Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013"

Transkript

1 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: prosinec 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska, kteří jsou od roku 2005 oceňováni městem Uherské Hradiště za zachovávání a rozvoj lidové umělecké výroby v regionu. Malý sál Krysáci Výstava zavede do pohádkového světa smetiště nedaleko Vizovic. Představuje hrdiny oblíbeného večerníčkového seriálu, valašské krysy Huberta a Hodana, kteří žijí v zásuvkách šicího stroje. Jejich život nečekaně obohatí Eda, bílý laboratorní potkan z Prahy. Trojrozměrné scény, ve kterých se seriál točil, doplňují panely o vzniku a promítání večerníčku. Výstava potrvá do 5. ledna Doprovodný program pro MŠ a 1. stupně ZŠ Pohádkové smetiště Jste zvědaví, jaká dobrodružství zažila čtveřice kamarádů ze známého večerníčku? Přijďte si k nám prohlédnout výstavu. Děti se dozvědí, jakým způsobem a jak dlouho se animovaný večerníček točil, o autorech a hercích, kteří postavičkám propůjčili své hlasy. Poté si poslechnou jednu z legračních příhod, které znají z televizního večerníčku, a budou si moci vytvořit, či nakreslit vlastní scénu nebo jednu z postav. Čas cca 60 minut Účast na programu pro jednu třídu s lektorským vedením je třeba předem objednat. Vstupné pro MŠ je 10,- Kč na jednoho žáka, pedagogický doprovod zdarma. Vstupné pro ZŠ je 30,- Kč na jednoho žáka, pedagogický doprovod zdarma. Informace, objednávky Mgr. Kateřina Kamrlová, katerina.kamrlova@slovackemuzeum.cz, mobil: Velký sál To nejlepší z archeologie. 100 let objevů a výzkumů na Uherskohradišťsku Výstava u příležitosti kulatin muzea je koncipovaná jako sedm ohlédnutí za bohatými dějinami regionu. Putování dějinami Uherskohradišťska začíná v dobách lovců mamutů. Tuto dějinnou etapu představují jak původní pravěké kamenné nástroje, tak mumifikované mamutí maso a mamutí srst s parazity, ale také replika dospívajícího mamuta v životní velikosti o výšce přibližně 2,5 m. Další zastavení nás zavedou na konec doby měděné (eneolitu), k našim předchůdcům z doby bronzové, k prvním keltským osadníkům Uherskohradišťska i k jejich germánským následovníkům a římským souputníkům. Výběrem z cenných středohradištních nálezů si ještě jednou připomínáme úctyhodných 1150 let od doby, kdy na území Velkomoravské říše vstoupili soluňští bratři Konstantin a Metoděj. Zvídavý návštěvník může navštívit i repliku velkomoravské kaple s pohřbem význačného Moravana, snad samotného knížete Svatopluka, která na sklonku 9. století stávala v nynější městské části Sady. Naše putování dějinami regionu končí v době vznikajícího středověkého města. Výstava potrvá do 2. března 2014.

2 Centrum péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje SLOVÁCKÁ JIZBA výběrová prodejna tradičních rukodělných výrobků V hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti se nachází prodejna s pestrou nabídkou sortimentu vycházejícího z tradiční lidové výroby. Můžete zde zhlédnout i zakoupit užitkové a dekorační předměty z keramiky, z přírodních pletiv, výrobky z kovu i ze dřeva, textilie, ale i drobné zvykoslovné předměty. Pondělí neděle: , hodin. Tvoříme v muzeu! Na téma: Cukroví od babičky pečeme bez formičky S blížícími se vánočními svátky začínají kuchařky a pekařky shánět recepty na osvědčené vánoční cukroví. K nejstarším druhům vánočního cukroví patřila nejjednodušší suchá pečiva. V receptech se používaly nejzákladnější suroviny, které byly po ruce v každé domácnosti, často ochucené kořením. K nejčastějším patřily voňavé zázvorky. Některé recepty zázvorek předpokládaly pečení delší dobu před Vánoci, aby změkly. Dalším oblíbeným starým cukrovím byla korýtka. U nich je zvláštní úprava před pečením, kdy se pásky těsta naskládají na formu srnčího hřbetu. Často pečeným cukrovím byly také kakaové sádlové koláčky a další. Vánoční cukroví bylo součástí štědrovečerního stolu. Recepty se dědily z maminek a babiček na dcery a díky tomu můžeme tradiční vánoční cukroví péci i dnes. Návštěvníci mohou ochutnat a proniknout do tajů jejich receptur ve Slováckém muzeu první prosincovou sobotu a nebude také chybět malý receptář, který bude připraven pro každého návštěvníka. Vstupné 40,-/osoba Hlavní budova muzea Slováckého muzea v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179, sobota 7. prosince 2013, hodin. Prodejní výstava betlémů K vidění i prodeji budou betlémy papírové, ze šustí, keramické a dřevěné. Vánoce ve Slováckém muzeu Předvádění výroby vánočních ozdob i pečiva pro širokou veřejnost Pondělí Iveta Langová vánoční přání / Antonín Hájek soustružené hračky / Františka Snopková panenky z kukuřičného šustí Úterý Cukráři Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti pečení a zdobení perníků a lineckého pečiva / Petra Bitnerová závěsné ozdoby na stromeček z papíru a korálků / Ludmila Studená perníky vytlačované do formy / Božena Malinová vánoční ozdoby z korálků Středa Cukráři Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti pečení vánoček a čertů / Jana Kocábová sněhuláci závěsné dekorace na stromeček / Hana Buchtelová tkaní horňácká činovať / Zdeněk Matyáš vyřezávané betlémové figurky

