Poznejte krásy Českého Krumlova a okolí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poznejte krásy Českého Krumlova a okolí"

Transkript

1 Poznejte krásy Českého Krumlova a okolí

2 Hotel Bellevue Přijeďte objevit středověkou atmosféru středověkého města rozprostřeného v meandrech řeky Vltavy a navštivte náš hotel - Bellevue hotel Český Krumlov, Member of Asten Hotels. Hotel Bellevue Český Krumlov se nachází v těsné blízkosti Státního hradu a zámku Český Krumlov, v srdci památkové zóny zapsané na Seznam památek světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Hotel Bellevue je již od počátku své existence znám svoji charakteristickou atmosférou doplněnou prvotřídními službami. Hotel je ideální destinací pro pořádání širokého spektra aktivit ať už se jedná o firemní akce, konference, semináře, kongresy či soukromé párty nebo tak mimořádnou událost jako je svatba. Vynikající gourmet restaurant Le Jardin snese srovnání i s těmi nejlepšími restauracemi v Praze. Samozřejmostí jsou tematické balíčky pro romantické pobyty a rodinné výlety. Svým hostům nabízí hotel služby na takové úrovni, že se pro ně návštěva Českého Krumlova a pobyt v Hotelu Bellevue stává nezapomenutelným zážitkem. Poznejte krásy českého krumlova a okolí

3 Český Krumlov Na samém jihu České republiky se nachází region, který je ideálním místem k prožití těch nejzajímavějších zážitků. Jeho centrem je město Český Krumlov, které sice není velké svou rozlohou, ale o to více přitahuje kouzelnou atmosférou dávných let. Díky jedinečné středověké zástavbě je právem již od roku 1992 chráněno organizací UNESCO. Jako přirozené centrum však nežije pouze historií, která je v podobě starobylých památek přítomna na každém kroku, ale postupem času se stalo městem kultury, umění a nevšedních zážitků. V každém ročním období nabízí z pestrého menu kulturních akcí ty nejlepší kousky: od návštěv muzeí a galerií přes koncerty některého ze sedmi hudebních festivalů či představení v rámci tradičních slavností až po speciální noční prohlídky nebo posezení ve stylových hospůdkách - jen si vybrat a ochutnat. Obklopen neporušenou krásnou přírodou láká Český Krumlov a celý region všechny ty, kdo chtějí zažít něco nezapomenutelného, neobvyklého, vzrušujícího. Zdroj: Poznejte krásy Českého Krumlova a okolí

4 a tř. M íru ní ryk asa Ha vra.m T.G lka Ska ák Špič Sk e alc U ská Na rák Po alšin Chv V Jámě ů H řb Na ní itov Ska lce Pivovarská k La trá n Záme sn á Par k 9 án 5 Ká jov sk í Ry á eln ost Za Tiskárnou 6 2 í Horní ocnic ká Nem ní deb Hra 15 Pan s Ma Nad 7 Nové město Soukenická Široká 12 Kapli cká Kapli cká K ničn om í ovy Důln N 4 Pod Horská Hrá zí 3 ck á Ple šiv e vá ko á á ov Vo Po ížď j Ob n Stí dě rn Stříb do vá ody ou hlídk y Pod V St ře Sch Za S o udem Nad í stevn Druž a Tavírn Objížďková Prohlídka města a audioguide ovy om d ové Linecká í rá d vé No ík Př á Nová řsk bá Ryb ová Třešň 1. Hrad a zámek Český Krumlov, Hradní muzeum 2. Kostel sv. Víta 3. Synagoga 4. Museum Fotoateliér Seidel 5. Regionální muzeum 6. Vyhlídkové plavby na vorech 7. Egon Schiele Art Centrum a Ateliér 8. International Art Gallery, Galerie české kultury 9. Dům fotografie 10. Muzeum loutek Pohádkový dům 11. Muzeum marionet 12. Muzeum stavebních dějin a řemesel 13. Muzeum vltavínů 14. Muzeum útrpného práva 15. Muzeum voskových figurín 16. Prohlídka pivovaru Nejkrásnější a nejzajímavější části města ochotně a kdykoliv představí jeho návštěvníkům profesionální průvodci, kteří svůj zasvěcený výklad doplní o zajímavé informace z historie i současnosti. Malý elektronický průvodce v ruce bude zajímavý pro ty, kteří jsou raději nezávislými pozorovateli. Více na nebo na tel.: Poznejte krásy Českého krumlova a okolí

5 Hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov patří svou architektonickou úrovní, kulturní tradicí i svou rozlohou mezi nejvýznamnější památky středoevropské oblasti. V původní půdorysné dispozici, hmotové skladbě, interiérové instalaci i architektonickém detailu je dochován stavební vývoj od 14. do 19. století. Veřejnosti je otevřen od dubna do října. Celý areál hradu a zámku je průchozí, veřejnosti přístupný a v sezóně, zvláště v podvečer, je nevšedním zážitkem procházka jednotlivými nádvořími. Hradní muzeum Hradní muzeum vás zavede do dob pánů z Krumlova, Rožmberků a dalších významných šlechticů, kteří v průběhu staletí sídlili v Českém Krumlově a měnili jeho tvář. K vidění je i množství cenných exponátů ze zámeckých depozitářů a v kinematografu můžete shlédnout filmy z počátku 20. století. Expozice Hradního muzea má, na rozdíl od standardních muzeí, charakter historické muzejní instalace 19. století. Interiéry jsou vybaveny historickými svítidly, zrestaurovanými kachlovými kamny a replikami starých muzejních vitrín. Zdroj:

6 Kostel sv. Víta Horizont města Český Krumlov je určován dvěma hlavními dominantami. Zámecká věž symbolizuje světskou vládu a území jejího vlivu, věž kostela svatého Víta je pak symbolem moci církevní, která již od středověku vytvářela nutný protipól a zároveň i doplnění moci světské. Kostel je rovněž postaven na ostrožně nad řekou Vltavou a obě budovy tak spoluvytvářejí výtvarný charakter města. Veřejně přístupný kostel sv. Víta se může pyšnit tím, že má ze všech krumlovských svatostánků nejdelší historii. Dnešní kostel vznikl přestavbou kostela staršího postaveného Petrem z Rožmberka. Přestavbu inicioval roku 1402 Jinřich z Rožmberka. Halové trojlodí se štíhlými sloupy je typické pro jihočeskou pozdní gotiku. Je zaklenuto síťovými klenbami navazujícími na parléřovský styl. Roku 1638 postavena nová sakristie při jižní straně kostela a na severní straně vyrostla v letech nákladem knížete Adama Františka ze Schwarzenberka a jeho ženy Eleonory Amalie kaple sv. Jana Nepomuckého. Architektonický a umělecký vývoj kostela završily novogotické úpravy na konci 19. století. Zdroj:

