V loňském roce jsme pracovali na osmnácti projektech. V našem týmu působilo 21 pracovníků (16,7 úvazků).

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V loňském roce jsme pracovali na osmnácti projektech. V našem týmu působilo 21 pracovníků (16,7 úvazků)."

Transkript

1 2. zasedání 34. synodu ČCE ( ) TISK č. TISK 16C (Komise B, D) ZPRÁVA STŘEDISKA HUMANITÁRNÍ A ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE DIAKONIE ČCE ZA ROK 2015 Vážené synodálky, vážení synodálové, povšechný sbor ČCE je partnerským sborem Diakonie ČCE Střediska humanitární a rozvojové spolupráce. Dle ŘDP čl. 11 odst. 3 vám předkládáme zprávu o činnosti Střediska za rok V loňském roce jsme pracovali na osmnácti projektech. V našem týmu působilo 21 pracovníků (16,7 úvazků). Finanční zpráva Náklady 2015 CELKEM Výnosy 2015 CELKEM Spotřebované nákupy Kč Tržby za prodané zboží Kč Služby Kč Dary soukromých dárců a nadací Kč Osobní náklady Kč Příspěvky vládních a ostatních institucí Kč Daně a poplatky Kč Jiné příjmy Kč Dary Kč Výnosy celkem Kč Odpisy, prodaný majetek, rezervy Poskytnuté příspěvky Ostatní náklady Náklady celkem Kč Kč Kč Kč Hospodářský výsledek roku 2015: Kč Od povšechného sboru jsme obdrželi dar ,- Kč na podporu humanitární pomoci v ČR a ,- Kč na pomoc obětem zemětřesení v Nepálu. Postní a veřejná sbírka na Etiopii vynesla ,50 Kč. Humanitární projekty v zahraničí Jordánsko: Podpora syrských uprchlíků Podpora syrských uprchlíků v Jordánsku v se soustředí na psychosociální pomoc a rekvalifikační kurzy v táboře Za atarí a podporu v přístupu k veřejnému vzdělávání v hostitelské komunitě (oblast Mafraq a Irbid) celkem 1440 ohrožených jordánských a uprchlických dětí a mládeže ve věku mezi 14 a 30 lety. 100 chlapců dokončilo kurz holičství 100 žen ze Za atari dokončilo školení kadeřnictví a kosmetiky 60 žen ve 4 kurzech šití 76 mladých lidí (52 dívek a 24 chlapců) hraje v Music clubu na hudební nástroje 33 dětí (10 dívek a 23 chlapců tvoří v Art Clubu 1000 lidí na 2 osvětových akcích 1440 dětí dostalo základní školní pomůcky Finance 2015: ,28 Kč Partneři: Ministerstvo zahraničních věcí ČR; Luterský světový svaz Jordánsko Web:

2 Irák: Podpora vnitřně přesídlených osob v severním Iráku Humanitární pomoc vnitřně přesídleným lidem v severním Iráku, provincii Dohúk. Cíl - zlepšení hygienických podmínek vnitřních přesídlenců v severním Iráku a budování jejich osobní důstojnosti ks hygienických balíků komplexní hygienické sady na 4 měsíce pro: 776 převážně jezídských rodin, tábor Dawdia 244 muslimských rodin, Germawa to je 4677 příjemců celkem studentů ve 23 školách podpořeno celkem Finance 2015: Kč Partneři: Ministerstvo zahraničních věcí ČR; Luterský světový svaz Irák Web: Myanmar (Barma): Podpora vnitřně přesídlených osob ve státě Rakhine Zlepšení životních podmínek vnitřně přesídlených osob v uprchlických táborech v Rakhinském státě v Barmě/Myanmaru a zvýšení jejich připravenosti na katastrofy. 166 proškoleno dobrovolníků požární bezpečnosti (z toho 54 žen) z 11 táborů 120 požárních uniforem pro 120 dobrovolníkům požární bezpečnosti (z toho 61 žen) 100 rodin má na starosti 1 dobrovolník balíčků nepotravinové materiální pomoci 4 školení na snižování ohrožení při katastrofách 140 osob 16 lékárniček studentských balíčků do 12 škol Finance 2015: Kč Partneři: Ministerstvo zahraničních věcí ČR; Luterský světový svaz Myanmar Web: Ukrajina: Podpora vnitřně přesídlených a konfliktem zasažených osob na Ukrajině Humanitární pomoc vnitřně přesídleným osobám na Ukrajině - rodinám vnitřních přesídlenců v okolí města Mariupol v Dněpropetrovském regionu Čísla 6 oblastí (Charkovská oblast, Dněpropetrovská oblast, Doněcká oblast, Luhanská oblast, Kyjevská oblast, Vinnycká oblast) 347 rodin s dětmi do 2 let věku dětské zimní oblečení 42 rodin dětské pleny Finance 2015: Kč Partneři: Diakonie Katastrophenhilfe Německo; Child Well Being Fund; Ministerstvo zahraničních věcí ČR Web: Nepál: Pomoc obětem zemětřesení v Nepálu V dubnu a v květnu loňského roku zasáhla Nepál vlna silných zemětřesení. Zahynulo kolem osmi tisíc lidí, desetitisíce byly zraněny. Zapojili jsme se s partnery ze sítě ACT Alliance do pomoci. Na veřejné

