REALIZACE A VYHODNOCENÍ PROFILOVÝCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ VE MĚSTĚ ČESKÁ SKALICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "REALIZACE A VYHODNOCENÍ PROFILOVÝCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ VE MĚSTĚ ČESKÁ SKALICE"

Transkript

1 České vysoké učení technické v Praze FAKULTA DOPRAVNÍ Ústav dopravních systémů Horská 3, PRAHA 2 REALIZACE A VYHODNOCENÍ PROFILOVÝCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ VE MĚSTĚ ČESKÁ SKALICE Technická zpráva Říjen 2016 Odpovědný řešitel: Ing. Bc. Petr KUMPOŠT, Ph.D. Objednatel: Město Česká Skalice Třída T.G.Masaryka Česká Skalice

2 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: REALIZACE A VYHODNOCENÍ PROFILOVÝCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ VE MĚSTĚ ČESKÁ SKALICE Objednatel: Město Česká Skalice Třída T.G.Masaryka 80, Česká Skalice IČ Osoby oprávněné k jednání: ve věcech smluvních... Bc. Martin Staněk ve věcech technických... Bc. Martin Staněk Dodavatel / Poskytovatel: České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systémů Horská 3, PRAHA 2, zastoupený... děkanem fakulty Prof. Dr. Ing. Miroslavem Svítkem odpovědný řešitel... Ing. Bc. Petr Kumpošt, Ph.D. kontaktní telefony kumpost@fd.cvut.cz ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 2 (celkem 14)

3 OBSAH 1. Předmět díla Dopravní průzkum Vyhodnocení dopravního průzkumu Výsledky dopravního průzkumu Statistika dopravních nehod Závěry a doporučení ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 3 (celkem 14)

4 1. PŘEDMĚT DÍLA Předmětem díla bylo zpracování profilových dopravních průzkumů zaměřených na intenzitu, rychlost a skladbu dopravního proudu. Průzkum byl realizován na dvou místech u České Skalice. První průzkum byl na profilu silnice I. třídy č. 33, který tvoří jihovýchodní obchvat města Česká Skalice (lokalita 1 na obr. 01). Druhý průzkum byl na silnici III. třídy č (lokalita 2 na obr. 01). Sledované parametry intenzita dopravního proudu skladba dopravního proudu směr jízdy rychlost Lokalita 2 Lokalita 1 Obr. 01 Lokalita dopravního průzkumu (Zdroj: ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 4 (celkem 14)

5 2. DOPRAVNÍ PRŮZKUM Dopravní průzkum byl proveden podle zásad pro provádění dopravních průzkumů dle technických podmínek TP 189 Stanovení intenzit dopravy na pozemních komunikacích V lokalitě 1 proběhl dopravní průzkum od ; 09:00 do :00. V druhé lokalitě proběhl dopravní průzkum od ; 08:00 do :00. K měření byly použity statistické radary SZIERZEGA SR4, které byly umístěny na sloupky svislého dopravního značení. Statistický radar dokáže detekovat projíždějící vozidla v obou směrech jízdy včetně záznamu rychlosti jízdy. Vozidla jsou rozřazena do jednotlivých kategorií dle jejích naměřené délky. Pro kalibraci správné detekce kategorie vozidla byl v každé lokalitě pořízen videozáznam v délce 48 hodin. K pořízení videozáznamů byla použita záznamová zařízení AEE MagiCam s funkcí široké úhlu záběru 150. Zařízení bylo umístěno na sloup veřejného osvětlení v blízkosti sledované pozemní komunikace. Pořízený záběr je na obrázku č.02 a č.03. Obr. 02 Pořízený záběr videokamerou Lokalita 1 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 5 (celkem 14)