3 Čtvrtek Marie Májíčková pečení vánočních oplatků / Jana Kocábová vánoční přání / závěsný stromeček ze stužek / Stanislava Žabková vizovické pečivo / Jarmila Vajďáková drátování drobných předmětů / Ludmila Benešíková slámové ozdoby Slovácké muzeum v Uherském Hradišti i letos připravilo v předvánočním čase rukodělné dílny s interaktivními programy. V uvedených dnech proběhnou pracovní dílničky pro školy (MŠ, ZŠ, SŠ, ZUŠ, SUPŠ) s tvůrci-lektory, kteří se zaměřují na rukodělné práce a budou se názorně věnovat zhotovování vánočních ozdob, pečiva, figurek do betlémů ad. Žáci i dospělí si tak mohou pod jejich dohledem prakticky vyzkoušet převáděné techniky. pondělí: vánoční přání, andělíčci z papíru úterý: závěsné ozdoby na stromeček z papíru a korálků, pečení a zdobení perníků a lineckého pečiva středa: pečení vánoček a čertů, sněhuláci závěsné dekorace na stromeček čtvrtek: vánoční přání / závěsný stromeček ze stužek, drátování drobných předmětů, vizovické pečivo z plastelíny Vstupné na tvořivé dílny 20,- pro jednoho žáka, pedagogický doprovod zdarma. Bonusem ke vstupence je volný vstup na všechny aktuální výstavy. Termín si můžete (pro skupinu max. 40 dětí s doprovodem po dobu 45 minut) rezervovat: Mgr. Kateřina Kamrlová katerina.kamrlova@slovackemuzeum.cz mobil: , tel.: Programy budou realizovány ve dnech prosince 2013 od 9.00 do hodin v prostorách hlavní budovy Slováckého muzea ve Smetanových sadech 179. UHA RETRO promítání filmů z archivu Studia amatérského filmu v Uherském Hradišti Muzejní klub v hlavní budově Slováckého muzea denně nabízí projekci dvou cyklů historických filmů z prostředí Uherského Hradiště a jeho okolí dle vlastního výběru návštěvníků. Galerie Slováckého muzea Přízemní sál Usmívání Pavla Matušky, obrazy, kresby, řezby Pavel Matuška (*1944) je malíř, kreslíř, grafik a řezbář z Třebechovic pod Orebem. Jeho výtvarná tvorba je nepřehlédnutelná autorským rukopisem, bohatou fantazií a úžasným smyslem pro vtipnou nadsázku. Dá se předpokládat, že v Uherském Hradišti okouzlí dílo Pavla Matušky stejně, jako na četných výstavách v zahraničí (Japonsko, Francie, Kanada, Belgie, Holandsko ad.) Autor je držitelem mnoha prestižních ocenění ze světových výtvarných přehlídek a soutěží. Výstava potrvá od 5. ledna 2014.