3 sbírce jsme vybrali Kč. Peníze byly využity na zajištění základních potřeb zasažených lidí, opravu škol, výstavbu latrín a vodních zdrojů a psychosociální pomoc domácností dostalo jídlo na 2 týdny po zemětřesení domácností dostalo balíčky nepotravinové pomoci domácností dostalo plachtu na postavení přístřešku domácností dostalo zásobu vody a hygienických prostředků Finance 2015: ,24 Kč Partneři: Farní sbory ČCE; Povšechný sbor ČCE; dárci, kteří se zapojili do veřejné sbírky Web: Rozvojové sociální projekty Etiopie - Bahir Dar: Podpora žen, dětí a mladých lidí Ženy, mladí lidé a děti, zvláště sirotci, v tíživé životní situaci žijící ve městě Bahir Dar mají možnost vzdělávat se, založit si vlastní živnost a zajistit si tak vlastní příjem a samostatnost. Čísla podpořeno přímo: o 34 dětí (16 chlapců, 18 dívek) vzdělávací materiály, školné, léky, potraviny, lůžkoviny, oděvy a obuv o 36 mladých lidí (16 mužů, 20 žen) školení, business plány, vkladní knížky, počáteční kapitál, průběžná podpora o 72 žen školení, business plány, vkladní knížky, počáteční kapitál, průběžná podpora o 8 lidí s postižením má vlastní živnost 568 lidí podpořeno nepřímo Finance 2015: ,- Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Evangelická církev Etiopie; AMARE Itálie; sbor Bad Salzuflen Německo Web: Zambie: Ženy ve vedení Podpora aktivní participace žen v Zambii na vlastním rozvoji. Zvýšení účasti zambijských žen v rozhodovacích procesech a strukturách 5 diecézí katolické církve, a tím i v širší zambijské společnosti, prostřednictvím základního vzdělávání a zvyšování ekonomické soběstačnosti. Čísla 3 kurzy základní gramotnosti 1 školení o základech podnikání 206 lidí proškoleno Finance 2015: Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Norwegian Church Aid; Dan Church Aid; Christian Aid Web: Gruzie: Podpora integrace dospělých lidí s mentálním postižením Rozvoj sociálně-terapeutických jednotek, zahrnutí klientů do pracovního procesu, rozvoj efektivity řízení a dlouhodobé udržitelnosti organizace APNSC, zvýšení profesionality jejich zaměstnanců.

4 8 socioterapeutických dílen 55 klientů 4 televizní pořady zaměřené proti stigmatizaci lidí s mentálním postižením Kč na materiál a vybavení do dílen Finance 2015: Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Asociation for People in Need of Special Care Gruzie; Brot für die Welt Německo; Caritas Deutschland; Catholic Organisation for Relief and Development Web: Moldavsko BoL: Podpora ohrožených dětí a mládeže ze znevýhodněných rodin Program Place of Change poskytuje komplexní výchovu a podporu dětí a mladistvých z nejchudších, neúplných nebo nefunkčních rodin v Kišiněvě v oblasti fyzické, sociální i emoční. 50 dětí se pravidelně zapojuje do projektu 25 mladistvých zapojeno do ročního kurzu arteterapie 180 dětí ve 2 letních táborech dětí a mladistvých (ve věku let) z nejzranitelnějších rodin dostává teplý oběd Finance 2015: ,69 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Beginning of Life Moldavsko; Brot für die Welt Německo Web: Moldavsko CASMED: Rozvoj služeb domácí péče Rozvoj organizace CASMED, která poskytuje zdravotní a sociální služby seniorům a dospělým lidem se zdravotními problémy v okolní města Bălţi i přilehlých regionech severního Moldavska (Drochia, Făleşti, Floreşti, Rişcani, Singerei), podporou jejích vzdělávacích, osvětových a dalších aktivit. 844 příjemců pomoci ve formě sociálních služeb, z toho 248 financováno Diakonií 656 příjemců pomoci obdrželo zdravotní služby, z čehož jich 129 podpořila Diakonie příjemců pomoci mělo k dispozici 1 zdravotní sestru na měsíc 8 dobrovolníků návštěv domácí péče: o zdravotních (3 963 financována Diakonií) o sociálních (9 461 financováno Diakonií) Finance 2015: ,69 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura: CASMED Moldavsko; HEKS Švýcarsko; Švýcarský červený kříž Web: Ukrajina: Podpora rozvoje konceptu náhradní rodinné péče na Ukrajině Na Ukrajině žije velké množství opuštěných dětí, které trpí nedostatečnou rodičovskou péčí. Děti a dospívající často nemají přístup ke vzdělání a zdravotní péči. Potýkají se s násilím a sociálním vyloučením. Náš projekt se soustředí na podporu vzniku kvalitní pěstounské péče.

5 6 nových pěstounů (3 rodiny) 20 dětí zařazených do pěstounské péče 1 školení o pěstounské péči dle evropských standardů 300 podpůrných aktivit 4 osvětové akce Finance 2015: ,25 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Otči Dym Ukrajina; Linda Fonds Nizozemí; KOMA Rakousko Web: Rozvojové zemědělské projekty Moldavsko ProCoRe: Zlepšení zemědělské výroby a zpřístupnění trhu farmářům na severu Moldavska 1000 domácností (drobných a středních farmářů) z pěti okresů vyznačujících se produkcí mléka: Ocnita, Glodeni, Riscani, Edinet a Drochia. Cíl - zvýšit produkci, produktivitu a příjem drobných a středních zemědělců (chovatelů skotu a pěstitelů zeleniny) v severní části Moldavska. 295 událostí farmářských polních škol (FFS) 1236 farmářů z 64 vesnic se účastnilo FFS 123 farmářů proškoleno v produkci krmiva, krmných technologiích a chovu zvířat 14 farmářů se zúčastnilo 2 turnusů odborných stáží na 4 farmách v ČR Finance 2015: ,68 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; HEKS Švýcarsko; Pro Cooperare Regională Moldavsko Web: Etiopie: Zajištění obživy v oblasti Chuko zvýšení a rozrůznění zemědělské výroby, vyšší udržitelnost hospodaření s přírodními zdroji, zvýšení příjmů domácností v oblasti, zlepšení zdravotního stavu místních obyvatel skrze přístup k bezpečné vodě a lepšímu dodržováním základních hygienických návyků, posílení místních komunitních organizací, posílení postavení žen domácnosti z oblasti Chuko lidí mužů a žen Finance 2015: ,56 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Evangelická církev Etiopie; Brot für die Welt Německo Web: Kambodža: Sociální harmonizace a podpora obživy v komunitách Učíme nové techniky a šetrné postupy, které sníží chudobu, zajistí vyšší produkci a lepší využití půdy, organizujeme školení o podnikání, aby se místní zemědělci dokázali lépe uplatnit na trhu. Posilujeme komunity, aktivizací občanské společnosti podporujeme zlepšování ekonomické situace ohrožených

