VÍTE-NEVÍTE, Zpravodaj o dění v obci Čechtín, 2012 Vydává: Obec Čechtín obeccechtin@volny.cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÍTE-NEVÍTE, Zpravodaj o dění v obci Čechtín, 2012 Vydává: Obec Čechtín www.obeccechtin.cz obeccechtin@volny.cz"

Transkript

1 VÍTE-NEVÍTE, Zpravodaj o dění v obci Čechtín, 2012 Vydává: Obec Čechtín obeccechtin@volny.cz

2 OSTATNÍ Likvidace kotlů a rekonstrukce rozvodů vody v MŠ V únoru byla uspořádána brigáda na likvidaci starých kotlů v mateřské škole, které původně vytápěly budovy. Za železo, kterého bylo přes 11 tun, utržila obec Kč. Peníze byly použity na rekonstrukci rozvodů vody v mateřské škole, která proběhla v srpnu a při které byly v budově nainstalovány tři nové bojlery na teplou vodu. Do školní kuchyně byl rovněž pořízen nový elektrický sporák. Vážení spoluobčané, na začátku nového roku Vám již tradičně přinášíme zpravodaj VÍTE - NEVÍTE, který mapuje dění v naší obci. Děkuji všem, kteří jakkoliv přispěli k rozvoji obce a podíleli se na vytvoření příjemného prostředí k životu. Přeji Vám úspěšný rok Marie Horká starostka obce Zahradní traktor Koncem měsíce března byl pořízen nový zahradní traktor Viking za Kč (výše dotace z MAS Podhorácko činila Kč). Traktor bude sloužit hlavně na vyžínání fotbalového hřiště, koupaliště a dalších veřejných ploch v obci. Starý traktor Mountfield byl prodán obci Radonín. Územní plán obce V průběhu roku 2012 proběhlo zpracování nového územního plánu, které vykonala firma DisProject z Třebíče. Za zhotovení plánu zaplatila obec Kč. Odpady v obci Náklady na likvidaci a odvoz odpadů byly v roce 2012 vyčísleny na Kč. Obec uhradila Kč a občané přispěli částkou Kč. Příspěvek na recyklaci skla a plastů od firmy EKO-KOM činil Kč.

3 OBČANSKÁ STATISTIKA Po vydařeném sportovním dni se nakonec na prvním místě suverénně umístilo mužstvo z Račerovic, jako druzí se umístili Příbuzní a třetí Počet obyvatel k místo obsadilo mužstvo z Radošova. Domácí Čechtín získal místo muži ženy děti do 15 let čtvrté, na pátém místě se umístilo mužstvo z Okřešic, šesté skončily Kouty a celkově sedmé bylo mužstvo z Benetic Vyhlášen byl také nejlepší střelec turnaje, kterým se s 9 střelenými brankami stal stejně jako minulý ročník Miloš Neumann z Račerovic. Narození: Celou reportáž z této události si můžete přečíst na webových Brabec Jan, Štveráčková Veronika stránkách obce. Úmrtí: Cejpková Anežka, Procházka Jaroslav, Veselý František Přistěhování: Procházka Radislav, Procházková Hana, Hájková Madlen, Némethová Alena, Popelář Petr Odstěhování: Kolman Jakub, Špačková Pavla, Koukalová Andrea, Brabec Václav, Brabcová Lucie, Plavjaníková Marie Čechtínská kola Sňatky: 2. září se v Čechtíně uskutečnil již 11. ročník oblíbené cyklisticko- Brabec Václav + Vrtalová Lenka turistické akce Čechtínská kola. Na trase dlouhé 31,5 km poměřilo své Veselá Andrea + Koukal Lukáš síly celkem 24 milovníků cyklistiky. Németh Tomáš + Dočekalová Iva Motáčková Marie + Plavjaník Michal