4 Velký a malý sál Eduard Ovčáček, Ve zkratce II. Eduard Ovčáček (*1933) je význačný současný český umělec. Jeho rozsáhlé dílo zahrnuje malby, plastiky a propalované reliéfy, koláže na papíře i na plátně, frotáže a kresby, grafiku a fotografie, instalace a akce v plenéru, vizuální a konkrétní poezii. Získal řadu cen a ocenění v oboru volné grafiky. V současné době je profesorem na Ostravské univerzitě, kde na katedře výtvarné tvorby vede ateliér volné a užité grafiky. Žije a pracuje v Ostravě. Výstava potrvá od 5. ledna Doprovodný program Nabídka komentovaných prohlídek k výstavám pro skupiny/ třídy: objednávky na tel , , PhDr. Milada Frolcová a , Mgr. Marie Martykánová. Ondřejský sál Umění jihovýchodní Moravy Stálá expozice obrazy, sochy, kresby, grafika z 19. a 20. století. (J. Uprka, C. Mandel, A. Frolka, A. Kalvoda, S. Lolek, J. Heřman, V. Vaculka, I. Vaculková ad.) Předvánoční koncert ZUŠ Uherské Hradiště Galerie Slováckého muzea, Otakarova 103, čtvrtek 12. prosince 2013 v 18 hodin. Předvánoční zpívání Viva la musica a CM Hradišťánek Pod vedením Jakuba Tomaly a Petra Číhala. Galerie Slováckého muzea, Otakarova 103, úterý 17. prosince 2013 v 18 hodin. Rockové koledování u stromečku se Svatým Plukem, Janem Gajdošíkem a jeho přáteli. Pouze v případě příznivého počasí. Nádvoří Galerie Slováckého muzea, Otakarova 103, čtvrtek 19. prosince 2013 v 18 hodin. Památník Velké Moravy ve Starém Městě Multimediální expozice o dějinách Velkomoravské říše Otevírací doba denně: , hodin. Vampyrismus Ve spolupráci Slováckého muzea v Uherském Hradišti s Moravským zemským muzeem v Brně jsou v Památníku zrekonstruovány nedávno objevené hroby vampýrů ze Starého Města a Modré u Velehradu. Výstava potrvá do 31. prosince Soubor lidových staveb Topolná č.p. 90 a 93 stálá expozice lidového bydlení a kovářství na Slovácku Zemědělské usedlosti, památky lidového stavitelství přibližují obydlí s patrovou komorou, expozicí rybářství a praní prádla, v traktu dvora jsou chlévy a další stavby stodoly, sušírna ovoce, udírna, včelín, vahadlová a roubená studna, polní kříž. Topolná, nad kostelem, celoročně pro předem objednané skupiny (tel.: A. Knot, )

5 Výstavy a akce mimo objekty muzea: Uherské Hradiště město královské Stálá expozice představuje Uherské Hradiště jako královské město, pevnost na řece Moravě a metropoli Slovácka. Expozici vybudovalo ve Slováckém centru kultury a tradic (bývalé jezuitské koleji) město Uherské Hradiště ve spolupráci se Slováckým muzeem. Otevírací doba: úterý neděle: , hodin.

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: listopad 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

Tvoříme v muzeu.tentokrát na téma:

Tvoříme v muzeu.tentokrát na téma: Centrum péče o tradiční lidovou kulturu Zlínského kraje Slovácká jizba výběrová prodejna tradičních rukodělných výrobků V hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti se nachází prodejna s pestrou

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červen 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec, srpen 2010 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Slovácko Seznamuje s životem lidu v jednotlivých podoblastech Slovácka v průběhu

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech:

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: duben 2011 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech: Stálá expozice Slovácko Seznamuje s životem lidu v jednotlivých podoblastech Slovácka v průběhu roku,

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE

UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE Výtvarné umění zahrnuje složku 1. monumentální (kamenná církevní architektura, freska) 2. užitou (zlatnictví, kovářství) ARCHITEKTURA Mikulčická trojlodní bazilika Velkomoravský

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI příspěvková organizace, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště, tel 572 551 370 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro leden červen 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 495

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604 513 643 e-mail:

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY září prosinec 2011 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny

NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny MUZEA MĚSTA BRNA ŠPILBERK Vypracovaly lektorky Muzea města Brna PhDr. Eva Picmausová MgA. Barbora Svátková, Ph.D. Příplatek za lektorský program činí 20,- Kč

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY únor červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY leden červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. pro. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. pro. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Doprovodné a edukační programy

Doprovodné a edukační programy Doprovodné a edukační programy Historická výstavní budova Velikonoční edukační programy Slezské zemské muzeum připravilo pro zájemce dva Velikonoční edukační programy, které se budou konat od 1. do 30.