6 domácností, začleňováním žen a mladých lidí do spolurozhodování chceme dosáhnout sociálněekonomického rozvoje společnosti přímo podpoření obyvatelé chudých domácností v oblasti provincie Battambang (2 188 žen a mužů) nepřímo podpoření lidé v oblasti provincie Battambang ( žen a mužů) 734 rodin zlepšilo své potravinové zabezpečení či zvýšilo své příjmy: o 455 rodin pěstováním rýže o 105 zelinářstvím/zahrádkařením o 161 chovem domácích zvířat o 13 drobným podnikáním Finance 2015: ,92 Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Brot für die Welt Německo; Krom Akphiwat Phum Kambodža Web: Humanitární pomoc v ČR Podpora rodin a středisek Diakonie nejvíce zasažených povodní 2013 Komplikované případy nejhůře zasaženým lidem po povodních v roce 2013 jsme pomáhali ještě i v roce Prevence škod při povodních ve střediscích Diakonie v Litoměřicích a Dvoře Králové podpora tvorby protipovodňových opatření Spolupráce na připravenosti s Integrovaným záchranným systémem a státní správou v rámci krajů i na celostátní úrovni 2 diakonická střediska zabezpečena proti velké vodě 3 poslední rodiny obdržely příspěvek pro tzv. komplikované případy 20 setkání v rámci spolupráce s IZS a státní správou Finance 2015: Kč (dary pro poslední 3 rodiny zapojené do projektu komplikované případy); (protipovodňová opatření dvou středisek Diakonie) Partneři: Diakonie Katastrophenhilfe Německo Web: Odolná obec: Připravenost komunit na mimořádné události. Program Odolná obec pracuje s hrozbou mimořádné události (např. povodně), se zranitelností obce vůči těmto hrozbám (z hlediska lokality, cílových skupin, technických kapacit), s kapacitami obce (příprava, budování bezpečnostních opatření, povodňový plán) Program Odolná obec přinese celkové posouzení rizik v obci ukáže možnosti pro zvýšení bezpečnosti lidí v obci pomůže s tvorbou možných ochranných opatření.

7 3 obce zapojené do programu OO (Terezín, Soběslav, Dolní Beřkovice) Finance 2015: Kč Partneři: Diakonie Katastrophenhilfe Německo Web: Rozvojové vzdělávání Cílem projektu je posílit schopnost učitelů začleňovat principy a témata rozvoje do výuky na ZŠ, zvýšit znalost žáků ZŠ a SŠ i veřejnosti o globálních rozvojových tématech. Podařilo se vytvořit a pilotovat s učiteli a žáky ZŠ pět výukových modulů k tématům GRV. Vznikly nové webové stránky. 5 výukových modulů (Mimořádné události v globálních souvislostech, Využití audiovizuálních materiálů při výuce globálních témat, Migrace, Udržitelná spotřeba potravin, Voda a rozvoj) 7 seminářů pro učitele ZŠ 3 ukázkové vyučovací hodiny 8 workshopů pro žáky ZŠ 1 webová stránka Finance 2015: Kč Partneři: Česká rozvojová agentura; Otto per Mille Web: Dobrovolnictví při mimořádných událostech a přípravě na ně v České republice Zvyšování odborné úrovně dobrovolníků, kteří poskytují pomoc lidem zasaženým mimořádnými událostmi (především povodněmi) v České republice. nácvik práce s technikou školení první zdravotnické pomoci školení první občanské psychosociální pomoci. V roce 2015 jsme také byli Evropskou komisí certifikováni jako vysílající organizace v rámci iniciativy EU Aid Volunteers. To znamená, že budeme moci vysílat české dobrovolníky do zahraničí. 4 školení 65 dobrovolníků na školení 35 dobrovolníků specialistů 750 dobrovolníků v databázi 1 oprávnění k vysílání dobrovolníků do zahraničí Finance 2015: Kč Partneři: Ministerstvo vnitra ČR; Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR; Jihočeský kraj; Evropská Komise Web: Děkujeme Vám za podporu. Jan Dus ředitel Střediska Eva Zadražilová předsedkyně dozorčí rady Střediska

1. zasedání 34. synodu ČCE (14. 17. 5. 2015) TISK 16C (Komise B) Zpráva Střediska humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE

1. zasedání 34. synodu ČCE (14. 17. 5. 2015) TISK 16C (Komise B) Zpráva Střediska humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE TISK 16C 1. zasedání 34. synodu ČCE (14. 17. 5. 2015) TISK 16C (Komise B) Zpráva Střediska humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE Vážené synodálky, vážení synodálové, povšechný sbor ČCE je partnerským

Více

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce VAŠE PRÁCE 2015

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce VAŠE PRÁCE 2015 Středisko humanitární a rozvojové spolupráce VAŠE PRÁCE 2015 ÚVOD Nečekané události představují vždy výzvu: jak se k nim postavíme, jak budeme jednat? Zemětřesení v Nepálu mobilizovalo naše síly hned na

Více

Zpráva o činnosti v roce 2011

Zpráva o činnosti v roce 2011 Zpráva o činnosti v roce 2011 15.5.2012 Text : Jan Dus, Jana Škubalová Autoři fotografií : Jan Dus, Eva Grollová, archiv Diakonie ČCE Diakonie Českobratrské církve evangelické Středisko humanitární a rozvojové

Více

Znáte organizaci ADRA?