4 Významná životní jubilea: 50. narozeniny: Cejpková Dana, Veselá Marie, Pojer Jiří, Pojerová Radka, Veselý Jiří, Pojerová Jitka 55. narozeniny: Cahová Jarmila, Čechová Jana, Dedek Leo, Štveráčková Marie, Némethová Alena 60. narozeniny: narozeniny: Fialová Marie, Šustr Alois, Tomanová Marie, Nečas Josef, Komínek Jan 70. narozeniny: Molák Karel, Neuman Vladimír, Březnová Marie, Drápelová Marie, Brabcová Josefa, Března Stanislav 75. narozeniny: - 80.narozeniny: Cahová Marie Vydání občanských průkazů: Zejda Jiří, Novotný Petr UDÁLOSTI V OBCI Tříkrálová sbírka 7. ledna se v naší obci uskutečnila Tříkrálová sbírka. Z řad maminek a dětí byly utvořeny tři skupinky koledníků, které obcházely vesnici a u každého domu zazpívaly My tři králové jdeme k vám. Jako odměnu za příspěvek do pokladničky napsaly děti křídou na dveře K+M+B. Tříkrálová sbírka vynesla částku Kč a také dobrý pocit všech zúčastněných, že se podíleli na záslužné činnosti. Všem dárcům děkujeme! Pro tento ročník soutěže zvolili organizátoři netradiční herní systém. Nejdříve se odehrálo pět zbylých zápasů základní části a poté následovala nadstavbová část, kde mezi sebou měřily síly čtyři nejlepší týmy z obou skupin. Z celkově třinácti jarních zápasů získali místní fotbalisté 27 bodů díky skóre 55:19. S přehledem si tak zajistili návrat do třetí třídy. V podzimní části ročníku 2012/2013, která jako již tradičně začala o pouťové neděli, musel místní tým především potvrdit oprávněnost postupu do třetí třídy. Začátek rozhodně nebyl podle představ a z prvních tří utkaní si místní neodnesli ani bod. Situace se však postupně zlepšovala a po čase se opět dařilo získávat body. Nakonec se fotbalisté umístili na sedmé příčce tabulky se ziskem 17 bodů a skórem 34:38. Do jarní části soutěže se chce místní tým samozřejmě udržet ve třetí třídě a svými dobrými a bojovnými výkony na trávě i nadále těšit své fanoušky. Turnaj v malé kopané Poslední červnovou sobotu se na sportovním areále uskutečnil turnaj v malé kopané. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 7 týmů. Protože se na poslední chvíli omluvil tým z Přibyslavic, vznikl pořadatelům problém se systémem turnaje. Nakonec bylo rozhodnuto, že místo dvou skupin po čtyřech s následujícími vyřazovacími zápasy se turnaj odehraje systémem každý s každým. Na všechny týmy tak čekalo celkem 6 zápasů.

5 Oba oddíly dosud neměly sportovní úbory a jezdily na závody ve velkých dresech zapůjčených od dospělých. Byly proto zakoupeny nové sportovní dresy se znakem obce a nápisem "SDH Čechtín". Dresy zhotovila firma DDsport z Duban za Kč. Na první podzimní hasičskou soutěž 2. září tak mohly děti odjet v pěkných nových dresech a důstojně reprezentovat naši obec. Pálení čarodějnic 30. dubna se konalo tradiční pálení čarodějnic. V odpoledních hodinách byla postavena májka a večer byl za hojné účasti dětí a rodičů zapálen u hostince velký oheň. Pálení čarodějnic provázelo krásné počasí, a proto využilo mnoho občanů možnost posedět před hostincem a pochutnat si na grilované rybě a klobásách. Zájezd do ZOO Lešná 2. června se uskutečnil zájezd do ZOO Lešná u Zlína. Přihlášeno bylo celkem 45 občanů a jejich rodinných příslušníků. V areálu ZOO si všichni mohli prohlédnout nejen zvířata, ale i zámeček Lešná. Den se vydařil i díky příjemnému počasí, akce se všem líbila. TJ Družstevník Čechtín I v roce 2012 byl sportovní areál v Čechtíně svědkem fotbalových utkání. Na trávníku pokračovala spolupráce místních fotbalistů s Přibyslavicemi, a proto zde domácí tým nastupoval pod názvem TJ Jipap Přibyslavice B. Protože předchozí sezóna nebyla příliš úspěšná a byla zakončena sestupem do čtvrté třídy, nesl se ročník 2011/2012 v duchu snah o návrat do třetí třídy. Jarní část sezóny začala předposlední březnový víkend. Protože si do ní místní tým donesl z podzimní části celkem 25 bodů (skončil na třetím místě), mohl si jarními výkony zajistit vytoužený postup. Vítání občánků Slavnostní uvítání nových občánků Čechtína proběhlo 17. června. Tentokrát byly mezi občany naší obce přivítány dvě děti: Brabec Jan a Štveráčková Veronika. Slavnostní setkání zpříjemnily přítomným děti z mateřské školy, které si pod vedením paní ředitelky Radky Pojerové připravily kulturní program. Poté vystoupily ještě starší dívky, které přednesly báseň a zahrály několik skladeb na flétny. Rodiče dětí obdrželi od obce dárky v hodnotě 500 Kč a kytičku.