7 Synagoga Synagoga v Českém Krumlově s osmibokou věží a střídmým užitím novorománských prvků byla postavena v roce 1909 místní Židovskou obcí. Svůj účel plnila jen do záboru Sudet v roce 1938 a poté byl její osud velmi dramatický. Po 2. světové válce sloužila krátce jako modlitebna pro vojáky americké armády, posléze byla využívána evangelickými církvemi a nakonec se stala skladištěm. V poválečném období se objekt stal majetkem města Český Krumlov, které ho po roce 1990 vrátilo do rukou Židovské obce. Místní synagoga je jedna z mála staveb tohoto typu, která přečkala období světových válek i totalitního režimu bez větší úhony. První záchranné opravy synagogy realizovala již koncem 90. let Nadace Egon Schiele a na ty pak následně navázal od roku 2008 Českokrumlovský rozvojový fond, který ji v roce 2012 kompletně opravil. Synagoga slouží primárně jako centrum pro místní a regionální kulturu a vzdělanost, ale současně svým významem dalece přesahuje rámec města i regionu a nenásilně se zařazuje po bok největších návštěvnických atrakcí Českého Krumlova. Zdroj:

8 Museum Fotoateliér Seidel Žasnoucí návštěvník původního, ovšem nově zrekonstruovaného a nedávno otevřeného fotoateliéru Josefa Seidela, průkopníka profesionální fotografie první poloviny 20. století, se pravděpodobně nevyhne jedné otázce: Jaký rok se vlastně právě píše? Veškeré vybavení ateliéru je totiž zcela autentické a přitom stále funkční. Staré fotoaparáty, zvětšovací přístroje, vybavení fotokomory. Iluzi idylických časů první republiky vyvolává množství nádherných dobových fotografií a pohlednic, originální skleněné negativy a také osobní věci Josefa Seidela, jako by ještě včera používané Expozice ateliéru Josefa a Františka Seidelových vás překvapí svou autenticitou, nepřeberným množstvím unikátních dobových snímků, fotopohlednic, skleněných negativů, dochovanými a stále funkčními fotoaparáty, zvětšovacími přístroji nebo zařízením fotokomory. Atraktivitu unikátní sbírky umocňují Seidelovy osobní poznámky, deníky, knihy zákazníků i původní zařízení bytu. Zdroj:

9 Regionální muzeum Pro všechny návštěvníky, kteří chtějí získat ucelený a detailní obraz o bohatých dějinách města a regionu jsou v nepřehlédnutelné budově bývalého barokního jezuitského semináře, dnešním Regionálním muzeu, připraveny stálé expozice a řada sezónních výstav. Rozsáhlým sbírkám z oborů archeologie, dějin umění a řemesla, národopisu, ale také historické farmacie vévodí velkolepý keramický model města největší svého druhu na světě. Dveře do světa historické i literární Šumavy otevírá pobočka muzea rodný dům spisovatele Adalberta Stiftera v Horní Plané. Terénní stanice experimentální archeologie na Křížovém vrchu se speciálním programem pro školy i veřejnost nabízí zážitkové i výukové programy zaměřené na popularizaci archeologie. Chcete vidět to nejlepší z Českého Krumlova a zároveň si krásy města vychutnat podle svého tempa a gusta? Právě to Vám nabízí Český Krumlov Card Nemusíte spěchat, abyste stihli všechny expozice v jeden den. Na poznávání historie i současnosti města máte 6 měsíců, po které karta platí. Zdroj:

10 Vyhlídkové plavby na vorech Po vodě a přesto suchou nohou se jmenuje nevšední prohlídka města z voru unášeného proudem řeky. Vltava rozmarně meandruje historickým centrem a voraři v dobovém oblečení doplní výkladem výhledy na romantická zákoutí. vyhlídkové plavby historickým centrem Českého Krumlova romantické plavby s loučemi za soumraku speciální plavby s průvodcem, vorařským občerstvením nebo hudbou filmové záběry z nového úhlu pohledu na Český Krumlov do Vaší sbírky vzpomínek Zdroj:

11 Egon Schiele Art Centrum Díla světoznámých osobností výtvarného umění představuje v rozsáhlé renesanční budově bývalého městského pivovaru umělecké centrum, nesoucí jméno expresionisty Egona Schieleho ( ), jehož grafiky a akvarely jsou zde prezentovány formou trvalé expozice. Proslulá galerie s m2 výstavní plochy si svůj věhlas vydobyla úspěšnými výstavami takových umělců, jakými byli Salvador Dalí, Marc Chagall, Andy Warhol, Oskar Kokoschka a další. Ateliér Útulný domek na břehu Vltavy, obklopený růžemi a vinno révou, se stal místem, kde vznikla řada děl Egona Schiele. Malíř zde roku 1911 pobýval a zažíval období plné štěstí a bouřlivé inspirace. Idylická nálada v domku zůstala dodnes a návštěvníci si zde mohou pobyt slavného umělce připomenout. Zdroj:

12 International Art Gallery, Galerie české kultury Díla téměř všech výtvarných oborů včetně sochařství a designu mohou milovníci umění navštívit v tichém a příjemném prostředí Máselnice na II. hradním nádvoří a goticko-renesančních Václavských sklepů na nádvoří IV. Galerie české kultury Galerie představuje formou autorských výstav tvorbu předních osobností české výtvarné kultury všech uměleckých oborů (sochařství, malířství, sklo, grafika, tapisérie aj.). Zahlédnout světoznámého i začínajícího umělce můžete v keramickém ateliéru v samotném historickém centru Českého Krumlova, který nabízí možnost tvůrčích pobytů výtvarným umělcům z celého světa či pořádání mezinárodních sympozií. Design instalovaný v renesančních prostorech bývalé máselnice je Česko-krumlovským produktem současného užitého umění. Vystavená díla vznikla v ateliérech Českého Krumlova, nebo jsou městem inspirována. Zdroj:

13 Dům fotografie Že je Český Krumlov pro příznivce fotografie městem zaslíbeným, dokládá i tato galerie, vystavující práce moderních, převážně českých fotografů. Neopominutelným lákadlem je i trvalá expozice fotografií a obrazů Jana Saudka, plakátů Alfonse Muchy a grafik Salvadora Dalího. Společnost WAX Museum Prague nově zrekonstruovala dům ve středověké Šatlavské ulici č. p Vznikly tak nádherné, vzdušné, citlivě upravené výstavní prostory, které zaujímají plochu 400 m 2 a jsou rozmístěny do dvou podlaží. Je zde umístěna galerie, ve které probíhají roční representační výstavy zaměřené na tvorbu převážně českých autorů. Výstavy trvají vždy od měsíce března do konce roku. Součástí této fotogalerie je prodejna, která je věnována fotografickým, uměleckým a dalším publikacím spojených s fotografií. Fotografie a její milovníci tak dostali důstojné místo na svoji prezentaci a návštěvníci jistě ocení tento kulturní počin, který byl v minulých letech často opomíjen. Zdroj:

14 Muzeum loutek Pohádkový dům Zejména děti, ale i jejich starší doprovod potěší výstava více než dvou set vzácných loutek, zpestřená tématicky naaranžovanými celky nejrůznějšími historickými legendami, ale třeba i modelem pouti a mechanickým divadlem z roku Výstava představuje 300 historických loutek aranžovaných do tématických celků, takže můžete vidět například vyobrazení historických legend, jihočeskou svatbu, vodníky i s utopencem, loupežníky z hvozdů Blanského lesa a Šumavy, draky a rytíře, trpaslíky z okolních dolů nebo třeba Spejbla s Hurvínkem. Půda Pohádkového domu je věnována současným loutkářům. Zdroj:

15 Muzeum marionet Melancholie starodávných loutek a kulis na půdě bývalého barokního kostela sv. Jošta, ale i současné řezbářské skvosty ze sbírek Národního divadla marionet. To vše čeká na pohádkově zasněné oči malých i velkých. V historickém objektu bývalého kostela svatého Jošta je umístěna expozice starých českých marionet, kompletních loutkových divadel včetně dekorací a opon z druhé poloviny 19. stol. Kolekce je doplněna moderními skvosty loutkářského výtvarnictví ze sbírek Národního divadla marionet. Součástí muzea je rovněž prodejní galerie, kde si každý návštěvník může zakoupit originální marionetu jako výsledek spojení uměleckého mistrovství a rukodělné práce současných českých umělců loutkářů a řezbářů. Kompletní barokní loutkové divadlo včetně barokní mašinérie. Příležitostné marionetové produkce pro skupiny a to loutková opera Don Giovanni, Kouzelná flétna, barokní opera Orfeo ed Euridice. V areálu muzea je možné vyzkoušet průchod nejmenšími dveřmi v České republice (výška 80 cm). Zdroj:

16 Muzeum stavebních dějin a řemesel Pozoruhodná výstava zachycující proměny krumlovských domů očima restaurátorů. Detaily oken či kování, které by jinak zraku kolemjdoucích unikly, jsou zde uspořádány do zajímavých historických souvislostí. Fair Trade krámek Fair trade krámek je zaměřený na prodej potravin a řemeslných výrobků z Třetího světa. Spravedlivější způsob férového obchodování zaručuje drobnějším výrobcům z Asie, Afriky a Latinské Ameriky přibližně dvojnásobnou odměnu proti běžným zvyklostem. V nabídce krámku najdete mnoho jednodruhových káv Arabiky, čajů a čokolády a jiných potravin za přijatelné ceny. Uvaříme Vám kávu a čaj podle Vaší chuti. Z řemeslných výrobků převažují pletené koše z různých materiálů, kožené výrobky a bižuterie. Krámek je umístěn v prostorách muzea stavebních řemesel, které je volně přístupné všem zájemcům o historii Českého Krumlova. Ze sortimentu si můžete vybrat také výrobky zdejších řemeslníků a regionální potravinářské produkty. Zdroj:

17 Muzeum vltavínů Světově unikátní polodrahokamy vznikly před 15 miliony let při dopadu ohromného meteoritu na území dnešního Bavorska, odkud je katastrofický výbuch vymrštil až do vzdálenosti 400 km. V jižních Čechách lidé od dávných dob nacházeli na polích jasně zelené kousky skla, ale jejich původ zůstával dlouho záhadou. Příběh vltavínů prožijí návštěvníci v moderní interaktivní expozici muzea. Vltavíny jsou světovou raritou a krásnými šperkovými kameny. U nás si nejen prohlédnete nejkrásnější sbírku, ale zábavnou formou se dozvíte spoustu zajímavostí. Expozice muzea je vytvořená jako interaktivní hra, která Vás provede celým příběhem - od srážek planet a asteroidů přes velká vymírání živočichů až po vznik vltavínů a jejich vlastnosti i užití ve špercích. Ti, kdo vltavíny neznají, zjistí, čím vším unikátní a proč jsou tak ceněné nejen mezi sběrateli. Odbornější zájemci rozšíří své vědomosti o ostatních tektitech a impaktech vesmírných těles na Zemi. Všem se pak jistě bude líbit výstava prvotřídních vzorků vltavínů z různých nalezišť a další interaktivní aplikace. Zdroj:

18 Muzeum útrpného práva Na návštěvníka expozice dýchne temná doba středověku, odhalující nelidské metody dávných trýznitelů, včetně ukázek palečnic, lámacích kol a dalších mučicích nástrojů. Sugestivní zážitek umocňují voskové figuríny katů a jejich obětí. Na ploše 400 m 2 je vystaveno okolo 100 exponátů a destítky dobových rytin. Mystickou atmosféru celé výstavy dotvářejí voskové figuríny umístěny v autentickém prostředí, zvukové a především dva speciální audiovizuální efekty (upálení čarodějnic a poprava mečem) umocňující ojedinělý zážitek z prohlídky sklepení a celé výstavy. Zdroj:

19 Muzeum voskových figurín Jen kousek od malebného náměstí Svornosti se nachází naše další Muzeum voskových figurín. Vmísit se nepozorovaně mezi hosty staré krčmy, nakouknout do alchymistovy dílny, obdivovat um středověkého řemeslníka, to vše lze v působivé expozici voskových figurín, doplněné o slavné členy rožmberského rodu a další vladaře. Muzeum je zaměřeno na osobnosti a region jižních Čech. Mezi nejzajímavější obyvatele patří Karel IV. nebo František Josef I. Tajemné sklepení je ukázkou středověkého městečka. Máte možnost nahlédnout do alchymistické dílny nebo staré krčmy. Celková atmosféra je doplněna světelnými a zvukovými efekty, takže se budete cítit, jako byste se opravdu procházeli po tržišti 15. století. Nahlédněte pod ruce rybářům z dob rozkvětu rybníkářství v jižních Čechách a zjistěte, na co chytali kapry! Součástí muzea voskových figurín je také Zrcadlový labyrint. Zdroj:

20 Prohlídka pivovaru Nejen milovníkům piva je určena lákavá nabídka nahlédnout pod pokličku jeho výroby v pivovaru Eggenberg místní tradice sahá až do roku Odborný výklad průvodce je zpestřen nezbytnou degustací nepasterizovaného piva. Pivovar je složitým organismem, který se proměňuje ruku v ruce s historickými dějinami. Duch a tradice však přežívají všechen čas, proto si Vás dovoluje pozvat na prohlídky včetně degustací do svého zákulisí a seznámit s tajemstvím výroby zlatavého moku. Typ prohlídky lze po vzájemné dohodě sjednat dle individuálního požadavku klienta. Exkurze pro skupiny je možno objednat na uvedených kontaktech v českém, německém, anglickém, ruském, nebo v jiném jazyce v dostatečném předstihu před požadovaným termínem uskutečnění, pro jednotlivce bez objednávky vždy denně od 11:00 u vrátnice pivovaru. Zdroj:

21 Volyně Čestice Čepřovice Dolní Bukovsko Vodňany Stachy Dub Radhostice Vimperk Dívčice Strunkovice n. Blanicí Vlachovo Březí Zdíkov Husinec Hracholusky 6 19 Lomnice n. Lužnicí Hluboká n. Vltavou Břehov Lišov Třeboň 8 Chroboly 4 České Budějovice 18 Rudolfov Holašovice Zbytiny Lenora 17 Pištín Prachatice Hor. Vltavice Ševětín 9 Zliv Netolice Kratušín 20 Dříteň Bavorov Brloh Volary Strážný Ledenice 13 1 Křemže Chvalšiny Římov 7 Nová Pec Velešín Želnava Hořice na Šumavě Horní Planá Český Krumlov Větřní Černá v Pošumaví 3. Ski areál Lipno Kramolín 4. České Budějovice 5. Klášter Zlatá koruna 6. Zámek Hluboká nad Vltavou 7. Golf Club Český Krumlov 8. Boubínský prales 9. ZOO Hluboká nad Vltavou 11. Plechý a Plešné jezero 14. Hrad Rožmberk nad Vltavou Besednice Kaplice Světlík Vodní nádrž Lipno 13. CHKO Blanský les Trhové Sviny Ločenice Kamenná 15. Svatý Tomáš 16. Vítkův Kámen (zřícenina hradu) Soběnov Klášter Vyšší Brod 5 11 Dívčí kámen 10. Rozhledna Kleť Borovany Kamenný Újezd 10 Stožec 1. Benešov n. Černou 17. Golf Club Hluboká nad Vltavou 18. Holašovice Malonty 15 Pohorská Ves Lipno n. Vltavou Rožmberk n. Vltavou Dolní Dvořiště 19. Zámek Kratochvíle 20. Zámek Červená Lhota 12 Poznejte krásy Českého Krumlova a okolí

22 Dívčí kámen Monumentální romantická zřícenina rozprostřená na vysoké skále v překrásné přírodě nad soutokem Křemžského potoka a řeky Vltavy mezi městy České Budějovice a Český Krumlov. Hrad je jednou z nejrozsáhlejších a nejlépe dochovaných středověkých památek v České republice. Místo umocňuje těsná blízkost keltského oppida, které se významem a velikostí řadí k evropským unikátům. Hrad byl založen rodem Rožmberků v roce 1349 a týmž rodem opuštěn roku Po 500 letech od opuštění rodem svých zakladatelů přešel do vlastnictví obce Křemže. V prostorách hradu jsou pravidelně pořádány koncerty, historická, šermířská a divadelní vystoupení, středověké trhy, přednášky a výstavy. Zdroj:

23 Vodní nádrž Lipno Lipenská přehrada je umělé vodní dílo vybudované na horním toku Vltavy v letech Rozprostírá se v širokém údolí mezi šumavskými hřebeny. Svojí rozlohou se řadí mezi největší přehradu a největší vodní plochu na území České republiky. Většina Lipenské přehrady leží CHKO Šumava. Nádrž je dlouhá 44 km a v některých místech je široká až 10 km. Hráz přehrady je sypaná a nachází se v obci Lipno nad Vltavou. V nádrži se nachází několika menších ostrůvků a větší ostrov zvaný Tajvan. Lipenská přehrada je ale především vyhledávaným místem rekreace a největší rekreační oblastí jižních Čech. Je rájem vodních sportů, rybaření a dalších vodních radovánek. Na Lipně je provozována lodní doprava, převozy u Horní Plané, u Černé a Frymburku. Značené cyklotrasy propojují oblast pravého břehu s levým, jsou napojené i na cyklotrasy se sousedním Rakouskem. Pro pěší jsou tady připravené značené turistické trasy. V zimě si můžete zabruslit na rozsáhlé a pravidelně kontrolované ploše jezera Lipno. Zdroj:

24 Ski areál Lipno Kramolín Skiareál Lipno je unikátní pětihvězdičkové lyžařské středisko, kde si užívají hlavně rodiny s dětmi všech věkových kategorií, a to nejen při lyžování. Zatímco rodiče a jejich děti lyžují, prarodiče s kočárky mohou vyrazit na procházku kolem lipenského jezera, do korun stromů či na kávu a zákusek do jedné z početných restaurací. Děti se učí lyžovat v nejmodernějším lyžařském hřišti v ČR Fox parku, nebo se baví jízdou ve skicrossu, na sjezdovce lišáka Foxe či zkouší měřený slalom. Ti nejmenší dovádějí v Bambini parku. Nad lyžařským uměním bdí maskot areálu lišák Fox a instruktoři z lyžařské školy Skichool Lipno ve sjezdovce určené výhradně pro výuku. Skibus návštěvníky přiveze jak do areálu, tak i dopraví po středisku. Pokud jezero zamrzne, lidé vyrážejí na nejdelší přírodní upravovanou bruslařskou dráhu na světě. Zdroj:

25 České Budějovice Gotika, renesance a baroko na jednom náměstí, to je památková rezervace Českých Budějovic! Navštivte proslulou Černou věž s vyhlídkou, prozkoumejte Samsonovu kašnu či navštivte některou z galerií. Č.Budějovice jsou obklopeny malebnou krajinou rybníků, řek, lesů a pahorků Blanského lesa a Novohradských hor, do které jsou zasazeny architektonické skvosty jako zámek Hluboká a obec Holašovice zařazená do dědictví Unesco svými stavbami selského baroka. Prohlídka města Prohlídky města České Budějovice zajišťuje prostřednictvím profesionálních průvodců Turistické informační centrum. Výklad k prohlídkám města je prováděn v anglickém, německém, francouzském, španělském, italském, ruském a holandském jazyce. V případě, že jste majitelem chytrého telefonu iphone či se systémem Android, můžete město poznat netradičně s pomocí zábavné geolokační hry GEOFUN. Zdroj:

26 Klášter Zlatá koruna Středověké klášzktery byly zvláštním místem soustředění, rozjímání a modlitby. Klášter cisterciáků ve Zlaté koruně si díky své poloze v hlubokém vltavském údolí udržel mnoho z původní atmosféry i po odchodu řádu roku Je dnes pokládán za jeden z nejcennějších komplexů gotické architektury ve střední Evropě. O nalezeném pokladu Opat Valentin Augustin Schönbeck se zasloužil o značný rozkvět kláštera, provedl i řadu jeho rekonstrukcí až se zdálo podezřelé, kde na všechny tyto opravy získal finanční prostředky. Říká se, že jednou večer šel opat do kostela, kde si všiml, že zdejší omítka je v poměrně špatném stavu. Poklepal na ni klíčem, omítka opadla a objevil se celý proud zlata, stříbra a drahých kamenů. Tento poklad tam prý schoval opat Rutger se svými důvěrníky v roce 1420, kdy byl zdejší klášter napaden husity. Zdroj:

27 Zámek Hluboká nad Vltavou Zámek Hluboká (německy Frauenberg) leží na návrší nad Vltavou ve městě Hluboká nad Vltavou asi 15 km severně od Českých Budějovic. Je veřejnosti přístupný a patří k turisticky nejatraktivnějším památkám v Česku. Zámek je ve vlastnictví státu a je spravován Národním památkovým ústavem. V bývalé zámecké jízdárně sídlí Alšova jihočeská galerie, která spravuje sbírku soch a obrazů holandských a vlámských malířů 17. a 18. století. Stěny a stropy interiérů jsou bohatě zdobeny dřevořezbami a obloženy ušlechtilým dřevem. Nejcennější nábytek se nachází v Ranním salónu. Některé místnosti jsou zdobeny obrazy evropských mistrů 16. až 18. století, lustry, vitrážemi a keramikou z Delft - především ložnice a šatna kněžny Eleonory, tzv. Hamiltonův Kabinet a čítárna. Portréty na stěnách znázorňují nejvýznamnější členy rodu Schwarzenberků. Největší místností je sál knihovny s kazetovým stropem, který sem byl přenesen ze Schwarzenbergu. Návštěvníky zaujme i zbrojnice zámku. V neogotické kapli se nachází oltář s velkou pozdně gotickou archou. Zdroj:

28 Golf Club Český Krumlov Českokrumlovské golfové hřiště postavené ve dvou vlnách v letech nabízí originální jihočeskou kombinaci rovnějších i více zvlněných greenů, kratších, ale i dlouhých čtyřparů a několik tříparových jamek, z nichž dvě nejznámější - 2 a 18 Vám nedají na toto hřiště zapomenout. Hráči i hosté určitě ocení, že přímo uprostřed hřiště stojí Village golf hotel s kompletním wellness programem (lázně pivní, vinné a mátové) a výbornou jihočeskou restaurací. Uprostřed resortu byl v květnu 2013 otevřen domácí jihočeský pivovar GLOKNER, který vaří nepasterizovaná piva (od světlé 10 až po tmavou 12). U vybraných příležitostí se vaří i piva speciální - vícestupňová až po 20st Golem. Golfisté jsou odbavováni v nové klubovně u jamky č. 1 s vyhlídkovou terasou na nejbližší jamky a vzdálenou horu Kleť. V klubovně se mohou osvěžit nabídkou nealko nápojů, kávy a čaje, nechat si připravit rozpečenou bagetu Paniny, ochutnat domácí koláče a do bagu si zakoupit i domácí pivo stáčené do plastových lahví. Pohodu před hrou si mohou zpříjemnit i sledování golfového kanálu GOLF CHA- NNEL. Zdroj:

29 Boubínský prales Boubínský prales je unikátní rezervace v samém srdci Šumavy. Některé stromy tu jsou staré až 400 let, ale samotný prales je starší než lidský rod. Dříve byl prales vlastně všude, ale člověk lesy kácel a znovu osazoval a z původních evropských pralesů, které nebyly dotčeny lidskou činností, zbyly jen ostrůvky. Dnes jsou chráněny nejpřísnějšími zákony. Prales je zázrak, který se děje bez našeho přičinění. Žije sám sebou a díky tomu je neskonale zajímavější, složitější a zdravější než všechny lesy v okolí. Je divoký a nespoutaný. Ze starých pařezů rostou mladé stromky a smrky dosahují výšky až 50 m. Zároveň je muzeem přírodních bizarností. Kmeny jsou všelijak pokroucené, kořeny propletené a kůra stromů vrásčitá a plná podivných útvarů. Všude je spoustu vývratů a tlejících stromů, které občas při pádu prolomí ohradu. Široké rozestupy starých buků přecházejí v neprostupné mlází a paloučky s bílými sedmikvítky střídají pole lopuchů. Celá ta kalamita ale spolu s myriádami drobných živočichů, ptáků, netopýrů, veverek a dravců tvoří jedinečný vyvážený celek. Zdroj:

30 ZOO Hluboká nad Vltavou Zoologickou zahradu najdete v blízkosti města Hluboká nad Vltavou, hned vedle loveckého zámku Ohrada. Leží v prostředí pro jižní Čechy typickém na břehu velkého rybníka, v rovinatém terénu s alejemi starých dubů. Kolorit doplňuje i atraktivní výhled přes hladinu Munického rybníka na zámek Hluboká na horizontu. V současné době zde na přibližně 4,5 ha plochy nalezlo svůj domov a prostor k životu okolo 300 druhů zvířat v téměř 3000 exemplářích. Zoo se v souladu s tradicí i nadále věnuje především chovu zvířat pocházejících z Evropy a z mírného klimatu Asie a zejména druhů žijících v přírodě České republiky. Nechybí ale ani menší expozice představující faunu i flóru Austrálie, Jižní Ameriky a Afriky. Pozorujte tedy dovádivé vydry říční, pestrobarevné vodní ptactvo i majestátního tygra ussurijského, setkejte se s malým mravencem zrnojedem i mohutným losem evropským, nebo zažijte na vlastní kůži tropický deštný prales či svět afrických savan. Zdroj:

31 Rozhledna Kleť Kleť je se svou nadmořskou výškou 1084 m nejvyšší horou Blanského lesa. Její název patří k jedněm z nejstarších pojmenování českých hor, což lze ověřit z historických pramenů níže, stejně jako početné zmínky o hojnosti tamější zvěře. Kleť samotná poskytuje unikátní rozhled v celém okruhu 360 a byla v minulosti využívána zejména jako místo vhodné pro mapování okolí. Z naší rozhledny, kterou dal vystavět v roce 1822 kníže Josef Jan Nepomuk ze Schwarzenberku, lze dokonce spatřit krásu Alp. Patří k nejstarším rozhlednám v Čechách a je pojmenována po svém zakladateli Josefova věž. Horská chata byla vystavěna o celé století později, v roce Nese název po své patronce, kněžně Terezie ze Schwarzenberku - Tereziina chata. Na Kleť každoročně zavítá několik tisíc turistů z různých koutů regionu a celé České Republiky. Je snadno dostupná ze všech klíčových měst a míst v okolí (Český Krumlov, Zlatá Koruna, Křemže...) a to jak automobilem, tak i cyklostezkami. Na samotný vrcholek vede několik cest a lanovka dlouhá 1752m, která funguje již od roku Z kulturních akcí stojí za vidění například známý Běh na Kleť konaný v zimě nebo návštěva planetária a hvězdárny. Zdroj:

32 Plechý Nejvyšší hora české části Šumavy (1.378 m) leží asi 14 km západně od Horní Plané a asi 8 km jihozápadně od Nové Pece na státní hranici ČR s Rakouskem. Hora přitahuje návštěvníky řadou zajímavostí. Nejatraktivnější je ledovcové Plešné jezero, které nebylo řadu let přístupné veřejnosti. Na svahu nad jezerem stojí 14,5 m vysoký památník spisovatele a básníka Adalberta Stiftera, který mu zde, v obtížně přístupném srázu nad jezerem, postavili šumavští kameníci na místě, odkud rád vyhlížel do kraje. Plešné jezero Plešné jezero je jedním z pěti ledovcových jezer na české straně Šumavy. Jezero je elipsovitého tvaru o délce 540 m a šířce 150 m, má rozlohu 7,48 hektarů a maximální hloubka činí 18,3 m. Z jezera vytéká Jezerní potok, který se u Želnavy vlévá do Vltavy. Asi 200 metrů od hráze jezera se rozkládá 6 hektarové kamenné moře ledovcového původu. Nad hladinou jezera se tyčí skalní Jezerní stěna vysoká asi 330 m. V Plešném jezeře roste vzácná vodní rostlina šídlatka jezerní a vody jezera od roku 1791, kdy byla čelní morena opatřena výtokovým zařízením, sloužily k napájení Schwarzenberského plavebního kanálu. Zdroj:

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek

Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek Základní škola a Mateřská škola, Moravský Písek Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0624 Název šablony klíčové aktivity: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Více

Státní hrad a zámek Český Krumlov

Státní hrad a zámek Český Krumlov Ceník platný: 01.01.2012-31.12.2012 Státní hrad a zámek Český Krumlov I. prohlídková trasa zámku Český Krumlov Mj Cena/mj Prohlídka s příplatkem za tlumočení os. 200 Kč Prohlídka s příplatkem za tlumočení