Znáte organizaci ADRA? Znáte organizaci ADRA? Nevládní organizace ADRA mezinárodní humanitární organizace pomoc lidem v nouzi založena v USA před více než 50 lety 125 poboček po celém světě v ČR působí už více jak 20 let poskytuje

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ A EVROPSKÉ INVESTIČNÍ BANCE

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ A EVROPSKÉ INVESTIČNÍ BANCE EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 3 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ A EVROPSKÉ INVESTIČNÍ BANCE o zřízení nového rámce pro partnerství se

Více

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků

- vysílající projekty: hostitelské projekty: 589 zahraničních účastníků, 521 domácích účastníků PROGRAM MLÁDEŽ V ČR HODNOCENÍ 2002 AKCE 1 MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY MLÁDEŽE Priority ČNA pro podávané v rámci Akce 1 byly pro rok 2002 stanoveny následovně: 1. podpora multilaterálních mládežnických výměn, propagace

Více

Výsledky prvního kola dotačního výběrového řízení České rozvojové agentury (ČRA) na projekty zahraniční rozvojové spolupráce v rámci dotačního titulu

Výsledky prvního kola dotačního výběrového řízení České rozvojové agentury (ČRA) na projekty zahraniční rozvojové spolupráce v rámci dotačního titulu Výsledky prvního kola dotačního výběrového řízení České rozvojové agentury (ČRA) na projekty zahraniční rozvojové v rámci dotačního titulu Podpora trojstranných projektů českých subjektů pro rok 2016 Česká

Více

Člověk v tísni, o. p. s. Sekce humanitární a rozvojové pomoci

Člověk v tísni, o. p. s. Sekce humanitární a rozvojové pomoci Člověk v tísni, o. p. s. Sekce humanitární a rozvojové pomoci O společnosti Člověk v tísni Společnost Člověk v tísni vznikla jako humanitární organizace s cílem pomáhat v krizových oblastech a podporovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Slovo ředitele Milí přátelé a příznivci organizace ADRA, jaký byl pro vás uplynulý rok 2017? Podařilo se vám dosáhnout všeho, co jste si předsevzali? Měli jste rezervy v plnění

Více

Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti. PhDr. Miloslav Macela

Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti. PhDr. Miloslav Macela Komunitní služby v kontextu transformace péče o ohrožené děti PhDr. Miloslav Macela OPZ 2014 2020, jeho investiční priority a konkrétní výzvy Investiční priority 2. 1. - 2. 3. (sociální začleňování), ale

Více

Udržitelná města a obce pro rozvoj Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce

Udržitelná města a obce pro rozvoj Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Udržitelná města a obce pro rozvoj Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Co je humanitární pomoc? Definice humanitární pomoci Souhrn činností, jejichž cílem je zamezit ztrátám na životech a újmě na

Více

Příprava na krize: Humanitární mapování a sdílení informací. Projekt EUROSHA European Open Source Humanitarian Aid Volunteers

Příprava na krize: Humanitární mapování a sdílení informací. Projekt EUROSHA European Open Source Humanitarian Aid Volunteers Příprava na krize: Humanitární mapování a sdílení informací Projekt EUROSHA European Open Source Humanitarian Aid Volunteers Proč jsou mapy důležité pro humanitární pomoc? Proč se sbírají humanitární data?

Více

Středisko humanitární a rozvojové pomoci V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

Středisko humanitární a rozvojové pomoci V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Středisko humanitární a rozvojové pomoci V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 3 Slovo úvodem Vážení přátelé, Diakonie ČCE Středisko humanitární a rozvojové pomoci ukončilo třetí rok své práce. 2013 byl rokem

Více

4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních

4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních Výroční zpráva 4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních 1 522 lidí s postižením u nás našlo domov, práci nebo smysluplnou náplň života 9 000+ ohrožených

Více

4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních

4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních Výroční zpráva 4 312 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních 1 522 lidí s postižením u nás našlo domov, práci nebo smysluplnou náplň života 9 000+ ohrožených

Více

Seminář k tématu sociálního. podnikání, Sociální zemědělství. Eliška Hudcová AREA viva, z.s Valeč

Seminář k tématu sociálního. podnikání, Sociální zemědělství. Eliška Hudcová AREA viva, z.s Valeč Sociální zemědělství Eliška Hudcová AREA viva, z.s. 364 55 Valeč elahudec@seznam.cz Co je sociální zemědělství? Inovativní přístup propojující zemědělský a sociální sektor Pracovní integrace Sociální služby,

Více

Středisko humanitární a rozvojové pomoci VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012

Středisko humanitární a rozvojové pomoci VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Středisko humanitární a rozvojové pomoci VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Slovo úvodem Vážení přátelé, Diakonie ČCE Středisko humanitární a rozvojové pomoci vstoupilo v lednu 2012 do druhého roku své existence. Zatímco

