážní příručka sádrokartonáře Milí sádrokartonáři, SLOVO ÚVODEM právě držíte v rukou MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKU SÁDROKARTONÁŘE soubor technologických postupů, metod a úkonů vedoucích ke správné montáži konstrukcí

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 5. PŘÍČKY I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice Sirkárny 467/2a, 370 04 České Budějovice www.akustikad.com, akustikad@akustikad.com fax: 387 202 590, mobil: 737 705 636 AKUSTICKÝ POSUDEK Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří Objednatel

Více

Modré akustické systémy. Příčky, předstěny a stropy. Čistá práce

Modré akustické systémy. Příčky, předstěny a stropy. Čistá práce Modré akustické systémy Příčky, předstěny a stropy Čistá práce Protihluková ochrana budov Klid pro Vás, Vaše sousedy i Vaše zákazníky Mimořádně důležitým kritériem pohody bydlení je klid. Teprve v klidu

Více

PS III cvičení PODHLEDY PODHLEDY

PS III cvičení PODHLEDY PODHLEDY PODHLEDY str.1/26 PODHLEDY PŮVODNĚ POVRCHOVÁ ÚPRAVA SPODNÍHO LÍCE STROPU ( omítaný podhled ) V SOUČASNOSTI SAMOSTATNÁ KONSTRUKCE, KTERÁ JE PŘIPEVNĚNA (popř. zavěšena zespodu) NA STROPNÍ KONSTRUKCI SE STROPEM

Více

ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA. Řešení skutečně pro každého. Program. conomy. Akce. www.deed.cz

ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA. Řešení skutečně pro každého. Program. conomy. Akce. www.deed.cz ČESKÁ VÝROBA NĚMECKÁ KONTROLA EVROPSKÁ KVALITA Řešení skutečně pro každého Program Akce D.E.E.D. Dobře promyšlené varianty nízkoenergetických domů Ekonomicky výhodné vybavení v základní nabídce Ekologicky

Více

fermacell v dřevostavbách -Požární bezpečnost a akustika

fermacell v dřevostavbách -Požární bezpečnost a akustika Brno, 27. února 2019 fermacell v dřevostavbách -Požární bezpečnost a akustika Dipl.- Ing. Jaroslav Benák Silné značky Baustoffe Obsah fermacell v přehledu Požrání řešení konstrukcí na bázi dřeva Akustika

Více

NÍZKOENERGETICKÉ DOMY

NÍZKOENERGETICKÉ DOMY Vážení klienti, nabízíme Vám NÍZKOENERGETICKÉ DOMY NÍZKOENERGETICKÉ DOMY Velmi výhodné nízkoenergetické domy, dostavby, přístavby vše podle dodaného návrhu, který přepracujeme na nízkoenergetický dům Vypracování

Více

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY KVALITA JE CESTA K NEJLEPŠÍM VÝSLEDKŮM Ytong přináší bezproblémové řešení Investoři, architekti, stavební firmy nebo developeři.

Více