6 Obr. 03 Pořízený záběr videokamerou Lokalita 2 V době realizace dopravního průzkumu probíhala na komunikaci I/33 v Náchodě dlouhodobá uzavírka. Díky tomu byl podíl těžké nákladní dopravy ve směru od Náchoda nižší než v opačném směru, protože nákladní doprava byla odkloněna západně od České Skalice. Zde je informace o uzavírce z Dopravní uzavírky a omezení : :59 Silnice I/33 (ulice Pražská), Náchod, okr. Náchod Oprava povrchu vozovky, zúžení vozovky na jeden jízdní pruh, z důvodu rekonstrukce. Objížďka pro vozidla nad x tun: Úsek 1 uzavřená pravá strana směr Polsko s uzavřením výjezdu u ČSPHM objízdná trasa pro osobní automobily ve směru od Červeného Kostelce, Hronova a Polska: Varianta 1 na okružní křižovatce (dále jen OK) u Itálie bude doprava vedena po místní komunikaci (dále jen MK) ul. Volovnice, Parkány, dále sil. III. tř. ul. Mlýnská, Němcové s napojením na OK u Slávie zpět na I/33 objízdná trasa pro nákladní automobily nad 3,5 t ve směru od Polska bude ze silnice I/33 vedena po MK ul. Kladská silnice II/303 na OK u Itálie, dále vpravo po silnici I/14 přes Červený Kostelec, Úpici do Trutnova silnice I/16, dále na OK silnic I/16 I/14 I/37 a dále po I/37 přes Choustníkovo Hradiště do Jaroměře, kde se napojí zpět na silnici I/33 Úsek 1 uzavřená levá strana směr Polsko s uzavřením výjezdu z ulic Dvořákova, Janáčkova objízdná trasa pro osobní automobily ve směru od Červeného Kostelce, Hronova a Polska stejná objízdná trasa objízdná trasa pro nákladní automobily nad 3,5 t ve směru od Polska stejná objízdná trasa ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 6 (celkem 14)

7 Úsek 2 uzavřená pravá strana směr Polsko s uzavřením výjezdu MK ul. Žižkova, 1. Máje Úsek 2 uzavřená levá strana směr Polsko Objízdná trasa pro osobní i nákladní automobily ve směru od Polska bude ze silnice I/33 vedena po MK ul. Kladská a silnici II/303 na OK u Itálie. Objízdné trasy jsou dále shodné s objízdnými trasami pro uzavírku úseku 1, neboť oprava obou úseků bude probíhat souběžně. Objížďka pro vozidla do 3,5 t: ulice Kladská silnice III/30413 (ulice Němcové), Náchod, okr. Náchod, přes silnice II/303, ulice Volovnice, silnice III/30413 (ulice Riegrova), Vydal: Krajský úřad Královéhradeckého kraje. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 7 (celkem 14)

8 3. VYHODNOCENÍ DOPRAVNÍHO PRŮZKUMU Intenzita dopravy byla vyhodnocena na základě naměřených údajů statistickým radarem. Výsledky byly zpracovány tabulkovou formou, kdy došlo k vytvoření tabulky pro každý směr jízdy zvlášť s rozdělením skladby vozidel do čtyř kategorií dle jejich délky. Kategorie 1 jednostopá vozidla (motorky) délka do 1,5m Kategorie 2 osobní automobily a lehké nákladní automobily délka do 6,0m Kategorie 3 těžké nákladní vozidla bez přívěsu, autobusy délka do 9,5m Kategorie 4 návěsové soupravy, kloubové autobusy délka nad 9,5m Za každý den měření byla naměřená data vyhodnocena dle TP 189 STANOVENÍ INTENZIT DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH (II. VYDÁNÍ). Výsledné hodnoty dopravněinženýrských ukazatelů byly zprůměrovány za všechny dny sčítání. Celkové výsledky Lokalita Zlič Roční průměr denních intenzit RPDI = voz/den Odhad přesnosti RPDI je ± 6,86 % Intenzita špičkové hodiny I šh = 490 voz/h Dále byla provedena základní analýza rychlostí projíždějících vozidel (měřící zařízení stanovuje rychlost na základě Dopplerova principu). S ohledem na přípustnou technickou nepřesnost měřícího zařízení, byla za překročení nejvyšší dovolené rychlosti považována hodnota ± 3 km/h tedy v této lokalitě vše nad 43 km/h, protože je zde svislým dopravním značení stanovena zóna s nejvyšší dovolenou rychlostí 40km/h. Hodnota rychlosti v 85 (rychlost kterou nepřekračuje 85% vozidel) se pohybuje v rozmezí km/h. K překročení nejvyšší dovolené rychlosti v daném místě dochází ve 47% případů. Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla 96 km/h! ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 8 (celkem 14)