Více

3.4. Programové rámce

3.4. Programové rámce ŽP 3.4. Programové rámce Kapitola obsahuje programové rámce operačních programů IROP, PRV, Zaměstnanost a Spolkové a zájmové skupiny 2.1 Podpora komunitního života Vazba na specifický cíl IROP 2.1/4.1

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DIAKONIE ČCE STŘEDISKO HUMANITÁRNÍ A ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DIAKONIE ČCE STŘEDISKO HUMANITÁRNÍ A ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DIAKONIE ČCE STŘEDISKO HUMANITÁRNÍ A ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE www.diakoniespolu.cz ÚVOD Diakonie ČCE je známá hlavně díky sociální práci a speciálnímu školství v České republice. Středisko

Více

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU. Technická pomoc pro vysílající organizace Výkonná agentura pro vzdělávání, kulturu a audiovizuální oblast VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ EACEA/13/2019 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících

Více

Feeding, vzdělácí a sociální programy pro nejchudší děti a mládež v Africe (Zambie)

Feeding, vzdělácí a sociální programy pro nejchudší děti a mládež v Africe (Zambie) Feeding, vzdělácí a sociální programy pro nejchudší děti a mládež v Africe (Zambie) Mgr. Monika Měrotská Zdravotně sociální fakulta Jihočeská universita v Českých Budějovicích Děti ulice Děti ulice: dítě,

Více

Děkujeme za Vaši minci denně v roce 2013!

Děkujeme za Vaši minci denně v roce 2013! Děkujeme za Vaši minci denně v roce 2013! Milí přátelé, děkujeme za Vaši pravidelnou podporu a členství v programu Mince denně pro pravidelné dárce organizace ADRA. V České republice jsme loni díky prostředkům,

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje. Přehled členských organizací a činností Aktualizace 22. srpna 2016

Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje. Přehled členských organizací a činností Aktualizace 22. srpna 2016 Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje Přehled členských organizací a činností Aktualizace 22. srpna 2016 Charakteristika Panelu humanitárních organizací Panel humanitárních organizací Ústeckého

Více

PODPORA TROJSTRANNÝCH PROJEKTŮ ČESKÝCH SUBJEKTŮ

PODPORA TROJSTRANNÝCH PROJEKTŮ ČESKÝCH SUBJEKTŮ Výsledky II. kola dotačního výběrového řízení České rozvojové agentury (ČRA) na projekty zahraniční rozvojové spolupráce v rámci dotačního titulu Podpora trojstranných projektů českých subjektů pro rok

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Podpořené projekty z Postní almužny 2010

Podpořené projekty z Postní almužny 2010 Podpořené projekty z Postní almužny 2010 Podpořený projekt Částka Kč OCH Centrum PRO Boskovice - SAS 9 981 Blansko Domácí hospicová péče 18 907 Blansko Stacionář Emanuel 2 346 Blansko Stacionář Emanuel

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Hodnotící komise provedla ve dnech 2. 3. 30. 4. 2015 vyhodnocení předložených projektů s následujícím výsledkem:

Hodnotící komise provedla ve dnech 2. 3. 30. 4. 2015 vyhodnocení předložených projektů s následujícím výsledkem: Výsledky II. kola dotačního výběrového řízení České rozvojové agentury (ČRA) na projekty zahraniční rozvojové spolupráce v rámci dotačního titulu Podpora trojstranných projektů českých subjektů pro rok

Více

Sociální zemědělství. Základní informace, podpory, situace v krajích. Veletrh sociálního podnikání, 19. dubna 2017 Hradec Králové

Sociální zemědělství. Základní informace, podpory, situace v krajích. Veletrh sociálního podnikání, 19. dubna 2017 Hradec Králové Sociální zemědělství Základní informace, podpory, situace v krajích Veletrh sociálního podnikání, 19. dubna 2017 Hradec Králové Postproduktivní venkov Multifunkční zemědělství Zdravý venkovský rozvoj Socio-ekonomická

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Humanitární pomoc České republiky Bc. Zuzana Dietrichová

Humanitární pomoc České republiky Bc. Zuzana Dietrichová Ochrana & Bezpečnost 2014, ročník III., č. 1 (jaro) (2014-2015_A_07), ISSN 1805-5656 Vydává: Ochrana a bezpečnost o. s. IČ: 22746986, Lamačova 825/11, 152 00 Praha 5 http://ochab.ezin.cz, ochab@email.cz

Více

Rozvojové projekty v Ladaku a Čhangthangu (severní Indie)

Rozvojové projekty v Ladaku a Čhangthangu (severní Indie) Rozvojové projekty v Ladaku a Čhangthangu (severní Indie) Mgr. Karin Majerová Mgr. Bc. Michal Majer Bc. Johana Krajčírová Historie organizace vzniklo v roce 2004 skupinka nadšenců od roku 2006 projekty

Více

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS Havlíčkův Brod 16. 3. 2016 Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do roku 2030

Více

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE 2016 2017 VE TŘECH PROJEKTECH: 1. V GRANTOVÉM ŘÍZENÍ PODPORA DĚTÍ HENDIKEPOVANÝCH MENTÁLNĚ, FYZICKY ČI PROSTŘEDÍM, VE KTERÉM VYRŮSTAJÍ PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY JPD 3 PRO OPATŘENÍ 2.2

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY JPD 3 PRO OPATŘENÍ 2.2 Příloha č. 1 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY JPD 3 PRO OPATŘENÍ 2.2 VÝSTUPY Kód Název Definice Celkem Muži Ženy 1.05 Počet podpořených osob klientů služeb zaměstnanci sebezaměstnaní dlouhodobě nezaměstnaní nezaměstnaní