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ WORLD SVETOVÉ HERITAGE PATRIMOINE MONDIAL DEDICTVÍ Historické centrum Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

POUTNÍ MÍSTO PANNY MARIE VE SKÁLE

POUTNÍ MÍSTO PANNY MARIE VE SKÁLE Městys Spálov Městys Spálov leží v oblasti přírodního parku Oderské vrchy na hranici krajů Moravskoslezského a Olomouckého. Z Ostravy i Olomouce se k nám dostanete pohodlně za necelou hodinku a rázem se

Více

JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY

JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY JIŽNÍ ČECHY harmonické PERLA ČESKÉ REPUBLIKY w w w. j i z n i c e c h y. c z Tento projekt Tvorba tiskových materiálů vč. elektronických verzí pro propagaci Jihočeského kraje v ČR i zahraničí 1. část je

Více

Zámek Bechyne! Černický zámecek

Zámek Bechyne! Černický zámecek Panství Bechyne Nachází se v lázeňském městečku Bechyně, 120 km jižně od Prahy. Nabízíme příjemný rustikální styl Hotelu a restaurace Panská, sportovně laděné prostředí residence Golf, jedinečnou atmosféru

Více

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_375_VES_15 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově

Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Muzeum vltavínů v Českém Krumlově Základní informace o projektu Víte, že......vltavíny vznikly díky dopadu vesmírného tělesa na Zemi?...vltavíny znali a používali lidé již v době kamenné?...vltavíny přiletěly

Více

EQUITANA - Tipy na pěší výlety

EQUITANA - Tipy na pěší výlety EQUITANA - Tipy na pěší výlety Zámek Březnice www.zamek-breznice.cz Původně gotická tvrz staročeského rodu Buziců z 1. pol. 13. st., která byla v průběhu 16.-17. st. přestavěna na renesanční zámek Jiřím

Více

Mgr. Lenka Zemánková Místo, kde žijeme Jižní Čechy - dokončení Učební pomůcky:

Mgr. Lenka Zemánková Místo, kde žijeme Jižní Čechy - dokončení Učební pomůcky: Materiál pro domácí VY_07_Vla5E_33 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut ŠUMAVSKÁ JEZERA Šumavská jezera jsou všechna ledovcového původu. Na české straně je jich celkem pět: Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a jezero Laka. Největší je Černé jezero, nejvýše položené a zároveň

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

VY_12_INOVACE_22_JIZNI_CECHY_PRACOVNI_LIST. Časová dotace: 45 min Datum ověření:

VY_12_INOVACE_22_JIZNI_CECHY_PRACOVNI_LIST. Časová dotace: 45 min Datum ověření: Kód materiálu: Název materiálu: VY_12_INOVACE_22_JIZNI_CECHY_PRACOVNI_LIST Jižní Čechy - pracovní list Předmět: Člověk a jeho svět Ročník: 4. Časová dotace: 45 min Datum ověření: 29. 1. 2013 Jméno autora:

Více

Dívčí Kámen. Nabídka na využití prostor zříceniny hradu. platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014. Určeno veškerým kulturním vystoupením

Dívčí Kámen. Nabídka na využití prostor zříceniny hradu. platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014. Určeno veškerým kulturním vystoupením Nabídka na využití prostor zříceniny hradu Dívčí Kámen platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014 Určeno veškerým kulturním vystoupením Foto: Petr Znachoř Nabízíme možnost prezentace uměleckých aktivit v netradičním

Více

FRITSCHOVA STEZKA 18 km 4 h střední naučné

FRITSCHOVA STEZKA 18 km 4 h střední naučné FRITSCHOVA STEZKA NAUČNÁ STEZKA BRLOŽSKO MÍSTA, KAM CHODIL ZEYER ODPOČÍVAT LINECKÁ STEZKA OD KELTŮ PO STŘEDOVĚK SILNIČNÍM VLÁČKEM NA SELSKÉ BAROKO DO HOLAŠOVIC SILNIČNÍM VLÁČKEM NA ZBUDOVSKÁ BLATA PO STOPÁCH

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Vypracoval: David Berka

Vypracoval: David Berka Vypracoval: David Berka Hlavní město: České Budějovice Počet obyvatel: 637 300 (počítáno 1.1. 2015) Rozloha: 10 056 km2 Hejtman: Jiří Zimola Nejvyšší bod: Plechý (1 378 m) Vlajka: Znak: kraj Vysočina,

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 7 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen

Více

Do Čb po obou březích Vltavy 24 km

Do Čb po obou březích Vltavy 24 km Okolo Munického rybníka 7 km Do Čb po obou březích Vltavy 24 km Od kostela na hráz Munického rybníka, po hrázi vlevo až k zoologické zahradě. Pokračujeme po cyklotrase (CT) č. 1051 kolem rybníka až pod

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost:

Klášterní okruh Trasa: Délka: Časová náročnost: Klášterní okruh Trasa: Jihlava Brtnice Telč Nová Říše Délka: 48 km Časová náročnost: 2 dny Jihlava je od Prahy vzdálena 130 km, a pokud využijete dálnici D1, tak za hodinu a půl budete v krajském městě

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, přijměte naše pozvání do nového centra, které Vám nyní nabízí své služby. Dovolte zároveň, abychom Vám

Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, přijměte naše pozvání do nového centra, které Vám nyní nabízí své služby. Dovolte zároveň, abychom Vám Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, přijměte naše pozvání do nového centra, které Vám nyní nabízí své služby. Dovolte zároveň, abychom Vám představili unikátní prostory Multifunkčního centra zámek

Více

Půjčovna elektrokol a elektroskútrů

Půjčovna elektrokol a elektroskútrů Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: e-šumava Lipno nad Vltavou Kaplice Žďár nad Sázavou Brno a Moravský kras Pasohlávky České Budějovice Třebíč

Více

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích.

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích. Panství Bechyně Panství Bechyně Společnost Panství Bechyně s.r.o. Vám nabízí široké spektrum služeb, a to nejen pronájem konferenčních a školicích prostor, ale také zajištění programu, koordinace akcí,

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_137 Datum: 11.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 466 Autor: Jan Smija Datum: 17. 4. 2013 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma:

Více

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN 382 78, Lipno nad Vltavou 55 tel./fax. +420 380 736 147 mobil +420 777 786 870 benes-kramolin@quick.cz Kdo jsme - co umíme Hotel Kramolín leží v příjemném prostředí vrcholové

Více

Člověk v lidském společenství Hmotná a duchovní kultura

Člověk v lidském společenství Hmotná a duchovní kultura Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZSV_0112 Autor: Tematický celek: Mgr. Martina Kaňovská Základy společenských věd Datum: 3.11.2012 Učivo (téma): Člověk v lidském společenství Hmotná a duchovní kultura

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 5.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 5.4. Anotace: Valticko lednický areál a Pálava jako turistický region specifika, kulturní památky, využitelnost z hlediska turistického ruchu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou

Více

Přírodní rezervace Boubínský prales

Přírodní rezervace Boubínský prales Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice Přírodní rezervace Boubínský prales Autor: Bc. Petra Krysová III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Člověk a jeho

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY leden červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 21. Ze-3 Kraje ČR Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 05.03.2014 Ročník: 3. ročníky Anotace DUMu: Kraje České republiky, památky UNESCO v krajích ČR Materiály jsou určeny

Více

Smlouva byla schválena 1972, v platnost vstoupila 1975 1975 ČSSR, 1990 ČSFR, 1993 přešla úmluva na ČR Hlavním posláním Úmluvy je povinnost smluvního

Smlouva byla schválena 1972, v platnost vstoupila 1975 1975 ČSSR, 1990 ČSFR, 1993 přešla úmluva na ČR Hlavním posláním Úmluvy je povinnost smluvního Úmluva o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví The Convention concerning the Protection of World Cultural and Natural Heritage. Smlouva byla schválena 1972, v platnost vstoupila 1975 1975

Více

TR VYSOČINA. Iveta Hennetmairová. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

TR VYSOČINA. Iveta Hennetmairová. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám TR VYSOČINA Iveta Hennetmairová Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová,

Více

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B.