9 Lokalita Česká Skalice obchvat Roční průměr denních intenzit RPDI = voz/den Odhad přesnosti RPDI je ± 6,71 % Intenzita špičkové hodiny I šh = 899 voz/h Dále byla provedena základní analýza rychlostí projíždějících vozidel (měřící zařízení stanovuje rychlost na základě Dopplerova principu). S ohledem na přípustnou technickou nepřesnost měřícího zařízení, byla za překročení nejvyšší dovolené rychlosti považována hodnota ± 3 km/h tedy v této lokalitě vše nad 73 km/h. Hodnota rychlosti v 85 (rychlost kterou nepřekračuje 85% vozidel) se pohybuje v rozmezí km/h. K překročení nejvyšší dovolené rychlosti v daném místě dochází ve 60,2% případů. Tato hodnota může být částečně ovlivněna vozidly ve směru Náchod, protože ta již mohou od křižovatky akcelerovat. Ale detekční zóna radaru byla vzdálena cca 150m od středu křižovatky a nelze tedy předpokládat tak výraznou akceleraci nad hranici 70km/h. Při vyhodnocení pouze směru do křižovatky došlo k překročení ve 37% případů. Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla 151 km/h!!! Při výpočtech dle TP 189 byla použita aplikace dopravního portálu ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 9 (celkem 14)

10 4. VÝSLEDKY DOPRAVNÍHO PRŮZKUMU V následujících tabulkách jsou uvedeny vyhodnocené údaje naměřených intenzit. Vyhodnocení intenzit z radaru pro jednotlivé směry a dny ve Zliči Směr jízdy na sever (směr Žernov) Kategorie vozidel :00-24: :00-15:00 Směr jízdy na jih (směr Česká Skalice) Kategorie vozidel :00-24: :00-15: S S ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 10 (celkem 14)

11 Vyhodnocení intenzit z radaru pro jednotlivé směry a dny ve Zliči Směr jízdy na sever (směr Náchod) Kategorie vozidel :00-24: :00-15:00 Směr jízdy na jih (směr Jaroměř) Kategorie vozidel :00-24: :00-15: S S ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 11 (celkem 14)

12 5. STATISTIKA DOPRAVNÍCH NEHOD Lokalita 1 Na křižovatce v blízkosti lokality č.01. byla provedena analýza nehodovosti v období od do prostřednictvím webové aplikace kde jsou Policií ČR zaznamenány informace o dopravních nehodách. Ve sledovaném období se na křižovatce silnic I/33 a III/28517 stalo 19 dopravních nehod, přičemž 12 nehod bylo s následky na zdraví. Počty usmrcených a zraněných osob jsou uvedeny v následující tabulce: Závažnost Počet osob Barevné označení nehody Usmrcené osoby (stav do 24 hod.) 1 Černá Těžce zraněné osoby (stav do 24 hod.) 4 Modrá Lehce zraněné osoby (stav do 24 hod.) 17 Žlutá Obr. 04 Poloha dopravních nehod v křižovatce ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 12 (celkem 14)

13 U viníka smrtelné nehoda byla zjištěna přítomnost alkoholu v krvi (do 0,99 ) a hlavní příčinou nehody byla jízda proti příkazu dopravní značky Dej přednost. Ostatní nehody byly ve většině případů bez přítomnosti alkoholu a hlavní příčinou bylo nerespektování dopravní značky Stůj, dej přednost, čímž došlo ke srážkám s jedoucím nekolejovým vozidlem. Dle popisu stavu komunikace v době nehody byla komunikace vždy v dobrém stavu bez závad a u většiny nehod se zraněním došlo k nehodovému ději ve dne, kdy nebyla viditelnost zhoršena vlivem povětrnostních podmínek (smrtelná nehoda se udála ve dne za zhoršené viditelnosti - svítání, soumrak). Dle statistiky byly u všech nehod dobré rozhledové poměry. Lokalita 2 Na úseku silnice III/3049 mezi městem Česká Skalice a Zlič byla provedena analýza nehodovosti v období od do prostřednictvím webové aplikace kde jsou Policií ČR zaznamenány informace o dopravních nehodách. Ve sledovaném období se na daném úseku stala 1 dopravní nehoda s následky na zdraví. Lokalizace dopravní nehody je vyznačena na obr. 05. Při této nehodě byly zraněny dvě osoby (jedna těžce a jedna lehce). U viníka nehody byla zjištěna přítomnost drog a hlavní příčinou nehody byla jízda po nesprávné straně komunikace (vjetí do protisměru), kde došlo ke srážce s jedoucím nekolejovým vozidlem. Stav komunikace byl v době nehody dobrý bez závad a k nehodě došlo v noci za nezhoršené viditelnosti Obr. 05 Poloha dopravních nehod na úseku ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 13 (celkem 14)