Více

Diakonie ČCe. Výroční zpráva za rok 2014

Diakonie ČCe. Výroční zpráva za rok 2014 Diakonie ČCe StřeDiSko humanitární a rozvojové SpolupráCe Výroční zpráva za rok 2014 úvod vážení přátelé, rok 2014 přivedl do střediska nové pracovníky a přinesl další rozvoj činnosti. Vážíme si ocenění

Více

Systémové zlepšování připravenosti obyvatelstva na zvládání mimořádných událostí a krizových situací

Systémové zlepšování připravenosti obyvatelstva na zvládání mimořádných událostí a krizových situací Odborný seminář Systémové zlepšování připravenosti obyvatelstva na zvládání mimořádných událostí a krizových situací Otakar J. Mika 1 Osnova vystoupení Úvod Koncepce ochrany obyvatelstva 2008 a 2013 Studijní

Více

ČSOB Nadační program vzdělání*

ČSOB Nadační program vzdělání* ČSOB Nadační program vzdělání* Vítězné projekty v roce 2011: Rozvoj finanční gramotnosti u osob s mentálním a kombinovaným postižením - Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice,

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 14/2018 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU: Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících organizací v oblasti humanitární pomoci Nařízení

Více

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace P R O J E K T O V Ý Z Á M Ě R EU peníze školám Žadatel projektu: Název projektu: Název operačního programu: Prioritní osa programu: Název oblasti

Více

Program Škola podporující zdraví informace ze SZÚ

Program Škola podporující zdraví informace ze SZÚ Program Škola podporující zdraví informace ze SZÚ Krajský úřad Kraje Vysočina 16. 10. 2013 L. Fröhlichová, M. Krunclová Evaluace a inovace projektů MŠ Evaluace / inovace Školního kurikula podpory zdraví

Více

O projektu EUNAD IP WORKSHOP OBPPK MV 8/11/2016 EUNAD. PhDr. Štěpán Vymětal, PhD., PhDr. Hedvika Boukalová, Ph.D. Co-financed by the EU Commission

O projektu EUNAD IP WORKSHOP OBPPK MV 8/11/2016 EUNAD. PhDr. Štěpán Vymětal, PhD., PhDr. Hedvika Boukalová, Ph.D. Co-financed by the EU Commission O projektu IP WORKSHOP OBPPK MV 8/11/2016 PhDr. Štěpán Vymětal, PhD., PhDr. Hedvika Boukalová, Ph.D. Podpora projektu Podpora projektu: Evropská komise, GŘ Humanitární pomoc a civilní ochrana Období: 2016-2017

Více

Osmá kapitola MEZINÁRODNÍ FEDERACE SPOLEČNOSTÍ ČERVENÉHO KŘÍŽE A ČERVENÉHO PŮLMĚSÍCE (MEZINÁRODNÍ FEDERACE)

Osmá kapitola MEZINÁRODNÍ FEDERACE SPOLEČNOSTÍ ČERVENÉHO KŘÍŽE A ČERVENÉHO PŮLMĚSÍCE (MEZINÁRODNÍ FEDERACE) Osmá kapitola MEZINÁRODNÍ FEDERACE SPOLEČNOSTÍ ČERVENÉHO KŘÍŽE A ČERVENÉHO PŮLMĚSÍCE (MEZINÁRODNÍ FEDERACE) MEZINÁRODNÍ FEDERACE PREZENTACE 8.0. Cíl prezentace Přiblížit strukturu a poslání Mezinárodní

Více

V ČÍSLECH «CHARITA ČR NA HAITI STAV V ROCE 2010

V ČÍSLECH «CHARITA ČR NA HAITI STAV V ROCE 2010 HAITI STAV V ROCE 2010 2010 V ČÍSLECH Zdroje: OCHA, WFP 78 % obyvatelstva žije s méně než 2 USD na den 2/3 obyvatelstva nemají stálé zaměstnání 94,5 % orné půdy není obděláváno udržitelným způsobem 85

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince ROK 2015

Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince ROK 2015 Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince 2015 2017 ROK 2015 Plán rozvoje rodinné politiky města Třince na léta 2015 2017 byl schválen Zastupitelstvem města Třince na jeho 3. zasedání

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 H U M A N I T Á R N Í S D R U Ž E N Í P E R S P E K T I V A Výroční zpráva za rok 2017 Posláním Humanitárního sdružení Perspektiva je vytvářet podmínky pro plnohodnotný život lidí s handicapem prostřednictvím

Více

Monitorovací ukazatele. sledované rozvojovými partnerstvími

Monitorovací ukazatele. sledované rozvojovými partnerstvími Monitorovací ukazatele sledované rozvojovými partnerstvími 1 Obsah prezentace: princip monitorování širší kontext monitorovacích indikátorů u Programu Iniciativy Společenství EQUAL společné minimum EK

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Výzva č. I programu podpory Inovační vouchery DOTAČNÍ INFO K 2.6. 2016 Ministerstvo průmyslu a obchodu PO 1: Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace IP 1b, dle čl. 5, odst. 1b) nařízení Evropského parlamentu

Více

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant 2. výzva Program semináře Specifika 2. výzvy FNNO Prioritní oblasti FNNO Doplňkové granty v rámci Fondu pro bilaterální spolupráci

Více

Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL)

Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL) Pořadové Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL) Seznam podpořených a nepodpořených žádostí o finanční podporu pro Akci 3 CIP EQUA Výzva 5 CIP EQUAL Opatření 1.1 Zlepšování přístupu

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

INTEGRACE BARMSKÝCH PŘESÍDLENCŮ DO ČESKÉ SPOLEČNOSTI. Burma Center Prague, o.p.s.