6 SPORT Babské posezení Oblíbenou tradicí se stalo setkání žen, které se koná v zasedací místnosti obecního úřadu. V roce 2012 se konalo celkem pět posezení. První proběhlo v lednu a tématem byly staré fotografie z obce, historické snímky i obrázky z mládí. Březnové setkání zpříjemnilo všem zúčastněným vystoupení, které u příležitosti Mezinárodního dne žen připravila společně s několika maminkami a dětmi paní starostka Marie Horká. Květnové posezení se neslo v duchu svatebních fotografií, v září se zase přítomné ženy pochlubily vším, co umí vyrobit a vytvořit. Poslední setkání proběhlo v prosinci. Tentokrát byla uspořádána malá výstavka na téma "Šátky, plédy a vlňáky, co nosívaly naše maminky a babičky". Dětský den 25. srpna se na sportovním areálu uskutečnil dětský den, který pořádala obec ve spolupráci s hasiči a mladými maminkami. Pořadatelé se převlékli do různých masek a připravili pro děti celkem deset stanovišť. Zde dostaly děti po splnění znalostních a dovednostních úkolů pěkné odměny. Po skončení soutěží byl pro děti připraven skákací hrad, prohlédnout a vyzkoušet si mohly také hasičskou cisternu. V závěru dne byly připraveny špekáčky k opékání. Akce se zúčastnilo celkem 53 dětí a provázelo ji velmi pěkné počasí. SDH Sbor dobrovolných hasičů Čechtín se v roce 2012 věnoval jak kulturní a brigádnické činnosti, tak i požárnímu sportu. Hasiči uspořádali mimo jiné tradiční pouťovou zábavu, podíleli se na přípravě dětského dne a vyčistili koupaliště. Jednou měsíčně se hasiči věnují také nácviku používání cisterny. Požární sport v obci reprezentovaly převážně dva oddíly žáků, kteří zahájili svou činnost pod vedením Vladimíra Fialy a Pavla Kružíka ml. Oba oddíly tvoří hlavně děti z Čechtína a Červené Lhoty. Mladší žáci se v roce 2012 zúčastnili devíti závodů, v nichž nastoupili v následující sestavě: Stanislav Fiala (koš) Štěpán Vala (rozdělovač) Tomáš Jirovský (savice) Aleš Brabec (levý proud) Marek Horký (strojník) Lukáš Kardoš (pravý proud) Michal Jirovský (béčka) Starší žáci začali trénovat stejně jako mladší na jaře, ale někteří skončili. Bylo tedy nutné družstvo doplnit o nové žáky, kteří se museli zacvičit. Z tohoto důvodu začali starší žáci jezdit na závody až od září. Starší žáci nastoupili v následující sestavě: Marie Horká (koš) Jiří Brabec (rozdělovač) Jaroslav Štveráček (savice) Hana Štveráčková (levý proud) Martin Horký (strojník) Lucie Novotná (pravý proud) Pavel Sláma (béčka)