14 6. ZÁVĚRY A DOPORUČENÍ Lokalita Zlič Z výsledku dopravního průzkumu vyplývá, že k překročení nejvyšší dovolené rychlosti v daném místě dochází téměř u poloviny dopravního proudu. Jako bezpečnostní riziko je v této lokalitě vnímána především absence chodníků kdy dochází k pohybu pěších přímo v prostoru komunikace. Ke zlepšení situace v této lokalitě lze doporučit vybudování chodníkových ploch (alespoň po jedné straně komunikace). Tím dojde ke zvýšení bezpečnosti pěších a zároveň dojde k redukci šířky jízdních pruhů. To může vést ke snížení rychlosti vozidel, protože při přechodu mezi extravilánem a intravilánem dojde k redukci šířky komunikace a řidiče to bude nutit přizpůsobit jízdu stavebnímu uspořádání. V celé sledované oblasti obce Zlič je vodorovné dopravní značení ve špatném stavu. Jeho obnova by též mohla přispět k většímu respektovaní rychlosti. Výsledek průzkumu také poukazuje na málo důrazné informovaní řidičů o vjezdu do zóny s rychlostí omezenou na 40km/h. Řidiči tak pravděpodobně vycházejí z pravidel o silniční provozu, která stanovují nejvyšší dovolenou rychlost v obci na 50km/h. Je ke zvážení v rámci obce Zlič umístit opakující se svislé dopravní značky B20a nejvyšší dovolená rychlost s hodnotou 40km/h. Lokalita Česká Skalice obchvat Výsledky dopravního průzkumu, především v oblasti sledování rychlosti, jsou alarmující. Více jak v polovině případů dochází k překročení nejvyšší dovolené rychlosti, která je v místě upravena svislým dopravním značením na 70km/h, kdy v nejhorších případech je překročena dvojnásobně. Lze předpokládat, že jednou z příčin nehod na blízké křižovatce bylo nedodržování snížené rychlosti. Protože je celá křižovatka situována v zářezu a zároveň ve směrovém oblouku, je obtížné zde zajistit dostatečné rozhledové pole pro řidiče jedoucí z vedlejších komunikací. Řešením této situace je v podstatě pouze trvalé měření rychlosti oblasti kde je omezení rychlosti na 70km/h. Účinnějším opatřením než je bodové měření by v tomto případě byla instalace úsekového měření rychlosti. Je ke zvážení zda neprověřit dodržování rychlosti i na křižovatce I/33 a třídy T.G.Masaryka a dále na I/33 a Bezručova. Lze očekávat, že chování řidičů bude na obchvatu České Skalice stejné a bude tedy docházet k překračování rychlosti i na zmíněných sousedních křižovatkách. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Strana 14 (celkem 14)

Komplexní dopravní koncepce města Český Krumlov. A3 Kontinuální profilové sčítání dopravy

Komplexní dopravní koncepce města Český Krumlov. A3 Kontinuální profilové sčítání dopravy Komplexní dopravní koncepce města Český Krumlov A3 Kontinuální profilové sčítání dopravy Listopad - Prosinec 2016 OBAH 1 Identifikační údaje projektu... 3 2 Úvod... 4 3 Realizace... 4 4 Vyhodnocení...

Více

PRŮZKUMY AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY VE ZDIBECH

PRŮZKUMY AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY VE ZDIBECH České vysoké učení technické v Praze FAKULTA DOPRAVNÍ Ústav dopravních systémů Horská 3, 128 03 PRAHA 2 http://www.fd.cvut.cz PRŮZKUMY AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY VE ZDIBECH Technická zpráva Červenec 2016 Odpovědný

Více

Dopravní průzkum v souvislosti se záměrem přeložky silnice II/141 v úseku Těšovice - Prachatice

Dopravní průzkum v souvislosti se záměrem přeložky silnice II/141 v úseku Těšovice - Prachatice ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Ústav dopravních systémů Horská 3, 128 03 Praha 2 Dopravní průzkum v souvislosti se záměrem přeložky silnice II/141 v úseku Těšovice - Prachatice TECHNICKÁ