INTEGRACE BARMSKÝCH PŘESÍDLENCŮ DO ČESKÉ SPOLEČNOSTI. Burma Center Prague, o.p.s. INTEGRACE BARMSKÝCH PŘESÍDLENCŮ DO ČESKÉ SPOLEČNOSTI Vládní program Koncepce národního přesídlovacího programu Přesídlení skupiny barmských uprchlíků z Malajsie v rámci pilotního přesídlovacího programu

Více

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Bohumínsko (SCLLD) 2014-2020 18.4.2016 Projekt Komunitní rozvoj venkova na území MAS Bohumínsko, z.s. je financován

Více

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020 Výstupy z jednání pracovní skupiny MAS Bohumínsko SPOLEČNOST, 6. srpna 2013 od 15,30h v Petrovicích u Karviné Příprava Integrované strategie území MAS Bohumínsko - Strategický pilíř SPOLEČNOST Tento strategický

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST . Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST Litoměřice, 15. května 2014 www.zdravamesta.cz/mva-sekce Akce je součástí projektu NSZM ČR "Mládež v akci? Ano, v obci!", který je realizován

Více

Sociální inovace v knihovnách

Sociální inovace v knihovnách Sociální inovace v knihovnách Knihovny pro komunity Pardubice, 25.10.2017 Asistence při hledání zaměstnání systematické vzdělávání nezaměstnaných, koučink přípravy životopisu a žádání o práci, práce s

Více

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Více

Představení programu FNNO HANA ŠILHÁNOVÁ, NROS MIROSLAV KUNDRATA, NADACE PARTNERSTVÍ

Představení programu FNNO HANA ŠILHÁNOVÁ, NROS MIROSLAV KUNDRATA, NADACE PARTNERSTVÍ Představení programu FNNO HANA ŠILHÁNOVÁ, NROS MIROSLAV KUNDRATA, NADACE PARTNERSTVÍ ZAHAJOVACÍ KONFERENCE PROGRAMU FNNO, 24. 9. 2013 Zprostředkovatel Nadace rozvoje občanské společnosti (hlavní partner)

Více

INSTITUT ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

INSTITUT ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA INSTITUT ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ, z. ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Praha 2018 OBSAH Úvodní slovo 4 Základní informace o ústavu 5 Cíle ústavu 6 Předmět činnosti a poskytovaných služeb 7 Orgány

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Národní síť Zdravých měst ČR MPSV Odbor podpory projektů (86)

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Národní síť Zdravých měst ČR MPSV Odbor podpory projektů (86) OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Národní síť Zdravých měst ČR 6. 6. 2018 MPSV Odbor podpory projektů (86) PODPORA KLIENTŮ OPZ Činnost odboru podpory projektů (86) usnadnění orientace v oblasti

Více

Celkové agregované vyhodnocení 58,99 87,51 82,10 57,91 56,06 24,11 67,55

Celkové agregované vyhodnocení 58,99 87,51 82,10 57,91 56,06 24,11 67,55 Strategický plán města Ústí nad Labem Strategický plán města Ústí nad Labem byl schválen v prosinci 2007 zastupitelstvem města o počtu 37 členů, z toho 9 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení cílů

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Možnosti podpory pečujících o seniory se sníženou soběstačností ze strany obce a státu

Možnosti podpory pečujících o seniory se sníženou soběstačností ze strany obce a státu Možnosti podpory pečujících o seniory se sníženou soběstačností ze strany obce a státu Mgr. Petr Wija, Ph.D. Institut důstojného stárnutí, Diakonie ČCE Možnosti zlepšení podpory pečujících o Zpracovat

Více

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce 1. Předškolní vzdělávání a péče 1.1 Motivovaný, inspirovaný a vzdělaný pedagogický sbor; spolupráce v oblasti odborné pedagogické

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.2.12/01.0003 Název projektu Zlepšení výuky autoškoly u žáků se speciálními vzdělávacími

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Závěrečná konference projektu - Vytváření podmínek pro realizaci. vzdělávání pro udržitelný rozvoj ve školách Pardubického kraje

Závěrečná konference projektu - Vytváření podmínek pro realizaci. vzdělávání pro udržitelný rozvoj ve školách Pardubického kraje Závěrečná konference projektu - Vytváření podmínek pro realizaci vzdělávání pro udržitelný rozvoj ve školách Pardubického kraje Střední škola zemědělská a veterinární Lanškroun Aktivity na škole spojené

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: 5. Května 3, 289 23 Milovice IČ: 27923151 Tato z práva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp, o.p.s.

Více

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Aktuální výzvy: Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 MV ČR Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost Podpora sociálního podnikání Deinstitucionalizace sociálních

Více

Spolupráce s ostatními neziskovými organizacemi v MSK

Spolupráce s ostatními neziskovými organizacemi v MSK Úvodní slovo V tomto roce se Slezská diakonie (SD) rozhodla zřídit Diakonický vzdělávací institut (DI) jako samostatný subjekt, který bude v daleko větším rozsahu plnit úlohu dosavadního Centra vzdělávání

Více

Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL)

Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL) Program Iniciativy Společenství EQUAL České republiky (CIP EQUAL) Seznam podpořených a nepodpořených žádostí o finanční podporu pro Akci 3 CIP EQUA Výzva 5 CIP EQUAL Opatření 1.1 Zlepšování přístupu a

Více

Objem finančních prostředků 2019 (v tis. Kč) Ekonomický růst (peněžní dar pro UNDP BaH na pokračující projekt)