7 KNIHOVNA V obci funguje knihovna, o kterou se stará paní Radka Pojerová. Knihovna má otevřeno každý čtvrtek od 17:00 hod. (o letních prázdninách potom každý sudý čtvrtek rovněž od 17:00 hod.) V roce 2012 navštěvovalo knihovnu 36 čtenářů, kteří si celkem vypůjčili 569 knih. Knihovní fond čítá knih a v roce 2012 do něj přibylo 23 nových knih. Knihovna odebírá dvě periodika (Květy a Dům a zahrada). Celkové výdaje na provoz činily ,- Kč (8 177,- Kč - knihovní fond včetně periodik ,- ostatní náklady). Knihovna poskytuje také možnost využít zdarma internet, který je prozatím k dispozici v kanceláři OÚ. Občané ho mohou navštěvovat v pracovní době a v úředních hodinách. V roce 2012 využívali internet 3 návštěvníci. Koncem srpna a během září 2012 se obecní knihovna dočkala přestěhování do větších a vhodnějších prostor v nové víceúčelové budově. První půjčování zde proběhlo Rybářské závody V sobotu 1. prosince se u nádrže na návsi uskutečnily rybářské závody, které pořádali místní rybáři. Celkem se přihlásilo 16 nadšenců, kteří se snažili vylovit z nádrže co nevíce ryb. První místo nakonec získal Miroslav Semrád, druhý byl Jiří Pojer ml. a třetí se umístil František Semrád z Červené Lhoty. Všichni si odnesli hodnotné ceny. Vylovené ryby si mohli později soutěžící i ostatní občané zakoupit. Během celého dopoledne mohli rybáři i okolní přihlížející využít možnosti občerstvení v podobě rybích karbenátků, které připravoval pan Luboš Cejpek v hospodě. Vánoční tvoření 16. listopadu se konalo vánoční tvoření. Sešlo se celkem deset maminek a čtrnáct dětí a společně vytvořili ozdoby na vánoční stromeček na návsi.

8 Rozsvěcení vánočního stromku V sobotu 1. prosince proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromečku na návsi. V odpoledních hodinách bylo instalováno nové osvětlení a v 16 hodin se sešli všichni občané, aby přivítali advent. Děti z mateřské školy předvedly krátké pásmo se zimními a vánočními písničkami. Za zvuků koled následovalo zdobení stromku ozdobami připravenými při vánočním tvoření. Poté děti utvořily kolem stromku kruh a stromeček se rozsvítil. Na účinkující čekala i malá sladká odměna. Bylo mrznoucí odpoledne a všichni odcházeli s hřejivým pocitem do svých domovů nebo na něco teplého do místního hostince. Vánoční setkání v předvečer Štědrého dne V neděli 23. prosince byla pozvána do obce dechová hudba Horané z Rokytnice nad Rokytnou, která měla zahrát u vánočního stromku na návsi vánoční písně a koledy. Vánoční atmosféru měly zpříjemnit také děti ukázkou živého Betlému. Počasí však celé akci nepřálo. Od rána pršelo a déšť se měnil v led. A protože k večeru navíc ještě vypnul elektrický proud, musela být celá akce k lítosti všech občanů zrušena. ZVELEBOVÁNÍ OBCE A JEJÍHO OKOLÍ Obecní les 2. března se uskutečnila brigáda v obecním lese. Bylo třeba pokácet stromy a získané dřevo a chvojí následně uklidit. Akce se zúčastnili členi obecního zastupitelstva a mladí hasiči (celkem 11 osob). Zdravé kmeny byly určeny k prodeji na pořez, palivové dřevo pak bylo nabídnuto ke koupi občanům. V první polovině roku 2012 (leden - srpen) navštěvovalo MŠ Čechtín celkem 17 dětí (10 z Čechtína, 3 z Červené Lhoty, 2 z Benetic, 1 z Budíkovic a 1 z Třebíče). Do 1. třídy základní školy odešli Jirovský Michal, Novotná Hana, Sýkorová Sabina a Zimola Kryštof. V druhé polovině roku 2012 (září - prosinec) navštěvovalo školu celkem 18 dětí (9 z Čechtína, 3 z Červené Lhoty, 3 z Benetic, 1 z Přibyslavic a 1 z Okřešic). Během prázdnin proběhla v mateřské škole rekonstrukce vodovodní sítě, výměna bojlerů a instalace nového sporáku do kuchyně.