Více

Realizace a vyhodnocení dopravního průzkumu na 4 křižovatkách v Praze - Kyjích

Realizace a vyhodnocení dopravního průzkumu na 4 křižovatkách v Praze - Kyjích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Mobilní laboratoř pro dopravní analýzy Horská 3, 128 03 Praha 2 Realizace a vyhodnocení dopravního průzkumu na 4 křižovatkách v Praze - Kyjích TECHNICKÁ

Více

FAKULTA DOPRAVNÍ VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU RYCHLOSTÍ A SMĚROVOSTI DOPRAVY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH KATASTRU OBCE KAMENICE. Ústav dopravních systémů

FAKULTA DOPRAVNÍ VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU RYCHLOSTÍ A SMĚROVOSTI DOPRAVY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH KATASTRU OBCE KAMENICE. Ústav dopravních systémů České vysoké učení technické v Praze FAKULTA DOPRAVNÍ http://www.fd.cvut.cz VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU RYCHLOSTÍ A SMĚROVOSTI DOPRAVY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH KATASTRU OBCE KAMENICE ČERVENEC 2013 Odpovědný řešitel:

Více

Příloha A Analytická část A-1 Intenzita dopravy (ke kap )

Příloha A Analytická část A-1 Intenzita dopravy (ke kap ) Příloha A Analytická část A-1 Intenzita dopravy (ke kap. 1.1.5) A-1.1: Symboly intenzity dopravy k následujícím mapám 1 A-1.2: Sčítání dopravy 2010 (Otrokovice) 2 A-1.3: Sčítání dopravy 2016 (Otrokovice)

Více

Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice

Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice Květen 217 Vysoké učení technické v Brně I Fakulta stavební IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Předmět zakázky: Objednatel: Zhotovitel: Zodpovědný řešitel: Řešitelský

Více

Vyhodnocení sčítání dopravy v obci Telnice na ulici Palackého

Vyhodnocení sčítání dopravy v obci Telnice na ulici Palackého Vyhodnocení sčítání dopravy v obci Telnice na ulici Palackého Obec Telnice Zodpovědný řešitel: Ing. Martin Smělý duben 2014 1. Identifikační údaje Název práce: Objednatel: Vyhodnocení sčítání dopravy v

Více

MĚŘENÍ INTENZIT A STUDIE DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ VYBRANÉ OBYTNÉ ČÁSTI OBCE LÍBEZNICE

MĚŘENÍ INTENZIT A STUDIE DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ VYBRANÉ OBYTNÉ ČÁSTI OBCE LÍBEZNICE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Ústav dopravních systémů Horská 3, 128 03 Praha 2 MĚŘENÍ INTENZIT A STUDIE DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ VYBRANÉ OBYTNÉ ČÁSTI OBCE LÍBEZNICE TECHNICKÁ ZPRÁVA Prosinec

Více

sídlo: Pařížská 1230/1, Plzeň telefon: BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY

sídlo: Pařížská 1230/1, Plzeň telefon: BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY sídlo: Pařížská 123/1, 31 Plzeň telefon: 377 224 667 edip@edip.cz, www.edip.cz 15-49 BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY LISTOPAD 215 15-49 Babylon, silnice I/26, průzkum intenzit dopravy, listopad

Více

Hodnocení efektivity úpravy neřízených křižovatek

Hodnocení efektivity úpravy neřízených křižovatek konference 15. 16. 9. 2014 Brno partner akce: www.bvv.cz/brnosafety/ Ing. Jan Novák Hodnocení efektivity úpravy neřízených křižovatek Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. 1 http://oblast.cdv.cz/cz/o37/ HENK

Více

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Období: 1.1.2018-31.12.2018 Území: obec Brno (Jihomoravský kraj) Všeobecný statistický přehled o nehodách Počet nehod celkem

Více

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov I/43 x II/377 Okružní křižovatka I/43, směr Svitavy okružní křižovatka II/377, směr Tišnov II/377, směr Rájec-Jestřebí Černá Hora I/43, směr Brno 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

POSOUZENÍ ÚČELNOSTI SVĚTELNÉ SIGNALIZACE PODLE TP 81

POSOUZENÍ ÚČELNOSTI SVĚTELNÉ SIGNALIZACE PODLE TP 81 Novodvorská 1010/14, 142 01 Praha 4 www.eltodo.cz POSOUZENÍ ÚČELNOSTI SVĚTELNÉ SIGNALIZACE PODLE TP 81 na křižovatce Husovo náměstí Poděbradova - Československé armády Lysá nad Labem Technická zpráva červenec

Více

STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY VRANOV

STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY VRANOV SYSTÉM PRO MONITOROVÁNÍ DOPRAVY STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY VRANOV Akce: Objednatel: Obec Vranov Vranov 24 664 32 Vranov Červen 2019 Brno CAMEA spol. s r.o., Kořenského 25, Brno 621 00 tel./fax: +420

Více

Dopravní nehodovost v roce 2012

Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Martin Červíček policejní prezident Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Tomáš Kužel náměstek policejního prezidenta pro vnější

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. listopadu Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen Policie

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2012 (leden až červen).