Více

SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY. Mgr. Michaela Zálešáková

SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY. Mgr. Michaela Zálešáková SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY Mgr. Michaela Zálešáková SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH Slovanské hradiště v Mikulčicích, pobočka Masarykova

Více

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY. Minulost, současnost, vize Hlavní budova muzea, 18. listopadu 2010-15. května 2011 Výstava Otcové města Jablonce VII. Výstava

Více

Týden 23. 11. - 29. 11. 2013

Týden 23. 11. - 29. 11. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 23. 11. - 29. 11. 2013 Galerie moderního umění v Hradci Králové se rozsahem a kvalitou svých uměleckých sbírek řadí mezi nejvýznamnější galerie v České republice. Proto si

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8 Obecné informace zřizovatel: hl. m. Praha (obec i kraj) založeno 3. 10. 1881; 1983 otevřena 1. expozice 27. 10. 1900 otevřena neorenesanční budova více než 1 milion sbp ředitelství Kožná 1, Praha 1 odborné

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Slovácké centrum kultury a tradic Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Zdůvodnění stavby Prezentace kulturních hodnot Centrum kultury a tradic na místo komunálu Navázání na odkaz

Více

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK Školní rok 2015/2016 OBSAH 1. stálé výukové programy STRANA 4 Památník Velké Moravy STRANA 7 Galerie Slováckého Muzea STRANA 10 Hlavní budova 2. přednášky a prohlídky

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH Městské muzeum v Čelákovicích hlavní budova, Na Hrádku 464, 250 88 Čelákovice Článek I. Návštěvní doba 1. Městské muzeum v Čelákovicích (dále muzeum ) hlavní

Více

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 Vernisáž výstavy JAROSLAV BEJVL. MINCE

Více

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 6/2015 Vážení přátelé slánského muzea, v květnu jsme zahájili hned čtyři výstavy, z nichž tři jsou stále k vidění. Máme za sebou muzejní noc, oslavy osvobození Československa, vyhlášení prestižní

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA UMĚLECKÁ ŠKOLA Výtvarné studio v podkroví muzea je součástí Základní umělecké školy Benešov. Přesto, že jeho zřízení v polovině 90. let zabralo muzeu prostory potřebné pro plánované expozice, je jeho činnost

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ ČAS NA BROUMOVSKU

ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ ČAS NA BROUMOVSKU ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ ČAS NA BROUMOVSKU 9. 11. 2014 11. 1. 2015 (všední dny od 9-15 hodin, víkendy, prázdniny a svátky od 9 do 17 hodin) VÝSTAVA PAPÍROVÝCH BETLÉMŮ V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ V POLICI NAD METUJÍ

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ

WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ Program je určen všem věkovým skupinám, pro všechny typy škol. Náročnost techniky a programu bude přizpůsobena věku skupiny. Cena všech programů 30,-

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Muzeum Mladoboleslavska hrad: Paměť města kapitoly z dějin Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století Venkov v proměnách času Muzejní herna Muzeion Dlouhodobá

Více

Jubilejní 10. ročník Festivalu muzejních nocí odstartuje v pátek 16. května ve Zlíně

Jubilejní 10. ročník Festivalu muzejních nocí odstartuje v pátek 16. května ve Zlíně TISKOVÁ ZPRÁVA 13. května 2014 Jubilejní 10. ročník Festivalu muzejních nocí odstartuje v pátek 16. května ve Zlíně Muzejní noci patří ve velkých evropských metropolích i ostatních městech již řadu let

Více

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK

NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK NABÍDKA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ A PŘEDNÁŠEK Školní rok 2017/2018 OBSAH 1. stálé výukové programy STRANA 4 Památník Velké Moravy STRANA 7 Galerie Slováckého Muzea STRANA 10 Hlavní budova 2. přednášky a prohlídky

Více

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice

Loštice. Muzeum tvarůžků Loštice Program zájezdu 8:00 Sraz u klubí na Dubí 10:00 Plánovaná prohlídka Muzea tvarůžků Loštice 12:00 Příjezd do Olomouce, rozchod xx:xx Odjezd z Olomouce dle domluvy v autobuse Loštice Zdejší dominantou je

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK PROSINEC 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Foto Josef Gerhát RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Tradiční výrobek Slovácka projekt Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu se sídlem v Uherském Hradišti a Slováckého muzea

Více

IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007

IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007 IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007 Obec: IVANOVICE NA HANÉ (tel. 517 363 251) Datum, čas: Název akce: Místo: Pořadatel: Kino: Ne 1.12.2007 v 18.00 hod. KDYŽ si

Více

Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky. Mozart opět v Olomouci 2015 )

Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky. Mozart opět v Olomouci 2015 ) Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky Mozart opět v Olomouci 2015! Jménem pořádajícího klavírního oddělení ZUŠ Žerotín Olomouc Vás chci co nejsrdečněji pozvat do Olomouce a vyjádřit přání,

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

ZPRAVODAJ PRACHATICKÉHO MUZEA

ZPRAVODAJ PRACHATICKÉHO MUZEA ZPRAVODAJ PRACHATICKÉHO MUZEA 3/2010 Program podzim 2010 Stálé expozice: Zlatá stezka Renesance - zlatý věk města Karel Klostermann a pošumavské zámky Městská kultura 19. století, sbírka ostrostřeleckých

Více

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje V návaznosti na usnesení Rady Zlínského kraje 0483/R12/11 ze dne 13. června 2011, kterým byl zřízen titul a schválen

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Program muzea do 14. 1. 2007

Program muzea do 14. 1. 2007 Leden únor 2007 Ročník XVI. Dvojčíslo 1 2 ** Z OBSAHU: Program do 14. 1. Technická přestávka Několik zajímavostí Informační příloha Muzeum v roce 2007 KONTAKT: Regionální muzeum v Českém Krumlově Horní

Více

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0,

Vstupné po slevě expozice 1+2: dospělí: 40, / děti, studenti, senioři: 20, / děti do 6 let: 0, Zvýhodněné vstupné pro návštěvníky XXVII. Královského stříbření Kutné Hory Jsme velmi rádi, pokud jste se rozhodli navštívit tradiční historickou akci Královské stříbření Kutné Hory, která se letos koná

Více

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 TOULCŮV DVŮR AKCE LISTOPAD 2015 Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 V našem hlavním městě se stále častěji setkáváme s různými plazími uprchlíky z

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Pondělí Čekání na Ježíška

Pondělí Čekání na Ježíška Pondělí 19.12. Čekání na Ježíška Rozcvička s Mamutem Ladova zimní krajina Vánoční ovocné kouzlení Krásná zimní koláž s nádechem Vánoc Přemístíme se do dob našich babiček a zkusíme vyčarovat pytlíčky plné

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

Vánoce u nás a ve světě

Vánoce u nás a ve světě Rozdělení dílen na projektový den 1. Vánoční ní zvyky Vánoce u nás a ve světě 4. 9. ročník Popis: Vánoční zvyky u nás doma, odlévání plovoucích svíček, ochutnávka cukroví z jiných rodin. psací potřeby,

Více

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 2 ÚVODNÍ ČÁST NEMOVITOSTI Dům U Bažanta čp. 70 ve Skálově ulici, Turnov Dům čp. 71 ve Skálově ulici, Turnov hlavní budova muzea Dům čp. 72 ve Skálově ulici,

Více

PEVNOST POZNÁNÍ. Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci

PEVNOST POZNÁNÍ. Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci PEVNOST POZNÁNÍ Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci interaktivní muzeum vědy, které zábavnou formou přibližuje přírodní a humanitní vědy všem věkovým kategoriím. nachází se v areálu

Více

Doprovodný program k výstavě

Doprovodný program k výstavě Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem Velká Hradební 19, Ústí nad Labem tel.: +420 475 211 830 e-mail: fillovka@volny.cz, gallery@gef.cz www.gef.cz Doprovodný program k výstavě Výstavní program Galerie

Více

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED

aktualizace k CELKOVÝ PŘEHLED JEDINEČNÁ ARCHEOLOGICKÁ PAMÁTKA VELKOMORAVSKÉ DOBY Významný turistický cíl jižní Moravy. V 8. 10. st. hrad s rozsáhlým až 50 ha podhradím. Archeologickými výzkumy doloženo 12 kostelů, knížecí palác, mohutné

Více

KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ

KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ KURZY V DUBNU 2014 V DOMĚ POD JASANEM KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ 6. listopadu 2014 320,- Seznámení s historií hedvábí, pomůckami a materiály, povídání o technikách včetně ukázek. Na kurzu se naučíte míchat

Více

PROGRAM 6. ROČNÍK DEN ZLÍNSKÉHO KRAJE

PROGRAM 6. ROČNÍK DEN ZLÍNSKÉHO KRAJE TERMÍN: 3. října 2015 ČAS: 09:00 13:00 SCÉNÁŘ: BUDOVA 21 BAŤŮV MRAKODRAP PROGRAM 6. ROČNÍK DEN ZLÍNSKÉHO KRAJE 09:00 13:00 Prezentace Stavby roku, Lidové stavby roku a Vesnice roku Místo: expozice ve II.

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více