9 V roce 2012 žádala obec rovněž o dotaci z MAS Podhorácko na výměnu vrat a solární vytápění hasičské zbrojnice a na zřízení poradny v prostorách víceúčelové budovy. Dotace na výměnu vrat u hasičské zbrojnice a solární vytápění nebyla schválena, podařilo se však získat dotaci na dokončení poradny ve výši Kč. Obci se jako zřizovateli příspěvkové organizace podařilo získat také dotaci ve výši Kč z Fondu Vysočiny na rekonstrukci rozvodů teplé vody a nové zařízení do kuchyně v mateřské škole. Obec zažádala Krajský úřad v Jihlavě o dotaci na zhotovení územního plánu. Tato dotace jí byla přiznána a činila Kč. MATEŘSKÁ ŠKOLA V Mateřské škole Čechtín probíhá výuka pod vedením paní ředitelky Radky Pojerové. Východiskem pro koncepci vzdělávání je motto Příroda očima dítěte, které vede děti k poznávání sebe i okolního světa v souladu s přírodou. Výchova je založena především na prožitku, děti jsou vedeny k samostatnosti a důležitou roli hraje i vedení dětí k vzájemné toleranci. Nedílnou součástí výchovného procesu jsou i nadstandardní aktivity jako například divadelní a hudební představení, výlety, plavecký kurz, spaní ve školce, karneval, Drakiáda, slavnostní rozloučení s předškoláky apod. Důraz je kladen i na spolupráci s rodinou. Pro rodiče i ostatní příbuzné jsou v průběhu školního roku připravovány různé tvořivé akce a besídky. Chvojí bylo narovnáno na hromady a zájemci si ho mohli zeštěpkovat. Na vykácené mýtině bylo v dubnu vysázeno 550 malých borovic. Další brigáda proběhla 28. září. Této akce se zúčastnilo 9 dobrovolníků, kteří vyžnuli vysoký porost kolem stromků vysázených na jaře. V říjnu obecní brigádníci (pan Popelář, pan Komínek a pan Solař) vysázený les oplotili pletivem. Čistění potoka V průběhu srpna byl vyčištěn obecní potok. Investorem akce byl vlastník potoka - Lesy ČR, povodí Dyje. Potok se čistil po celém úseku od sportovního areálu až po mostek u lihovaru. Byly vykáceny náletové dřeviny i staré a přerostlé stromy, které narušovaly koryto potoka. Břehy byly vybagrovány a upraveny. Vybagrována byla také "laguna" u záchytné hráze naproti koupališti. Koryto potoka, které vede přes ves, pomáhali vyčistit a vystříkat za pomoci hasičské cisterny místní hasiči. Čištění pokračovalo také v měsíci říjnu, kdy se koryto potoka vydlážděné kameny muselo opravit. Byly vyměněny a vyspárovány vadné kameny. Čištění potoka bylo ukončeno v listopadu.

10 Akce Čistá Vysočina 13. dubna se v naší obci již podruhé uskutečnila akce "Čistá Vysočina". Kvůli nepříznivému počasí se sešlo pouze devět dobrovolníků, kteří se zapojili do očisty struh a blízkého okolí od odpadů. Vyčištěn byl úsek kolem silnice směrem na Kouty k Boučku a směrem na Třebíč ke Čtyřem lípám. Odvoz pytlů zajistil Krajský úřad v Jihlavě. Všem dobrovolníkům děkujeme! VÍCEÚČELOVÁ BUDOVA Víceúčelová budova prodělala v roce 2012 mnoho změn. V průběhu celého roku pokračovaly stavební a dokončovací práce, na kterých se podíleli místní řemeslníci, firmy z okolí, členové obecního zastupitelstva i ostatní občané. V první polovině roku byla v prostorách budovy mimo jiné položena dlažba a obklady, instalováno topení, provedena výmalba a usazeny dveře. Do nově zařízených prostor byla v září nastěhována obecní knihovna. V závěru roku byl zakoupen a zkompletován nový nábytek do kanceláře obecního úřadu, která byla v listopadu přestěhována ze staré budovy. Začátkem prosince byla namontována kuchyňka u společenského sálu, která byla kompletně vybavena novým kuchyňským zařízením a nádobím. Do společenské místnosti byly prozatím převezeny stoly a židle ze staré budovy obecního úřadu. První akce - výroční členská schůze SDH - se zde konala 15. prosince. Začátkem prosince započaly rovněž práce na dokončení poradny pro lékaře v prostorách za poštou. Při dokončování budovy v roce 2012 bylo odpracováno 1895 brigádnických hodin. Stanoviště na kontejnery V srpnu byla za účelem zřízení nového stanoviště pro kontejnery na plasty vybagrována část bývalé Machovcovy zahrádky u staré budovy obecního úřadu. Kontejnery na plasty stály dosud ve středu obce u nádrže, což působilo nevzhledně. Nové stanoviště bylo zhotoveno v říjnu za pomoci zedníka pana Vladimíra Fialy a obecních brigádníků. DOTACE Obec požádala o dotaci na pokračování rekonstrukce víceúčelové budovy obecního úřadu. Zatímco s žádostí ze Státního zemědělského intervenčního fondu na tuto akci neuspěla, z Programu obnovy venkova získala dotaci ve výši Kč. Dále bylo zažádáno o dotaci na zabezpečovací zařízení budovy, která byla v červenci schválena. Tato dotace činila Kč.