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2012 (leden až červen). S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za 1.pololetí 212 (leden až červen). Leden až červen 212 rozdíl stejné období roku 211 POČET NEHOD 38.923 zvýšení o 4.55 = 11,6 % USMRCENO 31 snížení

Více

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Období: 1.1.2018-31.12.2018 Území: obec Praha (Hlavní město Praha) Všeobecný statistický přehled o nehodách Počet nehod celkem

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci Chodník ulice Horská březen str. z celkem 8 Obsah: Obsah. Úvod.. Identifikační údaje údaje zhotovitele bezpečnostního auditu

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. března 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012 Policie České republiky v období leden až únor letošního roku šetřila 12 479 na pozemních komunikacích. Při těchto ách bylo

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. v roce 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. v roce 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR v roce 2016 Leden až prosinec 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 98.864 zvýšení o 5.797 = 6,2 % USMRCENO 545 snížení o 115 osob =

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. prosince Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad Policie

Více

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina (výtah ze studie) Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. 2009 Předmětem smlouvy bylo provedení analýzy nehodovosti a návrh bezpečnostních

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až říjen 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až říjen 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až říjen 2016 Leden až říjen 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 81.995 zvýšení o 5.261 = 6,9 % USMRCENO 472 snížení

Více

Dopravní nehody

Dopravní nehody 1 Statistika nehodovosti rok 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až listopad 2016 Leden až listopad 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 90.502 zvýšení o 5.446 = 6,4 % USMRCENO 504

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. února 2016 Počet listů: 6 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za Policie České republiky

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. února 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018

Více

Směrový průzkum ve městě Boskovice

Směrový průzkum ve městě Boskovice Směrový průzkum ve městě Boskovice červen 17 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Předmět zakázky: Objednatel: Zhotovitel: Zodpovědný řešitel: Řešitelský tým: Směrový průzkum ve městě Boskovice Město Boskovice Masarykovo

Více

Celkový počet evidovaných nehod za 1. pololetí v letech

Celkový počet evidovaných nehod za 1. pololetí v letech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Statistické

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. června 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. května 2016 Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září 2017 Počet listů: 32 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. října 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015

Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015 Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015 Dlouho připravovaná rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě bude zahájena 15. března 2015. V rámci oprav dojde k rekonstrukci

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. listopadu 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. prosince 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 13. července Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen Policie

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. května 2017 Počet listů vč. příloh: 26 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

POSOUZENÍ VHODNOSTI NAVRHOVANÝCH VARIANT KŘIŽOVATKY SILNIC I/11 A II/298

POSOUZENÍ VHODNOSTI NAVRHOVANÝCH VARIANT KŘIŽOVATKY SILNIC I/11 A II/298 České vysoké učení technické v Praze FAKULTA DOPRAVNÍ http://www.fd.cvut.cz POSOUZENÍ VHODNOSTI NAVRHOVANÝCH VARIANT KŘIŽOVATKY SILNIC I/11 A II/298 Prosinec 2012 Řešitelský tým: doc. Ing. Josef Kocourek,

Více

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce Audit bezpečnosti pozemních komunikací Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce únor 2014 OBSAH Obsah... 2 1. ÚVOD... 3 1.1. Identifikace zhotovitele... 3 1.2. Obsah

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Nárůst zaznamenáváme v kategorii: počet nehod o 372, tj. o 2,9%.