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Cyklovýlet č. 6 České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Trasa : Č.B. pravý břeh Vltavy Hrdějovice Borek Dvořiště Lomnice Rožmberk Stará Hlína Třeboň rybník Svět Zvíkov Kaliště Dobrá Voda

Více

Očekávaný výstup: Žáci si uvědomí, že člověk během staletí vybudoval množství krásných architektonických objektů. Zopakují si a doplní hlavní znaky

Očekávaný výstup: Žáci si uvědomí, že člověk během staletí vybudoval množství krásných architektonických objektů. Zopakují si a doplní hlavní znaky České památky v UNESCU Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. Dumu: VY_32_INOVACE_15_18 Tematický celek: Umění a kultura Autor: PaedDr.

Více

Průvodce "Horní Planá"

Průvodce Horní Planá Perník Kopec 48 48'58.57"N 13 54'3.46"E Zalesněný vrch Perník (1. 049 m) leží asi 10 km jižně od Volar nad pravým břehem Vltavy v Trojmezenské hornatině. Na jeho úbočích jsou četné skalní útvary, které

Více

Základní charakteristika území

Základní charakteristika území NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA Základní charakteristika území v r. 1991 (20.3.) vyhlášen za národní park plocha NP: 69030 ha - park plošně největší pro svoji polohu uprostřed hustě osídlené střední Evropy, relativně

Více

Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte

Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte Základní škola speciální Jaroměř, Palackého 142 Projekt Poznej svůj kraj Jméno Dítěte Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje Základní škola speciální Jaroměř, Palackého 142 Projekt Poznej

Více

PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB

PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB PROKONZULTA, a.s. Křenová 26, 602 00 Brno tel. +420 543 255 515, info@prokonzulta.cz PRODEJ ZÁMKU V MOSTOVĚ, OKRES CHEB Areál zámku - zámeckého hotelu v Mostově na Chebsku, v klidné přírodní lokalitě při

Více

Půjčovna elektroskútrů

Půjčovna elektroskútrů Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: e-šumava Lipno nad Vltavou Kaplice Žďár nad Sázavou Brno a Moravský kras Pasohlávky České Budějovice Třebíč

Více

Panství Bechyně s.r.o.

Panství Bechyně s.r.o. Panství Bechyně Panství Bechyně s.r.o. Firma Panství Bechyně Vám nabízí k pronájmu reprezentativní prostory zámku Bechyně, elegantní prostředí Černického zámečku nebo sportovní a rodinné prostředí Penzionu

Více

Mgr.J.Mareš Plzeňský, Jihočeský EU-OPVK VY_32_INOVACE_720

Mgr.J.Mareš Plzeňský, Jihočeský EU-OPVK VY_32_INOVACE_720 Mgr.J.Mareš Plzeňský, Jihočeský EU-OPVK VY_32_INOVACE_720 územní jednotka - Jihozápad Plzeňský kraj- největším správním střediskem je Plzeň/170 tis./druhé největší město v Čechách. Leţí na důleţité dopravní

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_131 Datum: 22.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_131 Datum: 22.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

N a b í d k a. Brožura Radnice v Karviné Karviná. Zámecký porcelán

N a b í d k a. Brožura Radnice v Karviné Karviná. Zámecký porcelán N a b í d k a Karviná. Město v kráse památek Zaniklý zámek Ráj v osudech staletí Lottyhaus. Vedlejší křídlo zámku Fryštát v Karviné Příběh manželství Larisch-Mönnichů Minulostí zámeckých parků v Karviné

Více

Tipy na výlety okolí Salcburku

Tipy na výlety okolí Salcburku Tipy na výlety okolí Salcburku Doporučujeme k zakoupení Salcburskou kartu: Salcburská karta (SalzburgerLand Card) je all inclusive kartou, se kterou můžete navštívit více než 190 zajímavostí v rakouské

Více

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova Obsah 1. Chýnov..2 1.Směr Pelhřimov... 2 2.Směr Kamenice nad Lipou... 4 3.Směr Milevsko... 7 4.Směr České Budějovice... 9 5. Atraktivní města tentokrát od Tábora... 13 5.1 Z Tábora na Týn... 13 5.2 Z Tábora

Více

Blanský les CHKO. Novohradské hory Přírodní park

Blanský les CHKO. Novohradské hory Přírodní park Obec Soběnov leží v okrese Český Krumlov, který je nejjižnějším okresem Jihočeského kraje. Jeho území se na západě prolíná s podhůřím Šumavy, z jihu a východu jej prostupují Novohradské hory a sever utváří

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Muzeum Mladoboleslavska hrad: Paměť města kapitoly z dějin Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století Venkov v proměnách času Muzejní herna Muzeion Dlouhodobá

Více

VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11

VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11 VY_32_INOVACE_20_Cestovní ruch_11 AUTOR: VĚRA JANSKÁ ŠKOLA: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Datum: březen 2013 Číslo projektu:

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY

ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY jedinečná putovní výstava ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY na dosah ve Zlíně - 2017 Zlínský zámek: 4.10. - 29.11.2017 www.ceskekorunovacniklenoty.cz 2 ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH VE ZLÍNĚ 2017 www.ceskekorunovacniklenoty.cz

Více

Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály

Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály BEZ NOČNÍCH PŘEJEZDŮ Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály TERMÍN: 7.12. - 10.12.2019 CENA: 4990 Kč Pro železničáře

Více

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice Program zájezdu 8:00 Sraz u klubí na Dubí 10:00 Plánovaná prohlídka Muzea tvarůžků Loštice 12:00 Příjezd do Olomouce, rozchod xx:xx Odjezd z Olomouce dle domluvy v autobuse Loštice Zdejší dominantou je

Více

v Praze a na Kokořínsku

v Praze a na Kokořínsku Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Praze a na Kokořínsku Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler. v Jihlavě

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler. v Jihlavě Jedinečná putovní výstava věnovaná nejhodnotnějšímu českému pokladu KORUNOVAČNÍ KLENOTY v Jihlavě - 2017 jedinečná putovní výstava Galerie hotelu Gustav Mahler 2 ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY NA DOSAH V JIHLAVĚ

Více

Jižní Čechy harmonické

Jižní Čechy harmonické w w w. j i z n i c e c h y. c z Jižní Čechy harmonické hrady a zámky jako v pohádce Tento projekt Tvorba tiskových materiálů vč. elektronických verzí pro propagaci Jihočeského kraje v ČR i zahraničí 1.