SPOLEČENSKÁ KRONIKA Počet obyvatel k 31. 12. 2011 300 muži 127 ženy 133 děti do 15 let 40 Narození: Novotná Michaela, Čech Martin, Fialová Gabriela, Chaloupka Dan, Pojer Lukáš Úmrtí: Molák Jan, Jašová

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce:

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce: Blzecký občasník 08 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 6.11.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo vyhlášku o nakládání s odpady, vyhlášku o poplatku za likvidaci odpadu a o poplatku

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V sobotu 12. ledna 2013 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Za práci s mládeží bylo uděleno Čestné uznání Janu Havlovi, Lukáši

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Výroční zpráva SDH Suhrovice Rok 2014 Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Dovolte mi, abych Vás informoval prostřednictvím výroční zprávy o stavu a činnosti SDH Suhrovice v uplynulém roce

Více

29.8. Oslavil Radek Tomášek své padesáté narozeniny u místního pohostinství se svými fotbalovými přáteli. Oslava byla až do noci.

29.8. Oslavil Radek Tomášek své padesáté narozeniny u místního pohostinství se svými fotbalovými přáteli. Oslava byla až do noci. 15.8. Byli jsme pozváni na fotbalový turnaj ve Všerubech. Zůčatněná mužstva byla: Všeruby A, Všerubský dorost, Kunějovice a Chotíkov. Pořadí: 1. Všeruby A 2. Kunějovice 3. Chotíkov 4. Všerubský dorost

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát nar. (rok nar. 1947) Členové: Lenka Kadlecová (rok nar. 1979), Andrea Maturová (rok nar. 1979), Mgr. Jaroslav

Více

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne 12. 1. 2013 v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Za nadřízenou složku:

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Zápis z 26. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Čechtín konaného 24. listopadu 2017 ve hodin v kanceláři OÚ.

Zápis z 26. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Čechtín konaného 24. listopadu 2017 ve hodin v kanceláři OÚ. Zápis z 26. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Čechtín konaného 24. listopadu 2017 ve 18.00 hodin v kanceláři OÚ. Zapisovatel: Brabcová Ivana Návrhová komise: Fialová, Tvarůžková Ověřovatelé zápisu:

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 předložená VÝROČNÍ VALNÉ HROMADĚ SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MARŠOV U ÚPICE Vážení hosté, vážení členové sboru. Vítáme vás na Výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny

Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace. Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Základní škola a Mateřská škola Nový Oldřichov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Plán práce na školní rok 2016/17 Organizační pokyny Adresa: Nový Oldřichov 86, 471 13 Telefon: 487 767 515, 736

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Blzecký občasník 06 / 2015

Blzecký občasník 06 / 2015 Blzecký občasník 06 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 22.5.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce, schválilo uzavření smlouvy o poskytnutí úvěru 4 miliony Kč s Českou spořitelnou, úvěr budeme

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře 11 Úvodem k pamětním knihám 11 Úvodem k obci 11 13 Úvodem k

Více

Rok Tento rok obec hospodařila se schváleným rozpočtem:

Rok Tento rok obec hospodařila se schváleným rozpočtem: Obyvatelstvo obce Rok 2011 Počet obyvatel k 1. 1. 2011 je 364 a k 31. 12. 2011 je 368. Opět se tak počet obyvatel v obci mírně navyšuje. Jediným, nově narozeným občánkem je Vávra Tadeáš, trvale hlášen

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2003

V Ř E S K O V Á K květen 2003 V Ř E S K O V Á K květen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,začínáte číst již páté číslo našeho Vřeskováka. Když říkám našeho mám na mysli to, že spousta vás vítá vydávání tohoto listu ( záporné odezvy

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak

Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak Červen 2014 Vydává obecní úřad v Bítově www.obecbitov.cz Bítovjak Budoucí zásahová jednotka. 1 Slovo starosty obce Vážení občané, těmito několika řádky Vám chci sdělit, co se podstatného událo v naší obci

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Obecní úřad Jezdovice Jezdovice 90, 589 01 Třešť

Obecní úřad Jezdovice Jezdovice 90, 589 01 Třešť Obecní úřad Jezdovice Jezdovice 90, 589 01 Třešť Strana č. 1/5 Z á p i s č. 1 / 2015 z jednání zastupitelstva obce Jezdovice konaného 14. 1. 2015 v 19.00 hodin na Obecním úřadu v Jezdovicích Přítomni členové

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA Blzecký občasník 07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V neděli 20.9.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo poukázání částky 14 688,- Kč Dobrovolnému svazku obcí Blanicko Otavského regionu za

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 5. 11. 2012 Zasedání zahájeno: v 18:00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 5/2016 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 5. 5. 2016 od 20,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Věra Brambůrková, Vlastimil Krejčí, Radka

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ŠKOLSKÁ KULTURNÍ KOMISE VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ČERVEN - SRPEN 2013 Sportovní den Rozloučení s předškoláky INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. ZO Ženklava oznamuje, že 16. zasedání zastupitelstva

Více

rybárský spolek V soboru 3.června jsme u příležitosti dětského dne uspořádali dětské rybářské závody, kterých se zúčastnilo pouze osm dětí a to i z okolních vesnic. Závodům docela přálo počasí, pouze foukal

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K Vážení přátelé, letní vydání Novosedelského spisku poskytuje informace z jednání zastupitelstva obce Novosedly nad Nežárkou v dubnu, květnu a červnu 2008. Ve druhé části

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY

SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SPOLEK PRO ZÁCHRANU HRADU KOSTOMLATY Vážení členové, předkládám Vám výroční zprávu Spolku pro záchranu hradu Kostomlaty, která popisuje činnost

Více

Babický občasník. Informace z obecního úřadu za letošní rok 2018

Babický občasník. Informace z obecního úřadu za letošní rok 2018 Babický občasník Informace z obecního úřadu za letošní rok 2018 Vážení spoluobčané, Jsou tu opět vánoce, čas zastavení a zklidnění duší a lidé si jsou v tomto vánočním čase k sobě shovívavější a na krátký

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ Základní údaje o zařízení: - název: Mateřská škola Poteč, příspěvková organizace - adresa: Mateřská škola Poteč, Poteč č.12, 766 01 Valašské klobouky - IČO: 71005641 - telefon: 577321702

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 17.3.2013 SOKOL / 2013 / Valná hromada OBSAH 1 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TJ SOKOL MOHELNO... 2 1.1 Zahájení, přivítání hostů... 2 1.2 Volba předsednictva, návrhové,

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 16.9.2015 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2012

V Ř E S K O V Á K listopad 2012 V Ř E S K O V Á K listopad 2012 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, výstavba kanalizace pokračuje a já vás žádám, aby jste případné škody na majetku, které jsou způsobeny firmou provádějící tyto práce co

Více

Kulturní akce Obce Šardice 2017

Kulturní akce Obce Šardice 2017 Kulturní akce Obce Šardice 2017 datum pořadatel název akce LEDEN 14.1.2017 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples, DH Šardičanka 21.1.2017 SRPŠ Společenský ples 22.1.2017 ZŠ T.G. Masaryka Šardice Dětský ples

Více

OHRADA. Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce

OHRADA. Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce OHRADA Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 14. února 2019 Program veřejné schůze Uvítání a představení vedení města Bílovce Prezentace Statistika Osadní výbor Ohrada Společenské a kulturní

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva

Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis L.B. 21.09.2017 30.09.2017 Strana 1(celkem7) Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 21.09.2017 na Obecním úřadě ve Třebovli Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 11 listopad 2018 Netradiční strom republiky Rozhodně nejdůležitější událostí v říjnu bylo kromě voleb zastupitelů obce sázení stromu na počest 100.výročí republiky

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2005/2006 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 23.11.2016 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Vrbka Roman, Vejmělková Jana, Ing. Macek Jan, Gric Jiří, Škorpík Milan

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů.