Objem finančních prostředků 2019 (v tis. Kč) Ekonomický růst (peněžní dar pro UNDP BaH na pokračující projekt) roky a 2019 TÉMATA ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE (ČRA) PRIORITNÍ ZEMĚ ZRS ČR (dle UV č. 631/2016) Udržitelné nakládání s přírodními zdroji Řádná (demokratická) správa věcí veřejných 24 000 38 000 38 000 20 000

Více

Předběžný harmonogram výzev IROP Základní údaje Základní plánované údaje o výzvě Zacílení výzvy

Předběžný harmonogram výzev IROP Základní údaje Základní plánované údaje o výzvě Zacílení výzvy Předběžný harmonogram výzev IROP Základní údaje Základní plánované údaje o výzvě Zacílení Druh Alokace plánové (podpora) Z toho příspěvek Vybrané úseky silnic II. a III. třídy 1 1.1 Zvýšení regionální

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 15. března 2016 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 2013-2017 Město Třinec realizuje střednědobé plánování již od r. 2005 Jedná se o čtvrtý komunitní plán města Třince

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Milan Konrád, odbor rozvojové spolupráce a humanitární pomoci Ministerstvo zahraničních věcí Letní škola rozvojové spolupráce 2012, Olomouc Definice a cíle

Více

Výsledky. Výběrové řízení v rámci dotačního titulu PODPORA TROJSTRANNÝCH PROJEKTŮ ČESKÝCH SUBJEKTŮ

Výsledky. Výběrové řízení v rámci dotačního titulu PODPORA TROJSTRANNÝCH PROJEKTŮ ČESKÝCH SUBJEKTŮ Výsledky Výběrové řízení v rámci dotačního titulu PODPORA TROJSTRANNÝCH PROJEKTŮ ČESKÝCH SUBJEKTŮ Do data uzávěrky příjmu projektů v II. kole (10. 3. 2017) bylo vyhlašovateli doručeno celkem 46 žádostí.

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 04/2018 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU: Vysílání humanitárních dobrovolníků EU, včetně stáží pro začátečníky a budování kapacit a/nebo poskytování technické pomoci

Více

Česká Skalice, Vila Čerych února 2015

Česká Skalice, Vila Čerych února 2015 Česká Skalice, Vila Čerych 16. 17. února 2015 Bioinstitut,o.p.s. Bioinstitut, o.p.s. Olomouc Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny, Ondřejova 489/13, 779 00 Olomouc - Chválkovice;

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

Předmět: Návrh závěrů Rady o zvyšování informovanosti o civilní ochraně - přijetí

Předmět: Návrh závěrů Rady o zvyšování informovanosti o civilní ochraně - přijetí RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 18. května 2009 (19.05) (OR. en) 9976/09 PROCIV 77 JAI 302 COCON 15 RELEX 473 SAN 126 TELECOM 112 COHAFA 28 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Generální sekretariát Příjemce: Coreper/Rada

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÝCHOVA KE GLOBÁLNÍMU OBČANSTVÍ. Sdílení výstupů z projektu Global Schools: Svět ve výuce

ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÝCHOVA KE GLOBÁLNÍMU OBČANSTVÍ. Sdílení výstupů z projektu Global Schools: Svět ve výuce ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÝCHOVA KE GLOBÁLNÍMU OBČANSTVÍ Sdílení výstupů z projektu Global Schools: Svět ve výuce 1. GRV, VMEGS, VDO Jak se vyznat ve všech těch zkratkách, pojmech a tématech? K čemu vůbec mířit?

Více

AMPI ASOCIACE MÍSTNÍCH POTRAVINOVÝCH INICIATIV VÝROČNÍ ZPRÁVA

AMPI ASOCIACE MÍSTNÍCH POTRAVINOVÝCH INICIATIV VÝROČNÍ ZPRÁVA AMPI ASOCIACE MÍSTNÍCH POTRAVINOVÝCH INICIATIV VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 1 Asociace místních potravinových iniciativ, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 Cílem organizace je podporovat blízký vztah lidí ke krajině,

Více

Definované oblasti podpory FNNO

Definované oblasti podpory FNNO Definované oblasti podpory FNNO Definované oblasti podpory FNNO Prioritní oblast I. Lidská práva a tzv. klíčové oblasti podpory 1a) Ochrana lidských práv a multikulturalismus 1b) Genderová rovnost 1c)

Více

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012

Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 2012 1 Zpráva o činnosti Farní charity Lovosice v roce 2012 www.fchlovosice.cz Farní charita Lovosice Kostelní 146/1, 410 02 Lovosice 2 Základní údaje o organizaci Název organizace: Zřízovatel: Právní

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

4 745 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních

4 745 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních Výroční zpráva 2018 4 745 seniorům a nevyléčitelně nemocným jsme umožnili důstojný život doma nebo v našich zařízeních 1 779 lidí s postižením u nás našlo domov, práci nebo smysluplnou náplň života 8 358

Více

Základní škola Poběžovice

Základní škola Poběžovice Základní škola Poběžovice Inkluze hledání možných cest Motto: Otevřít školu znamená otevřít především sebe sama Proč chceme právě inkluzivní školu? Chceme dát šanci na kvalitní vzdělání všem dětem bez

Více

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH INKLUZE VE ŽLUTICÍCH Registrační číslo CZ.1.07/1.2.00/47.0018 Mgr. Bc. Václav Slavík, starosta Miroslava Eliášová, manažer projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Žadatel projektu Číslo projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu: Název oblasti podpory: Rozpočet projektu

Více