Nárůst zaznamenáváme v kategorii: počet nehod o 372, tj. o 2,9%. o ovosti na pozemních komunikacích v České republice, Policie České republiky v období leden až únor letošního roku šetřila 13 064 na pozemních komunikacích. Při těchto ách bylo 72 osob usmrceno, 284 osob

Více

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci chodníky ulice kubelíkova a dělící ostrůvek přechodu ulice Řepná březen 2016 str. 1 z celkem 15 Obsah: Obsah 1. Úvod 1.1. Identifikační

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. dubna 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. května 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ BEZPEČNÉ MĚSTO, PREZENTACE ŘEŠENÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC OBCÍ V OBLASTI BEZPEČNOSTI Ing. Josef KOCOUREK PŘECHODY PRO CHODCE Nehodovost chodců

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. dubna 2017 Počet listů vč. příloh: 26 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červenec 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červenec 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. srpna 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - srpen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - srpen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. března Počet listů: INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor Policie České

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen).

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen). S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za 1.pololetí 216 (leden až červen). Leden až červen 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 47.236 zvýšení o 3.54 = 8,1 % USMRCENO 23 snížení

Více

STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY LELEKOVICE

STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY LELEKOVICE SYSTÉM PRO MONITOROVÁNÍ DOPRAVY STATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DOPRAVY LELEKOVICE Akce: Objednatel: Obec Lelekovice Hlavní 75/7 664 31 Lelekovice Září 2019 Brno CAMEA spol. s r.o., Kořenského 25, Brno 621 00

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Statistika nehodovosti první pololetí 2018

Statistika nehodovosti první pololetí 2018 1 Statistika nehodovosti první pololetí 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. června Počet stran: 8 INFORMACE o ovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen Policie České

Více

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU,

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, VIII. Setkání starostů a místostarostů Moravskoslezského kraje Nástroje na zvyšování bezpečnosti a efektivity úprav na pozemních komunikacích v obcích Ing. Alena Daňková CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i.

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červenec 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červenec 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 4. srpna 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu na vybrané pozemní komunikaci v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 2018

Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 2018 1 Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie. Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie. Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 kpt. Bc. Jan HEMR Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 Základní čísla celkem nehod 22 876

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. června 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

15-19 KLOKOČNÁ, SILNICE III/11315, PRŮZKUM INTENZIT AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY

15-19 KLOKOČNÁ, SILNICE III/11315, PRŮZKUM INTENZIT AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY sídlo: Pařížská 13/1, 31 Plzeň telefon: 377 4 667 edip@edip.cz, www.edip.cz 15-19 KLOKOČNÁ, SILNICE III/11315, PRŮZKUM INTENZIT AUTOMOBILOVÉ DOPRAVY KVĚTEN 15 15-19 Klokočná, III/11315, průzkum intenzit

Více

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR plk. Ing. Tomáš LERCH Vývoj dopravní nehodovosti za

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až březen I. čtvrtletí

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až březen I. čtvrtletí S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až březen 217. I. čtvrtletí Leden až březen 217 rozdíl stejné období roku POČET NEHOD 23.69 zvýšení o 1.17 = 4,6 % USMRCENO 88

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. října Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září Policie České

Více

PROJEKT BEZPEPEČNÁ CESTA DO ŠKOLY LOKALITA: PRAHA 5 SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA V ULICI NA ZLÍCHOVĚ

PROJEKT BEZPEPEČNÁ CESTA DO ŠKOLY LOKALITA: PRAHA 5 SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA V ULICI NA ZLÍCHOVĚ PROJEKT BEZPEPEČNÁ CESTA DO ŠKOLY LOKALITA: PRAHA 5 SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA V ULICI NA ZLÍCHOVĚ Pro o.s. Pražské matky zpracoval: Ing. Zbyněk Laube, dopravní inženýr Bc. Martin Čáp Studie vznikla za finanční

Více

Mšec - počet vozidel a jejich rychlosti. Dopravní měření: Měření probíhalo: od pátku 31. července do pondělí 11. srpna hod.

Mšec - počet vozidel a jejich rychlosti. Dopravní měření: Měření probíhalo: od pátku 31. července do pondělí 11. srpna hod. Dopravní měření: - počet vozidel a jejich rychlosti Měření probíhalo: od pátku 31. července do pondělí 11. srpna 2015 Časový úsek: 24 hod. Lokality: 1. sloup VO před domem čp. 204 Měřící zařízení: GEM

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - říjen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - říjen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Ing. Pavel Havránek CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Centrum dopravního

Více

Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018

Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018 1 Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až září 216 Leden až září 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 72.65 zvýšení o 4.734 = 7, % USMRCENO 46 snížení o 84 osob