Dne se konala brigáda na sázení stromků. Dne proběhl v naší obci sběr starého železa. Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. 2007 Náš sbor má 50 členů. Z toho je 19 žen a 31 mužů. Dne 10. 3. se konala brigáda na sázení stromků. Dne 31. 3. proběhl v naší obci sběr starého železa. - 1 - Dne 1. 5. proběhlo na sportovním areálu

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: , IČ , DIČ:CZ

O B E C K O Š Í K Y Košíky 172. Tel.: ,  IČ , DIČ:CZ O B E C K O Š Í K Y 2006 Události obce 2006 V roce 2006 opět v naší obci proběhly volby do zastupitelstva. Byli zvoleni tito občané: starosta: místostarosta: členové zastupitelstva: Mgr. Jaroslav Šlechta

Více

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová Oběžník 2017 Členové výboru: Starosta: Ing. David Hlaváč Místostarosta: Roman Budín Jednatel: Ing. Tomáš Káfuněk Náčelník: Roman Budín Hospodář: Člen výboru: Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Více

Přehled událostí za rok 2010 v Přeborově:

Přehled událostí za rok 2010 v Přeborově: Prosinec 2010 Zdarma Přehled událostí za rok 2010 v Přeborově: Z evidence obyvatel : Počet obyvatel k 1.1.2010 je v obci 127 a 70 domů s číslem popisným. Odhlášeni v roce 2010: 2 osoby Přihlášeni v roce

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Školní rok 2014/2015 byl slavnostně zahájen 1. září, tentokrát za deště. Do školy nastoupilo 120 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír

Více

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV.

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. V roce 2012 se za SDH Kyjov v hasičských soutěžích v požárním útoku účastnili: Za ŽENY: Brožová Veronika,

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA POD JEŠTĚDEM, LIBEREC, U ŠKOLKY 67, příspěvková organizace 460 08 Liberec 19, U Školky 67, tel.č.482 771 067, e-mail: ms32.lbc@volny.cz, www.mspodjestedem.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o ČINNOSTI ŠKOLY

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V neděli 24. ledna 2010 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Byl zde zvolen nový výbor - starostou lhoteckého sboru byl opět

Více

ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE Rok 2010 se nesl v duchu projektu Revitalizace a regenerace centra města, takţe počet akcí značně poklesl. Od jara se nekonaly téměř ţádné kulturní a společenské akce, zámek

Více

Obec Nová Telib. Zápis č. 1/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne

Obec Nová Telib. Zápis č. 1/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne Zápis č. 1/2018 z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne 07.02.2018 Přítomen: Ing. Hájek Jan Nepřítomen: Křovina Jiří Rybář Václav Truneček Jan Dlouhý Jaroslav Vacek Jiří Místo jednání: Obecní

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 OHRADA Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 Veřejná schůze s občany Ohrady Program: středa 28. února 2018 Statistika Osadní výbor Ohrada Společenské a kulturní vyžití Investice

Více

Obec Nová Telib. Zápis č. 4. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne

Obec Nová Telib. Zápis č. 4. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne Zápis č. 4 z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne 24.02.2015 Přítomen: Ing. Řezáč Pavel Nepřítomen: - Ing. Hájek Jan Lic. Truneček Jan Křovina Jiří Rybář Václav Dlouhý Jaroslav Vacek Jiří

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM ROK 2002 20. a 21. října 2006 proběhnou v naší obci volby do zastupitelstva obce. Jaké bylo volební období 2002 2006? Co jsme v tomto období čtyř let udělali

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3.

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3. Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo 13/2017 13/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o plnění usnesení ZMČ

Více