Více

HOTEL ZÁMEK VELKÁ BYSTŘICE

HOTEL ZÁMEK VELKÁ BYSTŘICE HOTEL ZÁMEK VELKÁ BYSTŘICE Původní tvrz ze 14. století, přebudovaná na renesanční zámek, ke které později přibyly i barokní prvky. Až do konce Druhé světové války byl zámek součástí pivovaru. Poté se stal

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

JIHOČESKÝ KRAJ ÚVOD ZÁKLADNÍ ÚDAJE. rozloha: 10 056 km². počet obyvatel: 631 387. průměrná hustota: 63 obyv. / km². nejvyšší bod: Plechý (1378 m)

JIHOČESKÝ KRAJ ÚVOD ZÁKLADNÍ ÚDAJE. rozloha: 10 056 km². počet obyvatel: 631 387. průměrná hustota: 63 obyv. / km². nejvyšší bod: Plechý (1378 m) JIHOČESKÝ KRAJ ÚVOD ZÁKLADNÍ ÚDAJE rozloha: 10 056 km² počet obyvatel: 631 387 průměrná hustota: 63 obyv. / km² nejvyšší bod: Plechý (1378 m) krajské město: České Budějovice poloha: leží v jižních Čechách

Více

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. výstava k 700. výročí narození Karla IV. v Alžbětiných lázních. v Karlových Varech

KORUNOVAČNÍ KLENOTY. výstava k 700. výročí narození Karla IV. v Alžbětiných lázních. v Karlových Varech Jedinečná putovní výstava věnovaná nejhodnotnějšímu českému pokladu KORUNOVAČNÍ KLENOTY v Karlových Varech - 2016 výstava k 700. výročí narození Karla IV. v Alžbětiných lázních 2 ČESKÉ KORUNOVAČNÍ KLENOTY

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Zřizované organizace oblasti kultury Jihočeského kraje Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Jihočeský kraj zřizuje 12 organizací v oblasti kultury

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Villapark Lipno Dreams

Villapark Lipno Dreams Villapark Lipno Dreams Prodej rekreačních domů a stavebních pozemků v obci Lipno nad Vltavou Cena domu včetně pozemku: od 4.780.000 Kč Cena pozemků: 2.200 Kč/m 2 + daň z nabytí nemovitosti Villapark Lipno

Více

Labe. Bílina. Morava. Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Labe v Ústí nad Labem?

Labe. Bílina. Morava. Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Labe v Ústí nad Labem? Labe Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Otázka: Která řeka se vlévá do Labe v Ústí nad Labem? Bílina Vlévá se zleva do Labe v Ústí nad Labem.

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět

Inovace výuky Člověk a jeho svět Inovace výuky Člověk a jeho svět Vv4/07 Autor materiálu: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Mgr. Petra Hakenová Výtvarná výchova Výtvarná

Více

s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! Č e s k ý K r u m l o v T i p y n a v o d á c k é v ý l e t y

s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! Č e s k ý K r u m l o v T i p y n a v o d á c k é v ý l e t y Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A V O D Ě K O N C E P T V O D Á C K Ý C H V Ý L E T Ů N A V L T A V Ě v Č e s k é m K r u m l o v ě a o k o l í r o k 2 0 1

Více

Průvodce "Průvodce Jižní Čechy"

Průvodce Průvodce Jižní Čechy Kratochvíle Zámek 49 3'30.55"N 14 10'3.17"E Zámek Kratochvíle je renesanční perlou italského stavitelství v jižních Čechách. Zámek se nachází asi 2 kilometry severozápadně od města netolic na Prachaticku.

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Hotel Fontána. Nabídka rekreačních pobytů dobrovolným i profesionálním hasičům a jejich rodinným příslušníkům pro rok 2012

Hotel Fontána. Nabídka rekreačních pobytů dobrovolným i profesionálním hasičům a jejich rodinným příslušníkům pro rok 2012 Hotel Fontána Hrdoňov Tel.: 380 735 211, 737 234 578, 737 234 598 382 26 Horní Planá Fax: 380 735 241 E-mail: hotel.fontana@uamk.cz www.hotel-fontana.cz Kontaktní osoba: Němečková Jana, vedoucí recepce

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

residential golf lifestyle

residential golf lifestyle residential golf lifestyle AURA je prvním rezidenčním resortem v České republice, který svým obyvatelům přináší unikátní řešení venkovského, ale zároveň moderního životního stylu a bydlení uprostřed přírody

Více

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod.

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. +420 603 485 388 infomeu@budyne.cz Letní provoz 1. 4. - 31. 10. otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. Zimní provoz 1. 11. - 31. 3. Vodní hrad i Jandovo muzeum jsou uzavřeny! Je možno

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Dopřejte Vaší lásce luxus!

Dopřejte Vaší lásce luxus! Dopřejte Vaší lásce luxus! Budete ubytováni v jedné z nejúžasnějších historických budov jižní Moravy. Dům Pánů z Vizovic je zařazen mezi kulturní památky a představuje tak ideální místo pro Váš romantický

Více

VY_32_INOVACE_D56_VL4-5_NÁŠ_REGION

VY_32_INOVACE_D56_VL4-5_NÁŠ_REGION VY_32_INOVACE_D56_VL4-5_NÁŠ_REGION Název: Náš region Autor: Mgr. Milena Hrabalová Škola: Základní škola a Mateřská škola při lázních, Velké Losiny Předmět/ročník: Vlastivěda /4.-5. ročník Datum vytvoření

Více

Kempy na Vltavě ( kontakt, popis)

Kempy na Vltavě ( kontakt, popis) Kempy na Vltavě ( kontakt, popis) Zahrádky - Borová Lada ( ř. km 413 ) Kontakt: OÚ Borová Lada, čp. 38, Borová Lada, tel. /fax: 388 434 135 Popis: rozlehlé přírodní tábořiště na travnatých svazích při

Více

Není Lešná jako Lešná

Není Lešná jako Lešná TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 13. 7. 2012 Místo: Zámek Lešná Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Není Lešná jako Lešná Rarita Zlínského kraje způsobuje turistům

Více

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8 Obecné informace zřizovatel: hl. m. Praha (obec i kraj) založeno 3. 10. 1881; 1983 otevřena 1. expozice 27. 10. 1900 otevřena neorenesanční budova více než 1 milion sbp ředitelství Kožná 1, Praha 1 odborné

Více

Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur

Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur Výstaviště Černá louka Slezskoostravský hrad Pohádkový sklep strašidel MINIUNI svět miniatur B C. D A N T Y L E Č E K, O B C H O D N Í N Á M Ě S T E K Představení společnosti Ostravské výstavy, a.s. Právní

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - Lipno nad Vltavou -

Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - Lipno nad Vltavou - Prodej rekreačních bytů v areálu Riviera Lipno - - Prodejní cena od 1.976.000,- Kč Všeobecný popis Rekreační areál Riviera Lipno v obci Lipno nad Vltavou se nachází v klidném prostředí, přímo u Lipenského

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY únor červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více