Více

Obec Loděnice Husovo náměstí čp Loděnice u Berouna IČ: Obec Vráž Školní 259 Vráž IČ:

Obec Loděnice Husovo náměstí čp Loděnice u Berouna IČ: Obec Vráž Školní 259 Vráž IČ: ANOTACE Obce Loděnice a Vráž se snaží omezit tranzitní nákladní dopravu na svém území. Pro objektivní zjištění intenzit a cílů (zdrojů) jízd nákladní dopravy byl proveden a vyhodnocen směrový dopravní

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až srpen 2016 Leden až srpen 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 63.937 zvýšení o 3.939 = 6,6 % USMRCENO 353 snížení

Více

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY STANOVENÍ OPTIMÁLNÍ OBJÍZDNÉ TRASY 3. cvičení zadání úlohy č. 3 postup zpracování volba objízdné trasy kapacitní posouzení trasy příklady zpracování Zadání úlohy č. 3 Zadaný

Více

Nejčastějším druhem nehody byla srážka jedoucích vozidel a srážka s pevnou překážkou. Celkový počet evidovaných nehod za I. Q v letech

Nejčastějším druhem nehody byla srážka jedoucích vozidel a srážka s pevnou překážkou. Celkový počet evidovaných nehod za I. Q v letech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Statistické

Více

Vliv kvality osvětlení pozemních komunikací na dopravní nehodovost

Vliv kvality osvětlení pozemních komunikací na dopravní nehodovost Vliv kvality osvětlení pozemních komunikací na dopravní nehodovost Počet obětí dopravních nehod na světě ročně: 1 250 000 Počet zraněných při dopravních nehodách ročně: Celosvětové náklady silničních dopravních

Více

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Řešení přechodů pro chodce Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní 1. ÚVOD v obcích 70 % dopravních nehod na vládní úrovni Dopravní politika + strategické dokumenty (Národní strategie

Více

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Údaje

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až březen 2009

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až březen 2009 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až březen 2009 Policie České republiky v období I. čtvrtletí letošního roku šetřila 17 493 na pozemních komunikacích, při kterých bylo

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září Počet stran: 13 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen Od počátku

Více

Vyhodnocení sčítání dopravy na průjezdním úseku silnice II/418 v obci Sokolnice

Vyhodnocení sčítání dopravy na průjezdním úseku silnice II/418 v obci Sokolnice Vyhodnocení sčítání dopravy na průjezdním úseku silnice II/418 v obci Sokolnice Zodpovědný řešitel: Ing. Martin Smělý květen 2011 Identifikační údaje Zadavatel: Zástupce zadavatele: Obec Sokolnice Komenského

Více

5. Není nutno čekat na nehody Ing. Jiří Ambros, CDV, Vlasta Michková, ŘSD ČR

5. Není nutno čekat na nehody Ing. Jiří Ambros, CDV, Vlasta Michková, ŘSD ČR 5. Není nutno čekat na nehody Ing. Jiří Ambros, CDV, Vlasta Michková, ŘSD ČR Abstrakt: Bezpečnost silničního provozu na vybraných místech se tradičně hodnotí prostřednictvím nehodovosti. Na potřebné množství

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až červenec 2009

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až červenec 2009 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až červenec 2009 Policie ČR za prvních 7 měsíců letošního roku šetřila celkem 42 014, při kterých bylo 456 osob usmrceno, 1 890 osob

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červen 2019

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červen 2019 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. července 2019 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2019

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2019 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 5. dubna 2019 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až říjen 2011

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až říjen 2011 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky v Policie ČR za 10 měsíců letošního roku šetřila celkem 61 387, při kterých bylo 588 osob usmrceno, 2 588 osob těžce zraněno a 18 917 osob zraněno lehce.

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. února 2017 Počet listů: 6 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2017 V prvním měsíci

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 3. týden Rozhledy, přechody pro chodce a místa pro přecházení, zastávky autobusu Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012 Policie ČR za prvních 8 měsíců letošního roku šetřila celkem 52 566, při kterých bylo 452 osob usmrceno, 2 002 osob těžce

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009 Policie ČR za 11 měsíců letošního roku šetřila celkem 67 870, při kterých bylo 763 osob usmrceno, 3 225 osob těžce zraněno

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012 o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012 Policie ČR za prvních devět měsíců letošního roku šetřila 59 440 nehod, při kterých bylo 505 osob usmrceno, 2 275 osob těžce zraněno

Více